brak logo

Tax care

Wrocław

Opinie o Tax care

pracownik 2010-07-21 00:07
Ludzie, ta firma to kolejna pomyłka [usunięte przez moderatora] ostrzegam, wyzysk, koszmarna atmosfera, [usunięte przez moderatora] uciekłem po tygodniu, p.s., kantują na wypłatach
1
anonim 2011-02-18 12:41
jedno wielkie [usunięte przez moderatora]
1
anonim 2011-08-15 11:05
naprawde jest az tak zle? zlozylam tam cv i jestem teraz przerazona. A miales/mialas okreslone tez godziny pracy jako nienormowane? Jak to wyglada kto decyduje ile siedzisz w pracy? I na czym dokladnie polega praca asystenta?Dzieki za odp
x 2011-10-26 11:24
na pewno chcesz się przekonać?
1
AWE 2012-08-27 23:10
Gratuluję odwagi, są jeszcze uczciwi ludzie.A już wątpiłam,myślałam że wszędzie tylko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i oszuści.
1
********* 2012-10-19 19:35
na prawdę nie polecam !!
szkoda czasu i pieniędzy na dojazd i paliwo!!!
ta firma to jakaś wielka ściema !!!
nie warto sobie marnować czasu i nerwów !!! \\
olać ta firmę !!!
1
gość007 2013-03-26 13:42
A jak wygląda praca na stanowisku Specjalista księgowy firmy? to jakaś nowość w Tax Care. Proszę o odp osoby która już pracuje lub wie jak praca na tym stanowisku wygląda.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.
gość007
3
bali 2013-04-04 09:26
Witam!
Zgadzam się z przedmówczynią w 100%.
Mam koleżankę która jest menagerem w taxcare.
To co sie tam wyprawia to włos sie jezy na głowie kiedy mi opowiada o sytuacjach w pracy.
Nie polecam ani pracy ani bycia klientem taxcare.
2
margaritta 2014-12-01 19:20
Firma Tax care szuka nowych pracowników, pojawiło się właśnie ogłoszenie że szukają ludzi do pracy. Nie wiem jak wy, ale ja uważam że oferta godna zainteresowania. Co wy na to? W związku z dynamicznym rozwojem firmy poszukujemy kandydatów  na stanowisko: Ekspert Finansowy Miejsce pra...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5706470?keywords=&region=
1
byłypracownikTCPWRO1 2015-03-29 23:13
Jedyny plus w tej firmie to $ o ile będzie wypłacona w terminie i w całości bez żadnych niespodzianek które mają często miejsce z przyczyn różnych :D. Generalnie to nie firma w której się doradza :) Tu sie kroi klientów dla Leszka Cz. Można doradzać ale wtedy nic nie zarobicie dlaczego? Bo jedyna dobra rada dla klientów to uciekać od tej instytucji bardzo dalekoooo. Każdego dnia chaos zero organizacji, przełożeni oraz ludzie w centrali mają wszystko w d..ie :). Pozdrawiam Magdalenę szefową WRO01 :)
2
byłypracownikTCPWRO1 2015-03-29 23:13
Jedyny plus w tej firmie to $ o ile będzie wypłacona w terminie i w całości bez żadnych niespodzianek które mają często miejsce z przyczyn różnych :D. Generalnie to nie firma w której się doradza :) Tu sie kroi klientów dla Leszka Cz. Można doradzać ale wtedy nic nie zarobicie dlaczego? Bo jedyna dobra rada dla klientów to uciekać od tej instytucji bardzo dalekoooo. Każdego dnia chaos zero organizacji, przełożeni oraz ludzie w centrali mają wszystko w d..ie :). Pozdrawiam Magdalenę szefową WRO01 :)
1
me 2015-10-28 16:48
Dlaczego pojawiło się ogłoszenie na Gumtree, jest to ogłoszenie na pracownika biurowego Wrocław, ale pytają o sprzedaż. Czyli jest to biurowy akwizytor? Szukają osobę do sprzedaży czy do biura? Coś tu nie gra, prawda.
1
who 2015-11-12 22:46
a co to nie kumać, po prostu na doradców zgłasza się mało osób i jest spora rotacja, więc na inne stanowiska zapraszają dużo osób, mówią im że się nie nadają i proponują zostanie doradcą. jak ktoś ma nóż na gardle to bierze i taką pracę.
1
kasieńka 2015-11-13 21:44
wysyłasz cv do tax care, na rozmowę idziesz do idea bank, żenada
1
Marco Polo 2016-06-14 11:37
Pracował ktoś niedawno w tej firmie? Mam rozmowę o prace w czwartek i chciałbym się dowiedzieć czy coś się zmieniło bo poprzednie opinie nie są zbyt pochlebne.
2
Tomek 2016-09-22 12:31
Praca w taxcare polega na pozyskiwaniu klientów przez telefon, głównie eksperci biznesowi dzwonią cały czas dopóki nie pozyskają wymaganej liczby zainteresowanych klientów. Od zainteresowanego klienta do podpisania umowy jeszcze daleko. Jest to ciężka praca dla osób cierpliwych, które mają oszczędności i są nastawione na to że mogą nic nie sprzedać w miesiącu. Atmosfera pracy stresująca, liczy się przede wszystkim wynik.
2
XYZ 2016-09-25 16:16
To nie jest praca doradcy ale praca telefonisty który ma pozyskać klientow tylko pod inna nazwą, doradztwo moze sie zdazy jak klient bedzie zainteresowany jakims produktem. ja osobiscie nie polecam tej firmy,szkoda czasu i złudzeń. obiecuja duzo,na obietnicy sie konczy. duzo stresu za mala kase.
2
samuel g 2016-09-25 18:20
czyli rozumiem tak naprawdę sprzedaż na słuchawce, mniam, czuję w takim razie smak dużych pieniędzy. jestem dobry w sprzedaży. no jestt jednak kwestia czy wasz system prowizyjny skusi mnie zebym wysłał do was cv
1
Molly 2016-10-24 21:51
No niekoniecznie, bo obsługujemy także stałych klientów, którzy miewają naprawdę ciekawe pytania. ;)
1
asa 2016-11-02 20:13
asystent księgowości , praca na recepcji na czym ta praca polega, wie ktoś???
1
Komentator 2016-11-04 12:11
Najlepiej zadzwoń i dopytaj. Dwie minuty zachodu, a info masz z pierwszej ręki. ;)
1
Jarek 2016-11-16 18:51
A może jakieś opinie aktualnie pracujących? Co by nie gdybać i domyślać się. ;)
1
Joanna 2016-11-21 22:27
A ja pracuję w tax care od kilku miesięcy i podoba mi się tutaj. Trafiłam do fajnego oddziału z miłymi i ambitnymi ludźmi. Na atmosferę narzekać nie mogę. Pracy jest sporo, to fakt, czasami trzeba posiedzieć dłużej. No ale za darmo nam pieniędzy nikt nie da ;) Dużo się tutaj uczę, a w razie czego takie doświadczenie zadziała na moją korzyść w przyszłości.
5
Jacek 2016-11-26 10:31
Ja 2 lata, z czego 1,5 roku we Wro bo zaczynałem w Warszawie. Prawdę koleżanka pisze. Jest ok. ;)
2
nick 2016-12-07 12:04
tam się nie da awansowac
1
Jacek 2016-12-10 12:19
A skąd taki wniosek? Większość kierowników jest przecież z awansów. No chyba, że chcesz od razy na dyrektora to inna sprawa... ;)
1
Awansowany 2016-12-17 19:30
Kolega prawdę pisze. Da się, ale nie ma nic za darmo. Trochę trzeba tu jednak na to popracować.
1
nyck 2017-01-10 09:09
są przyjęcia u was??
Milka 2017-01-14 11:17
Trzeba śledzić ogłoszenia na bieżąco albo możesz zadzwonić i spytać. Ale przychodzą co trochę nowi. :)
Człowiek czytający umowy 2017-01-20 07:25
Chyba słabo zapoznałeś się z umowami i informacjami, żal mi takich wpisów ludzi nieudaczników...
Filepon 2017-01-30 21:37
No trochę racja. Ludzie nie czytają co podpisują i boją się pytać na rozmowie, a potem sypią się żale. Mnie dobrze się pracuje w tax care.
Młoda 2017-02-19 20:42
Ja tam jestem zadowolona z pracy w TC. I ok mam ludzi u nas. :)
Mysza 2017-04-18 21:27
Są przyjęcia jakieś teraz u Was? Jest sens wysyłać CV?
UT 2017-04-20 22:11
Co jakiś czas przychodzi ktoś nowy, nic ci nie szkodzi wysłać. No i patrz też czy są ogłoszenia.
Agata 2017-07-20 18:08
Pojawiło się kilka ofert pracy, m.in. we Wrocławiu. Czy osoby pracujące w Tax care mogłyby podzielić się swoimi doświadczeniami z pracą w tym oddziale? W ofercie jest zawarta informacja o umowie o pracę oraz pakiecie benefitów: karta MultiSport, prywatnej opiece medycznej, platformie językowej - korzystaliście?
Marlena 2017-07-22 20:36
Kartę i opiekę potwierdzam, z języków nie korzystałam. Praca jak praca, mnie tam się dobrze pracuje. :)
klip 2017-08-09 09:07
Ku przestrodze na stanowisko eksperta biznesowego

