brak logo

Buczek-piekarnia cukiernia

Kraków

Opinie o Buczek-piekarnia cukiernia

rozbawiona 2013-04-19 10:36:44
To wszystko co sie dzieje w firmie to jedna banda a my glupie pracownice musimy szczerzyc zęby do ludzi bo tak pani Lidia nas wyszkoliła za te marne 1200 zl jest to żenada to co się dzieje a jeżeli chodzi o pana dyrektora to dobrze wie co się dzieje jak ludzie pracują tylko udaje głupiego za co odpowiada wraz z kierowniczkami przecież oni jedno wiedzą o nas bo jak wejdzie dyro na zaplecze to zaraz dzwi sie zamykają i obgadywanie zaczyna się na kazdą z pracownicę więc nie jest mi to obce chcesz pracować u Buczka zamknij buzię i tyraj takie powiedzenie mają kierowniczki a jak ci nie pasuje to się zwolnij i basta
rozbawiona druga 2013-04-19 11:23:58
No ja cały czas powtarzam. Nie podoba się to zmień pracę. Ja może raz pracowałam dłużej bo koleżanka się rozchorowała ale mi potem kier oddała wolne. I można wolne odbierać, a jak ci kier każe 14 dni z rzędu to się odezwij do cholery ale do kierowniczki i przestań narzekać. Najlepiej nic nie robić i kasę brać. Żałuję, ze takie w firmie pracują, co narzekają i tylko się za nie robi,a potem nam wszystkim się obrywa przez Was. Żenada
Galeria 2013-04-19 11:53:39
A nam dyrektor bardzo pomógł i owszem, było kiepsko a jest już ok. Kier wymaga i można ponarzekać ale pracuje już się lepiej. Firma się rozwija i to widać i jak mówię znajomym że w buczku pracuję to mówią ze fajnie. A że wymagają.... a gdzie nie wymagają?
basia 2013-04-19 14:38:34
witam
mnie nikt wolnego nie daje bo jest nas tylko 4 czyli dwie na dwie i teraz juz wiem że prawo pracownika sie nie liczy i jest łamane może w końcu trzeba grafik inspekcji pracy pokazać , nie wiem co za ,,dobra dusza bzdety pisze ,,że jest ok jak nie jest na szkoleniach wszystko wyszło jak to pracownik i kierownik mają dobrze płakać się chce . Nie rozumiem też dlaczego Pan dyrektor na to wszystko pozwala .........ogólnie praca była fajna póki idiotyczne szkolenia nie weszły i mieszanie pani lidi
ala 2013-04-19 15:33:49
Na galerii wam pomógł bo zmienił kierowniczkę ale wcale nie było wam do śmiechu jak była pani [usunięte przez moderatora] kierowniczką dość było płaczu nawet na szkoleniach dobrze że tak się stało to się ciesz
monia 2013-04-20 19:39:33
no ładnie a po 13 godz wolno pracować ?
1
Kierowniczka 2013-04-20 20:29:49
monia - 2013-04-20 19:39:33

no ładnie a po 13 godz wolno pracować ?
wolno
rozbawiona druga 2013-04-21 12:13:47
Wy naprawdę idźcie gdzie indziej pracować. Najlepiej do mopa na 8 godzin do sprzątania klatek schodowych. Nie będziecie musiały się szkolić, nie będziecie miały nadgodzin a i sobota i niedziela wolna.
