Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Bank Pocztowy

Pracowałeś w firmie Bank Pocztowy i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pracownikb - 2014-08-08 15:59:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W pocztowym oferują najniższą krajową do tego za wykonanie 50% procent planu można liczyć na prę złotych premii.
zdjecie uzytkownika
Gaduła Kapucynka z promocji - 2014-09-03 20:03:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie ponownie, nie wiem czy wiecie ale karty do RORu w BP nie obsługują sprzedaży i transakcji w sieci... gdyby nie karta kredytowa z Banku Zachodniego to nie mógłbym dokonać transakcji. Poza tym Bank Pocztowy nie ma podpisanych umów na transakcje w chmurze na wielu ważnych portalach o czym boleśnie dziś się dowiedziałem, cóż BP potrafi zaskakiwać szkoda tylko że tylko negatywnie.
zdjecie uzytkownika
Gośka - 2014-09-12 12:00:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Maciej - 2014-07-09 14:02:08]:
praca w tym banku to jedna wielka masakra. Dyrektor bez studiow, kaze zakladalac produkty rodzinie, znajomym. Mobbing jak nigdzie indziej. Internet co chwile sie zawiesza, a za zrobienie planu marne grosze. Podrabianie podpisow klientow, wciskanie konto starszym osobom. Tak mnie na nigdzie. Mam nadzieje, ze sie za nich wezmą!!!
zdjecie uzytkownika
tom - 2014-10-13 21:47:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
w niektorych bankach jest zabronione zakladanie kont rodzinie. Bo prowadzi to do roznych dziwnych sytuacji ze strony kasjerów czy doradcow finansowych. Uwierzcie mi, ze Polak potrafi i nie jedno zrobil niemozliwego ;) No ale co Bank to inny zwyczaj, cyfra musi sie zgadzac na koniec miesiaca, pozniej bedziem sie martwic..ehh
zdjecie uzytkownika
ola - 2014-10-19 22:41:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gość - 2014-05-29 15:32:09]:
czy ktoś pracował w mikrooddziale w żaganiu? jaka to praca naprawde tak zle?
zdjecie uzytkownika
też gość - 2014-10-21 16:19:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ola - 2014-10-19 22:41:41]:
taaaaaaaaaa, "świetny bank" !!! tyle że po ostatnim zamknięciu mikrooddziału a trwa to jak dobrze pamiętam ze 2 lub 3 tygodnie nikogo jeszcze nie ma... czy dyrekcji nie zależy na sprzedaży i rozwoju tej fajnej instytucji
zdjecie uzytkownika
rezon - 2014-11-02 16:51:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [też gość - 2014-10-21 16:19:03]:
ja osobiście trafiłem już na wiele banków które wydają mi się lepsze od Pocztowego. W sumie nie znam zbyt wielu osób , które akurat na ten bank się zdecydowały, ponieważ jego dostępność nie jest zbyt duża. No chyba , że mówimy o konkretnych mniejszych miastach , bo może tam są w stanie się lepiej rozwinąć
zdjecie uzytkownika
seba - 2014-11-21 15:36:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bankowcy , finansiści jest ciężko , bankowość ta prawdziwa zanika ale BP to skandal , brak kultury firmy i najniższa krajowa plus żadne premie za agresywną sprzedaż , Kochani nie dajcie się ! pozdrawiam , Seba 20 lat stażu w bankowości
zdjecie uzytkownika
seba - 2014-12-01 10:57:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zobaczcie, rynek bankowy zaczyna nową karuzelę - BPH na sprzedaż, Meritum na sprzedaż, SKOK-i brak płynności, GETIN - wtopa na Ukrainie i ??? , jeśli znamy się na pracy to możemy normalnie żyć przy Pośrednictwach Kredytowych, Doradztwie finansowym a nie tyrać na naszych Przełożonych, często z układów i przestraszonych stanowiskiem, za dwa lata wiele zmieni się na mapie polskiej bankowości, co sądzicie nt? pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
igor - 2014-12-05 15:27:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To racja, branża bankowa nie jest prosta i obecnie chyba nie najlepiej jej sie wiedzie. Jednakże Bank Pocztowy to chyba stabilna firma, może warto się nimi zainteresować? Dziwi mnie wypowiedź seby, bo z 20 letnim stazem w bankowości chyba nie powinien pracować na niskim szczeblu i to jeszcze tutaj, chyba coś jest nie tak.
zdjecie uzytkownika
seba - 2014-12-08 15:24:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Igor, nie nie jest tak żle hm , ja po 20 latach w bankowości związałem się z pośrenictwem, doradztwem finansowym oraz księgowością , pisałem o moich kolegach którzy mając renomę w bankowości otrzymali od B Pocztowego oferty pracy na najniższą krajową plus premie które są jałmużną za ciężką pracę , sama stabilność a moze jej brak daje takie odczucia, jak wiemy B Pocztowy zostanie sfuzjowany , nie prowadzi np samodzielnej obsługi operacyjnej bez poczty a do polączeń zagranicznych , walut także nie ma dostępu. Aż wstyd iż Bank z kapiatałem polskim tak nisko opłaca swoich pracowników. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
seba - 2014-12-08 15:43:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W uzupełnieniu, dla mnie stabilność firmy oznacza także odpowiednie wynagradzanie a przez to szacunek dla pracowników, branża kuleje tj przechodzi okres fuzji itp natomiast pewnych zasad wzajemnego szacunku Pracodawca - Pracownik nie można traktować po macoszemu. Ok stawiajmy plany, zadania Pracownikom ale nie za głodowe pensje bo przecież to Pracownicy tworzą wizerunek Firm i kształtują dobre o nich zdanie i opinię w otoczeniu. Życzę dużo dobrego !
zdjecie uzytkownika
ewelina - 2014-12-21 11:59:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Małe sprostowanie zarobki to od początku 1680 zł brutto czyli netto 1237 zł i nie ma nic więcej a premia nie jest realna do zrobienia !
zdjecie uzytkownika
Koko - 2015-02-02 09:45:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiem krótko. Lepiej trzymajcie się z daleka od tego tworu. Również wystrzegajcie się POCZTOWYCH STREF FINANSOWYCH PSF. Żadnego szacunku do pracownika. Najlepiej żeby człowiek był ULOTKARZEM, Doradcą, Telemarketerem. Ciągłe wysyłanie smsów z prognozą sprzedaży. Praca byłaby może i do zniesienia ale za godziwe wynagrodzenie. Za 1400 netto podstawy. Potrafią obciąć prowizję za kredyty do 0,3%!!!! tak właśnie prowizja za kredyt 0,3%. Nie da się zarobić godziwych pieniędzy nawet osoby najlepsze w regionie nie zarabiają kokosów. W innych poczciwych firmach zarobiłyby 5 razy tyle. Poziom wiedzy produktowej jak i wiedzy na temat zarządzania kadry menedżerskiej jest na żenującym poziomie. Nie polecam nawet na chwilę
zdjecie uzytkownika
beta - 2015-02-02 22:17:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Koko - 2015-02-02 09:45:09]:
to prawda ta firma to dno!
zdjecie uzytkownika
pocztowiec - 2015-02-10 20:23:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jezeli ktokolwiek i kiedykolwiek, dostanie ofertę pracy z tego "banku", niech się nawet nie zastanawia i nie podejmuje pracy wnim. Ten "bank" to dno, płaca najniższa krajowa, plany z kosmosu(chodzi mi o mikro oddziały, gdzie większość ludzi ma konta tylko po to żeby robić za darmo opłaty i tak też traktują ten bank), pracowałam tam 4 miesiace i takiej ilości złych klientów to ja nie widziałam, naciąganie, kłamanie i oszukiwanie, połączone z mobbingiem nic wiecej.
zdjecie uzytkownika
klient - 2015-02-20 23:48:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
najsłabsze lokaty w 2015 roku w banku pocztowym
ogolna praca banku ok
zdjecie uzytkownika
kampi - 2015-03-03 01:40:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem, czy wierzyć komuś o nicku klient, że praca w banku pocztowy jest ok, w ogóle pracowałeś tutaj? Wątpię też, żeby ludzie zakładali tutaj konta, by nie płacić za przelewy na poczcie, przecież na rynku jest pełno kont z darmowym prowadzeniem konta i darmowymi przelewami online. Prawda w ogóle to o tej minimalnej krajowej, przecież każda konkurencja płaci lepiej...
zdjecie uzytkownika
ramones - 2015-03-18 22:53:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Własnie, jak się teraz pracuje w banku pocztowym, bo to w sumie nie jest stary bank, a raczej młody twór poczty polskiej. Czy w ogóle biora tutaj do pracy ludzi bez doświadczenia w bankowości i mozna nauczyć się nowych rzeczy, czy raczej trzeba juz coś umiec i posiadac np. przynajmniej dwa lata doświadczenia?
zdjecie uzytkownika
tamara90 - 2015-04-07 15:15:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
poczta poslak, a więc tym samym i Bank Pocztowy, to instytucje wielkie i stabilne na rynku, więc zależy mi żeby ich zdobyć jako swojego przyszłego pracodawcę. tylko szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak się za ten temat zabrać żeby tam u nich jakąs prace zdobyć, no i od razu dodam że nie interesuje mnie byle jaka praca w okienku
zdjecie uzytkownika
balu - 2015-04-09 10:23:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zostałam zaproszona na rozmowę rekrutacyjną... czy mogę liczyć na zaproponowanie mi kwoty netto wyższej niż 1500? Czy to marzenie ściętej głowy? Może ktoś się wypowiedzieć? Z góry dziękuję.
zdjecie uzytkownika
doswiadczony - 2015-04-09 20:17:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podstawy niskie ale sa dodatkowe benefity jak multisport opieka medyczna i Ubezpieczenie. Pracoealem e eielu bankach alr takich niskich planów nigdzie nie bylo a wiec realne. Dają majwyzsze prowizkr za sprzedaz a to mnie najbardziej motywujr.
zdjecie uzytkownika
major - 2015-04-15 08:59:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma krzak. Zdecydowanie nie polecam.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Standardowo, pytania otwarte, dotyczące przebiegu kariery zawodowej, motywacja do pracy, jak postrzegam bank, co bank wyróżnia. Generalnie dyr sam więcej mówi niż czeka na wypowiedź kandydata. Motywacja - rozpisuje jakie można zdobyć zarobki, Podpowiada i czeka na to gdzie potencjalny pracownik będzie szukał klientów. Nacisk na tzw ZOR czyli państwowe i duże firmy w których będzie można sprzedać kredyty, karty kredytowe i założyć konta ROR i oszczędnościowe. Bardzo ważne aby wpasować się w model połowa czasu pracy w oddziale połowa w terenie. Po odbytej rozmowie dyr informuje że jeśli zaakceptuje informuje że chce otrzymać namiary. Po otrzymaniu telefonuje i ustala opinię, pomocne oczywiście na piśmie będą referencje od poprzedniego pracodawcy, kolejnym etapem jest telefon z centrali i pytania dotyczące osoby i motywacji do pracy. Moje odczucia były kiepskie po tym telefonie ponieważ odniosłem wrażenie jakby kobieta z którą rozmawiałem dzwoniła do mnie w tajemnicy z ciekawych pytań zadała czy kandydat uczestniczy jeszcze w innej rekrutacji... Po tej rozmowie dzwoni dyr i informuje czy zatrudnia czy nie. Następnie po pozytywnym zaopiniowaniu proponuje pracę o 2,5 tygodniowy wyjazd do Łodzi na szkolenie i hotel Ibis (w którym za dodatkową opłatą można zaparkować swój samochód). Szkolenie 1-szy tydzień ogólne zagadnienia szkolenie miękkie (budowanie pozytywnego wizerunku banku), 2-gi tydzień to szkolenie z systemów i zdobycie certyfikatu uprawniającego do obsługi i sprzedaży) kolejne 2 dni to scenki sprzedażowe i powrót do swojego oddziału. W oddziale jest osoba która wprowadza do pracy szkoli itd. Pensja to 1m-c 1800 zł netto, kolejny to 1550zł netto 3-ci podstawa czyli 1100zł netto + prowizja, Od czwartego miesiąca to już normalna praca. Plany sprzedażowe 1 m-c 3 konta 1 karta kredytowa, 3500 kredytu gotówkowego, 2 m-c 5 kont ROR ok 5000zł kredytu i 1 karta kredytowa, 3 m-c 7 kont ror 5000 - 7000 zł kredytu 1 karta kredytowa, od czwartego 12 kont, 70 000 kredytu gotówkowego, 1-2 karty kredytowe i wciąż mało i mało od regionalnego. Jak się wykona swój plan to są naciski żeby pracować dla grupy i ciągły mobbing.
Pytania: Pytania: co motywuje do pracy, jak pracownik będzie poszukiwał potencjalnych klientów, jakie zarobki są satysfakcjonujące, czy łatwo nawiązuje kontakt z klientem, czy swobodnie prowadzi rozmowę sprzedażową. Ogólnie standardowe pytania rozmowa zajęła mi ok
45-50 minut.
zdjecie uzytkownika
pracownik przez małe p - 2015-04-22 05:01:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bank zrobiony jest po to, żeby małej, politycznej grupie pracującej tu żyło się dobrze i dostatnio. Wokół nich krąży dobrze zorganizowana siatka donosicieli (nie mylić z listonoszem) i klakierów - bo dzięki temu mają pracę. Generalnie taki folwark. Pozostali są nieważni. Poza zmianami struktury zapewniającej kolejny etat dla znajomego królika, nic w tym banku sensownego się nie dzieje.
zdjecie uzytkownika
Dario - 2015-04-24 18:41:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Donosicieli to mają oni mają bardzo dobrych. Zamówię coś i przynosi dwa dni później. Ostatnie lata mają bardzo dobre dzięki właśnie zakupom przez internet.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bank Pocztowy
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Bank Pocztowy?
Zadaj pytanie