Uber Poland Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Uber Poland Sp. z o.o.

Daro123 2017-03-15 01:25
"Spółdzielnia" sama Cię już podpina , Ty już masz to z głowy
Daro123 2017-03-15 01:30
Chwalisz się czy się żalisz ??
Tw 2017-03-15 10:05
A to uwazasz ze kierowca za 100 źł za 20 godzin bedzie pracował
2
wyrolowany 2017-03-16 07:24
No i jestem po 1 miesiacu z wynikiem 1730 za 180h pracy... Na spotkaniu byla mowa o zakresie 3000-5000. Już o braku ubezpieczenia nie wspomnę.... :\
14
Daro123 2017-03-16 23:22
Nie wiem gdzie jeździsz @wyrolowany , ale wynik masz denny :/ Ja jestem bardzo zadowolony ze współpracy z UBER Poland i śmiało mogę polecić pracę z tym pracodawcą. Btw jeżdżę w wawie na swoim aucie - stawki nie schodzą poniżej 22zł/h
kvazz 2017-03-18 05:13
To Ci gratuluje takiego wyniku finansowego. Jezeli to jest calkowity obrot brutto to jestes ekonomicznym debilem-przejadasz samochod ale jeszcze o tym nie wiesz. Natomiast jezeli liczysz po odliczeniu kosztow bez amortyzacji samochodu a zapewne tak liczysz to zostaje Ci realnie ok 10-12zl za h. Normalnie kraina mlekiem i miodem plynaca. Za taka stawke ryzykujesz kara od ITD i wyrokiem sadowym. Do tego odpowiedzialnosc za pasazerow bo pewnie OC na samochod masz wykupione najtansze prywatne. Tylko pogratulowac przedsiebiorczosci. Chcialbym wiedziec ile km robisz srednio za te 22zl. Czytam i nie wierze. W biedronce na kasie wiecej zarobic z pelnym socjalem urlopami zwolnieniami L4 itd. A tutaj robisz jak parobek bez niczego. Ale to twoj wybor. Obudzisz sie z reka w nocniku jak sie skonczy samochod albo cos sie stanie.
15
Daro123 2017-03-19 00:33
Powiedz mi po co ten hate z Twojej strony. Jeżeli potrafiłbyś się dokładnie wczytać (i chciał) w to co napisałem, czyli "stawki nie schodzą poniżej 22zł" - to byś wiedział , że są one wyższe (pow.22zł/h do ręki). Widzę , że dysponujesz Kvazz dużo wiedzą teoretyczną i jedynie taką. Co do L4, urlopów etc. jeżdżę dla "spółdzielni" , w której nie ma wymogów co do godzin pracy ( ile jeździsz , tyle zarobisz- oczywiście umowa zlecenie). Nie pytam czy OC, AC, NNW Ci coś mówi , bo już opinie wydałeś "najtańsze prywatne OC" A żeby z zawiści Cię krew jasna zalała to powiem , że poza tym jestem zatrudniony na umowę o pracę w innej firmie(kapie do emerytury) Z tego co wiem portal gowork.pl i zakładka opinie o pracodawcach jest po to , żeby o nich się wypowiedzieć( jeżeli jesteś/byłeś pracownikiem), więc nie wiem "po kiego" atakujesz personalnie mnie jako pracownika , a poza ty firmę UberPoland, skoro nie masz bladego pojęcia o działaniu tego mechanizmu.( cały czas rzucasz teoriami i przypuszczeniami - TU LUDZIE CHCĄ FAKTÓW) Rozumiem Kvazz, boli fakt , że nie możesz falą hate'u zalać internetu , bo tylko na Gap-ie i grupie antyprzewozowej masz poparcie ( a do forum uberowych nie masz dostępu).
W każdym razie moja opinia o UberPoland jest całkowicie pozytywna i zachęcam do współpracy z Nimi. A z Tobą Kvazz skończyłem , to nie jest forum do dyskusji, więc wszystkich przepraszam , że zostałem sprowokowany do reakcji. 10-3
5
Kvazz 2017-03-19 02:57
I to jest taki wspanialy zarobek? W granicach 2.5tys (czyli max) do reki bez zadnych swiadczen? Do tego dochodzi odpowidzialnosc za ludzi bo nie wozi sie ziemniakow i ryzykowanie kara od ITD. Gdziekolwiek w Warszawie kierowcy na pelnym etacie daja takie same lub lepsze pieniadze i to w pelni legal. Kolega wozi pizze i za te same godz wyciaga ok 4tys plus tipy. Nie wiem o czym my tu wogole rozmawiamy. Ja nie wiem skad sie biora tacy ludzie ze z takich zarobkow sa mega zadowoleni. Albo to uberpropaganda pisze ze niby tak cudownie albo wszyscy maja juz sprane mozgi.
8
Kbazzi 2017-03-19 10:09
Sorry ze tak mnie ponioslo ale w wiekszosci spotkalem sie z opiniami ludzi ktorzy te 22zl w uberze mieli brutto i nie liczyli kosztow swojej pracy. Dla mnie wowczas jest to ekonomiczne samobojstwo i nie rozumiem braku racjonalnego myslenia i braku szacunku do siebie. Nie wiem jak Ty osiagasz taki wynik? Jezdzac w dzien/noc w tyg/weekend? Bo jezeli jezdzisz w nocy albo swieta to tez powinno byc to okupione wyzszum dochodomem. Nie kazdy chce lub ma czas poswircac pracy zamiast spedzac czas ze swoja rodzina. I jezeli tak jest to dalej uwazam to za wyzysk. A z ubez to pakiet to o ile mi wiadomo nie wiele Ci daje bo w razie wypadku firma ubez odpowiada za pasazera do kwoty z Nnw a ta z reguly jest smiesznie niska. Czasami na zlamanie nogi moze nie wystarczyc. Atakuje firme uber i przyznaje racje taksiarzom chociaz oni tez nie sa swieci ze oni sie smieja nam Polakom w twarz z naszego prawa. A do tego jakbys mial zaplacic pelny Zus to kwota zarobku robi sie mala.
5
Gregor 2017-03-19 14:09
Fajna firma i wielu moich klientów jest zadowolonych z faktu istnienia takiego przewoźnika. Zawsze znajdą się osoby którym nie chce się pracować i szukają pretekstu żeby dokopać. Firma ma klientów więc jest potrzebna.
4
Romek 2017-03-21 19:19
Ubereats - 5h pracy w szczycie-wtorek czyli 12-15 i 18-20 ..oczywiście uber płaci tzw. godziny z gwarantowanym zarobkiem :)... ale - ha, ha trzeba zrobić conajmmiej 0.9 przejazdu na godzinę a ja właśnie zrobiłem na te 5h - 2 przejazdy... i wyświetla mi 21zł zarobku ... ha, ha od tego trzeba odjąć 25% podatku dla partnera.. odjąć paliwo - a łącznie z przyjazdem i powrotem do domu wyjdzie 40km czyli około 10zł na lpg.. naprawdę jest nieźle ! zarobiłem na dwa piwka z biedronki :)
9
Romek 2017-03-21 19:20
Ubereats - 5h pracy w szczycie-wtorek czyli 12-15 i 18-20 ..oczywiście uber płaci tzw. godziny z gwarantowanym zarobkiem :)... ale - ha, ha trzeba zrobić conajmmiej 0.9 przejazdu na godzinę a ja właśnie zrobiłem na te 5h - 2 przejazdy... i wyświetla mi 21zł zarobku ... ha, ha od tego trzeba odjąć 25% podatku dla partnera.. odjąć paliwo - a łącznie z przyjazdem i powrotem do domu wyjdzie 40km czyli około 10zł na lpg.. naprawdę jest nieźle ! zarobiłem na dwa piwka z biedronki :)
Robin 2017-03-22 12:26
Jakby ktos zastanawial sie nad praca w uberze i wierzyl slepo w ich propagande prosze przeczytac interpelacje zlozona w sejmie przez Piotra Liroya Marca. http://www.sejm.gov.pl/sejm8.nsf/InterpelacjaTresc.xsp?key=12533EBA&view=1
Sam bylem pewny ze podatki jednak ta firma placi w polsce. Znaczy sie placi ale dzial zwiazany z reklama ubera w polsce. Reszta wedruje za granice. Dalej okradajcie siebie z pieniedzy.
5
Robson 2017-03-22 14:10
Nie rozumiem po co tu ludzie piszą od strony klienta że uber jest fajny i potrzebny - przecież tu opisujemy swoje doświadczenia z pracodawcą, zarobki, problemy, etc.. Uważam że dla klienta firma jest super !, ludzie którzy tam pracują też są super! znaczy pozytywni, uprzejmi, etc. ale jeśli chodzi od strony robiącego w uberze rzeczywistość przytłacza.. to raczej opiera się na początkowym entuzjaźmie i nieliczeniu kosztów... ładnie wyglądają te słupeczki ale ludzie to trzeba dzielić na pół za sam podatek i paliwo i to w gazie! a trzeba jeszcze liczyć Z.U.S poza tym koszta zużycia auta ... ok. Jak będziesz jeździł tylko na uber eats to możesz jeździć najgorszym gratem do rozwałki na krawężnikach.. ale niektóre rzeczy musisz wymienić(klocki, tarcze, końcówki drążków, etc.) bo inaczej nie pojedziesz... Bywają dni że się wstydzisz dziewczynie powiedzieć że pracowałeś za miske ryżu...Oczywiście to jest moja opinia a ja niechcę nikogo namawiać na za lub przeciw.. najlepiej samemu sprawdzić.
9
Ziutek 2017-03-23 10:31
Takie forum nie służy jedynie dla osób które ciągle opisują firmę według własnego zdania i to często niesłusznego. Nie zawsze jest super ale trzeba pracować.
1
Rodowity Warszawiak 2017-03-26 19:28
Widzę że zagorzałych zwolenników nie brak , skoro tak chcecie zarabiać jako przewóz osób to czemu nie zatrudnicie się w korporacji na busie lub nie pójdziecie jako kierowcy do dużej korporacji która przyjmuje kierowców non-stop . Pretensje już się pojawiły że na moje osiedle nie wpuszczamy Uberów i tak ma być , najgorsze jest jest to że żaden nie ma odwagi przyznać ze jedzie jako przewóz po klienta tylko kłamią i to nie udolnie , najpierw mówi że jedzie po pasażera a jak usłyszy że nie wolno wjechać przewozowi osób to kłamie że on po ciocię lub znajomych , inną rzeczą są gadżety które widać że to tylko maja przewoźnicy , a już całkiem są śmieszki tacy kierowcy co kłócą się że taxi przed nim wjechało , tu jest powiedziane oznakowany transport może wjechać - przewoźnik nie i żeby nie wiem co to ja nigdy nie wpuszczę takiego na moje osiedle , a wszystko dla tego że taki właśnie przewoźnik pomógł złodziejom wywieźć z osiedla różne rzeczy które zostały skradzione z kilku mieszkań .
2
Rodowity Warszawiak 2017-03-26 19:28
Widzę że zagorzałych zwolenników nie brak , skoro tak chcecie zarabiać jako przewóz osób to czemu nie zatrudnicie się w korporacji na busie lub nie pójdziecie jako kierowcy do dużej korporacji która przyjmuje kierowców non-stop . Pretensje już się pojawiły że na moje osiedle nie wpuszczamy Uberów i tak ma być , najgorsze jest jest to że żaden nie ma odwagi przyznać ze jedzie jako przewóz po klienta tylko kłamią i to nie udolnie , najpierw mówi że jedzie po pasażera a jak usłyszy że nie wolno wjechać przewozowi osób to kłamie że on po ciocię lub znajomych , inną rzeczą są gadżety które widać że to tylko maja przewoźnicy , a już całkiem są śmieszki tacy kierowcy co kłócą się że taxi przed nim wjechało , tu jest powiedziane oznakowany transport może wjechać - przewoźnik nie i żeby nie wiem co to ja nigdy nie wpuszczę takiego na moje osiedle , a wszystko dla tego że taki właśnie przewoźnik pomógł złodziejom wywieźć z osiedla różne rzeczy które zostały skradzione z kilku mieszkań .
2
lolo 2017-03-27 00:45
Święta prawda;-)
1
P. 2017-03-27 19:51
Jestem Polakiem z własnym autem, pracującym (a raczej który pracował) dla Ubera w POP i SELECT. A to już prawdziwa rzadkość - bo teraz to już większość Ukraińców jeżdżących w popie skodami. Na początku przygody z Uberem byłem zafascynowany - auto codziennie sprzątane. zainwestowałem nawet w odkurzacz bo te na stacji nie zasysają że tak powiem wydajnie. Auto lśniło czystością, co trzeci dzień myte. Jakość usług na najwyższym poziomie, o czym świadczy ocena 4,95 z blisko tysiąca przejazdów. Znam topografię miasta i niekiedy wspierałem się nawigacją. I wiecie co? To jest wszystko g...o warte. Żeby w godzinach szczytu (rano, popołudnie) w Warszawie czekać godzinę na zlecenie?? Ja nie mam nic przeciwko Ukraińcom (Ukrainkom też;) ale jest pewien punkt graniczny, który jakaś mądra głowa w Uberze powinna zauważyć, że niedługo już na każdym rogu będzie stał kierowca Ubera. Widać to nawet po zleceniach, że wpadają np nie dalej jak kilometr od kierowcy, co świadczy o dużej liczbie aut. Przetestowane w każdej dzielnicy o każdej praktycznie porze. Jeszcze do niedawna dojne były weekendy, ale teraz?? Zrobiła się ch..nia i tyle. I dodatkowo jeszcze zatrzymania obywatelskie robione przez taxiarzy (proponuje sobie poszukać w internecie GAP Grupa Anty Przewozowa). Do tego wzmożone kontrole ITD. Czy Uber pomoże? Wątpliwe, co najwyżej paczkę wazeliny podeślą do pudła, bo ostatnio jednego Ukraińca zatrzymali na dołek ze względu, że musiał 2 tyś mandatu zapłacić a nie miał, a prawo stanowi wówczas o zatrzymaniu takiej osoby. Nadto eksploatacja auta i strach, że jak będzie wypadek to ma się po prostu przesrane, bo jak pasażer złamie sobie chociażby paznokieć, to ma prawo żądać od ciebie odszkodowania. Pojawiło się w sieci wyliczenie, że przy takim układzie kierowców, to nawet dyszka za godzinę nie wychodzi..... CZY WARTO??? Odpowiedz sobie sam.
18
Leoś 2017-03-28 17:54
Uber Poland Sp. z o.o.prowadzi swoją politykę w firmie. Dlaczego wszyscy chcą im ustawiać działalność tak jak oni uważają? Kierowcy dostają pomoc od firmy, jak również bardzo dużo swobody w działaniu.
2
Warszawa 2017-03-28 18:29
A nie przeszkadza, że większość ludzi robi zakupy w lidlu, biedronce czy innym nie polskim supermarkecie :)
4
exDriver 2017-03-29 12:26
Kiedyś było inaczej, miałem kurs za kursem, jeszcze z większymi stawkami :) Jak nie miałem obrotu 350zł w ciągu dnia to był zły dzień, a teraz szkoda gadać. Obecnie rynek kierowców jest zalany Ukraińcami pracującymi dla spółdzielni po 12h dziennie, jest ich około 80% wśród kierowców. Czasy oczekiwania coraz częściej przedłużały się do godziny. Za 10h pracy wychodziło mi ok 160zł - LPG 40zł =12/h - ubezpieczenie, amortyzacja, myjnie itd. To jak to się opłaca Ukraincom pracującym w spółdzielni? Spółdzielnie z ukraińcami dzielą się przeważnie kasą 50/50. Auto pracuje 24h ze zmianą kierowcy po 12h, czyli jakieś 320zł obrotu, co daje spółdzielni 160zł a ukraińcowi 80zł za 12h. To się nazywa robić biznes na Ukraińcach dając nim 7zł/h i to na czarno ahaha Witaj Polska :D
8
VIN 2017-03-30 20:02
Kupić samochód za własne ciężko zarobione pieniądze, dobić go na własne życzenie dla firmy z Ameryki a ewentualny zarobek rozdać pomiędzy urzędy, pośredników i mechaników tak właśnie "polske byznesmeny" robią kasiorę. Niech żyje Uber!!!
11
patterson 2017-03-30 22:37
Po co wy tracicie czas w tym Uberze ? Bez umowy, nielegalnie, praca po nocach w weekendy... Szkoda nerwów... i samochodu.
6
Jacek 2017-04-02 16:45
Ej, ale jak mam zarabiać na dostawach jak ciapaci czatują na zmianę przy lokalach 1 metr od restauracji..? O kant dupy potłuc...
