Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Bank Pocztowy

Pracowałeś w firmie Bank Pocztowy i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
igor - 2014-12-05 15:27:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
To racja, branża bankowa nie jest prosta i obecnie chyba nie najlepiej jej sie wiedzie. Jednakże Bank Pocztowy to chyba stabilna firma, może warto się nimi zainteresować? Dziwi mnie wypowiedź seby, bo z 20 letnim stazem w bankowości chyba nie powinien pracować na niskim szczeblu i to jeszcze tutaj, chyba coś jest nie tak.
zdjecie uzytkownika
seba - 2014-12-08 15:24:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Igor, nie nie jest tak żle hm , ja po 20 latach w bankowości związałem się z pośrenictwem, doradztwem finansowym oraz księgowością , pisałem o moich kolegach którzy mając renomę w bankowości otrzymali od B Pocztowego oferty pracy na najniższą krajową plus premie które są jałmużną za ciężką pracę , sama stabilność a moze jej brak daje takie odczucia, jak wiemy B Pocztowy zostanie sfuzjowany , nie prowadzi np samodzielnej obsługi operacyjnej bez poczty a do polączeń zagranicznych , walut także nie ma dostępu. Aż wstyd iż Bank z kapiatałem polskim tak nisko opłaca swoich pracowników. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
seba - 2014-12-08 15:43:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W uzupełnieniu, dla mnie stabilność firmy oznacza także odpowiednie wynagradzanie a przez to szacunek dla pracowników, branża kuleje tj przechodzi okres fuzji itp natomiast pewnych zasad wzajemnego szacunku Pracodawca - Pracownik nie można traktować po macoszemu. Ok stawiajmy plany, zadania Pracownikom ale nie za głodowe pensje bo przecież to Pracownicy tworzą wizerunek Firm i kształtują dobre o nich zdanie i opinię w otoczeniu. Życzę dużo dobrego !
zdjecie uzytkownika
ewelina - 2014-12-21 11:59:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Małe sprostowanie zarobki to od początku 1680 zł brutto czyli netto 1237 zł i nie ma nic więcej a premia nie jest realna do zrobienia !
zdjecie uzytkownika
Koko - 2015-02-02 09:45:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiem krótko. Lepiej trzymajcie się z daleka od tego tworu. Również wystrzegajcie się POCZTOWYCH STREF FINANSOWYCH PSF. Żadnego szacunku do pracownika. Najlepiej żeby człowiek był ULOTKARZEM, Doradcą, Telemarketerem. Ciągłe wysyłanie smsów z prognozą sprzedaży. Praca byłaby może i do zniesienia ale za godziwe wynagrodzenie. Za 1400 netto podstawy. Potrafią obciąć prowizję za kredyty do 0,3%!!!! tak właśnie prowizja za kredyt 0,3%. Nie da się zarobić godziwych pieniędzy nawet osoby najlepsze w regionie nie zarabiają kokosów. W innych poczciwych firmach zarobiłyby 5 razy tyle. Poziom wiedzy produktowej jak i wiedzy na temat zarządzania kadry menedżerskiej jest na żenującym poziomie. Nie polecam nawet na chwilę
zdjecie uzytkownika
beta - 2015-02-02 22:17:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Koko - 2015-02-02 09:45:09]:
to prawda ta firma to dno!
zdjecie uzytkownika
pocztowiec - 2015-02-10 20:23:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jezeli ktokolwiek i kiedykolwiek, dostanie ofertę pracy z tego "banku", niech się nawet nie zastanawia i nie podejmuje pracy wnim. Ten "bank" to dno, płaca najniższa krajowa, plany z kosmosu(chodzi mi o mikro oddziały, gdzie większość ludzi ma konta tylko po to żeby robić za darmo opłaty i tak też traktują ten bank), pracowałam tam 4 miesiace i takiej ilości złych klientów to ja nie widziałam, naciąganie, kłamanie i oszukiwanie, połączone z mobbingiem nic wiecej.
zdjecie uzytkownika
klient - 2015-02-20 23:48:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
najsłabsze lokaty w 2015 roku w banku pocztowym
ogolna praca banku ok
zdjecie uzytkownika
kampi - 2015-03-03 01:40:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem, czy wierzyć komuś o nicku klient, że praca w banku pocztowy jest ok, w ogóle pracowałeś tutaj? Wątpię też, żeby ludzie zakładali tutaj konta, by nie płacić za przelewy na poczcie, przecież na rynku jest pełno kont z darmowym prowadzeniem konta i darmowymi przelewami online. Prawda w ogóle to o tej minimalnej krajowej, przecież każda konkurencja płaci lepiej...
zdjecie uzytkownika
ramones - 2015-03-18 22:53:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Własnie, jak się teraz pracuje w banku pocztowym, bo to w sumie nie jest stary bank, a raczej młody twór poczty polskiej. Czy w ogóle biora tutaj do pracy ludzi bez doświadczenia w bankowości i mozna nauczyć się nowych rzeczy, czy raczej trzeba juz coś umiec i posiadac np. przynajmniej dwa lata doświadczenia?
zdjecie uzytkownika
tamara90 - 2015-04-07 15:15:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
poczta poslak, a więc tym samym i Bank Pocztowy, to instytucje wielkie i stabilne na rynku, więc zależy mi żeby ich zdobyć jako swojego przyszłego pracodawcę. tylko szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak się za ten temat zabrać żeby tam u nich jakąs prace zdobyć, no i od razu dodam że nie interesuje mnie byle jaka praca w okienku
zdjecie uzytkownika
balu - 2015-04-09 10:23:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zostałam zaproszona na rozmowę rekrutacyjną... czy mogę liczyć na zaproponowanie mi kwoty netto wyższej niż 1500? Czy to marzenie ściętej głowy? Może ktoś się wypowiedzieć? Z góry dziękuję.
zdjecie uzytkownika
doswiadczony - 2015-04-09 20:17:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podstawy niskie ale sa dodatkowe benefity jak multisport opieka medyczna i Ubezpieczenie. Pracoealem e eielu bankach alr takich niskich planów nigdzie nie bylo a wiec realne. Dają majwyzsze prowizkr za sprzedaz a to mnie najbardziej motywujr.
zdjecie uzytkownika
major - 2015-04-15 08:59:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma krzak. Zdecydowanie nie polecam.
zdjecie uzytkownika
pracownik przez małe p - 2015-04-22 05:01:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Bank zrobiony jest po to, żeby małej, politycznej grupie pracującej tu żyło się dobrze i dostatnio. Wokół nich krąży dobrze zorganizowana siatka donosicieli (nie mylić z listonoszem) i klakierów - bo dzięki temu mają pracę. Generalnie taki folwark. Pozostali są nieważni. Poza zmianami struktury zapewniającej kolejny etat dla znajomego królika, nic w tym banku sensownego się nie dzieje.
zdjecie uzytkownika
Dario - 2015-04-24 18:41:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Donosicieli to mają oni mają bardzo dobrych. Zamówię coś i przynosi dwa dni później. Ostatnie lata mają bardzo dobre dzięki właśnie zakupom przez internet.
zdjecie uzytkownika
pracownik PSF - 2015-05-02 10:50:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam! W PSF pracuję od sierpnia 2014 r. i to była chyba moja najgorsza decyzja o podjęciu pracy na tym stanowisku. Podczas rozmowy kwalifikacyjnej było mówione o współpracy z listonoszami i asystentkami na Urzędzie i o tym, że dają wolną rękę do sposobów pracy, oczywiście przy założeniu, że plany sprzedażowe będą realizowane. Pracownicy na urzędzie mają gdzieś nałożone plany sprzedażowe na produkty bankowe i ubezpieczeniowe, jeden wielki syf i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na zapleczu, siedzi się na holu UP, gdzie zimą jest niesamowicie zimno, a latem za gorąco. Zdecydowanie za małe ilości ulotek, musimy sami je drukować i wycinać i co najlepsze jeszcze je roznosić!! Brak reklam w TV, słaba oferta na tle innych banków, często negatywne decyzje kredytowe!!! Brak wiedzy teoretycznej u menadżera, żadnego wsparcia z jego strony, jakieś durne action plany, tylko masz sprzedawać i koniec! I oczywiście brak papieru, długopisów, telefon służbowy otrzymany po 4 miesiącach pracy, gdzie oczywiście wcześniej telefony do klienta trzeba było wykonywać. PSFy to wielka porażnka, zdecydowanie NIKOMU NIE POLECAM TEJ PRACY. Pracowałam wcześniej w innej instytucji finansowej, gdzie na ten czas myślałam, że jest ciężko, to tutaj jest o wiele gorzej!! Szukam nowej pracy, prowizje są śmieszne, program motywacyjny jest ciągle zmieniany, oczywiście na niekorzyść doradców. ODRADZAM pracę tam, nie pakujcie się w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
lorry - 2015-05-26 02:38:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, bank pocztowy teraz poszukuje osób na kilka stanowisk, mnie zainteresował tak zwany opiekun klienta. Możecie napisac, na co właściwie można liczyc, bo niestety, ale w ogłoszeniu nie napisali zbyt wiele na ten temat. Chodzi mi o standardowy opis warunków, jaka umowa, atmosfera i jak tez z wysokością pensji.
zdjecie uzytkownika
Ja pracownik - 2015-05-31 17:22:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Liczyć mozesz na najniższą krajową i ciągły nacisk na sprzedaz, nawet jak zrobisz plan, bo dyrektor chce zabłysnąć jakim jest zajebistym menedżerem plus do tego przepieprzanie sie eksperta ktory wyzej sra niz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ma
zdjecie uzytkownika
tom - 2015-06-12 11:57:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja jestem bardzo zadowolony z pracy w Banku Pocztowym.
zdjecie uzytkownika
seba - 2015-06-12 12:20:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dwa lata przepracowane w Banku Pocztowym w jednym z oddziałów pozwalają stwierdzić, że jest to bardzo stabilna firma, co w dzisiejszych nie łatwych czasach jest jednym z najważniejszych parametrów w podjęciu pracy.
zdjecie uzytkownika
jaa - 2015-06-14 00:33:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak czytam i czytam te opinie... ja pracuje w Banku Pocztowym juz ponad 3 lata. W mikroodziale, czyli w wyznaczonym miejscu na poczcie. z boku to wygląda słabo, wiem, bo często ktoś mi mówi, pyta, że " siedzi Pani nie w okienku tylko z laptopem na wejściu na poczte , słaba robota co?"albo klienci poczty: "a dla Pani to miejsca zabrakło w okienkach że tak na boku?" no ok. z tym się zgadzam, ale poza tym z resztą nie. Praca jest ok, jak najbardziej ok. jak ktoś pracował w innych bankach przed czy po to powinien mieć porównanie i dziwie się że narzeka. w mikrooddziale pracujesz sama na siebie. nie ma z Tobą szefa który sterczy Ci nad głową cały dzień i musisz udawać że coś robisz. robisz to co uważasz. zasad jest jedna: masz mieć wyniki. Dla " góry" liczą się tylko cyfry. jak masz zrealizowany plan to dyrektora nie obchodzi co robisz. dyrektor sam mi kiedyś powiedział" jak będziesz miała plan to dla mnie możesz się w godzinach pracy nawet opalać , nie intereseje mnie co robisz" no i taka prawda. w każdej pracy w banku jest ciśnienie na plan i koniec. bo tak jest wszędzie i tu też i dlatego nie wiem skąd te złe komentzarze.i tu jest to samo. a roznica polega na tym ze sama siebie pilnuje i jezeli jest nacisk badz jakis mobing to tylko meilowo a nie osobiscie na codzien bo dzrektora z Toba na codzien nie ma. a skoro tylko meil to co, czytam, usuwam i dalej robie swoje
zdjecie uzytkownika
Zadowolony - 2015-06-20 15:58:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [tom - 2015-06-12 11:57:36]:
To powiedziałam ja : Sz. M. - zawód Prezes
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Standardowo, pytania otwarte, dotyczące przebiegu kariery zawodowej, motywacja do pracy, jak postrzegam bank, co bank wyróżnia. Generalnie dyr sam więcej mówi niż czeka na wypowiedź kandydata. Motywacja - rozpisuje jakie można zdobyć zarobki, Podpowiada i czeka na to gdzie potencjalny pracownik będzie szukał klientów. Nacisk na tzw ZOR czyli państwowe i duże firmy w których będzie można sprzedać kredyty, karty kredytowe i założyć konta ROR i oszczędnościowe. Bardzo ważne aby wpasować się w model połowa czasu pracy w oddziale połowa w terenie. Po odbytej rozmowie dyr informuje że jeśli zaakceptuje informuje że chce otrzymać namiary. Po otrzymaniu telefonuje i ustala opinię, pomocne oczywiście na piśmie będą referencje od poprzedniego pracodawcy, kolejnym etapem jest telefon z centrali i pytania dotyczące osoby i motywacji do pracy. Moje odczucia były kiepskie po tym telefonie ponieważ odniosłem wrażenie jakby kobieta z którą rozmawiałem dzwoniła do mnie w tajemnicy z ciekawych pytań zadała czy kandydat uczestniczy jeszcze w innej rekrutacji... Po tej rozmowie dzwoni dyr i informuje czy zatrudnia czy nie. Następnie po pozytywnym zaopiniowaniu proponuje pracę o 2,5 tygodniowy wyjazd do Łodzi na szkolenie i hotel Ibis (w którym za dodatkową opłatą można zaparkować swój samochód). Szkolenie 1-szy tydzień ogólne zagadnienia szkolenie miękkie (budowanie pozytywnego wizerunku banku), 2-gi tydzień to szkolenie z systemów i zdobycie certyfikatu uprawniającego do obsługi i sprzedaży) kolejne 2 dni to scenki sprzedażowe i powrót do swojego oddziału. W oddziale jest osoba która wprowadza do pracy szkoli itd. Pensja to 1m-c 1800 zł netto, kolejny to 1550zł netto 3-ci podstawa czyli 1100zł netto + prowizja, Od czwartego miesiąca to już normalna praca. Plany sprzedażowe 1 m-c 3 konta 1 karta kredytowa, 3500 kredytu gotówkowego, 2 m-c 5 kont ROR ok 5000zł kredytu i 1 karta kredytowa, 3 m-c 7 kont ror 5000 - 7000 zł kredytu 1 karta kredytowa, od czwartego 12 kont, 70 000 kredytu gotówkowego, 1-2 karty kredytowe i wciąż mało i mało od regionalnego. Jak się wykona swój plan to są naciski żeby pracować dla grupy i ciągły mobbing.
Pytania: Pytania: co motywuje do pracy, jak pracownik będzie poszukiwał potencjalnych klientów, jakie zarobki są satysfakcjonujące, czy łatwo nawiązuje kontakt z klientem, czy swobodnie prowadzi rozmowę sprzedażową. Ogólnie standardowe pytania rozmowa zajęła mi ok
45-50 minut.
zdjecie uzytkownika
b unia - 2015-06-25 14:46:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja jakoś nie mogę zrozumieć narzekania z waszej strony, firma jak firma, w każdej trzeba się starać. może to nie jest jakiś wielki bank ale na pewno gwarantuje dobre zarobki i stabilną pracę. a tak przy okazji to rozwijają sioę bo w całej Polsce szukają teraz opiekunów i doradców klienta. nie wiem jak wy ale ja spróbuję i narzekać nie będę
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-06-29 03:04:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [seba - 2014-12-08 15:24:21]:
No asystentki prezesów opłacane są wyśmienicie.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bank Pocztowy

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Bank Pocztowy?
Zadaj pytanie
alert