Profil firmy Silbud

Silbud

Racibórz

Obserwuj
Dodaj opinię

Opinie o Silbud

Tomasz.D 2015-09-08 10:44:17
Ja pracowalem w tej firmie kupe lat to prawda nie każdy majster jest ok ale to charakter czlowieka. Ja nienazekalem na brak kasy czy na chorobowe jeśli masz pojęcie o robocie i robisz swoje to każdy cię doceniony a jak myślisz kiedy walniesz browara i ile do fajrantu to zastanowienia się do czego się nadajesz ją zastanawiano się nad powrotem pozdrawia
1
stefan 2015-09-08 14:19:43
potrzebuja majstrow, bo ci ca sa to alkocholicy i to wszystko w tym temacie
2
nasz 2015-09-27 08:30:13
Chłopie sukni se w łeb na pewno tak uczciwie pracowałeś od gwizdka do gwizdka i tak Ci se podobało ze tera się zastanawiasz żeby wrócić .Ty chyba nie wiesz co piszesz jak byś był dobry to byś nie odchodził ale musiałeś być jak inni żeby się przeslizgac dziennie do fajramtu i z zaliczka do chaty wziąść Ludzie w biurze w niemczech ok ale w Polsce to katastrofa a najwięcej ma do powiedzenia p. Ewa która nigdy nic nie wie
2
Pijak 2015-10-04 09:23:50
Na temat ludzi i majstrow to w ogole jest brak slow
2
góral 2015-10-08 00:30:01
Są ponad 10 lat na rynku, a przecież będąc hurtownią materiałów ogólnobudowlanych są raczej ekspertami w swojej branży. Wiadomo, że klienci są raczej zadowoleni z usług jakie oferują, zwłaszcza że indywidualnie podchodzą do spraw. Ich produkty to systemy dociepleń, kominowe, kostki brukowe, akurat dobre przed zimą. Ciekawe tylko są ceny.
1
nowy 2015-10-11 10:18:52
Siema wszystkim to co się dzieje w firmie to wołanie o posta do nieba nic konkretnego się w biurze nie dowiesz bo za dużo ich w w tych fotelach siedzi a każdy chce dobrze zarobić O kasę w Polsce się nie pytaj bo musisz poczekać z pół roku zanim ci oddadzą ale faktury mile widziane a co do Majstrow w niemczech na budowach to katastrofa zresztą to nie są żadni Majstrow ie Chodzą bo biura donoszą na innych a sami [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robią
0
stary pracownik 2015-11-07 17:34:43
Znów nowość w silbudzie końcówki w Polsce okazja dla prezeski i do reszty co nic w biurze nie wiedzą żeby im coś zostało w kasie ciekawe kto tak zadecydował ile ludzi zaś na tym straci jak mam z małopolski po 5 albo 15 euro jeździć same cioty
0
wiki 2015-11-13 17:58:39
jaki strajk, o co chodzi @stary pracownik? Teraz to u nich mozna się bez problemu zatrudnić, nawet widziałem, ze staz ei praktyki organizuja u siebie, wiec wydaje mi sie, że to a plus jest na pewno. No i płaca za nie, normalna jest stawka godzinowa po 10 zł nawet za godzine zaorbisz u nich na stazu jednak.
1
Pijak 2015-12-03 19:36:57
To może w końcu trza się postawić tym pseudo majstrom bo to nie są żadne majstry tylko tłumacze bo majster to jest czlowiek na poziomie i po szkole kierunkowej a oni to sa ... !!!
0
klok 2015-12-07 14:55:43
ajj nie fajne te opinie tymbardziej ze sam chcialem dostac do SIlbudu do pracy. a wiem ze firma SIL-BUD to hurtownia materiałów ogólnobudowlanych powstała w 2003 roku czyli jest juz troche na rynku i wydawaloby sie ze praca nie jest najgorsza
0
tom 2015-12-17 17:57:34
to faktycznie to o czym mowicie musi byc prawda,zreszta to nie jedyna opinia, dziwie sie ze tacy pracownicy maja jeszcze tam zatrudnienie ale sluchacie wszystko do czasu
0
jo 2015-12-19 01:52:45
kiemlicze jeszcze robiom ?
0
pracownik 2015-12-22 12:08:58
firma jako taka dobra wyplacalna tylko jedno mie martwi ze zapomniala na ktorych ludziach ta firma powstala i dostala sie do takiego poziomu na ktorym jest zapomniala nawet ze sa swieta bo ci ktorzy pracuja za granica im sie nie nalezy na karpia pozdrawiam zalogeR
1
nasz 2015-12-23 13:39:01
Na karpia nie ma bo cioty z Raciborza pojechały na impreza Monachium i siedzieli tam 2 dni to tez kosztuje a ze robol na tym straci to ich nie interesuje ważne że za darmo pojechali i pojedli nna pewno [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] juz z zżyczeniamido biura lecieli ale to tylko sświadczy o nich jakimi są ciotami
2
długoletni pracownik 2015-12-24 09:15:13
Co do ludzi z Raciborza to pretęsji nie możemy mieć też pracują w tej Firmie,a że szef sponsoruje wykorzystują za swoje by nie przyjechali to każdy wie.Co do imprezy niema co pozazdrościć meni oklepane steki itd..,tylko co nowego to to że coraz więcej darmozjadów z Mickana a od siebie nic nie dają nawet na koniec roku dziękuje nie usłyszysz a zapierniczasz jak wół,jeszcze pretęsje mają że na imprezie w dwóch językach ich witać,wstydu zanic to na tych powinno się oszczędzać.pozdrawiam całą firmę.
0
swój 2015-12-24 14:34:05
Nic nie dostaniesz jest dobrze jak robisz o żeby Ci podziękowali albo tym co nie byli żeby życzenia złożyli to już zapomni bo za dumni są ważne ze oni byli na wyzerce a ze ktoś na to cały rok robił to oni mają to gdzieś bo chyba im się to tylko nnależy nie robotników i ok wesołych świąt a na karpia nie styko
0
eryk 2015-12-30 16:43:12
ale pracownicy dostali jednak prezenty na świeta, wiec to dobrze o firmie świadczy, a w biurach tez podobno mają być nowe sprzety od nwego roku też na pewno.
0
nasz 2015-12-30 20:37:42
Dostali prezenty ci co już 10 lat robią a reszta roboli to se juz nie liczy do biura niech nowe sprzęty dają ale takie co coś będą robić bo na razie to wszystko jest katastrofa jak coś potrzebne jest to musisz ze 3 razy tam iść i jeszcze ci to na opak napisze zero obowiązków i odpowiedzialności nikt ich nie kontroluje robią co chcą i do której chcą EKSe
0
nasz 2015-12-30 20:37:44
Dostali prezenty ci co już 10 lat robią a reszta roboli to se juz nie liczy do biura niech nowe sprzęty dają ale takie co coś będą robić bo na razie to wszystko jest katastrofa jak coś potrzebne jest to musisz ze 3 razy tam iść i jeszcze ci to na opak napisze zero obowiązków i odpowiedzialności nikt ich nie kontroluje robią co chcą i do której chcą EKSe
0
cug 2016-01-01 23:39:12
widać, że problemem jest jedynie sposób zarządzania firmą, ale na to pracownicy chyba nic nie mogą poradzić. Ważne, że Silbud wypłaca pieniądze na czas.
0
tysz swoj 2016-01-13 20:39:51
firer , dobrze ze nom na te rybe nie dali bo i tak by my to przepili, a tak wziol jo se wyndke i se rybe som zlapoł
0
tysz swoj 2016-01-13 20:48:25
cos sie tak przyssol do tego raciborza,na rbe bys chciol , chyba na wóde, jak chcesz rybe to se zlapej..
0
czego 2016-01-19 20:19:57
kompletnie nie rozumiem tej dyskusji, wydaje mi się, że wiele osób pisze po to by pisać, zamiast dostarczyć chętnym informacji na temat warunków zatrudnienia w Silbudzie :)
0
swoj 2016-01-24 00:36:38
i mosz racje chopie,wszystko im zle,w robocie zle, w biurze zle,majstry zle same pretensje,przyjdzie taki do biura albo zawiany albo wczorajszy to co zalatwi , nic.a wez sie chopie ogol odziej tak jak Starok byc trzezwy zalatwisz wszystko.niusa opowiesz to i niusa sie dowiesz.pretensji bedzie wtedy null.
0
Pijak 2016-01-24 18:11:32
Zatrudnienie jest na okrągło ale tylko na papierze bo jak jest na prawdę to się dowiasz jak porobisz trochę a pseldo majstry lubią znęcać się psychicznie nad ludźmi jak chcesz robić to rób na własne ryzyko
0
Zachwycony 2016-01-25 03:39:58
Ogólnie firma godna polecenia, pieniąźki zawsze na czas nigdy się nie zawiodłę, organizacja w jak najlepszym porządku, zawsze pomocne Panie z bióra nigdy nie miałem kłopotu z wolnym bądź z chorobowym, po za tym liczba dni wolnych w roku praktycznie nie ograniczona ( jeżeli akurat terminy nie gonią ) . JEZELI CHODZI O MAJSTRÓW to miałem przyjemność pracować w przećiągu 10 lat z dwoma (tak przyjemność) bo bez względu na wywody innych tutaj w większości nierobów, są prawdziwymi fachowcami, ( bynajmniej tych dwóch z którymi pracowałem, na południu Niemiec) może rzeczywiście, nie którzy brak wykształcenia ale czy fachowcem jest osoba po szkole ? Czy raczej osoba , która pośwìęca swój czas, również wolny od pracy na planowaniu następnego dnia, żeby cały dzień wszystko szło gładko jak po maśle. Oczywiście to nie koniec ich obowiązków, pomijam juź to że plany, wymiary i wzory mają w małym paluszku, co nie jedna osoba po szkole tz.:,, Wykształcona'' nie ma o tym zielonego pojęcia. To ich świadomość i wiedza na temat rozwiązywania problemów , które jakże często pojawiają się na budowie jest wręcz nieoceniona ( nie rzadko są to problemy nie zwìązane z pracą zawodową).Majstrów mamy za sobą, teraz bióro koniec końców zawsze robotnik walczył z administracją i na odwrót, tylko w tej firmie inaczej to funkcjonuje, gdyż administracja dobrze wie do czego służy i nikt w żaden sposób nie rzuca nikomu kłód pod nogi a w szczególności szeregowym pracownikom, gdyż w Naszej Firmie Bióro wie dzieki komu funkcjonuje oczywiście dzięki tym niby najmniejszym , niby najsłabszym pracownikom, którzy są najtrwalszym fundamentem naszej firmy. I według mojej oceny oczywiście z poziomu najniższego podstawowego pracownika nie znam lepszej firmy. (Piszę o pracy w Niemczech) nie znam realiów pracy po tej stronie Odry, ale przypuszczam , że również miło się pracuje . Tak więc polecam każdemu zainteresowanemu:rzetelną firmę dbającom o każdego pracownika Silbud sp. z o.o


Ps.: Jeżeli chodzi o to , że nie ma na przysłowiowego ,,karpia'' to możecie podziękować samym sobie , było 100 zł mało było 200 mało było 300 ... to samo , argumentacja zawsze ta sama,: bo w rafako płacili 500 albo w eko oknach a Silbud taka firma i nic . Mało!? pazerni jesteście jaką masz jeden z drógim nierobów na początku stawkę? O ile większą od pracowników Rafako czy Ekookna ? Ile masz zwrotu podatku? ile masz wypłacane za urlop? Ja bardzo dobrze wiem ile mam i nigdy bym się nie zamienił a Wy ?
Ps 2.: Jeszcze o ludziach dwa, słowa w brygadzie jak wszędzie znajdą się ci co chcą robić i robią, to są wtedy zadowoleni , nie są rzucani z ekipy do ekipy , nie siedzą w domach bez pracy przez pare miesięcy . Ale to trzeba się troszke robotą zainteresować, a nie tylko oczekiwać,pić w trakcie roboty !i wyciągać te pazerne pazurska tylko po Euro.
0
Tomasz D 2016-01-25 10:06:40
Ja wiem co pisze prowadzilem niejedną budowę z chęcią chciałbym cię dostać do swojej brygady poczuł byś co znaczą spocone jajca mnie zna prawie cały silbud popytaj a potem oceniaj napewno nie potrafisz porosto gwoździa wbić ale do powiedzenia masz dużo pozdrawia
0
Ali 2016-01-30 20:16:59
ludzie co wy piszecie za głupoty,najwiekszymi debilami w silbudzie są majstry.np mynarek leber do potegi,nawet [usunięte przez admina słowo niecenzuralne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sie roboty nie złapie,ostatnio mu polier kazal posprzatac schody to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robil to tydzien,a ciebie goni jak psa,nastepny debil to Strusch rozpierdolil swoją starą ekipe,a dzis ma do wszystkich pretensje ze stara gwardia ma go w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] usunięte przez admina słowo niecenzuralne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tyle nawet teścia [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jest dobry.
0
Ali 2016-01-30 20:26:38
jesli chodzi o ubezpieczenie w zus to poraszka,zapierdalac jak wół,a opłacą cie jak smarkatego synka,wstyd.np.zarobiles 2 tys.ojro to twoja podstawa w zusie jest 2 tys.zła składka na ubezpieczenie wynosi 350 zł,wstyd i chańba.ale za nie długo sie to skończy bo z tego co wiem to bedzie dym i to kurewny.wiec za nie dlugo silbud zamkną.
0
swoj 2016-01-30 20:51:27
Thomasd, jo ci powim tak , u takich majstrow co wolno sie napic w robocie czy po robocie to jo lubioł i lubie robic,jak u ciebie wolno to ide ,tylko jest jeden problem,on mnie nie pusci ,bo z kim by miol wypic. wisz o kim mysle ?wisz czy ni?
0
swoj 2016-01-30 21:01:56
zachwyconyniewimczym,jo już żech pisoł ,na karpia to jest dobro wyndka...
0
normalny 2016-02-02 18:27:06
jakby ktoś był mądry i to wszystko przetłumaczył-jakieś konkrety bez przekleństw - powtórzcie jeszcze raz - bo połowy nie ma - administrator kasuje.jestem ciekawy najbardziej tych majstrów i biura - bo do tej pory połowy nie rozumię
0
TOMASZ D 2016-02-03 08:03:10
NIEWIEM ale z checia chciałbym się dowiedziec
0
pracujołcy 2016-02-08 10:35:27
Majstry są do wytszymania. Tutaj swoje bule wylewają ci co przez hlanie i nie róbstwo w domach zimą siedzą.
1
swoj 2016-02-11 00:18:17
racje mosz,bjuro tysz jest okej ,tylko oszolomy nie som okej
0
pracownik Silbudu 2016-02-14 10:46:20
Witam osobę podpisującą się nick ALI..ŻĄDAM ! zaprzestania wypisywania bzdur,oszczerstw i przekleństw pod moim nazwiskiem, mam nadzieję że to dotarło! do Pana jak i innych osób robiących wpis na tym portalu iż taka sprawa może się skończyć dla Pana spotkaniem w sądzie z tytułu: POMÓWIENIA I NIESŁAWIENIA MOJEJ OSOBY.Strusch
0
ten 2016-02-16 08:07:42
Ali to ten gliniaż co już nie robi w silbudzie. Zobacz na starsze wpisy gdy się kłucił ze swoim bratem Krzysztofem G.
0
JA 2016-02-22 11:02:50
Wstyd mi za was wielka silbudowska inteligencjo te komentarze to są na poziomie jakiejś patologi a nie normalnych ludzi narzekacie,obrażacie,jak macie problem do jakiegoś majstra to oni mają numery tel. można zadzwonić i w twarz mu powiedzieć,jak jeden z drugim jesteście tacy odważni i rzucacie tu nazwiskami majstrów to się podpiszcie pod postami.
Na budowach majstrom [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lizać i przygadywać a tu swoje żale wylewać i obrażać wszystkich,tylko pamiętajcie że to że się nie podpisujecie nie znaczy że jesteście tu anonimowi,o tym przekonał się już jeden mądrala obrażając panią prezes,ale co jak się co niektórzy zachowują jak bydło na mieszkaniach taki język mają na forum.
Zaznaczam że nie jestem majstrem i nikogo nie miałem zamiaru tu bronić ani usprawiedliwiać,tylko zwrócić uwagę na to co niektórzy piszą,wiem że zaraz poleje się krytyka ale mnie to nie rusza ,może troszkę się znowu uśmieję z waszych wypocin.
0
Pijak 2016-02-27 15:39:25
Nikt nie podskoczy sam bo zaraz nie będzie robił. Patologia owszem ale u tak zwanych majstrów. Żaden z nich nie planuje sam budowy od tego jest niemiecki majster a oni są od narzucania tempa i rywalizacji między sobą który jest lepszym pseudo majstrem. Zwykłego robiła maja za dziada o oni twierdzą że mogą wszystko ( BOGOWIE ). Tylko niech się jeden z drogim zastanowienia nad tym że gdyby Silbud się rozwiązał to te pseldo majstry nie znajdą nigdzie roboty. I to tyle chciałem dodac
0
M.G 2016-02-28 20:54:22
duzo racji masz ,ale co do tego obrazania prezeski to bylo odwrotnie.duzo ,duzo to firme kosztowało.kto wie to wie jak było.jak ktos czuje sie pokrzywdzony,moga dac namiar na tego prawnika.
0
erotyka 2016-03-04 20:29:41
Człowieku toś se dodzwonil do tzw. Sekretarki która nigdy nic nie wie jak pani Alicji nie ma to ona nic ci nie załatwi bo nic nie umi i nic nie wie
0
waldek 2016-03-06 10:16:13
podajecie jakieś telefony a na stronie są zupełnie inne do kontaktu nie wiem czemu oczerniacie firme tak na forum publicznym i mówicie o czyichś osobistych sprawach
0
INFORMACJA 2016-03-08 23:51:41
Faktycznie nic tu się nie można dowiedzieć. Otóż Silbud zatrudnia na umowę o pracę a następnie deleguje pracownika do pracy w Niemczech . Jest tam meldowany w ramach możliwości , bo większość pracujących nie ma szans na meldunek we własnym zakresie. Pracownicy są też meldowani na budowie.Do zatrudnienia jest konieczne posiadanie zaświadczenia o stanie zdrowia oraz 30 dniowe ubezpieczenie społeczne aby uzyskać poświadczenie A1 oraz kartę EKUZ aby móc korzystać z pomocy medycznej na terenie Niemiec. Jest również składka na SOKA zależna od ilości przepracowanego czasu na terenie N oraz wysokości dochodu. To świadczenie urlopowe jest wypłacane przez Kasę SOKA bezpośrednio do rąk pracownika itd. itd. Panowie w razie pytań oraz problemów proszę wysyłać maile na podany adres mailowy informacja.silbud@gmail.com pod tym adresem uzyskacie odpowiedź na wątpliwości oraz tematy , o których jak czytam czasami nie posiadacie wiedzy. Jednocześnie proszę o niewysyłanie obraźliwych maili i donosów .Pozdrawiam
1
prezeska 2016-03-09 00:10:14
Od czasu do czasu wchodzę tutaj aby przekonać się z kim mam przyjemność rozmawiać. No cóż z przykrością stwierdzam , że obrzucacie się Panowie błotem. Panie Marianie niech Pan nie robi wody z mózgu byłym współpracownikom . Z przykrością stwierdzam ,że jest Pan dwulicowy i stara się Pan odgrywać. Pomimo uzyskanej z nami ugody i podpisanej umowy ( o zainkasowaniu pieniążków nie wspomnę )złamał Pan jej zasady i podał nas di sądu . Notabene sprawy Pan nie wygrał jest ona w toku więc proszę o opanowanie euforii . Kij zawsze ma dwa końce , ale o tym to Pan chyba zapomniał. Pozdrawiam
0
leon zawodowiec 2016-03-09 05:07:29
Witam .... czytam te wpisy i uważam że 85% ludzi którzy to pisali to banda kretynów pijaków i baranów. To jest jakiś pijacki (wiem co pisze ) bo z większością z Was pracowałem. Wóda wam mózgi wyżarła. Szanujący się człowiek, znający swoją wartość nie siedzi w takim bagnie jak nazywacie Silbud. Zwalnia się , szuka firmy która mu da na karpia, na jajeczko i na pare innych zachcianek. Wy tylko chcecie, nic od siebie. Jeździłem po niektórych z Was. Do auta wchodził pijany, z auta wypadał pijany oszczany nie jeden z Was. Co się dzieje na kwaterach w jakim stanie zostawiacie pokoje. Nie jeden z Was po kilka dni się nie myje. Jak Ci jest źle to się zwolnij idź tam gdzie lepiej. A i jeszcze jedno.... Są telefony do Krefeld jak Ci się nie podoba podejście brygadzisty zadzwoń do właściciela firmy, bo z tego co wiem to on rządzi w Niemczech. Polskie biuro deleguje.
2
colsztok 2016-03-17 19:42:07
Te Leon zawodowiec ty to ssię też chyba w tych 85 procentach miescisz pierdoły piszesz jak juz nie pracujesz w silbudzie to co się udzielasz
0
fol 2016-04-07 19:46:11
@informacja to muszę powiedzieć zaskoczyłaś mnie tym że jurtownia materiałów budowlanych może wysyłać pracowników po coś na teren niemiec. a możesz mi powiedzieć na jak długo są takie wyjazdy i czy więcej kasy?
0
nasz 2016-05-03 21:44:25
Jakby pozmieniać tych pajacow majstrow w tej firmie to by może i bbyło dobrze ale trzymają w niej samych bohaterów i mamlasow co każą na siebie mówić majster a tak naprawdę to cioty z nich i nic więcej jak chcesz tu pracować to musisz pochodzić gdzieś z centralnej Polski a najlepiej z Lublina bo takie układy są w sekretariacie
2
obi 2016-05-10 17:49:27
Dużo ostatnio mówi się o tej firmie. Albo przynajmniej na takie towarzystwo powiązane z nimi trafiam. Niemniej ludzie wypowiadają się na ich temat pozytywnie. Budowlanka ciężka sprawa jednak i o wynagrodzenie porządne w tych czasach ciężko. A każdy orze na swoje
0
kimbo 2016-06-25 12:43:11
@obi czy z racji sezonu letniego potrzeba więcej pracowników?
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Silbud