SLET Sp. z o.o.

Będzin

Opinie o SLET Sp. z o.o.

anonim 2010-07-13 21:27
Plusy:
- spora firma na solidnych fundamentach,
- miła atmosfera,

Minusy:
- miała być umowa o pracę - po kilku dniach zaproponowano staż,
- miał być staż - okazało się, że nie ma na niego pieniędzy,
- miał być kontakt gdy pojawią się rezerwy na staż w UP - kontaktu od miesiąca brak.

Kierownictwo miłe, ale niezbyt zdecydowane. 7 dni wyrwane z życiorysu (nie wspominając o paliwie)
1
MartiN 2012-02-23 10:08
Ogloszenia naboru do pracy widnieja na ich stronie 24/h i 7dniw tyg i 365dni w roku i wszystko jasne.
1
bezstronny 2012-06-18 22:23
Ta firma -jak się przekonałem zajmuje się sprzedażą specjalistycznych i profesjonalnych narzędzi i maszyn, Ja nie podołałem, jak dla mnie to za trudna branża.Selekcja kandydatów jest niestety jak najbardziej naturalnym procesem rekrutacji,nie dziwią mnie wysokie wymagania i wysoko postawiona poprzeczka,No cóz- jak nie tu to gdzie indziej.Ale ludzie i atmosfera bardzo przyjemna.
obiektywny 2012-06-22 21:30
[usunięte przez admina] \\\\\\\"BEZSTRONNY\\\\\\\" bardzo dobrze to określiłeś, produkty są bardzo wyselekcjonowane i obeznanie się z nimi wymaga czasu + trzeba od razu łapać klientów. Praca w SLET to dobre miejsce by wiele się nauczyć i wynieść sporo doświadczenia.
1
Pracownik 2012-07-23 15:06
[usunięte przez admina] Od ponad 20 lat jestem pracownikiem firmy SLET – co jest wystarczającym świadectwem lojalności firmy wobec dobrze pracującego personelu.
Niepochlebne komentarze są spowodowane frustracją osób, które niespełniany kryteriów zamieszczanych ogłoszeniach i nie otrzymały zatrudnienia w spółce SLET. Jak w każdej firmie handlowej, miarą oceny i wydajności pracownika jest sprzedaż, podejście do klienta, znajomość asortymentu. Firma od lat utrzymuje wysokie standardy obsługi i fachowego doradztwa. Oczywistym miernikiem pracownika jest więc poziom kompetencji jaki posiada i jaki reprezentuje przed Klientem.
W imieniu swoim, [usunięte przez admina] (15 lat pracy w SLET), [usunięte przez admina] (13 lat w SLET) mogę zapewnić o dobrej i zdrowej atmosferze w firmie.
Proponuję również aby osoby negatywnie oceniające SLET potrafiły krytycznie spojrzeć na własne kwalifikacje zamiast bezpodstawnie, anonimowo oczerniać firmę, która od 30 lat funkcjonuje na rynku.
[usunięte przez admina]
były pracowniki 2013-01-03 21:17
Pracowałem co prawda krótko ale nie mogę złego słowa powiedzieć o tej firmie.Atmosfera miła,pracwonicy i szefostwo w porządku.
były pracownik 2013-01-15 09:22
nie polecam nikomu, nawet najgorszym wrogom
3
ja 2013-01-17 20:03
nie polecam
2
2013-08-29 08:50
Opinia grubo przesadzona.
A wypłaty choćby nie wiem co były na czas zawsze.
1
Ja 2013-11-23 21:13
Oj anonim z 28.09 przesadzasz :-) pewnie pani Ula juz wszystko wysprzatala i nie miala co robic :-))))
marcin 2013-12-19 18:55
a czemu żaden z was nie przedstawi się z imienia i nazwiska skoro wszystko jest prawdą a wy nie pracujecie już tam
marek 2014-01-01 21:46
( usunięte przez administratora ) ., bardzo proszę nie kompromituj i nie ośmieszaj się
1
anna 2014-02-09 21:27
jaka jest rotacja pracownikow? to co, na 3 miesiace okres probny umowa o prace,a pozniej nie przedluza?? od czego to zalezy? chcialam tam zlozyc CV, ale jak mam na 3 miesiace isc,to sie nie oplaca. szukam stalej pracy.
anonim 2014-02-09 21:30
ale skoro ustalasz warunki na rozmowie, to nie masz w umowie tego napisane?zmienia Wam tresc umowy?
1
kit 2014-03-16 12:48
Raczej w pracy zostają Ci, którzy sprawiają, że slet ma jakiekolwiek dochody, bo koszta pracownika wbrew wszystkiemu są pewnie znaczne.
tom 2014-03-23 16:51
a co się dzieje ze Slet- na ksawerze? jakiś remont czy jak?
3
xxx 2014-06-12 13:37
Nikomu nie polecam
2
ciekawy 2014-09-18 19:53
Witam.A co z firmą w nowej siedzibie?Rekrutują tam teraz pracowników.Warto się zatrudniać?
zapytanie 2014-09-21 16:54
Też szukają podobno pracowników do serwisu.Warto się tam taką posadą zainteresować?Jest to jakaś konkretna i stała praca?
czlowiek_kot 2014-09-27 00:44
plusy:
- miła atmosfera
minusy:
- duża rotacja nowych pracowników

Nie polecam firmy.
2
obserwator 2014-09-27 14:13
Rekrutacja odbywa się jak przyjęcie chyba do NASA.Połączone przy okazji z reklamą ich sklepu.Trochę to śmieszne.Ale widać że potrzebują pracownikow tanich.Na konkretny zarobek fachowiec tam chyba nie ma co liczyć.Choć fakt, ludzie mili.
2
zainteresowany 2014-11-04 22:22
Jezeli chodzi o terenowego przedstawiciela jak to wyglada? Samochód do dyspozycji po pracy? jaki duzy teren?
Prosze o odpowiedz
2
przedstawiciel 2014-12-08 11:14
Ja również przestrzegam przed tą firmą. Dla ludzi, którzy pracowali w poważnych, dużych firmach, to może być duży szok. Jeździłem do potencjalnych klientów, tylko po co, co miałem im zaoferować? Ceny z kosmosu. (usunięte przez administratora)Niestety, jeśli chcesz być przedstawicielem to nie tam, szkoda nerwów.
4
ph 2015-01-18 21:35
Ja tam nie wierze w takiego typu posty, bo wiadomo, że nie zawsze jest się skazanym na przegraną, wszystko zalezy od umiejętności sprzedaży handlowca, czy dostępności narzędzi pracy. W ogóle jakie narzędzia pracy udostępnia slet i jak sa one rozliczane, a wynagrodzenie jest prowizyjne, czy ma tez podstawę? Pozdrawiam i z góry dziękuję za informacje.
bylyslet 2015-01-19 23:57
głupi jesteś czy co kolego ze sosniowca, nie parkuj tak krzywo :-P
arni 2015-02-09 21:44
ph nie wierz - idź popracuj uwierzysz :)
1
Były pracownik 2015-03-19 15:26
Praca stresująca, szef humorzasty, zarobki przyzwoite, olbrzymia rotacja - często co piątek ktoś był zwalniany, praca często 6 dni w tygodniu 9-10 godzin.
1
a. 2015-04-14 10:02
Miałam przyjemność pracować w tej firmie i nie podzielam negatywnych opinii... Miła atmosfera, super ludzie, ciekawa praca. Rotacja dotyczyła pracowników, którzy nie potrafili sprostać wysokim wymaganiom, jeśli ktoś jest dobry w swoim fachu, nie ma się czego obawiać.
seneka młodszy 2015-04-30 19:37
"Rotacja dotyczyła pracowników, którzy nie potrafili sprostać wysokim wymaganiom" Co proszę???? Pracowałem w tej firmie bardzo krótko, przeniosłem się do konkurencji, gdzie pracuję już ponad rok. Awansowałem, ja jestem zadowolony, pracodawca bardzo wysoko ocenia moje kwalifikacje. Ta firma to totalne nieporozumienie pod każdym możliwym względem.
3
x 2015-07-23 12:47
komentarz syna właściciela nas nie interesuje.
1
PIOTR 2015-08-20 21:14
ja tam pracowałem i nie polecam (usunięte przez administratora)
1
Jorguś 2015-09-03 16:35
Jeżeli 237 osób ocenia niewielką firmę a powiedzmy sobie szczerze, że to nie wszyscy byli pracownicy to jakiekolwiek komentarze są już naprawdę zbędne. To mówi wszystko. Jeśli potrzebujesz stabilnego zatrudnienia na jasnych zasadach wybierz innego pracodawcę. To tyle.
3
Klient serwisu 2015-09-06 00:12
Klienci też oceniają.. :)
Może, dobrze że nie zostałeś..
Ocena 3/6 to 50/50 połowa zadowolona połowa nie..:)

Pikuś 2015-09-06 22:43
Klienci oceniają ? To jest serwis go work a nie tajemniczy klient. Platforma która ocenia pracodawcę z perspektywy pracownika a nie klienta. Czytanie ze zrozumieniem to IV klasa szkoły podstawowej.
1
Klient serwisu 2015-09-10 20:52
Trafiłem przez przypadek na to forum
Jak ci się to nie spodobało, wykasuj pierwszą linijkę mojego poprzedniego wpisu
A pozostałość przemyśl.
Zulugula 2016-02-24 15:01
darujcie sobie aplikowanie w tej firmie... szczerze...
10
Bruno 2016-04-29 10:07
to bardzo ciekawe co tu piszecie ale SLET otrzymał drugi rok z rzędu Diamenty Forbes'a dla Najlepszych Firm z Wojwwództwa Śląskiego !!!
W rankingu Forbesa 2016 wyróżnione zostały firmy, które w latach 2012-2014 uzyskały przeciętny roczny wzrost wartości na poziomie co najmniej 15 proc.
1
er 2016-10-06 21:43
@o dobrze by było gdyby jednak były tutaj foerowane premie zawsze to tworzy się wieksza stawka jak się to wszystko doda do takiej normlanej pensji :
Obserwator 2016-12-29 23:42
76 opinii ..?
Przeczytać można 38
Coś mało wiarygodne to "Wasze" forum...
Sporo ciekawych opinii znika.
10
Zielony 2017-02-05 13:07
Bardzo dziwna firma na rozmowie pytania o to samo co było zawarte w C.V, a następnie podziękowanie za rekrutacje.
Pan Wiertara 2017-02-07 20:36
Poważnie dziwi cię to ze ktos pyta sie ciebie o to co napisane w CV? Chyba dobrze ze nie otrzymales propozycji pracy :)
Zostaw swoją opinię o SLET Sp. z o.o. - Będzin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SLET Sp. z o.o.