Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o eurocent sp zoo

Pracowałeś w firmie eurocent sp zoo i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
iritation - 2014-11-06 18:57:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a skad bierzesz takie czarne wizje "takie mamy czasy" ja bym tak czarno i ciemno na to nie patrzyl na prawde nie bedzie zle, wiadomo ze nas komputery beda wygryzaly coraz bardziej ale nie przesadzajmy. ludzki umysl bedzie potrzebny. nie bojcie sie o swoje stanowiska. oj na prawde, ja szukam pracy i jestem dobrej mysli
zdjecie uzytkownika
dora - 2014-12-28 15:46:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kochani jakie sa stawki dla przedstawiciela?
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2014-12-28 22:52:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Generalnie bez szału. A będzie jeszcze gorzej. Zarząd wymyślił nowy (de)motywator dla przedstawicieli. Nie będzie już 8% prowizji, ale za to będą złudne prowizje za sprzedaż - sprzedaż dużo to nie zbierzesz i i tak nie dostaniesz tego bonusa. A dobrze nie sprzedasz, bo nie ma dobrego produktu - cała konkurencja ma lepsze produkty od nas. Wniosek będziemy jeszcze mniej zarabiać.
A kierownicy się dziwią, że przedstawiciele albo pracują na dwa fronty, albo idą do konkurencji.
zdjecie uzytkownika
Mila - 2014-12-29 15:26:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no dobra to ja bym chciałą się dowiedzieć jakiś konkretów co do tych zmian. Bo nie do końca wszystko rozumiem. Jak to było wcześniej i jak to będzie teraz? Konkretnie na jakiś kwotach które mi rozjaśnią i będzie obrazowo wszystko napisane. z góry dziękuje za pomoc :) mam nadzieje, że ktoś będize na tyle dobry i pomoże.
zdjecie uzytkownika
Mila - 2014-12-29 15:28:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no dobra to ja bym chciałą się dowiedzieć jakiś konkretów co do tych zmian. Bo nie do końca wszystko rozumiem. Jak to było wcześniej i jak to będzie teraz? Konkretnie na jakiś kwotach które mi rozjaśnią i będzie obrazowo wszystko napisane. z góry dziękuje za pomoc :) mam nadzieje, że ktoś będize na tyle dobry i pomoże.
zdjecie uzytkownika
Anonimus - 2014-12-31 20:34:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Powiem krótko: po ostatnich zmianach, firma oczekuje DOBREJ sprzedaży klientom, którzy są frajerami, bo jak inaczej nazwać człowieka, który mając możliwość wziąć w PP pożyczkę 2700 i spłacić 5200, zdecyduje się na rewelacyjny produkt u nas, żeby spłacić 6300. Wniosek: u nas będą chcieli wziąć pożyczkę tylko Ci, którzy w PP nie mogą dostać, a wiadomo kto nie może u nich dostać. Nie wspominając, że PP nie sprawdza tak restrykcyjnie klientów. Czyli na nowych DOBRYCH klientów liczyć nie specjalnie można, a obecnych już tracimy, bo z naprawdę dobrzy potrafią liczyć i nie można liczyć, że ktoś będzie chciał spłacać o tyle więcej, bo tak wyszło Zarządowi z wyliczeń. Pazerność doprowadzi raczej do katastrofy. Na chwilę obecną nie wiem, czy zostało 20% tych klientów, których mieliśmy 5 lat temu.
Ale firma ma co chwilkę "nowe, świetne pomysły":
1. najpierw ograniczyli pożyczki na produkcie głównym - znaczna część klientów nie mogąc dostać pożyczki u nas - poszła do konkurencji;
2. potem wymyślili pożyczkę na 52 tygodnie, bez opłaty wstępnej - może była ciut droższa niż konkurencji, ale dało się ją sprzedać, jednakże ktoś pomyślał, że to za tanio i dowalili 10% opłaty wstępnej podnosząc koszt o ok. 20%, żeby pożyczka była już znacznie droższa od konkurencji;
3. jednakże dla sprawdzonych klientów pozostawała jeszcze pożyczka na 55 tyg., więc dało się jeszcze utrzymać starych klientów, jednak teraz przy pożyczce na 3000 (do ręki zostaje 2700) cena w stosunku do 55 tyg. wzrosła o 267 zł - po prostu ekstra pomysł.
Wymieniłem tylko najbardziej spektakularne pomysły Zarządu, choć było ich więcej. Ale pewnie na papierze wyszło im, że dalej firma będzie przynosiła kokosy, a pracownicy wykwalifikowani będą walić drzwiami i oknami.
Gratulując Zarządowi dużych zdolności "analitycznego myślenia" (czyt. pobożnożyczeniowego) życzę w nowym roku samych sukcesów.
zdjecie uzytkownika
nie muszę się przedstawiać - Ci co są w temacie to - 2015-01-16 00:33:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dotychczas tylko czytywałem, ale dziś napiszę.

Wielki "szacun" dla Pana Dyrektora Działu Operacyjnego za jego wielki wkład w doprowadzanie firmy do katastrofy.
Najpierw wymyślił, że tylko CH może przynosić firmie dochody, PG można nie sprzedawać, bo to nie są pieniądze - pozwalniał dobrych kierowników, którzy nie chcieli za wszelką cenę sprzedawać produktu, który na ich terenie się słabo sprzedawał i słabo zbierał, wychodząc z założenia, że ważna jest zbiórka a nie rozdawanie pieniędzy. To, że sprzedawali i zbierali dobrze PG było dla Jaśnie Oświeconego bez znaczenia. Tylko CH się liczy, on wie lepiej (może tak twierdzić, bo jest DYREKTOREM - to jedyny jego argument). Nie zauważył, że do firmy przychodzą w większości coraz słabsi kierownicy (nie mówię, że wszyscy, bo nie chciałbym kogoś urazić), Ci pozwalniani poszli do konkurencji i odbierają wszystkich co lepszych klientów mając lepszy produkt.
Efekty tych działań nie były może widoczne od razu, ale trzeba spojrzeć prawdzie w czy - Zarząd już doszedł do wniosku, że CH nie uratuje firmy i trzeba powrócić do PG. Ale jak to zrobić dziś nie mają produktu, który byłby choć w minimalnym stopniu atrakcyjny dla klienta. Jak to zrobić skoro dzięki "przemyślanym" działaniom Zarządu straciliśmy z powodów, które ktoś z kolegów opisał w poprzedni poście, 80% klientów PG (choć moim zdaniem w pewnych regionach jest to nawet 95%). Choć ja jestem jedynie dla Zarządu jedynie nic nie znaczącym pyłkiem w ich dobrym samopoczuciu, to nie powstrzymam się przed wbiciem malutkiej szpileczki - jeśli Zarząd sądzi, że za obecnie proponowane wynagrodzenie znajdzie mocno zaangażowanych pracowników, którzy będą pracować na utrzymanie Zarządu i biura to może się nieco rozczarować. Ja wspominam czasy, kiedy kierownik miał podstawę 4000 zł na umowie, a nie tak jak jest teraz - minimum + umowa zlecenie (wiadomo dłuższe L4 i się zostaje bez pieniędzy na życie). Pamiętam również czasy, kiedy cena pożyczki była atrakcyjna nawet w stosunku do oferty PP. Ale to już było i nie wróci więcej.
Ale najważniejsze, żeby bilans się zgadzał i na wynagrodzenie Zarządu starczyło.

Przyłączając się do poprzednika też życzę samych sukcesów. :)
zdjecie uzytkownika
dora - 2015-01-17 21:23:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do anonima, ale na dzien dzisiejszy mamy 10 % za sprzedaz czyli nie jest najgorzej co prawda nie dostalam jeszcze pierwszej wyplaty bo pan ksiegowy nie zdazyl :)))) a jak chcesz jeszcze dorobic to polecam axcess 12 % i nie zbierasz rat :) pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2015-01-18 10:23:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Oczywiście masz rację jest 10% za sprzedaż, ale...
No właśnie jest małe ale. Żeby dostać te 10% musisz zrobić zbiórkę na poziomie 90%. Ciekawe ile jest takich rejestrów, które mają takich klientów, żeby bez problemu przedstawiciel zrobił taką zbiórkę.
Jak napisał Anonimus nasi klienci nie należą do najlepiej wypłacalnych, bo w przeciwnym razie brali by pożyczki tam, gdzie jest taniej, a nie tam gdzie jest już chyba najdrożej, przynajmniej jeśli chodzi o wiodące na rynku firmy. Choć, co z żalem przyznam, Eurocent nie należy do wiodących, tylko do małych lokalnych firemek, które chcą małym kosztem szybko zrobić kasę dla właścicieli.
Ciekawe ile osób zarządza tą firmą, jakie mają wynagrodzenia i jakimi autami jeżdżą. I nie zadaję tego pytania z zawiści, tylko z reguły tak jest, że im bardziej chce się "wydoić" klienta, nie płacąc przy okazji zbyt wiele pracownikom, to tym więcej jest lukratywnych posadek dla rodzinki i znajomych, i każdy na takim stanowisku, czy potrzebuje, czy nie to ma wypasione służbowe auto.
zdjecie uzytkownika
Pracowałem - 2015-01-19 12:19:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak narzekacie, ale prawdę mówiąc za dużo narzekacie, a za mało macie własnej inicjatywy. Nie powinniście biadolić tylko porządnie zabrać się do pracy, a przekonacie się że będą tego efekty. Ja pracowałem w Waszej firmie i jakoś nie przypominam sobie żebym tak marudził jak Wy. Odszedłem z "Centa" ok. 3,5 roku temu ze względów osobistych i rodzinnych i nie wykluczone, że gdyby nie pewne zależności, to nadal bym w tej firmie pracował. Tak że kochani, nie marudzić tyle, tylko zakasać rękawy i w teren. Życzę Wam wszystkim w tym rozpoczętym 2015 roku uśmiechu na twarzy i sukcesów w pracy. Pozdrawiam. Były Pracownik "Centa".
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2015-01-19 13:16:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro pracowałeś 3,5 roku temu to nie bardzo wiesz o czym mówimy. Bo pracowałeś na innych warunkach niż teraz i to nie gorszych, i miałeś do sprzedaży inny produkt niż teraz i to tańszy.
Może na ciebie drastyczne obniżenie wynagrodzenia nie działa demotywująco, ale na większość jednak tak. I przyglądanie się jak konkurencja sprzedaje bez problemu i zarabia, a Ty możesz się jedynie przyglądać, bo masz znacznie droższy produkt też nie poprawia samopoczucia.
No i ostatnia opcja - jesteś członkiem Zarządu i jest to jedyny argument jaki możesz przytoczyć.
zdjecie uzytkownika
wae - 2015-01-19 15:14:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
zawsze najlepiej sie narzeka na prace ale jak wam az tak sie nie podoba to ja polecam poszukanie nowej pracy ;) zarejestrujcie sie na stronie Rekrutacyjnejrewolucji.pl tam po rejestracji duzo firm przeprowadza Ci rekrutacje i dzieki temu otrzymujesz duzo ofert pracy ;) sprawdzilem i jestem zadowolony wiec moge szczerze polecic ;) pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Pracowałem - 2015-01-19 15:24:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Anonim - 2015-01-19 13:16:41]:
Jeśli będziecie tylko narzekać, to sami się dołujecie, nawet nie zdając sobie z tego sprawy. Brać się do pracy, myśleć pozytywnie i przekonacie się że zauważycie poprawę zarówno w portfelu jak i w pracy. Nie twierdzę że akurat w tej firmie :) Jeśli będziecie pracować z zaangażowaniem, to na pewno zauważycie wokół siebie poprawę. A teraz odejść od kompa i do dzieła. Efekty nastąpią. Pozdrawiam. Były Pracownik "Centa".
zdjecie uzytkownika
Gall Anonim :) - 2015-01-19 18:12:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Koledzy cała dyskusja zaczęła się od konkretnej odpowiedzi na pytanie o warunki pracy w tej firmie. Nie było to narzekanie, tylko konstruktywna odpowiedź, dlaczego lepiej poszukać właśnie jakiejś alternatywy. Ja nie będę narzekał, pracuję, choć zarabiam dużo mniej niż zarabiałem. Ale traktuję Eurocenta jedynie jako dodatek i bazę klientów do wykorzystania, bo do tego, opisane wcześniej przez kolegów, działania osób zarządzających firmą doprowadziły.
Oczywiście można mówić, że jest super, ale po co skoro nie jest. Oczywiście wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma, ale Eurocent naprawdę powoli dokopuje się przez muł do dna.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2015-01-22 20:18:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Gall Anonim :) - 2015-01-19 18:12:59]:
ja myśle że dna już dawno dotknął a teraz to tylko patrzeć jak dno się urwie :-)
ja też pracowałem kilka lat temu w tym grajdole i jak czytam te obecne komentarze to dochodzę do wniosku że nic się zmieniło poza logiem firmy statusem ze sp zoo na s.a. i tyle a firma jest jak najbardziej dalej rodzinna i patrzy jak tu oszukać klienta pracownika aby było dla zarządu...zastanawialiśmy się już dawno co tam robią ludzie pokroju Weroniki,Pawła itp ale szczerze mówiąc nie wiem i szkoda czasu na zastanawianie się nad tym bo tego typu ludzie nic nie wnoszą do firmy ale za to wynoszą i to dużo ale w swych portfelach :-) a oczywiście hołota w teren i nie dyskutować bo "my mamy najwspanialszy produkt i jesteśmy bezkonkurencyjni" hahaha...tylko tak dalej a jak już ktoś wspomniał to "Cent" bęzie wylęgarnią pseudo kierowników którzy tylko przyjdą po to aby wyrobić sobie jakiś papier aby było w cv ale niestety już jest tajemnicą poliszynela że w tej firmie (Cent) to większość nieudacznicy i to nie z ich winy tylko z winy zarządu bo dobry menadżer nigdy tam nie pójdzie a już na pewno nie na takich warunkach:-)dobrzy menadzerowie to byli na początku tej firmy którzy ją rozkręcali a potem to już sami sobie dopiszcie...z resztą co tu dużo gadać...firma wygląda jak wygląda i nie mam na myśli wyglądu typu nowy budynek nowe auta dla zarządu i nowe domy dla niektórych włodarzy tylko jak firma wygląda od wewnątrz a są ludzie którzy to pamiętają i się śmieją do rozpuku jak czytają co się dzieje albo słyszą od ludzi którzy tam pracują:-) po prostu JEDNA WIELKA ŻENADA TEN EUROCENT :-) oczywiście dodam aby wykluczyć wszelkie dywagacje że sam odszedłem z firmy bez niczyjej pomocy :-)
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2015-02-03 19:01:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [były pracownik - 2014-10-20 04:17:29]:
do PIP-u dziadów i tyle ! a potem do sądu pracy może cośich to nauczy choć szczerze w to wątpie...
zdjecie uzytkownika
ciągle w euro - 2015-02-08 17:55:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były pracownik - 2015-02-03 19:01:06]:
Do były pracownik:
do PIP-u mogłaby iść gdyby była zatrudniona na podstawie umowy o pracę. Pracowała jako koordynator więc miała śmieciówkę - wniosek: PIP jej nie pomoże. Ewentualnie jeśli uda jej się udowodnić w sądzie pracy, że ww. śmieciówka powinna być umową o pracę. Pytanie czy komukolwiek dla tych paru groszy będzie się chciało o to szarpać.
zdjecie uzytkownika
konio44 - 2015-03-01 00:27:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były pracownik - 2015-01-22 20:18:23]:
@były pracowniku możesz mi powiedzieć jak długo pracowałeś w eurocent sp zoo ? no i jak dawno odszedłeś z pracy ? Gdyby był ktoś z obecnych pracowników i mógłby się coś wypowiedzieć na temat obecnej sytuacji. Jakie są plusy pracy w niej oraz czy w najbliższym czasie planują jakieś zatrudnienia, bo byłbym zainteresowany pracą w tej firmie
zdjecie uzytkownika
ziuta - 2015-03-10 20:14:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxxxx - 2014-10-26 20:18:47]:
daj spokój istny wyzysk za marne 100zł tu zarobić nie dadzą jeszcze bendą gadać że mało sprzedaży że słaba zbiórka.A same fruwają po imprezach zamiast zapieprzać.kierownictwo pensje ma i to niemałą.
zdjecie uzytkownika
piotrek - 2015-03-17 00:52:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ziuta, w sensie jakie stanowisko masz na myśli? chodzi Ci o dniówkę, bo 100 złotych to taka dość śmieszna kwota, ale jesli to dniówka i jest około 21 dni pracujących w miesiącu to nawet można wyjść na swoje. Wynagrodzenie jest jakieś prowizyjne i podstawa, że sprzedaż jest istotna? Pozdrawiam serdecznie.
zdjecie uzytkownika
nibynikt - 2015-03-18 20:39:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest sama prowizja. wynagrodzenie w zaleznosci od wielu czynnikow, ale praca ok, nie mysle, ze na wynagrodzenie rzedu 2100zl netto/m-c musisz pracowac na wypasnym terenie. Jest to do osiagniecia, tylko trzeba miec z czego to wyciagnac.
zdjecie uzytkownika
ŁYSY CI.L - 2015-03-24 21:31:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co u ŁYSEGO????
dalej taki por.ban. ?
oj Grzesiu Grzesiu.....nic się nie uczysz...
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-03-25 20:02:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ta firma jest najgorsza i najmniej płacito co piszą to bzdety, inne firmy lepiej płacą a tu za dwie osoby do opieki płacą 1.100 euro śmieszna kasa jak za dwie osoby , a się chwala że płaca lepiej niż inne filmy, nigdy z tą firmą nie podpiszę umowy , to są wykorzystywacze !!
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: fatalnie
Pytania: nie napiszę bo szkoda pisać
zdjecie uzytkownika
Oooo - 2015-03-26 09:55:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chcesz się narobić, a nie zarobić to wybór jest prosty Eurocent.
zdjecie uzytkownika
tez ja - 2015-03-26 16:41:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2015-03-25 20:02:11]:
mozesz mówić jasniej? o jaich 100 euro piszesz? i o jakie osoby do opieki chodzi? masz na mysli klientow czy pracownikow pod sobą?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie eurocent sp zoo
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy eurocent sp zoo?
Zadaj pytanie