brak logo

Silbud

Racibórz

Opinie o Silbud

jas 2014-01-08 12:27:08
W kazdej firmie jest podobnie ,przewaznie swiniami sa majstrowie ,czesto szef nie wie co bylo przyczyna zwolnieniax pracownika ,a w moim przypadku bylo to ze pan brygadzista(usunięte przez administratora)
3
old boy 2014-02-18 23:09:46
zeby zostac przeniesionym do pracy do polski to najpierw musi byc ta praca w polsce a w polsce ostatnio nawet tu pracujacym nie moga zapewnic pracy coraz bardziej wydaje sie ze maja pracownikow gdzies i "szefostwo" mysli tylko o sobie i swoich prywatnych sprawach...
2
farmer 2014-03-05 18:47:20
jeśli myślą tylko o osobie to powinni jednak zadbać o pracownika Silbudu, który w końcu robi nie na kogo innego jak tylko na nich...
1
farmer 2014-03-05 18:47:20
jeśli myślą tylko o osobie to powinni jednak zadbać o pracownika Silbudu, który w końcu robi nie na kogo innego jak tylko na nich...
yago 2014-03-11 16:53:48
co Silbud rozumie przez wykształconego murarza czy betoniarza? chodzi im konkretnie o skończone technikum czy może bardziej praktykę?
1
opinia 2014-03-14 15:17:59
To pisał pan ... na pomoc..... bo po co odchodzić z tak zajefajnej firmy?
1
ramos 2014-03-26 19:12:21
myślę, że jako wykształcenie traktują skończoną szkołę. W sensie jeśli jesteś po budowlance to się złapiesz
salif 2014-04-01 16:06:42
mi wydawało się, że tu raczej lepiej być po studiach z jako takim pojęciem o instalacjach i przy okazji doświadczeniem
GÓRA K 2014-04-28 10:19:25
bohaterze podpisz się pod tym postem skoro kogoś oczerniasz jak piszesz prawdę to czego się bać tylko( usunięte przez administratora )akie jak ty się boją ( usunięte przez administratora )
adi 2014-05-14 19:37:05
ej sukinkocie o nazwisku góra,uważaj sobie,bo krefeld sie dowie co robisz z karnistrami i paliwem na baukase,mamy zdjecie ktore napewno mam pomoże cię załatwic,pamiętaj budowa na hamburgu.
GÓRA K 2014-05-24 19:59:46
LUBLINIAKU JESTEŚ NIEDOJDĄ BO DO NICZEGO SIĘ NIE NADAJESZ TYLKO DZIĘKI PREZENTOM PRACUJESZ TY I TWOI KOLESZKI JAKOŚ SZYBKO USUNIĘTY MÓJ POST ALE PAMIĘTAJ ZAWSZE TAM PRACOWAŁ NIE BĘDZIESZ I W TEDY FIRMA SIĘ DOWIE JAKI NAPRAWDE Z CIEBIE FACHOWIEC OD MIOTŁY BO W HAMBURGU TYLKO KUCIE I MIOTŁA JA PAMIĘTAM A TY A JESZCZE UMIESZ PISAĆ PO KIBLACH WYSYŁAJ DO KREFELD TE FOTKI CO MASZ NAPEWNO CIĘ POCHWALĄ CZEKA CIĘ MEDAL
VA 2014-05-24 20:10:44
TO SĄ FACHOWCY Z LUBARTOWA HA HA KOŃ BY SIĘ UŚMIAŁ
kk 2014-05-24 20:50:55
silbud to jedna z lepszych firm na rynku niemieckim
wiki 2014-05-26 16:51:59
nie warto się nawzajem oczerniać, jeśli piszecie wady to skupcie się na takich rzeczach, które będa przydatne przyszłym pracownikom jak np. godziny pracy, tryb pracy, system premiowy itd
1
Stabil 2014-05-29 14:05:40
Poziom pracowników widać najwyższy. Chociaż domyślam się, że 70% złośliwości jest spowodowana sytuacją jaka panuje w silbudzie.
MIKI 2014-06-09 18:05:49
Firma ogólnie nie jest zła, Panie w biurze bardzo miłe i pomoce. Kasa prawie zawsze na czas. Jedynym mankamentem są panowie pokroju góra, młynarek, czy strusch którzy czuja sie bogami na budowie
KK 2014-06-28 22:33:10
jedyny mankament to ty baranku podlizywanie się paniom w biurze to masz we krwi a robote na budowie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] majstry o kturych piszesz to wiedzą co z ciebie za pracownik dlatego u nich ciebie niema GOROLU ZMIEŃ FIRMĘ PA PA
budowlaniec 2014-07-18 22:50:14
Pretęsiesie macie do Brygadzistów, najeżdżacie na nich jak nienormalni.a kot za waszą spapraną robotę będzie się tłumaczył.To niema sztuka przyjechać do niemiec na budowe zrobić coś na odpiernicz,zgarnąć kasę i mieć wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to nie Polska.Jak ktoś komuś zwróci uwage to wielce obrażeni.A co do tego Pana który najeżdża na Góre,Młynarka,Struscha to niech pomyśli czemu przeszedł przez tylu Brygadzisów,może on się nie nadaje do pracy na Budowie.
1
Kocur 2014-09-03 02:15:27
Każdy pracownik powinien ponosić odpowiedzialność za siebie. Rozumiem, że hierarchia wymaga tego, żeby ktoś nadzorował pracę dołu, ale zamiast karać takich ludzi lepiej nad nimi popracować i wytłumaczyć na czym polegają ew. błędy tak by ich w przyszłości uniknąć. Chyba, że silbud nie ma czasu na takie rzeczy.
2
Bartłomiej Nowy 2014-10-10 21:22:40
Pracuję w tej firmie jakieś 5 lat: pieniądze zawsze na zjazd do domu dają, zjazd co dwa tygodnie, w przeliczeniu na złotówki zarabiam od 5 do 7 tysięcy zł miesięcznie, po nowym roku soka-bau przelewa mi na konto 2500-3500 euro, zwrotu podatku około 2500 euro, zakwaterowanie za darmo, firma funduje samochody z wypożyczalni, samochód nawali to dzwonisz i czekasz aż przywiozą ci następny, paliwo na terenie Niemiec za darmo, jak ci nie pasuje praca u któregokolwiek z majstrów to dzwonisz do biura i prosisz o przeniesienie do innej brygady. Jak masz coś pilnego w Polsce np; ślub, pogrzeb, rozwód, sprawę w sądzie, komunie itp to nie ma problemu byś na ten pilnie potrzebny czas do polski zjechał. Tym co narzekają tutaj musiało się mocno w du....ach poprzewracać bo mózgów dawno nie mają. Każdy majster ma swój świat do którego trzeba się jakoś dostosować, najważniejsze żebyś robił i żebyś chciał robić. Niektórym nie pasuje to że trzeba pracować, że nie można chlać w pracy itd. Jak wam tak źle, że nie możecie się upijać, robić awantur to się zwolnijcie a reszta na pewno odetchnie z ulgą.
2
Monix 2014-10-29 04:04:14
Pojawił się w wątku ktoś z inna opinią :) a na jakim stanowisku jesteś? Kierownik budowy? Może mógłbyś coś więcej powiedzieć o początkach pracy? Ja właśnie kończę studia i chciałabym znaleźć pracę do zrobienia uprawnień i ogólnie na kierownika ;) Tak tak dziewczyna - dam sobie radę. Kwestia czy jest możliwość zrobienia uprawnień u nich i czy potrzebny jest mocno ten niemiecki... Bo ja to jedynie english...
1
Nowy 2014-11-12 20:11:32
Panie Monix w Firmie Silbud nie zrobisz uprawnień bo:Jest to agencja wnajmująca ludzi tylko na godz.a Ci tzw.majstrzy to zwykli ludzie znający trochę niem. i trochę głośniej krzyczący .Podejrzewam że nie mają budowlanej szkoły.Żeby kierowac zespołem należy coś skończyc.Praktyki nie odbędziesz bo tam nikt nie pyta o zawód.
Bartłomiej Nowy 2014-11-18 20:55:40
Po pierwsze musisz znać niemiecki by móc się dogadać z architektami, inspektorami itd. (tylko pracownik fizyczny nie musi) Wiem że w Monachium Silbud prowadził w tym roku jakieś budowy więc o możliwość zrobienia uprawnień warto w biurze zapytać, ja dokładnie nie wiem bo jestem tylko murarzem.Osobiście polecam ci prace w tej firmie, jeszcze nie mamy kobiety na stanowisku majstra:) I nie słuchaj krytycznych opinii takich użytkowników jak "Nowy" bo takich nierzetelnych krytyków w każdej firmie jest pełno.
1
treks 2014-12-04 21:10:54
nikt cie nie chce do brygady gliniażu.mozesz straszyć, nikt sie nie boji.
pracownik 2014-12-13 01:32:50
może ktoś wie konkretnie co to za osoba podpisująca się ali chciałbym ją poznać osobiście oko w oko i wyjaśnić parę spraw.
Góra Krzysztof 2014-12-21 17:43:08
ALI ty to jesteś prostak nic nie potrafisz i dlatego skaka z kwiatka na kwiatek ja jestem brygadzistą od 15 lat nigdy nikomu nie ubliżyłem tak jak ty to piszesz ja się domyślam kto to pisze na pewno byłeś w HAMBURGU JA NIE TOLERUJE PIJAKÓW LENI I ZŁODZIEI A TY JESTEŚ JEDNYM Z NICH NAWET NIE MASZ ODWAGI ABY SIĘ PODPISAĆ NIEDOJDA TO WŁAŚNIE TY ALI
1
robol 2014-12-25 21:45:52
Firma Silbud buhaha zloby jechaly na wyzera na impreza swiateczno to nawet na glupio ryba nic nie dali juz drugi rok z rzedu wstyd i rzenada kiedys glupio bon abo jakos paczka abo choc jakis grosz do koprety a teraz niccccc prywacioki dowaja kazdo praktycznie firma a w silbudzie zero,nul chlopy zapiepszaja ciezko na budowie caly rok a centa na swieta nie dostana
keks wąs 2014-12-29 19:30:12
szanowny panie robol, zauważyłem w pana wpisie lekkie błędy ortograficzne, sugeruję korektę. natomiast mi aktualnie bardzo zależy na zatrudnieniu w silbud, czy są poszukiwani teraz jacyś bardzo wykwalifikowani pracownicy wyższego szczebla? proszę pilnie o odpowiedź, z góry dziękuję za jej udzielenie i pozdrawiam ciepło
bib 2015-01-16 00:22:32
Poprawnie niepoprawnie. Liczy się sens. Domyślam się, że generalnie cała branża budowlana cierpi ostatnio bardzo sporo. I z tego co widzę to i Silbud do nich należy. Myślałem jednak, że aplikowanie do nich to będzie dobry pomysł. Jakieś pomysły jak może wyglądać obecnie rozmowa rekrutacyjna czy chociażby same warunki pracy?
1
andrzej m. 2015-01-25 17:14:43
Witam róbcie co do was należy a żaden majster nie będzie miał pretensji.

1
rozumicie 2015-01-31 19:08:17
ciekawe ktory majster bedzie teraz mial pretensje jak ja zapytam czy znajdzie mi sie jakies fajne miesjce do rpacy ;] ciekawe czy jakis majster czyta w ogole to forum i jest nastawiony na odpowidzi na takie pytania byloby mi milo jak by ktos napisal czy mam sie nastawiacn a prace tutaj czy szukac sobie nowej ?
buhaha 2015-01-31 21:41:42
tobie to się liczy lata jak psu??? jakie 15 lat???
1
aladobrodziej 2015-02-27 20:29:16
W związku z tym ze wpisy są usuwane w jakis sposub, to trzeba je ponawiac. Kiedyś ktoś pytał o "majstra" Nowaka więc odpowiadam:Jak lubisz gorzale to u Nowaka nie bedziesz mial zle, jak nie pijesz za duzo to chociaz bys byl najleprzym fachowcem to dlugo nie porobisz.To alkocholik pijący praktycznie codziennie, łazi po różnych pokojach do swoich ministrantów i często zasypia tam na stole, za chwile się przebudzi, pyknie dwa... i dalej spi. W pracy jak jest na glodzie to lepiej go obchodzic z daleka.Gdy wybije 18.00 - hułlaj dusza- na budowie wóda sie leje i pic musza wszyscy, jak ktos nie pije to jest uważany za wroga i eliminowany. Nawet jak nie pijesz to musisz i tak siedziec na budowie bo nie ma czym jechac na hotel. Tak naprawde to tylko nieliczni piją z nim z przyjemnoscią,reszta pije bo chce pracowac. Więc jak lubisz gorzalke to nie musisz byc wielkim fachowcem i tak bedziesz robil i mial dobra stawke, jak nie pijesz to sie nie utrzymasz.Kiedyś wywalił z roboty 3 fachowców za kawał o chanysach, który juz chyba wszyscy znają. On sam to mieszanka rusa i niemieckiego owczarka, niestety geny Niemieckie ma mocniejsze bo cedzi po kołle od auta niezależnie gdzie sie znajduje, no i szczeka na swoich a obcych sie boi.Niestety Silbud wychodował sobie "bożkow" ktorzy zmuszaja swoich podwladnych aby ich czcic i schlebiac im. Ów bożkowie zwani są majstrami lecz tak naprawde to prowadzący. którzy w większości nie mają nawet matury, nie ponoszą za nic odpowiedzialności a są przełożonymi innych pracowników, decydują o tym kto będzie pracowal, kto nie bedzie, są płatnikami wynagrodzenia. Często dręczą psychicznie słabszych.Mysle, ze wiele osob sie ze mna zgodzi
9
obecny 2015-02-28 19:05:05
KIEMLICZ JUZ NIE PRACUJESZ ,ZWOLNILI CIE DAJ SE SPOKOJ!!!! (usunięte przez administratora)WIESZ DUZO GADASZ
5
hanys 2015-03-02 19:35:26
(usunięte przez administratora)ty nie jesteś lepszy a piszesz gupoty fachowiec z ciebie to zbyt wielkie słowo dobrze ktoś napisałnic nie wiesz a piszesz PAJACU
1
jarekdolnyslask 2015-03-03 19:48:46
kiedys pracowalem u tego majstra ,niedlugo,zachowywał sie zawsze tak jakby wszystkie rozumy pojadł. Popieram opinie dobrodzieja marian3m sie
8
Gańba 2015-03-30 21:07:28
Wypowiedź dobrodzieja to prawda, można by wiele dodać jeszcze. Oni tam sie zapiją. Potrzebują pilnie pomocy, szczególnie ich rodziny cierpią na pijaństwie. Ktoś musi to powstrzymać
6
gorol 2015-03-31 22:07:41
im sie juz nie da pomóc, ale niektórych czeka jeszcze proces cywilny o rasizm..To bedzie dopiero pokazówka. Mam nadzieje ze media nie wywesza sprawy. pozdrawiam
5
zwolniony 2015-05-18 22:46:02
Marian dałbyś namiar na tego twojego prawnika
1
olek 2015-06-21 20:44:42
Teraz silbud poszukuje pracowników budowlanych, cała treść ogłoszenia to: FIRMA BUDOWLANA Z RACIBORZA ZATRUDNI PRACOWNIKÓW BUDOWLANYCH, MILE WIDZIANE DOŚWIADCZENIE ZAWODOWE. Podali także telefony kontaktowe, ale ogólnie to się nie rozpisali... Może ktoś mógłby napisać, czy poleca, bo jak czytam te komentarze o prawnikach to się trochę boję.
marian 2015-06-26 21:12:50
tak na ogóle nie moge , ale zadzwon do tego chopa on ci da wszystkie dane
( usunięte przez administratora )
1
pracownik 2015-07-16 13:29:02
Jedyne w firmie co jest dobre to ze pieniądze są co dwa tygodnie ubezpieczenie katastrofa jak ci się coś w niemczech stanie to pierwsza pomoc i do kraju chyba ze sobie zapłacisz w niemczech a o jakas kasie w kraju to już zapomni ubrania se kupujesz sam ale faktura możesz im dać oni se ja odlicza a ty możesz zapomnieć o kasie pani prezes tez musi lewe jakieś mieć majatra możesz mieć albo wariata ze cie będzie ścigał i jak pracujesz i za pochodzenie gorol albo hanys albo pijaka ze nie wiem czy wytrzymam z takimi pić
2
denis 2015-07-22 09:07:22
Mobbing i nic więcej. Niemcy mają terminy a nasi nie, trzeba pokazać za wszelką cenę że można szybciej. Majstrowie to bogowie na budowach! Zapiminaja że to oni są od organizacji pracy, bhp i pomocy pracownikom a nie tylko od dawania zaliczek. Coś cicho o wypadkach na budowach. Ale najlepsze hasło to "ja cie szybna". Panowie pieniądze to nie wszystko, a w tej firmie to i z nimi wcale rewelacji nie ma.
4
pracownik 2015-07-25 22:03:41
Same cioty z tych Majstrow bohatery z nich co jeden to większy a jeszcze niedawno słoma z butów wystawiła pani prezes robi z nich Majstrow a oni nawet ci nic nie wymierza bo bohatery jak peron
2
taki z ciebie pracownik jak polonista. Typowa Ciot 2015-07-25 22:38:19
Kolo
ONON 2015-07-27 20:09:09
JAK MASZ JAJA TO SIĘ ZWOLNIJ PRACOWNIKU ZAKICHANY SĄ LEPSZE FIRMY ALE NIE DLA CIEBIE [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] HA HA HA
robol 2015-07-31 12:36:39
Jaja to ty chyba masz ale siedzisz w tej firmie bo albo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robisz albo po znajomości w niej siedzisz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lzesz tym żeby cię tylko nie zwolnili a co tydzień w biurze siedzisz donosicielu
kiki 2015-08-08 18:10:20
Każdy przychodzi z tym co ma do firmy. Ludzie , przecież nikt nikomu nie każe się poświęcać czy umierać, ale minimum przyzwoitości jest chyba wymagane nie uważacie? Co za tym idzie większa kultura na forum też jest oczekiwana, chyba że absolutnie wszyscy pracownicy i ludzie związani z silubdem to australopitki.
nasz 2015-09-05 19:44:42
Ta ostatnia opinia na pewno wszystkich podniosła na duchu Na pewno każdy przychodzi z tym co ma bo nawet za ciuchy nie macie pieniędzy nie mówiąc już o innych zeczach jak np chorobowe itp. Trzeba się was prosić po sto razy a ciężko się dojście ważne ze w biurze macie wszystko Jakoś od biurokracji się nie wymaga żeby się poświęcili ważne ze posiedzicie sobie kawka wypić a dla ludzi co na to robią to już nic Sony ł macie ale dla tych co co tydzień do biura chodzą donosic i całują w rączki .Narka jeszcze się odezwę
Trach 2015-09-07 21:18:18
@nasz dziwna sprawa. Każdy przecież chce jakoś przetrwać a jakieś małe spięcia są zawsze. Nie ma co się gorączkować. Na pewno bywało gorzej. Jestem budowlańcem i zainteresowała mnie ich nowa oferta pracy pracownika budowlanego. Nie wiem czy warto, może napiszesz coś więcej. Nie napisali żadnych konkretów odnośnie wynagrodzenia.
Zostaw swoją opinię o Silbud - Racibórz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Silbud