brak logo

Cabind

Bielsko-Biała

Opinie o Cabind

gość. 2014-04-01 19:24:29
No i prosze ale sie porobiło,kolejna z pseudo liderek z TSA wylądowała na maszynie,ciekawe czy teraz jej tak do śmiechu jest jak zapieprza ,juz nie mówi do innych że mają robić na 2 masz.i woła ogień,ogień haha,biedna ta nasza Agata,a taka mądra była,
2
Skowronski 2014-04-15 13:42:41
Tęsknicie za mną?
3
gutek 2014-04-28 17:16:39
człowiek zapier.... żeby dogodzić kierownikowi a tu wiecznie zle wiecznie mało, (usunięte przez administratora)...pracownikom więcej roboty,i papierkowej i wymyślanie tylko żeby utrudnić życie pracownikowi!!!!!!!!i wieczne słyszane słowa MA BYĆ NORMA WYROBIONA,MA BYĆ TO MA BYĆ TAMTO ZROBIONE!!!!!Sami se kur.. stańcie na maszyny i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ciekawe ile i jak zrobicie!!!!Mojej wspaniałej liderce dziękuję za obrabianie każdemu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przez nią również odeszłam z firmy,gdyby nie dawała pewnej osobie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nie donosiła dawno by wyleciała.Zero szacunku dla pracowników.Tak jak piszecie,zabierają premie o byle co już mi się nawet nie chce pisać jaki koszmar tam przeżyłam,ile ludzi płakało przez Tych [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w firmie.Ludzie uciekajcie z tej firmy za takie pieniądze znajdziecie inną pracę
3
jo 2014-05-03 12:39:01
uciekać uciekać za te 1250 marne niech se sami robią padalce jedne jakiś normy?? Na pewno hahaha
1
eci 2014-05-31 14:25:24
a na liderke musi robic kierownik bo ona przecież nie leży!!!!
3
biurowiec 2014-06-04 15:12:19
...hmm, ciekawi mnie jedno, skoro tak fajnie jest w biurze,nic nie robiąc, dostawać dużą kasę, to dlaczego wszystkie osoby pracujące na produkcji,które dostają tą szansę "zasmakowania tego miodu" tak szybko z niej rezygnują i płaczą, że chcą z powrotem na produkcję bo inaczej się zwolnią ?? ...ludzie pamiętajcie, wszędzie dobrze gdzie nas nie ma......... A co do zarobków, chcę dostać te 3000 brutto miesięcznie po codziennych 12 godzinach pracy, nie napiszę tu wtedy ani słowa...ja już też jestem Wami wszystkimi zmęczo...tym pierdo..., zapraszam, może ktoś się zamieni ?? jeśli nam się nie podoba, zawsze możemy zmienić pracę...
1
Jery 2014-07-01 23:48:12
był jaki był czasem wredny czasem złośliwy , ale zawsze spoko i mozna sie bylo z nim dogadać . trzymaj się tam na górze :(
1
;) 2014-07-20 17:34:41
przez 2 tygodnie nie było kierownika kefira i nie miał kto mącić na produkcji... dlaczego ten czas tak szybko minął?
arancia 2014-07-23 19:51:20
Oczywiście że potrzebna jest osoba która weżmie wszystko w swoje ręce i zarządza ale nigdzie nie jest potrzebna osoba która mąci i wręcz przeszkadza.A pana kierownika nie interesuje nic poza faktem ile wiązek będzie zrobione no i dlaczego tak mało?Zarządzanie pana kierownika i pani kierownik (usunięte przez administratora)ogranicza się do popędzania ludzi a stylu no róbcie,róbcie,szybciej,szybciej,postawię wam kamery i wszyscy pójdziecie do zwolnienia...i wiele podobnych.Czy to pomaga?Wręcz przeciwnie,stresuje i powoduje frustrację z powodu niedocenienia.Bo jest wiecznie mało!Marzena CHCIAŁEŚ zobaczyć jak jest u nas w zespole to zapraszamy.Ciągle ktoś się zwalnia więc poczekaj jeszcze chwlkę...
1
sandra alek 2014-08-20 23:49:02
zarobki mogłyby być wieksze , w tym zakladzie sa najmniejsz jesli chodzi bielsko
gatta 2014-08-22 22:00:24
Ależ Ulu. Takich głupot jak tam popisałaś powyżej,to dawno nie czytałam.Oczywiście dziewczyny które pozwalniały się z firmy,zrobiły to z powodu przeprowadzki do innego miasta,czy zmiany branży...Powodów nie jest milion ale jeden.Mobbing(zastraszanie,poniżanie,praca ponad siły).Nie rozumiesz Ula niuansów.Sytuacja na rynku pracy jest ciężka,a jednak ludzie wolą odejść z pracy sami,nie do końca wiedząc co będzie dalej.Nowe dziewczyny wytrzymują 3lub 4dni i odchodzą.I wierz mi,żadna nie powiedziała że wyjeżdża do innego miasta.Mówią inne rzeczy i nie przebierają w słowach.Poza tym nie opisuj na forum czym zajmuje się firma,bo skoro tam pracujemy lub jak niektórzy pracowaliśmy to chyba wiemy.Osoba zainteresowana może także o firmie poczytać w internecie.
