brak logo

Bank DnB NORD Polska

Warszawa

Opinie o Bank DnB NORD Polska

anonim 2009-05-03 14:02:39
No cóż, pracowałam tam prawie 10 lat (w byłym BISE), różnie bywało, ale teraz to porażka - tak mówią ci, którzy jeszcze zostali. Bez powodów zwolnienia, bez sensu organizacja pracy.
anonim 2009-05-23 14:49:51
Potwierdzam powyższą wypowiedź, praca w tym banku to szkoła przetrwania.
anonim 2009-06-19 23:11:33
niestety ale całkowicie zgadam się z przedmówcami. Ten bank to całkowita porażka
anonim 2009-07-22 10:30:57
Całkowicie się zgadzam. Zaczynałem pracę w Banku BISE, była fajna atmosfera, wszystko szło załatwić. Po przejęciu przez DnB wszystko zaczęło się sypać, ludzie z DnB myśleli, że są lepsi i jak tylko coś nie pasowało to od razu skarga do dyrektora lub prezesa. I to durne hasło Business First, żadnych innych reguł tylko kasa, człowiek się nie liczy.

Do tego dochodzą niewłaściwi ludzie na stanowiskach kierowniczych, tak jakby kolesiostwo było ważniejsze niż wiedza i doświadczenie.
1
PLEŚŃ 2009-09-10 12:38:13
Pracowałem w tym Banku kilka lat (BISE - DnB). Cieszyłem się z połączenia dwóch banków. Liczyłem, iż doświadczenie BISE i świeże spojrzenie + kapitał DnB stworzą liczącą się perełkę wśród innych instytucji finansowych. Okazało się, że to nic innego jak tylko skok na stołki, kilkuletni kontrakt zarządu i dalej ... choćby potop ... nachapiemy się kosztem innych. Beznadziejne zarządzanie. Tragiczny dział kadr (spady po millennium i raiffeisen). Przypadkowi ludzie z zerowymi ambicjami i zerową wiedzą. Dysproporcje w pensjach pomiędzy współpracownikami, kłamstwa managementu, działania dyskryminujące, zastraszanie i mobbing. Zwolnienia ludzi BISE i zastępowanie ich znajomymi. (W sumie ... jak wszędzie - ale tu nawet nie starano się tego zawoalować). Doszło do takich absurdów, że zwolniono fachowców - przyjęto znajomych królika za większą kasę - ale nie było komu robić za znajomych królika i ci sami albo narobili głupot i zostali zwolnieni, albo sami zaczęli odchodzić. Nie było fachowców - nie było komu uczyć studenciaków i znajomków. ROTACJA pracowników ogromna. Brak kompetencji, brak wiedzy, brak klasy i dobrych obyczajów. Tragedia. Rok temu "rzuciłem papierem". TITANIC niech płynie beze mnie. Szkoda mi zmarnowanego czasu - szkoda mi ludzi, którzy zostali na łasce ignorantów, ludzi, którzy nie mieli dość sił i odwagi by tak jak ja i wielu innych powiedzieć - STOP. Fachowców DnB zamienił na praktykantów i Dyzmów. Pomimo mojego sentymentu do BISE - nie żałuje, że wypowiedziałem umowę. Życzę im jak najlepiej. Choć wiem, że taki TITANIC wpłynąć może tylko do portu o nazwie: połączenie z innym bankiem, lub giełda papierów wartościowych. DnB miał być wielkim bankiem - okazał się małym bąkiem po którym smrodek powoli będzie osiadał na sfrustrowanych pracownikach pozostających na służbie Panów z DnB. Szkoda. Dzisiaj mam dobrą pracę, lepszą płacę i perspektywy. Cieszę się z życia i życzę moim koleżankom i kolegom, którzy zostali - więcej odwagi i poszanowania siebie. Szkoda czasu na eksperymenty pseudomanagerow.
Pracę w BISE wspominam bardzo dobrze (choć płacić mogli trochę lepiej). Drogi DnB ... trzymaj się mocno, żebyś nie upadł !!!
PS. zapomniałem dodać ... DnB - powodzenia w sądach pracy na terenie kraju - przyda ci się - patrząc po ilościach ludzi, którzy deklarują rozpoczęcie sporu sądowego z expracodawcą.
sawa 2009-12-15 00:06:40
Niestety nie polecam - miał to być nowoczesny bank - BANK NASZYCH MARZEŃ - ale zamiast rozwoju bank obrał drogę zwijania
i tak podziękowano kilku oddziałom za ich ciężką pracę !!!
( nie ma się co martwić ostatnio w modzie są fuzje banków )
Totalny bałagan i żadnej komunikacji , zasada "jesteś z nami albo przeciw nam" jest tu rzeczą normalną ...
Upraszczanie , udoskonalanie lub propozycje zmian nie są tu dopuszczalne ... musisz być średni lub się nie pokazywać a może popracujesz tu trochę dłużej
Kandydat 2010-01-07 23:32:50
Witam,

mam propozucję wstąpienia do tej organizacji. Pracowałem już w 2 bankach i wiem, że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.
Proszę o więcej informacji na temat teej organizacji.
1
abc 2010-03-04 16:13:02
Kandydat uwierz mi nie chcesz tam pracować.
LKJ 2010-03-21 16:12:55
POPIERAM SŁOWA ABC.
NIE IDŹ TAM - CHYBA, ŻE MASZ PALEC DOBRZE NAWAZELINOWANY LUB POSIADASZ DOBRY PIAR
1
Andrzej 2010-03-22 22:20:44
Witam. Zaprzeczam wszystkie negatywne opinie o tym pracodawcy. Myślę, że najbardziej niezadowoleni są ludzie, którzy ogólnie są nie zadowoleni z życia. To, że bank ten nie dba o pracowników jest częściowo winą samych pracowników, którzy zgadzają się i popierają kierownictwo, żeby im się "podlizać", a kierownictwo to jak wszędzie zdobyło posady po znajomości i ciężko ich zastąpić a samo polityką, jak wszędzie, daleko zachodzą.
odrzucona 2010-07-07 10:33:18
ja nie wypowiem się na temat warunków pracy, bo szanowni rekturzey usuneli moja aplikację przed przeczytaniem! Czy tak postępuje poważna instytucja??? Wysyłałam CV a po 3 tyg. dostałam info, że mail został usunięty przed przeczytaniem. Za co tam płacą rekruterą? Czy dyrektor wyraża zgodę na takie postępowanie? A może prezesa się zapytać?
konik 2010-07-16 19:57:42
A ja pracowałem tam w 2008 roku i powiem wam,że odejście do Aliora to był największy zawodowy błąd mojego życia.Gdyby była możliwość powrotu w ogóle bym się nie zastanawiał!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ona 2010-07-21 19:48:50
Z tego co wiem to są możliwości powrotu:)
CZŁOWIEK NIE Z FORTISA I RCB 2010-08-03 16:25:31
ZDECYDOWANIE I STANOWCZO ODRADZAM JAKĄKOLWIEK WSPÓŁPRACĘ Z TYM BANKIEM. Piszę te słowa na podstawie własnego doświadczenia jako pracownik tego BAJZLU. Sznaowni Państwo, to nawet nie jest bajzel ale coś co trudno zdefiniować, bo nie miesci się w główie każdemu normalnemu człowiekowi….
Dnb NORD to banda NIEKOMPETENTNYCH kolesi z FORTISu, którzy przyznają sobie horrendalne wynagrodzenia i sprowadzają tam kolejnych swoich kolesi eksperymentując na żywym organizmie klientów, a przede wszystkim pracowników.

