brak logo

VARIANT

Kra

Opinie o VARIANT

Obecny 2015-03-06 21:16:23
A ja chwale sobie pracę w Ondo, pracuję ponad rok i wszystko jest ok, mam duże możliwości rozwoju nie narzekam na szefa, mam dużą samodzielność, nie rozumiem za bardzo o czym piszecie i gdzie możecie znaleźć pracodawcę który dobrze płaci nie wymaga ?, a zestaw faktycznie nie współpracuje z telefonem ale nie rozumiem o co chodzi, za dwa miesiące mam miec nowy telefon
edgar 2015-03-08 06:32:42
Drogi Obecny, oczywiście w kazdej firmie są wymagania, ale nie w kazdej dobrze płacą, patrz Ondo.
ted 2015-04-07 21:14:13
No i znów szukają handlowca teraz na pomorskie. Czy szanowny Zespole Ondo jest tak jak piszecie, że nikt nie odchodzi , nikogo nie zwalniamy ? ;-) Ktoś tu jest kłamczuszkiem
niki 2015-04-24 11:56:04
Opinie o dziale handlowym masakrycze. Szczerze miałem jechać na rozmowę , aczkolwiek informację dot opłaty 50gr za kilometr prywatny to śmiech na sali. Już raczej nigdzie nikt nie pobiera opłat, a jak tak to nie takich dużych. Trzeba płacić za paliwo ale nie jakieś 50gr. Czyli rozumiem, że są GPS-y ?
i30 w kombi? , faktycznie dają laptop?
Plan do wyrobienia, czy do wyżebrania na punktach odbioru??

Grubo się zastanawiam bo teraz jeżdżę Octavią III nową i nikt za prywatne kilometry mnie nie rozlicza. To taki bonus od firmy.

WYPOWIE SIĘ KTOŚ BARDZIEJ NA TEMAT KUJAW / POMORZA / WARMI ITP?
Franio 2015-04-24 19:32:30
Drogi Zespole Ondo znów kolejne ogłoszenie rekrutacyjne do działu handlowego :-) kurcze jak Wy się rozwijacie, że tyle tych ogłoszeń :-) Faktycznie nikt od Was nie odchodzi i nikogo nie zwalniacie. Normalnie jesteście super pracodawcą. W takim tempie to do końca roku cały dział handlowy odejdzie !
MON 2015-04-24 19:59:28
Kolego cóż tu pisać. Duża rotacja i tyle. Gdyby praca była łatwa to nikt by nie odchodził. Pieniądze małe w stosunku do energii i zaangażowania jakie trzeba wykazywać aby realizować plany. Co do tego regionu.to tak jak wszędzie jak jesteś dobry i (usunięte przez administratora) to będziesz robił plany ale (usunięte przez administratora)zarobisz
z rynku 2015-04-24 21:13:27
variant/ondo jest coraz mniej widoczny na rynku chyba zbiera mocny łomot od mocniejszej konkurencji
lee 2015-04-26 19:08:33
Jak ma być dobrze jeśli jest tak duża rotacja, a rotacja będzie ponieważ wynagrodzenia są małe. Drogi Zespole Ondo nie stać Was aby płacić mało... Prosty rachunek : gdy pracownik zarabia mało to zaczyna poszukiwać pracy, gdy już znajdzie to jest na "wypowiedzeniu" i nie zależy mu na sprzedaży. Następnie Ondo rozpoczyna poszukiwania kandydata czyli koszty rekrutacji, opłata za paliwo, hotel, salę do spotkań rekrutacyjnych. Z konkurencji nikogo nie przyjmą bo nikt za takie pieniądze nie przyjdzie. Nowo przyjęta osoba to człowiek bez doświadczenia w branży więc min. 6 miesięcy będzie się uczył, czyli znów Ondo jest finansowo w plecy. Tak więc największe koszty to koszty stałego poszukiwania nowych pracowników, tymczasem wystarczyłoby doceniać doświadczonych pracowników. Mnie nikt w Ondo nie docenił więc niech szukają sobie mojego następcy.
Agata 2015-04-28 12:30:52

Łukasz nie przesadzaj, nic nie robiłeś. Przez 3 miesiące cegły na budowę woziłeś samochodem służbowym i oburzałeś się, że trzeba jeździć do klientów a nie tylko dzwonić.
1
ONDO 2015-04-29 08:07:13
Drogi użytkowniku NIKI, dziękujemy za liczne wypowiedzi i budującą falę krytyki, niestety nie rozumiemy dlaczego poszukujesz pracy, jeśli w obecnej masz świetne warunki, nowy samochód, brak opłaty za kilometry, na samym wstępie staramy się odbyć rozmowę z kandydatem i poznać jego oczekiwania, szukamy ludzi stabilnych, którzy będą chcieli wspólnie tworzyć zgrany team handlowy, nie szukamy "gwiazd jednego sezonu", dla których liczą się jedynie krótkotrwałe korzyści, stąd nasza jasna i prosta komunikacja dotycząca warunków zatrudnienia.

Życzymy dalszych sukcesów w idealnej pracy i w idealnym świecie.

Pozdrawiamy Zespół ONDO.
normalny 2015-04-29 08:32:04
Łukasz a może warto się zastanowić nad tym co piszesz, Kubit powinien dać Ci kopniaka 3 miesiące temu, budowa domu, rodzina i sprzedaż przez telefon, nagminne sprawy prywatne w czasie pracy, oj chłopie, masz duże poczucie humoru !
Przez to jako jedyny w dziale nie wykonywałeś planu, bo się nie dało, no nie dało się, bo nie było czasu na pracę a nowa dziewczyna DH z południa w ciągu 4 miesięcy przegoniła Ciebie w wyniku !!!!, po firmie krąży anegdota o Tobie z zegarkiem - na pytanie która godzina odpowiadasz 12:00, a Twój kolega z działu mówi do Ciebie - Łukasz, dwa tygodnie temu była zmiana czasu ;) cały Ty, niestety łatwo jest oceniać innych na forum pod nickiem a trudni spojrzeć obiektywnie na siebie.
Lubię Ciebie prywatnie, ale zastanów się czasem na sobą, bo to jest najtrudniejsze, widzisz jak łatwo jest ocenić pod nickiem.

Big 2015-04-29 12:40:17
Drogi Zespole Ondo chyba jednak nie potraficie zbudować zgranego teamu skoro ludzie odchodzą. Duża rotacja to nie przypadek. Najprościej obwiniać pracowników. Zastanówcie się czy faktycznie nie popełniacie błędów. Skoro ludzie odchodzą to albo źle ich dobieracie, albo nie zapewniacie im rozwoju, możliwości awansu i zarabiania godnych pieniędzy.
Gość 2015-04-29 21:46:38
Tak sobie czytam te opinie i się zastanawiam o co chodzi?
Pracownicy sie żalą jak jest źle w Ondo, a Zespół Ondo chwali się jak to się stara aby pracownicy byli odpowiednio zrekrutowani i aby było im dobrze w teamie zwanym Ondo.
Skoro pracownicy odchodzą bądź są zwalniani to jest źle przeprowadzona rektutacja pracowników lub pracodawca nie zaspokaja potrzeb swoich pracowników ( temat rzeka, nie chodzi tylko o finanse ). Prawdopodobnie co gorsza Pracodawca nawet nie wie czego oczekują jego Pracownicy.
KAKA 2015-04-29 22:09:20
Drogi Zespole Ondo

Wiadomo, że nie ma idealnej pracy czy idealnego pracodawcy. Zawsze są jakieś "+" i "-". Człowiek podejmując decyzję odnośnie rozpoczęcia nowej pracy lub pozostania w obecnej analizuje wszytskie "+" i "-". Rotacja jaka ma miejsce w Waszej firmie swiadczy o tym, że jednak jest dużo "-". Należy patrzeć na fakty i nie zwracać uwagi na to co ktoś mówi, a fakty niestety są takie, że rotację macie dużą. Przecież jakiś powód musi być, że ludzie odchodzą bądź są zwalniani. Czy był przynajmniej 1 rok w którym dział handlowy był "nienaruszony"?
Frank 2015-07-16 19:19:09
Ondo w mojej ocenie (skala 1-10, gdzie 1-fatalnie, 10-wspaniale):

Atmosfera- 8
Zarobki- 3
Mozliwosci awansu- 1
Dodatkowe profity np. karty multisport, auto sluzbowe do celów pryw. dofinansowanie "wczasów pod gruszą" itp.- 1
Imprezy integracyjne- 3
Szkolenia- 3
Warunki pracy- 7
Narzedzia pracy- 7
1
Bombami 2015-07-23 07:43:22
Jaka podstawa dla handlowca?
popi 2015-07-24 07:06:21
1800-2500 zl netto z tego co wiem
Zdzisław 2015-07-24 21:00:17
W Ondo nie potrzebują ludzi ambitnych, którzy chcą być coraz lepsi w tym co robią. Nie patrzy się tam na wykształcenie, doświadczenie. Głównym kryterium tego czy cię przyjmą do pracy jest to czy będziesz chciał pracować za najniższą krajową. Wykształcenie może być podstawowe, choć preferują zawodowe. Nie licz na jakikolwiek pakiet socjalny, nie ma tam nic takiego. Jedyny plus to wypłata na czas, ale to chyba nie powód do dumy tylko normalna kolej rzeczy. Pracowałeś sumiennie, należy ci się wypłata. Szkoleń żadnych, bo po co. Jeszcze ci się awans zamarzy. Atmosfera w pracy też nie jest taka świetna jak niektórzy piszą, donosicieli nie brakuje. Variant to jeszcze było coś, ale Ondo to już niestety szambo.
3
pytam 2015-07-25 13:12:52
ilo etapowa jest rekrutacja?
juhc 2015-08-17 14:02:58
było już to pisane , rozmowa z 2 etapów - najpierw gdzies na miejscu a potem jedziesz na testy do Krakowa i tam odpowiadasz na pytania przy swoich kontrkandydatach
ftb 2015-08-28 17:27:36
Żal jak się to czyta.VRT już nie ma. 80% ludzi ogółem wymienionych.W Poznaniu został chociaż jeszcze Kuba?
lena 2015-09-11 20:09:20
Spokojnie, bedzie jakies ogloszenie bo z Ondo to non stop ktos odchodzi.
Zdzisław 2015-09-16 22:41:51
Jakiego projektu ??? W Ondo mają jakiś projekt ? Chyba że za taki należy uznać upadłość firmy ;-)
2
lena 2015-09-17 14:05:17
W Ondo projekt jest taki, ze kadra zarzadzajaca stara sie udawac przed wlascicielami ze cos robi... no i robia... zwalniają ludzi lub skutecznie ich motywują do odejścia z pracy
1
Emma 2015-09-21 19:32:02
Opinie o firmie tragiczne. Nikt o zdrowych zmyslach po przeczytaniu tych wpisow nie przyjdzie do Ondo.
lena 2015-10-15 10:22:45
Skoro są tacy profesionalni to czemu mają taką rotację pracowników?
klakier 2015-10-30 14:40:14
Pracuję w firmie kilka lat i nie dostrzegłem tego co piszecie, wynikałoby z tego iż albo jestem ślepy albo nienormalny ;).
Są plusy i są minusy, jak w każdej firmie, można zdobyć doświadczenie, nie jest się numerem korporacyjnym, ludzie w porządku, może małe możliwości awansu, bo firma nie jest duża.
Widzę jedynie skrajne opinie, jaki pracodawca według was jest w takim razie ok ?, pracowałem w kilku innych firmach i mam porównanie, wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.
ON-DO 2015-10-31 07:16:35
Najlepszym wyznacznikiem jakości pracy w firmie jest rotacja pracowników (im wyższa tym gorzej to świadczy o firmie). Jedni narzekają na Ondo, inni chwalą (tych jest niewielu pewnie sam Pan Krzysztof K. robi te pozytywne wpisy). Nadal nikt nie napisał z czego wynika taka rotacja. Przecież to nie jest normalne.
1
Były IPK 2015-11-02 16:24:36
Opinie o firmie są grubo przesadzone. Pracowałem w Variancie/Ondo ponad dwa lata i czas ten będę wspominał pozytywnie. Ludzie i atmosfera naprawdę ok. Dużo się nauczyłem i dobrze mi się pracowało, a odszedłem aby móc się dalej rozwijać. Pozdrawiam wszystkich ,,klejarzy,,: G.K., A.K., L.G., J.M., J.D., B.K., B.Ł., M.R. oraz całe Ondo. SEBASTIAN
2
Martynka 2015-12-17 19:20:12
Firma radzi sobie kiepsko na rynku. Klienci negatywnie podchodzą do współpracy, gdy słyszą VARIANT/ONDO. Pan dyrektor KK niszczy dalej firmę.
odno 2015-12-30 19:22:26
Jaki koordynator? W Ondo nie ma takiego stanowiska. Dali ogloszenie ale nikt nie przyszedl, a raczej nikt nie chcial pracowac za niskie wynagrodzenie. Nie byla to kwota 4 tys. tylko duzo nizsza.
2
dno 2015-12-31 17:38:23
pieniądze w ondo to śmiech na sali, nie polecam
2
hitler 2016-01-02 08:47:23
Nikt nie pracowal i nie pracuje bo nie bylo i nie ma takiego stanowiska w ONDO.
1
adel 2016-01-07 23:32:00
Jak nie wierzysz to zadzwon sobie do ONDO i popros o koordynatora... (powiedzą Ci ze nie ma takiego stanowiska) ,a o wyjasnienia to pytaj główno dowodzących w Ondo a nie ludzi na forum.
1
adel 2016-01-13 19:25:02
To jakos dlugo szukaja i nie znajduja. Ciekawe ze jak tylko ktos pisze prawde to od razu "jest z konkurencji".
china 2016-01-16 21:23:45
Variant czy Ondo bez znaczenia jak bylo wczesniej tak i jest teraz JEDNO WIELKIE BAGNO.
2
Dentogram 2016-01-19 20:46:21
szczerze odradzam pracę w tej firmie. Fatalne warunki, atmosfera beznadziejna zwłaszcza dla nowych osób. Jest kilka bardzo toksycznych osób które leczą kompleksy próbując coś udowadniać innym. Masakra ! Dobrze może się tam pracować w zasadzie tylko ludziom którzy nie wierzą, że mogą znaleźć coś lepszego lub osobom które nie pracowały nigdzie indziej, wiele z nich mogłoby rozwinąć skrzydła i przede wszystkim dużo więcej zarabiać gdyby wydostały się z tej "nory".
3
lokomotywa 2016-02-12 11:51:41
Dentogram to od gory zalezy atmosfera i polityka firmy. Pamietaj ze ryba zawsze zaczyna sie psuc od glowy.
A opinie wyrazac ma prawo kazdy.
Tentomoto 2016-02-22 20:22:56
Jest ogloszenie na Inzyniera Sprzedazy na mazowieckie, lodzkie i podlaskie. Wiecie cos na ten temat? Troche dziwne bo 3 miesiace temu tez bylo i to na ten sam region. Juz ktos odszedl? O co chodzi?
Wrocławiak 2016-02-27 13:26:22
nie znam żadnej porządnej firmy z krakowa! to miasto to trudni i ciężcy ludzie, nie nadają się do pracy w dobrych firmach!!
lolo 2016-02-27 13:39:02
Dziwna to firma. Najwieksza porazka to dzial moto.
mechanik 2016-03-29 13:01:53
co u nich słychać w Dziale Petro-Canada? Bardzo zacne kanadyjskie oleje, ale zniknęły całkiem z rynku, więc chyba ten dział upada...
tito 2016-04-02 08:11:42
Moto i oleje padaja. Tylko chemia sobie radzi.
Jgfghj 2016-05-13 20:27:12
Systematycznie odchodzą. Rynek pracy tez sie zmienia. Kto jest mądry to ucieka bo gdzie indziej dostanie więcej.
Yhdvh 2016-07-02 06:51:54
Kasa i wszystko w temacie Kolego. Takie czasy. Nie czarujmy się. To jest w dzisiejszych czasach najistotniejsze.
Tuiop 2016-07-07 19:49:50
W dzisiejszych realiach umowa o prace to standard. Rynek staje sie przyjazny dla poszukujacych pracy. Pisac w ogloszeniu ze oferujemy umowe o prace to tak jakby napisac ze wynagrodzenie wyplacamy raz w miesiacu... STANDARD... tak jakby chwalic sie czyms co jest oczywiste i robic z tego luksus
Gjl 2016-07-07 19:53:51
Ta atmosfera chyba nie jest super skoro pracownicy odchodza. W koncu mozna zarabiac wiecej i miec rownie dobra atmosfere gdzie indziej
Jgfhj 2016-07-09 07:38:45
Swiete slowa. Nie maja argentow to pisza glupoty na forum ze dobra atmosfera jest. Akurat taka dobra ze wszyscy uciekaja
Hgdfj 2016-07-11 20:11:32
Co za glupoty piszesz. Nie mysla o ludziach tylko o sobie bo jest nagonka na firmy ktore daja umowy smieciowe to sid Ondo boi i robi to co musi nic ponad to...
Niczym sie nie roznia od wiekszosci firm...
Sa przeciatna firma ktora slabo placi i tyle...
Ondo to typowy polski pracodawca ktory wmawia wszystkim ze duzo oferuje a tak naprawde to niewiele w stosunku do tego co oferuja firmy konkurencyjne...
Trzymaja sie zasady ze klamstwo wielokrotnie powtarzane staje sie prawda...
3e4rf 2016-07-13 19:13:01
@kico powiem Ci ze moze niekoniecznie umowe o prace chociaz fakt taka bylaby najlepsza, jednak zawsze trzeba miec ja podpisana bez wzgledu na jej rodzaj
Zostaw swoją opinię o VARIANT - Kra
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VARIANT