brak logo

Phenome Sp. z o.o.

Toruń

Opinie o Phenome Sp. z o.o.

klient 2010-10-17 11:05:38
Najgorsza firma w świecie nie podejmujcie tam pracy ta firma jest nie wypłacalna swoich kontrachetów oszukują zamawiaja materiały reklamowe i nie płacą wogóle . widziałem jak sie traktuje pracowników w warszawie czy poznaniu jak śmieci pan kierownik z jakimś pane czepiaja się o wszystki szczegóły ale sprawdzaja porządki wchodzi pani kierownik na drabine i szuka kurzu w najmniejszych zakamarkach i operdala pracownika przy wszystkich . ludzi i kontrachetów mają w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] . wieć nie pracujcie tam i nieróbcie tam zakupów.
Asia 2010-10-20 17:11:13
Jeśli poziom wypowiedzi poprzednika równa się jego inteligencji, to jest to naprawdę przykre.
Współpracuję z firmą Phenome od jakiegoś czasu i nie zauważyłam, aby byli "niewypłacalni".
W sklepach panują pewne reguły, ale ma to służyć lepszej obsłudze klienta. To chyba oczywiste, że wyciera się kurz z półek oraz z kosmetyków!
Reasumując.. Nie zgadzam się zupełnie z poprzednikiem. Firma bardzo dba o swoich pracowników, dlatego jeśli będziecie mieli okazję tam pracować idźcie na rozmowę i sami się przekonacie.
anonim 2011-04-14 19:31:20
Asia - 2010-10-20 17:11:13

Jeśli poziom wypowiedzi poprzednika równa się jego inteligencji, to jest to naprawdę przykre.
Współpracuję z firmą Phenome od jakiegoś czasu i nie zauważyłam, aby byli
Wypowiedź pani kierownik chyba (sprzedaży) - takiej opinii nie ma nikt, kto z tą firmą naprawdę miał do czynienia dłużej niż podczas transakcji w sklepie. Poprzednik może napisał w gniewie i niezbyt kulturalnie, ale to cała prawda o firmie Phenome. Żaden normalny człowiek tam nie wytrzymuje, chyba, że musi, bo nie ma wyjścia, ale szuka innej pracy. Firma nie do wytrzymania. Ludzie są traktowani jak najemnicy, niewolnicy. Nikt nie zna celów, strategii, zasad. Bardzo amatorskie prowadzenie biznesu. Wszystko skopiowane, podrobione. Wielkie światowe zadęcie bez pokrycia! Ostrzegam w imieniu swoim i innych, którzy mieli to nieszczęście, aby poznać bliżej firmę. Mała niepoważna firma stworzona przez osoby o chorych ambicjach i braku wszelkich kompetencji zarządczych. Nie wolno tam pracować, bo kończy się to kompletnym wypaleniem. No klasyczny.(usunięte przez administratora) - tylko szefowie nie wiedza, co to jest, bo nie znają żadnych reguł ani standardów. Produkty niezłe, ale bez przesady (kontekst wartość a cena i konkurencja). Dno! Wszystkie złe cechy małej, kiepskiej firemki z polskimi menedżerami, co nie wiedzą, czym jest zarządzanie i nie szanują ludzi. DNO!!! Zgadzam się, że to najgorsza firma na świecie.
Firma współpracująca 2011-10-17 11:38:23
Phenome .. Firma wydawała się (właśnie WYDAWAŁA) rzetelną i wypłacalną. Szybko sprowadzono nas na ziemię. Firma ma za nic swoich współpracowników i podwykonawców. Płaci nieterminowo – 6-9 miesiące poślizgu, to standard (o ile w ogóle łaskawie zapłaci). Wezwania do zapłaty są bezczelnie ignorowane. Najprawdopodobniej nie odzyskamy już pieniędzy za wykonaną pracę (dość spora suma). Walka z nimi , to jak walka z wiatrakami. Pozostaje nam jedynie droga sądowa , a tu nigdy nie wiadomo. Szkoda czasu, który mogliśmy poświęcić firmie poważnie podchodzącej do partnerów biznesowych, naszych nerwów i pieniędzy.
gosia 2011-12-10 06:25:25
zgadzam się w stu procentach firma nie płaci kontrahentom i pracownikom i nie ma takiego zamiaru - zlecenie przyjmują, zatrudniają pracownika i wykorzystują za darmo, nie płacą.
Phenome to oszuści 2011-12-13 11:29:33
Odradzam jakąkolwiek współpracę z ta fimrą, nie płacą kontrachentom, kontakt jest utrudniowy, a własciwie wcale go nie ma. Brak jakiejkolwiek inicjatywy ze strony firmy jeżeli chodzi o wywiązywanie się z zobowiązań. Jak już uda się z kimś skontaktować, szybko przekonamy się, że brak tam uczciwości, kultury i logicznego myślenia.
Phenome mimo, iż kreuje się na markę prestiżową, swoim podejściem udowadnia, że kadrze zarzadzającej słoma z butów wystaje,
Przestrzegam.
były współpracownik 2012-01-04 12:04:36
Absolutnie czarna lista z najczarniejszych - zresztą, pewnie niedługo pociągną. CHORE! Jak najdalej od nich. Jeśli objawią się z nowu z inną marką, to też należy ich unikać!
baltazar gąbka 2012-01-09 20:37:36
też już tam nie pracuję....kasy nie mam od wakacji.... i nie wierzę bym ją kiedykolwiek dostał.... pan właściciel topi każdą ze swoich firm wcześniej czy później - hmmm zwykle wcześniej .........a kasę wyprowadza na prywatę, nikomu nie płaci - taki sposób na życie znalazł.
niedługo sklepy zamknie albo mu zamkną bo już czynsze opłaca produktami.... jaki będzie następny etap?!!!!! miał doinwestować spółkę...mrzonki i gruszki na wierzbie ot co. Ale co się dziwić sam o sobie mówił cyt: :" ja umiem rozwijać a nie restrukturyzować" (chyba że poprzez restrukturyację rozumiemy wyprowadzanie pieniędzy z firmy- to potrafi:))
ubawiony 2012-01-10 13:26:53
Ubawił mnie cytat z wypowiedzi Właściciela. No cóż, to wszystko mówi o tym człowieku. Jeżeli się nie rozumie podstawowego znaczenia słowa "restrukturyzacja", to niestety nie będzie się potrafiło prowadzić biznesu. Bo rozwój firmy to m.in. restrukturyzacja, zwłaszcza, jeżeli już zaistniała na rynku i trzeba rozwiązywać bieżące problemy. Ale tu wygląda na to, ze wykształcenie jest kiepskie. Jaki poziom inteligencji, taki poziom zarządzania biznesem. W tym wypadku niestety poziom mniej niż mierny. Szkoda tylko, że wokoło z tego powodu cierpi mnóstwo ludzi.
były współpracownik 2012-01-13 14:16:41
Tak, pana poziom kiepski, pani "pomysłodawczyni" jeszcze gorszy - chyba nadaje się do leczenia, a na pewno nie do pracy z ludźmi. Niezrozumienie podstawowych spraw biznesu oraz konieczności bycia liderem - pociągania ludzi, zarażania ideą, a nie traktowanie jak śmieci i niewolników, którym dodatkowo nie płaci się lub płaci po czasie, nie realizuje zapisów umowy. Wcześniej rozwalona Kolastyna, teraz coraz gorzej w Biogened. Ktoś powiedział "Antymidas" - jak pamiętacie, Midas, czego tknął, zmieniało się w złoto, a Antymidas czego nie tknie, zmienia w g... Przestrzegam przez .(usunięte przez administratora)również, jeśli kiedykolwiek gdzieś jeszcze zaistnieje, bo jej przygoda z biznesem to tylko przygoda z tym panem i jego firmami rozkładanymi na łopatki. Naprawdę trzeba ostrzegać wszystkich, również podwykonawców. To nie jest tylko głupota, to jest beznadziejny brak etyki i szacunku dla innych. Oni oboje nigdy nie pracowali w prawdziwie zarządzanej firmie i nie wiedzą, biedni nawet, co robią. Dramat.
ona 2012-04-13 21:04:05
były współpracownik - 2012-01-13 14:16:41

Tak, pana poziom kiepski, pani "pomysłodawczyni" jeszcze gorszy - chyba nadaje się do leczenia, a na pewno nie do pracy z ludźmi. Niezrozumienie podstawowych spraw biznesu oraz konieczności bycia liderem - pociągania ludzi, zarażania ideą, a nie traktowanie jak śmieci i niewolników, którym dodatkowo nie płaci się lub płaci po czasie, nie realizuje zapisów umowy. Wcześniej rozwalona Kolastyna, teraz coraz gorzej w Biogened. Ktoś powiedział "Antymidas" - jak pamiętacie, Midas, czego tknął, zmieniało się w złoto, a Antymidas czego nie tknie, zmienia w g... Przestrzegam przez .(usunięte przez administratora) również, jeśli kiedykolwiek gdzieś jeszcze zaistnieje, bo jej przygoda z biznesem to tylko przygoda z tym panem i jego firmami rozkładanymi na łopatki. Naprawdę trzeba ostrzegać wszystkich, również podwykonawców. To nie jest tylko głupota, to jest beznadziejny brak etyki i szacunku dla innych. Oni oboje nigdy nie pracowali w prawdziwie zarządzanej firmie i nie wiedzą, biedni nawet, co robią. Dramat.
Dodam tylko, że w Polsce standardy obsługi klienta i tak mamy dużo niższe niż na zachodzie, więc myślę, że pracownicy powinni sie wziąć w garść i do pracy; powiedzenie czy się stoi czy się leży... niestety nie ma juz racji bytu... Żeby wejść do Europy nie wystarczy tylko by w Polsce podnieść zarobki... gorzka prawda...
Ubawiony 2012-04-14 20:03:19
ona - 2012-04-13 20:59:02

były współpracownik - 2012-01-13 14:16:41

Tak, pana poziom kiepski, pani "pomysłodawczyni" jeszcze gorszy - chyba nadaje się do leczenia, a na pewno nie do pracy z ludźmi. Niezrozumienie podstawowych spraw biznesu oraz konieczności bycia liderem - pociągania ludzi, zarażania ideą, a nie traktowanie jak śmieci i niewolników, którym dodatkowo nie płaci się lub płaci po czasie, nie realizuje zapisów umowy. Wcześniej rozwalona Kolastyna, teraz coraz gorzej w Biogened. Ktoś powiedział "Antymidas" - jak pamiętacie, Midas, czego tknął, zmieniało się w złoto, a Antymidas czego nie tknie, zmienia w g... Przestrzegam przez .(usunięte przez administratora) również, jeśli kiedykolwiek gdzieś jeszcze zaistnieje, bo jej przygoda z biznesem to tylko przygoda z tym panem i jego firmami rozkładanymi na łopatki. Naprawdę trzeba ostrzegać wszystkich, również podwykonawców. To nie jest tylko głupota, to jest beznadziejny brak etyki i szacunku dla innych. Oni oboje nigdy nie pracowali w prawdziwie zarządzanej firmie i nie wiedzą, biedni nawet, co robią. Dramat.
A ja trzymam kciuki za ta firmę, mam nadzieję, że sie rozwinie i podbije zagraniczne rynki. Produkt mają super jakośc też. A pracowniko jak się nie chce pracować to może trzeba poszukać pracy tam gdzie się można obijać i kurzy nie wycierać...



A "Ona" pracowała w tej firmie, że tak radośnie i kategorycznie się wypowiada? :-) Podejrzewam, że nie, bo widać, że komenatrz ni jak się nie ma do cytowanego tekstu. A może brak umiejetnosci czytania ze zrozumieniem? :-) Przy okazji, słowo "produkt" w języku polskim ma liczbę mnogą. A pracownicy ( tak poprawnie brzmi to słówko :-)), pewnie sobie znaleźli nową pracę, przykładem osoba cytowana przez "Oną", która o sobie napisała "były współpracownik". A rozwoju i podbojów zagrancznych nikt nikomu nie zabrania. Niech się rozwijają. :-)
P. 2012-05-08 12:18:35
Wiecie, to jest ciekawe - marki Miraculum i Kolastyna stają pomału na nogi - jak feniks z popiołów. Więc może w tym szaleństwie jest metoda :) To co dobre się obroni. Trzeba z życzliwością i miłością do ludzi.
P.
;-) 2012-05-09 10:37:47
P. - 2012-05-08 12:18:35

Wiecie, to jest ciekawe - marki Miraculum i Kolastyna stają pomału na nogi - jak feniks z popiołów. Więc może w tym szaleństwie jest metoda :) To co dobre się obroni. Trzeba z życzliwością i miłością do ludzi.

P.
ZMIENIŁ SIĘ W TYCH FIRMACH WŁAŚCICIEL, wszedł porządek, rozsądek, umiejętność zarządzania. To i powoli efekty widać. :-)

