Uber Poland Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Uber Poland Sp. z o.o.

Kolo 2017-06-19 22:49
Czy słyszeliście o propozycjach zmian dotyczących Ubera-a?
1
CHecheszki z złotówy :) 2017-06-21 13:42
Widzę, że złotówy piszą większośc komentarzy, w tym tez gdzie jeździli i się nie opłaca bo 6 zł za godzinę :)
Jestem kierowcą ubera i czekam aż złotówy się popłaczą, gdy Uber będzie w 100% legalny :)
Zarobić się da i to ładnie, ale trzeba jeżdzić a nie stać na wylogowaniu w krzakach :)
Jeżdżąc dla kogoś wynajmowanym autem niespecjalnie bo wychodzi 9-10 zł na godzine do ręki ( 6 zł ? hahahah dobry tekst złotówy ) ale podpiąć się pod kogoś swoim autem już jak najbardziej bo stawka wychodzi i 20 zł na czysto. Działaność ok, ale zarobkowo gorzej gdy ma się pełny ZUS choć z 3 do ręki zostaje za około 200h pracy więc nie jest źle.
Taksiarze tylko strzelają sobie w stopy tym co robią i psują i tak już fatalną opinię o sobie :)
Pozdrawiam serdecznie kierowców Uber i pasażerów naszych i czekam na pianę taksiarzy :)
19
Atruista 2017-06-21 16:05
Tak, podobno każdy kierowca będzie musiał być faktycznym właścicielem auta którym jeździ. Poza tym każdy kierowca będzie musiał mieć działalność.
3
Panzer 2017-06-22 01:59
Gratulacje kolejny bialy murzynek. Z tego co piszesz to miesiecznie robisz ponad 320h. Z kwoty podanej przez Ciebie na reke pewnie zostaje 500/600zl. tygodniowo. Idz lepiej do biedry na kase wiecej zarobisz i bedziesz maial socjal hehehe.
1
Kolo 2017-06-22 22:55
Jak to jest z tymi samochodami w firmie Uber? Korzystam z usług firmy a czasami z taksówki i uważam , że wolny rynek najlepiej uzdrowi tą działalność. Wiele branż w gospodarce ustabilizowało się jak wszedł wolny rynek.
młody 2017-06-27 17:53
Dostałem propozycję pracy w uberze za biurkiem. Coś możecie powiedzieć na ten temat?
Adas 2017-06-28 03:00
Panowie i panie stworzylem aplikacje NoAkcyza mozna na niej kupic litr wodki za 10 zl a paczke paierosow za 5 zl mozecie wystawiac nawet komentarze co do dostawcow i nie przejmujcie sie ze wszyscy mowia ze to nielegalne ( w sumie spoko ja sie nie boje najwyzej dostawca dostanie mandat albo pojdzie siedziec).... Ci na gorze powiedza napewno tak jak w sprawie ubera ze to sklepy nie chca konkurencji a trzeba isc za postepem techniki.... wlasnie przygotowywuje druga aplikacje paliwaonline...
13
lorak001 2017-07-02 23:32
Jestem kierowcą Uber od grudnia i choć kokosów faktycznie nie ma, praca bywa bardzo ciekawa, ludzie również, a do najcięższych nie należy. Zarobek zależy w jakich godzinach się jeżdzi, i to bardzo. ZObacz tu pierwsze wrażenia z początków z aplikacją UBER
http://umyslmilionera.pl/2017/01/31/pierwszy-miesiac-jako-kierowca-uber-wrazenia/
1
Kolo 2017-07-05 12:48
Czy zmiany jakie są proponowane mogą ulepszyć pozycję Ubera czy wprost przeciwnie? Pytam ponieważ przymierzam się do [podpisania umowy z firmą i to może być ważne.
pieczywo 2017-07-06 13:55
Takich firm jak Uber jest 20. Umocni, nie umocni to i tak stawki w Uberze będą na granicy opłacalności bo to nie ich samohody jeżdżą. Oni tylko biorą prowizje. Jeśli komuś się nie uda i rozwali sobie auto to za 2 dni znajdą kolejnego kto będzie dla nich jeźdżił.

