brak logo

eurocent sp zoo

Kraków

Opinie o eurocent sp zoo

Brak słów 2016-02-05 14:28:28
Wszystkim zainteresowanym pracą w tej...tym czymś, szczerze odradzam! Firma bazuje na rotacji przedstawicieli - na tym m.in. polega patent. Przez pierwsze 2 miesiące można zarobić pełną prowizję, o ile oczywiście zdobędzie się klientów. Następnie większa część już pozyskanych klientów przestaje płacić terminowo, albo w ogóle przestaje płacić i wtedy prowizja z kolejnych umów spada prawie do "0". Niestety podczas rekrutacji nikt nie wspomina (oczywiście całkowicie przypadkowo), że z czasem przedstawiciel nie tylko pracuje za darmo, ale dokłada do interesu, ponieważ wszystkie koszty: telefonu, wydruków ( na jednego klienta przypada ok. 15-17 stron), jazdy w terenie i oczywiście czas pracy całkowicie nieadekwatny do zysku, te wszystkie koszty ponosi "dumny" ze swojej współpracy przedstawiciel finansowy. W tej "pracy" Ty stracisz nerwy, czas i pieniądze, a firma i tak wyjdzie na swoje. TRZYMAĆ SIĘ z DALEKA OD TAKICH BIZNESÓW! Świetny interes robi tylko zarząd.
Brak słów 2016-02-05 17:00:23
"W zamian dają umowę" :))) no łaski nie robią, śmieciówka jak się patrzy. "Elastyczny grafik" - oczywiście, na tyle, na ile masz elastyczny pęcherz, żeby biegać od rana do wieczora za dłużnikami i bez wsparcia "doświadczonych pracowników", bez żadnego wsparcia. Nie żartujmy z ludzi, bardzo proszę: wyznacznikiem pracy jest WYNAGRODZENIE, a nie gruszki na wierzbie, czyli "możliwość" wysokich dochodów. Szkoda mi nawet zużywać klawiaturę w komputerze, piszę tylko po to, żeby ostrzec pełnych nadziei kandydatów na przedstawicieli, bo mocno się zawiodą.
Przedstawicielka 2016-02-06 08:51:57
Nie zgadzam się z opinią poprzednika. Nie jest to może cudowna firma, ale w branży pożyczkowej, żadna nie jest cudowna (oprócz momentu rozmowy rekrutacyjnej).
Ustosunkuję się do wpisu poprzednika:
1. Przedstawiciel nie ponosi kosztów wydruku - firma zapewnia drukarkę i papier.
2. Przedstawiciel nie ponosi kosztów telefonów - firma zapewnia telefon z limitem praktycznie nie do przegadania na rozmowy z klientami.
3. Czas pracy - jedyne co firma narzuca to konieczność rozliczenia się do poniedziałkowego wieczoru; kiedy się robi zbiórki i sprzedaż to zależy od nas samych.
4. No i najważniejsze - pieniądze. Tu kłania się odpowiedzialność za to co się robi. Jeśli przedstawiciel chce szybko zarobić dużą kasę, to faktycznie przez pierwsze 2-3 miesiące napisze u kogo się tylko da (czyt. rozda pieniądze), a potem jest zdziwiony, że nie udaje mu się zrobić zbiórki. Zapomina, że nie tylko on nie zarabia, ale też firma nie zarabia, więc mówienie o pazerności firmy jest cokolwiek nie na miejscu, bo powinno się mówić o własnej pazerności.

Takie opinie to piszą z reguły osoby, które nie mają doświadczenia w tego typu pracy i żyją dniem dzisiejszym nie patrząc w przyszłość. Niewielu z przedstawicieli jest w stanie z tej pracy się utrzymać (choć są i tacy, którzy zarabiają dobre pieniądze, ale też nie po miesiącu), ale jako praca dodatkowa jest OK. Ja poświęcając tej pracy około 5-6 godzin tygodniowo zarabiam około 500-1000 zł (oczywiście minus koszt paliwa), więc sądzę, że nie jest to najgorszy dochód.

Są też minusy tej pracy:
1. Wsparcie i szkolenie praktycznie nie istnieje odkąd kierownicy nie rozliczają już przedstawicieli a wszystko zaczęło się opierać o pocztę (tradycyjną i elektroniczną).
2. Narzucanie przez firmę pisania umów od pośredników - trzeba tego unikać jak zarazy - nie płacą przedstawicielowi za podpisaną umowę, choć musi poświęcić czas i pieniądze, dlatego lepiej takie zgłoszenia wrzucać od razu do kosza.
3
kasik 2016-02-19 19:56:32
Pracuję jako przedstawiciel od roku. Trzeba się trochę wykazać, żeby zarobić, ale przecież nic nie przychodzi łatwo. Szkoleń nie ma, fakt. Wsparcie kierownika możliwe, ale to zależy od kierownika☺. Zarobek, różnie, od 400 do 2000 zl. Ludzie, nie wymagajcie cudów! . Jak się chce to się zarobi. Dla mnie nawet te 400 zł to jest pieniądz, jakiego nie zarobię siedząc przed tv
5
Przedstawicielka 2016-02-21 20:21:44
@ober - pokaż mi firmę pożyczkową, która swoim przedstawicielom daje umowę o pracę z podstawą. Charakter tej pracy jak najbardziej uzasadnia umowę zlecenie, bo wynagrodzenie zależy wprost proporcjonalnie od wyniku jaki osiągasz.
Faktycznie za 400 zł to się nie wyżyje, ale żeby zarobić te 400 zł wystarczy pracować kilka godzin tygodniowo.
2
kasik 2016-03-04 08:30:15
Jasne, ze piszę o pracy dorywczej. Dlatego piszę, ze nawet 400zł, to też kasa, choćby na "waciki" :) Ze sprzedażą jet różnie. Czasem klęska urodzaju, czasem dno totalne. Ale pracę da się lubić
2
super pf 2016-03-22 11:19:08
do -ooo- o jakiej podstawie dla przedstawiciela jest mowa? pracuje w tej "firmie" od dawna ale takiego szamba jak teraz to nie było, sam koszt pożyczek ponad 100% w skali roku jest niezgodny z ustawą , nie mówiąc już o wekslach pisanych na firmę z Cypru,
Ja jako byly 2016-04-21 16:38:17
Witam , autentycznie zastanawiam się nad złożeniem CV do w/w firmy, mam wydaje mi sie odpowiednie doswiadczenie z PP i Bociana , jako najpierw przedstawiciel w tej pierwszej a potem DM oraz KDK w tej drugiej , ale napisze szczerze brakuje mi tutaj , takiej prawdziwej oceny pracy i faktow jak wygladaj prowizje przedstawiciela oraz praca kierownika, zbiorki,sprzedaz,ND, braki, nowe zaleglosci,wizyty,kilometrowka,oraz tzw.teren to pytanie do kierownikow , wiedza o co chodzi :). Nadmieniam nie musze byc kierownikiem dlatego prosze jak ktos moze o przedstawienie rzetelnej bez fobii opinii na temat pracy na jednym i dugim stanowisku ,bajek o 2 tys miesiecznie jako przedstawiciel nie piszcie , bo te byly mozliwie w czasie promocji w PP i takie sie conanajmniej zarabialo. Pozdrawiam
duzy 2016-04-25 09:47:10
eurocent jest najgorsza,a firma w jakiej pracowałem zero pomocy w czym kolwiek
3
kosica 2016-05-09 19:14:10
Traktować tylko jako dodatkowy dochód (nie stabilne zarobki),z dystansem,bo jak zacznie się ktoś za bardzo przejmować,to zwariuje....po zmianach w prawie i wprowadzeniu przez firmę dramatycznych zmian w umowach i tak większa część klientów rezygnuje,po usłyszeniu jakie są warunki pożyczki...lichwa totalna.Ja nie mam sumienia nie informować klienta w co się pakuje.Jak się ma w porządku kierownika to da się pracować,najgorszy nawiedzony,nastawiony na siebie.I tak ,generalnie,doradca to koniec łańcucha pokarmowego,tzw.mięso armatnie.Nikt się nim nie przejmuje,musi radzić sobie sam,wsparcie z góry znikome a na tą górę niestety doradcy zapier.... Marne pocieszenie,że ma się telefon służbowy bez limitu,a wszystkie trudne sytuacje w pierwszej kolejności spadają na doradcę.Dziwna praca,chyba trzeba umieć się w niej odnaleźć...nie koniecznie lubić.
4
kosica 2016-05-10 09:57:37
I jeszcze jedno...fakt,mają kierownicy orkę (niby) z tego co sami nam sugerują i opowiadają,ale tak do końca w to nie wierzcie-krzywdy nie mają a dla idei tam nie pracują. Urlopy,zwolnienia,umowa o pracę,premie...My,doradcy,też na nich pracujemy. A nasza praca będzie zawsze niedoceniona,niezapłacona,często niebezpieczna,często nieprzyjemna i to zawsze my,doradcy,nadstawiamy we wszystkim karku....
4
małoplska 2016-05-13 11:26:36
właśnie kończę z nimi współpracę, zmiana zasad wynagradzania, dokładanie do listy zbiórek osób niepłacących, brak przejrzystości za co zapłacili,daja na oświadczenie praktycznie każdemu a później czepiają się że mogłem nie dać pożyczki :-), zero windykacji nieterminowych klientów, jednym słowem porażka.
Firma nastawiona na wyzysk klienta i pracownika, zero pomocy, szkoleń, marketingu.
Jednym słowem nie da się wyżyć z tego na dłuższą metę a jeżeli chcesz zarabiać 400zł netto to przy jakiejś skuteczności na poziomie 60-70% zbiórek musisz obskoczyć minimum 50klientów.
Zdecydownie nie polecam
5
byly kierownik 2016-05-16 14:49:04
Najwazniejsze ze lysy czyli prezes jezdzi Panamera a ty czlowieku o reszte martw sie sam. Firma dno totalne. Nie polecam. Wrecz odradzam i to stanowczo.
8
MateuszPiotrowski 2016-05-17 18:52:58
Miałem NIEprzyjemność współpracować z tą firmą. Na początku fajnie, fajne zarobki, pożyczki szły do momentu zmiany ustawy o kredycie konsumenckim! Firma utrudniła pracę doradcom/przedstawicielom. Po co klient ma brać pożyczkę na zakup weksla pomimo, że wcześnie tego weksla nie miał? Do tego są ukryte koszty obsługi pożyczki w domu. To co widzicie w kalkulatorze na stronie, to jest bajeczka. Klient wnioskując o 3000 zł na okres 60 tygodni, nie otrzymuje takiej gotówki, otrzymuje 1825 zł!

