brak logo

AB Midden Nederland

Rijsenhout

Opinie o AB Midden Nederland

pan 2015-02-23 19:56:04
Osobiście uważam ze Polacy jako tacy nigdy nie powinni dostać ŻADNEJ funkcji wyższej niż kierowca czy zwykły robol gdyż sami dokręcają śrubę oraz zarzynają i wymagają więcej niż sami Holendrzy.
2
kanapka 2015-02-26 18:06:18
zgadzam się polak nie powinien być na stanowisku kierowniczym,pracowałem z takim Maciusiem który był kierownikiem i troszkę w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mu się przewracało
2
kanapka 2015-02-26 18:12:21
może dla tego żeby nie dać mu fazy b.
henio 2015-02-26 18:12:28
bardzo piekna wypowiedz ale chyba tylko w bajkach tak jest. Każą samemu jechać załatwić sofi numer 20-30 km dalej a nie kazdy posiada auto za dom płaci sie ja za apartament a mieszka sie z w dwie albo trzy osoby wraz z grzybem na ścianach transport do pracy owszem rower do 10km a wiadomo jaka jest pogoda w holandi do koordynatora zęby sie dodzwonić to tak jak wygrać w lotka do lekarza tez trzeba iść samemu wiec MANIA ładnie napisałaś ale nic z tego sie nie zgada wiec po co to piszesz chyba ze pracujesz dla tej firmy i tu ja reklamujesz
kanapka 2015-02-26 18:16:42
Ja nie narzekam na to biuro ab,koordynatorzy nie są wcale żli np.Carolain i Gwen są spoko jak trzeba to pomogą,a co do kasy są wypłacalni
kanapka 2015-02-26 18:23:29
Jeszcze nie słyszałem żeby ktoś musiał samemu jechać wyrabiać sobie nr.sofii,co do mieszkań to zalerzy jak się trafi i jak się o nie dba.
henio 2015-02-26 20:21:20
widocznie takie rzeczy tylko w ab flexkracht
nick 2015-03-07 16:54:39
w ab flex kracht to dzieją się takie rzeczy ze najstarszym fizjologom się nie śniło jeden wielki(usunięte przez administratora)koordynatorzy majo na wszystko i na wszystkich (usunięte przez administratora)
MALUTKI 2015-03-16 05:51:29
o ABflexKRACHT W POZYTYWACH MOGE JEDYNIE POWIEDZIEC ZE BARDZIEJ SIE USAMODZIELNILEM I NIC POZATYM BO TRZEBA BYLO LICZYC TYLKO NA SIEBIE. JEZELI MIALEM PROBLEMY Z BIUREM JEDYNA OSOBA KTORA MI POMAGALA I INGEROWALA TO BYL PRACODAWCA U KTOREGO PRACOWALEM.DOSTAŁEM VAST CONTRACT PRZEZ BIURO-NIESTETY WIECEJ Z TYM PROBLEMÓW BYLO NIZ KORZYSCI
miki 2015-03-23 13:11:32
Pan z Sliedrechtu, bodajże Tomasz..w jednej z rozmów telefonicznych stwierdził ..że oni każdemu informacji o stawce nie udzielają, bo mogłoby to źle świadczyć o firmie...;)) reszte dopiszcie sobie sami.
basia 2015-03-28 13:53:03
koordynatorzy w ab flexkracht to oszuści a na pierwszym miejscu jest pani Ilona wredna oszustka inni tez nie zostają w tyle powodzenia tym którzy zdecydują się dla tej bandy pracować
Honorata 2015-04-10 20:58:29
witam.
w niedziele mamy mozliwosc wyjazdu z chlopakiem do AB Midden.
czy ktos moze cos powiedziec na temat tego pracodwacy?
bo nie ukrywam jeziemy pierszy raz i jest troche strachu.
z gory dziekuje za odpowiedzi.
