Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Bank Pocztowy

Pracowałeś w firmie Bank Pocztowy i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
igor - 2014-12-05 15:27:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
To racja, branża bankowa nie jest prosta i obecnie chyba nie najlepiej jej sie wiedzie. Jednakże Bank Pocztowy to chyba stabilna firma, może warto się nimi zainteresować? Dziwi mnie wypowiedź seby, bo z 20 letnim stazem w bankowości chyba nie powinien pracować na niskim szczeblu i to jeszcze tutaj, chyba coś jest nie tak.
zdjecie uzytkownika
seba - 2014-12-08 15:24:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Igor, nie nie jest tak żle hm , ja po 20 latach w bankowości związałem się z pośrenictwem, doradztwem finansowym oraz księgowością , pisałem o moich kolegach którzy mając renomę w bankowości otrzymali od B Pocztowego oferty pracy na najniższą krajową plus premie które są jałmużną za ciężką pracę , sama stabilność a moze jej brak daje takie odczucia, jak wiemy B Pocztowy zostanie sfuzjowany , nie prowadzi np samodzielnej obsługi operacyjnej bez poczty a do polączeń zagranicznych , walut także nie ma dostępu. Aż wstyd iż Bank z kapiatałem polskim tak nisko opłaca swoich pracowników. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
seba - 2014-12-08 15:43:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W uzupełnieniu, dla mnie stabilność firmy oznacza także odpowiednie wynagradzanie a przez to szacunek dla pracowników, branża kuleje tj przechodzi okres fuzji itp natomiast pewnych zasad wzajemnego szacunku Pracodawca - Pracownik nie można traktować po macoszemu. Ok stawiajmy plany, zadania Pracownikom ale nie za głodowe pensje bo przecież to Pracownicy tworzą wizerunek Firm i kształtują dobre o nich zdanie i opinię w otoczeniu. Życzę dużo dobrego !
zdjecie uzytkownika
ewelina - 2014-12-21 11:59:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Małe sprostowanie zarobki to od początku 1680 zł brutto czyli netto 1237 zł i nie ma nic więcej a premia nie jest realna do zrobienia !
zdjecie uzytkownika
Koko - 2015-02-02 09:45:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiem krótko. Lepiej trzymajcie się z daleka od tego tworu. Również wystrzegajcie się POCZTOWYCH STREF FINANSOWYCH PSF. Żadnego szacunku do pracownika. Najlepiej żeby człowiek był ULOTKARZEM, Doradcą, Telemarketerem. Ciągłe wysyłanie smsów z prognozą sprzedaży. Praca byłaby może i do zniesienia ale za godziwe wynagrodzenie. Za 1400 netto podstawy. Potrafią obciąć prowizję za kredyty do 0,3%!!!! tak właśnie prowizja za kredyt 0,3%. Nie da się zarobić godziwych pieniędzy nawet osoby najlepsze w regionie nie zarabiają kokosów. W innych poczciwych firmach zarobiłyby 5 razy tyle. Poziom wiedzy produktowej jak i wiedzy na temat zarządzania kadry menedżerskiej jest na żenującym poziomie. Nie polecam nawet na chwilę
zdjecie uzytkownika
beta - 2015-02-02 22:17:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Koko - 2015-02-02 09:45:09]:
to prawda ta firma to dno!
zdjecie uzytkownika
pocztowiec - 2015-02-10 20:23:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jezeli ktokolwiek i kiedykolwiek, dostanie ofertę pracy z tego "banku", niech się nawet nie zastanawia i nie podejmuje pracy wnim. Ten "bank" to dno, płaca najniższa krajowa, plany z kosmosu(chodzi mi o mikro oddziały, gdzie większość ludzi ma konta tylko po to żeby robić za darmo opłaty i tak też traktują ten bank), pracowałam tam 4 miesiace i takiej ilości złych klientów to ja nie widziałam, naciąganie, kłamanie i oszukiwanie, połączone z mobbingiem nic wiecej.
zdjecie uzytkownika
klient - 2015-02-20 23:48:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
najsłabsze lokaty w 2015 roku w banku pocztowym
ogolna praca banku ok
zdjecie uzytkownika
kampi - 2015-03-03 01:40:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem, czy wierzyć komuś o nicku klient, że praca w banku pocztowy jest ok, w ogóle pracowałeś tutaj? Wątpię też, żeby ludzie zakładali tutaj konta, by nie płacić za przelewy na poczcie, przecież na rynku jest pełno kont z darmowym prowadzeniem konta i darmowymi przelewami online. Prawda w ogóle to o tej minimalnej krajowej, przecież każda konkurencja płaci lepiej...
zdjecie uzytkownika
ramones - 2015-03-18 22:53:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Własnie, jak się teraz pracuje w banku pocztowym, bo to w sumie nie jest stary bank, a raczej młody twór poczty polskiej. Czy w ogóle biora tutaj do pracy ludzi bez doświadczenia w bankowości i mozna nauczyć się nowych rzeczy, czy raczej trzeba juz coś umiec i posiadac np. przynajmniej dwa lata doświadczenia?
zdjecie uzytkownika
tamara90 - 2015-04-07 15:15:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
poczta poslak, a więc tym samym i Bank Pocztowy, to instytucje wielkie i stabilne na rynku, więc zależy mi żeby ich zdobyć jako swojego przyszłego pracodawcę. tylko szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak się za ten temat zabrać żeby tam u nich jakąs prace zdobyć, no i od razu dodam że nie interesuje mnie byle jaka praca w okienku
zdjecie uzytkownika
balu - 2015-04-09 10:23:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zostałam zaproszona na rozmowę rekrutacyjną... czy mogę liczyć na zaproponowanie mi kwoty netto wyższej niż 1500? Czy to marzenie ściętej głowy? Może ktoś się wypowiedzieć? Z góry dziękuję.
zdjecie uzytkownika
doswiadczony - 2015-04-09 20:17:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Podstawy niskie ale sa dodatkowe benefity jak multisport opieka medyczna i Ubezpieczenie. Pracoealem e eielu bankach alr takich niskich planów nigdzie nie bylo a wiec realne. Dają majwyzsze prowizkr za sprzedaz a to mnie najbardziej motywujr.
zdjecie uzytkownika
major - 2015-04-15 08:59:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma krzak. Zdecydowanie nie polecam.
zdjecie uzytkownika
pracownik przez małe p - 2015-04-22 05:01:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Bank zrobiony jest po to, żeby małej, politycznej grupie pracującej tu żyło się dobrze i dostatnio. Wokół nich krąży dobrze zorganizowana siatka donosicieli (nie mylić z listonoszem) i klakierów - bo dzięki temu mają pracę. Generalnie taki folwark. Pozostali są nieważni. Poza zmianami struktury zapewniającej kolejny etat dla znajomego królika, nic w tym banku sensownego się nie dzieje.
zdjecie uzytkownika
Dario - 2015-04-24 18:41:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Donosicieli to mają oni mają bardzo dobrych. Zamówię coś i przynosi dwa dni później. Ostatnie lata mają bardzo dobre dzięki właśnie zakupom przez internet.
