brak logo

Sanden Manufacturing Poland

Polkowice

Opinie o Sanden Manufacturing Poland

Bezdomny 2016-11-04 00:41
Jakiś czas temu dostałem się do sandenu, mimo że od opinii na necie włos się jeżył. Minusem pracy w tym zakładzie napewno są niskie zarobki, ale zakład nie jest zły. Jest dosyć czysto, nie kapie na głowę. Nowocześnie, nie jest aż tak gorąco (są naprawdę gorsze miejsca). Praca nie jest ciężka, choć monotonna. Jednak po miesiącu nowi pracownicy umieją już obsługiwać więcej maszyn i się zmieniają między sobą. Przerwy są respektowane przez liderów, są palarnie na halach jest kantyna, automaty itd. Zakład daje dobrą odzież robocza, ogólnie nie ma co bardzo narzekać. System... Jednym pasuje, innym nie, ale naprawdę można się szybko przyzwyczaić. Można poznać wielu fajnych ludzi, nawet znaleźć sympatię, dużo kobiet tam pracuje. Ludzie są życzliwi, pomocni, chyba że się jest nie w porządku. Co ważne ochrona zakładu jest kulturalna i nie traktuje pracowników jako potencjalnych złodziei, dokonuje jedynie rutynowych kontroli. Wypłata zawsze na czas, dobry zakład na rozpoczęciem kariery. Jednak wielu ludzi nie docenia warunków jakie tam są, zapominając że istnieją o wiele gorsze miejsca pracy.
1
Ur 2016-11-09 17:47
Tak" babki" utrzymania... Co to za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
MCman 2016-11-15 11:13
"Jakiś czas temu dostałem się do sandenu, mimo że od opinii na necie włos się jeżył. Minusem pracy w tym zakładzie napewno są niskie zarobki, ale zakład nie jest zły. Jest dosyć czysto, nie kapie na głowę. Nowocześnie, nie jest aż tak gorąco (są naprawdę gorsze miejsca). Praca nie jest ciężka, choć monotonna. Jednak po miesiącu nowi pracownicy umieją już obsługiwać więcej maszyn i się zmieniają między sobą. Przerwy są respektowane przez liderów, są palarnie na halach jest kantyna, automaty itd. Zakład daje dobrą odzież robocza, ogólnie nie ma co bardzo narzekać. System... Jednym pasuje, innym nie, ale naprawdę można się szybko przyzwyczaić. Można poznać wielu fajnych ludzi, nawet znaleźć sympatię, dużo kobiet tam pracuje. Ludzie są życzliwi, pomocni, chyba że się jest nie w porządku. Co ważne ochrona zakładu jest kulturalna i nie traktuje pracowników jako potencjalnych złodziei, dokonuje jedynie rutynowych kontroli. Wypłata zawsze na czas, dobry zakład na rozpoczęciem kariery. Jednak wielu ludzi nie docenia warunków jakie tam są, zapominając że istnieją o wiele gorsze miejsca pracy" pozdro 600 , jak to czytam to mam wrazenie ze pisze to ktos z "zarzadu" MC bo nie ma tam juz kto pracowac , wyplata do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak ustalisz sobie wolne to w ostatni dzien przed wolnym dzwoni lider ze masz przyjsc do roboty , nie polecam tej firmy nikomu, a co do nadgodzin w swieta to niby sa zapisy ale jak sie nie zapiszesz to zaufajcie mi ze napewno dosiegnie was za to nie mila niespodzianka predzej czy pozniej , w zakladzei syf jak cholera (nie kapie na glowe? haha a przy filarach na starej hali?? super udogodnienie ze nie kapie na leb) , wiekszosc liderow ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] swoich pracownikow , jeden za drugim lize tylko zad shifta albo supervisora , jezeli praca w sandenie to napewno nie na obrobce czy montazu, najlepiej przyjac ciepla posade w biurze i nie ogarniac roboty
7
To Nie Ja 2016-11-15 15:14
Swego czasu w jednym z urzędów spotkałem kobietę, zauważyłem że w rekach trzyma dokumety z logo Sandem. Pytam: Przepraszam ale widzę że Pani jest pracownikiem Sandem pokazując reką na dokument.
Warto się tam zatrudnić?
Odp: Panie jak pan pracujesz tam gdzie pracujesz to Pan pracuj dalej!, a od Sandem z daleka. Chyba że zarobki rzędu 1300zł ,praca w swiątki piątki sobota,niedziela i byc traktowanym jak przedmiot przynies, podaj, pozamiataj na każdym kroku "szykanowany" , zapomnij pan o zyciu prywatnym itp... to zapraszam czemu nie :)) atmosfera to zalęzy jak sie przełożonemu jajca ułożyły, a kobieta czy jest przed , w czasie, po okresie :))) TAK MI POWIEDZIAŁA :)) każdy swój tyłek chroni :) i Niema że boli podpier** na kazdym kroku..

Więc chyba spróbuję! :)
8
Prawda 2016-12-07 18:08
Jakiś czas temu zdarzało mi się tam popracować. Powiem szczerze, że ten cały zakład, to jest jedna wielka patologia, jeśli chodzi o to jak traktują tam człowieka. A traktują jak niewolnika. Tempo bardzo szybkie, przerwa absurdalnie krótka, tylko jedna. Ludzie różni, są tacy co pomogą, a są tacy co obrobią Ci za plecami tyłek, nie mówiąc już o chamskim i ignoranckim zachowaniu. Liderzy? Kto to jest w ogóle? Ludzie po zawodówkach pouczający ludzi niekiedy dużo mądrzejszych od nich, z tego co słyszałem to liderem zostajesz, jak dobrze kablujesz na innych. Cieszące się gęby shifta, koreańczyków, i ludzi z biura...żenada, ludziom z góry nie zależy na poprawie losu ludzi z produkcji. Zero empatii, aby się samemu nachapać, a na produkcji ludzie są dla nich nikim, nawet umowy o pracę dać nie chcą tylko, ten bezsensowny AAS. Szkoda że jest przyzwolenie na taki kołchoz na poziomie ministerialnym. Na szczęście zmieni się rząd, i mam nadzieję, że ten zakład zostanie kiedyś zamknięty. I ja się dziwię ludziom, że tam pracują w ogóle, powinni wszyscy na raz stamtąd odejść, niech góra haruje za psie pieniądze. Nie dajcie się poniżać, Oni mają gdzieś to że macie rodziny na utrzymaniu, będą rzucać wam finansowe ochłapy cały czas. Powinniście tych wyzyskiwaczy wywieźć na taczkach, a wy się zamiast tego upadlacie.
11
Yasusi 2016-12-18 11:44
Są przyjęcia do SMP na umowę płaca 1400 na rękę.
1
NoNono 2016-12-18 11:52
Stawa pracy w terminie 1.11 miała wynosić 150 procent i jak co roku płacili nam 100 % tłumacząc sobie że to kolejna pomyłka...


3
jan 2016-12-18 11:56
Pracowałem tam 3 miesiące i się zwolniłem . Praca na weekendy. 1 weekend w miesiącu wolny.... Ludzie, którzy tam pracują to sami ćpuny .... Czytałem tutaj kiedyś że ćpają, jarają trawkę itp... Nie wierzyłem dopóki sam się nie przekonałem i nie zobaczyłem.... Pracownicy chodzą "wystrzelenie " jak rakiety... Odradzam
3
Marcin 2016-12-18 15:08
Ale wy tutaj bzdury piszecie...
na okresie próbnym zarabialem niecałe 1400 - 1500zł na rękę... teraz mam niecałe 2000 niby nic ale zawsze cos, tymbardiej ze jet to moja 1sza praca..
Nieważne 2016-12-22 17:31
wy biurowcy macie tam specjalne odpowiedzi na złe komentarze na temat waszej firmy? DNO
6
Kalgieri 2016-12-28 03:12
Z tymi negatywnymi komentarzami to jest jakaś przesada. Owszem, przełożeni to jedna wielka lipa (chodzi mi o liderów i process liderów), przynajmniej w większości, a już na pewno tam gdzie ja byłem, ale w sumie praca nie była taka zła. Nudna i monotonna - to prawda, ale stanowiska się zmieniają, cały czas ktoś jest obok, albo się gdzieś kręci, można pogadać, pośmiać się, często można też stać, oprzeć się, poobserwować ludzi, pośmiać się z różnych wariatów, itp.
Kasa zawsze na czas, dobrze wyposażona kantyna, dopłaty na jedzenie do karty identyfikacyjnej (w AAS-ach tego chyba nie ma). Ludzie fajni, przynajmniej ja nigdy nie narzekałem, chodzi mi o innych operatorów, fajne dziewczyny, młodsze i starsze ;) Do wyboru, do koloru.
Praca w sam raz dla singli, bo naprawdę jest w czym przebierać :)
Latem gorączka niesamowita, ale zimą nie jest zimno, a w sam raz. Klimatyzacja to chyba coś mitycznego w tej firmie, no i też lubią kroić na premiach i nadgodzinach. Wiadomo, są wady i zalety. Osobiście oceniłbym polkowicki Sanden na 4 z minusem/6
2
Yoko Koko 2016-12-29 20:07
Na jaką pensję oraz jakie dodatki można liczyć pracując jako operator na dziale obróbki mechanicznej? Podobno w tym dziale można zarobić trochę więcej więc interesuje mnie czy to prawda?
PozdrawiamSanden 2017-01-18 06:33
Praca od gongu do gongu, Liderzy są całkiem spoko na starej linii, nowa linia to koszmar nie polecam A brygady na nowej linii. Lider wraz ze swoją bandą nic nie robią siedzą na telefonach wiecznie się czepiają. Mają swoją paczkę, resztę gnębią i obwiniają za jakieś pierdoły , banda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Proces śmierdzi jak by dopiero co z kombajnu zlazł , każdego się czepia jeżeli chcesz iść do WC potrafi dosrać ci takim tekstem że czasami to ludziom tam w pięty wchodziło. Bo przecież była przerwa to można lać w majty. System , zależy jak kto lubi . Każda brygada ma swój kalendarz weekend co 4 tyg, oceny półroczne i roczne są nie sprawiedliwe, pracownik który pracował w pod firmie ,którego przyjęli do głównego sandenu był gorzej oceniany od nowych pracowników przyjętych z urzędu, pomimo że pomagał innym tzw: świeżakom. Niby tam są jakieś premie, ale mało płatne . Masz więcej L4 jak miesiąc np z powodu choroby ciężkiej już tej premii nie masz, o urlopie bezpłatnym nawet nie ma o czym gadać , Urlop nie jak tobie pasuje tylko liderowi bo sam musi przecież odpocząć po ciężkiej pracy przy biurku z telefonem gdzieś na KANARACH. Jak chcesz próbować wiązać przyszłosć z tym zakładem to nie tak że ty ciężko pracujesz harujesz na to tylko pierwszeństwo ma ktoś z rodziny na stanowisko procesa, lidera czy kogoś wyżej. W sandenie na wyższych stanowiskach góruje sam Głogów i Polkowice nie ma szans , nawet studia nie pomogą bo przecież jakiś burak z Przemkowa idzie na procesa po znajomości gdzie przyjęli go 2 miesiące wcześniej do Sandenu a prędzej kompresory podawał na wadze bo zapewne tylko na tym się znał. Co do lidera nie lepiej , czasami Rodzinka załatwi typu kierownik , gdzie prędzej pracowało się na reworku no cóż takie życie :) Wszystko po znajomości ... Co do wypłat więcej jak 1600 w Sandenie nie da się zarobić na początek z umową o prace 2260 brutto .. Także wyżyć sie zbytnio za to nie da. Czasami sobie myślę że lepiej było w Assach zostać zarobić tyle samo mieć tą umowe zlecenie ale jak ktoś za balował dzień predzej nie musiał latać po lekarzach i się tłumaczyć tylko dzwonił nie ma mnie i tyle. W assach zawsze ktoś się znajdzie żeby obstawić linie i wcale nie ma tak że jak nie przyjdziesz do pracy będąc assem zostaniesz zwolniony czy kasę ci zabiorą za nieobecność idzie się dogadać a w sandenie N-ka po całości i wyrypane :) Więc zastanówcie się czy warto psuć sobie nerwy, wzrok, humor tylko po to żeby pracować w tym zakładzie. Jak chcecie być tanią siłą roboczą to powodzenia.
