Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o eurocent sp zoo

Pracowałeś w firmie eurocent sp zoo i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Pracowałem - 2015-01-19 15:24:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Anonim - 2015-01-19 13:16:41]:
Jeśli będziecie tylko narzekać, to sami się dołujecie, nawet nie zdając sobie z tego sprawy. Brać się do pracy, myśleć pozytywnie i przekonacie się że zauważycie poprawę zarówno w portfelu jak i w pracy. Nie twierdzę że akurat w tej firmie :) Jeśli będziecie pracować z zaangażowaniem, to na pewno zauważycie wokół siebie poprawę. A teraz odejść od kompa i do dzieła. Efekty nastąpią. Pozdrawiam. Były Pracownik "Centa".
zdjecie uzytkownika
Gall Anonim :) - 2015-01-19 18:12:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Koledzy cała dyskusja zaczęła się od konkretnej odpowiedzi na pytanie o warunki pracy w tej firmie. Nie było to narzekanie, tylko konstruktywna odpowiedź, dlaczego lepiej poszukać właśnie jakiejś alternatywy. Ja nie będę narzekał, pracuję, choć zarabiam dużo mniej niż zarabiałem. Ale traktuję Eurocenta jedynie jako dodatek i bazę klientów do wykorzystania, bo do tego, opisane wcześniej przez kolegów, działania osób zarządzających firmą doprowadziły.
Oczywiście można mówić, że jest super, ale po co skoro nie jest. Oczywiście wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma, ale Eurocent naprawdę powoli dokopuje się przez muł do dna.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2015-01-22 20:18:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Gall Anonim :) - 2015-01-19 18:12:59]:
ja myśle że dna już dawno dotknął a teraz to tylko patrzeć jak dno się urwie :-)
ja też pracowałem kilka lat temu w tym grajdole i jak czytam te obecne komentarze to dochodzę do wniosku że nic się zmieniło poza logiem firmy statusem ze sp zoo na s.a. i tyle a firma jest jak najbardziej dalej rodzinna i patrzy jak tu oszukać klienta pracownika aby było dla zarządu...zastanawialiśmy się już dawno co tam robią ludzie pokroju Weroniki,Pawła itp ale szczerze mówiąc nie wiem i szkoda czasu na zastanawianie się nad tym bo tego typu ludzie nic nie wnoszą do firmy ale za to wynoszą i to dużo ale w swych portfelach :-) a oczywiście hołota w teren i nie dyskutować bo "my mamy najwspanialszy produkt i jesteśmy bezkonkurencyjni" hahaha...tylko tak dalej a jak już ktoś wspomniał to "Cent" bęzie wylęgarnią pseudo kierowników którzy tylko przyjdą po to aby wyrobić sobie jakiś papier aby było w cv ale niestety już jest tajemnicą poliszynela że w tej firmie (Cent) to większość nieudacznicy i to nie z ich winy tylko z winy zarządu bo dobry menadżer nigdy tam nie pójdzie a już na pewno nie na takich warunkach:-)dobrzy menadzerowie to byli na początku tej firmy którzy ją rozkręcali a potem to już sami sobie dopiszcie...z resztą co tu dużo gadać...firma wygląda jak wygląda i nie mam na myśli wyglądu typu nowy budynek nowe auta dla zarządu i nowe domy dla niektórych włodarzy tylko jak firma wygląda od wewnątrz a są ludzie którzy to pamiętają i się śmieją do rozpuku jak czytają co się dzieje albo słyszą od ludzi którzy tam pracują:-) po prostu JEDNA WIELKA ŻENADA TEN EUROCENT :-) oczywiście dodam aby wykluczyć wszelkie dywagacje że sam odszedłem z firmy bez niczyjej pomocy :-)
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2015-02-03 19:01:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [były pracownik - 2014-10-20 04:17:29]:
do PIP-u dziadów i tyle ! a potem do sądu pracy może cośich to nauczy choć szczerze w to wątpie...
zdjecie uzytkownika
ciągle w euro - 2015-02-08 17:55:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były pracownik - 2015-02-03 19:01:06]:
Do były pracownik:
do PIP-u mogłaby iść gdyby była zatrudniona na podstawie umowy o pracę. Pracowała jako koordynator więc miała śmieciówkę - wniosek: PIP jej nie pomoże. Ewentualnie jeśli uda jej się udowodnić w sądzie pracy, że ww. śmieciówka powinna być umową o pracę. Pytanie czy komukolwiek dla tych paru groszy będzie się chciało o to szarpać.
zdjecie uzytkownika
konio44 - 2015-03-01 00:27:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były pracownik - 2015-01-22 20:18:23]:
@były pracowniku możesz mi powiedzieć jak długo pracowałeś w eurocent sp zoo ? no i jak dawno odszedłeś z pracy ? Gdyby był ktoś z obecnych pracowników i mógłby się coś wypowiedzieć na temat obecnej sytuacji. Jakie są plusy pracy w niej oraz czy w najbliższym czasie planują jakieś zatrudnienia, bo byłbym zainteresowany pracą w tej firmie
zdjecie uzytkownika
ziuta - 2015-03-10 20:14:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxxxx - 2014-10-26 20:18:47]:
daj spokój istny wyzysk za marne 100zł tu zarobić nie dadzą jeszcze bendą gadać że mało sprzedaży że słaba zbiórka.A same fruwają po imprezach zamiast zapieprzać.kierownictwo pensje ma i to niemałą.
zdjecie uzytkownika
piotrek - 2015-03-17 00:52:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ziuta, w sensie jakie stanowisko masz na myśli? chodzi Ci o dniówkę, bo 100 złotych to taka dość śmieszna kwota, ale jesli to dniówka i jest około 21 dni pracujących w miesiącu to nawet można wyjść na swoje. Wynagrodzenie jest jakieś prowizyjne i podstawa, że sprzedaż jest istotna? Pozdrawiam serdecznie.
zdjecie uzytkownika
nibynikt - 2015-03-18 20:39:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest sama prowizja. wynagrodzenie w zaleznosci od wielu czynnikow, ale praca ok, nie mysle, ze na wynagrodzenie rzedu 2100zl netto/m-c musisz pracowac na wypasnym terenie. Jest to do osiagniecia, tylko trzeba miec z czego to wyciagnac.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-03-25 20:02:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ta firma jest najgorsza i najmniej płacito co piszą to bzdety, inne firmy lepiej płacą a tu za dwie osoby do opieki płacą 1.100 euro śmieszna kasa jak za dwie osoby , a się chwala że płaca lepiej niż inne filmy, nigdy z tą firmą nie podpiszę umowy , to są wykorzystywacze !!
zdjecie uzytkownika
Oooo - 2015-03-26 09:55:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chcesz się narobić, a nie zarobić to wybór jest prosty Eurocent.
zdjecie uzytkownika
tez ja - 2015-03-26 16:41:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2015-03-25 20:02:11]:
mozesz mówić jasniej? o jaich 100 euro piszesz? i o jakie osoby do opieki chodzi? masz na mysli klientow czy pracownikow pod sobą?
zdjecie uzytkownika
kans - 2015-03-31 16:52:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, ja może kiepsko znam rynek i branżę, bo dopiero zaczynam się interesować tematem, ale skoro 1100 euro dla Was to mało, to ile powinno się zarabiać waszym zdaniem? w ogóle o jakie stanowisko chodzi, bo tego też nie napisaliście i powstało spore niedomówienie. Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi.
zdjecie uzytkownika
kopas - 2015-04-16 01:04:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No właśnie pensja zależy od tego na jakim stanowisku urzędujesz. Ale kwota rzędzu 1000 euro to naprawdę są dobre pieniądze i nie ma co narzekać. Znajdźcie coś lepszego.
zdjecie uzytkownika
Prawda - 2015-04-18 00:24:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kopas - 2015-04-16 01:04:34]:
Ooo!! A kiedy to euro potaniało do 2,40 zł za 1 euro?
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-04-21 00:28:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Apropo sądu i PIP ja wygrałam
zdjecie uzytkownika
Prawdziwy cent - 2015-04-21 08:37:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O normalnej pensji i umowie możecie zapomnieć już w tej firmie, nie wspomnę o premii, której praktycznie nie ma możliwości zrobić. Dobrze wykalkulował 2k podstawy na umowę i 1k gwarantowany przez 3 miesiące na umowie śmieciowej. Żenada. Chętni nowi kierownicy walą drzwiami i oknami heheheh.
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2015-04-21 13:19:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2015-04-21 00:28:40]:
możesz powiedzieć czego dotyczyła sprawa w sądzie i pip? albo chociaż czy byłaś kierownikiem czy koordynatorem/przedstawicielem?
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-04-21 23:55:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Byłam koordynatorem. Sprawa się toczy więc publicznie nie chcę pisać. Chcesz info daj jakiś namiar
zdjecie uzytkownika
Podan - 2015-04-30 05:27:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podejrzewam, że bez conajminej dwuletniego doświadczenia to nie ma co liczyć na rozwój w tej firmie nie mówiąc już o przyjęciu. Czy jest jakaś szansa na to aby przyspieszyć swoją karierę?
zdjecie uzytkownika
ex - 2015-04-30 07:20:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zdecydowanie źle podejrzewasz. Byli już zatrudniani kierownicy bez doświadczenia w branży. Czy dostaniesz szansę zależy w dużej mierze od Ciebie. Ja osobiście nie zgadzam się z emocjonalnymi wpisami na tym forum lecz nie będę pisał, że w firmie wszystko jest super. Kierownicy regionalni są kompetentni, więc można liczyć na ich wsparcie. Jeśli odpowiadają Ci oferowane warunki finansowe (które co by nie mówić nie są rewelacyjne) to nie zaszkodzi spróbować. Trzeba mieć jednak chęć pracować.
zdjecie uzytkownika
xxxddd - 2015-05-21 21:01:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakie są zarobki w EC? Prowizja od rat? A za podpisana umowę?
zdjecie uzytkownika
ex - 2015-05-22 07:38:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prowizja od zbiórek 5%
Prowizja od sprzedaży zależy od poziomu zbiórki:
przy 90% zbiórki - 10%
przy 85% zbiórki - 8%
przy 80% zbiórki - 6%
przy 75% zbiórki - 4%
przy 70% zbiórki - 2%
Zasady proste i zrozumiałe chyba?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: fatalnie
Pytania: nie napiszę bo szkoda pisać
zdjecie uzytkownika
xxxddd - 2015-05-22 19:57:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ex - 2015-05-22 07:38:56]:
Czyli zbiórka poniżej 70% to nic od sprzedaży nie zarabam?
zdjecie uzytkownika
ex - 2015-05-23 07:18:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zarabiasz jedynie 5% od zbiórki. Ale jak rozsądnie sprzedajesz, to nie jest problemem zbierać, więc masz prowizję również od sprzedaży.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie eurocent sp zoo

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy eurocent sp zoo?
Zadaj pytanie
alert