zdjecie uzytkownika
pracownik PSF - 2015-05-02 10:50:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam! W PSF pracuję od sierpnia 2014 r. i to była chyba moja najgorsza decyzja o podjęciu pracy na tym stanowisku. Podczas rozmowy kwalifikacyjnej było mówione o współpracy z listonoszami i asystentkami na Urzędzie i o tym, że dają wolną rękę do sposobów pracy, oczywiście przy założeniu, że plany sprzedażowe będą realizowane. Pracownicy na urzędzie mają gdzieś nałożone plany sprzedażowe na produkty bankowe i ubezpieczeniowe, jeden wielki syf i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na zapleczu, siedzi się na holu UP, gdzie zimą jest niesamowicie zimno, a latem za gorąco. Zdecydowanie za małe ilości ulotek, musimy sami je drukować i wycinać i co najlepsze jeszcze je roznosić!! Brak reklam w TV, słaba oferta na tle innych banków, często negatywne decyzje kredytowe!!! Brak wiedzy teoretycznej u menadżera, żadnego wsparcia z jego strony, jakieś durne action plany, tylko masz sprzedawać i koniec! I oczywiście brak papieru, długopisów, telefon służbowy otrzymany po 4 miesiącach pracy, gdzie oczywiście wcześniej telefony do klienta trzeba było wykonywać. PSFy to wielka porażnka, zdecydowanie NIKOMU NIE POLECAM TEJ PRACY. Pracowałam wcześniej w innej instytucji finansowej, gdzie na ten czas myślałam, że jest ciężko, to tutaj jest o wiele gorzej!! Szukam nowej pracy, prowizje są śmieszne, program motywacyjny jest ciągle zmieniany, oczywiście na niekorzyść doradców. ODRADZAM pracę tam, nie pakujcie się w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
lorry - 2015-05-26 02:38:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Hej, bank pocztowy teraz poszukuje osób na kilka stanowisk, mnie zainteresował tak zwany opiekun klienta. Możecie napisac, na co właściwie można liczyc, bo niestety, ale w ogłoszeniu nie napisali zbyt wiele na ten temat. Chodzi mi o standardowy opis warunków, jaka umowa, atmosfera i jak tez z wysokością pensji.
zdjecie uzytkownika
Ja pracownik - 2015-05-31 17:22:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Liczyć mozesz na najniższą krajową i ciągły nacisk na sprzedaz, nawet jak zrobisz plan, bo dyrektor chce zabłysnąć jakim jest zajebistym menedżerem plus do tego przepieprzanie sie eksperta ktory wyzej sra niz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ma
zdjecie uzytkownika
tom - 2015-06-12 11:57:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja jestem bardzo zadowolony z pracy w Banku Pocztowym.
zdjecie uzytkownika
seba - 2015-06-12 12:20:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dwa lata przepracowane w Banku Pocztowym w jednym z oddziałów pozwalają stwierdzić, że jest to bardzo stabilna firma, co w dzisiejszych nie łatwych czasach jest jednym z najważniejszych parametrów w podjęciu pracy.
zdjecie uzytkownika
jaa - 2015-06-14 00:33:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak czytam i czytam te opinie... ja pracuje w Banku Pocztowym juz ponad 3 lata. W mikroodziale, czyli w wyznaczonym miejscu na poczcie. z boku to wygląda słabo, wiem, bo często ktoś mi mówi, pyta, że " siedzi Pani nie w okienku tylko z laptopem na wejściu na poczte , słaba robota co?"albo klienci poczty: "a dla Pani to miejsca zabrakło w okienkach że tak na boku?" no ok. z tym się zgadzam, ale poza tym z resztą nie. Praca jest ok, jak najbardziej ok. jak ktoś pracował w innych bankach przed czy po to powinien mieć porównanie i dziwie się że narzeka. w mikrooddziale pracujesz sama na siebie. nie ma z Tobą szefa który sterczy Ci nad głową cały dzień i musisz udawać że coś robisz. robisz to co uważasz. zasad jest jedna: masz mieć wyniki. Dla " góry" liczą się tylko cyfry. jak masz zrealizowany plan to dyrektora nie obchodzi co robisz. dyrektor sam mi kiedyś powiedział" jak będziesz miała plan to dla mnie możesz się w godzinach pracy nawet opalać , nie intereseje mnie co robisz" no i taka prawda. w każdej pracy w banku jest ciśnienie na plan i koniec. bo tak jest wszędzie i tu też i dlatego nie wiem skąd te złe komentzarze.i tu jest to samo. a roznica polega na tym ze sama siebie pilnuje i jezeli jest nacisk badz jakis mobing to tylko meilowo a nie osobiscie na codzien bo dzrektora z Toba na codzien nie ma. a skoro tylko meil to co, czytam, usuwam i dalej robie swoje
zdjecie uzytkownika
Zadowolony - 2015-06-20 15:58:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [tom - 2015-06-12 11:57:36]:
To powiedziałam ja : Sz. M. - zawód Prezes
zdjecie uzytkownika
b unia - 2015-06-25 14:46:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja jakoś nie mogę zrozumieć narzekania z waszej strony, firma jak firma, w każdej trzeba się starać. może to nie jest jakiś wielki bank ale na pewno gwarantuje dobre zarobki i stabilną pracę. a tak przy okazji to rozwijają sioę bo w całej Polsce szukają teraz opiekunów i doradców klienta. nie wiem jak wy ale ja spróbuję i narzekać nie będę
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-06-29 03:04:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [seba - 2014-12-08 15:24:21]:
No asystentki prezesów opłacane są wyśmienicie.
zdjecie uzytkownika
Aa - 2015-07-24 17:43:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy BP zwalnia pracowników bez podania przyczyny? Bez wyjaśnień?
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-07-28 07:11:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Złośliwe kadrówki, wprowadzające niemiłą atmosferę w banku.
zdjecie uzytkownika
rezon - 2015-07-29 21:02:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2015-07-28 07:11:49]:
nie wiem czemu nie potraficie przeżyć tego że komuś może być pocztowym dobrze. Widocznie w przeciwieństwie do większości z Was którzy się tutaj wypowiadacie to pozostali starają się , aby uzyskiwać te dobrą pensje... też spróbujcie tak do tego podejść. Jest szansa bo pocztowy ma co jakiś czas nowe oferty
zdjecie uzytkownika
stryk - 2015-08-07 23:05:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fakt. Zarządzanie zasobami ludzkimi to najsłabszy punkt tego banku.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-08-17 22:02:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [seba - 2015-06-12 12:20:44]:
Ta firma to dno - zarobki katastrofa; warunki pracy beznadziejne (brud, smród i ubóstwo) - nie działa to dobrze ani na pracownika ani na klienta...No i oczywiście trzeba uważać (jak zresztą wszędzie) na (usunięte przez administratora)..Oczywiście obiecują CUDA na kiju nowemu pracownikowi....TRZYMAJCIE SIĘ Z DALEKA OD TEGO "BANKU", zwłaszcza z daleka od rejonu mazowieckiego...
zdjecie uzytkownika
Miodek - 2015-08-19 18:18:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rezon - 2015-07-29 21:02:22]:
"te dobrą pensje" ???? - a co to za stylistyka? Kali jeść, kali zrobić, Kali sprzedać "nowe oferty" ????
zdjecie uzytkownika
pracownik na wykonczeniu - 2015-08-24 19:25:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam pracy w Pocztowym,dyrektorzy i kadra, oprócz jednej czy dwóch trenerów, niekompetętna zupełnie. W załozeniu dyrektorzy maja pomagać w realizacji planu natomiast w praktyce jest to banda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] stosujących mobbing i nie wiedzących kompletnie nic. Szkolenia budujace pozytywną opinie banku odbywają się co jakiś czas, rotacja ogromna i nikt sie tym nie przejmuje.Odgórne przyzwolenie na rolowanie kredytów przy czym doradca bierze wszystko na siebie, masz zrealizować plan nie ważne jakim kosztem, jak nie zostajesz dłuzej to usłyszysz, ze jesteś niezaangażowana, pomoc ze strony dyrektora wygląda tak ze przez cały dzień piszesz i tłumaczysz sie co robiłaś, układasz plan dnia potem plan tygodnia itp.Sprzet co najmniej awaryjny, laptopy stare wieszaja sie ciągle, systemy to jakas porażka, centrala gubi dokumenty, po prostu paranoja. Dyrektorami sa jacys troglodyci, atmosfera okropna, zawisc i zazdrosc, zero pomocy, jezeli ktos nie musi to nie polecam, szkoda nerwów
zdjecie uzytkownika
mirek - 2015-08-29 00:14:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyli generalnie jest ciężko jak to na poczcie zwykle bywa. Wydaj mi sie, że można u nich dobrze zarobić , ale na innym stanowisku, a konkretnie jako opiekun klienta. Patrząc na ich oferte wydaje mi się być atrakcyjna, ale chyba nie ma się od razu umowy o prace, nie było takiej informacji podanej niestety w ofercie.
zdjecie uzytkownika
Niezadowolony Klient Banku Pocztowego - 2015-09-01 12:47:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Bank dużo obiecuje a mało daje!!!
