brak logo

Silbud

Racibórz

Opinie o Silbud

lolo 2012-07-28 19:49
pastuchy a co wolocie pracowac gdzie nie widzicie kasy to sie zwolnijcie jak wam tak zle nik nikogo na sile nie trzyma ja pracuje tam 3 lata i jest ok czasany sa jakies ........ ale to jak w kazdej pracy. a czy ala jest super to bym sie grubo zastanowil !!!!!!!!!
Ruby 2012-09-07 09:40
Jeżeli chodzi o tego ( usunięte przez administratora )to pracowałem u niego jakieś dwa lata temu( obecnie już nie pracuję w tej firmie na scczęście) także jak się przyjżeć to kręci z tym paliwem. Tankuje auta , z paragonów sie rozlicza także z tych na które paliwo zrzucają sie pracownicy wracający do kraju. Łatwo policzyć mając 3 auta na budowie kazde na powrót tankuje po około 80 euro( usunięte przez administratora )Ogólnie firma nie zła. Ale za 8 euro po przepracowanych tam, 3 latach to troche mało. tu gdzie teraz jestem na start 9,20.
edek 84 2012-09-20 12:18
Ruby a gdzie zalatwiles se robote od 9,20? Tez mialem isc do Silbudu,ale teraz sie zastanawiam...
Pracownik 2012-11-04 12:04
Silbud ok. 8 euro na godzine ale jak podatek i socabau dostaje i dolicze do stawki to ok 10-11 wychodzi. A czy to Mynarek knut czy inny majster, każdy z nich taki sam bo firma daje im troche za dużą władze ale to juz tego nie zmienimy niestety.
Pracownik 2012-11-04 12:06
aha 8 euro jest praktycznie na czysto z tego tylko trzeba koło 100 euro na miesiac na paliwo odjąć a w takiej austri maja chlopaki 10-12 ale za wszystko musza płacic takrze nie wiem czy sie tak podniecaja.
2
kazik 2013-02-02 10:04
Ludzie co wy opowiadacie, co wam w tej firmie nie odpowiada, dają prace, samochody na dojazd, kwatery i kasę przy kazdym zjezdzie.
Nie trzeba znać niemieckiego bo jest brygadzista co ma kontakt z majstrami niemieckimi. Jak wam tak zle to jedźcie do Europy, Austria (tam masz test języka) Anglia, Dania Holandia. Mozecie sami sobie pojechać załatwić prace i brać po 12 czy 15 euro jak sobie wyobrażacie . Ale wy jesteście kołki i barany bo języków obcych ani w ząb, a kasy miliony
1
emeryt 2013-02-02 12:22
Co wy wiecie na temat tej firmy, ile pracujące żeby sobie mordy wycierac firma i panią [usunięte przez administratora]. Pamiętam jak przyszła na początku nie było nic. To jest dziecko tej pani. Pracowała sama 7 dni w tygodniu w biurze i w domu. Dziś jest prezesem pracowała sobie na to. Było nas 40 chłopa i każdy coś chciał. Wiem ze dziś chyba 250 i wiem ze ta pani zadba o nich. Wielki szacunek dla tej pani. Trzeba było popracować w paru innych firmach co naciagaja obiecują i nie płacą
robol 2013-03-02 11:16
Witam dałby ktoś na tą firmę żeby do Niemiec wyjechać, i czy weekendy są wolne jak to wygląda pozdrawiam
Rocky 2013-06-04 14:06
Witam Was wszystkich....

Przeczyłem wasze wszystkie opinie na temat Firmy Silbud, na temat Pani Moniki i ludzi tam pracujących.
Tak się składa że ja również pracowałem w tej Firmie kilka lat, przyjęto mnie tam na stanowisko cieśla zbrojarz. Praca była bardzo ciężka, ale zdawałem sobie sprawę na co się decyduję i co będę robił (mimo swego wyższego wykształcenia), bo nie mogłem w swoim zawodzie znaleźć pracy, a mam żonę i troje dzieci które się na Świat nie prosiły. Chciałem im zapewnić byt a tu była szansa zarobienia nie złych pieniędzy.
