brak logo

Sovrana Polska Sp.J

Olkusz

Opinie o Sovrana Polska Sp.J

seba 2010-08-04 22:00:14
Pracowałem tam - potwierdzam i zdecydowanie nie polecam. Wszystko to lipa i grubymi nićmi szyte.Z daleka radze omijać tego pracodawce
1
byly kierowca 2010-08-18 22:24:19
Wstyd sie przyznac ale pracowałem tam. 1200zl do reki za 220h pracy.
Juz nie chce miec nic wspólnego z ta firma.!!!
1
bywalec 2010-08-23 21:42:25
Lipa [usunięte przez moderatora] i prywata !!!
anonim 2010-09-20 23:30:28
bywalec - 2010-08-23 21:42:25

Lipa jak hu....Wyzysk i prywata !!!

Potwierdzam. Byłem tam na rozmowie i jak mizaproponowali 1000 do reki to od razu podziekowałem. Za 1000zl to niech se sami robia no bo jak tu utrzymac rodzine za takie marne pieniądze ...
1
przedstawiciel h. 2010-10-05 17:39:48
Podstawa 1317zl +cały miesiac tyrania i na maxa mozna wyjsc te 1500 zl .Praca dla ludzi o mocnych nerwach -
anonim 2010-10-19 20:50:23
seba - 2010-08-04 22:00:14

Pracowałem tam - potwierdzam i zdecydowanie nie polecam. Wszystko to lipa (usunięte przez administratora).Z daleka radze omijać tego pracodawce

Brak szacunku dla pracownika . Wstyd. Płace głodowe. Cięcia na każdym kroku.
smerf 2010-11-30 23:11:32
Tylko kasa i kasa . Wiecej i wiecej. Nie liczy sie jednostka...a żołądki przecież mamy takie same?!
1
Magazynier 2010-12-23 23:45:58
Next pliss, next pliss jak w rzeźni. (usunięte przez administratora)..
Kołek 2011-01-21 22:33:06
Pracowałem zaledwie 3 dni i dziekuje bardzo....Nie polecam
zgred :) 2011-02-23 17:37:15
duzo można by pisac i mówic na temat tej pseudo-firmy

dwaj pseudo- "dyrektorzy " nie maja pojecia o motywowaniu i zarządzaniu ludzmi w biurze, parodia i tragikomedia w 2 słowach, proponuje studia podyplomowe z zarzadzania kadrami....
na rozmowie kwalif, wszystko jest pieknie przerysowane...mozesz zarobic nawet kilka tys. a podstawe masz marne 1200, plus premia której i tak nigdy nie zobaczysz.

co nie zrobisz albo co zrobisz i tak panom "dyrektorom" nie odpowiada, bo mogłes zrobić więcej dla firmy, mogłes przeciez stanąc na rzesach i zaklaskac uszami - co ja pisze myśle ze i tak by to nie pomogło.

ufff, ten kto tam nie pracował i nie poznał jak wszystko funkcjonuje dogóry nogami nawet nie zdaje sobie sprawy jaką ugle przyniosła mi zmiana miejsca pracy :):):)


kto 2011-03-14 15:20:47
Jakieś spostrzeżenia na temat pracy na stanowisku Koordynatora serwisu? Nowe stanowisko czy ktoś sie zwolnił? Będę wdzięczny za opinie!!
1
pasażer 2011-03-26 21:14:22
Kolega co tam pracuje na magazynie mówił, że bardzo bardzo słabo płacą a wymagania mają jak z kosmosu. Nie wiem może w biurze jako np koordynator jest coś lepiej....Choć koordynatorów było już kilku i wszyscy na pysk polecieli prędzej czy później....Ale próbuj może uda ci sie choć 3 miesiące próby wytrzymać....
anonim 2011-04-08 22:17:03
kto - 2011-03-14 15:20:47

Jakieś spostrzeżenia na temat pracy na stanowisku Koordynatora serwisu? Nowe stanowisko czy ktoś sie zwolnił? Będę wdzięczny za opinie!!

jako były pracownik, moge ci powiedziec iż po obserwacjach jest tam duza rotacja szczegolnie na magazyniera jesli chodzi o serwis to trudno powiedziec kogo tak naprawde szukają - musiałbys pewnie zapytac p. barczyka (śmiech). coz szukaja szukają i znaleźć nie moga ....a dlaczego bo wymagania mają conajmniej jakbys robił profesure a kasa marna....nienormowany czas pracy i inne sraty pierdaty. jest to niepowazna firma - szczerze wspołczuje ludziom ktorzy tam pracuja...
anonim 2011-04-08 22:22:01
pasażer - 2011-03-26 21:14:22

Kolega co tam pracuje na magazynie mówił, że bardzo bardzo słabo płacą a wymagania mają jak z kosmosu. Nie wiem może w biurze jako np koordynator jest coś lepiej....Choć koordynatorów było już kilku i wszyscy na pysk polecieli prędzej czy później....Ale próbuj może uda ci sie choć 3 miesiące próby wytrzymać....

3 miesiace probnego wytrzymac - oj nielada wyzwanie...szczegolnie dla osob ktore maja słabe nerwy i nie pracowały w tak "zacnym" miejscu...naprawde to żenujące jak ta pseudo firma wykorzystuje ludzi, jak ci sie nie podoba to wyper....j
serwus - nerwus 2011-04-17 22:28:53
Kolego na serwisie to jak wsiadasz w poniedziałek w samochód to wysiadzasz z niego dopiero we piątek abo i w sobote. Tak że nawet nie myśl że codziennie bedziesz w domu. A na magazynie to trza mieć niezłą krzepe bo w zimie cholernie zimno (z racji oszczedności) a latem parówa a do tego tony tony proszków do przeładunku co dzień... Natomiast w biurze codzienny stres i zgrzytanie zębów - ciagle sprawdzają jaki obrót wygenerowałeś- jak za mało to morda abo pusta koperta z premią na koniec miesiąca. I ten ciągły grymas twarzy szefostwa - że mało, że niby źle. Ostrzegam wszystkich !!! Chyba nawet lepiej już w Biedronce siedzieć na kasie niż pracować w Sov....przynajmniej robisz swoje (usunięte przez administratora)
byla 2011-05-06 10:59:53
Ja tez tak slyszalam a najszybciej mozna awansowac z recepcj karzda glupis [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sie na to lapie ze lepsza kasa od czsu do czasu do szefowi i jest gwiazda w sovranie
pa
1
olkusz 2011-05-09 12:07:05
To nie prawda ze karzda wiekszosc dziewczyn tam pracujacych jest ze wsi i jak zobaczy szefa w peugocie lub bmw to jest dla nich bogiem a o firmie to szkoda pisac tylko dla ludzi pozbawionych ambicji
pozdrawiam
saper 2011-05-20 23:59:25
(usunięte przez administratora)Dyrektorzy i szefowie całą prowizje do podziału maja a tobie marne 200zł dadza. I co niby mam skakac pod sufit ??? Żałosne. Dobrze ze juz tam nie pracuje. banda wariatów (usunięte przez administratora)
koordynator 2011-05-25 19:34:44
witam
masz racje tyrasz caly miesiac za 1700 a premia w kopercie 200 to i tak ladnie mi dali 100 zenada najlepszy handlowiec pan (usunięte przez administratora) w tureckim sweterku i bialych skarpetkach (usunięte przez administratora)
dno 2011-05-31 14:28:35
A kto tam pracuje??? ludzie ze wsi a wiekszosc wczesniej pracowala na jarmarku sprzedajac jajka ziemiak buraki wiec zaloga jest kompetentna wiec szef ma w czym wybierac a i solarium musi byc
szaloony 2011-07-27 21:18:10
Ogłaszaja sie : wysokie zarobki ! Jeśli 1500 zł to super zarobek to chyba żart. Bardzo sie ciesze że już tam nie pracuje....Wymagania jak z kosmosu: języki, dyspozycyjnośc, uprawnienie takie i owakie + non stop poza domem. Jeśli juz wybierasz sie tam na rozmowe to nie schodź poniżej 3000- 4000zł na reke, na żadne premie "kopertowe" sie nie zgadzaj (usunięte przez administratora)
anonim 2011-08-08 14:45:15
Potwierdzam.Bylem na rozmowie potem zaproponowano mi 2 tygodnie szkolenie itd. Po czterech dniach uslyszalem dziekuje.pewnie bylem za drogi.A wzieli kolesia ktory nie wiedzial na jakiej zasadzie dziala elektrozawor juz nie wspomna o cytaniu dokumentacji.Dla niego bylo wazne koszulka i samochod firmowy.Bo pojecia o serwisie przemyslowym to on pojecia nie mial.Pracowalem w bardzo dobrych SEWISACH i nikt nie dziekuje po paru dniach.Oni poprostu szukaja konia do roboty i kogos kto bedzie na zakladzie w ramach gwarancji nie ma znaczenia czy sie zna czy nie.Bo i tak sa technicy z niemiec.A szczepienia na wlasy koszt?Co to ma byc?Tam sie pracuje przy szpitalnych brudnych i smierdzacych lahach.Skad ja mam wiedziec czy tam jakiegos syfa nie ma. Nie polecam.
1
hobbit 2011-08-08 16:54:16
(usunięte przez administratora)Odradzam stanowczo kontakty z tym pracodawcą. (usunięte przez administratora)
Były pracownik 2011-08-16 23:11:16
(usunięte przez administratora). Za 2 zł by cie sprzedali. Apel do ludzi którzy jeszcze pracują(usunięte przez administratora): GŁOWA DO GÓRY. .Ruszcie zadki z pracą jest coraz lepiej a Sovrana nie jest jedynym pracodawcą na rynku!!! . Miejsc pracy jest coraz więcej wystarczy wysłać parę CV , pochodzić , poszukać. Nie dajcie sie tym wyzyskiwaczom, ile można pracować za miseczkę ryżu? Który uczciwy pracodawca wypłaca pensje kopertowe? A Tym którzy tam nie pracowali szczerze odradzam- STRATA WASZEGO CZASU, PIENIĘDZY I NERWÓW !!!
lineker 2011-10-21 14:52:54
oj chyba jeszcze tylko do stołka przyrósł (usunięte przez administratora)pozostali handlowy zmieniaja sie jak rekawiczki, jedna dziewczyna z handlowego zrobiła to co sie robi jak cie pracodawca robi w ciula - najpierw poszła na długie zwolnienie lekarskie, po czym zaszła w ciaze i wyszła na tym najlepiej ... nie polecam pracy ani na magazynie ( zimą zimno jak chol...ra, latem - sauna) ani zaspeidzielania w handlowym-zawsze bedzie źle, bo i tak nigdy nie bedziesz zbyt dobry...dla dyrektorów -zenada



olkusista 2012-02-26 17:34:51
niestety, ta firma ma dosc dziwna polityke, nie znam sytuacji od srodka bo (jesli mozna to tak nazwac) przepracowalem tam kilka dni. zaczelo sie od tego ze mialem miec umowe na miesiac, pozniej ze mnie sprawdza przez tydzien a przyszedlem podpisac umowe na jeszcze krocej, wyjazd w polske, madry kolega nie dopuscil mnie do niczego ambitnego oprocz pracy fizycznej (a mial mi przez te kilka dni wystawic ocene) na pytania od strony technicznej tez niechetnie odpowiadal. Po wszytkim mialem jeszcze rozmowe z dyrektorem z ktorej nic nie wyniklo i mnie krotko mowiac popierdoLlLl. P.S. niektorzy po osiagnieciu pewnego wieku powinni siedziec na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ie na emeryturze, a tutaj takie osoby dzialajac odpowiednio zapewniaja sobie dobrobyt.... bedziecie szukac w nieskonczonosc odpowiedniej osoby... gratuluje
anonim 2012-12-18 10:18:07
Witam wszystkich zainteresowanych podjęciem pracy w Sovranie, równie serdecznie witam byłych kolegów, którym nie wyszło :). Od kilku lat pracuję w tej firmie, więc myślę, że co nieco mogę wtrącić do tej gorącej debaty. Na początku – forma umowy o pracę i tu pewnie wszystkich zaskoczę, ale ta wyzyskująca za miskę ryżu firma nie daje jak inni tzw. śmieciowych umów o pracę ( u. o dzieło, zlecenie) ale zawsze jest to umowa o pracę i z tego co mi wiadomo pensja nawet na okresie próbnym odbiega od minimalnej. Ciągnąc temat wynagrodzenia dalej sprawa wygląda prosto – jeżeli jesteś dobry a twoja praca przynosi profity to nie będziesz narzekać na pensje. Co do atmosfery panującej wewnątrz – to jest całkiem znośnie, a część ludzi, z którymi pracuję można naprawdę polubić . Na koniec małe sprostowanie co do wypowiedzi Olka z Olkusza niestety Sovrana nie jest siedemnastokrotnym laureatem nagrody „Pędząca Gazela Biznesu ", - chociaż na rynku Olkuskim zapewne tak, myślę ,że lider wszechświata to też zbyt mocne słowa , ale z „Dynamiczna firma ”zgadzam się w 100 %. Pozdrawiam
SRF 2013-07-06 09:17:57
Oooooo chyba ktoś z "górnej półki" Sovrany wyczaił negatywy i przyszedł sobie posłodzić...
1
Cccc 2013-10-27 22:35:01
Dla mnie super.
tu się robiło 2013-12-04 16:04:58
I kto to niby napisał? Ktoś z handlowego jedynie= żałosne,ludzie siedźcie sobie na tych krzesełkach i wzdychajcie do prezesów, może was poklepią po pleckach i powiedzą że dobrze nabijacie obrót w czasach mega kryzysu, którego na tej firmie nie widać od dobrych czterech lat, parę milionów zysku rok w rok daje do myślenia
miko 2014-03-21 10:20:30
zlecenia pewnie mają, są w końcu jedynym przedstawicielem Kannegeissera w Polsce, a w 2013 dostali Diament Forbesa
Jacek 2014-04-04 07:26:37
Ale wszyscy jesteśmy sobie winni, bo gdyby inna postawa pracownika odnośnie płacy czy godzin pracy to pracodawca inaczej by potraktował (albo by zwolnił albo dał podwyżkę) a tak to czuje się bezkarnie i będzie robił co mu się jawnie podoba. BO pracownik faja i się boi :)
1
Artek 2014-04-15 20:08:17
(usunięte przez administratora) Dają mi 1300 official + resztę pod stołem , ot taki układ.Każdy tu tak pracuje nawet szanowni dyrektorzyi w handlowym.To jest Polska. Jest wiele układów w tej firmie.Popracujesz dłużej, wejdziesz w układy to i kasiurke dostaniesz.Ważne żeby szefy miały bryki odpicowane. Brawo SZARA STREFA !
5
Monia 2014-04-15 20:18:00
Zapomniałeś napisać że co miesiąc dają 2-3 miseczki ryżu jak sie dobry obrót zrobisz ....Żal , sens dobrze że porzuciłam tę prace i teraz w London siedze.Ciekawe czy Zbysiu wreszcie awansował z handlowca na starszego Handlowca . Hehhhhh
1
gość 2014-04-29 13:43:42
Hmmm Monia... Czyżby London to nowa dzielnica Olkusza? W sumie nie ma większej różnicy w stwierdzeniu: "porzuciłam tę pracę" od "praca porzuciła mnie" :)Grunt to zachować twarz w każdej sytuacji! Trzeba się przecież szanować!!! P.S. teraz dają po 5 misek ryżu niezależnie od obrotu :))))))))
daibolo 2014-05-08 16:52:53
zakończę temat krótko i zwięźle :D syf na tej firmie był, jest i będzie, firma jest rodzinna(większość z biura to jedna rodzina tylko z innymi nazwiskami), nic się tam nie klei kupy, kierownik magazynu szkoda gadać, handlowcy lizu lizu, dyrektorzy administracyjni niezbyt wiedzą co tam tak naprawdę robią a prezesi robią dobrą minę do złej gry. Firma straciła sporo klientów ale jest sobie sama winna=ogromne marże, chęć wyzysku itp a nowych klientów nie ma kto pozyskać bo handlowcy sprzedają tylko tym którzy jeszcze są wierni Sovranie. Nie ma dobrej organizacji wewnątrz samego zakładu a chcą się uważać za super firmę, żenujące.
daibolo 2014-05-30 11:56:08
to tutaj będą Cię traktować "bardzo dobrze" XD (usunięte przez administratora) nie myśl tyle kolego,bo od myślenia Cię głowa rozboli, szukaj innego zakładu pracy
daibolo 2014-06-13 08:02:34
widzę że cenzura nieźle działa skoro byle opinia jest usuwana przez administratora, żałosne :)

diamenty forbes'a same się nie zdobyły kolego, więc firma prosperuje nie najgorzej. Ale co Ci to zmieni ? I tak usłyszysz że jest kryzys i setki idiotycznych wymówek :D
I jak dla kogoś jest nieważne że firma jest rodzinna i rączka myje rączkę to jest sam sprzedawczykiem i nie szanującym swej godnosci pracownikiem
1
daibolo 2014-10-09 00:09:06
no i co twój komentarz wniósł do rozmowy? nic XD
daibolo 2015-01-06 21:49:31
firma istnieje chyba dłuzej z tego co pamietam niz od 2003 roku.
szkolenia=jezdzisz z handlowcem po pralniach sovrany,tam poznajesz podstawy prania i przy okazji obsluge maszyn. to samo na samej firmie,gdzie równiez pierze sie ubrania i sa przedstawiane srodki chemiczne
Justa 2015-02-20 20:19:20
Pracowałam w Sovrana ok 2 lat i przyznam że wiele sie nauczylam.Potwierdzam wątki powyżej- niestety od początku do konca swojej kariery - nie ważne jaki utarg dla firmy osiagniesz - dostajesz podstawe zwykle nieco wiecej niż minimum + reszte w kopercie....żałosne to. Niektórym pracownikom to odpowiada bo biorą dodatkowy socjal z Urzedu i tak interes sie kreci od lat.Atmosterfa w firmie napięta.Na każdym kroku oszczedności.Prezesi to centusie. Jesli nie wierzycie to sie zatrudnijcie i w niedługim czasie sami sie przekonacie jak to jest.Powodzenia!
1
koordynator 2015-06-25 22:45:15
Nawet dyrektor sie zwolnil prezes szwagier chyba go nie lubil hehe i mu za malo w kopercie dawal zostali sami pseldofachowcy typu barczyk i handlowiec zbysiu
5
ach 2016-05-13 16:42:01
Zarobki jako regionalny są takie dobre @robak bo składają się z podstawy i prowizji :D Kto by tak nie chciał? W dodatku jeszcze dostaje się służbowy samochód.
Zostaw swoją opinię o Sovrana Polska Sp.J - Olkusz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sovrana Polska Sp.J