Mam u nich konto i korzystam z usług Poczty Polskiej co przekłada się na 10% premię naliczaną i zwracaną co miesiąc od kwot wydanych na paczki i listy. Cóż z tego skoro Bank i Pocztą nie potrafią systematycznie i terminowo przekazywać sobie informacji o moich zakupach i w konsekwencji premia naliczana jest mi od czasu do czasu.
Reklamacje nie dają nic bo Bank twierdzi, że wina po stronie Poczty a Poczta, że po stronie Banku.
zdjecie uzytkownika
jorbenb1 - 2015-09-24 13:11:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. A ile zarabiasz ??
zdjecie uzytkownika
drenaż - 2015-09-28 03:19:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najważniejsze żeby wynagrodzenie było o czasie, b nikt nie lubi jak jest problem przy wypłacie. Jeśli atmosfera ułatwia wypełnianie obowiązków i nie ma żadnych konfliktów, to można się zainteresować. Rotacja wśród pracowników jest, bo poszukiwani są głównie opiekuni klienta. Fajnie, że jest umowa o pracę i zapewniony pakiet socjalny.
zdjecie uzytkownika
sowa - 2015-11-19 16:34:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no z tego co widze to dalej sa rotacje do banku pocztowego. i powiem ze sama sie natknelam na oferte ktora mi sie spodobala czyli Doradca ds. klientów segmentu mieszkalnictwa. tak jak wspomnial @drenaż oferuja umowe o prace, pakiet socjalny, opiekę medyczną, kartę Multisport, ubezpieczenie grupowe, Pracowniczy Program Emerytalny. wiec chyba warto sprobowac
zdjecie uzytkownika
izos - 2015-11-21 19:43:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może to nie rotacja, tylko bank pocztowy jest na tyle duży, że najzwyczajniej potrzebują ludzi, zauważcie, że stanowiska sa w różnych miastach.
zdjecie uzytkownika
jankos - 2015-11-23 22:47:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiem wam, że jest to na tyle duża firma, że ogłoszenia są różnorodne, sama ich ilość również nie może dziwić.
zdjecie uzytkownika
Martat - 2015-11-25 00:05:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dokładnie tez czekam na ta wymianę. Juz niedługo.
zdjecie uzytkownika
Czarek - 2015-11-26 14:25:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@jankos to prawda, choć według mnie takie miejsca powinny prowadzić rekrutację bezpośrednio w lokalnej prasie czy telewizji, na stronach internetowych. Dziwię się, że zasypują tak praca.pl czy gowork.pl
zdjecie uzytkownika
patrzeipatrze - 2015-12-20 09:43:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ostatnio była rekrutacja na praca.pl na stanowisko doradcy klienta instytucjonalnego. Nie wiecie, czy taki dordaca może liczyc na wyższą podstawę, niż normalnie w mikrooddziale ( czytaj- lekko ponad minimalną krajowa na sali na poczcie:))
zdjecie uzytkownika
kosik - 2015-12-20 12:45:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oni mają ciągle jakieś wolne etaty, obecnie to dla przykładu Inspektor ds. Kontroli w Departamencie Bezpieczeństwa, Opiekun Klienta, Ekspert, Konsultant Telefoniczny, czy Specjalista w obszarze wynagrodzeń w Wydziale Administracji Personalnej i Wynagrodzeń.
zdjecie uzytkownika
Magdalena - 2015-12-30 13:30:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam,
zostałam zaproszona na rozmowę na stanowisko Eksperta. Na jakie zarobki można liczyć na tym stanowisku?
pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
mali - 2015-12-30 19:32:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie wiem dlaczego tak negatywnie oceniacie prace tam, przecież to znany bank, majakas renomę i prestiż i konkuruje z innymi, nie oceniałabym ich tak, a deoceniała bardziej
zdjecie uzytkownika
superlatio - 2016-01-08 18:29:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy warto otworzyć konto w Banku Pocztowym ?

To zależy, jeśli tylko przebrniemy czasochłonny i trudny proces zakładania rachunku (moja umowa drukowała się na drukarce igłowej, bo laserowa była oczywiście popsuta) i nie będziemy zmuszeni do kontaktu z pracownikami tej instytucji to jak najbardziej warto. Korzystam już kilkanaście miesięcy z konta zawsze darmowego, na składane reklamacje odpowiadają sprawnie i szybko, żadnych nieoczekiwanych i dodatkowych opłat, poza tymi, które widnieją w TOiP. Dzięki płatnością kartą na kwotę co najmniej 300zł. miesięcznie Konto to jest nie tylko darmowe, ale w połączeniu z usługą eNvelo i zgłoszeniem do Programu Pocztowego można wyrwać miesięcznie dodatkowe 30zł. z Banku.

Jednakże w celu skorzystania z tych dobrodziejstw trzeba niestety już porozumieć się z pracownikiem banku, a nawet jeszcze gorzej bo często z pracownikiem Poczty Polskiej i to wtedy zaczyna się prawdziwy pokaz niekompetencji, indolencji, a nawet zniechęcania klienta do niektórych usług:

1) Panienka z pocztowego okienka nie potrafi zrozumieć co to jest Program Pocztowy i gdzie ona ma ten pesel i kwotę za zakup znaczków wpisać - wysyłając oczywiście do okienka Banku Pocztowego - a co z usługą na Pocztach, gdzie tego banku niema? - przecież to program ogólno-pocztowy, ale Panie z Poczty tego nie wiedzą?, nie chcą wiedzieć?

2) Panienki z okienek pocztowych na widok przesyłek ofrankowanych przez system eNvelo dostają co najmniej migreny. Jeszcze nie odmówiono mi przyjęcia takiej przesyłki, ale za to z jakim fochem! i komentarzami typu: "po co w ten sposób nadawać, Pan wie ile ja mam przez to roboty???, muszę się zalogować do sytemu i zatwierdzać każdą przesyłkę...... itp, etc... - co jest pewną schizofrenią, gdyż chwilę wcześniej wraz z koleżanką nalepiały reklamy eNvelo - BEZ KOLEJEK !!!

3) Już nie wspomnę o sytuacji kiedy musiałem dokonać wpłaty na konto w kasie, oczywiście z dowodem osobistym, a po wszystkim słyszę pytanie - Ale podpisał się Pan tak jak na karcie podpisów w banku ???? - a co to za różnica - jeśli nie to bank wycofa wpłatę ??? Ta pani nie potrafiła zrozumieć że podpis poświadcza wypłatę gotówki z banku, a nie wpłatę.

Konto na razie zostawię, bo nic za nie nie płace, ale niech tylko będzie jakakolwiek podwyżka opłat, czy nowy kolejny warunek do spełnienia dla darmowości konta to natychmiast je zamykam. No i Boże chroń mnie przed kontaktem z pracownikami tej instytucji.
