logo Realfinance

Realfinance

Poznań

Opinie o Realfinance

były pracownik 2010-11-10 18:38:16
W Poznaniu jest fajna atmosfera w biurze. Ludzie dogadują się ze sobą, są zgranym zespołem. W razie co- pomocy też chętnie udzielą. Są młodzi dyrektorzy- jeden uzupełnia drugiego. Można się dużo nauczyć. jest to firma, która daje szansę rozwoju.
1
Tomasz W. 2011-12-19 23:06:56
Witam,
Czy warto pracować w RF? Czy podstawa jest stała? Czy jest traktowana jako wsparcie finansowe które trzeba zwrócić po wyrobieniu norm? Jak wygląda sprawa odejścia z RF czy są jakieś problemy? Czy są zapewnione miejsce pracy, laptop, telefon czy wszystko mamy sobie załatwiać sami? Jaka jest atmosfera? Czy ktoś pracował w oddziale w Poznaniu? Zastanawiam się nad wysłaniem aplikacji i mam mętlik w głowie... Będę wdzięczny za odpowiedzi.
Agata Bieniek 2012-03-30 00:15:03
Pracuję w tej firmie jako menedżer i ręce opadają jak to czytam. Nie ważne, ile czasu poświecisz na tłumaczenie warunków umowy to i tak znajdą się tacy, którzy będą szukać dziury w całym i interpretować ją po swojemu. To jest praca dla ludzi, którzy chcą PRACOWAĆ a nie siedzieć na tyłku i oczekiwać, że za to im wpłynie kasa. Warunki są tłumaczone tyle razy ile jest taka potrzeba a z bazy klientów korzysta tylko jej właściciel. Co do produktów to zawsze proponowany jest klientom najlepszy z możliwych. Szkolenia przeprowadzane są pod okiem doświadczonych pracowników a to, że czasem jeden trochę inaczej prowadzi szkolenie od drugiego wynika z faktu, że nie ma sztywnych norm, do każdego klienta przecież trzeba podejść indywidualnie oraz umieć dostosować się do sytuacji, więc jest to tylko plusem. Podpowiem tylko tyle, że w ten sposób wypowiadają się osoby, którym zwyczajnie w tej pracy nie wyszło lub po prostu nie czują się w tym zawodzie i ktoś kto rozważa czy podjąć pracę czy nie opierając się na tego typu komentarzach postępuje głupio, odbierając sobie tym samym możliwość zdobycia cennego doświadczenia i fajnej pracy za dobre pieniądze. Ktoś kto w tej firmie nie zarabia, znaczy, że zwyczajnie nie jest to praca dla niego.
1
Marcin 2012-03-30 09:23:32
Pod wpływem silnych emocji przesadziłem i mocno mnie poniosło. Za co firmę Realfinance i [usunięte przez administratora]. serdecznie i szczerze przepraszam. A użytkowników forum informuję, że podane przeze mnie informacje nie są zgodne ze stanem faktycznym. Proszę nie sugerować się moją opinią jako, że jest bardzo subiektywna i niezgodna z rzeczywistym stanem rzeczy.