Ania 2013-04-22 23:52:42
Skoro tak narzekacie to po co tam jeszcze pracujecie? Was to chyba sam [usunięte przez administratora] nie zrozumie,dajcie już spokój tej Firmie i zmieńcie pracę skoro wam ta nie pasuje.Psujecie opinie całej Firmie,bo wam się pracować nie chce.Narzekać to każdy potrafi,ale do pracy to nie ma nikogo.To już się staje po prosty nudne. Aha nie szkoła czyni z Ciebie wartościowego człowieka,tylko to co masz w swojej głowie.Opanujcie się plotkary i rzućcie lepiej tą pracę bo się zapracujecie a tego chyba nie chcecie hm ? :P
aśka 2013-04-23 20:57:10
Droga Aniu ty chyba cierpisz na bezsenność musisz sie chyba obijać i udawać że pracujesz bo ja gdy wracam z pracy to szybki prysznic i do spania bo za parę godz znów do pracy a jak porównujesz do [usunięte przez administratora] to chyba coś masz z głową na pracę to tu nikt nie narzeka tylko na was kierowniczki bo wy ludzi macie za nic zero poszanowania a oni na was wszystkich pracują dobrze się siedzi na zapleczu i udaje że się liczy wz a tak wogóle to gadacie i wisicie na telefonach i bajki co słychać na innych sklepach a co do wykształcenia to trochę trzeba mieć oleju w głowie i kultury a wy ani oleju ani kultury bo pyskowaniem na ludzi nic się nie zdziala tylko szacunkiem i poszanowaniem a nie pomiataniem na każdym kroku
ZADOWOLONA 2013-04-24 19:01:14
chyba Tobie się w główce poprzewracało ,,,,najlepiej to przyjść do pracy nic nie robić premie brać i na forum na kierowniczki na jeżdżąc, weź ty się jedna z drugą do roboty to wtedy na pisanie głupot czasu nie będzie .
1
Inspektor 2013-05-09 07:29:26
Rzeczywiście kodeks nie określa wprost dobowego limitu godzin nadliczbowych. Jest on wyznaczony pośrednio poprzez wprowadzenie zasady 11-godzinnego nieprzerwanego odpoczynku dobowego. Zasada ta limituje dopuszczalny dobowy czas pracy do 13 godzin, ograniczając liczbę nadgodzin do jednej, pięciu na dobę, w zależności od obowiązującego pracownika wymiaru dobowego czasu pracy. Należy jednak wskazać, że powyższe ograniczenie nie dotyczy pracowników zarządzających w imieniu pracodawcy zakładem pracy, a także przypadków konieczności prowadzenia akcji ratowniczej w celu ochrony życia i zdrowia ludzkiego, ochrony mienia lub środowiska albo usunięcia awarii (art. 132 par. 2 k.p.).
majka 2013-05-11 15:42:45
Pracownik pracował w niedzielę. Czy to prawda, że zaraz w następnym tygodniu powinien dostać dzień wolny?
W zamian za pracę w niedzielę, pracownik powinien otrzymać dzień wolny w okresie 6 dni kalendarzowych poprzedzających tę niedzielę lub 6 dni po niej następujących. Jest to zasada generalna. Jeżeli jednak nie jest możliwe wykorzystanie dnia wolnego w tym terminie, pracownikowi przysługuje dzień wolny od pracy do końca okresu rozliczeniowego. Gdyby natomiast i to było niemożliwe - i pracownik nie dostałby za niedzielę do końca tego okresu wolnego dnia, za każdą godzinę pracy w niedzielę przysługiwałby mu dodatek do wynagrodzenia w wysokości 100 proc. wynagrodzenia.
Uwaga - przepisy dotyczące udzielania dni wolnych od pracy w zamian za przepracowaną niedzielę nie mają zastosowania do pracowników zatrudnionych w systemie czasu pracy, w którym praca świadczona jest wyłącznie w piątki, soboty, niedziele i święta.
ala 2013-05-16 12:58:55
niech (usunięte przez administratora) przyjdzie popracowac na sklep i uzywa sobie slow i zachowania ktorych uczy na szkoleniech to daje sobie glowe obciac ze po miesiacy zrezygnuje bo bedzie miala dosc klientow wysluchiwania ich jak mowia ze oni wiedza po to tu przyszli i ze my im wpychamy na sile i to pewnie stary towar. (usunięte przez administratora) nikomu NIE POLECAM TEJ PRACY za 1100 zl robia z ciebie (usunięte przez administratora)
1
haha 2013-05-17 09:11:23
Więc skoro nikomu nie polecasz tej pracy to co w niej jeszcze sama robisz?Siedzisz na forum pierniczysz głupoty jak to Ci źle jak to nie dobrze.Weź się zwolnij i idź do biedronki albo warzywniaka tam będą Cie nosić na rekach, dadzą Ci 2000 tysiące i będą po nóżkach całować.Ogarnijcie się wszystkie.Pracy na rynku jest wiele wystarczy chcieć i poszukać a nie tracić czas na forum takie jak to.(usunięte przez administratora)
2
Julitaa 2013-05-26 14:11:09
Chciałabym tu wspomnieć o kierowniczkach, które KAŻDE długie weekend mają wolny, wszystko robią pod siebie, aby im było dobrze. Po nad to przychodzą i wychodzą z pracy o której im pasuje, nie według harmonogramu. Kierowniczka zbiera pochwały za cały personel, gdy ona np nie wykonuje większości prac.. Ktoś powinien to w końcu zmienić. Każda dziewczyna pracująca tam powinna być traktowana jednakowo, a nie że jedna jest stawiana wyżej niż druga(bo kierowniczce bardziej pasuje lub darzy ją większa sympatią).
