Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o eurocent sp zoo

Pracowałeś w firmie eurocent sp zoo i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kierownik - 2015-06-18 14:02:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ex - 2015-06-18 11:18:51]:
drogi ex!!!
nie jestem ani kozakiem ani cwaniakiem ale człowiekiem który nie pozwoli się oszukiwać na każdym kroku i nie pozwoli sobie wciskać ciemnoty że białe to czarne i odwrotnie bo dobrze wszyscy wiemy ze cały zarząd robi to na każdym kroku tylko pytanie kto w to wierzy...??? ja nie,dlatego robie to co robie a jeśli ktoś chce wierzyć w te wszystkie brednie które wciska się nam na spotkaniach konferencjach itp to proszę bardzo,nikt nikomu nie broni...ja po prostu znalazłem fajną fuchę za niezłe uposażenie za prawie nic nierobienie:-) plus oczywiście benefity:-)
zdjecie uzytkownika
ex - 2015-06-18 16:30:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Drogi kierowniku.
Ty nie pozwolisz się oszukiwać, ale sam oszukujesz - etyka Kalego. Jak tak Ci źle, to po co pracujesz dalej w tej firmie. Znajdź inną, gdzie będzie wszystko cacy.
zdjecie uzytkownika
kierownik - 2015-06-18 18:54:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ex - 2015-06-18 16:30:50]:
jak kuba bogu tak bóg kubie :-) przysłowia są mądrością narodu :-) teraz mi jest dobrze dlatego tu jeszcze jestem :-) jak się pogorszy to odejdę ale na razie nic na to się nie zanosi :-)
zdjecie uzytkownika
kierownik - 2015-06-18 18:56:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ex - 2015-06-18 16:30:50]:
i jeszcze jedno jeżeli ktoś postępuje nieetycznie wobec mnie dlaczego ja mam postępować etycznie wobec kogoś??? twoje pytanie na temat etyki chyba było nie na miejscu ;-)
zdjecie uzytkownika
ex - 2015-06-18 19:48:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wprowadźmy odrobinę logiki do tych wywodów.
Skoro jest Ci dobrze w firmie, zarabiasz pieniądze - to po co był Twój pierwszy post? Dla mnie jedynie po to by cwaniakować i kozaczyć.
O etyce nie będę z Tobą dyskutował, bo masz jedynie, jak sam potwierdzasz, zasady Kalego. Etykę albo się ma, albo nie. Może właśnie przez takich jak Ty, dorabiających na boku, kosztem firmy i jej wizerunku, nie będzie nigdy dobrze, i w tej firmie i w tym kraju.
zdjecie uzytkownika
kierownik - 2015-06-18 23:31:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ex - 2015-06-18 19:48:23]:
mam etykę przyjacielu,ale nie dla takich ludzi jak min.ludzie z zarządu to po pierwsze,po drugie mój pierwszy post był po to aby dodać odrobinę pikanterii do tej całej mdłej potrawy jaką jest eurocent i po trzecie zapamiętaj sobie raz na zawsze iż przykład zawsze idzie od góry tak samo jak ryba zawsze psuję się od głowy ;-)
zdjecie uzytkownika
przedstawiciel - 2015-06-24 20:28:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ex - 2015-06-18 11:18:51]:
Co do dorabiania na boku przez kierowników jest to możliwe kosztem okradania swoich przedstawicieli. Nawet jeśli przedstawiciel się zorientuje i poskarży to i tak jest na gorszej pozycji niż kierownik.