Jeszcze raz publicznie i serdecznie przepraszam zarówno pana [usunięte przez administratora]. jak i całą firmę Realfinance za podanie nieprawdziwych informacji.
Dorota 2012-04-09 13:14:21
Witam serdecznie, przypadkowo przeglądałam opinie na temat tej firmy i udało mi się znaleźć tę witrynę. Mam do dodania kilka opinii na temat tej instytucji z perspektywy potencjalnego klienta. Miałam do czynienia z dwoma panami, podającymi się rzekomo za doradców finansowych. Z mojego punktu widzenia doradca finansowy to osoba posiadająca szeroki zakres wiedzy z dziedziny finansów, niestety nie w tym przypadku. Jako, iż jestem doktorem z dziedziny finansów, pracuję w tej branży od kilkunastu lat, dodatkowo czynnie gram na giełdzie oraz posiadam szereg produktów finansowych, postanowiłam wystawić wiedzę tych panów do weryfikacji. Wystarczyło mi 5 minut aby stwierdzić, że obaj \"doradcy\" są zupełnymi laikami z dziedziny finansów. Po dłuższej rozmowie obaj przyznali mi się w jaki sposób działa owa firma. Real finance to nic innego jak zwykłe pośrednictwo pomiędzy wielkimi korporacjami świadczącymi usługi finansowe a potencjalnym klientem, pracownicy tej firmy skupieni są wokół wykucia na blachę jednej regułki, którą powtarzają każdemu klientowi podczas przeprowadzania tzw. analizy finansowej. W chwili rozpoczęcia prezentacji przez tych panów z mojej strony padały dość banalne pytania, dla nich niestety wykraczające ewidentnie po za szereg ich zainteresowań. Podsumowując stanowczo odradzam kontakt z przedstawicielami firmy, której celem nie jest profesjonalne podejście do indywidualnego klienta, lecz dosłowny akord z którego później rozliczani są pracownicy. Wiedzę weryfikuje się w bardzo łatwy sposób. Po 30 minutach wyprosiłam obu panów i podziękowałam za ich usługi.
Arq 2012-04-19 20:17:54
Zdecydowanie odradzam
buffaloparade 2012-05-14 19:26:49
czy ta firma działa jak call center?
pracownik 2012-07-27 12:44:21
Pracuje w oddziale poznańskim od 3 miesięcy. Śmiać mi się chce jak czytam komentarze osób którym się nie udało i które się do tego zawodu nie nadają. Gdyby pracownicy skupiali się tylko na rekrutacji, nie zarabialiby. Jak widać mamy się całkiem dobrze. Pozdrawiam wszystkich przegranych.
kandydat 2012-07-31 14:30:03
zgadzam się z powyższym, pracowałem w firmie realfinance, nastepnie w open finance. moge smialo powiedziec ze zaluje swojej decyzji z przejsciem do open finance.
Mati 2012-08-01 09:13:54
Zgadzam się pracuję w tej firmie 1.5 roku i bardzo mi się podoba .
Jak ja widzę że ktoś ocenia firmę po tym jak był na rozmowę rekrutacyjnej która trwa 15 minut , to mnie śmiech ogrania .
Nie dziwię się że taka osoba szuka pracy i jej nie chcieli w poprzedniej.
NICK 2012-08-01 09:18:34
zdecydowanie POLECAM !
TomekS 2012-08-02 18:53:33
Dokładnie jak można pisac takie bzdury o firmie w której się pracowało 2 dni ??

Ja pracuję 1.5 roku i jestem ZADOWOLONY !!!!
kandydatka monika 2012-08-06 14:40:25
w zeszlym tygodniu bylam na rozmowie w tej firmie w Poznaniu. z poczatku chcialam zrezygnowac (po przeczytaniu forum), jednak zdecydowalam sie zaryzykowac. rozmowe mialam z panem dyrektorem. odpowiedzial na wszytskie moje pytania, niedlugo zaczynam szkolenie :)
kandydatka monika 2012-08-10 14:53:05
jest to moja pierwsza praca w Polce, po maturze przez ponad 3 lata byłam za granicą. więc nie, nie muszę się podbudować :)
ol 2012-08-29 13:56:57
przecież to jest oczywiste, że na takim forum negatywnie wypowiadają się takie osoby, którym coś się w życiu nie udało i chcą żeby inni za to zapłacili
Nick 2013-08-12 11:38:42
wiesz jak pracuje Agent ubezpieczeniowy ("OWCA") - zarobek wynika z w 100% z wypracowanej marży.
W RF masz dodatkowo do wyboru pracę na umowę-zlecenie.
Fajna szkoła życia.
tomek 2015-01-08 16:22:50
a powiedzcie mi czy nie widzieliście gdzieś może jakiś nowych ogłoszeń na stanowiska w tej firmie.. poza tym nie wiem jak wszystko wygląd u nich, przede wszystkim czy jak macie tutaj jakieś dodatki do podstawy i czy można zarobic więcej czy jako tako, żeby na czynsz starczyło na przykład? dajcie znać jak coś macie.
toli 2015-03-10 00:35:55
jeżeli poszukujecie pracy w finansach , czegoś na początek ( może niekoniecznie jakoś specjalnie dobry, ale jednak...) to Realifinance stoi otworem. Dość często można spotkać się z sytuacjami kiedy to poszukują do pracy kolejnych doradców finansowych, także jeśli będziecie czujni to jak najbardziej możecie się załapać
jaś 2015-03-24 13:15:56
no właśnie najbardziej jestem zaciekawiony czy osoba taka właśnie jak ja, która niedawno ukończyła dopiero uniwersytet i nie ma jednak doświadczenia zawodowego jednak, to czy ma szanse dostać w Reaffinance jakieś zatrudnienie. w sumie to bardzo mi zależy żeby w mojej pierwszej pracy jak najwięcej się nauczyć
stok 2016-05-11 21:02:38
Nie wiem Maćku, ile tu zarobisz. Jednak na pewno masz szansę na awans :) Spójrz na to: "jeśli jesteś zainteresowany karierą w jednej z najszybciej rozwijających się branż oraz perspektywą osobistego rozwoju zawodowego w oparciu o najlepsze wzorce międzynarodowe prześlij swoją aplikację"
Zostaw swoją opinię o Realfinance - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Realfinance