Uber Poland Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Uber Poland Sp. z o.o.

Kierowiec 2017-01-02 20:26
No to jak prawdziwa faceta byś się zachowała. Gazem w ryj i kopa w jaj.
Kolo 2017-01-02 22:43
Każdy kowalem swojego losu. Jak potrafisz sobie zorganizować pracę i minimalizować koszty to będziesz miał luz. Tak jak w każdym biznesie dobry szef ma efekty a słaby plajta. Firma jest ok. ale każdy musi orać żeby było dobrze tym bardziej jeśli masz auto w leasingu.
1
Goster 2017-01-03 00:32
Jestem praktykiem.
Jeżdżę dla Ubera 6 mies. i prowadzę statystykę każdego dnia.milem kursy do Modlina)lotnisko i terney pod Warszawa . Jezdze hybryda 4,9 l-100 km
WYNIKI :
sredni 1 przejazd to 12,60 zl dla mnie netto
stawka netto za godzine to 20,91 zl ( bez kosztow amortyzacji)

wykonalem 350 kursow
9
Goster 2017-01-03 00:50
zaloz arkusz Excell i wpisuj na biezaco koszty i przychody
Goster 2017-01-03 00:54
Mamy dwa zle zjawiska

1. kierowcy w spoldzielniach nie znajcy miasta + najczesniej Ukraincy
2. zmasownay atak taksowkarzy zarejstrowanyych w Uberurze+ anulowanie przejazdu bo pasazer sie nie pojawil '+ 10 zl
1
Kierowiec 2017-01-03 09:16
Co Ty gościu tu za bzdety sadzisz? Minimalizować koszty w jednoosobowej działalności gospodarczej polegającej na przewozach osób? Zamiast ON będę lał przepaloną fryture z domieszką spirytusu jak w TopGear? Zamiast płynu do spryskiwaczy, będę lał wodę... oby nie zamarzła bo zima. Zamiast oleju silnikowego, Kujawski... No i ile zaoszczędzenie? Twoją wypowiedź traktuje jako agitkę ubera. Ja trochę wiem o minimalizacji kosztów bo coś już w życiu robiłem i to z powodzeniem. Chciałem spróbować czegoś, w czym nie będę musiał polegać na nikim oprócz siebie. Ale to jest dno. Wy się lepiej wielki uberze pochwalcie jaką macie rotację. Bo tu trudno znaleźć jakąś wypowiedź kierowcy który by jeździł u Was od początku... teraz to się pewnie nagle kilka takowych znajdzie. Może Panie Maksymalizatorze Kosztów jakiś konkret. Jakaś kalkulacja. Ja po prostu mam swoje potrzeby, i mnie praca za 6-8 płn/h nie interesuje. Bo tyle to zostaje po kosztach wszystkich. Ja zrobiłem ponad 400 przejazdów w grudniu, mając 5 dni wolnego(całe święta, sylwester o nowy rok robota 16h przynajmniej). I stwierdzam że tu się zarobić nie da. I tyle.
23
anonim 2017-01-03 18:43
???? Zwrot kosztów mandatów? coś ty człowieku ? Na głowę upadłeś czy jak ? Może jeszcze będą cię chronić jak nietrzeźwy za kierownice wsiądziesz co ? Zastanów się. I nie dziwie się że tak odpisali. Głupie pytanie = głupia odpowiedź
4
Dajcie mi zapałki, a spale cały świat 2017-01-04 07:54
Tak Panie Taxi Anonim. Uber zwraca kary administracyjne nakładane przez ITD po waszych wystawko-kontrolach. W 3City to przeważnie się trudnią tym Panowie z korporacji Comfort. Korporacja ta jest znana z tego, że bardzo u nich dużo emerytowanych ub-eków, sb-eków, milicjantów, policjantów i pozostałej agentury. Mam znajomego w ITD, który mi powiedział że im nie w smak jest brać udział w tych transakcjach kontrolowanych. Ale jak już ktoś uprzejmie donosi, to oni muszą działać z urzędu.
10
SylwiaEcometras 2017-01-04 08:54
Witam,
firma Ecometras poszukuje do współpracy partnerów Ubera.
Oferujemy od 40 do 60 % obrotu jak również samochody marki Kia Optima i Hyundai Sonata w rocznikach 2013/2014. Samochody posiadają bezpośredni wtrysk gazu LPG w postaci płynnej.
SylwiaEcometras 2017-01-04 08:56
Witam,
firma Ecometras poszukuje do współpracy partnerów Ubera.
Oferujemy od 40 do 60 % obrotu jak również samochody marki Kia Optima i Hyundai Sonata w rocznikach 2013/2014. Samochody posiadają bezpośredni wtrysk gazu LPG w postaci płynnej.
Więcej informacji pod nr. telefonu: 505 04 08 04.
Piter 2017-01-04 11:12
Dziękuję za opinie,

jestem wyleczony z myśli o pracy w Uberz-e.

Pozdro
15
Dywersant 2017-01-06 00:19
A spodziewałeś się czegoś innego ?? Przecież nie dadza ci zarobić 5000 zł bo inni bys ie buntowali a sami by mało zarobili :-)
3
Fantom 2017-01-08 00:32
Widzę tutaj poruszano temat partnera 4W Drive z Krakowa i przyznam szczerze banda oszustow i naciagaczy nie polecam kompletnie tego gowna są mi winni wypłatę za cały tydzień jazdy dla nich , tydzień jazdy porysowanym ubitym autem które wynajmowali po to by przyklepywac ludziom ze to oni robili te szkody a później ściągać z nich kasę na naprawy to raz a dwa w tych [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wartych umowach jest napisane ze w przypadku spowodowania uszkodzenia auta obciążają kwota 500 zł , koledze ukradli 615 zł wiec radzę omijać szeroko tych pieprzonych złodziei wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a nie firma .
7
Kolo 2017-01-10 12:22
Super, że ktoś wpadł na pomysł takiej firmy. Jak jest konkurencja to rynek leczy się sam. Cwaniakom już dziękujemy. Inni chcą pracować a wiadomo, że konkurencja duża dlatego w grupie łatwiej wyrobić odpowiedni dochód, myślę że jak w każdym zawodzie trzeba lubić co się robi.
vin 2017-01-11 15:46
Sam jesteś głupi. Co ma mandat za wykonywanie usługi dla firmy z wątpliwą legalnością a picie i wsiadanie za kierownice? Mnie naprawdę nie interesuje że jeździsz nachlany kacapie
Fantom 2017-01-12 10:38
Szczerze to nie wiem jak się Twoje słowa maja do moich , kompletnie.
Kierowiec 2017-01-12 19:20
Ten Kolo to jest PR-owiec ubera. Stonowane chwalebne wypowiedzi, które zachowują pozory neutralności... ale niosące jasny przekaz. Uber cool.
driver 2017-01-13 01:58
Kim jesteście parą ?I robicie autoreklamę Ubera?
Kolo 2017-01-22 13:49
Uber jest na rynku niezbyt długo a już zrobił wiele dobrego. Cały czas się rozwijają i teraz poszukują ludzi ze znajomością rożnych języków do pomocy dla klientów, super,!
2
Ddd 2017-01-22 23:45
Niemozliwe fizycznie do zrealizowania to tak jakbyś do szkLanki wody chciał zmieścić 2.5 szklanki
Ddd 2017-01-23 00:21
Buhaha. Stary co ty za bajki piszwmesz?
Ekonimista 2017-01-23 08:05
Po pierwsze można jeździć i 50gr za km nic na tym nie zarabiając i dokładając do biznesu. Klientów będzie się miało mnóstwo. Jak przyjdą nowi kierowcy zleceń będzie mniej to jasne. Można tak w kółko. Klient wsiadzie w najtanszy przejazd. Nikt nienaklonuje ludzi i zleceń. Jakby najniższa stawką za km była 2 zł ludzie by jeździli bo mają kasę. No ale jak ktoś woli jeździć za paliwo i obiad no to jego sprawa:D uber zniszczył rynek cen a teraz płacz kierowcòw ubera ze 5 zł za godzinę zarabiają. Dokładnie tyle co cieć parkingowy w zeszłym roku. Od 2017r cieciu parkingowy zarabia 13zł na godzinę brutto. A kierowca ubera ma własny biznes za 5 zł za godzinę. To są fakty niewolnicy. Taksòwkarze was ostrzegali a teraz jesteście ździwieni? Było wziąć kalkulator do ręki i policzyć koszty zobaczyć ile zostaje na rękę i podzielić to przez przepracowaną ilość godzin. No ale siła sugestii ubera była silniejsza niż fakty z kalkulatora. No i macie za swoje leasing, kredyt, długi i 5 zł za godzinę.
8
Nowy Poznań 2017-01-23 11:11
Witam czy ktoś jeździ na Uberze a może nawet jest ktoś z Poznania jak to wszystko wygląda ? Jak jest naprawdę komu wierzyć ?
Jak zrobić by zarobić a się nie narobic 2017-01-23 11:53
ProstyTemat
Jak zaczalem liczyć to zawsze mi + wychodzi.. przykład 1 auto przy założeniu 200zl dn. 7dn×200 1400
1400 ×50 tyg= 70 000 teraz od tego 50% to zarobek kierowcy.. zostaje 35000 to dalej ok 3.5 tys mies nie robiąc nic.. nie wspomne juz o tym ze mozna spokojnie mieć 10 aut i mogą to być elektryki lub hybrydy..
1
marc 2017-01-24 02:26
bahahhahahaaaa
marc 2017-01-24 02:38
bahahhahahaaaa
Steve 2017-01-24 15:07
A czy Ty wziąłeś pod uwagę paliwo i leasing ?
1
Kierowiec 2017-01-24 18:57
Zależy jakie masz potrzeby kolego. Ta stawka 5pln/h to jest niestety prawda. Jeśli masz 300h czasu w m-cu to wyjdzie Ci po wszystkim między 1500 a 2000. Mi tak wyszło, i odpuściłem sobie. Jak masz mały ZUS, i jakieś auto w gazie, to może dostukasz do tego jakiś 1000pln.
3
instruktor 2017-02-01 02:19
Jak najbardziej się zgadzam. Uber = BIEDA
Wpierw kupiłem samochód i na etacie wynajmowałem znajomemu jeździł 4 miesiące dla dupków z ubera. Potem zakończył współpracę bo znalazł stałą normalną pracę. Ja jeździłem z doskoku czasem po 60h w tygodniu i głównie nocki. Wnioski
- samochód w 4 miesiące zrobił 20 000km po Poznaniu wiec opinie są z doświadczenia a nie z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> - przy przychodzie do firmy 5000pln minus podatki, koszty czyli paliwo, księgowa 150pln, zus 285pln samochód w gazie i bardzo mało palący bo mi wychodziło 5,7- 6,5 litra gazu w mieście zarobek 1800pln za półtora etatu.
Jak uwzględnić amortyzację samochodu za 50 000 to 10 000 wpłacamy reszta w leasing na 4 lata wychodzi 600pln co miesiąc minimum oczywiście samochód wyższej klasy używany.
Z zarobku 5000 na konto pozostaje 1200-1400pln na czysto. Jest to kwota za PÓŁTORA etatu.
Zarobki w Poznaniu przy łykaniu wszystkich kursów, szukaniu klientów i maksymalizacji zysków wszelkimi sposobami to 20-25pln na godzinę. I to przy wkładzie kasy 40 000 w samochód, instalację i własny czas.
Uber przerzuca koszty na podwykonawców i ten który pracuje dla niego dopiero po pewnym czasie się orientuje, że np. u mnie olej 230 pln, filtry 200 wymiana 50, serwis instalacji 100pln wraz z ratą za instalację 250pln, stuka mi przednie zawieszenie prawa strona komplet gum i końcówki drążka 300pln plus 100 wymiana, lewa strona przód z kolei drążek kierowniczy do wymiany łącznie 250pln.
Samochód ma 80 000 w tej chwili. Poznań zabija samochody przez bruk i dziury.
Po zakończeniu współpracy nie kupicie sobie innego samochodu z tej kasy co zarobicie. Syndrom przeżarcia pierwszego samochodu jest wpisany na stałe w tą działalność. To fajne mieć dodatkowe 2000 miesięcznie ale jak policzysz wychodzi ci, że zostaje najwyżej 1400pln za pracę non stop z pełną dyspozycyjnością.
Dodatkowe kwiatki to:
- Jak cię złapią a to robią i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] taksówkarze lub ujęcie obywatelskie to masz ze 2 lata sądów i oby uber był w Polsce jeszcze bo nikt inny ci nie pomoże. Dostaniesz wyrok jak nic. Jesteś karany.
- Jak będziesz miał wypadek z nie swojej winy a ubezpieczalnia się dowie, że miałeś poszkodowanych pasażerów bo nikt cie nie będzie krył szczególnie młodzież zachlana lub inni to masz przerąbane bo ubezpieczalnia wytoczy ci proces za oszustwo bo masz OC na os prywatną a nie zarobkowy przewóz osób
- Jak z twojej winy bądź, współwiny to masz przesrane a kwoty sięgają czasem kilkuset tysięcy jak gdyby ktoś miał być poszkodowany. Nikt tego nie pokryje a stan prawny jest taki jakbyś nie miał ubezpieczenia i dodatkowo kara z Ubezpieczeniowego Funduszu Gwarancyjnego. To od 4000 w górę nawet kilkanaście dla przewozów zarobkowych przy użyciu OC prywatnego.

UBER = BIEDA
uber umywa ręce od twoich kłopotów i co z tego, że może ci pomóc zapłacić za adwokata
Biorąc kurs bierzesz odpowiedzialność i ryzyko i jest to w Polsce NIELEGALNE

Naprawdę Szkoda Czasu. Lepiej zarobisz w Biedronce lub Lidlu
Po 8 miesiącach zawiesiłem firmę. Bye bye uber szukajcie jeleni gdzieś indziej
15
fantom 2017-02-01 19:05
Najlepiej wychodzą na tym Ci którzy Cie "zatrudniają" i pozwalają jeździć , banda prymitywów i złodziei mało , że [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zarabiasz to jeszcze Cie okradają na kasie i wycierają pysk argumentami , że to nie od nich zależne tylko od jakiejś góry, a z nich taka góra jak z koziej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trąba , pseudo biznesmeni wydali jakąś zasraną aplikację na smartfony to zrobili z siebie wielkich biznesmenów dopóki mi sił starczy to bede odradzał tego gówna bo sie tym zająłem w 100% i wyszzedłem na minus bo mnie okradli z pieniedzy ten cały 4 drive z krakowa z ta babą na czele , chyba babą
7
KOT 2017-02-03 11:53
Idziesz do lokalnej pizzerii pracujesz po 10h/dobe masz 9zł/h + 2.50 od dostawy + ew. napiwki czyli przynajmniej jakieś 140/180zł/dzień -paliwo 30zł wychodzi 110-150zł/dzień z napiwkami za pracę bez stresu że ktoś Cię pobije, zniszczy Ci samochód czy też ITD się na Ciebie zasadzi. Praca mało rozwojowa ale za to bezstresowa i mało skomplikowana. Oczywiście co dla niektórych biznesmenów wozić pizzę to ujma na honorze że to niby praca dla emerytów czy młodych bez doświadczenia na rynku pracy, więc dalej myślcie że zarobicie miliony w Uberze, bierzcie kredyty, leasingi i kupujcie nowe auta żeby nabić kieszenie Amerykanom. Ludzie zacznijcie używać własnych rozumów a nie słuchać mózgopraczy z Ameryki którzy żyją w świecie oderwanym od rzeczywistości. Kierowcy z Pizzerii czytają to i się śmieją z tych dorobkiewiczów co nabrali leasingów i teraż muszą dymać święta, weekendy, nocki 24/h za 5zł/h
6
Mm 2017-02-03 22:43
Zaufaj sobie ludzie dziwne brednie piszą i z jednej i z drugiej strony a tak naprawdę to ty jesteś ważny i tylko od ciebie zależy co chcesz robić i osiągnąć i pamiętaj jak sam sobie nie pomożesz to nikt ci nie pomoże . To ty jesteś zawsze najważniejszy w tym całym życiu
2
Daro123 2017-02-04 15:37
Chcę zacząć współpracę z UBER-em poprzez spółdzielnie Ecoxpress (jazda własnym samochodem) , niestety czytając hate'y a z drugiej strony mega chwalebne opinie nt. UBER-a ciężko sobie wyrobić jakąkolwiek opinie. :(
Maciej 2017-02-04 20:03
18 - 22 zł/h + w zimę mniej (nie opłaca się jeździć, bo samochód więcej pali) , jak policzyć amortyzację auta to wychodzi na to, że nie warto w ogóle się w to bawić, bo więcej jest roboty i zachodu niż zarobku. Piszę to bo właśnie zakończyłem współpracę z UBERem (7 msc. próbowałem zoptymalizować działalność tak żeby się to opłacało - nie udało mi się). UBER sponsoruje artykuły na wp/onecie/bankierze itp. żeby nagonić sobie kierowców. Auto nabija kilometrów co miesiąc każda naprawa sprawia, że cały miesiąc idzie w plecy (bo zarobki są niskie). Do tego nieprzeciętnie duże ryzyko związane z działalnością gospodarczą w wątpliwej formie i ewentualne nieprzyjemności związane z taxówkarzami. Przychody w wysokości 5k, a na rękę zostaje 1850 zł jak policzysz, że auto zrobiło 5 k kilometrów i musisz dolać oleju, płynu, a najgorzej jeżeli cokolwiek naprawić to zostaje Ci wielkie g*
6
Alek 2017-02-05 19:01
Czy Uber potrzebuje aktualnie konsultanta z językiem włoskim, wiem że kiedyś rekrutowali? Dobrze że takie firmy powstają. Konkurencja na rynku to tylko korzyść dla klientów!!
OUTLANDER 2017-02-05 19:50
Pierdoły sadzisz, JAKO UBER PISZ SWÓJ NICK UBER A NIE Good.
vivi 2017-02-06 12:21
10/h na tydzień i 700 zł czyli 70zł/h to dwa razy tyle co obiecuje Uber. Jesteś żałosny i powinieneś dostać w trąbę za takie jawne naciąganie naiwniaków.
Ja daje Uberowi ze dwa może 3 lata w Polsce i się wycofają tak jak to zrobili na Węgrzech. w każdym mieście będzie po 1 góra 2 kierowców. Szkoda tylko że wciąż łapią frajerów którzy muszą się przekonać na własnym grzbiecie bo zamiast czytać co jest napisane wolą słuchać tych opłacanych cwaniaczków. Ja z Ubera nie korzystałem ani jako klient ani jako kierowca bo kupiłem samochód za własne ciężko zarobione pieniądze i nie będę go dobijał po to żeby jakiś szemrany "byznesmen"na tym zarobił.
5
Janosik 2017-02-09 11:13
Z każdym z kim rozmawiam czy jest to kierowca Ubera czy pasażer to każdy jest zadowolony, a jedyną zrzędą w tym temacie s [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ze środowiska taxi. Bardzo rzadko zdarza się żeby kierowca taxi nie robił jakiegoś przewału, jak nie pompki to zmniejszanie średnicy koła, albo inne cuda. Dla przykładu: miałem imprezę firmową, przyjechało 7 taksówek z tej samej korpo-zdziercy, przejechaliśmy kilka kilometrów i na końcu 7taksówe i 7 różnych rachunków gdzie skrajna różnica to 26zł. Jęczą bo mieli monopol na przewóz i nie jest im na rękę jakikolwiek rozwój przewozów. Taksówkarz zawsze jęczał i zawsze będzie jęczał że ma mało bo kiedyś ukradł 8-10tyś teraz tylko 4-5tyś więc bieda. Powinna się pojawić jakaś sekcja policji kontrolująca tych zdzierców i zabierać im prawko dożywotnio za oszustwo.
4
killa 2017-02-10 14:00
Miłej roboty w Lidlu i Biedronce, niemoto
Kierowca 2017-02-11 01:05
Chce zająć sie jazda dla ubera czysto jako praca dorywcza pracuje od poniedziałku do piątku po 8 godzin zarabiam 2500-2800 netto weekendy mam wolne chciałbym się podłączyć pod kogoś żeby nie zakładać działalności auto mam firmowe z rodzinnej firmy , w aucie nie interesują mnie naprawy oc ac nic ... wsiadam jadę jedyne co to płace za paliwo z tym ze dwa tankowania do pełna mam gratis do auta proszę o komentarze czy warto
Uber 2017-02-14 20:26
Buahaaaaahaaa
Kvazzi 2017-02-15 02:16
Nie oplaca sie za te stawki. Sporo kierowcow juz dawno porezygnowali. Zostaja ukraincy i nowi ktorzy mysla ze sie dorobia. Przez to ani oni ani taksiarze nie zarabiaja. Zarabia uber i klient bo jedzie taniej. Chcesz to mozesz zaczac i zobaczyc. Tylko znajac zycie to zorientujesz sie ze to nie trybi jak przyjda pierwsze naprawy samochodu albo kontrola ITD(mala szansa ale zawsze). Ryzyko i odpowiedzialnosc duza. Poszukaj jakiejs innej roboty nawet na ciecia na parkingu. Pieniadze te same a spokojna glowa i duuuuuzzzzooo wolnego czasu.
5
Zielonyuber 2017-02-15 10:27
Cześć wszystkim . Poniżej wkleiłem ofertę pracy w uber. Powiedzcie mi jak to wygląda? Czy można tam pracować po 8 godzin dziennie, od pn do pt i zarobić te gwarantowane 3,5tys. Oraz mieć umowę o pracę? Jestem kompletnie zielony w temacie ubera więc proszę o.wyrozumiale odpowiedzi i szczere. Dzięki

Przyjme do pracy osoby na aplikacje uber (select Nowosc w miescie wroclaw)stawka godzinowa 12zl(140zl dniowka) na reke lub stala pensja 3500tys.praca 12/12 12/24 8/16 mozliwosc pracy na umowe zlecenie jak i bez dla osob zdecydowanych umowa o prace(caly socjal wtedy odprowadzam,rmua do pobrania co miesiac od ksiegowej)auta jakie posiadam to fordy focucy jak i priusy oraz auta 9 osobowe.realnie 3500netto na reke.zapraszam osoby zdecydowane do kontaktu.
Pułapka średniego ( czyli ch******) rozwoju 2017-02-15 17:54
Powiedzcie mi jakim cudem ludzie w PL będą jeździć uberem, jak z taksówek to Polacy korzystali co najwyżej do 1989 r.... - swoją drogą niezły paradoks co nie?:) A teraz hasłem: "chodźcie, może zamówimy taksówkę, może weźmiemy taksówkę" to można tylko kogoś wystraszyć Hahahaha!:)
Nie 2017-02-16 09:20
Nie...
1
Nick 2017-02-16 13:25
Jasne, trzeba lubić co się robi ale ze świadomością, że nie "jedzie się po bandzie" i na granicy albo poza granica obowiązującego prawa. Tu jest kwestia złapania biedaka kierowce i niech z reszta problemów sam sobie radzi - potrzeba jest posiadanie uprawnień na przewóz osób i rzeczy a nie tak jak tłumaczą, że nie nie potrzeba. Takich nieświadomych albo z wypranymi mózgami widać jest dużo, a później zdziwienie i problemy. Na co liczycie, że wam prawnik z Ubera pomoże ?? A w czym, w złamanych zasadach ???
3
KOT 2017-02-17 20:06
Nie daj się wkręcić w te farmazony, zauważ że już nie obiecują po 8-9tyś bo nikt się na to nie łapał, teraz 3500 bo wygląda bardziej realistycznie. Pojeździsz miesiąc i dostaniesz 1500 bo powiedzą Tobie że a i owszem 3500 ale jak zrobisz 15000 obrotu albo będziesz musiał zapłacić z tego za wynajem auta, ew. jakiś inny patent żeby Cię oszukać. Oczywiście pójdziesz szukać dalej a oni będą próbować złapać następnego frajera na ten sam trik... i tak co miesiąc.
3
prezes 2017-02-19 14:32
Pracowałem 2 miesiące w uberze,zarobisz 8,5 zł na godzinę netto(na czarno oczywiście) w spółdzielni.Mandaty.itd,urząd skarbowy,zus wszystko to twoje ryzyko.Uber i spółdzielnia nie ryzykuje niczym.Podobno w Chinach mają więcej.Jedna wielka ściema
2
Kuba 2017-02-23 09:38
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, każdy kto prowadzi działalność własną czy jako agent ponosi ryzyko. Walka z kosztami to podstawa każdej działalności.
AstraLPG 2017-02-23 13:54
Ktoś napisał, że firma jest dobra tylko kierowcy niegospodarni. To nie prawda. Jeździłem Astrą Classic 1.4 90km LPG w weekendy 12 godzin w nocy (piątek, sobota), 8h w niedzielę i wcale dobrze nie zarabiałem. Sam naprawiałem samochód(choć nie było czego, bo się nie psuje, olej, uszczelki, filtry), a ubezpieczenie, żeby było tańsze na tatę. Nie da się bardziej ciąć kosztów. Za miesiąc nigdy nie wyszedłem na czysto więcej niż 1200 zł. To lepiej pójść na najniższą krajową niż tyłek nadstawiać, bo umowa z Uber jest taka, że oni na nic nie biorą odpowiedzialności (oni tylko kojarzą klienta z nami). Biorą za to 25%, czyli ja za przejazd zarabiam po odjęciu kosztów mniej niż oni. Jeździłem we Wrocławiu od 08.2016-01.2017. W wakacje praktycznie nie opłacało się jeździć chyba, że był jakiś koncert (w tygodniu to wręcz się traciło). Czasami blokowali konto, bo nie zdążyli przez cały tydzień zaakceptować świeżego przeglądu technicznego. Po zasypaniu ich wiadomościami, po 8 h włączyli konto bez przepraszam. Generalnie jeśli jest jakiś problem to go nie rozwiążą. Od stycznia czy lutego 2017 zmienili stawkę minimalną za przejazd było 8 zł, jest 10 zł. Ja jeździłem przy stawce 8 zł czyli dostawałem 6 zł (bo 25% prowizji Ubera). Od tych 6 zł muszę zapłacić podatek i paliwo. Takich kursów było minimum 25%. Oczywiście w piątek i sobotę między 21-22.30 i 1-3 był spory ruch i sporo mnożników. Ale liczby mówią same za siebie, dużo nie zarobiłem.
Czuję się oszukany przez piękne reklamy i hasła, bądź swoim szefem i zarabiaj. Nie polecam!
Zostaw swoją opinię o Uber Poland Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Uber Poland Sp. z o.o.