logo Iryd

Iryd

Gołdap

Opinie o Iryd

Usługi_prawne 2015-10-30 14:04:10
Służę pomocą prawną w sprawie problemów z wyegzekwowaniem od szefa ryczałtu za spanie w kabinie samochodu.

Karolina tel. (usunięte przez administratora)
wacek 2015-11-12 11:33:05
niech dadzo nam kierownika jakiegos od nas niech wytypujo kto nowy sie wszystkiego nauczy stary pracownik wie o co we wszystkim chodzi i nie da sie w babbuko zrobic Te nowe osoby to nie nadajo sie odrazu widac a teraz ten w okularach to juz wogle klops nie kierownik
Jojo 2015-11-15 15:01:04
Chciałbym zostać kierownikiem w waszym zakładzie, ale nie wiem czy warto, .....ile mógłbym zarobić?
LUZAK 2015-12-06 08:22:52
ten nowy kierownik niejest zly mozna samemu wybierac prace niesprawdza nikogo niewnika mozna robic co kto chce byle byc na zakladzie w wekendy nie trzeba chodzic do pracy bo on tez nie pracuje Pelen luz Podobno pozmienia wszystko na lepsze juz zaczol bo wekendy wolne jak dla niego to i dla nas
1
irydziak 2015-12-07 07:45:00
no i bedzie zaje........
1
munio 2015-12-11 13:46:47
Kikok atmosfera jest zaje... kirownik jest zaje nie gania z roboty do roboty zagadasz o lepsze stanowisko stajesz i dzialasz nie to co inni kierownicy co szukaja dziury w calym i gania pracownikow nasz jest git
robot 2015-12-16 23:49:09
Luzak to pewnie makowca wpie.. zakrapianego ruskim spirytusem z baryla i ptaszyna, albo jakis pociotek. Widac komus przeszkadza ten nowy albo dyrekcja zacznie wnikac i wymienia go na komendanta SS. Wtedy zacznal sie pomiary czasu na kiblu albo sam sie zorientuje o co tu chodzi i odejdzie. Dlaczego zwykly pracownik uczciwie pracuje i nie narzeka? Z tego nierubstwa ksiezniczkom z pasztetowego lasu w d.. sie poprzewracalo. Piszcie tak dalej moze ktos w koncu doceni albo naprawde zacznie zmieniac na lepsze. Dla nowego podpowiem zeby zaczal od postawienia tych symulantow na pozyteczne stanowisko jak czyszczenie korlety albo do dziurowania. Udawac i narzekac kazdy moze a robic nie ma komu. Pikantne komentarze, ploteczki to strzał z ucha i jakos dzien minał. A czlowiek jak sie uj.. w smarach to po robocie mysli o odpoczynku a nie kombinuje jak komus szpile wsadzic. Nowy jeszcze sie przekona co tu sie dzieje. Kamila wykonczyli to kazdego mozna zajezdzic, " Po grzbiecie dostaje koń, który ciągnie wóz. Konia-luzaka bat nie sięga, bo po co. I tak nie pociągnie." Fajeczek w zeby, drzec ry.. , udawac ze cos sie umie i ganiac ludzi. Najlepsza robota, powiem jak munio po co szukac dziury w calym...
szpadel 2015-12-17 15:54:27
robot co tu sie sapiesz pracownicy kamila nie wykonczyli chyba cos sie w bani ci pomieszalo kamil to byl konkret kiero takiego juz wy ani nikt mial nie bedzie ten nowy jest dziwaczny czlek ale niejest zly zobaczymy co on nam w kartach popisze i jaka wypla bedzie bo reszta mnie wali
1
Kola 2015-12-20 19:55:43
O tak podwyżki idą, bo już coraz więcej ludzi ucieka z Irydu. Kierowników brak, spawaczy brak, kierowcy uciekają do Niemiec i Anglii. Zostaną tylko wopiści i dziewczyny z biura, bo one zawsze na solidną premię mogą liczyć.

Ja też po nowym roku uciekam, ba jak żyć za 1800 pln, to prawie tak jak bym był bezrobotny.
Ewa 2015-12-29 09:44:55
@kamil
co się dziwisz niedowiarku, mój mąż za cały miesiąc tyrania w chłodzie, smrodzie i pyle dostał 1680 zł. Dojechać z Galwieć do Irydu autem, zrobić zakupy na kanapki, o wakacjach dla dziecka to nawet nie ma co marzyć. Żyjemy z dnia na dzień. Takie są realia gołdapskie. Chłopaki co z mężem dojeżdżają powiedzieli że tak jak on popracują jeszcze tylko do wiosny i fruuu. Smutne, ale prawdziwe.
Stary 2016-02-15 15:49:02
o podwyżkach to możesz zapomnieć. W styczniu już je mieliście i chcecie więcej dostaliście 1850 brutto i więcej nie dostaniecie, za rok proszę się zgłosić.
Co do awansu, też niezły żart, ale chociaż może nie zawsze możesz zastąpić pana Piotra.o i tak się do niczego nie nadaje. Pojechał na reklamacje wrócił i nawet nie wiedział czego ona dotyczyła. Na początku stycznia ludzie próbowali wytłumaczyć mu że ramki są krzywo pospawane i sklejka pęka z tego powodu a on co zamiast wysłuchać o co chodzi działa, więc jaki sens się odzywać. A jaki najeżony święty i niewinny kiedy przyszła reklamacja na spody po prostu niesamowite dokoła szukał winnych a sam udaje świętego.
Pracuje tu od 2011 ale takiego burdelu to w życiu nie widziałem. Tak trzymać jak tak dalej pójdzie potracicie ludzi, będą u was pracować tylko ci którzy muszą lub którym kazali. A co do zarobków kiedy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i wychodzi ci najniższa krajowa to jaki w tym sens się udzielać bo i tak dostaniesz ją jak będziesz uczciwie pracować. I jeszcze jedno odnośnie kwoty 1800 nie wspomnieliście że musicie zapieprzać nadgodziny soboty i niedziele, gdyby faktycznie było 1800 za te obowiązkowe 40 godzin nie było by tak źle. Pracowałem dosyć spory okres więc posiadam dosyć sporą wiedzę a to co stwierdziłem jest jedynie kroplą w morzu.
1
Stary 2016-02-18 16:12:19
Tak niesamowite po prostu warunki 1850 brutto po prostu mniej ci nie mogą dać nawet pokuszę się i ci przeliczę 1355,69 netto, nadgodziny i nocne, też muszą ci zapłacić bo tak stanowią przepisy, premia uznaniowa, Tutaj bym zacytował pana M, cyt. Ty nie potrzebujesz premii zarabiasz dużo w akordzie, więc premia będzie dla tych co mało zarabiają. Więc takie stwierdzenie iż warunki finansowe zmieniły się na lepsze to jedna wielka ściema. Jest jak było, cóż w sumie jest nieco gorzej niż 5 lat temu bo jak chcesz z dyrektorami o czymś pogadać bez kija nie podchodź. Ostatnio nawet na dół prezesi schodzą więc takie bzdety że jest lepiej to nic innego jak propaganda, Fakty są faktami.
2
Stary 2016-02-18 23:44:12
Biorąc obecne warunki i stosunek kierownictwa do pracowników, faktycznie ta oferta jest całkiem przyzwoita.
2
Stary 2016-02-22 21:08:38
Podwyżek nie będzie bo firma inwestuje i obecnie ma swoiste problemy przez pana o. Chyba że startujesz na jakieś kierownicze stanowisko. Na produkcji możesz zapomnieć o nich, dlaczego tak sądzę? Proste, pracujesz w systemie akordowym, a stawki się nie zmieniły od ponad 8 lat więc dlaczego system który się sprawdza miałby przybrać inny kształt. To się nie opłaca, ludzie z braku wyboru i tak będą pracować więc nie ma sensu cokolwiek z tym robić.Tutaj pozwolę sobie zacytować pana O. "Nie podoba się to idź się zwolnij, na twoje miejsce jest stu, całą szufladę mamy numerów więc nie jesteś tu potrzebny"
2
*** 2016-03-01 17:14:07
W zeszłym roku szukali sekretarki, w tym roku szukają, poprzednia uciekła czy jej podziękowano? Wiadomo coś jaka jest atmosfera "na górze" ?
aks 2016-04-05 19:58:23
Sory , wszystko to postawione do góry nogami.
robotnik 2016-04-07 09:59:50
szukajo sekretarek kierownikow zastepcow itp itd jednych zwalniajo drugich zatrudniajo i tak wkolo ,u nas na zmiane kierownikow bylo juz wielu sam juz nie wiem o co tu chodzi i do kogo mam isc jak cos trzeba od kierownika Kamil z Ewko jak byli to byli zawsze a teraz niewiadomo kogo o co pytac aks dobrze mówisz wszystko w irydzie jest do gory nogami
muma 2016-04-08 12:45:00
Mlody jest niewnikajacy nie czepia sie o normy jest luzacki gosc i ja sie tam ciesze ze on zadzi to bedzie lajcik
1
szpadel 2016-04-14 11:41:36
masz racje muma mlody ten kierownik nie jest zly chlopak jest ok koles i jak narazie dobrze sie u nas dzieje na zmianie tylko zeby on juz zostal bo ci co mogo byc cos czajo i da rade sie z nimi pracowac to kilka miechow i degradujo z kierownikow tak jak zrobili z ostatnio pare miechow byla jak nie bylo komu kierowniczyc teraz jak nowych poprzyjmowali to dla grubej kopa w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i narazie wydymali jo jak nic a ona sie glupia tak dala oby mlody sie nie dal wydymac to bedzie spoko
lazlo 2016-04-15 07:00:54
masz racje, troche mi jej szkoda, moim zdaniem radzila sobie dobrze i napewno byla lepsza od pana W. potrafila dobrze ządzic ludzmi. Chcialbym aby ponownie byla kierownikiem.
3
mloda 2016-04-15 12:00:19
A ja kocham Mareczka z narzedziowni,cmok.....
3
kensiak 2016-04-17 12:30:38
róbta róbta róbta róbta jak nie macie co i nie wiecie co to tez róbta róbta
lala 2016-04-21 15:44:10
Ja tam najbardziej lubie dyrektora Krzysztofa jest on mądrym wyrozumiałym uczciwym człowiekeim który zawsze wyslucha pomoże niewywyzsza sie jak niewiadomo kto a przedewszystkim szanuje ludzi a ludzie szanujo jego Panie Dyrektorze jest Pan Najlepszy Dziekuje ze pan w tej firmie jest szkoda ze tylko na kensusie ale i tak dziekuje
1
lalex 2016-04-22 18:50:18
A ja lubie Pana Piotra jeśli trzeba kogoś podkablować to tylko do niego, on potrafi rozwiązać każdy konflikt.
Stary 2016-05-12 15:57:36
dobrze że tą panią grubszą zdegradowali bo nie potrzebna jeszcze jedna osoba na stanowisku kierowniczym z kartoteką policyjną.
maczo 2016-05-15 16:14:21
Chesz zdradzic zone czy meza to do Irydu sie zatrudnij zawsze znajdziesz cos do zamoczenia starzy kolesie posuwajo tam mlode kuperki mlodziaki posuwajo starsze babki U nas w firmie jak w Dynasti Iryd jest THE BEST
fonfel 2016-05-15 16:40:39
Kierownicy pracownice pracownicy pukajo kolezanki im tez mozna a co oni gorsi ,stara czy mloda nie wazne wazne aby dala
fonfel 2016-05-15 16:44:20
pukanie fajna rzecz na karzdej zmianie ktos kogos puka ja tez pukam jak mi sie uda
2
normalny 2016-05-15 19:29:22
Ludzie wezcie wy się do roboty bo wam w głowach się przewraca zajmijcie się pracą i swoim życiem
Pipciasz 2016-05-15 21:26:48
Moja pienkna kierowniczka i tak jest najfajniejsza :***********
lol 2016-05-16 05:15:44
Pipciasz ta twoja kierowniczka dala ci ze jo tak chwalisz?
byly pracownik 2016-05-18 12:19:00
Siemanko co tam w Dynasti słychac jak tocza sie wasze losy pracownikow pod okiem wielkiego brata PZDR
ladna 2016-06-22 12:06:50
Ma moze ktos nr.tel.do Mareczka z narzedziowni,plis.Bardzo mi sie podoba,plis
ard 2016-07-02 12:50:42
1800 zl na 3 zmiany i soboty to dobry zarobek ? Moim zdaniem nie
andriej 2016-07-28 19:37:06
Ja spawacz z Ukrainy zarabia u was 3900 zł/m-c. ?
Operator CNC 2016-09-11 17:29:45
Czy ktoś z was wie ile zarabia operator lasera ? Ze zdjęć widzę, że macie Trumpfa 3030 na identycznym pracuję.
obserwator 2016-10-08 10:16:31
Na stronie norweskiego NAV jest oferta do pracy waszej firmy.
Oto co tam napisali:
Stanowisko: Operator lasera
Zakres obowiazkow: obsługa i programowanie maszyn CNC, prasy krawędziowej, lasera, obróbka elementów metalowych
Wymagania konieczne: wykształcenie średnie zawodowe, techniczne; znajomość języka angielskiego w mowie i piśmie podstawowa
Wymagania pożądane: wykształcenie wyższe (w tym licencjat), techniczne; zawód: operator obrabiarek sterowanych numerycznie – wymagany staż 5 miesięcy
Inne: staż pracy ogółem – 5 miesięcy
Rodzaj umowy: umowa na czas określony; praca na trzy zmiany; 40 godzin tygodniowo; system wynagradzania czasowy ze stawką miesięczną
Wynagrodzenie brutto: min 1850zl
Dlaczego jest na norweskim NAV taka oferta?
Czy ktoś z norwegii zainteresuje się taką ofertą?
Uważam że to ogłoszenie bez sensu a jest nadal i ciągle jest odświeżane.
Eruity 2016-10-14 13:00:20
Pytaj, ale podobnie jak w przypadku zakwaterowania od pracodawcy? jakich warunkach? Powiedziano nam, że istnieje dom i hotele. Czy to prawda? Ile osób mieszka w jednym pokoju, a jeśli jest jakiś pokój dla par? Jest to bardzo ważne. Z góry dzięki za informację.
Eruity 2016-10-14 20:25:23
Czy to znaczy, że pracodawca zapewnia dobre zakwaterowanie?
Eruity 2016-10-14 20:38:50
Nie narzekam, ale wręcz przeciwnie - pytam. Nie byłem tam. Dlatego ważne jest, żeby wiedzieć - jakie są warunki życia w obudowie pod warunkiem?
"Były i szcześliwy, że były." 2016-10-17 19:10:36
socjal w irydzie? Wyjazdy dla Oleszczuka na turnieje? Tam nie ma fachowców od kierowania. Tam jest tylko " kij" marchewka nie obrodziła. Ogólna zasada prowadzenia firmy w Irydzie najlepsi odchodzą sami ( bo widzą że inbecyle nimi kierują ( np. Kruwelski lub Świąder) zostaje tylko "przesiew" jak to ma się do rozwoju firmy...? Trzy "eNki" dwie wpadki na alkomacie - umowa przedłużona na dwa lata. Gdzie szacunek do pracy?
"Były i szcześliwy, że były." 2016-10-17 19:11:08
socjal w irydzie? Wyjazdy dla Oleszczuka na turnieje? Tam nie ma fachowców od kierowania. Tam jest tylko " kij" marchewka nie obrodziła. Ogólna zasada prowadzenia firmy w Irydzie najlepsi odchodzą sami ( bo widzą że inbecyle nimi kierują ( np. Kruwelski lub Świąder) zostaje tylko "przesiew" jak to ma się do rozwoju firmy...? Trzy "eNki" dwie wpadki na alkomacie - umowa przedłużona na dwa lata. Gdzie szacunek do pracy?
Leoś 2016-10-22 10:22:32
Pocałujta w d... wójta. Pracowałem do 2010 roku, dłuższy okres za innego kierownika , Andrzej chyba miał imie. Było niexle, zresztą wszędzie jestvtak samo. Pa.
pracownik byly 2016-11-06 11:54:12
jakie zarobki na metalowym
Komandos 2016-11-07 08:35:16
Na metalowym nic się nie zmieniło i nie zmienia.
byly pracownik 2016-11-07 11:06:32
CZYLI TE 1200ZL SIE ZAROBI
1
Ja 2016-11-26 22:41:38
Które tak daj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
2
abstynent 2016-12-05 20:51:49
Co tam Irydki pali rura przed dziesiątym bo niema czego do gardła wlać a cała wypłata poszła na przelew, oczywiście nie wszystkich bo reszta ciężko pracuje na chleb i święta dzieciom a przepite mordy kombinują jak zarobić i się nie narobić. Już niedługo wypłata dobrze i mądrze ją wydajcie a nie na pszeniczną i vipałery z biedronki i tanie wina,pomylśćie o dzieciach a nie aby zalać gardła
mlody 2016-12-08 11:17:47
daja,daja na metalowym,takie laseczki,ze cmok,tyle ze najpierw wazniejsi dostaja,taki pan marek z narzedziowni ma pierwszenstwo,niestety...
Ciekawy 2016-12-08 16:42:19
Kurcze, co to za fucha ten narzędziowy, że wszystkie mu tak dają?
Zostaw swoją opinię o Iryd - Gołdap
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Iryd