brak logo

PromoAgency

Kraków

Opinie o PromoAgency

seniu123 2014-03-24 14:48:15
Dziś byłem właśnie u nich na rozmowie o staż. Proponują 3 miesiące stażu ale za darmo... niby obiecują że po tym okresie będzie praca ale nie jestem pewny
JANEK321 2015-02-20 10:58:27
Nierzetelna firma. zdecydowanie nie polecam. Kreują się na wielką markę a w środku śmiechu warte.
nieciekawe warunki pracy,( usunięte przez administratora ) praca dobra tylko na chwilę dla studenta. Widać, kto pisał i monitorował poprzednie komentarze. Wszystkie złe, które były wcześniej magicznie zniknęły.
2
nicku 2015-03-09 12:26:59
Firma na pewno warta polecenia. Trzeba się wykazywać, bywa stresująco, ale chyba wszędzie tak jest. Zwłaszcza w tej branży. Jeśli wykazujesz inicjatywę - zostaniesz doceniony. Dużą wartością jest fantastyczny i mega kreatywny zespół + możliwości rozwoju i spora samodzielność. Warunki też ok.
kaszalot 2015-03-09 21:19:24
Umowy śmieciowe bez szansy na stałe zatrudnienie. Najlepsi pracownicy sukcesywnie odchodzą, bez problemu dostają lepsze oferty na umowę o pracę a tutaj mogliby o nich tylko pomarzyć. Szefostwo - tragedia
3
M,agda 2015-03-11 00:07:45
Nie możemy mówić o rotacji, skoro z Promo odchodzi ktoś raz na kwartał.. zespól się powiększa więc są rekrutacje. Umowy, nie są najgorsze - jeśli jest się już zatrudnionym wystarczy porozmawiać.
2
rolka 2015-04-03 13:00:07
Nie wiem skąd negatywne opinie. Ja pracuję od niedawna, ale jestem zadowolona. Agencja się rozwija, jak i cały holding, więc warunki się poprawiają na lepsze i obecnie wg mnie nie ma na co narzekać. Zaczęto wprowadzać różne benefity dla pracowników, czego wcześniej nie było, zespół się powiększa i naprawdę jeśli komuś zależy na pracy to można wiele wynegocjować. Jest ok.
1
falafel 2015-07-26 16:19:15
Nie jest najgorzej, zalezy co sie wynegocjuje. Praca w dosc specyficznej atmosferze, bo agencja to ciagle nowe projekty, dynamiczne i nieoczekiwane zwroty akcji, wiele zawirowan - no ale zalezy, co kto lubi. Sama firma i atmosfera bardzo pozytywna, szefostwo wiadomo, zawsze uwiera, ale jest do przezycia - jezeli znasz sie na tym, co robisz, masz dobre argumenty, to wszystko jest do przegadania. Miejsce raczej dla mlodych ludzi, ktorzy maja ambicje, zeby sie rozwijac i nie boja sie pracy. Droga do realizacji nie zawsze wiedzie tutaj wydeptana sciezka - ale czy to nie jest ciekawsze kroczyc po nieznanym?
1
ex 2015-08-05 14:46:18
Jestem bardzo rozczarowany ta firma. Zawsze problem z kasa. Nierzetelni pracownicy. Zerowa wiedza (sami studenci). Ogolnie wyzysk i mobbing. Zarzad - porazka
1
Pony 2015-08-06 13:15:19
Kandydacie,
jeśli zawędrowałeś w to miejsce, zastanawiasz się czy nie podjąć pracy w promopixel. Jeśli tak, to warto, abyś wiedział kilka rzeczy. Przez jakiś czas funkcjonowało ogłoszenie, w którym była mowa o pracy „w oparach absurdu”. Lepiej tego ująć nie można, ale od początku.