19
Zal 2017-01-25 10:36
Ostatnio komuś znowu zginęły pieniądze ochorona nic z tym nie robi masakra! Nie polecM
6
Piotr 2017-02-06 23:13
Trzeba robic szybko i dokladnie podwyzki jak zdasz egzamin co roczny na dzien dobry 1800 zl na czysto bez dojazdu do firmy
2
A 2017-02-26 22:18
Są zakłady gdzie jest gorzej ale tu miodu nie ma . Fakt ocena roczna to porażka, przez cały rok zapi..... jak głupi, a egzamin zrobią Ci na nocce o 3nad ranem i może Ci się uda... i dostaniesz te 50zl brutto podwyżki bo większe już zarezerwowane od dawna...
System nie jest zły , można troszkę nadgodzin pocisnac ale to raczej dla singli nie rodzin z małymi dziećmi.. ciężko jest a po kilkuletnim stażu pracy jeszcze gorzej bo. Zwykły pracownik szkoli nowych za free tylko po to aby miał zastępstwo jak zechce pojsc na urlop..
Ponadto nie jest źle. Tylko w kartach bałagan i o swoje trzeba się upominać! Bo jak nie to nawet 300zl w plecy
1
mdmas 2017-03-16 08:09
powiem wam tak pracuje tam mam 1850 na reke na pierwszej umowie ale nie skladajcie tam podan juz godniej puszki zbierac teraz przykladowo pracownik AAS ma wieksza stawke niz nowy Sandenowiec bo ass jako uczen wyciagnie 1800 na reke a sandenowiec 1300 hah smiech na sali a teraz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] im sie pali bo ludzie uciekaja juz nie ma kto pracowac a dyrekcja zdziwiona ze co raz wiecej l4 i wypowiedzen hah sam wale l4 jak sie da niech placa
2
jurek owsik 2017-03-16 11:40
ty masz 1850 na pierwszej umowie a sandenowiec ma 1300 a z AAS ma 1800 nie rozumiem ty pracujesz w AAS czy masz umowe w sandenie???i dlaczego ty masz 1800 a nie 1300??
1
youri 2017-03-16 22:37
a tak po polsku ?

Hmm troche dziwne skoro pracujesz w Sanden a nie w AAS to skąd masz 1850 na rękę, ja pracuje nieco wiecej niż rok i mam niecałe 1650
1
ttr 2017-03-16 22:51
co!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1650 po roku masz to jakas parodia!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tyle to ciec na parkingu zarabia za podnoszenie szlabanu, ochroniarz za stanie i nic nie robienie ma 2000 na reke ludzie szanujcie sie jeszcze system 4-brygadowy gorszego juz nie ma hahahahahhahaha zal.pl
1
youri 2017-03-17 11:13
takie są niestety realia na rynku pracy teraz.. Sezon zimowy to i innej pracy nie chcialo sie szukać :))
Ale czas wkrótce na zmianę :)) Na rozmowie rekrutacyjnej którą odbylem chwilę temu pan pyta
"to ile zarabiasz w tym sandemie"
- 1630 -1650
- "teraz chyba żartujesz" :) 3 kwietnia zapraszam !
wladek 2017-03-17 12:28
to gdzie byłeś na tej rozmowie jak mozna wiedziec pochwal sie :} na jakie stanowisko i ile na start powiedz dlaczego w sandenie juz nie chciales pracowac wady i zalety pracy w sanden pozdrawiam
mdmas 2017-03-24 16:51
ja dostalem umowe zanim bylo tyle etetow i nowa linia
PRACOWNIK 2017-03-27 22:45
pierdoly ze 1800 haha smiech na sali :) Pracuje na lini (stary pracownik) 1600 zl na reke jak napisali wyżej:) wyslac ci część pierwszej zeszlo rocznej umowy żebyś zobaczył? przez urzad pracy zarabiaja mniej jeszcze .
5
Klaudia :) 2017-03-30 15:10
Paradoks dzisiejszych czasów Nie Pracujesz , nie masz za co żyć.
Pracujesz ,nie ma kiedy żyć .
Sanden ,całe realia firmy.
Paulina 2017-03-30 15:20
@Klaudia :), jesteś pracownikiem Sanden Manufacturing Poland? Powiesz o swoich doświadczeniach z tą firmą?
dafit 2017-03-30 17:49
Teraz dopiero sie zacznie wiosna,lato :))) Ty nad wodą oni w pracy :D

Pozd
1
jaktoś 2017-04-03 22:33
a w sandenie jest jakis dział co pracują na innym systemie ? mam na mysli grafik pracy
abcdeffgg 2017-04-04 11:18
tak, jest na dziale montazu na nowej linii inny system ,niedziele i sob.mają wolne i chyba pracują od poniedziałku do piatku, w zaleznosci ile godzin zostaje do odrobienia ,ale maja wolne weekendy
i na tym samym dziale na starej lini jest stary system 7 dni pracy/2 dni wolne i tylko 1 weekend wolny w miesiącu. Troche to niesprawiedliwe. Ludzie pracujący na tym samym dziale na montazu mają różne systemy pracy , za najprawdopodobniej te same wynagrodzenie. Moim zdaniem powinno być tak że wszyscy wykonujacy ta samą prace powinni mieć jednakowy system, albo ten od pon-piat a weekendy wolne wszystkie , Albo czterobrygadowke. wszyscy. żeby było sprawiedliwie.
Bo wiadomo że wiekszość ludzi wolałoby pracować 5 dni pod rząd a niżeli 7 dni pod rząd. A to jest różnica zwłaszcza dla organizmu. a szczególnie osoby które mają rodziny chciałyby weekendy spedzać z np dziećmi / wyjść , niedziele z dziećmi itd.
Nie mam pojęcia dlaczego zrobili dwa różne systemy pracy na jednym dziale gdzie wszyscy na tym dziale wykonują ta samą prace za jednakową wypłatę.
hofman 2017-04-04 12:06
co to za system czterobrygadowy 7 dni robisz i 2 wolne ?? nie powinno byc 4 dni robisz i 2 wolne to ile dni masz wolnych w miesiącu
1
anoninimy 2017-04-05 16:07
system czterobrygadowy to taki że są 4 brygady w zakładzie A ,B , C, D , . Kazda brygada musi przepracowac 7 dni pod rząd, a potem jest 2 dni wolnego. CZYLI
dni pracujące to takie np , (dwie 1-sze zmiany, dwie 2-gie zmiany i trzy nocki, potem schodzisz z nocki i masz ten dzień wolny w którym zszedłeś z nocki i jeden dzien następny. Potem idziesz na dwie 1-sze zmiany, potem trzy dni 2-gie zmiany, potem dwie nocki i znowu masz wolne w dniu w którym schodzisz z nocki masz wolne i jeden dzien nastepny. Potem Trzy dni 1-sze zmiany, potem dwa dni 2-gie zmiany , potem dwie nocki, potem masz wolne w dniu w którym zszedłeś z nocki i dwa nastepne. Czyli raz w miesącu masz wolne piątek (dzień w którym zszedłeś z nocki)+ sobota + niedziela- WOLNE) RAZ w miesiącu jest cały weekend wolny.i tak jak wypadnie w grafiku tak sie pracuje, np wypada pt-sob-niedz- drugie zmiany od 14.00-22.00
Zawsze po wolnym zaczynasz pierwsze zmiany. Zawsze! No chyba że masz t.zw. WZS czyli wolne za system, dni wolne które są obliczane chyba według standardowego systemu pracy i na kwartał może wyjsc np 1 WZS albo kilka (2 lub 3) Ale to lider informuje o wszystkim. Jeśli takie dni przysługują to pracownik obligatoryjnie ma te dni dodatkowo wolne w terminie uzgodnionym z liderem, kwiestia dogadania terminu w danym miesiącu lub w nastepnych miesiącach.

W chwili obecnej Na nowej linii jest inny system w grafiku (podstawowy jednozmianowy, czyli od poniedziałku do piątku -pierwsze zmiany, weekend wolny, potem nastepny tydzień drugie zmiany, week wolny i potem od pon -pt NOCKI i weekend wolny . Pracują 5 (ewentualnie 6 dni) ale najczesciej 5 dni i potem maja 2 dni wolnego, zawsze weekend wolny , wyjątkowo tylko NOCKI zaczynają w niedziele. Porównując systemy pracy to ten system podstawowy jest lepszy i korzystniejszy dla pracownika bo są wolne weekendy i pracujesz 5 dni a nie 7
Różnica jest taka ze na nowej linii mają 5 dni pracy i 2 dni wolne (sob niedz) , a na starej linii (czterobrygadówce) muszą pracować 7 dni by mieć 2 dni wolne. Róznica systemu pracy jest na tym samym dziale , to jest dział montażu- linia.
Wg mnie lepszy sytem jest ten podstawowy na nowej linii. ale to jest moja opinia , pewnie zdania na ten temat są różne. Wiele osób przyzwyczaiło sie do systemu czterobrygadowego, natomiast osoby z nowej linii chwalą sobie swój system pracy.
zainteresowany 2017-04-06 11:17
Wszystko ładnie pięknie, czy za system 4-o brygadowy jest jakiś dodatek ?A co jeśli w w/w systemie dzień pracy wypada w świeta np: 1listopad itp..?
jikhj 2017-04-06 12:46
to ile godzin wychodzi miesiecznie w czterobrygadowym ???wiecej niz 160 godzin co z wolnymi świetami itp
Arek 2017-04-08 21:31
system cztero - brygadowy /
osoba która wypisała tam wyzej o systemie 4 brygadowym pięknie to napisała brawo.
zapewne ta osoba nie pracuje w tym systemie,bo jest z biura Sandenu .
To jest najgorszy z mozliwych systemów jakie wymyślono. Człowiek po jakims czasie nie wiem jaki jest dzien,po za tym weekendy,niestety wszyscy nad jezioro bawic sie a Ty jak murzyn do roboty,sobota niedziela ,przykre to ale tak jest.
A wiec piekna Pani,po 7 dniach pracy w trybie ciągłym są 2 dni wolnego ,lecz proszę dodac ze ten pierszwszy dzien wolnego muszę przespac poniewaz jestem po nocce,ale jesli juz wstane to mija mi juz pól dnia,wiec to jest 1,5 dnia wolnego..Pracodawca wykrada ci twoje wolne poprzez sen na twoim pierwszym dniu wolnym.
5
Nick 2017-04-10 23:35
no właśnie po 7 dniach pracy 2dni wolnego (1,5 dnia) a na nowej linie maja po 5 dniach pracy każdy weekend wolny sob niedziela, jedynie nocki zaczynają w niedziele
mają korzystniejsze i wygodniejsze warunki a robią to samo na tym samym dziale. każdy wolałby mieć wszystkie soboty i niedziele wolne niż jeden weekend w miesiącu pt sob niedzi. i jakies dni wolne w tyg po nocce. To jest naprawdę duża różnica stara linia a nowa . Nawet do pracy chetniej przychodziłoby sie mając świadomośc że weekendy wolne a zwłaszcza w okresie wiosna lato gdy na hali jest bardzo gorąco. Mogłiby wprowadzić ten system podstawowy również na starej linii to wtedy byłoby dobrze i pewnie rotacja ludzi nie byłaby taka duża jak jest teraz. Bo niektórzy po prostu nie wytrzymuja systemu.
1
handlarz 2017-04-12 10:31
Zainteresowany asortymentem vdg.industry@gmail.com
A 2017-06-06 22:49
4-brygadowka jest ciężka to fakt ale jest więcej czasu dla dzieci i w każdym tygodniu jakieś formalne sprawy idzie załatwić, a to że czasem się chodzi jak zombie to już mały Pikuś ☺
Dodatek za ten system owszem przydałby się i za szkodliwe też!
Bo tak to tylko premia za normę a bez niej całe g...
Kkk 2017-06-24 20:41
Nie polecam. Teraz jak nas wydymali z wakacjami. Nie dość że pół zakładu dostaje na rękę 1900-2100 zł to jeszcze obEtna dopłaty do premii wczasowej , juz dostalismy wnioski o podanie rocznego przychodu (wcześniej to były 3 miesiące więc można było się zmieścić w większym progu dopłaty )Zarząd zdziwiony że ludzie się zwalniają a lrawda jest taka że jedni odchodzą bo za mało zarabiają a następni bo nie ma komu pracować a ci3zko zasuwac za trzech z tam sama stawka. A zarząd tylko non stop owija w bawełnę "małe podwyżki bo firma inwestuje i się rozwija" . Omijać z daleka . W ccc już lepsze pieniądze i normalniejszy system . Na szczęście ja już się zwalniam .
3
Gordzo 2017-06-24 20:47
Czysta wypłata przy stawce 2460-2550 brutto wynosi około 1880-1920 . Czekam aż naprzeciwko stanie jakis inny zakład i ludzie tam przejdą.
blabla 2017-07-10 11:29
Hej..
Czy w Sandemie można liczyć na jakieś dodatkowe grosze typu: wczasy pod gruszą, kredkowe(ołówkowe) bony na święta ? itp.. ?
Złoty Sandał 2017-07-14 18:40
Tak, w roku są cztery bonusy, dwie premie półroczne, jedna roczna (trzynastka) i wczasowe. Łącznie prawie 5tyś.
pikuś 2017-07-15 15:39
Jakie 5 tys zl gościu?,wez się obudz ,ta kwota którą napisałeś to jest na 3 osoby.
Niestety Sanden jako pracodawca płaci najsłabiej,pomimo ze jest bogatą firmą to płaci słabo.
to taki nowoczesny obóz pracy.
6
Bleble 2017-07-19 00:22
Powiem tak. W sandenie w aas pracowalam rok, na umowie niecale 2 miesiace.bedac w aas- traktowanie ludzi jak szczury, tylko dla osob z mocną psychiką.slabiaka tam zjedzą, no chyba, ze dobrze w tyłek wchodzić potrafi.liderzy kochają kapusiow.wlasnie, liderzy...wystrzegam szczegolnie przed jednym, który ma niezdiagnozowane zaburzenie psychiczne, dlatego jeszcze tam pracuje. Liderzy nie zwracają uwage na pracę, w takim sensie, ze jezeli Cię nie lubią, mozesz stawac na rzesach i dawac z siebie wszystko, a i tak bedziesz szykanowany, podczas gdy wlazidupy będą przedluzac sobie przerwy o 10 minut. Pracownicy, hmm...ludzie jak ludzie, znalazlo sie paru fajnych i do dzis utrzymuje sie stale kontakty.uwaga! Znalazłam tam milosc ;) jak prZeszłam na umowę na stale bylam dosyc zadowolna z zarobkow.dla ludzi chcacych tam pracowac; trzymajcie jezyk za zebami. Oprocz tego minusem jest na pewno praca w lecie dochodzaca do 45 C. A- strasznie duzo cpunow. Ogolem dobrze wspominam pracę.
sesese 2017-07-25 20:13
Ile zarabiają technicy w sandenie?
Ciekawy 2017-08-04 15:07
Nie mam pojecia ile zarabiają technicy ale słyszalem ze operator wyciąga od 2400- do 2600 z 2u letnim stażem .. na ile to prawda ? Moze ktoś coś ...:) / Pozdrawiam
MIKI 2017-08-07 23:09
Witam,
Czy jest jakiś transport na godz 8:00 z Lubina na Sanden ?
Paulina 2017-08-09 12:07
Na stronie internetowej Sanden Manufacturing Poland można znaleźć wiele ofert pracy. Poszukiwani są m.in. kandydaci na stanowiska INŻYNIER – AUTOMATYK W DZIALE UTRZYMANIA RUCHU, INŻYNIER PRODUKCJI W DZIALE OBRÓBKI MECHANICZNEJ, czy też OPERATOR WÓZKA WIDŁOWEGO. Co możecie powiedzieć o pracy w tych działach firmy? Co powinno się wiedzieć przed przesłaniem swojego CV?
Kalgieri 2017-08-09 18:30
Ostatnio dostałem ofertę pracy w Czechach. Przy produkcji kompresorów, tyle że do autobusów i ciężarówek. Tylko że jak w Sandenie na umowie dostawałem 1750 netto, tak w Czechach zarobię 3700 netto. Do tego darmowe mieszkanie, ubezpieczenie, itp. Jeśli ktoś chce się męczyć w Sandenie, to droga wolna. Ale jeśli ktoś myśli, to ucieknie stamtąd czym prędzej.
Podziwiam ludzi, którzy pracują tam całymi latami.
1
sanden 2017-08-13 11:13
idź palancie na pistona i wypowiadaj się czy jest gorąco czy nie tam jest 40 stopni i nie ma Klimy
1
Technik 2017-08-16 12:08
Technicy z dłuższym stażem pracy nie zarabiają źle, ale ludzie i tak się zwalniają. W UR wieczny brak ludzi do pracy, po prostu dramat co się dzieje w tym dziale, niedługo nie będzie miał kto naprawiać maszyn.
Zostaw swoją opinię o Sanden Manufacturing Poland - Polkowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sanden Manufacturing Poland