brak logo

Can-Pack

Brzesko

Opinie o Can-Pack

bandaDeBilli 2012-10-10 22:18:39
jak się nie podoba, źle płacą itp. itd. to po co tam pracujecie?
Nie rozumiem was socjaliści, tylko oczekujecie od innych żeby wam \"dali\" a to tak nie działa.
przyjdzie_jeszcze_czas 2012-10-12 11:35:27
W tylkach sie wam przewraca, bo dostajecie kase za wszystko, a nikt wam nigdy nie zagrozil zwolnieniem i nie macie najmniejszego porownania jak to jest \"gdzie indziej\". Chyba ominal was drobny fakt, ze socjalizm w tym kraju skonczyl sie..20 lat temu!
50% tej waszej ekipy powinno sie wykopac z tego zakladu.
Zobaczymy, jak bedziecie cienko piszczec, jak zaczna zwalniac.
Jan 2012-10-12 21:49:01
Zmienił się system na kradnących i okradanych :) [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] alizm :)
u jednych premia 600 zł u innych 600 000 :) ale przecież stanowisko odpowiedzialność układ :) a wy do roboty [usunięte przez moderatora] :)
zapomniałem wspomnieć o ku..ach które się znajdują pomiędzy i nie piszę o kurach :)


Franek 2012-12-23 17:23:02
Jak możecie robić czegoć co nie lubicie i w dodatku nie mieć z tego satysfakcji......Zwolnijcie się ludzie i znajdźcie inną pracą taką jaka wam pasuje......................a przepraszam jest jeden problem, nie ma innej pracy........... szkoda więc zamiast jęczęć weźcie sie do roboty.
? 2013-01-04 19:21:48
Dzisiaj odbyło się pranie mózgu z kodeksu pracy. To teraz się zacznie straszenie pracowników.
Master 2013-01-05 10:30:24
Mam pytanie, poniewaz chce zlozyc podanie o prace w Brzesku i jakie sa szanse na przyjecie?
kumaty gosc 2013-01-06 11:23:48
bedziesz robil za minimalna krajowa,czyli 1600 zl brutto,wiec dostaniesz 1324 zl na reke.Praca na 3 zmiany,7 dni w tygodniu.Jesli brakuje ci rozumu to pojdziesz tam pracowac,a jesli masz rozum to szukaj pracy w Bochni,Niepolomicach,Tarnowie bo w Brzesku placa marnie!
master 2013-01-06 14:13:03
a w bochni lub w niepołomicach jakie sa takie wieksze firmy w ktorych mozna by sprobowac zlozyc papiery?
bono 2013-01-08 20:19:42
Dlaczego ludzie uciekają do Rexamu?
Były pracownik!!!!!!!!!! 2013-01-08 20:39:18
No doszły mnie słuchy że chłopaki wreszcie zmądrzeli i olali ten "klan-pack" czy jakoś tak........szacun dla odważnych!!!!!!. No jeśli ktoś (wiadomo o kogo chodzi) zaproponował by mi "podwyżkę" ok.70gr to bym gościa wyśmiał. Chłopaki pakujcie walizki i do Rexamu!!!!!
Naj 2013-01-09 13:32:58
Może chodzi o równy podział premii kapitalisto z bożej łaski,nie w dupach się poprzewracało tylko tobie coś mózg uciska,chyba bojaźń o strtę przywilejów.
Naj 2013-01-09 13:36:38
bandaDeBilli - 2012-10-10 22:18:39

jak się nie podoba, źle płacą itp. itd. to po co tam pracujecie?

Nie rozumiem was socjaliści, tylko oczekujecie od innych żeby wam \"dali\" a to tak nie działa.
Jacy socjaliści ,7% premii a 50% premii to socjalizm czy złodziejstwo.
1
kumatty 2013-01-10 17:25:05
Uciekają w zasadzie z dwóch powodów płaca i warunki pracy. Can Pack nie płaci szkodliwego... stawki za pracę w systemie 4 brygadowym też nie są jakieś dobre. Lepiej można zarobić gdziekolwiek indziej i w normalnym systemie. Druga strona medalu to warunki pracy.. przełożeni zapatrzeni tylko na wynik, większość z nich to gbury lub osoby które nie bardzo wiedzą co mają robić na swoim stanowisku a czym wyżej tym gorzej. Presja psychiczna też robi swoje.... Jeżeli ktoś startuje na linie to lepiej omijać, nic szczególnego.
Obserwator 2013-01-10 20:57:42
Robią problemy tym pracownikom którzy chcą wyjechać do Rexamu. Trzeba porzucić pracę, bo inaczej nie ma szans na zwolnienie za porozumieniem stron. W Can packu są warunki szkodliwe, np linie puszki napojowej gdzie występuje hałas, farby, lakiery, kwasy. A dodatek szkodliwy włożono ludziom w stawkę. I tak rozwiązano problem szkodliwego którego nie ma.
obserwator 2013-01-14 19:31:03
Podobno po kontroli Inspekcji pracy CP zapłacił wysoką karę za nadgodziny. Ludzie na produkcji w kwietniu 2012 wyrobili normę 150 h/rok. później płacono z dodatku zadaniowego Ciekawe co będzie w tym roku. Może wróci szkodliwe i rozwiążą także problem nadgodzin.
interesant 2013-01-17 19:33:44
Bez znajomości to nie ma co liczyć chyba na pracę w Can Pack w Brzesku?Chodzi mi o pracę na produkcji,wydziały puszek i wieczka.Wydział produkcji wieczek nadal daleko za wydziałami puszek?Pod każdym względem,płacowym w szczególności,stawki,premie kwartalne...Przynajmniej kilka lat temu tak było,teraz mogło się zmienić.Kto tam teraz kierownikiem?
do kolegi 2013-01-28 20:03:21
Kolego, powiem ci tak że lepiej sobie odpuścić pracę na produkcji. Nie ważne czy to jest wydział puszki czy wieczka. Płaca marna, system 4 brygadowy.. 7 dni do pracy 2 dni wolnego.
mj 2013-01-31 16:23:44
Ja pracuje przy produkcji wieczek i zarabiam od 2500-4000 miesiecznie na reke w zależności od pory roku i jestem zadowolony z tej pracy.
QQQ 2013-01-31 18:48:24
[usunięte przez moderatora] chyba jesteś mistrzem zmianowym, wtedy napewno będziesz zadowolony.
1
jo 2013-01-31 20:51:43
[usunięte przez moderatora] - dobrze napisał że pracujesz PRZY produkcji wieczek,pewnie większość czasu spędzasz na mistrzówce. Gdybyś pracował NA produkcji albo te wieczka pakował to byś zarabiał 1800zł
Rexam 2013-01-31 21:15:09
Jak chcesz się w miarę szybko zwolnić to przyjdź na fleku, uderz w dziób jakiegoś majstra albo kierownika i masz natychmiastowe rozwiązanie za porozumieniem stron. Gdy przyznasz że masz lepiej płatną pracę w Rexamie to trzy pełne miesiące albo dyscyplinarne. To podzięka canpacku za długoletnią pracę.
do mj 2013-02-07 22:00:15
Przy produkcji wieczek i 4000 netto? to ty chyba mieszkasz na zakładzie że tyle zarabiasz...
Bobek 2013-02-08 14:35:30
Dodatek szkodliwy jest co jakiś czas waloryzowany, ale jak jest włożony w stawkę to pozostaję bez zmian. Traci na tym pracownik który pracuje w warunkach szkodliwych, i państwo bo są mniejsze wpływy do budżetu. Jak nie PIP to może skarbówka tym się zajmie. Przeszło pięć lat mamy szkodliwe włożone w stawkę.
BonyM 2013-02-12 14:16:14
W jaki sposób najlepiej zapytać o pracę w CP Brzesko? Tzn. mailem (wiem że ciężko u nich z czytaniem), czy telefonicznie. Dzwoniłem do biura pracy CP w Krakowie i powiedziano mi że oferty pracy w Brzesku znajdują się na stronie internetowej, a tu od dłuższego czasu wisi jedna oferta - spec. ds. inwestycji co mnie nie interesuje. Wiem że w Brzesku co jakiś czas przyjmują do pracy na produkcji. Skąd więc dowiedzieć się kiedy jest rekrutacja. Czy Pani [usunięte przez moderatora] zajmuje się tym?
Z góry dzięki za odpowiedź.
crayo 2013-02-16 06:51:15
zapłacę 500pln za załatwienie pracy w beneficie. pisać na [usunięte przez moderatora]
WolnyRakil 2013-02-16 15:39:28
crayo - 2013-02-16 06:51:15

zapłacę 500pln za załatwienie pracy w beneficie. pisać na [usunięte przez moderatora]
Ja również, lub bezpośrednio w CP: [usunięte przez moderatora]
nie taki diabeł straszny 2013-02-20 17:05:55
Bieżące potrzeby rekrutacyjne na stanowiska robotnicze w Brzesku (Operator Maszyn, Operator Wózka, Magazynier itp) realizuje bezpośrednio Dział Kadr w Brzesku i/lub Benefit. Podania o pracę na tego typu stanowiska można składać w recepcji firmy. Kontakt z wybranymi kandydatami jest w miarę potrzeb, przy czym można się spodziewać tradycyjnie większej ilości przyjęć przed sezonem produkcyjnym.

Wszystkie pozostałe procesy rekrutacji są ogłaszane na stronie internetowej.
ja 2013-02-20 22:55:17
to teraz sezonowi są :) szlachta się okopała i potrzebuję chłopów pańszczyźnianych :) to ja wam powiem Polska jest jedna i Polacy to jedno - wam się w głowach [usunięte przez moderatora] :)
ja 2013-02-21 08:23:06
no tak nie ma elyt :) wszyscy mówią jednym głosem
jo 2013-02-22 19:51:48
Sezonowo to chyba tylko do Pol Am Packu zawsze przyjmowali?
Do Can Packu też???
ja 2013-02-23 11:36:59
widocznie Pol Am Pack - powrócił :)
i zjadł Canpack swoim mentalnym sposobem
Mike 2013-02-24 15:07:32
Nadal chyba jest ten podział na Can Pack i Pol Am Pack?Przynajmniej kiedyś tak było,mogę nie być na bieżąco.Wiadomo,że tak ogólnie to całość jest można powiedzieć Can Pack,że Pol Am Pack to też Can Pack.Pol Am Pack miał inny system zmianowy,zatrudniał sezonowo,ten cały Benefit to też chyba w Pol Am Packu był tylko.Can Pack to puszki napojowe i wieczka do tych puszek.Reszta inna to Pol Am Pack.
Ktoś wie w jakim miesiącu ten sezon się zaczynał zwykle,że przyjmowali na Pol Am Packu pracowników sezonowych i do kiedy trwał?
ffffff 2013-02-26 17:52:43
Ważne tylko zebyście nie mieli szkodliwe w stawkę włożone. Piszę do tych co chcą się przyjąć do pracy.
buka 2013-02-27 12:35:17
my chcemy wiedzieć jak się przyjąć,a kwestia szkodliwego to drugoplanowy temat!!!!!!!
do buka 2013-03-10 09:06:33
a może wypłata to też kwestia drugorzędna... najważniejsze żeby była praca.
!!! 2013-03-11 16:39:29
Ci ludzie co odeszli z firmy to powinni upomnieć się o szkodliwe. Pewnie jakby sprawę w mediach nagłośnić, są przecież takie programy jak uwaga czy interwencja.
tuli 2013-03-14 13:37:14
A co związki zawodowe na to?
operator 2013-03-16 07:11:36
Jakie związki? W Can - Packu nie ma związków i dlatego jest coraz gorzej. Nawet paczki mikołajowe dla dzieci zlikwidowali (oszczędności). O podwyżkach nie ma co marzyć (oczywiście pracownicy produkcji), a premia za ostatni kwartał 2012 - poza lutowymi nagrodami za 2012 dla mistrzów i kierownictwa (12 - 15 tysięcy na głowę), to do dzisiaj jeszcze u Prezesa na koncie procentuje. Może zlituje się przed świętami i pomyśli, że oprócz MENAGERÓW są jeszcze pracownicy, którzy na nich pracują.
wiktor 2013-03-18 09:56:56
nie taki diabeł straszny - 2013-02-20 17:05:55

Bieżące potrzeby rekrutacyjne na stanowiska robotnicze w Brzesku (Operator Maszyn, Operator Wózka, Magazynier itp) realizuje bezpośrednio Dział Kadr w Brzesku i/lub Benefit. Podania o pracę na tego typu stanowiska można składać w recepcji firmy. Kontakt z wybranymi kandydatami jest w miarę potrzeb, przy czym można się spodziewać tradycyjnie większej ilości przyjęć przed sezonem produkcyjnym.



Wszystkie pozostałe procesy rekrutacji są ogłaszane na stronie internetowej.
Zapomniałeś kolego wspomnieć, że wymienione przez ciebie stanowiska załatwia się po znajomości. Te na stronie internetowej to z reguły już obstawione (rekrutacja - tylko w celu uzupełnienia w aktach, że się odbyła), lub brak zainteresowania podczas rekrutacji wewnętrznej (niska płaca, a odpowiedzialne i stresujące stanowisko - np nerwowy kierownik)
specjalista 2013-03-23 20:10:03
Racja. Mistrzowie otrzymali na koniec lutego nagrody w wysokości 12 - 16 tysięcy (w zależności od wielkości produkcji w zeszłym roku - za I miejsce 16 tyś, a najsłabszy mistrz - 12 tyś). Oprócz tego premia kwartalna. Ale weź przyjacielu pod uwagę fakt, że jest to bardzo odpowiedzialna praca, a w dodatku trzeba mieć odpowiednie kwalifikacje na to stanowisko (wykształcenie wyższe, perfekt język obcy (a najlepiej dwa) - a to wszystko kosztuje. Dodam, że zakład nie refunduje od dawna kosztów kształcenia (jedynie wybrańcom), a nauka niestety kosztuje.
ja 2013-03-23 21:57:04
zwłaszcza najlepiej są wynagradzani Ci po Akademii Rolniczej :) w końcu wyższe mają wykształcenie. Co do nerwowego kierownika zawsze go można uspokoić pracując na budowie domu jego :) w ramach obowiązków :)
ja 2013-03-23 22:02:06
albo zlecić żonie ubezpieczenie całej firmy :) w funduszu emerytalnym :)
Pracownik 2013-03-24 12:33:24
Niech pan Specjalista głupot nie pisze, bo mało który mistrz w firmie ma wyższe wykształcenie. Nawet nie którzy kierownicy też studiów nie mają.
Mengele 2013-03-25 11:07:55
Nie orientujecie się kiedy zaczą przyjmować sezonowych pracowników? i komu dać papiery a żeby szansa z 1 na 10000 wzrosła troszke bardziej? może któryś z was by podrzucił moje jakiemuś kierownikowi?? pracowałem w Cp i biorąc wszyskie za i przeciw nie było tak źle
[usunięte przez moderatora]
prezydent 2013-03-25 18:03:12
kiedy będzie najbliższa rekrutacja na pracowników sezonowych w Can-Pack?
............... 2013-03-25 20:22:32
prezydent - 2013-03-25 18:03:12

kiedy będzie najbliższa rekrutacja na pracowników sezonowych w Can-Pack?
Pewnie w nocy o północy, albo w grudniu po południu. Tu się pisze o warunkach pracy jakie panują w zakładzie. Na temat rekrutacji to pytaj człowieku w kadrach, a nie w necie. Może jeszcze podanie niech Ci ktoś do zakładu zaniesie.
Mikserek 2013-03-25 21:18:22
Piszę do tych osób co o pracę pytają. Nikt Wam takiej informacji tutaj nie udzieli, bo od tego są kadry. Przeszkadzacie tylko tym osobom co piszą opinie na temat pracy.
jo 2013-03-27 14:26:02
Od kiedy będą przyjęcia na sezon w Can Pack???
Bodo 2013-04-02 09:43:48
jo - 2013-03-27 14:26:02

Od kiedy będą przyjęcia na sezon w Can Pack???
Myślę że już nie długo. Jak wyjadą kolejni ludzie do Rexamu, to wtedy ludzi będzie brakowało.
REXAM 2013-04-07 17:00:24
Dowiedziałem się że teraz zaczynają straszyć jak pracownik choruje-[usunięte przez moderatora]. Nie daj cię się chłopaki!
Zostaw swoją opinię o Can-Pack - Brzesko
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Can-Pack