zdjecie uzytkownika
fvbgh - 2016-01-08 22:05:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, warto sprobowac moze teraz zaaplikowac d firmy Bank Pocztowy S.A. gdyz nadal szukaja opiekuna klienta oraz specjalsity do spraw analiz w Warszawie
zdjecie uzytkownika
DobraWrozkaa - 2016-01-15 23:28:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Magdalena - 2015-12-30 13:30:11]:
Mam pytanie, udało Ci się dostać do BP na stanowisko eksperta? miałaś rozmowę kwalifikacyjną? jakie wrażenia? jeśli nie z pracy, to może chociaż z samej rozmowy? będę wdzięczna za wszelkie informacje. Zostałam zaproszona na rozmowę w najbliższy poniedziałek. Czytam opinie na tym banku, ale są tragiczne! zwłaszcza w kwestii zarobków... jestem ciekawa jak jest na stanowisku eksperta. Pozdrawiam
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Standardowo, pytania otwarte, dotyczące przebiegu kariery zawodowej, motywacja do pracy, jak postrzegam bank, co bank wyróżnia. Generalnie dyr sam więcej mówi niż czeka na wypowiedź kandydata. Motywacja - rozpisuje jakie można zdobyć zarobki, Podpowiada i czeka na to gdzie potencjalny pracownik będzie szukał klientów. Nacisk na tzw ZOR czyli państwowe i duże firmy w których będzie można sprzedać kredyty, karty kredytowe i założyć konta ROR i oszczędnościowe. Bardzo ważne aby wpasować się w model połowa czasu pracy w oddziale połowa w terenie. Po odbytej rozmowie dyr informuje że jeśli zaakceptuje informuje że chce otrzymać namiary. Po otrzymaniu telefonuje i ustala opinię, pomocne oczywiście na piśmie będą referencje od poprzedniego pracodawcy, kolejnym etapem jest telefon z centrali i pytania dotyczące osoby i motywacji do pracy. Moje odczucia były kiepskie po tym telefonie ponieważ odniosłem wrażenie jakby kobieta z którą rozmawiałem dzwoniła do mnie w tajemnicy z ciekawych pytań zadała czy kandydat uczestniczy jeszcze w innej rekrutacji... Po tej rozmowie dzwoni dyr i informuje czy zatrudnia czy nie. Następnie po pozytywnym zaopiniowaniu proponuje pracę o 2,5 tygodniowy wyjazd do Łodzi na szkolenie i hotel Ibis (w którym za dodatkową opłatą można zaparkować swój samochód). Szkolenie 1-szy tydzień ogólne zagadnienia szkolenie miękkie (budowanie pozytywnego wizerunku banku), 2-gi tydzień to szkolenie z systemów i zdobycie certyfikatu uprawniającego do obsługi i sprzedaży) kolejne 2 dni to scenki sprzedażowe i powrót do swojego oddziału. W oddziale jest osoba która wprowadza do pracy szkoli itd. Pensja to 1m-c 1800 zł netto, kolejny to 1550zł netto 3-ci podstawa czyli 1100zł netto + prowizja, Od czwartego miesiąca to już normalna praca. Plany sprzedażowe 1 m-c 3 konta 1 karta kredytowa, 3500 kredytu gotówkowego, 2 m-c 5 kont ROR ok 5000zł kredytu i 1 karta kredytowa, 3 m-c 7 kont ror 5000 - 7000 zł kredytu 1 karta kredytowa, od czwartego 12 kont, 70 000 kredytu gotówkowego, 1-2 karty kredytowe i wciąż mało i mało od regionalnego. Jak się wykona swój plan to są naciski żeby pracować dla grupy i ciągły mobbing.
Pytania: Pytania: co motywuje do pracy, jak pracownik będzie poszukiwał potencjalnych klientów, jakie zarobki są satysfakcjonujące, czy łatwo nawiązuje kontakt z klientem, czy swobodnie prowadzi rozmowę sprzedażową. Ogólnie standardowe pytania rozmowa zajęła mi ok
45-50 minut.
zdjecie uzytkownika
mali - 2016-01-16 19:23:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przede wszystkim mozesz zalatwic u nich swoje sprawy pocztowe i finansowe to jest ok,bo nie musisz chodzic do banków, jezeli chodzi o doradce to wiem,ze oferuja umowe o prace oraz prowizje,szkolenia i dobry socjal,musisz aplikowac i sie przekonac jak zadzwonia do ciebie
zdjecie uzytkownika
ilalal - 2016-01-20 19:48:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widziałem oferte jako opiekun klinta i faktycznie warunki super, ale za to praca jest pod wływem stresu i presją czasu niestety. Wiec to zalezy kto jak pracuje.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bank Pocztowy

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert