Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o eurocent sp zoo

Pracowałeś w firmie eurocent sp zoo i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Annonimus - 2014-06-09 21:20:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora)Providencie - generalnie wszystko zależy od tego z kim się pracuje, a nie jedynie od firmy.
W Eurocencie na plus należy zaliczyć: 1. brak administracji - kierownik jest sam sobie administracją; 2. brak rozliczeń tygodniowych - no chyba, że się pracuje blisko Krakowa, to wtedy gorzej, bo trzeba jaśnie pana dyrektorka operacyjnego oglądać częściej; 3. co z tym idzie elastyczność czasu pracy; no i najważniejsze: 4. jeśli ktoś pracował w Providencie to zostanie przyjęty z otwartymi ramionami, choćby nawet miał wyrok za kradzież :) Minusy też są: 1. (vide szpaner) nie ma systemu szkoleń, choć niby jest osoba za to odpowiedzialna lecz jej wiedza na temat nie przekracza poziomu kierownika po 3 tygodniach pracy (jedyną chyba osobą, która na prawdę zna system jest (usunięte przez administratora), lecz ona jest Dyrektorem Działu Wsparcia Operacyjnego, a jak sama nazwa wskazuje nie można liczyć z jej strony już na żadne wsparcie); 2. kompetencje koleżanek z biura również pozostawiają wiele do życzenia począwszy od Asystentki Zarządu, której po awansie coś uderzyło do głowy i zaczyna być ważniejsza od Prezesa, poprzez dział kadr oraz dział floty, na panience z działu windykacji skończywszy - wszystkie zapomniały, albo nie wiedzą, że to one powinny pracować dla kierowników i przedstawicieli, a nie odwrotnie; 3. nie pracowałem z wszystkimi regionalnymi, więc nie mogę autorytatywnie się wypowiedzieć o nich, choć dochodziły słuchy, że na dobrą sprawę to naprawdę dobrze pracuje się jedynie z regionalnymi ze wschodniej i południowo-centralnej części kraju :) a z resztą różnie bywa (ponownie vide szpaner). Mam porównanie z czterech firm pożyczkowych i mimo wszystko nie będę w czambuł potępiał Eurocenta, bo na prawdę są firmy zdecydowanie gorsze. Najistotniejszym jest gdzie i z kim się pracuje. PS. @ania zdecyduj się z pytaniem: pracujesz w Eurocencie, czy chcesz pracować? Choć postaram się odpowiedzieć: na rozwój nie ma co liczyć w żadnej z firm z branży poza Providentem (w konkursie na stanowisko regionalnego w Eurocencie nie było ostatnio chętnych co świadczy o prestiżu tego stanowiska) o socjalu możesz od razu zapomnieć, niestety. Podsumowując: na rynku w tej branży liczy się jedynie Provident (choć żeby nie było uważam, że również nie jest bez wad). Liczyłem, że trochę namiesza Doorfin, ale jak widać nie za bardzo mu się to udało, więc jest jak jest: lider i małe firemki ze swoimi wadami i zaletami. Generalnie szału ni ma :D
zdjecie uzytkownika
ania - 2014-06-10 18:09:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@annonimus a pracujesz teraz w eurocencie albo pracowales w providencie ze takie rzeczy wiesz? dziwne troche ze nie ma zadnego wdrozenia.. jest jakis system premiowy chociaz, stopniowo zwiekszane wymagania?
zdjecie uzytkownika
Annonimus - 2014-06-11 21:07:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w Providencie, w Eurocencie pracuję. Możesz liczyć na wdrożenie przez kolegów z sąsiednich sekcji. System premiowy jest i ostatnio można nawet wyciągnąć niezłe premie. Nawet powyżej 50%.
zdjecie uzytkownika
omijajzdaleka - 2014-06-12 13:04:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Prowizje naliczają jak im się podoba, premie tną bez powodów. Jak zgłosisz że za mało ci naliczyli to i tak nie wyprostują....o 6 rano wściekają się z wynikami...masakra...ja właśnie rezygnuję z tego bagna
zdjecie uzytkownika
ania - 2014-06-12 16:17:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jaka jest ta podstawa ze mozna wyciągnąć ponad 50% premii? i w jaki sposob premiują? ciężko jest wyrobic normę?
zdjecie uzytkownika
kawaler - 2014-06-12 19:05:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kobieto o co Ci chodzi ??? starasz się o pracę w tej pożal się Boże firmie czy jesteś pracownikiem i wypytujesz w imieniu firmy żeby wiedzieć co myślą i piszą byli czy obecni pracownicy ??? Zapomnij o pensji czy premii, bo jak nie ogarniesz wszystkiego w tydzień czyli systemu komputerowego, prowadzenia sekcji, zbiórek, umów itd itd, to i tak Ciebie zwolnią...poczytaj maile poprzedników, to się wiele dowiesz...prawda jest taka, że żadna z firm pożyczkowych na rynku, nie dorówna Providentowi z angielskim kapitałem...
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-06-12 21:33:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [omijajzdaleka - 2014-06-12 13:04:52]:
Totalne bzdury wypisujesz. Premia jest jasno ustalona. Nie jest prosta do zrobienia, ale są tacy, którzy jednak niemal co miesiąc ją dostają i to w takiej wysokości jaka im wyszła z kalkulatora. Jeszcze nie widziałem, żeby kiedykolwiek o 6 rano ktoś oczekiwał wyników. o 12 to się zgadza. Może nie chce Ci się pracować i dlatego jesteś taka sfrustrowana? Ale w żadnej firmie handlowej nie płacą za siedzenie w domu.
zdjecie uzytkownika
były - 2014-06-13 08:14:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do ja: premia jest tak ustalana abyś jej nie zrobił a jeśli już ci się uda to abyś nie wyrobił zbyt wiele,jak dochodzi do wypłaty to prezes chodzi po biurze mówiąc sam do siebie "oby wyszło jak najmniej" (potwierdzone przez biuro info,osoba już niestety już nie pracuje)ale byli też i tacy którzy robili premie co miesiąc,jak? ano tak że wykładali ze swoich na wpłatę i do teraz nie mogą odzyskać swoich pieniędzy i pewnie już nie odzyskają no bo już też nie pracują,windykacja jest trzymana tak długo na listach zbiórek aby zawyżyć debit po to właśnie aby nie wyrobić premii(odczułem to nie raz i nie dwa na własnej skórze),i notoryczne głupie pytania "dlaczego nie ma zbiórki"? A jak ma być skoro produkt jest prawie niesprzedawalny a debit zawyżony poprzez wstrzymanie windykacji??? Szanowni włodarze tej firmy !!! Pamiętajcie że nie ma głupich odpowiedzi są tylko głupie pytania a przykład kombinowania oczywiście "idzie" od góry więc nie dziwicie się że ludzie pracują tak jak pracują i mają to wszystko w nosie ! Ryba psuje się od głowy a ta ryba już dawno zalatuje zgnilizną :-)
zdjecie uzytkownika
ania - 2014-06-13 13:41:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jedni pisza że można wyciągnąć z premii 50% podstawy a inni ze praktycznie niemozliwe jest wyrobic norme, juz nie wiem co myslec. chyba sobie jednak daruje te firme
zdjecie uzytkownika
poliglota - 2014-07-22 05:39:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
se daruj teeeeeeeee firme :)
zdjecie uzytkownika
ciekawa - 2014-07-25 13:21:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
A jak wygląda to z punktu widzenia przedstawiciela? Rozważam ofertę pracy i chciałabym potraktować eurocent jako pracę dodatkową. Warto?
zdjecie uzytkownika
ania - 2014-07-25 15:04:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobra, nawet moge to wziac pod uwage. tylko jest pewien problem, lubie jak konkretnie sie napisze o co chodzi a nie tylko uzywa ogolnikow. nie mam nic przeciwko, ze komus sie nie podoba tylko chyba warto to jakos umotywowac i sprawdzic potem jak to sie ma do prawdziwego stanu. a ty poliglota pracowales albo pracujesz w eurocencie ?
zdjecie uzytkownika
STĘSKNIONY - 2014-08-19 18:17:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ania - 2014-07-25 15:04:31]:
Tęsknię BARDZO !!! .... ehhhhh...
>>> mnie wykańcza psychicznie...
KOCHAM , MYŚLĘ, WSPOMINAM, TĘSKNIĘ ...i tak na okrągło :-)
>>> to piękne miejsce - jednaknie ważne gzie, tylko z kim- i tosię sprawdza....
zdjecie uzytkownika
beata - 2014-08-21 18:14:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a dlaczego tak bardzo tesknisz ? taki emocjonalny wpis @stęskniony że na prawde cos Ciebie musiało łączyć z jakimiś osobami. może coś więcej chcesz napisać ;) ?
zdjecie uzytkownika
TKTKTKTK - 2014-08-22 20:11:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [beata - 2014-08-21 18:14:02]:
...mam Ci naprawdę wiele do opowiedzenia ..... TĘSKNIĘ...
zdjecie uzytkownika
by - 2014-08-23 08:05:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
TK czas do lekarza.
zdjecie uzytkownika
hmm - 2014-09-08 15:30:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no nie wiem o co tutaj chodzi TK ale mógłby się jakoś wypwoiedzieć dokłądniej, bo totalnie nic z tego co piszę nie mogę wynieść. pozdrawiam i na prawdę czekam na jakieś konkretne informacje. Informacja to coś co się może przydać, an ie tlyko pisanie o tym jak bardzo się tęskni. z pozdroweiniami uzytkownik gowork
zdjecie uzytkownika
aaaaaaaa - 2014-09-19 16:07:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Śmieciowa firma żerująca na kasie pracowników niższego szczebla ( przedstawiciel , kokrdynator ). Podpisuje śmieciową umowę opartą o prowizję 5 do 8 % od zebranej kasy (tylko szkodowość jest tak ustawiona że 8 % graniczy z cudem), a z marnych 5% , które często nie pokrywają kosztów dojazdu do klienta to portafią po kilku rozliczeniach jeszcze zabrać część kasy twierdząc że się pomylili w naliczaniu prowizji. Omijać szerokom łukiem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
ŁysyIdiot - 2014-09-19 21:12:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Łysy idiot (wiadomo kto) i tak źle skończy. Zero wiedzy o branży, o tym co się dzieje w terenie. Już kiedyś chciał sięsprzedać w całości....tylko nikt go nie chciał kupić..........
zdjecie uzytkownika
znam jednego - 2014-09-23 17:16:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja to znam jednego ;) lysego z uefa ;) a tak serio to to co aaaaaaa napisał jest zdecydowanie najbardziej wartosciowym wpisem chyba w calym temacie. co do 5 procent marzy od zebranej kasy to chyba nie jest duzo - tak szczerze to ile kasy zbieracie przez miesiac w pracy, bo jesli piszecie ze ta kasa nawet czesto na dojazdy nei starcza to spodziewam sie ze nie jest to sporo.
zdjecie uzytkownika
pracownik PP - 2014-10-16 19:16:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lola - 2014-05-30 13:55:10]:
hmmmmm nie mam doświadczenia z eurocent ale z PP jak najbradziej, i z tego co tu czytam, wszedzie dobrze, gdzie nas nie ma. nie przychylam sie do pozytywnych opinii o PP, jest tak samo albo jeszcze gorzej. Sama rozgladam sie za nowa praca.
zdjecie uzytkownika
pracownik PP - 2014-10-16 19:28:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kawaler - 2014-06-12 19:05:55]:
LOL jakim angielskim kapitałem?????? hahaha PP od dawna finansuje sie sam, a wrecz przeciwnie, ma najwieksze zyski ze wszystkich firm wchodzacych do IPF, poczytaj na ich stronie o firmie a nie bedziesz pisac bzdur.
zdjecie uzytkownika
pracownik PP - 2014-10-16 19:42:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Annonimus - 2014-06-09 21:20:04]:
W 100% popieram wypowiedz kolegi. jak pisalam, nie mam do czynienie z EC, ale z PP. Kilka lat temu bylo inaczej, teraz rynek sie kurczy a co do pracy na ta chwile pracuje sie srednio po 10h dziennie (od 8 do 12 w zaleznosci od dnia), co do rozwoju, oczywiscie mozna sie rozwijac, jak sie ma plecy:D, nie wiem kiedy kolega mial przyjemnosc, ale teraz jest coraz gorzej i stad moja decyzja o poszukaniu innej pracy, zanosi sie na jeszcze lepsze efekty specjale pt "nowy produkt", wiec nie na moje sily i nerwy, niech sie bawia, ja postanowilam zabrac swoje zabawki do domu.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-10-20 04:17:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kiedyś wspomniałam że czekam na wypłatę L4za wypadek w pracy. Dostałam pierwsze po rozwiązaniu umowy w trakcie chorobowego za pośrednictwem poczty po przejęciu przez ZUS. Jak dostałam wpływ na konto omal się nie przewróciłam 100zł.wypłata w styczniu 2014 chorobowe od sierpnia2013 Od pracodawcy nic ani BHP ani wypadkowego ani zasiłku. Lada dzień sprawa w sądzie. Mam nadzieję im dokopać. Pracowałam jako koordynator. Dziś żałuję że dałam się zwerbować.Moi przedstawiciele już też nie pracują..... O kierowniku nie wspomnę bo szkoda palce męczyć pisząc. Nie polecam raczej lepiej trzymać się z daleka!
zdjecie uzytkownika
pracka - 2014-10-20 05:20:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a tak coś napiszecie może o samej pracy, czy są wolne stanowiska, bo słabo mi idzie jakieś szukanie a chciałem pracować tutaj, koniecznie. Tylko proszę o poważne informacje. a jak nie o samej ofercie to ja chętnie poczytam o samej pracy - chociaż nie sądzę, żeby mnie to przestraszyło od czegokolwiek. czekam
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie eurocent sp zoo
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x