Uber Poland Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Uber Poland Sp. z o.o.

Adrian 2016-11-29 02:34:34
Taki numer mogła zrobić firma 4W Drive LTD rzekomy partner Ubera.
Sprawdź to ponieważ specjalizują się w tego typu numerach.
5
Karol i Tomasz 2016-11-29 03:01:22
Dlatego proponuję Partnera Biznesowego Ubera firmę 4W Drive LTD.
Zarobki to minimum 3000,00 zł. tygodniowo.
Mam umowę o pracę na czas nieokreślony.
Dodatkowo prywatne ubezpieczenie zdrowotne.
Samochody wymieniane co trzy miesiące na nowe.
Chcesz jechać na wczasy?
Zgłaszasz tydzień wcześniej i jedziesz na koszt firmy.
Cóż chcieć więcej?
Zapraszam do współpracy.
8
eths 2016-11-29 07:48:44
Tak naprawdę paradoksalnie Uber robi teraz przysługę szefom korporacji taksówkarskich (nie szeregowym Januszom, którzy się zwykle pienią bo mają trochę mniej kursów przez Ubera, choć nie przesadzałbym z tym mniej), bo po krótkim czasie jazdy dla Ubera okazuje się że to się kompletnie nie opłaca (ostatnio podali zarobki kierowców - śmiać mi się chciało bo podane kwoty były bez żadnych kosztów, nawet bez 1/4 prowizji dla Ubera, więc z 6 czy 8 tys jakie oni podali zostaje 2-3 tys. zł - naprawdę żałosne jak na taką w sumie ciężką i odpowiedzialną pracę) i ludzie przechodzą do firm z normalnymi taksówkami, czytałem gdzies artykuł, w którym szef korpotaxi bardzo chwalił Ubera, bo dostarcza mu już przeszkolonych pracowników którzy poznali miasto, znają specyfikę pracy i wystarczy tylko zdać egzamin, a umówmy się że nie jest to nic trudnego, dostają oznakowany samochód i zarabiają w miarę normalnie, na pewno więcej niż w Uberze. Uber teraz bazuje na dużej rotacji ludzi i tak naprawdę ma w poważaniu kierowców, byle wydoić ile się da
6
buster 2016-11-29 10:09:22
po co ty to piszesz? stuknij sie w pusty cymbał, ktokolwiek przeczytał ze zrozumieniem kilka prawdziwych opinii z tego forum wie że to zwykłe nieśmieszne kłamstwo
7
Nowy 2016-11-29 10:24:16
Karol I Tomasz- podajcie adres tej firmy
Farmazony 2016-11-29 12:50:17
BUAHAHAHHAHAHAHHAHAHAH!!!!!!!!!! Co ty bierzesz?
3
Kuba 2016-11-29 18:40:16
Mało kto tym uberem jeździ wogule oprócz żebraków i obcokrajowcow a kasują tak kierowców jak by byli najwieksza korporacja i zapewniali jakieś kokosy a tak naprawdę to jeżdżąc tam dokładasz do interesu i jesteś w plecy. Ludzie nie dajcie się oszukać i nie wierzcie to co widzicie na reklamach czy słyszycie w radiu. Moje zdanie jest takie ze Uber to wielkie oszustwo. Firma jest zagraniczna ale inspekcja pracy dawno się tym powinna zając. Nie dziwie się taksówkarzom bo psują rynek śmiesznymi cenami wykorzystując i oszukując kierowców którzy podejmowali ta prace wiążąc z nią nadzieje a zostali oszukani. Ta firma powinna ponieść konsekwencje swoich działań bo to jest normalne oszustwo kogoś kto w Polsce nawet nie płaci podatków.
11
steven69 2016-11-29 22:54:12
80% postów piszą taksiarze oraz naganiacze na Ubera.

Stawki są niskie.
Obroty ostatnio spadły, w tygodniu o 30%.
Nikt nie wywali Ubera z Polski, znający temat wiedzą dlaczego.

Generalnie ostatnio jest słabo z kasą.
