brak logo

Ligna Sp. z o.o.

Olkusz

Opinie o Ligna Sp. z o.o.

dzialalnosc zawieszona 2010-02-10 16:00:20
takiego dziadostwa to nie chce ogladac juz nigdy wole z glodu umrzec niz sie tam ponownie zatrudnic,syf,kila i mogila.(usunięte przez administratora)jaki tam panuje jest porownywalny z holokaustem na przestrzeni hali produkcyjnej,masakra.A pan (usunięte przez administratora) niech nie chodzi do biura i nie pod...rdala pracownikow bo zeby straci konfident.wspolczuje ludziom tam wykorzystywanym na zawieszonej dzialalnosci.pozdrawiam (usunięte przez administratora)
NOga 2012-05-15 22:13:09
Marne pieniądze dla początkujących / [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] owłazów nie dotyczy / błędy w planowaniu produkcji, totalny bałagan, nie ma się do kogo zwrócić z bieżącymi problemami, ciężko wyegzekwować urlop wypoczynkowy.z Kierownikiem Produkcji ??? .. dziwię się że ta firma w ogóle funkcjonuje./ BHP zapomnijcie tam tego nie respektują wszyto tną po kosztach ! / Hierarchia występuje dziwna w firmie. Kierownik Produkcji niekomunikatywny i niesłowny !!! Odniosłem wrażenie podczas pracy w tym zakładzie że nie jest w temacie . Praca była skrajnie demotywujące i upokarzające./ narzędziarz stare i wyeksploatowane / Jeszcze brak systematycznych wyłata pracowniczych
1
ada 2013-02-20 15:01:05
anonim - 2009-03-10 12:38:50