1
ex-biurowa 2012-05-15 22:34:24
\"Nie wolno tam pracować, bo kończy się to kompletnym wypaleniem. No klasyczny mobbing - tylko szefowie nie wiedza, co to jest, bo nie znają żadnych reguł ani standardów. Produkty niezłe, ale bez przesady (kontekst wartość a cena i konkurencja). Dno! Wszystkie złe cechy małej, kiepskiej firemki z polskimi menedżerami, co nie wiedzą, czym jest zarządzanie i nie szanują ludzi. DNO!!! \"
Byłam, pracowałam i potwierdzam - żałuję, że nie posądziłam o mobbing, ale nawet na to już mi siły nie starczyło... A szkoda, bo miałabym całe biuro za sobą, które się \"też już zmęczyło\" i na raz odeszło, jak celebrytce mózg się zlasował i przegięła kilka razy za dużo. Wszyscy odeszli, jeden za drugim - takie to cu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e kierownictwo wzajemnej adoracji jest
melia 2012-07-18 01:31:11
łatwo się krytykuje, wystawia negatywne opinie w necie zwłaszcza, gdzie można być anonimowym. Ja chociaż nie miałam okazji zetknąć się z marką Phenome i jej atmosferą w firmie to trzymam kciuki i życzę powodzenia. Cokolwiek by nie mówić, trudno jest rozpocząć taki projekt i wszystko wręcz idealnie organizować i wszystkich zadowalać. Ja osobiście podziwiam i jestem pod wrażeniem. Ładny design kosmetyków, sklepów, fajny pomysł i idea. A żeby nie było pomówień, że wypowiadam się a nic nie wiem, to dodam, że miałam okazję współpracować z ludźmi z Phenome i nie taki diabeł straszny jak go malują. Zapewne prawda leży po środku i tak należy do tego podejść. Pozdrowienia dla zadowolonych i niezadowolonych :-). Więcej dystansu i optymizmu na co dzień życzę :-)
romeo 2012-07-18 19:00:26
Atmosfera w pracy to rzecz kluczowa - warto, żeby pracodawcy pamiętali o tym, kto wypracowuje ich kapitał - godziwe zarobki, życzliwe podejście do człowieka, realny zakres obowiązków, dobra komunikacja.
pesto 2012-09-11 18:31:44
... i pensje o czasie :(
Jaro 2012-12-02 16:06:23
JUŻ DAWNO PRZEJRZAŁEM NA OCZY PANIE KOLEGO!
ktoś 2012-12-31 12:25:59
Współczuć to trzeba wszystkim, którzy mieli nieprzyjemność i mają bądź będą mieli pracować z (usunięte przez administratora). Współczuć i zbierać na lekarza, aby mogli wyjść z traumy. Czegoś podobnego trudno doświadczyć. A pani (usunięte przez administratora) warto opłacić terapeutę, aby mogła nie drzeć (tak!) się na ludzi, nie histeryzować i mieć trochę dobrej energii, sympatii dla innych oraz dystansu do siebie. Świat byłby wtedy dużo lepszy. Marka mogła naprawdę sporo osiągnąć, wzięła dużo dobrego z innych, trochę wniosła nowego, ale trzeba umieć zarządzać, mieć inne podejście i być człowiekiem. Stara prosta prawda - wszystko do nas wraca. Trzeba ludzi za sobą pociągnąć, a nie odpychać, niszczyć i nie szanować. I odrobinę pokory do siebie nie zaszkodzi. Fakty są, jakie są.
mamut 2013-01-06 23:46:58
A ja bardzo proszę, nie pastwcie się już na (usunięte przez administratora). Mam nadzieję, że Ona to czyta i że przemyśli, że do ludzi trzeba z sercem, życzliwością. Pozdrawiam wszystkich. Chemik-kosmetolog.
grrr 2013-03-06 02:59:24
A ja (usunięte przez administratora)podziwiam :) I życzę jej powodzenia, bo wiem ze łatwo się pracuje za plecami swoich szefów na których spada cały ciężar odpowiedzialności w razie niepowodzenia. Trudniej samemu stawić czoła i sprostać różnym przeciwnością - głównie natury ludzkiej niestety ...
Wiem jedno, szkoda że nie ma więcej takich osób jak Pani (usunięte przez administratora)! Może w końcu byśmy mieli dobrą, znaczącą na rynku zagranicznym ekologiczną markę kosmetyków ! Sylveco, Ava to wciąż trochę za mało. Mam nadzieje że nadejdzie koniec pstrokacizny i wraz z kosmetykami zacznie zmieniać się ŚWIADOMOŚĆ KONSUMENTA !
Ktoś 2013-04-24 15:42:50
Problem z Phenome chyba rozwiązał się sam, właściciel doszedł do wniosku, że już nie warto inwestować w tę markę i prawdopodobnie wstrzymał budżetowanie o czym boleśnie przekonała się (usunięte przez administratora), najpierw były obiecanki cacanki a potem jak zwykle :(. To już chyba koniec tej firmy.
dziennikarka 2013-09-06 10:31:33
Dzień dobry
Jestem dziennikarką Pulsu Biznesu i przygotowuję artykuł o Phenome. Szukam jej kontrahentów.
Alina Treptow
a.treptow@pb.pl
Tel. 22 333 9934
pracnik 2013-09-12 13:44:43
dziennikarka - 2013-09-06 10:31:33

Dzień dobry

Jestem dziennikarką Pulsu Biznesu i przygotowuję artykuł o Phenome. Szukam jej kontrahentów.

