brak logo

ING Bank Śląski

Katowice

Opinie o ING Bank Śląski

2009-06-11 21:29:03
Solidna, profesjonalna, rozwojowa
1
anonim 2010-05-04 10:51:47
Prosze mi powiedziec czy prawda jest ze ing zmienia sposob wynagradzania swoich pracownikow a mianowicie wprowadza dla posrednikow finansowych tzw.stala miesieczna 1300.Chce sie dowiedziec czy jest ona od czegoc zalezna np od ilosci polis podpisanych czy sprzedanych produktow ?
anonim 2010-05-08 22:14:43
Witam.
Czy ktoś z Was orientuje się może ile mniej więcej zarabia w ING osoba na stanowisku projektant IT ( analiza, projektowanie i programowanie zmian w istniejacym systemie bankowym ) ?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam.
6
P 2010-05-31 21:47:45
6 głosów i ocena 5 - miło :) Właśnie wysłałem tam aplikację na PM'a
7
anonim 2011-05-18 23:12:13
ING Bank - kilka regionów, kilka obszarów w tych regionach, a na końcu Ci co pracują :) czyli oddziały a w tych oddziałach fantastyczni ludzie, którzy mają robioną wodę z mózgu. Głośne hasła o uczciwości, szacunku są tylko przykrywką [usunięte przez moderatora] wywieranej presji przy nie realnych celach w niczym nie mających uzasadnienia.
miu 2013-06-25 19:02:07
Witam zaproszono mnie na rozmowę kwalifikacyjną do ING Kraków, czego mogę się spodziewać, jakie są stawki?
Z góry dziękuje za pomoc
9
pracownica 2013-08-19 17:17:40
zgadzam się w zupełności...też tu pracuję od "nastu" lat.....
2
Pracownik 2013-10-07 21:28:21
Nie zostałaś przypadkiem zwolniona i przemawia przez Ciebie rozgoryczenie?
Praca jak praca... wszędzie dobrze gdzie nas nie ma!
Gość 2014-02-05 13:41:10
Kochani mam do Was gorącą prośbę. Jutro jestem zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną do ING oddział w Chorzowie. Jest to pierwsza rozmowa. Napiszcie mi czego mogę się spodziewać gdyż jestem strasznie zestresowana i obawiam się, iż mój stres może wszystko zniszczyć.
Jakich pytań mogę się spodziewać....
Proszę o informację, za które będę bardzo wdzięczna.

Pozdrawiam wszystkich użytkowników GoWork
11
miętka 2014-02-06 23:12:41
ja mam zamiar aplikować do ING :)
1
Kociak 2014-03-26 06:55:07
Praca jak praca, nie wiem co kandydacie masz na myśli pytając czy jest "fajnie"? Fajnie to jest jak jest się w domu, ale co fajnego w pracy to nie wiem ;)
jan 2014-04-10 15:37:37
@Kociak, pewnie piotrkowi chodziło o ogólne warunki, czy pensje są na dobrym poziomie, czy atmosfera w pracy daje radę - ludzie mili itp.?
Maria_45 2014-04-20 17:55:08
Czy jest fajnie? Niby jest prywatna opieka medyczna oraz paczki na święta. Zależy gdzie trafisz. Są ludzie naprawdę na poziomie, ale są i tacy, którzy mają przerost formy nad treścią, i takich niestety jest większość. Zabawne jest tylko to, że rocznej podwyżki możesz spodziewać się (o ile w ogóle będzie) w wysokości takiej, jak dziecku daje się na czekoladę. Także na kokosy raczej nie licz, no chyba, że wystarczy Ci na życie 2200 zł.
kociol 2014-10-01 09:42:10
Witam,
wszyscy piszecie czy fajnie czy nie ale nikt z was nie pisze ile się tam zarabia ja np. chciałbym wiedzieć ile zarabia początkujący Informatyk w HelpDesk w tym nowym centrum Informatycznym
3
dba 2014-10-05 00:50:44
Cześć,

Ile zarabiają dba oracla w Katowicach?