Dodaj opinie o ligna - olkusz. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
ta firma to jedno wielkie dziadostwo ludzie omiaj cie tą firme zdaleka zarobki marne kierownik obiecuje gruszki na wieżbie a pracownik może sie dorobić tylko garba i pylicy puc
mały 2013-02-25 15:16:25
nareszcie ktoś opisał tom firmę ludzie to wszystko prawda w tej firmie wszystko zatrzymało się na poziomie 19 wieku czyli totalny bałagan i syf takie firmy powinno się zamykać a kierownika darka zamknąć w jakimś zakładzie zamkniętym bo jest chyba chory na głowę niewiem kto go zatrudnił w tej firmie jak się na niczym niezna i wprowadza tylko zament musi mieć niezłe chody że go jeszcze prezes trzyma ludzie trzymajcie się zdaleka od takich firm
1
spawacz 2013-09-30 18:47:38
marne pieniadze dla pracownikow -stary pracownik po 12 latach ma 2000 zł( w tym premia 8zł.stawka podst -6zl )nowy dostaje maksymalnie 1600 brutto .kierownik NOSEK obiecuje ze podniesie ale nigdy tego nie robi .bhp brak ,zadnych szkolen,wody do picia brak .ubranie robocze moze dadza po roku .kable elektryczne wystaja bez gniazdek ,maszyny i urzadzenia z lat 50.cala kasa dla wolfganga idzie a dla ludzi nic ,najlepiej zeby pracowac po 12h.2 kible pamietaja lata 70.ciagle za malo pracujesz mimo ze 2 razy po15KG drutu zuzyjesz
2013-09-30 18:52:04
zadnych paczek .zadnych bonow.zadnych imprez integracyjnych,wycieczek itp.za zepsute narzedzia musisz oddac z wlasnej kieszeni.pozdrawiam bylych pracownikow tej firmy .chociaz ludzie sa w miare normalni na produkcji.
2013-09-30 19:37:50
czesto po 10 .za nadgodziny placa godzina za godzine albo odbior. zalozyli kamery na slupach -co 6-8metrow zeby czlwiek czasem nie stanal
2013-09-30 19:43:57
czym wiecej godzin zrobisz tym mniej ci wychodzi na godzine,dziwnie stawka sie zmienia .dostajesz brutto a netto wychodzi inaczej tutaj nagle jakas premia dochodzi i zamiast wiecej masz mniej ,nadgodziny sa na lewo tak ogolnie -nie ma cie w tym czasie w pracy.lepiej zeby ci sie nic nie stalo
2013-09-30 21:44:00
Mowimy o zakladzie w ktorym kase trzyma manager wolfgang.nic sie pracownikowi nie nalezy .zaden kodeks pracy nie obowiazuje.z bhp dostajesz 4mydla i paste bhp.oczywiscie jak przepracujesz caly miesiac .pracujesz 3tygodnie to dostajesz 3 mydla.oszczedzaja tak ze nie wiem.przedsiebiorstwo niby zagraniczne a warunki .komfort pracy jak w zakladzie karnym.kto widzial zeby tyle kamer bylo.w banku tyle nie ma.na samej hali 35.teraz to pracownik jest traktowany jak wrog.zlodziej.z kazdej minuty jest rozliczany.a takie glupki rzadza ze szkoda mowic.dobrze ze majster rafal ma jakis luz do tego bajzlu.
2013-09-30 21:51:02
Poziom halasu jest sprawdzany przez zewn.firme po godzinach pracy jak zostaje 5osob.zapylenie takie ze nic nie widac .nawet nie sprzatamy bo robota pilniejsza.w zimie tylko biuro jest ogrzewane.na hali jest na minusie temp. Woda zamarza.zadna instytucja tutaj nie zaglada.pip to chyba przelewem lapowki odbiera.szkoda gadac.
2013-10-03 21:20:54
Na hali sprzataja pracownicy .nie ma firmy zewn. W biurze sprzata pani od bhp .na hali woda zamarza jak zostawiamy w szklance .
2013-10-07 20:49:05
klimy brak .zima hale ogrzewa stary piec na rope .cale spaliny ida na hale.z minus 7 idzie na plus 5 i wyłaczany jest ten piec ze wzgledu na koszta.heh
2013-10-07 20:50:12
tylko biuro jest ogrzewane
2013-10-08 19:28:42
spaliny ida caly czas .taka wieczna awaria. wyplaty regularne co by nie mowic .ale warunki pracy zadne .temp na minusie to norma w zimie .
edi 2013-11-26 10:06:56
Firma zamówiła już buty z chipami umożliwiającymi identyfikację pracowników poprzez kamery....
Ja 2013-12-26 20:02:26
Ludzie co was tak dziwi, tak to właśnie wygląda szwab przyjdzie poklepie po plecach "dobra pracownika" a w biurze ma dwie plazmy 42 cale żeby lepiej obraz z kamer było widać i żeby przypadkiem(usunięte przez administratora) nie pił kawy w czasie pańszczyzny bo straty generuje a na stwierdzenie że zimno jest odpowiedz "musieć szybciej pracować" Kto tam nie pracował nie zrozumie
2
Robol 2014-01-29 18:55:22
Merytorycznie piszę,zwolnić pseudo kierownika,kasę podzielić na starych pracowników i dać im podwyżki bo dzięki im ta firma istnieje,po co on tam potrzebny?Boże dopomóż....
2
Stary spawacz 2014-03-07 21:43:16
zwolnić to tam mogą jedynie tą czarną super laskę w biurze, projektantów i gościa od zaopatrzenia, bo reszta to rodzina niemca i zapewne się w kupie trzymają. No może jeszcze tego Belga bo po co tam dwóch dyrektorów. W kilku firmach już pracowałem ale takiej obsady to w życiu nie widziałem. PARANOJA
nowy 2014-03-11 10:52:02
TO NIE PRAWDA CO WYPISUJECIE. TO WZOROWA FIRMA, SUPER WARUNKI PRACY, BARDZO WYSOKIE WYNAGRODZENIA + PREMIE.
SZEFOSTWO WYSŁUCHA KAŻDEJ PROŚBY...
BARDZO DUŻO NOWYCH LUDZI CHCE TU PRACOWAĆ.....
TAKIEJ FIRMY TO ZE ŚWIĘCĄ SZUKAĆ !!
1
czała prawda 2014-03-21 20:38:26
ta firma to poraszka:) jedyne co mie tam bawi to fakt szefostwo wysłucha ze wspułczuciem w oczach a na drudi dzień jesteś zwolniony (usunięte przez administratora). heheh żal straszenie że cię zwolnią a tak naprawdę robia przysługe. (usunięte przez administratora)powiem wam jedno unikać tej firmy a wypowiedz dużym drukiem to brednie
robol 2014-05-10 12:06:41
Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz
Ni dzieci nam germanił,
Orężny wstanie hufiec nasz,
Duch będzie nam hetmanił.
1
AK 2014-05-30 20:45:53
Ludzie zastanówcie się co wypisujecie tymi bredniami szkodzicie wszystkim, jeśli wam się nie podobać praca i zarobki to WON.
AK 2014-06-24 20:38:44
Oczywiście ze masz racje, forum to służy do zamieszczania prawdziwych informacji o firmie a nie wypisywania głupot od tak dla kaprysu.
sp 2014-08-15 10:43:20
Omijajcie tą firmę szerokim łukiem. Zarobki głodowe i na każdym kroku donoszenie przez kamerzystów do pseudo kierownika i wyżej.
1
lola 2014-08-23 20:55:36
Jeśli po przyjeciu twoim pseudo przełożonym będzie brygadzista malarni uwazaj na niego bo donosi wszystko do biura a na dodatek sprawdza ludzia paski chociaż są zapieczentowane. Na drugi dzień połowa hali wie jaką wziąłeś wypłatę.
1
Wm 2014-09-06 10:51:41
Jeżeli jesteś kulawy,lubisz alkohol i nie masz pojecia o pracy to właśnie firma dla ciebie.Pseudo kierownik bedzie cie szanował,bo bedzie miał na ciebie haka i bedziesz sie musiał go bać i słuchać a ten de..... to uwielbia.Dobrych pracowników nie potrafi szanować,tylko czepia się o wszystko bezpodstawnie,a pojęcia nie ma o niczym.To zwykły cham jakich mało delikatnie mówiąc.Ale na niego też przyjdzie pora......
2
men 2014-09-19 19:41:47
Do waldi. Płace są zawsze na czas, jeśli chodzi o pieniądze to może szału nie ma , ale jeśli ci zależy na pracy i coś potrafisz to pewnie zostaniesz na dłużej. 90% wypowiedzi to nagonka na firmę ale uwierz mi (pracuje tu już troche ) nie jest tak źle jak piszą niektórzy. Niech pokażą lepsze firmy w Olkuszu albo czemu tam nie pracują gdzie tak jest luksusowo. Poprostu czysta złośliwość. To tyle - decyzja wasza.
1
drzymała 2015-01-16 21:00:14
Przedsiębiorstwo Zagraniczne "Ligna" Sp. z o.o. jest firmą Belgijską ze 100% udziałem kapitału zagranicznego. Firma rozpoczęła działalność na rynku polskim i europejskim w roku 1994. Posiadająwłasny kompleks produkcyjny w Olewinie k/ Olkusza. I póki co z tego co przynajmniej widziałem mają się tam dobrze
1
na szczęście już mnie tam nie ma 2015-03-05 21:47:40
Info dla Pana (usunięte przez administratora)oraz wszystkich pond nim:
MOBBING:
nieuzasadniona krytyka
zniesławienie
wyśmiewanie
nieodpowiednie żarty
obraźliwe gesty
sarkazm
publiczne krytykowanie wyglądu
zakaz robienia przerw pod groźbą utraty pracy
groźby ustne
używanie wulgaryzmów
stosowanie przemocy fizycznej
przymusowe zostawanie po godzinach pracy
zastraszanie zwolnieniem z pracy
Pomniejszenie kompetencji
poniżanie
utrudnianie wykonywania pracy
Według art. 943 § 2. Kodeksu pracy mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Istotnym jest fakt, iż osobą dopuszczającą się mobbingu nie musi być pracodawca, lecz może to być przełożony lub współpracownik.