W Warszawie 3/4 kierowców to Ukraińcy, a 80% kierowców pracuje nie dłużej niż 2 miesiące...

Tak czy siak zawsze można spróbować.
1
qwerty 2017-07-11 12:56
Nie polecam. Oprócz ceny przejazdu, za każdym przejazdem pobierają dodatkowo 5 zł z konta tytułem trudnym do zdefiniowania ( w poleceniu tytuł - pojawia się wiele wnoszące do sprawy info: uber).
|. Myślimy, że zapłacimy np. 10 zł, do tego po sprawdzeniu konta okazuje się, że pobrano dodatkowo 5 zł, a co za tym idzie faktycznie przejazd kosztował 15 zł. Czasami może wyjść drożej niż taksówką. Ukryte opłaty. Oszustwo i naciąganie ludzi!
8
Viovita 2017-07-13 17:12
Witam, niestety posiłkuję się wiedzą z opinii, które Państwo przedstawiacie tylko z okolic Warszawy a jestem z Katowic, ale może skoro to jeden UBER to nie będzie to miało znaczenia skąd. Znalazłam ogłoszenie na Śląsk o współpracę z nimi na warunkach 45% od obrotu, dają nowy samochód z ubezpieczeniem i kartą paliwową Orlen, umowa na minimum 7 dni, wymagane minimum pracy to 58h tygodniowo i odprowadzenie do tego 80pln tygodniowo, wystarczy tylko "bycie kierowcą" na umowę zlecenie lub kierowcą z działalnością. Czy to tak pięknie wygląda czy istotnie można w ten układ wejść jak się ma ochotę do pracy a nie do stania w krzakach? co zostało tu gdzieś w komentarzach wspomniane ;) Z góry dziękuję za pomoc w ogarnięciu tematu.
2
grgrgr 2017-07-14 00:52
nie polecam nie da sie zarobic
2
Koloseum 2017-07-14 08:23
Nie mogę zrozumieć jednej rzeczy, Uber ciągle ma klientów ale narzeka.
Uberek 2017-07-17 00:19
Co złotówo ?? Myślisz , że kłamstwem coś zdziałasz??
6
Obserwator 2017-07-19 08:32
Widzę, że Uber tak się rozwija że aktualna lista ofert pracy dla kierowców w całym kraju jest bardzo długa ! Zastanawiam się co się zmieni i co z tego wyniknie?
Była fanka Ubera 2017-07-26 19:10
Na początku Uber to był dobry, działający, czysty samochód i pachnący Pan lub Pani. Teraz rozklekotane stare auto, w którym coś piszczy i przerywa oraz nieciekawie pachnący Pan, który na dodatek nie wie jak jechać... taka sytuacja, już nie pierwszy raz...Trochę wstyd drogi Uberze.
1
Loluś 2017-07-28 11:15
Wszędzie mogą być odstępstwa, nikt nie jest w stanie kontrolować każdego pracownika cały dzień!! I tu dokładnie widać jak niektórzy nie dbają o opinię firmy w momencie takich zawirowań, mogących zachwiać stabilność firmy wypracowaną przez dużą grupę ludzi!
Realista 2017-07-28 23:51
I trzeba wiedzieć jeszcze coś o takiej małej sprawie jak amortyzacja, która cię zje.
Uberowiec 2017-07-28 23:57
A świstak siedział i zawijał w sreberka.......
2
ube 2017-07-29 14:58
Witam, jeśli chodzi o zarobki uber ja znalazłem ciekawą opinie, która po mojej przygodzie z uberem jako kierowca oddaje całkowicie obraz rzeczywistości(usunięte przez administratora)
2
Kolo 2017-07-31 21:56
Wielu taksówkarzy oraz kierowców Ubera narzekają ale nikt nie odchodzi!
Tomek ma domek 2017-08-01 16:08
Podaj proszę jeszcze raz ten link bo został usunięty a było tam kilka mądrych rzeczy.
Tomek ma domek 2017-08-01 16:09
Podaj proszę jeszcze raz ten link bo został usunięty a było tam kilka mądrych rzeczy.
5
Uberek 2017-08-03 19:21
Witam,ciekawe opinie o ubierze można tu wyczytać.Jestem kierowcą ubiera w Krakowie i nie narzekam.Tak zmiany po 12 godzin ale można w tym czasie i do domu podjechać i sprawy pozałatwiać.Zarobki? jeżdżę na % i tygodniowo poniżej 1000 nie schodzę a podobno sezon martwy bo wakacje.Kasa się zgadza,ludzi się poznaje,autko nowe.Nierozumiem po co w waszych wypowiedziach tyle jadu.pozdrawiam normalnych
7
Piwek 2017-08-06 10:03
witam.pracuję jako taxi w wawa od 4 miesięcy. nie jestem wrogo nastawiony do Ubera bo twierdzę że to Państwo traci i to ono powinno walczyć z szarą strefą. Ja muszę płacić ZUS skarbowy pilnować dokumentacji tupu taksometr terminowe płacenie zus skarbowy bo.... KARA na zmienie robie od 200 do 300 km . zużywa się wszystko dosłownie po kolei a auto mam dobre. to są koszta . życia rodzinnego nie ma bo PRACA bo trzeba ZUS i US zapłacić i na naprawy auta zarobić.
widzę jak często goście w firmowych autach a teraz ukraińczycy jeżdżą i nie majà obowiązków wobec państwa i kary mają gdzieś i posty gości od ubera tyu czego chcecie od nas to mnie zalewa. Zainwestuj w swoje to zobaczysz o co chodzi a nie cudzym autem jezdzis i kosztów nie masz ani odliczeń bo przy 1 aucie na VAT się w ogóle nie opłaca . pokaż że jesteś taki kozak i zarobisz na rodzinę i odłożysz a nie się dziwisz. POstaw sìę z2 strony . i tyle.
2
Jeździłem uber 2017-08-11 10:43
Nie opłaca się jeździć na uber. Konkurencja raczej dla MPK niż taxi. Jedyne co może ratować to mnożnik, w trakcie którego nikt nie zamawia bo w tedy każdy albo idzie na autobus, albo dzwoni po taxi.
Jeżdżenie w dzień stawka 1,3 - jeździsz w nocy 1,3 (taxi ma 2 taryfę która rekompensuje zarwaną noc), wyjazd poza miasto dodatkowo dostaje się 10 zł śmiech na sali.
Jeśli ktoś wiąże z tym swoją przyszłość i jeszcze nie zaczął to niech weźmie sobie do serca to, że na tym nie zarobi - a jeśli myśli o wystawieniu swojego auta to w ogóle niech zapomni, ponieważ auto zniszczy i zarobi może 5 zł za godzinę ( wystarczy na miskę ryżu), a kupując wodę dla darmozjadow którzy myślą że są klientami wyjdzie jeszcze na minus....
4
Paweł 2017-08-11 11:09
Czego oczekujesz od najtanszej usługi?
Na poczatku kierowcy mieli swieże samochody ale po czasie tozumieją że przy tak małych stawkach nie ma za co ich naprawiać
4
Mamba 2017-08-11 20:29
Wcześniej taksówkarze zawsze strasznie narzekali teraz kierowcy z Ubera. Czy to jakiś sposób na klientów? W tym zawodzie kokosów nikt już nie zarobi, jedynie na normalne życie.
Gosia 2017-08-17 15:50
Kochani dziś zablokowałam kartę ponieważ z mojego konta znikały pieniążki. Płatności były za granicą w Holandii. Oczywiści pobierał pieniądze Uber. Uważajcie !!!!!!!!!!!!!!!!!
3
Kolosek 2017-08-17 22:28
Sadzę, że to czysty przypadek ta sytuacja z kartą. Nie oskarżajcie od razu Ubera-a problemem z kartą,
Karol 2017-08-18 14:30
Ten Uber to jakaś porażka jest. Pracowałem cały lipiec i zarobiłem 1600 złotych. ... Na spotkaniu bajki o 3-4 tysiącach. Szkoda czasu.
5
Karol 2017-08-18 14:31
Ten Uber to jakaś porażka jest. Pracowałem cały lipiec i zarobiłem 1600 złotych. ... Na spotkaniu bajki o 3-4 tysiącach. Szkoda czasu.
4
nick 2017-08-18 15:02
Czy to naczy że to jeszcze istnieje? Dlaczego tak sie znęcacie nad tym Uberem? Jeśli ktoś chce jeździć a to ile zarabia, czy jest zarejestrowany i czy praca którą wykonuje jest legalna nie jest dla niego istotne to niech jeździ, a kto mu zabroni.
1
Nikodem 2017-08-20 23:14
Odradzam prace w tej fimię. Zarobki kiepskie nie ma Cię w domu a praca po 20h. Człowiek niewyspany. Przydały by się tachografy kierowcom ubera bo usnął za kierownicą w tej firmie b łatwo
5
taxi kraków 2017-08-21 03:21
No i co tam rekiny biznesu? chcieliście wydymać freda a tu fred wydymał was!! .Teraz już mam nadzieje rozumiecie dlaczego legalna taxi musi kosztować 2-3 zł za km.?
6
Kuba 2017-08-21 09:49
Czasy , że taxi to był świetny biznes już dawno minęły. Taxi czy Uber to najnormalniejsza praca często na własnej działalności. Wiem jedno, że jak jest konkurencja to klienci wygrywają ponieważ stawki przynajmniej nie wzrastają. Jeszcze trochę a będzie spokój.
Tom 2017-08-25 16:29
Raz na ruski rok skorzystałem z taxowki licencjonowanej aby kierwca zawiózł mnie z Goclawia na Metro Marymon. 40 min później odjeżdżal mi Bus do innego miasta wiec zalezalo mi na czasie (o czym kierowca wiedział). Mily Pan wywiozl mnie prawie za miasto (wylotowka w strone Modlina) mijacac prawie McDonadls , kiedy sie zapytałem, gdzie on mnie na litość Boską wiezie. Jakie jego bylo zaskoczenie ze nie skręcił tam gdzie trzeba i zaczal mnie przepraszac energicznie zwracając pod moją komendę.Jakie bylo moje zaskoczenie ze ten licencjonowany baran nie skrzysta z cholernego Google Maps skoro nie wie jak dokladnie sie kierować, wiec w między bajki mozna sobie wstawic te historyjki o licencjach, topografi kiedy zawodów taksowkarza został wpisany do tzw. wolnej listy zawdowo. Wole tysiac razy bezduszna apke Ubera która wskaze gdzie jechać na moich oczach, gdzie jest zapisana historia przejazdów i wiem ze bez wzgledu na wszystko, na trasie mnie tam nikt nie oszuka.
4
Bodzio 2017-08-25 22:42
Uber Poland z całą pewnością nie ma najlepszego okresu w swojej karierze ale generalnie tak bywa raz lepiej raz gorzej. Wolny rynek w gospodarce to najlepsze lekarstwo. Jestem pewien, że firma stanie na prostą i będzie można powiedzieć coś przyjemniejszego.
Były 2017-08-26 04:21
Nie da sie zarobic przy 1.30zl za km. Zeby miec obrot przychod 1500 tygodniowo musialem srednio spedzic 50 godzin tygodniowo za kierownicą. Odlicx od tego zus podatek vat 8% ubezpievzenie naprawy mandaty paliwo na czysto z tego wyjdzie moze 600 zl tygodniowo na reke. W tym czasie robisz co tydzien srednio 1500km co chwila hamujac i przyspieszajac w ruchu miejskim. Samochod po kilku miesiacach pracy w uber to zajechany szrot a tymvzasem zarabiasz tyle aby przezyc i uskubac sobie grosza na naprawy i co pare lat kupic mlodsze auto aby je zaraz zaj...ac w uberze. Tak jak ktos napisal poczatkowe stawki wprowadzone przez ubera tj 1.50zl za km i 10% prowizji dla ubera byly jeszcze w miarę uczciwe natomiast stawki ktore sa teraz 1.30zl za km i 25% dla ubera to jest wykorzystywanie biednych ludzi ktorzy nie maja co ze soba zrobic bo nie maja pracy. Zajezdzaja swoje auta i ryzykuja swoich zyciem i zdrowiem jeżdżąc po 50 godzin tygodniowo za miche z ryzem. Nie polecam ubera, radze sie raczej wykształcić zdobyć jakis zawód bo uber to zwykle wykrzystywanie na niezaradnych ludzi. Gdyby uber mial jakikolwiek szacunek dla ludzi zostawilby stare stawki a on chce wyssac ostatni a kroplę krwi z kerowcy. Ps taksowkarze maja racje 1.3zl za km to bankructwo do pierszej wiekszej naprawy wypadku stluczki o co jezdzac po 50 h tygodniowo w ruchu mejskim nietrudno. Chcecie miec dobra robote zdobedzcie normalny poyrzebny na rynku zawod . Uber to kiepski pomysl na życie.
4
Były 2017-08-26 04:22
Nie da sie zarobic przy 1.30zl za km. Zeby miec obrot przychod 1500 tygodniowo musialem srednio spedzic 50 godzin tygodniowo za kierownicą. Odlicx od tego zus podatek vat 8% ubezpievzenie naprawy mandaty paliwo na czysto z tego wyjdzie moze 600 zl tygodniowo na reke. W tym czasie robisz co tydzien srednio 1500km co chwila hamujac i przyspieszajac w ruchu miejskim. Samochod po kilku miesiacach pracy w uber to zajechany szrot a tymvzasem zarabiasz tyle aby przezyc i uskubac sobie grosza na naprawy i co pare lat kupic mlodsze auto aby je zaraz zaj...ac w uberze. Tak jak ktos napisal poczatkowe stawki wprowadzone przez ubera tj 1.50zl za km i 10% prowizji dla ubera byly jeszcze w miarę uczciwe natomiast stawki ktore sa teraz 1.30zl za km i 25% dla ubera to jest wykorzystywanie biednych ludzi ktorzy nie maja co ze soba zrobic bo nie maja pracy. Zajezdzaja swoje auta i ryzykuja swoich zyciem i zdrowiem jeżdżąc po 50 godzin tygodniowo za miche z ryzem. Nie polecam ubera, radze sie raczej wykształcić zdobyć jakis zawód bo uber to zwykle wykrzystywanie na niezaradnych ludzi. Gdyby uber mial jakikolwiek szacunek dla ludzi zostawilby stare stawki a on chce wyssac ostatni a kroplę krwi z kerowcy. Ps taksowkarze maja racje 1.3zl za km to bankructwo do pierszej wiekszej naprawy wypadku stluczki o co jezdzac po 50 h tygodniowo w ruchu mejskim nietrudno. Chcecie miec dobra robote zdobedzcie normalny poyrzebny na rynku zawod . Uber to kiepski pomysl na życie.
2
Dominika 2017-08-28 10:09
Chętnie dowiemy się więcej o Waszych doświadczeniach z pracy w Uber Poland oraz opiniach, jednak bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Przypominam, że wszystkich użytkowników obowiązują zasady regulaminu. Zależy nam na tym, by osoby, które odwiedzają wątek m.in także dzięki Waszym wpisom mogły dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Uber Poland. Merytoryczne, zgodne z regulaminem opinie będą w tym najbardziej pomocne.
tomcwa3 2017-09-05 18:35
Hahahah jak śmiesznie czyta się takie komentarze. Jesteś z Wawa Taxi? Grosik? Zanim zacząłem jeździć poczytałem sobie i faktycznie takie komentarze mnie odstraszały. Jednak się skusiłem, no bo lubię jeździć autkiem i poznawać ludzi. Zarobki? Czas pracy? Ktoś pisał, że jak w biedronce. Nie, co najmniej dwa razy większe a nie nosisz towaru tylko jeździsz furką, gdzie Ci nawigacja pokaże :) I widać kto pisze takie komentarze - taksówkarze. Stoicie ciągle i "za tyle to ja się nie ruszam". Jeżdżąc w Uberze kursy są non stop. Bez przerwy. WIęc nawet jeśli stawka jest niska, to jeździsz cały czas i zarabiasz więcej niż w taksówce, to jest ta różnica. Koszt dojazdu? Aplikacja łapie Ci pasażera, do którego masz najbliżej czyli dojazd 1-3 km. Przez ostatnie 3 miesiące nie czytałem komentarzy bo jeździłem i ZARABIAŁEM PIENIĄDZE, wiecie co to znaczy? Nie stałem, nie naciągałem, wszystko jest przejrzyste i fajne. Nie to co Wy, blokowanie aut, obelgi, frustracja. Rozumiem ale trzeba się pogodzić, również możecie jeździć, ja sobie specjalnie zrobiłem licencję na przewóz osób, żeby mieć spokój. Koszt 240 zł za egzamin + psychotesty i badania lekarskie. Tym się różnicie a gadacie na Nas jakbyśmy byli jakimiś złodziejami. Podatki? Każdy kierowca musi mieć działalność gospodarczą. Tonący brzytwy się chwyta i dobrze, również bym tak robił ale jeżeli nie potrafisz wygrać z konkurencją to się do niej dołącz albo zginiesz. Prosta stara zasada. PS: piszę teraz, bo autko w warsztacie :)
3
Olek 2017-09-06 13:04
@tomcwa3 W zupełności się z Tobą zgadzam. Skończyły się czasy, że stali na postoju i jednym kursem zarabiał sporo kasy. UBER jest wszędzie, krótko sie czeka i do tego rachunki są całkiem przyzwoite na każda kieszeń. Już zapominamy, że niedawno taksówka to trochę jak luksus.
2
Henry 2017-09-08 19:55
Macie zawsze wakaty, dlaczego? Taka duża rotacja? Znalazłem odpowiedź bo zatrudniłem się jako kierowca.
Przez tydzień (wyjeżdżone ponad 60 godz.) zarobiłem 1600 zł. brutto, z tego: za wynajęty samochód po prawie 100 zł/ dzień oddałem 700 zł, za paliwo zapłaciłem 600,- zł a reszta dla mnie. Kurde aż 300 zł. To miesięcznie wychodzi 1.200,-Majątek!!!! Dlatego zakończyłem przygodę z wami, bo tak naprawdę tylko desperat będzie jeździł nocami po 10 godzin, brał odpowiedzialność za zdrowie i życie pasażera za tak żenująco niskie wynagrodzenie.
Gdyby doszła do tego umowa i potrącany byłby ZUS to można powiedzieć, że macie darmowy personel pracujący za "łyżkę ryżu"( może w naszych realiach bułka i kefir). Naiwnych nie brakuje. Jestem bardzo rozczarowany. Jako pracodawcy daję minus za żerowanie nie biedzie ludzi często bezrobotnych i kapitalistyczny wyzysk.
3
Człowiek 2017-09-11 21:17
Wszędzie brakuje ludzi do pracy to mnie nie dziwi , że Uber też potrzebuje kierowców. Czy sytuacja w firmie poprawiła się troszkę? Teraz idzie jesień to będzie więcej klientów, więcej zarobku. Ostatnio jakoś tak mało piszecie?
bankrut 2017-09-16 06:39
Nie wchodzcie w to gówno!!!!! mnie złapało ostatnio ITD. dostałem kare 10000!!!!! Uber nic mi nie zwrócił. Uber to oszusci i złodzieje !! żerują tylko na naiwnych takich jak ja.
2
Darek 2017-09-16 20:36
kto Ci zabrania do uberA przejść?
klient ubera 2017-09-20 17:33
dzieliwór złotówa haha aleś wymyślił buhahaha
Pier 2017-09-21 09:44
Trzeba się odwołać. Spokojnie można. Póki można.
Od kiedy to do prywatnego przejazdu może być kontrolowany przez ITD? Bzdura.
Kontrola pojazdu do 5 osób łącznie z kierowcą? Proponuję zapoznać się z rozporzadzeniem w zakresie kontroli przewozu drogowego i przeczytać dokładnie ustawe o transporcie drogowym z dnia 6 września 2001 r. ze zmianami. A i postępowanie wg ustawy Kpa

A tak na marginesie to proponuję zobaczyć zmiany do ustawy o transporcie drogowym.
Działalności w tym już niedługo bowiem nikt nie spełni wymagań.
nawet w mediach podawane są dziwne kwoty kar.
Propozycja pierwszej kontroli 20 tys. zł, Kolejne 50 tys. zł w ciągu tego samego roku kalendarzowego, a dalej.
Zostaw swoją opinię o Uber Poland Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Uber Poland Sp. z o.o.