brak logo

Plastica

Jarocin

Opinie o Plastica

Iwan Gog 2016-09-13 09:42:25
9,5 brutto na start, a po przedłużeniu umowy 10,5
na ZWH
xxx 2016-09-13 18:52:10
9.50 brutto to na rękę jest kasa konkretna a premia jak przez miesiąc ci nikt jej nie zabierze np. za widzimisię .
1
Iwan Gog 2016-09-16 19:08:14
Naiwny. Ciągle szukają kogoś innego, bo ludzie się zwalniają.
Big Dickson 2016-09-17 11:01:07
http://plastica.com.pl/pl/kariera
tu masz wszystkie oferty pracy. Trudno nie zauważyć
1
xxx 2016-09-18 23:14:22
Na olx są oferty pracy tzmo plastica na okrągło lecą taka rotacja pracowników .
gość 2016-10-02 18:25:28
Już październik a podwyżek nie ma. Oszukali nas?
3
Iwan Gog 2016-10-04 21:17:46
Nie pokazują się nowe oferty bo stare są aktualne. Wypłata taka na jaką się zgodzisz. Wszystko jest w umowie.
Iwan Gog 2016-10-04 21:20:16
A na papierze miałeś obiecane te podwyżki? Bo ja nie.
Nick 2016-10-05 12:20:49
U nas na zmianie jednak nie było powiedziane, że podwyżki będą na pewno. Nasz mistrz mówił, że może będą i jeśli będą.
2
lala 2016-10-11 16:56:10
O podwyżkach wszyscy oficjalnie mówili, ale gów.. będzie a nie podwyżki. TZMO buduje sobie biurowce więc na to kasę potrzebują a ludzi mają gdzieś.
4
lala 2016-10-11 16:56:49
O podwyżkach wszyscy oficjalnie mówili, ale gów.. będzie a nie podwyżki. TZMO buduje sobie biurowce więc na to kasę potrzebują a ludzi mają gdzieś.
3
wiesniak 2016-10-14 08:33:47
placa minimalna plus dodatki za nocki i swieta a po kilku latach płaca minimalna + 1złotówa
3
wiesniak 2016-10-14 08:35:12
poprawka placa minimalna w tym dodatki za nocki i swieta
3
wieśniak 2016-10-17 08:56:58
poczytaj forum i będziesz wiedział.
Jak nie umiesz lub nie chce ci sie czytać to daj se spokój
gość 2016-10-22 00:01:29
Gdzie podwyżki? Głupków z ludzi zrobili, trzeba coś z tym zrobić. Zarabiają na nas grube miliony a my dostajemy ochłapy i musimy na nich zapiepszać. Trzeba zrobić jakiś strajk w końcu, odejść od maszyn albo tak zwolnić żeby poczuli to ci na górze, może w końcu zaczną nas szanować!!!
8
Iwan Gog 2016-10-23 21:18:57
Brawo kolego. Masz moje poparcie. Będziesz przywódcą strajkujących. Podaj proszę Imię i nazwisko żeby znać ciebie. Jesteś płomieniem nadziei. Jesteś jak Prometeusz i poprowadzisz nas ku podwyżkom. Brawo ty
1
gość 2016-10-23 23:44:55
Jest podobno jakiś przedstawiciel pracowników to niech on robi co powinien. Ja tylko stwierdzam fakty, obiecali podwyżki a nic nie ma, tylko premie zabierają.
3
operator 2016-10-23 23:51:14
Coraz gorzej na zwh, ciągle głupie pomysły inżynierów i technologów, ogromne wymagania a maszyny dziadowskie, a o podwyżkach mówiono oficjalnie więc jak to nazwać? Zrobili [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z ludzi i tyle.
3
Iwan Gog 2016-10-24 12:38:54
Jak jest podobno jakiś przedstawiciel, to czemu ty się wypowiadasz na forum a nie u niego? Twoje pisanie tu sprawy nie załatwi. A to że ktoś na stołówce gada że będą podwyżki to wcale nie musi być prawdą. Na papierze nikt tych podwyżek nie obiecał.
aaa 2016-10-25 19:44:14
podwyzek nie bedzie bo firma za duzo mln stracila na laminacie niedoklejonym
2
gość 2016-10-25 22:27:47
Jak mistrz mówi o podwyżkach to znaczy, że jest oficjalnie mówione. Nie będę ci tłumaczył bo coś słabo dociera do ciebie.
2
Iwan Gog 2016-10-26 08:07:17
To idź do mistrza po podwyżkę, bo on ci obiecał. A na forum ty jej nie dostaniesz. Wcześniej pracownicy mieli podwyżki co 1,5 lata, czy przy zmianie stanowiska. I było ok, a teraz siedzą na forach internetowych i piszą że niema podwyżek. A przecież była funkcijna podwyżka. To co jeszcze można chcieć? Idź gościu pracować do przywaciaza, to się dowiesz dopiero co to jest prawdziwa praca. Dostaniesz i podwyżki i płatne urlopy i zwolnienia lekarskie, i dodatek na pranie, i kasę na święta. A w Plascice jest źle, bo podwyżek nie ma.
1
Monisia 2016-10-26 16:21:04
Z tonu wypowiedzi wnioskuję, że pan jakiś biurowiec albo inny niepotrzebny człowiek bo na pewno nie z produkcji, prawda? Jeśli tak to proszę tu nie pisać bo to forum dla pracowników, a nie darmozjadów. Pozdrawiam.
3
Iwan Gog 2016-10-26 17:38:54
Proszę pamiętać że od "niepotrzebnych biurowców", jak pani się wyraziła zależy pani wynagrodzenie miesięczne i całość premii, więc proszę uważać na wypowiedzi. Mam swoje zdanie i mam prawo wypowiedzi
gość 2016-10-26 18:14:01
Ludzie już omijają Plastice z daleka, jeszcze trochę i maszyny będą stały z powodu braku obsady, ludzie widocznie wolą pracować u prywaciarzy.
4
Iwan Gog 2016-10-26 18:31:11
Ale ty jeszcze pracujesz, śmieszne co nie? W ciągu ostatniego roku postawiono 2 nowe linie i tam pracują ludzie, a ty piszesz ze ludzi brak. Dziwnie to jest.
1
siódme poty 2016-10-26 18:41:01
Nie ma podwyżek po awansie na nowe stanowisko podwyżki wstrzymane .Ale to nic po nowym roku plastica będzie musiała dołożyć a fakt te pare groszy za pranie to jest kasa:O . Nawet z urzędu pracy ludzie kierowani mają ten zakład w nosie . Nic nie działa wszystko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale za wszelką cenę zwiekszać produkcję . Trzeba założyć związki zawodowe i zabrać się za nasze prawa . Najlepsze jest to że firme stać na utrzymywanie kofidenta trynkiewicza który patrzy komu zabrać premie patologia.
5
Iwan Gog 2016-10-27 09:29:17
1. Zmiana stanowiska = zmiana warunków umowy oraz stawki
2. Nie masz moralnego prawa oceniać pracy innych w firmie, bo nie jesteś prezesem ni dyrektorem. Przełożony daje ocenę wykonania obowiązków przełożonych.
bulba 2016-10-27 13:29:10
Panie IVAN my chyba pracujemy w dwóch róznych zakladach?
A może płącą ci za pozytywne wpisy?
Moralne prawo ma każdy już nawet takie prawa są nam odbierane/? A ludzi brak wszysstkie linie pracują poniżej minimalnej obsady tam gdzie powinno byś 5 osób są 3 tylko inrżynierów przybywa... moralne byłoby dołożenie obsadzie linni podzielonej wypłaty brakującej obsady
6
Iwan Gog 2016-10-27 13:36:41
Ok, nie każdemu praca musi się podobać. ALE! Jeżeli tak źle w tej firmie, to czemu jeszcze tu pracujecie? Czemu wasze opinie co do warunków pracy się ograniczają do prostych wpisów na forach internetowych oraz gadanie na stołówce? List zbiorowy do prezesa, zebranie z dyrektorem... Cokolwiek jesteście w stanie zrobić żeby zmienić sytuację? Nikt wam tego nie zabrania.
4
siódme poty 2016-10-27 18:17:59
Człowieku pisze jak jest nic nie wymyślam. Pamiętaj że dzięki pracownikowi na dole masz też pęsje ale w tej PRYWATNEJ firmie liczą się tylko ci na górze a wypłata to kpina na taką spółkę jak TZMO tu jest więcej gadania i obietnic jak działania .W przyszłym roku na wiosnę napewno odejdzie dużo ludzi .Bo co tu trzyma człowieka obietnice bez pokrycia i jeszcze śmieszne stawki ,zabieranie premi i dodawanie obowiązków .Faktycznie warto trzymać się za wszelką cenę .
3
gość 2016-10-27 19:12:55
Niestety ludzie nie potrafią się zorganizować i wyrażają swoją opinię na forum bo tylko to mogą zrobić. Pracuję tu jeszcze bo jest blisko, ale jeśli na zwh dalej taka patologia będzie to nie jeden od wiosny będzie szukał innej roboty, za tą pensje nikt nie chce robić w nocy, niedzielę i święta, a na dodatek zabieranie premii, ciągła presja, że zrobione za mało lub odpad za wysoki no i coraz głupsze pomysły inżynierów którzy chcą pokazać, że coś robią. Atmosfera jest zła.
4
Nick 2016-10-27 19:51:46
Współczuję wam wszystkim. Czytam to i płacze
Kcin 2016-10-28 20:08:54
Gość, na której zmianie mistrz mówił, że podwyżki będą na stówę, bo na zebraniu naszej całej zmiany stwierdził coś w stylu, że jeśli będą, o ile będą i że nie dla wszystkich? Powiedział również, że będą one zależały od wyników produkcji i sprzedaży.
1
dragon 2016-10-30 00:46:05
Praca tu jest prosta, albo masz wyje.... , albo masz przejeb......
3
Zwh 2016-10-30 15:12:05
Praca jak praca, nie jest najgorzej, pieniadze przecietne...niestety najgorsze do zaakceptowania na zwh to kilku inżynierów, szczegolnie pan z lini BDM, co wiecznie coś grzebie i znika....maszyna stoi a twierdzi ze to nie on....nic nie potrafi i przez jego brak wieszy my tracimi premie
1
bodzio 2016-10-31 11:15:24
Obiecane podwyżki to było tylko takie zagranie żeby zatrzymać ludzi na wiosnę i żeby nie brali w wakacje chorobowego. Także nie liczcie na nic.
4
Alex 2016-10-31 20:30:17
@siódme poty: "Ale to nic po nowym roku plastica będzie musiała dołożyć"
- Kto ci takich głupot nagadał? Od przyszłego roku niestety minimalna stawka godzinowa nie będzie obowiązywała umów, które my mamy. :(
2
Zwhaha 2016-10-31 20:42:43
"Iwan Gog"- co to za kasztan???
3
wiesiuk 2016-11-03 19:31:51
lipne te forum. ktos siedzi i usuwa czesc wypowiedzi . 2 tyg temu pisalem i zniklo wszystko he a podwyzek nie bedzie ha laminaty upadaja wiec zaklad straci setki milionow he a dla nas nic nie zostanie. proste...
1
Iwan Gog 2016-11-04 08:30:34
No właśnie po to trwa przebudowa na ZFIL żeby zamknąć zakład. Brawo ty i twoja logika.
4
zwh 2016-11-13 18:17:22
podwyrzek nie bedzie he wyru.... nas i tyle ha
2
kubeł pomyj 2016-11-13 21:11:37
Uuu, alee pojechałaś.
Czyli DT,procesowi, kadry,płace, logistyka ,księgowość,finanse, planowanie, to darmozjady tak?
Bez nich nie ma Ciebie.
Ludzie szanujcie się i swoich współpracowników jak sami chcecie być szanowani. Najgorsze to jak uda się skłócić i podzielić pracowników.
4
big 2016-11-23 12:02:38
Nie polecam pracy w tej firmie, ludzie są tam traktowaniu jak niewolnicy, zero szacunku.
3
Nowy pracownik 2016-11-24 11:43:21
a czym przejawia się ten brak szacunku bo jeszcze nie zauważyłem?
1
Nick 2016-11-24 17:28:24
Może zatrudniono ciebie na stanowisko "murzyn"? To wszystko wyjaśnia
Seni Active 2016-11-25 10:15:30
Czy wiadomo już jak pieluchoroby spędzają Boże Narodzenie? przy maszynach czy w domu? Podobno są zamówienia.
4
xxx 2016-11-25 20:44:08
Tradycyjnie przed świętami postoje a w święta produkcja . Już taka tradycja.:-D
2
bgajskdb 2016-12-01 16:08:29
Na chwilę obecną ma iść ATP 101 i 102
1
pracownikzwh 2016-12-02 18:33:49
Święta pewnie spędzone w pracy bo przecież TZMO by zbankrutował gdyby na 2-3 dni maszyny zostały zatrzymane. Zero szacunku dla pracowników i ich rodzin.
1
Zostaw swoją opinię o Plastica - Jarocin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Plastica