brak logo

Plastica

Jarocin

Opinie o Plastica

Worrior 2017-01-15 17:10
Plastica to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] firma ludzi ma za nic ludzi trzymają tylko jak są potrzebni jak nie to zwalniają.
Najlepiej w tej firmie mają podpierdalacze oraz azory mistrzów i sami mistrzowie największe obiboki na zakładzie
jedynie co można w tej firmie zrobić to nasrać na nią
2
ktoś 2017-01-15 18:19
Odj...baj się i mów o swoim mistrzu, bo nasz jest akurat spoko.
3
Zwh 2017-01-16 18:15
Niby kilka maszyn pracuje tylko od poniedziałku do piątku, ale tylko w teorii. Praktyka wygląda trochę inaczej, często zmuszają do pracy w sobotę a nawet w niedzielę. A jeśli chodzi o mistrzów to wszyscy są tacy sami, ludzi mają gdzieś, ważne tylko żeby przypodobać się szefowi produkcji i dyrektorowi. Bardzo często szantażują pracowników. Ogólnie firma nie jest godna polecenia, podwyżki miały być we wrześniu tamtego roku a do dziś nie ma, chodzą tylko plotki które rozsiewa samo kierownictwo żeby zatrzymać pracowników, robią z ludzi idiotów.
5
ktoś 2017-01-16 20:43
Zwykle pitolenie a wrzucanie wszystkich do jednego worka jest guzik warte. Po prostu mistrz mistrzowi nie równy i tyle. Nasz dla ogólu jest spoko a ze pewnie znajdzie sie ktoś do narzekania to juz chyba taka przypadłosc w tym całym zakładzie. A ty komu chcesz się przypodobać na zwh? Pewnie często zaiwaniasz do mistrzówki co? :P
2
podwójne standardy 2017-01-18 21:04
Kolejna afera na Higienie....
Na wszystkich zakładach w Plastice sp zoo czytniki do odbijania się kartą są przy wejściach do budynku, jest tylko jeden wyjątek: na ZWH nie ma. Sa tylko na halach produkcyjnych i to nie na wszystkich. Wiadomo czyj to pomysł, okazało się, że kilkadziesiąt osób odbija się po drodze na ZOMIe, ZWM bo... maja bliżej. Wielkie oburzenie przełożonych, nie wolno. Działowi płac to nie przeszkadzało, bo zatrudnia mnie Plastica a nie ZWH, ale szefowi produkcji już tak. wszyscy maja mieć zabrana premie.
Proponuje wprowadzenie takich samych standardów w całej spółce, a za zabrane pieniądze kupcie czwarty czytnik.
7
12 brutto 2017-01-19 09:18
To wszyscy na zwolnienie lekarskie i wtedy szefunciu będzie łagodniejszy. Bo jak są obsady na maszynach to i w nocy możemy pracować jak szef śpi, ale jak nie ma obsad to lipa, stu szefów nie poradzą sobie i każdy o tym wie.
3
Głupia logika 2017-01-19 20:42
głupia logika, bo jeśli nie będziemy produkować Plastica nie będzie zarabiała, Plastica nie będzie zarabiała my nie będziemy mieli pracy i wszyscy będziemy na bezrobociu. 12brutto, a zastanawiałeś się że tak stawianie sprawy jak proponujesz może spowodować że zatrudnią ludzi z agencji pośredniczących pracą? Chorobowe się w Plastice skonczą tylko nas w niej już nie bedzie bo nie bedziemy potrzebni. Ogarnij się dzieciaku zanim cos napiszesz.
3
netto 2017-01-20 13:31
A nam mistrz na zebraniu powiedział ze -2 premii za odbicia to jego decyzja i żeby nie obarczać tym szefa produkcji. Ze jeśli mamy mieć pretensje to wyłącznie do niego. A to co powiedział później chyba bardziej poszło nam w piety niż ta zabrana premia. Co by o nim nie mówić ma gośc jaja.
2
Zwh 2017-01-21 12:00
Co ty piszesz? Kogo zatrudnią? Z jakich agencji pracy? Nawet jak ktoś przyjdzie to nie będzie miał pojęcia o niczym i jak by miał jechać maszyną? Teraz nie ma chętnych do pracy a myślisz, że ktoś przyszedł by jeszcze przez pośredników? Zastanów się.
3
Głupia logika 2017-01-21 17:07
Zapytaj w belli lub innych toruńskich i podtoruńskich zakładach za jakie marne pieniadze ludzie z różnych agencji robią na produkcji. Nasze stawki sie im nawet nie snią. Wiem co mówię bo sama tak pracowałam. Więc zastanów się zanim cos napiszesz bo skończy się ze zwolnia wszystkie pakowaczki i pomocników a zostawią tylko co lepszych operatorów i mechaników. Naprawde tego chcesz pisząc swoje głupoty? Jak nas zwolnią zobaczyny jaki będziesz wtedy madry chłopaku.
1
bulba 2017-01-21 19:34
co też wam powiedział że wam poszło w piety ? nastraszył dzieciaki bezrobociem?
12 brutto 2017-01-21 20:15
Póki co widzę że ludzie sami się zwalniają z tej firmy. Bądźmy poważni. ZWH to filar Plasticy, to tu pracuje najwięcej osób, to tu największe zyski osiąga TZMO.Ale czy najlepiej płacą tu? Wątpię bardzo. Bo jak mechanik z 3 letnim doświadczeniem dostaje 15 brutto, a operator 13. To co tu gadać? Na ZWM i ZFIL w święta nikogo nie było w pracy, lecz na ZWH się dzielili opłatkiem przy maszynach.I co za to mamy? Nic. No i póki firma nie zacznie inwestować w kadry, to taka sama będzie odpowiedź. Jaka akcja taka i reakcja.Wszystko na temat. A roboty w Polsce jest full. Bezrobocie jest najniższe od dwudziestu lat.
5
netto 2017-01-21 20:18
bulba, wręcz przeciwnie. U nas na zmianie takich jazd nie mamy jak inni mają na swoich zmianach. Po prostu komuś należy się szacunek za podejscie do ludzi. Tylko tyle i aż tyle.
3
netto 2017-01-21 20:29
no właśnie na innych brygadach jedni w święta dzielą się na maszynie opłatkiem a na jednej mistrz kaze zatrzymać maszyny i organizuje z obsadami na stołówce wspólne spotkanie wigilijne ze sledzikeim sałatkami i ciastem. :) Da się? Da a podobne przykłady można dalej wyliczac.
2
Głupia logika 2017-01-22 00:19
tia roboty w Polsce jest full i dlatego ciągle pracujesz w Plastice co?
12 brutto 2017-01-22 08:46
Niestosowne pytanie. Niema nic wspólnego z tematem omawianym wyżej
Głupia logika 2017-01-22 15:55
Widać słuszne ma wrazenie że wiekszośc osób wylewajacy tutaj swoje żale to byli pracownicy Plastici.
Zwh 2017-01-29 13:21
Większość to obecni pracownicy.
2
pieluchorób 2017-01-29 17:01
jakoś nie chce mi się wieżyć że mistrz zadecydował o czymś (o karze zaa odbicia) z liderami to oni decydują tylko o tym gdzie się schować zeby nie wpaść w oko szefowi... a agencjami to mogą straszyć na razie to maja problem jak obsadzić maszyny
1
xdg 2017-01-29 19:25
to tak Masz dużo ją pracują 8lat na jako mechanik i msm 13
netto 2017-01-30 20:25
pieluchorób nie musisz wierzyć. ja mówię tylko jak jest u nas na zmianie.
Moderator Jacek 2017-01-31 09:31
Szanowni Państwo netto, Głupia logika i inni
Nie zaśmiecajcie tego forum nic nie wnoszącymi wypowiedziami. Jak chcecie sobie pogadać to wymieńcie się mailami, albo idźcie na piwo. Tu piszcie tylko dłuuugie, konstruktywne wypowiedzi, plusy, minusy, przykłady, patologie i rozwiązania.
5
Źródło 2017-02-03 21:40
Podwyżki od 1 złotego w terminie od 1 do 3 lutego.
Co najmniej dla trzydziestu osób.
Ja00090 2017-02-04 14:49
Moze wiesz cos wiecej?Która hala np bo na zwh na zm C cisza
pracownik 123 2017-02-05 17:32
Netto ty to chyba jakis podpierdalacz.. typowy lizydup mistrza.
1
Zadowolony pracownik Zwh 2017-02-07 01:00
Lekarz strażak policjant czy pracownik stacji paliw pracuje w święta i nie marudzi każdy wiedział na co się godzi tylko tobie marynarzu zawsze coś nie pasuje... mogłeś pilnować okrętu a nie od trzech lat się zwalniasz i zwolnić nie możesz skoro inni płacą to czemu się nie zwolnisz daj przykład, a nie zamęt siejesz? Czy lekarz który będzie Ci potrzeby w święto może sobie nie przyjść do pracy, a jak pożar wybuchnie w twoim domu? niestety nie niektórzy ludzie nie dojrzali do sytuacji min. Waldi i marynarz osoby które nakręcają się wzajemnie. Ps. szef produkcji to też człowiek i pracownik jak ktoś ma coś za uszami to ukara ale jak ktoś pracuje uczciwie to wynagrodzi nie powiem nic złego na szefa ma taką pracę musi za dobre nagradzać za złe karać!
1
Zadowolony pracownik Zwh 2017-02-07 01:17
Ja uważam że w plastice jest ok pracownik zwh polecam pracę i nie zrażać się w pierwszych dniach bo niektórzy chcą Was wykorzystać nie dać się swoje robić i jest ok...
2
fak i o 2017-02-07 19:59
Nie zgadzam się z ani jednym zdaniem.
Pracownik Plastici (Grupa TZMO SA) 2017-02-07 21:24
Szanowny Kolego. Chyba mylisz wypowiedzi moje i innych. nigdy nie pisałem o zwolnieniu się i pracuje tu o wiele dłużej niż 3 lata. Jestem umiarkowanie zadowolony z tej pracy mimo, ze ma kilka minusów o których nie chce mi się teraz pisać. Większość ludzi piszących na tego typu forach jest niezadowolonych i wylewają tu swoje frustracje, bo nie mogą nic zmienić.
Praca lekarza pogotowia czy strażaka w Boże Narodzenie to jest służba społeczeństwu natomiast zwykła produkcja pieluch w fabryce to już co innego.
Pozytywne opinie o Plastice mile widziane
ff 2017-02-08 07:42
Jakjest tak super to niebiesz pieniędzy . A nagradzanie 5% a za chwilę -5% i taka zabawa
1
Op1 2017-02-08 10:05
Fajnie piszesz o lekarzach, strażakach i policjantach. Ale zapomniałeś dodać że oni za dyżur w święta dostają dodatki do wypłaty. Każdy ma prawo narzekać i mówić to co uważa za stosowne póki nikogo nie obraża. A w sprawie pracy, to każdy ma to głęboko w ... Zero motywacji. ZERO.
Bo kierownicy nie dbają o personel, a o czystość. Akcent stawiany na 5s, a nie o jakość i dostępność cześći zamiennych. Tylko panowie od 5s zapomnieli wziąć za wzór wypłaty z Zachodu. A ludzie nie są osłami i wykwalifikowanych pracowników na produkcji nie jest więcej tylko mniej. I ta zasługa też należy do kierownictwa firmy.
5
xxx 2017-02-08 10:58
Pozytywnych opini niestety brak..operatorzy juz skladaja wypowiedzenia bo brak podwyzek a mialy byc juz dawno. Oszukiwanie zwyklych ludzi i tyle.
7
qwertyuiop 2017-02-13 17:56
takiego kretyna to nie widziałem już dawno...
nie wiem jak u Ciebie ale u nas lider podchodzi i pyta się krótko: "przychodzisz w sobotę?" odpowiadam: "nie" i wtedy zwija się na pięcie i idzie dalej. a co do podwyżek i plotek... Kto CI powiedział że będą we wrześniu? ja słyszałem że jest szansa że będą. żadnego oficjalnego info nie było. co do plotek: sami pracownicy rozsiewają najwięcej plotek....
2
Robolrobol 2017-02-16 02:53
I będą te podwyżki?
fdv 2017-02-23 12:31
jeszcze nikt nie płacze że dostał podwyżkę???
Zwh 2017-02-25 11:02
Co może mamy zachwalać zakład za podwyżki? Fajnie, że dali ale już pora jak miały być pół roku temu, ludzie zasłóżyli na to i dostali to co im się należy.
2
INO 2017-02-26 09:26
Doświadczony operator i operator który nie potrafi prostych czynności jak pakowarka,drukarka o rozruchu już nie wspomnę mają taką samą stawkę godzinową śmiech na sali
INO 2017-02-26 09:52
Zamiast motywować doświadczonych operatorów,mechaników to młodym podnoszą bo coraz mniej chętnych do pracy a jak już kogoś zatrudnią to ręce opadają normalnie zakład pracy chronionej. Na operatorów coraz mniej chętnych podwyżki indywidualne tylko przy zmianie angażu czyli mechanik na co liczyć albo iść na lidera ale to trzeba być przydupasem bądź podpierdalaczem na tym polega to stanowisko także z góry dziękuję. Linie są wymagające małpa nie pojedzie jak się wydaje niektórym mistrzom. Szanujcie doświadczonych pracownikow
4
fdv 2017-02-27 17:34
Kto CI obiecał podwyżkę pół roku temu??? bo ja sobie nic po za ciągłymi plotkami na produkcji nie przypominam....
Nick 2017-02-28 08:01
Kartonowy, idź marudzić na stołówke, a nie na forum. Guzik wiesz o pracy lidera czy mechanika, a każdy ma tyle co ma, bo na tyle wyrobił. Mogłeś nie podpisywać aneksu i mieć jaja, a nie siedzieć i narzekać na forum.
6
INO 2017-03-03 00:21
Po pierwsze nie ma takiego stanowiska jak kartonowy, jeśli już to pomocnik jełopie
2
Nick 2017-03-06 13:41
Jak to jest wykonywać polecenia jełopa, odpowiedź nam, kartonowy.
1
operator 2017-03-06 18:37
Jakie polecenia jełopie.. każdy przychodzi i wie co ma robic, robi swoje 8 godz i domu. A polecenia to Ty wykonujesz. Jestes pieskiem mistrza i biegasz jak ci karze. A na rankach w tygodniu to sraka i pełne majty bo szef idzie i bedzie was je**ł. A INO ma racje z tym ze mlodzi operatorzy maja tyle samo a nawet wiecej od doswiadczonych pracownikow.
4
Big Dickson 2017-03-07 20:32
Wielkie brawa dla plastikowej elity. Poziom intelektu i kultury na odpowiednim poziomie. Niema co więcej komentować , każdy kto wejdzie na forum żeby się dowiedzieć co i jak w firmie po przeczytaniu komentarzy będzie mieć wiele do myślenia. I nic dziwnego że malo chętnych do pracy w takim środowisku.
qwertyuiop 2017-03-08 14:08
Big Dickon- udzielasz się na tym forum już lata... w sumie nie tyle udzielasz co płaczesz jak 5 letnie dziewczynka (nawet nie chłopiec), ale już mniejsza o to... Wychodzę z założenia, że pracujesz w Plastice też co najmniej dwa lata. trochę dziwne ze tyle czasu tam pracujesz skoro jest CI tam tak źle i tak strasznie i ogólnie, że Cie tam biją a mimo to pracujesz?
1
Obserwator 2017-03-08 20:48
Jaki jest największy minus pracy w systemie trzyzmianowym czterobrygadowym? (oprócz wyniszczania zdrowia i życia rodzinnego) Ogromne wahania pensji w różnych miesiącach. Przykład z lutego niski nominał i mało setek i mimo podwyżek! przelewy słabiutkie. chyba dlatego podwyżki są w lutym, żeby nie było za dużo wypowiedzeń jak ktoś zobaczy przelew na koncie za cały miesiąc i się zdenerwuje.
5
Big Dickson 2017-03-09 10:58
Szanowny, ja nie "płacze " na tym forum i nie narzekam, w chwili gdy przestanie mi się podobać praca w firmie, to ja to rozwiąże, ale nie na forum. A mój poprzedni komentarz dotyczy wypowiedzi współpracowników i absolutnego braku szacunku. Smutne to jest. Najpewniej my się znamy z widzenia, mijamy się na korytarzach, podajemy sobie rękę, a na forum lecą wyzwiska. Pamiętajmy że wszyscy jesteśmy ludźmi, a potem już pracownikami. Szanujmy się nawzajem.
6
miszczunio 2017-03-10 16:31
Big Dickson, przykład braku szacunku idzie z góry. Zawsze możesz się zaprzyjaźnić z szefem produkcji, on teraz ewidentnie szuka kolegów. Pewnie coś znowu odwalił.
3
INO 2017-03-12 07:32
Jakie polecenia to ty wykonujesz polecenia.Powtarzam ci drugi raz nie ma takiego stanowiska jak kartonowy jest pomocnik, tak jak ty uważasz kogoś kto układa kartony za kartonowego to ja uważam że tylko paru liderów nadaje się na to stanowisko bo cała reszta nie ma bladego pojęcia o procesie,.Jestem mechanikiem z 8 letnim doświadczeniem jak byś chciał wiedzieć
1
Operator 2017-03-23 12:02
Co z tego, że podwyżki dali? Szef produkcji zabierze z 5% i im się wyrówna. No ale przecież podwyżki były, plastica to najlepszy zakład w okolicy, każdy marzy żeby tu pracować.
2
Zostaw swoją opinię o Plastica - Jarocin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Plastica