2
????????? 2013-06-06 15:01:42
Myślałam że forum coś pomoże nam pracownikom ale szefostwo nic z tego sobie nie robi można pisać i pisać a odzewu nie ma , nienormalny tajemniczy nadal (usunięte przez administratora) wypisuje kierowniczka wkurzona pracownik również i co z tego ? stres stres i nic więcej kiedy to się skończy wreszcie ???????i dziwić sie że ludzie z buczka uciekają
1
AGNIESZKA 2013-06-07 18:37:28
DOKĄD LUB OD CZEGO UCIEKAJĄ ?
basia 2013-06-14 21:04:19
kkk - 2013-06-12 12:51:03

Trafiłem tu przypadkowo szukając informacji o chlebie IG dostępnym m.in. u Buczka. W każdym razie dobry miałem ubaw czytając te kilka stron wpisów pracowniczych i powiem tak: w głowach się Wam poprzewracało! Że do klienta trzeba się uśmiechać i mówić "dzień dobry", "dziękuję", "do widzenia"? Dobrze, że wreszcie ktoś wprowadza w Polsce pewne standardy obsługi klienta, bo po 2 latach mieszkania w USA można dostać depresji wracając do Polski i widząc obsługę, która w ogóle łaskę robi klientowi że mu coś sprzedaje. Podejrzewam również, że osoby tutaj się wypowiadające są raczej młode. Przepraszam bardzo, ale czego oczekujecie sprzedając bułki w piekarnii? 5000 zł miesięcznie? To jest entry-level job! Zero wymaganego doświadczenia, zero wykształcenia ani szkolenia. Popracujcie trochę, zdobądźcie doświadczenie w obsłudze klienta i szukajcie pracy gdzie indziej. Ale sądząc po skarżeniu się na konieczność "szczerzeniu zębów" do klientów, to raczej nie wróżę Wam kariery w tej branży... Poza tym pracodawca płaci tyle, ile pracownik skłonny jest zaakceptować. Jest wiele zawodów, gdzie płacą lepiej. Kto Wam kazał sprzedawać bułki? Zwłaszcza w kraju, w którym szkolnictwo wyższe jest bezpłatne. Co wstawania o 4 rano. Aplikowałyście do pracy w piekarnii! To chyba jasne, że tu się pracuje wcześnie rano! No dobrze, a kierowniczki które nic nie robią tylko zmuszają pracowników do mycia okien (zgroza)? To nie Wasze zmartwienie, tylko dyrektora/właściciela firmy. Skoro jemu to odpowiada, to świetnie. Zgodzę się, że kierownictwo nie powinno krzyczeć na pracowników, niedopuszczalne jest także udzielanie nagany przy klientach - to czysty brak profesjonalizmu, co jednak mnie nie dziwi, biorąc pod uwagę troskę o klienta w Polsce. Zgłoście fakt do przełożonego kierownika jeśli uważacie, że psuje to wizerunek firmy. Od firmy będzie zależało, czy takie sugestie są istotne czy nie. Jeśli nie i firma będzie tolerowała lub wspierała krzyczących kierowników, zawsze możecie się zwolnić! A jeśli uważacie, że w firmie łamie się prawa pracownicze czy inne - zgłoście to do odpowiedniej inspekcji.