3
VIN 2017-04-02 17:30
Bo dla przeciętnego Janusza to zawsze lepsze niż podbijać kartę co dzień rano w fabryce azbestu. Społeczeństwo się rozleniwiło i wygląda na to że wykonywanie jakiejkolwiek pracy, dochodowej, czy też nie wystarczy aby tak jakby uśpić ten obowiązek związany z zatrudnieniem. Coś na zasadzie przecież pracuję, a to że nie zarabiam to nie moja wina. Dlatego Janusze będą się imać takich zajęć dopóty firmy będą stwarzać takie możliwości.
3
Taxi vs uber test 2017-04-02 21:47
Odnosnie taxi i ubera zrobilem kiedys maly test przejazdu z punktu A do punktu B ok. 5kilometrow w bardzo dobrze znanej mi okolicy lecz udalem ze kompletnie nie wiem gdzie jestem i nie znam miasta(pierwszy raz w wawie)i co wyszlo? Uber przyjechal po 4min(samochod ok 8lat czysty i zadbany) i jechal prawie tak jak sam bym pojechal te trase 12 min i na miejscu.. nastepnego dnia o podobnej porze zamowilem(dodam tylko ze ta pora byla godz ok 23)taxi 6min czekania(rowniez malo-duzy plus bardzo zadbany i praktycznie nowy samochod:)) ale 27min do celu za 4x wieksza stawke(mialem swojego gpsa w telefonie i sugerowalem inna droge lecz taksowkarz do mnie ze tu jest sporo utrudnien typu -tedy nie bo ulica zamknieta bo remonty itp a zadnych remontow tam nie bylo) nie mam nic do taxi bo nie wszyscy naciagaja klienta,ale po co robia takie manewry ?? To niech sie nie dziwia ze ludzie wybieraja uber ktory jest tanszy i "szybszy"gdyby nie takie praktyki niektorych licencjonowanych taxiarzy nie mial by prawa bytu w Polsce..bo szczerze mowiac sam wolalbym zostac pasazerem kogos kto ma ku temu uprawnienia niz kogos kto ma tylko prawo jazdy i samochod...
7
Bedusek 2017-04-04 22:43
A co Cię to obchodzi. Jeździsz na taxi to jeżdzij i śmiej się z Ubera
prezes 2017-04-05 19:17
Zarobki wręcz dramatyczne,200 zł dziennie 12 godzin swoim autem.50 zł paliwo,zus,podatek ,amortyzacja,księgowa,200 km dziennie po mieście.Ludzie Policzyłem cały miesiąc 5 dni w tygodniu 250 godzin w miesiącu wyszło mi 8 zł na godzinę.Mi zostało 2 tysiące uber zarobił 1400 zł.Kończę z tym.I nie są w stanie zrobić nic by podnieść zarobki ,nie mają na to sposobu.Zostaną im tylko Ukraińcy, Polaków nie będzie w ogóle.
7
Aga 2017-04-05 23:09
Chciałam jeździć w Uberze na rowerze... ale jak zobaczyłam ile w Wawie jeżdzi muslimów z pakistanu, to zwątpiłam... są strasznie nachalni do dziewczyn, niechciałabym być przez nich zaczepiana jako tzw. "koleżanka"...
2
Statystyk 2017-04-06 09:59
Uber zabiera 25% obrotu. Uber nie płaci podatku. Płaci go kierowca. Nawet za te 25% płaci kierowca. Np. Kurs 100zł podatek 8 zł prowizja ubera 25zł paliwo 25 zł . 100 -8-25-25= 42 zł dla kierowcy. I teraz uwaga! Tych 42 zł trzeba zarobić tyle aby zarobić na zus 1200zł na mc i na amortyzację pojazdu ok 500zl na mc przy takich przebiegach.
Czyli jest się niewolnikiem. Np dojazd do klienta 5 km bezpłatny. Potem kurs z klientem 4 km to 12 zł uber zabiera 25% czyli 3 zł. Zostaje ci 9 zł za 9 km. Teraz 9 km to 3 zł paliwa. Zostaje Ci 6zł za 9 km minus amortyzacja załóżmy 60gr czyli za 9 km dostałeś 5.5zł ale musisz zapłacić jeszcze 1 zł podatku VAT od 12 zł zostaje ci 4.5za9 km pamiętaj ze zus tez trzeba zapłacić np 50gr z tego kursu. Czyli masz 4zl za 9 km. Jeździsz 44gr za km. Jesteś rekinem biznesu. Stać Cię nawet na kolejny samochód kredyty i raty czego chcesz. Możesz być dumny jako Hanuszkodzenia biznesu.
7
Warszawianka 2017-04-06 10:01
Nikt nikogo nie zmusza do korzystania z Ubera ale ci co z niego korzystają mają przynajmniej pewność że jakiś spocony pseudo taksówkarz na licencji kolegi nie przywiezie go dookoła na dopale
Seba 2017-04-07 13:05
O pieniądzach jest napisane dużo, to może tak dla odmiany napiszę co mnie denerwuje: Jeżdżę w Uber eatsie:
Aplikacja jest do bani:
od początku zjada opisy: znaczy tak_ jadę sobie do klienta apka mnie prowadzi na adres Grzybowska 61 i to wszystko zero więcej danych.. oczywiście jest tam hotel z dwiema wieżami kilka wejść, pasaż z restauracjami i sklepami... nie chcę już pisać jak i po jakim czasie udało mi się tam dostać.. ale będąc wściekły na klienta(hindusa) pokazuje mu opis myśląc że o nim zapomniał.. on wyciąga telefon i pięknie wszystko opisane: Grzybowska 61 Hotel, Entrance Tower B room 2108 .. Uber ma apkę Pomocy - Telegram - z tym że czas reakcji to bywa że 0,5h..
Następny przykładzić: Są godzinki gwarantowane tzn. Dopłacają pieniądze jak nie zarobisz..trzeba tylko praktycznie akceptować wszystkie wezwania z restauracji.. ale niestety jest tak: - wczoraj tak miałem że klikam w wezwanie i nic się nie dzieje jakbym nie przyjął.. po drugiej takiej sytuacji pisze - że nie mogę jeździć bo mam za mały poziom akceptacji...to pojechałem do domu.. Piszę do Ubera to dostaję odpowiedź że nie możemy ingerować w Pańskie konto etc. Miłego dnia.. Generalnie czasami mam wrażenie że przeniosłem do głębokiego PRL-u.. i jestem w filmie "Miś" .. jadę do pizzerii gdzie mają takie o wymiarze 41cm.. oczywiście do torby Ubera nie wchodzi.. no dobra ale jadę ze ściśniętą pizzą i otwartą torbą - bo co mam zrobić? Klient patrzy jak na wariata.. przepraszam mówię że się nie mieści.. myślę sobie ale ja głupi jestem jeżdżę autem, a widziałem że Uber ma też duże torby na pizzę! Dobra szybciutko piszę na apkę Pomoc TELEGRAM Ubera - oczywiścise mój entuzjazm zostaje schłodzony.. w sprawie toreb proszę jechać na inflancką do biura dla kierowców.., no w sumie racja! Lecę do biura jak szczenię do rąk.. z moim zajebiszczym pomysłem.. i dostaję odpowiedź: można mieć tylko jedną torbę... myślę sobie, chłopina chyba przepity jest? Naskarżę na niego na Telegrama, no i łuszczę że pan B. powiedział że mogę mieć tylko jedną torbę a ja w samochodzie mógłbym wieźć i dziesięć! Odpowiedż: Proszę jechać na Inflancką w celu sprawdzenia czy jest możliwość WYMIANY na większą..
5
Seba 2017-04-07 13:21
a i jeszczo jedno: oczywiście ta duża torba do pizzy jest nie odpowiednia (płaska) do obiadków, dużych zamówień etc.. jedna torba nie da rady..
1
Taaa 2017-04-08 01:23
Zatrudnij sie jako dostawca pizzy. Uwierz zarobki wieksze wozisz tylko w nieduzym regionie i czasami mozna sie najesc za free. Uber z ich zarobkami to pomylka. Kolega wozi pizze juz jakies 10lat. Zarobki ma ok 3-4tys na czysto.
10
Robin 2017-04-08 01:40
To trzeba bylo zglosic to korporacji w ktorej zamawiales auto. Wszyscy zrzeszeni taksowkarze maja gpsy i system sledzi i zapisuje trasy przejazdu. Pewnie dostalbys zwrot pieniedzy za kurs ew jakis bon na przejazd a kierowca mozliwe ze by wylecial lub w lepszym przypadku zostal zawieszony na jakis czas. Oni staraja sie dbac o wizerunek firmy no chyba ze to bylo jakas smieciowa korporacja. Tam wiekszosc jezdzi lewusow. Kierowcy w normalnej korpo nie oplaca sie oszukiwac bo wiekszosc ma wystarczajaca ilosc pracy chyba ze to Ty tu bajki piszesz bo to wyglada na powtarzanie argumentow promowanych przez zwolennikow ubera.
4
Kolombus 2017-04-08 13:23
Uber Poland Sp. z o.o. zrodził się z potrzeby klientów, którzy mieli dość walki miedzy korporacjami taksówkarskimi. Jak jużcoś powstało znowu nie pasuje ??
1
Leszek 2017-04-08 17:59
Ludzie nie wierzcie w bajki p dużych zarobkach w uber. Za robicie max ok 2 tys za pracę cały miesiąc od pon do ND. Za jeździć ie samochody q na końcu zostaniecie bankrutami bez samochodu. Niestety złoty mają rację. Kolega taksiarz zarabia ok 3 tys na rękę a jeździ od pn do soboty. Przy stawce 1.8zl za km. A kierowca ubera 1900zl za pracę 7dni w tyg. Odradzam prace w tej firmie i można mieć sprawę w sądzie za brak badań lekarskich kierowcy brak kasy fiskalnej itp.
5
VIN 2017-04-09 18:10
Ja tam nie neguje legalności Ubera, bo klient sam wybiera z kim i za ile chce jechać. To nie czasy PRL-u gdzie ludzie dosiadali się do taksówki na przyczepkę a kierowca był tym który decydował gdzie pojedzie a nie klient. Praca jako kierowca to już inna bajka. Ty pracujesz inni zarabiają. Uber, urząd, firma leasingowa, ew. bank, stacja benzynowa, mechanik a Ty szary kierowco jesteś na samym końcu łańcuch pokarmowego. Pracujesz na tych wszystkich powyższych a ochłapy zostają dla Ciebie. Ahh jeszcze zapomniałabym że wrazie wpadki jeszcze trzeba mieć zaskórniki na ewentualną grzywnę.
http://katowice.witd.gov.pl/?p=3186
1
Kolos 2017-04-12 09:13
Zawsze można zmienić pracę i nie będzie nikt nikogo oszukiwał. Taksówkarze też narzekają i jeżdżą .
Karol 2017-04-15 16:58
To jest niepoważne! Uber (eats)pisał na sms-a że spodziewają się dużej ilości zamówień.. żeby sie logować że dobre gwarancje godzinowe etc...połasiłem się i nie pojechałem na święta z rodziną.. a tu na 5 godzin zalogowania jeden przejazd i 4zł na czysto.. dramat.
3
Karol 2017-04-15 16:58
To jest niepoważne! Uber (eats)pisał na sms-a że spodziewają się dużej ilości zamówień.. żeby sie logować że dobre gwarancje godzinowe etc...połasiłem się i nie pojechałem na święta z rodziną.. a tu na 5 godzin zalogowania jeden przejazd i 4zł na czysto.. dramat.
Agnes 2017-04-17 07:52
Gdzie jeździsz ?
Frank 2017-04-18 17:39
Myślę, że jeżdżąc w firmie trzeba mieć jakiś plan działania żeby zarobić odpowiednią kasę. Tak działają ludzie w swoich firmach.
Uber Poland Sp. z o.o. 2017-04-19 10:52 [pracodawca]

Już ponad MILION użytkowników w Polsce korzysta z przejazdów z Uberem!

Na tym jednak nie poprzestajemy. Dzisiaj ruszamy w drogę po kolejny milion i w tym celu podwyższyliśmy wartość Twojego kodu polecającego aż na miesiąc.

Podziel się swoim kodem ze znajomymi, a za każdy pierwszy przejazd nowego użytkownika otrzymasz 30 zł na swój kolejny przejazd.

Dowiedz się więcej: t.uber.com/milion

 

 

Wawka 2017-04-19 14:23
Witam kilka miesięcy temu spróbowałem pracy z Uberem.
Dla mnie to szkoda jest czasu zarobki marne i szkoda auta.
Lepiej jest iść do pracy na etat zarobisz 2 tyś to przynajmniej je masz.
A w Uberze trzeba odliczą prowizje 25 % później trzeba zapłacić podatek Vat i dochodowy do tego Zus .
To zostaje to w perspektywie kilku lat nie wystarczy na zakup nowego Auta lub naprawy.
Odradzam współpracę z Uberem
1. Przepisy w naszym kraju są nie jasne i kiedyś może się okazać że z tego tytułu trzeba będzie zapłacić duże kary.
2. Zarabia na tym tylko Uber ( Jakiś czas temu była próba protestu kierowców Ubera dotycząca podwyższenia stawek nie z tego nie wyszło).
3. Firma to korporacja że stanów która nie bierze żadnej odpowiedzialności za swoje działania.
Spółka która robi przelewy od Ubera znajduje się Holandii nie podlega pod polskie prawo. Ale kierowcy już tak każdy musi mieć firmę lub spółkę.
4. Media i dziennikarze przeważnie wypowiadają się pozytywnie o Uberze (Myślę że są to artykuły sponsorowane dziw mnie bierze że nikt nigdy nie napisał jak są marne zarobki).
5. Do tego Uber kłamie reklamując się że można zarobić do 8 tyś miesięcznie (Jeśli już to 8 tyś to jest utarg jak odliczyć koszty wszystkie podatki zusy paliwo naprawy amortyzacja auta zostaje może że 2 tys.
Za prace w nocy w święta itd.)
6. Wcale się nie dziwię że korporacje Taxi zwalczają Ubera to nie uczciwa konkurencja która wykorzystuje luki w naszym prawie do tego wykorzystuje też kierowców i okłamuje.
Zyskuje tylko pasażer bo tani przejazd ale czy tak jest ?
Też nie bo na tym tracą kierowcy innych firm i ich rodziny a co za tym idzie całe nasze społeczeństwo.

Podsumowując Zarabia tylko Uber w stanach bo od każdego przejazdu 25 % a koszty ma niewielkie.
Tarci każdy z nas
Dlatego odradzam każdemu pracę w Uberze Ja zrezygnowałem i nie zamierzam do tego wracać.

Pozdrawiam
7
Karol 2017-04-22 14:27
Uber Poland rozwija skrzydła, w Krakowie poszukują człowieka z niemieckim, czy słyszeliście o tym? W tej pracy sprawdza się powiedzenie, że każdy człowiek jest kowalem swojego losu. Ja lubią takie wyzwania.
1
Radek 2017-04-22 15:22
Jestem kierowca już około 6 miesięcy, zarobki przy okolo 70- 80 godzinach w tygodniu około 1400-1800 zł minus koszty ale, jest sposób na to żeby zarobić troszkę więcej i nie ma konieczności otwierania DG zacząłem w współpracę z uberpartnerem szczegóły na www.uberpartner.pl
Można się dogadać i sporo formalności odpada.
Pit 2017-04-22 23:31
Kurs hrywny 0,14 groszy a zatem Ukrainiec zarabiajac 1zl ma na ukrainie 7hrywien, z ukrainy przywiezie pelno jedzenia a mieszkanie wynajmuja i mieszkaja po 6 nawet 8 osob a wiec Polak nie bedzie pracowal bo mu sie nie oplaca Ukraincowi sie oplaca i tyle
Tytan 2017-04-24 06:56
Nie polecam współpracy z uberem. Zarobki marne. Samochód zajeżdżony. Przy tych stawkach na czysto zostaje ok 6 zł na godzinę. Wole pracować w mc donaldzie tam mam pewne 12 zł brutto na godzine. I nie muszę martwić się o naprawy samochodu zusy i działalność gospodarczą. No i 2 x więcej kasy niż w uber. Nue ma co się nastawiać. Jako kierowca ubera można czuc się nieudacznikiem finansowym. Jeździsz swiatki piatki a na czysto masz 100zl i to własnym samochodem:(
Zostaw swoją opinię o Uber Poland Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Uber Poland Sp. z o.o.