brak logo

CSTiT SEVITEL Sp. z o.o.

Katowice

Opinie o CSTiT SEVITEL Sp. z o.o.

123 2011-04-20 18:12
Na początek na jaką stawke można liczyc?
odpowiadam 2011-05-10 09:08
Zależy na jakim stanowisku. Ale myślę, że w innych firmach z kilkuletnim stażem wyciągnie się z dwa razy więcej. Do tego brak jakichkolwiek podwyżek niezależnie od tego ile tam pracujesz...
6
123 2011-05-28 15:38
Niestety zakres płac w innych firmach tez jest różny, wiec mówimy o wyplacie 2,3 czy 4 brutto na poczatek?
1
Czesiek 2012-03-22 17:52
Kasa dobra dla początkującego specjalisty, choć wiadomo wszystko zależy z jakiego pułapu startujemy. Jak na śląskie województwo i tak nie najgorzej. Szczegółów nie będę wymieniał - każdy przeciętnie rozgarnięty aplikant domyśli się na rozmowie, jakie są możliwości finansowe firmy.

Sama rekrutacja na wysokim poziomie moim zdaniem i jak na taką firmę to na prawdę miłe zaskoczenie: parę szybkich zadań jasno i precyzyjnie sformułowanych. Rozmowę też oceniam pozytywnie - facet był szczery i prezentował wysoki poziom kultury osobistej.

Co nie zmienia jednak faktu, że z takimi wymaganiami można zarobić więcej, gdzie indziej.
1
Łukasz 2012-05-19 21:32
Też byłem u nich na rozmowie. Zadania o których mówisz do bani. Nigdy nie zweryfikujesz wiedzy kilkoma zadaniami. I tak wszystko wyjdzie w praktyce... Po drugie zadania typowe dla studentów a nie \"praktykantów\" - podobnie jak w szkole...
3
anonymouse 2012-06-28 18:18
nie zgadzam się z większością \\\"przedmówców\\\", firma bardzo konkretna, płaci przyzwoicie, nie trzeba być [usunięte przez moderatora] by awansować, atmosfera super, starsi pracownicy bardzo chetni do pomocy!
Czesiek 2012-07-15 11:26
Odniosłem to samo wrażenie i dlatego tam nie pracuję - nie będę zapierdzielał na starszych pracowników.

Test jak test - wszystkiego nie da się zweryfikować.

Jak na śląskie klimaty wydaje mi się, że nie jest tam tak strasznie. Wolicie sosnowieckiego Bitrona? ;)
1
anonim 2012-10-22 19:49
anny - 2012-06-28 23:09:24

Ciekawe kim jestes skoro twierdzisz ze mozna tam awansowac... Wszyscy kierownicy to emeryci z kopaln ktorzy sa bez wyksztalcenia i zbytnio na niczym sie nie znaja... Chyba kolega wyzej pomylil firmy...
Firma zmieniła siedzibę i chyba się podzieliła (nowy wpis KRS Sevitel EM). Wiecie coś w temacie?
2
ja 2013-03-23 22:33
dla mnie firma konkretna,
zarobki ok, a Ci "emeryci" o których ktoś pisał często są mądrzejsi
od niejednego mgr, osobiście wiele się od nich roboty nauczyłem.
Premie, ja dostaję nie wiem jak inni, nadgodziny płacą, wypłata ma czas, dobry pakiet socjalny, ludzie różni - robota jak robota z innymi dobrze się układa z innymi nie, normalna rzecz, ale nie muszę się martwić że wypłata będzie później albo w ratach bo nigdy się to nie zdarzyło...
1
abacus 2013-07-01 21:17
Otóż to! Panowie, mówcie jaka kwota... Dla mnie dla inżyniera elektrotechnika śmieszna kwota to 2500zł na rękę, dla innego to 3500zł. A więc konkrety...konkrety.
1
a 2013-12-08 20:06
Pare lat temu rozmawialismy o kwocie max. 3k net na stanowisku inz. Slyszalem mniejsze kwoty na rozmowach w innych firmach :P
słuchacz 2014-05-15 19:29
Kwita-dobre pytanie!
Z tego co mi wiadomo to firmę tworzą pracownicy, którzy muszą mieć narzędzia do tej pracy, którzy aby mieć coś do roboty dostają zlecenia od szefostwa i dlatego co miesiąc mają z czego żyć. A skoro mówicie, że nie ma sprzętu, jest beznadziejna atmosfera, zarząd jest do bani, prezes otwiera jakieś dziwne mniejsze firmy to jakim cudem odnoszą ciągle sukcesy i dostają nagrody i wyróżnienia?
ps. a co do emerytów to może warto się zastanowić, że mają duże doświadczenie w tej branży i dlatego są na tym a nie innym stanowisku, bo co z tego że masz dyplom jak nigdy w życiu nie byłeś na dole i nie masz pojęcia nawet jak chodnik powstaje? A jak wszyscy dobrze wiedzą bez znajomości na dzień dzisiejszy jest się straconym, dlatego nie bardzo docierają do mnie te "argumenty".
Warto czasami postawić się na miejscu innej osoby i dopiero wtedy wypowiadać. Bo gdyby któryś z was był tam po znajomości to na pewno by wam nic nie przeszkadzało :)
Ale to tylko moje skromne zdanie.
Romeo 2014-06-09 13:42
To i ja sie wtrace, wiekszosc negatywnych tutaj opinii to wypociny ludzi zwolnionych albo nie zatrudnionych. Kolega ktory napisal najobszerniejsza wypowiedz zwolniono za ciagle stanie i gadanie z manusia przez telefon, zeby bylo malo, koleś pogaduszki uprawiał perfidnie pod kamera, innych powodów wymieniał nie bede
2
Anty ZSRE 2014-07-30 23:27
Jak to jak?! Wszystko opiera się na wyzysku tych, których głosu nikt nie usłyszy, bo są najmniej "mogącym" ogniwem w firmie. I jak w każdej firmie bez tego ogniwa firma upada w jeden dzień, gdyż to właśnie ogniwo stanowi całą siłę sprawczą.
5
genario 2014-09-12 12:41
Szkoda gadać, 3/4 opinii zostało usuniętych z tego forum. Brak wielu trafnych i zgodnych z prawdą informacji do do funkcjonowania tej firmy. Nie ma sensu pisać. Bo firma tylko zostawia te które jej pasują plus kilka negatywnych dla kontrastu.
5
olo 2015-01-15 21:32
firma dobra ma perspektywy,zostanie sama na rynku ...............
a co zrobi jak Górnictwa braknie te 4 które padają od nich urządzenia mają
Pozdrawiam...........
olo 2015-01-17 18:11
zależy od ,, wiedzy " jak z rodzinki to szansa na 3 z przodu a jak nie to łataj budżet za 1600 do łapki pozdro....
6
rabicz 2015-01-20 22:58
Uwaga, komentarze tutaj SĄ USUWANE - TO FAKT. Pamiętam wyraźnie, że pisałem tutaj komentarz, jeden na pewno, ale wydaje mi się, że było ich więcej, być może nawet łącznie 3 obszerne komentarzy zostawiłem tutaj w tym miejscu. Dzisiaj widzę, że nie ma ani jednego! Ręce opadają. Nie wiem co o tym myśleć. Ten pewnie też zniknie chwilę po tym jak obejrzy go moderator.
7
gem 2015-03-09 18:54
Omijaj ja szerokim lukiem , dobrze Ci radzę. Firma porazka.
8
hyzio 2015-05-12 22:39
Wstawiałem w swoim czasie na tą stronę łącznie z 3-5 opinii nt. tejże firmy. Dzisiaj nie widzę ani jednej z nich.
7
luk 2015-07-01 16:38
Firma zaczyna upadać i to dzieki panu D.K. Odkąd pojawił się w firmie wszystko leży na łopatkach. Szkoda że bardzo dobrze mydli oczy prezesowi...
12
jo 2015-08-25 20:14
Nie patrz na branżę, tylko raczej zaufaj obecnym i byłym pracownikom tej firmy, którzy dobrze wiedzą, że firma boryka się z wieloma patologiami wewnętrznymi. Chociażby chorobliwy brak wszelkiej organizacji i koordynacji pracy. Pojedynczy pracownik bierze na swoje barki cały projekt (problem gdy trzeba iść na urlop) i sam najlepiej jakby się dowiedział co ma zrobić i jakie są założenia, na kiedy go zrobić (zawsze na wczoraj, bo firma najpierw zgłasza się do przetargów a dopiero potem realizuje projekt) i jak go wdrożyć. Od kierownictwa można co najwyżej usłyszeć "weź zrób" albo "załatw to". O innych patologiach typu powszechny i niekryty nepotyzm już nawet nie wspomnę. Pracują całe klany rodzinne kierowników. Szkoda że ludzie zatrudniani wg kwalifikacji muszą potem na nich pracować, żeby utrzymać firmę.
8
ps 2015-09-23 20:37
Osoba która podaje się we wcześniejszych postach jako kandydat do pracy ma chyba innych za idiotów i myśli że koloryzowanie firmy na tle innych postów pomoże. Od razu widać że to ktoś z wnętrza firmy. Firma jest już tak rozpuszczona przez przełożonych że zaczyna brnąć bez odwrotnie w przepaść. Osoby na wyższych stanowiskach nie maja kompletnie żadnego pojecia o pracy. Firma złożona z licznych klanów rodzinnych. Jeśli na czele klanu stoi np. dyrektor to oczywiście wszyscy do dyspozycji otrzymują samochody firmowe do wykorzystania prywatnie. Kto pracuje w firmie wie jak wyglądają układy rodzinne i wygląda to komicznie. Osobiście radzę naprawdę szerokim łukiem omijać firmę i szukać czegoś innego... Tutaj nie zarobicie ani nic nie osiągniecie...
5
vivien 2015-10-15 12:11
Romeo która to wypowiedź tego gościa który napisal najobszerniejsza wypowiedz i którego zwolniono za ciągle stanie i gadanie z mamusią przez telefon
2
zyzio 2015-10-15 18:27
Mocno negatywne opinie nt. tej firmy są tutaj na gowork.pl kasowane.
7
@majk 2016-05-27 23:28
Socjal na wysokim poziomie? Chyba ne masz kompletnie pojecia o socjalach w innych firmach... 600 czy 800 zl wczasow pod grusza to jedyny socjal. W innych firmach płacą kilka razy tyle. Zadnej opieki medycznej brak multisporta... To nazywasz bogatym pakietem socjalnym?... Proszę Cię... Za chwile ktos z firmt napisze "prowadzi działalność w zakresie projektowania, produkcji, prefabrykacji, instalacji i serwisu innowacyjnych rozwiązań technologicznych, pozwalających na podniesienie bezpieczeństwa w zakładach przemysłowych i obiektach użyteczności publicznej"
To jest paranoja na tym forum... Dajcie spokój i nie piszcie lepiej nic na ten temat bo tylko człowieka potraficie wk....ć...
7
echo sevitela 2016-07-08 10:17
firma się sypie, ludzie uciekają, a prezes ma gdzieś terminowe przekazanie wypłat tym, co jeszcze pracują.
10
koiko 2016-07-29 14:41
Świetnie, że są w porządku @M, bo zobacz, ze ostatnio nie pokazało się nawet żadne ogłoszenie pracy. To najlepszy dowód na to, że się dobrze u nich dzieje, bo skoro wszyscy są zadowoleni ze współpracy z nimi.
luki 2017-01-18 11:17
kolejny rok z premią roczną niewidoczną, bez podwyżek płac z inicjatywy pracodawcy. Pracowniku żebraku, poniżaj się przez kilka lat by wywalczyć podwyżkę 300 Brutto... Najważniejsze że firma ma radę nadzorczą a dla niej kasa zawsze się znajdzie
10
nowy 2017-01-25 23:18
Skro jest tak źle to czemu się nie zwolnisz? W innych firmach dają premie cały czas i wyższe niż 300brutto? Chętnie bym poznał firmę, która spełnia te kryteria bo sam rozglądam się za pracą.
1
Addd 2017-01-25 23:37
Jak wiesz jak to wszystko poprawić to dlaczego nie pójdziesz do prezesa i mu tego nie powiesz
1
dyrektor 2017-01-26 11:44
Panowie nie wiem czy wiecie ale firma nie dawno liczyła 100 pracowników a teraz prawie 300 tak odchodzą na potęgę
Nie rozumiem dlaczego ktoś pracuje jak mu tak nie dobrze, chyba że jest taki beznadziejny, że nie znajdzie innej roboty.
3
pracownik dyrektora 2017-01-27 13:59
Pracowałem w tej firmie. Już nie pracuję bo dyrektorzy ...są nieomylni, wszystkowiedzacy i najlepsi. Nie miałem szans na zostanie dyrektorem wiec odszedłem.
8
olo 2017-02-02 09:22
znów usunięto prawdziwe (negatywne) opinie o tym badziewiu.
7
Yogi 2017-03-15 16:47
Ciekawe, ilu jeszcze ludzi musi złożyć wypowiedzenie, by jednoosobowy zarząd zrozumiał, że najwyższy czas odjąć od swojej gęby a dołożyć pracownikom. Ceny szybują w górę jak szalone, a w firmie żadnych kroków dla urealnienia płac. Ktoś kto przyjął się kilka lat temu za 2500 brutto, nadal tyle zarabia, tyle, że jego wypłata realnie straciła na wartości 48%. Tłumaczenie braku podwyżek "ciężkimi czasami" nie jest na miejscu, wszak to zarząd jest odpowiedzialny za organizowanie "roboty". Ale wieloletni emeryci górniczy na dyrektorskich stołkach nie potrafią już nic "zorganizować", chyba że nienależne premie dla siebie i członków swojej rodziny.
7
Wikileaks 2017-03-16 17:33
"W firmach zatrudniających co najmniej 10 osób średnia pensja w styczniu wyniosła 4304,95 zł brutto - podał właśnie Główny Urząd Statystyczny. To o 167 zł więcej niż rok temu, ale zdecydowanie mniej niż w rekordowym grudniu ubiegłego roku."

Niestety nie dotyczy to SEVITELa, w którym średnia, po odliczeniu dyrekcji, nie przekracza 2800BRUTTO.
7
były pracownik 2017-05-26 10:41
Jedna strona komentarzy od roku 2010 do 2017. Ha ha. A gdzie te które trafnie opisują firmę??? Nie ma, są usunięte bo nie pasują zarządowi i adminowi. Pracowałem kiedyś w tym badziewiu ponad rok. Widzę nic się nie zmieniło. taki syf jaki był jest dalej. Widać niektórym pasuje syf bo mogą się dobrze kamuflować (szczególnie chodzi o kadrę zarządzającą). Pozdro dla prezesa Galowego. Jak długo będzie Pan mydlił oczy pracownikom ??
9
Gucio 2017-06-16 19:38
Prezes G G od tygodnia zapuszkowany za korupcję. Co dalej z Sevitelem zależy od właściciela. Myślę że 400 ludzi może bać się o swoją przyszłość.
9
YARO 2017-06-17 20:16
Od kiedy 3 miesiące mają 48 godzin?
8
Gucio 2017-07-09 15:57
Czytajcie też komentarze o EMAGu, wtedy będzie pełny obraz działalności "konsorcjum"
6
Iza 2017-08-04 11:41
@Gucio, @Adaś przypominam, że forum posiada regulamin: http://www.gowork.pl/regulamin i nie można tu opisywać poszczególnych osób, tylko firmę i nie wolno używać obraźliwych słów w stosunku do innych użytkowników forum. Proszę o merytoryczne wypowiedzi o firmie, które mogą posłużyć w ocenie potencjalnym pracownikom.
nita 2017-08-04 16:04
Ordo prezesem zarządu... Pożal się boże... Nędza i tyle w temacie.
Ciekawe kim teraz będzie żona obecnego prezesa...
Nie polecam firmy. Praca tam to uwłaczenie człowieka. Zarobki na poziomie biedronki ;)
5
nita 2017-08-04 16:07
Ciekawe kiedy zajmą się szefem wszystkich szefów...
8
zbig 2017-08-09 19:16
oby jak najszybciej
4
gotti 2017-08-19 20:45
Tak podzieliła się na dwie firmy na sevitel i telvis. Wiem to ponieważ mój tata pracuje w telvisie
2
yaro 2017-09-04 20:06
Patrzcie na inne firmy, nawet ALDI z okazji zmiany dyrektora podwyższa ze swojej inicjatywy pensje pracowników. SEVITEL ma w nosie płace swoich pracowników. Dla tzw. zarządu liczy się tylko KASA do swoich kieszeni.
3
Iza 2017-09-08 10:08
@gotti a masz jakiś informacje na ten temat, żeby potwierdzić to na forum? Chyba, ze Twój tata by się wypowiedział na forum? Chodzi o to, że tu nie mogą pojawiać się niepewne informacje, bo mogą wprowadzać zamieszanie.
~Adam Polak - 2017-09-15 17:25

Jestem młody, mam 38 lat. Wiem, że Polska to kraj gdzie można wiele osiągnąć nie mając układów i znajomości. Ja np. od 8 lat pracuję w państwowej firmie. Wiedzie mi się całkiem OK. Nie wyjechałem jak inni moi koledzy za granicę do pracy, bo wiem, że w Polsce można wiele osiągnąć. Ja po 8 latach pracy mam już odłożone na koncie 9 tys. złotych. Zastanawiam sie teraz, co z tym przecież niezłym kapitałem zrobić. Myślałem o jakimś salonie obuwniczym w galerii lub restauracji w centrum miasta. Kwota jest jak dla mnie całkiem spora (w końcu to uczciwie zbierałem ją całe swoje życie). Może i mogłem odłożyć nieco więcej, ale ja kocham podróże i dużo pieniędzy wydaję na ten cel. Już dwa razy z zakładem pracy byliśmy w Licheniu. Wielkie przeżycie mówię wam. Fantastyczna też była dwudniowa wycieczka na tamę na Wiśle we Włocławku. Szum niczym na wodospadzie Niagara. Nawet kupiłem sobie tam fajną pamiątkę. Dwa słoiki z wodą. Jeden z wodą przed tamą, a drugi słoik z wodą za tamą. Fajna sprawa, polecam . W Polsce wcale nie potrzeba mieć "pleców" żeby dobrze żyć. Właśnie spłacam ostatnią ratę za komputer. Będzie już mój na 100%. Kupiłem go 4 lata temu. Ma jeszcze całkiem niezłą konfigurację... tylko te 256 mb ram-u. Ale to nie jest duży problem bo można dokupić. Ostatnio na mieście byłem zobaczyć co można taniej dostać na wyprzedaży. Spotkałem kumpli którzy wyjechali za granicę. Trochę opowiadali o samochodach, pieniądzach, ale chyba ich trochę poniosła fantazja. Nawet byli przy kasie bo postawili piwo. Ja żeby nie być gorszy to też postawiłem. Dobrze, że miałem właśnie przy sobie tą stówkę na ostatnią ratę za kompa, bo inaczej był by przypał, że nie mam kasy. Ale ja większej gotówki przy sobie nigdy nie noszę. Wiecie przecież sami jak jest. Za 5 zł to mogą człowieka zabić i okraść.

Uff... w końcu urlopik .Zasłużony odpoczynek po ciężkim roku pracy. Gdzie tu pojechać na wakacje? Moja firma, a w zasadzie jej Fundusz Wakacyjny ma jakieś przejściowe problemy, i z funduszu wakacyjnego (coś w stylu "wczasy pod gruszą", wypłacili nam tylko po 75% należnej kwoty. Wyszło już całkiem sporo, bo po 350 zł, a bedzie jeszcze przecież reszta 25%. Na wczasy w sierpniu w naszym ośrodku się nie załapałem bo jako singiel mogę jechać tam po sezonie. W listopadzie. Kurde, ale wtedy to nie bedę miał urlopu. He he, ale od czego mądra głowa. Przeglądam oferty, tak zwane "last minut" i z obliczeń logistyczno-finansowych wyszło jak nic, że na Costa de Taras (balkon mojej mamy) będzie ok. 350 zł. Starczy spokojnie na all incl. a jak by była brzydka pogoda to do domu w sumie niedaleko. Wprawdzie nie ma tam palm, ale są piękne pelergonie.

Dziś przyjeżdża do mnie moja narzeczona. Piękna dziewczyna. Od kilku dni chodzi cała w skowronkach bo dostała swoją pierwszą pracę po zakończeniu edukacji na poziomie mgr. Muszę powiedzieć, że byłem miło zaskoczony wielkością jej wynagrodzenia. Za pracę w administracji państwowej firmy dostanie 1119 zł na rekę. Całkiem nieźle jak na początek. Ja po 8 latach mam 1270 zł i juz całkiem niezłe doświadczenie. Dla mojej dziewczyny wzorem jest Pani Stefania z mojego zakladu pracy, gdzie razem dzielimy biurka. Pani Stefania w tym roku idzie na emeryturę .Całe swoje życie przepracowala w jednej firmie. Przeżyła kilku prezesów, parę Rad Nadzorczych, kilka kryzysów, dwa pożary i dużo widziała. Swoimi rękoma w czynie społecznym budowała ośrodek wczasowy do którego teraz nie mogłem jechać. Pani Stefania to najwyższej klasy specjalista w swoim fachu. Wyobraźcie sobie, że ona nie używa komputera! Ma wielki kalkulator formatu A4. Potrafi obliczyć na nim takie rzeczy, że na komputerze trzeba by dużo szukać, by znaleźć jakieś formuły do excela. Potrafi policzyć dzisiejszą złotówkę, pomnożyc przez złotówkę z przed denominacji a wynik podać w rublach transferowych. Taka to sprytna kobieta jest. Ale przyszedł czas na pożegnanie. Niedawno dostła decyzję z ZUS o emeryturze i jej wysokości. Będzie dostawała ponad 800 zł. Dokładnie 827,89 gr. Nieźle prawda? Za uczciwą pracę - uczciwa zapłata. Pani Stefania już snuje plany jak będzie wspaniale żyć na emeryturze. Ile zwiedzi krajów i takie tam. W końcu emerytura to czas na odpoczynek i zbieranie żniw ciężkich lat pracy. Jednego razu przyniosła mi nawet globus z działu logistycznego naszego zakładu, aby pokazać wszystkie miejsca, gdzie pojedzie. Pierwsza ma być Canada a potem Japonia. Pani Stefania postanowiła wiekszość ze swojej emerytury przeznaczać na wycieczki i na korzystanie z życia. I tu dobrze widać jak cieżką pracą można wiele osignać. Moja dziewczyna też chce mieć taką karierę jak pani Stefania.

Postanowiłem się usamodzielnić bo przecież 40-tka na karku. Zaczyna być ciężko mieszkać w małym pokoju z rodzicami. Tym bardziej, że nieraz mamy z moją dziewczyną nie tylko ochotę na słuchanie muzyki. Postanowiłem kupić mieszkanie. Na razie jakiś mały apartament. Traf tak chciał, że znalazłem w dzielnicy w któr
3
~Adam Polak - 2017-09-15 17:31

Traf tak chciał, że znalazłem w dzielnicy w której obecnie mieszkam całkiem ładne lokum. Nie trzeba dużo remontować, wystarczy małe malowanie. Apartament jest przestronny. Całość ma 34 m2. Salon z open kuchnią - 18 m2, sypialnia 8 m2, łazienka 4 m2, garderoba 1m2 i korytarz 3 m2. Cena za jaką jest mieszkanie wystawione to 244.800 zł. Podobno to atrakcyjna jak na tę dzielnicę. Poszedłem do banku po kredyt. Uśmiechnięta pani w banku dała mi do wypisania jakieś wnioski. Powiedziała, że na rozpatrzenie trzeba czekać tydzień. Trzeba też zapłacić prowizję za rozpatrzenie (1% wartości kredytu), ale jak to pani powiedziała, może być to doliczone do kredytu. No to jestem spokojny bo 1% to dwie moje wypłaty. Pani powiedziała też, że jak by się zmieniła moja sytuacja finansowa to mam dać znać.

Na pożegnaniu pani Stefani szef wygłosił mowę pożegnalną i wspominał, że kryzys mija i dostaniemy podwyżkę. Ja dostałem 18 zł 66 gr. Na drugi dzień dzwonię z dobrą wiadomością do miłej pani z banku, że moja sytuacja finansowa uległa znacznemu polepszeniu. Miła pani podziękowała i zaprosiła na nastepny dzień. W sumie to dlaczego nie mam dostać kredytu? Mam stałą pracę, pracuję już 8 lat u tego samego pracodawcy, dostaję podwyżki, jestem wzorowym pracownikiem, więc pewnym płatnikiem dla banku. Prawda? Poszedłem do banku spokojny. Już z daleka pani uśmiecha się do mnie. Myślę sobie - jest kredycik. Niestety problem. Pani mówi, że mam za małe dochody i muszę mieć wkład własny. Spoko, przecież mam jeszcze niezainwestowane oszczędności całego swojego życia. Mówię pani, że mam ok 9 tys. zł a ona zrozumiała, że 90 tys i mówi, że to prawie 50% i, że to zmienia sytację a ja, że nie 90 a 9 tys. Zmartwiona powiedziała, że muszę mieć większe dochody albo większy wkład własny i jeszcze dwóch żyrantów i żeby zarabiali min. 5 tys/mc. Ale powiedziała, że z moim dochodem to mogę śmiało dostać kredyt na kino domowe. Pozdrawiam serdecznie wszystkich którzy wierzą, że w Polsce fajnie jest i warto tu żyć.
3
yaro 2017-09-18 15:18
Przeciętna wysokość wynagrodzenia w firmach zatrudniających co najmniej 10 osób wyniosła w sierpniu 4 492,63 zł brutto, a więc na rękę niecałe 3 200 zł - podał właśnie Główny Urząd Statystyczny. To oznacza spore podwyżki w skali roku. Ponad trzy razy większe niż wzrost średniego poziomu cen w tym samym czasie.

NIE DOTYCZY SEVITELA, GDZIE O PODWYŻCE MOŻNA TYLKO POMAŻYĆ...
2
Zostaw swoją opinię o CSTiT SEVITEL Sp. z o.o. - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CSTiT SEVITEL Sp. z o.o.