a klient który jest wredny i upierdliwy .. ?nie sądzę żeby USA BYŁO LEPIEJ a druga sprawa do ameryki to nam dużo brakuje ,i to na pewno nie w standardzie obsługi ale w całym systemie jaki jest w Polsce i porównywanie nas do tego kraju jest nie dorzeczne ....i po co wróciłeś /aś
skoro tak dobrze tam ci było ?????????
magda 2013-06-26 12:58:06
cześć.ma buczek przyzwoite kierowniczki, gdzie warto sie zatrudnić, czy wszędzie taka bryndza. gdzie ta nowowieska ?
1
magda 2013-06-29 23:50:14
czyli na który sklep nie warto sie pchać galerie czy fieldorfa? bo już sama nie wiem co masz na mysli.
xxx 2013-06-30 10:57:48
(usunięte przez administratora)wszystkie sklepy (usunięte przez administratora) to wielkie nieporozumienie zastanów się nad tym solidnie i przemyśl zanim podejmiesz tam pracę bo tam zawsze jest praca bo jest wielka rotacja bo ludziom siada psycha za taki traktowanie ich więc przemyśl dobrze pozdrawiam
1
KAROLINA 2013-07-02 16:45:17
(usunięte przez administratora)TAKA UMIEJĘTNOSC ZARZĄDZANIA KAPITAŁEM LUDZKIM TO NAPRAWDE ŻADKOSC.TAKA MIŁA ATMOSFERA NA SKLEPIE PANUJE.POLECAM PRACE W BUCZKU NA FIELDORFA.NAPRAWDE POLECAM.
2
SSSS 2013-07-13 18:34:08
DNO
1
stały klient 2013-07-13 20:57:14
Na (usunięte przez administratora) to jest wspaniała ekspedientka o imieniu (usunięte przez administratora) jest tak miła grzeczna uprzejma zawsze uśmiechnięta potrafi zawsze mi doradzić przy wyborze zakupów że do takiego sklepu to chce się przychodzić jak tylko ją widzę za ladą to ciągle tam wstępuję takich ekspedientek jakby Buczek miał więcej na sklepach to by się chętniej robiło zakupy pozdrawiam stały klient
1
znam temat 2013-07-18 21:55:27
Dziewczyny!!!! nie daj cie się tak robić . Moja żona też pracuje w Buczku. To jest porażka . Zbieżcie się i weście sobie w jednym dniu wszystkie urlopy na żadanie. Niech się przekonają jak to jest jak nikt nie otworzy sklepu. Może się ktoś zastanowi i coś zmieni. A tego (usunięte przez administratora) to olejcie niech się zajmie rodziną a nie Wami Pozdrowienia trzymam za Was kciuki. Nie (usunięte przez administratora)
2
Anonim 2013-08-24 03:15:05
Jak z urlopami?
2
GOSĆ 2013-08-24 20:45:08
Witam
z tego co mi wiadomo to problemu z urlopem nie ma .Zobaczymy co dalej będzie . Znajoma chwali ,druga się zwolniła , trudno wszystkim dogodzić ,pozdrawiam wszystkich pracujących w buczku
1
2013-10-07 16:08:02
Ta firma to nieporozumienie.(usunięte przez administratora) Bo nie rozumiem dlaczego jedne sklepy mają dużą obsadę i nie martwią się wolnym a inne muszą kombinować żeby odebrać sobie wolne. A już nie mówiąc nic o planach jak na niektórych sklepach plany są wyrabiane co miesiąc po 120 % (usunięte przez administratora)
6
bylapracownica. 2013-11-07 22:56:36
Buczek przy ulicy Czarnowiejskiej w Krakowie to zło. Bardzo, ale to bardzo, niemiła atmosfera pracy. Jedna wielka kłótnia między tamtejszymi pracownicami. Nowi ludzie trafią w sam środek tej wojny. Istnieje tam dyskryminacja ze względu na wiek, także z góry odradzam młodym ludziom ubieganie się tam o pracę. Kierowniczka nie widzi jak są traktowani ludzie, a może nie chce widzieć jak pracują tam kobieta robi z ludzi popychadła i o WSZYSTKO się czepia. Niestety, ale jest to już znęcanie się psychiczne. Także powtarzam - ODRADZAM.
