brak logo

Tech Data Polska

Warszawa

Opinie o Tech Data Polska

anonim 2008-11-04 13:56:23
kto zna ten wie
masakra 2010-11-02 09:01:01
kKo zna ten wie? Widać jak cię tam zastraszyli! Trzeba powiedzieć jasno! Zmuszają ludzi do nadgodzin, rzadko kiedy wyjdziesz z pracy o normalnej godzinie, lecą hasła jak ci się nie podoba to się zwolnij, jeden podpieprza drugiego zwłaszcza kierownicy zmian w magazynie....przydałaby się kontrola inspekcji pracy ponieważ nie wypłacają nadgodzin potem możesz sobie wyjść wcześniej.....nie polecam! Nie przychodźcie tu do pracy ---> chodzi o pracę w magazynie takiego (usunięte przez administratora)dawno nie widziałem!
anonim 2010-11-02 09:06:41
Nie liczą się z ludźmi, sami znajomi na stołkach, jeden wygryza drugiego!
Magazynierów traktują jak niewolników, nie ma zapytań są rozkazy! Sami się wykończą jak tak dalej będzie!
anonim 2010-11-26 08:35:44
Panowie, wszystko się zaczeloo kiedy (usunięte przez administratora) przejal wladze, ludzie wyzywani sa przez niego od (usunięte przez administratora), co uslyszalem ostatnio: niech (usunięte przez administratora)ala!!! (usunięte przez administratora) Wyznacza cele ponad sily pracownikow, nie zawazajac na zadne normy bhp!!! Kierownicy do (usunięte przez administratora), bo sami boja sie mu podskoczyc.. i maszyna sie nakreca!!
Tak PIP niedlugo tam wkroczy!!!
anonim 2010-11-27 10:14:13
Ja tam juz nie pracuje i mi to wisi, ale wiem jak bylo! Masakra! Zgadzam sie z przedmowca. Wystarczy taki jeden a ludziom odchodzi chec do czegokolwiek. Piszcie skarge do PIP-u. Trzymam za Was kciuki.
gall anonim 2010-11-27 10:31:38
A zrobili porzadek z paletami? Za moich czasow kierwocy kradnac palety euro zarabiali niezla kase i mozna mowic o tysiacach zlotych miesiecznie. Jedna 15 zeta na skupie, a oni dziennie wywozili okolo 100 palet. (usunięte przez administratora)musi miec z tego dzialke, ludzie sie (usunięte przez administratora), a on nie reagowal i za to jadl kebaby i jeszcze(usunięte przez administratora) na magazynie a firma ciela koszty i za nadgodziny kasy nie bylo.
bill 2010-11-27 19:57:09
Witam,z żalem,ale muszę zgodzić się z moimi przedmówcami,firma wydawać
by się mogło solidna, ale to mit,zwłaszcza jeśli chodzi o
magazyn.Najbardziej rzuca się w oczy brak szacunku dla pracowników,bez
względu na wkład w pracę czy staż ma się poczucie bycia leniem,oszustem
itd:za taką atmosferę odpowiada magazynowy (usunięte przez administratora),dziwi tym bardziej
fakt że sam zaczynał jako magazynier!Ograbianie magazynu z palet to
znany proceder do dziś,kierowcy firmowi to znajomi królika,przywożą mu
marchewki po turecku:)
Nie płacą za nadgodziny,a jak płacą to nikt nie wie jak i kto to
wylicza,na magazynie bywa zimno a jak zachorujesz to walą po premii,bo
napewno udajesz zamiast tyrać!Panuje zdechła atmosfera,znajomi królika
nie narzekają.Dziwi mnie że dział HR kompletnie olewa sprawę,przecież to
oni dobierają Managment,chyba że królik realizuje prawdziwą politykę
firmy?(usunięte przez administratora)wprawdzie ciągle chodzi na jakieś douczanie ale
Savoir-vivre odkłada na potem.Załoga jest zdemotywowana obwinianiem jej
za wszystkie niepowodzenia królika,a jest tego coraz więcej,królik lubi
zarządzać ale nie umni:(Awanse i kasa rozdawane są pod stołem,(usunięte przez administratora)
jest kreatywny i nepotyczny!Dla mas są prezenty w stylu podkładki pod
myszki lub stary kalendarz.

anonim 2010-11-30 11:48:10
Bywa zimno???? Człowieku, maks 10 stopni!! w przepisach jest minimum 18!!!!!! Ale już niedługo... Idzie skarga do PIP-u.
1
skaner 2010-12-01 21:58:49
Bez przesady!W okresie letnim na hali jest jak w saunie,to bilans temperatur się chyba zeruje,jak nadgodziny,tak mówi kiero,a ja mu ufam!
Zawisza Czarny 2010-12-08 22:33:15
Zapomnieliście jeszcze dodać o ciągłej obserwacji przez kierowników, podczas zwożenia, pakowania, a nawet podczas wyrzucania śmieci. W każdej chwili zza rogu może wyjść przełożony i zmotywować Cię do bardziej wydajnej pracy w jakiś miły i spokojny sposób, wprowadza to wprost bajkową atmosferę. Oni uważają chyba ze bycie kierownikiem polega na ciągłym poganianiu i kontrolowaniu pracowników, aż dziw bierze, że nie mają służbowych owczarków żeby nas pilnowały.
Ale skończmy o tej niemiłej i przykrej dla nas magazynowej codzienności. Chciałbym, żeby zmiany, których jesteśmy świadkami naprawdę poprawiły sytuację, i że w końcu za cały magazyn oraz poszczególne zmiany będą odpowiedzialni ludzie kompetentni i kulturalni.
Czego Nam wszystkim życzę .

morda 2010-12-09 10:28:45
zgadzam się praca w magazynie tech daty to istny obóz pracy. Niema żadnego szacunku można to porównać do obozu w Oświęcimiu!!!!a wina że tak się dzieje spada na kierowników zmian i oczywiście na już nieobecnego wśród nas kozyra
1
mad 2010-12-11 19:04:51
ciekawe co teraz zrobią z obibokami i ściemniaczami, pieskami nadwornymi (usunięte przez administratora), czyli z(usunięte przez administratora). Komu teraz będą [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lizać? Sobie nawzajem?
anonim 2010-12-13 06:58:11
NIe ma co wypisywac po forach tego co i tak w magazynie wszyscy wiedza. Zeby cokolwiek sie z mienilo musi sie o tym rowniez dowiedziec dyrekcja. Teraz jest najlepszy czas na to zeby zglosic wszelkie nieprawidlowosci, np. niewlasciwe traktowanie ludzi, itp. Jezeli teraz nie zostanie to zrobione, to szansa na zmiane moze sie wiecej nie powtorzyc. Musicie o tym pamietac. Jest tylko kwestia, czy cos z tym zostanie zrobione, oprocz paplaniny na forum, ktora nic nie wnosi?
Chcecie żeby by�o dobrze? To samimusicie o to zadba�. Zg�o�cie Ojcu Dyrektorowi, on musi zareagowa�.
1
oko 2010-12-13 19:10:50
No tak,od lat wszyscy wszystko wiedzieli i nic się nie zmieniało,jedni łażą z łapami w kieszeniach za dobrą pensyjkę udają że coś robia ,inni siedza po nocach bez gwarancji że ktokolwiek im za to zapłaci,jedni grzeją google przez 8h inni grzeją zmarzłe łapy,teraz jednym się pocą sagany co kto o nich na to beznadziejne forum wpisze a inni na to leją bo nie mają nic na sumieniu,taki los panowie cwaniaki i koledzy panów pseudoprezesów,czas popracować jak reszta załogi!Mam nadzieje że ktoś zmierzy wreszcie kompetencje personelu tkzw biura wzajemnej adoracji!Jak narazie wszystkie wpisy na tym forum są prawdziwe,nikt nie koloryzuje,a kierownicy jacyś przytłumieni,sługusy i lizusy przycichli bo to wasze dzieło i tego pajaca co bieganiem chciał zbawiać ludzkość,teraz wstyd bo prawda wychodzi na jaw,czas by się czymś wykazać a poza rzucaniem bluzgów i bujaniem się z łapami w kieszeniach to co Panowie potraficie?Jeden ma wielki pusty łeb i każdą wypowiedź zaczyna od niekończącego się yyyyyyyyyyyyyyyyyyy a drugi przygotuje Ci profesjonalną miksturę na sriceps ewnt opowie ci o sztandze czy innej pałownio-siłowni!A dwa owczarki-biegają tylko chwilowo są w innej budzie:)obciachy wyfryzowane!
2
nr1 2010-12-13 22:55:05
Firma Tech Data wypłaciła pracownikom magazynu pieniądze za nadgodziny i wszystko by było ok, gdyby to były pięćdziesiątki...
anonim 2010-12-13 23:54:24
Przecież Wam obiecywali�my....jak praca taka p�aca :-)
stary znajomy 2010-12-16 11:50:09
w firmie obecnie sede vacante po spuszczeniu z wodą wielkiego,małego inteligentnego inaczej. Czy siła mięśni lub sojusz frezersko - ciastkarski będzie w stanie przejąć władzę? Czy może zbierze się "konklawe" które wyłoni nowego Pajaca i któremu wszyscy będą mogli złożyć pokornie homagium.
Pracowałem tam kilka lat. Czego się nauczyłem? Jak się nie narobić w totalnym bałaganie. IV kwartał , pot po tyłku leci, kierownicy jadą w gierki internetowe, świeżaki (usunięte przez administratora)*****, wybrańcy meldują kto co i jak robi, kogo gdzie umieścić.... a ja patrząc na to wszystko, luz.
Śmiech mnie ogarnia. I te (usunięte przez administratora) piątki na papierosa , DHL-e i różne dziwne wymysły.
Jak znajde chwilę czasu to chyba napiszę większy elaborat na ten temat i upublicznię dla "potomnych"....a wiem sporo :)
obserwator 2010-12-18 07:56:02
tak tak tak (usunięte przez administratora)dalej oglada filmy XXXX ponizej 16 lat i mizia sie z (usunięte przez administratora)po katach
anonim 2010-12-30 12:04:12
Czytam i czytam i zastanawiam się czas cały, czy przy takim poziomie frustracji można skoncentrować się na pracy. Pozostaje nadzieja, że Twoja opinia to jedynie czkawka po tym, co było i już nie wróci - znaczy Oko Ciebie już tam nie ma, żeby była jasność. W przeciwnym razie czytający te opinie odbiorcy tech-datowego towaru rozważać powinni zmianę partnera w komputerowych interesach. A i jeszcze jedno - zawsze możecie związki zawodowe założyć, a nie anonimowo pianę toczyć na forum. Chociaż te związki to raczej dla odważnych i uczciwych.
były pracownik 2011-11-21 21:45:25
słyszałem ze na ostatnich zmianach kierowniczych wyszliscie troche jak ten zablocki na mydle? chodza plotki po miescie ze nowy kierownik jakies problemy z mobbingiem mial w poprzedniej pracy i musiał szybko zmieniac otoczenie?
pracownik 2011-11-21 23:42:14
Kolego a czy wcześniej to nie było mobbingu ? wielce doświadczona kadra kierownicza bardzo umiejętnie potrafiła nas zmotywować uzywając sweojego ponad przeciatnego intelektu, ja osobiście bardzo się cieszę, że ci dwaj pseudo kierownicy polecieli, niech teraz pokażą ile są warci w nowej pracy
Paweł S. 2012-01-30 19:26:24
Witam. Chciałbym zaznaczyć że pracowałem krótko na magazynie około czterech miesięcy. Jeśli chodzi o atmosferę wśród pracowników oceniam ja jako bardzo dobrą. Po zmianach w szeregach kierowników zmiany mogę szczerze powiedzieć że obecny nie jest chamem jak to miało miejsce z poprzednikiem, a normalnym uśmiechniętym kolegą z pracy. W tym miejscu ukłon w stronę kolegi Andrzeja z ogromnym stażem, który na moich oczach został wręcz potraktowany jak szczeniak przez poprzedniego kierownika...
I to chyba jest koniec miłych wypowiedzi. Ogromnym minusem pracy w TechData na magazynie jest to że co byś nie robił jak byś się starał to nie dostaniesz pracy na stałe. Obecnie firma ma wytyczony plan co zrobić by zarobić a mało zapłacić pracownikowi agenci. Pracownicy etatowi albo sami się zwalniają (z racji dojazdów) albo zwalnia ich TechData z powodów znanych tylko owej firmie. Jeśli chodzi o moje osobiste zdanie to wydaje mi się że po prostu zaczyna się ciężki okres w sprzedaży elektroniki na rynku w Polskim. Daje to klarowny obraz dwóch zmian po pięciu pracowników etatowych na owej zmianie, gdzie mówiono mi że owych pracowników kiedyś było około dwudziestu sześciu :/ Dwie zmiany od 10 do 18:30 i od 14:30 do 23 na wysyłce. Częste zostawanie po godzinach na drugiej zmianie (specyfika pracy) Co do godzin i atmosfery w dziale przyjęć towaru nie wypowiem się bo nie znam dobrze tamtych ludzi.
Podsumowanie pracował bym tam nadal gdyby była możliwość podpisania umowy o pracę.
fizol 2013-01-24 11:26:28
A ja dzis dodam zebyscie szukali juz innej pracy bo twój "miły" kierownik własnie ma zamiar nas zwolnić i juz nie bedzie tak miło.
Jego kolesie z TBA przejma nie tylko transport ale miło zaczna pakowac za nas. A ciekawe ze wybrano ta firme w" milej" atmosferze bez przetargu... ze sie nie boi ... ten nasz mily kierownik. a przecierz ludzi z marketingu za to wywalono. w poprzedniej firmie z nimi pracował to sie dobrze znaja.
1
A 2013-01-24 11:55:42
masakra a skad wiesz? jestes pewny? ale wogole to sie ja nie dziwie, nad nim nikt nie stoi i ma szefa w czechach!!!!!
kierowniki w polsce to sie ciesza z oszczednosci ale zeby tak na ich oczach znajomkow zatrudniac?
1
fizol 2013-01-24 12:14:42
ich kierowcy gadaja, to sie wie . a wkrotce okaze.
Do czech daleko fakt ale tak na bezczela . wszyscy juz gadaja ale kazdy sie boi na głos
jo 2013-04-21 22:33:20
Uważajcie na tego miłego kierowniczka on was wszystkich zwolni a sam zostanie jak to on mówi nie ma ludzi nie do zastapienia.
Maziq 2014-11-12 09:08:29
Każdy oczywiście na swój sposób podejmuje pracę i daje z siebie czasami 70 a czasami 100% - nie wnikam, to indywidualna sprawa każdego. Praca w Tech Dacie powinna dostarczać mnóstwo energii i potrzebnego w dzisiejszych czasach doświadczenia. Teraz poszukują inżyniera systemowego, więc ten kto ma odpowiednie umiejętności i kwalifikacje niech próbuje, na kasę chyba też nie powinno się narzekać... http://wwwmp.techdata.pl/Pages/Start.aspx?TemplateID=3&AsClass=&Vendor=&MenuId=2212&ParentMenuId=2155&c=Kariera%20w%20Tech%20Data&corpregionid=26&Culture=pl-PL
kasia 2014-12-16 14:59:51
Wiecie, że warunki, w jakich pracują pracownicy spełniają europejskie standardy? Biuro jest nowoczesne i dobrze wyposażone technicznie. Dbają także, by atmosfera, w której pracują, wpływała na dobrą współpracę i podnosiła motywację. Przyjęli zasadę, iż wszyscy zwracają się do siebie po imieniu, bez względu na wiek i stanowisko.
marmur hipcio 2014-12-30 18:07:49
a tak możecie mi napisać czy teraz są tam dostępne jakieś miejsca pracy albo prowadzone są jakiekolwiek rekrutacje obecnie? proszę pilnie napisać bo teściowa dała mi czas do końca roku na znalezienie pracy. z góry dziękuję za udzielone odpowiedzi, możecie też podac mi namiar gdzie wysłać cv do firmy tej?
Bob 2015-03-15 03:13:35
Tech data głównie znana jest z tego, że są dystrybutorem sprzętu komputerowego i oprogramowania - głównie w Warszawie, ale też trzeba mieć na uwadze, że dynamiczny rozwój wielu innych miast doprowadził do sporych kolejek a co za tym idzie zdecydowanie większej sprzedaży produktów. Nie macie wrażenia, że teraz jest najlepszy czas na sprzedaże?
ivan delfinowfski 2015-03-30 16:43:42
tak, jak najbardziej się z tobą zgadzam Bob, również sądzę że to idealny czas na sprzedaż w tej branży, rozwija się ostatnio bardzo dynamicznie i mam nadzieję że będzie się toi też wiązać z miejscami pracy nowymi dla poczatkujących ludzi jak ja. napiszcie czy prosze obecnie mam szansę na zatrudnienie u nich
post ażowiec 2015-10-11 14:36:54
Stażowałem w TD 9 mies. jako stażysta nauczyłem się wiele. Jednak TD działa na zasadzie "zatrudnijmy stażystę, wycisnijmy go jak cytrynę, gdy już staż zacznie mu się kończyć podziękujemy mu za współpracę". Może to tylko moje wrażenie, ale 2/10 stażystów dosteje po stażu posadę z umową o pracę.
ict 2016-08-12 14:34:25
brałem udział w rekrutacji na KAM w Wawa. Rozmowa przebiegała w miłej atmosferze i ogólne wrażenie o firmie ok. Miła Pani poinformowała na koniec o feedback w przeciągu tygodnia. Cóż ponieważ od spotkania upłynęło kilka ładnych tygodni postanowiłem wysłać e-mail z pytaniem co dalej z rekrutacją? (w sumie Pani osobiście zachęcała do kontaktu w przypadku jakichkolwiek pytań). Nigdy nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Jeżeli już na wstępie tak wygląda traktowanie drugiego człowieka to boję się pomyśleć jak wygląda tam praca. Na szczęście mam już inne zajęcie i nie polecam tej firmy
jacek 2016-08-25 19:21:02
Można wiedzieć, ile się zarabia na stażu?
er 2016-08-30 12:16:31
Umiejętność w zakresie sprzedaży i negocjacji nie jest dużym wymogiem do spełnienia, zwłaszcza, że umowa jest respektowana.
Zostaw swoją opinię o Tech Data Polska - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tech Data Polska