Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o eurocent sp zoo

Pracowałeś w firmie eurocent sp zoo i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
xxxddd - 2015-05-22 19:57:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ex - 2015-05-22 07:38:56]:
Czyli zbiórka poniżej 70% to nic od sprzedaży nie zarabam?
zdjecie uzytkownika
ex - 2015-05-23 07:18:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zarabiasz jedynie 5% od zbiórki. Ale jak rozsądnie sprzedajesz, to nie jest problemem zbierać, więc masz prowizję również od sprzedaży.
zdjecie uzytkownika
kierownik - 2015-06-17 13:27:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ta cała firma z tym całym pseudo zarządem który jest nie wiem po co chyba tylko aby wyciągać wypraną kasę bo tak to wygląda nie wspomnę już o poziomie wiedzy merytoryczne na temat prowadzenia tego biznesu począwszy od zarządzania sekcją,regionem a skończywszy na całej firmie jest po prostu śmieszna krótko i delikatnie ujmując :-) oni udają że nam płacą i pomagają w osiąganiu celi a my udajemy że pracujemy i dążymy do osiągania tych celi :-) jednym słowem jak dobrze pomyślisz i poukładasz sobie to wszystko to masz kase fure itp zabawki za free :-) punkt widzenia zależy od punktu poukładania sobie tego wszystkiego w tym pseudo biznesie rodzinnym kolawów :-) a można jeszcze sobie o wiele więcej dorobić na boku ale o tym już nie będe tutaj pisał bo gdyby wszyscy to zaczęli robić to i dla mnie skończyłoby się a po co? :-) małą łyżeczką a częściej i w pojedynkę a sprzedał mi ten patent jedn z odchodzących kierowników który właśnie w ten sposób sobie uzupełniał braki które zabierała jemu firma poprzez min.narzucanie targetów nieadekwatnych do debitu:-) powiem że pomysł banalnie prosty,prawie nie do wykrycia tylko nie należy być zachłannym i wszystko będzie toczyło się swoim tempem i wszyscy będą zadowoleni:-) życzę powodzenia w główkowaniu oczywiście ze strony "wykształconego"zarządu:-0 powiem tylko że jeszcze tu pracuje i zamierzam trochę jeszcze "popracować"bo takich "możliwości"jak ta firma nikt nie da :-) pozdrawiam wszystkich :-)
zdjecie uzytkownika
ex - 2015-06-18 11:18:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wkur... znaczy niezmiernie irytują mnie takie bzdury jakie miał okazję popełnić mój przedmówca. Co chce tym osiągnąć? Pokazać, jaki z niego kozak i cwaniak? Może w firmie nie jest najlepiej, ale nie można powiedzieć, że nie da się zarobić. Szału może nie ma, ale też praca nie jest specjalnie ciężka. Jeśli za niecałe dwa dni pracy w tygodniu można zarobić 600-800 zł, to chyba nie są to najgorsze pieniądze.
Może nie jest najlepszym pomysłem zatrudnianie zamiast kierowników - "Super przedstawicieli", ale myślę, że Zarząd dojdzie do tego samego wniosku, jak tylko pogorszą się wyniki zbiórki, no bo super przedstawiciel nie będzie zainteresowany jeżdżeniem na zaległości lecz zgodnie z logiką własnymi zbiórkami najmniejszym nakładem pracy.
zdjecie uzytkownika
kierownik - 2015-06-18 14:02:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ex - 2015-06-18 11:18:51]:
drogi ex!!!
nie jestem ani kozakiem ani cwaniakiem ale człowiekiem który nie pozwoli się oszukiwać na każdym kroku i nie pozwoli sobie wciskać ciemnoty że białe to czarne i odwrotnie bo dobrze wszyscy wiemy ze cały zarząd robi to na każdym kroku tylko pytanie kto w to wierzy...??? ja nie,dlatego robie to co robie a jeśli ktoś chce wierzyć w te wszystkie brednie które wciska się nam na spotkaniach konferencjach itp to proszę bardzo,nikt nikomu nie broni...ja po prostu znalazłem fajną fuchę za niezłe uposażenie za prawie nic nierobienie:-) plus oczywiście benefity:-)
zdjecie uzytkownika
ex - 2015-06-18 16:30:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Drogi kierowniku.
Ty nie pozwolisz się oszukiwać, ale sam oszukujesz - etyka Kalego. Jak tak Ci źle, to po co pracujesz dalej w tej firmie. Znajdź inną, gdzie będzie wszystko cacy.
zdjecie uzytkownika
kierownik - 2015-06-18 18:54:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ex - 2015-06-18 16:30:50]:
jak kuba bogu tak bóg kubie :-) przysłowia są mądrością narodu :-) teraz mi jest dobrze dlatego tu jeszcze jestem :-) jak się pogorszy to odejdę ale na razie nic na to się nie zanosi :-)
zdjecie uzytkownika
kierownik - 2015-06-18 18:56:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ex - 2015-06-18 16:30:50]:
i jeszcze jedno jeżeli ktoś postępuje nieetycznie wobec mnie dlaczego ja mam postępować etycznie wobec kogoś??? twoje pytanie na temat etyki chyba było nie na miejscu ;-)
zdjecie uzytkownika
ex - 2015-06-18 19:48:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wprowadźmy odrobinę logiki do tych wywodów.
Skoro jest Ci dobrze w firmie, zarabiasz pieniądze - to po co był Twój pierwszy post? Dla mnie jedynie po to by cwaniakować i kozaczyć.
O etyce nie będę z Tobą dyskutował, bo masz jedynie, jak sam potwierdzasz, zasady Kalego. Etykę albo się ma, albo nie. Może właśnie przez takich jak Ty, dorabiających na boku, kosztem firmy i jej wizerunku, nie będzie nigdy dobrze, i w tej firmie i w tym kraju.
zdjecie uzytkownika
kierownik - 2015-06-18 23:31:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ex - 2015-06-18 19:48:23]:
mam etykę przyjacielu,ale nie dla takich ludzi jak min.ludzie z zarządu to po pierwsze,po drugie mój pierwszy post był po to aby dodać odrobinę pikanterii do tej całej mdłej potrawy jaką jest eurocent i po trzecie zapamiętaj sobie raz na zawsze iż przykład zawsze idzie od góry tak samo jak ryba zawsze psuję się od głowy ;-)
zdjecie uzytkownika
przedstawiciel - 2015-06-24 20:28:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ex - 2015-06-18 11:18:51]:
Co do dorabiania na boku przez kierowników jest to możliwe kosztem okradania swoich przedstawicieli. Nawet jeśli przedstawiciel się zorientuje i poskarży to i tak jest na gorszej pozycji niż kierownik.
Tak właśnie dorabiasz leniu?
zdjecie uzytkownika
przedstawiciel - 2015-06-24 20:38:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ex - 2015-06-18 11:18:51]:
Sorry, to wyżej to oczywiście do kierownika :-)

Za to jeśli chodzi o Twoją wypowiedź to punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. To co piszesz o przedstawicielach (nazywając ich ironicznie "Superprzedstawicielami") ja mogę powiedzieć o moim kierowniku. Bo to ja miesiącami latam po zaległościach a kierownik nie raczy w tej sprawie ruszyć palcem w bucie.
zdjecie uzytkownika
ex - 2015-06-25 07:19:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@przedstawiciel - mówiąc "superprzedstawiciel" mam na myśli osobę, która jest wyposażona przez firmę w samochód, nie jest kierownikiem, a jest więcej niż przedstawicielem, wynagradzana jest procentem prowizji podczepionych pod siebie przedstawicieli. Może u Ciebie nie ma jeszcze takiej osoby, ale w firmie już coś takiego istnieje.
zdjecie uzytkownika
kierownik - 2015-06-25 13:08:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [przedstawiciel - 2015-06-24 20:38:54]:
drogi przedstawicielu...
nigdy,przenigdy nie zrobiłem czegokolwiek wbrew mojemu przedstawicielowi bo zawsze uważałem i zawsze będe uważał że moje stanowisko zależy w dużej mierze od przedstawiciela więc dlatego nigdy nie robiłem i nie będe robił przeciw przedstawicielowi tak aby był stratny,jeżeli już to stratny jest tylko zarząd jak wspomniałem wcześniej:-)
i jeszcze jedno...
skoro masz takiego marnego kierownika to go po prostu zmień:-)
zdjecie uzytkownika
Przedstawiciel - 2015-06-26 19:37:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję jako przedstawiciel i polecam. Można zarobić dużo, jednak wszystko zależy od naszej sprzedaży. Ja osobiście polecam.
zdjecie uzytkownika
przedstawiciel - 2015-06-26 21:33:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Przedstawiciel - 2015-06-26 19:37:37]:
do Przedstawiciel:
O to chodzi, że nie wszystko zależy od Ciebie. Niestety bardzo dużo zależy od kierownika, jeśli nie wypełnia on swoich obowiązków to zarabia się coraz mniej w stosunku do nakładów pracy (powód: brak wizyt zaległościowych nawet u klientów, którzy od roku nie wpłacili ani złotówki!). Więc możesz mieć sprzedaż największą wśród wszystkich przedstawicieli w rejestrze danego kierownika a i tak nie mieć z tego ani grosza i zarabiać tylko na zbiórce. Stąd to całe fikcyjne zatrudnianie nowych przedstawicieli (babć, mężów itd.) i praca na ich rachunek a de facto drugi etat dla 'starego' przedstawiciela tyle, że z czystym rejestrem na którym da się wyrobić premię.
---------
do ex:
Dleczego uważasz, że zastępowanie kierowników superprzedstawicielami to zły pomysł? Że taki pracownik nie będzie mieć interesu w pracy na zaległościach? Jak widać na moim przykładzie kierownik również tego interesu nie ma. A przynajmniej nie będzie mógł tak łatwo podkładać przedstawicielowi świni ani go okradać :-)
-------
do kierownika:
W kontekście tego co pisałeś wcześniej miło wiedzieć, że nie jesteś aż tak zepsuty jak mój kierownik ;-)
Dam sobie jeszcze trochę czasu ale chyba rzeczywiście czas na zmianę. Szkoda, bo pewnie konieczna będzie również zmiana firmy.
zdjecie uzytkownika
kierownik - 2015-06-27 08:54:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do ex
i widzisz drogi exie jak przedstawiciele sami kombinuja aby zarobic bo to co zarabiaja to jest kpina a doskonale wiemy ze ten caly biznes nie istnialby bez ich udzialu wiec nie rozumiem dlaczego ktos ma pretensje do kierownika ktory dorabia sobie do pensji bo jego pensja nie jest w zaden sposob adekwatna do obowiazkow jakie na nim spoczywaja wiec jesli robi to z glowa bez uszczerbku na kimkolwiek z wyjatkiem chorego zarzadu ktory okrada nas wszystkich to nie mam zadnych skrupolow :-)
zdjecie uzytkownika
przedstawiciel - 2015-06-27 15:00:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kierownik - 2015-06-27 08:54:52]:
kierowniku:
to, że inni przedstawiciele tak robią (zresztą nakłonieni do tego przez kierownika) to żaden argument, ja chcę pracować uczciwie na własny rachunek i dlatego premii nie mam. Jeśli sytuacja się nie zmieni to najlepszy sprzedawca na moim terenie (czyli ja ;-)) będzie zmuszony zmienić firmę żeby pracować tam gdzie jego praca jest doceniana.
zdjecie uzytkownika
PIOTR - 2015-06-29 18:39:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Zaproponowano mi pracę jako kierownik ds sprzedaży czy może mi ktoś podać więcej informacji na temat tej pracy ile się zarabia i jakie są warunki jakie narzędzia oferują. Ilu trzeba mieć przedstawicieli aby zarabiać.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-06-29 20:27:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Skończyłam w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl kierunek Opiekun Medyczny, trwał tylko 1 rok, byłam bardzo zadowolona z zajęć, świetni nauczyciele, praktycy, ciekawe zajęcia. Po tym jak zdałam egzamin szkoła zaproponowała mi pracę w zawodzie w Niemczech. Jestem bardzo zadowolona z wyboru!!!
zdjecie uzytkownika
kierownik - 2015-06-29 20:28:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [przedstawiciel - 2015-06-27 15:00:51]:
i tego Ci zyczę abyś znalazł spełnieni zawodowe bo tu niestety nie znajdziesz...
zdjecie uzytkownika
kierownik - 2015-06-29 20:31:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [PIOTR - 2015-06-29 18:39:26]:
jeżeli chcesz zapieprzać w terenie i pomimo Twoich wysiłków które i tak nie będą dostrzeżone nie mówiąc już że na pewno nie będą docenione,jeżeli chcesz odpowiadać na głupie pytania typu "dlaczego trawa jest zielona" bo niestety To ty musisz i będziesz tłumaczył się za klientów dlaczego nie płacą a wsparcia ze strony firmy jeżeli chodzi o windykacje na pewno nie uzyskasz to idż jak najbardziej:-) tylko potem nie narzekaj ;-)
zdjecie uzytkownika
Przedstawiciel - 2015-07-21 01:55:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja pracuję od niedawna, na początku były wahania, bo pożyczki i w ogóle, ale nie żałuję. Wszystko zależy od Kierownika, bo on nam pomaga, a przynajmniej powinien, zarobki też są dobre. Polecam!
PS.
Pracuję na Podlasiu, nie wiem, jak u innych, ale tutaj opłaca się pracować na "pełen etat" :)
zdjecie uzytkownika
kierownik - 2015-08-04 09:08:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w eurocencie jest już tak wspaniale że nikomu nawet nie chce się już pisać ;-)
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: fatalnie
Pytania: nie napiszę bo szkoda pisać
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-07 19:35:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja osobiście wybrałem pracę z kierunku medycznego. Obecnie będę kończył Technika dentystycznego w szkole Gowork www.szkoly.gowork.pl. Mają super warsztaty, dużo praktyki, na czym właśnie mi zależało. Kierunek nie drogi, a nauczyciele super przekazują wiedze. Jeszcze egzamin zawodowy przede mną ale na pewno go zdam. A nawet już mam wstępne oferty pracy z wysokim wynagrodzeniem sięgającym 3.000 zł po uzyskaniu tytułu Technika Dentystycznego. Wszystkim polecam!
zdjecie uzytkownika
radek - 2015-08-07 19:35:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może jednak jest tutaj ktos, komu zechciałoby się napisać coś konkretnego o pracy w eurocencie. Może i faktycznie jest tak wspaniale jak to zarzucił kierownik, że nie ma powodów do narzekań i przez to tematów do pisania tutaj. Jednakże wolałbym przeczytać jeszcze cos, tylko prosze bez niepotrzebnych ironii. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
kierownik - 2015-08-10 09:37:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [radek - 2015-08-07 19:35:49]:
to co napisałem to była właśnie ironia a jeśli chcesz się przekonać jak tam jest to po prostu przyjmij się i sam zobaczysz a wtedy wydasz opinie myślę że również tak ironiczną jak moja :-)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie eurocent sp zoo

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy eurocent sp zoo?
Zadaj pytanie
alert