Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o eurocent sp zoo

Pracowałeś w firmie eurocent sp zoo i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ex - 2015-04-30 07:20:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zdecydowanie źle podejrzewasz. Byli już zatrudniani kierownicy bez doświadczenia w branży. Czy dostaniesz szansę zależy w dużej mierze od Ciebie. Ja osobiście nie zgadzam się z emocjonalnymi wpisami na tym forum lecz nie będę pisał, że w firmie wszystko jest super. Kierownicy regionalni są kompetentni, więc można liczyć na ich wsparcie. Jeśli odpowiadają Ci oferowane warunki finansowe (które co by nie mówić nie są rewelacyjne) to nie zaszkodzi spróbować. Trzeba mieć jednak chęć pracować.
zdjecie uzytkownika
xxxddd - 2015-05-21 21:01:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakie są zarobki w EC? Prowizja od rat? A za podpisana umowę?
zdjecie uzytkownika
ex - 2015-05-22 07:38:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prowizja od zbiórek 5%
Prowizja od sprzedaży zależy od poziomu zbiórki:
przy 90% zbiórki - 10%
przy 85% zbiórki - 8%
przy 80% zbiórki - 6%
przy 75% zbiórki - 4%
przy 70% zbiórki - 2%
Zasady proste i zrozumiałe chyba?
zdjecie uzytkownika
xxxddd - 2015-05-22 19:57:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ex - 2015-05-22 07:38:56]:
Czyli zbiórka poniżej 70% to nic od sprzedaży nie zarabam?
zdjecie uzytkownika
ex - 2015-05-23 07:18:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zarabiasz jedynie 5% od zbiórki. Ale jak rozsądnie sprzedajesz, to nie jest problemem zbierać, więc masz prowizję również od sprzedaży.
zdjecie uzytkownika
kierownik - 2015-06-17 13:27:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ta cała firma z tym całym pseudo zarządem który jest nie wiem po co chyba tylko aby wyciągać wypraną kasę bo tak to wygląda nie wspomnę już o poziomie wiedzy merytoryczne na temat prowadzenia tego biznesu począwszy od zarządzania sekcją,regionem a skończywszy na całej firmie jest po prostu śmieszna krótko i delikatnie ujmując :-) oni udają że nam płacą i pomagają w osiąganiu celi a my udajemy że pracujemy i dążymy do osiągania tych celi :-) jednym słowem jak dobrze pomyślisz i poukładasz sobie to wszystko to masz kase fure itp zabawki za free :-) punkt widzenia zależy od punktu poukładania sobie tego wszystkiego w tym pseudo biznesie rodzinnym kolawów :-) a można jeszcze sobie o wiele więcej dorobić na boku ale o tym już nie będe tutaj pisał bo gdyby wszyscy to zaczęli robić to i dla mnie skończyłoby się a po co? :-) małą łyżeczką a częściej i w pojedynkę a sprzedał mi ten patent jedn z odchodzących kierowników który właśnie w ten sposób sobie uzupełniał braki które zabierała jemu firma poprzez min.narzucanie targetów nieadekwatnych do debitu:-) powiem że pomysł banalnie prosty,prawie nie do wykrycia tylko nie należy być zachłannym i wszystko będzie toczyło się swoim tempem i wszyscy będą zadowoleni:-) życzę powodzenia w główkowaniu oczywiście ze strony "wykształconego"zarządu:-0 powiem tylko że jeszcze tu pracuje i zamierzam trochę jeszcze "popracować"bo takich "możliwości"jak ta firma nikt nie da :-) pozdrawiam wszystkich :-)
zdjecie uzytkownika
ex - 2015-06-18 11:18:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wkur... znaczy niezmiernie irytują mnie takie bzdury jakie miał okazję popełnić mój przedmówca. Co chce tym osiągnąć? Pokazać, jaki z niego kozak i cwaniak? Może w firmie nie jest najlepiej, ale nie można powiedzieć, że nie da się zarobić. Szału może nie ma, ale też praca nie jest specjalnie ciężka. Jeśli za niecałe dwa dni pracy w tygodniu można zarobić 600-800 zł, to chyba nie są to najgorsze pieniądze.
Może nie jest najlepszym pomysłem zatrudnianie zamiast kierowników - "Super przedstawicieli", ale myślę, że Zarząd dojdzie do tego samego wniosku, jak tylko pogorszą się wyniki zbiórki, no bo super przedstawiciel nie będzie zainteresowany jeżdżeniem na zaległości lecz zgodnie z logiką własnymi zbiórkami najmniejszym nakładem pracy.
zdjecie uzytkownika
kierownik - 2015-06-18 14:02:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ex - 2015-06-18 11:18:51]:
drogi ex!!!
nie jestem ani kozakiem ani cwaniakiem ale człowiekiem który nie pozwoli się oszukiwać na każdym kroku i nie pozwoli sobie wciskać ciemnoty że białe to czarne i odwrotnie bo dobrze wszyscy wiemy ze cały zarząd robi to na każdym kroku tylko pytanie kto w to wierzy...??? ja nie,dlatego robie to co robie a jeśli ktoś chce wierzyć w te wszystkie brednie które wciska się nam na spotkaniach konferencjach itp to proszę bardzo,nikt nikomu nie broni...ja po prostu znalazłem fajną fuchę za niezłe uposażenie za prawie nic nierobienie:-) plus oczywiście benefity:-)
zdjecie uzytkownika
ex - 2015-06-18 16:30:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Drogi kierowniku.
Ty nie pozwolisz się oszukiwać, ale sam oszukujesz - etyka Kalego. Jak tak Ci źle, to po co pracujesz dalej w tej firmie. Znajdź inną, gdzie będzie wszystko cacy.
zdjecie uzytkownika
kierownik - 2015-06-18 18:54:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ex - 2015-06-18 16:30:50]:
jak kuba bogu tak bóg kubie :-) przysłowia są mądrością narodu :-) teraz mi jest dobrze dlatego tu jeszcze jestem :-) jak się pogorszy to odejdę ale na razie nic na to się nie zanosi :-)
zdjecie uzytkownika
kierownik - 2015-06-18 18:56:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ex - 2015-06-18 16:30:50]:
i jeszcze jedno jeżeli ktoś postępuje nieetycznie wobec mnie dlaczego ja mam postępować etycznie wobec kogoś??? twoje pytanie na temat etyki chyba było nie na miejscu ;-)
zdjecie uzytkownika
ex - 2015-06-18 19:48:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wprowadźmy odrobinę logiki do tych wywodów.
Skoro jest Ci dobrze w firmie, zarabiasz pieniądze - to po co był Twój pierwszy post? Dla mnie jedynie po to by cwaniakować i kozaczyć.
O etyce nie będę z Tobą dyskutował, bo masz jedynie, jak sam potwierdzasz, zasady Kalego. Etykę albo się ma, albo nie. Może właśnie przez takich jak Ty, dorabiających na boku, kosztem firmy i jej wizerunku, nie będzie nigdy dobrze, i w tej firmie i w tym kraju.
zdjecie uzytkownika
kierownik - 2015-06-18 23:31:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ex - 2015-06-18 19:48:23]:
mam etykę przyjacielu,ale nie dla takich ludzi jak min.ludzie z zarządu to po pierwsze,po drugie mój pierwszy post był po to aby dodać odrobinę pikanterii do tej całej mdłej potrawy jaką jest eurocent i po trzecie zapamiętaj sobie raz na zawsze iż przykład zawsze idzie od góry tak samo jak ryba zawsze psuję się od głowy ;-)
zdjecie uzytkownika
przedstawiciel - 2015-06-24 20:28:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ex - 2015-06-18 11:18:51]:
Co do dorabiania na boku przez kierowników jest to możliwe kosztem okradania swoich przedstawicieli. Nawet jeśli przedstawiciel się zorientuje i poskarży to i tak jest na gorszej pozycji niż kierownik.
Tak właśnie dorabiasz leniu?
zdjecie uzytkownika
przedstawiciel - 2015-06-24 20:38:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ex - 2015-06-18 11:18:51]:
Sorry, to wyżej to oczywiście do kierownika :-)

Za to jeśli chodzi o Twoją wypowiedź to punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. To co piszesz o przedstawicielach (nazywając ich ironicznie "Superprzedstawicielami") ja mogę powiedzieć o moim kierowniku. Bo to ja miesiącami latam po zaległościach a kierownik nie raczy w tej sprawie ruszyć palcem w bucie.
zdjecie uzytkownika
ex - 2015-06-25 07:19:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@przedstawiciel - mówiąc "superprzedstawiciel" mam na myśli osobę, która jest wyposażona przez firmę w samochód, nie jest kierownikiem, a jest więcej niż przedstawicielem, wynagradzana jest procentem prowizji podczepionych pod siebie przedstawicieli. Może u Ciebie nie ma jeszcze takiej osoby, ale w firmie już coś takiego istnieje.
zdjecie uzytkownika
kierownik - 2015-06-25 13:08:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [przedstawiciel - 2015-06-24 20:38:54]:
drogi przedstawicielu...
nigdy,przenigdy nie zrobiłem czegokolwiek wbrew mojemu przedstawicielowi bo zawsze uważałem i zawsze będe uważał że moje stanowisko zależy w dużej mierze od przedstawiciela więc dlatego nigdy nie robiłem i nie będe robił przeciw przedstawicielowi tak aby był stratny,jeżeli już to stratny jest tylko zarząd jak wspomniałem wcześniej:-)
i jeszcze jedno...
skoro masz takiego marnego kierownika to go po prostu zmień:-)
zdjecie uzytkownika
Przedstawiciel - 2015-06-26 19:37:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję jako przedstawiciel i polecam. Można zarobić dużo, jednak wszystko zależy od naszej sprzedaży. Ja osobiście polecam.
zdjecie uzytkownika
przedstawiciel - 2015-06-26 21:33:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Przedstawiciel - 2015-06-26 19:37:37]:
do Przedstawiciel:
O to chodzi, że nie wszystko zależy od Ciebie. Niestety bardzo dużo zależy od kierownika, jeśli nie wypełnia on swoich obowiązków to zarabia się coraz mniej w stosunku do nakładów pracy (powód: brak wizyt zaległościowych nawet u klientów, którzy od roku nie wpłacili ani złotówki!). Więc możesz mieć sprzedaż największą wśród wszystkich przedstawicieli w rejestrze danego kierownika a i tak nie mieć z tego ani grosza i zarabiać tylko na zbiórce. Stąd to całe fikcyjne zatrudnianie nowych przedstawicieli (babć, mężów itd.) i praca na ich rachunek a de facto drugi etat dla 'starego' przedstawiciela tyle, że z czystym rejestrem na którym da się wyrobić premię.
---------
do ex:
Dleczego uważasz, że zastępowanie kierowników superprzedstawicielami to zły pomysł? Że taki pracownik nie będzie mieć interesu w pracy na zaległościach? Jak widać na moim przykładzie kierownik również tego interesu nie ma. A przynajmniej nie będzie mógł tak łatwo podkładać przedstawicielowi świni ani go okradać :-)
-------
do kierownika:
W kontekście tego co pisałeś wcześniej miło wiedzieć, że nie jesteś aż tak zepsuty jak mój kierownik ;-)
Dam sobie jeszcze trochę czasu ale chyba rzeczywiście czas na zmianę. Szkoda, bo pewnie konieczna będzie również zmiana firmy.
zdjecie uzytkownika
kierownik - 2015-06-27 08:54:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do ex
i widzisz drogi exie jak przedstawiciele sami kombinuja aby zarobic bo to co zarabiaja to jest kpina a doskonale wiemy ze ten caly biznes nie istnialby bez ich udzialu wiec nie rozumiem dlaczego ktos ma pretensje do kierownika ktory dorabia sobie do pensji bo jego pensja nie jest w zaden sposob adekwatna do obowiazkow jakie na nim spoczywaja wiec jesli robi to z glowa bez uszczerbku na kimkolwiek z wyjatkiem chorego zarzadu ktory okrada nas wszystkich to nie mam zadnych skrupolow :-)
zdjecie uzytkownika
przedstawiciel - 2015-06-27 15:00:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kierownik - 2015-06-27 08:54:52]:
kierowniku:
to, że inni przedstawiciele tak robią (zresztą nakłonieni do tego przez kierownika) to żaden argument, ja chcę pracować uczciwie na własny rachunek i dlatego premii nie mam. Jeśli sytuacja się nie zmieni to najlepszy sprzedawca na moim terenie (czyli ja ;-)) będzie zmuszony zmienić firmę żeby pracować tam gdzie jego praca jest doceniana.
zdjecie uzytkownika
PIOTR - 2015-06-29 18:39:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Zaproponowano mi pracę jako kierownik ds sprzedaży czy może mi ktoś podać więcej informacji na temat tej pracy ile się zarabia i jakie są warunki jakie narzędzia oferują. Ilu trzeba mieć przedstawicieli aby zarabiać.
zdjecie uzytkownika
kierownik - 2015-06-29 20:28:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [przedstawiciel - 2015-06-27 15:00:51]:
i tego Ci zyczę abyś znalazł spełnieni zawodowe bo tu niestety nie znajdziesz...
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: fatalnie
Pytania: nie napiszę bo szkoda pisać
zdjecie uzytkownika
kierownik - 2015-06-29 20:31:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [PIOTR - 2015-06-29 18:39:26]:
jeżeli chcesz zapieprzać w terenie i pomimo Twoich wysiłków które i tak nie będą dostrzeżone nie mówiąc już że na pewno nie będą docenione,jeżeli chcesz odpowiadać na głupie pytania typu "dlaczego trawa jest zielona" bo niestety To ty musisz i będziesz tłumaczył się za klientów dlaczego nie płacą a wsparcia ze strony firmy jeżeli chodzi o windykacje na pewno nie uzyskasz to idż jak najbardziej:-) tylko potem nie narzekaj ;-)
zdjecie uzytkownika
Przedstawiciel - 2015-07-21 01:55:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuję od niedawna, na początku były wahania, bo pożyczki i w ogóle, ale nie żałuję. Wszystko zależy od Kierownika, bo on nam pomaga, a przynajmniej powinien, zarobki też są dobre. Polecam!
PS.
Pracuję na Podlasiu, nie wiem, jak u innych, ale tutaj opłaca się pracować na "pełen etat" :)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie eurocent sp zoo

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy eurocent sp zoo?
Zadaj pytanie
alert