Pracowałem u różnych brygadzistów, co człowiek to charakter, co brygadzista to inna wizja rządzenia (często brała i bierze się z niskiego poczucia wartości).
Często wyć mi się chciało, czasem chciałem dać co nie którym w mordę, ale się powstrzymywałem.
Nikt mi nie obiecywał że będzie lekko, nikt mnie nie zapewniał że praca będzie łatwa. Spałem na różnych kwaterach, w kontenerach, ale nigdy nie odczuwałem że mnie traktuje się jak białego murzyna. Gdzie mi dano kwaterę spałem, u kogo mi kazano pracować pracowałem. Bo bardzo chciałem pracować i utrzymać rodzinę.
Pani Prezes zawsze znajdowała czas żeby pomóc w sprawach rodzinnego ubezpieczenia czy nawet w rozliczeniu PIT-u. Ja podziwiam tą kobietę w jaki sposób traktuję tę Firmę i ludzi, miedzy czasie odbierając po kilka telefonów, związanych z rzeczami ważnymi i z pierdołami. Jeżeli ona była zajęta to był jej mąż Pan [usunięte przez administratora] który mi pomagał, albo na dole Panie. Wystarczyło powiedzieć o co chodzi i można było załatwić wszystko.
Wiecie co Wam powiem, narzekają ci co im się robić nie chce, ci którzy myślą że za sam fakt pojechania do Niemiec będą zarabiać pieniądze, że będą spać w hotelach 5-cio gwiazdkowych i jeździć autami klasy S które palą 3 litry na sto przy jeździe 160 km/h. że będą pić na budowach, awantury robić na kwaterach, wracać w busach pijani jak świnie i używać aut służbowych do prywatnych celów, a biuro będzie przy nich skakać jak przed wielkimi fachowcami których jest garstka.
Odchodząc z tej Firmy po kilku latach pracy, zostawiłem sobie możliwość powrotu, bo nie wiem co mnie spotka w życiu. Mam pracę w swoim zawodzie, jestem codziennie w domu z moimi dziećmi i rodziną.
Dziękuję tym ludziom że mogłem tam pracować
( Ci którzy szukają kontaktu z tą Firma wystarczy że w google wpiszą Silbud Racibórz i znajdą kontakt)
ali 2013-07-30 19:50
w tej firmie sa tacy majstrowie ze szok,banda pajaców.jeśli umisz po niemiecku i potrafisz z siebie zrobic debila to przyjmij sie do silbudu.
ali 2013-08-05 21:27
napisz co tam sie dzieje
Edek 2013-08-12 17:12
Ludzie nauczcie się najpierw dobrze wysławiać i chociaż troche gramatyki ogarnijcie. Niektórym od tego euro to sie w głowach poprzewracało. Wracają tacy na polską stronę do pracy i zachowują sie jak prostacy i chamy. "Ja bo mi się należy! Jał pierdolał taka robotał! ja bo w rajchu je lepszy a polska to chadziaje! " To się ludzie wyprowadźcie do tego rajchu całego !!! Nikt was ani w Polsce ani w Silbudzie nie trzyma na siłę a płakać za Wami nikt nie będzię :)
anonim 2013-08-22 08:12
jak się już poobrażaliście, to może by ktoś odpowiedział Terkowi na jego posta? jest całkiem konkretny:)
hola 2013-08-27 21:26
czy u Silbudzie można zatrudnić się bezpośrednio czy przez agencję pośrednictwa pracy? czy trzeba mieś założoną swoją działalność?
anonim 2013-08-29 13:17
Tu chyba jakies nieporozumienie, z tym powyzszym postem, nie wiem jak dla was, ale dla mnie nic nie wnosi do dyskusji. Podbijam za to pytanie hola
jo 2013-08-29 21:23
co tu za c.....e piszą jak nie macie co robić to się za robotę weźcie lenie patentowe,a nie [usunięte przez administratora]. o majstrach i firmie,tu nikt nikogo na siłę nie trzyma i nikt tu nikogo z was do pracy nie wołał,jak się nie podoba to won do Austrii nieroby,ci co chcą pracować i mają o czymś pojęcie to tu już kupę lat pracują i krzywda się im nie dzieje.
alibaba 2013-09-07 13:18
firma jest w pożądku i zatrudniaja Cie bezposrednio w firmie. Teraz bylo troche problemow ale jest dobrze juz.
1
pracownik 2013-09-26 19:15
firma jest ok. Pracuje 6 lat i nigdy nie bylo, że czekam na pieniądze a to najważniejsze. Najgorsi, są majstrowie, żeby sie u jakiegoś zaczepić na dłużej to nie wystarczy, że jest sie dobrym fachowcem, trzeba dobrze w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wchodzić, raz zapyskujesz i jesteś do odstrzału. Jeżeli potrafisz po niemiecku i znasz plan to Ci majstry, u których średnio z tym czują zagrożenie i tez wypieprzają. Ogólnie robić swoje nie wychylać sie przed orkiestre i jest ok.
1
gość 2013-12-13 07:40
FIRMA,WYDAWAŁOBY SIĘ W PORZĄDKU.POZORNIE.OWSZEM,ZATRUDNIAJĄ NA UMOWĘ O PRACĘ NA CZAS OKREŚLONY,PRACUJESZ NA TERENIE NIEMIEC KASĘ DOSTAJESZ ALE KIEDY ZJEŻDŻASZ DO POLSKI I PRACY NIE MA,ZAPOMINAJĄ,ŻE MAJĄ PRACOWNIKÓW.ZOSTAWIĄ CIĘ NAWET NA MIESIĄC ALBO I DŁUŻEJ BEZ ŻADNYCH ŚRODKÓW POMIMO TEGO,ŻE W UMOWIE ZAWARTY JEST PUNKT,KTÓRY MÓWI,ŻE W PRZYPADKU BRAKU PRACY NA TERENIE NIEMIEC POWYŻEJ 1 TYGODNIA PRACOWNIK ZOSTANIE PRZENIESIONY DO PRACY NA TERENIE POLSKI.(usunięte przez administratora)
2
jas 2014-01-08 12:27
W kazdej firmie jest podobnie ,przewaznie swiniami sa majstrowie ,czesto szef nie wie co bylo przyczyna zwolnieniax pracownika ,a w moim przypadku bylo to ze pan brygadzista(usunięte przez administratora)
3
old boy 2014-02-18 23:09
zeby zostac przeniesionym do pracy do polski to najpierw musi byc ta praca w polsce a w polsce ostatnio nawet tu pracujacym nie moga zapewnic pracy coraz bardziej wydaje sie ze maja pracownikow gdzies i "szefostwo" mysli tylko o sobie i swoich prywatnych sprawach...
4
yago 2014-03-11 16:53
co Silbud rozumie przez wykształconego murarza czy betoniarza? chodzi im konkretnie o skończone technikum czy może bardziej praktykę?
1
opinia 2014-03-14 15:17
To pisał pan ... na pomoc..... bo po co odchodzić z tak zajefajnej firmy?
1
GÓRA K 2014-04-28 10:19
bohaterze podpisz się pod tym postem skoro kogoś oczerniasz jak piszesz prawdę to czego się bać tylko( usunięte przez administratora )akie jak ty się boją ( usunięte przez administratora )
adi 2014-05-14 19:37
ej sukinkocie o nazwisku góra,uważaj sobie,bo krefeld sie dowie co robisz z karnistrami i paliwem na baukase,mamy zdjecie ktore napewno mam pomoże cię załatwic,pamiętaj budowa na hamburgu.
