brak logo

Timko Sp z o.o.

Warszawa

Opinie o Timko Sp z o.o.

Rokitka 2011-04-05 16:48:48
Jeśli ktoś wybiera się do firmy Timko na rozmowę o pracę to powinien wiedzieć kilka rzeczy a mianowicie: - domagać się umowy przed podjęciem pracy, gdyż ustalenia dotyczące warunków zatrudnienia mogą różnić się znacznie oczywiście na niekorzyść pracownika - GPS w samochodach, kalibracje baków i niesamowity mobbing - karty obecności w pracy dla pracowników w Warszawie także handlowców czyli trzeba rano wstać odstać swoje w korku aby napić się kawy - brak szkoleń ( mimo opowieści że one są ) - managerowie to jakaś porażka ( udają słodkich ale bałagan i brak koncepcji mają wypisany w oczach ) - przez firmę przewinęło się w ostatnich 4 latach ok 76 pracowników działu handlowego, który liczy w porywach 6-8 osób !!! ( ależ firma ma pecha, że trafiają się tacy źli ludzie ) - zaliczki niewystarczające nawet na 1/2 miesiąca - odzyskiwanie wydanych swoich pieniędzy to droga przez mękę i trwa czasami ok 2 miesięcy. Do tego wszystkiego brakuje chipa aby mogła być kontrolowana ilość kroków i myślenie.
2
Dragon 2011-06-02 19:06:00
W 100% zgadzam się z poprzednią wypowiedzią, firma nie jest godna polecenia, wręcz przeciwnie odradzam prace w jej kręgach...
1
Greg 2011-06-09 11:44:30
Zgadzam się, droga z tą firmą prowadzi bezpośrednio do Sądu Pracy i jest to jedyna droga. Ludzie strzeżcie się takich fim, niech się nauczą dbania o pracownika albo niech znikną z rynku. Opowiadanie że dobro dla pracownika to GPS, inwigilacj, kamery, karty pracy itd to kretynizm. Z drugiej nie wypłacanie prowizji itd . Nie zgadzajcie się na takie traktowanie !!!!
2
Margoo 2011-09-20 20:49:10
Bardzo duza rotacja pracowników, inwigilacja, co tygodniowe sprawdzanie gps umieszczonych w samochodach i analiza wyjazdow i pzryjazdow...(przez kierownictwo) chyba komus w tej firmie sie nudzi i jest to jedyne jego zajecie, targety z kosmosu wziete, Takie firmy nie powinny zatrudniac wogole pracownikow, tylko zajac sie moze kiszeniem kapusty, przynajmniej nie krzywdziliby wartosciowych ludzi ktorzy przez ta firme sie przewineli. poza tym mobbing niesamowity przekraczajacy wszelkie granice przyzwoitosci.
1
Locals 2012-03-05 22:54:05
Menedżerki w firmie to masakra. Brak kompetencji, pomysłu na zarządzanie a sprawdzanie GPS to już doszło do mistrzostwa swiata. Uciekać od tej firmy, bałaganu tam panującego i wszechobecnego chaosu. Obie panie nie maja zielonego pojęcia o pracy handlowca, budowaniu relacji z klientam i utzrymaniu tej relacji. Jak zaczniesz pracę w Timko dostaniesz suprnowoczesne auto w stylu Chewrolet Aveo po 2000 tys km przebiegu lub równie leciwą Toyotę na gaz. praca z zegarkiem w ręku od 8:30 do 17.
AGNES 2012-05-17 11:30:36
Menedzerki???? to chyba za duzo powiedziane !!!!!
1
rzeznik z podkarpacia 2012-10-22 12:23:21
O jakich Wy mówicie managerach. Jednym z nich jest gość po podstawówce ale ubrany w markowy garnitur wystarcza kompetencyjnie prezessotwu. Zreszta pani prezes to tez były handlowiec z kompetencjami godnymi naganiacza w duzej korporacji. Brak slow. Nawet niektorzy dyrektorzy w firmie zarzadzajacy ludzmi to osoby bez studiów ale za to mocno zaangazowani w retorykę firmy.
Mobbing to juz chyba duzo zostalo powiedziane. Ogólnie żaden wartościowy pracownik długo tam nie popracuje.
Naprawde dno.
Firma ma wiele spółek córek jak ECZ Otwock i cala gama IBIS Medical, unikajcie naprawdę jak ognia!!
1
Agnessss 2012-11-16 21:17:04
Tak wreszcie ktos to powiedzial, mase umow z roznych firm.
Wszyscy siebie warci bez wyksztalcenia i bez jakichkolwiek przygotowan do prowadzenia firmy, jedna wielka żenada. Oszukuja na kasie nie wierzcie w 3 % prowizji to klamsto jedno wielkie. GPS w samochodach i telefonach bedziecie inwigilowani caly czas.
2
obiektywny 2013-06-20 11:39:53
Haha, dodam do wszystkiego że żenadą to są Ci co tutaj się skarżą i firma też nie jest bez winy. jak ktoś jest taki mądry to zapraszam do własnej działalności.
Fakty; GPS, inwigilacja i nierówne traktowanie w kierunku wyzysk- potwierdzam. Dlatego odszedłem
Fakt; jak przyjmuję teraz gościa do swojej firmy i robi mi 10% planu przez 2 lata to daję księgowej premię by znalazła sposób pozbycia się gościa.
Przez jakiś czas mojej historii trafiło się kilka osób które miały wartość ale reszta to myślało że trafili do przytułku "korporacja" gdzie mierny ale wierny i sobie pobimba.
Mimo braku kontaktu wiem o większości gdzie pracują; odpowiedzcie sobie sami. Dyrektor regionalny, czy dyrektor sprzedaży z pensją 3 do 5tys to chyba co niektórym się powaliło od tego pięknego tytułu na wizytówce hehe.
Jedna z opinii pisze o menago z podstawówką i chyba to fakt ale z tego co wiem zarabia z dyszkę i leje na wszystkich.
Puszczam ogłoszenie na nowego handlowca i jestem ciekaw ilu z WAS przyśle mi swoje CV.
Każdy jest kowalem swojego losu baranki:-)
Magi 2014-04-11 09:00:38
zawsze możesz do kogoś zadzwonić i zapytać się.
1
xcfg 2014-04-22 10:24:44
ta firma to marność nad marnościami. Jeśli Cię werbują - uciekaj gdzie pieprz rośnie. Czeka Cię "praca" pod nadzorem kamer i gps-ów. Dotankowywania po 0,25 ml paliwa za prywatne wyjazdy. Wątpliwie miłe kontakty z zarządzającymi kobietami, dla których kalendarz a raczej fazy księzyca sa wyznacznikiem stosunku do pracownika.

