brak logo

TempSolution

Opole

Opinie o TempSolution

zapytajnik 2011-02-28 13:49:33
dobre sobie - 2011-02-01 15:15:16

tak to prawdziwa informacja,[usunięte przez moderatora] nie jest już koordynatorem

a ktory[usunięte przez moderatora]? bo z tego co wiem jeden jest w bijenkorfie a drugi w TS ?
JAKOŚTAMJEST 2011-03-01 17:22:36
NIKT WAM NIE KAŻE TAM SIEDZIEĆ,JAK NIE UMIECIE KORZYSTAĆ Z OKAZJI TO FAKTYCZNIE BĘDZIECIE WOŁAMI ROBOCZYMI,JA NIE MIAŁAM PROBLEMÓW Z [usunięte przez moderatora]I NIE DOSTAŁAM ŻADNEJ KARY,CHOĆ BYŁAM TAM 3 MIESIĄCE,JAK SIĘ SZALEJE TO PÓŹNIEJ SĄ KONSEKWENCJE,PO CO WIĘC JEDZIECIE TAM SKORO JEST TAK ŹLE?
anonim 2011-04-06 15:21:01
pracuje ktoś w Padifood albo w Friutmasters???? jakie są wypłaty??? bo wczoraj widziałam u kogoś na cetlu zniewalającą sumę;)
anonim 2011-05-02 11:55:54
ik - 2011-01-03 20:56:19

tak, [usunięte przez moderatora] jest koordynatorem

po pierwsze [usunięte przez moderatora]i nie był koordynatorem i nim nigdy nie będzie bo za bardzo pochłania go lansowanie się w Bijenkorfie :P [usunięte przez moderatora] owszem był, ale aktualnie został [usunięte przez moderatora] Ja osobiście nigdy nie miałem żadnych problemów. Jak się wyjeżdża za granicę do pracy, to zawsze trzeba podchodzić z dość sporym przymrużeniem oka do tego co mówią wam w biurze. Jeżeli jest się pracowitym i w miare ogarniętym nie ma najmniejszego problemu z niczym. Zawsze jest możliwość zmiany pracy, czy domu i wcale nie trzeba wchodzić koordynatorom w pupę. Natomiast jeżeli przyjeżdża banda wykolejeńców która nie potrafi się po angielsku nawet przedstawić, czy dzwonią do koordynatorów o 3 w nocy z zapytaniem "Gdzie moge kupić podpaski bo dostałam okres"... to się nie dziwcie że Ci ludzie są traktowani w inny sposób. Proste.
;P 2011-05-02 12:01:50
anonim - 2011-04-06 15:21:01

pracuje ktoś w Padifood albo w Friutmasters???? jakie są wypłaty??? bo wczoraj widziałam u kogoś na cetlu zniewalającą sumę;)

Padifood- sk�adanie zamówie� z chi�skim żarciem. Lipa na maksa. 35 godzin w tygodniu maks. Wiele osób si� tam przewija bo kiepski hajs. Fruitmasters-również. :) Najlepiej za�apa� si� do : Bijenkorf, V&D,TntM&S,Vicewersa czy Dipak. Reszta to szit.
anonim 2011-05-03 14:50:23
zgadzam sie w 100% . ci co przyjezdzaja do holandii uczciwie pracowac nie maja zadnych problemów anie z praca ani z koordynatorami. przyklad pierwszy z brzegu- bijenkorf. załapac sie tam na stałe jest ciezko to fakt ale jest grono osob ktore potrafia utrzymac sie tam przez caly rok bez ,,wchodzenia w[usunięte przez moderatora]\" koordynatorom jak to wy mowicie:)
anonim 2011-06-23 17:47:44
pracowałam w bijenkorfie przez wakacje; praca byla, domek byl fajny a ludzi w nim jeszcze lepsi ale co do koordynatorow to masakra! [usunięte przez moderatora] grzeczny i kulturalny, jak potrzebowalam pomocy to pomagal ale [usunięte przez moderatora] to prosty chlopiec ktory sie dowartosciowywal; jego panna kablowała mu o wszystkim co sie dzialo w pracy; a ci dwaj co przyjechali pod koniec wakacji - [usunięte przez moderatora]to frajerstwo straszne; a [usunięte przez moderatora]z bdg to sie lansowal w bijenkorfie i nie robil nic - to jest etat! za auta byly kary i to duze, znalam laske ktora wyleciala z pracy przez uszkodzenie auta; mandaty tez wysokie ale to wina kierowcow bo niektorzy traktowali dojazdy do pracy jak sciganie sie po autostradzie; Irys to drugi [usunięte przez moderatora]kto tam trafi bedzie płakał ! wiem z opowiadan. Wiem tez ze byly osoby ktore musialy placic za pozwolenie za zjazd do polski; w bijenkorfie holendrzy gadaja ze tempsolution to \\\"mafia\\\". wyrzucic z pracy moga cie zawsze i ogolnie duzo jest straszenia miedzy samymi pracownikami ze cie wyrzuca. powiem tak - trzeba miec duzo szczesca zeby sie utrzymac tam i nie miec problemow...
anonim 2011-07-26 20:06:59
zgadzam się z przedmówcą!
animka 2011-09-08 14:11:11
Witam,
Serdecznie nie polecam Work Force/Tempsolution - jest tyle innych agencji pracy, po co pchać się w bagno? Totalny bałagan w biurze, koordynatorzy pożal się Boże nie potrafią skoordynować niczego - zaczynając od pomysłów rozdzielania małżeństw z domków, wysyłanie ludzi do pracy 80 km od miejsca zamieszkania, kończąc na zupełnym braku kompetencji - gubieniu dokumentów, zapominaniu o niewypłaconych zaliczkach. Większość z zarzutów co do agencji, jakie piszą moi poprzednicy to prawda - jeśli siedzisz cicho i pozwalasz się traktować jak śmiecia - masz pracę za marne pieniądze. Upominasz się o swoje - praca nagle się kończy i szybciutko wracasz do Polski. Kary to też nie jest wymysł niezadowolonych pracowników - straszenie nimi i rzeczywiste karanie jest na porządku dziennym. Nawet dobry standard domków nie zrekompensuje syfu całej reszty. Pozdrawiam!
Ania 2011-12-06 07:10:30
Flexs specjalisten Heh praca 20 godzin w jednym tygodniu, 24h w drugim a na koniec jeszcze kara 100E dla wszystkich za palenie chociaż między innymi ja nie paliłam. A o każe dowiedzieliśmy się w drodze do Polski...

[usunięte przez moderatora] tego [usunięte przez moderatora] Koordynator powinien być dla ludzi a nie przeciw nim.

A jeszcze co do koordynatora to nie możesz zadzwonić w weekend tylko w dni powszednie od godziny 8:30- 17:30 inaczej kara 50E. DNO!!!



izka 2011-12-22 10:36:55
jakie dno???rowniez nie popieram czesto zachowania koordynatorow(ale nie mowie akurat tylko o firmie flex)ale co jest nadzwyczajnego w tym ze wolno do nich dzwonic tylko w godzinach 8.30-17.30??? przeciez to jest ich praca i ich godziny pracy???wedlug ciebie powinni byc dostepni 24 h ??? jakim prawem?podejrzewam ze maja placone tak jak ja czy ty i dlaczego maja byc dostepni 24 h? czy ty majac wolna niedziela czy siedzac wieczorem z dzieczyna, kumplem itp mialabys ochote odbierac ciagle bezsensowne telefony od ludzi majacych czesto smieszne problemy??pozdrawiam
ofo 2011-12-30 13:23:53
zgadzam sie. narzekaja na flexa i koordynatorow tylko osoby ktorym nie wyszlo. kto przyjedza, uczciwie pracuje, nie kombinuje nie ma zadnych problemow z praca ani z koordynatorami. wiem to z autopsij, juz kilka ladnych mieckow pracuje w flex i uwierzcie bez wchodzenia w tylki koordynatorom-jednak mozna. oni naprawde sa normalni i pomoga ci jesli potrafia i jesli jest sie wobec nich w porzadku. ale wydaje mi sie ze z iektorymi ludzmi nie da sie po ludzku wiec nie ma sie co dzisiwic ze takie osoby na jaka kolwiek omic nie maja co liczyc. pozdro
YAQB 2012-01-02 20:58:45
Kolega zadzwonil do jednego z koordynatorow w godzinach ich "urzedowania" z zapytaniem na ktora ma isc do pracy,bo widocznie go nie poinformowali.. No i za to pytanie dostał 50 Euro KARY na dzien dobry !!!!!!!!!!!! Czy to jest normalne? Moim zdaniem koordynator powinien byc dla ludzi a nie przeciw nim.. A wlasnie w flex koordynatorami sa ludzie ktorzy nie powinni nimi byc. Zycze im zeby zostali kiedys potraktowani tak samo jak oni teraz traktuja innych !!!! Nie polecam tego biura Work Force ! No chyba ze jestes ich d...upolizem.
aga 2012-01-13 12:32:39
robią ludzi w [usunięte przez moderatora]mój mąz jest tam miesiąc i nie dostał wypłaty nie ma za co wrócić ani za co jeść próbujemy po niego jechać uważajcie a [usunięte przez moderatora]z tylko kręcą bo mają kase za to
martaaaaaa 2012-01-23 16:05:50
a czy [usunięte przez moderatora] tam jeszcze pracuje jako koordynator ????

anonim 2012-01-30 18:32:07
Jaki [usunięte przez moderatora]??? Jaki kordynator???
Z tego co ja wiem, to najwyżej dozorca HOTELU, syfiastego z resztą strasznie!
martaaaaaa 2012-01-30 22:12:09
(usunięte przez administratora) Syfiasty hotel, a gdzie dokładnie, nadal pracujesz dla nich?
ja 2012-02-14 09:21:17
za parę tygodni tam jadę (usunięte przez administratora)
PRACOWNIK BIURA 2012-02-23 13:29:14
Moi Drodzy Byli Pracownicy.

Dlaczego jest Wam tak latwo ANONIMOWO pisac dyrdymaly czestokroc wyssane z palca ?!
Dlaczego nikt nie ma odwago sie podpisac imieniem i nazwiskiem ? :-)
Czyzby dlatego, ze nie jestescie fair? A moze cos macie jednak na sumieniu...
Podam 2 ciekawe przyklady jak funkcjonuja pracownicy :)

Przyklad numer 1. Przychodzi Pani, drze sie, wypomina wszystko nawet kurz na swoim lozku. Wszystko bylo zle. Ojejejeje. Jak sie okazalo pod koniec rozmowy (bardziej krzyku i pretensji) Pani pracowala u nas prawie rok.... Tja... rok czasu w tak fatalnych warunkach. I co najsmieszniejsze - chcialby pojechac ponownie.

Przyklad numer 2. Pan. Opisal nas na roznych forach internetowych. Ach, ze kary, ze on taki niewinny, ze tak strasznie zle mu bylo.... Ale chetnie by pojechal znowu.

No coz.

Kij ma zawsze dwa konce. regulamin jest po to aby go przestrzegac. Ten kto sie do tego stosuje - nie ma problemow.
Jest duza czesc osob, ktora wspolpracuje z nami nie od miesiecy a do wielu lat. Mysle, ze to o czyms jednak swiadczy.
A tylko takie cwaniaczki, ktory, pracowac sie nie chce, jada poimprezowac - maja klopoty - i to wlasnie te osoby pozniej opisuja nas na forach internetowych.
Na szczescie - firmy takie jak nasza rowniez tworza tzw. BLACKLIST PRACOWNIKOW stwarzajacych problemy w firmach.
Zycze powodzenia wszystkim bylym i przyszlym pracownikom.
Pozdrawiamy :)

oka 2012-02-26 10:52:06
Wreszcie ktoś napisał na tym forum coś od rzeczy:)zgadzam sie w 100%. Zala sie tylko osoby ktorum ''cos' w holandii nie wyszło. ja rowniez uwazam ze mozna pracowac we flexie bez problemow, kilka miesiecy a nawet lat-sama jestem tego przykladem. i nie mam ani nie mialam zadnych problemow ani z mieszkaniem, z praca czy z koordynatorami.pozdrawiam wszystkich zadowolonych z fleksa.
w,w,w 2012-02-26 15:52:32
Drogi Panie pracowniku biura.Pisze pan ze ktos nie ma odwagi podpisac sie pod opinia imieniem i nazwiskiem,wowczas pan robi zupełnie to samo...niech pan nie pisze ze ktos ma cos na sumieniu bo koordynatorzy maja wiele na sumieniu...a przede wszystkim trudno im jest utrzymac wiernośc...hahahahahaha
Pracownica Biura 2012-04-13 12:34:50
Ale kwestia czy ktos jest wierny czy nie, to juz chyba indywidualna sprawa kazdej osoby..?!
I nie wydaje mi sie, aby ten \\\"problem\\\" w jakikolwiek sposob rzutowal na wykonywana prace.
Tak wiec skupmy sie na tym co wazne a nie na plotkowaniu.
uma 2012-04-15 19:54:46
zgadzam sie. rozumiem ze mozna kogos nie lubic ale nie wypisujcie glupot. z tego co mi wiadomo to obaj koordynatorzy sa w stalych zwiazkach a nawet jesli sa jak mowisz nie wierni to mysle ze ani ty ani nikt inny nie mial okazji sie o tym przekonac czy zobaczyc owej ,,niewiernosci" :)
kra. 2012-04-18 22:39:57
A ja jestem ciekawy na co idą te pieniadze z kar,ktore koordynatorzy tak z chęcia wlepiaja komu sie da ? chyba do ich kieszeni albo na nowe biuro,które remontuja w Oss. Bo gdzie indziej ?? Malo to razy dostal ktos kare za nic? Stale im malo kasy. Malo jej maja z pracowników? i co na to powie Pani z biura ????
1
Pani z biura 2012-04-25 09:01:27
kra. - 2012-04-18 22:39:57

A ja jestem ciekawy na co idą te pieniadze z kar,ktore koordynatorzy tak z chęcia wlepiaja komu sie da ? chyba do ich kieszeni albo na nowe biuro,które remontuja w Oss. Bo gdzie indziej ?? Malo to razy dostal ktos kare za nic? Stale im malo kasy. Malo jej maja z pracowników? i co na to powie Pani z biura ????
Kary byly i beda. Czytajcie ze zrozumieniem regulamin.
Jesli ktos dostal kare za nic, zawsze mozna sie odwolac.
A swoja droga - nic sie nie dzieje bez przyczyny.
kra. 2012-04-26 22:27:59
Ale ja pytam gdzie idzie ta kasa z kar? albo gdzie ida pieniadze, które Bijenkorf płaci Flexowi za dojazd pracownikow do pracy. Bo to sa pieniadze dla pracowników a przejmuje to biuro. Jakim prawem?
1
Babka 2012-05-18 10:59:03
kra. - 2012-04-26 22:27:59

Ale ja pytam gdzie idzie ta kasa z kar? albo gdzie ida pieniadze, które Bijenkorf płaci Flexowi za dojazd pracownikow do pracy. Bo to sa pieniadze dla pracowników a przejmuje to biuro. Jakim prawem?
To sa juz ustalenia wewnetrzne miedzy Bijenkorf a Flex. I nam nic do tego.
Czytales/czytalas umowe, regulamin, swoim podpisem akceptujesz warunki.
Nie podoba sie cos - wyjazd.
Brutalna prawda.
Nienawidze, jak ktos narzeka, jeczy, ale pracuje - nie podoba Ci sie, to zmien prace.
medewerker 2012-07-22 22:30:46
Większość z nas nie czyta tego co podpisuje oraz nie zna holenderskiego Prawa Pracy czy Kodeksu Cywilnego i to jest nasz podstawowy problem. Nasi pracodawcy z miłą chęcią to wykorzystują, od samego początku czyli od podpisania „Umowy o oddelegowanie do pracy zagranicą” w którymś z oddziałów Work Forca. Po podpisaniu tej umowy zostajesz „pracownikiem drugiej kategorii”, o różnicach można przeczytać w CAO. Różnica jest kolosalna, nie obowiązują Cię takie same przepisy jak holendrów zatrudnionych przez Uitzendbureau, a tylko podstawowe warunki, o których można przeczytać w Artykule 46 CAO dla pracowników tymczasowych. ((usunięte przez administratora)
Reasumując, podpisując umowę w Polsce w najlepszym wypadku dostaniesz minimalne możliwe wynagrodzenie, jeżeli biuro nie będzie Cię (usunięte przez administratora), a pracował będziesz na stanowiskach które dla holendrów nie są atrakcyjne. Decydując się na wyjazd zdajemy sobie sprawę z tego że „kokosów nie zarobimy” , ale możemy chociaż zadbać o to, żeby Uitzendbureau nie zabierało nam tego co się nam należy. Uitzendbureau wykorzystuje nas na tyle na ile sami pozwalamy, począwszy od pierwszego dnia pracy. Czy zastanawiał się ktoś z Was dlaczego nie dostajemy od razu numeru SOFI? Przecież jest on nam niezbędny do otrzymywania wypłaty, bez tego numeru nie można w swietle holenderskiego prawa w ogóle podjąć pracy, a mimo to biura codziennie oddelegowują do pracy pracownikow bez sofi numerow. Takie dzialanie biur jest zamierzone, ponieważ całkiem możliwe że nowy pracownik się nie sprawdzi i będzie go można odesłać do polski bez zgody UWV WERKbedrijf ( Zaklad Ubezpieczen Pracowniczych). Dlatego na samym początku radziłbym zadbać o SOFI numer(albo samemu, albo zapytać się kolegi z pracy , a najlepiej zapisać się do jakiejś instytucji która w tym pomaga). Jeżeli pracodawca każe ci pracować bez SOFI możesz zgłosić to do SNCU.( Stowarzyszenie Przestrzegania Układu Zbiorowego Pracy dla Pracowników Tymczasowych) (http://www.sncu.nl/PL/Default.aspx).
niedostepny 2012-08-21 23:45:44
Witam

Jezeli ktos z was podpisal wlasnie umowe z tym posrednikiem to informuje ze jest tu praca maxymalnie do konca wrzescnia wiec powodzenia... poniewaz sezon sie konczy jestem tu od lata i co pol roku dzieje sie tak samo zatrudniaja polakow na 2 tyg i do zwolnienia... Niestety czesto nie da sie nawet wyjsc na swoje i odrobic kosztów wyjazdu . Tragedia odradzam wyjazd teraz komu kolwiek do pracy z tego biura pracy. Poza tym przeprowadzki co 2/3yug to standar tutaj. Dramat
Onnnaaa 2012-08-24 14:55:27
niedostepny - 2012-08-21 23:45:44

Witam



Jezeli ktos z was podpisal wlasnie umowe z tym posrednikiem to informuje ze jest tu praca maxymalnie do konca wrzescnia wiec powodzenia... poniewaz sezon sie konczy jestem tu od lata i co pol roku dzieje sie tak samo zatrudniaja polakow na 2 tyg i do zwolnienia... Niestety czesto nie da sie nawet wyjsc na swoje i odrobic kosztów wyjazdu . Tragedia odradzam wyjazd teraz komu kolwiek do pracy z tego biura pracy. Poza tym przeprowadzki co 2/3yug to standar tutaj. Dramat
Ależ nie. Praca w firmie o której mowa jest przez cały rok, sezon jest teraz a od okolic wrzesnia zmiejszona zostanie nieco ilosc osob w tej firmie, co nie oznacza, ze pracy nie bedzie.
I w 1 kolejnosci odjada osoby, ktore daly zjazdowki czy musza wrocic do szkoly.
Dodam jeszcze , ze w tejze firmie pracuja Ci sami ludzie juz od 6 lat, co jednak o czyms swiadczy.
donia 2012-08-24 18:36:22
Onnnaaa - 2012-08-24 14:55:27

niedostepny - 2012-08-21 23:45:44

Witam





Jezeli ktos z was podpisal wlasnie umowe z tym posrednikiem to informuje ze jest tu praca maxymalnie do konca wrzescnia wiec powodzenia... poniewaz sezon sie konczy jestem tu od lata i co pol roku dzieje sie tak samo zatrudniaja polakow na 2 tyg i do zwolnienia... Niestety czesto nie da sie nawet wyjsc na swoje i odrobic kosztów wyjazdu . Tragedia odradzam wyjazd teraz komu kolwiek do pracy z tego biura pracy. Poza tym przeprowadzki co 2/3yug to standar tutaj. Dramat
Ależ nie. Praca w firmie o której mowa jest przez cały rok, sezon jest teraz a od okolic wrzesnia zmiejszona zostanie nieco ilosc osob w tej firmie, co nie oznacza, ze pracy nie bedzie.

I w 1 kolejnosci odjada osoby, ktore daly zjazdowki czy musza wrocic do szkoly.

Dodam jeszcze , ze w tejze firmie pracuja Ci sami ludzie juz od 6 lat, co jednak o czyms swiadczy.
Ciekawe co piszesz....tylko dlaczego jak bylam w zeszlym roku to nie bylo zadnej pracy dla mnie?Jurek powiedzial, ze niestety ale nie ma nic dla mnie i musialam zjechac do Polski. I nie jestem ani studentka ani osoba ktora dala zjazdówke. Sa tam gora tylko 2,3 osoby ktore sa zatrudnieni uczciwie 6 lat, a reszta?
1.Żona koordynatora
2.Dziewczyny koordynatorow.
3.Kuzynostwo koordynatorow.
4.Sasiedzi konsultantow z Opola.
5.I reszta elity.
Wiec nie pisz takich bzdur ze ktoś tam moze sie załapac na stałe jesli nie masz znajomosci. Pozdro
1
OOOnnnnaaa 2012-08-30 14:43:04
donia - 2012-08-24 18:36:22

Onnnaaa - 2012-08-24 14:55:27

niedostepny - 2012-08-21 23:45:44

Witam







Jezeli ktos z was podpisal wlasnie umowe z tym posrednikiem to informuje ze jest tu praca maxymalnie do konca wrzescnia wiec powodzenia... poniewaz sezon sie konczy jestem tu od lata i co pol roku dzieje sie tak samo zatrudniaja polakow na 2 tyg i do zwolnienia... Niestety czesto nie da sie nawet wyjsc na swoje i odrobic kosztów wyjazdu . Tragedia odradzam wyjazd teraz komu kolwiek do pracy z tego biura pracy. Poza tym przeprowadzki co 2/3yug to standar tutaj. Dramat
Ależ nie. Praca w firmie o której mowa jest przez cały rok, sezon jest teraz a od okolic wrzesnia zmiejszona zostanie nieco ilosc osob w tej firmie, co nie oznacza, ze pracy nie bedzie.


I w 1 kolejnosci odjada osoby, ktore daly zjazdowki czy musza wrocic do szkoly.


Dodam jeszcze , ze w tejze firmie pracuja Ci sami ludzie juz od 6 lat, co jednak o czyms swiadczy.
Ciekawe co piszesz....tylko dlaczego jak bylam w zeszlym roku to nie bylo zadnej pracy dla mnie?Jurek powiedzial, ze niestety ale nie ma nic dla mnie i musialam zjechac do Polski. I nie jestem ani studentka ani osoba ktora dala zjazdówke. Sa tam gora tylko 2,3 osoby ktore sa zatrudnieni uczciwie 6 lat, a reszta?

1.Żona koordynatora

2.Dziewczyny koordynatorow.

3.Kuzynostwo koordynatorow.

4.Sasiedzi konsultantow z Opola.

5.I reszta elity.

Wiec nie pisz takich bzdur ze ktoś tam moze sie załapac na stałe jesli nie masz znajomosci. Pozdro
I znowu sie nie zgodze.
Nie bede tu wymieniac osob z nazwisk, bo tego zrobic nie moge, ale jest tam conajmniej kilkanascie osob, jakie zaczely prace w Bijenkorf w 2006 czy 2007 roku.
I gwarantuje Ci, ze jest gro osob zatrudnionych wlasnie uczciwie.
Oczywiscie, ze sa znajomi czy rodziny, bo dlaczego nie mozna takich osob wysylac? jesli sa sprawdzeni, dobrzy, praca w porzadku - dlaczego by nie.
Problem polega na tym, ze naprawde duzo ludzi chcialoby tam pracowac - kilkaset (!) zgloszen bylo tylko w tym roku - sila rzeczy nie uda sie zatrudnic wszystkich.
Alalalal123 2012-11-07 20:22:56
chciałabym ostrzec przed agencja Work Force, z siedzibami w Opolu i Bydgoszczy. Ich praca na słodyczach/kosmetykach kończy się praca na chłodni. A jeżeli ktoś ma takie "szczęście" i będzie pracował na słodyczach, w Vetipaku, to jakieś 20h w tygodniu. Kontakt z koordynatorami tragiczny, koszty za domek, ubezpieczenie, transport, koszulki .... Nigdy nie zwracają pieniędzy, które były do zwrotu. Ponadto, liczne kary, mieszkanie w bardzo bliskiej okolicy oczyszczalni ścieków (Nistelrode). Wyjazd z nimi do Holandii kończy się ogromna klapa (osoby zakwaterowane w Soest -4 osoby w 2osobowym pokoju, brak umywalek, kuchnia na 100 osób, wracały do domu nawet po 1dniu pobytu. Dodam,ze sytuacja nie dotyczyla tylko mnie,ale wszystkich osob z ktorymi rozmawialam (niektore z nich pracowaly po 8h tygodniowo). I dodam,ze agencja nie wyplaca chorobowego. Mozna prosic, nic to nie da.
1
Lukasz,s 2012-11-15 23:37:25
We Flexie jest tak dzialasz wedlug zasad panujacych w tej fimie to nie masz zadnych problemow... pracuje tam 8 miesiecy ale mam problem z powroceniem do pracy. Do zrozumienia jest to iz teraz jest martwy sezon wszedzie... Co do (usunięte przez administratora)... Całkiem ok facet tylko trzeba podejsc do niego jak do czlowieka... jak ty bys potraktowal osobe ktora drze sie do ciebie o byle [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] , napewno bys ja olal, wiec on tez tak robi... Nie mam zadnych plusow u koordynatorow jezeli chodzi o to ludzie pracuja nawet 5 lat przez te biuro. Ci co to pisza to sa skonczonymi (usunięte przez administratora) myslacymi ze sie przyjechalo odpoczac do holandii ale tak nie jest. Jeżeli chcesz pracowac to bedziesz pracowal to zalelzy tylko od ciebie...
1
mik 2012-12-02 22:10:42
hej jestem tu od niedawna aale nie jest tak zle jak piszecie mam znajomka z irysa i mowi ze ciezko nie jest tylko trzeba sie dobrze zgrac z maszynami na domku jest ok wyplaty na czas choc sa niskie niestety czasem brak solarisow ale jak czegos chce od koordynatora to zawsze to zalatwi pozdro dla ogarnietych
2
Paulinka 2013-05-24 09:53:50
Witam
Pracuje w tempsolution przez Firme Work Force już rok i na razie nie mam żadnych problemów. Praca jest, chociaż nie zawsze 40 godz tygodniowo, ale nie narzekam. Wypłaty są co tydzień i zawsze je dostaje. Domki czyste, ale to tez jest zależne od osób, które tam mieszkają. Jeśli o mnie chodzi to polecam!!!
1
galuuuu 2013-06-06 01:57:31
Witam.
Mam zamiar jechać przez te biuro do Holandii,ale po przeczytaniu tych komentarzy na prawdę jest aż tak tragicznie?
Czy do tego czasu coś się zmieniło!?
Pozdrawiam ;)
katka 2013-06-07 19:33:49
a do jakiej firmy jedziesz? jesli do bijenkorf to nie masz czego sie obawiac:)
Sprowadzenie na ziemie 2013-09-09 16:57:28
Porażka szkoda więcej słów, ale na koordynatorkach cwaniaczkach jak są po drugiej stronie słuchawki bo jak stają twarzą w twarz to się pucują bez wyjątków co nie (usunięte przez administratora). Ja tego nie rozumie jak można swoich rodaków tak traktować, zamiast starać się żeby rodakom było dobrze, to musicie pokazać jaki to Ty twardziel nie jesteś? Kto się (usunięte przez administratora) urodził kanarkiem nie zdechnie zapamiętajcie to sobie... A druga sprawa to wstyd mi za takich Wy bo przez właśnie takie zachowanie, zaślepienie (usunięte przez administratora) unia, zapominamy o tych którzy za nas ginęli walcząc o to byśmy my mieli lepiej, walcząc o Polskę - o naszych Dziadkach. Żałuję tylko jednego , że po prostu Cię tam nie poniżyłem, pewnie byś sobie przypomniał dzieciństwo jeden z drugim, bo trzeci to dalej chodzi wystraszony
1
2013-10-11 03:37:47
Witam
Byłem w Tempsolution w 2009 roku - na wiekówce. Miałem 21 lat. Nie opłaca się tam jeździć na wiekówce! w dwa miesiące, oszczędzając niesamowicie udało mi się uzbierać 400 euro! I tak byłem sczęsciażem, ze mną przyjechała ekipa 20 i 19 latków. Oni nie zarobili nic albo byli na minusie! Dostali tak mało pracy, stawka była tak niska i koszta tak wysoklie, że wychodzili tygodniowo na 0 lub n aminus!!!! Strasznie im współczuje, jako wtedy najstarszy (21 lat) niemal jedyny wychodziłem na plus na naszym domku! Poza strasznymi warunkami na pensji wiekowej muszę powiedzieć, że w Tempsolution było super! Świetne domki, fajne dziewczyny, całkiem niezłe prace, wszystko super tylko wysokie koszta i mała pensja dla osób z wiekiem = 22 lat). Fajne domki, fajne lokacje (np. miasto Oss), fajne prace, dużo ładnych dziwewczyn - ponoć dziewczyny wybiernae są na podstawie zdjęć na facebook i naszakalasa przez koordynatorów! : Z początku nie pdoobało mi sie w Tempsolution (moja pioerwsza firma w NL) ale jak odwiedziłem kolejne (TnS, AB Limburg) muszę przyznac ze Tempsoulution bylo najlepsze :)
(usunięte przez administratora)
black 2014-02-09 10:12:00
agencja do bani, kto byl kazdy wie, nie bede sie juz udzielal... chcialbym chociaz z tego wszystkiego rozliczyc sie z podatku. mam prawie z kazdego tygodnia te druczki o wynagrodzeniu, tylko z ostatniego zabraklo, bo poprostu mialem juz dosc i nie mowiac nic po paru miesiacach ucieklem stamtad do polski. W jaki sposob rozliczyc sie z podatku? Jak wy to zrobiliscie bedac juz w polsce?
2
mala.. 2014-02-10 14:34:16
Witam wszystkich , którzy poszukują sprawdzonej opinii na temat tejże agencji pracy oraz pośredniczącą tempsolution z nimi w Nl . A więc start jest niebywale przemiły i obiecujący (jakoś zwerbować pracownika trzeba) :) Zatem , po przyjezdzie do Opola w celu podpisania umowy ... umowy nie brzmiącej jednoznacznie :) niestety , to jest fakt . Jeżeli nie znamy języka wcisną wszystko a Ty to podpiszesz , taki bajer nawijają , że wręcz nie możesz się doczekać wyjazdu , który jest zorganizowany z ustawionym podmiotem współpracującym z tym oceanem (usunięte przez administratora). I to nie jest żal pracownika z widzi mi się . Gdy przyjechałam w miejsce docelowe ... nikt nie wyszedł , nie było nikogo a kierowca busa (Wid.e.r.a) ot bez chęci jakiejkolwiek pomocy po zapytaniu gdzie mam iść wogóle ??? odpowiedział na odjezdne ... zadzwoń sobie do koordynatora , masz numer . Ok , zadzwoniłam bo przecież miała być opieka polskiego konsultanta na miejscu w celu wdrożenia lącznie z zakwaterowaniem .... Koordynatora (usunięte przez administratora)z Raciborza chyba, miałam okazje poznać po tym gdy skontaktowałam się z prawnikiem , który go również poinformował o swoim zakresie obowiązków i konsekwencjach między innymi . Prace miałam zupełnie inną niż była omawiana na miejscu w Opolu . To nic! bo prace miałam 2 dni , odciągali za domek , ubezpieczenie ... a z umowy się nie wywiązywali i z tego co czytam , wciąż bez zmian . Odnośnie ubezpieczenia ... Gwarantuje , że nie podaruje , tak jak powiedziałam , spotkamy się w sądzie i tak będzie. Wszystkie niezbędne formalności z Nl już mam i czekam na ostatnie do składu :)ZŁO ZAWSZE WRACA i wam też się zwróci ! życie wam zapłaci za to hieny pazerne ! wam z małej litery bo nie uważam byscie byli na tyle kompetentni i uczciwi by odnoscic sie z szacunkiem po tym co mi zgotowaliscie i nie tylko mi :) Ostrzegam ludzi chcacych zarobic , na pewno nie za takim posrednictwem , zdecydowanie i z czystym sumieniem odradzam . a pani z biura niech juz nie włącza się do faktów z sprzecznymi oświadczeniami bo brakuje to logiki , blllah nie rozkminiam nawet tego - to popalić może styki ;) zastanówcie się dokładnie , bezrobocie zmusza wiadomo lecz w tej firmie czesto trzeba jeszcze doplacac ...
6
Kasia 2014-02-21 00:43:35
Ta firma jest Do (usunięte przez administratora) W ciagu tygodnia bylam tylko 2 razy w pracy. Raz na 12godz a drugi na 5godz. Trzeba czekac az zadzwonia ze jest praca a jak nie ma trzeba siedziec i sie wogole nic nie zarabia...
Bylam przeprowadzana az 3 razy w tygodniu, aLE W TYM OSTATNIM HOTELU TO BYLO MASAKRA.W biurze w Opolu tak (usunięte przez administratora)obiecywali ze bedzie praca, w domku bedzie max 8 osób, pokoje 2 osobowe, a to wszystko (usunięte przez administratora)prawda...
1
zaczek 2014-06-01 14:04:05
Odradzam!!!!!!!!pracowałam w tej firmie w 2009 roku i nie polecam jej.ciągłe przeprowadzki,na wypłaty trzeba było czekać albo się upominać a do tego koordynatorzy to tragedia!byłam chora,miałam 39 temperatury,nie wiedziałam o świecie a nasz koordynator mimo że mieszkał dwa mieszkania obok i do tego przychodził do znajomych z naszego mieszkania to nawet nie przyszedł zobaczyć co się dzieje,jak się czuję czy wogóle żyję a już nie wspomnę żeby zabrał do lekarza.Tragedia
1
yaroo2 2014-08-10 18:25:02
Praca we flexie nie jest tym o czym myślałem wyjeżdżając tam,mało godzin pracy , koordynatorzy minęli się z powołaniem i same problemy.W hotelu 3/10 więc d..py nie urywa ,jedyna kompetentna .p Renata .Nie polecam tam wyjazdu.
2
zaciek 2014-11-28 19:59:42
Pracowałem dla flexa w czasie wakacji. Osobiście nie moge polecic ani nie polecic tej firmy. Jadąc do Holandii przez agencje tą agencje musisz się nastawić na to że albo będziesz miał szczęście albo nie. Najlepiej jak trafisz do Bijenkorfu, praca lekka i kasa zawsze w czwartek na koncie, jeśli lubisz cieżko pracować prosisz koordynatora o prace w eurostripie, All Tyre, albo irysie, pieniądze wtedy lepsze i praca pewna ale o wiele cięższa. Co do warunków mieszkalnych, tak samo, musisz mieć szczęscie. Ja mieszkałem w hotelu w Wageningen co szczerze bardzo mi odpowiadało, co prawda kuchnia w baraku obok, ale pokoje dwuosobowe i łazienka w każdym, wiec jeśli nie przeszkadzają ci takie warunki i jesteś w miare towarzyską osobą to miejsce jest naprawdę bardo fajne. Podsumowując, można we flexie troche zarobić, oczywiście nie jakies tam kokosy, ale można też nie zarobić nic. Jak ktoś jest chętny i nie boi się ryzyka to polecam. Yaroo skoro znasz Renate to pewnie się poznaliśmy na schodach hotelu
baco 2015-02-18 22:44:59
na Twoim miejscu nie zastanawiałbym się ile oni mogą Ci dać czy nie dać, czy też jaka wysokość wynagrodzenia podana przez Ciebie w końcu urazi TempSolution. Powiedz tyle ile chciałbyś zarabiać. Jeśli będą chcieli dać mniej to przecież nie jest ostatnia firma na świecie ;) ważne żeby Tobie to odpowiadało
stazysta 2016-03-02 12:58:39
Yaroo2 zgodze sie z toba nie jest to rozwiazanie na to zeby zarabiac. Bylem tam 2 msc nie polecam
Sebastian 2016-06-30 11:19:38
Pracowałem dla tej firmy ponad 4 tygodnie. Musiałem zjechać do Polski z podowu chrztu dziecka. Przez 4 tygodnie nie poznałem osobiście koordynatora Sebastiana, a jak do niego zadzwoniłem to był tak bezszczelny, że powiedział mi, że poniósł koszta sprowadzenia mnie do Holandii a za wysłanie mnie z niekompetentną Jolanta Soszyńską do Eindhoven po SOFI czyt. BSN to aż 400 EU. Ludzie co za firma!!! Podczas pobytu w Holandii dwukrotnie się przeprowadzałem. Miałem dwie firmy i to z mojej inicjatywy (brak godzin pracy!). Wypisałem "zjazdówkę" na początku przyjazdu, a do dnia wyjazdu nie dostałem potwierdzenia czy jest ona aktualna. Nikt nie wiedział, a koordynator nie odpisał i nie oddzwonił. W ostatnim dniu pobytu poznałem koordynatora Sebastiana, przypadkiem podczas inspekcji w domku na Haelen, gdzie mieszkałem. Sam się nie przedstawił, dopiero jak poszedłem do niego, aby podpisał mój "protokół zdawczy" za klucz do pracy 50 EU kaucja, który zwróciłem. Co za bezszelny typ. Oczywiście mi tego nie podpisał, bo takie mają procedury. Po powrocie do domu w kraju, załatwiałem z Firmą Work Force w Opolu oraz Bydgoszczy aby nie obciążyli mnie jakimiś karami za brak powrotu do Holandii w wcześniej podanym terminie. Zapewniono mnie, że żadnych kar nie będzie. Jakie było moje zdziwienie, kiedy w czwartek zobaczyłem SOLARISA. Dali mi karę 200 EU za zniszczone łóżko w pokoju kolegi w domku na Haelen, łóżko, które zniszczyło sie pod wpływem przeciążenia, kiedy to jeden facet próbował się położyć. I to pierwszego dnia pobytu. Podobno byłem pijany i skakełem po nim!!! Ludzie, co mam teraz zrobić? Do kogo uderzyć? Jak odzyskać swoje zarobione pieniądze? Podczas pobytu w tej firmie nie zarobiłem nawet 1000 EURO. To jakaś szopka te TempSolution. Jeżeli ktoś może mi pomóc proszę o wskazówki pod moim postem. Pozdrawiam, nie polecam.
uniwersalny zołnierz 2016-10-20 20:54:56
Nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] głupot,jestem osobą neutralną,która tam przebywała w weekendy z wizytą i widziałem co opowiadają i jak tam jest,jezeli chcesz to ciebie też mogę opisac że walisz w h....
Zostaw swoją opinię o TempSolution - Opole
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TempSolution