brak logo

AB MIDDEN HOLLAND

Rijsenhout

Opinie o AB MIDDEN HOLLAND

beny 2014-10-09 13:52:50
jesli chcesz wyjechac tylko w celu pracowniczym, to wszedzie mozesz byc niezadowolny. Ciesz sie, ze nie wymagaja jezyka flamandzkiego, tylko pewnie podstawy angielskiego. Poza tym ciekawy kraj i mozesz polaczyc przyjemne z pozytecznym. Podejmujac prace za grania, warto tez o tym pomyslec. pozdrawiam.
.... 2014-10-22 13:57:47
z tego co widze nie jedna osoba miała taki urlop,czemu?
1
neo 2015-02-20 18:24:17
ab jest firmo która wykorzystuje ludzi na maxxa a potem wywala ich niby na 6 miesięcy bo takie jest prawo gówno prawda,stawki tez z nie wiadomo jakich przyczyn maleją choć pracuje się w tej samej pracy przy tych samych godzinach Polacy pracujący w tym biurze jako koordynatorzy to zwykli durnie po podstawowej szkole przykładowo taki Zbyszek.
blondii 2015-02-20 19:48:26
AB miden.... hmmm... radziłabym sprawdzac, czy odciągane składki na ubezpieczenie, są faktycznie wpłacane, wiele osób z którymi pracowałam przez kilka miesiecy, po przepracowanym roku nadal nie otrzymało karty z ubezpieczalni, solarisy zgodne z prawdą, czyli kasa za ubezpieczenie odciągana, ale ubezpieczenia nigdy nie było... Poza tym, pracująca Polska koordynatorka w AB MIDEN chyba miała jakies korzystne umowy z właścicielem "interesu" w którym miałam wątpliwą przyjemnosc pracowac, poprostu przymykała oczy na to, że holender wypłacał nam na reke pieniądze za prace na akord, gdzie taka praca nie jest zgodna z holenderskim prawem pracy. O braku zainteresowania swoimi pracownikami przez ową koordynatorke juz nie bede wspominac, owszem przyjmowała interesantów, wczesniej upominając o DOKŁADNYM wytarciu obuwia przed wejsciem na biurowe salony, wysłuchała robiąc notatki ale na tym sie kończyło, albo w pracy tacy interesanci byli poddawani później mobbingowi przez własciciela bądz jego "wiernych polaczkow". Tak wiec nie polecam biura AB MIDEN, zatrudniają tylko dla własnych korzyści
2
neo2 2015-02-21 11:04:24
Neo. Ciekawe jaka Ty szkołę skończyłeś, że wypominasz Panu jak dla Ciebie Zbyszkowi podstawowe? Jeszcze powiedz że jego dyplomy widziałeś? Każde przysłowie mówi o sobie... trzeba być mało kulturalnym człowiekiem, żeby nazwać kokogoś durne. Nie będę się znizal do Twojego poziomu. Znam Pana Zbyszka osobiście, spokojny konkretny koordynator.Blondi, nie wiem czy wiesz ale biuro abflexkracht jest kontrolowane co roku przez ABU i nie może pozwolić sobie na jakiekolwiek przekręty z ubezpieczeniem. To tyle w tym temacie. A w Holandii przed wejściem do biura tak jak i na całym świecie wycierać buty, żeby panie sprzątaczki miały trochę mniej pracy. .. Pracowałem przez abflexkracht i bylem zadowolony, kasa się zgadzala. Nigdzie nie ma lekko jak się chce zarobića oszustów nie szukajcie w ab, w Polsce wszędzie ich pełno. .pozdrawiam wszystkich niezadowolonych,którzy czegokolwiek się nie chwycą to i tak będą niezadowoleni. ..
neo 2015-02-21 14:46:29
neo2 widać ze lubisz jak ktoś cie w h.. robi a ten twój pan Zbyszek nie wie czasem jak ma na imię to karze wysłać zapytanie na maila w tej sprawie i w wielu innych tez bo on na nic nie potrafi odpowiedzieć widać pracowałeś zbyt krotko w tej firmie zęby coś wiedzieć byleś zadowolony, kasa się zgadzała,byty zostawiałeś na ulicy przed biurem zęby pani sprzątaczka miała miej pracy . to czemu już nie pracujesz w tej firmie skoro jest taka super.
Piszesz głupoty zęby innych wkopać w maliny
1
neo 2015-02-21 14:53:09
"oszustów nie szukajcie w ab" a z tym to przegiełeś na maxa
1
jp 2015-02-21 18:08:57
potwierdzam to nie agencja to bagno koordynatorzy to nic więcej jak tylko oszuści.
A nie polecam pracy u heemskierka na korzeniach Auschwitz a nawet gorzej norma goni normę ręce opadają a jak poprosisz o zmiane pracy wyzej wymieniony pan strasz zwolnieniem
neo2 2015-02-21 20:41:30
Neo,zarzucasz komuś że ledwo skończył podstawówki, a nawet nie wiesz że piszę się że ktoś Cię robi w ch...a nie w h... Tyle samo jest warta Twoja opinia, czyli jest ona ch...warta.Nie pracuję już w ab bo mam dobrą robotę w Polsce. A Ty jp to nie masz pojęcia co to jest Auschwitz,byłeś chociaż w muzeum. ..Masakra, ludzie nigdzie Wam kasy za darmo nie dadzą. .. Wszędzie trzeba robić, żeby zarobić. Najłatwiej wejść na forum i nazwać kogoś oszustem, jakby tam pracowali oszuści lub robili coś niezgodnie z prawem to dawno by im biuro zamknęli mądrale Wy wszystkie... A o koordynatorach rzadko się słyszy dobre opinie
Zostańcie sami a zobaczycie jaki to miód z takimi ęteligentami się użerać.
ewo 2015-02-23 19:27:17
potwierdzam firma hemskierk tam ab wysyła do pracy to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ludzie uciekają z tej roboty zostają tylko przy (usunięte przez administratora) rudego
pan 2015-02-23 19:56:04
Osobiście uważam ze Polacy jako tacy nigdy nie powinni dostać ŻADNEJ funkcji wyższej niż kierowca czy zwykły robol gdyż sami dokręcają śrubę oraz zarzynają i wymagają więcej niż sami Holendrzy.
mania 2015-02-26 16:23:41
wszędzie są jakieś plusy i minusy, nie można wrzucać każdego do takiego samego worka. Wiem, że tu zatrudniają pracowników zarówno na krótki okres czasu, jak i na stałe. Oferują pracę w kilku sektorach,dobrze że zapewniają Zakwaterowanie, Transport do pracy, Ubezpieczenie, Opiekę koordynatora który zadba o dopełnienie formalności związanych z umową, zakwaterowaniem, ubezpieczeniem oraz zapewni pomoc w nagłych wypadkach i przy sprawach codziennych
kanapka 2015-02-26 18:06:18
zgadzam się polak nie powinien być na stanowisku kierowniczym,pracowałem z takim Maciusiem który był kierownikiem i troszkę w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mu się przewracało
kanapka 2015-02-26 18:12:21
może dla tego żeby nie dać mu fazy b.
henio 2015-02-26 18:12:28
bardzo piekna wypowiedz ale chyba tylko w bajkach tak jest. Każą samemu jechać załatwić sofi numer 20-30 km dalej a nie kazdy posiada auto za dom płaci sie ja za apartament a mieszka sie z w dwie albo trzy osoby wraz z grzybem na ścianach transport do pracy owszem rower do 10km a wiadomo jaka jest pogoda w holandi do koordynatora zęby sie dodzwonić to tak jak wygrać w lotka do lekarza tez trzeba iść samemu wiec MANIA ładnie napisałaś ale nic z tego sie nie zgada wiec po co to piszesz chyba ze pracujesz dla tej firmy i tu ja reklamujesz
kanapka 2015-02-26 18:16:42
Ja nie narzekam na to biuro ab,koordynatorzy nie są wcale żli np.Carolain i Gwen są spoko jak trzeba to pomogą,a co do kasy są wypłacalni
kanapka 2015-02-26 18:23:29
Jeszcze nie słyszałem żeby ktoś musiał samemu jechać wyrabiać sobie nr.sofii,co do mieszkań to zalerzy jak się trafi i jak się o nie dba.
henio 2015-02-26 20:21:20
widocznie takie rzeczy tylko w ab flexkracht
nick 2015-03-07 16:54:39
w ab flex kracht to dzieją się takie rzeczy ze najstarszym fizjologom się nie śniło jeden wielki(usunięte przez administratora)koordynatorzy majo na wszystko i na wszystkich (usunięte przez administratora)
MALUTKI 2015-03-16 05:51:29
o ABflexKRACHT W POZYTYWACH MOGE JEDYNIE POWIEDZIEC ZE BARDZIEJ SIE USAMODZIELNILEM I NIC POZATYM BO TRZEBA BYLO LICZYC TYLKO NA SIEBIE. JEZELI MIALEM PROBLEMY Z BIUREM JEDYNA OSOBA KTORA MI POMAGALA I INGEROWALA TO BYL PRACODAWCA U KTOREGO PRACOWALEM.DOSTAŁEM VAST CONTRACT PRZEZ BIURO-NIESTETY WIECEJ Z TYM PROBLEMÓW BYLO NIZ KORZYSCI
miki 2015-03-23 13:11:32
Pan z Sliedrechtu, bodajże Tomasz..w jednej z rozmów telefonicznych stwierdził ..że oni każdemu informacji o stawce nie udzielają, bo mogłoby to źle świadczyć o firmie...;)) reszte dopiszcie sobie sami.
basia 2015-03-28 13:53:03
koordynatorzy w ab flexkracht to oszuści a na pierwszym miejscu jest pani Ilona wredna oszustka inni tez nie zostają w tyle powodzenia tym którzy zdecydują się dla tej bandy pracować
Honorata 2015-04-10 20:58:29
witam.
w niedziele mamy mozliwosc wyjazdu z chlopakiem do AB Midden.
czy ktos moze cos powiedziec na temat tego pracodwacy?
bo nie ukrywam jeziemy pierszy raz i jest troche strachu.
z gory dziekuje za odpowiedzi.
1
kanapka 2015-04-13 19:50:03
Jesli macie jechać przez ab sildrecht to lepiej nie ,krecą kłamią i spartańskie warunki
kanapka 2015-04-13 19:51:10
Jesli macie jechać przez ab sildrecht to lepiej nie ,krecą kłamią i spartańskie warunki
Kasia 2015-04-19 07:42:47
Prawdą jest że trzeba samemu jechać do lekarza i naprawde z wielką łaską umawiają tak ową wizytę u lekarza ,a sofi numer każą samemu wyrabiać od zeszłego roku bo nie mają już żadnego zarobku z tego tytułu ,znam nowe osoby którym tak zrobili , normalnie je wysłali do pracy bez numeru sofi i nie dastały wypłaty tak długo puki nie wyrobiły sofi
janek 2015-05-17 10:19:18
pracowałem przez ab flexkracht w rijsenhout w sumie nie długo(i dobrze) praca jak to praca trzeba robic wiadomo, tylko godziny nędzne a co za tym kasa tez stawka godzinowa niska za domek 83e za tydzien kordynatorzy do bani nic nie wiedzą nie powiedzo nie pomogo radz se sam wiedz poradziłem zmieniłem firme i jestem bardzo zadowolony.
zenon 2015-05-25 13:11:23
witam
firma abflexkracht jest firmo nie rzetelno i lepiej trzymać sie z daleka
Jarecki 2015-05-27 18:37:30
Agencja ma swoje plusy i minusy jak to agencja. W mojej opinii należy do tych lepszych - względnie - bo wiemy ile jest tych gorszych. Są wypłacalni, z tym nie ma problemu. System rozliczeń jest bardzo dobry w porównaniu do innych. Dostaje się login i hasło, dzień przed wypłatą po zalogowaniu widać ile naliczyli godzin w każdy dzień. Łatwo się kontroluje i nie ma problemów. Stawki normalne, większość jeździ rowerami, rowery za darmo. Nie ma opłat za transport to spoko. Jak trzeba jechać pod wiatr 10 km w deszczu to trochę gorzej. Wszystkie lub prawie wszystkie oferty są na kwiaty. W rejonie tym najbardziej kwietnym w Holandii, blisko giełd kwiatowych w Alsmeer i Rijsburgu. Większość zakwaterowania jest ok, bo w domach. Jest różnica między życiem w normalnym domu z dużym salonem i ogrodem a w kontenerze w 5 osób, gdzie cały kontener jest wielkości jednego salonu w normalnym domu. Mogą się zdarzyć incydenty, że ktoś przyjeżdża a okazuje się, że tu nie ma miejsca ;) Wszystkie łóżka zajęte, nie ma miejsc wolnych i co zrobić..? Z kwiatami to różnie bywa, bo niektórzy mają dobrą pracę a niektórzy koszmarną. Łatwo się wkurzyć gdy zapewniają o stałej pracy a ktoś przyjeżdża aż z polski na 2 tygodnie zastępować kogoś innego. Aby namówić kogoś do pracy na ten krótki czas, to trzeba oszukać, że dostanie stałą pracę... No i też jedna osoba dostanie pracę z dużą liczbą godzin a inna po 20 godzin w tygodniu i nic nie można zrobić. Najgorzej na giełdzie kwiatowej w Rijnsburgu, nie polecam nikomu. Przez parę miesięcy w roku tak mało pracy, że zarabia się mniej niż w Polsce i liczy każde euro aby wystarczyło na tydzień (nie ma odkładania) potem jest za dużo pracy, tak że nikt nie może wytrzymać i w takiej zrąbanej atmosferze...
Co jeszcze: kwiaty zależą od pory roku, słońce i ilość kwiatów na rynku wpływa na cenę i opłacalność. Więc trudno o pracę ze stałymi godzinami, łatwiej o pracę bardzo zmienną. Wtedy trudno jest kalkulować to ile zarobi się w przyszłości, trudno o pewność stałej pracy...
Dużo zadowolonych i dużo bardzo niezadowolonych z tego jest osób...
Polecam dla tych z doświadczeniem w kwiatach, powinni dostać robotę od ręki. Jak ktoś porobił na różach lub tulipanach to tym bardziej. Zresztą nie tylko przez AB flexkracht ale wtedy w całej Holandii jest pracy pod dostatkiem.
Pospolity przekręt polegający na tym aby kogoś wysłać do Polski aby za długo nie pracował i żeby mu nie zmieniać umowy na bardziej korzystną - występuje tu tak samo jak w innych agencjach.
A i jeszcze coś: to, że większość ludzi mieszka przyzwoicie w miastach i w ładnych dużych domach, to nie znaczy, że każdemu tak się trafi. Jest trochę tych, którzy mieszkają na solassi w bungalach czy de vite raff - nie wiem czy dobrze napisałem a to już niefajnie. Jednak lepiej niż przez te agencje, które wszystkich upychają w najgorzych warunkach mieszkalnych aby jak najwięcej zarobić na tym dodatkowym biznesie jakim jest wynajmnowanie najtańszego kwaterunku i podnajmowanie go polakom ze znaczną przebitką.
Walenty 2015-05-27 19:52:28
Też mi się wydaje, że z tym Zbyszkiem i tym ubezpieczeniem to głupoty. Jestem trzeci raz w pracy przez AB i nie słyszałem nic a nic o tym. Co prawda nabijanie się z koordynatorów to słyszałem i to jest normalne na pewno w każdej agencji, ale nabijanie się z powodów nic a nic nie związanych z pracą czy rozliczeniami.
Nic a nic nie oszukują, jedyne co, to co robią inne agencje - słyszało się jak ktoś musi zjechać na 3 miesiące do Polski, bo jak by pracował bez przerwy dłuższy czas, to musiałby przejść na lepszą umowę pracownik ale gorszą dla agencji. Jednak to weźcie pod uwagę, że te najlepsze agencje jakie znam, te najuczciwsze - robią to samo. Skoro wszyscy to robią i jest to cecha wspólna, to można pominąć. To tak samo normalne jak i to, że wszystkie agencje są agencjami zatrudnienia.
1
kaziu 2015-05-27 22:01:11
witaj mówisz ze z ubezpieczeniem to głupoty, ze do lekarza nie wysyłają samemu myślę ze znajdzie się jeszcze ktoś kto to potwierdzi,umarł bys ? będzie następny na na twoje miejsce
grzegorz 2015-06-06 15:50:17
to prawda, a ty co nie słyszałeś to sobie uszy umyj.
Tak samo z numerem podatkowym fakt muniowi cie dadzą rower i se jedź h... wie gdzie zęby se wyrobić numer nic nie pomogą nie polecam tej firmy szkoda czasu na te abflex kracht
filip 2015-06-10 19:26:36
Zgadzam się ,Ab Sildrecht to najgorsze biuro jakie może być.Kłamią i ludzie robią 2 dni w tygodniu ,a Rzeszutek tylko kłamie i obiecanki.Ale w końcu ktoś nie wytrzyma i mu kark skręci
oleksy 2015-06-29 16:47:23
To może napiszcie na czym polegają te rzekome kłamstwa, bo w sumie kłamanie to nie jest przestępstwo, co najwyżej jakiś grzech według chrześcijaństwa. Gorzej jeśli faktycznie ludzie pracują dwa dni w tygodniu i nie ma pracy, tylko przestoje i się siedzi na kwaterze, to trochę mało profesjonalne, ciekawe, czy płaca przestojowe.
1
leon 2015-07-23 20:16:23
tak przestojowe, i na ten przestój dajo kilka krat z browarem zeby sie nie nudzić
maciek 2015-08-26 19:13:50
wiem, ze zatrudniają pracowników zarówno na krótki okres czasu, jak i na stałe, tylko wszystko jest zależne gdzie chcesz konkretnie pracować, z tego co ja wiem to szukają ludzi do ogrodnictwa, branży logistycznej i budowlanej. Zastnawiam się @grzegorz jako kto pracowałes, na jakim stanowisku, ze masz o nich negtywną opinie
edsdsd 2015-10-02 22:14:16
A co jest nie fajnego na de wite? Mieszkałeś tam? Ja mieszkam, poza tym że net słaby to nie ma się do czego przyczepić, domki 6 osobowe, dwie toalety, miejsca dla każdego lokatora pod dostatkiem.
ludz 2015-10-03 02:44:27
to na pewno są bardziej komfortowe warunki niż ja miałem jakieś 2 lata temu w innej firmie. Po jakimś czasie wróciłem do Polski żeby się odkuć i chciałem znaleźć innego pośrednika. Czy w chwili obecnej AB Midden jest w stanie zapewnić jakieś ciekawe warunki finansowe, bo w sumie to tylko na tym mi zależy..
Ja 2016-02-18 13:09:28
Witam nie polecane tej agencji mało godzin tydzień pracy tydzień na domku mowie o pracy na bukietach sama to przezylam
Kdo 2016-04-07 18:40:05
Może akurat tak ci się nieciekawie trafiło @Ja, bo z tego co mi wiadomo to jest u nich dość sporo roboty zwykle. No i fajnie, że ten domek ogarniają za darmo.