Generalnie nie polecam.
mark 2014-12-04 13:19:01
Jesli chodzi o kamery to jest to akurat dość popularne wsród pracodawców w ostatnim czasie. jeżeli dobrze i bez zarzutów wykonuje się swoją pracę to nie powinno sprawiać to żadnego problemu. Jak poza tym co tu widzę w komentarzach układa sie praca w Timko Sp z o.o. Jakie są zarobki, przyszłościowe może to być dla osób chcących pracować??
megan 2015-02-04 14:38:21
Tragedia, ta firma to jedna wielka pomyłka.. Nie życze najgorszemu wrogowi tam pracować. Pani prezesowa brak słów.. wredne babsko
Obiektywny 2015-02-10 01:19:18
Kama zastanów się, wiesz że to prawda i potwierdzam, gps jest, kamery są, inwigilacja jest, mobbing jest, brak wypłaty za prowizję jest. Pracownik dla P prezes jest ciemnym idiotą który ma tylko zapi.... I nie pytać o nic więcej.
xxxxx 2015-08-21 15:46:26
Firma jest jaka jest, ale daje możliwość rozwoju w dziedzinie radiologii. Sprzęt dobry, łatwo się sprzedaje, więc pod tym względem jest dobrze. A inwigilacja? jest wszędzie i wszędzie będzie. Jeżeli nie chcesz być inwigilowany, załóż swoją firmę.
etienette 2016-08-09 11:30:32
w tej firmie trzeba uważać na ludzi, szczególnie na kadrową i księgowość - zero uczciwości i głupota we krwi
pani prezes wredna, nieprzyjemna, wiecznie skrzywiona, aż wysysa życie z człowieka jak wejdzie do firmy
odeszłam bo rzygać się chciało patrząc na te fałszywe mordy
a i te stanowiska - panie kierownik jednoosobowych działów hahaha żałosne
A co za różnica 2016-08-11 08:33:27
Zastanawiające sa opinie w ktorych jest tak wiele nienawisci , zlosci i dosc wulgarnego słownictwa.
Firma jak firma , ma plusy i minusy, skoro sa ludzie którzy pracują w niej po wiele lat znaczy ze nie do konca prawda jest to ze panuje w niej tak zła atmosferę , inwigilacja , mobbing itd. I nie mowie o osobach na wyższych stanowiskach ale o wielu rożnych ludziach na stanowiskach od pani ktora sprząta po osoby z serwisu , przez handlowców , kadry , logistykę , przetargi po dyrekcje.
Łatwo oceniać firmę nie prowadząc jej , do pracy przyjmuje sie ludzi od ktorych sie wymaga konkretnych wyników , proponuje założyć swoją firmę ktora bedzie zatrudniać kilkadziesiąt osob a potem krytykować osoby zarządzające bez wykształcenia. Firma istnieje 25 lat i funkcjonuje dobrze dlatego ocenianie i pisanie tak nieprawdziwych i nieobiektywnych rzeczy jest krzywdząca. Ludzie którzy tam pracują zarabiają dobre pieniądze , nikt nikogo nie wyzyskuje , dział kadr jest jednym z bardziej pozytywnych. Nalezy zastanowić sie zanim sie napisze o głupocie ludzi , braku wykształcenia , zyganiu , cyklach księżyca , mobbingu itd - chyba wylewa sie z osob to piszących jakas gorycz , zawiść i zlosc . Nalezy sobie odpowiedzieć na pytanie czemu. Lepiej by sie w tym kraju funkcjonowało gdyby wiecej ludzi pracowało i było pozytywnie nastawionych a mniej narzekało , obgadywalo i pod nickami wylewało wiadro pomyj na ludzi .
etienette 2016-08-24 14:08:25
Nie potrzebuję zakładać firmy, wystarczyło zmienić pracodawcę, żeby poczuć smak normalności.
Nie wylewam tu na nikogo pomyj - wyrażam jedynie swoje obiektywne zdanie na temat pracy w firmie Timko. Nie mam najmniejszych powodów do zawiści wobec kogokolwiek z tamtej firmy - w końcu sama odeszłam ze względu na niespełnianie moich oczekiwań środowiska pracy - a to, że trzeba tam uważać na ludzi, którzy w oczy jedno, za plecami drugie i donosicieli to prawda - może kiedyś się przekonacie na własnej skórze :)
Ludzie, którzy pracują tam po kilka lat zajmują się głównie lizaniem dupy szanownej pani A.
A broń Boże z zajściem w ciążę - po powrocie będziesz zdegradowana albo zwolniona bo twoje stanowisko zajmuje już ktoś inny.
etienette 2016-08-24 14:08:48
Nie potrzebuję zakładać firmy, wystarczyło zmienić pracodawcę, żeby poczuć smak normalności.
Nie wylewam tu na nikogo pomyj - wyrażam jedynie swoje obiektywne zdanie na temat pracy w firmie Timko. Nie mam najmniejszych powodów do zawiści wobec kogokolwiek z tamtej firmy - w końcu sama odeszłam ze względu na niespełnianie moich oczekiwań środowiska pracy - a to, że trzeba tam uważać na ludzi, którzy w oczy jedno, za plecami drugie i donosicieli to prawda - może kiedyś się przekonacie na własnej skórze :)
Ludzie, którzy pracują tam po kilka lat zajmują się głównie lizaniem dupy szanownej pani A.
A broń Boże z zajściem w ciążę - po powrocie będziesz zdegradowana albo zwolniona bo twoje stanowisko zajmuje już ktoś inny.
Po co podawać imie łatwiej anonimowo 2016-08-24 17:19:00
Z zajściem w ciąże ;)? O czym ty piszesz ? Pracuje w firmie od wielu lat i jak tak na szybko liczę to w ciagu ostatnich paru lat w ciąże zaszło około 9 dziewczyn i wszystkie nadal pracują , na tych samych stanowiskach i maja sie dobrze. Cieżko nazwać takie opinie jak powyżej obiektywnymi. a jezeli chodzi o ludzi ? To wina firmy ze ludzie cie obgadują za plecami ? Na prawde ktoś wierzy za firma ma zwiazek z charakterem ludzi ? W szkole tez jak miałaś w klasie osoby które obgadują mówiłaś ze Szkola jest na zerowym poziomie i nic soba nie reprezentuje ? Żyjemy w Polsce- większość ludzi obgaduje Za plecami Etienette;) najchętniej w internecie i anonimowo ;) chyba jestes tego najlepszym przykładem nie podpisujac swoich pogardliwych wypowiedzi , narażając firmę na zła reputacje.
etienette 2016-09-01 11:56:21
znalazłoby się parę przykładów (znam co najmniej dwa) ale nie zamierzam wymieniać publicznie z nazwiska, ponieważ możliwe, że te kobiety sobie tego nie życzą.
Owszem, jest to wina firmy, a raczej osób zarządzających, że pozwalają na tworzenie nieprzyjemnej atmosfery pracy.
Szkoda mi czasu na dalsze dyskusje o przeszłości, mam prawo do własnego zdania i firmy jako miejsca pracy nie polecam.
nick 2016-09-04 11:59:18
@etienette wydaje mi się, że wymaganie od pracodawcy żeby reagował na tworzenie nieprzyjemnej atmosfery w pracy to jest lekka przesada. Za atmosferę odpowiadają moim zdaniem pracownicy. Jeśli nastawiają się w porządku wobec pracy i innych pracowników to jest ok
Zostaw swoją opinię o Timko Sp z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Timko Sp z o.o.