Umowa o pracę? Nie licz na to, firma musiałaby odprowadzać zbyt duże podatki. Umowa o dzieło lub zlecenie, jest tym co cię czeka. Pamiętaj, aby dokładnie przeczytać umowę, ponieważ znajdują się tam zapisy kontrowersyjne. Miesięczny okres wypowiedzenia, brzmi śmiesznie na umowie o dzieło, tak samo jak liczenie czasu pracy…

Zarobki, zdecydowanie za niskie w stosunku do włożonej pracy, ilości obowiązków i zadań. Kosmiczne targety - to prawda, pozostaje zatem niska podstawa. Przyznać trzeba jedno, że pieniądze są zawsze wypłacane o czasie.

Czas pracy…Ta niesamowicie pozytywna osoba, jaką jest Prezes, chciałabym, abyś najchętniej pracował 24 h na dobę. W zdrowiu i chorobie…40 stopniowa gorączka nie jest powodem, dla którego miałbyś nie odpisywać na maile i nie odbierać telefonów, urlop spędzany z dziećmi i rodziną to samo, z resztą po co komu urlop.

Plusem są ludzie pracujący w firmie na "zwykłych" stanowiskach.

Jeśli jesteś grafikiem, czeka Cię praca pod dyktando, nie licz, że będziesz mógł wykazać się kreatywnością i mieć czas na opracowanie koncepcji;jeśli jesteś programistą, czekają na Ciebie same asapy i małe pieniądze. Jeśli jesteś akantem nie licz, że będziesz mieć życie poza pracą - Klient nasz Pan.

To tylko wierzchołek góry absurdów, która czeka. Nie tylko promopixel, ale cały holding traktuje pracowników, nie jako wartość, ale tanią siłę roboczą, wyrobników, którzy nie mogą skorzystać ze zmywarki w biurze, bo ta zmywa jedynie filiżanki po Klientach. Nie licz więc, na szacunek.

Żeby było jasne, ta opinia nie chce godzi w niczyje dobre imię. Takie portale jak ten służą temu, aby móc swobodnie i w sposób merytoryczny wyrazić swoje zdanie. Z góry dziękuje za kawę i możliwość porozmawiania face to face, przecież to i tak nie przyniesie rezultatów.
6
exxxxx 2015-08-07 15:05:41
wyzysk i cwaniactwo - strategia firmy płynąca z samej góry
2
Zespół PromoHolding 2015-08-19 12:07:11
Pony, dziękujemy za Twoją opinię. Pozwól, że odniesiemy się do kwestii, które poruszyłeś/poruszyłaś:

- Jeśli chodzi o rodzaje umów to nie jest prawdą, że nie oferujemy umów o pracę! Większość pracowników zatrudnionych jest na tego typu umowach, a w dodatku wszelkie kwestie dotyczące formy zatrudnienia negocjowane są podczas rekrutacji. Nikt nie powinien czuć się rozczarowany, ponieważ przed podpisaniem dokumentów negocjujemy warunki korzystne i zadowalające dla obu stron. Tyczy się to również kwoty wynagrodzenia, która nie jest dla nikogo tajemnicą – negocjujemy je przed podpisaniem umowy.

- W żadnej ze spółek PromoHolding nie ma problemu z terminowością wypłat, co nie jest tak oczywistym standardem na rynku. Pracownicy zawsze otrzymują wynagrodzenie na czas, dzięki strukturze holdingu, która zapewnia stabilność finansową i bezpieczeństwo.

- Stawki jakie oferujemy nie są niższe, niż te na podobnych stanowiskach w innych firmach tego typu. Oczywiste jest, że zarobki różnią się w zależności od efektów, wiedzy i doświadczenia. Pracują u nas osoby, które co miesiąc otrzymują pięciocyfrowe kwoty. Naprawdę każdy może się rozwijać i awansować wyżej jeśli tylko zechce!

- Pracujemy w trybie 8-godzinnym, a w dodatku każdy może zaczynać i kończyć pracę w wybranym przez siebie czasie, oczywiście w godzinach otwarcia biura. Zdarzają się sytuacje, że klient zadzwoni do nas po godzinach, czasem musimy dokończyć ważny dla nas projekt, ale są to wyjątki. Nadgodziny występują u nas sporadycznie, a weekendy są wolne dla całego zespołu.