Tak właśnie dorabiasz leniu?
zdjecie uzytkownika
przedstawiciel - 2015-06-24 20:38:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ex - 2015-06-18 11:18:51]:
Sorry, to wyżej to oczywiście do kierownika :-)

Za to jeśli chodzi o Twoją wypowiedź to punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. To co piszesz o przedstawicielach (nazywając ich ironicznie "Superprzedstawicielami") ja mogę powiedzieć o moim kierowniku. Bo to ja miesiącami latam po zaległościach a kierownik nie raczy w tej sprawie ruszyć palcem w bucie.
zdjecie uzytkownika
ex - 2015-06-25 07:19:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@przedstawiciel - mówiąc "superprzedstawiciel" mam na myśli osobę, która jest wyposażona przez firmę w samochód, nie jest kierownikiem, a jest więcej niż przedstawicielem, wynagradzana jest procentem prowizji podczepionych pod siebie przedstawicieli. Może u Ciebie nie ma jeszcze takiej osoby, ale w firmie już coś takiego istnieje.
zdjecie uzytkownika
kierownik - 2015-06-25 13:08:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [przedstawiciel - 2015-06-24 20:38:54]:
drogi przedstawicielu...
nigdy,przenigdy nie zrobiłem czegokolwiek wbrew mojemu przedstawicielowi bo zawsze uważałem i zawsze będe uważał że moje stanowisko zależy w dużej mierze od przedstawiciela więc dlatego nigdy nie robiłem i nie będe robił przeciw przedstawicielowi tak aby był stratny,jeżeli już to stratny jest tylko zarząd jak wspomniałem wcześniej:-)
i jeszcze jedno...
skoro masz takiego marnego kierownika to go po prostu zmień:-)
zdjecie uzytkownika
Przedstawiciel - 2015-06-26 19:37:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję jako przedstawiciel i polecam. Można zarobić dużo, jednak wszystko zależy od naszej sprzedaży. Ja osobiście polecam.
zdjecie uzytkownika
przedstawiciel - 2015-06-26 21:33:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Przedstawiciel - 2015-06-26 19:37:37]:
do Przedstawiciel:
O to chodzi, że nie wszystko zależy od Ciebie. Niestety bardzo dużo zależy od kierownika, jeśli nie wypełnia on swoich obowiązków to zarabia się coraz mniej w stosunku do nakładów pracy (powód: brak wizyt zaległościowych nawet u klientów, którzy od roku nie wpłacili ani złotówki!). Więc możesz mieć sprzedaż największą wśród wszystkich przedstawicieli w rejestrze danego kierownika a i tak nie mieć z tego ani grosza i zarabiać tylko na zbiórce. Stąd to całe fikcyjne zatrudnianie nowych przedstawicieli (babć, mężów itd.) i praca na ich rachunek a de facto drugi etat dla 'starego' przedstawiciela tyle, że z czystym rejestrem na którym da się wyrobić premię.
---------
do ex:
Dleczego uważasz, że zastępowanie kierowników superprzedstawicielami to zły pomysł? Że taki pracownik nie będzie mieć interesu w pracy na zaległościach? Jak widać na moim przykładzie kierownik również tego interesu nie ma. A przynajmniej nie będzie mógł tak łatwo podkładać przedstawicielowi świni ani go okradać :-)
-------
do kierownika:
W kontekście tego co pisałeś wcześniej miło wiedzieć, że nie jesteś aż tak zepsuty jak mój kierownik ;-)
Dam sobie jeszcze trochę czasu ale chyba rzeczywiście czas na zmianę. Szkoda, bo pewnie konieczna będzie również zmiana firmy.
zdjecie uzytkownika
kierownik - 2015-06-27 08:54:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do ex
i widzisz drogi exie jak przedstawiciele sami kombinuja aby zarobic bo to co zarabiaja to jest kpina a doskonale wiemy ze ten caly biznes nie istnialby bez ich udzialu wiec nie rozumiem dlaczego ktos ma pretensje do kierownika ktory dorabia sobie do pensji bo jego pensja nie jest w zaden sposob adekwatna do obowiazkow jakie na nim spoczywaja wiec jesli robi to z glowa bez uszczerbku na kimkolwiek z wyjatkiem chorego zarzadu ktory okrada nas wszystkich to nie mam zadnych skrupolow :-)
zdjecie uzytkownika
przedstawiciel - 2015-06-27 15:00:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kierownik - 2015-06-27 08:54:52]:
kierowniku:
to, że inni przedstawiciele tak robią (zresztą nakłonieni do tego przez kierownika) to żaden argument, ja chcę pracować uczciwie na własny rachunek i dlatego premii nie mam. Jeśli sytuacja się nie zmieni to najlepszy sprzedawca na moim terenie (czyli ja ;-)) będzie zmuszony zmienić firmę żeby pracować tam gdzie jego praca jest doceniana.