Rozwiązałem umowę bez zachowania okresu wypowiedzenia ze względu na zmianę zasad wynagrodzenia. Płatność w 2 transzach. Kategoryzacja przedstawicieli wg grup. Ja byłem w A, więc 50% wynagrodzenia wypłacone zostałoby mi po miesiącu pracy, a kolejne 50% po 3 msc, czyli po zakończeniu kwartału, pod warunkiem, że nie spadnę do niżej grupy! Masakra. Teraz toczę batalię sądową o zapłatę należnego mi wynagrodzenia za msc kwiecień, zgłosiłem nieuczciwe praktyki firmy wobec klientów do UOKIKu, nie wykluczam sprawy sądowej wobec Eurocent S.A o pomówienia. Firma załatwiła sobie oświadczenie od klienta, w którym klient oświadczył, że otrzymał tylko 500 zł z pożyczki 1500 zł, co jest totalną bzdurą. Nie wiem co Eurocent zaproponował takiemu klientowi... (ZALEGŁOŚCIOWEMU, który po pożyczce zwiał za granicę!)... Tak firma postępuje z pracownikami jak odchodzą... Straszą mnie wekslem, który nie jest ważny wg prawa wekslowego, śmieszne. Kara 10 tys zł za to, że mówię prawdę i ostrzegam konsumentów przed tym co firma im oferuje, a dosłownie to łajno... Pozdrowienia i życzę wytrwałości. A tak a propo, na stronie Eurocent S.A (na samym dole) są 2 decyzje UOKIKu, zapoznajcie się z nią... Eurocent nie jest rzetelną i przyjazną firmą dla klienta, oni tylko chcą klienta okraść, żeby samemu się wzbogacić. I co drogi eurocencie? Dołożycie mi kolejną karę 20 000? Powodzenia! :)
11
MateuszPiotrowski 2016-05-17 18:57:48
Pracowałem na śmieciówce, złożyłem skargę do PIPu i na mój wniosek PIP przeprowadzi kontrolę w Eurocent S.A. Brawo JA :)
9
MateuszPiotrowski 2016-05-18 16:41:56
W przeciągu pół roku pracy nie otrzymałem ani drukarki, ani papieru (no może raz czy dwa papier, a drukarkę musiałem sobie sam zakupić), telefonu służbowego oczywiście też nie posiadałem. Telefon służbowy to jest pstryczek i kaganiec dla przedstawiciela, ponieważ jest w nim zainstalowany GPS, firma dokładnie wie gdzie jesteś, gdzie podpisałeś umowę oraz czy odwiedziłeś danego klienta- owszem to nie jest złe, ale jak kierownik sekcji zawnioskuje o to, że żaden z jego przedstawicieli nie otrzyma telefonu, bo on tak chcę, to nie otrzyma.
Wcześniej czyli do kwietnia 2016 można było bardzo dobrze zarobić, potrafiłem wyciągnąć nawet 3 na rękę, ale teraz nie da się! Firma domaga się zwiększenia sprzedaży- dobrze, ale jak ktoś naklepie pożyczek "złych" to potem po zakończeniu kwartału sobie sobie kuku. Przykład:
W miesiącu x jesteś w grupie A, prowizja dzielona jest 50% po miesiącu i 50% po zakończeniu 3 msc. Po 3 miesiącach spadasz do tej najniższej i automatycznie za tą drugą transze nie masz 50%, a masz chyba 10%. Czyli zarobiłeś 3000 zł, po miesiącu wypłacą Ci 1500 zł, a po 3 msc całe nic, czyli 300 zł i 1200 zł jesteś stratny człowieku, a musiałeś do tego klienta dojechać, zmarnować tusz, amortyzacje drukarki oraz na papier oraz swoje zdrowie!

Nie podpisałem tego durnowatego aneksu... Jedynym rozwiązaniem było złożenie wypowiedzenia i wysłanie go drogą elektroniczną na całą Polskę ;). Czy ktoś z Was po podpisaniu umowy z Eurocentem dostał umowę w formie papierowej czy na służbowego e-maila? No właśnie... Po zakończeniu współpracy bardzo ciężko jest o odzyskanie tej umowy (kopii swojej), więc zawczasu już dziś piszcie prośby o przesłanie tej umowy pocztą! W której firmie prosi się, a wręcz domaga się od pracownika rozliczeń by wysłał szczegółowe rozliczenie za co zostało Ci wypłacone wynagrodzenie. Z miesiąca na miesiąc na e-mailach to była gorąca linia, bo każdemu coś nie grało... Klienci od pośrednika to już w ogóle masakra. Gościu zgłasza się do pośrednika, pośrednik przesyła dla nas kontakt, my lecimy, produkujemy się, marnujemy czas ZA DARMO. Bo my nic prowizji nie dostajemy, dostaje pośrednik, który w sumie nic nie zrobił, bo klient sam do niego przyszedł... Koszty obsługi pożyczki w domu są zawyżone o czym mówi decyzja UOKIKu z 31.12.2015, firma dostała karę finansową. Teraz też nie jest za fajnie, bo klient wnioskując o pożyczkę wnioskuję o pożyczkę na spłatę weksla, którego fizycznie przecież nie miał!!! Do tego dochodzi ukryty koszt pożyczki w domu... Klient biorąc 3000 zł otrzymuje na czeku tylko 1825 zł z czego z góry za miesiąc trzeba mu pobrać na ratę. I tak klient otrzymuje około 1500 zł a do spłaty ma ponad 4 tysięcy z 1825 zł. Ale na umowie nie ma lichwy bo na umowie jest zapisane, że spłaca od 3 tys zł tylko 4 tysięcy groszem, co wprowadza klienta w błąd i narusza zbiorowe interesy pożyczkobiorców. Po 2 jeśli klient chciałby odstąpić od umowy, to nie zwraca 1825 zł, tylko 3000 zł. No ZŁODZIEJSTWO W BIAŁY DZIEŃ. Ja się nie poddaje i razem z klientami wytoczymy pozew sądowy wobec Eurocent S.A, większość klientów będzie domagała się sankcji darmowego kredytu, a jak nie przejdzie z tym, to o obniżenie kosztów obsługi w domu, do adekwatnych kosztów. Bo przy starych zasadach przy 3 tys koszt obsługi wynosił ponad 4440 zł!!! Pomyślcie, zastanówcie się poważnie czy dalej chcecie uczestniczyć w tej piramidzie finansowej, fundować im ostrygi i najdroższe samochody! Życzę tylko firmie, aby UOKIK wlepił ich na listę ostrzeżeń publicznych i nałożył milionową karę by w końcu się ocknęli...

Jeśli zaś chodzi o PIP. Możecie śmiało skargi składać nawet poprzez stronę PIPu. Ja złożyłem i na wniosek mojej skargi PIP przeprowadzi kontrolę w Eurocent. Jak to nie da rezultatu no to Sąd da!
8
Bunio 2016-06-09 00:29:34
Dlaczego tylu z nas przeniosło się do Nobilonu?
Zna ktoś szczegóły pracy u nich?
3
MateuszPiotrowski 2016-06-09 09:43:46
Dlaczego przenosimy się do konkurencji? Otóż na to pytanie jest tylko jedna prawidłowa odpowiedź: KONKURENCJA SZANUJE SWOICH PRACOWNIKÓW, WSPIERA ICH, NAGRADZA ZA DOBRĄ PRACĘ. W Eurocencie nie ma co na to liczyć. Brak szacunku do drugiego człowieka, a przedstawiciela traktują tylko jako robota do odbierania pieniędzy. Wielokrotnie się słyszało wśród KRów "Nie ten, to kolejny"... Ta firma powinna dostać surową karę finansową za to, że nie dość klientów oszukuje i narusza ich zbiorowe interesy, to jeszcze poniża pracowników i zostawia ich samych na pastwę losu...
7
united 2016-07-24 09:38:46
Nie zgodzę się z negatywnymi opiniami o firmie. Pracowałem wiele lat jako kierownik w Providence i tam to jest nacisk na wynik i mobing na maksa. Pracuję rok w eurocent i dla osób z branży potrafiących zarządzać własnym czasem jest naprawdę ok. Praca dla Przedstawicieli jest bardziej opłacalna niż w innych firmach, wyższe prowizje i nie trzeba ślęczeć w biurze i wypełniać nikomu nie potrzebne zestawienia i raporty. Kierownik ma auto, telefon, tablet a limity paliwowe u niektórych przekraczają 300l na mc.
gcuvibob 2016-08-04 15:23:19
Do bani. Totalna zenada. Odradzam
gcuvibob 2016-08-04 15:24:11
Do bani. Totalna zenada. Odradzam
dvjvdk 2016-08-07 16:01:02
Powiem tylko tyle....kierownik totalny burak,obraza ludzi i nie patrzy czy to kobieta czy nie. Jedzie po bandzie. Uwazaja sie za wielkich biznesmenow wielkich panow a sloma z butow. Banda oszustow nic wiecej.
4
alden 2016-08-07 18:00:07
A czy ktoś tu kojarzy kierownika z rejonu Bdg, p. Blocha?
hshsjsj 2016-08-09 12:11:20
No to ten kierownik z Bdg. Burak jeden ....
CDN 2016-09-20 12:24:00
W tej chwili zwalniają większość kierowników. Docelowo ma zostać JEDEN na województwo. Jeśli to jest fala wznosząca, to nie chciałbym wiedzieć jak wygląda opadająca. W najbliższej przyszłości tj. od października-listopada mają być zredukowane zarobki przedstawicieli. Nie będą otrzymywali 20% za osoby pod nich podpięte, wiec kierownik dostanie dodatkową robotę w postaci obsługi setki przedstawicieli, którzy nie mają drukarek, papieru, kopert, druków przelewu itp.

Chcecie wiedzieć więcej to piszcie.
2
Pani z Panem 2016-09-21 11:40:28
Ponad rok temu była opublikowana moja wiadomość, że zostaną mobilni kierownicy(czyt.Przedstawiciele). Nikt wtedy w to nie uwierzył.Podaje dalszy przebieg zmian.Zostaną wprowadzone pożyczki tylko na konto bez obsługi w domu(Oczywiście na pewnych warunkach). Będą latać wyżej wymienieni na podpisywanie pożyczek.Stała pensja + premia (w teoria).Dziękuje
bura 2016-09-21 17:56:53
coś słyszałam, że EC dostał karę finansową za swoja działalność, czy to prawda?
1
MateuszPiotrowski 2016-09-21 19:39:41
1
MateuszPiotrowski 2016-09-22 10:48:28 [użytkownik zarejestrowany]
Tak dostali 10212 zł, a za co? O tym na ich stronie... Znajdują się 2 decyzje UOKIKu.
1
MateuszPiotrowski 2016-09-22 10:50:20 [użytkownik zarejestrowany]
Ogłoszenia są stare jak świat i ich cała polityka finansowa. :)
1
MateuszPiotrowski 2016-09-22 12:27:56 [użytkownik zarejestrowany]
Oni każde CV otrzymane trzymają. W Eurocencie jest straszna rotacja pracowników, tj. PFów. Jeden odejdzie, odkopią jakieś CV, zatrudnią, ten odejdzie i tak w kółko. Po za tym każdy przedstawiciel ma możliwość budowania własnego zespołu sprzedażowego. Robi się taki sznurek, bo PF który zgarnie pod swoje skrzydła jakiegoś człowieczka, to ten człowieczek też może budować swój zespół i zarabiać na sprzedaży swoich ludzi, więc te ogłoszenia o pracę są pic na wodę fotomontaż xD
1
alden 2016-09-28 09:21:53
Co do Bydgoszczy jak i całego terenu kuj-pom. to stanowczo odradzam
Kierownik wymaga dużej sprzedaży jednak sam palcem nie kiwnie by w tym pomóc
Osobną kwestią jest charakter tego osobnika, który zachowuje się jak zwykły gbur ze wsi
CDN 2016-10-01 08:28:07
Śledź oferty na Dolny Śląsk. Wkrótce będzie wakat na stanowisko kierownika. O ile firma nie zdecyduje zostawić sobie tylko jednego na cały DŚ
Aga1 2016-10-03 11:45:49
Wygląda na to, że masowo zwalnia się kierowników. To chyba nie jest najlepszy prognostyk na przyszłość firmy?
1
Mola 2016-10-03 17:29:09
Najlepsi zakończyli już pracę!
3
Mola 2016-10-03 17:29:49
Najlepsi zakończyli już pracę!
RUDA 2016-10-05 16:52:28
Masakra ...ja jednoczesnie pracowalam i w PROVIDENCIE I EUROCENCIE niomu to nie przeszkadzalo doskonale wiedzilelli ze pracuje w konkurencji ..Teraz wiem jedno zaluje ze zwolnilam sie zPP i zostalam EU ,,wyssali moja baze danych i z obiecywanek zostaly grosze ...Niewspomne ze papier do druarki i wsparcie Kiero bylo niemozliiwe ..porazka ...ODRADZAM OMIJAC LUKIEM :::
Ania 2016-10-05 17:57:00
Jeżeli pracowałaś w dwóch firmach jednocześnie! To uważam, że jesteś odważna! Jeżeli chodzi o wsparcie kierownika w terenie to zupełnie inaczej to wygląda w Providencie a inaczej w EC. W Providencie kierownik od rana jest w biurze tak do godz. 12 Później pracuje w terenie tak do godz. 21. Czyli w pracy jest tak naprawdę ok. 12-14 godzin. Zależy to od pory roku. Wiadomo, że zimą o godz. 21 nie pójdzie do Klienta. Natomiast nie wykonuje żadnej pracy administracyjnej tak jak robi to kierownik EC. W firmie Provident administracja wykonuje całą pracę administracyjną rozliczenie i inne rzeczy papierkowe. W EC to wszystko musi zrobić kierownik! Reasumując w firmie EC kierownik tak naprawdę ma co najmniej dwa etaty i niekiedy pracuje jeszcze w nocy za połowę pensji takiej jak w Providencie. W Providencie zarobki są JESZCZE RAZ TAKIE jak w EC. Więc uważam, że może nie warto narzekać na swojego kierownika, który mało zarabia a pracuje tyle samo, co kierownik w Providencie! Jeżeli ktoś z Was chciałby przedyskutować ten temat. To proszę o info na forum.
Wówczas podam swój nr telefonu i zweryfikujemy swoje poglądy.
2
lola 2016-10-10 13:41:12
Co się teraz dzieje w Eurocencie? Praca wrze?
Alden 2016-10-12 15:57:40
Ja odradzam wszelką pracę tam....
Na rozmowie, później także na spotkaniu (już po rozmowie gdy zostałem przyjęty) kierownik podkreślał, że pierw jest płatne 30 % w pierwszej transzy, 70 % w drugiej, nawet gdy nie będę już pracownikiem EC.
Zwolniłem się z EC w sierpniu i dostałem pieniądze tylko za wrzesień, w październiku piszę maila ws. wynagrodzenia i babka z kadr cytuje już konkretne paragrafy, że wynagrodzenie (ta druga tura nie przysługuje).
Słowem: Kierownik mówi jedno, co innego okazuje się w praktyce. Lepiej iść pracować do PP/Bociana/innych takich firm niż EC
mar 2016-10-17 14:15:30
Co w firmie słychać? Pracowałem tam 5 lat do czasu zmian i wprowadzenia IDY. Z mojej kadencji bardzo często zmieniali sie kierownicy, bylo ok do ostatniego brak wsparcia, zero szacunku, zle podejscie do pracownika jak i klienta. To zdecydowalo o odejściu.
4
Ryba 2016-10-20 00:56:34
Witam
A może ktoś coś napiszę na temat pracy ale w Wielkopolsce? Bardzo proszę bo interesują mnie warunki.
ALICJA 2016-10-21 00:24:47
Ania, widzę, że znasz się na rzeczy... Miło poczytać... Firma wyzyskuje pracownika do cna, a jak już traci całkowicie motywację do pracy zastępuje go inną osobą. Gdyby mniej osób zatrudniali w biurze, a za to więcej dołożyli do pensji kierownikom, mniej by mieli zmian, a co za tym idzie firma miałaby stabilniejszą sytuację. Niestety taka polityka pociągnie ich na dno
3
ilo 2016-10-27 19:29:36
Może i pracuje kierownik w EC na dwa etaty ale na pewno był o tym poinformowany co należy do jego obowiązków i za jakie pieniądze. Więc nie ma narzekania skoro ktoś się na to zgodził, ale jeżeli chodzi o stanowisko to powinien dawać przykład i wsparcie dla każdego z podopiecznych. Skoro dużo pracy w biurze to nie powinno odbijać się to na pracownikach sam wiedział na co się zgadza
ilo 2016-10-27 19:31:15
Może i pracuje kierownik w EC na dwa etaty ale na pewno był o tym poinformowany co należy do jego obowiązków i za jakie pieniądze. Więc nie ma narzekania skoro ktoś się na to zgodził, ale jeżeli chodzi o stanowisko to powinien dawać przykład i wsparcie dla każdego z podopiecznych. Skoro dużo pracy w biurze to nie powinno odbijać się to na pracownikach sam wiedział na co się zgadza
KS 2016-10-27 21:56:15
Było ostatnio dużo zmian w firmie, ale jeżeli ktoś nie nadaje się do pracy w tej branży to jedynie dobrze będzie mu się pracowało jak otworzy własną firme. Są naciski na wyniki, na sprzedaż, zbiórkę, rekrutacje - ale gdzie nie ma?
Wszystko zależy od nastawienia - nikt nie obiecywał na rozmowie o prace, że będziesz pracował od 8-16 .

Co do narzekań przedstawicieli to fakt, jest duża rotacja, wszystko zależy od relacji z KS i od nastawienia. Jeżeli przychodzisz do pracy na stanowisko doradcy to nie zakładaj, że po miesiącu zarobisz 5000zł. Życze tego wszystkim, ale to nie osiągalne ani w legalny sposób ani w rozsądny.

a jeżeli jakiś pf po 4-5 miesiącach zarabia 400zł/mc to albo się do tego nie nadaje, albo mu to wystarcza. Pomoc ze strony KS jest ( a przynajmniej moi pf zawsze mogą na mnie liczyć) ale nie oczekujcie cudów, że wszystko będzie podane na tacy.

Kto chce - szuka sposobów, kto nie chce.. szuka powodów.
2
Betii 2016-10-28 09:41:22
Zastanawiam się kiedy? Czyli jak szybko minie panu KS-owi, ten jakże niczym nie poparty entuzjazm. Odnoszę wrażenie, że dopiero zacząłeś pracę i jeszcze nie nacieszyłeś się laptopem, drukarką i samochodem.
4
klient 2016-10-28 20:36:36
Panie/Pani KS
Jeżeli "Kto che-szuka sposobów, kto nie chce...szuka powodów" to dlaczego ostatnio jak chciałem pozyczke to dostalem odpowiedz " Przykro nam ale nie mamy w tej chwili przedstawiciela na tym terenie, nie udzielimy panu pożyczki" Podałem sie na tacy, i co? Jeżeli jest nacisk na sprzedaz to powinni na skrzydlach leciec a jednak to ktos mial gdzies....
3
MateuszPiotrowski 2016-11-15 14:01:03
No i tak jak zapowiedziałem wcześniej w imieniu klientów napisałem pismo do Eurocenta o zwrócenie/obniżenie kosztów obsługi domowej bo koszt jest nieadekwatny. Co zrobił Eurocent? Wystraszył się i obniżył klientom salda do spłaty z 4 tys aktualnego salda zrobiło się 1500 zł- można? Można... W przypadku Idy jest już problem, bo Eurocent wysyła klientom informacje, że nie zawarli umowy z Eurocentem tylko z innym pośrednikiem- to trzeba wtedy pisać do Idy, bo to nie jest podmiot inny niż EUROCENT... Nie dajcie się nabrać na sztuczki wypowiedzenia umowy- bo tak robią od razu po otrzymaniu pisma, to jest tylko straszak, bo 2 miesiącach przychodzi formularz informacyjny z obniżonymi kosztami! Nie dajcie się też nabrać na to, że kierownik karze spłacać Wam normalnie raty obiecując, że obniży Wam koszty- niech napisze to na piśmie by mieć podkładkę w sądzie! I kto tu wygrał? Brawo ja :)
3
MateuszPiotrowski 2016-11-15 15:01:59 [użytkownik zarejestrowany]
Drodzy rodacy!

Większość z Was na pewno wpadła w pułapkę Eurocent, biorąc pożyczkę z nieadekwatnymi kosztami pożyczki obsługi w domu (przypominam, przy wcześniejszych umowach przy 3 tysiącach koszt obsługi domowej wynosił 4440 zł!).

Jest sposób na obniżenie tych kosztów? Jaki? Wspomniałem już wyżej w postach, że z klientami zamierzamy wymierzyć sprawiedliwość! I tak o to się stało. Wspólnymi siłami napisaliśmy pisma do zarządu o obniżeniu kosztów. Co zrobił Eurocent? Przychylił się do naszej prośby! Powołaliśmy się na ustawę oraz na decyzje UOKIKu.

Większość klientom przy wysokich pożyczkach typu 3 tys zł gdzie do spłaty było 7440 zł i salda na dzień pisma wynosiły od 3 do 5 tysięcy koszty spadły do 1200-1700 zł! Spora różnica...

Można było? Można!

Inaczej jest w przypadku zawierania umów z Ida Parnters, gdzie Eurocent uważa, że to nie z nimi podpisał klient umowę tylko z Idą, gdzie fizycznie to jest ta sama spółka. Większość z Was wie, że takie firmy zakładają spółki by nie płacić za dużo dla Państwa. I tak też zrobił Eurocent, gdzie pieniądze są wyprowadzane na Cypr... A mianowicie, w przypadku umów zawartych z Idą, trzeba pisać o obniżenie kosztów do Idy. Adres ten sam co do Eurocent... Dziwne nie Ida nie jest Eurocentem a w CIDG adres ten sam Młodzieży 9D...

Nie dajcie się nabrać na automatyczne wypowiedzenia umów po wysłaniu takiego pisma- to jest starszak dla Was, byście szybko zmienili zdanie...

Nie dajcie się nabrać na obiecanki kierowników, że jak będziecie spłacać pożyczkę w terminie z uzgodnionymi ratami, to koszty zostaną obniżone- niech taki kierus napisze Wam to na piśmie byście mieli podkładkę w celu przedłożenia w Sądzie, jakby się nie wywiązał z umowy.

Walczyć o swoje trzeba... Od kwietnia do tej pory po zakończeniu współpracy Eurocent nie wypłacił mi należnego wynagrodzenia... Trwa batalia sądowa o której wspomnę jak się zakończy tok postępowania Sądowego.

Drogi Eurocencie skopiuj ten post i dołącz to do aktów założonego mojego pozwu o zapłatę... :)
6
Zostaw swoją opinię o eurocent sp zoo - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie eurocent sp zoo