brak logo

AB MIDDEN HOLLAND

Rijsenhout

Opinie o AB MIDDEN HOLLAND

Kasia 2015-04-19 07:42:47
Prawdą jest że trzeba samemu jechać do lekarza i naprawde z wielką łaską umawiają tak ową wizytę u lekarza ,a sofi numer każą samemu wyrabiać od zeszłego roku bo nie mają już żadnego zarobku z tego tytułu ,znam nowe osoby którym tak zrobili , normalnie je wysłali do pracy bez numeru sofi i nie dastały wypłaty tak długo puki nie wyrobiły sofi
janek 2015-05-17 10:19:18
pracowałem przez ab flexkracht w rijsenhout w sumie nie długo(i dobrze) praca jak to praca trzeba robic wiadomo, tylko godziny nędzne a co za tym kasa tez stawka godzinowa niska za domek 83e za tydzien kordynatorzy do bani nic nie wiedzą nie powiedzo nie pomogo radz se sam wiedz poradziłem zmieniłem firme i jestem bardzo zadowolony.
zenon 2015-05-25 13:11:23
witam
firma abflexkracht jest firmo nie rzetelno i lepiej trzymać sie z daleka
Jarecki 2015-05-27 18:37:30
Agencja ma swoje plusy i minusy jak to agencja. W mojej opinii należy do tych lepszych - względnie - bo wiemy ile jest tych gorszych. Są wypłacalni, z tym nie ma problemu. System rozliczeń jest bardzo dobry w porównaniu do innych. Dostaje się login i hasło, dzień przed wypłatą po zalogowaniu widać ile naliczyli godzin w każdy dzień. Łatwo się kontroluje i nie ma problemów. Stawki normalne, większość jeździ rowerami, rowery za darmo. Nie ma opłat za transport to spoko. Jak trzeba jechać pod wiatr 10 km w deszczu to trochę gorzej. Wszystkie lub prawie wszystkie oferty są na kwiaty. W rejonie tym najbardziej kwietnym w Holandii, blisko giełd kwiatowych w Alsmeer i Rijsburgu. Większość zakwaterowania jest ok, bo w domach. Jest różnica między życiem w normalnym domu z dużym salonem i ogrodem a w kontenerze w 5 osób, gdzie cały kontener jest wielkości jednego salonu w normalnym domu. Mogą się zdarzyć incydenty, że ktoś przyjeżdża a okazuje się, że tu nie ma miejsca ;) Wszystkie łóżka zajęte, nie ma miejsc wolnych i co zrobić..? Z kwiatami to różnie bywa, bo niektórzy mają dobrą pracę a niektórzy koszmarną. Łatwo się wkurzyć gdy zapewniają o stałej pracy a ktoś przyjeżdża aż z polski na 2 tygodnie zastępować kogoś innego. Aby namówić kogoś do pracy na ten krótki czas, to trzeba oszukać, że dostanie stałą pracę... No i też jedna osoba dostanie pracę z dużą liczbą godzin a inna po 20 godzin w tygodniu i nic nie można zrobić. Najgorzej na giełdzie kwiatowej w Rijnsburgu, nie polecam nikomu. Przez parę miesięcy w roku tak mało pracy, że zarabia się mniej niż w Polsce i liczy każde euro aby wystarczyło na tydzień (nie ma odkładania) potem jest za dużo pracy, tak że nikt nie może wytrzymać i w takiej zrąbanej atmosferze...
Co jeszcze: kwiaty zależą od pory roku, słońce i ilość kwiatów na rynku wpływa na cenę i opłacalność. Więc trudno o pracę ze stałymi godzinami, łatwiej o pracę bardzo zmienną. Wtedy trudno jest kalkulować to ile zarobi się w przyszłości, trudno o pewność stałej pracy...
Dużo zadowolonych i dużo bardzo niezadowolonych z tego jest osób...
Polecam dla tych z doświadczeniem w kwiatach, powinni dostać robotę od ręki. Jak ktoś porobił na różach lub tulipanach to tym bardziej. Zresztą nie tylko przez AB flexkracht ale wtedy w całej Holandii jest pracy pod dostatkiem.
Pospolity przekręt polegający na tym aby kogoś wysłać do Polski aby za długo nie pracował i żeby mu nie zmieniać umowy na bardziej korzystną - występuje tu tak samo jak w innych agencjach.
A i jeszcze coś: to, że większość ludzi mieszka przyzwoicie w miastach i w ładnych dużych domach, to nie znaczy, że każdemu tak się trafi. Jest trochę tych, którzy mieszkają na solassi w bungalach czy de vite raff - nie wiem czy dobrze napisałem a to już niefajnie. Jednak lepiej niż przez te agencje, które wszystkich upychają w najgorzych warunkach mieszkalnych aby jak najwięcej zarobić na tym dodatkowym biznesie jakim jest wynajmnowanie najtańszego kwaterunku i podnajmowanie go polakom ze znaczną przebitką.
Walenty 2015-05-27 19:52:28
Też mi się wydaje, że z tym Zbyszkiem i tym ubezpieczeniem to głupoty. Jestem trzeci raz w pracy przez AB i nie słyszałem nic a nic o tym. Co prawda nabijanie się z koordynatorów to słyszałem i to jest normalne na pewno w każdej agencji, ale nabijanie się z powodów nic a nic nie związanych z pracą czy rozliczeniami.
Nic a nic nie oszukują, jedyne co, to co robią inne agencje - słyszało się jak ktoś musi zjechać na 3 miesiące do Polski, bo jak by pracował bez przerwy dłuższy czas, to musiałby przejść na lepszą umowę pracownik ale gorszą dla agencji. Jednak to weźcie pod uwagę, że te najlepsze agencje jakie znam, te najuczciwsze - robią to samo. Skoro wszyscy to robią i jest to cecha wspólna, to można pominąć. To tak samo normalne jak i to, że wszystkie agencje są agencjami zatrudnienia.
1
kaziu 2015-05-27 22:01:11
witaj mówisz ze z ubezpieczeniem to głupoty, ze do lekarza nie wysyłają samemu myślę ze znajdzie się jeszcze ktoś kto to potwierdzi,umarł bys ? będzie następny na na twoje miejsce
grzegorz 2015-06-06 15:50:17
to prawda, a ty co nie słyszałeś to sobie uszy umyj.
Tak samo z numerem podatkowym fakt muniowi cie dadzą rower i se jedź h... wie gdzie zęby se wyrobić numer nic nie pomogą nie polecam tej firmy szkoda czasu na te abflex kracht
filip 2015-06-10 19:26:36
Zgadzam się ,Ab Sildrecht to najgorsze biuro jakie może być.Kłamią i ludzie robią 2 dni w tygodniu ,a Rzeszutek tylko kłamie i obiecanki.Ale w końcu ktoś nie wytrzyma i mu kark skręci
oleksy 2015-06-29 16:47:23
To może napiszcie na czym polegają te rzekome kłamstwa, bo w sumie kłamanie to nie jest przestępstwo, co najwyżej jakiś grzech według chrześcijaństwa. Gorzej jeśli faktycznie ludzie pracują dwa dni w tygodniu i nie ma pracy, tylko przestoje i się siedzi na kwaterze, to trochę mało profesjonalne, ciekawe, czy płaca przestojowe.
1
leon 2015-07-23 20:16:23
tak przestojowe, i na ten przestój dajo kilka krat z browarem zeby sie nie nudzić
maciek 2015-08-26 19:13:50
wiem, ze zatrudniają pracowników zarówno na krótki okres czasu, jak i na stałe, tylko wszystko jest zależne gdzie chcesz konkretnie pracować, z tego co ja wiem to szukają ludzi do ogrodnictwa, branży logistycznej i budowlanej. Zastnawiam się @grzegorz jako kto pracowałes, na jakim stanowisku, ze masz o nich negtywną opinie
edsdsd 2015-10-02 22:14:16
A co jest nie fajnego na de wite? Mieszkałeś tam? Ja mieszkam, poza tym że net słaby to nie ma się do czego przyczepić, domki 6 osobowe, dwie toalety, miejsca dla każdego lokatora pod dostatkiem.
ludz 2015-10-03 02:44:27
to na pewno są bardziej komfortowe warunki niż ja miałem jakieś 2 lata temu w innej firmie. Po jakimś czasie wróciłem do Polski żeby się odkuć i chciałem znaleźć innego pośrednika. Czy w chwili obecnej AB Midden jest w stanie zapewnić jakieś ciekawe warunki finansowe, bo w sumie to tylko na tym mi zależy..
Ja 2016-02-18 13:09:28
Witam nie polecane tej agencji mało godzin tydzień pracy tydzień na domku mowie o pracy na bukietach sama to przezylam
Kdo 2016-04-07 18:40:05
Może akurat tak ci się nieciekawie trafiło @Ja, bo z tego co mi wiadomo to jest u nich dość sporo roboty zwykle. No i fajnie, że ten domek ogarniają za darmo.
Imigrantka 2016-04-13 21:01:09
hej ludzie czy ktoś coś wie o pracy przy chryzantemach w Zaltbommel? ile godzin w tygodniu i jakie warunki na zakwaterowaniu? proszę o opinie
Kasia O. 2016-04-19 09:20:23
Witam czy ktoś może sie wypowiedzieć o pracy w magazynie na sliedrecht? ile godzin? czy praca jest czy tylko 2dni w tyg? a jak na domkach? po ile os w pokoju? będę wdzięczna za każdy komentarz.
Goedman 2016-05-09 19:28:11
Nie jest źle z tą agencją, zależy kto co potrzebuje i wtedy czy mu przypasi. Jest agencja uczciwa, nie ma na pewno wałów że coś się nie zgadza. Jak czasem komuś coś się nie zgadza to przez to, że sam nie rozumie co i jak się liczy i nawet nie zagląda do salarisa i nie próbuje nic zrozumieć - tacy ludzie zwykle mają problem ;)
Co najważniejsze, to jest ten region Aalsmeer, plus minus 30 km dookoła. Region samych szklarni i kwiatów, więc prace są do tego adekwantne, wydaje mi się, że około 80% pracowników robi w kwiatkach, inni w pokrewnych np coś z ziemią, nawozami, wysyłkami...
Dlatego też, jak jest sezon, to tu pracę może mieć każdy a jak mu się skończy to szybko dostanie następną a jak ktoś w zimie jest, to może mieć ciężko... Choć w zimie jest praca ale dużo mniej, jak i wszystkich pracowników.
W lecie chaty pełne i ciągły przemiał ludzi, w zimie świeże osoby przyjeżdżały i zaczynały od czekania na pracę a niektórzy bardziej niecierpliwi i wybuchowi uciekali zanim ją dostali...
Łatwo sprawdzić opinie i oceny na podstawie tego jaka była pora roku.
Ja nie radzę nikomu zaczynać od jesieni lub zimy. Teraz jak ktoś jest chętny to jest bardzo dobry czas do tego
karol 2016-05-10 21:44:36
widać, że firma wie co robi, skoro ma takie rozmieszczenie :)
Rocky 2016-05-11 09:36:36
Cześć. Ab Midden Holland to obecnie abflexkracht z siedzibą w Rijsenhout. Jeśli piszesz o Gwen to jest to inna firma a mianowicie Ab Midden Nederland z Houten. A Sliedrecht to tez Ab Midden Nederland drugi oddział. Zaltbommel to z kolei oferta Ab Oost... czyli też inna, oddzielna firma. .. pozdrawiam
Rocky 2016-05-11 09:40:01
Oddzial w Sliedrecht podlega Ab Midden Nederland z Houten . Tutaj piszemy opinie o Ab Midden Holland czyli obecnie abflexkracht z Rijsenhout. To są dwie oddzielne firmy. Pozdrawiam
Misiu 2016-07-06 13:20:31
Wyjechałem z AB w Kaliszu i negatywnie wspominam ten wyjazd nie da się dogadać z koordynatorka na miejscu nie odbiera od 19:00 telefonu i problem z zapłatą jest
rtio 2016-07-10 21:30:53
a to jest gdzieś zapisane że 24h ma być dostepna? ludzie życie mają!
Marta 2016-07-22 09:47:20
Odradzam Biuro abflekkracht malo godzin koordynatorzy cie olewaja po przyjezdzie do NL nikt mnie nie odebral oszukuje na solarisach prawde mowiac odradzam masakra........
Ola G 2016-07-22 13:08:08
Jak chcecie zarobić to nie tutaj w
Abflexkracht w Rijenschout Nie ma sensu tutaj, szkoda waszego czasu Biuro do kitu oszukuja na solarisach malo godzin nie polecam tego biura.
Michal 2016-07-27 14:00:18
Nie polecam agencji Abflexkracht pojechalempna oferte specjalna i siedzialem w domu wiecej niz pracowałem warunki mieszkalne byly straszne, chamstwo i pijacy na pokojach nie mowiac o innych urzywkach po 5 tyg wrocilem bez pieniedzy i z karami za wszsytko, szukacje innych agencji tutaj sie dorobicie kar za doslownie wszystko babki w biurach koloryzuja wszystko a przyjezdzasz i jest inaczej ta firma to dno kompletne
adek 2016-08-01 15:59:47
@Michał a kiedy odbyłeś ten wyjazd? Z pracą z agencji czasami tak jest, jak się wstrzelisz w zły moment (którego się nie przewidzi) to niezależnie od agencji są przestoje w pracy...
kasia 2016-08-10 13:39:18
Uwazajcie na umowy bo mowia cos innego a na umowie jest pare kruczkow. Po pierwsze umowa na stale. W rzeczywistosci 1 tydzien ( max 26 umow po 1 tygodniu). Po drugie stawka np. 9,34 a w rzeczywistosci 8,87. Godziny pracy na 1 zmiane pozniej dowiesz sie ze jest inaczej itp. Za nim zdecydujesz sie na prace ptzeczytajcie umowe.
Ola 2016-08-11 12:25:32
@kasia a o jakim stanowisku piszesz? Bo chyba na każdym stanowisku warunki pracy są inne. Będę wdzięczna za pomoc ;), ale jeśli to wygląda tak jak piszesz to trochę słabo to wygląda. Czekam na informację
niepolecam 2016-08-30 18:11:01
nie polecam!!!
Klmacy,oszusci!
Ola 2016-09-01 13:05:07
Po to sa umowy zeby je uwaznie czytac, jak ktos chce to przeciez mozna przyrpowadzic ze soba adwokata by pomogł w tłumaczeniu umowy wtedy bedzie wszytsko jasne, chociaz nie powinni wprowadzac nikogo blada mowiac co innego a na umowie oferowac co innego
Oz 2016-09-05 12:07:30
Odradzam Biuro Abflexkracht malo godzin koordynatorzy Cie olewaja po przyjezdzie do NL nic nie pomagaja musisz sobie radzic sam w biurze pracuja oszusci kreca na solarisach brak slow nie polecam tego biura to jedno wielkie G....
Ola L 2016-09-05 17:33:46
Odradzam !!!!! Uwaga !!!!!!!! Warunki mieszkaniowe katastrofalne!!! grzyb, pleśń na mieszkaniach syf ,stawki godzinowe wszedzie takie same-najnisze, mało godzin pracy,prace na krótki okres czasami zastepcze za kogos , ciezko zeby zlapac cos na stale !!! nie polecam bo nie ma czego !!!
Ax 2016-09-05 20:50:43
AB MIDDEN HOLLAND z tego co wiem poszukuje ludzi do hollandii właśnie, mam nadzieje, że wszyscy uważają to samo co ja, nie wiem dokładnie o co chodzi, polecam bardzo mocno, fajna sprawa i dobra atmosfera
Anka 2016-09-06 07:37:10
Nie polecam biura Abflexkracht w Rijsenhout pracowalam przez to biuro 3 miesiące, z tego półtora miesiąca siedziałam w domu, bo rzekomo nie było pracy dla dziewczyn, to po co w takim razie kazali mi jechać, bo jest praca?Robią ludzi w balona, solarisy się nie zgadzają, są problemowi, zachorowanie jest u nich jak przestępstwo, nie masz prawa zostać w domu, bo źle się czujesz. Zero zrozumienia człowieka. Nie da się zarobić przez to biuro,koordynatorzy do bani nie maja czasu jak trzeba cos zalatwiac biora pieniadze za ubezporczenie a tak naprawde nie palca ubezporczenia robia przekrety ogolnie rzecz biorac nie polecam.