Alina Treptow

a.treptow@pb.pl

Tel. 22 333 9934
Mamy nadzieję, że bardzie to bardziej obietywny i rzetelny `artykuł` niż ten który ukazał się o osobie, która teraz prowadzi dawne sklepy Phenome.
informatorka 2013-09-17 16:47:46
dziennikarka - 2013-09-06 10:31:33

Dzień dobry

Jestem dziennikarką Pulsu Biznesu i przygotowuję artykuł o Phenome. Szukam jej kontrahentów.

Alina Treptow

a.treptow@pb.pl

Tel. 22 333 9934
P. Alino nie wiem czy znajdzie pani kontrahentów, z tego co wiem to Phenome ma raczej wierzycieli niż kontrahentów podobnie zresztą jak Biogened.
info 2013-09-18 20:57:25
anonim - 2013-09-18 13:06:39

To Phenome jest w stanie upadłosci? Są jakieś zwolnienia, zalegają z wypłatami? Jak obecnie wygląda sytuacja z robotą, jakieś przestoje?
Phenome to tak naprawdę tylko kilka sklepów, obecnie chyba 3-4 w dużych centrach handlowych, Gdańsk, Warszawa, Poznań....... ?? i od niedawna drogerie Douglas ale nie wiem czy cała seria czy tylko wybrane produkty.
Phenome to "Córka" a raczej Marka Biogenedu podobnie jak Dermedic, jakby nie było to w Biogenedzie jest wytwarzana. Czy jest w stanie upadłości to dobre pytanie i oficjalnie raczej nikt na nie nie odpowie, ale jeśli właściciel wstrzymał budżetowanie bo stwierdził, że mu się to nie opłaca i zmieniła się osoba zarządzająca (nowa właścicielka ??) to raczej jest powtórka z Kolastyny a co się działo z Kolastyną to można poszukać na Pulsie biznesu.
info 2013-09-20 14:19:47
To "Poczta Pantoflowa" Biogenedu.
pracownik 2013-09-20 20:42:23
anonim - 2013-09-20 14:33:19

Dziwne, jak w necie czytam artykuły o Phenome typu kominek.es/2013/03/a-phenome-znasz-jesli-nie-to-musisz-poznac/ to mają bardzo dobre opinie, kliencie zadowoleni, marka znana już, to chyba powinni dbac tez o pracowników, nie?
Bo marka świetnie została stworzona przez (usunięte przez administratora) przez produkty poprzez cały koncept, ale niestety, prawie nikt już z dawnej ekipy Phenome nie pracuje. Pozostały oczywiście sklepy z częscią sprzedawców, niegdyś firmowe obecnie coś na zasadzie franczyzy, prowadzone przez kobietę, która prowadzi odsprzedaż tych produktów. Pozdrawiam wszystkich byłych pracowników.
sss 2014-02-23 18:21:11
W Biogenedzie żaden pracownik nigdy nie nie otrzymał 2 dni dla matki z dzieckiem - grozi to zwolnieniem tak jak każde zwolnienie- ludzie zarabiają po 1800-2500 brutto i to wszystko - po 2-3 latach są zwalniani lub sami odchodzą - totalne niewolnictwo. Gdzie można zgłosić że nie można dostać 2 dni dla matki z dzieckiem które są obowiązkowe w roku????
kuźmiuk 2015-02-02 01:21:54
jeśli jesteś studentem a nie studentką to Twoje szanse na zatrudnienie tutaj chyba dość mocno maleją, bo Phenome zajmuje się kosmetykami , a wiadomo , że tego typu praca jest z góry przypisana raczej kobietom. Chociaż patrząc na obecne dążenie do wszelkiego równouprawnienia to możesz sobie próbowac...
Marta 2016-08-07 15:34:33
Poszukują przedstawiciela w Sylveco. Ktoś wie jak się u nich pracuje ?
tomek 2016-08-08 11:00:23
no ja też własnie jestem bardzo ciekawy, bo jako przedstawiciel to ma się na pewno spore dochowy na premiach i na prowizji głownie, ja słyszałem, ze tam jest chyba 10% albo i wiecej, wiec opłaca się sprzedawć drozsze rzeczy jak najbardziej i w to celują.
Zostaw swoją opinię o Phenome Sp. z o.o. - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Phenome Sp. z o.o.