- Tak, pracujemy czasem pod dyktando, ale pod dyktando klienta, ponieważ jest dla nas najważniejszy. Graficy mają dużo swobody i mogą wykazać się kreatywnością, która jest najważniejszą cechą osób na tego typu stanowisku. Liczymy się również z opinią całego zespołu – co dwie głowy to nie jedna :-)

- W kwestii naczyń i zmywarki – przykro nam, że poczułeś się pokrzywdzony/pokrzywdzona, ale przy tak dynamicznie rosnącym zespole, który liczy już ponad 100 osób, musieliśmy zwrócić uwagę pracownikom, by myli naczynia zaraz po użyciu. Bez takich ustaleń, wieczorami zmywarka byłaby przepełniona, a kuchnia pełnia naczyń. Dziennie mamy ponad 200 sztuk naczyń do umycia i żadna zmywarka sobie z tym nie poradzi, dlatego wymagamy sprzątania po sobie.

Oczywiście nie twierdzimy, że wszystko w firmie działa jak w szwajcarskim zegarku. Jesteśmy młodą firmą, młodym zespołem, który wciąż się uczy – często na własnych błędach. Staramy się, aby pracowało się z nami coraz lepiej, dlatego słuchamy Waszych opinii, rozmawiamy i wprowadzamy udogodnienia, by pracownicy czuli się z nami coraz lepiej. Organizujemy wyjścia i wyjazdy integracyjne, zapewniamy nielimitowaną herbatę i kawę z ekspresu, prywatną opiekę zdrowotną i o wiele tańszą kartę multisport – to dowód, że nam zależy! Liczy się dla nas zadowolenie zespołu, dlatego jesteśmy otwarci na opinie innych i lubimy konstruktywną krytykę. To dzięki niej możemy się rozwijać, stawać się lepszym pracodawcą. Nie wszystkim odpowiada nasz styl pracy, tempo, kierunek w jakim zmierzamy – szanujemy to i rozumiemy. Jeśli ktoś wybiera inną drogę nie mamy o to pretensji. Dlatego życzymy powodzenia w nowym miejscu pracy. P.S. A na kawę i tak zapraszamy :-)
ex2 2015-08-27 12:23:42
Gdyby było tak jak piszesz, nie byłoby problemu. Niestety rzeczywistość jest inna, ludzie, pracujący rok i więcej nie widzieli na oczy umowy o pracę ;/
Nieliczne było grono ludzi, którzy mieli podpisaną umowę o pracę.
2
Helena 2015-08-31 22:04:25
Drogi zespole PromoHolding,

pozwólcie, że tekst o tym, że większość pracowników u Was pracuje na umowę o pracę włożę między bajki. Odkąd pamiętam wszystkim wciskane są śmieciówki i to do tego stopnia, że z pracownikiem zawierane są dwie umowy - o dzieło i zlecenie, aby jeszcze bardziej obniżyć koszty. Ktoś w opinii na temat spółki PromoPixel napisał, że dla Holdingu pracownik to koszt, a nie zysk i jest to piękne i jakże celne podsumowanie stosowanych przez Was praktyk.

Jeżeli chodzi o terminowość wypłat jest ona nienaganna. Zawsze pieniądze były wypłacane na czas i co do grosza.

Wysokość wynagrodzenia, które proponujecie jest niestety na niskim poziomie. I proszę nie usprawiedliwiać się niskimi płacami w podobnych do Waszej firmach. Czy osiąganie sukcesu (który to podobno można zaplanować, prawda?) polega na porównywaniu się z konkurencją czy raczej na staraniach, aby tę konkurencję wyprzedzać i to również w kwestii warunków finansowych proponowanych swoim pracownikom. Wypominanie, że ktoś gdzieś dostaje pięciocyfrowe kwoty to do prawy żenujące posunięcie i argument zupełnie nietrafiony. Podejrzewam, że faktycznie są takie osoby. Zakładam, że na blisko 100 osobową firmę jest ich około 4-5.

Zaraz zaraz, chyba, że chodzi o kwoty wpisane na umowie? Wtedy to się zgadza, ponieważ rzeczone, śmieciowe umowy zawieracie z pracownikami średnio raz na 3-4 miesiące wpisując tam sumę wynagrodzenia za ten okres i w takim wypadku faktycznie jest szansa na pięciocyfrowe sumy.

Chciałabym też poznać w jaki sposób można "rozwijać się i awansować" w strukturach spółek, w których są 2 lub maksymalnie 3 szczeble stanowisk? PromoHolding to nie jest korporacja z 10-ciom stopniami stanowisk. Z korporacyjnego słownika wprowadzane są niestety tylko negatywy. Monitorowanie czasu pracy, odbijanie kart w czytnikach przy każdym ruchu, 8,5h pracy (tak, 8,5h - nie opowiadajcie bzdur, że tak nie jest). Poza tym, od kogo można się uczyć gdy bez przerwy zatrudniani są tylko stażyści, a pracowników z doświadczeniem należy szukać ze świecą, ponieważ większość tych naprawdę doświadczonych zdążyła odejść w ostatnich miesiącach ze względu na warunki i atmosferę pracy?

Jeszcze jedno, czy ja właśnie przeczytałam, że według Was to, że weekendy są wolne dla całego zespołu to jest jakaś wyjątkowa sytuacja i należy się tym chwalić? Faktycznie chwytacie się już ostatecznych argumentów.

Ostatnie słowo o zmywarce. Ten prozaiczny przedmiot pokazuje jaki jest Wasz stosunek do pracowników. Według Was klienci mają pierwszeństwo do korzystania z biurowych przedmiotów, a nie jego pracownicy i właśnie w tym tkwi jeden z problemów tego miejsca. Nie będę przywoływała argumentów o tym, że podczas gdy jakiś tam pan prezes jeździ nowym Audi czy BMW, pracownicy są ostrzegani mailowo o tym, że korzystanie z mleka do musli jest kategorycznie zabronione i cytryn więcej nie będzie, bo nie. To na co ktoś wydaje jego prywatne pieniądze to tylko i wyłącznie jego sprawa. Żenujące jest jednak to, że gdy przychodzi o tych pieniądzach rozmawiać, to trzeba wykłócać się o 200 zł podwyżki i to na śmieciowej umowie.

Pozdrawiam :)
3
kjk 2015-09-04 22:00:17
Po kilku miesiącach pracy w Promo mogę się merytorycznie wypowiedzieć.

Minusy;
- większość osób (nawet po roku pracy)zatrudniona na umowy śmieciowe - jak nie masz statusu studenta to dostajesz umowę zlecenie na drobną kwotę, a reszta kwoty na nieozusowaną umowę o dzieło - tak to wygląda w większości spółek holdingu
- wprowadzono 8,5h system pracy (wliczona dłuższa przerwa z której nie można zrezygnować)
- odbijanie się kartą - wejścia/wyjścia (czy ktoś wie, że przy umowach śmieciowych nie można narzucać godzin pracy?)
- praca nie kończy się po zamknięciu drzwi do biura - maile/telefony również po godzinach pracy

Plusy:
- współpracownicy! Świetni, przyjaźni ludzie
- klimatyzowane biuro
- nieograniczona ilość kawy/herbaty
- naliczany urlop jak przy umowie o pracę, pomimo, że pracujemy na śmieciówkach

Generalnie atmosfera jest przyjazna, można zdobyć doświadczenie przez kilka miesięcy i ruszyć dalej w świat w celu szukania korzystniejszych i stabilniejszych warunków zatrudnienia :)
1
kjk 2015-09-04 22:33:51
Jeszcze dodając do plusów poprzedniej wypowiedzi:

- bezpłatna prywatna opieka medyczna
- Multisport - choć cena mogłaby być niższa :)
Daniel 2015-09-21 14:25:23
Jaki jest średni poziom zarobków dla grafika w takiej korporacji jak promo holding? można poznać widełki? czy w ogóle warto się starać... Może ktoś pomóc? Nie chodzi mi o konkretną kwotę, ale po prostu widełki np. między 2-3 tys do ręki?
Doswiadczenie 3 lata w grafice...
marzena 2015-09-22 20:50:56
Korporacji? :D Przecież sam pan prezes pisze o swoim holdingu, że to start-up. Szkoda, że w start-upach płacą jakieś 3 razy więcej i to przeważnie w dolarach. To, że w żadnym ogłoszeniu o pracę nie podają widełek mówi samo za siebie, chociaż w dolny próg podanego przez Ciebie przedziału powinieneś się wstrzelić.
paweł 2015-09-29 20:21:57
A jak kształtują się stawki dla WordPress Developera ? Netto trojka z przodu czy czworka jest ??
Była pracownica 2015-11-02 12:27:51
Brak rotacji to ostatnie, co można napisać o zespole Promoagency, czy całego Holdingu ;) Rotacja jest ogromna, miesięcznie z PA zwalnia się co najmniej 5 osób, z PH myślę, że z 15. Tak, że nowi pracownicy są stale poszukiwani. Ale ta rotacja chyba mówi najlepiej o warunkach pracy.
dżony 2015-11-13 12:34:10
@lak - czy darmowe owoce, są dla Ciebie profitem tak cennym, że warto poświęcać swój honor dla pracy na najnowszą furę prezesa? Z tego co wiem, na Nowym Kleparzu pod koniec dnia też wyrzuca się nadgniłe owoce, wiec może lepiej uderzyć bezpośrednio tam?
3
rekrutująca_się 2015-11-19 22:10:25
Tak złych opinii dawno nie czytałam. Czy ktoś z Was jest w stanie powiedzieć nieco więcej o warunkach panujących w dziale Social Media? Obecnie jestem w procesie rekrutacyjnym, ale po tych opiniach zastanawiam się czy się z niego nie wycofać...
Jar 2015-11-20 18:57:47
W październiku zwolniło się kilka osób. Narzucony system 8,5h pracy (z przymusową przerwą w środku) mimo, że większość zatrudniona jest na śmieciówkach więc to niezgodne z prawem. W październiku zwolniło się kilka osób. To chyba mówi samo za siebie.
1
Allanka 2015-12-16 23:35:10
W Promo masz kartę benefit lub opiekę medyczną nie w cenie, tylko za dodatkową kasę i to nie najmniejszą niestety.
góral 2016-01-01 16:12:16
Od kiedy to promo jest agencją social media? niech lepiej Olcia dobrze się dowie, czym zajmuję się jej pracodawca. A Tobie Maksior radzę nie wypisywać niesprawdzonych dobrze opinii. Niewiele wnoszą do dyskusji a tylko wprowadzają czytelników w błąd. Chyba że to kolejna "sponsorowana" opinia pisana tylko po to, by odświeżyć temat.
2
Marian 2016-02-17 14:32:00
8.5 godzinny dzien pracy, śmieciówki, małe zarobki, kadra kierownicza żyjąca w swoich świecie, efektem czego są absurdy których Bareja by się nie powstydził no i chaos chaos chaos!. Nic dziwnego że kadra się non stop zmienia. W ciągu roku jakieś 50% zespołu jest wymieniane
2
Marian 2016-02-18 12:30:05
@Zenon Szukaj dokładnie, wystarczy wejść na strone promoholdingu by zobaczyć kilkanaście ofert na różne stanowiska
1
E.W. 2016-05-10 03:20:40
chaos, co miesiąc odchodzi od nich kilka osób, jest bardzo duza rotacja. Jedyna zaleta - nigdy nie zalegają z wypłatami. Kiedys dobrze płacili, teraz muszą szukać oszczędnosci. Ale stres, parcie na TARGETY TARGETY TARGETY, bezpłatne nadgodziny, praca w weekendy...każdy praktycznie po pary miesiącach juz sobie szuka innej roboty i jak tylko znajdzie - ucieka. Wiec tera z szukają stażystow żeby za dużo nie inwestowac w nowych pracowników bo wiedza, że uciekną. Jak ktos pracuje w tej firmie rok, to już jest jednym z najdlużej pracujących, to o czyms swiadczy...
7
pracownik 2016-06-18 21:40:16
szkoda czasu na taka firemke. Managerowie to nawet nie poziom kierownikow - smiech na sali jesli chodzi o kompetencje
3
jan 2016-07-02 19:36:45
dyrektor zarządzający jest ten sam, więc poziom utrzymany - blisko dna, za chwilę firemka utonie. A Grzegorz jak nie miał wizji to jej nie znajdzie:-) Ludzie odchodzą, bo ani kasa ani relacje nie są nawet na minimalnym poziomie.
1
mog 2016-08-31 00:28:45
bardzo trafnie napisałeś. Grześ to płotka bissssnesu:-)
3
majki 2016-08-31 13:20:22
Administrator systemów / Linux administrator jest u nich potrzebny z tego co widzę tak naparde no i zastnawiam się jak to mogłoby wyglądac teraz.
Pracuś 2016-11-13 23:08:13
Będąc byłym pracownikiem Promo muszę szczerze powiedzieć że firma ma sporo plusów jak i minusów.
Zacznę może od tych przyjemnych rzeczy:
- Pensje zawsze na czas co jest dosyć ważne w naszych czasach,
- Świetni ludzie,
- Bardzo przyjemne biuro i stanowiska pracy (może nie jest to Google ale i tak jest przyjemnie ale przydałby się pokój do wyluzowania),
- Różnorodne projekty i znane marki w portfolio,
- Możliwość rozwoju (dosyć prosta zmiana stanowiska czy migracji między spółkami),
- Multisport i Luxmed.
Możliwe że coś mi umknęło ale to chyba najważniejsze zalety tej firmy.

Przejdźmy teraz do ciemnej strony Promo:
- Spora ilość nadgodzin (a jeśli jesteś accountem to już meksyk),
- Problem z wynegocjowaniem nowej umowy czy podwyżki (lub zostawianie rozmów na ostatnią chwilę, czytaj ostatni dzień trwania umowy, ponieważ przełożony nie ma dla Ciebie czasu lub o godzinie gdzie teoretycznie powinieneś wychodzić do domu),
- Gigantyczna ilość projektów która powoduje oczywiście spadek jakości czy potężne "fakapy",
- Brak logicznego planowania terminów projektów, najlepiej wszystko na już...
- Ściąganie ludzi do firmy obietnicami które po krótkim czasie stają się fikcją,
- Traktowanie pracowników jako maszyny do robienia targetów...
- Obarczaniem pracowników gigantyczną ilością obowiązków,
- Zarząd który jest oderwany od rzeczywistości a na pewno od "zwykłych" pracowników,
- Brak umiejętności słuchanie gdzie leżą prawdziwe problemy.

Podsumowując czas spędzony w firmie wspominam mimo wszystko na plus. Jest to firma gdzie absurd goni absurd ale atmosfera i ludzie potrafią to zrekompensować.
Firma nastawiona na zaczarowanie klienta, podpisanie umowy i realizację targetów a nie jakość, zadowolenie klientów i pracowników powoduje że pozostawia za sobą spaloną ziemie...
Życzę firmie jak najlepiej ponieważ ma szczęście do utalentowanych ludzi i daje im możliwość zdobycia doświadczenia. Niestety często traci je przez nieodpowiednich zarządzających.

Moja podpowiedź dla właściciela, postawcie na jakość i pracowników a targety zaczną również się zgadzać ;)
5
Zostaw swoją opinię o PromoAgency - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PromoAgency