brak logo

Panopa Logistic

Swarzędz

Opinie o Panopa Logistic

Magda 2017-05-25 15:40
Wakacyjne w całości czy podzielone na 5 części ?
Hieronim 2017-05-25 20:10
Czy Maćko z ELZ też daje nogę :)
2
kolo 2017-05-26 09:32
Coś koło 1035 zł brutto na wakacje,a 125 brutto na święta
lukpol 2017-05-30 18:15
Niech podniosą stawki zaszeregowania żeby było przynajmniej 2 tys na rękę i to by była podwyżka jakaś a nie zabiorą z wakacyjnego i dadzą na święta tak jakby podwyżki nie było.
Złote_Góry_Panopa. 2017-06-03 13:28
Kolo po pierwsze to miało być że decyzję o pozostawienie środków na dodatek świąteczny Komisja Zakładowa podejmie po zebraniu opinii wśród pracowników firmy.
Nikt na naszej zmianie nie przypomina sobie by ktoś zbierał opinie chyba że Związki z Sławkiem na czele
podjęły za plecami pracowników co w przypadku związków zawodowych wszytko możliwe.
Firma dlatego chce zabrać pieniądze na Święta z obawy że ludzie po odebraniu wakacyjnego pożegnają się z firmą.Myślę że koledzy z UPA w dostatecznym stopniu są wstanie zastąpić każdego Polaka.
Ponoć w DHL nie jest za wesoło,Oksana z S4 już wróciła s powrotem do Panopy liczy że zostanie koordynatorem na lince chodź na żadnej nie jeździła
bazyl 2017-06-05 09:28
to wy wszyscy dostajecie po równo z socjala?Nie do tego służy ZFŚS. Za dobrze macie w swojej firmie.U mnie to tylko wyprawki dla dzieci do szkoły i to tylko dla tych najmniej zarabiajacych.
Złote_Góry_Panopa. 2017-06-05 23:35
Skoro masz tak źle to co tam jeszcze robisz panopa przyjmie Ciebie z otwartymi rękoma
hajer 2017-06-07 09:15
Tak ????
Kwiatek 2017-06-09 00:51
Idzcie do gestampu tam sama panopa prawie zmienicie tylko barwy tam cala elita poszla. Pieprzycie tylko ze to ze tamto. Kazdy jest kowalem wlasnego losu zrobcie tak zeby bylo wam lepiej a nie uzalacie sie.
1
Marcin 2017-06-24 17:49
Cześć witam wszystkich ;) Dnia 23.06.1017 poznałem dziewczynę z Ukrainy;) była na dniach Swarzędz na imprezie koło boiska ;) prawdopodobnie ma na imię Victoria i pracuje u was ( niska, długie ciemne wlosy, dobrze po polsku mowila). Może kojarzycie ją. I tu mam do was prośbę czy byście byli wstanie mi pomóc ja odszukać. Dzięki
Marcin 2017-06-28 23:13
Nikt nie ma informacji o niej? ;(
Zapomniałem coś dodać że mogła mieć max z 24lata
Karolina 2017-06-29 09:06
Będą dobre pieniądze za soboty czy już nie ?
Aldona 2017-06-29 11:29
podobno dodatkowo 100 zł
1
lukpol 2017-06-29 18:31
Wczoraj było info, że w Polkowicach od lipca 150zł podwyżki.
Tomek 2017-07-20 12:01
Czy za 15 sierpnia mamy płacone 150 tki za przyjście do pracy. Jak będą rozliczane, proszę o informację.
rajmund 2017-07-20 19:17
"Czy za 15 sierpnia mamy płacone 150 tki" hehe nieźle was fantazja poniosła były by to pierwsze 150stki od kilkunastu lat w panopie. No ale nikt nikomu nie zbrania marzyć.
5
ben 2017-07-21 10:32
pewnie płacone tak jak za pracę w niedziele i święta
xxx 2017-07-23 10:24
Czy ktoś wie kiedy panopa ma przetarg
Walt 2017-07-26 09:04
hihihi
3
Kamil 2017-07-30 21:21
A czy Panopa w ogóle będzie startowała do przetargu ? śmiem wątpic
Kamil 2017-07-30 21:23
taaa jasne, 120 zł brutto za sobotę jest
Walt Disnay 2017-08-01 12:28
Ciekawe jak będą płacić na długi weekend sierpniowy. Może wrzucą za jakiś odrobek , a może jak tarsi bracia w wierze z VW zapłacą.
