Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o AB MIDDEN HOLLAND

Pracowałeś w firmie AB MIDDEN HOLLAND i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pan - 2015-02-23 19:56:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Osobiście uważam ze Polacy jako tacy nigdy nie powinni dostać ŻADNEJ funkcji wyższej niż kierowca czy zwykły robol gdyż sami dokręcają śrubę oraz zarzynają i wymagają więcej niż sami Holendrzy.
zdjecie uzytkownika
mania - 2015-02-26 16:23:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wszędzie są jakieś plusy i minusy, nie można wrzucać każdego do takiego samego worka. Wiem, że tu zatrudniają pracowników zarówno na krótki okres czasu, jak i na stałe. Oferują pracę w kilku sektorach,dobrze że zapewniają Zakwaterowanie, Transport do pracy, Ubezpieczenie, Opiekę koordynatora który zadba o dopełnienie formalności związanych z umową, zakwaterowaniem, ubezpieczeniem oraz zapewni pomoc w nagłych wypadkach i przy sprawach codziennych
zdjecie uzytkownika
kanapka - 2015-02-26 18:06:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pan - 2015-02-23 19:56:04]:
zgadzam się polak nie powinien być na stanowisku kierowniczym,pracowałem z takim Maciusiem który był kierownikiem i troszkę w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mu się przewracało
zdjecie uzytkownika
kanapka - 2015-02-26 18:12:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [neo - 2015-02-20 18:24:17]:
może dla tego żeby nie dać mu fazy b.
zdjecie uzytkownika
henio - 2015-02-26 18:12:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bardzo piekna wypowiedz ale chyba tylko w bajkach tak jest. Każą samemu jechać załatwić sofi numer 20-30 km dalej a nie kazdy posiada auto za dom płaci sie ja za apartament a mieszka sie z w dwie albo trzy osoby wraz z grzybem na ścianach transport do pracy owszem rower do 10km a wiadomo jaka jest pogoda w holandi do koordynatora zęby sie dodzwonić to tak jak wygrać w lotka do lekarza tez trzeba iść samemu wiec MANIA ładnie napisałaś ale nic z tego sie nie zgada wiec po co to piszesz chyba ze pracujesz dla tej firmy i tu ja reklamujesz
zdjecie uzytkownika
kanapka - 2015-02-26 18:16:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [neo - 2015-02-20 18:24:17]:
Ja nie narzekam na to biuro ab,koordynatorzy nie są wcale żli np.Carolain i Gwen są spoko jak trzeba to pomogą,a co do kasy są wypłacalni
zdjecie uzytkownika
kanapka - 2015-02-26 18:23:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [henio - 2015-02-26 18:12:28]:
Jeszcze nie słyszałem żeby ktoś musiał samemu jechać wyrabiać sobie nr.sofii,co do mieszkań to zalerzy jak się trafi i jak się o nie dba.
zdjecie uzytkownika
henio - 2015-02-26 20:21:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kanapka - 2015-02-26 18:23:29]:
widocznie takie rzeczy tylko w ab flexkracht
zdjecie uzytkownika
nick - 2015-03-07 16:54:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w ab flex kracht to dzieją się takie rzeczy ze najstarszym fizjologom się nie śniło jeden wielki(usunięte przez administratora)koordynatorzy majo na wszystko i na wszystkich (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
MALUTKI - 2015-03-16 05:51:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o ABflexKRACHT W POZYTYWACH MOGE JEDYNIE POWIEDZIEC ZE BARDZIEJ SIE USAMODZIELNILEM I NIC POZATYM BO TRZEBA BYLO LICZYC TYLKO NA SIEBIE. JEZELI MIALEM PROBLEMY Z BIUREM JEDYNA OSOBA KTORA MI POMAGALA I INGEROWALA TO BYL PRACODAWCA U KTOREGO PRACOWALEM.DOSTAŁEM VAST CONTRACT PRZEZ BIURO-NIESTETY WIECEJ Z TYM PROBLEMÓW BYLO NIZ KORZYSCI
zdjecie uzytkownika
miki - 2015-03-23 13:11:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [livebird - 2014-04-27 13:10:40]:
Pan z Sliedrechtu, bodajże Tomasz..w jednej z rozmów telefonicznych stwierdził ..że oni każdemu informacji o stawce nie udzielają, bo mogłoby to źle świadczyć o firmie...;)) reszte dopiszcie sobie sami.
zdjecie uzytkownika
basia - 2015-03-28 13:53:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
koordynatorzy w ab flexkracht to oszuści a na pierwszym miejscu jest pani Ilona wredna oszustka inni tez nie zostają w tyle powodzenia tym którzy zdecydują się dla tej bandy pracować
zdjecie uzytkownika
Honorata - 2015-04-10 20:58:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam.
w niedziele mamy mozliwosc wyjazdu z chlopakiem do AB Midden.
czy ktos moze cos powiedziec na temat tego pracodwacy?
bo nie ukrywam jeziemy pierszy raz i jest troche strachu.
z gory dziekuje za odpowiedzi.
zdjecie uzytkownika
kanapka - 2015-04-13 19:50:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jesli macie jechać przez ab sildrecht to lepiej nie ,krecą kłamią i spartańskie warunki
zdjecie uzytkownika
kanapka - 2015-04-13 19:51:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jesli macie jechać przez ab sildrecht to lepiej nie ,krecą kłamią i spartańskie warunki
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2015-04-19 07:42:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [henio - 2015-02-26 20:21:20]:
Prawdą jest że trzeba samemu jechać do lekarza i naprawde z wielką łaską umawiają tak ową wizytę u lekarza ,a sofi numer każą samemu wyrabiać od zeszłego roku bo nie mają już żadnego zarobku z tego tytułu ,znam nowe osoby którym tak zrobili , normalnie je wysłali do pracy bez numeru sofi i nie dastały wypłaty tak długo puki nie wyrobiły sofi
zdjecie uzytkownika
janek - 2015-05-17 10:19:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałem przez ab flexkracht w rijsenhout w sumie nie długo(i dobrze) praca jak to praca trzeba robic wiadomo, tylko godziny nędzne a co za tym kasa tez stawka godzinowa niska za domek 83e za tydzien kordynatorzy do bani nic nie wiedzą nie powiedzo nie pomogo radz se sam wiedz poradziłem zmieniłem firme i jestem bardzo zadowolony.
zdjecie uzytkownika
zenon - 2015-05-25 13:11:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam
firma abflexkracht jest firmo nie rzetelno i lepiej trzymać sie z daleka
zdjecie uzytkownika
Jarecki - 2015-05-27 18:37:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Agencja ma swoje plusy i minusy jak to agencja. W mojej opinii należy do tych lepszych - względnie - bo wiemy ile jest tych gorszych. Są wypłacalni, z tym nie ma problemu. System rozliczeń jest bardzo dobry w porównaniu do innych. Dostaje się login i hasło, dzień przed wypłatą po zalogowaniu widać ile naliczyli godzin w każdy dzień. Łatwo się kontroluje i nie ma problemów. Stawki normalne, większość jeździ rowerami, rowery za darmo. Nie ma opłat za transport to spoko. Jak trzeba jechać pod wiatr 10 km w deszczu to trochę gorzej. Wszystkie lub prawie wszystkie oferty są na kwiaty. W rejonie tym najbardziej kwietnym w Holandii, blisko giełd kwiatowych w Alsmeer i Rijsburgu. Większość zakwaterowania jest ok, bo w domach. Jest różnica między życiem w normalnym domu z dużym salonem i ogrodem a w kontenerze w 5 osób, gdzie cały kontener jest wielkości jednego salonu w normalnym domu. Mogą się zdarzyć incydenty, że ktoś przyjeżdża a okazuje się, że tu nie ma miejsca ;) Wszystkie łóżka zajęte, nie ma miejsc wolnych i co zrobić..? Z kwiatami to różnie bywa, bo niektórzy mają dobrą pracę a niektórzy koszmarną. Łatwo się wkurzyć gdy zapewniają o stałej pracy a ktoś przyjeżdża aż z polski na 2 tygodnie zastępować kogoś innego. Aby namówić kogoś do pracy na ten krótki czas, to trzeba oszukać, że dostanie stałą pracę... No i też jedna osoba dostanie pracę z dużą liczbą godzin a inna po 20 godzin w tygodniu i nic nie można zrobić. Najgorzej na giełdzie kwiatowej w Rijnsburgu, nie polecam nikomu. Przez parę miesięcy w roku tak mało pracy, że zarabia się mniej niż w Polsce i liczy każde euro aby wystarczyło na tydzień (nie ma odkładania) potem jest za dużo pracy, tak że nikt nie może wytrzymać i w takiej zrąbanej atmosferze...
Co jeszcze: kwiaty zależą od pory roku, słońce i ilość kwiatów na rynku wpływa na cenę i opłacalność. Więc trudno o pracę ze stałymi godzinami, łatwiej o pracę bardzo zmienną. Wtedy trudno jest kalkulować to ile zarobi się w przyszłości, trudno o pewność stałej pracy...
Dużo zadowolonych i dużo bardzo niezadowolonych z tego jest osób...
Polecam dla tych z doświadczeniem w kwiatach, powinni dostać robotę od ręki. Jak ktoś porobił na różach lub tulipanach to tym bardziej. Zresztą nie tylko przez AB flexkracht ale wtedy w całej Holandii jest pracy pod dostatkiem.
Pospolity przekręt polegający na tym aby kogoś wysłać do Polski aby za długo nie pracował i żeby mu nie zmieniać umowy na bardziej korzystną - występuje tu tak samo jak w innych agencjach.
A i jeszcze coś: to, że większość ludzi mieszka przyzwoicie w miastach i w ładnych dużych domach, to nie znaczy, że każdemu tak się trafi. Jest trochę tych, którzy mieszkają na solassi w bungalach czy de vite raff - nie wiem czy dobrze napisałem a to już niefajnie. Jednak lepiej niż przez te agencje, które wszystkich upychają w najgorzych warunkach mieszkalnych aby jak najwięcej zarobić na tym dodatkowym biznesie jakim jest wynajmnowanie najtańszego kwaterunku i podnajmowanie go polakom ze znaczną przebitką.
zdjecie uzytkownika
Walenty - 2015-05-27 19:52:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [neo - 2015-02-21 14:46:29]:
Też mi się wydaje, że z tym Zbyszkiem i tym ubezpieczeniem to głupoty. Jestem trzeci raz w pracy przez AB i nie słyszałem nic a nic o tym. Co prawda nabijanie się z koordynatorów to słyszałem i to jest normalne na pewno w każdej agencji, ale nabijanie się z powodów nic a nic nie związanych z pracą czy rozliczeniami.
Nic a nic nie oszukują, jedyne co, to co robią inne agencje - słyszało się jak ktoś musi zjechać na 3 miesiące do Polski, bo jak by pracował bez przerwy dłuższy czas, to musiałby przejść na lepszą umowę pracownik ale gorszą dla agencji. Jednak to weźcie pod uwagę, że te najlepsze agencje jakie znam, te najuczciwsze - robią to samo. Skoro wszyscy to robią i jest to cecha wspólna, to można pominąć. To tak samo normalne jak i to, że wszystkie agencje są agencjami zatrudnienia.
zdjecie uzytkownika
kaziu - 2015-05-27 22:01:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Walenty - 2015-05-27 19:52:28]:
witaj mówisz ze z ubezpieczeniem to głupoty, ze do lekarza nie wysyłają samemu myślę ze znajdzie się jeszcze ktoś kto to potwierdzi,umarł bys ? będzie następny na na twoje miejsce
zdjecie uzytkownika
grzegorz - 2015-06-06 15:50:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to prawda, a ty co nie słyszałeś to sobie uszy umyj.
Tak samo z numerem podatkowym fakt muniowi cie dadzą rower i se jedź h... wie gdzie zęby se wyrobić numer nic nie pomogą nie polecam tej firmy szkoda czasu na te abflex kracht
zdjecie uzytkownika
filip - 2015-06-10 19:26:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kanapka - 2015-04-13 19:51:10]:
Zgadzam się ,Ab Sildrecht to najgorsze biuro jakie może być.Kłamią i ludzie robią 2 dni w tygodniu ,a Rzeszutek tylko kłamie i obiecanki.Ale w końcu ktoś nie wytrzyma i mu kark skręci
zdjecie uzytkownika
oleksy - 2015-06-29 16:47:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To może napiszcie na czym polegają te rzekome kłamstwa, bo w sumie kłamanie to nie jest przestępstwo, co najwyżej jakiś grzech według chrześcijaństwa. Gorzej jeśli faktycznie ludzie pracują dwa dni w tygodniu i nie ma pracy, tylko przestoje i się siedzi na kwaterze, to trochę mało profesjonalne, ciekawe, czy płaca przestojowe.
zdjecie uzytkownika
leon - 2015-07-23 20:16:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak przestojowe, i na ten przestój dajo kilka krat z browarem zeby sie nie nudzić
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AB MIDDEN HOLLAND

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy AB MIDDEN HOLLAND?
Zadaj pytanie
alert