Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły Policealne - zdobądź nowy zawód i pracę!    Kursy / szkolenia - 300 sposobów na podniesienie kwalifikacji
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
Udostępnij!

Opinie o Vipharm S.A.

Pracowałeś w firmie Vipharm S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Herbowy - 2012-10-10 17:33:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Z ciekawością czytam te wszystkie komentarze bo potwierdzają one to co słyszałem właśnie o Vipharmie. Bzdurne tabelki, stare Octavie, brak jakichkolwiek szans na premie i powszechne wazeliniarstwo właśnie do ludzi siedzących w biurze to norma, awanse dla ludzi zupełnie niekompetentnych jest też regułą. Co więcej właśnie ,,nowy,, Pan [usunięte przez moderatora]jednego z dystryktów w CNS na swoich wizytach podwójnych każe pracować do 18, a nawet 20 oczywiście od 9 rano. To był dla mnie szok, bo po takim dniu właśnie trzeba siadać do tabelek i analiz, które to skutecznie zabijają rytm pracy. Co więcej na drugi dzień jak i w całym tygodniu pracy ranny telefon z pytaniem o plany dnia, a potem wieczorny telefon z pytaniem o sukcesy i tak cały tydzień.Gdzie w takich przypadkach jest Kodeks Pracy???? Ponieważ świat jest w tej branży bardzo mały, to z wiarygodnych źródeł wiem że wymieniony wyżej [usunięte przez moderatora], sam w polu robił szybkie wizyty, bez żadnej merytoryki i jego dzień pracy kończył się po 3 albo 4 takich wizytach. Taka atmosfera powoduje to tam że ludzie się boją normalnie, nie mówiąc już nic o komforcie pracy. Sami lekarze mówią źle właśnie o Vipharmie, bo takie zwalnianie ludzi właśnie często po 3 miesiącach jest tam bardzo częste. Widać to doskonale po ogłoszeniach o wakatach które to pojawiają się co chwila. Jedną osobę zwolnili w trakcie kongresu dla lekarzy, a po takiej wiadomości jeszcze ta własnie osoba musiała odwieźć swoich VIP ów do domu. Mają leki wysoko specjalistyczne, a rotacja i traktowanie tam ludzi, jest jak w jakiś firmach krzak w POZ ecie. To jakaś masakra, wyobraźcie sobie otrzymanie wypowiedzenia przy swoich lekarzach - Żenada!!!!!!!!!!!!!!!!! Ponad połowa ludzi pracujących tam szuka pracy, bo jest tam wiele zachowań podchodzących właśnie pod [usunięte przez moderatora]. Moja koleżanka jak była na drugim etapie, to wspomniana Pani[usunięte przez moderatora]. ziewała sobie siedząc przy niej - masakra. Właśnie trzeba piętnować takie zachowania i szeroko to opisywać, bo w dzisiejszych czasach i tak już bardzo ciężkich dla tej branży, wszystkie firmy niech nie myślą sobie że są [usunięte przez moderatora]i że bezkarnie, z pozycji kata stojącego nad głową, mogą wykorzystywać swoich pracowników.
zdjecie uzytkownika
blondi - 2012-10-13 12:17:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na Rzeszów szukają. Ktoś podpowie jak tam się pracuję? Jaki kierownik? Wa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się czy pisać bo z tego co widzę to firma mała a rotacja wielka. Chyba coś jest nie tak.
zdjecie uzytkownika
KAMIKADZE - 2012-10-15 08:56:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
JESLI JESTES KASKADEREM TO PROBUJ! POWODZENIE!!!
