brak logo

Panopa Logistic

Swarzędz

Opinie o Panopa Logistic

tomek 2016-07-06 21:56:08
to ciekawe co zrobil Rudy, bo na jego zmianie zwalniają się ( jedna osoba już odeszła a druga za niecałe 3 miesiące ) 2 osoby z dużego wózka i to osoby doświadczone około 10 letni staż pracy. Coś mi się zdaje że posypią się wypowiedzenia od pracowników i częsć osób nie wróci po urlopie do pracy. Ciekawi mnie co zrobią 20 lipca kiedy jest kolejne zebranie związków z pracodawcą w sprawie podwyżek
2
%%% 2016-07-07 23:28:18
Ida. W [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak widzą takie podejscie do pracowników czy mysliscie ze panopa daje kokosy nie ochłapy to są robią tam osoby co mają rodziny kredyty zobowiązania albo sami mieszkaja ludzie młodzi patrzą za lepszą praca i zarobkami . Nie powiem praca dla mnie nie jest zła ale te zarobki podejscie do pracowników ,myslicie ze solidarnosc cos załatwi z podwyszkami powtorka bedzie z tamtego roku znowu firma ich zaskoczy he a lechu z x4 nigdy nic nie wie a jest w zwiazkach i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robi , w co wy wierzycie w solidarnosc ich najlepiej na toczke wywieść !!!
2
kzb3 2016-07-17 22:46:50
widać że "wieśniak" cię miękkim ...... robił bo słoma z butów wyłazi;)
solo 2016-07-19 09:55:34
no i właśnie na takich jak ty firma bazuje-nie zwolnisz się bo nie chcesz ryzykować.Co to znaczy że praca nie jest zła-nie przemęczasz się,nie wymaga nic więcej od ciebie tylko potrzeba 2 rąk?Jeżeli tak to dlaczego ma płacić kokosy?
bolo x4 2016-07-21 16:51:46
CO DO LECHA Z X4 TO RACJA NIGDY NIC NIE WIE POTRAFIŁ BYC MIŁY JAK TRZEBA BYŁO SIE ZAPISAĆ DO ZWIĄZKÓW!!! A TERAZ JAK MA COS ZAŁATWIĆ W ZWIĄZKACH TO NIE IDZIE SIE DOPROSIĆ i trzeba rozmawiać z innymi związkowcami i oni nie maja problemu zeby pomóc w rożnych sprawach !! panu Lechowi to my juz dziękujemy !!!!!!!!
2
karo 2016-07-22 09:39:41
cały czas potrzebują do pracy,brakuje rąk.Ogłoszeń bezpośrednich nie ma,na początek przez agencje pośrednictwa pracy lub poprzez pracujących już osób
HR..wz 2016-07-22 19:33:12
Jeżeli jesteś ukraincem z firmy zewnetrznej na umowę zlecenie- 1850 zł brutto
wynagrodzenie na start 2300 brutto plus premia, dobra firma na zdobycie doświadczenia, gdyż na rynku pracy mając wpisane w cv, że pracowałeś tutaj jest to dobrze odbierane u rekruterów, czy specjalistów HR. Firma nie wiem czy to jest wpisane w profilu jej działalności, ale "wytwarza" wszelkiej maści pracowników magazynowych, kadrę zarządzającą po których chętnie wyciągają rękę powstające firmy reprezentujące branżę logistyczną w Poznaniu, Swarzędzu, Kostrzynie WLKP i Wrześni.
logi 2016-07-25 15:28:56
Atmosfera bardzo zła,kiepska.Ludzie się zwalniają w dużych ilościach,nowi przychodzą i po kilku dniach się zwalniają.Zaproponowane przez pracodawcę podwyżki na ten rok w wysokości średnio 125 zł brutto na pracownika nie do zaakceptowania.To co pisze HR..wz to prawda
3
czorny 2016-07-26 15:30:48
Robiłem na ph na nadgodzinach i trafiłem na dzial gdzie przyjmuje się towar do magazynu i nie polecam bo to jedna mafia jest a najgorszy jest łysy brygadzista z zmiany B bo jest strasznie nie mily i wszystko wie najlepiej a tak naprawdę to prostak łysy
6
Nico 2016-07-30 19:19:49
Witam powiem ci tak zarobki to 2300 zł brutto + jakaś premia około 200 zł brutto co daje jakies 2500zl brutto wiec bez szału do tego trzeba jedem weekend w miesiacu przepracować i wtedy zarobisz 2000zł na rekę Więc pracując na 3 zmiany i 1 weekend w miesiącu to zadna rewelacja a najgorsze je st ze po pieciu latach pracy bedziesz zarabiał tyle samo no moze 100 zł więcej
Wiadomo jak sie nie ma pracy to dobra i taka ale ogólnie nie polecam
Polaczek 2016-08-01 10:11:42
Kto dba o relacje z pracownikiem? Tak ci sie tylko wydaje ze wszyscy z tobą gadają a tak naprawde obgadują za plecami i sie śmieją a najbardziej fałszywi są brygadziści i majstrowie którzy karzą chodzić do pracy w weekendy bo jak nie to grożą ze przeniosą itp.
Za dużo wiśniaków pracuje w Panopie a zwłaszcza na stanowiskach brygadzista i kierownik zmiany i to oni psują atmosfere bo za dużo sie spuszczają nad robotą bo u siebie na wsi by nie znależli roboty....
6
ehhh 2016-08-02 08:44:07
Srednie zarobki dla nowo przyjętych to ~2000zł~ na reke ja pracuje juz ponad 5 lat i zarabiam miedzy ~2100 a 2200~ (o ile pojde do pracy w niedziele)
1
szogun 2016-08-04 07:36:56
To prawda ze kierownicy zmian i brygadzisci boją się o swój stołek i dlatego sie zachowują jak by to oni ci placili za tą prace zwłaszcza na ph idzie to zauważyć jak to robią kierownicy zmian a ich ulubiency to juz w ogóle brygadzisci to święte krowy zwłaszcza zmiana po mnie czyli zmiana B
3
Maciek 2016-08-05 09:58:52
Do Panopy biorą wszystkich ślepych głuchych i kulawych
Ja co ide do kierownika po urlop to płacze ze nie da bo nie ma ludzi żal :(
Kierownikom Zmian i Brygadzistom odebrali by po 500zł a i tak by w tej firmie siedzieli....
7
Robert Earnshaw 2016-08-07 00:34:43
W Panopie Antoninek najlepiej to dostać się na 2 lub 3 zmianę. Pierwsza jest najgorsza jeśli chodzi o skład osobowy
Ja 2016-08-11 21:06:36
Który dział masz na myśli?
puniszer 2016-08-14 12:50:16
Szczególnie wieśniak A. KURDUPEL jak pojeżdzi trochę na wózku to wielce zmęczony w szatni
chyba dlatego że wisi cały czas na telefonie . Zmiana B
1
kamil 2016-08-14 17:18:17
Ciekawe co się będzie działo po nowym roku. Dowiedziałem się że kontrakt dostali ale tylko na 3 lata. Osoby którym z koncem 2016 roku koncza sie omowy na czas okreslony i w nastepnym powinni dostac na nieokreslony to mówili że ich nie dostaną bo chcą ich przenieść na miesiąc do wso na zlecenie i od nowa by umowy leciały. Ciekawe czy to zgodne z prawem ( o wyjaśnienie napisałem do Państwowej Inspekcji pRacy ). Z tego co się orientuję to nowa umowa ( niezależnie jaki tryb ) jak np kończy się 31 grudnia a my pojdziemy do pracy np 4 stycznia to powinna być do podpisania już w momencie przyjscia do pracy. Poczytałem trochę kodeks pracy i znalazłem wzmiankę o umowach - jeśli powinieneś miec np umowę na czas nieokreślony a dostajesz na określony to i tak taka umowa jest traktowana jako na nieokreślony ale jak widać Imperial sobie ( tłumacza że kontrakt tylko na 3 lata i na tyle umowę mogą dać ) a prawo pracy i kodeks sobie.
laik 2016-08-17 14:10:34
(usunięte przez administratora) Jeżeli 22.02.2016 miałeś umowę na czas określony (i następną powinieneś mieć już na stałe) np do dnia 31.12.2016 to może ona zostać przedłużona ( o 22 miesiące) na czas określony do pażdziernika 2018 (33 miesiące - 10 miesięcy (22.02.2016-31.12.2016))
3
twoja stara 2016-08-18 20:16:11
Ten z tym wąsem? Co z kierownikiem dojeżdża?
Toczka 2016-08-20 06:25:00
Czy ktoś wie jak sie ma temat podwyżek w tym roku?
Prosił bym kogoś kto dostaje e-mail od Solidarności o wklejanie ich tutaj po kazdym spokaniu
1
messi 2016-08-22 12:58:44
A jak ma być z umowami pierwsza na okres próbny potem na czas okreslony (najcześciej rok) i po roku powinnienes dostać na czas nieokreślony
Maćku 2016-08-25 12:29:56
Wie ktoś co z Kontraktem miedzy vw a Panopą/Imperialem czy został podpisany i na jaki okres?
kamil 2016-08-26 22:54:44
jak już chcesz to proszę, treść po ostatnim spotkaniu zz z pracodawcą :

