KOMSTA Okna i Drzwi S.A.

Pyskowice

Opinie o KOMSTA Okna i Drzwi S.A.

realista 2011-02-07 12:58
Firma rodzinna, nie polecam. Słaba organizacja, wynagrodzenia kiepskie:(usunięte przez administratora)
7
az 2011-03-22 23:16
Dzięki zaufaniu,wyrozumiałości i serdeczności praca w firmie\" Komsta \" przyniosła mi radość,a zdobyte tam doświadczenie z pewnością przyda mi się w dalszym rozwoju osobistym.

hahahaha 2011-03-22 23:23
az - 2011-03-22 23:16:10

Dzięki zaufaniu,wyrozumiałości i serdeczności praca w firmie\\
buahahahahahaha
2
konkurencja 2011-03-23 23:31
Gościu jak będziesz [usunięte przez moderatora] 25 h na dobę to też dędziesz miał fure. Znam właściceli i są ok.
1
ciekawy 2011-04-04 21:32
I jak się temat rozliczenia zakończył? Pytam, bo myślę aplikować do tejże firmy.
;0) 2011-04-08 14:47
Ja pracuję w firmie Komsta i jakoś nie zauważyłam żeby nikt tutaj nie miał dla mnie czasu....To że szefostwo wyjeżdża na wczasy częściej niż ty.....no cóż,mają prawo.Boli cię że jeżdżą fajnymi samochodami?Myślę że raczej nie dostali ich od Świętego Mikołaj tylko sobie zapracowali na to wszystko...
1
lafarge 2014-03-25 15:44
zgadzam się z @korus. Komsta wygląda na porządną firmę. Piszę tu, bo interesuje się ich ofertą na Doradce techniczno-handlowego na rynki francuskojęzyczne. Macie może jakieś info o tym stanowisku?
4
szerman 2014-04-22 12:44
to czego mogą od Ciebie wymagać pracodawcy jak i samo stanowisko to oczywiście dobry francuski i duuuuża komunikatywność
astronom 2014-05-02 13:05
@lafarge, a interesowałeś się jak wygląda wynagrodzenie w Komście na tym stanowisku? wypłaty w Euro czy PLN?
gość_ 2014-05-13 21:44
Interesuje się ich ofertą na technologa PCV. Macie może jakieś info o tym stanowisku, oczekiwaniach przełożonych...?
Jak dla szefa wygląda atrakcyjny system wynagrodzenia podany w ofercie ????
neutralny 2014-09-22 19:46
Pracuję w firmie KOMSTA i nie zazdroszczę właścicielom firmy,opinie negatywne to zwykła zazdrość.Ja jestem zadowolony z pracy poznałem wspaniałych ludzi na wszystkich szczeblach,panuje miła atmosfera,jest OK.Państwu Komsta życzę najlepszego.
1
PiP 2014-09-28 20:14
''Neutralny'' duża rotacja pracowników w firmie. Nasuwa się pytanie dlaczego ? słabe wynagrodzenie, zła atmosfera w firmie, brak szacunku dla swojego kapitału ludzkiego, układy rodzinne.Pozdrawiam
5
Nadgodzinki 2014-11-02 13:42
No wiesz jak to jest, ktoś musi zapracować na nowy samochód czy wakacje ;D
1
gość 2016-02-02 12:15
Tam pracujesz na normalnej umowie o prace .. nadgodziny nie zdarzaja sie czesto tylko jak maja nawal pracynie ze cały czas.
jakże 2016-05-07 20:55
Produkty rzeczywiście są w porządku, ale wiadomo czy wypłata jest terminowa? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Dobre warunki 2016-06-23 20:15
Są w firmie dobre warunki - latem pod 35-40 stopni a zimą około 12 i już z 10% ludzi dostało ubrania robocze.(usunięte przez administratora)
2
Yh 2016-08-04 19:46
??? Szukacie specjalisty na rynek niemiecki ze znajomością języka francuskiego!? Lub specjalisty, który obsłuży Słowenię mając ofertę z rynku czeskiego!? Takie oferty pojawiły się na Oknonecie. Wiecie kogo szukacie?
qwe 2016-08-05 08:46
ctrl C + ctrl V heheh. Nawet nie przeczytali i nie zredagowali oferty o pracę :) generalnie nie polecam
hihi 2016-09-15 21:54
No dobra, ale wiecie jakich zarobków można się teraz spodziewać? Dobrze by się było załapać, bo można zależyć im na dobrym doświadczeniu, a to dobry znak. Najwązniejsze, że socjale się normalnie trafiają.
Słowik 2017-02-07 18:43
Nie polecam, właściciel jest nie rzetelny, mija się z prawdą, ustalenia są nic nie warte.
17
Mateusz 2017-07-14 10:24
Wystawiam tą opinię/informację, bo widzę, że ponownie dodano ofertę pracy dla Kierowcy C+E, a na takowej rozmowie byłem, więc warto się podzielić informacjami z innymi. Oferta fajna, transport kraj+zagranica, zjazd na weekend do domku + jeszcze w tygodniu uda się zjechać do Pyskowic. Pieniążki w granicach 3400-3600 o ile dobrze pamiętam - WSZYSTKO NA LEGALU, płatne za godzinę, nie jakieś frachty, km. Miałem troszeczkę większe wymagania (3800-3900) no i niestety nie otrzymałem obiecanego telefonu zwrotnego do dziś (miałem otrzymać telefon chociażby i z negatywną informacją)...a na rozmowie byłem, aby nie skłamać jakieś 1,5 miesiąca temu, szkoda, bo moja oferta była spokojnie do "negocjacji" i dogadania się, no ale cóż ;) Pozdrawiam Właścicielkę, z którą była przeprowadzana rozmowa, dodam, że sympatyczna rozmowa ;)
1
TIRolot 2017-07-18 09:39
To widzę kolego, że spotkał Ciebie podobny los jak mnie ;) Kiedyś byłem na rozmowie o pracę - akurat rozmowa była z szefem i szefową i do dnia dzisiejszego nikt do mnie nie tryknął, a to już parę miesięcy minęło ;) Firma prezentuje się profesjonalnie i elegancko (fajna siedziba), ale widać, że przydałoby się utworzenie jakiegoś profesjonalnego działu HR, aby jednak poważnie traktowano potencjalnych kandydatów, bo takie cyrki z brakiem zapowiedzianego telefonu to są na porządku dziennym w mikro firemkach, a nie u tak dużego gracza na rynku - tym sobie renomy nie budują ;)
2
Karolina 2017-07-20 14:51
@TIRolot @Mateusz - a możecie napisać coś więcej o rozmowie rekrutacyjnej? Jak ona wyglądała? Rozumiem, że firma nie posiada działu HR, czyli rozmowa była przeprowadzana przez potencjalnego szefa?
3
Mateusz 2017-07-20 15:20
To może od początku ;) Po wysłaniu swojego zgłoszenia na ofertę pracy otrzymałem telefon po zdaje się 2-3 dniach z zaproszeniem na rozmowę. Po pojawieniu się w firmie przywitała mnie sympatyczna Pani, która odpowiadała za transport w firmie, poprosiła o chwilkę cierpliwości i za parę minutek poprosiła mnie już na rozmowę z Szefową. Pani Prezes zapoznała się z moim CV, zapytała o firmy w jakich pracowałem - czym się zajmowałem konkretnie, pytała czym zajmuje się aktualnie i przeszła do opisywania/prezentacji stanowiska pracy Kierowcy C+E. Generalnie praca miałaby polegać na transporcie produktów firmy (okna) do klientów indywidualnych na terenie Polski, Czech, Słowacji, Niemiec, Austrii i chyba Słowenii, ale to już mogę się mylić. Praca od poniedziałku do piątku w trasie + jak opisywałem zjazd w tygodniu na bazę do Pyskowic (zdaje się, że 1 lub 2 zjazdy), weekendy wolne, umowa o pracę no i płatność na podstawie stawki godzinowej. Pani Prezes poinformowała również, że na początek ew. współpracy zostałbym dołączony do jednego z kierowców w celu zapoznania się ze specyfiką pracy. Pod koniec rozmowy poruszone zostały kwestie finansowe (jak sama Pani Prezes wspomniała obawiała się, że moje oczekiwania finansowe będą sięgać 5-6 tyś ;)), o których wspominałem wyżej no i miała miejsce pewna zabawna sytuacja odnośnie upewnienia się o panujących stawkach wśród kierowców (ale o tym nie będę pisać :)), na sam koniec Pani Prezes zapewniła mnie o telefonie kontaktowym tego samego lub następnego dnia ws. decyzji o przyjęciu no i jak wspomniałem do dnia dzisiejszego żadnego telefonu, sms-ka czy też email-a nie otrzymałem, a szkoda - ale nie pierwszy i pewnie nie ostatni raz ;) Generalnie wrażenia o firmie jak najbardziej pozytywne, ale nieprofesjonalny sposób potraktowania kandydata mocno na minus, takie rzeczy nie powinny mieć miejsca po stronie kandydata, a tym bardziej pracodawcy. W mojej ocenie przekazanie prostej informacji - nawet i negatywna, nie stanowi w dzisiejszych czasach chyba żadnego problemu, wystarczy chcieć ;)
7
Karolina 2017-08-23 08:41
@Mateusz - dziękujemy za tak obszerny wpis na forum! Twoja opinia wyrażona jest w sposób merytoryczny i kulturalny. Jest to cenna wskazówka dla wszystkich osób zainteresowanych ofertami pracy od KOMSTA Okna i Drzwi S.A..
2
Były dzięki Bogu 2017-09-13 10:35
Pozdrawiam chłopaków z ALU I specjalnej, właśnie skończyły się 40 stopniowe upały a teraz zaczną się mrozy na hali.
Ktoś tam jeszcze pracuje
1
Zostaw swoją opinię o KOMSTA Okna i Drzwi S.A. - Pyskowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KOMSTA Okna i Drzwi S.A.