zdjecie uzytkownika
--------- - 2012-10-23 14:21:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przed Vipharmem ciężka droga, już nie długo linia na monitorze kardiologicznym będzie ciągła :-) Kłopoty finansowe w spółce sięgają poza granice..Właściciele muszą się dobrze sprzedać, bez nowych wprowadzeń firma umrze.. Firma nie perspektywiczna dla dobrych repów. Może dobra dla nie doświadczonych PM, ale i oni długo tam nie po pracują bo dojedzie ich[usunięte przez moderatora]. Osoba, która na pierwszy rzut oka wydaje się być silną osobowością, jednak częsta zmiana nastrojów podkreśla fakt, że ta osoba nie ma koncepcji na sprzedaż. Miota się, raz jest dobrze raz źle. Kontakty z Panią [usunięte przez moderatora] bolą, na jej decyzje człowiekowi czoło marszczy jak Rewińskiemu w Killerach :-) Właściciele czyli[usunięte przez moderatora], nie pozbędą się Pani [usunięte przez moderatora], ponieważ im to pasuje mają na froncie osobę, która przyjmuje na klatę i oddaje :-), oni nie patrzą na fakt, że firma to ludzie na froncie i to dzięki nim firma ma sprzedaż a wkrótce i tych ludzi może zabraknąć... Moja ocena Vipharmu jest na NIE! ale to tylko moja ocena, nie wiesz jak nie zatrudnisz i tego nie przeżyjesz a może Tobie się uda, może dobrze czujesz się w takim klimacie.
zdjecie uzytkownika
++NIUNIA++ - 2012-10-31 19:57:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W GDANSKU JEST VACAT DO LINI CNS KTOŚ SZEPNIE SLOWKO JAK TAM SIE PRACUJE? JAKIE SAMOCHODY? JAKIE WLADZE?JAKA PENSJA?JAKIE LEKI DO PROMOCJI?
zdjecie uzytkownika
Yazoos - 2012-11-10 19:17:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ło matko na pomorze tyż szukają ja tu widze ze co miesiac w tej firmie poszukuja kogos nowego Skoro to taka mala firma to chyba zle to o nie swiadczy Da sie tam wytrzymac????
zdjecie uzytkownika
ReNi - 2012-11-14 01:31:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na Lublin też dziś ukazało się ogłoszenie. Weszłam aby poczytać opinę o tej firmie i się załamałam. Już sam fakt źle swiadczy o że taka rotacja albo jakaś czystka albo.. no własnie co? ....
zdjecie uzytkownika
anonim-KA - 2012-11-16 20:01:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć, w jednym z regionów jakim mieszkam też jest ogłoszenie. Rozmawiałam z PM który tam pracował i powiedział mi że firma fajnie zorganizowana tylko szefostwo ma mocno przerośnięte ego. Zatrudniają na okres próbny a potem zwalniają z pracy jak nie masz wyniku a że działka to specjalistyczna to trudno aby po 6 miesiącach wyniki stabilne. Dlatego tyle tych ogłoszeń, bo ludzie mają dość i albo się zwalniają albo ich zwalniają. Pracuje tam jakaś [usunięte przez moderatora], która zjadła wszystkie rozumy i to podobno wielki minus bo ona jest [usunięte przez moderatora]. Plusy to takie że nie ma tam gps, ludzie w regionach też podobno są spoko, no bo jak rządzi gestapowiec to wiadomo że ludzie się jednoczą. Regionalni chodzą pod dyktando tej laski z Warszawy. Pieniądze podobno można sobie wynegocjować całkiem niezłe. tzn w granicach średniej rynkowej. Minusem są też stare octavie. Tereny przyzwoite do obrobienia, no i sami specjaliści. No i kurde mam lekki zgryz co robić. Rozmowa z PM dużo mi dała ale wac [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się bo teraz mam szefa od ktorego chcę się uwolnić no i wpaść z deszczu pod rynnę no to nie mam ochoty. BAAAARDZO proszę jeśli ktoś to czyta z byłych lub obecnych pracowników dajcie znać czy ta kobita jest rzeczywiście taka beznadziejna? Jedna opinia to trochę mało jak przeczytałabym jeszcze jakąś to wtedy miałabym jasność. P O Z D R A W I A M !!!
zdjecie uzytkownika
ZENEK - 2012-11-27 13:45:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poczytaj powyżej koleżanko to dowiesz się prawdy. NIC DODAĆ NIC UJĄĆ!
zdjecie uzytkownika
mycha - 2012-12-21 17:37:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pani [usunięte przez moderatora]juz nie ma..moze w koncu bedzie lepiej....
zdjecie uzytkownika
Ex - 2013-01-11 00:26:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mycha - 2012-12-21 17:37:22

Pani [usunięte przez moderatora]juz nie ma..moze w koncu bedzie lepiej....