Kamil 2017-08-06 13:45
Z tego go mi wiadomo, to zmiana której przypada nocka w tygodniu w którym jest ten weekend w niedzielę idzie od 18 do 6 rano, poniedziałek i wtorek tak samo a 2 pozostałe zmiany nie idą tylko mają poniedziałek pokryty urlopem ( rozmawiałęm na przerwie z osobą ze związków vw w swarzędzu) , ale czy to prawda ? okaże się niedługo
Kamil 2017-08-18 22:45
Poczekajcie do września, bo wtedy VW ma rozmowy w sprawie 18 zmiany ( nocka z soboty na niedzielę ), niby na obszarach vw wiszą pisma w tej sprawie ( bo w poprzednim tygodniu pracownicy rozmawiali że już to jest zatwierdzone ) że to kłamstwo i nieprawda - podpisane przez solidarność vw poznań. A dzisiaj się okazuje że ta zmiana jest już wstępnie zatwierdzona - teraz tylko czekać na oficjalne pismo. Ciekawi mnie reakcja pracowników oraz co zrobi nasza szanowna firma ( mysle że nic - nocke wpisza w harmonogram + dadzą jakiś smieszny dodatek i na tym się skończy ) czas chyba szukac nowej pracy.
3
Paulina 2017-08-20 12:17
@Kamil a czy takie sytuacje są uregulowane umową? Chodzi mi o to, czy na początku wiedzieliście, że takie nocki będą się zdarzały podczas zatrudnienia? Dla potencjalnych pracowników, którzy chcą się zatrudnić w Panopa Logistic, to ważne istotne informacje, czy firma powiadamia o tym na początku, czy nie.
1
Kac Vegas 2017-08-20 21:30
Ostatnio zostałem na nadgodzinach na panopa hala byłem tak na tak zwanej zwózce na przyjęciu .Jestem kilkuletnim pracownikiem i szczerze mówiąc zostałem pozytywnie zaskoczony,tak zgranej ekipy jak zmiana A brygadzista Ossowski to już dawno nie widziałem ,aż miło z takimi ludźmi pracować .Panie Panowie szacun .
1
prac 2017-08-21 09:29
Na umowie masz praca w systemie zmianowym średnio 40 godzin tygodniowo.
Kamil 2017-08-21 22:58
A skąd, dostaniesz odpowiedz tydzien przed wprowadzeniem tez zmiany. Pisałem do PIP jak to wyglada według prawa i kodeksu pracy. Dostałem odpowiedz że jesli jest regulamin tzw wewnętrzny ( harmonogram ) a pracodawca wpisze tą nockę tak jak to zrobił z sobotą popołudniówką to nawet oni nic nie są w stanie zrobić - dostaniemy jakiś smieszny dodatek tak jak za sobotę + dzien wolny. Nie pomogą nawet skargi do nich - bo według prawa mimo że w kodeksie jest 40 godzinny tydzień pracy, a pracodawca wpisze sobotę do harmonogramu a wyda dzień wolny za nią to wszystko jest zgodne z prawem ( nie musi wcale dać żadnego dodatku ). Jak dla mnie to wszystko w Panopie jest robione żeby pracownicy musieli przyjśc ale jak najniższym kosztem. Ciekawi mnie dlaczego Firma dostaje za pracę człowieka tyle samo co za pracownika VW a nam rzucają ochłapy i ciągle mówią że na więcej ich nie stać. Gdzie to wszystko idzie ? nawet na tej smiesznej pikiecie która była jakis czas temu sam prezes pokazał gdzie ma pracowników którzy odwalają całą czarną robotę i na całe szefostwo pracują - nawet nie omieszkał wyjśc do swoic ludzi i porozmawiać. Szkoda słów już na tą firmę. Zresztą sama zobacz co się dzieje na obszarach - ilu zostało staryc pracowników a ilu jest nowch ( co robią 1 - 1,5 roku ). Dopóki nie zmienią podejścia do pracownika a nasze pseudo związki które powinny byc spoza firmy ( w zarządzie związków nie powinien byc nikt kto pracuje w firmie, a ich finansowanie powinoo być tylko ze składek pracowników to może wtedy by coś się ruszyło bo takim osobom by wtedy zależało na pracowniku i by walczyli ) a tak z zebrania na zebranie decyzja jest przekładana na następne spotkani i tak w kółko. Dowiem sie czegoś więcej to napiszę jak się sprawy mają
Karolina 2017-08-22 10:31
@Kamil-zapoznaj się w pierwszej kolejności z kodeksem pracy.Piszesz skargi do PIP że jest Tobie żle?To zmień pracę.Piszesz,że pracodawca nic nie musi płacić za soboty a płaci-pewnie pierwszy chapiesz wszystkie soboty.Skąd wiesz jak płaci VW za pracownika?Jeżeli jest Tobie tak żle to załóż zewnętrze związki i tym się zajmuj.Skoro jesteś już "startym" pracownikiem i nie zmieniasz pracy to albo jest Tobie tak dobrze,albo boisz się zaryzykować,albo jesteś takim nieudacznikiem,że wiesz,że innej lepszej pracy nie znajdziesz.Ale czytając Twoje wpisy to widać,że najlepszym miejscem dla Ciebie będzie Wiejska-tam możesz dokonać zmiany zarówno kodeksu pracy jak i pozostałego prawa i szybko odnajdziesz się w tym stadzie
3
Kamil 2017-08-27 11:55
Nie zniżę się do twojego tzw"wiejskiego" poziomu. Piszę to na co mam ochotę i kiedy mam ochotę. śama dokładnie przeczytaj kodeks pracy a potem się wymądrzaj , bo z przygłupami twojego poziomu nie mam zamiaru rozmawiać CYa
Paulina 2017-08-29 07:19
@Kamil a w zasadzie to jak regularnie zdarza się, że faktycznie pracujesz w sobotę? Rozumiem, że dla Ciebie sam ten fakt jest nie do zaakceptowani, ale chciałabym zrozumieć natężenie tego problemu.