Dzięki za info
dba 2014-10-05 13:24:00
do 9 tys brutto na umowie o prace.
aga 2014-11-18 23:23:02
Dla wszystkich zainteresowanych pracą w ING Banku Śląskim. Po pierwsze nie którzy z was mylą pracę w banku z pacą w ING Życie a uwierzcie mi te dwie firmy nie mają ze sobą nic wspólnego oprócz nazwy. Więc ofert sprzedaży ubezpieczeń za prowizje albo przedstawiceil bankowy sprzedajacy konta na działalności to nie praca w banku Ja pracuje w banku od 8 lat na stanowisku strszego doradcy klienta detalicznego. Praca na umowę o pracę. Stała pensja + co kwartał premia uzależniona od sprzedaży twojej i twoich wspólpracowników. Minimalna praca w banku na stanowisku kasjero-dysponent czyli dla takiej osoby bez doświadczenia na początku to 2500 brutto. Ja po tylu latach zarabiam oczywiście wiecej ale też róznie to bywa, podwyżki przedewszystkim zależą od tego czy przełożony o nie zawalczy dla ciebie są też takie regulaminowe prawie co roku ale to jakieś grosze np 100zł. Nikt nigdy nie kazał mi nic wciskać jak to pisały osoby powyżej, oczywiście to wszytsko zalezy jaki poziom prezentuje twój bezposredni przełożony ale w ING na pewno nie jest to powszechną zasadą. Wiadomo że są plany wymagania, ze trzeba sprzedawać bo przecież na tym polega ta praca nikt nie bedzie nikomu płacił za klikanie na klawiaturze ale podstawową zasadą u mnie jest że wszystko ma być sprzedane rzetelnie, klient ma być świadomy tego co kupił i nic za wszelką cene. Ja szczerze polecam tą pracę choć jak w każdej czasem mam dni w których mam dość ale dobrze tam gdzie nas nie ma naprawde znam wiele osób które pracują w innych bankach i stwierdzam ze nigdzie się stąd nie ruszam. Jest socjal, dofinansowania wypoczynków, kasa na święta, paczki na świeta, kasa na wypoczynek, ubezpieczenia grupowe, pracowniczy program emerytalny, pożyczki i zapomogi z socjala, medicover i karty na siłownie niestety płatne. Wiadomo że to wszystko moze nie są jakieś kokosy i może są banki gdzie zarabia się wiecej ale dolczając do tego te wszystkie socjale + premie naprawde nie jest źle a przynajmniej nikt mnie nie poniża a atmosfera w pracy świetna. Więc jeśli ktoś zastanawia się czy iść na rozmowe to zapraszam. Oczywiście są w banku rózne komórki. Ja wypowiadam sie na temat oddziału detalicznego oczywiście korporoacje i inne satnowiska w centrali to zupełnie innna bajka.
2
rita 2014-12-17 08:13:25
Szczerze polecam pracę w ING. Pracowalam w kilku bankach, gdzie naprawdę panuje ohromny mobbing, nieuczciwa sprzedaz, o kadrze zarzadzajacej nie wspomnę. W ING pracują ludzie na poziomie, liczy się człowiek, ścieżka kariery jest jasna i przrjrzysta dla wszystkich. Uczciwosc, długofalowe relacje z klientem. To jest motto Ing. Reszta banków to dziadostwo. Nie bede wymieniac nazw ale wiem co mówię. NIE RUSZAM SIĘ Z ING. Lubie tę pracę :)
rytro 2015-01-18 13:11:40
wiecie, każda firma ma swoje plusy i minusy, chyba jeszcze nie znalazła sie taka na rynku która byłaby w 100% na plus, tak myślę, ale czytając tutaj co piszecie, przekonaliście mnie do składania aplikacji do ING. Doświadczenie mam jako doradca w innym banku, dość spore, więc mam nadzjeę że mnie przyjmą
konrad 2015-03-19 13:16:37
A czy jeśli jestem klientem i studiuje jeszcze to polecacie mi zakładac u nich konto, mają jakieś fajne oferty? Bo już zarabiam i chciałbym, żeby kasa na moje konto już wpywała, ale też nie chce mieć opłat za dużych no i możliwość wypłacania w każdym bankomacie.. a to chyba tylko dl afirm jest ten bank?
Robert 2015-07-06 12:43:05
Witam,

Mnie bardziej interesują doświadczenia ludzi pracujących w działach IT
(od junior/senior supportu IT po specjalistów i managerów).
Wkrótce mam rozmowę rekrutacyjną.
Jestem ciekaw opinii osób pracujących dla ING w obszarze IT.
Pozdrawiam.
agamar1988 2015-11-03 20:43:37
nitka87, aplikowałaś na stanowisko doradcy ds. kredytów hipotecznych? jak wrażenia, zastanawiam się nad zmiana pracodawcy i między innymi ing biorę pod uwagę. Porszę o kontakt.
ujdzie 2016-02-20 00:19:41
Jak słyszę od znajomych z innych banków co się dzieje u nich to nie ma porównania. Oczywiście wszystko zależy od dyrektora na jakiego się trafi. Ja mam szczęście co do tej kwestii ;) Do pracy chodzę bez stresu, z przyjemnością, żadnego mobbingu, porannych spotkań typu co mam zamiar dziś sprzedać. Atmosfera jest ok. ING ma swoje zasady którymi się kieruje i to jest ważniejsze niż nieuczciwa sprzedaż. Praca dobra dla ludzi potrzebujących stabilizacji. Ciężko wybić się z szeregowego pracownika gdzieś wyżej. Zarobki - po czterech latach pracy podstawa 2500 netto, z premiami w tym roku ciężej, wielu pracowników przestało na nie już liczyć.
kara 2016-02-26 22:44:38
Zgadzam sie, fajna atmosfera, chodzę do pracy zadowolona bez spinki. ING to przede wszystkim uczciwość, szacunek dla klienta i do pracownika. Premie kwartalnie, stawka nie najgorsza 3500,- brutto. Pracuje 3 lata. Jestem zadowolona, polecam. Jak czytam te biadolenia, jak to jest źle w banku to śmiać mi się chce. Idzcie po próbować swych sił gdzie indziej, a po roku bedzuecie tęsknić do ING -u :-D
Kandydat 2016-03-08 16:54:30
Witam, dostałem zaroszenie na rozmowę na stanowisko "Przedstawiciel Bankowy
w Segmencie Małych i Średnich Przedsiębiorstw" i jest oferta na zasadzie działalości, ktos może wiecej napisać jak w ING sie pracuje ta takich warunkach? Macie jakieś doświadczenie w tym?
polak 2016-09-06 16:06:17
dlaczego dziwicie się że tutaj same pytania a niewiele odpowiedzi? a kto z was po zakupie np. pralki czy komputera wchodzi po np. 3/6/12 miesiącach i dzieli się swoją opinią na jego temat? tacy już jesteśmy - jak my potrzebujemy pomocy, to błagamy i szukamy na formach, ale jak nam się powiedzie, to nie łazimy po stronach typu gowork czy innych, tylko np. po face czy sklepikach. to przecież normalne. sam szukam pracy i punktu odniesienia, ale do tej pory, a przepracowałem już 17lat mając 36 przeżyte, nigdy nie wchodziłem na fora tego typu i nie dzieliłem się opinią nt. moich pracodawców - ot cała koncepcja stron tego typu! to działa bardziej jak gorzkie żale - tj. jak mnie wywalili czy nie przyjęli to napiszę że jest do kitu, ale na jakieś pochwały zdecyduje się kilka procent ludzi
gvj 2016-09-08 23:14:58
@ polak - masz bardzo, bardzo dużo racji. Wchodzimy na fora jak sami czwgoś poszukujemy, a nie pomyslimy, że nasza opinia (bez względu jaka by była) jest wazna dla kogoś innego. Nie wiem czy to do konca chodzi o mentalność, choć może i tak. Nie wiem.
nick 2016-11-14 17:06:15
Szczerze? Jest coraz gorzej. ...
Zostaw swoją opinię o ING Bank Śląski - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ING Bank Śląski