brak logo

eurocent sp zoo

Kraków

Opinie o eurocent sp zoo

amgk 2017-07-07 20:53
Weszłam na portal, bo znajomi niezwiązani z firmą podesłali mi linka. Tak jestem szeregowym pracownikiem Eurocent SA. Kompletnie nie rozumiem steku postów wypowiadających się na zasadzie "coś usłyszałem, ale nie do końca wiem o co chodzi, ale na pewno jest do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;
Szanowni Państwo - jak szukacie sensacji i plotek to polecam "Plotek.pl" i "Pudelek.pl".
W działalności gospodarczej różnie bywa, czasami są spadki formy, czasami zmiany w reprezentacji, ale to niekoniecznie jest od razu jakaś sensacja. Ok, zgłoszono obecnie postępowanie układowe - sanacyjne czyli mamy nadzieję na spokojny dalszy ciąg. Dopiero jak to sąd odrzuci będzie postępowanie upadłościowe. I tak wynagrodzenia wyjdądo wszystkich. Więc po co tyle zamieszania ? Nie macie co robić ? Nie macie innych zainteresowań ? Współczuję....
3
tak po prostu 2017-07-07 22:39
A ja rozumiem, ze każdy powód dobry, żeby ponarzekać. Nawet w sumie lubię czytać te "pikantne ciekawostki", dlatego jak sie nudzę to chętnie tu zaglądam. Tylko to jest portal który z zasady ma informować jak sie pracuje w danej firmie. Natomiast przeradza sie to w cos w rodzaju kręgu ludzi którym w życiu nie wyszło i na kogoś trzeba zwalić wine. Ludzie ! Jak sie pracuje w EC ? Zobaczcie jak w sumie jest mało wpisów w stosunku do ilości pracowników przez 11 lat działalności firmy. I na ogol sa to te same osoby. Pewnie na innych pracodawców tez narzekali na tym samym portalu. Do sedna. Praca jak praca, kasa mogłaby byc większa no, ale kasy zawsze jest za mało ( no ale jeśli ktoś z Was zarabia za duzo to dajcie znac). Niezależnie co sie teraz dzieje jesi chodzi o decyzje zarządu w sprawach restrukturyzacji to klientów do obsługi jest mnóstwo tym samym i pracy raczej nikomu nie zabraknie, a naprawdę do obozu pracy nikt tu nikogo nie wywozi
były ks 2017-07-08 00:29

pewnie że praca jest w ec tyle tylko, że klienci do obsługi nie są wasi. Ec nawet już klientów nie ma. pytanie czy komuś sie jeszcze chce cokolwiek robić czy każdy ma inne priorytety np. szukanie innej pracy,
1
Moki 2017-07-09 14:07
Chyba za bardzo spłacasz temat. Powiedz to obligatoriuszom czy posiadaczom akcji.
Zielony listek 2017-07-09 16:18
Temat dobry, finał będzie jeszcze lepszy. Co do zarobków, zgadzam się, nigdy ich za dużo, zwróć jednak uwagę na fakt, że już nikt nie "narzeka" na zarobki... co do innych uwag, to nie są narzekania, tylko realia pracy w firmie EC, a ten portal jest po to żeby opisywać warunki pracy a nie lizać się po..... żeby było miło i przyjemnie. Tym bardziej, że nie jest
3
Ciekawy 2017-07-12 19:20
Czy firma funkcjonuje normalnie? Proszę o opinie od osób pracujäcych w Eurocent.
CYBORG 2017-07-13 19:19
Tak. Firma funkcjonuje normalnie.
klient 2017-07-13 20:28
a udziela pożyczek klientom?
Zielony Listek 2017-07-14 09:17
tak, udziela
1
obserwator 2017-07-22 18:51
Jak pracownicy Eurocentu. Trzymacie siē? Jest światełko w tunelu dla waszej Firmy?
1
Obligacje 2017-07-24 16:00
Witam. Jeśli termin wykupu obligacji tej (lub innej firmy) minął bądź nie wypłacają odsetek zapraszam do kontaktu mailowego pod adresem wsparcie@pomocobligacje.pl :)
Zainteresowany 2017-07-26 07:56
Czy Pan "były" Prezes aktywnie działa by faktycznie uratować spółkę, są dostrzegalne jakieś działania wewnątrz spółki (czy zniknął). Czy firma działa normalnie i udziela informacji?

proszę uprzejmie o informację
Grzegorz K. 2017-07-26 10:25
Pan "były" prezes jest były , w pełnym słowa znaczeniu. Zniknął i firmą zarządza teraz syndyk
zainteresowany 2017-07-26 15:45
Czyli całkowita klapa? Brak szans na postępowanie układowe? Spółka udziela pożyczek?
xxxx 2017-07-26 19:26
TYLKO GDZIE PODZIAŁO SIĘ 15 MLN ZYSKU KTÓRĄ FIRMA CHWALIŁA SIĘ W RAPORTACH..... BO INWESTYCJI ŻADNYCH NIE BYŁO
5
! 2017-07-27 12:11
Jaki syndyk??? nie wymyślaj? nie wiem po co wypisujesz rzeczy o których nie masz zielonego pojęcia...
Grzegorz K. 2017-07-27 19:08
To może napisz jak a jest prawda. Syndyk, czy komornik, czy zarządca wyznaczony przez sąd. Co za różnica? Firma nie działa już samodzielnie. Zwalniane są kolejne osoby. Nawet całe działy np. we Wrocławiu. Jeśli wiesz coś więcej, to napisz, bo dyskredytowanie mojej wypowiedzi poprzez zaprzeczenie, to dziecinada.
! 2017-07-28 10:08
spółką zarządza w dalszym ciągu Zarząd! rezygnacja prezesa nie oznacza rezygnacji całego zarządu....
Na przejęcie zarządzania przez syndyka albo zarządcę potrzebna jest decyzja sądu... Jak nie widzisz różnicy pomiędzy syndykiem, zarządcą albo komornikiem to oszczędź forumowiczom swoich mądrości... bo to dopiero jest dziecinada...
Grzegorz K. 2017-07-28 11:26
Nie będę dyskutował z kimś, kto nie zna zasad poprawnej pisowni. Analfabetyzm wtórny, czy wrodzony?
zainteresowany 2017-07-28 14:11
Jest szansa na dalsze funkcjonowanie spöłki? Na program naprawczy? Z góry dziękuję za info.
1
Grzegorz K. 2017-07-29 18:08
Dalsze funkcjonowanie najprawdopodobniej do września. We wrześniu przypada termin wykupu kolejnych obligacji, na które firma nie ma pieniędzy. To będzie koniec.
1
! 2017-07-29 21:07
I znów piszesz o rzeczach, o których nie masz pojęcia!!! Kolejne obligacje są do wykupu we wrześniu 2018 roku! To jest ogólnie dostępna informacja, więc nie trzeba być szczególnie wtajemniczonym w sprawy firmy żeby to wiedzieć... Naprawdę oszczędź nam wszystkim czytania tych bzdur, bo tylko śmietnisko robisz z tego forum...
Grzegorz K. 2017-07-30 20:10
Sądzisz, że do 2018 roku firma będzie istniała? Co z obligacjami serii E?
Ps. Już Ci lepiej idzie z gramatyką. Popracuj jeszcze nad interpunkcją.
! 2017-07-31 09:17
A gdzie jest napisane, że ja coś sądzę? Zaznaczam tylko, błędy merytoryczne w Twoich wpisach, które poza poprawną gramatyką i ortografią niczego nie wnoszą... poza sztuczną sensacją....
Grzegorz K. 2017-07-31 09:51
Skoro tak zajadle sprzeciwiasz się moim postom, to sądzę, że jesteś przekonany o swojej racji. Twoje krzyki niczego nie wnoszą do tematu rozmowy.
! 2017-07-31 14:39
Oczywiście, że jestem przekonany, że spółką nie zarządza syndyk ani zarządca tylko Zarząd i oczywiście, że jestem przekonany, że kolejny wykup obligacji przypada na wrzesień przyszłego a nie obecnego roku... Ty wypisujesz głupoty - ja je tylko dementuję, a że "zajadle" -to już tylko Twoje odczucie...
Zielony Listek 2017-07-31 17:40
Hmmm, a mialo byc tak milo.... niestety zgadzam sie z Grzegorzem K. poczytaj "wykrzykniku" troche o upadlosciach i nie bedziesz zametu tu robic i udawac madrzejszego/szej niz jestes. Upadlosc, niezaleznie od formy charakteryzuje sie przejeciem zarzadzania przez osobe wyznaczona przez sad, niezaleznie od formy jest to zarzadca, syndyk lub komornik.... a i tak przewaznie to jest syndyk pod roznymi nazwami, wiec radze sie troszke doksztalcic i potem zabierac glos, bo zlosliwosci i bezsensowny belkot nie zmieni faktu, ze Ci, co nie dostali jeszcze wypowoedzenia, dostana go koncem sierpnia i nie wiadomo, po ktorej stronie barykady jest lepsze rozwiazanie, a firma z mojej opinii nie przetrwa dluzej niz 30.09.17, wiec o obligacjach z 2018r, zapomnijmy . Szacun wielki, dla 4 wspanialych z Krakowa;), jestescie super:))))
obserwator 2017-07-31 21:58
Sprzedają wierzytelności za małe pieniądze. Czy to oznacza, że spieniężają co się da? Tu nie ma już chyba szans na wyjście na prostą.
cdn 2017-08-01 11:31
Właściwie to nie ma już o czym pisać. Firma kończy działalność i może zostanie lokalną firmą na Górnym Śląsku i Małopolsce.
1
Zielony Listek 2017-08-01 11:36
niepoprawny optymista:D
BLeko 2017-08-01 19:43
Ciekawe co Pan "były Prezes" zamierza. Czy myśli o nowym biznesie? Czy jest ktos z eurocenta? Dacie radę przetrwać? Jakie prognozy?
firma 2017-08-02 09:34
Poczytaj wpisy w KRS, a zobaczysz ile nowych interesów rozkręcił prezes
1
BLEko 2017-08-03 08:12
Sam Pan prezes zapewne też jest "jest stratny". Posiada akcje eurocenta które są już prawie nic nie warte a były notowane już bardzo wysoko.
Ciekawa 2017-08-13 21:54
Czy pan były prezes jeszcze opłaca usuwanie niekorzystnych wpisów na tym i na innych portalach? Czy stać go jeszcze na to, czy już zrezygnował?
Obserwator 2017-08-13 23:23
Spłacili 5 pln. Za obligacje :) 90 tysięcy :) a w 2018 kolejny wykup.
Macie jakieś info ze spółki?
CIekawy 2017-08-19 17:35
Kolejny symboliczny wykup części obligacji. Może jeszcze firma powalczy o przetrwanie. Jeżeli jest ktoś z firmy proszę podzielić się informacjami - dacie radę? Jest jeszcze nadzieja?

Powodzenia
Ph 2017-08-23 00:33
Raczej nie zwalniają pracowników albo sami dają wypowiedzenie.
Aż żal patrzeć jak się firma zwija????????????
były ks 2017-08-25 22:21
spłacili!!!!! chyba za kasę którą zaoszczędzili okradając pracowników nie płacąc zusu od pół roku..... nie wierzycie to sprawdźcie u źródła czyli w zusie.
Hp 2017-08-26 09:27
Jak nie płacą ZUS, to sami sobie jeszcze gorzej robią. Pracowników to nie interesuje z punktu widzenia samych zatrudnionych, ponieważ w Polsce mamy takie prawo, że pracodawca jak nie płaci składek to i tak zgłoszony pracownik ma ubezpieczenie, a pracodawca ma duuuzy problem.
Ciekawy 2017-08-26 23:38
Przy takich wynikach kwartalnych nie widać nadziei chyba. Ratunkiem byłby inwestor albo ktoś kto wykupiły może firmę. Tylko kto może być zainteresowany. W 2018 kolejny wykup obligacji. Chyba bez szans
Agnieszka 2017-08-30 09:01
@Ciekawa nie ma możliwości płatnego usuwania opinii na tym portalu. Jeśli zniknęły jakieś wpisy oznacza to, że zostały one zarchiwizowane przed administratora za naruszenie zasad regulaminu. Jest to jedyna podstawa do usunięcia wpisu.
Logicznie mówiąc 2017-09-01 10:54
Otaczające nas "puzzle" są utkane z subiektywnych odczuc i plotek w czesci prawdziwych, w czesci dopowiedzianych, więc ktoś, kto zarzeka się powołując na ich "twardość" danyc jest takim trochę hipokrytą, tłumaczonym tylko własną ignorancją. Bynajmniej nie jest to przytyk do nikogo, to tylko taka logiczna konstrukcja... Każdy z nas ma prawo do swojej ścieżki, a wszystkie one spotykają się ostatecznie i tak w tym samym miejscu;).
cdn 2017-09-05 08:52
"Zarząd EUROCENT Spółka Akcyjna z siedzibą w Krakowie (dalej: „Emitent”) informuje, iż w dniu 04 września 2017 r. Emitent otrzymał rezygnację Pana Marcina Tokarka z pełnienia funkcji członka Rady Nadzorczej Eurocent Spółka Akcyjna. "

Grubo po niewczasie.
2
Były Ks 2017-09-05 13:33
Przynajmniej rok po czasie
2
ja@ 2017-09-05 21:15
W radzie nadzorczej mógł być, ale swoje pomysły powinien zostawiać dla siebie...a nie "kłaść" kolejnej firmy.
Powodzenia dla następne której będzie "doradzał"...
3
były ks 2017-09-05 22:51
wiem co to za typ
2
ona 2017-09-07 03:38
Klientów jest mnóstwo dobre sobie, może w dużym mieście to ok bo jest większa liczba mieszkańców ale nie w małych miasteczkach . Przez 500+ sporo osób rezygnuje z pożyczek bo obecnie stać ich na wycieczki ,samochody, duże zakupy . Chyba nie do końca masz pojęci o tej pracy
cdn 2017-09-07 08:25
Rodziny Patusów-Pińcetplusów potrafią żebrać o pożyczkę dzień po odebraniu zasiłków i to dość pokaźnych. Dostają więcej niż zarabia KS. Czasem kilkakrotnie więcej:/
1
pracuś 2017-09-07 08:46
Żeby firma miała sprawnie działającą windykację-po np.15 tyg.nie płacenia przez klienta żadnej raty , idzie do windykacji,sąd,komornik-opinia by się rozeszła i ludzie bardziej by się pilnowali.A nie-ludzie nie płacący, wiszą na listach zbiórek rok i więcej... Ktoś nie wpłacił żadnej raty i nie ma wyłudzenia.
Żeby pracownicy np.KS mieli lepsze wsparcie,byłoby ich więcej,to byłoby wszystko super dopilnowane i nie rozpadało by się wszystko jak domek z kart.
Zarząd za mało skupił się na dole.Zostawił wszystko na pastwę losu,bez słuchania ludzi którzy byli w terenie.I narzucaniu im coraz więcej obowiązków.
Nie miało to racji bytu ani przetrwania. A teraz najlepiej zwalniać,ciąć koszty kosztem ludzi.
Szkoda-
3
DIma 2017-09-18 20:41
Jakie domysły odnośnie decyzji sądu? JEst szansa? Czy jest ktoś z Firmy? UDzielacie nadal pożyczek? Widoczne są regularne, małe bo małe spłaty częściowe obligacji. JEst szansa na powrót na platformę gdzie były wystawiane wierzytelności?
Zostaw swoją opinię o eurocent sp zoo - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie eurocent sp zoo