Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o AB MIDDEN HOLLAND

Pracowałeś w firmie AB MIDDEN HOLLAND i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ttt - 2013-10-26 19:15:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ab midden nederland to nie ab midden holland jakby co,sa to dwie rozne firmy,jedna z rijsenhout a druga ma 3 oddzialy w tym jeden w Sliedrecht, nazw tylko podobna,a ab midden holland juz nazywa sie inaczej...
zdjecie uzytkownika
heniek - 2013-11-10 18:09:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jak obecnie nazywa się ab midden holland? No i czemu zmienili nazwe, warunki przy okazji sie zmieniły, na lepsze?
zdjecie uzytkownika
Ania - 2013-11-20 00:13:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [gryfiniak - 2012-03-13 19:11:56]:
Moi drodzy pracowałam przez wiele biur pośrednictwa, ale proszę nie wciskac kitów na temat mieszkań, czy dobrego kontaktu z koordynatorem, zwłaszcza z panem A.
Ja pracowałam przez krótki czas i całe szczescie w dobrej firmie, ale mieszkanie masakra!! jak można mieszkać w pokoju 2 osobowym zrobionym z "jedynki" brak miejsca na wypakowanie 1 walizki, brak nawet miejsca przejścia miedzy łózkami, gdy chciałam się przebrac, ubrać jedna osoba wychodziła i to nie z grzeczności ale z braku miejsca!!! za pokój kasowali 2 razy tyle co inne biura!! o tym że kontakt był po przyjęciu pracownika już niemożliwy a koordynator zwyczajnie nie odbierał telefonów. Dla mnie to jest brak organizacji w firmie, a dochodzi do tego jeszcze ignorancja pracowników. Zwinęłam się stamtąd bardzo szybko jak tylko zorientowałam co się tam dzieje. Chociaż faktycznie są szczęsciarze od których czasami są odbierane telefony, może to rodzina?? osobiście nie chciałabym wrócić do tej firmy.
zdjecie uzytkownika
też gryfiniak - 2013-11-20 12:26:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ania - 2013-11-20 00:13:23]:
Z tego co wiem stawki za mieszkanie są w AB takie jak wszędzie 74 euro (mam na umowie) za tydzien, więc nie wiem skąd informacja Twoja gryfiniak, ze dwa razy większe??? Moze w ogole tam nie pracowales, no bo nawet nie wiesz ile placiles za mieszkanie??? Byc może trafieś na nieciekawy domek-ja ze swojego bylem zadowolony-warunki spoko-mialem kolege, ktory tez pracowal przez AB, bylem u niego na domku-tez spoko pokój w Aaalsmeer mial... A co do domku-zawsze mozna zapytac o zmianę domku i nie dzwoni się do Adam tylko pisze maila, każdy dostaje informacje z mailem gdzie ma zgłaszać problemy związane z mieszkaniem... Swoja droga nie rozumiem, jak się nie mogłeś dodzwonić do Adama-może dlatego, ze on NIE PODAJE nr tel służbowego pracownikom, może dlatego mialeś problem z dodzwonieniem się... Tel jest tylko w sprawach alarmowych-wypadek-kradzież-do biura czynny 24H, a w sprawach wyplaty czy zakwaterowania-mail, ale to jeszcze trzeba najpierw przeczytać informacje które sie dostaje do umowy... Pozdrawiam i polecam ab z rijsenhout, nie jest źle...
zdjecie uzytkownika
paulaktw1 - 2013-11-25 08:54:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
przestancie narzeczkac bo biuro w porownaniu do innych jest najlepsze w walilam sie nie raz w rozne agencje co byly piekne domki a wyplata za 5 nocek masakryczna wiecej zarobilam w 3 dni przez ab niz za rypanie na nockach w innych agencjach dobre piekne domki ale nekanie ludzi nedzne zarobki w ab nie ma najlepszych warunkow na domkach ale jest samo wystarczalne nie jest zimno bierzaca woda kuchnia lazienka i co wiecej trzeba ludzie wybrzydzaja nie jada tam na wakacje do hotelu 5 gwiazdkowego tylko do pracy a prace di daja masz robic ale nie ma problemow z wyplata godzin jest duzo naprawde mozna zarobic tam ladne pieniazki wiec jesli ktos tam trafi to niech sie cieszy ze ma prace i zarobi za domek duzo nie zabieraja tego sie nie odzczuwa na dojazd daja ci rower za 3 euro tygodniowo to nie jest duzo nie musisz placic na benzyne nie wiadomo ile tak jak inne biura odliczaja nie wymagaja wiele jedziesz robisz nie podoba ci sie to zmien i zobacz gdzie lepiej wiekszasc jedzi tylko sie tam bawic a nie ktorzy zarobic i zarobia a co do kordynatorow maja duzo ludzi na glowie a nie ktorzy zawracaja im tylek o byle co nie dziwie sie ze czasami nie ogarniaja ale sa wporzadku
zdjecie uzytkownika
Jarek - 2013-11-25 19:31:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To co dokładnie jest na wyposazeniu tych domkó i o jaką miejscowośc i prace chodziło? Ile sa płatne i po ile osób się mieszka?
zdjecie uzytkownika
Magda - 2014-01-09 14:51:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak można się skontaktować z AB MIDDEN HOLLAND? bardzo proszę o pomoc..
zdjecie uzytkownika
gandalf - 2014-01-12 14:10:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Magda, informacja z ich strony: AB Midden Nederland posiada trzy siedziby: AB Houten (główne biuro) Voorveste 17, 3992 DC Houten T 030 6382476 F 030 6382477 E infoabservice@abmiddennederland.nl AB Sliedrecht Stationspark 725, 3364 DA Sliedrecht T 0184 417777 F 0184 414818 E infosliedrecht@abmiddennederland.nl AB Bunschoten Haarbrug 16-1, 3751 LM Bunschoten T 033 2994480 F 033-2994990 E infoabservice@abmiddennederland.nl Wszelkie pytania prosimy kierować na adres: infoabservice@abmiddennederland.nl
zdjecie uzytkownika
kominek112 - 2014-01-15 02:23:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Super strona skorzystam z niej i polecę innym
zdjecie uzytkownika
lakiernik - 2014-01-16 13:48:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja chyba będę próbował aplikowac na lakiernika do ab midden holland, tylko trochę boję się języka, bo angielski jeszcze jako tako, ale chcą tez holenderski w stopniu zadowalającym.
zdjecie uzytkownika
foks - 2014-02-27 13:08:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ab midden mógłby doprecyzować ogłoszenia, bo co mi po tym jak szukaja Spawacza przy seryjnej produkcji cienkich konstrukcji, ale nie pisza jaka metodą mam spawać.
zdjecie uzytkownika
laik - 2014-03-02 00:00:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w odniesieniu do @lakiernik po co im w sumie spawacz z tak dobrym holenderskim. Myślę, że na to stanowisko angielski powinien być wystarczający w AB
zdjecie uzytkownika
laik - 2014-03-02 00:00:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w odniesieniu do @lakiernik po co im w sumie spawacz z tak dobrym holenderskim. Myślę, że na to stanowisko angielski powinien być wystarczający w AB
zdjecie uzytkownika
sancho - 2014-03-11 17:41:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
myślę, że po prostu zwykłe dobre umiejętności na to stanowisko byłyby wystarczające w AB Midden Holland
zdjecie uzytkownika
Misiek - 2014-03-15 18:13:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
AB Midden Holland to teraz AB Flexkracht. Wiem bo byłem przez tą agencję w pracy. Można tam wyjechać przez zaprzyjaźnione biura w Polsce, np ja jechałem przez Marvel a mój współlokator mówił, że załatwiał przez eurojob. Biuro jest w Aalsmeer i tam jest też dużo prac. Albo Aalsmeer albo ogólnie tamte rejony, najbardziej kwietne na świecie. Agencja sama w sobie nie jest zła, gorzej z ofertami pracy. Niektórzy dobrze trafiają i są zadowoleni ale może się też okazać, że ktoś jedzie z myślą o długotrwałej pracy a tu trzeba zastąpić tylko osobę co wyjechała na urlop i jest praca na okres tylko 2 tygodnie..
Albo dostać pracę w polu ale pod koniec tygodnia dowiedzieć się, że na tym koniec a bo ładna pogoda była, więcej kwiatów wyrosło i trzeba dodatkowego pracownika. Ale ten pracownik zetnie nadwyżkę kwiatów i już nie jest potrzebny..
Można trafić na porządne zakwaterowanie i tragiczne. Np są normalne duże domy i mieszkania dla pracowników w Rijnsburgu, Kuddelstaart, Aalsmeer, Rulo Farenzvein - pewnie dużo błędów zrobiłem w nazwach miejscowości ;) Ale można też trafić na obozowiska typu Solassi czy De Vite Raaf, gdzie jest problem z internetem, mieszka się na zadupiu i jedzie 7 km na rowerze by zrobić zakupy a pokój może mieć pół metra kwadratowego na dwie osoby.
Agencja spoko i uczciwa, normalnie wszystko da się załatwić. Gorzej, że wszystkie oferty związane są z kwiatami a przez to praca ma różne wymiary godzin i różne okresy trwania. Np są osoby co w każdym roku przyjeżdżają na kilka miesięcy tulipanów. Można trafić na szklarnię bo jest dużo kwiatów ale po miesiącu się dowiedzieć, że już jest mało kwiatów i koniec pracy. Na giełdzie kwiatów w Rijsburgu panuje wredny klimat. W zimie mają dużo godzin a w lecie i na jesień po 25 godzin a wtedy zarobki są mniejsze niż w Polsce ale nie można sobie powiedzieć do agencji że chce się pracować tam gdzie jest dużo godzin. Jak dali pracę to trzeba sobie ją trzymać i szanować.. Tak poza tym to pracownicy na tej giełdzie nigdy nie wiedzą na którą mają iść do pracy następnego dnia i o której się praca skończy. Raz się idzie na 5 rano a raz na 8 i organizm nie może się przystosować.
Niektórzy mieli jeszcze mniej ambitne prace, jak np ścinać nożem kwiaty w polu bez względu na pogodę. W deszczowy dzień taka praca jest wręcz tragiczna. Albo robić sadzonki w polu i cierpieć codziennie na bóle pleców, albo przebierać w korzeniach - szef wariat i polacy pracujący tam od lat co najmniej nienormalni i w każdym tygodniu człowiek rozchorowany. Przebiera w korzeniach zimnych jak lód, na hali w której temperatura w zimie jest taka jak na dworze i wychodzenie w pole też bez względu na pogodę.
Ale żeby było sprawiedliwie, to są tam też osoby co mają ciągłość normalnej pracy przez cały rok. Liczba godzin może być zawsze większa niż 40. Można być też rzucanym z pracy do pracy bez dłuższych przerw, jeśli jest to lato i pracy pod dostatkiem wszędzie oprócz giełdy kwiatów.
Biuro jest uczciwe, nie dostaje się dziwnych kar i nikt nie twierdzi, że wypłaty się nie zgadzają. Problem tylko z dostaniem fajnej oferty pracy i żeby było więcej niż 40 godzin tygodniowo i jeszcze wiedzieć, że będzie nic nie zmieni się przez pół roku.
Na pewno odradzam każdemu kto ma dostać pracę na giełdzie i na wiosnę/lato/jesień - wtedy można mieć po 15,20, może czasem 30 godzin w tygodniu i albo uciekać albo przetrwać w nędzy do zimy gdy handel kwiatami się rozkręci i będą ludzie mieli po 50 godzin.
Wybór należy do was ale ja osobiście wolę pracę w takiej firmie, która robi ciągle to samo przez cały rok i jest pewność ciągłości pracy. Natomiast pracując w branży kwiatowej, to wasza praca jest uzależniona od: pory roku, pogody, która była ostatnio i jaka jest zapowiadana. Od tego czy się zbliżają święta czy nie, od aktualnej ceny kwiatów na giełdzie, która albo zmotywuje szefa do większego działania albo mu się odechce i powie, że nie ma pracy..
Możecie też trafić na taki dom, że powiecie: luksus, w Polsce tak nigdy nie mieszkałem/am a możecie też trafić na takie miejsce, że powiecie - masakra, nigdy nie mieszkałem na takim zadupiu, w pokoju wielkości szafy i w cenie tej samej co luksus u innych.
Więc na pewno się trafią się wypowiedzi osób co były w pełni zadowolone: z miejsca pracy, liczby godzin i zakwaterowania, jak i osoby co na wszystkie te punkty bardzo mogą ponarzekać :)
zdjecie uzytkownika
jurand - 2014-03-19 15:42:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
AB MIDDEN HOLLAND może być świetnym pomysłem na pracę, skoro tak jak piszesz praca jest pewna i stała
zdjecie uzytkownika
XXXX - 2014-03-26 08:50:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2013-08-23 14:11:06]:
AB Midden to nie jest uczciwa agencja. Stwarza pozory uczciwości.
Kombinowanie na wypłatach, błędy i pomyłki w systemie na bieżąco.
Jak się nie upomnisz i nie zawalczysz to stracisz.
Dają kontrakty na 1 tydzień automatycznie przedłużane.
Nie dają kontraktu najmu!!
Nie możesz zameldować się w gminie.
Nie możesz być rezydentem podatkowym w Holandii.
Płacisz wyższe podatki.

Podsumowując. Lepsze zło.
zdjecie uzytkownika
Borówka - 2014-03-27 21:09:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Na pewno jest tu trochę pomyłek przez mylenie agencji. Nie istnieje już AB Midden Holland i zmieniło się na AB Flexkracht. A poza tym jest coś takiego jak AB Middle Nederland a jeszcze AB Job service co się nie cieszy dobrą opinią. AB oost czyli północne i AB zuid Holland.
AB Flexkracht jest porządne, uczciwe, ja nie miałem ani jednego problemu z agencją ale z zakwaterowaniem i pracodawcami. Nie będę z tego powodu zrzucał winy na agencję tylko miałem mniej szczęścia niż inni.
Np praca na różach, straszny klimat, sezon się kończył i jeden polak myśli jak tu przetrwać bo będą zwolnienia, jeden drugiego podpier.ala do szefa, każdy posrany o własną dupę..
Praca w polu - jedno z gorszych co może być, bo w Holandii częściej pada niż w Anglii.
Praca na giełdzie, potwierdzam, co tu było pisane: bardzo mało godzin i ludzie muszą przetrwać pół roku na pensjach podobnych do tych polskich.
Ziomek pracował w sadzonkach lilii i też miał pracę stałą do czasu, potem szedł już tylko 4 dni do pracy, potem tydzień wolnego i znowu 4 dni pracy i uciekł.
To są konsekwencje pracowania w firmach, w których nic nie ma stałego w ciągu roku. Praca jest bo się robi sadzonki albo ścina kwiaty. A co gdy sadzonki zostały zrobione a kwiaty ścięte..?
Do tego takie dziwne akcje były, np skończyła się praca i dzwonię z pytaniami czemu tak długo nie dostałem nowej. Okazało się, że mają odnotowane, że nie radzę sobie z boszowaniem i mam czekać na taką ofertę co będzie do mnie pasować.
To ja się pytam: skąd ta informacja, że nie radzę sobie z boszowaniem? Oni mówią, że od tego gościa u którego pracowałem w polu i tu zonk...
Pracowałem przez tydzień dla gościa w polu, codziennie był zadowolony i była dobra współpraca. Ja tylko ścinałem, wiązałem po 10 sztuk i rzucałem na ziemię.
Ani razu nie miał zastrzeżeń, ani razu nic nie powiedział, w dodatku ja tylko ścinałem a nie boszowałem, bo boszowanie to robienie bukietów.
Więc taka dziwna informacja trafia, co utrudnia dostanie nowej pracy. W dodatku oni sobie to notują. To może być informacją jako referencje dla kolejnego pracodawcy i tak kolejna agencja może dostać nieprawdziwe informacje, że ktoś kto sobie nie radzi, mimo że radzi sobie dobrze i pracuje ciężko i odpowiedzialnie.
Więc wasz wybór, niektórzy tam dobrze trafili i dobrze zarabiają inni mają gorsze zakwaterowanie i gorszą pracę.
Najgorzej to mieszkać na tym Solassi. Wtedy jest podobnie jak w jakimś Tns gdzie mieszka się na odludziu, mało przestrzeni życiowej, dużo prostych i mało inteligentnych ludzi. Bo Ci bardziej ambitni, wymagający i inteligentniejsi nie są skorzy do życia w takich warunkach i z takimi ludźmi.
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Juji - 2014-04-12 07:55:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Widzę, że dobrą wykładnię firm AB zrobił kolega. Współpracowałeś z nimi wszystkimi czy co? To żeby mieć jasność to forum dotyczy konkretnie AB Flexkracht tak? Ciekawe dlaczego zmienili nazwę.
zdjecie uzytkownika
johnny - 2014-04-22 22:42:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No faktycznie można sie pogubić w tych wszystkich ab agencjach, ja słyszałem, że na różach wcale nie jest tak najgorzej, a tu proszę..
zdjecie uzytkownika
livebird - 2014-04-27 13:10:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
eh, na największym forum polaków w holandii nie da się znaleźć praktycznie żadnej dobrej opinii o AB Midden
zdjecie uzytkownika
zibi - 2014-05-30 13:42:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
AB-zuid Holland najlepsze
zdjecie uzytkownika
basia - 2014-08-31 11:57:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Mam możliwość wyjechania przez firmę AB czy ktoś tam pracował jak tam jest,proszę o ODP.
zdjecie uzytkownika
badoo - 2014-09-02 14:03:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [basia - 2014-08-31 11:57:22]:
wystarczy poczytać trochę opinii o tej firmie, żeby zauważyć , że niewielu jest zadowolonych z tego pośrednika pracy. Jednak należy również wziąć poprawkę na fakt, że Polacy z pośredników do Holandii nigdy zadowoleni nie są... a tu przynajmniej w AB jest dość duży wybór ofert i stanowisk w różnych branżach
zdjecie uzytkownika
:-) - 2014-09-17 16:46:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam widze opinie osób które naprawdę tam pracowały
ciekawi mnie czemu daja ludziom półroczne urlopy w polsce niejedna osoba tak miała
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AB MIDDEN HOLLAND
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x