3
arek 2016-11-30 19:55:44
Wymuszają odszkodowania rej WE 169KC szukaj na YT '' WYMUSZENIE KRAKÓW. STRACH Z NIMI JEŹDZIĆ
1
Zapraszam 2016-11-30 23:32:49
mqzshw28ue Kod na darmowy przejazd Uberem (20zł), lub 150 zł ekstra przy zarejestrowaniu się jako kierowca i przejechaniu pierwszych 50 kursów. Jak by ktoś chciał spróbować :) Ja jestem zadowolony :)
metyl 2016-12-01 03:53:00
arek 2016-11-30 19:55:44
to akurat był taksówkarz kłamco, wyłudzacz i oszust tyle że dziwnym trafem to taksówkarz
Olga 2016-12-02 02:31:11
4W DRIVE LTD . Wielka Brytania, Londyn.
1
John 2016-12-02 02:37:54
Potwierdzam. Pan Karol J. uratował mnie jak złapało mnie ITD. Taki prawnik to skarb.
Panie Mecenasie Karolu- dziękuję.
1
deyk 2016-12-05 12:21:46
ale roman sciemniasz pracowałem w tej firmie 4wdrive w krakowie. pan karol to zwykły oszust do chwili obecnej zalega mi z wypłatą kwote 400 zł. za system 12 godzinny płacili 100 zł po przekroczeniu progu 200 zł zarobku. uważajcie na nich poniewaz mozna sie przejechac solidnie poza tym umowa o wynajem a nie oprace jak romek pisze. ten roek to chyba pan oszust czyli frajer Karol z warszawy.
4
Conrado$ 2016-12-05 18:57:18
czlowieku z 4 W Drive moze ci kupili Ferrari Modene jak spałeś i sie jeszcze nie obudziłeś ;-) kto w to wierzy?

Tesla, jutro napiszesz ze samolotem latasz...odstaw te dragi
4
Zenon 2016-12-06 15:52:50
Totalna porażka od rana 3 kursy w ciagu 6h i 25 zl uciułane. Jak śmią 30 zl za godzinę obiecywać. Mi dzisiaj dniowka wychodzi 3zl za godzine minus koszty paliwa podatki itd jedzenie w pracy to dokładam grubo. Co to za praca wogule, tragikomedia.
10
Tymoteusz 2016-12-09 23:33:58
W poniedziałek wielKi ogólnopolski strajk kierowców . Bardzo slusznie. Będą sie wypierac bezczelnie ze pierwszeństwa do zleceń kierowcy spółdzielni nie maja, jasne. Dochody to chyba z kosmosu podali w oświadczeniu na temat protestu a czas oczekiwania to w ciagu dnia duzo powyzej godziny a nie srednio 2.5 minuty no moze dla uprzywilejowanych ze spółdzielni.
4
dw 2016-12-12 09:59:32
PROSZE O PILNA POMOC . W Niedziele nad ranem zostawilam telefon w taxowce reno megan kurs godz. 4:47 z pod Multipubu na ulice Bora Komorowskiego 35 przez wiatraczna 13 - kurs zamawiany przez Pana Łukasza T. telefon firmowy własciciel telefonu z Krakowa przebywal tylko w weekend w Warszawie, Dzis jest 2 dzien nikt z Uber sie nie kontaktuje z nami , nie mozna sie tam asolutnie dodzwonic , laczenie z kierowca konczy sie tym ze on zrzuca polaczenie albo nie odbiera - jest to niedopuszczalne. W Takie sytuacji powinno istniec jakies biuro obsugi klienta jak w kazdej innej sieci taksowek ,z telefonu nikt nie skorzysta bo po zgloszeniu na policje bedzie calkowicie zablokowany - Prosze znalazce lub wlasciciela taxowki o zwrot zagubionego telefonu - sa tam bardzo wazne telefony do lekarzy ktore cizeko bedzie odzyskac - dorota
Jacko123 2016-12-14 06:23:59
Co Ty za pierdoły gościu opowiadasz. Ja jeżdząc w czwartek w Krakowie między 19:00 a 4:15 miałem 42 kursy. 9 godzin z haczykiem.
TT 2016-12-14 10:20:59
Dorota, nie jezdzij uberem, to po pierwsze!
Po drugie - nie używaj słowa taxi mając na myśli ubera!
Po trzecie - nikt z ubera Ci nie pomoże, nie odda telefonu, zapomnij. Zapłaciłaś i do widzenia.
3
korektor 2016-12-14 12:23:37
Witam szanownych uberowcow ,
Uber ma wiecej spraw sadowych niz zatrudnia ludzi .
Po 3 latach tzw "partnerzy " zrozumieli ,ze sa nabijani w butelke . Jutro tj 15 go grudnia 2016 , organizuja wielka manifestacje w Paryzu , Jezeli chcecie domagac sie waszych praw dolaczcie do niej .
poczatek porte maillot godz 6 ta rano . pozdrawiam
4
Nikodem 2016-12-16 00:20:55
To chyba nowy jestes albo jezdzisz dla spółdzielni
1
Good 2016-12-31 15:27:08
Witam, jestem nowym kierowcą ubera dopiero od 2 miesięcy. I jak narazie jestem bardzo zadowolony. Działalność mam zarejestrowaną na członka rodziny pracującego na etacie, wiec 290zł ZUS tylko składka zdrowotna. Mam 24 lata kupiłem auto w leasing za 40000zł. Jeżdżę sporadycznie ok 10h w tyg i po odliczeniu prowizji uber mam jakies 700zł/tyg. Z ubera spłacam sobie autko i mam na ZUS i drobne wydatki. Przez to ze to DG odliczam sobie koszty których robie całkiem sporo tel w domu wszystkie na firmę, paliwo cześć opłat za media, generalnie wszystko kupuje na firmę i nie płacę podatku. Faktura uber to koszt, leasing koszt. Na codzień pracuje w dużej korpo ale nie na zleceniu tylko na działalności. Może dla mnie jest to bardziej opłacalne bo próbuje wykorzystać to ze mam działalność a uber nie jest głównym źródłem kasy. Ale jak by nie patrzeć 2000 zł tego nie wysiedzisz a jestem raczej pewny ze jeżdżąc więcej jest się wstanie więcej zarobić. Generalnie dla mnie fajna opcja. Co do kas fiskalnych, uber w PL wszedł w sierpniu 2014 i podlegał zwolnieniu z obowiązku posiadania kas fiskalnych. Od 1 stycznia 2015 zmiana w prawie i wypadł z tego wyjątku pomimo każdy kurs to faktura i nie ma tu mowy o robieniu lewizny. Licencje w Polsce dwie, jedna typowa TAXI, druga okazjonalny przewóz z koniecznością podpisania umowy w siedzibie. Jaki to problem zrobić trzecią? Kwestia prowizij, na trochę smutek bo faktyczne dużo i boli. Co do podatku oni sa zarejestrowani w Holandii wiec podatek zostaje w europie. Ale dlaczego nie zarejestrowali się w pl, hmm.... Polska to nie raj podatkowy nikt tu się rejstrowac nie chce.
1
joga 2016-12-31 15:52:00
czyste dziadostwo, chcą by świadczyć usługi na wyśrubowanym poziomie a zalecają nawigację Waze która się najczęściej się zawiesza i chodzi jakby była na ciężkim kacu - czysta kpina z ludzi - jakie narzędzia taka usługa i jej ocena
mało tego mój przypadek nie jest odosobniony od pasażerów dopiero dowiedziałem się że sporo kierowców korzysta z własnej nawigacji - w takich okolicznościach Uber Polska powinien powiadamiać od jeszcze przed rozpoczęciem współpracy - inaczej nie masie co dziwić że są niskie średnie - pasażer długo oczekując na dojazd w stosunku do sugerowanego nigdy nie wystawi wysokiej oceny

Szefostwo z Uber Polska - spotkamy się w sądzie - skrzynka mailowa wszystko przyjmie i ktoś łaskawie odczyta albo i nie odczyta - w sądzie już łaski nikomu nie będziecie robić - to jest biznes - jak oczekujecie profesjonalizmu to sami bądźcie profesjonalni w obsłudze kierowców bo dzięki nim istniejecie
jak ktoś na podobne doświadczenia z dziadowską nawigacją Waze - chyba nie jestem wyjątkiem - telefon nowy z androidem 6.0, samochód nówka z wypożyczalni - kasę za wynajem trzeba było załatwić i mam na sylwestra zablokowaną aplikację - wysłałem kilka wiadomości i nic - tak dbają o swoich kierowców
1
joga 2016-12-31 16:46:23
cześć,
czy oprócz zalecanej waze korzystasz z własnej nawigacji ?
- u mnie waze zupełnie się nie sprawdza - no chyba że mam coś ze smartfonem (nówka z androidem 6.0)
- z mojego doświadczenia mogę stwierdzić że warunkiem sensownej współpracy z uber konieczne jest bazowanie na własnej dobrej nawigacji - inaczej to średnia leci szybko w dół i jest pewne że zablokują dostęp do aplikacji
joga 2016-12-31 20:50:55
Czy Pani mieszka/jest obecnie w Warszawie ?
jogin 2016-12-31 21:07:45
Zgadam się w 100%. Najpierw nie u nas zrobią Amerykę a później żądają utrzymania standardów. Tym bardziej że dają/sugerują badziew a nie nawigację. Jakie narzędzie pracy i informacja taka praca - dziadowskie oceny praktycznie można traktować że są wystawianie uberowi a nie kierowcom. Jak z powodu oczywistych zaniedbań Uber Polska nie potrafi zapewnić profesjonalnej informacji przy naborze na kierowców to takie ma wyniki. Nikt nie będzie tolerował takiego dyletanctwa - jak dla mnie to całe kierownictwo Uber Polska kwalifikuje się do wymiany. Wcale nie są zainteresowani pomocą dla kierowców. Kierowcy do dla nich element przejściowy byle tylko nabili im kabzy i do wymiany - przyjdą nowi zanim wylecą to trochę kasy wygenerują i tak w kółko.
Sebastian 2016-12-31 22:00:58
Co Ty bierzesz?? Zmień dealera!
1
Sebastian 2017-01-01 16:38:54
Co Ty bierzesz? Zmień dealera! (Wcześniej pisałem ale nie poszło jako odpowiedź)
byly uber 2017-01-01 23:30:22
prosze nawet nie zartowac .... ;)))) kpina z ludzi ktorzy ludza sie fajna praca i zarobkami, jezdzilem jako uber w wakacje, akurat jak obnizyli ceny ale byly jeszcze stawki gwarantowane, przy tej prowizji na prawde ciezko bylo cokolowiek zarobic, nie liczac podatkow i amortyzacji samochodu... wspolczuje wszystkim ktorzy nabrali samochodow w leasing za obietnice, reklamy zarobkow i komentarze pisane z biura uber, wyzysk i smiech na sali pozdrawiam.
4
Kierowiec 2017-01-02 18:49:18
Jeżdżę od miesiąca, i stwierdzam że uber jako główne źródło utrzymania to jest klapa totalna. Reklamki wszędzie w koło 30pln/brutto to wielka ściema. Dla mnie brutto znaczy netto plus podatki. Ale te brutto, to jest stawka od której oprócz podatków trzeba odjąć koszty paliwa, oraz napraw i amortyzacji pojazdu. Zrobiłem 6k obrotu. A teraz liczymy. 6000-2000 paliwo. 4000-1125 ZUS. 2875. Teraz tą sumkę to trzeba dalej okroić kosztami napraw i amortyzacją pojazdu. A na koniec jeszcze podatek dochodowy 19%. Kto nie jest vat-owcem, to musi jeszcze 8,5% vaciku odprowadzić. Więc gdzie tu biznes? Pracowałem 26 dni,i poświęciłem ponad 270h na tą "pracę". Czytając tutaj te opinie,byłem przekonany że większość z nich to piszą sfrustrowane "zety",ale niestety jest to szara uberowa rzeczywistość. Sam miałem po paru dniach kontrolę/wystawkę ITD. Postępowanie w toku. Uber prawnika zapewnia,i podobno zwraca kary, ale to nie tak powinno wyglądać. Szefostwo uber zapewnia że działa legalnie... i tak w sumie jest, bo cała odpowiedzialność spada na kierowców. Oni umywają ręce od wszystkiego w tej swojej umowie którą się zawiera z jakąś firmą słupem z Holandii. Według umowy ktorą sie zawiera( bo oczywiscie nie podpisuje)to zobowiązujesz się do posiadania wszelkich licencji. I jak już tu ktoś napisał to na tych wstępnych spotkaniach jak zadacie pytanie czy te licencję trzeba mieć,to usłyszycie że nie a w razie kontroli prawnik uber pomoże. Więc temat legalności ubera to zostawię bez komentarza. Uber postawił na tzw. spółdzielnie które mają wiele aut. Spółdzielnie zatrudniają studentów i ukr-ów którzy jeżdżą za biedronki,i ich auta są obsadzone całą dobę. W takim przypadku jest tu pewnie jakąś kasa do zarobienia z auta, kiedy ono kursuje 24h. Tylko jak to ma się do ekonomii współdzielenia, czyli sztandarowego hasła którym uber tak bardzo się legitymuje? Dla mnie to jest totalna porażka finansowa, ale Wy jesli chcecie to próbujcie szczęścia.
6
Kierowiec 2017-01-02 20:26:59
No to jak prawdziwa faceta byś się zachowała. Gazem w ryj i kopa w jaj.
Kolo 2017-01-02 22:43:28
Każdy kowalem swojego losu. Jak potrafisz sobie zorganizować pracę i minimalizować koszty to będziesz miał luz. Tak jak w każdym biznesie dobry szef ma efekty a słaby plajta. Firma jest ok. ale każdy musi orać żeby było dobrze tym bardziej jeśli masz auto w leasingu.
Goster 2017-01-03 00:32:17
Jestem praktykiem.
Jeżdżę dla Ubera 6 mies. i prowadzę statystykę każdego dnia.milem kursy do Modlina)lotnisko i terney pod Warszawa . Jezdze hybryda 4,9 l-100 km
WYNIKI :
sredni 1 przejazd to 12,60 zl dla mnie netto
stawka netto za godzine to 20,91 zl ( bez kosztow amortyzacji)

wykonalem 350 kursow
1
Goster 2017-01-03 00:50:35
zaloz arkusz Excell i wpisuj na biezaco koszty i przychody
Goster 2017-01-03 00:54:58
Mamy dwa zle zjawiska

1. kierowcy w spoldzielniach nie znajcy miasta + najczesniej Ukraincy
2. zmasownay atak taksowkarzy zarejstrowanyych w Uberurze+ anulowanie przejazdu bo pasazer sie nie pojawil '+ 10 zl
Kierowiec 2017-01-03 09:16:38
Co Ty gościu tu za bzdety sadzisz? Minimalizować koszty w jednoosobowej działalności gospodarczej polegającej na przewozach osób? Zamiast ON będę lał przepaloną fryture z domieszką spirytusu jak w TopGear? Zamiast płynu do spryskiwaczy, będę lał wodę... oby nie zamarzła bo zima. Zamiast oleju silnikowego, Kujawski... No i ile zaoszczędzenie? Twoją wypowiedź traktuje jako agitkę ubera. Ja trochę wiem o minimalizacji kosztów bo coś już w życiu robiłem i to z powodzeniem. Chciałem spróbować czegoś, w czym nie będę musiał polegać na nikim oprócz siebie. Ale to jest dno. Wy się lepiej wielki uberze pochwalcie jaką macie rotację. Bo tu trudno znaleźć jakąś wypowiedź kierowcy który by jeździł u Was od początku... teraz to się pewnie nagle kilka takowych znajdzie. Może Panie Maksymalizatorze Kosztów jakiś konkret. Jakaś kalkulacja. Ja po prostu mam swoje potrzeby, i mnie praca za 6-8 płn/h nie interesuje. Bo tyle to zostaje po kosztach wszystkich. Ja zrobiłem ponad 400 przejazdów w grudniu, mając 5 dni wolnego(całe święta, sylwester o nowy rok robota 16h przynajmniej). I stwierdzam że tu się zarobić nie da. I tyle.
6
anonim 2017-01-03 18:43:20
???? Zwrot kosztów mandatów? coś ty człowieku ? Na głowę upadłeś czy jak ? Może jeszcze będą cię chronić jak nietrzeźwy za kierownice wsiądziesz co ? Zastanów się. I nie dziwie się że tak odpisali. Głupie pytanie = głupia odpowiedź
1
Dajcie mi zapałki, a spale cały świat 2017-01-04 07:54:18
Tak Panie Taxi Anonim. Uber zwraca kary administracyjne nakładane przez ITD po waszych wystawko-kontrolach. W 3City to przeważnie się trudnią tym Panowie z korporacji Comfort. Korporacja ta jest znana z tego, że bardzo u nich dużo emerytowanych ub-eków, sb-eków, milicjantów, policjantów i pozostałej agentury. Mam znajomego w ITD, który mi powiedział że im nie w smak jest brać udział w tych transakcjach kontrolowanych. Ale jak już ktoś uprzejmie donosi, to oni muszą działać z urzędu.
5
SylwiaEcometras 2017-01-04 08:54:23
Witam,
firma Ecometras poszukuje do współpracy partnerów Ubera.
Oferujemy od 40 do 60 % obrotu jak również samochody marki Kia Optima i Hyundai Sonata w rocznikach 2013/2014. Samochody posiadają bezpośredni wtrysk gazu LPG w postaci płynnej.
SylwiaEcometras 2017-01-04 08:56:04
Witam,
firma Ecometras poszukuje do współpracy partnerów Ubera.
Oferujemy od 40 do 60 % obrotu jak również samochody marki Kia Optima i Hyundai Sonata w rocznikach 2013/2014. Samochody posiadają bezpośredni wtrysk gazu LPG w postaci płynnej.
Więcej informacji pod nr. telefonu: 505 04 08 04.
Piter 2017-01-04 11:12:09
Dziękuję za opinie,

jestem wyleczony z myśli o pracy w Uberz-e.

Pozdro
5
Dywersant 2017-01-06 00:19:32
A spodziewałeś się czegoś innego ?? Przecież nie dadza ci zarobić 5000 zł bo inni bys ie buntowali a sami by mało zarobili :-)
Fantom 2017-01-08 00:32:11
Widzę tutaj poruszano temat partnera 4W Drive z Krakowa i przyznam szczerze banda oszustow i naciagaczy nie polecam kompletnie tego gowna są mi winni wypłatę za cały tydzień jazdy dla nich , tydzień jazdy porysowanym ubitym autem które wynajmowali po to by przyklepywac ludziom ze to oni robili te szkody a później ściągać z nich kasę na naprawy to raz a dwa w tych [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wartych umowach jest napisane ze w przypadku spowodowania uszkodzenia auta obciążają kwota 500 zł , koledze ukradli 615 zł wiec radzę omijać szeroko tych pieprzonych złodziei wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a nie firma .
4
Kolo 2017-01-10 12:22:01
Super, że ktoś wpadł na pomysł takiej firmy. Jak jest konkurencja to rynek leczy się sam. Cwaniakom już dziękujemy. Inni chcą pracować a wiadomo, że konkurencja duża dlatego w grupie łatwiej wyrobić odpowiedni dochód, myślę że jak w każdym zawodzie trzeba lubić co się robi.
vin 2017-01-11 15:46:36
Sam jesteś głupi. Co ma mandat za wykonywanie usługi dla firmy z wątpliwą legalnością a picie i wsiadanie za kierownice? Mnie naprawdę nie interesuje że jeździsz nachlany kacapie
Fantom 2017-01-12 10:38:08
Szczerze to nie wiem jak się Twoje słowa maja do moich , kompletnie.
Kierowiec 2017-01-12 19:20:29
Ten Kolo to jest PR-owiec ubera. Stonowane chwalebne wypowiedzi, które zachowują pozory neutralności... ale niosące jasny przekaz. Uber cool.
driver 2017-01-13 01:58:27
Kim jesteście parą ?I robicie autoreklamę Ubera?
Kolo 2017-01-22 13:49:04
Uber jest na rynku niezbyt długo a już zrobił wiele dobrego. Cały czas się rozwijają i teraz poszukują ludzi ze znajomością rożnych języków do pomocy dla klientów, super,!
Zostaw swoją opinię o Uber Poland Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Uber Poland Sp. z o.o.