Krótko;
1. PRACOWNIK JEST NIKIM, MNIEJ NIŻ NIEWOLNIKIEM, KTÓREMU ZABIERA SIĘ PENSJE i PREMIE pomimo wykonanego planu,
2. PRACA PO GODZINACH (DO KILKUNASTU WŁACZNIE) TO NORMA CODZIENNA
3. NIEKOMPETENCJA 90% PERSONELU
4. WSZYSTKO JEST „HAND MADE” – ZERO SYSTEMÓW, PROCEDUR, ZASAD, ITP.
5. ZERO POMYSŁÓW NA UPORZĄDKOWANIE SYTUACJI – LICZY SIĘ TYLKO TO BY WZIĄĆ KOLEJNĄ KILKUDZIESIECIOTYSIĘCZNĄ PENSJĘ (!)
6. NA 1 PRACOWNIKA PRZYPADA PO 3 DYREKTORÓW (ZOBACZCIE SPR. FIN. JAKIE BANK MA KOSZTY OSOBOWE)
6. KLIENT JEST INTRUZEM (usunięte przez administratora)
ODRADZAM, PRZESTRZEGAM, APELUJE – z daleka od DnB NORD. Nie popełnijcie tego błedu co ja.
Pozdrawiam(usunięte przez administratora)
EMERYTKA 2010-08-19 16:20:34
DO MŁODYCH !!!!!!!!!!!!! OMIJAJCIE TO [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] SZEROKIM ŁUKIEM BO TO NIE CHODZI O NAZWĘ BANKU ALE O LUDZI KTÓRZY TAKIM CZYMŚ KIERUJĄ .TO SĄ PIJANI KIEROWCY NA DRODZE.TO GROZI ŚMIERCIĄ -PSYCHICZNĄ.ZACZĘŁAM PRACĘ W 93.KIEDY POWSTAŁ BANK ZIEMI RADOMSKIEJ-TO BYLI LUDZIE Z NAJWYŻSZĄ KLASĄ.TAM JEDEN DRUGIEGO UCZYŁ ROBOTY ,.BEZ PONIŻANIA ,BEZ SKARG DO ZWIERZCHNIKÓW A ONI BYLI JAK NAJLEPSI PRZYJACIELE DLA ZAŁOGI. I KLIENT BYŁ DLA NAS NAPRAWDĘ NAJWAŻNIEJSZY.PÓŹNIEJ BYŁ BANK ENERGETYKI I JESZCZE BYŁO OK.ALE PO KILKU LATACH MAŁE NIE WIADOMO CO -BISE ŚP.JACEK KUROŃ PONOĆ TO WYMYŚLIŁ.MNIEJSZY KUPIŁ WIĘKSZEGO.PÓŹNIEJ TO SAMO DNB NORD.PO 15 LATACH NA DWIE ZMIANY-WYCHODZIŁO SIĘ Z PRACY 0 22-EJ LUB PÓŹNIEJ JUŻ NIE WSPOMNĘ O ŚWIĘTACH( 37 LAT OGÓŁEM)) W TYM TWORZE ODESZŁAM NA EMERYTURĘ Z KWOTĄ 1200.I TAKĄ PENSJĘ MIAŁAM W 2008.MIAŁAM SZCZĘŚCIE.
anonim2 2010-08-25 13:00:05
Witam. Miałam do czynienia z tym Bankiem parę ładnych lat…i to co wspominam dobrze to okres kiedy pracowałam w BISE(przed połączeniem)…pracowałam tam z tak bardzo wykwalifikowanymi ludźmi chętnymi do współpracy i pomocy…ludźmi tak jak ktoś to powiedział z opinii powyżej „ludzie z klasą”…teraz…Bank ten to istny koszmar!
(usunięte przez administratora) jeśli chcecie skończyć na ostrej depresji z psychotropami w kieszeni…to będzie instytucja w sam raz dla Was!
Ludziom na wysokich stanowiskach odbiła kasa do głowy…wyobraźcie sobie, że na stanowiskach: dyr., kierowniczych itp. zostali ludzie pokroju: starych panien, rozwodników…którzy nie szanują czasu pracownika i jego PRAW, które mu się należą…
Premie – to piękne wspomnienie…
Podsumowując Bank ten jak sama nazwa wskazuje D.p.a nie Bank! Oraz tzw. Bur..l na kółkach czyt. nie opłacalny interes bo nawet klientów nie ma stałych!
KATEGORYCZNIE ODRADZAM!
taksobie 2010-12-16 15:17:37
Zaś rekrutują ile teraz doświadzcony doradca z bazą potencjalnych klinetów na "dzień dobry" dostaję pensje? Pytam bo czekam na propozycję cenową DnB Nord. Ja podałem swoją ale jestem ciekaw czy dadzą mi rade ! :-)
tygrysek 2011-01-21 23:39:28
To wszystko smutna prawda. POTWIERDZAM !!!. Ten Bank już skutecznie pozbył się praktycznie wszystkich doświadczonych specjalistów (w jaki sposób?..., zostało to już wcześniej opisane), wieloletnich pracowników z ogromną wiedzą na rzecz, no właśnie..., kogo..., bo nie znajduję stosownego określenia, na bufonerię, nieuctwo i głupotę tych, którzy ich zastąpili. Ci z kolei dosłownie rozwalili wszystkie dobrze działające procesy i struktury, dając upust swojej "kreatywności" o mało nie położyli banku poprzez odśrodkową dezorganizację! Dziś ten bank można skwitować: "Czeski film, nikt nic nie wie..." Szkoda, bo choć mało płacili, to pracowało się w tej instytucji sympatycznie.
kasik 2011-04-12 14:19:23
Ja pracuje w nowym oddziale,
Bank jako Bank, bardzo mnie się podoba, niestety mam problem z dyrektorem ... nie będę wypowiadała się na forum, ale niestety tragedia... bardzo duzo ludzi odradzało mi ... szkoda, że ich wtedy nie posłuchałam .
anonim 2011-10-16 20:51:50
Witam !!

Po takiej ilosci negatwynych opinii prosze o informacje czy warto podjac prace w dziale IT DnB Nord. Jak wyglada praca w tym dziale.

Mam propozycje podjecia pracy w tym banku w dziale IT, Stanowisko o ktorym mowie to:

ADMINISTRATOR APLIKACJI BANKOWOŚCI INTERNETOWEJ W DEPARTAMENCIE DOSTARCZANIA USŁUG IT

Prosze o informacje czy warto podjac w dziale IT, czy praca jest w normowanych godzinach (tzn; nadgodziny platne) i czy duzo jest nadgodzin, jak wygladaja zarobki, czy jest duzy stres ?
PRosze o jak najwiecej informacji ktore pozwola mi podjac decyzje czy warto zaczac przygode IT w tym banku ?

zosia 2011-10-19 17:37:17
w IT chyba nie ma takiego syfu jak w oddziale, ja pracowalam w oddziale..to nie polecam!!!! (usunięte przez administratora) , ale w IT...moze byc oki.
sol 2011-10-19 21:13:27
ja idę na spotkanie na stanowisko Młodszy Specjalista ds. Pisania Umów Kredytowych- podejrzewam, że w jakiejś centrali
czy coś się w tym banku zmieniło i jest już lepiej???????
po przeczytaniu powyższych postów jestem zawiedziona bo myślałam, że to właśnie to
pracowałam w banku i przeżyłam 3 fuzje, więc wiem co to zmiany na gorsze
Ex Menadżer 2011-11-16 16:32:23
Jak chcesz sprawdzić czy zmieniło się na lepiej zobacz jaka reklamę kredytów zamieścił ten bank. A konkretnie " ŚPIESZ SIĘ ". Błąd ortograficzny w reklamie świadczy nie "swiadczy" o profesjonaliźmie tej gromady.
martka 2013-06-22 10:49:11
Rzeczywiscie zgadzam sie z przedmówcami, oglosili nowa strategie Banku korporacyjnego i pion detaliczny został zmniejszony o połowe co wiecej dysektorzy sa zwalniali wiec nikt nie chce brac odp za decyzje własciela a wystarczyłoby tylko w sposób cywilizowany dac ludziom alternatywe. Zamiast tego wreczaja papier bez zadnego konkretnego uzasadnienia a człowiek haruje za psie pieniadze i ciagle tylko karmi sie resztami z Pańskiego stołu.
morgan 2014-04-08 19:08:56
to było dobre :) może jak już dojdziesz punktualnie do swojej pracy to daj znać jak obecnie z warunkami w DnB
Juker 2014-04-09 22:51:44
Koledzy mają rację. Co kogo interesuje, że mieszkasz daleko.. przeprowadź się albo wstawaj wcześnie. Dobrze, że w DnB zachowują zdrowy rozsądek.
Z0zuoec 2014-04-14 21:57:19
W zasadzie niby takie niuanse, a efekt końcowy jest najważniejszy i to od niego cała reszta zależy. Tak to wygląda mi.
bankier 2014-05-27 17:49:31
Czyli ogólnie całość bardziej na plus czy na minus? W każdej pracy są jakieś mankamanety. Czekam na info i z góry dzięki
tomek 2014-12-29 17:02:15
Gdyby ktoś nie wiedział, to 15 listopada 2013 bank DnB Nord zmienił swoją nazwę na DNB Bank Polska, ale kontynuuje prowadzoną działalność jako specjalistyczny bank korporacyjny. Pytanie jak taki bank traktuje swoich pracowników, może bardziej warto próbować znaleźć pracę u konkurencji lub coś w tym stylu?
gekon 2015-02-27 20:39:13
sam sobie odpowiedziałeś w swoim poście na to pytanie. Jest tu atmosfera typowej korporacji i nie ma co z tym jakoś specjalnie polemizować. Niektórzy lubią taką organizacje w pracy inni niestety mniej... dość szybko jednak weryfikuje się którzy ludzie są stworzeni do tej roboty ,a którzy muszą dać sobie z nią spokój
Mariusz 2015-03-16 07:38:38
Jeżeli jest to typowa korporacja to znaczy, że raczej trzeba rezygnować ze swojego życia prywatnego i planów na nie. Chyba, że praca w Warszawie dla kogoś nie jest na tyle istotna, wtedy polecałbym zmianę pracy. Jeszcze kwestia tylko warunków jakie oferują w zamian za zmianę sposobu organizacji swojego życia, czy można wytrzymać finansowo?
jacob 2015-03-30 16:53:24
typowy polak lubi ponarzekać.wydaje mi się że nikt nikogo do żadnej pracy nie zmusza.w korporacji źle bo wyścig szczurów, w państwówce źle bo za mało płacą, w prywatnej wszyscy mają plecy.moim zdaniem to jest bardzo dobry bank i z doświadczenia wiem że największe zarobki są w kredytach, więc dla chcącego nic trudnego
Grzegorz 2015-08-10 09:46:49
Bank od pewnego czasu traktuje mnie w okropny sposób.
Zwiększył mi marżę twierdząc, że nie posługuję się kartą kredytową co było warunkiem korzystania z mniejszej marży kredytu - jednak nie wziął pod uwagę moich wyjaśnień, że nigdy nie dotarł do mnie PIN do tejże karty. Mimo zgłoszenia tego faktu, bank nie przysłał mi nowego PINU tylko zwiększył marżę.
Ponadto od pewnego czasu - czas oczekiwania na infolinii dla Klientów kedytów hipotecznych osiągał zawrotne długości. Czekał czasami nawet po godzinę na połączenie się.
Bank zwiększył mi marżę, ale pozostawił usługi, za które musiałem dalej płacić jak karta kredytowa i inne rachunki. Następnie na infolinii wskazano mi w jaki sposób mam je wypowiedzieć, aby nie płacić.
Po wypowiedzeniu zgodnie z zaproponowaną przez bank deklaracją dowiedziałem się dziś na infolinii, że nie mam już dostępu do infolinii i jedyne jak mogę zaczerpnąć informacji to w placówce banku (tylko JEDNA w całej Polsce - w Warszawie) lub pisemnie.
kopnięty przez dnb 2015-09-16 14:18:53
jak chcesz pracować w kredytach tego czegoś co niektórzy jeszcze nazywają "bankiem" to popatrz też na opinie klientów (bo to z nimi możesz mieć do czynienia) - zanosi się na grubszą aferę i sprawy sądowe... Bank ma klientów w d... , ale jak mu tak zależy na dobrej opinii to proszę - NIE POLECAM !
rozgoryczony 2015-09-16 14:27:17
Nie jesteś jedyny (są nas już setki - jak nie tysiące niestety) - to chyba taka nowa polityka dnb - czyli pozbycie się klientów indywidualnych. Brak możliwości jakichkolwiek negocjacji. Na infolinii niczego się nie dowiesz poza możliwością złożenia reklamacji, która i tak będzie odrzucona. Polecam dobrą kancelarię lub pozew zbiorowy - nowe grupy powstają na fb. Gdyby musieli płacić własnym majątkiem (my takim ryzykujemy), a oni mogą stracić jedynie pieniądze "banku" czyli i tak NASZE
klaudia1 2015-09-25 12:57:52
Od pewnego czasu dnb walczy z klientami wyszukując na nich "haków" w umowie lub załącznikach. Aby było śmieszniej, to niekoniecznie załączniki (choć wymienione) nie zostały dołączone do zawartej umowy. Nie przyjmują żadnych argumentów i podnoszą marżę do maksymalnego progu do końca obowiązywania umowy. UOKiK i KNF umywają ręce i odsyłają do rzeczników praw konsumenta. Myślę, że bez sądu się nie obędzie... STANOWCZO ODRADZAM KORZYSTANIE Z USŁUG TEJ INSTYTUCJI (nie nazywam ich BANKIEM bo banki są instytucjami zaufania publicznego) - ten "wynalazek" niestety nie !
Aneta 2015-09-25 17:31:20
Była taka oferta rok temu, a póki co się nie zanosi.
Tom 2016-04-27 12:18:07
Czy znacie jakieś sposób aby znowu przywrócili marżę do tej promocyjnej.
Za brak wpłaty w jednym miesiącu 5000 tyś. podniśli mi marżę o 1%. To skandal, kara niewpółmierna do czynu. Odrzucili reklamację? Czy ktoś już pisał do nich przez rzecznika praw konsumenta ?
miminka 2016-05-05 22:51:54
nie wiem czy w p[rzypadku tak dużej i znanej firmy można mówić o jakimkolwiek przestoju, zobacz ile na bieżąco mają ciągle rekrutacji i to na specjalistów wysokich rangą, biznes się kręci jak szalony u nich
Zostaw swoją opinię o Bank DnB NORD Polska - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bank DnB NORD Polska