brak logo

LUMEN Polska Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o LUMEN Polska Sp. z o.o.

Ixiński 2012-03-20 16:37:31
Lumen to banda [usunięte przez moderatora] Sukcesywnie idzie w jednym tylko kierunku "DNO"
1
KLAUS 2012-08-31 15:16:05
Firma genrealnie ok , ale po ostatnich zmianach organizacyjnych i kadrowych atmosfera w firmie się popsuła, potwierdzam, że aktualna dyrekcja i zarząd jest niekompetentny, w kręgach których są ustawieni ludzie z koneksiami rodzinno-przyjacielskimi.
Osoby z jakimkolwiek pojęciem mogę co najwyżej awansować do pozycji kierownika wyżej.
1
elektryk 2013-02-04 11:24:30
Witam. Jestem zainteresowany pracą w tej firmie. Czy ktoś może pracuje i mógłby mi coś napisać jak jest w firmie Lumen Polska Sp.zo.o. Ogólnie mnie interesuje jaka jest organizacja na budowach? Czy płacą na czas pracownikom, podwykonawcom, hurtowniom? Czy jest to w miarę normalna firma? Jestem elektrykiem z doświadczeniem i będę wdzięczny za opinie na temat tej firmy.
Pracownik 2013-05-06 14:38:51
Jedna z lepszych firm elektrycznych. Kierownictwo ok, wypłata na czas.
Pracować trzeba jak wszędzie, jednak dając coś od siebie dużo otrzymuje się wzamian.
8
Kierownik 2014-01-17 11:06:24
Pracowałem dla tej firmy parę lat. Kiedyś przynajmniej dobrze płacili, ale zawsze to była rzeźnia. Trzeba robić po 15 godzin i ciągle słuchać narzekania kierowników.
Duzym problem tej firmy jest fatalna atmosfera i odejścia dobrych fachowców. Za nich przyjmuje się, niekompetetnych ludzi, często na podstawie powiązań rodzinnych.
Po ostatnich zmianach w zarządzie jest jeszcze gorzej. Generalnie nie polecam !
3
wielbiciel 2014-11-20 19:48:07
Zdecydowanie nie polecam. Pan (usunięte przez administratora)dyrektor bez kwalifikacji i kompetencji(osoby od kielni powinny przy niej zostać) nie radzi sobie z budowami. Zrzuca odpowiedzialność na wszystkich wokół siebie ,a przecież to on jest odpowiedzialny za wszystkie negatywne sytuacje na budowach.
4
xxx 2015-01-06 19:11:53
Powyższe napisał chyba ktoś z zarządu :) ściema i jedno wielkie zakłamanie. ponadto okłamują pracowników. Specjalizuje się w tym Pan MM.
2
znajoma 2015-01-20 18:21:29
Dając coś od siebie? Chyba zdrowie, pracownik który ma nocną zmianę na obiekcie rano musi iść do siedziby firmy odwalać papierkową robote. Inna sytuacja: po siedmiu godzinach jazdy za kółkiem, pracuje do drugiej w nocy a rano znów musi siadac za kółko żeby zaliczyc kolejny obiekt. Firma nastawiona tylko na zyski, a co daje od siebie? Delegacje 23zł/ dziennie.
3
były pracownik 2015-05-01 08:40:49
Firma tonie.... pracownicy odchodzą dyrektor (ds. kilku Kauflandów :))do spraw realizacji Pan MM robi dobrą minę do złe gry. Zdecydowanie nie polecam tej firmy!!!
2
ktoś 2015-05-11 14:23:23
Pracowałem w tej firmie długo, może nawet zbyt długo. Firma była ok dopóty był stary zarząd, po zmianach wszystko idzie w złym kierunku a dyrekcja w postaci Pana MM człowieka bez jakiegokolwiek doświadczenia i przygotowania do takiego stanowiska nie potrafi zapanować nad budowami wiec stosuje zasadę, jesteś moim człowiekiem albo wylatujesz.... Przykro to mówić ale firma chyba faktycznie idzie na dno.
3
były pracownik 2015-05-11 19:12:32
Nie narzekajcie bo nie było najgorzej ale z jednym się tutaj zgodzę brak szacunku do ludzi (pracowników) jest na tyle wszechobecny że z czasem może się to źle zakończyć. Do kierowania ludźmi jak widać wykształcenie jest niekonieczne lecz momentami go brakuje. Czy warto pracować i się starać myślę że tak ale na awanse czy bujny rozwój kariery bym tutaj za bardzo nie liczył zawsze ktoś z rodziny stoi w kolejce po stanowisko czy awans.
4
ktoś II 2015-05-16 19:14:12
Popieram stwierdzenie że nowy Ojciec Dyrektor nadaje się tylko do łopaty.
Firma miała czasami lepsze okresy ale za "Morszczuka" to równia pochyła w dół.
Atmosfera pracy nie jest najlepsza. Kolesiostwo i awans rodzinny to podstawa.
1
expert 2015-05-22 01:45:13
Pracowałem z tą firmą parę lat w niskich prądach. Dopóki był pierwszy zarząd i szef J.S to kasa płynęła na konto jak trzeba. Później to tragedia :( Nie polecam nikomu kto chce się rozwijać i lubi dobrą atmosferę !
2
B 2015-07-24 18:37:25
Witam serdecznie,
pracowałem tam bardzo krótko w Dziale Przygotowania Produkcji i odniosę się tylko do tej części firmy Lumen, dosyć dokładnie. Zapewne będą lub są tam ciągle poszukiwani pracownicy, dlatego chciałbym Was przestrzec przed zatrudnianiem się jako specjalista ds. przygotowania produkcji itp. . Aby za bardzo nie rozpisywać się i nie przynudzać zacznę od tego, że zwolniłem się sam, a powodów było wiele. Już na samym początku zatrudnienia zostałem oszukany, przy podpisywaniu umowy zmieniono mi stanowisko z inż. budowy na specj. ds. przyg. prod., co już wydało się podejrzane i jak się okazało w późniejszym czasie.. niczego nie zmienia w obowiązkach i rozwoju. Także uważajcie na "bajerę" Pana Marka B. w trakcie rozmowy kwalifikacyjnej odnośnie waszego rozwoju i obowiązków.
ODRADZAM pracę w tym dziale osobom ambitnym, po studiach, które chciałaby chłonąć wiedzę, tutaj nauczycie się jedynie jak działa urządzenie wielofunkcyjne w szczególności opcja kserowania i drukowania, do znudzenia będziecie "plotować", układać dokumentację (kilka tysięcy stron) w segregatory oraz NAJBARDZIEJ AMBITNE ZAJĘCIE nabijanie pieczątek i podpisywanie (tych kilku tysiecy stron). Aby nie wypisywać samych minusów podam również plus, atutem pracy tam było nanoszenie poprawek za pomocą AUTOCAD'a do dokumentacji projektowej.. i na tym plusy się zakończyły.
Kolejnym i najważniejszym argumentem do odejścia było oszustwo na nadgodzinach. Tak dawno nie zostałem ograbiony z pieniędzy i oszukany (na dodatek przez osobę z mojego regionu) jak w tej firmie. PRZESTRZEGAM osoby, których kierownikiem będzie MAREK B., nie zostawajcie nigdy ponad godziny standardowe (a nie raz sytuacja taka będzie miała miejsce) , jeśli już jednak to zrobicie, poproście o potwierdzenie tego na maila . Nie dajcie się nabrać na premię, wyjdzie wam zdecydowanie gorzej niż stawka godzinowa.
Odniosę się również delikatnie do innych działów, atmosfera jest mega kiepska, każdy patrzy wrogo, strach kogokolwiek zapytać o pomoc. Pod żadnym pozorem z nikim nie rozmawiajcie o waszych planach itd. następnego dnia będzie to wszystko doniesione osobom wyżej. Ponadto wszyscy wyśmiewali nas i pracę, którą wykonywaliśmy, ośmieszanie dotyczyło również byłych pracowników, których zastąpiliśmy, a w szczególności jednego, który potrafił pracować 24h oraz weekendy , za "psie pieniądze" (w tym dziale się nie dorobicie). Dodam również, że niekompetencja kadry DPP , kierownika i jego giermka P.S., także innych pracowników jest przerażająca, nie mam pojęcia dlaczego pełnią takie funkcje i z jakiego polecenia.
Podsumowując, ZDECYDOWANIE nie polecam osobom młodym, ambitnym, które pragną się czegoś nauczyć w dobrej atmosferze, nie będąc przy tym oszukanym. Jeżeli jednak jesteś osobą mało ambitną, podoba Ci się praca w drukarni przy sortowaniu dokumentów, nie masz problemu z niepłaconymi nadgodzinami, a także zostawania do 4.00 nad ranem i robienia z siebie durnia to polecam Dział Przygotowania Produkcji. Przestrzegam jeszcze raz przed bajerami Marka B. na temat waszej kariery, awansów, premii, to wszystko PIC NA WODĘ, będą was tam trzymali jak długo jest możliwe , poprzedniego pracownika podobno nawet 5 lat.. i awansu nie dostał, odszedł ;)
Zachowując merytoryczność wypowiedzi odniosę się do rozmowy kwalifikacyjnej, jest to jedna wielka ściema, nie musicie niczego się obawiać. Tam pracować może każdy (mowa o tym stanowisku oczywiście).
Są tam również pozytywne osoby, ale jest ich niestety garstka. Mam nadzieję, że ktoś się w końcu weźmie za ten Dział, ot takie moje marzenie.
Pozdrawiam serdecznie !
4
b 2015-08-21 21:13:53
Oczywiście jobik masz racje, jak najbardziej się z Tobą zgadzam o odtwórczości w tego typu pracy co jest rzeczą normalną, tylko zaznaczę również, że to stanowisko miało mało wspólnego z kosztorysowaniem lub innym sensownym zajęciem. Co do nadgodzin, mógłbym podyskutować ale po części w tej kwestii również akceptuję Twoje zdanie. Ogólnie chodziło mi o to jak zostałem potraktowany i jakie mam odczucia względem tego tego stanowiska, obowiązków itd..
aorik 2015-11-06 15:08:06
Pracuje nadal w tej firmie, ale na stanowisku zupełnie nie związanym z elektryką bardziej jako dział ksiego-administracyjny, ogólnie atmosfera nie jest moze rewelacyjna, ale da sie przezyc, jest grupka ludzi fajnych, a wiekszośc rzeczywiscie sapie i nic pomóc, nic doradzic, zarząd jak na ta chwile jest w miare ok, no moze 1 osoba mi nie podpasowała, trzeba uwazac przede wszytskim na 1 miesiac wtedy jest najgorzej, warcza na Ciebie choc jestes nowy i nic nie wiesz, potem jest troche lepiej, ale nie dziwie sie ze ludzie odchodzą
1
aorik 2015-12-21 14:17:01
edit: nie polecam nikomu pracy w tej firmie, tylko niektórzy ludzie są w porządku, inni patrzą tylko na Twoje porażki, aby Cie obgadać, a potem cała firma wie, szczególnie nie radzę mieć zadnych styczności z działem prawnym i osobą z zarządu z działu finansowego, istna masakra, zupełnie nie ogarniają, obrabiają d*pe przy każdej sposobności, dodają dodatkowe obowiązki nie zawarte w umowie, dobrze jedynie ze wypłata na czas, ale atmosfera straszna, z niewieloma osobami da sie normalnie porozmawiać, nawet nie podziekują za współprace tylko za Twoimi plecami dodadza ofertę z Twojego stanowiska, żal i zupełnie nieporozumienie, trzymajcie sie z daleka od tej "firmy" tak Wam radzę
1
lua 2016-01-22 22:56:11
Witajcie ! Odradzam jakąkolwiek styczność z ww. firmą. Przestrzegam młodych inżynierów przed tą firmą - kompletny zastój i uwstecznienie. Jedynie garstka ludzi w miarę kumatych w tej firmie, reszta obrabia [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na każdym kroku. Zgraja nieudaczników, w tym przedsiębiorstwie nie nauczycie się niczego !!! Nadgodziny niepłatne,
KOLOS 2016-02-29 18:15:45
nie nie umowy na czas określony po czym zwalniają w 5 min szkoda czasu i nerwów
totalny brak kompetencji we wszystkim
lider 2016-02-29 20:08:44
Tą firmę może uzdrowić tylko zwolnienie niekompetentnego pseudo dyrektora ds. realizacji Pana MM , który swoim prostatctwem wprowadza zamieszanie. Jest to jedyna firma jaką znam ,która zatrudnia dyrektora ds. jednego marketu. W tym przypadku market Kaufland. Po tylu latach firma powinna znać na pamięć ten market- poco trzymać Pana MM.
1
ktoś... 2016-03-03 20:24:30
Panowie @Darek i @elektryk umowa o pracę jest nic nie warta w firmie Lumen i tak zwolnią Was z dnia na dzień jak będą mieć zły humor. Nie ma szkoleń w tej firmie - generalnie wszystko co mówią to jest kłamstwo. Jak większość na tym portalu odradzam wam również pracę w tej firmie i radzę gdzie indziej nabywać doświadczenia.
Mały 2016-03-11 11:57:50
omijać i to z daleka umowy na czas określony z wypowiedzeniem 2 tygodnie a potem kolejna i tak dalej to czego nie masz w umowie zapisane to zapomnij że Ci zapłacą ,Potwierdzam totalny brak kompetencji Pana MM firma powinna się nazywać agencją pracy tymczasowej
ktoś 2016-03-19 17:15:05
zaczynają zatrudniać już bez doświadczenia bo chętnych na pracę na kilka miesięcy zaczyna brakować, kłamstwa ,kłamstwa i oszuści.
wielbiciel 2016-04-12 21:12:55
like - co tak się uparłeś o umowę o pracę i tak Cię zwolnią z minuty na minutę :). Rozowę kwalifikacyjną przejdziesz ponieważ oni nie wiedzą o co pytać :). Poszukaj innej firmy jak jesteś ambitny.
Były 2016-04-22 14:01:44
Bardzo mało kandydatów z Wrocławia bo Lumen ma fatalną opinię jako pracodawca szukają ludzi po Polsce a potem szybciutko zwalniają taka jest prawda .Mieli kilka spraw w sądzie to pilnują papierów ale podwykonawcy i dostawcy mają problem z kasa
1
Były 2016-05-13 13:11:30
Jeśli nie masz nic innego to będzie składka na ZUS ale średnia wytrzymałość w sekretariacie to do 6 miesięcy :( a praca i tak tymczasowa bo 2 sekretarki są na urlopie macierzyńskim ale o tym to już nie informują bo po co
bgj 2016-06-19 10:11:40
to mnie niestety nie interesuje praca tymczasowa ale bardzo dziekujemy za informacje @Były. A widze ze poszukuja teraz także księgowych i Serwisanta Instalacji Elektrycznych Niskoprądowych. Obie oferty do Wrocławia
inz budowy 2016-10-27 07:21:07
nie polecam lumenu i ich podwykonawców ktorzy teraz zatrudniają w układach z tą firmą, układy układy i układy, daja do współpracy osoby znerwicowane, alkocholikow, chamów, ludzi bez wyksztalcenia w zawodzie, .......miazga totalna praca często w nocy , dużo papierkowej roboty, często godziny pracy sa 24 godziny , tak nie 8 a 24 godziny non stop, szwajanie się po hotelach po całym kraju, nie kupuja podstawowych rzeczy do pracy, kombinacje i niepewność ...... koneksje rodzinne ....... jak to mowia najszybsza droga do plajty ......
1
były 2016-11-15 18:36:31
Pytanie kiedy zaliczą plajtę ? dajcie znać jak wywalą dyr MM to może coś z tego będzie ale wątpie firma na dno
Zostaw swoją opinię o LUMEN Polska Sp. z o.o. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LUMEN Polska Sp. z o.o.