Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DOMEX Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie DOMEX Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
bc - 2014-09-18 15:08:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [prawda dobry kiero - 2014-09-18 13:50:56]:
Gadasz głupoty, nie słuchajcie go, bo wiem, że ludzie normalne odprawy dostali. Dobry kiero nie jest taki dobry, jak z Jego nazwy wynika.
zdjecie uzytkownika
kierownik - 2014-09-18 15:21:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Juz mam dosc pomiatania ludzmi w tej firmie. Jestem kierownikiem kto chce niech wierzy. Premie wplynely!
I tez dla Was sie naleza. Te wpisy, dzialania RKS sluza temu aby zostalo jak najwiecej w firmie.
Odpowiedzcie na pytanie, ilu kierownikow lub RKSow poszlo na zwolnienia?
zdjecie uzytkownika
oooo - 2014-09-18 15:49:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam.
Byłem u doradcy prawnego i mam złe wiadomości. Faktycznie jeśli syndyk wypłacił by komuś premię wtedy musiałby wypłacić wszystkim bo byłby to mobbing. Lecz wypłacił on nagrody i jest kryty i nie ma to nic wspólnego z mobbingiem, ponieważ wszyscy pracujący pracownicy dostali. Nagrody nie musi wypłacać osobom, które obecnie nie pracują bo są na L4 no bo za co je tu nagradzać. A więc żegnaj premią 900zł papa:* Syndyk 1-0
zdjecie uzytkownika
ona - 2014-09-18 15:49:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jakos wszyscy premii nie dostali ci na l4 też nie a gdzie ja mam isc do pracy skoro moj sklep juz zamkniety od tygodnia i towar odesłany logiczne ze siedzimy w domach a caly sierpień pracowalismy wiec premia powinna być
zdjecie uzytkownika
Ja - 2014-09-18 15:49:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [prawda dobry kiero - 2014-09-18 15:08:17]:
To chyba byłeś u niewłaściwego prawnika. Gadasz głupoty i powiem Ci że nie wiem jak zostałeś kierownikiem. Na umowie masz 1850 a nie 1350. Po drugie odprawy należą się kazdemu kto jest zwalniany w takiej sytuacji. Jezeli okres wypowiedzenia został skrócony to nalezy ci sie również odszkodowanie plus ekwiwalent za niewykorzystany urlop.
zdjecie uzytkownika
aaa - 2014-09-18 15:59:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ona - 2014-09-18 15:49:15]:
Masz rację. U nas ta sama sytuacja. Za uczciwie przepracowany sierpień i szybko spakowany sklep we wrześniu nie należy się "nagroda"?
zdjecie uzytkownika
pppp - 2014-09-18 16:09:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie należy wam się nagroda ponieważ już nie pracujecie. Jeśli syndyk by wam wypłacił wtedy traktowane byłoby to jako premia i musiałby wypłacić wszystkim.
zdjecie uzytkownika
haha - 2014-09-18 16:17:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
U NAS NA SKLEPIE LUDZIE KTÓRZY ODESZLI DOSTALI WIEKSZE PREMIE NIŻ CI CO PRACUJA WIEC NIE WIEM CZYM SIĘ KIEROWAŁ SYNDYK.
zdjecie uzytkownika
ppp - 2014-09-18 16:22:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
wycięte z kodeksu pracy:

Art. 105. Pracownikom, którzy przez wzorowe wypełnianie swoich obowiązków, przejawianie inicjatywy w pracy i podnoszenie jej wydajności oraz jakości przyczyniają się szczególnie do wykonywania zadań zakładu, mogą być przyznawane nagrody i wyróżnienia. Odpis zawiadomienia o przyznaniu nagrody lub wyróżnienia składa się do akt osobowych pracownika.

Także syndyk nie musiał wszystkim płacić.
zdjecie uzytkownika
obrońca - 2014-09-18 16:47:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Chorzy z L4 proszę nie dzwonić do pana kochanego syndyka, on też chce mieć trochę spokoju. Już nie zgłoście się o premię.
zdjecie uzytkownika
gg - 2014-09-18 17:02:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [prawda dobry kiero - 2014-09-18 13:50:56]:
Nic nie wiesz. I ty jesteś kierował? Nie ważne co jest na umowie. Liczą się paragrafy w KP.
zdjecie uzytkownika
gg - 2014-09-18 17:03:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [jhhj - 2014-09-18 13:14:27]:
A ty oszukujesz klientów. Więc jesteś większym szkodnikiem.
zdjecie uzytkownika
fff - 2014-09-18 17:26:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A wiadomo kiedy się jakieś dostawy na sklepy ruszą?
zdjecie uzytkownika
www - 2014-09-18 17:29:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
ta w grudniu
zdjecie uzytkownika
Gość - 2014-09-18 17:41:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [oooo - 2014-09-18 15:49:14]:
Bo kierownik salonu i RKS jest w tej firmie piz*ą i niczym więcej!
zdjecie uzytkownika
Gość - 2014-09-18 17:42:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kierownik - 2014-09-18 15:21:23]:
Wpis powyżej.
zdjecie uzytkownika
NICk - 2014-09-18 19:02:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Skiba oddawaj nasze pieniądze złodzieju .
zdjecie uzytkownika
Madrzejszy - 2014-09-18 19:27:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Je*** syndyka i tą firmę :) GARDZĘ nimi :D Niech sobie te premie w ci*** wsadza po całej długości :D Wolę nie mieć premi i pracować już dla normalnej firmy, niź mieć coś jeszcze z tym szma**** do czynienia. Niech im i ich rodziną do 10 pokolenia ta premia w gardle staje :D Klątwa na syndyka i jego rodzinę do 10 pokolenia.
zdjecie uzytkownika
onna - 2014-09-18 19:50:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej pytanie czy orientuje się ktoś jak jest z wypłatą za urlop nie wykorzystany bo ja słyszałam ze za urlop kasa nalezy się w ostatnim dniu wypowiedzenia a wyplata i odprawa na 10 następnego miesiąca
zdjecie uzytkownika
fff - 2014-09-18 20:05:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak tak mozna!!??
To nie fair...!!!
dlaczego inni dostali premie a inni nie???
Pracowalismy caly serpien bez zadnych l4!!!
zdjecie uzytkownika
Use Your Brain - 2014-09-18 20:37:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Jak pokazuje życie, najlepiej wychodzą Ci co siedzą na L4. Mają największy hajs a jak w końcu dostaną wypowiedzenie to jeszcze będzie odprawa.
Jak widać, najlepiej dla Syndyka i Domex jest, gdy pracujecie lub się sami zwalniacie.
Więc jak nie masz na oku jakiejś mega super kasy to jedyna opcja aby finansowo jakoś na tym wyjść to pójść na L4.
Sorry ale tak to wygląda. Nie warto być lojalnym (akcje - lol) i uczciwym.
Więc sami decydujcie o sobie. Nie wierzcie w niczyje obietnice.
Używajcie mózgów bo po to je macie.
zdjecie uzytkownika
pawel - 2014-09-18 22:07:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a domex TOMALA BUDUJE SOBIE SKLEP 1000 M2 W DWIKOZACH
zdjecie uzytkownika
WENGA - 2014-09-18 22:09:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
TAK


DOMEX


TOMAL;A BUDUJA SKLEP


W DWIKOZACH




.









.




BUDUJA SKLEP

DOMEX
zdjecie uzytkownika
Kris - 2014-09-18 22:47:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przypuszczam, że zrobiłem największy lub jeden z największych obrotów w Avans za sierpień 2014. Z czego prawie 95% z szarej listy. Premia na prawie 3000 brutto. Nie dostałem NIC. Dziękuję serdecznie osobom odpowiedzialnym za to. Przepracowałem ciężko miesiąc sierpień jak i poprzednie. Najczęściej byłem sam na dziale RTV i obsługiwałem setki często niepoważnych klientów. Tłumaczyłem im cierpliwie dlaczego sprzęt jest w większości uszkodzony i niekompletny. Często sam pakowałem ciężkie 55" telewizory. Wypełniałem obowiązki, które wcześniej wykonywało 5 lub więcej osób.

Osoby w Avans wysoko postawione same namawiały do szukania nowej pracy. Znalazłem więc nową pracę i złożyłem wymówienie, gdy nie dostałem ZASŁUŻONEJ premii.

Dziękuję po raz kolejny osobom, które nie przyznały mi ZASŁUŻONEJ premii. Chętnie bym poszedł na drogę sądową lub nawet do Trybunału Sprawiedliwości UE. Mógłbym też zrobić stronę internetową i postawić ją na serwerze w państwie, gdzie prawo europejskie nie może NIC zrobić. Wtedy po wpisaniu w Google skiba syndyk na pierwszym miejscu pojawi się CO CHCĘ. I nikt nie będzie mi w stanie udowodnić, że to ja zrobiłem. Mogę to zrobić. Ale... nie zniżę się do poziomu pewnych osób i posłucham babci, która zawsze powtarzała - Nie ruszaj gów**, bo śmierdzi. Dlatego dziekuję i pozdrawiam - robie to z klasą, to czego pewnym osobom zdecydowanie brakuje...
zdjecie uzytkownika
Bonzo - 2014-09-18 22:54:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Kris - 2014-09-18 22:47:54]:
Załóż syndykowi hasło na biosa ;-)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DOMEX Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x