brak logo

Oil Center

Wrocła

Opinie o Oil Center

kajart 2015-10-03 16:12
Szukają na Lublin "Specjalisty ds. Rozwoju Rynku - oleje smarowe".......ogłoszenie fajnie zredagowane, ale te dwie opinie powyżej burzą ten obrazek....Miał ktoś z tą firmą do czynienia i może się tym podzielić....?
1
miejscowy 2015-11-23 15:16
rotacja ludzi jak na karuzeli, unikajcie ten firmy, bo stracicie tylko nerwy i czas!!!
2
z branży 2015-11-23 16:09
z taką ofertą olejową ta firma jest skazana na przegraną rynkową, jedyna marka która się jakoś broni na rynku to Gulf, cała reszta oferty nie ma szans na sukces na polskim ciasnym, słabym i biednym rynku!
ten 2016-04-11 06:54
Jeżeli szukasz stabilnego zatrudnienia to nie ta firma. Nikogo nie szanują . Nie polecam.
6
oil center 2016-05-06 12:04
W imieniu Oil Center:
Każda osoba zatrudniona w biurze/magazynie po miesiącu otrzymuje umowę o pracę.
Dbamy o relacje, pracownicy w firmie są szanowani.
Zależy nam tylko na długotrwałej współpracy.

Osoby zainteresowane pracą zapraszamy do firmy.
Lepiej samemu przyjść spytać jak jest, zamiast zdawać się na anonimowe niesprawiedliwe wpisy w internecie.
12
Wiem coś o tym 2016-08-19 14:02
Wielu handlowców pracuje w tej firmie od bardzo dawna. To dużo mówi o samej firmie. Relacje wewnątrz są na co najmniej akceptowalnym poziomie. Natomiast rynek, na jakim firma operuje jest wyjątkowo trudny i nie jest to jedynie slogan. Specjalista ds. Rozwoju rynku w Oil Center nie może być typowym, quasi handlowcem. Nie poradzi sobie, jeśli nie jest mistrzem. Przeciętniak jest bez szans.
4
były pracownik 2016-08-29 20:27
Czy nadal łapę na wszystkim trzyma "ojceiec założyciel" Jacek ?
"wiem coś o tym" nie porównuj nowych i starych handlowców. Nowi handlowcy rozliczani są inaczej niż starzy. Nowy nie ma szans uzyskać takich wyników i wynagrodzenia co stara gwardia. Nie chodzi o doświadczenie i znajomość rynku, to oczywiście też bardzo dużo pomaga, ale o samą formę rozliczania ruchomej części wynagrodzenia. Zgadzam się z Tobą, że rynek nie jest łatwy.
eryko 2016-08-30 09:29
Ale wiadomo czy mają teraz jakieś oferty? Mam też doświadczenie.
ten 2017-02-22 11:27
Ciężka praca, ale po 10 miesiącach mogę powiedzieć, że mi się udało
2
nick 2017-02-28 11:38
po opiniach tutaj przeczytanych nie złoże do nich cv
pozdrawiam oli center
Weronika 2017-03-01 13:14
@nick, a może jednak warto spróbować? ;) Jak zapewne wiesz, ile ludzi, tyle opinii.
branżowiec 2017-03-15 19:05
padli juz czy jeszcze trwa ta wieloletnia agonia, bo strona netowa juz chyba nie działa?
Weronika 2017-05-15 15:22
@branżowiec strona internetowa firmy Oil Center nadal funkcjonuje - http://oilcenter.pl/
2
Wycyckany 2017-06-07 18:45
Nie polecam firmy szkoda czasu lepiej szukać gdzie indziej . Co innego mówi córunia a co innego ojciec.
Ceny produktów wyższe niż u konkurencji .A cała "Daytona " to pic na wodę beczka z naklejką MADE IN USA a w środku produkt takich markowych firm jak Jasło, Specol i Adwa. i super auto Yaris 1,0 w vanie.
1
czarny 2017-06-19 17:02
Dzięki za opinie która tylko potwierdziła moje przypuszczenia
Yaris w vanie i w ogłoszeniu częste podróże służbowe???to chyba jakąś kpina....

OGARNIJCIE SIE pracodawcy BO NADCHODZĄ CZASY PRACOWNIKÓW !!!!!!!!!!KTÓRYCH DO TEJ PORY NIE SZANOWALIŚCIE....bez pozdrowień !!!!!
1
Ola 2017-06-22 08:21
Wycyckany - właśnie miałam zamiar wysłać cv na ogłoszenie o specjaliście ds rozwoju - ale Twoja powyższa opinia zaważyła, że jednak nie poślę... yaris i pewnie 3000 brutto... kiedy wreszcie będą pracodawcy zrozumieją, że za doświadczenie i znajomość języków obcych trzeba jednak zapłacić?????
Czarny - mam nadzieję, że dożyję "czasów pracowników"...
Życzę sukcesów.
Monika Wruszak Oil Center 2017-07-10 19:46
Dzień dobry, bardzo żałuję że nie śledziłam dyskusji i nie odpowiadałam na Państwa obiekcje. Postaram się na bieżąco odnosić się do komentarzy, a tymczasem zacznę od najstarszych.
@yyy oraz @ostatnisprawiedliwy: były to początki tworzenia naszego działu handlowego. Mieliśmy mnóstwo zapału, ale zero pojęcia o organizacji. Z naszych wewnętrznych braków komunikacji wynikły sprzeczności między ogłoszeniami a informacjami przedstawionymi na rozmowach. Teraz jest jedna osoba odpowiedzialna za całość procesu i wyeliminowaliśmy te błędy.
Co do rozmów rekrutacyjnych - prowadzone są teraz poprzez Skype. Konieczność przyjazdu faktycznie była kłopotliwa dla kandydatów, więc się dopasowaliśmy.
Kolejne uwagi przeanalizuję w najbliższym tygodniu. W razie pytań pozostaję do dyspozycji.
Pozdrawiam Monika Wruszak (wyżej uroczo nazwana córunią :)
5
Monika Wruszak Oil Center 2017-07-13 14:21
Dzień dobry,
rotacja w dziale handlowym faktycznie występowała. Było to związane z faktem, że podjęliśmy decyzję o daniu szansy ludziom bez doświadczenia, młodym, dopiero wchodzącym na rynek pracy. Kilkoro z nich zostało z nami, jednak większość zdecydowała się obrać inną ścieżkę. Jako ich pierwszy pracodawca liczyliśmy się z tym, że chcą u nas podszkolić, sprawdzić swoje możliwości i niekoniecznie wiązać się z nami na stałe.

Osoby, które są pewne swojej przyszłości i chcą z nami pracować zostają na długo. Ponad połowa naszej kadry pracuje z nami dłużej niż 4 lata. Kilkoro towarzyszy nam już od ponad 10 lat!
5
Monika Wruszak Oil Center 2017-07-13 14:44
@czarny
Dzień dobry, wiarygodne informacje o wynagrodzeniach może Pani uzyskać podczas rozmowy rekrutacyjnej. Zapewniam, że doświadczony handlowiec nie otrzyma dość zabawnie brzmiącej propozycji 3000 zł brutto :)
Proponowany przez nas system płacy jest bardzo atrakcyjny. Zapewne stąd bierze się stale rosnąca liczba kandydatów.
Co do floty - obejmuje ona różne klasy samochodów. Zakupione przez nas Yarisy (2015 r. ) o wysokim standardzie wyposażenia dobrze służą przede wszystkim młodym handlowcom. Po spełnieniu określonych progów sprzedażowych klasa auta zostaje podwyższona - przecież doskonale wiemy, że specjalista jest wizytówką naszej firmy.
5
Monika Wruszak Oil Center 2017-07-13 15:26
Za czarny marketing dziękujemy.
PS. Działania konkurencyjne przynoszą lepsze efekty, gdy ma się argumenty w realnym świecie.
4
wielebny 2017-07-18 23:46
Blondi nie ściemniaj tutaj, bo Cię w końcu pokaże jakąś poważną chorobą i wtedy dopiero zrozumiesz, że prawda w życiu jednak jest coś warta, amen!
Zadowolony 2017-07-19 10:03
Firma wciąż się rozwija i może być tylko lepiej.
3
Andzia 2017-07-19 10:39
Polecam. Mili konkretni ludzie... zespol pomieszany mlodzi i starsi z tego co sie zdazylam zorientowac atmosfera tam sympatyczna mam nadzieje ze zadzwonia do mnie. Wszystko tak jak w ofercie :)
3
Iwona 2017-07-19 10:45
Porzadna i solidna firma.Rozwija sie preznie, atmosfera pracy jest na wysokim poziomie...same superlatywy.Polecam!
3
Ry 2017-07-19 10:48
Jeśli firma fa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] marki ("Daytona pic na wodę") to chyba można to spokojnie do prokuratury zgłosić a nie się brandzlować na forum o tym, co? No chyba, że średnio z dowodami no to tylko forum pozostaje niestety i liczenie na tępotę odwiedzających. Z tego co ja tu widzę, to strona www hula a "córunia' i "blondie" spokojnie i rzeczowo odpowiada na czarno marketingowe ataki seksistowskiego buractwa, któremu firma bardzo nie leży z jakiegoś powodu. Ja bym nie miał specjalnych wahań komu tu wierzyć. Życzę lepszych handlowców niż konkurencja ma "PR-owców".
3
Kamil 2017-07-19 10:55
Współpracuje od dawna, szefostwo konkretne, kasa zawsze na czas. Żyć nie umierać :)
2
wielebny 2017-07-19 11:23
wszystkie dzisiejsze wpisy zrobione z jednej ręki kilka minut po sobie haha, świetna rekomendacja niezależności i prawdy o firmie, ot zwykłe prostactwo, bo nawet dobrze ściemniać trzeba umieć i robić to inteligentnie, amen!!! haha!!!
anonimka 2017-07-19 11:38
śmieszą mnie te wszystkie negatywne opinie, a jeszcze bardziej komentarze osób sugerujących się tylko tymi negatywnymi opiniami. Nie posiadacie własnego rozumu, tylko wierzycie we wszystko co ludzie napiszą na internecie? To przykre, że ludzie łykają wszystko jak młode pelikany, nie weryfikując uprzednio zebranych informacji. Miałam do czynienia z pracownikami OilCenter i słyszałam od nich wiele pozytywnych opinii.
Co do wytykania błędów funkcjonowania, to każdemu zdarzają się potknięcia. Nie jest to jednak powodem by od razu mieszać całą firmę z błotem i rozsiewać niedorzeczne plotki, które zapewne nie mają żadnego potwierdzenia, ani ziarna prawdy. Jeżeli tak wygląda próba wygryzienia konkurencji z rynku, to jest to naprawdę żałosne i szkoda mi na was słów. Weźcie się za coś sensownego ludzie. Zachowujecie się gorzej niż dzieciaki, z których tak się śmiejecie.
2
Boss 2017-07-19 11:39
Jestem przekonany, że nic nie da Wam tyle wiadomości, co rozmowa z osobami współpracującymi z Oil Center. Ich numery z łatwością odnajdziecie na stronie www.oilcenter.pl w zakładce kontakt.
PS
Wierzę w inteligencję i wolność wyboru każdego, kto chciałby z nami współpracować oraz gorąco pozdrawiam.
Boss
2
wielebny 2017-07-19 12:19
jacuś ty się lepiej pochwal dlaczego przejestrowałeś spółkę na warszawski adres biurowy, gdzie wcale nie prowadzisz działalności haha, urząd skarbowy we wrocławiu tak cię bardzo polubił????? hahah!!!
1
Monika Wruszak 2017-07-19 13:43
Dzień dobry, wpisy robione są dzisiaj bo dziś rano zaprosiłam współpracujących z nami ludzi do wystawienia opinii. Jak widać możemy na siebie liczyć :) Pozdrawiam
1
Justa 2017-07-19 13:50
Będzie to enta opinia dzisiaj i nie dziwi mnie fakt, że pani Monika poprosiła obecnych i byłych pracowników o wystawienie oceny zgodnej z własnym sumieniem. Osobiście zagrzałam miejsce w tej firmie ok roku. Zaczęłam jako handlowiec, ale dość szybko okazalo się, że nie jest to dla mnie przy czym w związku z innymi kwalifikacjami dostałam szansę rozwoju na innym stanowisku. Razem ze mną w 2016 zaczynało 4 innych handlowców i tylko jeden (z krakowa) został do tej pory i obecnie jestem niemiłosiernie zazdrosna o jego 5 cyfrowe zarobki i czas pracy. Wiem, że nie było to łatwe, bo sama poddałam się po paru miesiącach i stąd moim zdaniem duża rotacja. Zawsze można cos poprawić, jednak nie mialam ani jednej watpliwej w uczciwość sytuacji ani z p. Jackiem ani Moniką. Należy pamiętać, że nie sprzedaje się tam produktów coca-coli w związku z czym klienta naprawdę trzeba zdobyć, bo konkurencja jest duża, a możliwości cenowe często podobne jak w olbrzymich koncernach, które same zaczęły jeździć do nawet małych odbiorców. Branża jednak jak i firma moim zdaniem ma szansę na dalszy rozwój o czym najlepiej świadczy ów czarny marketing, który uskuteczniają wg mnie (tylko przypuszczam) byli handlowcy, którzy najpierw zapraszali "bossa" i "córunię" na swoje własne wesela, pożyczali od nich kasę na nowe samochody, a po 10ciu i wiecej latach odeszli i pozakładali swoje blizniacze firmy, kłamiąc w żywe oczy, że zmieniają branżę :D ojjj nasłuchałam się wielu historii od przesympatycznych chłopaków na magazynie :)( pzdr Jarecki )
Domyślam się, że nie idzie tak cudownie jak im się wydawało i stąd nadmiar czasu na wylewanie jadu. Ja na miejscu potencjalnego pracownika w razie wątpliwości podzwonilabym po obecnych handlowcach, nr można latwo zdobyć podając się za potencjalnego klienta ;)
1
wielebny 2017-07-19 15:40
Szanowna Pani, opinie własnych pracowników czy współpracowników, zależnych obecnie od firmy nie są w żadnej mierze wiarygodne i obiektywne!
wielebny 2017-07-19 16:02
pamiętam czasy jak Jacuś zaczynał w branży jako handlowiec w Mobipolu, a potem założył swoją konkurencyjną firmę na Gazowej, wesołe to były czasy haha, oj wesołe, haha
wielebny 2017-07-19 16:09
problem Waszej firmy jest zasadniczo jeden, a mianowicie taki, że oprócz Gulf-a nie macie innego w miarę dobrego i konkurencyjnego produktu rynkowego, stąd tak słabe macie obecnie wyniki sprzedaży. Z Gulf-em też jest już mały kłopot, bo firmę przejęli Hindusi i nikt nie wie, w którą stronę ona obecnie pójdzie, bo z tego co widać to pogarszają jakość produktu kosztem bogatej kampanii reklamowej, a dla klienta to nic dobrego, bo produkt słabszy i droższy, więc to klient końcowy de facto płaci za te wielkie reklamy, sponsoringi i akcje medialne
wielebny 2017-07-19 16:12
to szczere (czy sponsorowane?) wyznanie grzechów i prośba o pokutę?! haha!
wielebny 2017-07-19 16:17
z ciekawości zapytam, na czyich bazach olejowych obecnie blenduje Gulf? wg. moich badań to bazy te są słabej jakości i parametry olejów mocno przeciętne, ot na poziomie zwykłego Lotosa i Orlenu, dodatki jak rozumiem kupują tam gdzie wszyscy, ale bazy to prawdopodobnie jakaś taniocha mineralna i HC mieszana w różnych proporcjach, stawiam, że to są bazy francuskiego Totala, bo słabe i tanie
R 2017-07-19 17:40
ok
1
wielebny 2017-07-19 17:59
a te hamerykańską daytone to faktycznie Wam przez jasło wysyłają, bo takie są opinie wszystkich na rynku? ;-)
wielebny 2017-07-19 18:58
a stare długi już spłacone czy jeszcze spłacacie? ;-)
papa 2017-07-19 20:39
Sympatyczna rodzinna atmosfera. Z kierownuctwem bez wiekszych problemów można sie dogadać. Przejrzyste warunki
2
wielebny 2017-07-20 11:47
niezła u Was desperacja rynkowa, skoro cała firma siedzi i wpisy na gowork produkuje zamiast sprzedawać produkty, coś mi tutaj pachnie rychłym końcem...
wielebny 2017-07-23 15:04
i co tam dobrego słychać u Ciebie Blondii? brakło merytorycznych argumentów do dalszej rzeczowej dyskusji?! ;-)
wielebny 2017-08-02 18:36
długo jeszcze Jacuś pociągnie, bo chodzą słuchy we Wrocławiu, że to już "ostatnia prosta" tej firmy?
Paulina 2017-08-03 22:35
Praca w Oil Center jest moją pierwszą pracą po emigracji i wiecie co? Cieszę się, że pracuję właśnie tu. Dlaczego? - ponieważ robię to co lubię, atmosfera jest przyjazna na tyle, że nie boję się zwrócić o pomoc kiedy nie wszystko jest dla mnie jasne. Cały czas czuję, że się rozwijam i widzę u siebie postępy. Przy okazji "misji pobocznych" jak to określam mam okazję spełniać swoje pasje. Jestem świadoma swoich błędów, które jeszcze mi się zdarzają. Uwag nie odbieram personalnie i ze wszystkimi żyję w zgodzie. Nie wychwalam i nie karcę tutaj pracodawcy, widzę po prostu jak wiele zależy od mojego podejścia do pracy i zaangażowania. Czytałam te wasze niepochlebne komentarze na temat Oil Center przed rozmową kwalifikacyjną ale absolutnie nie wnosiły nic na temat tego jak się pracuje w tej firmie. Dla obecnej załogi pozdrowienia a byłym pracownikom polecam żyć dalej i nie oglądać się za siebie. Jest tyle firm w których szukają pracowników, że na pewno traficie na wymarzonego pracodawcę i tego wam życzę ;)
Weronika 2017-08-08 09:12
@Paulina czyli pracując w Oil Center ma się szansę i możliwości rozwoju. Czy można też liczyć na dodatkowe kursy i szkolenia podnoszące kwalifikacje? Co jeszcze mogłabyś doradzić osobom, które zastanawiają się nad aplikacją do firmy?
Paulina 2017-08-09 19:26
A na jakie stanowisko chcesz startować? Osobiście jeszcze nie widziałam aby komukolwiek odmówiono możliwości podnoszenia kwalifikacji i umiejętności jeśli tego wymagało dane stanowisko. Moje rady? Szczerość, odrobina odwagi do działania, chęci do pracy i pozytywne nastawienie. Warto mieć jakieś doświadczenie w branży ale i mając zapał do uczenia się tego wszystkiego spokojnie można dać radę. Zależy czego dane stanowisko od Ciebie wymaga. Ja niczego nie zagwarantuję i nie obiecuję. Trzeba przyjść, spróbować i ocenić swoje szanse w firmie.
E 2017-09-12 12:20
Pracowałam w tej firmie jakiś czas temu. Bardzo dużo nauczyłam się w tym czasie. Firma jest bardzo elastyczna i daje dużo swobody w działaniu. Każdy pracownik traktowany jest indywidualnie, a szefostwo otwarte na dialog. Jak to w życiu, nie ma idealnego pracodawcy, ani też pracownika, ale polecam tę firmę. Mając doświadczenie w tej branży w innych firmach to Oil Center było najlepszym miejscem w którym pracowałam. Mam jeszcze pewną uwagę do "wielebnego", nie wiem kim jesteś i jakie masz motywy do pisania w taki sposób, ale tak bezpośrednie zwroty, a nawet powiedziałabym obrażliwe ("Blondi") używane na tym forum deklasują Cię jako osobę poważną i obiektywną.
Weronika 2017-09-20 09:59
@E piszesz, że jest to do tej pory najlepsze miejsce w jakim pracowałaś. Możesz powiedzieć co aż tak wyróżnia Oil Center na tle innych pracodawców? Chętnie dowiem się też więcej o Twoich doświadczeniach z Oil Center. Mogłabyś powiedzieć jak wyglądała Twoja rozmowa kwalifikacyjna? Na co warto się przygotować? Jak długi jest to proces? Takie dodatkowe informacje będą cenne dla osób, które ten etap mają jeszcze przed sobą.
Weronika 2017-10-04 13:56
Przypominam, że wszystkich użytkowników portalu obowiązują zasady regulaminu. Zachęcam do ponownego zapoznania się z jego treścią: www.gowork.pl/regulamin Niedopuszczalne są wpisy, które zawierają treści wulgarne, czy też ordynarne. Bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi.
Zostaw swoją opinię o Oil Center - Wrocła
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Oil Center