Witam,
podczas dzisiejszego spotkania pracodawca przekazał informację,że dalszy kontrakt z klientem nadal nie jest podpisany.
Ponadto poruszony został temat wypracowanych przez grupę roboczą propozycji zmian w systemie premiowania.Swoje stanowisko Zarząd przedstawi podczas następnego spotkania.
Negocjacje co do wysokości podwyżki pensji zasadniczej nadal trwają.

Kolejne spotkanie zaplanowane zostało na dzień 31.08.2016

Pozdrawiam
Przewodniczący Komisji Zakładowej
NSZZ"Solidarność" IMPERIAL Logistics Sp.z o.o.
Sławomir Koczorowski


Czyli nic nowego i przeciągają jak mogą. Dostałem dzisiaj niepotwierdzone info od lidera z vw w sprawie 17 zmianówki i szok na co chcą się związki z vw zgodzić - była rozmowa że niby chą się zgodzić na chodzenie do pracy - 4 dni po 12h i 2 dni przerwy ( czyli cichaczem wprowadzić 4 brygadówkę ) jednak za takie pieniądze jakie oferuje Imperial mało kto się zgodzi robić) to jest jak na razie niepotwierdzone info i czekam co bedzie dalej, kontak mam stały z tym liderem
qqwww 2016-08-27 11:17:44
@Tarcia zaczęły się jeszcze w lipcu, kiedy Volkswagen wypowiedział Bośniakom z datą 1 stycznia 2017 r. kontrakt o wartości 500 mln euro na dostawy komponentów. Poszło o ceny, bo Volkswagen, szukając pieniędzy na odszkodowania, jakie będzie musiał wypłacić Amerykanom za aferę z manipulowaniem wynikami testów na emisję spalin, ogląda każde wydane euro. Ekonomiści wyliczyli, że zbicie cen komponentów o 1 proc. daje przyrost zysku firmy o 1,3 mld euro.@

Czekają Was ciężkie czasy, Vw-wi z Bośniakami nie udało się, ale na firmach świadczących usługi się uda. Wiec nie liczcie na cuda.
@Volkswagen nie mógł zrozumieć, że ktoś mógł się aż tak postawić. Wstrzymanie dostaw zaskarżył do sądu. Domagał się przy tym zezwolenia na wejście do magazynów Car Trim i Automobilguss i przejęcia zapasów, które były własnością Bośniaków. Sąd tak daleko się nie posunął. Zalecił stronom, żeby się porozumiały.@
całość poniżej
http://moto.wp.pl/kat,55194,title,O-trzech-takich-co-przechytrzyli-Volkswagena,wid,18478878,wiadomosc.html
1
Maćko 2016-08-29 15:53:32
Dzięki Kamil za skopiowanie e-maila z Solidarności jak mógł byś wklejać tu e-mail to kazdym spotkaniu to bede wdzieczny bo u mnie na magazynie nikt nigdy nic nie wie
lysy 2016-09-07 14:40:22
przecież on nie umie czytać! bądź wyrozumiały.
zlotówa 2016-09-13 09:50:44
Zarobki w Imperialu są słabe jak na rynek pracy w Poznaniu i Wielkopolsce to tylko 2300zł brutto + (premia ok 250 zl brutto) co daje jakies 2000zł na ręke
50 cent 2016-09-14 10:16:20
Pracuje ponad 5 lat i mam tylko 200zł więcej niż swieżak wiec to troche przykre ze nowa osoba dostanie troche lepszą premie niż ja i zarabia tyle samo co ja z 5 letnim stażem
Firma nie szanuje pracowników i nie raz słyszałem tekst ze moge sie zwolnić to przyjdzie za mnie inny beduin
Znam wiele osób co pracują po 10 lat i nie mają 3000 zl BRUTTO
Pensje praktycznie stoją w miejscu a wymogi coraz większe
Rozmowy o podwyzki trwają od początku roku podwyżka miała być w lipcu a jest już wrzesień i firma nie potrafi sie dogadać z Solidarnością a na tym wszystkim traci pracownik
Ludzie zwalniają sie masowo ale jakoś nikogo to nie rusza a powinno chyba dać im to do myślenia i dać podwyżke zeby zaczymac pracowników
Duzo ludzi tez przychodzi do pracy popracuje miesiac i jak odbierze wypłate i zobaczy ze sie pracuje po 6 dni w tygodniu (6 ranny zmian 6 nocnych i 5 popoludniowych )to sie okazuje ze 2000 zł to zadna rewelacją jak by sie wydawało i sie zwalnia lub szuka odrazu czegoś innego i odchodzi jak tylko złapie coś innego
6
ddd 2016-09-14 21:08:43
imperial.pl
ja 2016-09-16 12:33:57
Kolega 50 cent wszystko napisał jak wygląda sytuacja. Myślę ze nie ma sensu powtarzać ciągle tych samych pytań.
Złote_Góry_Panopa 2016-09-18 11:35:16
"Sam" się zwolnił obecnie kierownik zmiany w Solarisie.
Stan 2016-09-22 13:42:50
Pracuję na S 1 brygadzista p.krzysztof dyplomacja i pełna kultura . Koordynator p.Dariusz Rzeplinski przeciwieństwo , czułem się jakbym czas się zatrzymał na drugiej wojnie światowej. Wielki Dariusz nic nie objaśnienia tylko wyzywa używa słów brutalnych i pokazuje mimiczne palcem kto gdzie ma pracować i co robić . Kompletnie nie dba o autorytet firmy i chyba zapomniał co to jest mobbing . Ten człowiek nigdy nie może pełnić funkcji kierownika . Trzeba uważać bo to jest straszne , jak można w 21 wieku mieć tak mało kultury i tak wysoka bute . Kim ten pan Dariusz jest i za kogo się uważa . Wnioski powinien wyciągnąć pracodawca. Załoga wystraszona brak ludzi a tu jecze bufon szkodnik.
Szkoda że tak mocno kocham Volkswagena.
Stan.
1
Ala 2016-09-26 04:56:33
Tragedia w tej firmie to z czasem się rozpadnie
Ala 2016-09-27 19:31:20
Bo widać co się dzieje ludzie już się przejechali na tej firmie a opinia robi swoje straszna ma opinie panopa imperial teraz co tu gadać debile tam rządzą
1
hhgh 2016-09-29 20:44:16
mako coś bierzesz psycholu, o czym ty w ogóle bredzisz?
hhgh 2016-09-29 20:44:33
mako coś bierzesz psycholu, o czym ty w ogóle bredzisz?
booby 2016-10-08 12:22:49
Firma ta służy jako darmowe (płacą Tobie jeszcze za pracę)centrum szkoleniowe dla firm z branży logistyki motoryzacyjnej. Można zaobserwować migrację pracowników związanych z powiatem wrzesińskim do DHL, który obsługuje logistykę operatywną nowej fabryki Volkswagen, czy do działu logistyki firmy produkcyjnej Gestamp.
kamil6 2016-10-16 18:23:19
Z tego co się orientuję to od nowego miesiąca zmienia się zasada premiowania. Tak jak było teraz 310 brutto , tak teraz 1/3 tej premii będzie zależała od wskaznika edl ( czyli pod byle pretekstem moga tą częśc odebrać ) a tak chwalą sobie że niby dali podwyżkę 150 zł brutto co jest śmiechem to sobie to odbiją na premii. Mnie osobiście ciekawi jedna rzecz - jak rozwiążą sprawę sobót popołudniówek od nowego roku. I druga rzecz - osobom które kończą się umowy z końcem 2016r i to jest ich 2 umowa to niech się nie spodziewają że dostaną umowy na stałe. napisałem w tej sprawie do inspekcji pracy i otrzymałem odpowiedz : że od 22 lutego kiedy to nastąpiła nowelizacja kodeksu pracy musi minąć 33 miesiące ( czyli najwcześniej listopad 2018r ) żeby otrzymać umowę na stałe. panopa dopiero się obudzi jak ludzie sami będą odchodzic po nowym roku i to bez żadnego wypowiedzenia ( koniec umowy i nie zgadzasz się na następną okresową ) ciekawe co wtedy zrobią ? Niby mają zatrudnić od styczna 230 ukraińców tylko sami nie są w stanie ich szybko przeszkolić a co dopiero jak taki ukrainiec nie mówi słowa po polsku. Obudzą się z tzw ręką w nocniku cos myślę