Ryba psuje sie od głowy... Jak przyjdzie nowy człowiek to może jeszcze porządek z regionalnymi zrobi. Przecież to ludzie joanny więc złe nawyki zostały i wtedy będzie lepiej..
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2013-03-17 17:00:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ex - 2013-01-11 00:26:34

mycha - 2012-12-21 17:37:22

Pani [usunięte przez moderatora] juz nie ma..moze w koncu bedzie lepiej....
Ryba psuje sie od głowy... Jak przyjdzie nowy człowiek to może jeszcze porządek z regionalnymi zrobi. Przecież to ludzie joanny więc złe nawyki zostały i wtedy będzie lepiej..
Kochani co tam w Vipharmie?
napiszcie mi jakie teraz klimaty tam panują?
jakie wyzwania itd.?
dzięki.
zdjecie uzytkownika
@#$% - 2013-05-13 14:25:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trudno nie zgodzić się z większością tego co tu napisano. Wiem bo pracowałam. Ale z drugiej strony polecam zrobić eksperyment: szukacie pracy zatem wiecie kto oferuje stanowiska, wpisujcie po kolei każdą firmę i jest mniej więcej to samo. Wszędzie jest jakaś [usunięte przez moderatora]! Można złapać dola kiedy się to czyta szukając pracy a kredyty trzeba płacić! Takie czasy, taka branża, taki Świat! Mimo wszytko życzę Wam powodzenia
zdjecie uzytkownika
xyz - 2013-05-14 13:58:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No nie zgodze sie do konca. Mam za soba prace w kilku korporacjach i owszem wszedzie bylo lepiej lub gorzej zawsze trafiala sie jakas [usunięte przez moderatora] ale takiej jak w Vipharmie [usunięte przez moderatora] nie bylo nigdzie. ona miala mba z gnojenia ludzi, wiec jesli jej nie ma to dobrze ale jesli jednak jest to nie polecam pracy w tej firmie.
zdjecie uzytkownika
onko - 2013-05-17 17:18:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie pracuje, bo był brak zgodności z szefem co do zadań tabelkowych, które dla mnie były nie do przyjęcia. Są firmy które przestrzegają zasad równej konkurencji i Compliance. Więc jak firma pokazała swoją taktykę i metodologię to był czas na rozstanie. I to była dobra decyzja. A żeby pracować w spokoju nie ma to jak firma oryginalna. Tu się promuje a nie sprzedaje.
zdjecie uzytkownika
fafarafa - 2013-05-28 22:33:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Vipharm sie znowu rozpędza ze zwalnianiem szukają jeleni w Wielkopolsce i Małopolsce. Szkoda bo fajni ludzie tam pracowali no ale nie ma wyników nagle to czas najwyższy zwolnić.
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-06-05 07:10:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Często są nadgodziny?
zdjecie uzytkownika
nadgodziny - 2013-06-16 16:51:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Często są nadgodziny! I to nie płatne :-) przyjeżdżasz z pracy po wizytach i siedzisz przed komputerem.
zdjecie uzytkownika
15 latek - 2013-06-17 09:43:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak w każdej firmie farm.
zdjecie uzytkownika
Managment - 2013-06-30 12:30:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moi drodzy, na południu Polski w dziale CNS mamy sytuacje, w której już drugi raz następuję wymiana Przedstawiciela Medycznego.Na przestrzeni roku musieliśmy wymienić 2x przedstawiciela w dwóch tych samych regionach. Dalej nie ma wyniku w tych częściach regionu południe. Co robić? Co radzicie? Pozdrawiam. Z góry dziękuję za informację.
zdjecie uzytkownika
PricewaterhouseCoopers - 2013-07-04 23:37:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najwyższy czas zwolnić szefa, skoro wymienił ludzi i dalej nie ma wyniku, tzn źle zarządza. Szef może zwolnić jedynie raz przedstawiciela na danym terenie, jeśli robi to więcej niż raz to źle świadczy o nim.
zdjecie uzytkownika
darek - 2013-07-14 14:11:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak z pracą w Małopolsce? Szukają nowych ludzi? Ma ktoś pojęcie na jakich warunkach przyjmują osoby? Dzięki
zdjecie uzytkownika
wolny - 2014-01-12 10:41:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Doświadczeni pracownicy, wykwalifikowana kadra zarządzająca ?????????oraz zespół specjalistów z wielu dziedzin stanowią dynamicznie rozwijające się środowisko pracy gdzie kariera łączy się z realizacją osobistą.??????????
Atmosfera zaufania i bezpieczeństwa jest wynikiem wysokiego zaangażowania i zaufania pracowników do polityki jaką prowadzi Firma .Ciągłe podnoszenie kwalifikacji, szkolenia hahahaha oraz efektywne systemy motywacyjne hohohihihahahah stanowią zaproszenie do współpracy dla najlepszych.
TAK SIĘ REKLAMUJĄ
A jest to totalna bzdura ponieważ pracownicy biurowi i terenowi w randze kierowników o tym dawno zapomnieli zapomnieli że swoje uposażenia mają przez pracowników terenowych. Doświadczeni są tylko ludzie pracujący w terenie , a ci w biurze czyli kadra zarządzająca jest wykwalifikowana w tym jak ogolić ludzi pracujących w tej firmie z każdej złotówki ,dołożyć jak najwięcej obowiązków oraz demotywować w pracy przy jak największym jej nakładzie(usunięte przez administratora)Regionalnych dla których liczy się tylko kasa!!!!!!! Pamiętajcie pieniądze to nie wszystko. (usunięte przez administratora), a realizacja osobista po podjęciu pracy u nich zanika ,po tym jak cię dobiją pracą w domu po godzinach w terenie więcej już ci się nie chce nic innego robić. Tabelki, plany ,analiza ect. I tak codziennie. O atmosferze w pracy już dawno każdy zapomniał nawet inni jadący na tym samym wózku się nawzajem podpierniczają dziecinada i zazdrość totalny brak profesjonalizmu, a z bezpieczeństwa w VIPHARMIE to zostało tylko ubezpieczenie grupowe opłacane z własnych funduszy przez pracowników , socjal nawet zabrali.O bezpieczeństwie pracy też już dawno nie ma mowy , zwalnianie pracowników z dnia na dzień robi się już normą, niedługo zaczną to robić jak kiedyś na omawianiu dnia w MC DONALDS . Szkolenia są prowadzone przez teoretyków czyli niewykwalifikowany personel przy wydawaniu pieniędzy na oprawę a nie dla podniesienia poziomu wiedzy i zaproszenia autorytetów z branży . System motywacyjny hahaha chyba de motywacyjny bo ten pierwszy nie istnieje albo ci z biura nie wiedzą co to w ogóle powinno być. Goła pensja i tyle , a premia ?? jaka premia przy tak znikomym budżecie na promocję i planach nie do zrealizowania jest czymś nie do osiągnięcia przynajmniej przy uczciwej pracy. Reasumując jeżeli jesteś osobą która zna swoją wartość energiczną, pozytywnie nastawioną do pracy i życia, nie chcesz brać leków z z promowane palety to sobie odpuść szkoda twojego czasu i zdrowia.
zdjecie uzytkownika
almighty - 2014-02-17 15:32:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Vipharm na na swojej stronie bardzo piekne teksty dotyczące rekrutacji, typu Atmosfera zaufania i bezpieczeństwa jest wynikiem wysokiego zaangażowania i zaufania pracowników do polityki jaką prowadzi Firma Vipharm. Ciągłe podnoszenie kwalifikacji, szkolenia oraz efektywne systemy motywacyjne stanowią zaproszenie do współpracy dla najlepszych. Ciekawe ile w tym prawdy.
zdjecie uzytkownika
byly rep - 2014-03-07 14:25:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Vipharm to wampir energetyczny wyssie z ciebie wszystko co najcenniejsze i zwolni oddstawiajac na boczny tor twierdzac ze sie nie nadajesz - omijajcie te firme a napewno wasze zdrowie psychiczne na tym zyska .
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
19 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Vipharm S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x