logo Inicjatywa Mikro sp. z o.o.

Inicjatywa Mikro sp. z o.o.

Kraków

Opinie o Inicjatywa Mikro sp. z o.o.

anonim 2010-07-13 09:11:46
No kiedy to byla super fima ale teraz ... niby rekrutuja, plny wielie ale jak popatrzec to jedno wielkie bagno... jedna zaleta to ta ze jest wiec jak sie ma prace to placa ale jak mala firma ma abicie korporacyjne to i strasze to i smieszne
Anonim 2011-02-22 17:31:18
Oferuja prace od pon-piatku, w godz 8-16. Paca polega na byciu przedstawicielem tzn. poszukiwaniu pozyskiwaniu nowych klientow (np. za pomoca telemarketingu, wsrod znajomych i innych ...?), sprzedazy kredytow, ale rowniez windykacji, i co smieszne trzeba miec walsny samochod. Co jak dla mnie jest smieszne, jakbynie bylo mamy XXI w takl strasznie teraz jets nastawienie na wychodzenie do klientow, ale na samochody ich nie stac, niby zwracaja za paliwo, ale nie wiem jak jest z amortyzacja, ja tam nie mam zamairu tluc wlasnego samochodu w pracy ... To jets po rpostu smieszne i zalosne. Babeczka mi powiedziala, ze teraz juz nie zatrudnia sie praciownikow do oddzialu, gdzy nowych placowek sie nie otwiera, bowiem do klienta nalezy wyjsc samemu. Smieszna jakby nie bylo coraz wiecej powstaje bankow, sklepy wypierajan placowki bankowe i instytucje finansowe. Moje zdanie jest atkie cche sie miec pracownika mobilnego/przedstawieciela to nalezy sie szarpnac i kupic mu samochod a nie robic z siebie biedakow ... A jeszcze wspomne jak wygladała rozmowa kwal. babka dzowni pyta sie czy jestem zianteresowana dalej praca, po czym ile chcilabym zarabiac? Masakra, gdzie przez tel takei pytania zadawac, zero kultury .... oraz czy mam swoj samochod, to bylo zalosne i smieszne zarazem. Wielce kierwniczka pewnie, zarabiac chca ale nic w zamian ... Porazka totalna jak dla mnie ...
1
były pracownik IM 2011-03-10 22:24:28
Witam, dzisiejsza sprzedaż wymaga wyjścia naprzeciw klienta, jeżeli oczekujesz że klient do ciebie przyjdzie to skieruj swoje CV do marketu tam klient sam przyjdzie do kasy zapłacić. Zwrot za przejazd jest wg. stawki ustawowej. Wiele się w tej firmie nauczyłem, jest tam kilka osób które pracuja tam od poczatku działalności tego funduszu i ich podziwiam, ja odszedłem bo po kilku latach sie juz nie rozwijałem, a struktura organizacyjna płaska pozdrawiam [usunięte przez moderatora]
jednorazowo 2011-04-28 21:52:43
Uważam, iż prawdziwie istotne są wypowiedzi osób które podjęły pracę w firmie. Poznały atmosferę, strukturę i metody pracy. Znam mikro dość dokładnie, przyjęte tam zasady oceny wiarygodności klientów wymagają wizyty w ich miejscu prowadzenia działalności. Sama posiadam kilkuletnie doświadczenie w pracy w bankach i zasady podejście do klientów w mikro i cała procedura jest zupełnie inna. Każdy wybiera co mu bardziej odpowiada praca w wielkiej korporacji gdzie za pewne dostanie samochód, ale prawdopodobnie będzie mróweczką, którą bez zastanowienia można zastąpić inną podobnym "insektem", czy pracę w mniejszej firmie, dla której miedzy innymi flota jest większym wydatkiem, i może nawet obecnie nieosiągalnym, w zamian pracując w "mniejszej" strukturze, być mniej anonimowym, i bardziej pracownikiem, człowiekiem mniej trybikiem.
3
gd 2011-10-25 15:56:16
Kiedyś fajnie się tutaj pracowało, natomiast teraz to jest jedno wielkie bagno. Ciagłe zmiany, które nie wiadomo do czego prowadzą...ambicje korporacyjne, ktore raczej nie wnoszą nic dobrego.. Być może w dłuższej perspektywie czasu, wszytskie zamierzone cele zostaną osiągniete, jednkaże teraz nie życzę pracy w tej firmie. Chyba, że ktoś lubi pracować całą dobę za marne grosze i w ciągłym stresie, w ciągłych zmianach ...Pozdrawiam i życzę wszystkim pracownikom sukcesów i wytrwałości
1
anonim 2011-12-08 10:53:25
Zatrudnij się w jakimś banku i siedź na miejscu czekając na Klienta. Popracujesz góra 2 miesiące. W porywach 3. Załosne jest to co piszesz i widać że nie masz pojęcia o pracy doradcy finansowego (bez względu na to czy pracujesz w firmie pośredniczącej czy też w banku). Proponuję zostać piekarzem :-)
1
bez niku 2012-01-19 09:53:10
no i teraz zatrudnienie się oznacza zgodę na niepłatne nadgodziny i to nie z własnej woli czy chęci a z obowiązku
1
franek 2012-12-22 05:12:47
Fajnie to było do 2007 teraz to tam trzeba gonic własny ogon zeby zarobic!!!
2
lukas 2014-04-07 17:15:20
To może ktos wie, czy pracowników chociaz wspierają i dobrze im płaca, skoro klienci mają sporo do narzekania.
2
Lajca 2014-04-10 22:39:04
Wszystko rozbija się o pieniądze. Znowu zależy to od tego co dla kogo znaczy dobre zarobki... bo jednemu starczy 1500 a innemu 4500- także konkretnie.
roczniak 2014-04-13 21:14:53
inicjatywa mikro zajmuje się finansami, a skoro są w tej branży to raczej zarobki sięgają tej Twojej górnej granicy
1
Bond 2015-01-29 21:40:04
Ja osobiście jestem zadowolony. Pracuje w IM ponad pół roku. Świetna atmosfera, ludzie pomagają, dużo się można nauczyć. Jak ktoś chce zdobyć doświadczenie w finansach to polecam.
2
Były 2015-03-03 15:19:14
Zgadzam się z Bondem. Pracowałem w IM i byłem bardzo zadowolony.Miałem stałą podstawę i fajną premię od wyników.Dostosowanie dotyczy również pracowników, każdy ma jasno przedstawioną pozycję w strukturze.
2
Walczyk 2015-03-28 10:43:44
Bzdura .jak nie masz wyjścia to pracujesz w inicjatywie mikro.
2
ex 2015-04-09 21:16:55
Panie Były-to dlaczego juz były? -chyba praca była w zupełnie innej firmie. Proszę nie opowiadadac bzdur.
2
Tal-Rasha 2015-04-15 12:36:02
Nie wiem kto pisze że ten "pracodawca" jest dobry rzetelny uczciwy i szanujący swoich pracowników po przepracowaniu tam 2 lat stwierdzam iż może to być tylko Dyrekror ds. sprzedaży ktoś z HR lub sam Pan prezes.
Zmuszają cię do 9h pracy mowiąc że masz niby 1 h wolnego (gdzie i tak siedzisz i robisz), premie jak zrobisz za dużo razy to Cię wywalą boś nie rentowny (wiem tu nie działa logika). Potraktują Cię jak złodzieja szumowinę i najgorszy element (GPS w telefonie rozmowy tel nagrywane czy na podsłuchu oddział w którym siedzisz). Nie chce pisać innych dodatkowych sytuacji które mają miejsce bo te osoby które to spotkało jeszcze nie znalazły pracy
4
pracownik IM 2015-05-06 21:57:57
osoby niezadowolone z pracy w IM chyba szukaja pracy gdzie nie trzeba nic robić i zarobić i nie lubia pracy w sprzedaży, znam tu osoby, które pracują wiele lat i są zadowolone, firma jest uczciwa wobec pracowników, płaci na czas i człowiek nie jest tylko szarym trybikiem jak w korporacji, najważniejszym tu jest być sumiennym i uczciwym, ponieważ zwalczane jest wszelkie kombinatorstwo, którego w świecie finansów nie brakuje. Jedyne na co można narzekać to ciągłe zmiany, nad którymi trudno czasem nadążyć.
1
xxx 2015-05-19 15:31:46
Jeśli zostaniecie zaproszeni na rozmowę w sprawie pracy z "Panem Prezesem" to Was oleje, a potem powiedzą że coś im się nie podoba jednak i zaproponują współpracę na zasadzie pośrednictwa. Stracicie tylko czas i pieniądze na dojazd do Krakowa, a pracy i tak nie dostaniecie.
5
Tal-Rasha 2015-06-08 23:56:37
Widzę że Pan Prezes wraz z działem HR ostro działają.
Ta firma to jedna wielka porażka. Nawet nie mają czelności by z podniesionym czołem wywalić pracownika który pracował tam przez kilka lat (na wysokim stanowisku). A wy tu piszecie o szacunku?
Pan Prezes już wielokrotnie pokazał na co go stać.
I pozdrawiam zarówno jego jak i Panią która pisze wraz z nim opinie i te wierutne bzdury jakoby firma jest OK.

Idź do pracy a sam się przekonasz że wszędzie lepiej byle nie tam...
4
Prawda 2015-06-26 02:57:54
Tel-Rasha pisze samą prawdę. Tak zakłamanej firmy jeszcze nie spotkałam. Można by serial o niej i osobach nią władających nakręcić. Każdy klient, każdy pracownik jest traktowany jako oszust i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Wyrzuca się lub zmusza do odejścia osoby, które robią plany i zarabiają dla firmy duże pieniądze, szczególnie jeśli robienie planów przychodzi im łatwo - tak, to absurd, ale tu obowiązują dziwne zasady. Manipulacja pracownikami jest na najwyższym poziomie. Kłamstwa są na porządku dziennym, uczestniczy w nich właściwie cała centrala, bo nie wykonanie poleceń szefa tj. kłamstw, skutkowało by wyrzuceniem z pracy. Nie polecam na dłużej niż pół roku. Jeśli nie masz chwilowo pracy i potrzebujesz cos na przeczekanie to tak, zawsze jest podstawa w tej marnej małej firemce, która jest coraz mniejsza, bo wielu pracowników już nie ma. Ci co pracują, zobaczcie w raportach ilu będzie pracowników w lipcu. Zdziwicie się ilu odeszło:-)
4
wolny 2015-07-02 13:17:05
i jeszcze wszelkie swoje fanaberię i nieudolność zwalają na byłych pracowników.
3
wolny 2015-08-09 09:29:34
Podjęcie decyzji o odejściu z tej firmy uważam za jedną z lepszych decyzji w swojej karierze zawodowej. A opinie i "niekompetencjach" byłych pracowników to dostarczają sami klienci, którzy dzwonią i informują w jaki sposób krążą opinie o byłych pracownikach. Np. braki w dokumentach (niejednokrotnie dostraczanych do centrali kilkanaście razy itp. itd). Chaos i destrukcja. Jedyny plus to współpracownicy z innych oddziałow.
Sami 2015-12-02 21:00:56
Odnosnie 9 godzinnego trybu pracy - chyba zostałeś o nim poinformowany przed podpisaniem umowy,mogłeś się na to nie zgodzić i umowy nie podpisać, a nie wylewać swój żal na forum.Odnosnie wysokich premii jako powód wypowiedzenia,to rzeczywiście moze to byc prawda,ale jeżeli ta premia była za uruchomione pożyczki oparte na kłamstwach i podrobionych dokumentach. IM jest bardzo dobrym pracodawca,który jest w stanie zrobić wiele dla pracownika,który jest uczciwy i pracowity,wiec polecam prace dla wszystkich z obawami.
123 2016-04-07 21:13:37
niestety to prawda, przestrzegam przed pracą w tej firmie!
3
123 2016-04-07 21:36:41
firma rekrutuje trochę na zapas i we wszystkich miastach bo cena jest ta sama. odradzam jednak prace w tej firmie. atmosfera pracy tragiczna, zmuszaja do pracy po 10 godzin, współpracownicy to mitomanii, nikt nikomu nie ufa, wszyscy są podejrzewani o nieuczciwość w tym klienci, firma nie traktuje równo wszystkich pracowników, są równi i równiejsi!!! (jedni dostają premię, bo sobie wynegocjowali, mają specjalne bonusy, dodatkowe premie nie ujete w systemie premiowym) do konca nie wiadomo czego oczekują,zrobisz plan żle, nie zrobisz tez żle, niejasne zasady premiowania,odpowiedzialność zbiorowa, dopytywanie nie jest mile widziane, zmiana zdania i decyzji to norma, nikt za nic nie chce brać odpowiedzialności, ludzie sa zestresowani, boja sie wszystkiego, inicjatywa jest niemile widziana, kazdy na kazdego wilkiem patrzy, donosy na porzadku dziennym ... mobbing i dyskryminacja... niestety odradzam...
5
snowden 2016-05-12 10:52:25
Droga pani co za potworka pani tu umieściła. Jakie fundusze inwestycyjne, jaki holdING?
3 2016-06-01 19:17:22
no to ciekawe, niech pani poda namiary na taką ciekawą ofertę
Zostaw swoją opinię o Inicjatywa Mikro sp. z o.o. - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Inicjatywa Mikro sp. z o.o.