Pracodawca jest zobowiązany przeciwdziałać mobbingowi (art. 943 § 1. K.p.).

Art. 943 §3 K.p. jest podstawą odpowiedzialności pracodawcy, daje pracownikowi możliwość dochodzenia zadośćuczynienia pieniężnego od pracodawcy za utratę zdrowia spowodowaną mobbingiem. Przedstawione zadośćuczynienie nie zostało określone w Kodeksie pracy dlatego na podstawie art. 300 K.p. stosuje się odpowiednio przepisy kodeksu cywilnego (art. 445 K.c. oraz art. 444 K.c.). Dodatkowo jeżeli mobbing był przyczyną rozwiązania umowy o pracę, pracownikowi przysługuje prawo dochodzenia od pracodawcy odszkodowania w wysokości nie niższej niż minimalne wynagrodzenie za pracę (art. 943 §4. K.p.)
trawers 2015-03-07 19:10:46
"stosowanie przemocy fizycznej"

Tego nie jestem pewien, reszta to prawda, tak to jest jak ktoś bez wiedzy i praktyki dojdzie do kierownika...
mały 2015-08-12 19:57:09
moim zdaniem firma Ligna jest ok tylko kierownika mają który na niczym się niezna i niema pojęcia o pracy w firmie brakuje spawaczy więc kierownika powinni dać na linie produkcyjną a zatrudnić następnego kierownika.płace mieszczą się w granicach normy powiatu Olkuskiego
kródki 2015-10-04 21:56:48
pracuję tam od niedawna, wcześniej w kilku podobnych firmach, ale tak niekompetentnego kierownika to nigdzie nie spotkałem. Myślę że bez niego praca szła by lepiej i szybciej. Nie wiem czy na górze nie widzą tego jak on spowalnia produkcje i ile przez niego jest błędów. Zaletą ligny jest to że kasa jest w terminie i kompetentni projektanci którzy ciągle latają na produkcję i odwalają robotę za kierownika.
mały 2015-10-20 19:50:05
odpisuję na pytanie kródkiego na górze niestety nie widzi volter co robi kierownik na dole bo założyli mu ciemne okulary i nie widzi że kierownik utrudnia pracę pracownikom i że popełnia masę błędów na szkodę firmy ligna która stara się być solidna i wiarygodna
xz 2016-05-15 14:39:48
grzesio, uwierz mi - są osoby, które byłby do tego zdolne. Zastanawiam się tylko jaki w tym ktoś sens widzi. Druga sprawa, że pracodawca on takie rzeczy sprawdza, nei trzeba angażować się specjalnie bo można zostać wykrytym - chyba tylko tego obawiają się anonimowi.
Zostaw swoją opinię o Ligna Sp. z o.o. - Olkusz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ligna Sp. z o.o.