Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o AB MIDDEN HOLLAND

Pracowałeś w firmie AB MIDDEN HOLLAND i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
sancho - 2014-03-11 17:41:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
myślę, że po prostu zwykłe dobre umiejętności na to stanowisko byłyby wystarczające w AB Midden Holland
zdjecie uzytkownika
Misiek - 2014-03-15 18:13:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
AB Midden Holland to teraz AB Flexkracht. Wiem bo byłem przez tą agencję w pracy. Można tam wyjechać przez zaprzyjaźnione biura w Polsce, np ja jechałem przez Marvel a mój współlokator mówił, że załatwiał przez eurojob. Biuro jest w Aalsmeer i tam jest też dużo prac. Albo Aalsmeer albo ogólnie tamte rejony, najbardziej kwietne na świecie. Agencja sama w sobie nie jest zła, gorzej z ofertami pracy. Niektórzy dobrze trafiają i są zadowoleni ale może się też okazać, że ktoś jedzie z myślą o długotrwałej pracy a tu trzeba zastąpić tylko osobę co wyjechała na urlop i jest praca na okres tylko 2 tygodnie..
Albo dostać pracę w polu ale pod koniec tygodnia dowiedzieć się, że na tym koniec a bo ładna pogoda była, więcej kwiatów wyrosło i trzeba dodatkowego pracownika. Ale ten pracownik zetnie nadwyżkę kwiatów i już nie jest potrzebny..
Można trafić na porządne zakwaterowanie i tragiczne. Np są normalne duże domy i mieszkania dla pracowników w Rijnsburgu, Kuddelstaart, Aalsmeer, Rulo Farenzvein - pewnie dużo błędów zrobiłem w nazwach miejscowości ;) Ale można też trafić na obozowiska typu Solassi czy De Vite Raaf, gdzie jest problem z internetem, mieszka się na zadupiu i jedzie 7 km na rowerze by zrobić zakupy a pokój może mieć pół metra kwadratowego na dwie osoby.
Agencja spoko i uczciwa, normalnie wszystko da się załatwić. Gorzej, że wszystkie oferty związane są z kwiatami a przez to praca ma różne wymiary godzin i różne okresy trwania. Np są osoby co w każdym roku przyjeżdżają na kilka miesięcy tulipanów. Można trafić na szklarnię bo jest dużo kwiatów ale po miesiącu się dowiedzieć, że już jest mało kwiatów i koniec pracy. Na giełdzie kwiatów w Rijsburgu panuje wredny klimat. W zimie mają dużo godzin a w lecie i na jesień po 25 godzin a wtedy zarobki są mniejsze niż w Polsce ale nie można sobie powiedzieć do agencji że chce się pracować tam gdzie jest dużo godzin. Jak dali pracę to trzeba sobie ją trzymać i szanować.. Tak poza tym to pracownicy na tej giełdzie nigdy nie wiedzą na którą mają iść do pracy następnego dnia i o której się praca skończy. Raz się idzie na 5 rano a raz na 8 i organizm nie może się przystosować.
Niektórzy mieli jeszcze mniej ambitne prace, jak np ścinać nożem kwiaty w polu bez względu na pogodę. W deszczowy dzień taka praca jest wręcz tragiczna. Albo robić sadzonki w polu i cierpieć codziennie na bóle pleców, albo przebierać w korzeniach - szef wariat i polacy pracujący tam od lat co najmniej nienormalni i w każdym tygodniu człowiek rozchorowany. Przebiera w korzeniach zimnych jak lód, na hali w której temperatura w zimie jest taka jak na dworze i wychodzenie w pole też bez względu na pogodę.
Ale żeby było sprawiedliwie, to są tam też osoby co mają ciągłość normalnej pracy przez cały rok. Liczba godzin może być zawsze większa niż 40. Można być też rzucanym z pracy do pracy bez dłuższych przerw, jeśli jest to lato i pracy pod dostatkiem wszędzie oprócz giełdy kwiatów.
Biuro jest uczciwe, nie dostaje się dziwnych kar i nikt nie twierdzi, że wypłaty się nie zgadzają. Problem tylko z dostaniem fajnej oferty pracy i żeby było więcej niż 40 godzin tygodniowo i jeszcze wiedzieć, że będzie nic nie zmieni się przez pół roku.
Na pewno odradzam każdemu kto ma dostać pracę na giełdzie i na wiosnę/lato/jesień - wtedy można mieć po 15,20, może czasem 30 godzin w tygodniu i albo uciekać albo przetrwać w nędzy do zimy gdy handel kwiatami się rozkręci i będą ludzie mieli po 50 godzin.
Wybór należy do was ale ja osobiście wolę pracę w takiej firmie, która robi ciągle to samo przez cały rok i jest pewność ciągłości pracy. Natomiast pracując w branży kwiatowej, to wasza praca jest uzależniona od: pory roku, pogody, która była ostatnio i jaka jest zapowiadana. Od tego czy się zbliżają święta czy nie, od aktualnej ceny kwiatów na giełdzie, która albo zmotywuje szefa do większego działania albo mu się odechce i powie, że nie ma pracy..
Możecie też trafić na taki dom, że powiecie: luksus, w Polsce tak nigdy nie mieszkałem/am a możecie też trafić na takie miejsce, że powiecie - masakra, nigdy nie mieszkałem na takim zadupiu, w pokoju wielkości szafy i w cenie tej samej co luksus u innych.
Więc na pewno się trafią się wypowiedzi osób co były w pełni zadowolone: z miejsca pracy, liczby godzin i zakwaterowania, jak i osoby co na wszystkie te punkty bardzo mogą ponarzekać :)
zdjecie uzytkownika
jurand - 2014-03-19 15:42:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
AB MIDDEN HOLLAND może być świetnym pomysłem na pracę, skoro tak jak piszesz praca jest pewna i stała
zdjecie uzytkownika
XXXX - 2014-03-26 08:50:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2013-08-23 14:11:06]:
AB Midden to nie jest uczciwa agencja. Stwarza pozory uczciwości.
Kombinowanie na wypłatach, błędy i pomyłki w systemie na bieżąco.
Jak się nie upomnisz i nie zawalczysz to stracisz.
Dają kontrakty na 1 tydzień automatycznie przedłużane.
Nie dają kontraktu najmu!!
Nie możesz zameldować się w gminie.
Nie możesz być rezydentem podatkowym w Holandii.
Płacisz wyższe podatki.

Podsumowując. Lepsze zło.
zdjecie uzytkownika
Borówka - 2014-03-27 21:09:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Na pewno jest tu trochę pomyłek przez mylenie agencji. Nie istnieje już AB Midden Holland i zmieniło się na AB Flexkracht. A poza tym jest coś takiego jak AB Middle Nederland a jeszcze AB Job service co się nie cieszy dobrą opinią. AB oost czyli północne i AB zuid Holland.
AB Flexkracht jest porządne, uczciwe, ja nie miałem ani jednego problemu z agencją ale z zakwaterowaniem i pracodawcami. Nie będę z tego powodu zrzucał winy na agencję tylko miałem mniej szczęścia niż inni.
Np praca na różach, straszny klimat, sezon się kończył i jeden polak myśli jak tu przetrwać bo będą zwolnienia, jeden drugiego podpier.ala do szefa, każdy posrany o własną dupę..
Praca w polu - jedno z gorszych co może być, bo w Holandii częściej pada niż w Anglii.
Praca na giełdzie, potwierdzam, co tu było pisane: bardzo mało godzin i ludzie muszą przetrwać pół roku na pensjach podobnych do tych polskich.
Ziomek pracował w sadzonkach lilii i też miał pracę stałą do czasu, potem szedł już tylko 4 dni do pracy, potem tydzień wolnego i znowu 4 dni pracy i uciekł.
To są konsekwencje pracowania w firmach, w których nic nie ma stałego w ciągu roku. Praca jest bo się robi sadzonki albo ścina kwiaty. A co gdy sadzonki zostały zrobione a kwiaty ścięte..?
Do tego takie dziwne akcje były, np skończyła się praca i dzwonię z pytaniami czemu tak długo nie dostałem nowej. Okazało się, że mają odnotowane, że nie radzę sobie z boszowaniem i mam czekać na taką ofertę co będzie do mnie pasować.
To ja się pytam: skąd ta informacja, że nie radzę sobie z boszowaniem? Oni mówią, że od tego gościa u którego pracowałem w polu i tu zonk...
Pracowałem przez tydzień dla gościa w polu, codziennie był zadowolony i była dobra współpraca. Ja tylko ścinałem, wiązałem po 10 sztuk i rzucałem na ziemię.
Ani razu nie miał zastrzeżeń, ani razu nic nie powiedział, w dodatku ja tylko ścinałem a nie boszowałem, bo boszowanie to robienie bukietów.
Więc taka dziwna informacja trafia, co utrudnia dostanie nowej pracy. W dodatku oni sobie to notują. To może być informacją jako referencje dla kolejnego pracodawcy i tak kolejna agencja może dostać nieprawdziwe informacje, że ktoś kto sobie nie radzi, mimo że radzi sobie dobrze i pracuje ciężko i odpowiedzialnie.
Więc wasz wybór, niektórzy tam dobrze trafili i dobrze zarabiają inni mają gorsze zakwaterowanie i gorszą pracę.
Najgorzej to mieszkać na tym Solassi. Wtedy jest podobnie jak w jakimś Tns gdzie mieszka się na odludziu, mało przestrzeni życiowej, dużo prostych i mało inteligentnych ludzi. Bo Ci bardziej ambitni, wymagający i inteligentniejsi nie są skorzy do życia w takich warunkach i z takimi ludźmi.
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Juji - 2014-04-12 07:55:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Widzę, że dobrą wykładnię firm AB zrobił kolega. Współpracowałeś z nimi wszystkimi czy co? To żeby mieć jasność to forum dotyczy konkretnie AB Flexkracht tak? Ciekawe dlaczego zmienili nazwę.
zdjecie uzytkownika
johnny - 2014-04-22 22:42:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No faktycznie można sie pogubić w tych wszystkich ab agencjach, ja słyszałem, że na różach wcale nie jest tak najgorzej, a tu proszę..
zdjecie uzytkownika
livebird - 2014-04-27 13:10:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
eh, na największym forum polaków w holandii nie da się znaleźć praktycznie żadnej dobrej opinii o AB Midden
zdjecie uzytkownika
zibi - 2014-05-30 13:42:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
AB-zuid Holland najlepsze
zdjecie uzytkownika
basia - 2014-08-31 11:57:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Mam możliwość wyjechania przez firmę AB czy ktoś tam pracował jak tam jest,proszę o ODP.
zdjecie uzytkownika
badoo - 2014-09-02 14:03:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [basia - 2014-08-31 11:57:22]:
wystarczy poczytać trochę opinii o tej firmie, żeby zauważyć , że niewielu jest zadowolonych z tego pośrednika pracy. Jednak należy również wziąć poprawkę na fakt, że Polacy z pośredników do Holandii nigdy zadowoleni nie są... a tu przynajmniej w AB jest dość duży wybór ofert i stanowisk w różnych branżach
zdjecie uzytkownika
:-) - 2014-09-17 16:46:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam widze opinie osób które naprawdę tam pracowały
ciekawi mnie czemu daja ludziom półroczne urlopy w polsce niejedna osoba tak miała
zdjecie uzytkownika
beny - 2014-10-09 13:52:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jesli chcesz wyjechac tylko w celu pracowniczym, to wszedzie mozesz byc niezadowolny. Ciesz sie, ze nie wymagaja jezyka flamandzkiego, tylko pewnie podstawy angielskiego. Poza tym ciekawy kraj i mozesz polaczyc przyjemne z pozytecznym. Podejmujac prace za grania, warto tez o tym pomyslec. pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
.... - 2014-10-22 13:57:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [:-) - 2014-09-17 16:46:30]:
z tego co widze nie jedna osoba miała taki urlop,czemu?
zdjecie uzytkownika
neo - 2015-02-20 18:24:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ab jest firmo która wykorzystuje ludzi na maxxa a potem wywala ich niby na 6 miesięcy bo takie jest prawo gówno prawda,stawki tez z nie wiadomo jakich przyczyn maleją choć pracuje się w tej samej pracy przy tych samych godzinach Polacy pracujący w tym biurze jako koordynatorzy to zwykli durnie po podstawowej szkole przykładowo taki Zbyszek.
zdjecie uzytkownika
blondii - 2015-02-20 19:48:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
AB miden.... hmmm... radziłabym sprawdzac, czy odciągane składki na ubezpieczenie, są faktycznie wpłacane, wiele osób z którymi pracowałam przez kilka miesiecy, po przepracowanym roku nadal nie otrzymało karty z ubezpieczalni, solarisy zgodne z prawdą, czyli kasa za ubezpieczenie odciągana, ale ubezpieczenia nigdy nie było... Poza tym, pracująca Polska koordynatorka w AB MIDEN chyba miała jakies korzystne umowy z właścicielem "interesu" w którym miałam wątpliwą przyjemnosc pracowac, poprostu przymykała oczy na to, że holender wypłacał nam na reke pieniądze za prace na akord, gdzie taka praca nie jest zgodna z holenderskim prawem pracy. O braku zainteresowania swoimi pracownikami przez ową koordynatorke juz nie bede wspominac, owszem przyjmowała interesantów, wczesniej upominając o DOKŁADNYM wytarciu obuwia przed wejsciem na biurowe salony, wysłuchała robiąc notatki ale na tym sie kończyło, albo w pracy tacy interesanci byli poddawani później mobbingowi przez własciciela bądz jego "wiernych polaczkow". Tak wiec nie polecam biura AB MIDEN, zatrudniają tylko dla własnych korzyści
zdjecie uzytkownika
neo2 - 2015-02-21 11:04:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Neo. Ciekawe jaka Ty szkołę skończyłeś, że wypominasz Panu jak dla Ciebie Zbyszkowi podstawowe? Jeszcze powiedz że jego dyplomy widziałeś? Każde przysłowie mówi o sobie... trzeba być mało kulturalnym człowiekiem, żeby nazwać kokogoś durne. Nie będę się znizal do Twojego poziomu. Znam Pana Zbyszka osobiście, spokojny konkretny koordynator.Blondi, nie wiem czy wiesz ale biuro abflexkracht jest kontrolowane co roku przez ABU i nie może pozwolić sobie na jakiekolwiek przekręty z ubezpieczeniem. To tyle w tym temacie. A w Holandii przed wejściem do biura tak jak i na całym świecie wycierać buty, żeby panie sprzątaczki miały trochę mniej pracy. .. Pracowałem przez abflexkracht i bylem zadowolony, kasa się zgadzala. Nigdzie nie ma lekko jak się chce zarobića oszustów nie szukajcie w ab, w Polsce wszędzie ich pełno. .pozdrawiam wszystkich niezadowolonych,którzy czegokolwiek się nie chwycą to i tak będą niezadowoleni. ..
zdjecie uzytkownika
neo - 2015-02-21 14:46:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
neo2 widać ze lubisz jak ktoś cie w h.. robi a ten twój pan Zbyszek nie wie czasem jak ma na imię to karze wysłać zapytanie na maila w tej sprawie i w wielu innych tez bo on na nic nie potrafi odpowiedzieć widać pracowałeś zbyt krotko w tej firmie zęby coś wiedzieć byleś zadowolony, kasa się zgadzała,byty zostawiałeś na ulicy przed biurem zęby pani sprzątaczka miała miej pracy . to czemu już nie pracujesz w tej firmie skoro jest taka super.
Piszesz głupoty zęby innych wkopać w maliny
zdjecie uzytkownika
neo - 2015-02-21 14:53:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
"oszustów nie szukajcie w ab" a z tym to przegiełeś na maxa
zdjecie uzytkownika
jp - 2015-02-21 18:08:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
potwierdzam to nie agencja to bagno koordynatorzy to nic więcej jak tylko oszuści.
A nie polecam pracy u heemskierka na korzeniach Auschwitz a nawet gorzej norma goni normę ręce opadają a jak poprosisz o zmiane pracy wyzej wymieniony pan strasz zwolnieniem
zdjecie uzytkownika
neo2 - 2015-02-21 20:41:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [neo - 2015-02-21 14:46:29]:
Neo,zarzucasz komuś że ledwo skończył podstawówki, a nawet nie wiesz że piszę się że ktoś Cię robi w ch...a nie w h... Tyle samo jest warta Twoja opinia, czyli jest ona ch...warta.Nie pracuję już w ab bo mam dobrą robotę w Polsce. A Ty jp to nie masz pojęcia co to jest Auschwitz,byłeś chociaż w muzeum. ..Masakra, ludzie nigdzie Wam kasy za darmo nie dadzą. .. Wszędzie trzeba robić, żeby zarobić. Najłatwiej wejść na forum i nazwać kogoś oszustem, jakby tam pracowali oszuści lub robili coś niezgodnie z prawem to dawno by im biuro zamknęli mądrale Wy wszystkie... A o koordynatorach rzadko się słyszy dobre opinie
Zostańcie sami a zobaczycie jaki to miód z takimi ęteligentami się użerać.
zdjecie uzytkownika
ewo - 2015-02-23 19:27:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
potwierdzam firma hemskierk tam ab wysyła do pracy to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ludzie uciekają z tej roboty zostają tylko przy (usunięte przez administratora) rudego
zdjecie uzytkownika
pan - 2015-02-23 19:56:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Osobiście uważam ze Polacy jako tacy nigdy nie powinni dostać ŻADNEJ funkcji wyższej niż kierowca czy zwykły robol gdyż sami dokręcają śrubę oraz zarzynają i wymagają więcej niż sami Holendrzy.
zdjecie uzytkownika
mania - 2015-02-26 16:23:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wszędzie są jakieś plusy i minusy, nie można wrzucać każdego do takiego samego worka. Wiem, że tu zatrudniają pracowników zarówno na krótki okres czasu, jak i na stałe. Oferują pracę w kilku sektorach,dobrze że zapewniają Zakwaterowanie, Transport do pracy, Ubezpieczenie, Opiekę koordynatora który zadba o dopełnienie formalności związanych z umową, zakwaterowaniem, ubezpieczeniem oraz zapewni pomoc w nagłych wypadkach i przy sprawach codziennych
zdjecie uzytkownika
kanapka - 2015-02-26 18:06:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pan - 2015-02-23 19:56:04]:
zgadzam się polak nie powinien być na stanowisku kierowniczym,pracowałem z takim Maciusiem który był kierownikiem i troszkę w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mu się przewracało
zdjecie uzytkownika
kanapka - 2015-02-26 18:12:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [neo - 2015-02-20 18:24:17]:
może dla tego żeby nie dać mu fazy b.
zdjecie uzytkownika
henio - 2015-02-26 18:12:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bardzo piekna wypowiedz ale chyba tylko w bajkach tak jest. Każą samemu jechać załatwić sofi numer 20-30 km dalej a nie kazdy posiada auto za dom płaci sie ja za apartament a mieszka sie z w dwie albo trzy osoby wraz z grzybem na ścianach transport do pracy owszem rower do 10km a wiadomo jaka jest pogoda w holandi do koordynatora zęby sie dodzwonić to tak jak wygrać w lotka do lekarza tez trzeba iść samemu wiec MANIA ładnie napisałaś ale nic z tego sie nie zgada wiec po co to piszesz chyba ze pracujesz dla tej firmy i tu ja reklamujesz
zdjecie uzytkownika
kanapka - 2015-02-26 18:16:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [neo - 2015-02-20 18:24:17]:
Ja nie narzekam na to biuro ab,koordynatorzy nie są wcale żli np.Carolain i Gwen są spoko jak trzeba to pomogą,a co do kasy są wypłacalni
zdjecie uzytkownika
kanapka - 2015-02-26 18:23:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [henio - 2015-02-26 18:12:28]:
Jeszcze nie słyszałem żeby ktoś musiał samemu jechać wyrabiać sobie nr.sofii,co do mieszkań to zalerzy jak się trafi i jak się o nie dba.
zdjecie uzytkownika
henio - 2015-02-26 20:21:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kanapka - 2015-02-26 18:23:29]:
widocznie takie rzeczy tylko w ab flexkracht
zdjecie uzytkownika
nick - 2015-03-07 16:54:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w ab flex kracht to dzieją się takie rzeczy ze najstarszym fizjologom się nie śniło jeden wielki(usunięte przez administratora)koordynatorzy majo na wszystko i na wszystkich (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
MALUTKI - 2015-03-16 05:51:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o ABflexKRACHT W POZYTYWACH MOGE JEDYNIE POWIEDZIEC ZE BARDZIEJ SIE USAMODZIELNILEM I NIC POZATYM BO TRZEBA BYLO LICZYC TYLKO NA SIEBIE. JEZELI MIALEM PROBLEMY Z BIUREM JEDYNA OSOBA KTORA MI POMAGALA I INGEROWALA TO BYL PRACODAWCA U KTOREGO PRACOWALEM.DOSTAŁEM VAST CONTRACT PRZEZ BIURO-NIESTETY WIECEJ Z TYM PROBLEMÓW BYLO NIZ KORZYSCI
zdjecie uzytkownika
miki - 2015-03-23 13:11:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [livebird - 2014-04-27 13:10:40]:
Pan z Sliedrechtu, bodajże Tomasz..w jednej z rozmów telefonicznych stwierdził ..że oni każdemu informacji o stawce nie udzielają, bo mogłoby to źle świadczyć o firmie...;)) reszte dopiszcie sobie sami.
zdjecie uzytkownika
basia - 2015-03-28 13:53:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
koordynatorzy w ab flexkracht to oszuści a na pierwszym miejscu jest pani Ilona wredna oszustka inni tez nie zostają w tyle powodzenia tym którzy zdecydują się dla tej bandy pracować
zdjecie uzytkownika
Honorata - 2015-04-10 20:58:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam.
w niedziele mamy mozliwosc wyjazdu z chlopakiem do AB Midden.
czy ktos moze cos powiedziec na temat tego pracodwacy?
bo nie ukrywam jeziemy pierszy raz i jest troche strachu.
z gory dziekuje za odpowiedzi.
zdjecie uzytkownika
kanapka - 2015-04-13 19:50:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jesli macie jechać przez ab sildrecht to lepiej nie ,krecą kłamią i spartańskie warunki
zdjecie uzytkownika
kanapka - 2015-04-13 19:51:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jesli macie jechać przez ab sildrecht to lepiej nie ,krecą kłamią i spartańskie warunki
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2015-04-19 07:42:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [henio - 2015-02-26 20:21:20]:
Prawdą jest że trzeba samemu jechać do lekarza i naprawde z wielką łaską umawiają tak ową wizytę u lekarza ,a sofi numer każą samemu wyrabiać od zeszłego roku bo nie mają już żadnego zarobku z tego tytułu ,znam nowe osoby którym tak zrobili , normalnie je wysłali do pracy bez numeru sofi i nie dastały wypłaty tak długo puki nie wyrobiły sofi
zdjecie uzytkownika
janek - 2015-05-17 10:19:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałem przez ab flexkracht w rijsenhout w sumie nie długo(i dobrze) praca jak to praca trzeba robic wiadomo, tylko godziny nędzne a co za tym kasa tez stawka godzinowa niska za domek 83e za tydzien kordynatorzy do bani nic nie wiedzą nie powiedzo nie pomogo radz se sam wiedz poradziłem zmieniłem firme i jestem bardzo zadowolony.
zdjecie uzytkownika
zenon - 2015-05-25 13:11:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam
firma abflexkracht jest firmo nie rzetelno i lepiej trzymać sie z daleka
zdjecie uzytkownika
Jarecki - 2015-05-27 18:37:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Agencja ma swoje plusy i minusy jak to agencja. W mojej opinii należy do tych lepszych - względnie - bo wiemy ile jest tych gorszych. Są wypłacalni, z tym nie ma problemu. System rozliczeń jest bardzo dobry w porównaniu do innych. Dostaje się login i hasło, dzień przed wypłatą po zalogowaniu widać ile naliczyli godzin w każdy dzień. Łatwo się kontroluje i nie ma problemów. Stawki normalne, większość jeździ rowerami, rowery za darmo. Nie ma opłat za transport to spoko. Jak trzeba jechać pod wiatr 10 km w deszczu to trochę gorzej. Wszystkie lub prawie wszystkie oferty są na kwiaty. W rejonie tym najbardziej kwietnym w Holandii, blisko giełd kwiatowych w Alsmeer i Rijsburgu. Większość zakwaterowania jest ok, bo w domach. Jest różnica między życiem w normalnym domu z dużym salonem i ogrodem a w kontenerze w 5 osób, gdzie cały kontener jest wielkości jednego salonu w normalnym domu. Mogą się zdarzyć incydenty, że ktoś przyjeżdża a okazuje się, że tu nie ma miejsca ;) Wszystkie łóżka zajęte, nie ma miejsc wolnych i co zrobić..? Z kwiatami to różnie bywa, bo niektórzy mają dobrą pracę a niektórzy koszmarną. Łatwo się wkurzyć gdy zapewniają o stałej pracy a ktoś przyjeżdża aż z polski na 2 tygodnie zastępować kogoś innego. Aby namówić kogoś do pracy na ten krótki czas, to trzeba oszukać, że dostanie stałą pracę... No i też jedna osoba dostanie pracę z dużą liczbą godzin a inna po 20 godzin w tygodniu i nic nie można zrobić. Najgorzej na giełdzie kwiatowej w Rijnsburgu, nie polecam nikomu. Przez parę miesięcy w roku tak mało pracy, że zarabia się mniej niż w Polsce i liczy każde euro aby wystarczyło na tydzień (nie ma odkładania) potem jest za dużo pracy, tak że nikt nie może wytrzymać i w takiej zrąbanej atmosferze...
Co jeszcze: kwiaty zależą od pory roku, słońce i ilość kwiatów na rynku wpływa na cenę i opłacalność. Więc trudno o pracę ze stałymi godzinami, łatwiej o pracę bardzo zmienną. Wtedy trudno jest kalkulować to ile zarobi się w przyszłości, trudno o pewność stałej pracy...
Dużo zadowolonych i dużo bardzo niezadowolonych z tego jest osób...
Polecam dla tych z doświadczeniem w kwiatach, powinni dostać robotę od ręki. Jak ktoś porobił na różach lub tulipanach to tym bardziej. Zresztą nie tylko przez AB flexkracht ale wtedy w całej Holandii jest pracy pod dostatkiem.
Pospolity przekręt polegający na tym aby kogoś wysłać do Polski aby za długo nie pracował i żeby mu nie zmieniać umowy na bardziej korzystną - występuje tu tak samo jak w innych agencjach.
A i jeszcze coś: to, że większość ludzi mieszka przyzwoicie w miastach i w ładnych dużych domach, to nie znaczy, że każdemu tak się trafi. Jest trochę tych, którzy mieszkają na solassi w bungalach czy de vite raff - nie wiem czy dobrze napisałem a to już niefajnie. Jednak lepiej niż przez te agencje, które wszystkich upychają w najgorzych warunkach mieszkalnych aby jak najwięcej zarobić na tym dodatkowym biznesie jakim jest wynajmnowanie najtańszego kwaterunku i podnajmowanie go polakom ze znaczną przebitką.
zdjecie uzytkownika
Walenty - 2015-05-27 19:52:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [neo - 2015-02-21 14:46:29]:
Też mi się wydaje, że z tym Zbyszkiem i tym ubezpieczeniem to głupoty. Jestem trzeci raz w pracy przez AB i nie słyszałem nic a nic o tym. Co prawda nabijanie się z koordynatorów to słyszałem i to jest normalne na pewno w każdej agencji, ale nabijanie się z powodów nic a nic nie związanych z pracą czy rozliczeniami.
Nic a nic nie oszukują, jedyne co, to co robią inne agencje - słyszało się jak ktoś musi zjechać na 3 miesiące do Polski, bo jak by pracował bez przerwy dłuższy czas, to musiałby przejść na lepszą umowę pracownik ale gorszą dla agencji. Jednak to weźcie pod uwagę, że te najlepsze agencje jakie znam, te najuczciwsze - robią to samo. Skoro wszyscy to robią i jest to cecha wspólna, to można pominąć. To tak samo normalne jak i to, że wszystkie agencje są agencjami zatrudnienia.
zdjecie uzytkownika
kaziu - 2015-05-27 22:01:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Walenty - 2015-05-27 19:52:28]:
witaj mówisz ze z ubezpieczeniem to głupoty, ze do lekarza nie wysyłają samemu myślę ze znajdzie się jeszcze ktoś kto to potwierdzi,umarł bys ? będzie następny na na twoje miejsce
zdjecie uzytkownika
grzegorz - 2015-06-06 15:50:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to prawda, a ty co nie słyszałeś to sobie uszy umyj.
Tak samo z numerem podatkowym fakt muniowi cie dadzą rower i se jedź h... wie gdzie zęby se wyrobić numer nic nie pomogą nie polecam tej firmy szkoda czasu na te abflex kracht
zdjecie uzytkownika
filip - 2015-06-10 19:26:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kanapka - 2015-04-13 19:51:10]:
Zgadzam się ,Ab Sildrecht to najgorsze biuro jakie może być.Kłamią i ludzie robią 2 dni w tygodniu ,a Rzeszutek tylko kłamie i obiecanki.Ale w końcu ktoś nie wytrzyma i mu kark skręci
zdjecie uzytkownika
oleksy - 2015-06-29 16:47:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To może napiszcie na czym polegają te rzekome kłamstwa, bo w sumie kłamanie to nie jest przestępstwo, co najwyżej jakiś grzech według chrześcijaństwa. Gorzej jeśli faktycznie ludzie pracują dwa dni w tygodniu i nie ma pracy, tylko przestoje i się siedzi na kwaterze, to trochę mało profesjonalne, ciekawe, czy płaca przestojowe.
zdjecie uzytkownika
leon - 2015-07-23 20:16:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak przestojowe, i na ten przestój dajo kilka krat z browarem zeby sie nie nudzić
zdjecie uzytkownika
maciek - 2015-08-26 19:13:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiem, ze zatrudniają pracowników zarówno na krótki okres czasu, jak i na stałe, tylko wszystko jest zależne gdzie chcesz konkretnie pracować, z tego co ja wiem to szukają ludzi do ogrodnictwa, branży logistycznej i budowlanej. Zastnawiam się @grzegorz jako kto pracowałes, na jakim stanowisku, ze masz o nich negtywną opinie
zdjecie uzytkownika
edsdsd - 2015-10-02 22:14:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co jest nie fajnego na de wite? Mieszkałeś tam? Ja mieszkam, poza tym że net słaby to nie ma się do czego przyczepić, domki 6 osobowe, dwie toalety, miejsca dla każdego lokatora pod dostatkiem.
zdjecie uzytkownika
ludz - 2015-10-03 02:44:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to na pewno są bardziej komfortowe warunki niż ja miałem jakieś 2 lata temu w innej firmie. Po jakimś czasie wróciłem do Polski żeby się odkuć i chciałem znaleźć innego pośrednika. Czy w chwili obecnej AB Midden jest w stanie zapewnić jakieś ciekawe warunki finansowe, bo w sumie to tylko na tym mi zależy..

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie AB MIDDEN HOLLAND!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AB MIDDEN HOLLAND

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert