Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2009-03-10 12:50:48 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o TempSolution - Bydgoszcz Opole. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
anonim - 2009-03-10 12:57:20 odpowiedz | cytuj
Słowa kojarzące się z TempSolution (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca):
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako ... Bardzo dobre.
Atmosfera i ludzie tam pracujący są ... .
Od jakiej stawki można negocjować pensję? Jest ok 250 Euro na tydzień, zależy w jakiej firmie ;)
Najbardziej podobało mi się w TempSolution:Pieniądze na Czas, miła atmosfera, dobra praca...
Piotr - 2009-10-07 01:13:26 odpowiedz | cytuj
Wiec zaczne od dobrych stron:
- wyplaty na czas
- domki o normalnym standardzie
to by bylo na tyle jesli chodzi o plusy
minusy:
- koordynator Jurek to popierdulka. nic nie zalatwi, wiele mowi a z tego nic nie wynika
- jak Cie zwolnia to zostajesz powiadomiony w piatek po pracy ze masz sie pakowac i wracac do domu
- co tydzien na drodze pseudo losowania zostaja zwolnione osoby ktore nie sa dobrymi znajomymi koordynatorow lub nie sa z nimi w "bliskich" stosunkach

Podsumowujac - desperaci smialo mozecie isc do pracy przez tempakow. Jesli macie inne mozliwosci - korzystajcie!! Ja juz nigdy sie nie dam namowic na prace przez work force/tempsolution!! I nie myslcie ze skoro macie kontrakt na pare miesiecy to nie zwolnia was po tygodniu bo to specjalnosc tej firmy
miotacz - 2009-11-06 20:47:15 odpowiedz | cytuj
RADZE POWAŻNIE SIĘ ZASTANOWIĆ ZANIM ZDECYDUJECIE SIE NA PRACE W TEMPSOLUTION!! TOTALNY SYF!!
Robią z człowiekiem co im się jawnie podoba. Mogą zwolnić w kazdej chwili i maja w nosie, że kontrakt trwa kilka miesięcy.... W domkach syf, 15 osób na domek, w klitkach 2x3m mieszkaja czesto 4 osoby. Przeprowadzki czasami nawet 2 razy w miesiącu.. Kordynator jurek ma szystko gdzies, myli sie z rozkladami pracy, ogolnie facio jest tempawy.
Samochody do dojazdów do pracy przyznawane są osobom, które nigdy nie powinny dostać prawa jazdy, dzikim i niezrównoważonym, bez jakiej kolwiek praktyki, a do tego KIEROWCA PŁACI ZA TO, ŻE DOWOZI LUDZI!!!! PARANOJA

Jedyne plusy to:
-wyplaty na czas
ktoś - 2009-11-07 21:25:28 odpowiedz | cytuj
pisze szczerze,jak tu jest:
plusy:- wyplaty co tydzień
- dobre warunki mieszkaniowe - to co piszą o przeludnieniach to po prostu brednie
- jeżeli zostaniecie zwolnieni zawsze możecie się dogadać z koordynatorem, aby was zostawił na domku jeszcze tydzień, abście w tym czasie mogli sobie znaleźć inną robotę
minusy - niestety, dużo więcej:
- mimo podpisanych umów dookreślonej daty można wylecieć juz po tygodniu i nigdy się tego nie wie na czas-w piątki wieczorem np dowiadujesz się, że najpóźniej do niedzieli masz zjechać do Polski
- zakwaterowanie daleko od pracy - średnio 80-90 km, dojazd cholernie zakorkowaną A2 - wyjeżdża się do pracy ok 6 rano, wraca ok 19 wieczorem tracąc resztki sił i energii w niekończących się korkach
- rżnięcie na kasie na każdym kroku: każdy bez wyjątku płaci po 5 euro tygodniowo za parking aut służbowych
- opłata za mieszkanie różna co tydzień
- za mandat dla kierowcy opłata manipulacyjna 35 euro - oprócz mandatu
- brak pewności pracy
- brak jakiejkolwiek koordynacji i wsparcia ze strony koordynatorów
- zjazd na chociażby tygodniowy urlop do Polski równoznaczny jest z utratą pracy
- jeżeli zwolnią was z jednej firmy z powodu redukcji etatów, nie liczcie, że przeniosą was do innych firm, z którymi ponoć mają podpisane umowy
- kierowcy aut służbowych są najbardziej poszkodowani-nie dość, że w każdej chwili mogą zostac ukarani finansowo za cokolwiek, to jeszcze za dowożenie innych do i z pracy nie dostają ani centa więcej, na dodatek też płacą 5 euro tygodniowo za parking służbowy, choc auta i tak stoją pod domkami
Jeżeli nie macie układów w Tempie, jeżśeli nie macie układów w miejscach gdzie aktualnie pracujecie - raczej szukajcie innej firmy
Rozczarowana - 2009-12-12 22:40:09 odpowiedz | cytuj
Praca w tej firmie to totalna porażka a co do koordynatora Jurka to jest tępy a nawet bardzo
JuzNieTempak - 2009-12-30 19:51:51 odpowiedz | cytuj
jeżeli chcecie być bydłem roboczym bez jakichkolwiek praw,być kantowani na pieniądzach,oszukiwani na kasie na każdym kroku-proszę bardzo-praca dla tempsolution/flexspecialisten jest dla Was.Ja powiem tak-pracowałęm dla nich kilka miesięcy-początkowo kasa była na czas,zawsze w środy popołudniu,potem zrobił się z tego czwartek, potem piątek,a teraz nie doszła na święta.Wypłaty różnią się nawet wśród osób o takiej samej ilości przepracowanych tygodniowo godzin-nawet do 10 euro.W ostatnim miesiącu podnieśli opłąty za mieszkanie z 60 do 90 euro / tydzień, dojazd do pracy 80 km w jedną stronę, za godziny opuszczone z powodu spóźnień ( codzienne korki na A2 ) oczywiście nie zapłacone, w ostatnich 2 tygodniach - rzekomo z powodu podatków wypłaty okrojone o 25 euro/ tydzień,choć wcześniej zapewniano że nic na wypłacie nie odczujemy.Jose a zwłaszcza Rob to notoryczni kłamcy i oszuści,perfekcyjni w strzyżeniu bydła( pracowników).Spróbujcie się zbuntować-natychmiast jesteście zwolnieni,za najmniejsze ostrzejsze słowo protestu,czy żądanie wyjaśnień.Robią co chcą-jak wspomniałem-pracownik NIE MA ŻADNYCH praw,jedynie na każdym kroku kary,kary,kary.Kierowcy-ZA ŻADNE SKARBY nie przyznawajcie się do posiadania prawa jazdy !! nie dość, że codziennie tyracie w korkach po 2,5-3h to nic z tego nie macie,płącicie-jak wszyscy-po 5 euro za parking(!) tygodniowo,natomiast za każdy mandat oprócz niego tempaki z Oss potrącają Wam dodatkowo 35 euro "opłaty manipulacyjnej".Jeśli złąpiecie awarię-bądźcie pewni,że na 100% będzie to z waszej winy,więc koszt serwisu potrącą z wypłaty Wam,na dodatek możecie oczekiwać, że na rachunku serwisu będzie dodatkowa kwota za serwis prywatnego auta Roba - jak to się zdarzyło jednej koleżance.
Podsumowując:uciekajcie od tej złodziejskiej,kłamliwej,fałszywej agencji jak najdalej-chyba,że jesteście masochistami.opisuje to ten,kto miał nieszczęście pracować 4 miesiące dla tej zgrai potomków handlarzy niewolników.
JuzNieTempak - 2009-12-30 19:52:06 odpowiedz | cytuj

minusy - niestety, dużo więcej:
- opłata za mieszkanie różna co tydzień
- za mandat dla kierowcy opłata manipulacyjna 35 euro - oprócz mandatu
- brak pewności pracy
- brak jakiejkolwiek koordynacji i wsparcia ze strony koordynatorów

Co do wszystkiego zgadzam sie w 100% oprocz tego ze przeludnione mieszkania to brenie. Otoz to nie brednie!! Co prawda istnieja juz nowe mieszkania gdzie standardy sa powiedzmy normalne, dobre a nawet bardzo dobre natomiast istnieja takze mieszkania/domy/OBORY?! w ktorych nie ma warunkow do normalnego mieszkania a co wiecej jest obrzydliwe przeludnienie jak od chocby w tzw. "kociarni". Na bungalo pod Tilburgiem tez nie jest ciekawie ot chocby z racji SLABO ogrzewanych domkow lub WOGOLE NIE ogrzewanych, gdzie trzeba przebywac w kurtkach! Wracajac do "kociarni" byla to kiedys stajnia czy cos w tym rodzaju ktora zostala przerobiona na mieszkania gdzie poczatkowo byla masa ludzi a za prysznic trzeba bylo placic.

Chetnie jeszcze dodam ze w biurze w Holandii panuje totalny balagan a nikt nie potrafi niczego do konca wytlumaczyc jedynie zganiaja wine na siebie na wzajem. Jose (pracownica biura) w kazdej chwili BEZ konsultacji oraz obecnosci Roba (szefa) moze dac kare za cokolwiek natomiast NIE moze zdecydowac sama czy kare anulowac (zwrocic pieniadze) - po wyjasnieniu sporu. Przeprowadzki to chleb powszedni nie wazne czy jest sie nowym czy pracuje sie tam rok dwa lub 5 lat!

BEZ POWAŻANIA
Łoś :)
qmpel Łosia :) - 2010-01-22 19:17:50 odpowiedz | cytuj
ODRADZAM WSZYSTKIM tą bandę, chołotę. To co było pisane wcześniej - negatywy potwierdzam w 100%, z pozytywów skreślam wypłaty na czas! przed zjazdem na święta ci co pracowali na świeczkach ( Partylite ) w Tilburgu dostali pismo: że wypłata za tydzień 50 zostaje wstrzymana, gdyz Tempsolution musi w ten sposób zabezpieczyć się przed zjazdem na święta tych, co mają zostać do Wigilii! w tym samym piśmie gwarantują, że Widera podstawi im busy powrotne do Polski w wigilijny wieczór!Dzwoniliśmy do Widery, oni NIE WIEDZIELI O CZYMKOLWIEK, że mają busy w Wigilię wieczór do Holandii podstawiać! Kilka osób na świeczkach pracowało 1-2 dni w tygodniu, aby na domek zarobić. A ci, co zostali do środy - Wigilii - DO TEJ PORY NIE OTRZYMALI PIENIĘDZY!!! Mało tego - ci , co przyjechali do pracy po nowym roku do tej pory pracują BEZ WYPŁAT !! dzwoniłem do kolesi,co przyjechali do pracy 4 stycznia - do tej pory NIE MAJĄ WYPŁAT !! nie wspominam, że NIKT do tej pory nie otrzymał wakacyjnego! Dla Roba(la) NIE jesteście LUDŹMI - jesteście godzinami roboczymi! Raz już ludzie byli blisko strajku - co usłyszeli od Roba(la)? - niech strajkują - wszystkich wypier...le, na ich miejsce ściągnę nowych. UCIEKAJCIE OD WORK FORCE/TEMPSOLUTION/FLEXSPECIALISTEN - bo to ta sama chołota !!!
oka - 2010-02-18 21:45:22 odpowiedz | cytuj
a ja uwazam ze to calkiem niezla agencja. kasa na czas, domki ok, jak pracujesz dobrze to z utrzymaniem pracy tez nie ma problemu. trzeba siedziec cicho i pracowac to praca bedzie. koordynatorzy ok, bardzo sympatyczni i pomocni.
hahaha - 2010-03-04 21:31:19 odpowiedz | cytuj
a safiany ( rodzina adamsów) wypier... do polski!!! zdrajcy!!! falszywe!!! nikt ich nie chce w party!
Karolina - 2010-03-05 15:19:25 odpowiedz | cytuj
Nie bardzo rozumiem wasze pojekiwania - wszystko stoi w regulaminie - wystarczy go PRZECZYTAC i trzymac sie regul.
jakos pracuje w tempie 3 rok i jestem zadowolona - a potyczki drobne sie zdarzyc moga kzademu - nie ma i ludzi i agencji idealnych :)
anonim - 2010-03-09 15:27:25 odpowiedz | cytuj
qmpel Łosia :) - 2010-01-22 19:17:50

Postanowilam sie odniesc do zarzutow;
Wyplaty sa i byly na czas - jedyne co - faktycznie przed swietami Tempsolution postanowilo sie zabezpieczyc i wstrzymac tygodniowke, ale wszystkie te wstrzymane wyplaty zostaly przeciez Panstwu wyplacone zgodnie z obietnica..?!
Widera i transport wigilijny - kolejna bujda - juz w listopadzie zawarlis,y umowe z Widera, ze jesli bedzie taka koniecznosc, to Widera podstawi busy w wigilie. Wszyscy pracownicy Widery o tym widzieli. Do nas z prosba o transport zglosila sie tylko 1 osoba.
Kolejna sprawa - wszytskie nalezne wynagrodznia zostaly wyplacone - fakt - Tempsolution mialo potyczke w styczniu - byla ona zwiazana z zamknieciem starego roku i wejsciem w nowy - ale - kazdy z pracownikow zostal o tych problemach poinformowany kilkakrotnie. Od tego czasu wynagrodzenia tygodniowe sa zgodnioe wyplacane co tydzien na konta.
Kolejna sprawa - Wakacyjne - jak od zawsze - wakacyjne jest wyplacane do 6 tygodni od momentu zjazdu do Polski - niestety gro z Panstwa o tym fakcie zapomina.
Radze Wszystkim pracownikom wnikliwie czytac, to co podpisuja Panstwo w biurze przed wyjazdem, radze tez sluchac co sie do Panstwa mowi. Wszystko jest napisane i omowione czarno-na bialym.
Ciesze sie rowniez, ze mimo kilku niezadowolonych osob, wciaz ponad 80% z jakimi wspolpracuje Tempsolution to osoby rzetelne i wspolpracujace z nami od kilku lat.
Niestety i w naszej grupie pracownikow zdarzaja sie czarne owce - oby takich osob jak najmniej.
Kij ma zawsze dwa konce :)
*** - 2010-03-16 11:35:58 odpowiedz | cytuj
zgadzam sie z poprzednikiem. oczywiscie nie w 100% ale w wiekszosci to co Pan pisze( bo oczywiscie jest to ktos z biura lub Marek albo zakrecony Jureczek;-). Ogolnie- bo nie mam czasu sie rozpisywac- wiele rzeczy jest ktore wku****ja ale nie jest fatalnie i duzo rzeczy poprawilo sie np.mieszkanie( sa bardzo dobre warunki).Mozecie mi wierzyc bo baaardzo dobrze znam ta firme.I mimo ze jestem teraz w Pl z wlasnych powodow to jestem pewna ze z powrotem ktory planuje na maj czerwiec nie bedzie zadnego problemu(jak tam ktos pisal ze po tygodniu w Pl nie ma juz pracy- owszem zdarza sie tak w Bijenkorfie w okresie wakacyjnym, ale trzeba dobrze zagadac i sie wraca). Moze bedzie moja wypowiedz czytal ktos z biura takze moj apel ZNIESC TE ABSURDALNE "KARY"35E-ZA MANDATY!!! bo to jest paranoja.no mowilam ze sie nie rozpisze ale musze odniesc sie jeszcze do jednej wypowiedz odnoscie tzw."kociarni"-KOLEGO MYLISZ FAKTY bo miejsce o ktorym pisales to byla koniarnia....byla bo juz dawno nie ma tego mieszkania bo w takich warunkach nie mogli mieszkac ludzie....a apropo "kociarni" czyli miejscowosci Katsheuvel, znajdz ludzi ktorzy tam mieszkaja albo mieszkali i zapytaj jak im bylo, a potem sie wypowiadaj bo mieszkania to nie tylko sciany ale przede wszytkim ludzie.Ja akurat mieszkalam tam w 2008 (nie pamietam dokladnie) i jak wracalam z urlopu i dostalam inny adres to praiwe sie poplakalam tak chcailam wrocic na 'kociarnie" gdzie wtedy mieszkalo faktycznie ok 20 osob...ale bylo super;-) i pozdrawiam wszytkich.moja ocena to dostateczny, bo organizacja tego biura jest do bani dlatego powstaje wiele niepotrzebnych problemow ktore potem trzeba rozwiazywac
tak - 2010-03-24 13:40:48 odpowiedz | cytuj
Tak SAFIANY do wyjebki!!! dziwie sie ze oni tam jeszcze pracuja, nieroby jedne. Pozdrawiam tych co nie lubia Adamsów;)
;) - 2010-04-13 21:16:19 odpowiedz | cytuj
Popieram !!!
Wszystko opisane powyżej jak najbardziej zgodne z prawdą!!
Pozdrowienia dla ludzi z biura i koordynatorów(bez komentarza haha)
obym was więcej nie spotkał na swojej drodze :D
kula - 2010-05-29 23:17:34 odpowiedz | cytuj
Pracuje w temsolution juz ponad rok i uwazam ze to w porzadku agencja. owszem- przenosili mnie z firmy do firmy ale zawsze jakas praca byla. trzeba tylko chciec. co do koordynatorow to pod markiem nie bylem ale jurek spoko gosciu, zawsze co trzeba to zalatwi.
bob - 2010-05-29 23:20:18 odpowiedz | cytuj
wielki plus za koordynatorow. oboje sa troszke zakreceni ale pomocni i ludcy. jurek spoko gosciu-jak moze zawze pomoze. nie raz mi pomogl.
kozak - 2010-07-15 09:16:12 odpowiedz | cytuj
ludzie co wy wogoleza glupoty wypisujecie. pracowalem ponad rok w tempo i nie mowcie mi ze robia ludzi w konia i odsylaja do domow po miesiacu bo jesli ktos chce pracowac to praca dla niego bedzie. trzeba byc w porzadku, nie stwarzac problemow koordynatorom i mozna na dlugo zahaczyc sie w tej firmie. niestety sa ludzie ktorzy maja wiecznie jakis problem, zawracaja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] koordynatorom byle pierdola i jeszcze mowia ze nic nie potrafia zalatwic. zenada.
*** - 2010-08-18 13:12:52 odpowiedz | cytuj
czy ktoś pracuje w PARTY przez Otto?? jak jest??? się zastanawiam czy warto się przeniosić...
nn - 2010-08-27 16:08:49 odpowiedz | cytuj
to na party jest otto??? ale żenada :))))
Kasia - 2010-08-28 18:53:26 odpowiedz | cytuj
Nie wydaje mi sie, aby była to solidna firma,bo daja kary pieniezne nie wiadomo za co!!!Moj facet tam jest i jak na dzien dzisiejszy to zabrali mu łacznie150euro za jakies kary,a pracuje tam od 4tygodni
vgu;b - 2010-08-29 01:09:36 odpowiedz | cytuj
tempsolution tez daje zajbeiste kary za nic.......pracowałam tam 2 lata wiec wiem do czego są zdolni, a jesli twój chłopak pracuej w OTTO juz 4 tyg to i tak ma lepiej niż u tempaków bo u nich czasmi to nawet dnia sie nie przepracuje .........przyezdzasz i pracy dla ciebie nie ma i sie bujasz bo cie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] maja. Dla mnie ta firma jest beznadziejna, musisz siedziec cicho jesli chcesz pracować bo jak masz cos do powiedzenia to zaraz karami cie obdaruja a jak juz sie dorobia na tobie to wtedy trafiaiasz na CZARNA LISTE i juz nie mamsz powrotu..........odradzam tą firme
gogosss - 2010-09-02 10:01:19 odpowiedz | cytuj
Ja również miałem okazje pracować w tempsolution - STANOWCZO ODRADZAM!!!

Mieszkania syfiaste np: trzypietrowa gejówa w denbosz, gdzie w każdym mieszkaniu mieszka kilkanaście osób, syf brud, napalone fajami, niesprzątane, i same proste obleśniaki w domu. Kolejny przykład to SINGIEL, ciasnota, smród, bród, również kilkanaście osób na domek, kompletny brak prywatności, najarane jointami.. Wymieniać można do skutu. Wielu pracowników to tak zwane ziomisławy paliblanty, którzy jarają w domkach, że aż mgła się wytwarza.. Niestety nikt z kordynatorów nic z tym nie robi.

Druga sprawa to traktowanie ludzi. Tępaki mogą zrobić z tobą co im się podoba! Mogą cię przenieść, wyrzucić , przeprowadzić, obciążyć karą - BEZ ŻADNEGO UZASADNIENIA!! Samochody przyznawane są tępakom, którzy nie potrafią jeździć, notorycznie łamią przepisy i powodują niebezpieczeństwo na drodze! Było już kilka wypadków spowodowanych tępactwem kierowców. Większość z nich pierwszy raz w życiu jedzie autostradą! Kpina! Bezepieczniej komunikacją miejską dojeżdżać..

Firmy do których was przydzielają również mogą robić z wami co im sie podoba. Bo tam jeżeli nie masz umowy o pracę bezpośrednio z firmą tylko z agencjami to wogóle cię nie szanują. Również pozwalają sobie na co chcą. Przenoszenia z działu na dział, zmiany godzin pracy itp... Najśmieszniejsze jest to, że od Polaków wymagają, a turasy moga robić powoli i się opierdzielać!!

Stanowczo odradzam te patologie! Potomkowie niewolników znaleźli sobie zastępczych bambusów!
Szukasz pracy wyjedz do UK, Norwegii czy Kanady i pracuj na swoim!!
x