brak logo

Osadkowski S.A.

Bierutów

Opinie o Osadkowski S.A.

admin 2015-07-19 00:58
Chcesz pomóc osobom szukającym opinii o pracodawcach? Napisz kilka słów o tym co Ci się podoba i nie podoba w firmie Osadkowski S.A..
7
Gregoryy 2015-09-15 00:10
Są lepsze firmy zaopatrujących rolnictwo. Blichtr, blask, ale to wszystko idzie z premii pracodawców. Odszedłem od nich do konkurencji i nie żałuje
11
Crash 2015-11-21 20:21
Gregory do jakiej firmy zwiałeś? Też rozważam zmianę z konkurencji. Czy mają umowy lojalnościowe? Jak są traktowane?
tak..tak 2016-02-26 06:42
Zabawna to będzie Twoja mina jak nie będziesz realizował poziomu sprzedaży.
Konkurencja jest duża.
grześ 2016-04-15 06:59
Dużo spacerów po polach. Bardzo wymagający klienci i bardzo duża odpowiedzialność w końcu doradzasz i sprzedajesz chemie. A rolnicy niedouczonego handlowca spuszczają w 15 minut i potem jesteś tylko dostarczycielem ofert.
1
Gregoryy 2016-07-14 23:53
Do Flory. Nie ma lojaki. Jest mi dużo lepiej i dużo łatwiej minsienpracuje
Klepania 2016-07-14 23:55
Od kiedy to Osadkowski buduje maszyny? Umarłem ze smiechu
syh 2016-07-15 11:19
pomijając temat budowania to na pewno je sprzedaje o czym dobitnie świadczy fakt iż firma poszukuje teraz pracownika na stanowisko Przedstawiciel handlowy do sprzedaży maszyny rolniczych w Nysie, warunki są bardzo atrakcyjne bo dają prywatny pakiet medyczny
nur21 2017-02-17 12:46
Pracownicy( mam na myśli 2 osoby na szczeblu średnim- wyższym pracujące w centrali) w firmie Osadkowski S.A Bierutów są niesłowni i niehonorowi przez co przestają być również kompetentni. Jeśli więc oceniać firmę po najsłabszym ogniwie to jest to przedsiębiorstwo na którym nie można polegać.
Nie polecam żadnej formy współpracy.
3
Peter 2017-02-18 20:04
Ile zarabia magazynier w Namysłowie i na jakiej umowie? Pozdrawiam
rolnik 2017-05-14 12:12
Witam serdecznie.
Mam do Państwa pytanie na temat zakup środków rolniczych u Państwa w sklepach.
Chodzi mi o sklep który mieści się w Rawiczu w woj wielkopolskim.
Czy w Państwa sklepach mogą robić zakupy tylko i wyłącznie rolnicy ,którzy posiadają duże gospodarstwa?
Czy klient który wchodzi do Państwa oddziału i chce zakupić u Państwa drobne opryski np na dwa ha bo wie że Państwa produkty są najlepsze i po podejściu do naprawdę chamskiej obsługi która jest zatrudniona w oddziale rawicz staje się pośmiewiskiem dla całej obsługi i reszty klientów którzy robią tam większe zakupy...
Proszę mi odpowiedzieć ,czy młody rolnik posiadający ok 6 ha ziemi musi być tak dyskryminowany i nie może zrobić u Państwa zakupów i za każdym razem musi wyjść z płaczem z tego sklepu po zrobieniu przez obsługę tam z człowieka totalnego "debila" przepraszam za słowo ale po wyjściu z Państwa sklepu tak człowiek się czuje...
W tych czasach moim zdaniem panuje zasada klient nasz pan i mimo ze nie mogą czegoś sprzedać powinni Panowie za biurkiem podejść do klienta w normalny ,grzeczny sposób a nie chamsko i bezczelnie wyśmiać człowieka mając przy tym ogromny ubaw.
Jest mi ogromnie przykro że w tych czasach jest takie traktowanie człowieka i mam nadzieję że otrzymam od Państwa odpowiedź na moje pytanie.
Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję że mylę się że rolnik o mniejszych hektarach jest tak samo traktowany jak te co ma 100..
Dodam że w śród znajomych też taka sytuacja się zdarza idąc d sklepu w Rawiczu,ale nikt tego nie zgłasza bo się boi i wiedząc że nikt z tym nic nie zrobi i trzeba omijać Państwa sklep szerokim bokiem,a szkoda..
8
Zainteresowany pracą 2017-05-18 13:06
Witajcie Recenzenci!

Co możecie powiedzieć o stanowisku przedstawiciel handlowego w firmie Osadkowski SA? np.
- Jak duży region oni obsługują?
- Czy stres i pośpiech są na porządku dziennym?
- Czy cele sprzedażowe są jasne i do wykonania jeżeli ktoś pracuje sumiennie?
- Czy są problemy z wzięciem kilkudniowego urlopu?
- Czy praca odbywa się również w soboty?

Mam też kilka innych pytań:
1. Czy 4200zł brutto podstawy, to wszystko co może zaproponować firma Osadkowski SA na początek?
2. Czy szkolenia na początku pracy, jasno przedstawiają strategie firmy i dobrze przygotowują do wykonywania pracy?
3. Po jakim okresie pracy mogę się spodziewać rosnącej podstawy, cz raczej to co dostaniesz na początku zostaje na wieki (4200 brutto)?
4. Po jakim okresie mogę się spodziewać premii, prowizji? (oczywiście za dobry wyniki wykonywanej pracy), czy są one kwartalne, roczne?
5. Czy wykonanie planu (jeżeli jest możliwe) +/- 8-9h/24 pon. - pt. Czy praca raczej powyżej 10h na dobę, ilość wizyt dzienna realna . Czy wizyty najpierw planujemy i zapowiadamy, czy są one spontaniczne?
6. Ciągłe pozyskiwanie nowych klientów, czy raczej jest jakaś konkretna baza stałych klientów, a może jest ona jedynie przypisane do obecnych już PH?
7. Czy wsparcie zespołu jest realne, czy raczej skazany jesteś sam na siebie?
8. Czy raportować trzeba każdy dzień pracy skrupulatnie? Czy wystarczy sumiennie sprzedawać?

Pozdrawiam,
Zainteresowany pracą
7
Natalia 2017-08-22 13:04
@Zainteresowany pracą widzę, że nikt nie odpowiedział jeszcze na żadne z Twoich pytań. Czy może skontaktowałeś się w tym czasie bezpośrednio z firmą? Udało Ci się uzyskać jakieś dodatkowe informacje? Jeśli tak, to podziel się nimi tutaj. A może ktoś teraz może wyjaśnić choć kilka kwestii poruszanych przez @Zainteresowany pracą?
ktoś 2017-09-05 07:25
Prawdziwa porażka. Niesłowność, brak kompetencji w rozmowie, brak szacunku do pracownika. Mi osobiście zrobili bardzo nieludzką rzecz i już rozumiem komentarze powyżej o braku profesjonalizmu. Jedna wielka żenada, NIE POLECAM , robią z ludźmi co chcą, a prawie nic nie wiedzą o handlu - przedstawicielkę odradzam.
jolka2 2017-09-05 07:27
Błedem było zaufać tej firmie - brak słów.
Tommm 2017-09-14 00:27
Blask firmy słabnie z każdym dniem
Natalia 2017-09-15 13:33
@jolka2 @Tommm możecie powiedzieć coś więcej o aktualnej sytuacji w firmie? Jakie są Wasze zastrzeżenia do tego pracodawcy? To do czego Wy macie uwagi, dla innych osób może nie mieć aż takiego znaczenia. Dlatego tak istotne są rzetelne i merytoryczne wpisy. Mam nadzieję, że będziecie mogli uzupełnić swoje opinie.
1
Zostaw swoją opinię o Osadkowski S.A. - Bierutów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Osadkowski S.A.