brak logo

Franke

Gdynia

Opinie o Franke

Radek 2015-09-01 13:23:54
@Marek to widzę, że masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem ;)
Wywnioskować idzie, że przyszedł na spawacza a nie spawa tylko robi co robi czyli praca niezgodna z umową.
Ps. 4 miesiące to już mimo wszystko trochę czasu jest.
W opinii ocenił atmosferę pracy itp.
Ostrzegł też nowych co ich czeka w firmie z czym się zgodzę, spawacze montują meble a samego spawania no bądźmy szczerzy nie ma za wiele.
Czyżbyś panie marku paradował w czerwieni ;p ?
Zadowolony 2015-09-07 16:33:33
To jest najlepsza firma w jakiej pracowałem. Dobra atmosfera, wysokie wynagrodzenie i czuję że firma mnie i moje umiejętności docenia. Polecam.
loki 2015-09-08 13:51:44
Jak wywalą cię w grudniu to też będziesz taki zadowolony ?
były pracownik 2015-09-23 13:02:36
firma to jest jakiś żart. wymagają aby pracować 7 dni w tyg po 12h a jak tego nie robisz to jest dziwny i niedobry. Wszyscy na początek dostają 12 zł/h brutto i obiecują podwyżki. Dużo ludzi nawet po 4 miesiąch nie dostała grosza więcej.
były pracownik 2015-09-23 13:03:22
firma to jest jakiś żart. wymagają aby pracować 7 dni w tyg po 12h a jak tego nie robisz to jest dziwny i niedobry. Wszyscy na początek dostają 12 zł/h brutto i obiecują podwyżki. Dużo ludzi nawet po 4 miesiąch nie dostała grosza więcej.
Senior 2015-09-27 00:12:35
Do były pracownik, trzeba było poczekać na święta i na Mikołaji w czerwonych koszulkach co by się odprowadzili do szatni. W innych firmach człowiek na wejściu się dowiaduje o zwolnieniu u nas ludzi poszcza się wolno na 30 min przed końcem pracy bo szkoda dniówki.
koziol 2015-10-03 16:50:12
Zgodnie z orzeczeniem Sądu Najwyższego, przeszukiwanie członków załogi w celu zapobiegania wynoszeniu mienia zakładów pracy jest zgodne z prawem i nie narusza dóbr osobistych pracowników, o ile pracownicy zostali o tym wcześniej uprzedzeni. Ponadto takie przeszukiwanie jest uzasadnione tylko wtedy, gdy służy ochronie interesu prawnego pracodawcy, a ten jest na tyle ważny, że warto ryzykować naruszenie dóbr osobistych pracownika.

Co ważne, pracownicy nie muszą na taką kontrolę wyrazić zgody.
PracownikMiesiaca 2015-10-05 08:33:33
Koziol zapoznaj się z regulaminem pracy we Franke.
Koziol 2015-10-08 16:26:35
To jest to w regulaminie Franke czy nie, ta kontrola?
PM 2015-10-09 19:08:32
A co czytać regulaminów się nie chce?
Gal 2015-10-11 18:08:18
co do przeszukań na bramie osób (plecaków i samochodów) jest to delikatna sprawa:

Naruszenie dóbr osobistych

Stosowanie tej formy kontroli może stwarzać zagrożenie dla prywatności, godności i innych dóbr osobistych pracownika. Sposób jej realizacji ingeruje bowiem bezpośrednio w sferę intymności danej osoby. Dlatego trzeba rozważyć, czy w danej sytuacji interes pracodawcy, czyli cel, w jakim przeprowadza kontrolę, jest w swoim wymiarze adekwatny, a tym samym uzasadniający naruszenie prywatności pracownika.
Niecelowym, a zatem bezprawnym działaniem jest również dokonywanie kontroli osobistej pracowników, jeżeli nastąpiła kradzież przedmiotu, o wartości np 20zł lub którego wymiary uniemożliwiają wyniesienie go poza teren zakładu pracy (np. pod ubraniem, spawarka, zgrzewarka etc). W takiej sytuacji należy stwierdzić, że pracownika nie obciąża obowiązek poddania się kontroli, gdyż czynności kontrolne naruszałyby jego dobra osobiste (prywatność, godność), a nie spełniałyby w istocie swej roli.
Więc proponuje umiar i rozsądek, a nie gorączke.
Oczywiście naganne jest okradanie pracodawcy z jego majątku, nie ma tu żadnych wątpliwości.
PM 2015-10-15 21:43:35
Ale podpisując umowę zaakceptowaliśmy regulamin pracy. W którym zobowiązaliśmy się poddania się kontrolom.
Bomba 2015-10-17 20:19:00
Nie polecam tej firmy, zwlaszcza brygadzisty Roberta. Caly czas chcialby norme z kosmosu, a i tak wiadomo ze sie nie wyrobi tylu mebli na pakowni ile jest w normie. Zreszta za takie pieniadze to na takie cos ma sie wywalone jaja. Najlepiej to by chcial zeby sie zostawalo po godzinach i suma suma rum po 16 godzin harowac jak te niewolnicy. Napieta atmosfera, musisz byc 10 minut przed robota gotowy do pracy inaczej wielkie pretensje czemu punktualnie jestes, a jak 1 minuta spoznienia to juz ostrzezenie, a nastepnym razem wywalaja z pracy !! Zdecydowanie odradzam jeszcze raz i nie pozdrawiam Roberta. Znalazlem na szczescie lepsza robote :D
8
Roman 2015-10-26 20:08:51
Praca tam jest, ale za psie pieniądze, a o podwyżkach to mozna sobie pomarzyc tylko. Jak sie zapytasz to cie zwalniaja od razu !! Nie polecam !
1
rozmyślajacy 2015-12-07 17:41:10
Jaki w tej firmie jest fałsz i zakłamanie.Szczególnie na samej górze.
Fajni ludzie odchodzą z tej firmy czyżby wszystko chyliło się ku upadkowi. Czy zarząd firmy nie widzi co się tutaj dzieje. Odchodzi ktoś kto miał pojęcie o tym co należy robić i z kim rozmawiać. Teraz to dopiero będzie bałagan. Tak wiem wszędzie dobrze gdzie nas nie ma itd itd ale nie rokuje to dobrze na przyszłość skoro tacy ludzie jak on odchodzą.
3
mahu 2015-12-08 19:13:12
czytam ostatnie komentarze, czyzby Roman odszedl? czy ktos inny? dajcie info, bo chce wiedziec co sie dzieje w tym cyrku :) nie pracuje tam juz dlugo
4
Steffie 2015-12-24 22:38:01
Dobry cyrk! Jechać do Brytoli zarabiać najniższą krajową! Cyrk na kółkach! Wieloletni konkurent z Rugby - H&K Equipment płaci od 11.90 do 16.50 funa za godzinę pracy zależnie od zmiany (dzienna, weekendowa, nocna). Nadgodziny oczywiście 50 i 100%.
Wielkie pozdro dla murzynków z polandii :-)
3
kindmy 2016-01-02 15:28:00
Widać dobrze we Franke sie dzieje bo na koniec roku nie było żadnego narzekania
poland 2016-01-20 21:14:35
prawie z wszystkim sie zgodze tylko szkoda ze nawet jak masz jakies pojecie o robocie i masz checi do pracy i co najlepsze mówią że jestes dobry to cię i tak nie zatrudnią w franke.pozdrawiam
poland 2016-01-20 21:16:36
prawie z wszystkim sie zgodze tylko szkoda ze nawet jak masz jakies pojecie o robocie i masz checi do pracy i co najlepsze mówią że jestes dobry to cię i tak nie zatrudnią w franke.pozdrawiam
wróżbita 2016-03-05 10:40:29
ludzie wyjechali do Anglii niedawno na szkolenia i szukali kogoś na umór, żeby zapchać lukę :) poczekaj aż wrócą... ;]
Dziadek 2016-03-10 18:04:32
I tak jak co roku przed świętami Mikołaja by wykazać zysk puszczą ludzi wolno, na trawę. Może nawet wcześniej gdy wróci 1/3 załogi z Angli, już pewnie tam wyrabiaja 300 % norm nasi ciemni bracia za grosz angielski.
2
przyszły pracownik 2016-03-22 17:55:14
coś się ruszyło w tej firmie? chodzi o stanowisko spawacza.
Nadal stawka 14 zł brutto? Czy coś lepiej? Premie od pierwszego miesiąca? Nadgodziny 50% soboty 100% płatne? Jest możliwość robienia nadgodzin?
pośrednictwo 2016-03-22 19:58:31
czy jest możliwośc zatrudnienia w firmie bez pośrednictwa? Z czego co mi wiadomo to pośrednictwo również pobiera swoją część za każdą godzinę pracy pracownika, przez co stawka jest nieco mniejsza.
Heniu 2016-04-10 18:29:42
Jaki pośrednik zatrudnia do franke?randstad poszukuje magazynierow w chylonii,może oni?można bezpośrednio być zatrudnionym?jestem magazynierem ze sporym doświadczeniem(byłem również na stanowisku kierowniczym)i obecnie na magazynach proponują facetowi po 30stce 1500zł na rękę,załamać się można!
1
Gal 2016-04-27 17:53:45
Chciałem pogratulować kreatywności jak wydmuchać pracowników za sobotę 100% up dając im wolny poniedziałek, tłumaczyć przy tym że chodzi o to by pracować produkować ect, a mi sie zawsze wydawało że jak trzeba produkować to należy przyjść jeszcze w poniedziałek i wtorek a nie robić sobie wolne !!! ale ja gupi jestem i nie znam się na nowoczesnym zarządzaniu (hehehe)
Jeszcze raz gratuluje, hehe, ..... tylko dlaczego satysfakcje ma zawsze ta druga stron ;)))
Gal 2016-05-22 17:07:48
poraża mnie błyskotliwość co niektórych gości, .................. hehehe
Maciej 2016-07-26 12:00:05
Nie polecam tej pracy. Słaba atmosfera w pracy panuje, krzyczą na ciebie jak nie wyrobisz określonych obowiązków których i tak nie da się wykonać w regulaminowym czasie. Cały czas narzekają. Jaki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tam panuje !!!
2
rudy 2016-07-28 13:20:17
Nie masz co polecać , trzeba być idiotą żeby zasuwać w takim 3 zmianowym kołchozie za 3 tysie i jeszcze ci majstrowie sama wazelina.
7
Ochroniarz 2016-08-01 14:57:05
Zamiast palić papieroski i plotkowac byście pracowali ty wyrabialibyscie z produkcją. Wiec nie narzekajcie. Nie jest źle.
5
Zapor 2016-08-19 22:42:01
Witam w tej chwili ide do firmy dzwonili do mnie z ofertami pracy i mam sie wstawic na probki prosze wasz napiszcie mi cos konkretnego o tej firmie na (usunięte przez administratora). Chcialbym wiedziec jacy tam sa ludzie itp.
Rpp 2016-08-30 22:38:43
Ta firma to jest totalna porażka. Majstrowie zaganiaja to pracy i wyrabiania norm których nie da się wyrobić. Ludzie się zwalniają. A oni ciągle nowych zatrudniają. Teraz nawet nikt z Polaków nie chce tam robić to oni Ukraińców zatrudniają pewnie za 14 zl brutto. Nie polecam tej firmy.
2
BP 2016-09-06 10:40:17
Podzielam opinie rpp jezeli jeszcze tam siedzicie to pretensje do siebie. Niedlugo sami do stolow stana i na wzajem beda sie motywowac i gloryfikowac w kóleczku wzajemnej adoracjii. Panowie badzmy szczerzy ta firma to czysta patola. Jestem az ciekaw jak nisko mozna jeszcze upasc.
3
Orlen 2016-09-06 14:52:21
Zgadzam się z BP, patologia zarządzania przez majstrów, niektórzy nie powinni zajmować tak szczytnego stanowiska. Bezczelność i arogancja z elementami narcyzmu, można upaść niżej kolego BP. System wynagrodzeń jest taki że kilkuletni pracownik ma identyczną a nawet niższą pensje od nowego, na start dać tyle żeby upokorzyć pracowników którzy dali już tej firmie przez kilka lat coś od siebie ? czy brak wyobraźni osób decydujących o kasie, nie sądzę . Ciekawe jakie jest stanowisko kogoś z firmy, może warto zabrać się za tą sprawę, Rada Pracownicza od czego jest ? słabe to wszystko, taka fajna firma a brak ludzi na odpowiednich stanowiskach.
1
ciekawski 2016-09-10 01:54:10
witam pracuje tam jeszcze Lechu zwany stożkiem asior od Kaizenów co pomysły ludzi opychał niemiaszkom przez co zawrotną karierę robił , w życiu nic nie wymyślił poza trzecią zmianą dla wszystkich .
6
WS 2016-09-16 13:15:13
Dobre zarobki, przełożenie potrafią docenić prace pracowników. Polecam wszystkim zainteresować się pracą dla Franke.
4
Przepracowany 2016-09-16 19:35:54
Nie chcą płacić godnej stawki, to zatrudniają Ukraińców. Atmosfera coraz gorsza, niedługo do toalety nie wypuszczą poza regulaminową przerwą. Tzw. majstrowie to tylko nadzorcy, gonią do roboty i szukają haków na wszystkich. Nie polecam.
2
Wasili 2016-09-17 12:33:39
Nam ukraincom nie przeszkadza praca. Mozemy
1
Olo 2016-09-23 15:41:41
JA bym tak też mógł 8 godzin podpierać stół i blaszki zaokrąglać, ale firma bogata stać ich na pensje, spoko sa w firmie przodownicy pracy którzy robią 200 % za poklepanie po plecach i możliwość ucałowania pierścienia, ;))) nadrobią, wierzę w nich !!!
2
stanko 2016-10-09 22:14:47
Hej, a wiecie jakich zarobków można się teraz spodziewać? Podobno jest szansa na jakieś premie do tego.
Lk 2016-10-24 21:43:30
Ta jasne
NieFrajer 2016-10-28 02:53:23
Słyszałem parobki, że robicie 11 listopada na 3 zmiany. Aż tak wam sie podoba w tym Franke?
5
Prod 2016-10-30 16:44:58
Produkcja będzie zasuwać w święta a biurowi będą odpoczywać 11 listopada. Pracować na elite plebsie.
1
Wsowy 2016-11-01 06:41:51
Ktoś już doniósł do Inspeckji Pracy, że każą pracować w święta?
7
SEJBR 2016-11-30 20:25:25
Szukaja tam teraz ludzi potrzebuje od zaraz !!! Z góry dziekuje :)
1
SEJBR 2016-11-30 20:26:39
Szukaja tam teraz ludzi potrzebuje od zaraz !!! Z góry dziekuje :)
Tetris 2016-12-01 14:54:05
Szukaja tam teraz ludzi ???
eMa 2016-12-01 16:57:16
Mój brat tam kiedyś pracował na produkcji. Opowiadał jak z roku na rok jest coraz gorzej. Zwalnia się tych doświadczonych bo za dużo zarabiają i zatrudnia młodziaków na coraz to gorszych warunkach. Firma coraz bardziej skąpiła na pracownikach a z czasem atmosfera w pracy zaczęła przypominać tą obozową. Kamery, ciągłe poganianie przez majstrów (można ręce stracić - kto pracował ten wie), rewizje osobiste były na porządku dziennym. Opowiadał że jak był w kadrach to widział jak majster przynosi czyjeś cv i mówi że tego by chciał - tak wyglądała u nich rekrutacja. O awansie bez znajomości zapomnij - nie ważne jak dobry jesteś. Niby jest jakaś rada pracownicza ale dobro pracowników ma głęboko w ...gdzieś. Podejmują decyzje delikatnie mówiąc niezgodne z interesem pracownika.
Pewnego dnia brat wrócił z pracy żeby oddać mi pieniądze. Usiadł w kuchni i powiedział: "siostra, tak nie może być. Przecież pracuję, zarabiam, nie mam rodziny na utrzymaniu ani kredytów do spłacenia a i tak na koniec miesiąca na benzynę od ciebie muszę pożyczać bo mi do wypłaty nie starcza. Tak dalej nie może być"
Zostawił wszystko i wyjechał za granicę. W dwa tygodnie znalazł pracę, niedawno kupił mieszkanie.
I dzięki tej firmie widuję brata raz do roku jak wraca do kraju na święta

4
yuki 2016-12-03 02:18:36
pozdrów brata, dobrze zrobił
3
Wesowy 2016-12-03 18:06:20
Zawsze można ogłosić strajk. A no tak zapomniałem, wy tylko potraficie w internecie się spinać.
4
Zostaw swoją opinię o Franke - Gdynia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Franke