Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o eurocent sp zoo

Pracowałeś w firmie eurocent sp zoo i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
PIOTR - 2015-06-29 18:39:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Zaproponowano mi pracę jako kierownik ds sprzedaży czy może mi ktoś podać więcej informacji na temat tej pracy ile się zarabia i jakie są warunki jakie narzędzia oferują. Ilu trzeba mieć przedstawicieli aby zarabiać.
zdjecie uzytkownika
kierownik - 2015-06-29 20:28:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [przedstawiciel - 2015-06-27 15:00:51]:
i tego Ci zyczę abyś znalazł spełnieni zawodowe bo tu niestety nie znajdziesz...
zdjecie uzytkownika
kierownik - 2015-06-29 20:31:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [PIOTR - 2015-06-29 18:39:26]:
jeżeli chcesz zapieprzać w terenie i pomimo Twoich wysiłków które i tak nie będą dostrzeżone nie mówiąc już że na pewno nie będą docenione,jeżeli chcesz odpowiadać na głupie pytania typu "dlaczego trawa jest zielona" bo niestety To ty musisz i będziesz tłumaczył się za klientów dlaczego nie płacą a wsparcia ze strony firmy jeżeli chodzi o windykacje na pewno nie uzyskasz to idż jak najbardziej:-) tylko potem nie narzekaj ;-)
zdjecie uzytkownika
Przedstawiciel - 2015-07-21 01:55:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja pracuję od niedawna, na początku były wahania, bo pożyczki i w ogóle, ale nie żałuję. Wszystko zależy od Kierownika, bo on nam pomaga, a przynajmniej powinien, zarobki też są dobre. Polecam!
PS.
Pracuję na Podlasiu, nie wiem, jak u innych, ale tutaj opłaca się pracować na "pełen etat" :)
zdjecie uzytkownika
kierownik - 2015-08-04 09:08:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
w eurocencie jest już tak wspaniale że nikomu nawet nie chce się już pisać ;-)
zdjecie uzytkownika
radek - 2015-08-07 19:35:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może jednak jest tutaj ktos, komu zechciałoby się napisać coś konkretnego o pracy w eurocencie. Może i faktycznie jest tak wspaniale jak to zarzucił kierownik, że nie ma powodów do narzekań i przez to tematów do pisania tutaj. Jednakże wolałbym przeczytać jeszcze cos, tylko prosze bez niepotrzebnych ironii. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
kierownik - 2015-08-10 09:37:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [radek - 2015-08-07 19:35:49]:
to co napisałem to była właśnie ironia a jeśli chcesz się przekonać jak tam jest to po prostu przyjmij się i sam zobaczysz a wtedy wydasz opinie myślę że również tak ironiczną jak moja :-)
zdjecie uzytkownika
Beret - 2015-09-06 22:38:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A mi się wydaje, że odrobina ironii nikomu nie powinna szkodzić :) Wśród wielu negatywnych, pewnych złych emocji opinii, można trafić na złą.. ale zabawną :) Szkoda tylko, że pracownicy muszą takie opinie pisać. Widzę, że eurocent szuka jedynie kierowników. Ciekawe dlaczego aż tylu na raz. Jakieś zmiany, czy co.
zdjecie uzytkownika
xx - 2015-09-09 19:53:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Beret - 2015-09-06 22:38:36]:
Nieprawda, cały czas przyjmują i na tzw. kierowników i na niższe stanowiska. A dlaczego tylu naraz? Primo: rotacja. Secundo: rozwój firmy.
zdjecie uzytkownika
kiero - 2015-09-17 11:53:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powinno byc : po pierwsze rotacja po drugie rotacja po trzecie rotacja a po czwarte zastanow sie zanim zrobisz blad podejmujac tu prace :-)
zdjecie uzytkownika
Olo - 2015-09-18 17:55:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie do końca zgadzam się z wypowiedziami kolegów i koleżanek Przedstawicieli, że wszystko zależy od Kierownika! Taka osoba jak kierownik wprowadza wniosek, wysłany przez nas! Wpisuje wszystkie dane potrzebne do umowy! Następnie to my podpisujemy taką umowę i to my widzimy Klienta fizycznie, widzimy warunki w jakich mieszkają klienci i etc. Jeżeli stwierdzamy, że Klient nie poradzi sobie ze spłatą pożyczki to powinniśmy się wycofać i odmówić zawarcia umowy. Jeżeli podpiszemy kilkanaście takich umów, które wiadomo z góry, że nie będą się spłacać, to ok. w pierwszym miesiącu dostaniemy kasę za sprzedaż lecz później będą zaległości. Wówczas co robimy? Kierownik jedź na zaległości!!! Zakładam, że taki kierownik ma nas Przedstawicieli ok. 15 a każdy z nas około 20 klientów w zaległościach! To sami zobaczcie ile osób taki kierownik ma odwiedzić i oczywiście zastać ich w domu! Czyli powinien pracować 24H no bo przecież emeryt jest w domu od rana zakładam,że do 10.00 bo później jedzie na Cmentarz podlać kwiatki u bliskich zmarłych. Osoby pracujące powinien odwiedzić zakładam, że po 15.00 bo przecież do tej godz. pracują. Inne osoby pracujące powinien zastać w domu po godz. 18.00 a inne po 20.00 bo przecież były w pracy do 18.00 a następnie pojechały do sklepu, czyli wróciły do domu ok. godz 20.00. Drogi kierowniku jak wrócisz do domu po 12 godzinach pracy to proszę o pilne wprowadzenie wniosków bo jutro rano my Przedstawiciele chcieliśmy podpisywać umowy. A TY nic nie robisz i chyba złośliwie nie wprowadzasz wniosków wysłanych przez nas.Pozdrowienia dla KS.
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2015-09-20 09:10:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest dużo racji w tym co pisze Olo.
Ale ja chciałem napisać o innym problemie: firma wysyła SMS-y o możliwości wzięcia pożyczki do obecnych klientów nie zastanawiając się co robi. Klienci oczywiście chcą pożyczki, bo skoro dają to bierzemy. Efekty mogą być różne, bo chyba nikt w firmie się nie zastanowił co robi, jedynie w głowie im: sprzedaż, sprzedaż, sprzedaż. A taka sprzedaż była na początku działalności, ale efektem była potem masowa windykacja.
Przedstawiciel dając pożyczkę pyta klienta o możliwości finansowe i do tego dopasowuje ratę. Lecz gdy klient dostaje ofertę to oczywiście zapomina o swojej zdolności i chce kasę, gdy przedstawiciel udzieli pożyczki - zarżnie klienta i nie będzie miał zbiórki, gdy nie da, klient się obraża i przestaje płacić - brak zbiórki. Chyba nie o to firmie chodzi - widzę w tym pomyśle rękę samego Dyrektora Operacyjnego, który chciał się znów wykazać, a wyjdzie jak zwykle.
Nie da się wszystkiego robić "po taniemu". Paroma SMS-ami nie zbuduje się sprzedaży. Można je wysyłać, ale do klientów spłaconych, do potencjalnych refinansowań, choć i tak uważam taką formę reklamy za mało elegancką. List jest co prawda droższy, ale klient mając imienną przesyłkę może ją przeczyta i się zainteresuje, a SMS-a od razu do kosza.
