brak logo

Plastica

Jarocin

Opinie o Plastica

Kcin 2016-10-28 20:08:54
Gość, na której zmianie mistrz mówił, że podwyżki będą na stówę, bo na zebraniu naszej całej zmiany stwierdził coś w stylu, że jeśli będą, o ile będą i że nie dla wszystkich? Powiedział również, że będą one zależały od wyników produkcji i sprzedaży.
1
dragon 2016-10-30 00:46:05
Praca tu jest prosta, albo masz wyje.... , albo masz przejeb......
4
Zwh 2016-10-30 15:12:05
Praca jak praca, nie jest najgorzej, pieniadze przecietne...niestety najgorsze do zaakceptowania na zwh to kilku inżynierów, szczegolnie pan z lini BDM, co wiecznie coś grzebie i znika....maszyna stoi a twierdzi ze to nie on....nic nie potrafi i przez jego brak wieszy my tracimi premie
1
bodzio 2016-10-31 11:15:24
Obiecane podwyżki to było tylko takie zagranie żeby zatrzymać ludzi na wiosnę i żeby nie brali w wakacje chorobowego. Także nie liczcie na nic.
7
Alex 2016-10-31 20:30:17
@siódme poty: "Ale to nic po nowym roku plastica będzie musiała dołożyć"
- Kto ci takich głupot nagadał? Od przyszłego roku niestety minimalna stawka godzinowa nie będzie obowiązywała umów, które my mamy. :(
2
Zwhaha 2016-10-31 20:42:43
"Iwan Gog"- co to za kasztan???
3
wiesiuk 2016-11-03 19:31:51
lipne te forum. ktos siedzi i usuwa czesc wypowiedzi . 2 tyg temu pisalem i zniklo wszystko he a podwyzek nie bedzie ha laminaty upadaja wiec zaklad straci setki milionow he a dla nas nic nie zostanie. proste...
1
Iwan Gog 2016-11-04 08:30:34
No właśnie po to trwa przebudowa na ZFIL żeby zamknąć zakład. Brawo ty i twoja logika.
4
zwh 2016-11-13 18:17:22
podwyrzek nie bedzie he wyru.... nas i tyle ha
3
kubeł pomyj 2016-11-13 21:11:37
Uuu, alee pojechałaś.
Czyli DT,procesowi, kadry,płace, logistyka ,księgowość,finanse, planowanie, to darmozjady tak?
Bez nich nie ma Ciebie.
Ludzie szanujcie się i swoich współpracowników jak sami chcecie być szanowani. Najgorsze to jak uda się skłócić i podzielić pracowników.
6
big 2016-11-23 12:02:38
Nie polecam pracy w tej firmie, ludzie są tam traktowaniu jak niewolnicy, zero szacunku.
5
Nowy pracownik 2016-11-24 11:43:21
a czym przejawia się ten brak szacunku bo jeszcze nie zauważyłem?
1
Nick 2016-11-24 17:28:24
Może zatrudniono ciebie na stanowisko "murzyn"? To wszystko wyjaśnia
Seni Active 2016-11-25 10:15:30
Czy wiadomo już jak pieluchoroby spędzają Boże Narodzenie? przy maszynach czy w domu? Podobno są zamówienia.
6
xxx 2016-11-25 20:44:08
Tradycyjnie przed świętami postoje a w święta produkcja . Już taka tradycja.:-D
4
bgajskdb 2016-12-01 16:08:29
Na chwilę obecną ma iść ATP 101 i 102
1
pracownikzwh 2016-12-02 18:33:49
Święta pewnie spędzone w pracy bo przecież TZMO by zbankrutował gdyby na 2-3 dni maszyny zostały zatrzymane. Zero szacunku dla pracowników i ich rodzin.
6
Bąbel 2016-12-02 20:50:02
Powiedz to Prezesowi albo Dyrektorowi dla nich liczy się tylko wynik finansowy spółki, a nie pracownicy ubrani w pomarańczowe koszulki.
5
opinia o pracy 2016-12-03 11:04:33
plastika dzieli sie na dzialy. w kazdym inna praca i inne zarobki. najgorsze jest zwh ( mordor ) . kuuuuupa roboty a zarobki najnizsze. szukasz pracy w tej firmie . ok ale nie tam . powodzenia ...
6
pracownikzwh 2016-12-05 18:25:44
Prezesowi ani dyrektorowi tego nie powiem, ale na forum moźna napisać fakty o pracy w zwh. Kiedyś jeszcze nazywali zwh- Kambodża.
2
Nick 2016-12-06 17:37:25
Mordor, Kambodża... Hyba nikt z was na budowie nie pracował. Worek cementu waży 25 kg, a worek tynku 30. A wy pieluchach narzekacie.
Nick2 2016-12-06 20:11:38
nick a ile wazy 40 palet z ss ktore ukladam codziennie przez 8 godz
4
operator 2016-12-07 14:48:15
Na budowie na pewno nie robiłeś w nocy, niedzielę i święta i nie Miałeś takiej presji jak na zwh. A poza tym nie porównuj pracy na produkcji z budową. Robiłeś za murzyna to musiałeś zapier...
3
Brawo Wy :P 2016-12-07 19:20:51
Przecież wszyscy zatrudniając się wiedzieliśmy że to czterobrygadówka więc nie wiem skąd nagle te żale, że trzeba pracować w weekendy, w nocy i święta? Ja wiem, że raz jest ciężej raz lżej, ale bez przesady. Niektórzy zachowują się jak dzieci. Tylko płacze, żale i wzajemne podpi..,anie się. Sami się nie szanujecie a chcecie aby was szanowali inni. Zastanówcie się o ogarnijcie w końcu.
3
xxx 2016-12-07 19:51:21
Można pracować w tym systemie tylko za ile oto cały sekret !!! A w polityce zakładu najlepiej za pół darmo !!
4
Nick 2016-12-08 09:01:15
Na budowie, gościu, wszyscy robią w ekipach i nikt nie narzeka jest gorąco czy pada. Praca jest praca. A tobie i innym radzę złożyć się i założyć własną firmę. Pracownicy w tej firmie będą pracować od wtorku do piątku i od 10 do 14. No i wypłata na start 3000 na rękę dla pomocnika i podwyżka co pol-roku. No i dodatki na wszystko... To pół Plasticy do was odejdzie, a po pół roku i tak zaczną narzekać...
3
higiena 2016-12-11 01:31:04
Panie Józefowicz z okazji zbliżających się świąt Bożego narodzenia pracownicy w Plastice życzą panu spokojnych i rodzinnych świąt i dziękują, że te dni spędzą w pracy przy maszynach a nie z rodzinami.
12
Praconik Plastici (Grupa TZMO SA) 2016-12-11 11:58:40
Dobrze powiedziane :) jak będziesz odbierał kolejne nagrody diamenty biznesu pamiętaj, ze my tez chcielibyśmy spędzać Boże Narodzenie z rodziną. Moja opinia jest taka: tak podpisywaliśmy umowy o prace w "czterobrygadówce" ale są takie dni w roku, że powinny być od tego wyjątki. Zmuszanie ludzi do produkcji pieluch w Boże Narodzenie to... brak szacunku do swoich pracowników.
Ciekawe czy klienci waszych produktów o tym wiedza.?? Jak wyłączy się maszyny na 2 dni to co się stanie? będą trochę mniejsze zyski? Panie Prokurencie jak zarządziłeś, że wszystkie maszyny ATP pracują w święta to wypadałoby przyjechać w wigilie i podzielić się opłatkiem. Życzę wszystkim spokojnych Świat spędzanych tak jak się chce, a nie tak jak pracodawca karze.
(jeśli się zgadzasz z wypowiedzią kliknij kciuk w górę)
16
SMUTNY POMARANCZOWY 2016-12-12 17:03:41
witam .kolejna wigiliia popołódniówka , w r tamtym roku identycznie , PANIE PREZESIE PODZIEKOWANIA OD MOICH MAŁYCH DZIECI..PIENIADZE TO NIE WSZYSTKO
5
Ziew 2016-12-12 17:33:24
I co, myślisz, że Twój płacz tu na forum spowoduje, ze prezesowi będzie mniej kolacja wigilijna smakowała? Albo dyrektorowi, szefowi produkcji, mistrzowi? Szczerze w to wątpię. Rozumiem nasza frustrację, ale żale na forum to zwykłe gówniarstwo. Nie chcesz, miej jaja i nie przychodź. Tyle w temacie.
4
12 brutto 2016-12-12 19:58:34
100% popieram. Ti co planują i Ti co zarządzają to będą w domach z rodzinami. Jak nikt nie przyjdzie to i tak nikogo nie zwolnią. bez pary pomocników może sobie poradzą, ale operatorów zapasowych niema. Szacunek się należy wszystkim
4
zwh 2016-12-15 18:42:56
Na zwh praca jak u Chińczyków, bez przerwy nawet na święta.
3
ZWh h2o 2016-12-18 10:26:17
Zupełnie nie rozumiem co szacunek lub jego brak ma wspólnego z pracą w czterobrygadówce i w święta? Sorry ale według mnie to kwestia systemu pracy a nie szacunku.
1
zwh 2016-12-18 14:31:02
Gow.. ma wspólnego, gdyby chcieli to by zamknęli zakład na te 3 dni świąt- jak większość firm które mają system czterobrygadowy, a że mają gdzieś pracowników to każą pracować w święta. I nie zadawaj więcej głupich pytań.
3
xxx 2016-12-21 11:48:46
To miłej pracy w święta społeczniaków trzeba Wesołych Świąt
1
pracownicy ZWH 2016-12-26 11:33:35
Jak wykręciliśmy przez cały rok (również w Boże Narodzenie) tyle milionów zysku, chcemy wreszcie czuć się doceniani i liczymy na jakieś solidne nagrody roczne za 2016
4
Robol 2016-12-27 19:45:47
Nie licz na nic, zadnych podwyżek nie będzie ani nagród, nie w tej złodziejskie firmie.
2
A jednak :) 2016-12-28 14:04:01
Nagrody jednak bedą wypłacane juz w grudniu. A na innych zakładach mówią o podwyżkach w styczniu lub lutym. :)
Antysystemowy 2016-12-28 15:34:04
Kolejna plotka
A jednak :) 2016-12-29 19:37:31
Jaka plotka? Premie są już na kontach, dzisiaj były przelewy :P
pracownik 2016-12-30 16:09:29
Premie były, ale tylko dla tych co pracują powyżej 3 lat, czyli połowa pracowników gów.. dostała a równie cięźko pracowali przez cały rok.
2
12 brutto 2017-01-01 09:58:30
Co roku tak jest i dalej będzie.
O-N-A 2017-01-01 18:52:15
Niektórym zawsze będzie źle. Pracowałam już w kilku firmach i w żadnej nie było, że premie dostawali wszyscy równo. W każdej były stawiane jakieś warunki, Plastica nie jest żadnym wyjątkiem więc przestańcie ciągle użalać się nad sobą. Cieszmy się, że w ogóle są, bo jakby ich nie było dopiero byłby powód do żalenia się. Teraz czekamy na podwyżki. :)
1
Nowa 2017-01-12 15:40:01
Słyszałam ze duzo ludzi na zwh pracuje od poniedzialku do piątku na 3 zmiany. Prawda to??
aaaaa 2017-01-14 15:01:06
Na chwilę obecną pracuje jedna hala pracuje w trybie 3-zmianowym tj. 5 maszyn.
bulba 2017-01-15 12:38:44
w lutym już będzie inaczej co miesiąc zmiana...
Worrior 2017-01-15 17:10:39
Plastica to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] firma ludzi ma za nic ludzi trzymają tylko jak są potrzebni jak nie to zwalniają.
Najlepiej w tej firmie mają podpierdalacze oraz azory mistrzów i sami mistrzowie największe obiboki na zakładzie
jedynie co można w tej firmie zrobić to nasrać na nią
2
ktoś 2017-01-15 18:19:15
Odj...baj się i mów o swoim mistrzu, bo nasz jest akurat spoko.
2
Zwh 2017-01-16 18:15:52
Niby kilka maszyn pracuje tylko od poniedziałku do piątku, ale tylko w teorii. Praktyka wygląda trochę inaczej, często zmuszają do pracy w sobotę a nawet w niedzielę. A jeśli chodzi o mistrzów to wszyscy są tacy sami, ludzi mają gdzieś, ważne tylko żeby przypodobać się szefowi produkcji i dyrektorowi. Bardzo często szantażują pracowników. Ogólnie firma nie jest godna polecenia, podwyżki miały być we wrześniu tamtego roku a do dziś nie ma, chodzą tylko plotki które rozsiewa samo kierownictwo żeby zatrzymać pracowników, robią z ludzi idiotów.
4
ktoś 2017-01-16 20:43:25
Zwykle pitolenie a wrzucanie wszystkich do jednego worka jest guzik warte. Po prostu mistrz mistrzowi nie równy i tyle. Nasz dla ogólu jest spoko a ze pewnie znajdzie sie ktoś do narzekania to juz chyba taka przypadłosc w tym całym zakładzie. A ty komu chcesz się przypodobać na zwh? Pewnie często zaiwaniasz do mistrzówki co? :P
2
Zostaw swoją opinię o Plastica - Jarocin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Plastica