Uber Poland Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Uber Poland Sp. z o.o.

Steve 2017-01-24 15:07
A czy Ty wziąłeś pod uwagę paliwo i leasing ?
4
Kierowiec 2017-01-24 18:57
Zależy jakie masz potrzeby kolego. Ta stawka 5pln/h to jest niestety prawda. Jeśli masz 300h czasu w m-cu to wyjdzie Ci po wszystkim między 1500 a 2000. Mi tak wyszło, i odpuściłem sobie. Jak masz mały ZUS, i jakieś auto w gazie, to może dostukasz do tego jakiś 1000pln.
6
instruktor 2017-02-01 02:19
Jak najbardziej się zgadzam. Uber = BIEDA
Wpierw kupiłem samochód i na etacie wynajmowałem znajomemu jeździł 4 miesiące dla dupków z ubera. Potem zakończył współpracę bo znalazł stałą normalną pracę. Ja jeździłem z doskoku czasem po 60h w tygodniu i głównie nocki. Wnioski
- samochód w 4 miesiące zrobił 20 000km po Poznaniu wiec opinie są z doświadczenia a nie z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> - przy przychodzie do firmy 5000pln minus podatki, koszty czyli paliwo, księgowa 150pln, zus 285pln samochód w gazie i bardzo mało palący bo mi wychodziło 5,7- 6,5 litra gazu w mieście zarobek 1800pln za półtora etatu.
Jak uwzględnić amortyzację samochodu za 50 000 to 10 000 wpłacamy reszta w leasing na 4 lata wychodzi 600pln co miesiąc minimum oczywiście samochód wyższej klasy używany.
Z zarobku 5000 na konto pozostaje 1200-1400pln na czysto. Jest to kwota za PÓŁTORA etatu.
Zarobki w Poznaniu przy łykaniu wszystkich kursów, szukaniu klientów i maksymalizacji zysków wszelkimi sposobami to 20-25pln na godzinę. I to przy wkładzie kasy 40 000 w samochód, instalację i własny czas.
Uber przerzuca koszty na podwykonawców i ten który pracuje dla niego dopiero po pewnym czasie się orientuje, że np. u mnie olej 230 pln, filtry 200 wymiana 50, serwis instalacji 100pln wraz z ratą za instalację 250pln, stuka mi przednie zawieszenie prawa strona komplet gum i końcówki drążka 300pln plus 100 wymiana, lewa strona przód z kolei drążek kierowniczy do wymiany łącznie 250pln.
Samochód ma 80 000 w tej chwili. Poznań zabija samochody przez bruk i dziury.
Po zakończeniu współpracy nie kupicie sobie innego samochodu z tej kasy co zarobicie. Syndrom przeżarcia pierwszego samochodu jest wpisany na stałe w tą działalność. To fajne mieć dodatkowe 2000 miesięcznie ale jak policzysz wychodzi ci, że zostaje najwyżej 1400pln za pracę non stop z pełną dyspozycyjnością.
Dodatkowe kwiatki to:
- Jak cię złapią a to robią i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] taksówkarze lub ujęcie obywatelskie to masz ze 2 lata sądów i oby uber był w Polsce jeszcze bo nikt inny ci nie pomoże. Dostaniesz wyrok jak nic. Jesteś karany.
- Jak będziesz miał wypadek z nie swojej winy a ubezpieczalnia się dowie, że miałeś poszkodowanych pasażerów bo nikt cie nie będzie krył szczególnie młodzież zachlana lub inni to masz przerąbane bo ubezpieczalnia wytoczy ci proces za oszustwo bo masz OC na os prywatną a nie zarobkowy przewóz osób
- Jak z twojej winy bądź, współwiny to masz przesrane a kwoty sięgają czasem kilkuset tysięcy jak gdyby ktoś miał być poszkodowany. Nikt tego nie pokryje a stan prawny jest taki jakbyś nie miał ubezpieczenia i dodatkowo kara z Ubezpieczeniowego Funduszu Gwarancyjnego. To od 4000 w górę nawet kilkanaście dla przewozów zarobkowych przy użyciu OC prywatnego.

UBER = BIEDA
uber umywa ręce od twoich kłopotów i co z tego, że może ci pomóc zapłacić za adwokata
Biorąc kurs bierzesz odpowiedzialność i ryzyko i jest to w Polsce NIELEGALNE

Naprawdę Szkoda Czasu. Lepiej zarobisz w Biedronce lub Lidlu
Po 8 miesiącach zawiesiłem firmę. Bye bye uber szukajcie jeleni gdzieś indziej
33
fantom 2017-02-01 19:05
Najlepiej wychodzą na tym Ci którzy Cie "zatrudniają" i pozwalają jeździć , banda prymitywów i złodziei mało , że [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zarabiasz to jeszcze Cie okradają na kasie i wycierają pysk argumentami , że to nie od nich zależne tylko od jakiejś góry, a z nich taka góra jak z koziej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trąba , pseudo biznesmeni wydali jakąś zasraną aplikację na smartfony to zrobili z siebie wielkich biznesmenów dopóki mi sił starczy to bede odradzał tego gówna bo sie tym zająłem w 100% i wyszzedłem na minus bo mnie okradli z pieniedzy ten cały 4 drive z krakowa z ta babą na czele , chyba babą
13
KOT 2017-02-03 11:53
Idziesz do lokalnej pizzerii pracujesz po 10h/dobe masz 9zł/h + 2.50 od dostawy + ew. napiwki czyli przynajmniej jakieś 140/180zł/dzień -paliwo 30zł wychodzi 110-150zł/dzień z napiwkami za pracę bez stresu że ktoś Cię pobije, zniszczy Ci samochód czy też ITD się na Ciebie zasadzi. Praca mało rozwojowa ale za to bezstresowa i mało skomplikowana. Oczywiście co dla niektórych biznesmenów wozić pizzę to ujma na honorze że to niby praca dla emerytów czy młodych bez doświadczenia na rynku pracy, więc dalej myślcie że zarobicie miliony w Uberze, bierzcie kredyty, leasingi i kupujcie nowe auta żeby nabić kieszenie Amerykanom. Ludzie zacznijcie używać własnych rozumów a nie słuchać mózgopraczy z Ameryki którzy żyją w świecie oderwanym od rzeczywistości. Kierowcy z Pizzerii czytają to i się śmieją z tych dorobkiewiczów co nabrali leasingów i teraż muszą dymać święta, weekendy, nocki 24/h za 5zł/h
13
Mm 2017-02-03 22:43
Zaufaj sobie ludzie dziwne brednie piszą i z jednej i z drugiej strony a tak naprawdę to ty jesteś ważny i tylko od ciebie zależy co chcesz robić i osiągnąć i pamiętaj jak sam sobie nie pomożesz to nikt ci nie pomoże . To ty jesteś zawsze najważniejszy w tym całym życiu
4
Daro123 2017-02-04 15:37
Chcę zacząć współpracę z UBER-em poprzez spółdzielnie Ecoxpress (jazda własnym samochodem) , niestety czytając hate'y a z drugiej strony mega chwalebne opinie nt. UBER-a ciężko sobie wyrobić jakąkolwiek opinie. :(
1
Maciej 2017-02-04 20:03
18 - 22 zł/h + w zimę mniej (nie opłaca się jeździć, bo samochód więcej pali) , jak policzyć amortyzację auta to wychodzi na to, że nie warto w ogóle się w to bawić, bo więcej jest roboty i zachodu niż zarobku. Piszę to bo właśnie zakończyłem współpracę z UBERem (7 msc. próbowałem zoptymalizować działalność tak żeby się to opłacało - nie udało mi się). UBER sponsoruje artykuły na wp/onecie/bankierze itp. żeby nagonić sobie kierowców. Auto nabija kilometrów co miesiąc każda naprawa sprawia, że cały miesiąc idzie w plecy (bo zarobki są niskie). Do tego nieprzeciętnie duże ryzyko związane z działalnością gospodarczą w wątpliwej formie i ewentualne nieprzyjemności związane z taxówkarzami. Przychody w wysokości 5k, a na rękę zostaje 1850 zł jak policzysz, że auto zrobiło 5 k kilometrów i musisz dolać oleju, płynu, a najgorzej jeżeli cokolwiek naprawić to zostaje Ci wielkie g*
11
Alek 2017-02-05 19:01
Czy Uber potrzebuje aktualnie konsultanta z językiem włoskim, wiem że kiedyś rekrutowali? Dobrze że takie firmy powstają. Konkurencja na rynku to tylko korzyść dla klientów!!
OUTLANDER 2017-02-05 19:50
Pierdoły sadzisz, JAKO UBER PISZ SWÓJ NICK UBER A NIE Good.
vivi 2017-02-06 12:21
10/h na tydzień i 700 zł czyli 70zł/h to dwa razy tyle co obiecuje Uber. Jesteś żałosny i powinieneś dostać w trąbę za takie jawne naciąganie naiwniaków.
Ja daje Uberowi ze dwa może 3 lata w Polsce i się wycofają tak jak to zrobili na Węgrzech. w każdym mieście będzie po 1 góra 2 kierowców. Szkoda tylko że wciąż łapią frajerów którzy muszą się przekonać na własnym grzbiecie bo zamiast czytać co jest napisane wolą słuchać tych opłacanych cwaniaczków. Ja z Ubera nie korzystałem ani jako klient ani jako kierowca bo kupiłem samochód za własne ciężko zarobione pieniądze i nie będę go dobijał po to żeby jakiś szemrany "byznesmen"na tym zarobił.
8
Janosik 2017-02-09 11:13
Z każdym z kim rozmawiam czy jest to kierowca Ubera czy pasażer to każdy jest zadowolony, a jedyną zrzędą w tym temacie s [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ze środowiska taxi. Bardzo rzadko zdarza się żeby kierowca taxi nie robił jakiegoś przewału, jak nie pompki to zmniejszanie średnicy koła, albo inne cuda. Dla przykładu: miałem imprezę firmową, przyjechało 7 taksówek z tej samej korpo-zdziercy, przejechaliśmy kilka kilometrów i na końcu 7taksówe i 7 różnych rachunków gdzie skrajna różnica to 26zł. Jęczą bo mieli monopol na przewóz i nie jest im na rękę jakikolwiek rozwój przewozów. Taksówkarz zawsze jęczał i zawsze będzie jęczał że ma mało bo kiedyś ukradł 8-10tyś teraz tylko 4-5tyś więc bieda. Powinna się pojawić jakaś sekcja policji kontrolująca tych zdzierców i zabierać im prawko dożywotnio za oszustwo.
7
killa 2017-02-10 14:00
Miłej roboty w Lidlu i Biedronce, niemoto
Kierowca 2017-02-11 01:05
Chce zająć sie jazda dla ubera czysto jako praca dorywcza pracuje od poniedziałku do piątku po 8 godzin zarabiam 2500-2800 netto weekendy mam wolne chciałbym się podłączyć pod kogoś żeby nie zakładać działalności auto mam firmowe z rodzinnej firmy , w aucie nie interesują mnie naprawy oc ac nic ... wsiadam jadę jedyne co to płace za paliwo z tym ze dwa tankowania do pełna mam gratis do auta proszę o komentarze czy warto
Uber 2017-02-14 20:26
Buahaaaaahaaa
Kvazzi 2017-02-15 02:16
Nie oplaca sie za te stawki. Sporo kierowcow juz dawno porezygnowali. Zostaja ukraincy i nowi ktorzy mysla ze sie dorobia. Przez to ani oni ani taksiarze nie zarabiaja. Zarabia uber i klient bo jedzie taniej. Chcesz to mozesz zaczac i zobaczyc. Tylko znajac zycie to zorientujesz sie ze to nie trybi jak przyjda pierwsze naprawy samochodu albo kontrola ITD(mala szansa ale zawsze). Ryzyko i odpowiedzialnosc duza. Poszukaj jakiejs innej roboty nawet na ciecia na parkingu. Pieniadze te same a spokojna glowa i duuuuuzzzzooo wolnego czasu.
10
Zielonyuber 2017-02-15 10:27
Cześć wszystkim . Poniżej wkleiłem ofertę pracy w uber. Powiedzcie mi jak to wygląda? Czy można tam pracować po 8 godzin dziennie, od pn do pt i zarobić te gwarantowane 3,5tys. Oraz mieć umowę o pracę? Jestem kompletnie zielony w temacie ubera więc proszę o.wyrozumiale odpowiedzi i szczere. Dzięki

Przyjme do pracy osoby na aplikacje uber (select Nowosc w miescie wroclaw)stawka godzinowa 12zl(140zl dniowka) na reke lub stala pensja 3500tys.praca 12/12 12/24 8/16 mozliwosc pracy na umowe zlecenie jak i bez dla osob zdecydowanych umowa o prace(caly socjal wtedy odprowadzam,rmua do pobrania co miesiac od ksiegowej)auta jakie posiadam to fordy focucy jak i priusy oraz auta 9 osobowe.realnie 3500netto na reke.zapraszam osoby zdecydowane do kontaktu.
Pułapka średniego ( czyli ch******) rozwoju 2017-02-15 17:54
Powiedzcie mi jakim cudem ludzie w PL będą jeździć uberem, jak z taksówek to Polacy korzystali co najwyżej do 1989 r.... - swoją drogą niezły paradoks co nie?:) A teraz hasłem: "chodźcie, może zamówimy taksówkę, może weźmiemy taksówkę" to można tylko kogoś wystraszyć Hahahaha!:)
Nie 2017-02-16 09:20
Nie...
2
Nick 2017-02-16 13:25
Jasne, trzeba lubić co się robi ale ze świadomością, że nie "jedzie się po bandzie" i na granicy albo poza granica obowiązującego prawa. Tu jest kwestia złapania biedaka kierowce i niech z reszta problemów sam sobie radzi - potrzeba jest posiadanie uprawnień na przewóz osób i rzeczy a nie tak jak tłumaczą, że nie nie potrzeba. Takich nieświadomych albo z wypranymi mózgami widać jest dużo, a później zdziwienie i problemy. Na co liczycie, że wam prawnik z Ubera pomoże ?? A w czym, w złamanych zasadach ???
5
KOT 2017-02-17 20:06
Nie daj się wkręcić w te farmazony, zauważ że już nie obiecują po 8-9tyś bo nikt się na to nie łapał, teraz 3500 bo wygląda bardziej realistycznie. Pojeździsz miesiąc i dostaniesz 1500 bo powiedzą Tobie że a i owszem 3500 ale jak zrobisz 15000 obrotu albo będziesz musiał zapłacić z tego za wynajem auta, ew. jakiś inny patent żeby Cię oszukać. Oczywiście pójdziesz szukać dalej a oni będą próbować złapać następnego frajera na ten sam trik... i tak co miesiąc.
9
prezes 2017-02-19 14:32
Pracowałem 2 miesiące w uberze,zarobisz 8,5 zł na godzinę netto(na czarno oczywiście) w spółdzielni.Mandaty.itd,urząd skarbowy,zus wszystko to twoje ryzyko.Uber i spółdzielnia nie ryzykuje niczym.Podobno w Chinach mają więcej.Jedna wielka ściema
3
Kuba 2017-02-23 09:38
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, każdy kto prowadzi działalność własną czy jako agent ponosi ryzyko. Walka z kosztami to podstawa każdej działalności.
AstraLPG 2017-02-23 13:54
Ktoś napisał, że firma jest dobra tylko kierowcy niegospodarni. To nie prawda. Jeździłem Astrą Classic 1.4 90km LPG w weekendy 12 godzin w nocy (piątek, sobota), 8h w niedzielę i wcale dobrze nie zarabiałem. Sam naprawiałem samochód(choć nie było czego, bo się nie psuje, olej, uszczelki, filtry), a ubezpieczenie, żeby było tańsze na tatę. Nie da się bardziej ciąć kosztów. Za miesiąc nigdy nie wyszedłem na czysto więcej niż 1200 zł. To lepiej pójść na najniższą krajową niż tyłek nadstawiać, bo umowa z Uber jest taka, że oni na nic nie biorą odpowiedzialności (oni tylko kojarzą klienta z nami). Biorą za to 25%, czyli ja za przejazd zarabiam po odjęciu kosztów mniej niż oni. Jeździłem we Wrocławiu od 08.2016-01.2017. W wakacje praktycznie nie opłacało się jeździć chyba, że był jakiś koncert (w tygodniu to wręcz się traciło). Czasami blokowali konto, bo nie zdążyli przez cały tydzień zaakceptować świeżego przeglądu technicznego. Po zasypaniu ich wiadomościami, po 8 h włączyli konto bez przepraszam. Generalnie jeśli jest jakiś problem to go nie rozwiążą. Od stycznia czy lutego 2017 zmienili stawkę minimalną za przejazd było 8 zł, jest 10 zł. Ja jeździłem przy stawce 8 zł czyli dostawałem 6 zł (bo 25% prowizji Ubera). Od tych 6 zł muszę zapłacić podatek i paliwo. Takich kursów było minimum 25%. Oczywiście w piątek i sobotę między 21-22.30 i 1-3 był spory ruch i sporo mnożników. Ale liczby mówią same za siebie, dużo nie zarobiłem.
Czuję się oszukany przez piękne reklamy i hasła, bądź swoim szefem i zarabiaj. Nie polecam!
9
Help 2017-02-24 11:39
mam pytanie odnośnie wpisu do CEIDG/KRS: muszę wgrać foto na koncie ubera. Mam podpisaną umowę z partnerem, który mnie rozlicza- czy ja muszę wgrać ten wpis czy zrobi to partner? Próbowałem wgrać wpis do KRS, który znalazłem w necie ale odrzucili ten dokument. Z góry dziękuję za pomoc
1
Bogdan 2017-02-25 20:55
UBER EATS - Zarobek = 1900zł odjąć 23% podatek odjąć paliwo gaz LPG circa 30% odjąć circa 90zł partner.. zostało 900zł ....
Rodowity Warszawiak 2017-02-28 05:57
Nikt jeszcze nie dał uczciwie i normalnie zarobić uczciwemu człowiekowi , drobni kombinatorzy i cwaniacy zawsze wyjdą na swoje a ty jeden z drugim chcąc zarobić musisz się naharować ja wół i w bilansie wyjdzie że wiele nie zarobiłeś , jeździłem kiedyś na przewozie w dużej korporacji i wiem doskonale o czym mowa . Pomyślcie trochę do przodu jeśli teraz jako młodzi nie zaczniecie pracować legalnie formalnie to później będzie płacz i lament , renta czy emerytura nie będzie wam się należała z braku wypracowanych lat , sam mam taki kłopot na przewozie straciłem zdrowie uszkodziłem sobie kręgosłup i dziś jako 40-sto latek nie dostanę renty nie mówiąc o dopracowaniu lat do emerytury wszystko z braku wypracowanych lat . poza tym wkurza mnie bezczelność kierowców przewoźników non stop bydlaki zatrzymują się pod oknami i nie gaszą silnika lub świateł a jak wyjdę i zwracam uwagę mówiąc o co chodzi słyszę mam to gdzieś , najgorsze że to większość przyjezdnych za pracą tak się zachowuje choć i Warszawiacy nie są lepsi dla tego ja będę zgłaszał gdzie można żeby tępić tatałajstwo jeżdżące dla Ubera.
5
Pablo 2017-03-04 16:18
Nie ściemniaj taryfiarzu.
pawkid32 2017-03-05 09:34
Zarobkowy "przwóz osób" w Polsce nie jest nielegalny... Wystarczy spełnić kilka warunków ( nie mylcie przewozu osób (UBER) w tym wypadku z usługą TAXI ) to zupełnie inna podstawa prawna
Polak 2017-03-06 19:39
Śmieszne te wasze opinie wszystkie jak tak czytam :)
Ja pracuje u partnera po 8-9h dziennie przez 5 dni w tygodniu mam 45% od utargu i się nie martwię żadnymi kosztami ;) Zarobki w granicach 2500 netto.
bylembordo 2017-03-06 21:08
Jeździłem przez rok czasu jako kierowca Uber. Generalnie kokosów nie ma, ale jak ktoś jest ogarnięty i wykazuję wole pracy to moze zarobić.
Przeczytaj moje podsumowanie i opinie o Uberze:
(usunięte przez administratora)
Ja 2017-03-08 17:33
czym?
Warszawiak 2017-03-08 23:48
Kilka dni temu pisałem że kierowcy Ubera to drobni kombinatorzy , lenie którzy nie chcą normalnej pracy , pazerni ludzie na kasę żeby zarobić jak najwiecej a przedewszystkim pyskate gnojki które myślą ze jak już jeździ samochodem jako nielegalny przewóz osób to mu wszystko wolno . Stało się po kolejnym pyskowaniu tak że na osiedle gdzie pracuję nie wpuszcza się UB-rowców , po rozmowie długiej i dosadnej Wspólnota mieszkaniowa zakazała wpuszczania takich pojazdów , tak ze nie zdziwcie się jak was gdzies nie wpuszczą bo to moja zasługa . jak jestecie tacy patrioci to nie dopuścili byście zeby obcokrajowcy jeździli pracowali byście w polskich firmach , nikt z was się nie nachapał kasy i nie na chapie taka jest prawda .
4
Dominika 2017-03-09 16:22
@Warszawiak Uber Poland Sp. z o.o.- firma ma oferty pracy dla kierowców, którzy potrafią sobie radzić w różnych, czasem bardzo trudnych sytuacjach a Twoja ocena jest bardzo niesprawiedliwa. Usługa jaką świadczy firma jest bardzo potrzebna.
1
kvazzi 2017-03-12 04:58
A jaka to usluge swiadczy uber jakiej nie swiadczy taxi? Ze ma aplikacje do zamawiania? Mytaxi i itaxi rowniez tak dzialaja. Jedyna roznica to ze sa legalni. A kierowcow uber przyjmuje juz prawie wszystkich. Wystarczy ze ma rece nogi i poteafi krecic kierownica (z roznym skutkiem). I powtarzam to tylko psucie rynku z ktorego przez to odchodza wartosciowi ludzie. Bo ani kierowca ubera ani taksowkarz przez to nie zarobi.Zarobi uber. Ja osobiscie nie chcialbym zeby np moje dziecko wiozl jakis sasza ze wschodu z niewiadoma przeszloscia. System ocen jest ok ale najpierw musi ktos te oceny wystawic. Pozdrawiam myslacych
2
Daro123 2017-03-15 01:25
"Spółdzielnia" sama Cię już podpina , Ty już masz to z głowy
Daro123 2017-03-15 01:30
Chwalisz się czy się żalisz ??
Tw 2017-03-15 10:05
A to uwazasz ze kierowca za 100 źł za 20 godzin bedzie pracował
wyrolowany 2017-03-16 07:24
No i jestem po 1 miesiacu z wynikiem 1730 za 180h pracy... Na spotkaniu byla mowa o zakresie 3000-5000. Już o braku ubezpieczenia nie wspomnę.... :\
2
Daro123 2017-03-16 23:22
Nie wiem gdzie jeździsz @wyrolowany , ale wynik masz denny :/ Ja jestem bardzo zadowolony ze współpracy z UBER Poland i śmiało mogę polecić pracę z tym pracodawcą. Btw jeżdżę w wawie na swoim aucie - stawki nie schodzą poniżej 22zł/h
kvazz 2017-03-18 05:13
To Ci gratuluje takiego wyniku finansowego. Jezeli to jest calkowity obrot brutto to jestes ekonomicznym debilem-przejadasz samochod ale jeszcze o tym nie wiesz. Natomiast jezeli liczysz po odliczeniu kosztow bez amortyzacji samochodu a zapewne tak liczysz to zostaje Ci realnie ok 10-12zl za h. Normalnie kraina mlekiem i miodem plynaca. Za taka stawke ryzykujesz kara od ITD i wyrokiem sadowym. Do tego odpowiedzialnosc za pasazerow bo pewnie OC na samochod masz wykupione najtansze prywatne. Tylko pogratulowac przedsiebiorczosci. Chcialbym wiedziec ile km robisz srednio za te 22zl. Czytam i nie wierze. W biedronce na kasie wiecej zarobic z pelnym socjalem urlopami zwolnieniami L4 itd. A tutaj robisz jak parobek bez niczego. Ale to twoj wybor. Obudzisz sie z reka w nocniku jak sie skonczy samochod albo cos sie stanie.
1
Daro123 2017-03-19 00:33
Powiedz mi po co ten hate z Twojej strony. Jeżeli potrafiłbyś się dokładnie wczytać (i chciał) w to co napisałem, czyli "stawki nie schodzą poniżej 22zł" - to byś wiedział , że są one wyższe (pow.22zł/h do ręki). Widzę , że dysponujesz Kvazz dużo wiedzą teoretyczną i jedynie taką. Co do L4, urlopów etc. jeżdżę dla "spółdzielni" , w której nie ma wymogów co do godzin pracy ( ile jeździsz , tyle zarobisz- oczywiście umowa zlecenie). Nie pytam czy OC, AC, NNW Ci coś mówi , bo już opinie wydałeś "najtańsze prywatne OC" A żeby z zawiści Cię krew jasna zalała to powiem , że poza tym jestem zatrudniony na umowę o pracę w innej firmie(kapie do emerytury) Z tego co wiem portal gowork.pl i zakładka opinie o pracodawcach jest po to , żeby o nich się wypowiedzieć( jeżeli jesteś/byłeś pracownikiem), więc nie wiem "po kiego" atakujesz personalnie mnie jako pracownika , a poza ty firmę UberPoland, skoro nie masz bladego pojęcia o działaniu tego mechanizmu.( cały czas rzucasz teoriami i przypuszczeniami - TU LUDZIE CHCĄ FAKTÓW) Rozumiem Kvazz, boli fakt , że nie możesz falą hate'u zalać internetu , bo tylko na Gap-ie i grupie antyprzewozowej masz poparcie ( a do forum uberowych nie masz dostępu).
W każdym razie moja opinia o UberPoland jest całkowicie pozytywna i zachęcam do współpracy z Nimi. A z Tobą Kvazz skończyłem , to nie jest forum do dyskusji, więc wszystkich przepraszam , że zostałem sprowokowany do reakcji. 10-3
Kvazz 2017-03-19 02:57
I to jest taki wspanialy zarobek? W granicach 2.5tys (czyli max) do reki bez zadnych swiadczen? Do tego dochodzi odpowidzialnosc za ludzi bo nie wozi sie ziemniakow i ryzykowanie kara od ITD. Gdziekolwiek w Warszawie kierowcy na pelnym etacie daja takie same lub lepsze pieniadze i to w pelni legal. Kolega wozi pizze i za te same godz wyciaga ok 4tys plus tipy. Nie wiem o czym my tu wogole rozmawiamy. Ja nie wiem skad sie biora tacy ludzie ze z takich zarobkow sa mega zadowoleni. Albo to uberpropaganda pisze ze niby tak cudownie albo wszyscy maja juz sprane mozgi.
Kbazzi 2017-03-19 10:09
Sorry ze tak mnie ponioslo ale w wiekszosci spotkalem sie z opiniami ludzi ktorzy te 22zl w uberze mieli brutto i nie liczyli kosztow swojej pracy. Dla mnie wowczas jest to ekonomiczne samobojstwo i nie rozumiem braku racjonalnego myslenia i braku szacunku do siebie. Nie wiem jak Ty osiagasz taki wynik? Jezdzac w dzien/noc w tyg/weekend? Bo jezeli jezdzisz w nocy albo swieta to tez powinno byc to okupione wyzszum dochodomem. Nie kazdy chce lub ma czas poswircac pracy zamiast spedzac czas ze swoja rodzina. I jezeli tak jest to dalej uwazam to za wyzysk. A z ubez to pakiet to o ile mi wiadomo nie wiele Ci daje bo w razie wypadku firma ubez odpowiada za pasazera do kwoty z Nnw a ta z reguly jest smiesznie niska. Czasami na zlamanie nogi moze nie wystarczyc. Atakuje firme uber i przyznaje racje taksiarzom chociaz oni tez nie sa swieci ze oni sie smieja nam Polakom w twarz z naszego prawa. A do tego jakbys mial zaplacic pelny Zus to kwota zarobku robi sie mala.