Ale co ja tam mogę wiedzieć, skoro Miłościwie Panujący Dyrektor wie na pewno lepiej. Od zawsze zresztą. :)
zdjecie uzytkownika
zzz - 2015-09-20 10:14:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Te smsy idą nawet do tych co mają już przeterminowane pożyczki i do tych z zaległościami co płacą jak im się podoba.
zdjecie uzytkownika
WW - 2015-09-22 16:12:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Niestety, ale muszę się zgodzić z przedmówcami, a zwłaszcza z "Olo". Kierownik musi robić wszystko (wprowadzać wnioski, drukować umowy (przecież każdy przedstawiciel musi podpisać 10 umów z Kierownikiem, żeby ten był samodzielny), jechać z tą umową, zbierać raty i sam ma sprzedawać. Praca wiąże się z brakiem życia prywatnego, zaczynasz pracę o ok. 7(dostajesz telefon, bo oczywiście każdy chce mieć natychmiast pieniądze), a kończysz nawet po północy. Możesz mieć sprzedaży 100 000, 200 000 zł, ale zawsze będziesz słyszał, że jest mało. Firma bardzo naciska na sprzedaż, a później każdy narzeka, że ma zbiórkę poniżej 90% i zarabia marne pieniądze za umowy. Na koniec miesiąca usłysz, że masz słabą sprzedaż, słabą zbiórkę. Oczywiście firma zapewnia samochód, który musisz tankować za swoje pieniądze (oczywiście masz flotę, ale limit kończy się w połowie miesiąca). Ogólnie nie polecam, jest bardzo zła organizacja, niewłaściwe osoby na niewłaściwych miejscach.
zdjecie uzytkownika
BB - 2015-09-25 23:19:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dodam tylko troszkę. Poza oczywistymi wizytami szt 40 i ani jedna mniej, poza wizytami sprzedazowymi, bo przeciez nie kazdy Przedstawiciel jest samodzielny, poza sms'ami aktywujacymi umowy, poniewaz nie kazy Przedstawiciel ma telefon, poza obsluga Przedstawicieli pt. nie mam papieru, nie mam toneru, skonczyly sie plakaty, prosze wprowadzic wniosek oooo drogi kierowniku!!!! znow w terenie a klient potrzebuje na wczoraj. Poza tym wszystkim jestesmy do diabla ludzmi:))) Pozdro dla wszystkich Przedstawicieli, i prosze nie zapominajcie, ze Kierownik potrzebuje choc troche spokoju;)
zdjecie uzytkownika
3e4r - 2015-10-07 01:43:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w firmie Eurocent Sp. z o.o. kiedyś wstawili bardzo dużo ofert pracy, widziałem że szukali między innymi na stanowisko kierownika do spraw sprzedaży, pracownika biurowego do działu marketingu, pracownika działu windykacji, pracownika działu akceptacji, przedstawiciela handlowego..oferta była naprawdę bogata..
zdjecie uzytkownika
byly - 2015-10-07 19:38:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moze i byla bogata czyli duzo miejsc ale zapewniam cie ze na pewno nie byla ciekawa finansowo bo lysy to kretacz i oszust jakich malo wesplo ze swoim "podnuzkiem"dyrektorem i swoja "weranda". Wtajemniczeni wiedza o kogo chodzi ;-)
zdjecie uzytkownika
dfg - 2015-11-11 00:27:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej hej no ja właśnie widziałem że szukają teraz przedstawiciela finansowego w Legnicy, jest to raczej raca dodatkowa-elastyczne godziny pracy w ogłoszeniu pisali też że oferują sprzęt służbowy, szkolenia branżowe no i mile widziane również będzie doświadczenie w sprzedaży, finansach, ubezpieczeniach
zdjecie uzytkownika
iu - 2015-11-13 04:14:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niby praca elastyczna, ale wiedz, że też musisz być elastyczny pod swojego klienta - chyba to jest jasne...
zdjecie uzytkownika
minia - 2015-11-16 15:31:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no jak to siemowi klient nasz pan, w koncu dzieki niemu my zarobimy, praca ciexzka ale bardzo rozwojowa.
zdjecie uzytkownika
eawe - 2015-11-18 18:35:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szkoda, ż jest praca w Legnicy, mi to nie po drodze ale można u nich zarobić troche kasy na pewno jak widze.
zdjecie uzytkownika
byly - 2015-11-26 22:24:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hahaha Obyś tylko się nie zachłysnął ilością zarobionych pieniędzy w tej firmie :-) A już na pewno nie jako przedstawiciel :-) Poczytaj starsze wątki to sam się przekonasz. Wiem co mówię bo pracowałem w tej firmie i otwierałem jeden z regionów.
zdjecie uzytkownika
konio44 - 2015-12-05 00:38:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć cześć. Znajomy pracował w firmie jeszcze kilka lat temu i muszę przyznać , że miło było ostatnio usłyszeć , że dalej nieźle im się wiedzie i są na fali wznoszącej.
zdjecie uzytkownika
ola - 2015-12-07 20:04:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [PIOTR - 2015-06-29 18:39:26]:
WITAM
nie polecam ci tej pracy ,nie zarobisz a nerwow stracisz.wiec=znie malo wiecznie cos zle .pracowałam tam to cos wiem na ten temat
zdjecie uzytkownika
ola - 2015-12-07 20:21:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [BB - 2015-09-25 23:19:13]:
wzupełnosci sie zgadzam ,a na obecna chwile jest jeszcze gorzej ,normalna masakra
zdjecie uzytkownika
fik - 2015-12-15 03:49:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli czujecie, że bycie członkiem tej firmy to ogromne obciążenie dlaczego nie zrezygnujecie z takiego interesu ?Może pracodawca by poznał, że coś jest nie tak i odpowiednio zareagował.
zdjecie uzytkownika
byly kierownik - 2015-12-21 20:16:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Takie sytuacje mialy juz miejsce jak rezygnacja pracownikow i co? I nic! Malo tego ! Jak na poczatku firma zatrudniala kierownikow za 3,5tys aby sciagneli przedstawicieli wraz ze soba klintow to bylo w porzadku a potem firma robila wszystko aby doprowadzic do zwolnienia tego kierownika lub aby sam sie zwolnil bo takie praktyki byly na porzadku dziennym. I co ? I nic ! Az dziw bierze ze jeszcze ta lysa i jajowata glowa nie spadla z tego baraniego karku. Ale co sie odwlecze to nie uciecze...
zdjecie uzytkownika
byly kierownik - 2015-12-21 20:20:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiscie nastepni kierownicy byli zatrudniani za 2,5tys nie zwracajac uwagi na ich wiedze w branzy. Oczywiscie z calym szacunkiem do tych ludzi.
zdjecie uzytkownika
kurczak - 2016-01-02 00:48:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, a wiadomo czy ogłoszenie na przedstawiciela finansowego jest wciąż aktualne? Nawet zapewniają odpowiednie szkolenia i elastyczny czas pracy w firmie.
zdjecie uzytkownika
Grazka - 2016-01-04 17:23:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kierownik - 2015-08-04 09:08:35]:
Witamjeszcze nie zaczelam pracy w euro -cent a juz dowiedzialam sie od przedstawicielki ze nie bedzie ze mna wspolpracowac a powod banalny zatrudnilam sie od 19grudnia roznioslam troche ulotek dalam ogloszenie no i malam kilka osob chetnych na pozyczke lecz nniestety kontakt z przedstawicielem zerowy po interwencji u kierownika co mam dalej robic przedstawicielka odrazu zadzwonila ze nie bedzie ze mna pracowac zarzucajac mi ze nie musi mi sie spowiadac dlaczego byl brak kontaktu -zgroza nie zatrudniajcie sie
zdjecie uzytkownika
iga - 2016-01-04 20:36:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Grazka, wiesz, z jednej strony to mają troche racji, że nie muszą sie tłumaczyc dlaczego nie podpiszą z kims umowy, rozumiem ich, może po prostu szali kogoś ,,na chwilę''
zdjecie uzytkownika
do Grazka - 2016-01-22 13:06:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Grazka - 2016-01-04 17:23:43]:
Grazka, przedstawiciel ma rację, nie musi Ci się tłumaczyć dlaczego nie odbiera telefonu. Eurocent sam zachwala stanowisko przedstawiciela jako możliwość DODATKOWEGO zarobku a nie pełnoetatowe stanowisko gdzie możesz oczekiwać od pracownika dyspozycyjności przez te 8 godzin dziennie. Nie powiedziałaś też jak długo trwał ten "zerowy kontakt" z przedstawicielem ale jakoś nie chce mi się wierzyć by był długi bo sprzedaż leży w jego interesie.
zdjecie uzytkownika
Jay Z - 2016-01-22 13:36:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No mi się właśnie podoba, że oferta na przedstawiciela finansowego jest tak jakby dodatkową pracą, którą można podjąć w celu dorobienia sobie. A do tego są jeszcze szkolenia i narzędzia potrzebne do pracy.
zdjecie uzytkownika
Brak słów - 2016-02-05 14:28:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystkim zainteresowanym pracą w tej...tym czymś, szczerze odradzam! Firma bazuje na rotacji przedstawicieli - na tym m.in. polega patent. Przez pierwsze 2 miesiące można zarobić pełną prowizję, o ile oczywiście zdobędzie się klientów. Następnie większa część już pozyskanych klientów przestaje płacić terminowo, albo w ogóle przestaje płacić i wtedy prowizja z kolejnych umów spada prawie do "0". Niestety podczas rekrutacji nikt nie wspomina (oczywiście całkowicie przypadkowo), że z czasem przedstawiciel nie tylko pracuje za darmo, ale dokłada do interesu, ponieważ wszystkie koszty: telefonu, wydruków ( na jednego klienta przypada ok. 15-17 stron), jazdy w terenie i oczywiście czas pracy całkowicie nieadekwatny do zysku, te wszystkie koszty ponosi "dumny" ze swojej współpracy przedstawiciel finansowy. W tej "pracy" Ty stracisz nerwy, czas i pieniądze, a firma i tak wyjdzie na swoje. TRZYMAĆ SIĘ z DALEKA OD TAKICH BIZNESÓW! Świetny interes robi tylko zarząd.
zdjecie uzytkownika
iga - 2016-02-05 14:42:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Każdy uważa inaczej, poza tym wyznacznikiem zarudnienia nie jest to o czym piszesz a to co oferują w zamian, dają sprzęt słuzbowy, elastyczny grafik,umowę oraz wsparcie doświadczonych pracowników.
zdjecie uzytkownika
Brak słów - 2016-02-05 17:00:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [iga - 2016-02-05 14:42:18]:
"W zamian dają umowę" :))) no łaski nie robią, śmieciówka jak się patrzy. "Elastyczny grafik" - oczywiście, na tyle, na ile masz elastyczny pęcherz, żeby biegać od rana do wieczora za dłużnikami i bez wsparcia "doświadczonych pracowników", bez żadnego wsparcia. Nie żartujmy z ludzi, bardzo proszę: wyznacznikiem pracy jest WYNAGRODZENIE, a nie gruszki na wierzbie, czyli "możliwość" wysokich dochodów. Szkoda mi nawet zużywać klawiaturę w komputerze, piszę tylko po to, żeby ostrzec pełnych nadziei kandydatów na przedstawicieli, bo mocno się zawiodą.
zdjecie uzytkownika
Przedstawicielka - 2016-02-06 08:51:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie zgadzam się z opinią poprzednika. Nie jest to może cudowna firma, ale w branży pożyczkowej, żadna nie jest cudowna (oprócz momentu rozmowy rekrutacyjnej).
Ustosunkuję się do wpisu poprzednika:
1. Przedstawiciel nie ponosi kosztów wydruku - firma zapewnia drukarkę i papier.
2. Przedstawiciel nie ponosi kosztów telefonów - firma zapewnia telefon z limitem praktycznie nie do przegadania na rozmowy z klientami.
3. Czas pracy - jedyne co firma narzuca to konieczność rozliczenia się do poniedziałkowego wieczoru; kiedy się robi zbiórki i sprzedaż to zależy od nas samych.
4. No i najważniejsze - pieniądze. Tu kłania się odpowiedzialność za to co się robi. Jeśli przedstawiciel chce szybko zarobić dużą kasę, to faktycznie przez pierwsze 2-3 miesiące napisze u kogo się tylko da (czyt. rozda pieniądze), a potem jest zdziwiony, że nie udaje mu się zrobić zbiórki. Zapomina, że nie tylko on nie zarabia, ale też firma nie zarabia, więc mówienie o pazerności firmy jest cokolwiek nie na miejscu, bo powinno się mówić o własnej pazerności.

Takie opinie to piszą z reguły osoby, które nie mają doświadczenia w tego typu pracy i żyją dniem dzisiejszym nie patrząc w przyszłość. Niewielu z przedstawicieli jest w stanie z tej pracy się utrzymać (choć są i tacy, którzy zarabiają dobre pieniądze, ale też nie po miesiącu), ale jako praca dodatkowa jest OK. Ja poświęcając tej pracy około 5-6 godzin tygodniowo zarabiam około 500-1000 zł (oczywiście minus koszt paliwa), więc sądzę, że nie jest to najgorszy dochód.

Są też minusy tej pracy:
1. Wsparcie i szkolenie praktycznie nie istnieje odkąd kierownicy nie rozliczają już przedstawicieli a wszystko zaczęło się opierać o pocztę (tradycyjną i elektroniczną).
2. Narzucanie przez firmę pisania umów od pośredników - trzeba tego unikać jak zarazy - nie płacą przedstawicielowi za podpisaną umowę, choć musi poświęcić czas i pieniądze, dlatego lepiej takie zgłoszenia wrzucać od razu do kosza.
zdjecie uzytkownika
konio44 - 2016-02-07 14:48:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Przedstawicielka - 2016-02-06 08:51:57]:
idąc do eurocentu liczcie się po prostu z tym że czegoś od Was wymagają jako przedstawicieli finansowych i nie wszystko jest Wam podane jak na tacy. ..
zdjecie uzytkownika
digi - 2016-02-19 17:15:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no trzeba być ambitnym, ale to jak wszędzie, jak w każdej firmie. a mnie jednak przekonuje to, że zatrudniają na umowę o pracę jeśli się chce i nie jest np. studentem, którym często bardziej zlecenie odpowiada
zdjecie uzytkownika
kasik - 2016-02-19 19:56:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracuję jako przedstawiciel od roku. Trzeba się trochę wykazać, żeby zarobić, ale przecież nic nie przychodzi łatwo. Szkoleń nie ma, fakt. Wsparcie kierownika możliwe, ale to zależy od kierownika☺. Zarobek, różnie, od 400 do 2000 zl. Ludzie, nie wymagajcie cudów! . Jak się chce to się zarobi. Dla mnie nawet te 400 zł to jest pieniądz, jakiego nie zarobię siedząc przed tv
zdjecie uzytkownika
ober - 2016-02-21 18:01:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kasik, chyba jednak przesadzasz, za 400 złotych to mało kto przezyje, chyba, że to dorywcza praca. Może chcesz odstraszyć konkurencję, czy tez masz beznadziejna sprzedaż produktu. Jak widziałem teraz ogłoszenie, to oferują wynagrodzenie prowizyjne w oparciu o umowę współpracy, także szkoda, ze nie ma podstawy w wynagrodzeniu.
zdjecie uzytkownika
Przedstawicielka - 2016-02-21 20:21:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@ober - pokaż mi firmę pożyczkową, która swoim przedstawicielom daje umowę o pracę z podstawą. Charakter tej pracy jak najbardziej uzasadnia umowę zlecenie, bo wynagrodzenie zależy wprost proporcjonalnie od wyniku jaki osiągasz.
Faktycznie za 400 zł to się nie wyżyje, ale żeby zarobić te 400 zł wystarczy pracować kilka godzin tygodniowo.
zdjecie uzytkownika
hihi - 2016-02-23 18:03:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no jako przedstawiciel finansowy to chyba każdy by chciał pracowac, a jak to wyjdzie w praktyce to nie wiem niestety, ale na pewno w Bydgoszczy kilku osób potrzebuja, wiec po doswidczeniu pewnie będą patrzeć.
zdjecie uzytkownika
kasik - 2016-03-04 08:30:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ober - 2016-02-21 18:01:52]:
Jasne, ze piszę o pracy dorywczej. Dlatego piszę, ze nawet 400zł, to też kasa, choćby na "waciki" :) Ze sprzedażą jet różnie. Czasem klęska urodzaju, czasem dno totalne. Ale pracę da się lubić
zdjecie uzytkownika
ooo - 2016-03-14 19:42:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No pracę da się lubić, o ile to kogoś interesuje, bo chyba nie każdy się odnajdzie na stanowisku przedstawciela finansowego, a ten, kto się odnajdzie, może liczyć na zarobki składające się z podstawy i prowizji, więc musi to być dobra kaska.
zdjecie uzytkownika
super pf - 2016-03-22 11:19:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do -ooo- o jakiej podstawie dla przedstawiciela jest mowa? pracuje w tej "firmie" od dawna ale takiego szamba jak teraz to nie było, sam koszt pożyczek ponad 100% w skali roku jest niezgodny z ustawą , nie mówiąc już o wekslach pisanych na firmę z Cypru,
zdjecie uzytkownika
kasia - 2016-03-30 16:47:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam już pewne doświadczenie w branży finansowo- ubezpieczeniowej, myślę, że firma ma daje całkiem dobre warunki zatrudnienia, mi np najbardziej zależy na elastycznym czasie pracy, a fakt, jest taki, że w tym zawodzie trzeba się niekiedy postarać i napracować.
zdjecie uzytkownika
Ja jako byly - 2016-04-21 16:38:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam , autentycznie zastanawiam się nad złożeniem CV do w/w firmy, mam wydaje mi sie odpowiednie doswiadczenie z PP i Bociana , jako najpierw przedstawiciel w tej pierwszej a potem DM oraz KDK w tej drugiej , ale napisze szczerze brakuje mi tutaj , takiej prawdziwej oceny pracy i faktow jak wygladaj prowizje przedstawiciela oraz praca kierownika, zbiorki,sprzedaz,ND, braki, nowe zaleglosci,wizyty,kilometrowka,oraz tzw.teren to pytanie do kierownikow , wiedza o co chodzi :). Nadmieniam nie musze byc kierownikiem dlatego prosze jak ktos moze o przedstawienie rzetelnej bez fobii opinii na temat pracy na jednym i dugim stanowisku ,bajek o 2 tys miesiecznie jako przedstawiciel nie piszcie , bo te byly mozliwie w czasie promocji w PP i takie sie conanajmniej zarabialo. Pozdrawiam
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Baardzo niski poziom. Cała rozmowa była przez telefon, brak zaangażowania w dobrą rekrutację.
Pytania: Brak.
zdjecie uzytkownika
duzy - 2016-04-25 09:47:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
eurocent jest najgorsza,a firma w jakiej pracowałem zero pomocy w czym kolwiek
zdjecie uzytkownika
gf - 2016-04-29 16:50:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja tam chetnie bym u nich sie zatrudnil jako ksiegowy u nich w firmie w Krakowie wymagane jest wykształcenie min. średnie doświadczenie zawodowe min. 2-letnie w prowadzeniu pełnej księgowości praktyczna znajomość prawa podatkowego,bilansowego i ustawy o rachunkowości

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie eurocent sp zoo!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie eurocent sp zoo
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert