Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Bank Pocztowy

Pracowałeś w firmie Bank Pocztowy i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ramones - 2015-03-18 22:53:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Własnie, jak się teraz pracuje w banku pocztowym, bo to w sumie nie jest stary bank, a raczej młody twór poczty polskiej. Czy w ogóle biora tutaj do pracy ludzi bez doświadczenia w bankowości i mozna nauczyć się nowych rzeczy, czy raczej trzeba juz coś umiec i posiadac np. przynajmniej dwa lata doświadczenia?
zdjecie uzytkownika
tamara90 - 2015-04-07 15:15:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
poczta poslak, a więc tym samym i Bank Pocztowy, to instytucje wielkie i stabilne na rynku, więc zależy mi żeby ich zdobyć jako swojego przyszłego pracodawcę. tylko szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak się za ten temat zabrać żeby tam u nich jakąs prace zdobyć, no i od razu dodam że nie interesuje mnie byle jaka praca w okienku
zdjecie uzytkownika
balu - 2015-04-09 10:23:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zostałam zaproszona na rozmowę rekrutacyjną... czy mogę liczyć na zaproponowanie mi kwoty netto wyższej niż 1500? Czy to marzenie ściętej głowy? Może ktoś się wypowiedzieć? Z góry dziękuję.
zdjecie uzytkownika
doswiadczony - 2015-04-09 20:17:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Podstawy niskie ale sa dodatkowe benefity jak multisport opieka medyczna i Ubezpieczenie. Pracoealem e eielu bankach alr takich niskich planów nigdzie nie bylo a wiec realne. Dają majwyzsze prowizkr za sprzedaz a to mnie najbardziej motywujr.
zdjecie uzytkownika
major - 2015-04-15 08:59:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma krzak. Zdecydowanie nie polecam.
zdjecie uzytkownika
pracownik przez małe p - 2015-04-22 05:01:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Bank zrobiony jest po to, żeby małej, politycznej grupie pracującej tu żyło się dobrze i dostatnio. Wokół nich krąży dobrze zorganizowana siatka donosicieli (nie mylić z listonoszem) i klakierów - bo dzięki temu mają pracę. Generalnie taki folwark. Pozostali są nieważni. Poza zmianami struktury zapewniającej kolejny etat dla znajomego królika, nic w tym banku sensownego się nie dzieje.
zdjecie uzytkownika
Dario - 2015-04-24 18:41:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Donosicieli to mają oni mają bardzo dobrych. Zamówię coś i przynosi dwa dni później. Ostatnie lata mają bardzo dobre dzięki właśnie zakupom przez internet.
zdjecie uzytkownika
pracownik PSF - 2015-05-02 10:50:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam! W PSF pracuję od sierpnia 2014 r. i to była chyba moja najgorsza decyzja o podjęciu pracy na tym stanowisku. Podczas rozmowy kwalifikacyjnej było mówione o współpracy z listonoszami i asystentkami na Urzędzie i o tym, że dają wolną rękę do sposobów pracy, oczywiście przy założeniu, że plany sprzedażowe będą realizowane. Pracownicy na urzędzie mają gdzieś nałożone plany sprzedażowe na produkty bankowe i ubezpieczeniowe, jeden wielki syf i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na zapleczu, siedzi się na holu UP, gdzie zimą jest niesamowicie zimno, a latem za gorąco. Zdecydowanie za małe ilości ulotek, musimy sami je drukować i wycinać i co najlepsze jeszcze je roznosić!! Brak reklam w TV, słaba oferta na tle innych banków, często negatywne decyzje kredytowe!!! Brak wiedzy teoretycznej u menadżera, żadnego wsparcia z jego strony, jakieś durne action plany, tylko masz sprzedawać i koniec! I oczywiście brak papieru, długopisów, telefon służbowy otrzymany po 4 miesiącach pracy, gdzie oczywiście wcześniej telefony do klienta trzeba było wykonywać. PSFy to wielka porażnka, zdecydowanie NIKOMU NIE POLECAM TEJ PRACY. Pracowałam wcześniej w innej instytucji finansowej, gdzie na ten czas myślałam, że jest ciężko, to tutaj jest o wiele gorzej!! Szukam nowej pracy, prowizje są śmieszne, program motywacyjny jest ciągle zmieniany, oczywiście na niekorzyść doradców. ODRADZAM pracę tam, nie pakujcie się w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
lorry - 2015-05-26 02:38:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, bank pocztowy teraz poszukuje osób na kilka stanowisk, mnie zainteresował tak zwany opiekun klienta. Możecie napisac, na co właściwie można liczyc, bo niestety, ale w ogłoszeniu nie napisali zbyt wiele na ten temat. Chodzi mi o standardowy opis warunków, jaka umowa, atmosfera i jak tez z wysokością pensji.
zdjecie uzytkownika
Ja pracownik - 2015-05-31 17:22:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Liczyć mozesz na najniższą krajową i ciągły nacisk na sprzedaz, nawet jak zrobisz plan, bo dyrektor chce zabłysnąć jakim jest zajebistym menedżerem plus do tego przepieprzanie sie eksperta ktory wyzej sra niz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ma
zdjecie uzytkownika
tom - 2015-06-12 11:57:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja jestem bardzo zadowolony z pracy w Banku Pocztowym.
zdjecie uzytkownika
seba - 2015-06-12 12:20:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dwa lata przepracowane w Banku Pocztowym w jednym z oddziałów pozwalają stwierdzić, że jest to bardzo stabilna firma, co w dzisiejszych nie łatwych czasach jest jednym z najważniejszych parametrów w podjęciu pracy.
zdjecie uzytkownika
jaa - 2015-06-14 00:33:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak czytam i czytam te opinie... ja pracuje w Banku Pocztowym juz ponad 3 lata. W mikroodziale, czyli w wyznaczonym miejscu na poczcie. z boku to wygląda słabo, wiem, bo często ktoś mi mówi, pyta, że " siedzi Pani nie w okienku tylko z laptopem na wejściu na poczte , słaba robota co?"albo klienci poczty: "a dla Pani to miejsca zabrakło w okienkach że tak na boku?" no ok. z tym się zgadzam, ale poza tym z resztą nie. Praca jest ok, jak najbardziej ok. jak ktoś pracował w innych bankach przed czy po to powinien mieć porównanie i dziwie się że narzeka. w mikrooddziale pracujesz sama na siebie. nie ma z Tobą szefa który sterczy Ci nad głową cały dzień i musisz udawać że coś robisz. robisz to co uważasz. zasad jest jedna: masz mieć wyniki. Dla " góry" liczą się tylko cyfry. jak masz zrealizowany plan to dyrektora nie obchodzi co robisz. dyrektor sam mi kiedyś powiedział" jak będziesz miała plan to dla mnie możesz się w godzinach pracy nawet opalać , nie intereseje mnie co robisz" no i taka prawda. w każdej pracy w banku jest ciśnienie na plan i koniec. bo tak jest wszędzie i tu też i dlatego nie wiem skąd te złe komentzarze.i tu jest to samo. a roznica polega na tym ze sama siebie pilnuje i jezeli jest nacisk badz jakis mobing to tylko meilowo a nie osobiscie na codzien bo dzrektora z Toba na codzien nie ma. a skoro tylko meil to co, czytam, usuwam i dalej robie swoje
zdjecie uzytkownika
Zadowolony - 2015-06-20 15:58:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [tom - 2015-06-12 11:57:36]:
To powiedziałam ja : Sz. M. - zawód Prezes
zdjecie uzytkownika
b unia - 2015-06-25 14:46:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja jakoś nie mogę zrozumieć narzekania z waszej strony, firma jak firma, w każdej trzeba się starać. może to nie jest jakiś wielki bank ale na pewno gwarantuje dobre zarobki i stabilną pracę. a tak przy okazji to rozwijają sioę bo w całej Polsce szukają teraz opiekunów i doradców klienta. nie wiem jak wy ale ja spróbuję i narzekać nie będę
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-06-29 03:04:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [seba - 2014-12-08 15:24:21]:
No asystentki prezesów opłacane są wyśmienicie.
zdjecie uzytkownika
Aa - 2015-07-24 17:43:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy BP zwalnia pracowników bez podania przyczyny? Bez wyjaśnień?
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-07-28 07:11:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Złośliwe kadrówki, wprowadzające niemiłą atmosferę w banku.
zdjecie uzytkownika
rezon - 2015-07-29 21:02:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2015-07-28 07:11:49]:
nie wiem czemu nie potraficie przeżyć tego że komuś może być pocztowym dobrze. Widocznie w przeciwieństwie do większości z Was którzy się tutaj wypowiadacie to pozostali starają się , aby uzyskiwać te dobrą pensje... też spróbujcie tak do tego podejść. Jest szansa bo pocztowy ma co jakiś czas nowe oferty
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-07 23:04:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Skończyłam w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl kierunek Opiekun Medyczny, trwał tylko 1 rok, byłam bardzo zadowolona z zajęć, świetni nauczyciele, praktycy, ciekawe zajęcia. Po tym jak zdałam egzamin szkoła zaproponowała mi pracę w zawodzie w Niemczech. Jestem bardzo zadowolona z wyboru!!!
zdjecie uzytkownika
stryk - 2015-08-07 23:05:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fakt. Zarządzanie zasobami ludzkimi to najsłabszy punkt tego banku.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-08-17 22:02:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [seba - 2015-06-12 12:20:44]:
Ta firma to dno - zarobki katastrofa; warunki pracy beznadziejne (brud, smród i ubóstwo) - nie działa to dobrze ani na pracownika ani na klienta...No i oczywiście trzeba uważać (jak zresztą wszędzie) na (usunięte przez administratora)..Oczywiście obiecują CUDA na kiju nowemu pracownikowi....TRZYMAJCIE SIĘ Z DALEKA OD TEGO "BANKU", zwłaszcza z daleka od rejonu mazowieckiego...
zdjecie uzytkownika
Miodek - 2015-08-19 18:18:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rezon - 2015-07-29 21:02:22]:
"te dobrą pensje" ???? - a co to za stylistyka? Kali jeść, kali zrobić, Kali sprzedać "nowe oferty" ????
zdjecie uzytkownika
pracownik na wykonczeniu - 2015-08-24 19:25:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam pracy w Pocztowym,dyrektorzy i kadra, oprócz jednej czy dwóch trenerów, niekompetętna zupełnie. W załozeniu dyrektorzy maja pomagać w realizacji planu natomiast w praktyce jest to banda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] stosujących mobbing i nie wiedzących kompletnie nic. Szkolenia budujace pozytywną opinie banku odbywają się co jakiś czas, rotacja ogromna i nikt sie tym nie przejmuje.Odgórne przyzwolenie na rolowanie kredytów przy czym doradca bierze wszystko na siebie, masz zrealizować plan nie ważne jakim kosztem, jak nie zostajesz dłuzej to usłyszysz, ze jesteś niezaangażowana, pomoc ze strony dyrektora wygląda tak ze przez cały dzień piszesz i tłumaczysz sie co robiłaś, układasz plan dnia potem plan tygodnia itp.Sprzet co najmniej awaryjny, laptopy stare wieszaja sie ciągle, systemy to jakas porażka, centrala gubi dokumenty, po prostu paranoja. Dyrektorami sa jacys troglodyci, atmosfera okropna, zawisc i zazdrosc, zero pomocy, jezeli ktos nie musi to nie polecam, szkoda nerwów
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Standardowo, pytania otwarte, dotyczące przebiegu kariery zawodowej, motywacja do pracy, jak postrzegam bank, co bank wyróżnia. Generalnie dyr sam więcej mówi niż czeka na wypowiedź kandydata. Motywacja - rozpisuje jakie można zdobyć zarobki, Podpowiada i czeka na to gdzie potencjalny pracownik będzie szukał klientów. Nacisk na tzw ZOR czyli państwowe i duże firmy w których będzie można sprzedać kredyty, karty kredytowe i założyć konta ROR i oszczędnościowe. Bardzo ważne aby wpasować się w model połowa czasu pracy w oddziale połowa w terenie. Po odbytej rozmowie dyr informuje że jeśli zaakceptuje informuje że chce otrzymać namiary. Po otrzymaniu telefonuje i ustala opinię, pomocne oczywiście na piśmie będą referencje od poprzedniego pracodawcy, kolejnym etapem jest telefon z centrali i pytania dotyczące osoby i motywacji do pracy. Moje odczucia były kiepskie po tym telefonie ponieważ odniosłem wrażenie jakby kobieta z którą rozmawiałem dzwoniła do mnie w tajemnicy z ciekawych pytań zadała czy kandydat uczestniczy jeszcze w innej rekrutacji... Po tej rozmowie dzwoni dyr i informuje czy zatrudnia czy nie. Następnie po pozytywnym zaopiniowaniu proponuje pracę o 2,5 tygodniowy wyjazd do Łodzi na szkolenie i hotel Ibis (w którym za dodatkową opłatą można zaparkować swój samochód). Szkolenie 1-szy tydzień ogólne zagadnienia szkolenie miękkie (budowanie pozytywnego wizerunku banku), 2-gi tydzień to szkolenie z systemów i zdobycie certyfikatu uprawniającego do obsługi i sprzedaży) kolejne 2 dni to scenki sprzedażowe i powrót do swojego oddziału. W oddziale jest osoba która wprowadza do pracy szkoli itd. Pensja to 1m-c 1800 zł netto, kolejny to 1550zł netto 3-ci podstawa czyli 1100zł netto + prowizja, Od czwartego miesiąca to już normalna praca. Plany sprzedażowe 1 m-c 3 konta 1 karta kredytowa, 3500 kredytu gotówkowego, 2 m-c 5 kont ROR ok 5000zł kredytu i 1 karta kredytowa, 3 m-c 7 kont ror 5000 - 7000 zł kredytu 1 karta kredytowa, od czwartego 12 kont, 70 000 kredytu gotówkowego, 1-2 karty kredytowe i wciąż mało i mało od regionalnego. Jak się wykona swój plan to są naciski żeby pracować dla grupy i ciągły mobbing.
Pytania: Pytania: co motywuje do pracy, jak pracownik będzie poszukiwał potencjalnych klientów, jakie zarobki są satysfakcjonujące, czy łatwo nawiązuje kontakt z klientem, czy swobodnie prowadzi rozmowę sprzedażową. Ogólnie standardowe pytania rozmowa zajęła mi ok
45-50 minut.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-29 00:13:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Poszłam troszkę dalej i najpierw skończyłam asystentkę stomatologiczną a teraz jestem na etapie Higienistki stomatologicznej. Szkoła umożliwiła mi dalsze podnoszenie kwalifikacji. Aktualnie pracuje w zawodzie asystentki stomatologicznej – zarabiam nieźle, ale po ukończeniu kierunku moje zarobki powinny wzrosnąć do ok 3.000 zł – jak dla mnie warto. Poza tym fajne promocje, sale wykładowe, i bardzo pomocni nauczyciele. Dodatkowe szkolenia w ramach zajęć bardzo przydatne w obecnej pracy. Polecam warto się zapisać , zdać egzamin i mieć pewną pracę www.szkoly.gowork.pl
zdjecie uzytkownika
mirek - 2015-08-29 00:14:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyli generalnie jest ciężko jak to na poczcie zwykle bywa. Wydaj mi sie, że można u nich dobrze zarobić , ale na innym stanowisku, a konkretnie jako opiekun klienta. Patrząc na ich oferte wydaje mi się być atrakcyjna, ale chyba nie ma się od razu umowy o prace, nie było takiej informacji podanej niestety w ofercie.
zdjecie uzytkownika
Niezadowolony Klient Banku Pocztowego - 2015-09-01 12:47:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bank dużo obiecuje a mało daje!!!
Mam u nich konto i korzystam z usług Poczty Polskiej co przekłada się na 10% premię naliczaną i zwracaną co miesiąc od kwot wydanych na paczki i listy. Cóż z tego skoro Bank i Pocztą nie potrafią systematycznie i terminowo przekazywać sobie informacji o moich zakupach i w konsekwencji premia naliczana jest mi od czasu do czasu.
Reklamacje nie dają nic bo Bank twierdzi, że wina po stronie Poczty a Poczta, że po stronie Banku.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bank Pocztowy

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Bank Pocztowy?
Zadaj pytanie
alert