O ile wiadomo, że praca w koropracji to niezliczone procedury i wyjątki od tych procedur to w tc zdecydowanie procedury przeważają nad możliwością godnego wynagrodzenia. Czego się nie dowiesz od przeciętnego dyrektora zespołu,od innego eksperta a juz na pewno (NA PEWNO) nie ze szkolenia- opisuję sytuację dot. wypłaty wynagrodzenia (jak pracujesz z tytułu umowy o współpracy):
- wynagrodzenie dostajesz z 3 miesięcznym opóźnieniem od miesiąca sprzedaży, oczywiście po właściwej rejestracji produktu w systemie crm. Produkt,y które sprzedajesz nie są produktami z nazwy, które rejestrujesz (nazwa), mają natomiast bardzo łudząco podobne nazwy, co również utrudnia właściwą rejestrację (na bo czy różni się kredyt obrotowy ratalny specjalny od kredyty fair od kredytu obrotowego na działalnośż bieżącą?magia pustych słów, mająca BARDZO duże znaczenie) jeżeli zle zarejestrujesz kredyt wynagrodzenie dostaniesz po 4 miesiącach, a nie przepraszam, po 5, no bo jeszcze czas na wypłatę (wystawiasz fakture a kase dstajesz po min 2 tyg od daty wystawienia faktury). Urząd skarbowy i księgowa tez będa miały trochę pracy bo, faktura jest wystawiana za sprzedaz w lutym, w płacona na przykład we wrześniu .Albo jest jeszcze korekta do niej , bo sprzedałaś produkt,który należał do grupy klientów inngo projektu, ten tej samej spółki, ale w ramach innego projektu tej spółki. O tym,ze spółka ma inny projekt dowiesz się po 5 miesiącach od sprzedaży, a po 3 miesiącach od wypłaty,bo przyjdzie raport od dyrektorki rozliczeń.Oczywiście raport dostaje dyrektorka, a nie ty robaczku, więc sprawdzić nie sprawdzisz czy mówi prawdę czy się pomyliła.No nie, ona się nie myli, to faktura z prowizją była wystawiona bezprawnie, bo sprzedałeś produkt, klientowi,któremu nie miałeś prawa sprzedać, tzn. miałeś prawo, ale nic za to nie zarobisz. No czyli zwrócisz prowizję, wystawisz fakturą korygującą i odkręcisz to co ty robaku nabałaganiłeś, sprzedażą (a , ponieważ nie napisałam,że w zasadzie o sprzedaż chodziło produktu klientowi, a nie o puste rozmowy o prowizji z działem rozliczeń)
Plik prowizyjny
prowizja zmienia się co miesiąc. CO MIESIAC, sprawdzasz i przeliczasz ile i na czym zarobisz (za mojej kadencji tylko mniej). Plik często zawiera błędy dyr sprzedaży i jest poprawiany. Ostateczna wersja często bardzo odbiega od pierwszej w danym miesiącu, a czas leci i sprzedawać musisz. Prowizja, jak odchodziłam to max 2,09 %od 100 000 zł, produktu który jest super - drogi dla klienta, najniższa prowizja jaką dostałam to 1,04 % od 100 000 zł. Średno sprzedajsz 2-3 klientom, i są to kwoty od 10 000 zł, czasem 100 000 zł, rzadko 300 000 zł. A masz działalność. Jak ktoś umie liczyć, to niech policzy...i sobie odpuści :)
Elizabeth 2017-08-15 19:48
A nie lepiej sobie to z pracodawcą wyjaśnić? Przecież i tak nikt nie sprawdzi ile w tym prawdy.
Zostaw swoją opinię o Tax care - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tax care