tejajy 2014-08-23 09:33:53
ula....przestań(usunięte przez administratora) ludzie sie zwalniają ,bo jest tam ponizanie np przez dyr produkcji i (usunięte przez administratora),ludzie wysiadają PSYCHICZNIE i fizycznie
1
nody 2014-08-23 09:38:41
taką kolorową opinie to tylko mogla wystawić Ula z Zywca :)
3
likkkka 2014-08-26 16:25:51
wiecie co wszyskie komentarze na temat"pojazd na eci'"akceptuje ale pochwal nie bo nie polece tej pracy nikomu jak kiedys 6 lat temu na poczatku wszystko pieknie ladnie a teraz zapieprzasz nocki nie nocki a na koncie 1300zl porazka nie maja sumienia rob jeba..j za marne grosze norma ma byc obiecali podwyzszki ale lipa nowych przyjmuja na starych sie wyzywaja mamy robic za trzech rozumie zeby za to placili a szkoda gadac ;(
jhgfsj 2014-08-26 20:03:19
nie polecam najwiekszemu wrogowi,omijac ten obóz z daleka,uwierzcie jest wiele zakładów,gdzie mozna zarobić
:) 2014-09-18 16:51:14
opisać Ci w skrócie przygodę z ECI każdego pracownika?... proszę bardzo... przyjmujesz się (przez pośrednika) i na dzień dobry obiecują Ci gruszki na wierzbie... zaczynasz pracę na produkcji dostajesz tzw godzinówkę (kartę w którą wpisujesz ilość sztuk wyprodukowanych na godzinę) i już po kilku dniach przychodzi kierownik/czka z tekstem "za mało"... po jakimś czasie robi zebranie na którym usłyszysz że, macie się poprawić z wydajnością i jakością bo jak nie to Cię zwolnią... każdego dnia po 8 razy dziennie sprawdzają ile robisz i poganiają, bo... wciąż "robisz za mało", nie ważne że dajesz z siebie wszystko a inni nowo przyjęci są daleko za tobą... jeżeli nie będziesz robić codziennie po parę sztuk więcej to po pierwszym miesiącu Ci podziękują... jeżeli zaczniesz w końcu się wyrabiać i kilka razy zrobisz normę to licz się z tym, że bez mierzenia czasu (przez normistę - w tym zakładzie nie ma takiej osoby) podniosą ją o tyle żebyś nie był w stanie jej już zrobić... no i musisz się liczyć z ciągłym zastraszaniem ze strony liderek i kierowników... a na koniec perełka... wymęczony jak goryl po ostrym seksie i sflaczały jak przekłuta piłka idziesz do bankomatu po wypłatę z nadzieją, że przynajmniej zarobiłeś kasę,a tam... totalna porażka... 1300 netto... bez premii wydajnościowej bo przecież nie robiłeś normy ( a nawet jakbyś ją robił to twoja premia uzależniona jest od wyniku całego działu - jak nie wyrobi dział celu to o premii możesz tylko pomarzyć)... jeżeli przydarzyła Ci się dajmy na to jakaś wpadka jakościowa to od wypłaty odejmij sobie jeszcze co najmniej 50 zł... miało być krótko ale się nie da... witamy w ECI... dobrze Ci radzę przemyśl jeszcze raz chęć przyjęcia się do tego zakładu...
1
:) 2014-09-19 18:02:39
zgadzam się w 100%. omijać ten zakład szerokim łukiem! mnie się udało znaleźć coś innego i w końcu odpoczywam psychicznie
1
czarna 2014-10-01 13:23:22
Heh zgadzam się słowo w słowo z Tobą a co do wypłaty Heh koleżanka że mną przyjmowała się w tym samym dniu raz niepodpisała umowy za miesiąc wcześniej bo niemiała jak dojechać to jej niewypniewypłacili i straszą że nieoddają to zobaczymy bo mogę poświadczyć czy była bo byłam bez wolnych w pracy
1
Maslak 2014-10-01 15:49:12
Omijac,omijac ten smieszny zaklad,a wyplata jest taka zabawna po pachy,nie wiem co robic z ta wyplata ,chyba sie musze nia podzielic z przelozonymi ,bo coraz wiecej mundurkow chodzi po hali,a normy sa takie lekkie i przyjemne ,ze cale rece mam skaleczone,to nic ze czlowieka cos boli,albo zle sie czujesz,wazne aby norma byla ,bo jak jej nie zrobisz to niektore liderki szantazuja cie ze pojda na skarge do dyrektora,ja zapraszam lidereczke na stol i zobaczymy ile zrobi,bo niektore nie maja pojecia o produkcji ,a najwiecej maja do gadania ,a o normach nie wspomne wyjete z kosmosu z dnia na dzien coraz wyzsze,wstydzcie sie my jestesmy tylko albo az ludzmi,a nie jakies roboty,i niebawem ten caly smieszny zaklad ECI upadnie,bo jest