PrzyszłyByłyPracownik 2017-09-04 20:00
Ukraińcy stwarzają realne niebezpieczeństwo pracując po 16h i tak samo nasi przy braku przerwy między zmianami, przerwy minimum 12h. W niedługim czasie założę stronę internetową na temat panopy ale nie na serwerze w Polsce.
2
Jan Kowalski 2017-09-05 14:17
Pamiętam jeszcze jak obiecywano wakacyjne i to nawet robiąc w innej firmie. Przez dłuższy czas nam to mówiono. Faktycznie tylko panopowcy dostali. Czułem się źle ale firmy to nie obchodziło. Miałem motywację? Miałem, a teraz trzeba szukać innej. Motywacja w tej firmie opiera się na kłamstwie, a gdy do człowieka dochodzą coraz to gorsze wieści, to nie dziwne, że atmosfera się kwasi i wali po całości. Panowie!! Proponuję szukać na OLX.
1
Paulina 2017-09-05 14:54
@PrzyszłyByłyPracownik, na jakiej zasadzie są oni w takim razie zatrudniani w Panopa Logistic? Taki czas pracy nie jest dopuszczany w żadnych normach i prawie polskim, więc jak to się dzieje, że tutaj ktoś pracuje po 16 godzin?
1
Rysiek 2017-09-11 16:18
Bedą na Umowie Zlecnie pracują tyle godzin ile chcą po 12/16/20h bo za kazdą godzine mają 10zł i nie muszą mieć 13h przerwy i p[racują po 300h w miesiącą ale do czasu aż komuś coś sie nie stanie jak jeden z drugim zasną za kierownicą
2
Paulina 2017-09-18 13:56
No tak rozumiem @Rysiek, rzeczywiście taka forma umowy to dopuszcza, ale teraz nawet na zleceniu nie może to być 10 zł, ze względu na wprowadzoną ustawę i kwotę minimalną na godzinę. Coś tutaj w takim razie się do końca nie zgadza?
Paro 2017-09-19 10:41
wszystko jest zgodne z przepisami.Pracodawca płaci pośrednikowi kwotę określoną w przepisach,pośrednik odlicza sobie koszty zakwaterowania itp,a im pozostaje średnio 10 zł i biznes się kręci-do czasu
łysy 2017-09-19 15:33
Ukraińcy dostali podwyżke 1.5zł i teraz mają 11.50 na godzine + opłacone mieszkanie i rachunki to wcale tak żle nie wychodzą a moze nawet lepiej od pracowników Imperial
4
Lalita 2017-09-27 16:18
Śpioch z przyjęcia odchpdzi !!
2
Pawel 2017-09-27 19:10
Wspaniali ludzie tam pracują widać nic ująć nic dodac
Ola 2017-09-29 08:59
Hej macie może nr telefonu do kierownika zmiana C hs1
kowal 2017-09-30 09:35
może mam, tylko do jakich celów jest ci to potrzebne?
bo jeśli chcesz kogoś oczerniać to niestey
Ola 2017-09-30 13:46
Pracuje tam ale nie mam numeru a chcę na tą zmianę iść a jestem na chorobowyml jeśli masz problem to trudno.
kowal 2017-10-01 22:25
przecież ja nie mam z tego powodu problemu :)
kowal 2017-10-01 22:27
dlaczego chcesz iść na tamtą zmianę?
Ola 2017-10-02 20:47
No to koniec tematu
kowal 2017-10-02 22:34
z jakiej zmiany jesteś?
Paulina 2017-10-04 10:34
Wcześniej rozmawiałam z użytkownikiem @paro o stawkach. Możecie odnieść się do tej kwestii bo dyskusja przeszła na zupełnie inne tory? Czy jest tak jak pisał @paro, że na umowie zlecenie pracownicy Panopa Logistic otrzymują 10 zł?
Ola 2017-10-04 22:01
Eryk za to ręczne roboty w domu wykonuje bo żadna go nie chcę hahaha cała prawda o eryku jest taka że została mu tylko ręką bo rozumu brak
2
non 2017-10-15 14:23
W Polkowicach to samo, że kilku Ukraińców cisną po 16h.
Zostaw swoją opinię o Panopa Logistic - Swarzędz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Panopa Logistic