brak logo

Hiestand Polska Sp. z o.o.

Grodzisk Mazowiecki

Opinie o Hiestand Polska Sp. z o.o.

anonim 2010-07-12 22:09:46
Niepolecam firma masakra daja duzy samochod i duza podstawe i oczekuja cudow firma schodzi na psy niedlugo przestanie istniec z takim osobami decyzyjnymi
1
przedst.2 2010-09-17 23:16:20
witam.mozesz napisac cos wiecej na temat tej firmy?na jakim stanowisku pracowales/aś .interesuje mnie praca jako przedstawiciel handl.-wiesz cos na ten temat?
anonim 2011-02-01 16:39:35
popieram,zaklad spada na psy jeden wielki [usunięte przez administratora], nie tylko na produkcij ale tez w kadrach,zarobki mizerne,dreczenie pracowników przez tzw.kierowników. jednym zdaniem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na kólkach.
1
zawiedziony 2011-05-01 12:50:25
prawda totalny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w Grodzisku wiele osob nie ma pojecia o chandlu a siedza tam i biora duza kase i wymadrzaja sie dalbym im odprawe po croissandzie i won to morze bylo by lepiej
anonimowa 2011-06-13 14:00:24
Nie polecam pracy na produkcji zarobki to 1684zł brutto + premia nigdy nie można nic zaplanować bo godziny pracy ciągle się zmieniają żaden z kierowników na produkcji nie posiada wykształcenia wyższego.
Ciężka praca słaba płaca
enzo 2012-04-01 14:20:34
a ja tam lubie tu pracowac zarobki ok kadra ok
oli 2012-05-22 19:35:58
A może ktoś zdradzić na jaką pensję można liczyć na stanowisku PH ?
1
pawik 2012-06-27 06:01:16
moze i nie maja zwykształcenia i co z tego!nie tylko to sie liczy.A komus jak nie chce pracowac to wszedzie mu bedzie ciezko i zle.nigdzie nie posadza wszedzie tak samo ´ ale uwierzcie mi ze sa wiele gorsze zakłady jak np frito gdzie potrafia zadzwonic 3 godziny przed praca ze potrzeba by przyjsc .Przeklete agencje pracy.hiestand przynajmniiej dawał umowe o prace
Boss 2012-12-25 21:08:47
Najlepszy był biznes na maśle pozdro dla ekipy
śnieżka 2013-10-30 09:44:54
Pracowałam w tej firmie Hiestand w Grodzisku Mazowieckim na ul.Zachodniej 10 kirownik zmiany (usunięte przez administratora) podobny do gremlina traktuje ludzi jak (usunięte przez administratora).Przerzuca ludzi ze stanowiska na stanowisko i twierdzi że ludzie nic nie robią.Niby przestrzegają zasad higieny a raz na terenie stanowiska pracy skakała żaba której nikt nie złapał i tak zostawił moja ogólna ocena jest negatywna i najgorszemu wrogowi nie życzę tam pracować.Starzy pracownicy wyżywają się na nowo przyjętych i by tylko rozkazywali.
pracownik 2013-12-26 18:17:42
szkolen brak ,kierownik / czka ma swoich ulubieńców wiec jak trafisz do "grona" to i premia duża bedzie a jak szara mysz z ciebie to przesrane masz ...takie życie nie smarujesz nie jedziesz ...nie dajesz -nie masz premii...może ktos sie kurna wezmie za te nierówne podziały według uznania a nie za właściwą , ciężką prace !!! praca dosyć ciężka ..dla ulubieńców zawsze "przypadkiem" lepsza taka prawda ot i tyle...




'
hahaha 2014-01-04 17:52:38
"uznaniowe" - w sensie ...jak kierownik "uzna" ze nalezy ci sie większa bo cie lubi lub podpierdzielasz to masz , wiecej kierowników ( haha zmianowych , tępaków ) niz pracowników , to zwykli brygadziści co najwyżej !!! a nie "kierownicy zmianowi" buhahaah w innych firmach dostaliby tak po tych zadufanych dupach ze by sie obsrali z robotą a tu po znajomości ( alkocholowej ) zostali w wiekszości awansowani TAKA CAŁA FILOZOFIA PIEKARNI...
1
lolo 2014-02-28 22:22:04
Haha maslo spoko... biznes sie krecil prawda
1
PH 2014-07-06 23:52:11
Słyszałem ,że da się coś ukręcić na boku jak ktoś ma głowę na karku :-)
3
pracownik agencji w Hiestand 2014-07-30 22:50:49
Witam, jestem pracownikiem tego zakładu, w tym że pracuję przez agencję Manpower.
Mam negatywną opinię odnośnie tego zakładu.
Mianowicie stali pracownicy uważają się za lepszych, wywyższają się od pracowników z agencji. Nierozumiem skąd ta hurtowa niechęć.
większość kierowników to prości ludzie, chamscy i bez szacunku do pracowników, a nas z agencji- traktują jak tanią siłe roboczą, podobnie jakbyśmy byli ukraińcami w Polsce.
Ciężka praca za grosze, żywota można spędzić a i tak nie ma możliwości rozwoju zawodowego.
Lepsze prace załatwiane po znajomości, w sumie ci kierownicy na pewno mają te stanowisko pracy po znajomości.
Nie liczy się wykształcenie ( chyba że wyższe).
Atmosfera okropna, czuć silną presję i napięcie.
Przechodzenie na różne stanowiska pracy, nudna i nieciekawa praca.
Co do produktów... kiepska jakość produktów, towar z krótkim terminem ważności czy przeterminowany ma zmieniony termin ważności na dłuższy lub nowy, zależności od potrzeby. Brak higieny, maszyny brudne, rzadko myte. Stosowanie różnych produktów chemicznych do produkcji pieczywa. Związku z tym praktycznie żadne pieczywo nie ma składników odżywczych (naturalnych, tylko mąka, woda, proszek z jaj i chemia oraz inne dodatki, zależności od wyrobu. Stosowanie niebezpiecznego ługu, który po kontakcie z produktem, nie brzmi smacznie-)
Jeśli chodzi o zatrudnionych przez agencję, traktują nas źle, gorszych, być może dlatego że pracuje przez agencje starsi i młodzież. Stosowanie wulgaryzmów przez niektórych kierowników to standard, to samo przez stałych pracowników.
Główna akcja sprzątania gdy mają cynk, że kontrola będzie w zakładzie. A i tak gówno to pomoże, bo zawsze haka znajdą i basta! smród, brud i ubóstwo!
Osobiście żywota tu bym nie chciała spędzić, bo ciężko tu wytrzymać nerwowo. Za każdym razem gdy tam do pracy idę, ogarnia mnie strach, lęk, niechęć, wstręt, obrzydzenie....zależy mi tylko by wyrobić 8h i fajrant, reszta wisi mi.
Drodzy stali pracownicy, więcej szacunku dla pracowników z agencji! My też z czegoś musimy żyć! Kierownictwo, więcej kultury i szacunku dla wszystkich. Skoro my dla was jesteśmy śmieciami, to wy również jesteście śmieciami dla swoich szefów! bo też tj. my, jesteście podwładnymi!!!!!!!!!!Prości ludzie wraz z kierownikami, chamstwo, wulgaryzmy, zboczone żarty, idiotyzm to norma. Jeśli jest to twoja ostatnia deska ratunku to przyjdz do pracy, abyś przeżył każdego dnia. Zaś młodzi- uczcie się, abyście nie zgnili w tym popierdolonym zakładzie. bo to największa kara jaka może być!!!!!!!!!!!!!!!!
Uwierzcie, bo to prawda.
Pozdro`
8
leo 2014-08-21 09:37:29
Bo w tej firmie zwalniano ludzi ze stałymi umowami (redukcja etatów)aby przyjąć agencje
2
luki 2014-08-25 19:30:56
Pracodawca godny polecenia, lenie do roboty
byly PH 2014-08-30 22:35:11
ci co zachwlaja Hiestand to zapewne dupolizy ja tam dosc dlugo robilem jako PH potwierdzam presja ponizanie cwaniakostwo tepakow glownie dyrektorow dzialow cwaniaczki ktorzy maja na srane w glowach i nie maja zielonego pojecia o chandlu a cwaniakuja jedna z takich cwaniaczek jest dyr. (usunięte przez administratora)
2
balanga@ 2014-08-31 14:01:41
jestem pracownikiem zatrudnionym przez zakład,z każdym dniem coraz bardziej nienawidzę tej pracy i tych ludzi,to co napisał pracownik agencji jest w 100 procentach prawdziwe,wszystko się niestety zgadza,banda cwaniaków,nieuków i leserów,kierownicy zmianowi uważają się Za bogów a w rzeczywistości są tępymi baranami bez kultury,chamstwo,brak empatii i jakichkolwiek uczuć,masakra,na pewno długo tam nie popracuję....
1
były podwładny AW 2014-10-04 06:47:50
Pani dyr AW-S Nie ma nic do zaoferowania w firmach w których sie zatrudnia. Kompetencje zerowe. Nic nie wnosi do firmy prócz zwolnień i zmniejszania pensji w celach oszczędności. Nie ma pojęcia o handlu. Jest fałszywa i obłudna. jak sie szczyci ma zmysł analityczny i siedzi tylko w cyferkach i tabelkach.... niestety jest w błędzie. Nie posiada takich umiejętności. Ocenia ludzi swoją miara zza obszernego biurka. Interesuje ja tylko "przyciemnienie sie" w firmie i zgarnięcie wysokiej wypłaty, a sama ludziom by dała najniższą krajową w celu "podniesienia kondycji finansowej firmy". Porażka nie tylko zawodowa....
1
Zainteresowany 2014-10-17 18:15:44
Witajcie, czy cos sie zmieniło na lepsze? chodzi mi o stanowisko PH, mam propozycje i jak przeczytałem te opinie to mocno sie zacząłem zastanawiać czy dobrze zrobie zatrudniajac sie w firmie.
1
Były doradca ds. koncepcji... 2014-10-29 21:00:07
Ludzie! Jak ja się cieszę, że odszedłem z tej firmy... To co dzieje się w Hiestandzie to jakaś tragikomedia... Odsunęli od zarządzania tradycją jednego z najbardziej kompetentnych dyr. z jakimi miałem okazję pracować... zatrudnili nowego dyra, który ściąga swoich kolesi... Hejzel jak cholera :) Jeden region rozpieprzyli zatrudniając gościa od sprzedaży jajek... :) Kierownika płd regionu odsunęli od pracy zatrudniając jakiegoś kolegę czarodzieja, który łazi po firmie i gada, że kumpluje się z nowym dyrem... Jak słucham co tam się dzieje to śmiech mnie ogarnia. Cyrk :) Nie szanują ludzi zwalniają PH na środku ulicy. Niby to korporacja, a zero kultury korporacyjnej... Z perspktywy czasu widzę jak dałem się poniżyć pracując dla tej firmy, choć wyrabiałem plany to teraz samej podstawy mam więcej niż z premiami w Hiestand... Jeżeli ktoś potrzebuje się zaczepić na chwilę i mieć co wpisać do CV to może i warto spróbować... Doświadczeni handlowcy w tej firmie nawabią się kompleksów i depresji... To nie jest dobry pracodawca, przynajmniej nie dla ambitnych ludzi, którzy szanują swoje doświadczenie. Szwajcaria nie ma pojęcia co się dzieje w Grodzisku... O ile władze się nie zmieniły to począwszy od personalnej, której kompetencje, obycie z ludźmi i aparycja sięga naprawdę dość niskiego pułapu. Ale podobnych gremlinów umysłowych w tej firmie przewinęło się wielu... Szkoda. Produkty może i fajne ale drogie, proaktywne wyjście dla klienta żadne, nacisk na sprzedaż nowo wprowadzanych produktów ogromny, ale niestety możliwości firmy się wyczerpują i widać krótkie myślenie zarządzających. Jak nudzicie się w domu to spróbujcie, ale obóz pracy to naprawdę delikatne określenie tego pierd.lnika :) Chętnie pomogę Wam jak by ktoś miał pytania. Ps. Na rynku naprawdę jest wiele firm dających dobre warunki, narzędzia i towar. Nie zaczynajcie pracować w takim bagnie. Szkoda godności i czasu...
1
wujek sam 2014-10-30 22:09:40
a ile punktów dziennie musisz odwedzac? i jakie sa zadania premiowe? plan? nowy klent? jak tak to ilu? plany sa realne czy mocno zawyzone?praca 8h czy 14h? limit kilometrow starcza jesszcze na jazde prywatna czy ledwo na jazde sluzbowa?
xxx 2014-11-22 02:17:19
Internet a zatem możliwość bezimiennego wypowiadania się na każdy temat daje ogromne możliwości. A może ktoś podpisze się z imienia i nazwiska pod wpisami? Dotyczy to wszystkich firm czy jak kto woli korporacji...na tym zasranym goworku nikt normalny/pracujący/inteligentny/zaradny nie pisze bo 90% wpisów to krytyka wszystkiego! Jeśli ktoś z Was pracuje w jego mniemaniu w super firmie niech wejdzie na gowork i zaraz przeczyta ,że ta firma to ch..., mobbing, porażka itp.

Swoją drogą prawnicy już sprawdzają czy działanie tego pseudoportalu jest zgodne z prawem i niedługo zobaczymy czyje bedzie na wierzchu
Stop wyzyskowi 2014-11-30 03:40:40
Jakby byli niezaradni to by dalej pracowali w tej firmie a ze kogos tu zabolala prawda to probuje to wyprostowac na swoja korzysc uwlaczajac ludziom ktorzy podziekowali za wspolprace nazywajac ich nienormalnymi tylko dlatego ze mowia wprost czego doswiadczyli
sss 2015-01-22 17:15:57
porażka
1
Daniel Szybeler 2015-03-03 12:07:41
Witam. Ja pracowałem swego czasu w firmie hiestand na ulicy zachodniej przez agencje manpower. I musze powiedzieć że żałuje że tam pracowałem. Starsi pracownicy wyzywają się na młodszych pracownikach , brak higieny , wszędzie bród , brak organizacji pracy , jedynie na magazynie surowców dobrze mi się pracowało bo tam pracowali ludzie na poziomie , było czysto , atmosfera inna i aż chciało się pracować . Ja chciałem napisać ze zostałem niesprawiedliwie zwolniony z pracy. Nie dość ze zostałem zaatakowany w szatnii przez kolegę z pracy który nazywa się Daniel Piekut. Oddałem mu poza bramą zakładu lecz on był silniejszy. Zostałem brutalnie pobity a ochrona i inni pracownicy tylko stali i na to patrzyli. A pani Sylwia Szczepanik z agencjii manpower zwolniła mnie z pracy. Tylko dlatego ze się broniłem. Wiec nie dość ze zostałem pobity to straciłem prace. Odradzam prace w firmie hiestand i agencjii manpower
4
monial 2015-10-03 21:30:19
najbardziej wredna Małgorzata T.zmianowa ktora wyzywa ludzi od mongołów [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w nierobow chociasz sama niewiele robi tylko obgaduje swoich podwładnych ludzie przychodzą do pracy i po 2 godz.uciekają wredna baba uważa sie za najmądżejsza bo długo tam pracuje nie ma podejscia do ludzi poza tym donosi na pracowników
1
Choma 2015-10-09 21:19:22
Zna ktoś adres mailowy do działu HR w centrali firmy?
Mis 2015-11-03 07:52:06
Uważam ze ktoś nieładnie oczerniazmianowa MalgosieT.ponieważ ten kto to napisał ja i większość pracowników na jej miejscu bym zrobiła bym to samo miałam do czynienia z tym panem i sam się zachowywał chamsko więc niech nie oczernialudzi ktorzy znają się na swojej pracy jak mało kto
Mis 2015-11-03 07:53:58
Uważam ze ktoś nieładnie oczerniazmianowa (usunięte przez administratora)ponieważ ten kto to napisał ja i większość pracowników na jej miejscu bym zrobiła bym to samo miałam do czynienia z tym panem i sam się zachowywał chamsko więc niech nie oczernialudzi ktorzy znają się na swojej pracy jak mało kto
Mis 2015-11-03 08:11:37
Nie mam nic do pracowników agencji ale weźcie się ludzie do pracy bo my jak się zatrudniliśmy todo roboty się braliśmy a nie bo agencja to nie musi i jeszcze w dodatku oczerniajastarych pracowników trochę więcej zaangażowania a nie tylko na nich chodzicie
Mis 2015-11-03 17:38:43
Czadomen ja zawsze pomagam osoba z agencji ale my musimy robić wszędzie a wy nawet niechcecuesprobowac oczywiście przez firmę wszyscy niechca pomagać ale też jak byłam nowa nie było prosto ale są też osoby chamskieprzez firmę i nieroby ja zawsze pomagam agencni ale w innej firmie przez agencje pracowałam i trzeba było się więcej brać za robotę żeby się wykazać a tu niektórzy mają to gdzieś osobiście uważam ze skoro was zatrudniają to do wszystkiego bk nad nami się nikt nie rozczuwali i dlatego umiemy wszędzie i też nie wszyscy byli mili jak wszędzie
z 2016-01-24 11:24:19
pracowalem w tym bałaganie prawie rok temu. ZERO szacunku dla człowieka, wiecej kierowników niz pracownikow. najlepszy jest jeden swietoszkowaty kierownik radiomaryja i jego przydupas ktorzy tak naprawde maja ludzi za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] notoryczna inwigilacja, podgladanie na kamerach i mobbing !! osobiscie firmie zycze wszystkiego najgorszego. naszczescie mam juz normalna prace gdzie licza sie z czlowiekiem i nie mysla ze duza kasa to jedyny wyznacznik dobrej pracy.
awizo 2016-05-27 09:17:58
Czy w tej firmie jest tak naprawdę źle? Z wypowiedzi wynika, że cały pion kierowniczy, łącznie z dyrektorem, to jedna klika kumpli nieudaczników.
Nie pracuję w tej firmie, ale miałem styczność w innych firmach i z kierownictwem, i z pracownikami produkcyjnymi (jestem pracownikiem działu utrzymania ruchu).

Powiem Wam tak, że prawda leży po środku. Najgorzej jest w korporacjach, gdzie dyrekcja jest naciskana z góry na wyniki finansowe, które są realne albo nie. To przekłada się na relacje kierownictwa z innymi działami, zazwyczaj nerwowe a niekiedy upokarzające.
Jest prawdą, że niektóre stanowiska kierowników, mistrzów i liderów, są obsadzone przez ludzi, którym po pierwsze brak kultury, a po drugie brak kompetencji.
Ale druga prawda jest taka, że na stanowiskach pracowników produkcji też są zatrudnione takie osoby.
Uwierzcie mi, ale są ludzie, których kultura osobista i inteligencja są na poziomie kury , no może o jeden stopień wyższa (nie załatwia się tam gdzie stoi). Jeżeli relacje kierownictwa z takimi ludźmi są niewłaściwe, to ja się nie dziwię. Człowiek normalny nie jest w stanie zniżyć się do takiego poziomu intelektualnego aby się z takim porozumieć, a to odbija się na relacjach z resztą załogi.

Przeczytałem Wasze posty, jest autorów kilku, może kilkunastu, nie liczyłem. A ilu pracowników zatrudnia firma? Na razie prawie same negatywne wypowiedzi. Reszta załogi jest zadowolona, obojętna, czy zrezygnowana?
1
Zielony 2016-07-07 21:04:32
Ciekawe czemu szukają co pół roku mechanika? Atmosfera pracy na warsztacie to tragedia.
mag 2016-07-22 15:27:26
Jak tam z zarobkami u przedstawicieli i jakie auto dają?
Kolo 2016-09-06 14:02:56
Szczerze odradzam pracy w tej piekarni warunki tam panujace sa tragiczne brud widac golym okiem malo tego bedac na segregacji kajzerek zauwazylem ze po pieczywie chodza jakies robaki .wiekszosc ludzi tam pracujacych jest niezyczliwa odnosnie do ludzi pracujacych przez agencje krotko mowiac maja ich za ,,smieci,, skierowani sa glownie do najciezszych zadan zeby tamtym z firmy bylo latwiej , a placa za ta ,,prace,, jest smieszna odradzam interesowanie sie ta firma bo to zmarnowany czas i nerwy
4
hol 2016-09-22 21:22:06
pracowałem w tym zakładnie przez agencje troche czasu i zostałem niesłusznie zwolniony, bardzo sie wnerwiłem ale teraz jestem szczęśliwy że już tam nie pracuje. pracownicy którzy pracują tam na stałe to jakieś potwory , wogule nie szanują innych ciągle mają jakieś pretensje i to o nic.
MVDWEH 2016-09-24 15:26:19
@ hol - ale za co konktretnie zostałes zwolniony? bo piszesz ze niesłusznie, wiesz to moze być twoja subiektywna ocena. No chyb a ze jakieś konkretne zarzuty wobec ciebie padły i ty sie z nimi nie zgadzasz
myszka 2016-11-23 17:12:41
Hej jaka jest praca na produkcji i zarobki
Zostaw swoją opinię o Hiestand Polska Sp. z o.o. - Grodzisk Mazowiecki
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hiestand Polska Sp. z o.o.