brak logo

Global Income

Gdynia

Opinie o Global Income

Stres 2013-06-07 20:38:21
Błagam, każdy, kto ma poczucie własnej wartości i nie chce jej stracić, niech nie idzie do tej firmy!! Panowie PREZESI dążą do maxymalnego zgnojenia każdego, kto tam pracuje, [usunięte przez administratora] Warunków socjalnych i BHP NIE MA!! A jedyne, co możesz usłyszeć to nagany i stwierdzenie, że w dobie kryzysu powinno się im dziękować, że dają pracę. Wciskają ludziom kity o rozwijającej się firmie, która jest cykającą bombą... praca tam była największą pomyłką dla mnie! PREZESI nie szczędzą wulgaryzmów i chamskich komentarzy, potrafią ubliżać publicznie, zwymyślać i nie licz na pochwałę! Podpaść można za wszystko, niemożliwym jest odrobienie tego, ale oczywiście są otwarci do dialogu - zapominają tylko, że to, co oni robią to MONOLOG!!

Brońcie się przed tą firmą nogami i rękami!! ODRADZAM!!

Premia? tylko na zachętę, a potem obcinana za byle co!
cov 2013-06-17 21:06:07
Popieram, dlatego 2 lata temu sam rzuciłem to w cholerę.

Pracę w globalu polecam tylko masochistom i ludziom lubiącym być wyzywanymi w obecności wszystkich innych. Oczywiście i tak "szefostwo" robi wielką łaskę, że kogokolwiek zatrudnia.

Ted Glen 2013-06-25 10:22:07
he he..

od jakiegoś czasu szukają tzw. specjalisty ds. sprzedaży internetowej z językiem niemieckim..

no i chcą specjalisty, ale za 1500 PLN netto

--

życzę powodzenia ze specjalistą w tej cenie..
Global Income S.C. 2013-07-01 17:04:16
Witamy,

Średniej wielkości firma jaką jest nasza nie jest w stanie zaoferować wynagrodzenia na poziomie korporacji. Każda osoba która jest zatrudniana na danym stanowisku jest informowana podczas rozmowy kwalifikacyjnej odnośnie wynagrodzenia, a to wzrasta razem ze stażem pracy i efektywnością pracownika. Każdy jest świadomy możliwości i jest w stanie wyrobić sobie pensję, która będzie go satysfakcjonowała – możliwe, że niestety dla niektórych, nie jest suma na zasadzie „czy się stoi, czy się leży”. Tworzymy zespół, który dąży do wspólnego celu i każdy, kto wchodzi w jego skład doskonale widzi efekt swojej pracy, który wpływa na sukces całej firmy.

Opisywane przypadki napadów wściekłości, czy wyzwisk, są wysoce niezgodne z prawdą. Racja, że zdarzyć się mogą sytuacje, w których pracownik może usłyszeć, ze gdzieś popełnił błąd i miał on dalekie negatywne konsekwencje dla wysiłku całej załogi firmy Global, ale należy pamiętać, że w przykładowej korporacji, taki błąd mógłby kosztować zatrudnionego nawet utratą stanowiska. Z każdej pomyłki staramy się wspólnie wyciągnąć wnioski i pracować nad poprawą sytuacji.

Co się tyczy nagradzania pracowników, to oczywistym jest fakt, że efektywna praca powinna być już w standardzie rozwijających się społeczności – i my również oczekujemy od siebie nawzajem produktywności na wysokim poziomie, za co każdy dostaje wypłatę zgodnie z umową. Zrozumiałe i jak najbardziej prawdziwe jest to, że pojawiają się nagrody i pochwały dla tych, których praca jest na tle firmy przodująca i nikt jak dotąd nie miewał zastrzeżeń do systemu w jaki sposób się to odbywa. Pragniemy zauważyć, że istniejemy na rynku już ponad 7 lat i w większości wciąż jesteśmy w tym samym składzie - osoby, z którymi stosunek pracy się rozwiązał, były postaciami, którym po prostu nie odpowiadały oferowane warunki, bądź też zmieniły tryb życia i jego preferencje.

Naszym priorytetem jest wysoki standard obsługi klienta i również staramy się by i nasi pracownicy dbali o jakość oferowanych usług.
2
G.I. 2013-07-16 21:52:15
Skoro w tej firmie jest tak cudownie, to skąd te opinie? Mam kilku znajomych, ktorzy tam pracowali i jedna osobe, ktora jest tam nadal, tylko dlatego, ze ma rodzine na utrzymaniu i kredyt - wszyscy mowia, ze to miejsce, ktorego trzeba unikac... przypadek?
no comment... 2013-07-18 18:58:29
Global Income S.C. - 2013-07-01 17:04:16

Witamy,



Średniej wielkości firma jaką jest nasza nie jest w stanie zaoferować wynagrodzenia na poziomie korporacji. Każda osoba która jest zatrudniana na danym stanowisku jest informowana podczas rozmowy kwalifikacyjnej odnośnie wynagrodzenia, a to wzrasta razem ze stażem pracy i efektywnością pracownika. Każdy jest świadomy możliwości i jest w stanie wyrobić sobie pensję, która będzie go satysfakcjonowała – możliwe, że niestety dla niektórych, nie jest suma na zasadzie „czy się stoi, czy się leży”. Tworzymy zespół, który dąży do wspólnego celu i każdy, kto wchodzi w jego skład doskonale widzi efekt swojej pracy, który wpływa na sukces całej firmy.



Opisywane przypadki napadów wściekłości, czy wyzwisk, są wysoce niezgodne z prawdą. Racja, że zdarzyć się mogą sytuacje, w których pracownik może usłyszeć, ze gdzieś popełnił błąd i miał on dalekie negatywne konsekwencje dla wysiłku całej załogi firmy Global, ale należy pamiętać, że w przykładowej korporacji, taki błąd mógłby kosztować zatrudnionego nawet utratą stanowiska. Z każdej pomyłki staramy się wspólnie wyciągnąć wnioski i pracować nad poprawą sytuacji.



Co się tyczy nagradzania pracowników, to oczywistym jest fakt, że efektywna praca powinna być już w standardzie rozwijających się społeczności – i my również oczekujemy od siebie nawzajem produktywności na wysokim poziomie, za co każdy dostaje wypłatę zgodnie z umową. Zrozumiałe i jak najbardziej prawdziwe jest to, że pojawiają się nagrody i pochwały dla tych, których praca jest na tle firmy przodująca i nikt jak dotąd nie miewał zastrzeżeń do systemu w jaki sposób się to odbywa. Pragniemy zauważyć, że istniejemy na rynku już ponad 7 lat i w większości wciąż jesteśmy w tym samym składzie - osoby, z którymi stosunek pracy się rozwiązał, były postaciami, którym po prostu nie odpowiadały oferowane warunki, bądź też zmieniły tryb życia i jego preferencje.



Naszym priorytetem jest wysoki standard obsługi klienta i również staramy się by i nasi pracownicy dbali o jakość oferowanych usług.
Piękne, piękne. Chyba szanowny pan "prezes" [usunięte przez administratora] dostał apopleksji na samą myśl o negatywnych opiniach i z pianą na ustach kazał jakiemuś biedakowi napisać ten marketingowy bełkot.

Muszę jednakże pogratulować, została przynajmniej zachowana poprawność gramatyczna.
1
xxx 2013-09-03 17:59:32
Wszystkie negatywne opinie to szczera prawda!! W końcu czara goryczy się przepełniła i wypływa prawda.
Panom prezesom brak klasy, kultury i wychowania. Kobiety traktowane są jak gorszy gatunek....Panuje tam faworyzacja tzw. "swoich" czyli rodziny i znajomych....Ogólnie jeden wielki bajzel. Na rozmowach obiecują złote góry a tam harujesz za śmieszna kasę a na koniec i tak nigdy nie usłyszysz nawet dziękuje! Jeśli szanujesz siebie i swoje zdrowie psychiczne omijaj tą firmę z daleka.
xxx 2013-09-29 21:12:48
wynagrodzenie 1500 netto + premia pod stołem uzależniona od humorku właścicieli było to całkiem niedawno
xxx 2013-09-29 21:15:35
A jeszcze dodam, ze przez cały okres zatrudnienia nie było żadnej podwyżki mimo obietnic
opiniodawca 2013-09-30 12:41:38
Witam, jestem byłym pracownikiem firmy. Niestety. Wytrzymałam tam dosyć długo, ze względu na to, że przez długi czas sądziłam, że o pracę ciężko. Po niedługim poszukiwaniu okazało się inaczej. Dlaczego nie warto nawet myśleć o tej firmie jako o potencjalnym pracodawcy? Lista wad jest bardzo, ale to bardzo długa. Tak jak wszystkie osoby, które wypowiadały się wcześniej, stwierdzam FAKT, że pracownik w firmie GLOBAL traktowany jest jak zło konieczne, robak, którego trzeba zniszczyć. Ilość obelg, wyzwisk, wrzasków do dnia dzisiejszego przyprawia mnie o gęsią skórkę. Nie ma tam czegoś takiego jak szacunek, szefostwo nie zna takiego słowa. Panowie prowadzący firmę chyba uciekali już z zajęć w przedszkolu, ponieważ nie znają takich słów jak: proszę, dziękuję, przepraszam. Zamiast tego usłyszycie ( nie o początku oczywiście) : ja [usunięte przez administratora], i tak dalej i tym podobne. Najgorzej traktowane są tam kobiety. Ogólna opinia szefów na temat kobiet to cytuję " [usunięte przez administratora] genetycznie istoty". Oprócz tego panowie biznesmeni ingerują w życie osobiste, potrafią bardzo subtelnie mówiąc "nieładnie" komentować wybory i decyzje innych ludzi. Ilość chamstwa, bezczelności i niesprawiedliwości przekracza granice naprawdę wytrwałych ludzi. Piękna odpowiedź osoby jeszcze pracującej w GI jest na pewno efektem wielkiej furii szefostwa, kiedy przeczytali kilka z komentarzy. Rotacja w firmie jest wielka i wieści niosą się szybko. Nie życzę nikomu, nawet najgorszemu wrogowi, aby pracował w tej firmie choćby jeden dzień. Zgodzę się również, że w firmie dostaje się premie i bynajmniej nie są one efektem ciężkiej pracy zespołowej, jak to zostało napisane przez osobę z firmy. Premię otrzymuje się w zależności od humoru, dnia, ubioru; a także premia uzależniona jest od więzi rodzinnych i przyjacielskich. Jeżeli chcecie mieć pracę, w której będzie szanowani, będzie się mogli rozwijać i czuć spełnieni - ta firma nie jest dla was. Każdy przejaw kreatywności zostaje zduszony w zarodku. Naprawdę można znaleźć dobrą pracę, gdzie znajdziecie szacunek i dobrą współpracę. Ostrzegam, naprawdę ostrzegam. Można sobie niepotrzebnie popsuć zdrowie i wpaść w pułapkę, z której ciężko się potem wydostać, bo każdy myśli: mam pracę, więc nie mogę narzekać. Smutne, ale prawdziwe. Jesteśmy ludźmi, doceniajmy swoją wartość, nie dajmy się zastraszyć! Dodatkowo pieniądze za całą tą przyjemność "współpracy" są żałosne. Pozdrawiam serdecznie i życzę owocnych poszukiwań porządnego zatrudnienia !
4
Butelka rumu 2013-09-30 17:53:00
xxx, ale dosyć niedawno to znaczy teraz ostatnio, czy rok temu? Bo w necie raz mówią, że ok, raz że nie ok, może to kwestia czasu?
3
2013-10-03 10:45:48
Hahaha .. Dobre sobie prezesie. Stek klamstw i bzdur. Nie warto tam pracowcac. Pramia ucinana juz przy banalnie niskiej ilosci bledow w porownaniu do ogolu miesiecznych wsyslqnych paczek. Zal [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sciska. Pozdrawiam prezesikow od siedmiu bolesci.
G.l. 2014-01-09 15:59:17
Kamil, czytac nie umiesz? Naprawde nie widzisz jeszcze, co tam moze odstraszac? Jak juz pojdziesz na rozmowe, to skorzystaj z toalety. Moze to Cie przekona. A potem wroc i przeczytaj te opinie raz jeszcze. No chyba, ze lubisz, jak Ci ktos ubliza, to nie czytaj!
1
Boski Lolo 2014-02-17 19:13:27
Oczywiście, że przyciągają ...głównie intelektem he he he...a im więcej wazeliny w nich zainwestujesz,tym lepiej i dłużej się ślizgasz.
1
ja 2014-03-20 08:51:46
W polskim truckerze nr 7/2010 str 50 i 51 jest artykuł o nich, z jego treści można wyczytać że to dusigrosze i cwaniaki. Młody kierowca wybierze pozytywniejsze komentarze i uzna że firma może się zmienić.(usunięte przez administratora) pozdrawiam sam chciałem iść do nich ale te komentarze załatwiają sprawę definitywnie.
2
555 2014-03-20 15:41:12
A masz jakiś link do tego artykułu?? chętnie przeczytam :)
1
PL 2014-03-28 11:07:42
fotele są do bani nowe a juz skrzypią za ta cenę kupić można znacznie lepsze jakościowo
3
Salomon 2014-04-13 07:58:49
OMG!...znowu szukają pracowników, tym razem ogłoszenie jest na eago...jak czytam " stabilne warunki zatrudnienia" to ogarnia mnie pusty śmiech...stabilne w tej firmie to nawet ściany nie są (czasami na magazynie z okien lecą szyby)...wszystkie komentarze są prawdziwe !!!
1
nowa 2014-05-08 10:38:06
Nie narzekam! Pracuje od 2 miesięcy i jestem zszokowana negatywnymi opiniami o tej firmie. Czyżby firma się tak zmieniła, że żadne z powyższych opinii nie przenosi się na fakty w pracy? Nie słyszę wyzwisk, nie czuje się źle traktowana, ciągle się uczę nowych rzeczy. Teraz dostałam na konto dodatkowo premię. Po co tak źle pisać jak są tu osoby, które pracują po 7 lat, dziewczyny na umowach o pracę na wychowawczych czy macierzyńskich i potem wracają bez problemów.
Fakt - warunki pracy czyli biuro nędzne, co jest prawdą ale ma się to zmienić.
Generalnie może nie ma tam kokosów po 10 tys na miesiąc ale praca jest OK.
2
City 2014-05-14 22:03:54
No... No... Nowa ... nieźle...piszesz to 8 maja o 10:38, czyli w godzinach pracy :) teraz wiadomo za co ta premia. Radzę Ci się tak nie podniecać, na razie jest sezon i jesteś potrzebna, a później to możesz żałować tych swoich "ochów" i "achów". Dziewczyny, które tam pracują 7 lat to podstawa sprzedaży, chyba 2 lub 3 osoby , reszta wymieniana co sezon. Jeśli satysfakcjonuje Cię wynagrodzenie to życzę dalszego pasma sukcesów w GI.
xxx 2014-05-17 08:29:02
Błagam!!! 7 lat pracują tam 2 dziewczyny szwagierka jednego z właścicieli i głupiutka blondynka, która jest tam z niewiadomych powodów, ale podejrzewam jeden "kabel". I poprzednik ma racje zobaczymy czy po sezonie też będziesz się tak dobrze tam czuła. W sezonie zarabiają hajs więc są w miarę spokojni a na wyzwiska poczekaj do końca sezonu. Dodatkowa premia pewnie za luganie nadgodzin po 10-12 h dziennie.
mag 2014-06-05 00:40:03
wiedziałem ze skoro dziś zakończyłeś prace to się tu wyładujesz. Przykre bo tak długo ciebie trzymali a nam na magazynie tez sie już nie chciało angażować jak się patrzyło na twoje tempo pracy. Można na magazynie wyciągnąć i trójkę ale trzeba zasuwać! A tobie życzymy spokojnej pracy jako stróż nocny w kostnicy - odpoczniesz, wyśpisz się, wszystko ogarniesz i burdelu nie będzie,powodzenia
zz 2014-06-06 12:37:58
Serdecznie pozdrawiamy wszystkich byłych pracowników , którzy tak "miło i pochlebnie " wypowiadają się zarówno na nasz temat jak i temat firmy w której pracujemy. Większość z Was nadawała się do obierania cebuli lub patroszenia ryb , chociaż to jest akurat trochę zbyt ambitne zadanie :)
xyz 2014-06-06 19:46:52
Jestem pracownikiem tej firmy, i potwierdzam pracują tam ludzie po kilka lat, ale tylko dlatego, że są to osoby bardzo pracowite, zdolne i z ogromną wiedzą. Osoby które już tam nie pracują, wypisujące te brednie to leserzy, lenie i osoby pozbawione umiejętności logicznego myślenia delikatnie ujmując, na których firma w miarę szybko się poznała. Z takim podejściem i zaangażowaniem w pracę życzę Wam powodzenia w dalszych poszukiwaniach wymarzonej posady. Tak to już niestety jest moi drodzy wiecznie niezadowoleni, że w pracy trzeba pracować, a niektórzy jeszcze nie są na tyle inteligentni, żeby to zrozumieć. Gorąco pozdrawiam wszystkich wypowiadających się :)
Dorian 2014-06-10 23:40:55
Witam serdecznie!!! Kilka spostrzeżeń odnośnie komentarzy negatywnych. Moim zdaniem, niezadowolonie Wasze wynika z faktu, że nie przestrzegaliście kilku zasad. Po pierwsze - do pracy przychodzi się na czczo. Jest to jasny i oczywisty postulat, który średnio ogarnięty tester pieluch jest w stanie pojąć. Osoby, które chodzą do łazienki więcej niż 3 razy w ciągu 8 godzin - są zwalniane. Proszę najpierw zaleczyć choroby układu pokarmowego, pozniej przychodzić do pracy.
Druga zasada brzmi - przerwa nie jest obowiązkowa. Podobnie jak w postualacie nr 1, i w tym przypadku nie potrzeba wiele tłumaczeń. Od siebie dodam tylko, że przerwy są bez sensu, gdyż każda przerwa w pracy trwająca więcej niż 25 sekund działa destabilizująco, demobilizująco, dzięki czemu efektywność pracownika spada. A nie o to tutaj chodzi, chodzi o to żeby... podkręcać tempo. Płynnym sposobem przeszedłem do trzeciego postulatu. Podrkęcanie tempa jest czynnikiem stricte rozowjowym i ewolucyjnym. Każdy z nas chce się rozwijać, a nie da się tego robić NIE PODKRĘCAJĄC TEMPA. Nie chcę nikogo obrażać, ale prawda jest taka - nie podkręcasz tempa, (czyt poruszasz się ruchem jednostajnym) a wszyscy w okół ciebie to robią - cofasz się. A COFAJĄC SIĘ - uwaga, uwaga - NIGDY NIE BĘDZIESZ MIAŁ DOBRZE.
1
zet 2014-11-11 20:37:07
pracowałem,ijedno moge powiedzieć,oszusci i naciagacze,nie dotrzymali ani jednego slowa.
1
kameleon 2015-01-06 21:34:11
"niby naciąganiu ?" ...pisząc słowo "niby"autor poddaje w wątpliwość wiarygodność tych słów, więc...kto się tak dopytuje ...prezesi czy ich lizodup ?
Amandos 2015-02-25 04:41:06
Zastanawiam się czy dobrych informacji udzielono mi w internecie - firma global income zajmuje się alkomatami -czy to jest prawda? Podobno są bezpośrednim importerem alkomatów. Co prawda ich strona internetowa nie wiele pomaga w zbadaniu samej sprawy. Podpowiedzcie czy z drugiej strony wszystko jest w porządku z funkcjonowaniem tej firmy?
