logo Apteka Cosmedica

Apteka Cosmedica

Warszawa

Opinie o Apteka Cosmedica

KRZYSIEK 2015-01-22 17:52:01
Jeśli chodzi o cosmedicę to apteka w Łodzi na widzewie była bardzo przyjemna. Wszystko wedle kodeksu pracy, nie traktują Cię przedmiotowo, naciski z góry jak wszędzie, ale jakby ktoś otworzył aptekę to pewnie nie chciałby aby stała pusta bez pacjentów. Moje wrażenia są bardzo pozytywne i polecam. Wiadomo, czasem sa jakieś zgrzyty, ale to jak w każdej pracy.
magister 2015-01-27 12:22:02
Przestań w aptece w józefoslawiu się nie przepracowujemy pani kierownik ma gdzieś że korytarzem nie da się przejść wszędzie pudła pozastawiana tak że nie da się przejść, nie dość że sama nic nie robi tylko pyka w ten komputer, to jeszcze nie potrafi wymóc na pomocy i dermo żeby wystawiały towar tylko po pudłach się szuka bo na półkach pustki.
3
dzoana 2015-01-28 21:22:49
Czyli (usunięte przez administratora)dalej to samo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Pracownicy wymienieni bo nie byli doceniani tylko traktowani jak śmieci,została ta sama kierowniczka a góra dalej nie widzi gdzie problem leży żenujące.Żeby być kierownikiem trzeba być systematycznym i uporządkowanym.a tego tam brakuje.prezenty dla pracowników wypracowane za sprzedaż są wstawiane na półki za to co ginie bo ktoś się trzęsie że strachu przed biurem że strachu....można by tak pisać bez końca....
2
varredo 2015-02-27 09:16:34
Jestem młodym farmaceutą. Byłem w tej firmie na rozmowie i dostałem ofertę.
Na początek zaproponowano mi 2 800, czyli całkiem-całkiem jak na pierwszą pracę w zawodzie.
To co mi nie odpowiada to brak stałych dni wolnych (2 losowo wybrane dni w ciągu tygodnia). Praca w weekendy nie jest lepiej płatna. Do zrealizowania jest stała sprzedaży (jeżeli się jej nie zrealizuje trzeba się podobno tłumaczyć kierownikowi).
Z plusów - pieniądze za dyżury (25 zł/h w dzień powszedni i 30 zł/h w sobotę/niedzielę/święta). Ubezpieczenie medyczne (10 zł miesięcznie). Karta multisport. 2 tygodniowy okres szkolenia przed samodzielną pracą za 1 stołem aptecznym.

Po tym co tutaj przeczytałem, raczej się nie zdecyduję. Przynajmniej nie jako pierwszej pracy. Wydaje mi się jednak, że bardziej doświadczeni pracownicy spokojnie mogą podołać.
1
Mila 2015-03-04 08:45:25
Nie rozumiem negatywnych opinii na temat tej sieci....Moge smiało powiedzieć,ze pracując ty czuję sie szanowana i doceniana .Jezeli pracownik stara sie i naprawde kocha te prace to jest to docenione i uwierzcie , takich przedsiębiorstw w Polsce , z takimi relacjami szef-podwładny jest niewiele.Sentencja,,Polak wiecznie niezadowolony,,niestety wciąź jest aktualna a moźe czas wziąć sie do pracy,postawić na lojalność ,ambicje ,wysiłek i to zmienić?Prace w takim zespole wszystkim podobnie myślącym polecam!!
tiruriru 2015-03-04 20:19:47
firma jak firma, wg mnie nieumiejętnie zarządzana, co potem się odbija na truciu o odsprzedaż. Piętą achillesową są panie od zakupów, nie dostosowując dostaw do potrzeb, no i dział HR (grrr może panie są przepracowane). Generalnie o wiele rzeczy trzeba walczyć, jak się cos uda wynegocjowac (np przesuniecie towaru do innej apteki, bo tutaj sie nie sprzedaje) to potem trzeba sie tlumaczyc z zamowien pod pacjenta... Troche to slabe. Probuja ogarniac wszystko, a przy rosnacej liczbie aptek - nie jest to mozliwe. Atmosfera pracy zalezy tylko i wylacznie od kierownika danej placowki. Siec jak siec. Nie najgorsza, ale jak to mowia licealisci - dupska nie urywa ;) popracować sobie można, nie liczyc na dziesieciolecia pracy tam (jak to w sieci)...
tiruriru 2015-03-04 20:35:48
oczywiście zapomniałam o ważnej kwestii jaką jest opieka medyczna i karty sport... jak sobie utargujesz moze byc premia, podwyzki raczej sie nie zdarzaja, innego socjalu nie ma. pare zloty na wigilie (akurat zeby zamowic pierogi i zjesc na wigilii ;))
foksssss 2015-03-05 11:48:45
a gdzie ta apteka, w której tyle proponują?
varredo 2015-03-06 09:39:01
Zostałem zaproszony do biura Cosmed. na Bródnie. Na rozmowie zostałem zapytany o lokalizację jaka najbardziej by mi odpowiadała - mogłem wybrać z 3-4 aptek.
Według mnie nie ma zależności pomiędzy konkretną apteką a pensją. Wszystko i tak jest ustalane z rekruterem.
2
m 2015-03-07 11:30:50
Witam. Została mi zaproponowana praca w jednej z aptek Cosmed. Czy rzeczywiście apteka jest tak nastawiona na sprzedaż leków i czy faktycznie jeśli się nie sprzeda określonej ilości to jest się wzywanym na rozmowę do kierownika?
8
antykoncepcja 2015-03-11 04:46:52
Mhh czytam i nie wierzę że teraz proponują taki socjalne.Jak pracowałam to karty sport nikt nam nie prosport nikt nam nie proponował,a co do opieki medycznej można było dopiero skorzystać jak się ma umowę na czas nieokreślony ale tego już nie mówią.Premie żenada dadzą taki cel do zrobienia który jest nie możliwy do osiągnięcia.A jak się uda to tak uczciwie podziela ta kwotę że największe apteczne lenie dostają najwięcej.Zarobki są żenujące i na podwyżkę nie ma co liczyć znam dużo aptek w których płacą o niebo lepiej.
ciekawa 2015-03-14 00:48:38
To gdzie płaca więcej? Konkret is konkret;)
cosmodrom 2015-03-17 13:50:01
W cosmie jest ok, moze ensja nie najwyzsza ale dbaja o pracownika.
2
były pracownik 2015-04-06 09:35:26
Ja się zgadzam z opinią, że nie da się pracować w takich miejscach dłużej niż tylko na chwilę. I nie tylko ze względu na to, że nie ma krzesełek. Ilość towaru przekraczająca możliwości magazynowe to wieczne, niezwykle męczące psychicznie szukanie po kartonach co i spowalnia obsługę i denerwuje pacjentów. Płacą bardzo słabo w zamian oczekując cudów. Do tego kamery i szkolenia, w których masz obowiązek uczestniczyć kosztem swojego wolnego czasu. Do tego duża rotacja, bo ciągle ktoś odchodzi co w tej sytuacji szczególnie dziwne nie jest.
Poza tym OK, ale to nie wystarczy, by tam pozostać "na dłużej"
5
Aga 2015-04-29 00:25:49
A na jaką pensję może liczyć technik w tej sieci po stażu?
10
ja 2015-05-21 17:25:09
Ogromna rotacja wśród personelu na wszystkich stanowiskach. Można porównać do tramwaju.
Oto rekomendacja tego pracodawcy!
19
anka 2015-05-21 23:24:00
Zgadzam się z powyższymi opiniami. Płaca słaba i koszmarna organizacja pracy.
ODRADZAM!!!
8
Oliwia 2015-06-03 17:53:36
Jejuuu tak czytam na forach opienie o różnych aptekach i nie wiem już co myśleć, i gdzie najlepiej pracować????
2
ex-cosmebiedronka 2015-06-16 09:19:16
Witam
Jeśli mogę wtrącić swoje przysłowiowe 3 grosze... większość z przedmówców ma rację co do cosmedici. Na początku było super, fajna firma, zarobki w miarę... ale z czasem można się przekonać, że to tylko piękne słowa... Pracujesz rok, pracujesz 2 lata, pracujesz dłużej - nie licz na podwyżkę (oczywiście mimo zapewnień koordynatorki (pożalsięBoże!!!))
Rozwijają się - i owszem, jak się dostało zastrzyk od Wuja Sama, trzeba wykorzystać. Nie ma się co dziwić. Ale trzeba uważać aby nie odpier... za bardzo. Za dużo towaru, kartony wszędzie... byyyło, braki w personelu... normalka, życie w cosmebiedronce to niejebajka...
Sociale multisporty i inne - no to już korporacja przecież, wymogi również - odsprzedażówka - must be. Jak dla mnie wszystko do przejścia poza jedną instytucją - koordynatorka fun-tastic. Helga sieg heil..
Dla wszystkich cosmebiedronkowych head-office - z benedyktyńskim pozdrowieniem:
pozdrawiam was ciule...
11
ewcia 2015-07-02 07:56:35
Zgadzam sie z Toba w 100% Nie znaja slowa podwyzka Na dodatek wrzucaja Ci mnostwo marnego towaru, ktory udalo im sie kupic z rabatem, a potem krzyk że masz zmniejszac stany magazynowe ODRADZAM, a obecnym pracownikom zycze zeby udalo im sie szybko znalezc nowa prace - tak jak mi
9
poczatkujaca 2015-07-28 23:37:50
mam pytanie jakie sa zarobki na start kasjer-sprzedawca
na obecna chwile rekrutuja w Gdansku
Ks 2015-07-30 11:43:13
1400-1600 netto
Lola 2015-08-15 12:14:47
Firma powinna zacząć szanować pracowników!Kontrole aptek to jakiś śmiech na sali - zaglądaja po szufladach i wmawiają pracownikom, że wszystko robią do bani. Do tego tajemniczy klient i przykasowki, z których jesteś rozliczany jak w droderiii - moze krem w promocji? Jeżeli macie poczucie godności nie polecam!
5
Aga 2015-08-19 23:24:22
A na jakie zarobki może liczyć technik po stażu w Gdańsku?
1
kon 2015-08-23 12:06:06
dokladnie tak, wszyscy kierownicy czuja sie bezkarni i maja ludzi za nic, biora kase a nic nie robia
3
kier 2015-09-07 17:05:40
słaba firma pod kazdym wzgledem , na rozmowie obiecuja kokosy a potem ....smiech na sali,,,, niech sie wezma za kierownikow , ktorzy nic nie robia. ogolnie w aptekach balagan na polkach, personel nie zna gazetek, cen promocyjnych ,,,,,ciagle zdziwione panie na kasie hehe
4
ja 2015-09-11 21:49:47
Z tego co tutaj czytam, to ta cosmedica nie jest apteką tylko sklepem.
Czy po to kończysz studia, żeby pracować jako sprzedawca i za pensję pracownika fizycznego - ekspedient jest właśnie tak klasyfikowany.
No tego nie ma nigdzie na Zachodzie. To jest poniżanie Polaków!
5
wojt 2015-09-14 15:46:54
Jeśli organizacja jest zła, to kto organizuje pracę? kierownik czy ktoś jeszcze? Może ma na to wpływ dział zakupów? czy jak to u nich (nie)działa?
1
gosc 2015-09-16 19:07:40
APTEKA KONIN blagam zmiencie personel,,,,, bardzo niemila obsluga , aha i jeszcze jedno do wlascicieli , DLACZEGO W kONINIE NIE MOZNA KUPIC BEZ RECEPTY tabletek antykon.dzien po, w innych aptekach bez problemu,,,,,,
Lola 2015-09-30 18:32:26
@ gniewny Dużo ofert wypłynęło, ponieważ co chwilę ktoś odchodzi. Co do benefitów to nie tylko oni takie oferują.
1
gość 2015-10-07 08:41:56
a nie zastanawia was ciągle szukanie pracownikow przez cosmedice , chyba nie jest tam za dobrze skoro ciagle sie ktos zwalnia, problem jest z wynagrodzeniem czy atmosfera, moze ktos sie wypowie
4
LIla 2015-10-08 21:37:46
Firma otwiera nowe apteki i potrzebuje nowych pracowników. Ja pracuję w tej firmie i jestem zadowolona. Jak w każdej firmie coś wkurza - tutaj ludzie z centrali uważają, że apteki są dla nich, a nie odwrotnie...
1
Monia 2015-10-10 16:54:28
Lila powiedz lepiej, jakie targety musisz zrobić i jaki koszyk mieć, żeby Cię nie wyrzucili, hehe ;)
3
MARIO 2015-10-20 08:50:12
W Gdańsku na stanowisku kasjer-sprzedawca ile można zarobić-wynagrodzenie + premia? i jak to wygląda ze zmianami od poniedziałku do niedzieli? proszę może ktoś z Państwa mi odpowie..
klientka 2015-12-15 11:34:11
W Koninie odkąd nie ma mojej Pani na dziale dermokosmetyków, która zawsze fachowo i z uśmiechem mnie obsługiwała nie robię już tam zakupów. No cóż wybór kadry ma bardzo duże znaczenie
Jola 2016-01-11 06:13:17
jeśli chodzi o zarobki dermo to min.krajowa a jeśli chodzi o wymagania to jest się tam od wszystkiego!nie polecam wyzysk tanim kosztem,problem z wolnymi weekendami, duzo drugich zmian,problemy z 2 wolnymi dniami pod rząd.Madra Góra tak wymyśliła,żeby Ci się w głowie nie porzewracalo wolne dni są rozbijane na pojedyncze. Urlopy dają ale jest bitwa o terminy....i potrafią w trakcie urlopu zadzwonić i oświadczyć żeby wracać do pracy bo ludzi brakuje. . Dużo by pisać porażka...
5
Klientka 2016-01-20 19:54:56
Apteka Cosmedica w Zgierzu to bardzo fajna apteka w której bardzo często robiłam zakupy. Od czasu kiedy zmieniła się większa część personelu zaprzestałam tam chodzić ze względu na bardzo niemiłą obsługę.Zdarzyło się,iż zostałam wyproszona z apteki 5 min przed zamknięciem bo farmaceutce jak powiedziała "śpieszyło się na tramwaj" SZOK! Tak niemiło tam jeszcze nie było!
2
Dżordż 2016-01-21 03:45:45
Ja nie lubię jak mnie ktoś od progu atakuje i nie mam szansy nawet spokojnie rozejrzeć się czy to w drogerii czy sklepie. Od razu włącza mi się bieg wsteczny.
3
gaja 2016-03-06 11:45:13
=== W R O C Ł A W ===

Na rozmowie kwalifikacyjnej, wszystko przebiega miło i sympatycznie.
Sprawa zaczyna się komplikować po ok tygodniu pracy, generalnie od samego początku nie ma żadnego szkolenia a zakres obowiązków nie jest jasny.
Musisz dosłownie "ciągnąć za język" innych co i jak masz zrobić a każdy ma to w nosie, tylko wymagają i krzywo się patrzą jak nowa osoba o coś zapyta!!!

Jak można pracować nie wiedząc co i jak ma się robić?


Kierowniczka jest bardzo fałszywa, osobiście w twarz powie jedno a za plecami zupełnie co innego. Kompletnie nie szanuje pracowników, traktuje ich przedmiotowo. Efekt jest taki, że konsultantki zwalniają się z dnia na dzień. Straszy wyrzuceniem z pracy, jest arogancka i przenosi swoje osobiste problemy na pracowników. Najbardziej zależy jej na pracownikach, którzy dają sobą pomiatać lub mają nóż na gardle w życiu prywatnym i nie mogą pozwolić sobie na zwolnienie.

Raz w miesiącu pracownik wykonuje testy z wiedzy o produktach, straszy, że po 3 niezdanym zwalnia z pracy. Sugeruje, aby siedzieć po nocach i się uczyć ( 80 stron A4 ). Nie szanują czasu prywatnego.

Zatrudniają jako konsultantkę niby masz zajmować się sprzedażą a wychodzi na to, że robisz wszystko poza sprzątaniem. Praca magazynowa, pomoc farmaceutyczna, zamówienia, maile itp... Ty masz pomagać wszystkim, ale Tobie nikt nie pomoże. Farmaceuci tam pracujący to dumne pawie, które poza kasowaniem i wprowadzaniem faktury do komputera nie robią nic. Jak nie ma ruchu to Ty za nich układasz ICH LEKI a oni siedzą na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br />
Kwas w tym sklepie jest wywołany przez kierownika a niby sama twierdzi, iż chce aby było zdrowo. Prawdopodobnie nie jest świadoma swojej niekompetencji, myśli iż straszeniem, groźbami i lekceważącym traktowaniem wpłynie na lepszą efektywność pracowników. Komedia!

Nie ma żadnej premii od sprzedaży, goła podstawa i wieczne agresywne uwagi, że znów mało się sprzedało. 1 800zł wypłaty za ten kwas w pracy i zakres obowiązków to śmiech na sali.


Może ktoś z "góry" to przeczyta i zastanowi się co jest powodem ciągłych zwolnień z pracy? Pracownicy sami rezygnują po 2-3 miesiącach pracy. Coś jest chyba nie tak?

Może czas na jakiś audyt? Rozmowę z podległymi pracownikami, tak aby nie bali się powiedzieć jak wygląda dzień w pracy, anonimowa ankieta? Zapytać byłych pracowników co było powodem wypowiedzenia umowy po tak krótkim czasie?

Obecnie idąc do pracy człowiek zastanawia się co go czeka i potęguje to stres.
Co dziś wymyśli pani kierownik? Czy będzie miała dobry humor? A może będzie przelewać swoje prywatne problemy na nas?
13
Yaba 2016-03-10 21:58:52
Gaja wypisz wymaluj apteka w centrum Polski. Może oni tak szkolą swoich kierowników?
Ulka 2016-05-16 19:21:54
Moim zdaniem Cosmedica (www.cosmedica.pl) to najlepsza polska sieć aptek i nie ma co narzekać. Ceny są super, produkty najwyższej jakości. Sama mam obok siebie tą na Terespolskiej i bardzo się cieszę, że mogę tam robić zakupy.
ulka1 2016-05-19 23:40:58
Weź nie chrzań. Jak Ci się kończą kandydaci do tego cyrku to przynajmniej tutaj nie kłam w żywe oczy. Masz od tego swoją stronkę sklepową.
10
Yolo 2016-05-30 15:36:26
Pełen profesjonalizm. Asortyment ułożony przejrzyście, łatwo odnaleźć to, czego się szuka. Obsługa - kompetentna i uprzejma (pan umiał odpowiedzieć na pytanie o konkretny lek - w jakiej postaci jest sprzedawany i jakie ma właściwości). Nie zbywają klienta, potrafią nawiązać z nim kontakt, udzielenie informacji nie jest problemem. Ceny również niezbyt wygórowane.
ktos 2016-07-13 23:30:02
przykre, ale znam tę Panią kierownik i wiem, ze to kobieta nie do życia, nigdy nie powinna zarządzać apteką i ludźmi w niej pracującymi.Traktuje wszystkich bardzo przedmiotowo, nie szanuje ludzi a przede wszystkim dermokonsultantek, do farmaceutów czuje respekt, tylko dlatego, że W RAZIE,,W,, BEDZIE MOGŁĄ SIE Z NIMI ZAMIENIĆ albo pójdą za nią na szkolenie,żałosna baba!!!
2
dario 2016-07-14 22:11:10
faktycznie taka jest? coż niektorzy sa po prostu tacy i nic na to nie poradzisz.. trzeba robic swoje i sie nie przejmować wogole
Czy to ważne 2016-10-30 17:34:58
W chwili obecnej nie cisną ze sprzedażą marki własnej, sprzedasz dostaniesz za opakowanie 0,50gr, ale moment moment, dopiero dostaniesz jak apteka zrobi cel, czyli osiągnie przez górę ustalony obrót co wiadomo jest tak specjalnie ustawiony by tego nie zrobić :( Rotacja pracowników ogromna, ludzie się zwalniają nie ma kandydatów do pracy w tej sieci. Teraz wprowadzili też tajemniczego pacjenta, trzeba rozwiązywać testy-które mają idiotyczne pytania i pełno niezgodności. Przysyłają buble, Panie Wielkie, które zajmują się przesunięciami, widzą, że coś się sprzedało w ilości 2szt już robią MM z innej apteki, ale szkoda, że nie wezmą pod uwagę, że ktoś musiał się naprawdę napracować, by ten bubel sprzedać, albo była krótka data-jakie to mega wkurzające. Jakieś 2 miesiące temu dużo ludzi pozwalniali w aptekach w całej Polsce, bo koszta koszta, niech w Warszawie tam w tych biurach zrobią porządek, o podwyżce nie ma mowy, jak na początku sobie ugadasz tak z tym zostajesz. Po co ci koordynatorzy, przecież oni nic nie robią, a pensje nie małą maja, tu przeprowadzi rozmowę tu i to wszystko i wysyłanie głupich @ niemalże codziennie, jaki dana apteka ma obrót koszyk ilośc klientów, masakra...
22
Na wypowiedzeniu :) 2016-10-30 20:01:59
W 100% się zgadzam!!!
7
Noooo 2016-11-15 09:43:41
@Yolo Takie teksty to na firmowym profilu. Tu nie potrzebujemy REKLAMY!!! W 100% zgadzam się z @Czy to ważne - omijać ich szerokim łukiem
1
Kate 2016-11-30 11:37:50
Zgadzam się z poprzednikami! Dochodzi jeszcze praca po 12 godzin, bo nie ma pracowników, oddawane dni za weekendy wtedy kiedy pasuje kierownikowi a nie pracownikowi. Pracujesz za trzy osoby, pełno zadań do zrobienia z którymi się nie wyrabiasz, bo masz jeszcze pacjentów. Leki w pudłach, bo nie ma kiedy ich sprawdzić i rozłożyć. O testach nie wspomnę, bo to jakaś żenada! Zatrudniają coraz więcej osób do biura a nikogo do pomocy w aptece. Odradzam!
1
Maks 2016-12-10 16:58:51
Pracuję w Cosmedica ponad rok i patrząc na moich poprzednich pracodawców (prywatnych i sieciowych), którzy wymagali mega odsprzedażówek, to tutaj jest całkiem normalnie. Faktycznie teraz wymagają więcej, ale jak rozmawiam ze znajomymi z innych aptek, to wszędzie jest kanał i zarządy mają gorące stołki. Jak się komuś nie podoba, to niech zmieni, ale na co??? - dla mnie zmiana na Cosmedicę była bardzo korzystna. Robisz to co masz zrobić i nikt się nie czepia.
W aptece masz wszystkie narzędzia jakie są potrzebne do pracy. W socjalnym jest lodówka i mikrofalówka w standardzie! Kawa, herbata, mleko i cukier również :)
A premia w każdej firmie to szczególny dodatek - z tego co wiem, to kilka aptek w Cosmedica premię dostało.
2
Zostaw swoją opinię o Apteka Cosmedica - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Apteka Cosmedica