1
maciek 2016-09-06 10:19:05
Nie wiem gdzie ale zobacz, że ostatnio nawet nie pokazało się żadne ogłoszenie pracy. To dowód na to, że relacje między pracownikam są dość dobre, a atmosfera jaka panuje?
1
Grazynka 2016-09-07 16:33:12
Jestem juz tydzien bez pracy , a biuro ma mnie gdzies ciagle tylko obiecuja ze bedzie praca na stale a tak niestety Nie jest chyba zrezygnuje z tego biura Nie dadza mi zarobic porazka. A jak bylam w polsce to tak pieknie cukrowali ze jest Praca I wogule moim zdaniem ciezko jest tu z praca na stale chyba zmienie te biuro.
smak 2016-09-07 21:03:25
No dobrze, ale wiadomo jakich warunków pracy można się teraz spodziewać, bo oprócz dobrej podstawy jest szansa u nch na stabilne zatrudnienie, co jest dobrym znakiem.
Radek 2016-09-08 12:47:35
Wszystko to jedno sciema te cale Abflexkracht wyzyskiwacze I nic wiecej.
Czułek 2016-09-08 13:49:09
Wiesz co, nie wolno tak mówić, czemu, po co, daj spokój
Maja 2016-09-09 07:19:23
Zgadzam się te biuro to sciema,siedze bez pracy już 4 dzień,tak się mną interesują że nawet zadzwonić nie potrafią.Takie biuro obiecuja tylko nic wiecej.ABflexkrach jest do kitu uciekam od tego biura.
maciek 2016-09-09 10:44:02
No dobrze, ale czy do tych stawek jest szansa na jakieś premie? Ta kwestia dość mocno mnie interesuje.
Aga 2016-09-10 15:20:16
Nie polecam tego biura malo godzin wiecej suedzenia w domu biuro niekapetentne olewajace pracownikow i majacych ich gdzies zaluje ze tam pracowalam przyjedziecie zobaczycie.
Ucc 2016-09-11 20:53:44
@maciek wydaje mi się ze wszędzie jest na to szansa
Tomek 2016-09-12 05:31:22
Odradzam Biuro Abflexkracht malo godzin malo pracy syf na domkach Nie mowiac o koordynatorach brak zaangazowania .
celib 2016-09-12 16:55:45
Hej, wiecie czy niedługo pokażą się u nich jakieś oferty pracy? Z góry dziękuję za szybką odpowiedź.
Monia 2016-09-22 12:31:20
Trzymaja na domkach po 2 tygodnie bez pracy. Brak kontaktu, olewka ze strony biura i 1500 zl w plecy. Dziękuję. Wracam.
1
Mik 2016-09-22 20:51:40
No wiesz co, nie wiem skąd masz taką opinię, mi się wydaje, że zdecydowanie jest na plus informacja o tym jak praca wygląda, a te dwa tygodnie to trudno
Zuzia 2016-09-25 18:12:56
Ogłaszaja sie na necie a tak naprawde Nie maja pracy, a jak juz maja to tylko na kilka dni i czekaj , tylko obiecuja nic wiecej ze maja Prace na stale ze warunki ok ale tak naprawde nie jest jak juz przyjezdzasz to tylko za kogos I na kilka dni. Biuro jest, niekoperętne w stosunku do pracownikow,koordynatorzy nie odpowiedzialni ciagle nie majacy czasu zeby cos zalatwic. Abflexkracht Omijajcie szerokim Łukiem.
Ola 2016-09-26 12:11:47
Czegos nie rozumiem, niby rekrutują i posiadają oferty pracy jednak te oferty nie są na długo tylko na jakiś czas? W takimi azie skoro oferuja prace to powinna ona byc zagwarantowana na czas trwania umowy, a ile godzin w tygodniu w takim razie pracujecie? Wiedzieliście wcześniej ze tak będzie?
Zostaw swoją opinię o AB MIDDEN HOLLAND - Rijsenhout
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AB MIDDEN HOLLAND