brak logo

Wojnarowscy Sp. z o.o.

Toruń

Opinie o Wojnarowscy Sp. z o.o.

elza 2016-10-14 10:16
Zapomniałeś dodać że żeby zrealizować plan musisz sprzedać dodatkowe ze 20% więcej na bonusy, plakaty oraz "akcje promocyjne" organizowane przez marketing a opłacane z marży handlowców.....
16
Korba 2016-10-19 11:39
Wiadomość: w firmie nie pracuje już drugi bliźniak. Lepiej późno niż wcale.
15
Jack Strong 2016-10-23 20:54
Nie radzę - poprzednia osoba nie odeszła bez powodu i nie chodziło jej wcale o pieniądze!!!
12
Monter 2016-11-25 08:26
Nie polecam pracy montera, ponieważ traktowanie pracownika to już jest skandal, a z tego co słyszałam to po moim odejściu jest coraz gorzej. Tak z mojego doświadczenia:
- Praca na wiecznych niepłaconych nadgodzinach, które podobno są do wybrania, ale gdy już masz wyjść wcześniej to już krzywo patrzą, a jak się zgodzą to już cud. A spróbuj odmówić zostania...
- Kierownictwo zamknięte wiecznie w swoim pokoiku, więc w razie wypadku (o który nie trudno) nie licz że ci pomogą
- "Normę" na każdą lampę wylicza ci osoba która z montażem ma tyle wspólnego co mcdonald z zdrową żywnością,
- Każdy pracownik z innego działu patrzy na ciebie jak na zwierze w zoo
- Zarobki marne, a żeby dostać premie musisz zostać po godzinach
10
ja 2017-01-14 20:26
Ludzie piszą, że jest u nich lipa, firma się wali, 8 zł/ h. A to nie prawda, tzn. złe traktowanie pracowników- być może, ale wyniki finansowe mają świetne, od 4 lat z zyskami nie zeszli poniżej 5 milionów. Po prostu polityka właścicieli jest powiedziałbym kolonialna. Biały pan i banda murzynów na płacy minimalnej.
Kto chce może sprawdzić, na infoveriti kupicie ich sprawozdanie finansowe za 15 zł SMSem/ przelewem.
Na Waszym miejscu z czystym sumieniem skarzyłbym ich do inspekcji pracy, pozwy sądowe, gdzie się da. O ile warunki są tak spartańskie.
1
ja 2017-01-14 20:29
Jeszcze dodam, że ich marża na produktach wynosi AŻ 40%!!! A ich konkurencja, np. Kanlux ma 30 % i lepsze warunki socjalne. Także Pan Damian ma z czego schodzić, nie zbiednieją.
4
Nick 2017-01-15 19:28
To nie Szwajcaria to Bangladesz!!!
5
Rys 2017-01-18 14:17
Chcę tu pracować ale nie wiem jak płacą grafikom?
Koba 2017-01-19 16:39
Jeden z braci nadzoruje pracę ph w konkurencji, tylko im współczuć.
4
Janusz 2017-01-22 00:28
8zł za godzine ;)
Kozak 2017-01-24 10:40
Może jest jakaś nowa oferta dla pracownika od eksportu z językiem angielskim? Mam wiedzę, że firma jest dobra.
1
Nick 2017-01-24 17:32
Masz złą wiedzę, dobra to ta firma była ale to czas przeszły niestety.
6
York 2017-01-25 21:22
Tak dobra, że oszczędzają nawet na ogrzewaniu.
7
Nick 2017-01-26 20:02
I... kolejna wartościowa osoba odeszła z firmy.
Mowa o koordynatorze z działu zakupów.
Szkoda, świetnie się z nim pracowało. Duża wiedza, doświadczenie... ciężko będzie takiego drugiego znaleźć.
12
Nick 2017-01-26 20:20
No żal. Kurde, jak to jest że firma nie potrafi zatrzymać takiego gościa?!

Ps. dobre ciasto przyniósł na pożegnanie :D
8
WOJ 2017-01-27 17:39
Tak ciasto było dobre.
I dobrze się z nim współpracowało... taka wikipedia...
6
Gali 2017-02-08 20:24
Czy firma prowadzi może rekrutacje na przedstawiciela handlowego? Znam opinię o nich że są dobrymi pracodawcami i dlatego chce tu pracować. Proszę o o info.
Nick 2017-02-09 09:49
Masz błędne opinie.
7
pit 2017-02-13 11:44
przepraszam jestem ciekawy jak wiekrzosc ludzi bioracych udział w losowaniu kto wygrał samochód i pozostałe nagrody
2
Rebus 2017-02-14 14:54
Jako pracownik stwierdzam, że to jest świetna firma tylko nie dla wszystkich. Rekrutacja daje efekty, czasami dobrzy pracownicy próbują robić coś wbrew polityce firmy i niestety dochodzi do rozstania. Pracownik ma pracować a szefostwo ma zarządzać firmą.
Nick 2017-02-15 11:36
No właśnie. Nie dla wszystkich. Tylko dla tych co umieją sobie zrobic PR i omamić Prezesa cyferkami.
Wszystko by bylo ok jakby Szefostwo wiedziało jak zarządzać a nie wie. Otacza sie doradcami z cyklu Sowa i przyjaciele.
Do tego decyzyjnosc zerowa. A jak decyzje juz sa to nie wiadomo jakie byly ich podstawy.
4
Nick 2017-02-15 11:36
No właśnie. Nie dla wszystkich. Tylko dla tych co umieją sobie zrobic PR i omamić Prezesa cyferkami.
Wszystko by bylo ok jakby Szefostwo wiedziało jak zarządzać a nie wie. Otacza sie doradcami z cyklu Sowa i przyjaciele.
Do tego decyzyjnosc zerowa. A jak decyzje juz sa to nie wiadomo jakie byly ich podstawy.
6
WujekDobraRada 2017-02-16 13:52
Niestety powyższa wypowiedź to 100% prawdy. A Rebus Ty to akurat faktycznie mógł byś się wziąć do roboty a nie spamować to forum. Takiego chaosu organizacyjnego jak jest teraz, nie było nigdy. Mam nadzieję, że prezes obudzi się na czas i zrobi porządek z doradcami bo inaczej ta firma popłynie ale nie tam gdzie trzeba.
6
Nick 2017-02-21 20:13
Rebus poniższy wierszyk jest chyba najlepszą odpowiedzią (wiem, że już było, ale niektórym trzeba przypomnieć)

Bajka o pracowitej mrówce (autor nieznany)

Codziennie wcześnie rano, mała mrówka przybywała do pracy i natychmiast rozpoczynała wykonywanie swoich obowiązków. Produkowała dużo, a to co robiła dawało jej satysfakcję.

Szef lew był zdumiony widząc, że mrówka pracuje bez nadzoru. Pomyślał więc, że jeśli mrówka może wytwarzać tak dużo bez nadzoru, to czyż nie wytwarzałaby jeszcze więcej, gdyby miała nadzorcę?!
Zatrudnił więc karalucha, który posiadał szerokie doświadczenie jako nadzorca i znany był z pisania znakomitych raportów.
Pierwszą decyzją karalucha było wprowadzenie systemu kart zegarowych. Potrzebował także sekretarki, by pomagała mu pisać i drukować raporty oraz pająka do zarządzania archiwami i monitorowania wszystkich rozmów telefonicznych.

Lew był zachwycony raportami karalucha i poprosił go o sporządzenie dodatkowych wykresów, w celu opisania tempa produkcji i przeanalizowania trendów tak, by mógł je wykorzystać w prezentacji na zebraniach Zarządu.
Tak więc karaluch musiał kupić nowy komputer, drukarkę laserową i zatrudnić muchę do prowadzenia działu informatyki.

Mrówka, kiedyś tak produktywna i zrelaksowana, nienawidziła nadmiaru nowej papierkowej roboty i spotkań, które zabierały jej większość czasu.
Lew doszedł zatem do wniosku, że nadszedł czas mianowania osoby kierującej działem, w którym pracowała mrówka.
Stanowisko dał więc cykadzie, której pierwszą decyzją był zakup do biura nowego dywanu i ergonomicznego krzesła. Nowy kierownik cykada, również potrzebowała komputera i osobistego asystenta, którego wzięła ze sobą z poprzedniego działu po to, by pomógł jej przygotować Strategiczny Plan Optymalizacji Kontroli Pracy i Budżetu.

Dział w którym pracowała mrówka stał się smutnym miejscem, gdzie nikt się już nie śmiał, za to wszyscy byli nerwowi. W tym samym czasie cykada przekonała szefa lwa, co do absolutnej konieczności przeprowadzenia badania środowiska pracy.

Po przeglądzie kosztów funkcjonowania działu mrówki lew stwierdził, że efektywność uległa znacznemu zmniejszeniu. Zatrudnił więc sowę, prestiżowego i znanego konsultanta, by ta przeprowadziła audyt i zaproponowała rozwiązania.
Sowa spędziła w dziale trzy miesiące i przygotowała ogromny, wielotomowy raport, kończący się następującym wnioskiem: “W dziale jest przerost zatrudnienia”.

Zgadnijcie, kogo lew zwolnił jako pierwszego?
Oczywiście mrówkę, gdyż wykazywała „brak motywacji i negatywną postawę”
18
Nick 2017-02-21 20:55
Brawo. Znów 100% zgodności ze stanem faktycznym.
5
Romek 2017-02-24 08:40
Witam, mam pytanie czy firma ma aktualnie jakieś oferty pracy, nic nie mogę znaleźć a zależy mi na pracy u nich. Słyszałem, że to solidna firma!
Nick 2017-02-25 21:39
Na Twoje szczęście nie.
WujekDobraRada 2017-02-27 08:23
Romek to najpierw skocz na jakiś kurs obsługi Google, bo jak tego nie potrafisz, to raczej na zmywaku szukaj roboty. Co do firmy to jakbyś potrafił czytać ze zrozumieniem, to byś wiedział, że firma zeszła na psy. Myślę jednak, że palisz głupa bo Ci kazali to napisać.
3
Zuzanna 2017-02-27 15:02
@Romek firma Wojnarowscy Sp. z o.o. obecnie poszukuje osoby na stanowisko Pracownika recepcji. Jednak jest to praca w Katowicach. Jeśli zdecydujesz się na aplikacje, daj znać jakie wrażenia wywarł na Tobie proces rekrutacji.
Nick 2017-02-27 19:49
Już nie - już tam pracuje dziewczyna. Ciekawe jak długo?
1
Zuzanna 2017-03-01 11:17
@Nick pracujesz w firmie Wojnarowscy Sp. z o.o.? Co możesz powiedzieć o tym jak wygląda praca w firmie?
Nick 2017-03-02 08:05
No niestety jest coraz gorzej. Atmosfera jest co raz to gorsza. Dobrzy pracownicy odeszli, a pomysły na przyszłość są takie, że znów szykują się zwolnienia. Myślę, że wkrótce konsekwencją decyzji nowych doradców, będzie spadek zysku i będzie piekiełko, bo przecież to nie oni są winni a ludzie.
9
Zuzanna 2017-03-02 09:02
@Nick wspominasz o możliwych zwolnieniach, a obecnie firma prowadzi wiele nowych rekrutacji. Mógłbyś powiedzieć o tym jak wyglądają warunku zatrudnienia w firmie? Na co mogą liczyć nowi pracownicy?
Nick 2017-03-02 21:45
Lepiej napiszcie co się dzieje w firmie. Bo chyba tak, źle jeszcze nie było?
6
Zuzanna 2017-03-06 10:07
Nick 2017-03-02 21:45
Co według Ciebie wpływa na obecną sytuację w firmie?
Jan 2017-03-07 08:56
A orientuje się może ktoś w sprawie Tesli? Bo to już miesiąc po losowaniu i cisza. Jestem tym bardzo zdziwiony.
Zuzanna 2017-03-07 10:13
@WujekDobraRada mógłbyś rozwinąć swoją opinię? Bardzo chętnie usłyszymy o Twoich wrażeniach z pracy w firmie Wojnarowscy.
Maik 2017-03-10 10:15
Zastanawiam się nad złożeniem swojego CV na stanowisko projektanta oświetlenia.
Czy podpowiecie coś odnośnie pracy,rozmowy rekrutacyjnej,ewentualnej wysokości pensji ?

Z góry dzięki
Zuzanna 2017-03-10 10:30
@Maik mam nadzieję, że znajdziesz tutaj osoby, które odpowiedzą na Twoje pytania. Więcej o warunkach zatrudnienia znajdziesz też na stronie firmy: http://www.spectrumled.pl/pl/48,dolacz-do-nas.html
@Bart 2017-03-13 21:55
Witam
Chciałbym aplikować na stanowisko Elektronik - Młodszy Specjalista ds. Kontroli Jakości.
Wszyscy rozpisują się o działach handlowych - jak wygląda praca w dziale technicznym
Warto wysyłać CV
Zasmucony 2017-03-18 17:30
Niestety w tej chwili żadne stanowisko w tej firmie nie jest dobrym miejscem. Poczytaj kilka postów wyżej bajkę o mrówce. To dotyczy całej firmy.
11
Natalia 2017-03-23 10:16
Słyszałam, że to fajna firma, wiele razy nagradzana ale nie widzę żadnych nowych ofert pracy. Może ktoś ma informacje o pracy w firmie? Lubię pracować.
NieRadzę. 2017-03-23 11:44
To bardzo źle słyszałaś! Nagrody to historia, a obecnie bardzo zła atmosfera, zresztą wystarczy umieć czytać i zadać sobie odrobinę trudu i poczytać wcześniejsze posty!!!
16
Lena 2017-04-23 13:22
Co ciekawego słychać w firmie? Od dawna nikt nie dokonywał wpisu,chyba nie jest źle. Czasami bywają w firmach okresy lepsze i gorsze , najważniejsze to umiejętność wyjścia z problemów a przecież w tym wszystkim chodzi o miejsca pracy dla ludzi, to jest ważne.
Nick 2017-04-24 08:29
Nie nic się nie zmieniło. Bajka o pracowitej mrówce wciąż aktualna.
8
Zuzanna 2017-04-24 08:45
@NieRadzę. co wpływa na złą atmosferę w firmie? Jakie według Ciebie powinny zajść zmiany, tak by pracowało się lepiej?
Janusz 2017-05-14 16:46
8 zł na godzine netto, tyle proponuje pan po godzinie spędzonej w firmie w ramach rozmowy o prace i krótkiego testu podczas którego pan skrupulatnie mierzy czas wykonania zadania babskim zegarkiem.
3
Roman 2017-05-14 16:47
8 zł na godzine netto, tyle proponuje pan po godzinie spędzonej w firmie w ramach rozmowy o prace i krótkiego testu podczas którego pan skrupulatnie mierzy czas wykonania zadania babskim zegarkiem.
3
Zbigniew 2017-05-14 16:48
8 zł na godzine netto, tyle proponuje pan po godzinie spędzonej w firmie w ramach rozmowy o prace i krótkiego testu podczas którego pan skrupulatnie mierzy czas wykonania zadania babskim zegarkiem.
3
Zuzanna 2017-05-15 09:02
@Zbigniew rozumiem, że ostatnio uczestniczyłeś w procesie rekrutacyjnym do firmy. Chętnie dowiemy się więcej na ten temat. Z ilu etapów się on składał? Na co warto się przygotować? Przy aplikowaniu na jakie stanowisko można spodziewać się zbadania wiedzy za pomocą testu?
Zostaw swoją opinię o Wojnarowscy Sp. z o.o. - Toruń
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wojnarowscy Sp. z o.o.