GÓRA K 2014-05-24 19:59
LUBLINIAKU JESTEŚ NIEDOJDĄ BO DO NICZEGO SIĘ NIE NADAJESZ TYLKO DZIĘKI PREZENTOM PRACUJESZ TY I TWOI KOLESZKI JAKOŚ SZYBKO USUNIĘTY MÓJ POST ALE PAMIĘTAJ ZAWSZE TAM PRACOWAŁ NIE BĘDZIESZ I W TEDY FIRMA SIĘ DOWIE JAKI NAPRAWDE Z CIEBIE FACHOWIEC OD MIOTŁY BO W HAMBURGU TYLKO KUCIE I MIOTŁA JA PAMIĘTAM A TY A JESZCZE UMIESZ PISAĆ PO KIBLACH WYSYŁAJ DO KREFELD TE FOTKI CO MASZ NAPEWNO CIĘ POCHWALĄ CZEKA CIĘ MEDAL
VA 2014-05-24 20:10
TO SĄ FACHOWCY Z LUBARTOWA HA HA KOŃ BY SIĘ UŚMIAŁ
kk 2014-05-24 20:50
silbud to jedna z lepszych firm na rynku niemieckim
MIKI 2014-06-09 18:05
Firma ogólnie nie jest zła, Panie w biurze bardzo miłe i pomoce. Kasa prawie zawsze na czas. Jedynym mankamentem są panowie pokroju góra, młynarek, czy strusch którzy czuja sie bogami na budowie
KK 2014-06-28 22:33
jedyny mankament to ty baranku podlizywanie się paniom w biurze to masz we krwi a robote na budowie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] majstry o kturych piszesz to wiedzą co z ciebie za pracownik dlatego u nich ciebie niema GOROLU ZMIEŃ FIRMĘ PA PA
budowlaniec 2014-07-18 22:50
Pretęsiesie macie do Brygadzistów, najeżdżacie na nich jak nienormalni.a kot za waszą spapraną robotę będzie się tłumaczył.To niema sztuka przyjechać do niemiec na budowe zrobić coś na odpiernicz,zgarnąć kasę i mieć wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to nie Polska.Jak ktoś komuś zwróci uwage to wielce obrażeni.A co do tego Pana który najeżdża na Góre,Młynarka,Struscha to niech pomyśli czemu przeszedł przez tylu Brygadzisów,może on się nie nadaje do pracy na Budowie.
1
Bartłomiej Nowy 2014-10-10 21:22
Pracuję w tej firmie jakieś 5 lat: pieniądze zawsze na zjazd do domu dają, zjazd co dwa tygodnie, w przeliczeniu na złotówki zarabiam od 5 do 7 tysięcy zł miesięcznie, po nowym roku soka-bau przelewa mi na konto 2500-3500 euro, zwrotu podatku około 2500 euro, zakwaterowanie za darmo, firma funduje samochody z wypożyczalni, samochód nawali to dzwonisz i czekasz aż przywiozą ci następny, paliwo na terenie Niemiec za darmo, jak ci nie pasuje praca u któregokolwiek z majstrów to dzwonisz do biura i prosisz o przeniesienie do innej brygady. Jak masz coś pilnego w Polsce np; ślub, pogrzeb, rozwód, sprawę w sądzie, komunie itp to nie ma problemu byś na ten pilnie potrzebny czas do polski zjechał. Tym co narzekają tutaj musiało się mocno w du....ach poprzewracać bo mózgów dawno nie mają. Każdy majster ma swój świat do którego trzeba się jakoś dostosować, najważniejsze żebyś robił i żebyś chciał robić. Niektórym nie pasuje to że trzeba pracować, że nie można chlać w pracy itd. Jak wam tak źle, że nie możecie się upijać, robić awantur to się zwolnijcie a reszta na pewno odetchnie z ulgą.
2
Nowy 2014-11-12 20:11
Panie Monix w Firmie Silbud nie zrobisz uprawnień bo:Jest to agencja wnajmująca ludzi tylko na godz.a Ci tzw.majstrzy to zwykli ludzie znający trochę niem. i trochę głośniej krzyczący .Podejrzewam że nie mają budowlanej szkoły.Żeby kierowac zespołem należy coś skończyc.Praktyki nie odbędziesz bo tam nikt nie pyta o zawód.
Bartłomiej Nowy 2014-11-18 20:55
Po pierwsze musisz znać niemiecki by móc się dogadać z architektami, inspektorami itd. (tylko pracownik fizyczny nie musi) Wiem że w Monachium Silbud prowadził w tym roku jakieś budowy więc o możliwość zrobienia uprawnień warto w biurze zapytać, ja dokładnie nie wiem bo jestem tylko murarzem.Osobiście polecam ci prace w tej firmie, jeszcze nie mamy kobiety na stanowisku majstra:) I nie słuchaj krytycznych opinii takich użytkowników jak "Nowy" bo takich nierzetelnych krytyków w każdej firmie jest pełno.
1
treks 2014-12-04 21:10
nikt cie nie chce do brygady gliniażu.mozesz straszyć, nikt sie nie boji.
pracownik 2014-12-13 01:32
może ktoś wie konkretnie co to za osoba podpisująca się ali chciałbym ją poznać osobiście oko w oko i wyjaśnić parę spraw.
Góra Krzysztof 2014-12-21 17:43
ALI ty to jesteś prostak nic nie potrafisz i dlatego skaka z kwiatka na kwiatek ja jestem brygadzistą od 15 lat nigdy nikomu nie ubliżyłem tak jak ty to piszesz ja się domyślam kto to pisze na pewno byłeś w HAMBURGU JA NIE TOLERUJE PIJAKÓW LENI I ZŁODZIEI A TY JESTEŚ JEDNYM Z NICH NAWET NIE MASZ ODWAGI ABY SIĘ PODPISAĆ NIEDOJDA TO WŁAŚNIE TY ALI
1
robol 2014-12-25 21:45
Firma Silbud buhaha zloby jechaly na wyzera na impreza swiateczno to nawet na glupio ryba nic nie dali juz drugi rok z rzedu wstyd i rzenada kiedys glupio bon abo jakos paczka abo choc jakis grosz do koprety a teraz niccccc prywacioki dowaja kazdo praktycznie firma a w silbudzie zero,nul chlopy zapiepszaja ciezko na budowie caly rok a centa na swieta nie dostana
andrzej m. 2015-01-25 17:14
Witam róbcie co do was należy a żaden majster nie będzie miał pretensji.

1
buhaha 2015-01-31 21:41
tobie to się liczy lata jak psu??? jakie 15 lat???
1
aladobrodziej 2015-02-27 20:29
W związku z tym ze wpisy są usuwane w jakis sposub, to trzeba je ponawiac. Kiedyś ktoś pytał o "majstra" Nowaka więc odpowiadam:Jak lubisz gorzale to u Nowaka nie bedziesz mial zle, jak nie pijesz za duzo to chociaz bys byl najleprzym fachowcem to dlugo nie porobisz.To alkocholik pijący praktycznie codziennie, łazi po różnych pokojach do swoich ministrantów i często zasypia tam na stole, za chwile się przebudzi, pyknie dwa... i dalej spi. W pracy jak jest na glodzie to lepiej go obchodzic z daleka.Gdy wybije 18.00 - hułlaj dusza- na budowie wóda sie leje i pic musza wszyscy, jak ktos nie pije to jest uważany za wroga i eliminowany. Nawet jak nie pijesz to musisz i tak siedziec na budowie bo nie ma czym jechac na hotel. Tak naprawde to tylko nieliczni piją z nim z przyjemnoscią,reszta pije bo chce pracowac. Więc jak lubisz gorzalke to nie musisz byc wielkim fachowcem i tak bedziesz robil i mial dobra stawke, jak nie pijesz to sie nie utrzymasz.Kiedyś wywalił z roboty 3 fachowców za kawał o chanysach, który juz chyba wszyscy znają. On sam to mieszanka rusa i niemieckiego owczarka, niestety geny Niemieckie ma mocniejsze bo cedzi po kołle od auta niezależnie gdzie sie znajduje, no i szczeka na swoich a obcych sie boi.Niestety Silbud wychodował sobie "bożkow" ktorzy zmuszaja swoich podwladnych aby ich czcic i schlebiac im. Ów bożkowie zwani są majstrami lecz tak naprawde to prowadzący. którzy w większości nie mają nawet matury, nie ponoszą za nic odpowiedzialności a są przełożonymi innych pracowników, decydują o tym kto będzie pracowal, kto nie bedzie, są płatnikami wynagrodzenia. Często dręczą psychicznie słabszych.Mysle, ze wiele osob sie ze mna zgodzi
11
obecny 2015-02-28 19:05
KIEMLICZ JUZ NIE PRACUJESZ ,ZWOLNILI CIE DAJ SE SPOKOJ!!!! (usunięte przez administratora)WIESZ DUZO GADASZ
5
hanys 2015-03-02 19:35
(usunięte przez administratora)ty nie jesteś lepszy a piszesz gupoty fachowiec z ciebie to zbyt wielkie słowo dobrze ktoś napisałnic nie wiesz a piszesz PAJACU
1
jarekdolnyslask 2015-03-03 19:48
kiedys pracowalem u tego majstra ,niedlugo,zachowywał sie zawsze tak jakby wszystkie rozumy pojadł. Popieram opinie dobrodzieja marian3m sie
9
Gańba 2015-03-30 21:07
Wypowiedź dobrodzieja to prawda, można by wiele dodać jeszcze. Oni tam sie zapiją. Potrzebują pilnie pomocy, szczególnie ich rodziny cierpią na pijaństwie. Ktoś musi to powstrzymać
8
gorol 2015-03-31 22:07
im sie juz nie da pomóc, ale niektórych czeka jeszcze proces cywilny o rasizm..To bedzie dopiero pokazówka. Mam nadzieje ze media nie wywesza sprawy. pozdrawiam
7
zwolniony 2015-05-18 22:46
Marian dałbyś namiar na tego twojego prawnika
3
marian 2015-06-26 21:12
tak na ogóle nie moge , ale zadzwon do tego chopa on ci da wszystkie dane
( usunięte przez administratora )
1
pracownik 2015-07-16 13:29
Jedyne w firmie co jest dobre to ze pieniądze są co dwa tygodnie ubezpieczenie katastrofa jak ci się coś w niemczech stanie to pierwsza pomoc i do kraju chyba ze sobie zapłacisz w niemczech a o jakas kasie w kraju to już zapomni ubrania se kupujesz sam ale faktura możesz im dać oni se ja odlicza a ty możesz zapomnieć o kasie pani prezes tez musi lewe jakieś mieć majatra możesz mieć albo wariata ze cie będzie ścigał i jak pracujesz i za pochodzenie gorol albo hanys albo pijaka ze nie wiem czy wytrzymam z takimi pić
5
denis 2015-07-22 09:07
Mobbing i nic więcej. Niemcy mają terminy a nasi nie, trzeba pokazać za wszelką cenę że można szybciej. Majstrowie to bogowie na budowach! Zapiminaja że to oni są od organizacji pracy, bhp i pomocy pracownikom a nie tylko od dawania zaliczek. Coś cicho o wypadkach na budowach. Ale najlepsze hasło to "ja cie szybna". Panowie pieniądze to nie wszystko, a w tej firmie to i z nimi wcale rewelacji nie ma.
6
Zostaw swoją opinię o Silbud - Racibórz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Silbud