coraz to gorzej ,wiecznie maja malo i malo,chyba im sie
plyta zwiesila,jak ktos ma slaba psychike to niech lepiej
nie mysli o przyjeciu do ECI,a pilnuja cie tak ze szkoda co mowic,jakby mogli to by weszli razem z toba do kibelka ,ja juz zloze zamowienie chcialabym kibelek na stanowisku pracy ,wtedy zrobie o jedna wiazke wiecej ,albo lepsze beda pampersy,ECI to jest czarna sfera i MY POLACY traktowani jestesmy jak murzyni,taka jest cala prawda o ECI
2
Anasti 2014-10-10 06:45:44
Chyba norme Ci podwyzsza a nie stawke:-)
ZAZ 2014-11-02 16:57:48
Jesteś elektronikiem, masz wiedze, spróbuj.
michi 2014-12-14 02:58:52
Żal pretensje do nowych jak pokazuje cie ze da się to będą chcieć więcej a wy robicie więcej na co liczycie. A jak 1 300 zł to po co tam chodźcie idźcie za cięcia 6 zl na godzinę tylko będziecie stać lub siedzieć a zarobek ok przecież ggwarantują ze od pon do niedzieli będziecie robić poza tym nikt wam nie broni się rozwijać robiłem za cięcia potem za operatora wózka na magazynie w dhl jak zmieniłem zamieszkanie i poszedłem do cabind w Żywcu to kkażdy straszył podobnie okazało się ze wakacje a nie praca tyle ze nuda i monotonia poza tym trzeba mieć swoje zdanie i znać swoje prawa i przeczekać okres aż sięprzejdzie pod ffirmę. Ale dla kobiet to faktycznienie jest zzakład mogą się za jechać i nawet dźwignią ponad normy co mogą. Ale szacunku dla wszystkich co się nie poddają walczą iiidą chorować i maja swój głosik i się ukaże kaja ale coś robią i wolą pracować a nie narzekać za tu pracy nie ma. Choć mało nie raz się zarobi często za trzech się robi a wypłata jak za pół człowieka ale zawsze do przodu a może kiedyś to przyniesie sukces
1
wkurwiona 2014-12-19 08:50:19
po wczorajszym zebrani mam jedno pytanie:
dlaczego dziewczyny nie posiadające dzieci zostały potraktowane jak pracownicy niższej kategorii?... pani kierownik powiedziała, że panie które mają opiekę będą mogły sobie ją wybrać, a reszta nawet nie ma co marzyć o urlopach na żądanie bo są cofnięte... Ja się pytam dlaczego zakład szykanuje mnie jako pracownika tylko dlatego, że nie mam sznura na szyi w postaci potomstwa... jak dla mnie to już jest mobbing...
2
byla l 2014-12-19 19:51:44
I co ty tam jeszcze robisz?zasiedzialas sie w eci jak wielu hahaha,niemożliwym jest ze życie zawodowe kończy sie na eci.
ona 2014-12-20 17:13:43
Jak Ci tak zle i czujesz się szykanowana ,to co tam jeszcze robisz ?
wkurwiona 2014-12-23 13:18:00
to, że nie mam dzieci nie jest jednoznaczne z tym, iż nie posiadam zobowiązań finansowych... z czegoś trzeba przecież płacić rachunki i za coś żyć... ~była wskaż mi zakład który przyjmie od razu osobę na umowę o pracę bez umowy śmieciowej? ~ona jak się ma kredyt do spłacania to niestety nie można sobie pozwolić na bezrobocie... a szykany i mobbing w tym zakładzie są na porządku dziennym...
byla l 2014-12-24 13:05:40
Oni wlasnie na tym bazują,maja was w garści wiec musicie tańczyć jak zagraja,masz pecha ze tam jestes ale masz racje,mając zobowiazania na karku niestety jestes zmuszona pracować,ale nie ma przeszkód (procz wyczerpania praca)żeby jednak rozejrzeć sie za innym zajęciem,za te pieniądze mozna pracować gdziekolwiek,sprobuj.Ja sie na to zdobylam i jestem zadowolona,powodzenia.
krauzer 2015-01-04 20:42:22
Ja jestem z Żywca i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie lubię tego miasta z jakiego powodu że straciłem prace bo mi nie przedłużyli umowy o prace za to że dobrze pracowałem w Zakładzie za to że jeżdziłem wózkiem widłowym na myjni jak szło 11 maszyn i jeszcze jak było czasu to pomagałem pakować preformy w koszach czyli foliować skanować itp.Pomagałem tym ludziom w pracy i jak mnie potraktowali jak pospolite ścierwo robiłem wszystko żeby mnie tam zostawili okazało się to kłamstwem:(
1
krauzer 2015-01-04 20:46:32
Jak tak można postąpić z człowiekiem?
magda 2015-01-19 16:11:41
złożyłam podanie i mam przyjść na rozmowe,ale czytając to wszystko to nie pojade,a poza tym pytając się jak z dojazdami wygląda i jaka płaca to mi odpowiedziano że dowiem się jutro na rozmowie,nie chcą mówić ile bo nikt by nie przyszedł.Mam doświadczenie w wiązkach,byłam w tym dobra,pracowałam jak jeszcze był cabind bielsko biała wschód. Uwielbiałam wiązki ale bez przesady żeby za 1300 iść.Wiem wszędzie wykorzystują ludzi ale 1300zl?bez jaj,a poza tym stracę za dużo na dojazdach
1
Aga 2015-01-22 15:20:32
Ja również miałam iść tam do pracy.Ale prześledziłam wszystkie komentarze od najstarszych do tych nowych i doszłam do wniosku,że jest tam coraz gorzej.Widać że kadra zarządzająca nie przejmuje się skargami pracowników i nie ma zamiaru zmieniać polityki prowadzenia firmy na bardziej przyjazną dla pracowników.W związku z powyższym ja rezygnuje.Nie chcę nawet próbować...
magda 2015-01-22 17:52:45
powiedzcie ile zwykły pracownik zarabia? 1300?to jest smieszne zapieprzacie i jeszcze traktuja was tak zle a nauczyciele chca podwyzki,nie dosc ze pracuja w conajmniej dwoch szkolach tyle wolnego i chca pozdwyzki,Wam sie naleza podwyzki
D. 2015-02-02 20:54:55
Pracowałam, nie polecam, tylko bólu nadgarstków można się nabawić ( nie licz na chorobowe bo Cie wyrzuca) i wrzodów. mało kasy, wieczne pretensje i zapieprz. w cieple nawet ci wiatraka nie dadza pomimo ze sie po (usunięte przez administratora)pot leje. z daleka od ECI !!!
ja 2015-02-07 18:01:41
wow teraz po wyplacie glupie baby sie ciesza ze dobre wyplaty byly, szkoda tylko ze musialy zapieprzac w soboty i jeszcze po 12 robic
ala 2015-02-11 16:04:04
nic dodać nic ująć, nie polecam nikomu tej pracy, kiedyś tam pracowałam i dziękuję Wam ze jak były zwolnienia to i mnie spotkał ten zaszczyt i mi je podarowaliscie, choc spędziłam tam 3 miesiące to uważam iż o 3 za dużo, wypłata, gdy ja widzisz to chce się płakać, i nerwowe panie które zaczynały prace juz o 5 by zrobić swoją normę, a gdy wracało się do domu to już siły na nic nie było, wyzysk to jedyne słowo jakie przychodzi mi do głowy, pozdrawiam wszystkich
wir 2015-02-11 19:55:33
Juz nie pamiętam ile było osób które uciekły w pierwszym dniu swojej pracy po przerwie brały swoje rzeczy i dowidzenia :-D
Liza 2015-02-12 18:34:03
Dokładnie.Ja również zaczynałam pracę zaraz po przyjściu około 5.40.Pracowałam również na przerwie ale czasami nawet i to nie wystarczało.Tak wysokie były normy.Ale kierownictwu to pasuje.Udają że nie widzą.
wir 2015-02-13 17:20:04
nazwiska pracowników tej firmy bardzo szybko się zmieniaja, ale uważam że tutaj również winne są niezbyt mądre panie, które te o to normy same sobie podnoszą, róbcie tak dalej :-D a wierzcie mi ze w nagrodę to Wam wiązki na pomniku nie poloza,tyle z mojej strony
nela 2015-02-20 23:27:44
A ja znalazlam inna prace,po nie calym miesiącu od zwolnienia sie z eci,da sie?a oni którzy tam pracuja,niech pracuja jak im dobrze.
1
ala 2015-02-22 23:43:08
Gratulacje, pewnie ze się da a gorszej pracy nie ma nigdzie, uwierzcie nic
nela 2015-02-23 21:17:18
Dzięki,bo jest czego gratulować Jak ktoś chce to moze zmienić wszystko,prace tez i nie potrzebna jest do tego jakas super moc,wystarczy chciec cos zmienić i by nie dać sie tym wyzyskiwaczom z eci ,którzy jak ognia bronia swoich stolkow.wezmy taka Ule czy Ewę,kierowniczki pożal sie Boże...wielkie panie.Zrobia doslownie wszystko ,nie przebierając w slowach w dodatku,byle bylo hpu i byle podlizać d... panu hehe K.M.A ludzi gdzieś maja,ludzi którzy wlasnie na nich robia,zero szacunku zal mi tych ludzi.
1
ala 2015-02-27 00:55:29
Ja miałam na swojej zmianie kierowniczkę Urszule he he.W zasadzie nic takiego konkretnego to one nie robią, bo ich obowiązki każdy mógłby przejąć. Słowa dla Was- bądźcie ludźmi bo życie wszystko wraca . Tak nie trzeba być po studiach by to zrozumieć
iga 2015-02-27 00:58:08
A jacusia juz tam nie ma?
1
Anna 2015-12-22 18:53:33
W Cabind jest wyzysk robotniczy jak w XIX wieku.

Dużo wymagają, a mało płacą.

Duże bezrobocie sprawia, że zarobki są niskie, normy wyśrubowane.

Duże bezrobocie sprawia, że ludzie podnoszą swoje kwalifikację i wykształcenie. Prawie nikt nie studiowałby przy niskim bezrobociu.

Duże bezrobocie sprawia, że pracodawca robi co chce z pracownikami.
Alicja 2016-01-15 11:38:42
W Cabind robota jest na chwilę przez agencje pracy tymczasowej, a później do pola.

Co ja powiem dziecią jak do gara nie będzie co wrzucić, bo robota na chwilę?
Maria 2016-04-10 17:15:07
Jaka stawkę można dostać na początek?
ona 2016-05-25 17:37:09
Witam jeśli szukasz pracy a chcesz pracować w cabindzie złóż papiery w żywcu bardzo pilnie potrzebują ludzi praca od zaraz pozdrawiam
gerald 2016-06-28 20:49:22
Beza co tam u Ciebie? dalej w jakości? kupiłeś już wałacha?
obcy 2016-07-14 15:03:03
Ile zarabia menager w waszym zakładzie ??
Jasam 2016-10-25 11:34:30
Widzę na ogrodzeniu zakładu w Bielsku-Białej że szukają do pracy operatora maszyn i przezbrajania. Jakiego rzędu oferują zarobki i na ile zmian się pracuje?
Zostaw swoją opinię o Cabind - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cabind