Imigrantka 2016-04-13 21:01:09
hej ludzie czy ktoś coś wie o pracy przy chryzantemach w Zaltbommel? ile godzin w tygodniu i jakie warunki na zakwaterowaniu? proszę o opinie
Kasia O. 2016-04-19 09:20:23
Witam czy ktoś może sie wypowiedzieć o pracy w magazynie na sliedrecht? ile godzin? czy praca jest czy tylko 2dni w tyg? a jak na domkach? po ile os w pokoju? będę wdzięczna za każdy komentarz.
Goedman 2016-05-09 19:28:11
Nie jest źle z tą agencją, zależy kto co potrzebuje i wtedy czy mu przypasi. Jest agencja uczciwa, nie ma na pewno wałów że coś się nie zgadza. Jak czasem komuś coś się nie zgadza to przez to, że sam nie rozumie co i jak się liczy i nawet nie zagląda do salarisa i nie próbuje nic zrozumieć - tacy ludzie zwykle mają problem ;)
Co najważniejsze, to jest ten region Aalsmeer, plus minus 30 km dookoła. Region samych szklarni i kwiatów, więc prace są do tego adekwantne, wydaje mi się, że około 80% pracowników robi w kwiatkach, inni w pokrewnych np coś z ziemią, nawozami, wysyłkami...
Dlatego też, jak jest sezon, to tu pracę może mieć każdy a jak mu się skończy to szybko dostanie następną a jak ktoś w zimie jest, to może mieć ciężko... Choć w zimie jest praca ale dużo mniej, jak i wszystkich pracowników.
W lecie chaty pełne i ciągły przemiał ludzi, w zimie świeże osoby przyjeżdżały i zaczynały od czekania na pracę a niektórzy bardziej niecierpliwi i wybuchowi uciekali zanim ją dostali...
Łatwo sprawdzić opinie i oceny na podstawie tego jaka była pora roku.
Ja nie radzę nikomu zaczynać od jesieni lub zimy. Teraz jak ktoś jest chętny to jest bardzo dobry czas do tego
karol 2016-05-10 21:44:36
widać, że firma wie co robi, skoro ma takie rozmieszczenie :)
Rocky 2016-05-11 09:36:36
Cześć. Ab Midden Holland to obecnie abflexkracht z siedzibą w Rijsenhout. Jeśli piszesz o Gwen to jest to inna firma a mianowicie Ab Midden Nederland z Houten. A Sliedrecht to tez Ab Midden Nederland drugi oddział. Zaltbommel to z kolei oferta Ab Oost... czyli też inna, oddzielna firma. .. pozdrawiam
Rocky 2016-05-11 09:40:01
Oddzial w Sliedrecht podlega Ab Midden Nederland z Houten . Tutaj piszemy opinie o Ab Midden Holland czyli obecnie abflexkracht z Rijsenhout. To są dwie oddzielne firmy. Pozdrawiam
Misiu 2016-07-06 13:20:31
Wyjechałem z AB w Kaliszu i negatywnie wspominam ten wyjazd nie da się dogadać z koordynatorka na miejscu nie odbiera od 19:00 telefonu i problem z zapłatą jest
rtio 2016-07-10 21:30:53
a to jest gdzieś zapisane że 24h ma być dostepna? ludzie życie mają!
Marta 2016-07-22 09:47:20
Odradzam Biuro abflekkracht malo godzin koordynatorzy cie olewaja po przyjezdzie do NL nikt mnie nie odebral oszukuje na solarisach prawde mowiac odradzam masakra........
Ola G 2016-07-22 13:08:08
Jak chcecie zarobić to nie tutaj w
Abflexkracht w Rijenschout Nie ma sensu tutaj, szkoda waszego czasu Biuro do kitu oszukuja na solarisach malo godzin nie polecam tego biura.
Zostaw swoją opinię o AB MIDDEN HOLLAND - Rijsenhout
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AB MIDDEN HOLLAND