brak logo

TECHMATIK S.A.

Radom

Opinie o TECHMATIK S.A.

Madox 2014-12-14 23:30
Lolo, chrzanisz jak potłuczony. Czy my pracujemy w tej samej firmie? Skoro ci źle to zmień. Pewnie masz szeroki wybór ofert za większe pieniądze, ale z mniejszymi wymaganiami - to je bierz, nie czekaj, bo nie ma na co.
2
Stefan 2015-01-06 18:31
A jak wygląda praca w biurze projektowym?? Też sajgon??
Madox 2015-01-07 22:34
Co rozumiesz przez sajgon? Ostatnio chłopaki podobno pracują dłużej, bo bardzo dużo kontraktów, ale generalnie sajgonem bym tego nie nazwał.
Nie wierz matołkom którzy szczekają jak to tutaj źle. Na pewno nie gorzej niż gdzie indziej. Wierz mi to moja praca któraś z kolei więc jakieś porównanie mam.
1
xxx 2015-02-23 20:53
Różni kierownicy w tej firmie byli i sa nadal ale takiego chama [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przygłupa i frajera jak Chalot to jeszcze nie bylo. Tego goscia trzeba wykastrowac zeby sie nie rozmnazal. Oby skonczyl jak Barun na formach bo to podobny poziom chamstwa
10
John 2015-03-03 13:55
Już chłopaki się obsrali lewe zlecenia pochwali.
Spakowali na palety nie udało się wywieźć niestety.Prezes patrzy szuka z szafy wyciągnie następnego trupa.
1
xix 2015-03-09 20:48
A jaki tam jest system zmianowy 4 brygady czy jedna ??
4
XXX 2015-04-03 22:14
Jakimi metodami spawa się ?
ABC 2015-04-23 18:22
Zobaczymy czy Chalot z Kucykiem bedą tacy mądrzy jak zapuka do nich PIP za to że każą odpracowywac szkolenia które według Kodeksu Pracy powinny odbywac się w godzinach pracy
4
Maddox 2015-07-26 23:28
Czemu zwolniła? Z tego co wiem nikt nie odszedł, a jest nabór nowych pracowników.
lildka 2015-08-09 15:28
szukam pracy w księgowości, jaka jest atmosfera i wynagrodzenie w dziale księgowym
5
spawacz 2016-02-16 19:07
Szanowny Panie Prezesie dziękujemy za informacje dotyczące dalszych losów naszych i FIRMY- ale lepiej później niż wcale. A co do podwyżek na koniec, to może i mógłby Pan Prezes co niektórym pracownikom wyrównać stawkę godzinową w miarę jednakowych? Co niektórzy pracownicy starają się, robią te same prace za mniejszą, a nawet najniższą stawkę godzinową niż ich koledzy- i też mają rodzinę na utrzymaniu. Może da się tą sytuacje jakoś rozwiązać?
2
Ciekawy 2016-02-29 21:50
A co dalej z firmą???
Jak dotąd to opinia na rynku była dobra.Maszyny maja ciekawe?
Jakie dalej perspektywy? Jak coś wiecie to się podzielcie.
2
praca 2016-07-08 13:44
moja znajoma pracuje w GARDEN PHARM W RADOMIU JAKO KONSULTqNT TELEFONICZNY DS. SPRZEDAŻY podobno nie narobi sie i zarobi 12 zł godzina brutto plus premie i dodatki ta firma mieści się chyba na ul staromiejskiej w radomiu
Wik 2016-07-10 14:27
Ale co ma piernik do wiatraka?
6
Madox 2016-07-14 00:03
@piotrek
Nie wiem kto tak mało zarabia w Techmatiku. Stawki generalnie są wyższe. Zobaczymy co zrobią Amerykanie, bo Techmatik od kwietnia to firma amerykańska.
Wik 2016-07-15 18:01
Zapytaj głównego księgowego.
9
Monster 2016-07-15 21:11
Byle byś nie trafił do działu balonowej głowy i gościa który omija dentyste szerokim łukiem a będzie ci dane pracować w normalnej atmosferze.Ale podobno ma się to zmienić bo kadra ma znać język angielski.
1
Carl 2016-07-15 23:48
Zarobki są na dobrym poziomie plus nadgodziny delegacje w zależności od działu + możesz się załapać na fuchy w brattechu
7
Wik 2016-07-18 09:45
Wspaniała.
8
ja 2016-10-05 21:12
Witam,
Zauważyłem ofertę pracy na konstruktora. Ktoś orientuje się dokładniej jak warunki pracy i finansowe? Na jakich programach się pracuje? Czy wymagana jest znajomość budowy maszyn do kostki czy organizują jakieś szkolenia w tym zakresie?
operator cnc 2016-10-11 12:00
Jestem bardzo zadowolony z pracy w Techmatiku,i nie widze konkurencji ktora byłaby wstanie nakłonić mnie na zmiane pracodawcy.
Wik 2016-10-17 12:17
Łubu dubu.
10
lechu 2016-10-17 12:21
@operator cnc, piszesz, że nie widzsz konkurencji ktora byłaby wstanie nakłonić Cie na zmiane pracodawcy - czy to zonacza, że tutaj są największe stawki proponowane na rynku? Daj znać jak to wygląda...
1
Robert 2016-12-18 20:42
Ludziska, a jak tam mają kierowcy, na beczce czy patelni, ktoś coś wie? Jakie mniej więcej zarobki, co z sezonem zimowym, jest praca czy może jakieś przestojowe? Będę wdzięczny za jakieś info;)
Pozdrawiam
6
Wik 2016-12-27 19:00
1. Tam nie pracują ludziska... No chyba ze dżentelmeni z miejscowości Ode... 2. Jaka beczka? Jaka patelnia? To jest zakład produkcyjny ale obróbki metali. 3. Twoje pytanie kieruj do firmy Jadar- tam jest to o czym myślisz... beczki, patelnie i takie tam.
7
pracownik 2017-01-02 20:19
Jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
CNC 2017-01-22 06:17
A jakie zarobki realne sa na cnc nie chodzi mi o przyuczanie chodzi o osobe z doswiadczeniem i kwalifikacjami?
slawek 2017-01-23 17:54
w tym roku jak ten zakład nie pier@)£€$&%dolnie to będzie sukces ...
26
slawek 2017-01-27 18:09
50 groszowe podwyżki obiecał prezes w połowie roku...przy stawkach 16-18 zł na cnc to chyba kpina w porównaniu ze 15 tyś pensji dyrektorów
21
Gienek 2017-02-01 21:19
Unikać jak ognia, od czasu przejęcia przez Amerykanów zmiany głównie na gorsze. Rozwój firmy oparty na taniej sile roboczej i nacisku na większą wydajność za marne pieniądze. Zatrudnianie ludzi na wysokich stanowiskach za grube pieniądze nie mających zielonego pojęcia o branży metalowej. Niedługo na hali będzie więcej kierowników i dyrektorów niż fizycznych. Poprzyznawali sobie wysokie pensyjki a pracownikom fizycznym mówią że muszą najpierw wypracować zyski i dopiero będzie mowa o podwyżkach (śmiech). Ludzie się zwalniają i nie ma się co dziwić. Zarobki na produkcji od 2000 do 2800 netto z premią(śmiech). Żałosna się ta firma robi
15
Jozin z Bazin 2017-02-04 15:40
Zgadzam się z Gienkiem w 100% ale... weźmy takiego kierownika utrzymania/sie/w ruchu.Gość bladego pojecia - samo zatrudnienie go na takie stanowisko to już był dowcip - ale przedłużenie mu umowy wraz z podwyżką to już jest mega żart. Nie wspomnę o kefirze bo ten to już całkowite nieporozumienie branży metalowej. Tak że jak widać ludzie wartosciowi uciekają i nikt ich nie zatrzymuje - bo jak to powiedział kefirek można na ich miejsce wziąć ludzi z ulicy poprzez agencję zatrudnienia. Tylko ze jak tak dalej pójdzie to kefirek sam będzie robił ale na czym to nie wiadomo-siusiak raczej niczego nie utrzyma w ruchu- przepraszam sam się utrzyma w ruchu dzwoniąc po serwis z zewnątrz. ODRADZAM.
14
syndrom programisty z radwaga 2017-02-07 21:43
zarządzanie polega na znaniu się na ekonomii, nie na branży metalowej, chyba, że i na tym się nie zna. Jeśli piszesz o ekonomicznych aspektach branży metalowej i się gość nie zna, to też masz rację.
Co do zasady, managment ma się znać na kierowaniu i zarządzaniu ewentualnie ekonomii jak dyro
Siusiak 2017-02-08 08:46
W Lidlu 3300 brutto na kasie od pierwszego marca 2017. POLECAM!!
1
Madox 2017-02-08 15:38
Ludzie, którzy zarządzają powinni mieć kwalifikacje. Ci co je mają i są w tym dobrzy nie przyjdą do roboty za stawkę z Lidla. Przeczytajcie sobie w internecie co to są za ludzie zanim zaczniecie szczekać ile zarabiają.
Co do gościa z utrzymania ruchu - to była pomyłka, ale już go nie ma. Czekamy na następnego ;)
Zmiana na lepsze - nie ma kolesi w zarządzie (poza jednym co się łbem w drzwiach zaklinował chyba i na razie został). Wszyscy czekamy, że będzie lepiej ale czy będzie to zobaczymy.
Amerykanie nie wydali chyba kasy na firmę, żeby ją rozwalić? No tak na logikę.
3
Jozin z Bazin 2017-02-09 21:41
Czyżbyś się siusiak odnalazł i znalazł swoje miejsce w szeregu? Gratuluję.
3
robol 2017-02-10 11:14
Brawo!!! Jeszcze takiego syfu jak teraz nie było. Komuś chyba zależy aby rozłożyć firmę na łopatki!!! Zatrudnienie szefa produkcji który nie odróżnia aluminium od blachy ocynkowanej!!! kto tak robi i po co? Bajki nowego prezesa lane na zebraniu cudo!!! wystawianie ocen za porządki a roboty brak. I Można by tak jeszcze długo...
5
Siusiak 2017-02-10 11:20
Ktos tu sarkazmu nie zrozumial
Johny 2017-02-10 16:57
Być może Pan G. jest świetnym ekonomistą i zna się na zarządzaniu ale obecnie ekonomiczne to są nasze wypłaty. Wszyscy oprócz pracowników produkcyjnych dostali podwyżki i to nie małe. Na to pieniądze się znalazły. Pan prezes za współpracowników ma wybitnych specjalistów. Pierwszy to Kefir, jest specjalistą od sprzątania, malowania i wymyślania coraz to głupszych procedur. Drugi jest wybitnym specjalistą od kręcenia lodów i na dodatek mocno powiązany z konkurencyjną firmą. Trzeci to jakiś Johny z Ameryki co wie tyle ile mu powiedzą i zapewne ma przedstawiany bardzo ambitny rozwój firmy tak jak to miało miejsce na spotkaniu z prezesem. W praktyce ch....j to wszystko strzeli bo zamiast wziąć się za konkretną robotę, realizację zamówień i dać ludziom zarobić więcej pieniędzy to dalej brną w te swoje śmieszne systemy. Powodzenia życzę firmie a my panowie zbierajmy się stąd jak najszybciej.
6
Lidl 2017-02-10 20:40
Panowie zapraszamy czemu się tak męczycie u nas super zarobki i pracy ful.
Mietek 2017-02-10 21:21
Czyzby ktos 7000+ sie odezwal? Pomaranczowa kamizeleczka?
1
Lara 2017-02-13 10:58
Napiszcie proszę ile zarabia specjalista ds. sprzedaży jest to pytanie do zarządu . Chcę złożyć swoje CV i nie wiem czy mi się opłaca zmieniać dotychczasową pracę , znam dwa języki w tym angielski i mam 8-letnie doświadczenie w sprzedaży w różnych branżach plus doświadczenie w dziale księgowości . Jaka jest atmosfera w dziale sprzedaży ? Jak kierownik czy szef traktuje pracowników ?
Pracownik 2017-02-14 08:07
Wydaje mi się że obecny zarząd ma za zadanie doprowadzić firmę do likwidacji .
6
Madox 2017-02-15 21:22
Masz rację. Wydaje ci się.
pracownik 2017-02-16 19:06
A podaj prosze jeden przykład ze tak nie jest?no chyba ze zatrudnienie szefa produkcji ktory nie rozroznia stali od aluminium,zajmuje sie sprzątaniem i układaniem kluczy w szafkach i innymi bzdurami zamiast produkcją w dodatku sądzi ze operatorow znajdzie w agencji i bedą walić drzwiami i oknami,czy tez zatrudnienie głównego mechanika ktory pyta się pracownika czy maszyna moze pracowac bez oleju?w koncu zwalnianiem się ludzi?
4
Madox 2017-02-19 19:23
To jest dyrektor produkcji, który niekoniecznie musi się akurat na materiałach znać. Ma zarządzać efektywnością produkcji. Od znania się na metalach masz konstruktorów, technologów, czy resztę tych w kamizelkach. Te porządki to 5S. Nie wiesz co to, to poczytaj. Co do zwalniania się ludzi - ok, jak nie będzie kasy to nie będzie dobrych pracowników. Który to jest ten główny mechanik? Bo jakoś nie zauważyłem. Jeśli chodzi o Siusiaka to jakbyś nie wiedział już nie pracuje.
Wik 2017-02-19 21:54
Pamiętasz Kucyka?....Porównaj Kefira z Kucykiem i przestań się wymadrzac. Czy ludzie w kamizelkach się na tym znają? Niekoniecznie.Do wymiany kefir i 75% kamizelek. Wiem czym jest 5s ale wiem też że aby go wprowadzać trzeba mieć bardzo dobre rozeznanie w branży i profilu produkcji.Powiem inaczej...czy Ty będąc np.spawaczem pójdziesz do mleczarni i będziesz mówił ludziom jak mają robić ser? Będziesz im mówił jakich użyć narzędzi i gdzie one mają być? Ogarnij się chłopie .
6
nick 2017-02-20 09:41
Amerykanie?! Popatrz pan, a według KRS właścicielem Techmatiku jest polska firma - spółka z o.o. - zarejestrowana w Arkadach Wrocławskich (coś a la Galeria Słoneczna) z kapitałem 31.000 zł. Dziś panie takie czasy, że nawet Krajowy Rejestr Sądowy kłamie...
2
spawacz 2017-02-20 14:18
5S to skrót od "Spowoduj Syf - Spawacze Sami Spie...olą". W ten sposób jak przyjdzie co do czego to firma na odprawach zaoszczędzi
2
Pracownik 2017-02-21 06:25
Madox
spawacz 2017-02-23 16:37
Madox co ty ku...a pociot i lizidupa jesteś że tak ich bronisz? Pewnie taki sam jesteś jak oni - ciemna masa i tyle!
4
Zostaw swoją opinię o TECHMATIK S.A. - Radom
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TECHMATIK S.A.