1
Kamil6 2016-10-17 17:00:44
Marek, to fakt. Ale jest gros osób z którymi rozmawiam i się widzę codziennie i tylko narzekają ze młody na samych przyjsciu dostaje 2300 brutto a on ma to samo po 3 latach pracy. Jest u nas w ciul młodych zatrudnionych przez worka czy to cds. Jedna osoba w ciągu miesiąca juz 3 raz poszłą na l4 i z większościa tak jest - to weż teraz rób np nockę 12 h za 2 osoby a taki świeżak ma to rzecz krótko ujmując " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; i się tylko smieje. A sami pracownicy vw ze spawalni mówią że to to samo co nowoczesny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] brakuje tylko napisu nad wejsciem - ARBEIT MACHT FREI. Niby masz tak jak u nich tzw szaraka ale jak odmówisz 2x przyjscia w dzień wolny do pracy to już cię do personalnego wzywają na rozmowę, to co o takim pracodawcy sądzić ???? Nie chcę byc prorokiem, ale po nowym roku dopiero się zacznie jak osoby się dowiedzą o umowach i z dnia na dzień odejdą bo nie będą chciały podpisać kolejnej umowy terminowej a nasz syfiasty pracodawca obudzi się dopiero jak nie będzie miał kto robić
2
Wera 2016-10-30 21:29:35
Co nie zmienia faktu że Witalewska nie goli nóg i już miała 4 mężów lubi przebierać w k utasach
4
Tomek 2016-11-03 23:25:16
Zdala od panopy i vw tylko tyle wam powiem
4
Nick Carter 2016-11-15 14:22:27
W Antoninku z tych szeregowych stanowisk to najlepiej dowozić części na linkę, bo wtedy się nie narobisz nie licząc tych dwóch stanowisk co się jeździ z tymi małymi wózkami gdzie tam prawie każdy zaczyna bo tam zapierdzielasz na okrągło
wózkowy 2016-11-16 12:32:07
Nie wiem czy słyszeliście ale nasza "kochana" firma powiedziała ze w tym roku nie da żadnej premii świątecznej - dla mnie osobiście to kpina i pokazanie jak firma szanuje swoich pracowników a przewodniczącego związków zawodowych powinno sie zmienić skoro nie potrafi nic wywalczyć
1
Twój brygadzista 2016-11-17 10:24:17
wózkowy -ty sam się dajesz tak traktować,narzekasz ale robisz,bo wiesz,że do innej pracy za lepszą kasę ciebie nie zatrudnią,bo sobą niewiele reprezentujesz.Jesteś trybikiem w maszynie i firmie potrzebne są tylko twoje ręce do pracy A premii od firmy nie było w zeszłym roku to dlaczego ma być teraz? Zobaczysz co będzie do stycznia 2017 to dopiero zaczniesz piszczeć .Dopiero teraz zobaczyłeś że twoja "kochana" firma nie szanuje pracowników?Bardzo wcześnie :)
4
Arek 2016-11-21 07:09:37
Imperial wypieprza ich tak jak to zrobili w Niemczech skończy się kontrakt i wpizdu i gora poleci na ryj Ukraincy też nam pierdola wszystko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szmaty smierdziele fałszywe
Wozkowy 2016-11-21 07:13:02
Witalewska prawdopodobnie Markez rucha tak słyszałem tak gadają na spawalni na 4
1
Kuba Wojewódzki 2016-11-22 14:45:54
Tak jak Firma Imperial taktuje swoich pracowników to nigdzie indziej nie słyszałem zeby nic na Świeta nie było to wstyd dla firmy nawet ludzie którzy pracują w Lidlach i innych marketach za 8 zł dostają kase/bony/paczki I nie chodzi o te ich 50zl bo mam to gdzieś ale o szacunek do ludzi i o gest raz w roku a potem sie dziwią ze nie ma chetnych do pacy skoro ludzie słyszą cos sie wyprawia WSTYD DLA FIRMY !!!
5
spawalnia1234 2016-11-24 19:35:39
Jak wam się tam nie podoba to czemu nadal tam jestescie,może czas pomyśleć o zmianie pracy a nie siedzieć z założonymi recami i tylko narzekać potraficie .nie braliscie ślubu z firmą że nie wolno wam odejść
4
Złote_Góry_Panopa 2016-11-27 17:46:38
Na S4 spawalni na zmianie Mirka W 22 listopada poleciała już kolejna brama (trzecia) na tej zmianie przez Ukraińców firma nic nie robi za wyjątkiem odszkodowania z ubezpieczalni i oczywiście naszych premii.
Jeżeli firma się nie weźmie za tych Banderowców trzeba będzie wziąć sprawy w swoje ręce.
3
Zostaw swoją opinię o Panopa Logistic - Swarzędz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Panopa Logistic