Gregor 2017-03-19 14:09
Fajna firma i wielu moich klientów jest zadowolonych z faktu istnienia takiego przewoźnika. Zawsze znajdą się osoby którym nie chce się pracować i szukają pretekstu żeby dokopać. Firma ma klientów więc jest potrzebna.
1
Romek 2017-03-21 19:19
Ubereats - 5h pracy w szczycie-wtorek czyli 12-15 i 18-20 ..oczywiście uber płaci tzw. godziny z gwarantowanym zarobkiem :)... ale - ha, ha trzeba zrobić conajmmiej 0.9 przejazdu na godzinę a ja właśnie zrobiłem na te 5h - 2 przejazdy... i wyświetla mi 21zł zarobku ... ha, ha od tego trzeba odjąć 25% podatku dla partnera.. odjąć paliwo - a łącznie z przyjazdem i powrotem do domu wyjdzie 40km czyli około 10zł na lpg.. naprawdę jest nieźle ! zarobiłem na dwa piwka z biedronki :)
Romek 2017-03-21 19:20
Ubereats - 5h pracy w szczycie-wtorek czyli 12-15 i 18-20 ..oczywiście uber płaci tzw. godziny z gwarantowanym zarobkiem :)... ale - ha, ha trzeba zrobić conajmmiej 0.9 przejazdu na godzinę a ja właśnie zrobiłem na te 5h - 2 przejazdy... i wyświetla mi 21zł zarobku ... ha, ha od tego trzeba odjąć 25% podatku dla partnera.. odjąć paliwo - a łącznie z przyjazdem i powrotem do domu wyjdzie 40km czyli około 10zł na lpg.. naprawdę jest nieźle ! zarobiłem na dwa piwka z biedronki :)
Robin 2017-03-22 12:26
Jakby ktos zastanawial sie nad praca w uberze i wierzyl slepo w ich propagande prosze przeczytac interpelacje zlozona w sejmie przez Piotra Liroya Marca. http://www.sejm.gov.pl/sejm8.nsf/InterpelacjaTresc.xsp?key=12533EBA&view=1
Sam bylem pewny ze podatki jednak ta firma placi w polsce. Znaczy sie placi ale dzial zwiazany z reklama ubera w polsce. Reszta wedruje za granice. Dalej okradajcie siebie z pieniedzy.
Robson 2017-03-22 14:10
Nie rozumiem po co tu ludzie piszą od strony klienta że uber jest fajny i potrzebny - przecież tu opisujemy swoje doświadczenia z pracodawcą, zarobki, problemy, etc.. Uważam że dla klienta firma jest super !, ludzie którzy tam pracują też są super! znaczy pozytywni, uprzejmi, etc. ale jeśli chodzi od strony robiącego w uberze rzeczywistość przytłacza.. to raczej opiera się na początkowym entuzjaźmie i nieliczeniu kosztów... ładnie wyglądają te słupeczki ale ludzie to trzeba dzielić na pół za sam podatek i paliwo i to w gazie! a trzeba jeszcze liczyć Z.U.S poza tym koszta zużycia auta ... ok. Jak będziesz jeździł tylko na uber eats to możesz jeździć najgorszym gratem do rozwałki na krawężnikach.. ale niektóre rzeczy musisz wymienić(klocki, tarcze, końcówki drążków, etc.) bo inaczej nie pojedziesz... Bywają dni że się wstydzisz dziewczynie powiedzieć że pracowałeś za miske ryżu...Oczywiście to jest moja opinia a ja niechcę nikogo namawiać na za lub przeciw.. najlepiej samemu sprawdzić.
Ziutek 2017-03-23 10:31
Takie forum nie służy jedynie dla osób które ciągle opisują firmę według własnego zdania i to często niesłusznego. Nie zawsze jest super ale trzeba pracować.
Zostaw swoją opinię o Uber Poland Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Uber Poland Sp. z o.o.