brak logo

Plastica

Jarocin

Opinie o Plastica

Pracownik Plastici (Grupa TZMO SA) 2017-02-07 21:24
Szanowny Kolego. Chyba mylisz wypowiedzi moje i innych. nigdy nie pisałem o zwolnieniu się i pracuje tu o wiele dłużej niż 3 lata. Jestem umiarkowanie zadowolony z tej pracy mimo, ze ma kilka minusów o których nie chce mi się teraz pisać. Większość ludzi piszących na tego typu forach jest niezadowolonych i wylewają tu swoje frustracje, bo nie mogą nic zmienić.
Praca lekarza pogotowia czy strażaka w Boże Narodzenie to jest służba społeczeństwu natomiast zwykła produkcja pieluch w fabryce to już co innego.
Pozytywne opinie o Plastice mile widziane
1
ff 2017-02-08 07:42
Jakjest tak super to niebiesz pieniędzy . A nagradzanie 5% a za chwilę -5% i taka zabawa
1
Op1 2017-02-08 10:05
Fajnie piszesz o lekarzach, strażakach i policjantach. Ale zapomniałeś dodać że oni za dyżur w święta dostają dodatki do wypłaty. Każdy ma prawo narzekać i mówić to co uważa za stosowne póki nikogo nie obraża. A w sprawie pracy, to każdy ma to głęboko w ... Zero motywacji. ZERO.
Bo kierownicy nie dbają o personel, a o czystość. Akcent stawiany na 5s, a nie o jakość i dostępność cześći zamiennych. Tylko panowie od 5s zapomnieli wziąć za wzór wypłaty z Zachodu. A ludzie nie są osłami i wykwalifikowanych pracowników na produkcji nie jest więcej tylko mniej. I ta zasługa też należy do kierownictwa firmy.
5
xxx 2017-02-08 10:58
Pozytywnych opini niestety brak..operatorzy juz skladaja wypowiedzenia bo brak podwyzek a mialy byc juz dawno. Oszukiwanie zwyklych ludzi i tyle.
7
qwertyuiop 2017-02-13 17:56
takiego kretyna to nie widziałem już dawno...
nie wiem jak u Ciebie ale u nas lider podchodzi i pyta się krótko: "przychodzisz w sobotę?" odpowiadam: "nie" i wtedy zwija się na pięcie i idzie dalej. a co do podwyżek i plotek... Kto CI powiedział że będą we wrześniu? ja słyszałem że jest szansa że będą. żadnego oficjalnego info nie było. co do plotek: sami pracownicy rozsiewają najwięcej plotek....
2
Robolrobol 2017-02-16 02:53
I będą te podwyżki?
fdv 2017-02-23 12:31
jeszcze nikt nie płacze że dostał podwyżkę???
Zwh 2017-02-25 11:02
Co może mamy zachwalać zakład za podwyżki? Fajnie, że dali ale już pora jak miały być pół roku temu, ludzie zasłóżyli na to i dostali to co im się należy.
2
INO 2017-02-26 09:26
Doświadczony operator i operator który nie potrafi prostych czynności jak pakowarka,drukarka o rozruchu już nie wspomnę mają taką samą stawkę godzinową śmiech na sali
INO 2017-02-26 09:52
Zamiast motywować doświadczonych operatorów,mechaników to młodym podnoszą bo coraz mniej chętnych do pracy a jak już kogoś zatrudnią to ręce opadają normalnie zakład pracy chronionej. Na operatorów coraz mniej chętnych podwyżki indywidualne tylko przy zmianie angażu czyli mechanik na co liczyć albo iść na lidera ale to trzeba być przydupasem bądź podpierdalaczem na tym polega to stanowisko także z góry dziękuję. Linie są wymagające małpa nie pojedzie jak się wydaje niektórym mistrzom. Szanujcie doświadczonych pracownikow
4
fdv 2017-02-27 17:34
Kto CI obiecał podwyżkę pół roku temu??? bo ja sobie nic po za ciągłymi plotkami na produkcji nie przypominam....
Nick 2017-02-28 08:01
Kartonowy, idź marudzić na stołówke, a nie na forum. Guzik wiesz o pracy lidera czy mechanika, a każdy ma tyle co ma, bo na tyle wyrobił. Mogłeś nie podpisywać aneksu i mieć jaja, a nie siedzieć i narzekać na forum.
7
INO 2017-03-03 00:21
Po pierwsze nie ma takiego stanowiska jak kartonowy, jeśli już to pomocnik jełopie
2
Nick 2017-03-06 13:41
Jak to jest wykonywać polecenia jełopa, odpowiedź nam, kartonowy.
1
operator 2017-03-06 18:37
Jakie polecenia jełopie.. każdy przychodzi i wie co ma robic, robi swoje 8 godz i domu. A polecenia to Ty wykonujesz. Jestes pieskiem mistrza i biegasz jak ci karze. A na rankach w tygodniu to sraka i pełne majty bo szef idzie i bedzie was je**ł. A INO ma racje z tym ze mlodzi operatorzy maja tyle samo a nawet wiecej od doswiadczonych pracownikow.
4
Big Dickson 2017-03-07 20:32
Wielkie brawa dla plastikowej elity. Poziom intelektu i kultury na odpowiednim poziomie. Niema co więcej komentować , każdy kto wejdzie na forum żeby się dowiedzieć co i jak w firmie po przeczytaniu komentarzy będzie mieć wiele do myślenia. I nic dziwnego że malo chętnych do pracy w takim środowisku.
1
qwertyuiop 2017-03-08 14:08
Big Dickon- udzielasz się na tym forum już lata... w sumie nie tyle udzielasz co płaczesz jak 5 letnie dziewczynka (nawet nie chłopiec), ale już mniejsza o to... Wychodzę z założenia, że pracujesz w Plastice też co najmniej dwa lata. trochę dziwne ze tyle czasu tam pracujesz skoro jest CI tam tak źle i tak strasznie i ogólnie, że Cie tam biją a mimo to pracujesz?
1
Obserwator 2017-03-08 20:48
Jaki jest największy minus pracy w systemie trzyzmianowym czterobrygadowym? (oprócz wyniszczania zdrowia i życia rodzinnego) Ogromne wahania pensji w różnych miesiącach. Przykład z lutego niski nominał i mało setek i mimo podwyżek! przelewy słabiutkie. chyba dlatego podwyżki są w lutym, żeby nie było za dużo wypowiedzeń jak ktoś zobaczy przelew na koncie za cały miesiąc i się zdenerwuje.
5
Big Dickson 2017-03-09 10:58
Szanowny, ja nie "płacze " na tym forum i nie narzekam, w chwili gdy przestanie mi się podobać praca w firmie, to ja to rozwiąże, ale nie na forum. A mój poprzedni komentarz dotyczy wypowiedzi współpracowników i absolutnego braku szacunku. Smutne to jest. Najpewniej my się znamy z widzenia, mijamy się na korytarzach, podajemy sobie rękę, a na forum lecą wyzwiska. Pamiętajmy że wszyscy jesteśmy ludźmi, a potem już pracownikami. Szanujmy się nawzajem.
8
miszczunio 2017-03-10 16:31
Big Dickson, przykład braku szacunku idzie z góry. Zawsze możesz się zaprzyjaźnić z szefem produkcji, on teraz ewidentnie szuka kolegów. Pewnie coś znowu odwalił.
3
INO 2017-03-12 07:32
Jakie polecenia to ty wykonujesz polecenia.Powtarzam ci drugi raz nie ma takiego stanowiska jak kartonowy jest pomocnik, tak jak ty uważasz kogoś kto układa kartony za kartonowego to ja uważam że tylko paru liderów nadaje się na to stanowisko bo cała reszta nie ma bladego pojęcia o procesie,.Jestem mechanikiem z 8 letnim doświadczeniem jak byś chciał wiedzieć
1
Operator 2017-03-23 12:02
Co z tego, że podwyżki dali? Szef produkcji zabierze z 5% i im się wyrówna. No ale przecież podwyżki były, plastica to najlepszy zakład w okolicy, każdy marzy żeby tu pracować.
4
nikt 2017-03-29 19:26
Tak z ciekawości, za co zabiera premię?
def 2017-03-30 15:11
za słabą produkcję. szkoda tylko że koleżka nie wspomniał, że za dobrą produkcje bardzo często jest +5% a nawet +10%. Taka mentalność ludzi ZWH- piszą tylko i wyłącznie o wadach i co by się nie działo to i tak źle...
2
Op1 2017-03-30 20:58
Za brak słuchawek, za palety poza polami, za używanie niezgodnych narzędzi, za siedzenie (nie można siedzieć)... A produkcja? Szefa nikt o te 5 czy 10 % nie prosi za dobrą wydajność
3
higiena 2017-04-05 17:33
Najlepiej mieć wszystko w dupie i olewać to. Pracownicy nie są szanowani w tej firmie więc nie ma co się spinać i sobie żył wypruwać, odpękać 8 godzin i do domu. Wyjeb... na ich głupie pomysły!!!
5
Siemanko 2017-04-14 22:44
To co, kiedy podwyżki? Co słychać na stołówkach?
operator 2017-04-16 18:51
I co znowu wypadek w plastice, dosc powazny.. i wina oczywiscie pracownika bo nie przrstrzegal przepisow bhp. A dlaczego? Bo trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zeby norme zrobic i 5 procent nie stracic.. je...y wyscig szczurow.
4
z 2017-04-17 16:53
na jakim zakładzie?
zwh 2017-04-18 10:40
Wypadek oczywiście z winy pracownika, przez ich normy i zabieranie premi za produkcję człowiek będzie kaleką do końca życia. Ci co tak kochają plastice powiedzą, po co wkładał ręce tam gdzie nie trzeba. Ludzie muszą się poświęcać i ryzykować żeby nie stracić 5% premi. Tak wygląda rzeczywistość w plastice.
4
abc 2017-04-18 11:15
wypadek był na zwm
Nick 2017-05-12 14:26
Cześć wam. Widzę że się poprawiło w firmie. Nikt nie narzeka na forum, to chyba złotóweczka podziała, co?
1
zwh 2017-05-15 13:09
Niech sobie wsadzą gdzieś tą złotówkę, niby podwyżka była a wypłaty niższe niż w zeszłym roku, ciągle premię zabierają.
1
x 2017-05-15 17:22
na jakim zakładzie i na jakiej zmianie zabierają? I za co?
pracownik zwh 2017-05-15 17:47
No dokladnie! Złotówka wiecej a wyplaty mniejsze niż przed. Porażka jakas.. patologia
2
Pogromca smoków 2017-06-12 04:55
Mistrz ze zmiany d coraz bardziej sie panoszy....pisze wikwintne e-maile.
bogacz 2017-06-13 16:42
znowu ogłoszenia sie pojawiły na jednym z portali . poszukuja pracowników do naszejgo super zakładu. te super zarobki , i super system pracy , super hałas,
3
zwh 2017-06-14 09:35
znowu kasują opinie
Powtarzam odkąd nie ma szefa mistrzowie się rozpanoszyli na maxa dyrektor nie panuje więc można wszystko... Premie zabierają jak za Grzesia!
1
Nick 2017-06-15 08:35
Bo szef się zwolnił, ale system został ten sam.
Xyz 2017-06-16 20:51
Nikt nikogo nie trzyma na sile , zawsze mozna sie zwolnic i isc tam gdzie lepiej .
Iksiński 2017-06-19 12:28
Może napisz na jakich zmianach zabierają premie bo z tego co sie słyszy na hali i stołowce to jednak nie na wszystkich?
Marcin 2017-06-23 21:59
Zewnętrzna firma outsourcingowa poszukuje osób gotowych do pracy w delegacji minimum na okres 1,5 miesiąca w Chełmku lub Tychach.

Po okresie szkoleń, gwarantowane zatrudnienie w Toruniu w fabryce, której uruchomienie planowane jest na przełomie lipca-sierpnia.

Zlecenie polegają na obsłudze maszyn oraz urządzeń wykorzystywanych przy produkcji elementów do klimatyzacji. Dodatkowo wizualna kontrola jakości komponentów oraz raportowanie niezgodności.
System pracy: 3 zmiany (6-14, 14-22, 22-6) od pon do pt, weekendy dla chętnych.
Oferujemy:
* umowę zlecenie kwartalną z odprowadzanymi składkami ZUS (chorobowa dobrowolna)
* stawka 14,03zł brutto/h w tygodniu oraz 15,37zł brutto/h w weekendy
* dodatek "za rozłąkę" 640zł netto co miesiąc do wynagrodzenia
* zwrot kosztów za bilety wykorzystane na dojazd z Torunia do Chełmka/Tych (z pierwszym wynagrodzeniem)
* bezpłatne zakwaterowanie w hotelu
Wymagamy:
* gotowości do wyjazdu na okres 1,5-2 miesięcy
* dużej sprawności manualnej
* wysokiej spostrzegawczości (kontrola jakości)
* umiejętności działania według pisemnych procedur firmy
Marcin 885 886 181
4
A 2017-07-04 10:09
W zabieraniu premii króluje Julian ze zmiany A.
6
Były ZWH.... 2017-07-13 03:03
Kiedyś pracowałem na ZWH. Fabryka całkiem niczego sobie. Wszystko poukładane jak to w korporacji. Wypłata na picie rocznym 26000 brutto stanowisko operator. Teraz jak już tam nie pracuję 67000 na picie rocznym brutto też operator.
Jak się chce to można znaleźć dobrze płatną pracę. Pozdrawiam.
przyszły ZWH? 2017-07-13 21:22
Obecni pochwalcie się ile mieliście na Picie rocznym na różnych stanowiskach za zeszły rok?
jo 2017-07-17 11:32
50000 brutto
przyszły ZWH? 2017-07-17 16:51
a jakie stanowisko i staż pracy?
Podaj nick 2017-07-20 16:29
Ni stanowisko, ni staż pracy nie ma znaczenia. Są pracownicy z różnymi stanowiskami i stażem, a mają podobną stawkę.
Patrycja 2017-07-21 09:16
@Podaj nick a czy w firmie można liczyć na pakiet socjalny? Jeśli tak, to co się na niego składa?
Nick 2017-07-24 19:02
żółw błotny jest bezrobotny jest bezrobotny
TUDUTUDU
nie zjadł posiłku i nie dostał zasiłku
tudutudu
1
Zostaw swoją opinię o Plastica - Jarocin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Plastica