brak logo

eurocent sp zoo

Kraków

Opinie o eurocent sp zoo

BB 2015-09-25 23:19:13
Dodam tylko troszkę. Poza oczywistymi wizytami szt 40 i ani jedna mniej, poza wizytami sprzedazowymi, bo przeciez nie kazdy Przedstawiciel jest samodzielny, poza sms'ami aktywujacymi umowy, poniewaz nie kazy Przedstawiciel ma telefon, poza obsluga Przedstawicieli pt. nie mam papieru, nie mam toneru, skonczyly sie plakaty, prosze wprowadzic wniosek oooo drogi kierowniku!!!! znow w terenie a klient potrzebuje na wczoraj. Poza tym wszystkim jestesmy do diabla ludzmi:))) Pozdro dla wszystkich Przedstawicieli, i prosze nie zapominajcie, ze Kierownik potrzebuje choc troche spokoju;)
3e4r 2015-10-07 01:43:01
w firmie Eurocent Sp. z o.o. kiedyś wstawili bardzo dużo ofert pracy, widziałem że szukali między innymi na stanowisko kierownika do spraw sprzedaży, pracownika biurowego do działu marketingu, pracownika działu windykacji, pracownika działu akceptacji, przedstawiciela handlowego..oferta była naprawdę bogata..
byly 2015-10-07 19:38:02
Moze i byla bogata czyli duzo miejsc ale zapewniam cie ze na pewno nie byla ciekawa finansowo bo lysy to kretacz i oszust jakich malo wesplo ze swoim "podnuzkiem"dyrektorem i swoja "weranda". Wtajemniczeni wiedza o kogo chodzi ;-)
dfg 2015-11-11 00:27:12
hej hej no ja właśnie widziałem że szukają teraz przedstawiciela finansowego w Legnicy, jest to raczej raca dodatkowa-elastyczne godziny pracy w ogłoszeniu pisali też że oferują sprzęt służbowy, szkolenia branżowe no i mile widziane również będzie doświadczenie w sprzedaży, finansach, ubezpieczeniach
iu 2015-11-13 04:14:24
niby praca elastyczna, ale wiedz, że też musisz być elastyczny pod swojego klienta - chyba to jest jasne...
minia 2015-11-16 15:31:04
no jak to siemowi klient nasz pan, w koncu dzieki niemu my zarobimy, praca ciexzka ale bardzo rozwojowa.
eawe 2015-11-18 18:35:02
szkoda, ż jest praca w Legnicy, mi to nie po drodze ale można u nich zarobić troche kasy na pewno jak widze.
byly 2015-11-26 22:24:55
Hahaha Obyś tylko się nie zachłysnął ilością zarobionych pieniędzy w tej firmie :-) A już na pewno nie jako przedstawiciel :-) Poczytaj starsze wątki to sam się przekonasz. Wiem co mówię bo pracowałem w tej firmie i otwierałem jeden z regionów.
konio44 2015-12-05 00:38:38
Cześć cześć. Znajomy pracował w firmie jeszcze kilka lat temu i muszę przyznać , że miło było ostatnio usłyszeć , że dalej nieźle im się wiedzie i są na fali wznoszącej.
ola 2015-12-07 20:04:22
WITAM
nie polecam ci tej pracy ,nie zarobisz a nerwow stracisz.wiec=znie malo wiecznie cos zle .pracowałam tam to cos wiem na ten temat
ola 2015-12-07 20:21:38
wzupełnosci sie zgadzam ,a na obecna chwile jest jeszcze gorzej ,normalna masakra
fik 2015-12-15 03:49:12
Jeżeli czujecie, że bycie członkiem tej firmy to ogromne obciążenie dlaczego nie zrezygnujecie z takiego interesu ?Może pracodawca by poznał, że coś jest nie tak i odpowiednio zareagował.
byly kierownik 2015-12-21 20:16:47
Takie sytuacje mialy juz miejsce jak rezygnacja pracownikow i co? I nic! Malo tego ! Jak na poczatku firma zatrudniala kierownikow za 3,5tys aby sciagneli przedstawicieli wraz ze soba klintow to bylo w porzadku a potem firma robila wszystko aby doprowadzic do zwolnienia tego kierownika lub aby sam sie zwolnil bo takie praktyki byly na porzadku dziennym. I co ? I nic ! Az dziw bierze ze jeszcze ta lysa i jajowata glowa nie spadla z tego baraniego karku. Ale co sie odwlecze to nie uciecze...
byly kierownik 2015-12-21 20:20:05
Oczywiscie nastepni kierownicy byli zatrudniani za 2,5tys nie zwracajac uwagi na ich wiedze w branzy. Oczywiscie z calym szacunkiem do tych ludzi.
kurczak 2016-01-02 00:48:13
Hej, a wiadomo czy ogłoszenie na przedstawiciela finansowego jest wciąż aktualne? Nawet zapewniają odpowiednie szkolenia i elastyczny czas pracy w firmie.
Grazka 2016-01-04 17:23:43
Witamjeszcze nie zaczelam pracy w euro -cent a juz dowiedzialam sie od przedstawicielki ze nie bedzie ze mna wspolpracowac a powod banalny zatrudnilam sie od 19grudnia roznioslam troche ulotek dalam ogloszenie no i malam kilka osob chetnych na pozyczke lecz nniestety kontakt z przedstawicielem zerowy po interwencji u kierownika co mam dalej robic przedstawicielka odrazu zadzwonila ze nie bedzie ze mna pracowac zarzucajac mi ze nie musi mi sie spowiadac dlaczego byl brak kontaktu -zgroza nie zatrudniajcie sie
iga 2016-01-04 20:36:15
@Grazka, wiesz, z jednej strony to mają troche racji, że nie muszą sie tłumaczyc dlaczego nie podpiszą z kims umowy, rozumiem ich, może po prostu szali kogoś ,,na chwilę''
do Grazka 2016-01-22 13:06:10
Grazka, przedstawiciel ma rację, nie musi Ci się tłumaczyć dlaczego nie odbiera telefonu. Eurocent sam zachwala stanowisko przedstawiciela jako możliwość DODATKOWEGO zarobku a nie pełnoetatowe stanowisko gdzie możesz oczekiwać od pracownika dyspozycyjności przez te 8 godzin dziennie. Nie powiedziałaś też jak długo trwał ten "zerowy kontakt" z przedstawicielem ale jakoś nie chce mi się wierzyć by był długi bo sprzedaż leży w jego interesie.
Jay Z 2016-01-22 13:36:29
No mi się właśnie podoba, że oferta na przedstawiciela finansowego jest tak jakby dodatkową pracą, którą można podjąć w celu dorobienia sobie. A do tego są jeszcze szkolenia i narzędzia potrzebne do pracy.
Brak słów 2016-02-05 14:28:28
Wszystkim zainteresowanym pracą w tej...tym czymś, szczerze odradzam! Firma bazuje na rotacji przedstawicieli - na tym m.in. polega patent. Przez pierwsze 2 miesiące można zarobić pełną prowizję, o ile oczywiście zdobędzie się klientów. Następnie większa część już pozyskanych klientów przestaje płacić terminowo, albo w ogóle przestaje płacić i wtedy prowizja z kolejnych umów spada prawie do "0". Niestety podczas rekrutacji nikt nie wspomina (oczywiście całkowicie przypadkowo), że z czasem przedstawiciel nie tylko pracuje za darmo, ale dokłada do interesu, ponieważ wszystkie koszty: telefonu, wydruków ( na jednego klienta przypada ok. 15-17 stron), jazdy w terenie i oczywiście czas pracy całkowicie nieadekwatny do zysku, te wszystkie koszty ponosi "dumny" ze swojej współpracy przedstawiciel finansowy. W tej "pracy" Ty stracisz nerwy, czas i pieniądze, a firma i tak wyjdzie na swoje. TRZYMAĆ SIĘ z DALEKA OD TAKICH BIZNESÓW! Świetny interes robi tylko zarząd.
iga 2016-02-05 14:42:18
Każdy uważa inaczej, poza tym wyznacznikiem zarudnienia nie jest to o czym piszesz a to co oferują w zamian, dają sprzęt słuzbowy, elastyczny grafik,umowę oraz wsparcie doświadczonych pracowników.
Brak słów 2016-02-05 17:00:23
"W zamian dają umowę" :))) no łaski nie robią, śmieciówka jak się patrzy. "Elastyczny grafik" - oczywiście, na tyle, na ile masz elastyczny pęcherz, żeby biegać od rana do wieczora za dłużnikami i bez wsparcia "doświadczonych pracowników", bez żadnego wsparcia. Nie żartujmy z ludzi, bardzo proszę: wyznacznikiem pracy jest WYNAGRODZENIE, a nie gruszki na wierzbie, czyli "możliwość" wysokich dochodów. Szkoda mi nawet zużywać klawiaturę w komputerze, piszę tylko po to, żeby ostrzec pełnych nadziei kandydatów na przedstawicieli, bo mocno się zawiodą.
Przedstawicielka 2016-02-06 08:51:57
Nie zgadzam się z opinią poprzednika. Nie jest to może cudowna firma, ale w branży pożyczkowej, żadna nie jest cudowna (oprócz momentu rozmowy rekrutacyjnej).
Ustosunkuję się do wpisu poprzednika:
1. Przedstawiciel nie ponosi kosztów wydruku - firma zapewnia drukarkę i papier.
2. Przedstawiciel nie ponosi kosztów telefonów - firma zapewnia telefon z limitem praktycznie nie do przegadania na rozmowy z klientami.
3. Czas pracy - jedyne co firma narzuca to konieczność rozliczenia się do poniedziałkowego wieczoru; kiedy się robi zbiórki i sprzedaż to zależy od nas samych.
4. No i najważniejsze - pieniądze. Tu kłania się odpowiedzialność za to co się robi. Jeśli przedstawiciel chce szybko zarobić dużą kasę, to faktycznie przez pierwsze 2-3 miesiące napisze u kogo się tylko da (czyt. rozda pieniądze), a potem jest zdziwiony, że nie udaje mu się zrobić zbiórki. Zapomina, że nie tylko on nie zarabia, ale też firma nie zarabia, więc mówienie o pazerności firmy jest cokolwiek nie na miejscu, bo powinno się mówić o własnej pazerności.

Takie opinie to piszą z reguły osoby, które nie mają doświadczenia w tego typu pracy i żyją dniem dzisiejszym nie patrząc w przyszłość. Niewielu z przedstawicieli jest w stanie z tej pracy się utrzymać (choć są i tacy, którzy zarabiają dobre pieniądze, ale też nie po miesiącu), ale jako praca dodatkowa jest OK. Ja poświęcając tej pracy około 5-6 godzin tygodniowo zarabiam około 500-1000 zł (oczywiście minus koszt paliwa), więc sądzę, że nie jest to najgorszy dochód.

Są też minusy tej pracy:
1. Wsparcie i szkolenie praktycznie nie istnieje odkąd kierownicy nie rozliczają już przedstawicieli a wszystko zaczęło się opierać o pocztę (tradycyjną i elektroniczną).
2. Narzucanie przez firmę pisania umów od pośredników - trzeba tego unikać jak zarazy - nie płacą przedstawicielowi za podpisaną umowę, choć musi poświęcić czas i pieniądze, dlatego lepiej takie zgłoszenia wrzucać od razu do kosza.
konio44 2016-02-07 14:48:48
idąc do eurocentu liczcie się po prostu z tym że czegoś od Was wymagają jako przedstawicieli finansowych i nie wszystko jest Wam podane jak na tacy. ..
digi 2016-02-19 17:15:15
no trzeba być ambitnym, ale to jak wszędzie, jak w każdej firmie. a mnie jednak przekonuje to, że zatrudniają na umowę o pracę jeśli się chce i nie jest np. studentem, którym często bardziej zlecenie odpowiada
kasik 2016-02-19 19:56:32
Pracuję jako przedstawiciel od roku. Trzeba się trochę wykazać, żeby zarobić, ale przecież nic nie przychodzi łatwo. Szkoleń nie ma, fakt. Wsparcie kierownika możliwe, ale to zależy od kierownika☺. Zarobek, różnie, od 400 do 2000 zl. Ludzie, nie wymagajcie cudów! . Jak się chce to się zarobi. Dla mnie nawet te 400 zł to jest pieniądz, jakiego nie zarobię siedząc przed tv
1
ober 2016-02-21 18:01:52
kasik, chyba jednak przesadzasz, za 400 złotych to mało kto przezyje, chyba, że to dorywcza praca. Może chcesz odstraszyć konkurencję, czy tez masz beznadziejna sprzedaż produktu. Jak widziałem teraz ogłoszenie, to oferują wynagrodzenie prowizyjne w oparciu o umowę współpracy, także szkoda, ze nie ma podstawy w wynagrodzeniu.
Przedstawicielka 2016-02-21 20:21:44
@ober - pokaż mi firmę pożyczkową, która swoim przedstawicielom daje umowę o pracę z podstawą. Charakter tej pracy jak najbardziej uzasadnia umowę zlecenie, bo wynagrodzenie zależy wprost proporcjonalnie od wyniku jaki osiągasz.
Faktycznie za 400 zł to się nie wyżyje, ale żeby zarobić te 400 zł wystarczy pracować kilka godzin tygodniowo.
1
hihi 2016-02-23 18:03:53
no jako przedstawiciel finansowy to chyba każdy by chciał pracowac, a jak to wyjdzie w praktyce to nie wiem niestety, ale na pewno w Bydgoszczy kilku osób potrzebuja, wiec po doswidczeniu pewnie będą patrzeć.
kasik 2016-03-04 08:30:15
Jasne, ze piszę o pracy dorywczej. Dlatego piszę, ze nawet 400zł, to też kasa, choćby na "waciki" :) Ze sprzedażą jet różnie. Czasem klęska urodzaju, czasem dno totalne. Ale pracę da się lubić
ooo 2016-03-14 19:42:06
No pracę da się lubić, o ile to kogoś interesuje, bo chyba nie każdy się odnajdzie na stanowisku przedstawciela finansowego, a ten, kto się odnajdzie, może liczyć na zarobki składające się z podstawy i prowizji, więc musi to być dobra kaska.
super pf 2016-03-22 11:19:08
do -ooo- o jakiej podstawie dla przedstawiciela jest mowa? pracuje w tej "firmie" od dawna ale takiego szamba jak teraz to nie było, sam koszt pożyczek ponad 100% w skali roku jest niezgodny z ustawą , nie mówiąc już o wekslach pisanych na firmę z Cypru,
kasia 2016-03-30 16:47:59
Mam już pewne doświadczenie w branży finansowo- ubezpieczeniowej, myślę, że firma ma daje całkiem dobre warunki zatrudnienia, mi np najbardziej zależy na elastycznym czasie pracy, a fakt, jest taki, że w tym zawodzie trzeba się niekiedy postarać i napracować.
Ja jako byly 2016-04-21 16:38:17
Witam , autentycznie zastanawiam się nad złożeniem CV do w/w firmy, mam wydaje mi sie odpowiednie doswiadczenie z PP i Bociana , jako najpierw przedstawiciel w tej pierwszej a potem DM oraz KDK w tej drugiej , ale napisze szczerze brakuje mi tutaj , takiej prawdziwej oceny pracy i faktow jak wygladaj prowizje przedstawiciela oraz praca kierownika, zbiorki,sprzedaz,ND, braki, nowe zaleglosci,wizyty,kilometrowka,oraz tzw.teren to pytanie do kierownikow , wiedza o co chodzi :). Nadmieniam nie musze byc kierownikiem dlatego prosze jak ktos moze o przedstawienie rzetelnej bez fobii opinii na temat pracy na jednym i dugim stanowisku ,bajek o 2 tys miesiecznie jako przedstawiciel nie piszcie , bo te byly mozliwie w czasie promocji w PP i takie sie conanajmniej zarabialo. Pozdrawiam
duzy 2016-04-25 09:47:10
eurocent jest najgorsza,a firma w jakiej pracowałem zero pomocy w czym kolwiek
gf 2016-04-29 16:50:03
a ja tam chetnie bym u nich sie zatrudnil jako ksiegowy u nich w firmie w Krakowie wymagane jest wykształcenie min. średnie doświadczenie zawodowe min. 2-letnie w prowadzeniu pełnej księgowości praktyczna znajomość prawa podatkowego,bilansowego i ustawy o rachunkowości
ylop 2016-05-06 09:31:52
Pracownik Działu Księgowości teraz jest do nich potrzebny, bo jednak powiększyli troche firme i pracowników.
kosica 2016-05-09 19:14:10
Traktować tylko jako dodatkowy dochód (nie stabilne zarobki),z dystansem,bo jak zacznie się ktoś za bardzo przejmować,to zwariuje....po zmianach w prawie i wprowadzeniu przez firmę dramatycznych zmian w umowach i tak większa część klientów rezygnuje,po usłyszeniu jakie są warunki pożyczki...lichwa totalna.Ja nie mam sumienia nie informować klienta w co się pakuje.Jak się ma w porządku kierownika to da się pracować,najgorszy nawiedzony,nastawiony na siebie.I tak ,generalnie,doradca to koniec łańcucha pokarmowego,tzw.mięso armatnie.Nikt się nim nie przejmuje,musi radzić sobie sam,wsparcie z góry znikome a na tą górę niestety doradcy zapier.... Marne pocieszenie,że ma się telefon służbowy bez limitu,a wszystkie trudne sytuacje w pierwszej kolejności spadają na doradcę.Dziwna praca,chyba trzeba umieć się w niej odnaleźć...nie koniecznie lubić.
2
kosica 2016-05-10 09:57:37
I jeszcze jedno...fakt,mają kierownicy orkę (niby) z tego co sami nam sugerują i opowiadają,ale tak do końca w to nie wierzcie-krzywdy nie mają a dla idei tam nie pracują. Urlopy,zwolnienia,umowa o pracę,premie...My,doradcy,też na nich pracujemy. A nasza praca będzie zawsze niedoceniona,niezapłacona,często niebezpieczna,często nieprzyjemna i to zawsze my,doradcy,nadstawiamy we wszystkim karku....
1
małoplska 2016-05-13 11:26:36
właśnie kończę z nimi współpracę, zmiana zasad wynagradzania, dokładanie do listy zbiórek osób niepłacących, brak przejrzystości za co zapłacili,daja na oświadczenie praktycznie każdemu a później czepiają się że mogłem nie dać pożyczki :-), zero windykacji nieterminowych klientów, jednym słowem porażka.
Firma nastawiona na wyzysk klienta i pracownika, zero pomocy, szkoleń, marketingu.
Jednym słowem nie da się wyżyć z tego na dłuższą metę a jeżeli chcesz zarabiać 400zł netto to przy jakiejś skuteczności na poziomie 60-70% zbiórek musisz obskoczyć minimum 50klientów.
Zdecydownie nie polecam
3
byly kierownik 2016-05-16 14:49:04
Najwazniejsze ze lysy czyli prezes jezdzi Panamera a ty czlowieku o reszte martw sie sam. Firma dno totalne. Nie polecam. Wrecz odradzam i to stanowczo.
2
MateuszPiotrowski 2016-05-17 18:52:58
Miałem NIEprzyjemność współpracować z tą firmą. Na początku fajnie, fajne zarobki, pożyczki szły do momentu zmiany ustawy o kredycie konsumenckim! Firma utrudniła pracę doradcom/przedstawicielom. Po co klient ma brać pożyczkę na zakup weksla pomimo, że wcześnie tego weksla nie miał? Do tego są ukryte koszty obsługi pożyczki w domu. To co widzicie w kalkulatorze na stronie, to jest bajeczka. Klient wnioskując o 3000 zł na okres 60 tygodni, nie otrzymuje takiej gotówki, otrzymuje 1825 zł!

Rozwiązałem umowę bez zachowania okresu wypowiedzenia ze względu na zmianę zasad wynagrodzenia. Płatność w 2 transzach. Kategoryzacja przedstawicieli wg grup. Ja byłem w A, więc 50% wynagrodzenia wypłacone zostałoby mi po miesiącu pracy, a kolejne 50% po 3 msc, czyli po zakończeniu kwartału, pod warunkiem, że nie spadnę do niżej grupy! Masakra. Teraz toczę batalię sądową o zapłatę należnego mi wynagrodzenia za msc kwiecień, zgłosiłem nieuczciwe praktyki firmy wobec klientów do UOKIKu, nie wykluczam sprawy sądowej wobec Eurocent S.A o pomówienia. Firma załatwiła sobie oświadczenie od klienta, w którym klient oświadczył, że otrzymał tylko 500 zł z pożyczki 1500 zł, co jest totalną bzdurą. Nie wiem co Eurocent zaproponował takiemu klientowi... (ZALEGŁOŚCIOWEMU, który po pożyczce zwiał za granicę!)... Tak firma postępuje z pracownikami jak odchodzą... Straszą mnie wekslem, który nie jest ważny wg prawa wekslowego, śmieszne. Kara 10 tys zł za to, że mówię prawdę i ostrzegam konsumentów przed tym co firma im oferuje, a dosłownie to łajno... Pozdrowienia i życzę wytrwałości. A tak a propo, na stronie Eurocent S.A (na samym dole) są 2 decyzje UOKIKu, zapoznajcie się z nią... Eurocent nie jest rzetelną i przyjazną firmą dla klienta, oni tylko chcą klienta okraść, żeby samemu się wzbogacić. I co drogi eurocencie? Dołożycie mi kolejną karę 20 000? Powodzenia! :)
4
MateuszPiotrowski 2016-05-17 18:57:48
Pracowałem na śmieciówce, złożyłem skargę do PIPu i na mój wniosek PIP przeprowadzi kontrolę w Eurocent S.A. Brawo JA :)
3
MateuszPiotrowski 2016-05-18 16:41:56
W przeciągu pół roku pracy nie otrzymałem ani drukarki, ani papieru (no może raz czy dwa papier, a drukarkę musiałem sobie sam zakupić), telefonu służbowego oczywiście też nie posiadałem. Telefon służbowy to jest pstryczek i kaganiec dla przedstawiciela, ponieważ jest w nim zainstalowany GPS, firma dokładnie wie gdzie jesteś, gdzie podpisałeś umowę oraz czy odwiedziłeś danego klienta- owszem to nie jest złe, ale jak kierownik sekcji zawnioskuje o to, że żaden z jego przedstawicieli nie otrzyma telefonu, bo on tak chcę, to nie otrzyma.
Wcześniej czyli do kwietnia 2016 można było bardzo dobrze zarobić, potrafiłem wyciągnąć nawet 3 na rękę, ale teraz nie da się! Firma domaga się zwiększenia sprzedaży- dobrze, ale jak ktoś naklepie pożyczek "złych" to potem po zakończeniu kwartału sobie sobie kuku. Przykład:
W miesiącu x jesteś w grupie A, prowizja dzielona jest 50% po miesiącu i 50% po zakończeniu 3 msc. Po 3 miesiącach spadasz do tej najniższej i automatycznie za tą drugą transze nie masz 50%, a masz chyba 10%. Czyli zarobiłeś 3000 zł, po miesiącu wypłacą Ci 1500 zł, a po 3 msc całe nic, czyli 300 zł i 1200 zł jesteś stratny człowieku, a musiałeś do tego klienta dojechać, zmarnować tusz, amortyzacje drukarki oraz na papier oraz swoje zdrowie!

Nie podpisałem tego durnowatego aneksu... Jedynym rozwiązaniem było złożenie wypowiedzenia i wysłanie go drogą elektroniczną na całą Polskę ;). Czy ktoś z Was po podpisaniu umowy z Eurocentem dostał umowę w formie papierowej czy na służbowego e-maila? No właśnie... Po zakończeniu współpracy bardzo ciężko jest o odzyskanie tej umowy (kopii swojej), więc zawczasu już dziś piszcie prośby o przesłanie tej umowy pocztą! W której firmie prosi się, a wręcz domaga się od pracownika rozliczeń by wysłał szczegółowe rozliczenie za co zostało Ci wypłacone wynagrodzenie. Z miesiąca na miesiąc na e-mailach to była gorąca linia, bo każdemu coś nie grało... Klienci od pośrednika to już w ogóle masakra. Gościu zgłasza się do pośrednika, pośrednik przesyła dla nas kontakt, my lecimy, produkujemy się, marnujemy czas ZA DARMO. Bo my nic prowizji nie dostajemy, dostaje pośrednik, który w sumie nic nie zrobił, bo klient sam do niego przyszedł... Koszty obsługi pożyczki w domu są zawyżone o czym mówi decyzja UOKIKu z 31.12.2015, firma dostała karę finansową. Teraz też nie jest za fajnie, bo klient wnioskując o pożyczkę wnioskuję o pożyczkę na spłatę weksla, którego fizycznie przecież nie miał!!! Do tego dochodzi ukryty koszt pożyczki w domu... Klient biorąc 3000 zł otrzymuje na czeku tylko 1825 zł z czego z góry za miesiąc trzeba mu pobrać na ratę. I tak klient otrzymuje około 1500 zł a do spłaty ma ponad 4 tysięcy z 1825 zł. Ale na umowie nie ma lichwy bo na umowie jest zapisane, że spłaca od 3 tys zł tylko 4 tysięcy groszem, co wprowadza klienta w błąd i narusza zbiorowe interesy pożyczkobiorców. Po 2 jeśli klient chciałby odstąpić od umowy, to nie zwraca 1825 zł, tylko 3000 zł. No ZŁODZIEJSTWO W BIAŁY DZIEŃ. Ja się nie poddaje i razem z klientami wytoczymy pozew sądowy wobec Eurocent S.A, większość klientów będzie domagała się sankcji darmowego kredytu, a jak nie przejdzie z tym, to o obniżenie kosztów obsługi w domu, do adekwatnych kosztów. Bo przy starych zasadach przy 3 tys koszt obsługi wynosił ponad 4440 zł!!! Pomyślcie, zastanówcie się poważnie czy dalej chcecie uczestniczyć w tej piramidzie finansowej, fundować im ostrygi i najdroższe samochody! Życzę tylko firmie, aby UOKIK wlepił ich na listę ostrzeżeń publicznych i nałożył milionową karę by w końcu się ocknęli...

Jeśli zaś chodzi o PIP. Możecie śmiało skargi składać nawet poprzez stronę PIPu. Ja złożyłem i na wniosek mojej skargi PIP przeprowadzi kontrolę w Eurocent. Jak to nie da rezultatu no to Sąd da!
4
Bunio 2016-06-09 00:29:34
Dlaczego tylu z nas przeniosło się do Nobilonu?
Zna ktoś szczegóły pracy u nich?
1
MateuszPiotrowski 2016-06-09 09:43:46
Dlaczego przenosimy się do konkurencji? Otóż na to pytanie jest tylko jedna prawidłowa odpowiedź: KONKURENCJA SZANUJE SWOICH PRACOWNIKÓW, WSPIERA ICH, NAGRADZA ZA DOBRĄ PRACĘ. W Eurocencie nie ma co na to liczyć. Brak szacunku do drugiego człowieka, a przedstawiciela traktują tylko jako robota do odbierania pieniędzy. Wielokrotnie się słyszało wśród KRów "Nie ten, to kolejny"... Ta firma powinna dostać surową karę finansową za to, że nie dość klientów oszukuje i narusza ich zbiorowe interesy, to jeszcze poniża pracowników i zostawia ich samych na pastwę losu...
3
hihi 2016-06-11 14:36:44
usługi "takich developerów" może są potrzebne, ale powiedz szczerze @riksza, jak wiele osób teraz kupuje mieszkania. Zazwyczaj ludzie mają upatrzone osiedle, nie szukają po biurach nieruchomości niestety
Er 2016-07-13 09:43:41
Oj nigdy nic nie wiadomo to różnie bywa przecież. .
united 2016-07-24 09:38:46
Nie zgodzę się z negatywnymi opiniami o firmie. Pracowałem wiele lat jako kierownik w Providence i tam to jest nacisk na wynik i mobing na maksa. Pracuję rok w eurocent i dla osób z branży potrafiących zarządzać własnym czasem jest naprawdę ok. Praca dla Przedstawicieli jest bardziej opłacalna niż w innych firmach, wyższe prowizje i nie trzeba ślęczeć w biurze i wypełniać nikomu nie potrzebne zestawienia i raporty. Kierownik ma auto, telefon, tablet a limity paliwowe u niektórych przekraczają 300l na mc.
Mapollo 2016-07-24 12:30:39
No ja też nie zadaje się z ludxmi od negatywnych opinii i też się z tym nie zgadzam, no bo po co niby
Zostaw swoją opinię o eurocent sp zoo - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie eurocent sp zoo