niezadowolony 2015-08-14 15:46:04
Cześć. Praca w tej firmie w sezonie to straszny zapierdziel. Płaca taka sobie i co najbardziej mnie zraziło to brak docenienia przez pracodawcę. Wytykane są tylko błędy. Rozwinąć się tam nie można. Ściemy, że będą premie i mydlenie oczu. Ekipa i atmosfera jest dobra. Kierownik stara się żeby było dobrze, ale zarząd ma to głęboko. Jeden sześć na wstępie, po próbnych 3 miesiacach jeden dziewięć. Szału nie ma. Jak chcesz się lenić to pracy tam nie znajdziesz bo jest to jeden wielki Big Brother.
1
Byłem tam... 2015-11-24 09:56:56
W tej firmie większość starych pracowników to 'kable' z nielicznymi wyjątkami
(szwagierka jest akurat super w porządku dziewczyną) tak długo pracują dlatego ,że kablują...a kierownik tylko swoich chroni. Nie liczą się wyniki pracy , tylko lubię albo nie lubię. Jak nie lubię to po sezonie WYNOCHA ! Taka jest praca w GI
2
zorro 2016-01-12 08:50:15
Firma się rozwija, bo szuka pracowników i to na różne stanowiska. Na wykształcenie mocno nie patrzą bo bardziej zależy im na tym co jest u kandydata w głowie i jaki ma potencjał. Ja z punktu widzenia osoby tam pracującej - polecam wysłać CV, przyjść na rozmowę i się samemu przekonać :)
Nie wazne! 2016-02-26 17:50:00
Witam.
Skoro sie tutaj wszyscy wypowiadaja na temat owej firmy, to chce wtracic takze swoje "trzy grosze", a mianowicie chce powiedziec ze firma ta jest nieuczciwa oraz nie dotrzymuje danego i obiecanego slowa. Ze wszystkim patrza na siebie a nie na kierowcow, ktorym takze nalezy sie szacunek i wypracowany urlop, pasuje do nich nawet przyslowie " zabierac owszem ale dawac to ni cholery".
Do tej firmy powinni zatrudniac sie wlasciewie, teraz przybywszych - imigrantow, bo im taki sam szacunek sie nalezy jak tej firmie!
Z reszta brak slow na ta firme.
Chlopy macie rodziny i dzieci?? - to nigdy w zyciu nie idzcie do tej firmy ani za biurko ani za kierowce!! Bo bedziecie zalowac i nigdy nie zjedziecie na planowany i uteskniony urlop w terminie!!
1
nie wazne! 2016-02-26 18:03:15
jezeli w to wierzysz to idz, a sie przekonasz! hehe
nie wazne! 2016-02-26 18:06:22
Sorry chodzilo mi o Global ale transportowke!
Smart 2016-06-30 09:02:32
Moja poprzednia opinia nie dodała się. Nie mam pojęcia dlaczego.
Nie polecam pracy w tej firmie;) mimo iż nie pracuje tam juz długi czas, to nadal ściagają mnie koszmary:). Tylko popsujecie sobie nerwy, nie polecam:)
1
Trucker 2016-09-15 16:20:27
Witam, nawet o tym nie myśl. Po pierwsze kradną kilometry po drugie nie wiadomo skąd maja średnia kursu euro naliczanie pensji odbywa się ktoś wysyła maila do pani która nalicza i nie podaje kurs średni na ten dzień kiedy naliczana jest pensja tylko ktoś z firmy wysyła maila ze średnia kursu ale sprawdzając wychodzi 200 euro w du...pe co miesiąc mając 40 kierowców na czysto wychodzi dla firmy 32 tys złotych. Czyli kierowcy utrzymują pracownikow biurowych. Nie wspomnę już o bezmózgowej obsłudze spedytorek. Odradzam jest naprawdę dużo firm lepszych uczciwszych. I
sdcf 2016-10-13 18:21:20
hm no cóz ja to pamiętam że była tutaj kiedyś oferta na stanowisko specjalisty do spraw obsługi zamówień internetowych z językiem niemieckim a nie wiecie właśnie na jakim poziomie mniej więcej tutaj w firmie należy znać języki obce ? z góry dziękuje
Zostaw swoją opinię o Global Income - Gdynia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Global Income