Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Bank Pocztowy

Pracowałeś w firmie Bank Pocztowy i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
M - 2014-01-29 19:49:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2010-07-15 12:50:16]:
Ciebie tez pewnie zwolnili i sie nie dziwie, skoro piszesz z takimi bledami
zdjecie uzytkownika
sdf - 2014-01-31 13:00:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [Magnat - 2012-09-06 15:25:08]:
124 tys. zł kredytu 200 zł brutto premii. dla wtejemniczonych w nowy system prowizyjny
zdjecie uzytkownika
kapucynka - 2014-02-11 15:31:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jeszcze pracownik - 2014-01-06 23:13:12]:
...jak już zdobyłaś doświadczenie w branży - to najwyższy czas poszukać pracy w innej instytucji finansowej, standardem jest płaca podstawowa na stanowisku kierowniczym ok 2000zł netto plus premia a w BP sama doskonale wiesz ile płacą... życzę powodzenia, napisz ładną cv i list motywacyjny a szybciej czy później ktoś na pewno się odezwie, jak już poniżej poczytałem o nowym systemie prowizyjnym to doszedłem do wniosku że BP bierze wzór z najgorszych firm finansowych... i gdzie te zapewnienia najlepszy i jedyny polski bank w polsce i wciąż zatrudniający...hehe śmiać mi się chce z PR banku - o wynagrodzeniu już nawet nie wspominam
zdjecie uzytkownika
sadfsdfsdf - 2014-03-26 15:49:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gaduła Kapucynka z promocji - 2013-11-27 07:49:45]:
hehehehh. Ty na pewno byles pracownikiem;) 100% prawdy

czytanie ogłoszeń o pracę- dobre heheh. wszyscy już tak robią;)
zdjecie uzytkownika
aga - 2014-04-03 21:52:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam ja właśnie zostałam zaproszona na rozmowę i powiem szczerze po przeczytaniu wszystkich opinii nie wiem jeszcze czy się zdecyduję pójść
zdjecie uzytkownika
sdsf - 2014-04-18 14:36:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aga - 2014-04-03 21:52:47]:
przeciez w kazdym innym banku bedzie tak samo. to jest sprzedaz! albo sobie radzisz albo do widzenia. inna rzecz, ze część managmentu jest po prostu niskiej klasy
zdjecie uzytkownika
kebab - 2014-04-26 23:37:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no niestety, są lepsze banki na rynku. Ale jak nadajesz się do pracy w bankowości to poradzisz sobie w każdym z nich
zdjecie uzytkownika
adik - 2014-05-28 00:29:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja mam nietypowe pytanie, bo wiem, że pracownicy na poczcie maja pełen socjal, a jak jest w banku pocztowym?
zdjecie uzytkownika
dsf - 2014-05-28 11:15:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Magnat - 2012-09-06 15:25:08]:
takie bzdury to opowiadaj na szkoleniach wstępnych!. systemu motywacyjnego nie rozumieją nawet zwierzchnicy!. przy 100% planu niejednokrotnie premia netto wynosi 200-300 zł do podstawy na poziomie minimum ustawowego to dosłownie szał!
zdjecie uzytkownika
ania - 2014-05-28 15:20:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to ile mozna wyciagnac jak juz ma sie pewne doswiadczenie i sie nie obija? 2500 wyjdzie? I jak atmosfera w pracy, warunki rozwojowe? podpowiedzcie cos :)
zdjecie uzytkownika
o.n.a - 2014-05-29 08:33:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ania - 2014-05-28 15:20:53]:
za najniższą krajową i premii jak wyżej za wykonany plan czyli maź 200 zł masz być opiekunem klienta czyli obsługa klienta, masz być sprzedawcą, telemarketerem, ulotkarzem, raporterem (czyli masz każdego dnia składać raport i raporty raportów co robiłaś przez cały dzień łącznie z ilością i nazwiskami osób do których dzwoniłaś a także z ilością zakładów i ilością ulotek jakie rozniosłaś) to chyba tyle
zdjecie uzytkownika
dj600 - 2014-05-29 12:10:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ostatnio w necie wyczaiłem dużo ofert Banku pocztowego. Macie jakieś ciekawe spostrzeżenia na temat pracy tam? Czego można sie spodziewać..
zdjecie uzytkownika
Gość - 2014-05-29 15:32:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)

Miałam okazję pracować w Banku Pocztowym i nie polecam tej pracy nikomu. Płaca to najniższa krajowa. Jesteś opiekunem klienta, a robisz na tym stanowisku wszystko od sprzedawcy do roznoszenia ulotek. Raporty pisze się każdego dnia co robiłaś/eś. Ile tel. wykonałaś/eś, gdzie byłaś/eś z ulotkami.

Atmosfera nie za ciekawa, straszne naciski na wykonanie planu.

Nie polecam
zdjecie uzytkownika
Maciej - 2014-06-03 13:41:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca w Banku Pocztowym to wyzwanie, jeżeli ogarniesz pośredników i będziesz balansować na granicy oraz rolować kredyty w nieskończoność to będzie dobrze finansowo. Nadzór przez przełożonych koncentruje się głównie na sprzedaży, nie znają systemów (za wyjątkiem kilku Dyrektorów). Jeżeli ktoś chce pracować w Centrali tego Banku to też jest jazda, 75% udziałów ma Poczta Polska gdzie w zarządzie są w większości ludzie, którzy wcześniej pracowali w BRE (mniej więcej w tym samym czasie), w zarządzie Pocztowego układ jest podobny, jedyna osoba z wykształceniem kierunkowym jest rekomendowana prawdopodobnie z PKO BP, zastępca Prezesa Banku jest z wykształcenia etnologiem, a jego sukces to wybudowanie ok 200 Mikrooddziałów. Odpowiedzcie sobie czy w takiej instytucji warto pracować i gdzie "dojdziecie".
zdjecie uzytkownika
Florenc - 2014-06-25 23:13:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
za miesiąc mijają 2 lata jak pracuję w Banku Pocztowym ...i nie zamierzam przedlużac umowy .....do 12-2013 a nawet mogę powiedzieć ze 03-2014 pracowało sie super mozna bylo swietnie zarobic nie bylo mobingu, działał internet. wszystko zalezy w kogo ma sie nad soba.byla rewelacja zarobki rzedu 4 5 6 a nawet 7 czy 8 tys netto i....... działający internet plany robione w kwotach 300 400 500 czy 600 tys na 1 mikroodział . Od marca totalna porazka zmiany ograniczenia w przyznawalnosci zmiana dyrektora i codziene raporty tabelki nikt nie psrzedaje tylko wysyla raporty tabelki bo nie ma na to czasu bo internet nie dziala ..... przelew robisz 20 min klienci sie burza afery na poczcie wstyd bo nie ma internetu wieczne awarie systemów. jeszcze pół roku temu z czystym sumieniem byl polecil teraz odradzam omiajc serokim łukiem bo nie da sie normalnie pracowc ....jesli chodzi o prowizje owsze jest plan wazony i mozesz spredac 200 tys kredytu i jak nie zrobiles min 10 kont to nie dziwie sie ze wypakacili ci 30 % bo konta to warunek wyplaty premii w 100% to tye
zdjecie uzytkownika
Maciej - 2014-07-09 14:02:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Gaduła Kapucynka z promocji - 2013-11-27 07:49:45]:
Jeżeli byłaś świadkiem podrobienia podpisu klienta to dlaczego nie zgłosiłaś sprawy do DBB lub do prokuratury o podejrzeniu popełnienia przestępstwa? Po drugie zakładanie kont rodzinie (ojciec, matka, brat, siostra, żona)przez pracownika to też jest niezgodne z prawem.
zdjecie uzytkownika
pracownikb - 2014-08-08 15:59:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W pocztowym oferują najniższą krajową do tego za wykonanie 50% procent planu można liczyć na prę złotych premii.
zdjecie uzytkownika
Gaduła Kapucynka z promocji - 2014-09-03 20:03:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie ponownie, nie wiem czy wiecie ale karty do RORu w BP nie obsługują sprzedaży i transakcji w sieci... gdyby nie karta kredytowa z Banku Zachodniego to nie mógłbym dokonać transakcji. Poza tym Bank Pocztowy nie ma podpisanych umów na transakcje w chmurze na wielu ważnych portalach o czym boleśnie dziś się dowiedziałem, cóż BP potrafi zaskakiwać szkoda tylko że tylko negatywnie.
zdjecie uzytkownika
Gośka - 2014-09-12 12:00:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Maciej - 2014-07-09 14:02:08]:
praca w tym banku to jedna wielka masakra. Dyrektor bez studiow, kaze zakladalac produkty rodzinie, znajomym. Mobbing jak nigdzie indziej. Internet co chwile sie zawiesza, a za zrobienie planu marne grosze. Podrabianie podpisow klientow, wciskanie konto starszym osobom. Tak mnie na nigdzie. Mam nadzieje, ze sie za nich wezmą!!!
zdjecie uzytkownika
tom - 2014-10-13 21:47:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
w niektorych bankach jest zabronione zakladanie kont rodzinie. Bo prowadzi to do roznych dziwnych sytuacji ze strony kasjerów czy doradcow finansowych. Uwierzcie mi, ze Polak potrafi i nie jedno zrobil niemozliwego ;) No ale co Bank to inny zwyczaj, cyfra musi sie zgadzac na koniec miesiaca, pozniej bedziem sie martwic..ehh
zdjecie uzytkownika
ola - 2014-10-19 22:41:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gość - 2014-05-29 15:32:09]:
czy ktoś pracował w mikrooddziale w żaganiu? jaka to praca naprawde tak zle?
zdjecie uzytkownika
też gość - 2014-10-21 16:19:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ola - 2014-10-19 22:41:41]:
taaaaaaaaaa, "świetny bank" !!! tyle że po ostatnim zamknięciu mikrooddziału a trwa to jak dobrze pamiętam ze 2 lub 3 tygodnie nikogo jeszcze nie ma... czy dyrekcji nie zależy na sprzedaży i rozwoju tej fajnej instytucji
zdjecie uzytkownika
rezon - 2014-11-02 16:51:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [też gość - 2014-10-21 16:19:03]:
ja osobiście trafiłem już na wiele banków które wydają mi się lepsze od Pocztowego. W sumie nie znam zbyt wielu osób , które akurat na ten bank się zdecydowały, ponieważ jego dostępność nie jest zbyt duża. No chyba , że mówimy o konkretnych mniejszych miastach , bo może tam są w stanie się lepiej rozwinąć
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Standardowo, pytania otwarte, dotyczące przebiegu kariery zawodowej, motywacja do pracy, jak postrzegam bank, co bank wyróżnia. Generalnie dyr sam więcej mówi niż czeka na wypowiedź kandydata. Motywacja - rozpisuje jakie można zdobyć zarobki, Podpowiada i czeka na to gdzie potencjalny pracownik będzie szukał klientów. Nacisk na tzw ZOR czyli państwowe i duże firmy w których będzie można sprzedać kredyty, karty kredytowe i założyć konta ROR i oszczędnościowe. Bardzo ważne aby wpasować się w model połowa czasu pracy w oddziale połowa w terenie. Po odbytej rozmowie dyr informuje że jeśli zaakceptuje informuje że chce otrzymać namiary. Po otrzymaniu telefonuje i ustala opinię, pomocne oczywiście na piśmie będą referencje od poprzedniego pracodawcy, kolejnym etapem jest telefon z centrali i pytania dotyczące osoby i motywacji do pracy. Moje odczucia były kiepskie po tym telefonie ponieważ odniosłem wrażenie jakby kobieta z którą rozmawiałem dzwoniła do mnie w tajemnicy z ciekawych pytań zadała czy kandydat uczestniczy jeszcze w innej rekrutacji... Po tej rozmowie dzwoni dyr i informuje czy zatrudnia czy nie. Następnie po pozytywnym zaopiniowaniu proponuje pracę o 2,5 tygodniowy wyjazd do Łodzi na szkolenie i hotel Ibis (w którym za dodatkową opłatą można zaparkować swój samochód). Szkolenie 1-szy tydzień ogólne zagadnienia szkolenie miękkie (budowanie pozytywnego wizerunku banku), 2-gi tydzień to szkolenie z systemów i zdobycie certyfikatu uprawniającego do obsługi i sprzedaży) kolejne 2 dni to scenki sprzedażowe i powrót do swojego oddziału. W oddziale jest osoba która wprowadza do pracy szkoli itd. Pensja to 1m-c 1800 zł netto, kolejny to 1550zł netto 3-ci podstawa czyli 1100zł netto + prowizja, Od czwartego miesiąca to już normalna praca. Plany sprzedażowe 1 m-c 3 konta 1 karta kredytowa, 3500 kredytu gotówkowego, 2 m-c 5 kont ROR ok 5000zł kredytu i 1 karta kredytowa, 3 m-c 7 kont ror 5000 - 7000 zł kredytu 1 karta kredytowa, od czwartego 12 kont, 70 000 kredytu gotówkowego, 1-2 karty kredytowe i wciąż mało i mało od regionalnego. Jak się wykona swój plan to są naciski żeby pracować dla grupy i ciągły mobbing.
Pytania: Pytania: co motywuje do pracy, jak pracownik będzie poszukiwał potencjalnych klientów, jakie zarobki są satysfakcjonujące, czy łatwo nawiązuje kontakt z klientem, czy swobodnie prowadzi rozmowę sprzedażową. Ogólnie standardowe pytania rozmowa zajęła mi ok
45-50 minut.
zdjecie uzytkownika
seba - 2014-11-21 15:36:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bankowcy , finansiści jest ciężko , bankowość ta prawdziwa zanika ale BP to skandal , brak kultury firmy i najniższa krajowa plus żadne premie za agresywną sprzedaż , Kochani nie dajcie się ! pozdrawiam , Seba 20 lat stażu w bankowości
zdjecie uzytkownika
major - 2014-11-24 10:57:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma krzak. Zdecydowanie nie polecam.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bank Pocztowy
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Bank Pocztowy?
Zadaj pytanie
x