7
zadowolona 2013-11-09 19:35:05
ALE GŁUPOTY WYPISUJESZ KIEROWNICZKA JEST BARDZO FAJNA I MIŁĄ OSOBA , CHYBA Z TOBĄ COS NIE TAK ŻE NARZEKASZ NA TYM FORUM PEWNIE ROBIC SIE NIE CHCIAŁO , A KASE CHCIEC BRAC ZA MIELENIE JEZYKIEM TYLKO . TYLKO NIE ROBY LENI SMIERDZĄCE POTRAFIA KRYTYKOWAC KIEROWNICZKE
2
bylapracownica. 2013-11-22 11:47:18
Ale ja nigdzie nie napisałam, że kierowniczka jest osobą niefajną bądź niemiłą - kłania się czytanie ze zrozumieniem :) Bardziej jest głucha i ślepa na problemy, które tam są. Tak, oczywiście, ze mną jest coś nie tak - napisałam tu by ostrzec inne osoby, teraz pewnie sto razy się każdy zastanowi przed podjęciem pracy tam.
2
JA 2013-11-22 21:55:42
ja jestem zadowolona , fajna miła praca zgrzyty wszędzie są , nigdzie sie tego nie uniknie nawet we wspaniałym zwiazku czasem jest zle a co dopiero jak same baby pracuja .SADZE ZE nie mozna pisać ZE PRACA JEST ZŁA BO WARUNKI SA DOBRE I JAK TYLKO KOMUŚ NA PRACY ZALEZY TO NAPEWNO BEDZIE ZADOWOLONY .I po co ostrzegać inne osoby przed czym ? Tobie moze nie pasowało ale ktoś inny bedzie szczesliwy , jest to bez sensowna wypowiedz na forum .
1
pracownica 2013-11-28 13:45:06
praca jest fajna. szkoda ze tylko za najniższą średnią. bo plany tak wysokie że nie da rady wyrobić. Będzie mi przykro opuszczać ta firmę ale takie czasy nastały więcej pracy a zarobki marne.
3
klientka z Podwala 2013-12-08 19:24:09
ŚWIEZE PIECZYWO TO PODSTAWA PIEKARNI!!!!!!!!!!!!!!

W środę rano w piekarni buczek na Podwalu dostałam stara drożdżówkę ze śliwka!!!A ekspedientka twierdzila ze jest świeza!
nie powinni sprzedawac starych rzeczy i chleb tez jest stary tam sprzedawany.
wiec nie kupujcie tam nic....
a dyrektor powinien na to zareagować bo drozdzowki powinny być oddawane na zwroty a nie sprzedawane na następny dzień!!!!!!!!!!!
2
marika 2013-12-13 19:03:03
a jak ta pani K miała na imię, pamiętasz może?
2
marika 2013-12-13 19:04:44
o który sklep chodzi? pamiętasz jak ta pani miała na imię?
2
Adam 2014-03-04 00:55:15
Oj tu to bym nie byl taki pewien ze kierownik tego wlasnie punktu jest taki mily i chetny do pomocy(chetny do pomocy ale moze tylko na pokaz)za kazdym razem gdy tam przychodze (a jestem w tym punkcie codziennie obserwujac przy okazji panujace tam warunki) widze kilkanascie dni pod rzad te same osoby (PISZAC KILKANASCIE CHODZI MI O PONAD NORME PRACY W TYGODNIU KTORA MOZNA PRZEPRACOWAC) konkretnie chodzi mi o 9,10 a nawet 11 dni pod rzad wiec co to za kierownik ktorego prawie wogole nie widac na sklepie i ktory tak poniewiera pracownikiem owszem obsluga jest mila ale co niektore pracownice sa tam ofiarami przepraszam ze to napisze ale niestety mobingu z ktorym w tych czasach mamy dosc czesto do czynienia i boja sie isc z tym do odpowiedniej instytucji wiedzac ze w takim przypadku moga stracic prace tak ze prosze wszystkich ktorzy to czytaja i sa klientami w cukierni-piekarni buczek ul.Stradomska 23 obserwujcie i reagujcie!!!!!!!
7
zaciekawiony 2014-03-07 19:31:53
Zmieniam zdanie hehe
1
zaciekawiony 2014-03-07 19:37:36
Oj pomylilem sklepy zdarza sie przepraszam
3
natka 2014-04-03 16:54:13
wkrótce się odezwa ale to będzie prawdziwa bomba .wszystkie komisje będą miały co robić . to nie rzucanie słów na wiatr, nie zawiedziecie się !!
7
zainteresowana 2014-04-10 20:13:17
może coś więcej na ten temat napiszesz ?
trzymam kciuki żeby oberwało się w końcu dyrektorowi .....
1
Kasia 2014-04-11 22:31:22
Ja jestem zadowolona z pracy. Cudów nie ma ale gdzie są? Ważne, że wszystko zgodnie z zasadami. Wyzwaj sobie kogo chcesz. Z chęcią powiem, że jest wszystko OK. Pozdrawiam
1
rzadki bywalec 2014-04-17 09:49:00
ja tam wszystkie buczki omijam dużym łukiek pracowała w jednym ze sklepów moja kuzynka i dość ze żałosna kasa wyżyć ledwo co poza tym drogo a szefostwo to typowi dusi grosze światowi ludzie a pracownicy muszą zachowywać sie jak małpy w cyrku śmieszne co a dyrektor to goryl ustawia małpki żeby skakały jak on chce
2
GIT 2014-05-06 17:24:04
Jeden problem z głowy uf....:-) Teraz za taką ciężką pracę dziewczyny po winne dostać podwyżki harują jak woły....
1
nowa 2014-05-25 19:23:14
Aby badania Mystery Shopping uznać za etyczne, ich głównym celem powinna być pozytywna motywacja pracowników. Co do zasady badania te powinny pomagać pracownikom lepiej interpretować potrzeby i zachowania klientów, by podnieść ogólny poziom obsługi w firmie. Motywacja negatywna, taka jak kary, nagany czy zwolnienia z pracy, oparte na wynikach raportów tajemniczego klienta, a w szczególności na wyjętych z kontekstu nagraniach audiowizualnych, jest skrajnie nieetyczna. Co więcej, badania powinny koncentrować się raczej na procesach i standardach firmy, a nie jej pracownikach z osobna. - W większości krajów europejskich już samo podanie imienia i nazwiska badanego pracownika jest uznawane za nieetyczne, nie wspominając nawet o utrwalaniu wizerunku
1
jackechan@interia.pl 2014-05-25 23:17:44
W niedziele lub sobotę chodzę do buczka na Senatorską jak zawsze nie ma świeżych byłek ( knapek) lub nie ma wcale za drogo a obsługa beznadziejna jedna babka odmawia mi Frugo mają tylko samą wodę mineralną !!!! A strasznie długo się czeka w kolejce !
3
Maciek Porębski 2014-05-31 21:31:11
Piekarnia Buczek na ul. Senatorskiej jest najgorsza w całym Krakowie - pieczywo jest nieświeże a obsługa niemiła i niekulturalna. To jest skandal!
3
miłosz 2014-06-01 15:15:56
Oj ludzie macie problemy straszne jak to czytam to śmiać mi się chce ,przecież nikt wam nie karze pracować lub robić na siłe zakupów w sklepach buczka a pisanie na forum świadczy tylko o was bo nie macie odwagi tego powiedzieć wprost !!!! Co za tym idzie .......pozdrawiam he he
jackechan@interia.pl 2014-06-02 18:56:51
Byłem zakochany w piekarni buczek, kupywałem tam od lat, uwielbiałem te sfieże bueczki rogaliczki a drożdżóweczki pychota że mniam mniam, palce lizć, ślinka leci Ale !!! To co tera zię tam dzieje to nawet polski hip hop nie stoi na takim niskim poziomie(usunięte przez administratora)
4
Zostaw swoją opinię o Buczek-piekarnia cukiernia - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Buczek-piekarnia cukiernia