Fargotex Sp. z o .o.

Łomża

Opinie o Fargotex Sp. z o .o.

1234 2016-06-07 13:40
Rotacja na stanowiskach kierowniczych co 2 - 3 miesiące. Dyrektorzy decydują się zakończyć współpracę przed końcem okresu próbnego. Obiecują na rozmowie kwalifikacyjnej rzeczy, których nie ma w praktyce. Oszustwo.
3
1234 2016-06-07 13:43
Przychodzą i potem sami odchodzą, ponieważ firma oszukuje. W dodatku kasują wpisu na GOWORK....
7
1234 2016-06-22 13:31
No nie wiem czy takie konkretne bo po podpisaniu umowy okazuje się, że dyrektor oczekuje przebywania w Łomży min 3 dni w tygodniu. Tam są ludzie, którymi trzeba zarządzać, a praca w innym mieście to fikcja.
1234 2016-06-22 13:31
No nie wiem czy takie konkretne bo po podpisaniu umowy okazuje się, że dyrektor oczekuje przebywania w Łomży min 3 dni w tygodniu. Tam są ludzie, którymi trzeba zarządzać, a praca w innym mieście to fikcja.
jon 2016-06-27 14:22
czyżby manager ds komunikacji się zwolnil i teraz szukają specjalisty?
jon 2016-06-30 22:35
uparcie kasują wpisy na Gowork.
widać dużo jest do ukrycia, a pracownicy boją się stracić pracę i robią wszystko co im każą...
3
Stefan 2016-08-04 21:47
Ale sobie znalezli handlowego:-):-)
janek 2016-09-27 19:34
już tylu się przewinęło a dalej potrzebują managerów, o matko to iluż oni już tam mają tej kadry kierowniczej ?
Joe 2016-10-02 19:05
Tomrk to handlowy nazywa się teraz zarządzającym siecią sprzedaży? Tam juz chyba pol Polski pracowało
Parabellum 2016-10-14 12:10
Rotacja niesamowita widać :-) Co chwilę rekrutacja na stanowisko KEY ACCOUNT MANAGER ;-) Chyba potrzebują ''słupa''. Co trzy miechy nowego :-D Albo zarząd to banda neptyków :-D
2
Tosia 2016-10-19 20:55
Mam prośbę dajcie znać, czy ktoś w tej firmie jest Key Accountem dłużej niż rok bo nie wie czy zawracać sobie głowe.
1
Tosia 2016-10-19 20:56
Mam prośbę dajcie znać, czy ktoś w tej firmie jest Key Accountem dłużej niż rok bo nie wiem czy zawracać sobie głowe.
3
Nika 2016-10-23 14:18
Widzę, że ponownie pojawiły się ogłoszenia na stanowiska menedżerskie. Jakieś pół roku temu chciałam aplikować na handlowego. Teraz widzę, że pojawiła się oferta na dyrektora marki i finansowego jednocześnie. To raczej niespotykane aby kadra tak rotowała. Wiecie coś więcej na ten temat? Co możecie powiedzieć o warunkach pracy w firmie?
1
Jonas 2016-10-29 22:12
Kadra managerska rotuje. Dłużej zostają tylko lokalni, bo alternatywy nie mają i zgodzą sie zrobic wszystko co im każą.
Szkoda ludzi i nerwow.
5
michu 2016-11-22 16:33
A jak dział marketingu?
michu 2016-11-22 16:35
A jak dział marketingu?
MZ 2016-12-01 18:00
o jaaa, nie udało się z kierownikami to dyrektorów rekrutują :))) z tempa i różnorodności rekrutacji można wnieść że to megakorporacja ... a nie zwykła hurtownia
4
NIE TAM. 2016-12-15 13:12
Nie traćcie czasu oraz nerwów. Nie jest to praca dla ludzi ze słabą psychiką. Nauczyłem się wiele, jednak KOMPLETNIE NIE JEST to warte tego jaką cenę za to zapłaciłem.
Kadra zmienia się co chwilę, bo nikt nie jest w stanie sprostować wymaganiom prezesa, który swoje zdanie zmienia z szybkością światła. Z ciekawości odwiedziłem zakładkę "Kariera" i znowu dojrzałem ogłoszenie dotyczące Dyrektora Finansowego. Przez okres swojej ponad rocznej pracy miałem okazję poznać ich trzech. Sami wyciągnijcie wnioski... (o ile będziecie mieli taka możliwość, a moja wypowiedź nie zostanie jak zawsze usunięta). Osiem godzin Twojej pracy zależy od humoru prezesa, a tego na jaki akurat traficie nie jesteście w stanie przewidzieć. Kiedy przebywa w Łomży ludzie tam boję się oddychać, a warszawska kadra w końcu idzie z uśmiechem na twarzy do własnego biurka. Ci, którzy pracują w Warszawie mają znacznie większe możliwości rozwoju, znacznie łatwiej jest im znaleźć pracę za godziwe pieniądze. Kadra, która przebywa w Łomży jest po prostu zmuszona zaciskać zęby i godzić się na te wszystkie poniżenia i bezczelne rozgrywki swojego pRACODAWCY (nie bez powodu napisałem ten wyraz z małej litery, słowo). Gdzie w tym niewielkim mieście zarobią więcej? Umowa, którą wręczają jest śmieszna. To czysta hipokryzja, bo coś takiego jak "okres wypowiedzenia" tam po prostu nie istnieje. Pamiętam jak dyrektor od marketingu został zwolniony z dnia na dzień, kompletnie się tego nie spodziewając wracając z kongresu. Tego samego dnia Asystenka Prezesa była zobowiązana odebrać wszystkie firmowe rzeczy, które zostały jej powierzone oraz samochód. Nie chodzi o brak wywiązywania się ze swoich obowiązków, ale wyimaginowane problemy, które nagle stają się priorytetem. Zebranie całej kadry managerskiej ze względu na fakt, że papier w toalecie nie jest powieszony w odpowiednią stronę, albo że w sali konferencyjnej jest plama? Wtedy byłem przerażony, dzisiaj po prostu się z tego głośno śmieje.

Niech nie skuszą Was cudowne zarobki - tu nie można im zarzucić niczego. Płacą zawsze na czas, często doliczająć premię uznaniową, a faktyczne pieniądze widnieją na umowie. Jeśli macie pewną pracę nie rezygnuje z niej dla firmy Fargotex, bo istnieje bardzo duże ryzyko, że po dwóch miesiącach zostaniecie odprawieni z kwitkiem (tu cudownym przykładem jest właśnie jeden z Dyrektorów Finansowych, który został zwolniony po kilku miesiącach, a który został zaciągnięty z bardzo wysokiej bankowej posady). Przerost formy nad treścią, brak szacunku do pracownika, duże pieniądze, dużo służbowych gadżetów wysokiej klasy, zwolnienia z dnia na dzień oraz totalny brak jakichkolwiek zasad moralnych.

Nie spotka Was tam nic dobrego, słowo. Pieniądze to nie wszystko.
10
NIE TAM. 2016-12-15 13:15
pisac
Nie traćcie czasu oraz nerwów. Nie jest to praca dla ludzi ze słabą psychiką. Nauczyłem się wiele, jednak KOMPLETNIE NIE JEST to warte tego jaką cenę za to zapłaciłem.
Kadra zmienia się co chwilę, bo nikt nie jest w stanie sprostować wymaganiom prezesa, który swoje zdanie zmienia z szybkością światła. Z ciekawości odwiedziłem zakładkę "Kariera" i znowu dojrzałem ogłoszenie dotyczące Dyrektora Finansowego. Przez okres swojej ponad rocznej pracy miałem okazję poznać ich trzech. Sami wyciągnijcie wnioski... (o ile będziecie mieli taka możliwość, a moja wypowiedź nie zostanie jak zawsze usunięta). Osiem godzin Twojej pracy zależy od humoru prezesa, a tego na jaki akurat traficie nie jesteście w stanie przewidzieć. Kiedy przebywa w Łomży ludzie tam boję się oddychać, a warszawska kadra w końcu idzie z uśmiechem na twarzy do własnego biurka. Ci, którzy pracują w Warszawie mają znacznie większe możliwości rozwoju, znacznie łatwiej jest im znaleźć pracę za godziwe pieniądze. Kadra, która przebywa w Łomży jest po prostu zmuszona zaciskać zęby i godzić się na te wszystkie poniżenia i bezczelne rozgrywki swojego pRACODAWCY (nie bez powodu napisałem ten wyraz z małej litery, słowo). Gdzie w tym niewielkim mieście zarobią więcej? Umowa, którą wręczają jest śmieszna. To czysta hipokryzja, bo coś takiego jak "okres wypowiedzenia" tam po prostu nie istnieje. Pamiętam jak dyrektor od marketingu został zwolniony z dnia na dzień, kompletnie się tego nie spodziewając wracając z kongresu. Tego samego dnia Asystenka Prezesa była zobowiązana odebrać wszystkie firmowe rzeczy, które zostały jej powierzone oraz samochód. Nie chodzi o brak wywiązywania się ze swoich obowiązków, ale wyimaginowane problemy, które nagle stają się priorytetem. Zebranie całej kadry managerskiej ze względu na fakt, że papier w toalecie nie jest powieszony w odpowiednią stronę, albo że w sali konferencyjnej jest plama? Wtedy byłem przerażony, dzisiaj po prostu się z tego głośno śmieje.

Niech nie skuszą Was cudowne zarobki - tu nie można im zarzucić niczego. Płacą zawsze na czas, często doliczająć premię uznaniową, a zarobki faktyczne widnieją na umowie. Jeśli macie pewną pracę nie rezygnuje z niej dla firmy Fargotex, bo istnieje bardzo duże ryzyko, że po dwóch miesiącach zostaniecie odprawieni z kwitkiem (tu cudownym przykładem jest właśnie jeden z Dyrektorów Finansowych, który został zwolniony po kilku miesiącach, a który został zaciągnięty z bardzo wysokiej bankowej posady). Przerost formy nad treścią, brak szacunku do pracownika, duże pieniądze, dużo służbowych gadżetów wysokiej klasy, zwolnienia z dnia na dzień oraz totalny brak jakichkolwiek zasad moralnych. Praca w tej firmie
14
DsZ 2016-12-18 16:46
Witam, widzę ofertę na pracuj.pl na stanowisko Dyrektor ds. Zakupów. Równolegle widzę też opinie nt. rotacji kadry menadżerskiej. Jestem z WWA i nie widzi mi się też przeprowadzać do Łomży. Podrzućcie jakąś rzeczową opinię. Z góry dzięki. Pozdrawiam
J. Kicz 2016-12-19 19:50
z tą przeprowadzką to się nie śpiesz, byli i z jeszcze dalszych miejsc i w Łomży nie dali rady :) a na poważnie to nie kwestia miasta tylko głównodowodzącego tą hurtownią, przeczytaj post "NIE TAM" dobry opis atmosfery
2
DsZ 2016-12-21 05:59
no ale przecież, "tymi ręcami" sam nie zbudował tego swojego imperium, musiał mieć do tego ludzi, na serio nie ma tam nikogo kto wytrzymał ze trzy lata?
You! 2016-12-29 09:31
Są tacy co wytrzymali dłużej niż 3 lata- wszyscy z Łomży :P
3
Board 2017-01-02 23:14
A ze niby kto to jest ten board business partner? Z opisu to jak nic asystentka. Coraz to bardziej "zagraniczne" nazwy wymyślają, a ludzi do pracy brak.
1
prezes 2017-01-12 21:44
Dyrektor pracował 3 miesiące :-)
1
Model 2017-01-21 19:33
Ma ktoś informacje o nowych ofertach pracy na stanowisko doradcy salonu sprzedaży?
Tyson 2017-01-26 12:14
Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna na stanowisko przedstawiciela handlowego?
Tyson 2017-01-26 12:22
Jak wygląda sytuacja z przedstawicielami handlowymi? Warto się fatygować na rozmowę? Rotacja duża? Jakie gwarantują narzędzia pracy?
Zadowolony pracownik 2017-02-04 11:46
Bardzo fajna firma , pracuję tu i wiem co piszę.!!
Realny 2017-02-12 23:08
Haha, premie masz za ten wpis czy groźbę wyrzucenia?
2
Milutki 2017-02-15 17:07
Jestem pracownikiem i potwierdzam, że to fajna firma.
Agnieszka 2017-02-28 12:00
Widzieliście już nowe oferty pracy?! http://fargotex.pl/career-list/ Aplikujecie?
Marek 2017-05-09 22:32
Fargotex nieustannie się rozwija, dysponują bogatym zapleczem logistycznym,dzięki zaangażowaniu całego zespołu.Współpracują ze wspaniałymi ludźmi – pasjonatami i fachowcami w swoich dziedzinach.Mam pracę w fajnej firmie
też Marek 2017-05-17 18:10
współpraca idzie tak dobrze że niedługo tych pasjonatów i fachowców zabraknie, już tylu przerobili
2
Agnieszka 2017-05-18 09:06
@Marek to dobrze, że jesteś zadowolony z pracy w Fargotex Sp. z o .o. Jakie stanowisko piastujesz? Co więcej możesz napisać o pozytywach pracy w tej firmie? Za co szczególnie cenisz sobie Fargotex Sp. z o .o.?
Mańka 2017-06-04 11:52
@nigdy w życiu Czy pomyślałeś dzięki komu Fargotex jest taką firmą? Z całą pewnością fajniej się żyje i pracuje z szefami spokojnymi. Niestety prowadząc poważny biznes jeszcze w dzisiejszych czasach nie zawsze szefowie są mili. Ale silni mają większe szanse.
Igor 2017-06-26 09:26
Byłem u nich na rozmowie na PH. Szukali osoby z doświadczeniem bo wprowadzali nowy produkt na rynek. Doszedłem do wniosku ze moje 10 letnie doświadczenie z tym konkretnie produktem na rynku (10 lat jako przedstawiciel fabryki ) będzie jakimś, dość dużym atutem. I tu niespodzianka. Na rozmowie w jakimś podziemiu, siada przede mną trojka "najmądrzejszych "ludzi na świecie , takich rozumiecie co pozjadali wszystkie rozumy świata! Nie mający nic oprócz teoretycznego pojęcia o tak specyficznym produkcie. Ja mając bazę klientów,doświadczenie i pomysł na sprzedaż, zostałem przesłuchany z pozycji: my tu są pany a ty tu przyszedłeś po to żeby prosić sie o prace u nas. Okropnie agresywni i nie mili ludzie. Miałem wrażenie ze nie chodzi o to aby znaleźć pracownika tylko pokazać kto tam rządzi. Kazda moja uwaga na temat produktu który bardzo dobrze znam, rynku, bądź ewentualnych problemów które mogą wystąpić zostawałem agresywnie sprowadzany na ziemie. A tak poza tym jak sie bierze ludzi z doświadczeniem to sie prowadzi rozmowę merytorycznie, słuchając rownież, a nie jak w latach 90, proszę sprzedać długopis i co Pan na to.
W momencie gdy wreszcie pokazali mi swój niby " nowy" i w ich mniemaniu super sprzedający produkt....ręce mi opadły. I to był ten moment ze doszedłem do wniosku ze ci ludzie są tylko mocni w gadaniu i nic więcej. Jak powiedziałem co sadze o tym i gdzie może być problem usłyszałem ze sie nie znam i to co oni prezentują jest po prostu hitem. ( nadmienię ze ten wariant moja firma która ma ponad stuletnie doświadczenie w produkcji tego tematu, wprowadzała na rynek 5-6 lat temu i to była totalna porażka) A tu na moje stwierdzenie o tym , usłyszałem od jakiejś paniusi ze nie mam racji bo ona wie po prostu lepiej i już. Koniec. Ona to zaprojektowała,zbadała rynek i wie co mówi. Bufonada i ignorancja ze szkoda gadać. Pózniej, po czasie pomyślałem, czytając opinie ze to niestety tzw" warszafka" i firma która chyba trochę " odleciała" i ostatnie, jak ma sie środki i inwestuje grube setki tysięcy w wypasione biuro w warszawce( kompleks?.?) , to może zainwestować w czynnik ludzki . Bo tak , drodzy Państwo , jak widać na goworku będziecie ciagle szukać nowych, klepiacych tylko wasze i jedyne słuszne racje, ludzi.
3
Exportowiec 2017-06-26 09:52
A czy tam mają jakąś własną produkcję czy tylko hurtownia jak tylko to drugie to nie ma sobie co głowy zawracać w hurtowniach takie rotacje jak piszecie powyżej to NORMA tam się pracuje po parę miesięcy a w fabrykach spokojnie po parę lat. Tak było jest i będzie zawsze i wszędzie. A pytam bo wisi coś na necie jakaś oferta "export manager"
Modelka 2017-07-05 12:06
Fargotex to świetna firma i jak już ktoś wcześniej napisał cały czas rozwija się bardzo. Czy sądzicie, że bez dyscypliny pozycja firmy na rynku byłaby tak wysoka? Z pewnością zawdzięcza to sile swojego szefa a ludzie mają świetną pracę, dobrze płatną i z perspektywami na przyszłość.
anonimus 2017-07-17 17:30
Pracowałem w firmie Fargotex i tylko jedna opinia przychodzi do głowy... dno, dno i jeszcze raz dno! Ludzie w większości (nie wszyscy, są też normalne jednostki) to hipokryci, zapatrzeni w siebie (tacy och i ach) i wcale nie ma tak wspaniałej atmosfery jak opisują. Spychologia, brak decyzyjności, brak komunikacji, ciągła rotacja na kierowniczych i dyrektorskich stanowiskach, co jest bardzo uciążliwe, zwłaszcza dla zwykłych pracowników. Szef wszystkich szefów pozjadał wszystkie rozumy - ma swoich przydupsów, którzy jako jedyni mają coś do powiedzenia - zdanie innych z góry jest skazane na porażkę - osoby kreatywne szybko zostają "wygryzione"... Firma Fargotex to taka nadmuchana bańka, która w każdej chwili może pęknąć, takie "g***o" w złotym papierku - kreują się jako najwyższy poziom na rynku, ale rzeczywistość jest zupełnie inna...
4
Pracownik 2017-07-19 10:19
Jeśli już ktoś nie pracuje w firmie i tak bardzo źle ją ocenia to mógłby dla uwierzytelnienia podać swoje dane .?
1
ktos 2017-07-23 19:55
Jestem byłym pracownikiem. Wszystko złe co jest tu napisane to prawda, szkoda powtarzać. A pozytywne wpisy, to ciężka praca kadr, którym prezes kazał "poprawić" wizerunek firmy- tak niosła wieść gminna w firmie......
1
Bartosz 2017-07-24 11:26
Jak widzę Fargotex potrzebuje sporo pracowników. Czym to jest spowodowane? Czy to jakieś nowe rynki zbytu? Może warto aplikować? Gdyby ktoś mógł napisać kilka słów byłbym bardzo wdzięczny. Opinie widzę są pisane przez osoby bardzo negatywnie nastawione!
Nobodywhoyouknow 2017-07-27 12:11
Ile Ci Józek płci za te wpisy, modelko?
A może dostajesz "wynagrodzenie: w torebkach LV?

# golddigger
2
Nobodywhoyouknow 2017-07-27 12:14
Nie idz tam!
Nie popełniaj tego błędu.
Loluś 2017-07-28 12:08
Jeśli ktoś widzi problemy w firmie to może warto powiedzieć o tym zwierzchnikom? Sądzę, że ważniejsze jest utrzymanie miejsc pracy poprzez dbanie o firmę niż jest niszczenie. Chyba, że ktoś już tu nie pracuje?
Hahaha 2017-07-31 01:23
Modelka - ileż tam już się modelek naprzewijalo. I każda z taaaakim potencjałem!
A dyscyplinę to można trzymać na boisku, zarządzanie organizacja jest o lata świetlne do przodu od tych teorii a'la NLP wspomnianej przez PH paniusi.
Antonii 2017-08-03 11:40
Niestety większość opinii prawdziwych. Bardzo dziwna atmosfera, paniczny strach przed Prezesem, brak jakiejkolwiek kreatywności. Pracownicy boją się samego kontaktu z Prezesem nie wspominając o przedstawieniu swoich pomysłów. Osoby na wyższych stanowiskach zwalniane są z dnia na dzień. Brak jakiejkolwiek rozmowy z Prezesem odnośnie tego w jaki sposób widzi on twoją pracę, po prostu komunikat o zwolnieniu. Mniej więcej dwa zwolnienia w miesiącu. Pracowników mających kontakt bezpośrednio z Prezesem nie jest tak dużo, więc wyobraźcie sobie skale.... Opinia o firmie w rodzimej Łomży (główne biuro Fargotexu oraz magazyn) tragiczna. Ludzie z Łomży idą tam do pracy jeśli naprawdę muszą, inaczej unikają firmy jak ognia.

Sama atmosfera w firmie jest zła, do pracy nie idzie się tam z uśmiechem. Wiele wpisów i tak już zostało skasowanych na goworku (jednakże jest jakiś limit możliwości kasowania do którego Fargotex już dawno dotarł). Pozytywne wpisy = kadry.

Reasumując - odradzam.
Agnieszka 2017-08-09 06:34
@Antonii a z czego wynika ten strsch pracowników przed prezesem? Możesz opowiedzieć, czy ktokolwiek próbował faktycznie podsunąć swoje własne pomysły na organizacje pracy? Czasami samo stanowisko wywołuje strach, człowiek które je obejmuje może być całkiem życzliwy. Jak to dokładniej wygląda?
Mirosławiec 2017-08-16 12:19
Fargotex dla mnie jest sprawdzonym pracodawcą, nie zmienię go.
Zostaw swoją opinię o Fargotex Sp. z o .o. - Łomża
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fargotex Sp. z o .o.