brak logo

EKOPLON

Grabki Duże

Opinie o EKOPLON

rozważny 2012-10-04 09:20:11
EKOPLON SA
porażka odradzam każdemu normalnemu, choć wariatów nie brakuje, chcesz mięc stres, poniżenie, zatrudnij się w ekoplonie!!!
6
ekoplon 2012-10-04 09:51:39
dział nawozowy, tragedia, a dział paszowy?????
akt pierwszy się zaczął , drugiego nie będzie, chcą zatrudnić nowych, a starzy szukaja pracy, byle dalej od e..plonu, jak najdalej:)
gosc 2012-10-09 11:18:47
Pasze i tak stoją lepiej niż nawozy, bo kierownictwo mają jednak lepsze, choć najlepiej idą w firmie badania - tylko tu są kompetentni ludzie. Zależy do jakiego działu idziesz i pod jakiego kierownika. Niektórym urosło tylko ego (wiemy o kogo chodzi), więc młod/ego nie polecam. Co do kadrowych to chyba w każdej rodzinnej firmie ten kto jest blisko szefostwa ma władzę, więc jak komuś nie odpowiada wkupywanie się w łaski niech idzie do korporacji. Tragedji nie ma jako pracodawca.
klientka 2012-10-23 09:18:41
włąsciwie nie ma o czym pisać, firma na skraju bankructwa, kwestia czasu i pozamiatane ;)
Franek Antonim 2013-02-15 15:00:44
Zapoznałem się ze wszystkimi powyższymi komentarzami i pragnę zaznaczyć, że NIE ZGADZAM SIĘ z nimi!
Brak mi słów... - jestem roztrzęsiony i zawiedziony....

Wg mojej niezależnej opinii jest to:
- Światowa firma o zasięgu ogólnokrajowym i światowym,
- Świetne produkty i technologie (doskonała jakość=brak reklamacji),
- Przyjazny zespół Przedstawicieli, Kierowników i Dyrektorów,
- Miła/rodzinna, przyjazna atmosfera w pracy,
- Precyzyjne przestrzeganie Kodeksu Pacy,
- Nieomylny, nadzwyczaj uczciwy, słowny i wyrozumiały Zarząd,
- Dz. Finansów - dokładny, uczciwy, kulturalny, fachowy,
- Dz. Conrolling-u - kompetentny, przewidujący, niezastąpiony,
- Specjalista d/s kadr - wspaniała, kompetentna, niezastąpiona osoba.

PS: Firma z taką załogą i produktami przetrwa wieki!!!
2
refranek 2013-03-11 14:11:59
nie zgadzam się i jest OK, hahahahahaha
1
maciek 2013-05-14 18:37:30
wszyscy co pracuja w ekoplonie wiedza kto taka "obiektywna" opinie wychwalajaca zalety wladz napisał :)
na pewno nie podpisza sie pod nią pracownicy !!!
zastanawiajacy 2013-07-11 22:18:44
najważniejsze, żeby wsłuchać się w głos ludu. nie głos "przyjaciół" z zewnątrz. Ale każdy właściciel ma swój sposób działania. Tylko, że nie będzie już tego co kiedyś.
fan 2013-07-17 08:39:02
Proszę o obiektywną opinię ; Czy warto zatrudnić się w tej firmie. Jak długo pracownicy przeważnie pracują.

Czy wynagrodzenia są waloryzowane?
refranek 2013-07-18 20:03:58
waloryzacja wynagrodzenia? co to takiego?
1
kolejny były pracownik 2013-12-19 15:02:42
Ekoplon? Jeżeli masz trafić do zespołu sprzedaży pasz lub do zespołu Baborowa możesz być spokojny. Zwłaszcza Baborów to fajna ekipa z rozsądnym szefem.

Grabki? Uważaj!!! Zaufałem tym ludziom i będąc już w nie młodym wieku, dałem namówić się na przejście do Ekoplonu. Po usłyszeniu obietnic i deklaracji wsparcia w pracy na stosunkowo nowym obszarze działalności firmy, część deklarujących umyła ręce i zapomnieli, że w ogóle jestem a co niektórzy przystąpili do "pacyfikacji". Kiedy dzisiaj, już na spokojnie analizuję zachowania pewnego człowieka, nie boję się stwierdzić, że było to działanie, które w wielu firmach nazwano by mobbingiem.
Ten ktoś, mając w tym swój jakiś własny interes nie pozwalał mi zafunkcjonować i robił to zupełnie bezkarnie. Łatwo częstował się moimi pomysłami i wniesionym do firmy kontaktami handlowymi, izolując mnie od komunikacji z Zarządem, zlecając mi byle jakie, mało znaczące zadania. Na koniec uświadomiłem jednak Zarządowi jakie są powody mojego niezadowolenia,
a w efekcie odejścia. Można zatem miej jakąś nadzieję, że Zarząd wyciągnie wnioski na przyszłość.
Zwolniłem się po niespełna roku, niestety już nie do poprzedniej firmy i do poprzedniego Zespołu. Przemyśl, zanim podejmiesz decyzję, której skutków nie będziesz w stanie cofnąć.
Tym którzy jednak zdecydują się, radzę, by już na starcie wyegzekwować jasno sprecyzowany zakres uprawnień i czynności... no i miejcie ograniczone zaufanie co do niektórych deklarujących „szczere intencje pomocy”
9
crash 2013-12-22 16:25:14
Jakich zarobków można spodziewać się na stanowisku handlowca w tej firmie w Wielkopolsce. Ale tak rzetelnie...a wiem że są tu ludzie którzy wiedza;-)
9
Ruda 2014-02-21 21:27:15
Nawozy tragedia niekompetentne kierowanie , jeśli nie umiem kierować np. samochodem to po prostu nie wsiadam i nie jadę....
2
marian 2014-02-27 10:29:55
Firmę tworzą ludzie którzy chcą coś zmienić osiągnąć jednak zderzają się z szarą rzeczywistością układów układzików i machlojek. Sprawdźcie ile ludzi jest ze starej kadry a ile tzw. nowych nabytków. Ilu zmieniło się ostatnimi czasy dyrektorów , menadżerów i konsultantów.
nutri 2014-03-12 21:25:39
Ekoplon ma otwartą rekrutację, nie piszą wprawdzie czego dokładnie oczekują, ale CV i list motywacyjny można wysłać. Tylko po tym co napisaliście, chyba zrezygnuję.
kult 2014-03-18 09:11:33
Nie pakujcie się w ten nawóz. Jeżeli jesteście ludzmi otwartymi, lubiącymi zmiany,chcecie współpracować z kolegami, nie wchodzicie w nieformalne układy to nie macie szans w tej firmie. Na starcie będa przedstawiać siebie w samych pozytywach, a rzeczywistość okaże się odwrotna do zapowiedzi. Ta firma to nieudolna próba naśladowania działajacych na rynku, dobrze zarządzanych przedsiębiorstw. Powiem, że to nie europejska, nawet nie polska a kielecka firma z siedzibą pod Pacanowem. :)
2
Miki 2014-03-20 18:35:32
Ocena w dużym stopniu odnosi sie do produktów tej firmy... sa one poprostu bardzo dobre i skuteczne. Do tego dołóż profesjonalnych i merytorycznych pracownikow w terenie!! Stad ta wysoka ocena.
kult 2014-03-22 16:55:57
Bajka - nieprawda, portal nie wymaga wpisania oceny.
kult 2014-03-22 17:06:47
Miki - można zgodzic się z Tobą.Wysoka ocena odnosić może się do jakości produktów, która jest porównywalna z produktami znanych i uznanych marek. Pracownicy terenowi to trochę inna, lepsza część ep.
gość 2014-04-02 16:36:52
Myślę, że trzeba grubą kreską oddzielić opinie starsze niż ostatnie pół roku. Wiele się w firmie zmieniło i zmienia, łącznie z kierownictwem w niektórych działach. Właściciel podejmuje wiele wysiłku aby wprowadzić w firmie wysokie standardy. Nie jest to jednak wciąż korporacja, co ja osobiście bardzo sobie cenię, ze względu na poczucie wpływu na to co się dookoła dzieje. Doceniają pracowników z inicjatywą i odpowiednio za to nagradzają. Firma nie dla leniuchów.
2
Re: gość 2014-04-02 16:53:05
Zgadzam sie z powyższą wypowiedzią w 100 %
2
gość 2014-04-08 12:22:56
Tu nie było problemu z wysokością, co najwyżej spełnianiem oczekiwań (czasem pewnie wydumanych), albo dupowatością kierownika, który nie potrafi zadbać o swoich najlepszych ludzi. Mogę pisać tylko za siebie: mam przekonanie, że moje jest fair w stosunku do tego co robię i potrafię, i tego co mogę dostać w innych firmach.
2
marian 2014-04-18 14:40:20
Co do zmian w ostatnim pół roku jest to prawda z tym, że właściciel szuka innowacyjnych rozwiązań szkoda tylko że jest to szukanie po omacku. Jeśli chodzi o kierownictwo to ma ten więcej do powiedzenia kto ma w sobie więcej wazeliny i zakłamania.
5
niko 2014-08-01 17:53:54
A jak tam biali murzyni z Baborowa?? Dalej tak szaleja za tak małe stawki?
2
PRACOWAŁEM TAM 2014-08-06 22:46:58
Zastanawiam się kiedy w tej firmie skończy się opluwanie byłych pracowników.
Nie czas i miejsce na wymienianie nazwisk. Tylko tchórze potrafią obgadywać za plecami tych do których kiedyś się uśmiechali. Wynika z tego, że był to jeden wielki. Najlepiej niech każdy pilnuje swojego nosa i pamieta, że w notesie prezesa, każdy ma wyznaczony termim kiedy zostanie zwolniony. Więc ci którzy tak skakali i nadal skaczą powinni sami nad sobą się zastanowić.
9
gosc 2014-08-08 09:11:43
Dokładnie zgadzam się z poprzednimi wypowiedziami. Firma nie ma jasno sprecyzowanego celu i strategii. To oczywiście jest wina właściciela. Dlatego będzie (raczej już niedługo) tylko firma z okolic Szydłowa.
Konkurencja może się rozwijać spokojnie dopóki ta firma tak naprawdę "rządzi" caryca.
1
gość 2014-08-28 18:47:04
(usunięte przez administratora)A ja myslę, że firma nie będzie firmą z okolic Szydłowa tylko z okolic Pacanowa:)
3
Sol 2014-10-08 23:51:58
Witam, widac ze poszukują handlowców. W mojej obecnej formie zle sie dzieje kierownictwo nieudolne i niekompetentne i nie chce zmienić pracy na cos podobnego. Dlatego proszę o opinie czy warto sie interesować praca tam?
Gościu 2014-11-07 10:53:47
EP nie ma "wujków" w USA lub Holandii dlatego też pewnie część innowacji idzie po omacku i trochę na ślepo.... ale są ! i w większości na lepsze....
Gościu 2014-11-07 10:56:23
Warto ! tylko pamiętaj na co się umawiałeś....
koleś 2014-11-14 14:40:11
firma dobra, właściciel się stara, a, że czasem brakuje doświadczenia
zdarzają się drobne wpadki, martwi tylko to, że Pan Prezes w momencie przyjęcia, zapisuje kiedy zwolnienie, tylko najbardziej wytrwali w kapowaniu przeżyją, chyba, że Pan ma inne powody...
Franek Antonim 2014-11-18 15:29:09
REASUMUJĄC: Jeśli jesteś młodym, ambitnym, zdolnym, pracowitym i uczciwym absolwentem/doradcą/przedstawicielem - jak najbardziej polecam podjęcie pracy w EP. Dla czego? Z jednego prostego powodu - w BARDZO krótkim czasie dostaniesz taki wycisk, że praca w każdej kolejnej firmie będzie dla Ciebie spełnieniem Twoich najskrytszych marzeń...
2
okoń 2014-12-25 20:32:30
ja również jestem na politechnice i też myślę o ekoplon na praktyki albo nawet płatny staż. to obecnie jest szansa na przyjęcie tam na praktyki lub staż? super jeśli tak, natomiast błagam napiszcie na jakich warunkach byłaby to współprac bo nie wiem czy się zdecydować i czyn ogólnie warto by było na coś takiego, okej?
kaprys 2015-02-24 23:41:27
szukam pracy i nie wiem jak mam postrzegać tą firmę, wysyłać CV czy też nie....Jak jest na dzień dzisiejszy,jak można opisać atmosferę pracy w firmie i jak wyglada sprawa związana z rozmową kwalifikacyjną czy moge liczyc na wasza pomoc w tej niezmiernie waznej dla mnie kwestii dotyczacej tej pracy dziekuje i pozdrawiam
roztropny 2015-02-27 23:32:10
czy tak czy siak pewnych spraw i obycia w temacie Wam nikt nie zabierze. Każda próba wnosi nowe doświadczenia ...
2
pracowałem tam i już nigdy nie wrócę 2015-04-01 22:57:50
Powiem jedno, ostanie zmiany w tej dziwnej firmie są dla mnie zaskakujące. Działu premiksów już nie ma. Wcale nad tym nie boleje bo niejaki pan dyrektor tego pionu nie zasługiwał na szacunek. Co jeszcze jeżeli ktoś chce sie zatrudnic w tej firmie musi pamitac o jednym - na dzień dobry bedzie miał wielki zaszcyt pocałowć pierścień prezesa. ale kiedy nadejdzie piekny dzień - dzień kiedy dostanie kopa w dupę - nie ma co liczyć nawet na woń jego wody toaletowej która rozniesie się na korytarzach. Po prostu zostanie taki ktoś potraktowany jak pracownik BIEDRONKI. Wczoraj byłeś potrzebny ale dzisiaj już nikt cię nie będzie znał. Pani z HR lub wyznaczony do tego jeden z kierowników przekarze wam tą piekną wiadomość.Jezli ktoś lubi taki sposób traktowania to ekoplon jest własciwą firmą w której powinien zacząć pracę.
10
Dział Zarządzania Personelem Ekoplon 2015-04-09 14:15:23
Nasza firma bardzo chętnie przyjmuje praktykantów i stażystów. Zapraszam wszystkich chętnych do kontaktu z naszym działem zarządzania personelem. Prośby o przyjecie na praktyki studenckie można kierować na adres mailowy praca@ekoplon.pl
Praktyki można odbywać w obu lokalizacjach - Grabki Duże i Baborów.
Są przypadki, że zatrudniamy naszych byłych najlepszych stażystów po zakończeniu stażu i jesteśmy ze współpracy zadowoleni.
2
Dział Zarządzania Personelem Ekoplon 2015-04-14 08:53:43
@janek Polecamy śledzenie portalu pracuj.pl oraz naszej strony internetowej. Nie ma sensu podawanie tutaj aktualnie prowadzonych rekrutacji, bo wpis zostaje na zawsze, a pewnie szybko się zdezaktualizuje. Można też zawsze zadzwonić do nas z pytaniem, gdyż nie na wszystkie stanowiska rekrutacja prowadzona jest przez internet (np. stanowiska produkcyjne). Zapraszamy! :-)
1
Dział Zarządzania Personelem Ekoplon 2015-04-28 11:05:50
@szanti: Na płatne staże przyjmujemy, owszem, jeśli my jako pracodawca mamy potrzebę zatrudnienia w danym obszarze. Jeśli ktoś chce po prostu przyjść do nas i się czegoś nauczyć, zwiększając jednocześnie swoje szanse na rynku pracy po zakończeniu stażu, to podlega to indywidualnym ustaleniom w zależności od perspektyw i możliwości zatrudnienia po zakończeniu stażu (staż z Urzędu Pracy).
Wszelkie ustalenia dotyczące zatrudnienia i warunków finansowych robimy nie na forach internetowych, tylko w rozmowach bezpośrednich :-)
5
Dział Zarządzania Personelem Ekoplon 2015-07-22 08:56:38
@jaco: Jeżeli Pana oczekiwania finansowe są uzasadnione, to możemy rozmawiać.
Naturalne jest "robienie z tego tajemnicy", bo nie znam firmy w Polsce, która publikuje swoją listę płac w internecie. To element budowania przewagi konkurencyjnej. Każdy handlowiec lub osoba zorientowana biznesowo powinna to rozumieć, a jakim stanowiskiem Pan jest zainteresowany?
gościu 2015-08-10 15:50:46
w innych firmach to niby jak ? czerwony dywan Ci rozkładają i komitet pożegnalny ?! człowieku obudź się gdzie Ty zżyjesz....
kiik 2015-09-22 23:07:36
Witam. Mam pytanie . Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda praca pracownika na produkcji? Czy jest ciężko i jakie są warunki pracy. Pozdrawiam.
anonim 2015-09-28 21:57:48
Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda praca pracownika w dziale HR?
Dział Zarządzania Personelem Ekoplon 2015-09-29 09:25:48
@anomim: W Dziale Zarządzania Personelem każdy pracownik ma inny zakres obowiązków z uwagi na to, że HR to obszerna dziedzina. Które konkretnie stanowisko Pana interesuje?
ph 2016-01-04 19:48:41
Pracuję w Ekoplonie od wielu lat. Atmosfera jest przyjazna, wynagrodzenie bardzo zadowalające. Trzeba zasuwać - to fakt, ale w pracy się pracuje, nie leży. Kto szuka wyzwań, przyzwoitych pieniędzy i stabilności - warto.
3
Dział Personalny 2016-01-29 09:01:47
Aktualnie poszukujemy kandydatów na stanowiska: Doradca ds. żywienia zwierząt, Specjalista ds. Trade Marketingu, Specjalista ds. Kontrolingu, Księgowa, Laborant.
Zachęcamy do składania aplikacji poprzez naszą stronę: (usunięte przez administratora) Polecamy również śledzenie portali ogłoszeniowych, gdzie znajdują się nasze aktualne ogłoszenia.
1
PoLaK 2016-02-01 22:09:12
Witam. Są może oferty pracy na stanowisku produkcyjnym? Posiadam uprawnienia na wózki jak i również doświadczenie
++++++ 2016-05-07 20:41:45
A jakie umiejętności co do żywienia zwierząt może mieć ktoś po studiach? Pomylony wniosek
1
Mariusz 2016-09-02 12:36:08
Witam.
Obecnie poszukują elektryka. W związku z tym mam pytanko, jak jest z atmosferą w tym dziale ?
reer 2016-10-13 19:18:14
@Mariusz takiej oferty teraz nie ma jest na doradcę
Zostaw swoją opinię o EKOPLON - Grabki Duże
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EKOPLON