1
kanapka 2015-04-13 19:50:03
Jesli macie jechać przez ab sildrecht to lepiej nie ,krecą kłamią i spartańskie warunki
kanapka 2015-04-13 19:51:10
Jesli macie jechać przez ab sildrecht to lepiej nie ,krecą kłamią i spartańskie warunki
Kasia 2015-04-19 07:42:47
Prawdą jest że trzeba samemu jechać do lekarza i naprawde z wielką łaską umawiają tak ową wizytę u lekarza ,a sofi numer każą samemu wyrabiać od zeszłego roku bo nie mają już żadnego zarobku z tego tytułu ,znam nowe osoby którym tak zrobili , normalnie je wysłali do pracy bez numeru sofi i nie dastały wypłaty tak długo puki nie wyrobiły sofi
janek 2015-05-17 10:19:18
pracowałem przez ab flexkracht w rijsenhout w sumie nie długo(i dobrze) praca jak to praca trzeba robic wiadomo, tylko godziny nędzne a co za tym kasa tez stawka godzinowa niska za domek 83e za tydzien kordynatorzy do bani nic nie wiedzą nie powiedzo nie pomogo radz se sam wiedz poradziłem zmieniłem firme i jestem bardzo zadowolony.
zenon 2015-05-25 13:11:23
witam
firma abflexkracht jest firmo nie rzetelno i lepiej trzymać sie z daleka
1
Jarecki 2015-05-27 18:37:30
Agencja ma swoje plusy i minusy jak to agencja. W mojej opinii należy do tych lepszych - względnie - bo wiemy ile jest tych gorszych. Są wypłacalni, z tym nie ma problemu. System rozliczeń jest bardzo dobry w porównaniu do innych. Dostaje się login i hasło, dzień przed wypłatą po zalogowaniu widać ile naliczyli godzin w każdy dzień. Łatwo się kontroluje i nie ma problemów. Stawki normalne, większość jeździ rowerami, rowery za darmo. Nie ma opłat za transport to spoko. Jak trzeba jechać pod wiatr 10 km w deszczu to trochę gorzej. Wszystkie lub prawie wszystkie oferty są na kwiaty. W rejonie tym najbardziej kwietnym w Holandii, blisko giełd kwiatowych w Alsmeer i Rijsburgu. Większość zakwaterowania jest ok, bo w domach. Jest różnica między życiem w normalnym domu z dużym salonem i ogrodem a w kontenerze w 5 osób, gdzie cały kontener jest wielkości jednego salonu w normalnym domu. Mogą się zdarzyć incydenty, że ktoś przyjeżdża a okazuje się, że tu nie ma miejsca ;) Wszystkie łóżka zajęte, nie ma miejsc wolnych i co zrobić..? Z kwiatami to różnie bywa, bo niektórzy mają dobrą pracę a niektórzy koszmarną. Łatwo się wkurzyć gdy zapewniają o stałej pracy a ktoś przyjeżdża aż z polski na 2 tygodnie zastępować kogoś innego. Aby namówić kogoś do pracy na ten krótki czas, to trzeba oszukać, że dostanie stałą pracę... No i też jedna osoba dostanie pracę z dużą liczbą godzin a inna po 20 godzin w tygodniu i nic nie można zrobić. Najgorzej na giełdzie kwiatowej w Rijnsburgu, nie polecam nikomu. Przez parę miesięcy w roku tak mało pracy, że zarabia się mniej niż w Polsce i liczy każde euro aby wystarczyło na tydzień (nie ma odkładania) potem jest za dużo pracy, tak że nikt nie może wytrzymać i w takiej zrąbanej atmosferze...
Co jeszcze: kwiaty zależą od pory roku, słońce i ilość kwiatów na rynku wpływa na cenę i opłacalność. Więc trudno o pracę ze stałymi godzinami, łatwiej o pracę bardzo zmienną. Wtedy trudno jest kalkulować to ile zarobi się w przyszłości, trudno o pewność stałej pracy...
Dużo zadowolonych i dużo bardzo niezadowolonych z tego jest osób...
Polecam dla tych z doświadczeniem w kwiatach, powinni dostać robotę od ręki. Jak ktoś porobił na różach lub tulipanach to tym bardziej. Zresztą nie tylko przez AB flexkracht ale wtedy w całej Holandii jest pracy pod dostatkiem.
Pospolity przekręt polegający na tym aby kogoś wysłać do Polski aby za długo nie pracował i żeby mu nie zmieniać umowy na bardziej korzystną - występuje tu tak samo jak w innych agencjach.
A i jeszcze coś: to, że większość ludzi mieszka przyzwoicie w miastach i w ładnych dużych domach, to nie znaczy, że każdemu tak się trafi. Jest trochę tych, którzy mieszkają na solassi w bungalach czy de vite raff - nie wiem czy dobrze napisałem a to już niefajnie. Jednak lepiej niż przez te agencje, które wszystkich upychają w najgorzych warunkach mieszkalnych aby jak najwięcej zarobić na tym dodatkowym biznesie jakim jest wynajmnowanie najtańszego kwaterunku i podnajmowanie go polakom ze znaczną przebitką.
Walenty 2015-05-27 19:52:28
Też mi się wydaje, że z tym Zbyszkiem i tym ubezpieczeniem to głupoty. Jestem trzeci raz w pracy przez AB i nie słyszałem nic a nic o tym. Co prawda nabijanie się z koordynatorów to słyszałem i to jest normalne na pewno w każdej agencji, ale nabijanie się z powodów nic a nic nie związanych z pracą czy rozliczeniami.
Nic a nic nie oszukują, jedyne co, to co robią inne agencje - słyszało się jak ktoś musi zjechać na 3 miesiące do Polski, bo jak by pracował bez przerwy dłuższy czas, to musiałby przejść na lepszą umowę pracownik ale gorszą dla agencji. Jednak to weźcie pod uwagę, że te najlepsze agencje jakie znam, te najuczciwsze - robią to samo. Skoro wszyscy to robią i jest to cecha wspólna, to można pominąć. To tak samo normalne jak i to, że wszystkie agencje są agencjami zatrudnienia.
1
kaziu 2015-05-27 22:01:11
witaj mówisz ze z ubezpieczeniem to głupoty, ze do lekarza nie wysyłają samemu myślę ze znajdzie się jeszcze ktoś kto to potwierdzi,umarł bys ? będzie następny na na twoje miejsce
grzegorz 2015-06-06 15:50:17
to prawda, a ty co nie słyszałeś to sobie uszy umyj.
Tak samo z numerem podatkowym fakt muniowi cie dadzą rower i se jedź h... wie gdzie zęby se wyrobić numer nic nie pomogą nie polecam tej firmy szkoda czasu na te abflex kracht
filip 2015-06-10 19:26:36
Zgadzam się ,Ab Sildrecht to najgorsze biuro jakie może być.Kłamią i ludzie robią 2 dni w tygodniu ,a Rzeszutek tylko kłamie i obiecanki.Ale w końcu ktoś nie wytrzyma i mu kark skręci
leon 2015-07-23 20:16:23
tak przestojowe, i na ten przestój dajo kilka krat z browarem zeby sie nie nudzić
edsdsd 2015-10-02 22:14:16
A co jest nie fajnego na de wite? Mieszkałeś tam? Ja mieszkam, poza tym że net słaby to nie ma się do czego przyczepić, domki 6 osobowe, dwie toalety, miejsca dla każdego lokatora pod dostatkiem.
Ja 2016-02-18 13:09:28
Witam nie polecane tej agencji mało godzin tydzień pracy tydzień na domku mowie o pracy na bukietach sama to przezylam
Imigrantka 2016-04-13 21:01:09
hej ludzie czy ktoś coś wie o pracy przy chryzantemach w Zaltbommel? ile godzin w tygodniu i jakie warunki na zakwaterowaniu? proszę o opinie
Kasia O. 2016-04-19 09:20:23
Witam czy ktoś może sie wypowiedzieć o pracy w magazynie na sliedrecht? ile godzin? czy praca jest czy tylko 2dni w tyg? a jak na domkach? po ile os w pokoju? będę wdzięczna za każdy komentarz.
Goedman 2016-05-09 19:28:11
Nie jest źle z tą agencją, zależy kto co potrzebuje i wtedy czy mu przypasi. Jest agencja uczciwa, nie ma na pewno wałów że coś się nie zgadza. Jak czasem komuś coś się nie zgadza to przez to, że sam nie rozumie co i jak się liczy i nawet nie zagląda do salarisa i nie próbuje nic zrozumieć - tacy ludzie zwykle mają problem ;)
Co najważniejsze, to jest ten region Aalsmeer, plus minus 30 km dookoła. Region samych szklarni i kwiatów, więc prace są do tego adekwantne, wydaje mi się, że około 80% pracowników robi w kwiatkach, inni w pokrewnych np coś z ziemią, nawozami, wysyłkami...
Dlatego też, jak jest sezon, to tu pracę może mieć każdy a jak mu się skończy to szybko dostanie następną a jak ktoś w zimie jest, to może mieć ciężko... Choć w zimie jest praca ale dużo mniej, jak i wszystkich pracowników.
W lecie chaty pełne i ciągły przemiał ludzi, w zimie świeże osoby przyjeżdżały i zaczynały od czekania na pracę a niektórzy bardziej niecierpliwi i wybuchowi uciekali zanim ją dostali...
Łatwo sprawdzić opinie i oceny na podstawie tego jaka była pora roku.
Ja nie radzę nikomu zaczynać od jesieni lub zimy. Teraz jak ktoś jest chętny to jest bardzo dobry czas do tego
Rocky 2016-05-11 09:36:36
Cześć. Ab Midden Holland to obecnie abflexkracht z siedzibą w Rijsenhout. Jeśli piszesz o Gwen to jest to inna firma a mianowicie Ab Midden Nederland z Houten. A Sliedrecht to tez Ab Midden Nederland drugi oddział. Zaltbommel to z kolei oferta Ab Oost... czyli też inna, oddzielna firma. .. pozdrawiam
Rocky 2016-05-11 09:40:01
Oddzial w Sliedrecht podlega Ab Midden Nederland z Houten . Tutaj piszemy opinie o Ab Midden Holland czyli obecnie abflexkracht z Rijsenhout. To są dwie oddzielne firmy. Pozdrawiam
Misiu 2016-07-06 13:20:31
Wyjechałem z AB w Kaliszu i negatywnie wspominam ten wyjazd nie da się dogadać z koordynatorka na miejscu nie odbiera od 19:00 telefonu i problem z zapłatą jest
Marta 2016-07-22 09:47:20
Odradzam Biuro abflekkracht malo godzin koordynatorzy cie olewaja po przyjezdzie do NL nikt mnie nie odebral oszukuje na solarisach prawde mowiac odradzam masakra........
Ola G 2016-07-22 13:08:08
Jak chcecie zarobić to nie tutaj w
Abflexkracht w Rijenschout Nie ma sensu tutaj, szkoda waszego czasu Biuro do kitu oszukuja na solarisach malo godzin nie polecam tego biura.
Michal 2016-07-27 14:00:18
Nie polecam agencji Abflexkracht pojechalempna oferte specjalna i siedzialem w domu wiecej niz pracowałem warunki mieszkalne byly straszne, chamstwo i pijacy na pokojach nie mowiac o innych urzywkach po 5 tyg wrocilem bez pieniedzy i z karami za wszsytko, szukacje innych agencji tutaj sie dorobicie kar za doslownie wszystko babki w biurach koloryzuja wszystko a przyjezdzasz i jest inaczej ta firma to dno kompletne
kasia 2016-08-10 13:39:18
Uwazajcie na umowy bo mowia cos innego a na umowie jest pare kruczkow. Po pierwsze umowa na stale. W rzeczywistosci 1 tydzien ( max 26 umow po 1 tygodniu). Po drugie stawka np. 9,34 a w rzeczywistosci 8,87. Godziny pracy na 1 zmiane pozniej dowiesz sie ze jest inaczej itp. Za nim zdecydujesz sie na prace ptzeczytajcie umowe.
niepolecam 2016-08-30 18:11:01
nie polecam!!!
Klmacy,oszusci!
Oz 2016-09-05 12:07:30
Odradzam Biuro Abflexkracht malo godzin koordynatorzy Cie olewaja po przyjezdzie do NL nic nie pomagaja musisz sobie radzic sam w biurze pracuja oszusci kreca na solarisach brak slow nie polecam tego biura to jedno wielkie G....
Ola L 2016-09-05 17:33:46
Odradzam !!!!! Uwaga !!!!!!!! Warunki mieszkaniowe katastrofalne!!! grzyb, pleśń na mieszkaniach syf ,stawki godzinowe wszedzie takie same-najnisze, mało godzin pracy,prace na krótki okres czasami zastepcze za kogos , ciezko zeby zlapac cos na stale !!! nie polecam bo nie ma czego !!!
Anka 2016-09-06 07:37:10
Nie polecam biura Abflexkracht w Rijsenhout pracowalam przez to biuro 3 miesiące, z tego półtora miesiąca siedziałam w domu, bo rzekomo nie było pracy dla dziewczyn, to po co w takim razie kazali mi jechać, bo jest praca?Robią ludzi w balona, solarisy się nie zgadzają, są problemowi, zachorowanie jest u nich jak przestępstwo, nie masz prawa zostać w domu, bo źle się czujesz. Zero zrozumienia człowieka. Nie da się zarobić przez to biuro,koordynatorzy do bani nie maja czasu jak trzeba cos zalatwiac biora pieniadze za ubezporczenie a tak naprawde nie palca ubezporczenia robia przekrety ogolnie rzecz biorac nie polecam.
1
Grazynka 2016-09-07 16:33:12
Jestem juz tydzien bez pracy , a biuro ma mnie gdzies ciagle tylko obiecuja ze bedzie praca na stale a tak niestety Nie jest chyba zrezygnuje z tego biura Nie dadza mi zarobic porazka. A jak bylam w polsce to tak pieknie cukrowali ze jest Praca I wogule moim zdaniem ciezko jest tu z praca na stale chyba zmienie te biuro.
Radek 2016-09-08 12:47:35
Wszystko to jedno sciema te cale Abflexkracht wyzyskiwacze I nic wiecej.
Maja 2016-09-09 07:19:23
Zgadzam się te biuro to sciema,siedze bez pracy już 4 dzień,tak się mną interesują że nawet zadzwonić nie potrafią.Takie biuro obiecuja tylko nic wiecej.ABflexkrach jest do kitu uciekam od tego biura.
Aga 2016-09-10 15:20:16
Nie polecam tego biura malo godzin wiecej suedzenia w domu biuro niekapetentne olewajace pracownikow i majacych ich gdzies zaluje ze tam pracowalam przyjedziecie zobaczycie.
Tomek 2016-09-12 05:31:22
Odradzam Biuro Abflexkracht malo godzin malo pracy syf na domkach Nie mowiac o koordynatorach brak zaangazowania .
Monia 2016-09-22 12:31:20
Trzymaja na domkach po 2 tygodnie bez pracy. Brak kontaktu, olewka ze strony biura i 1500 zl w plecy. Dziękuję. Wracam.
2
Zuzia 2016-09-25 18:12:56
Ogłaszaja sie na necie a tak naprawde Nie maja pracy, a jak juz maja to tylko na kilka dni i czekaj , tylko obiecuja nic wiecej ze maja Prace na stale ze warunki ok ale tak naprawde nie jest jak juz przyjezdzasz to tylko za kogos I na kilka dni. Biuro jest, niekoperętne w stosunku do pracownikow,koordynatorzy nie odpowiedzialni ciagle nie majacy czasu zeby cos zalatwic. Abflexkracht Omijajcie szerokim Łukiem.
Krysia 2016-09-29 12:40:40
Przestroga dla wszystkich nie polecam tej agencji gdyż mają ludzi za nic dają śmieciowe umowy na tydzien traktuja ludzi jak karty koordynatorka to zakłamana kobieta będzie mówić wam to co chcecie usłyszeć zamiast pomóc zrobi wam pod górkę
wypłaty bez szału po 260 euro na tydzień za to opłaty za mieszkanie w beznadziejnych warunkach po dwie trzy osoby w pokoju w syfie i smrodzie opłata 83euro na tydzień pokoje są co tydzień przeglądane pod nieobecność pracowników przeglądane kąty w razie bałaganu 50 euro kary a w momencie nie przynoszenia zysku dla agencji pozbędą się was jak śmieci np w razie choroby także zastanówcie się trzy razy zanim tam pojedziecie i podejmiecie prace ku przestrodze dla wszystkich
Kasia 19 2016-09-30 11:45:16
Witajcie co tu oszukiwać w moim przypadku Abflexkracht sir nie sprawdziło ściągneli mnie z polski do pracy popracowałam tydzień a potem siedziałam z czterema osobami na domku i mamy czekac na telefon ile można czekać a jak dzwonia to ci mówią abyś załatwiała sobie busa do polski nawet na powrót nie masz kasy ale co ich to obchodzi oni zgarneli kase za to że polaka ściągneli z polski. Naprawde nie polecam tej firmy
Ola 2016-10-02 14:17:13
dowiedzieliscie o tym dopiero po tych wszystkich obcinach finanasowych, że za coś wam portacali pensje? naprawde mnie to diziw bo chyba każdy potrafi czytać i wie co podpisuje i na co sie godzi wiec nie rozumiem dlaczego teraz piszecie o tym, wczesniej was nie uswiadomili?
Zofia 2016-10-24 17:26:11
Abflexkracht to oszusci uwazajcie na nich traktuja polakow jak bialych Murzynów zlodzieje ciagna tylko dla siebe a nam daja same ochlapy firma nie rzetelna wyzyskiwacze.
Zostaw swoją opinię o AB Midden Nederland - Rijsenhout
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AB Midden Nederland