SLET Sp. z o.o.

Będzin

Opinie o SLET Sp. z o.o.

anonim 2010-07-13 21:27:37
Plusy:
- spora firma na solidnych fundamentach,
- miła atmosfera,

Minusy:
- miała być umowa o pracę - po kilku dniach zaproponowano staż,
- miał być staż - okazało się, że nie ma na niego pieniędzy,
- miał być kontakt gdy pojawią się rezerwy na staż w UP - kontaktu od miesiąca brak.

Kierownictwo miłe, ale niezbyt zdecydowane. 7 dni wyrwane z życiorysu (nie wspominając o paliwie)
1
MartiN 2012-02-23 10:08:12
Ogloszenia naboru do pracy widnieja na ich stronie 24/h i 7dniw tyg i 365dni w roku i wszystko jasne.
1
bezstronny 2012-06-18 22:23:18
Ta firma -jak się przekonałem zajmuje się sprzedażą specjalistycznych i profesjonalnych narzędzi i maszyn, Ja nie podołałem, jak dla mnie to za trudna branża.Selekcja kandydatów jest niestety jak najbardziej naturalnym procesem rekrutacji,nie dziwią mnie wysokie wymagania i wysoko postawiona poprzeczka,No cóz- jak nie tu to gdzie indziej.Ale ludzie i atmosfera bardzo przyjemna.
obiektywny 2012-06-22 21:30:49
[usunięte przez admina] \\\"BEZSTRONNY\\\" bardzo dobrze to określiłeś, produkty są bardzo wyselekcjonowane i obeznanie się z nimi wymaga czasu + trzeba od razu łapać klientów. Praca w SLET to dobre miejsce by wiele się nauczyć i wynieść sporo doświadczenia.
1
Pracownik 2012-07-23 15:06:50
[usunięte przez admina] Od ponad 20 lat jestem pracownikiem firmy SLET – co jest wystarczającym świadectwem lojalności firmy wobec dobrze pracującego personelu.
Niepochlebne komentarze są spowodowane frustracją osób, które niespełniany kryteriów zamieszczanych ogłoszeniach i nie otrzymały zatrudnienia w spółce SLET. Jak w każdej firmie handlowej, miarą oceny i wydajności pracownika jest sprzedaż, podejście do klienta, znajomość asortymentu. Firma od lat utrzymuje wysokie standardy obsługi i fachowego doradztwa. Oczywistym miernikiem pracownika jest więc poziom kompetencji jaki posiada i jaki reprezentuje przed Klientem.
W imieniu swoim, [usunięte przez admina] (15 lat pracy w SLET), [usunięte przez admina] (13 lat w SLET) mogę zapewnić o dobrej i zdrowej atmosferze w firmie.
Proponuję również aby osoby negatywnie oceniające SLET potrafiły krytycznie spojrzeć na własne kwalifikacje zamiast bezpodstawnie, anonimowo oczerniać firmę, która od 30 lat funkcjonuje na rynku.
[usunięte przez admina]
były pracowniki 2013-01-03 21:17:00
Pracowałem co prawda krótko ale nie mogę złego słowa powiedzieć o tej firmie.Atmosfera miła,pracwonicy i szefostwo w porządku.
były pracownik 2013-01-15 09:22:59
nie polecam nikomu, nawet najgorszym wrogom
2
ja 2013-01-17 20:03:33
nie polecam
2
2013-08-29 08:50:39
Opinia grubo przesadzona.
A wypłaty choćby nie wiem co były na czas zawsze.
1
bezrobotny 2013-09-13 21:29:58
anonim - 2010-07-13 21:27:37

Plusy:

- spora firma na solidnych fundamentach,

- miła atmosfera,



Minusy:

- miała być umowa o pracę - po kilku dniach zaproponowano staż,

- miał być staż - okazało się, że nie ma na niego pieniędzy,

- miał być kontakt gdy pojawią się rezerwy na staż w UP - kontaktu od miesiąca brak.



Kierownictwo miłe, ale niezbyt zdecydowane. 7 dni wyrwane z życiorysu (nie wspominając o paliwie)
było identycznie, tylko bez stażu
rano telefon za ile minut będę
potem gadu-gadu, przesłuchanie ja na stanowisko Jamesa Bonda
jutro szkolenie, po szkoleniu proszę zadzwonić
dzwonię i tłumaczenie firma nie ma pieniędzy na nowych ludzi
to po co robi mi rekrutację i pokazuje sprzęty, chyba że mieli na myśli że mam coś u nich kupić, wiertarkę czy co?
1
Ja 2013-11-23 21:13:35
Oj anonim z 28.09 przesadzasz :-) pewnie pani Ula juz wszystko wysprzatala i nie miala co robic :-))))
marcin 2013-12-19 18:55:11
a czemu żaden z was nie przedstawi się z imienia i nazwiska skoro wszystko jest prawdą a wy nie pracujecie już tam
marek 2014-01-01 21:46:32
( usunięte przez administratora ) ., bardzo proszę nie kompromituj i nie ośmieszaj się
1
anna 2014-02-09 21:27:14
jaka jest rotacja pracownikow? to co, na 3 miesiace okres probny umowa o prace,a pozniej nie przedluza?? od czego to zalezy? chcialam tam zlozyc CV, ale jak mam na 3 miesiace isc,to sie nie oplaca. szukam stalej pracy.
anonim 2014-02-09 21:30:05
ale skoro ustalasz warunki na rozmowie, to nie masz w umowie tego napisane?zmienia Wam tresc umowy?
1
kit 2014-03-16 12:48:03
Raczej w pracy zostają Ci, którzy sprawiają, że slet ma jakiekolwiek dochody, bo koszta pracownika wbrew wszystkiemu są pewnie znaczne.
tom 2014-03-23 16:51:19
a co się dzieje ze Slet- na ksawerze? jakiś remont czy jak?
3
xxx 2014-06-12 13:37:26
Nikomu nie polecam
2
ciekawy 2014-09-18 19:53:04
Witam.A co z firmą w nowej siedzibie?Rekrutują tam teraz pracowników.Warto się zatrudniać?
zapytanie 2014-09-21 16:54:23
Też szukają podobno pracowników do serwisu.Warto się tam taką posadą zainteresować?Jest to jakaś konkretna i stała praca?
czlowiek_kot 2014-09-27 00:44:10
plusy:
- miła atmosfera
minusy:
- duża rotacja nowych pracowników

Nie polecam firmy.
2
obserwator 2014-09-27 14:13:55
Rekrutacja odbywa się jak przyjęcie chyba do NASA.Połączone przy okazji z reklamą ich sklepu.Trochę to śmieszne.Ale widać że potrzebują pracownikow tanich.Na konkretny zarobek fachowiec tam chyba nie ma co liczyć.Choć fakt, ludzie mili.
2
doradca 2014-10-04 09:00:32
Najchętniej zatrudniają stażystów za których płaci urząd pracy. Wiedza i umiejętności się nie liczą.
2
zainteresowany 2014-11-04 22:22:45
Jezeli chodzi o terenowego przedstawiciela jak to wyglada? Samochód do dyspozycji po pracy? jaki duzy teren?
Prosze o odpowiedz
2
przedstawiciel 2014-12-08 11:14:04
Ja również przestrzegam przed tą firmą. Dla ludzi, którzy pracowali w poważnych, dużych firmach, to może być duży szok. Jeździłem do potencjalnych klientów, tylko po co, co miałem im zaoferować? Ceny z kosmosu. (usunięte przez administratora)Niestety, jeśli chcesz być przedstawicielem to nie tam, szkoda nerwów.
4
ph 2015-01-18 21:35:55
Ja tam nie wierze w takiego typu posty, bo wiadomo, że nie zawsze jest się skazanym na przegraną, wszystko zalezy od umiejętności sprzedaży handlowca, czy dostępności narzędzi pracy. W ogóle jakie narzędzia pracy udostępnia slet i jak sa one rozliczane, a wynagrodzenie jest prowizyjne, czy ma tez podstawę? Pozdrawiam i z góry dziękuję za informacje.
bylyslet 2015-01-19 23:57:18
głupi jesteś czy co kolego ze sosniowca, nie parkuj tak krzywo :-P
arni 2015-02-09 21:44:51
ph nie wierz - idź popracuj uwierzysz :)
1
Były pracownik 2015-03-19 15:26:42
Praca stresująca, szef humorzasty, zarobki przyzwoite, olbrzymia rotacja - często co piątek ktoś był zwalniany, praca często 6 dni w tygodniu 9-10 godzin.
1
a. 2015-04-14 10:02:44
Miałam przyjemność pracować w tej firmie i nie podzielam negatywnych opinii... Miła atmosfera, super ludzie, ciekawa praca. Rotacja dotyczyła pracowników, którzy nie potrafili sprostać wysokim wymaganiom, jeśli ktoś jest dobry w swoim fachu, nie ma się czego obawiać.
buka 2015-04-28 00:10:22
Pracowałem ok. 4 miesiące (i tak długo jak na standardy nowych pracowników w Slecie) w tej śmiesznej firmie. Potwierdzam ogromną rotację pracowników z którą nigdy wcześniej się nie spotkałem a jestem obecny na rynku pracy od 12 lat. Przestrzegam ludzi którzy mają zamiar zostawić w miarę stabilną posadę na rzecz spółki SLET pana Mariana ponieważ mogą zostać bardzo szybko bezrobotni.
5
seneka młodszy 2015-04-30 19:37:10
"Rotacja dotyczyła pracowników, którzy nie potrafili sprostać wysokim wymaganiom" Co proszę???? Pracowałem w tej firmie bardzo krótko, przeniosłem się do konkurencji, gdzie pracuję już ponad rok. Awansowałem, ja jestem zadowolony, pracodawca bardzo wysoko ocenia moje kwalifikacje. Ta firma to totalne nieporozumienie pod każdym możliwym względem.
3
x 2015-07-23 12:47:56
komentarz syna właściciela nas nie interesuje.
1
PIOTR 2015-08-20 21:14:47
ja tam pracowałem i nie polecam (usunięte przez administratora)
1
Jorguś 2015-09-03 16:35:30
Jeżeli 237 osób ocenia niewielką firmę a powiedzmy sobie szczerze, że to nie wszyscy byli pracownicy to jakiekolwiek komentarze są już naprawdę zbędne. To mówi wszystko. Jeśli potrzebujesz stabilnego zatrudnienia na jasnych zasadach wybierz innego pracodawcę. To tyle.
1
Klient serwisu 2015-09-06 00:12:40
Klienci też oceniają.. :)
Może, dobrze że nie zostałeś..
Ocena 3/6 to 50/50 połowa zadowolona połowa nie..:)

Pikuś 2015-09-06 22:43:28
Klienci oceniają ? To jest serwis go work a nie tajemniczy klient. Platforma która ocenia pracodawcę z perspektywy pracownika a nie klienta. Czytanie ze zrozumieniem to IV klasa szkoły podstawowej.
1
Klient serwisu 2015-09-10 20:52:17
Trafiłem przez przypadek na to forum
Jak ci się to nie spodobało, wykasuj pierwszą linijkę mojego poprzedniego wpisu
A pozostałość przemyśl.
Zulugula 2016-02-24 15:01:24
darujcie sobie aplikowanie w tej firmie... szczerze...
6
Maciek 2016-04-20 18:07:22
Pracowałem tam kiedyś wiec się wypowiem. Nie wiem jak jest teraz, kiedyś pracownicy byli tam przyjmowani i zwalniani "na okrągło". Co tydzień nowa twarz. Prezes, czy tam szef zwalniał z byle powodu (zwolnię go, bo pali, wyrzucę go bo jest chorowity, zatrudnię go na chwilę i zgarnę jakąś dotację z urzędu). Olbrzymia rotacja kadrowa (ten do zwolnienia, ten na inne stanowisko)...
Szef, osoba nieszczera (choć sprawia wrażenie człowieka uczciwego). Ma ogrom pomysłów, jeden pomysł sprzeczny z drugim. Jest to dosyć denerwujące, do tego dochodzi obawa o własne stanowisko pracy, jak wspomniałem wcześniej. Dlatego praca tam jest raczej stresująca.
Do plusów można zaliczyć wynagrodzenie, nie jest tragiczne i zawsze wypłacane jest terminowo. Atmosfera w pracy jest na ogół miła. Zakład czasem wysyła na kurs, czy szkolenie, choć z drugiej strony nie wypłaca diety za te dni, co jest niezgodne z przepisami prawa.
Jeśli mam być szczery, to powiem, że raczej polecam ten zakład i dodam, że dużo zależy tam od podejmowanego stanowiska.
3
Bruno 2016-04-29 10:07:44
to bardzo ciekawe co tu piszecie ale SLET otrzymał drugi rok z rzędu Diamenty Forbes'a dla Najlepszych Firm z Wojwwództwa Śląskiego !!!
W rankingu Forbesa 2016 wyróżnione zostały firmy, które w latach 2012-2014 uzyskały przeciętny roczny wzrost wartości na poziomie co najmniej 15 proc.
1
Kapituła konkursowa 2016-05-01 20:13:17
Mógł dostać nawet Oskara, Złote Globy i odznakę "zuch na piątkę" jednocześnie. Zupełnie nic to nie zmienia w ocenie tego podmiotu, jako pracodawcy. Nadal jest to ta sama beznadziejna firma. To tyle.
9
milosz prawde ci powie 2016-09-06 18:29:47
Dokładnie. Rotacja, rotacja i jeszcze raz rotacja. Jeśli ktoś po rozmowie kwal. mysli, że zagrzeje tam miejsce to jest w błędzie. Stałych pracowników mozna policzyc na palcach. Reszta jest przyjmowana i zwalniana średnio co miesiąc-dwa. Bez względu na stanowisko pracy! Dyrektor? No i co z tego, każdy - a było ich chyba już kilkunastu :D myśli, że jest "jedyny" tylko ekipa stałych pracowników robi sobie zakłady ile "nowy" zostanie i kiedy szef go wywali. Jesli ktos mysli powaznie o pracy, to z daleko od tej firmy! To nie jest miejsce dla powaznych ludzi.
6
Peter 2016-09-11 10:33:21
Jeżeli macie tendencję do podlizywania się szefowi, donoszenia na kolegów, to polecam. Ogromna rotacja nigdy nie świadczy dobrze - albo kuleje firma, albo proces rekrutacji, więc i tak coś nie tak z firmą. SLET przetrwał dzięki staremu właścicielowi, dzięki znajomościom. Pamiętajcie, że tam ściany mają uszy, a właściciel słucha uważnie, ale sam wie najlepiej, zawsze i wszystko.
1
Rudolf Valentino 2016-09-15 20:07:30
Slet w Będzinie jako pracodawca jest "spalony". Opinie ma fatalną, dlatego "łowi" ludzi z Chrzanowa, Bytomia i innych dalszych miejscowości ( z całym szacunkiem do tych osób), którzy nieświadomi groteskowości Pana Prezesa dają się namówić na pracę, która kończy się bardzo szybko.
6
Kredens 2016-09-19 10:51:15
Atmosfera jest bardzo dobra. Ludzie sa przyjazni i pozytywnie nastawieni.
Pensja... Nie liczcie na wiecej niz dwa. Plus premie ktorych jest niewiele.
Rotacja duza to fakt. Ale jak ktos juz podpasuje szefowi to bedzie siedzial dlugo.
A jak nie podpasuje to szef wymysli jakis powod za ktora wyrzuci. Zwykle powod jest smieszny, nielogiczny lub zenujacy.

Platnosci zawsze w terminie.

Mimo to milo wspominam czas spedzony w Slecie.
Piterpan 2016-10-06 21:28:05
Radzę nikomu nie ufać. Przetrwają tylko co cicho siedzą lub potrafią włazić w d... wlascicielowi. Wybór nalezy do ciebie.
er 2016-10-06 21:43:51
@o dobrze by było gdyby jednak były tutaj foerowane premie zawsze to tworzy się wieksza stawka jak się to wszystko doda do takiej normlanej pensji :
Przeleciałem przez SLET jak spadająca kometa 2016-11-18 13:40:52
SLET to miejsce dla fachowców-serwisantów. SLET to też miejsce dla świetnych i skutecznych handlowców specjalizujących się np. w branży elektronarzędzi. Ludzi, którzy mają fachową wiedzę i umiejętności plus bazę firm i kontakty i potrafią szybko przynieść kasę do Firmy.
Jeżeli czujesz, że należysz do tego grona, to powinieneś sobie poradzić. O ile nie wylecisz z innego powodu niż brak wyników sprzedażowych w pierwszych tygodniach pracy.
Jeżeli nie potrafisz ww. zapewnić i myślisz, że ktoś w ciebie zainwestuje, postawi na rozwój i da ci czas, to zrewiduj to jak najszybciej.

Pozostałe części firmy to w mniejszym lub większym stopniu prowizorka, często oparta na młodzieży na stażach i innych mało kompetentnych osobach.

Szef nie ma pomysłu na długofalowy rozwój firmy i podniesienie rentowności. Ciągle zmienia koncepcję i niestety nie jest otwarty na oddolną inicjatywę i pomysły na uzdrowienie sytuacji. Nieraz to od lat powtarzane oczywistości, które proponują mu kolejne osoby przelatujące przez firmę jak spadające komety. Wiele osób uważało, że ma kompetencje, aby racjonalizować, usprawniać, rozwijać etc. Niestety poległo!

Ogólnie spory bałagan, przykryty miła aparycją. Bałagan, którego nikt nie ogarnie, bo monopol na decyzje ma właściciel.

Ktoś tutaj napisał, że pozostają tylko Ci najlepsi. Wg mnie zostają tylko potrzebni, aby Firma nie pogłębiła kryzysu.

Ogromna rotacja to głównie wina właściciela, który zawsze sam zajmuje się rekrutacją. Nie potrafi jasno i precyzyjnie określić swoich oczekiwań, wdrożyć pracownika, poświęcić czas i wykorzystać jego potencjału.
5
Przeleciałem przez SLET jak spadająca kometa 2016-11-18 13:43:19
SLET to miejsce dla fachowców-serwisantów. SLET to też miejsce dla świetnych i skutecznych handlowców specjalizujących się np. w branży elektronarzędzi. Ludzi, którzy mają fachową wiedzę i umiejętności plus bazę firm i kontakty i potrafią szybko przynieść kasę do Firmy.
Jeżeli czujesz, że należysz do tego grona, to powinieneś sobie poradzić. O ile nie wylecisz z innego powodu niż brak wyników sprzedażowych w pierwszych tygodniach pracy.
Jeżeli nie potrafisz ww. zapewnić i myślisz, że ktoś w ciebie zainwestuje, postawi na rozwój i da ci czas, to zrewiduj to jak najszybciej.

Pozostałe części firmy to w mniejszym lub większym stopniu prowizorka, często oparta na młodzieży na stażach i innych mało kompetentnych osobach.

Szef nie ma pomysłu na długofalowy rozwój firmy i podniesienie rentowności. Ciągle zmienia koncepcję i niestety nie jest otwarty na oddolną inicjatywę i pomysły na uzdrowienie sytuacji. Nieraz to od lat powtarzane oczywistości, które proponują mu kolejne osoby przelatujące przez firmę jak spadające komety. Wiele osób uważało, że ma kompetencje, aby racjonalizować, usprawniać, rozwijać etc. Niestety poległo!

Ogólnie spory bałagan, przykryty miła aparycją. Bałagan, którego nikt nie ogarnie, bo monopol na decyzje ma właściciel.

Ktoś tutaj napisał, że pozostają tylko Ci najlepsi. Wg mnie zostają tylko potrzebni, aby Firma nie pogłębiła kryzysu.

Ogromna rotacja to głównie wina właściciela, który zawsze sam zajmuje się rekrutacją. Nie potrafi jasno i precyzyjnie określić swoich oczekiwań, wdrożyć pracownika, poświęcić czas i wykorzystać jego potencjału.
5
Zostaw swoją opinię o SLET Sp. z o.o. - Będzin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SLET Sp. z o.o.