zdjecie uzytkownika
PIOTR - 2015-06-29 18:39:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Zaproponowano mi pracę jako kierownik ds sprzedaży czy może mi ktoś podać więcej informacji na temat tej pracy ile się zarabia i jakie są warunki jakie narzędzia oferują. Ilu trzeba mieć przedstawicieli aby zarabiać.
zdjecie uzytkownika
kierownik - 2015-06-29 20:28:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [przedstawiciel - 2015-06-27 15:00:51]:
i tego Ci zyczę abyś znalazł spełnieni zawodowe bo tu niestety nie znajdziesz...
zdjecie uzytkownika
kierownik - 2015-06-29 20:31:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [PIOTR - 2015-06-29 18:39:26]:
jeżeli chcesz zapieprzać w terenie i pomimo Twoich wysiłków które i tak nie będą dostrzeżone nie mówiąc już że na pewno nie będą docenione,jeżeli chcesz odpowiadać na głupie pytania typu "dlaczego trawa jest zielona" bo niestety To ty musisz i będziesz tłumaczył się za klientów dlaczego nie płacą a wsparcia ze strony firmy jeżeli chodzi o windykacje na pewno nie uzyskasz to idż jak najbardziej:-) tylko potem nie narzekaj ;-)
zdjecie uzytkownika
Przedstawiciel - 2015-07-21 01:55:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja pracuję od niedawna, na początku były wahania, bo pożyczki i w ogóle, ale nie żałuję. Wszystko zależy od Kierownika, bo on nam pomaga, a przynajmniej powinien, zarobki też są dobre. Polecam!
PS.
Pracuję na Podlasiu, nie wiem, jak u innych, ale tutaj opłaca się pracować na "pełen etat" :)
zdjecie uzytkownika
kierownik - 2015-08-04 09:08:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
w eurocencie jest już tak wspaniale że nikomu nawet nie chce się już pisać ;-)
zdjecie uzytkownika
radek - 2015-08-07 19:35:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może jednak jest tutaj ktos, komu zechciałoby się napisać coś konkretnego o pracy w eurocencie. Może i faktycznie jest tak wspaniale jak to zarzucił kierownik, że nie ma powodów do narzekań i przez to tematów do pisania tutaj. Jednakże wolałbym przeczytać jeszcze cos, tylko prosze bez niepotrzebnych ironii. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
kierownik - 2015-08-10 09:37:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [radek - 2015-08-07 19:35:49]:
to co napisałem to była właśnie ironia a jeśli chcesz się przekonać jak tam jest to po prostu przyjmij się i sam zobaczysz a wtedy wydasz opinie myślę że również tak ironiczną jak moja :-)
zdjecie uzytkownika
Beret - 2015-09-06 22:38:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A mi się wydaje, że odrobina ironii nikomu nie powinna szkodzić :) Wśród wielu negatywnych, pewnych złych emocji opinii, można trafić na złą.. ale zabawną :) Szkoda tylko, że pracownicy muszą takie opinie pisać. Widzę, że eurocent szuka jedynie kierowników. Ciekawe dlaczego aż tylu na raz. Jakieś zmiany, czy co.
zdjecie uzytkownika
xx - 2015-09-09 19:53:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Beret - 2015-09-06 22:38:36]:
Nieprawda, cały czas przyjmują i na tzw. kierowników i na niższe stanowiska. A dlaczego tylu naraz? Primo: rotacja. Secundo: rozwój firmy.
zdjecie uzytkownika
kiero - 2015-09-17 11:53:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powinno byc : po pierwsze rotacja po drugie rotacja po trzecie rotacja a po czwarte zastanow sie zanim zrobisz blad podejmujac tu prace :-)
zdjecie uzytkownika
Olo - 2015-09-18 17:55:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie do końca zgadzam się z wypowiedziami kolegów i koleżanek Przedstawicieli, że wszystko zależy od Kierownika! Taka osoba jak kierownik wprowadza wniosek, wysłany przez nas! Wpisuje wszystkie dane potrzebne do umowy! Następnie to my podpisujemy taką umowę i to my widzimy Klienta fizycznie, widzimy warunki w jakich mieszkają klienci i etc. Jeżeli stwierdzamy, że Klient nie poradzi sobie ze spłatą pożyczki to powinniśmy się wycofać i odmówić zawarcia umowy. Jeżeli podpiszemy kilkanaście takich umów, które wiadomo z góry, że nie będą się spłacać, to ok. w pierwszym miesiącu dostaniemy kasę za sprzedaż lecz później będą zaległości. Wówczas co robimy? Kierownik jedź na zaległości!!! Zakładam, że taki kierownik ma nas Przedstawicieli ok. 15 a każdy z nas około 20 klientów w zaległościach! To sami zobaczcie ile osób taki kierownik ma odwiedzić i oczywiście zastać ich w domu! Czyli powinien pracować 24H no bo przecież emeryt jest w domu od rana zakładam,że do 10.00 bo później jedzie na Cmentarz podlać kwiatki u bliskich zmarłych. Osoby pracujące powinien odwiedzić zakładam, że po 15.00 bo przecież do tej godz. pracują. Inne osoby pracujące powinien zastać w domu po godz. 18.00 a inne po 20.00 bo przecież były w pracy do 18.00 a następnie pojechały do sklepu, czyli wróciły do domu ok. godz 20.00. Drogi kierowniku jak wrócisz do domu po 12 godzinach pracy to proszę o pilne wprowadzenie wniosków bo jutro rano my Przedstawiciele chcieliśmy podpisywać umowy. A TY nic nie robisz i chyba złośliwie nie wprowadzasz wniosków wysłanych przez nas.Pozdrowienia dla KS.
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2015-09-20 09:10:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest dużo racji w tym co pisze Olo.
Ale ja chciałem napisać o innym problemie: firma wysyła SMS-y o możliwości wzięcia pożyczki do obecnych klientów nie zastanawiając się co robi. Klienci oczywiście chcą pożyczki, bo skoro dają to bierzemy. Efekty mogą być różne, bo chyba nikt w firmie się nie zastanowił co robi, jedynie w głowie im: sprzedaż, sprzedaż, sprzedaż. A taka sprzedaż była na początku działalności, ale efektem była potem masowa windykacja.
Przedstawiciel dając pożyczkę pyta klienta o możliwości finansowe i do tego dopasowuje ratę. Lecz gdy klient dostaje ofertę to oczywiście zapomina o swojej zdolności i chce kasę, gdy przedstawiciel udzieli pożyczki - zarżnie klienta i nie będzie miał zbiórki, gdy nie da, klient się obraża i przestaje płacić - brak zbiórki. Chyba nie o to firmie chodzi - widzę w tym pomyśle rękę samego Dyrektora Operacyjnego, który chciał się znów wykazać, a wyjdzie jak zwykle.
Nie da się wszystkiego robić "po taniemu". Paroma SMS-ami nie zbuduje się sprzedaży. Można je wysyłać, ale do klientów spłaconych, do potencjalnych refinansowań, choć i tak uważam taką formę reklamy za mało elegancką. List jest co prawda droższy, ale klient mając imienną przesyłkę może ją przeczyta i się zainteresuje, a SMS-a od razu do kosza.
Ale co ja tam mogę wiedzieć, skoro Miłościwie Panujący Dyrektor wie na pewno lepiej. Od zawsze zresztą. :)
zdjecie uzytkownika
zzz - 2015-09-20 10:14:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Te smsy idą nawet do tych co mają już przeterminowane pożyczki i do tych z zaległościami co płacą jak im się podoba.
zdjecie uzytkownika
WW - 2015-09-22 16:12:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Niestety, ale muszę się zgodzić z przedmówcami, a zwłaszcza z "Olo". Kierownik musi robić wszystko (wprowadzać wnioski, drukować umowy (przecież każdy przedstawiciel musi podpisać 10 umów z Kierownikiem, żeby ten był samodzielny), jechać z tą umową, zbierać raty i sam ma sprzedawać. Praca wiąże się z brakiem życia prywatnego, zaczynasz pracę o ok. 7(dostajesz telefon, bo oczywiście każdy chce mieć natychmiast pieniądze), a kończysz nawet po północy. Możesz mieć sprzedaży 100 000, 200 000 zł, ale zawsze będziesz słyszał, że jest mało. Firma bardzo naciska na sprzedaż, a później każdy narzeka, że ma zbiórkę poniżej 90% i zarabia marne pieniądze za umowy. Na koniec miesiąca usłysz, że masz słabą sprzedaż, słabą zbiórkę. Oczywiście firma zapewnia samochód, który musisz tankować za swoje pieniądze (oczywiście masz flotę, ale limit kończy się w połowie miesiąca). Ogólnie nie polecam, jest bardzo zła organizacja, niewłaściwe osoby na niewłaściwych miejscach.
zdjecie uzytkownika
BB - 2015-09-25 23:19:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dodam tylko troszkę. Poza oczywistymi wizytami szt 40 i ani jedna mniej, poza wizytami sprzedazowymi, bo przeciez nie kazdy Przedstawiciel jest samodzielny, poza sms'ami aktywujacymi umowy, poniewaz nie kazy Przedstawiciel ma telefon, poza obsluga Przedstawicieli pt. nie mam papieru, nie mam toneru, skonczyly sie plakaty, prosze wprowadzic wniosek oooo drogi kierowniku!!!! znow w terenie a klient potrzebuje na wczoraj. Poza tym wszystkim jestesmy do diabla ludzmi:))) Pozdro dla wszystkich Przedstawicieli, i prosze nie zapominajcie, ze Kierownik potrzebuje choc troche spokoju;)
zdjecie uzytkownika
3e4r - 2015-10-07 01:43:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w firmie Eurocent Sp. z o.o. kiedyś wstawili bardzo dużo ofert pracy, widziałem że szukali między innymi na stanowisko kierownika do spraw sprzedaży, pracownika biurowego do działu marketingu, pracownika działu windykacji, pracownika działu akceptacji, przedstawiciela handlowego..oferta była naprawdę bogata..
zdjecie uzytkownika
byly - 2015-10-07 19:38:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moze i byla bogata czyli duzo miejsc ale zapewniam cie ze na pewno nie byla ciekawa finansowo bo lysy to kretacz i oszust jakich malo wesplo ze swoim "podnuzkiem"dyrektorem i swoja "weranda". Wtajemniczeni wiedza o kogo chodzi ;-)
zdjecie uzytkownika
dfg - 2015-11-11 00:27:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej hej no ja właśnie widziałem że szukają teraz przedstawiciela finansowego w Legnicy, jest to raczej raca dodatkowa-elastyczne godziny pracy w ogłoszeniu pisali też że oferują sprzęt służbowy, szkolenia branżowe no i mile widziane również będzie doświadczenie w sprzedaży, finansach, ubezpieczeniach
zdjecie uzytkownika
iu - 2015-11-13 04:14:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niby praca elastyczna, ale wiedz, że też musisz być elastyczny pod swojego klienta - chyba to jest jasne...
zdjecie uzytkownika
minia - 2015-11-16 15:31:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no jak to siemowi klient nasz pan, w koncu dzieki niemu my zarobimy, praca ciexzka ale bardzo rozwojowa.
zdjecie uzytkownika
eawe - 2015-11-18 18:35:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szkoda, ż jest praca w Legnicy, mi to nie po drodze ale można u nich zarobić troche kasy na pewno jak widze.
zdjecie uzytkownika
byly - 2015-11-26 22:24:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hahaha Obyś tylko się nie zachłysnął ilością zarobionych pieniędzy w tej firmie :-) A już na pewno nie jako przedstawiciel :-) Poczytaj starsze wątki to sam się przekonasz. Wiem co mówię bo pracowałem w tej firmie i otwierałem jeden z regionów.
zdjecie uzytkownika
konio44 - 2015-12-05 00:38:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć cześć. Znajomy pracował w firmie jeszcze kilka lat temu i muszę przyznać , że miło było ostatnio usłyszeć , że dalej nieźle im się wiedzie i są na fali wznoszącej.
zdjecie uzytkownika
ola - 2015-12-07 20:04:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [PIOTR - 2015-06-29 18:39:26]:
WITAM
nie polecam ci tej pracy ,nie zarobisz a nerwow stracisz.wiec=znie malo wiecznie cos zle .pracowałam tam to cos wiem na ten temat
zdjecie uzytkownika
ola - 2015-12-07 20:21:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [BB - 2015-09-25 23:19:13]:
wzupełnosci sie zgadzam ,a na obecna chwile jest jeszcze gorzej ,normalna masakra
zdjecie uzytkownika
fik - 2015-12-15 03:49:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli czujecie, że bycie członkiem tej firmy to ogromne obciążenie dlaczego nie zrezygnujecie z takiego interesu ?Może pracodawca by poznał, że coś jest nie tak i odpowiednio zareagował.
zdjecie uzytkownika
byly kierownik - 2015-12-21 20:16:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Takie sytuacje mialy juz miejsce jak rezygnacja pracownikow i co? I nic! Malo tego ! Jak na poczatku firma zatrudniala kierownikow za 3,5tys aby sciagneli przedstawicieli wraz ze soba klintow to bylo w porzadku a potem firma robila wszystko aby doprowadzic do zwolnienia tego kierownika lub aby sam sie zwolnil bo takie praktyki byly na porzadku dziennym. I co ? I nic ! Az dziw bierze ze jeszcze ta lysa i jajowata glowa nie spadla z tego baraniego karku. Ale co sie odwlecze to nie uciecze...
zdjecie uzytkownika
byly kierownik - 2015-12-21 20:20:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiscie nastepni kierownicy byli zatrudniani za 2,5tys nie zwracajac uwagi na ich wiedze w branzy. Oczywiscie z calym szacunkiem do tych ludzi.
zdjecie uzytkownika
kurczak - 2016-01-02 00:48:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, a wiadomo czy ogłoszenie na przedstawiciela finansowego jest wciąż aktualne? Nawet zapewniają odpowiednie szkolenia i elastyczny czas pracy w firmie.
zdjecie uzytkownika
Grazka - 2016-01-04 17:23:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kierownik - 2015-08-04 09:08:35]:
Witamjeszcze nie zaczelam pracy w euro -cent a juz dowiedzialam sie od przedstawicielki ze nie bedzie ze mna wspolpracowac a powod banalny zatrudnilam sie od 19grudnia roznioslam troche ulotek dalam ogloszenie no i malam kilka osob chetnych na pozyczke lecz nniestety kontakt z przedstawicielem zerowy po interwencji u kierownika co mam dalej robic przedstawicielka odrazu zadzwonila ze nie bedzie ze mna pracowac zarzucajac mi ze nie musi mi sie spowiadac dlaczego byl brak kontaktu -zgroza nie zatrudniajcie sie
zdjecie uzytkownika
iga - 2016-01-04 20:36:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Grazka, wiesz, z jednej strony to mają troche racji, że nie muszą sie tłumaczyc dlaczego nie podpiszą z kims umowy, rozumiem ich, może po prostu szali kogoś ,,na chwilę''
zdjecie uzytkownika
do Grazka - 2016-01-22 13:06:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Grazka - 2016-01-04 17:23:43]:
Grazka, przedstawiciel ma rację, nie musi Ci się tłumaczyć dlaczego nie odbiera telefonu. Eurocent sam zachwala stanowisko przedstawiciela jako możliwość DODATKOWEGO zarobku a nie pełnoetatowe stanowisko gdzie możesz oczekiwać od pracownika dyspozycyjności przez te 8 godzin dziennie. Nie powiedziałaś też jak długo trwał ten "zerowy kontakt" z przedstawicielem ale jakoś nie chce mi się wierzyć by był długi bo sprzedaż leży w jego interesie.
zdjecie uzytkownika
Jay Z - 2016-01-22 13:36:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No mi się właśnie podoba, że oferta na przedstawiciela finansowego jest tak jakby dodatkową pracą, którą można podjąć w celu dorobienia sobie. A do tego są jeszcze szkolenia i narzędzia potrzebne do pracy.
zdjecie uzytkownika
Brak słów - 2016-02-05 14:28:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystkim zainteresowanym pracą w tej...tym czymś, szczerze odradzam! Firma bazuje na rotacji przedstawicieli - na tym m.in. polega patent. Przez pierwsze 2 miesiące można zarobić pełną prowizję, o ile oczywiście zdobędzie się klientów. Następnie większa część już pozyskanych klientów przestaje płacić terminowo, albo w ogóle przestaje płacić i wtedy prowizja z kolejnych umów spada prawie do "0". Niestety podczas rekrutacji nikt nie wspomina (oczywiście całkowicie przypadkowo), że z czasem przedstawiciel nie tylko pracuje za darmo, ale dokłada do interesu, ponieważ wszystkie koszty: telefonu, wydruków ( na jednego klienta przypada ok. 15-17 stron), jazdy w terenie i oczywiście czas pracy całkowicie nieadekwatny do zysku, te wszystkie koszty ponosi "dumny" ze swojej współpracy przedstawiciel finansowy. W tej "pracy" Ty stracisz nerwy, czas i pieniądze, a firma i tak wyjdzie na swoje. TRZYMAĆ SIĘ z DALEKA OD TAKICH BIZNESÓW! Świetny interes robi tylko zarząd.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Baardzo niski poziom. Cała rozmowa była przez telefon, brak zaangażowania w dobrą rekrutację.
Pytania: Brak.
zdjecie uzytkownika
iga - 2016-02-05 14:42:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Każdy uważa inaczej, poza tym wyznacznikiem zarudnienia nie jest to o czym piszesz a to co oferują w zamian, dają sprzęt słuzbowy, elastyczny grafik,umowę oraz wsparcie doświadczonych pracowników.
zdjecie uzytkownika
Brak słów - 2016-02-05 17:00:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [iga - 2016-02-05 14:42:18]:
"W zamian dają umowę" :))) no łaski nie robią, śmieciówka jak się patrzy. "Elastyczny grafik" - oczywiście, na tyle, na ile masz elastyczny pęcherz, żeby biegać od rana do wieczora za dłużnikami i bez wsparcia "doświadczonych pracowników", bez żadnego wsparcia. Nie żartujmy z ludzi, bardzo proszę: wyznacznikiem pracy jest WYNAGRODZENIE, a nie gruszki na wierzbie, czyli "możliwość" wysokich dochodów. Szkoda mi nawet zużywać klawiaturę w komputerze, piszę tylko po to, żeby ostrzec pełnych nadziei kandydatów na przedstawicieli, bo mocno się zawiodą.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie eurocent sp zoo

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert