Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o eurocent sp zoo

Pracowałeś w firmie eurocent sp zoo i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Ja - 2014-04-23 09:09:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [chwilówka - 2014-04-10 15:49:39]:
Na jakie pieniadze mozna liczyć jako kierownik sprzedqaży????
zdjecie uzytkownika
były - 2014-04-28 19:43:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
Odpowiedź na: [Ja - 2014-04-23 09:09:09]:
na gów....niane :-)masz zbyt dużo czasu to idż a się przekonasz :-)
zdjecie uzytkownika
lola - 2014-05-30 08:15:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
...pieniądze może i nie są złe jak na dzisiejsze czasy na stanowisku kierownika, ale staż pracy może być krótki...stanowczo odradzam pracę w tej firmie jeżeli masz zamiar rzucić dotychczasową pracę dla Eurocenta...w tej firmie raczej nie liczą się z ludzmi...na koniec powiem tyle LUDZIE Z PROVIDENTA NIE IDZCIE DO EUROCENTA !!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
ania - 2014-05-30 13:25:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyli sa czeste rotacje w firmie? ale dlatego ze zwlaniaja, czy po prostu ludzie sami odchodzą? trudne kierownictwo?
zdjecie uzytkownika
lola - 2014-05-30 13:55:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
...po prostu dzisiaj jesteś, a jutro Ciebie nie ma...i firmę nie obchodzi, ze masz na utrzymaniu rodzinę, znajdują kogoś innego na Twoje miejsce i pozamiatane, na koniec firma w Twoim imieniu wypisze oświadczenie, że niby sam rezygnujesz z pracy po czym ustosunkuje się, że się na to zgadza i tym sposobem zostawią Cię z ręką w nocniku, a jak nie przepracowałeś miesiąca, to nie masz ani chorobowego ani kuroniówki...ta firma Providentowi nie dorasta do pięt...
zdjecie uzytkownika
były - 2014-05-31 22:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
szkoda tylko jak obecny prezes zapomniał o tym jak na pewnej konferencji w warszawie kiedy jeszcze pracował w PP jako RSM (regionalny kierownik d/s kontroli) i stał przed jego ówczesnym przełozonym(usunięte przez administratora)i się tłumaczył przestraszony i blady...są ludzie panie prezesie(usunięte przez administratora) którzy o tym pamiętają i to wdzieli a potem pracowali dla ciebie po czym ich wykorzystałeś podstępnie i zwolniłeś albo doprowadziłeś do tego aby się sami zwolnili pozostawiając już rozkręcony teren dla twoje firmy...ale wszystko ma swój początek i koniec...nawet twoja firma...
zdjecie uzytkownika
ania - 2014-06-02 12:06:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@lola, czyli jaka jest umowa o prace? czy nawet nie o prace, tylo jakas smieciowa? napiszcie jakie są prowizje od sprzedazy, dzięki :)
zdjecie uzytkownika
szpaner - 2014-06-07 21:26:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
....właśnie wyleciał kolejny kierownik z Poznania, to już trzeci w przeciągu trzech miesięcy, ponoć szykują się na następnego....totalna porażka
zdjecie uzytkownika
Annonimus - 2014-06-08 07:43:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były - 2014-05-31 22:15:05]:
A co to ma do tematu pracy w Eurocent? Możemy również wspominać, że kiedyś posikaliśmy się w pieluszkę. :)
zdjecie uzytkownika
do anonimus - 2014-06-08 08:51:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Annonimus - 2014-06-08 07:43:45]:
do anonimus
po to jest to pisane aby przestrzec innych ludzi zanim podejmą pracę w tym bagnie za marne grosze i będą dawać się wykorzystywać,po to jest to napisane,aby inni zrozumieli jakim człowiekiem jest prezes i jak się zachowuje wobec ludzi.Z resztą i tak już ta firma ma wyrobioną"odpowiednią markę"na rynku pracy a świat jest mały i ludzie z tej branży się znają.
zdjecie uzytkownika
Annonimus - 2014-06-08 20:21:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma nie jest idealna, ale idealnych nie ma. Rekrutacje są do wszystkich, więc nie ma przymusu iść akurat do Eurocenta. Faktycznie szału nie ma, ale też nie jest to dramat. Podejrzewam, że Ci którzy ostatnimi czasy rzucili papierami z dnia na dzień i poszli do konkurencji teraz żałują.
zdjecie uzytkownika
ania - 2014-06-09 14:13:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@annonimus, to dlaczego warto zostac w eurocencie? albo dlaczego warto do nich aplikowac? jakie sa warunki rozwojowe, socjal?
zdjecie uzytkownika
szpaner - 2014-06-09 16:20:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) ...jak mnie przyjęli ich sytstem komputerowy powinienem mieć zapisany w genach, nikogo nie obchodziło to, że dopiero się uczę i pracuję jeden dzień, na zebraniu Kierownik Regionalny z Gorzowa czyli agent Tomek wyzwał mnie za wyniki pracy za tydzień, w którym to jeszcze nie byłem pracownikiem, proces rekrutacji jednego przedstawiciela w tej firmie trwa trzy miesiące więc trudno się dziwić, że wyników nie ma, a wszystko musi robić kierownik, na koniec firma ta zostawiła mnie bez środków do życia, a przez to, że za rekrutowałem się do tej firmy prywatnie byłem stratny jakieś 10.000 tys zł
zdjecie uzytkownika
Annonimus - 2014-06-09 21:20:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora)Providencie - generalnie wszystko zależy od tego z kim się pracuje, a nie jedynie od firmy.
W Eurocencie na plus należy zaliczyć: 1. brak administracji - kierownik jest sam sobie administracją; 2. brak rozliczeń tygodniowych - no chyba, że się pracuje blisko Krakowa, to wtedy gorzej, bo trzeba jaśnie pana dyrektorka operacyjnego oglądać częściej; 3. co z tym idzie elastyczność czasu pracy; no i najważniejsze: 4. jeśli ktoś pracował w Providencie to zostanie przyjęty z otwartymi ramionami, choćby nawet miał wyrok za kradzież :) Minusy też są: 1. (vide szpaner) nie ma systemu szkoleń, choć niby jest osoba za to odpowiedzialna lecz jej wiedza na temat nie przekracza poziomu kierownika po 3 tygodniach pracy (jedyną chyba osobą, która na prawdę zna system jest (usunięte przez administratora), lecz ona jest Dyrektorem Działu Wsparcia Operacyjnego, a jak sama nazwa wskazuje nie można liczyć z jej strony już na żadne wsparcie); 2. kompetencje koleżanek z biura również pozostawiają wiele do życzenia począwszy od Asystentki Zarządu, której po awansie coś uderzyło do głowy i zaczyna być ważniejsza od Prezesa, poprzez dział kadr oraz dział floty, na panience z działu windykacji skończywszy - wszystkie zapomniały, albo nie wiedzą, że to one powinny pracować dla kierowników i przedstawicieli, a nie odwrotnie; 3. nie pracowałem z wszystkimi regionalnymi, więc nie mogę autorytatywnie się wypowiedzieć o nich, choć dochodziły słuchy, że na dobrą sprawę to naprawdę dobrze pracuje się jedynie z regionalnymi ze wschodniej i południowo-centralnej części kraju :) a z resztą różnie bywa (ponownie vide szpaner). Mam porównanie z czterech firm pożyczkowych i mimo wszystko nie będę w czambuł potępiał Eurocenta, bo na prawdę są firmy zdecydowanie gorsze. Najistotniejszym jest gdzie i z kim się pracuje. PS. @ania zdecyduj się z pytaniem: pracujesz w Eurocencie, czy chcesz pracować? Choć postaram się odpowiedzieć: na rozwój nie ma co liczyć w żadnej z firm z branży poza Providentem (w konkursie na stanowisko regionalnego w Eurocencie nie było ostatnio chętnych co świadczy o prestiżu tego stanowiska) o socjalu możesz od razu zapomnieć, niestety. Podsumowując: na rynku w tej branży liczy się jedynie Provident (choć żeby nie było uważam, że również nie jest bez wad). Liczyłem, że trochę namiesza Doorfin, ale jak widać nie za bardzo mu się to udało, więc jest jak jest: lider i małe firemki ze swoimi wadami i zaletami. Generalnie szału ni ma :D
zdjecie uzytkownika
ania - 2014-06-10 18:09:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@annonimus a pracujesz teraz w eurocencie albo pracowales w providencie ze takie rzeczy wiesz? dziwne troche ze nie ma zadnego wdrozenia.. jest jakis system premiowy chociaz, stopniowo zwiekszane wymagania?
zdjecie uzytkownika
Annonimus - 2014-06-11 21:07:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w Providencie, w Eurocencie pracuję. Możesz liczyć na wdrożenie przez kolegów z sąsiednich sekcji. System premiowy jest i ostatnio można nawet wyciągnąć niezłe premie. Nawet powyżej 50%.
zdjecie uzytkownika
omijajzdaleka - 2014-06-12 13:04:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Prowizje naliczają jak im się podoba, premie tną bez powodów. Jak zgłosisz że za mało ci naliczyli to i tak nie wyprostują....o 6 rano wściekają się z wynikami...masakra...ja właśnie rezygnuję z tego bagna
zdjecie uzytkownika
ania - 2014-06-12 16:17:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jaka jest ta podstawa ze mozna wyciągnąć ponad 50% premii? i w jaki sposob premiują? ciężko jest wyrobic normę?
zdjecie uzytkownika
kawaler - 2014-06-12 19:05:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kobieto o co Ci chodzi ??? starasz się o pracę w tej pożal się Boże firmie czy jesteś pracownikiem i wypytujesz w imieniu firmy żeby wiedzieć co myślą i piszą byli czy obecni pracownicy ??? Zapomnij o pensji czy premii, bo jak nie ogarniesz wszystkiego w tydzień czyli systemu komputerowego, prowadzenia sekcji, zbiórek, umów itd itd, to i tak Ciebie zwolnią...poczytaj maile poprzedników, to się wiele dowiesz...prawda jest taka, że żadna z firm pożyczkowych na rynku, nie dorówna Providentowi z angielskim kapitałem...
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-06-12 21:33:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [omijajzdaleka - 2014-06-12 13:04:52]:
Totalne bzdury wypisujesz. Premia jest jasno ustalona. Nie jest prosta do zrobienia, ale są tacy, którzy jednak niemal co miesiąc ją dostają i to w takiej wysokości jaka im wyszła z kalkulatora. Jeszcze nie widziałem, żeby kiedykolwiek o 6 rano ktoś oczekiwał wyników. o 12 to się zgadza. Może nie chce Ci się pracować i dlatego jesteś taka sfrustrowana? Ale w żadnej firmie handlowej nie płacą za siedzenie w domu.
zdjecie uzytkownika
były - 2014-06-13 08:14:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do ja: premia jest tak ustalana abyś jej nie zrobił a jeśli już ci się uda to abyś nie wyrobił zbyt wiele,jak dochodzi do wypłaty to prezes chodzi po biurze mówiąc sam do siebie "oby wyszło jak najmniej" (potwierdzone przez biuro info,osoba już niestety już nie pracuje)ale byli też i tacy którzy robili premie co miesiąc,jak? ano tak że wykładali ze swoich na wpłatę i do teraz nie mogą odzyskać swoich pieniędzy i pewnie już nie odzyskają no bo już też nie pracują,windykacja jest trzymana tak długo na listach zbiórek aby zawyżyć debit po to właśnie aby nie wyrobić premii(odczułem to nie raz i nie dwa na własnej skórze),i notoryczne głupie pytania "dlaczego nie ma zbiórki"? A jak ma być skoro produkt jest prawie niesprzedawalny a debit zawyżony poprzez wstrzymanie windykacji??? Szanowni włodarze tej firmy !!! Pamiętajcie że nie ma głupich odpowiedzi są tylko głupie pytania a przykład kombinowania oczywiście "idzie" od góry więc nie dziwicie się że ludzie pracują tak jak pracują i mają to wszystko w nosie ! Ryba psuje się od głowy a ta ryba już dawno zalatuje zgnilizną :-)
zdjecie uzytkownika
ania - 2014-06-13 13:41:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jedni pisza że można wyciągnąć z premii 50% podstawy a inni ze praktycznie niemozliwe jest wyrobic norme, juz nie wiem co myslec. chyba sobie jednak daruje te firme
zdjecie uzytkownika
poliglota - 2014-07-22 05:39:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
se daruj teeeeeeeee firme :)
zdjecie uzytkownika
ciekawa - 2014-07-25 13:21:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak wygląda to z punktu widzenia przedstawiciela? Rozważam ofertę pracy i chciałabym potraktować eurocent jako pracę dodatkową. Warto?
zdjecie uzytkownika
ania - 2014-07-25 15:04:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobra, nawet moge to wziac pod uwage. tylko jest pewien problem, lubie jak konkretnie sie napisze o co chodzi a nie tylko uzywa ogolnikow. nie mam nic przeciwko, ze komus sie nie podoba tylko chyba warto to jakos umotywowac i sprawdzic potem jak to sie ma do prawdziwego stanu. a ty poliglota pracowales albo pracujesz w eurocencie ?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie eurocent sp zoo
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski