Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Silbud

Pracowałeś w firmie Silbud i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
alibaba - 2013-09-07 13:18:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
firma jest w pożądku i zatrudniaja Cie bezposrednio w firmie. Teraz bylo troche problemow ale jest dobrze juz.
zdjecie uzytkownika
gabik - 2013-09-15 15:02:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na czym te problemy polegały? szukam jakiejś względnie stałej pracy, ale nie wiem - nie jestem pewien - czy Silbud jest w stanie to zapewnić?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2013-09-26 19:15:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
firma jest ok. Pracuje 6 lat i nigdy nie bylo, że czekam na pieniądze a to najważniejsze. Najgorsi, są majstrowie, żeby sie u jakiegoś zaczepić na dłużej to nie wystarczy, że jest sie dobrym fachowcem, trzeba dobrze w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wchodzić, raz zapyskujesz i jesteś do odstrzału. Jeżeli potrafisz po niemiecku i znasz plan to Ci majstry, u których średnio z tym czują zagrożenie i tez wypieprzają. Ogólnie robić swoje nie wychylać sie przed orkiestre i jest ok.
zdjecie uzytkownika
gabik - 2013-09-27 06:24:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dzięki za info, a na jakie średnie zarobki można liczyć w firmie? czy dostajecie normalnie umowę o pracę?
zdjecie uzytkownika
gość - 2013-12-13 07:40:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
FIRMA,WYDAWAŁOBY SIĘ W PORZĄDKU.POZORNIE.OWSZEM,ZATRUDNIAJĄ NA UMOWĘ O PRACĘ NA CZAS OKREŚLONY,PRACUJESZ NA TERENIE NIEMIEC KASĘ DOSTAJESZ ALE KIEDY ZJEŻDŻASZ DO POLSKI I PRACY NIE MA,ZAPOMINAJĄ,ŻE MAJĄ PRACOWNIKÓW.ZOSTAWIĄ CIĘ NAWET NA MIESIĄC ALBO I DŁUŻEJ BEZ ŻADNYCH ŚRODKÓW POMIMO TEGO,ŻE W UMOWIE ZAWARTY JEST PUNKT,KTÓRY MÓWI,ŻE W PRZYPADKU BRAKU PRACY NA TERENIE NIEMIEC POWYŻEJ 1 TYGODNIA PRACOWNIK ZOSTANIE PRZENIESIONY DO PRACY NA TERENIE POLSKI.(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
jas - 2014-01-08 12:27:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
W kazdej firmie jest podobnie ,przewaznie swiniami sa majstrowie ,czesto szef nie wie co bylo przyczyna zwolnieniax pracownika ,a w moim przypadku bylo to ze pan brygadzista(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
old boy - 2014-02-18 23:09:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zeby zostac przeniesionym do pracy do polski to najpierw musi byc ta praca w polsce a w polsce ostatnio nawet tu pracujacym nie moga zapewnic pracy coraz bardziej wydaje sie ze maja pracownikow gdzies i "szefostwo" mysli tylko o sobie i swoich prywatnych sprawach...
zdjecie uzytkownika
farmer - 2014-03-05 18:47:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeśli myślą tylko o osobie to powinni jednak zadbać o pracownika Silbudu, który w końcu robi nie na kogo innego jak tylko na nich...
zdjecie uzytkownika
farmer - 2014-03-05 18:47:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeśli myślą tylko o osobie to powinni jednak zadbać o pracownika Silbudu, który w końcu robi nie na kogo innego jak tylko na nich...
zdjecie uzytkownika
yago - 2014-03-11 16:53:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co Silbud rozumie przez wykształconego murarza czy betoniarza? chodzi im konkretnie o skończone technikum czy może bardziej praktykę?
zdjecie uzytkownika
opinia - 2014-03-14 15:17:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Anonim - 2013-06-22 11:15:08]:
To pisał pan ... na pomoc..... bo po co odchodzić z tak zajefajnej firmy?
zdjecie uzytkownika
ramos - 2014-03-26 19:12:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
myślę, że jako wykształcenie traktują skończoną szkołę. W sensie jeśli jesteś po budowlance to się złapiesz
zdjecie uzytkownika
salif - 2014-04-01 16:06:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mi wydawało się, że tu raczej lepiej być po studiach z jako takim pojęciem o instalacjach i przy okazji doświadczeniem
zdjecie uzytkownika
GÓRA K - 2014-04-28 10:19:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bohaterze podpisz się pod tym postem skoro kogoś oczerniasz jak piszesz prawdę to czego się bać tylko( usunięte przez administratora )akie jak ty się boją ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
adi - 2014-05-14 19:37:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ej sukinkocie o nazwisku góra,uważaj sobie,bo krefeld sie dowie co robisz z karnistrami i paliwem na baukase,mamy zdjecie ktore napewno mam pomoże cię załatwic,pamiętaj budowa na hamburgu.
zdjecie uzytkownika
GÓRA K - 2014-05-24 19:59:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [adi - 2014-05-14 19:37:05]:
LUBLINIAKU JESTEŚ NIEDOJDĄ BO DO NICZEGO SIĘ NIE NADAJESZ TYLKO DZIĘKI PREZENTOM PRACUJESZ TY I TWOI KOLESZKI JAKOŚ SZYBKO USUNIĘTY MÓJ POST ALE PAMIĘTAJ ZAWSZE TAM PRACOWAŁ NIE BĘDZIESZ I W TEDY FIRMA SIĘ DOWIE JAKI NAPRAWDE Z CIEBIE FACHOWIEC OD MIOTŁY BO W HAMBURGU TYLKO KUCIE I MIOTŁA JA PAMIĘTAM A TY A JESZCZE UMIESZ PISAĆ PO KIBLACH WYSYŁAJ DO KREFELD TE FOTKI CO MASZ NAPEWNO CIĘ POCHWALĄ CZEKA CIĘ MEDAL
zdjecie uzytkownika
VA - 2014-05-24 20:10:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [GÓRA K - 2014-05-24 19:59:46]:
TO SĄ FACHOWCY Z LUBARTOWA HA HA KOŃ BY SIĘ UŚMIAŁ
zdjecie uzytkownika
kk - 2014-05-24 20:50:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
silbud to jedna z lepszych firm na rynku niemieckim
zdjecie uzytkownika
wiki - 2014-05-26 16:51:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie warto się nawzajem oczerniać, jeśli piszecie wady to skupcie się na takich rzeczach, które będa przydatne przyszłym pracownikom jak np. godziny pracy, tryb pracy, system premiowy itd
zdjecie uzytkownika
Stabil - 2014-05-29 14:05:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poziom pracowników widać najwyższy. Chociaż domyślam się, że 70% złośliwości jest spowodowana sytuacją jaka panuje w silbudzie.
zdjecie uzytkownika
MIKI - 2014-06-09 18:05:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma ogólnie nie jest zła, Panie w biurze bardzo miłe i pomoce. Kasa prawie zawsze na czas. Jedynym mankamentem są panowie pokroju góra, młynarek, czy strusch którzy czuja sie bogami na budowie
zdjecie uzytkownika
KK - 2014-06-28 22:33:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jedyny mankament to ty baranku podlizywanie się paniom w biurze to masz we krwi a robote na budowie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] majstry o kturych piszesz to wiedzą co z ciebie za pracownik dlatego u nich ciebie niema GOROLU ZMIEŃ FIRMĘ PA PA
zdjecie uzytkownika
budowlaniec - 2014-07-18 22:50:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pretęsiesie macie do Brygadzistów, najeżdżacie na nich jak nienormalni.a kot za waszą spapraną robotę będzie się tłumaczył.To niema sztuka przyjechać do niemiec na budowe zrobić coś na odpiernicz,zgarnąć kasę i mieć wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to nie Polska.Jak ktoś komuś zwróci uwage to wielce obrażeni.A co do tego Pana który najeżdża na Góre,Młynarka,Struscha to niech pomyśli czemu przeszedł przez tylu Brygadzisów,może on się nie nadaje do pracy na Budowie.
zdjecie uzytkownika
Kocur - 2014-09-03 02:15:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Każdy pracownik powinien ponosić odpowiedzialność za siebie. Rozumiem, że hierarchia wymaga tego, żeby ktoś nadzorował pracę dołu, ale zamiast karać takich ludzi lepiej nad nimi popracować i wytłumaczyć na czym polegają ew. błędy tak by ich w przyszłości uniknąć. Chyba, że silbud nie ma czasu na takie rzeczy.
zdjecie uzytkownika
Bartłomiej Nowy - 2014-10-10 21:22:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w tej firmie jakieś 5 lat: pieniądze zawsze na zjazd do domu dają, zjazd co dwa tygodnie, w przeliczeniu na złotówki zarabiam od 5 do 7 tysięcy zł miesięcznie, po nowym roku soka-bau przelewa mi na konto 2500-3500 euro, zwrotu podatku około 2500 euro, zakwaterowanie za darmo, firma funduje samochody z wypożyczalni, samochód nawali to dzwonisz i czekasz aż przywiozą ci następny, paliwo na terenie Niemiec za darmo, jak ci nie pasuje praca u któregokolwiek z majstrów to dzwonisz do biura i prosisz o przeniesienie do innej brygady. Jak masz coś pilnego w Polsce np; ślub, pogrzeb, rozwód, sprawę w sądzie, komunie itp to nie ma problemu byś na ten pilnie potrzebny czas do polski zjechał. Tym co narzekają tutaj musiało się mocno w du....ach poprzewracać bo mózgów dawno nie mają. Każdy majster ma swój świat do którego trzeba się jakoś dostosować, najważniejsze żebyś robił i żebyś chciał robić. Niektórym nie pasuje to że trzeba pracować, że nie można chlać w pracy itd. Jak wam tak źle, że nie możecie się upijać, robić awantur to się zwolnijcie a reszta na pewno odetchnie z ulgą.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Silbud
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x