brak logo

Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW

Warszawa

Opinie o Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW

mat 2016-05-11 14:30
witam a może ktoś coś powiedzieć o stanowisku pracownik biurowy w dziale wznowień w Warszawie bo mam zamiar iśc na rozmowę rekrytacyjna. Na czym ta praca polega i jakie są zarobki.
kaja 2016-05-12 10:45
praca biurowa i obsługa telefoniczna klienta firmy to tak w skrucie o dziale wznowień. Jest to bez stresowa w sumie praca, przed komputerem, narzedzia pracy są dostepne, no i wsparacie kierownika.
1
anonimka ;) 2016-05-12 18:35
ja byłam na dniu próbnym w dziale telemarketingu w warszawie na poleczki. Troche niechętnie ale poszłam bo się bałam ze to takie call center jak wszedzie gdzie sie tylko ciagle dzwoni i cie cisna, ale sie okazalo że wcale nie i jest fajnie, umawia sie tylko spotkania i najwiecej to jest pracy z baza danych. fajna atmosfera przede wszystkim, dziewczyny bardzo mile i pomocne, zwalszczsa ta co mnie szkolila. teraz czekam az zadzwonia a w sumiw to bym chciala bo bardzo mi sie tam podobalo. jak ktos sie waha to smialo polecam.
1
Ania 2016-05-14 13:37
Jeżeli będziesz pod( usunięte przez administratora ) to lepiej uciekaj ! To wariatka, pracowałam u pod nią bardzo długo. Zarobki nędzne, ona sama non stop obarcza nowymi obowiązkami, które ( usunięte przez administratora ) zleca jej - a później się pod tym podpisuje. Cały dzien zajmuje się tylko szukaniem chętnych, aby zamówić chinola. Nie wróciłabym tam nawet za 10k do ręki.
Kaaa 2016-05-17 03:08
to fakt ze w telemarketingu jest spoko :) kierowniczka super, ludzie fajni :) praca na luzie i zarobic mozna w sumie ladnie
1
Kaaa 2016-05-17 03:12
ty chyba o wznowieniach mowisz? Ja slyszlalam ze wcale nie jest zle, wlasne spoko praca i zarobki ok. Jak pisalam telemarketing umawianie spotkan najlepiej tam trafic bo dobrze sie zarabia dobra atmosfera i dobra managerka
OD WEZWANIA 2016-05-17 20:32
Dzisiaj wyciągłem ze skrzynki na listy wezwanie do zapłaty od TUZ TUW UBEZPIECZENIA na kwotę 70 zł za ubezpieczenie mieszkania 2012 na 2013 rok .Problem w tym że dopiero dzisiaj dowiedziałem się że jest taka ubezpieczalnia(swoją drogą opinie które dzisiaj przeczytałem na temat tej firmy ...)Ode mnie nic nie wysępicie .Sprawę kieruję na razie na Policję i dowiem co dalej w sprawie próby wyłudzenia.TO TAKICH PRACOWNIKÓW POTRZEBA-DO WYPISYWANIA FAŁSZYWYCH WEZWAŃ ?
tobiasz 2016-05-17 22:12
bylem na dniu probnym we wznowieniach. Praca myślę, że ok, nic trudnego i nie jest to call center. Mam nadzieje ze sie odezwą bo jak dla mnie to na duzy plus godziny pracy i daja umowe o prace po 3 miesiącach...teraz to wszedzie zlecenie tylko dają...
3
djpokor 2016-05-22 20:34
potwierdzam, praca w porządku, ja pracuje kilka tygodni dopiero... Kasa calkiem niezla, premie tez mozna wyciagać. Ja się dopiero rozkrecam, ale miesiac przede mna jeden koles zaczał prace i wlasnie awansowal na handlowca, takze da sie.
3
tom 2016-05-24 11:44
kumpel w łodzi pracuje i też sobie chwali..wlasnie złożyłem cv do Wawy, zobaczymy...
2
becia 2016-05-29 21:30
Potwierdzam! Super atmosfera, jak ktos ceni sobie przyjaznną i bezstresową atmosferę to polecam. JA się dużo nauczyłam, no i jak ktoś jest ambitny to i premie fajne można robić
3
tytus 2016-05-31 21:40
Po kilku dniach pracy na stanowisku asystenta moge cos w koncu powiedziec. Poki co jestem zadowolony bo praca nie jest w jedny miejscu, jest mobilna i to mi sie podoba. Ciagle kontakt z ludzmi no i z tego co widze to sa jakies perspektywy rozwoju, przede mna jeszcze sporo pracy ale sa tu osoby ktore po kilku miesiacach awansowaly
3
ola 2016-06-08 11:00
Od dwóch tygodni pracuje w dziale wznawiania polis i poki co jest fajnie, zespol nie jest zbyt duzy, koordynatorki mile i pomocne no i dla mnie wazne ze po miesiacu daja umowe o pracę
4
ola 2016-06-10 08:27
to zalezy na jakim stanowisku, my mamy fajne premie za wyniki i jak ktos sie stara, przychodzi normalnie do pracy to mozna dodatkowe premie motywacyjne zgarnac, nawet do kilku stówek z tego co widzę po pracownikach z dluzszym stazem
1
ewka 2016-06-11 20:03
a moze ktoś wie jak jest na umawianiu spotkań? bylam na rozmowie i oferta dosc atrakcyjna ale ciekawi mnie jak to wyglada od srodka...
bono 2016-06-12 15:10
co prawda pracowalem tam ponad rok temu na umawianiu spotkan, ale bylo calkiem fajnie, nie ma wyscigu szczurów i prowizje spoko, mam porównanie do 2 innych call center i zdecydowaniu w tuzie pracowalo mi sie najlepiej, ekipa mała i zgrana
hai 2016-06-13 13:06
słyszalem ze na handlowcow potrzebują osób
1
hai 2016-06-13 13:27
no pewnie na takich specjalistycznych sie lepiej zarabia, ale to tez juz chyba jakies doświadczenei trzeba miec...chociaz z doswiadczenia wiem, ze handlowcy tez maja calkiem fajne prowizje
evie 2016-06-13 22:30
nie jest to sprzedaz... na wprowadzaniu to typowa praca biurowa
ma 2016-06-14 15:11
jaka sprzedaż biurowa? chyba stanowiska ci się pomyliły. Znajoma pracowała na wprowadzaniu danych i niczego nie sprzedawała...
neku 2016-06-15 14:05
Byłem na rozmowie, warunki spoko, czekam na drugi etap
2
neku 2016-06-15 16:46
na umawianie spotkań do konca tygodnia mam dostać odpowiedź
neku 2016-06-19 10:37
ok, zaczynam szkolenie od polowy nastepnego tygodnia, ile da sie zarobic to sie okaze, bo jest podstawa + prowizje. ciekawie to wyglada hehe, ale umowa o pracę jest już od 2 miesiąca, takze spoko :-)
2
neku 2016-06-27 09:08
jak odezwali się? no ja przepracowałem tydzień, trochę krótko żeby coś wiecej napisać, ale póki co mi sie podoba. Praca - żadna filozofia, jak ktos lubi rozmawiac i ma gadane to sobie poradzi, wszystkiego innego mozna sie nauczyc, no i na duzy plus, ze grupa jest bardzo mala, nie ma halasu! :-)
1
neku 2016-06-30 09:40
No w ewidencji może i tak hehe ja pisze o umawianiu spotkań :-)
1
berek 2016-07-08 19:45
słyszałem ze do wznawiania polis poszukuja
berek 2016-07-11 11:07
noo, jak ktoś chce podziałac w ubezpieczeniach i wlasnie w tej branzy zdobywac doswiadczenie to faktycznie fajna opcja na start
berek 2016-07-12 19:19
ja mam zawsze na czas, a jak ostatni wypada w weekend to i przed weekendem dostaje pieniadze takze spoko
eta 2016-07-27 20:20
Pracuję w tej firmie od paru lat. Ktoś wspomniał o pracy w likwidacji. Od kilku miesięcy w tym dziale robi się gnój. Nowa dyrektor ma pomysły ale nie wie jak je zrealizować. Wzoruje się na innych TU ale niestety to jest TUZ. Brak jest podstawowych narzędzi likwidatora jakim jest system. Praca na teczkach tak jak to było 10 lat temu w PZU. Smiech na sali, żeby likwidator był kombajnem do wszystkiego a pensja niższa niż w innych TU. Z uwagi na ten bajzel i zacofanie zwolnił się poprzedni dyrektor o dużej wiedzy i doświadczeniu. Obecna Pani dyrektor ma małe doświadczenie w tym co robi o ile nie zerowe. Napewno mniejsze od mojego i widać na każdym kroku jak podejmuje błędne decyzje co do rozszerzania i tak dużego zakresu obowiązków dla likwidatora. Co kilka dni rezygnują z pracy doświadczeni pracownicy, bo to co sie dzieje to szkoda opisywać. Nie liczcie na podwyżki, bo przez następne lata pracy w TUZ pensja się nie zmieni. Mogliby chociaż jakieś szkolenia specjalistyczne organizować, to jeszcze można by było cieszyć się z rozwoju osobistego. Niestety pracodawca nic z tego sobie nie robi żerując na doświadczeniu i uprawnieniach z innych TU. Ale do czasu aż wszyscy doświadczeni uciekną ... Tyle w temacie
8
kwiatix 2016-08-09 16:27
hejjj jak wygląda dzień próbny w dziale wznowień?
tobiasz 2016-08-12 11:12
na dniu próbnym zapoznajesz się z obowiązkami. Koordynator pokazuje zakres przyszlych obowiazkow, mozesz zobaczyc jak wyglada taki przykladowy dzien pracy, posluchac rozmow z klientami, zapoznac sie z systemem na jakim sie pracuje itp
kwiatix 2016-08-13 15:53
Czyli będę obserwatorem czy może zostanę poproszona o wykonanie jakiegoś zadania?
kwiatix 2016-08-16 15:32
Czy po dniu próbnym mogę się spodziewać nawiązania współpracy?
poszkodowany 2016-08-25 14:31
Pan tam pracuje gratuluje ale jako firma jest nie rzetelna przeciaga wypłacanie odszkodowan nie prowadzi korespodencji , nie mozna sie dodzwonic . tak myśla petenci!!!!!
eta 2016-09-14 10:20
Ogólnie robi się w tej firmie coraz większy gnój. Raporty, raporty z raporcików i raporciki z raportów. Pozatrudniali "mądre głowy" co wcześniej pracowały w innych TU, żeby poprawić kondycję firmy. Na rynku ubezpieczeniowym pracuję już sporo lat mam kontakty w tych firmach gdzie pracowali ci ludzie. Tam maja drogi pozamykane, bo po ich reformach efekty były odwrotne. Nie na darmo maja dziury w zatrudnieniu i właściciel TUZ patrząc tylko gdzie pracowali zatrudnił te osoby nieświadomie. Nie jest człowiekiem z branży więc się nie zna i raczej kondycji po tych działaniach co są nie poprawi. Szkoda tylko, że uciekają wieloletni doświadczeni pracownicy, którzy tworzyli trzon tej firmy.
2
eta 2016-09-14 10:20
Ogólnie robi się w tej firmie coraz większy gnój. Raporty, raporty z raporcików i raporciki z raportów. Pozatrudniali "mądre głowy" co wcześniej pracowały w innych TU, żeby poprawić kondycję firmy. Na rynku ubezpieczeniowym pracuję już sporo lat mam kontakty w tych firmach gdzie pracowali ci ludzie. Tam maja drogi pozamykane, bo po ich reformach efekty były odwrotne. Nie na darmo maja dziury w zatrudnieniu i właściciel TUZ patrząc tylko gdzie pracowali zatrudnił te osoby nieświadomie. Nie jest człowiekiem z branży więc się nie zna i raczej kondycji po tych działaniach co są nie poprawi. Szkoda tylko, że uciekają wieloletni doświadczeni pracownicy, którzy tworzyli trzon i zyski dla tej firmy.
2
Ekolog 2016-09-16 07:35
Co powiecie o pracy w biurze przy wpisywaniu danych ? Jakie są perspektywy i czy po 2 miesiącach jest umowa o prace ? Na rozmowie rekrutacyjnej były ze mną 3 osoby, które....
8
Janusz 2016-09-16 13:24
Ogólnie to Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW w tym momencie nie zatrudnia, ale ma być podobno jakaś większa rotacja w ciągu najbliższych dni, jestem bardzo ciekawy jak to naprawdę będzie w październiku
1
pomyleńce 2016-11-02 23:40
TUW to nie jest TUZ!!! Patrzcie trochę tłumoki gdzie i o jakiej firmie piszecie!
2
Lik 2017-01-02 18:48
Czy ktoś wie o przyjęciach w Warszawie? Ile można tam zarobić jako likwidator?
Weronika 2017-02-28 09:41
Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW poszukuje osób na stanowisko Pracownik ds. Obsługi Biura. Podoba Wam się ta oferta pracy?
abc 2017-04-12 19:28
W tym tygodniu byłem na rozmowie kwalifikacyjnej na ul. Bokserskiej 66 na stanowisko Pracownik biurowy ds. obsługi klienta. Dzwoni się do klientów, którym kończy się umowa w celu jej przedłużenia. Na rozmowie zostałem poinformowany, że pierwszy miesiąc jest umowa zlecenie i 1700 zł. Od drugiego miesiąca 2000 i umowa o pracę. Proszę o opinie jaka panuje atmosfera w pracy i czy firma płaci na czas?
Weronika 2017-04-13 08:36
@abc, a czy możesz powiedzieć kilka słów więcej na temat przebiegu rekrutacji? Jakie pytania usłyszałeś podczas rozmowy kwalifikacyjnej? Czy coś Cię szczególnie zaskoczyło? Może być to cenna informacja dla przyszłych kandydatów.
1
xxx 2017-06-20 14:13
Jak jest teraz z pracą w centrali w dziale likwidacji szkód?
Lik 2017-06-20 19:11
Chciałabym pracować jako specjalista ds. likwidacji szkód osobowych z ubezpieczeń OC. Czy mógłby ktoś podpowiedzieć mi kilka informacji o firmie i tej pracy?
Marcin 2017-06-21 13:47
Witam czy jest mozliwosc podjecia wspolpracy z Tuw na zasadzie zajecia dodatkowego ???
Region Podkarpackie.
Marcin 2017-06-21 13:47
Witam czy jest mozliwosc podjecia wspolpracy z Tuw na zasadzie zajecia dodatkowego ???
Region Podkarpackie.
Lik 2017-06-24 16:27
Fajna firma a do tego można dostać fajną pracę a wiem co mówię.
adm 2017-07-20 16:24
Firma może i spoko ale zarobki, marniutkie. Stanowisko referenta proponują 2500 a po okresie próbnym 2800 zł brutto, przecie to żart.
Lilka 2017-07-25 11:22
Dla mnie to dobra firma, zaczynam swoją drogę zawodową więc nie narzekam. Fajni ludzie pracują i bardzo pomocni.
Zostaw swoją opinię o Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW