Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Bank Pocztowy

Pracowałeś w firmie Bank Pocztowy i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
dsfghj - 2013-09-07 08:17:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeśli masz dobrą placówkę to 3500 jest realne ale brutto oczywiscie.
zdjecie uzytkownika
magdalena - 2013-09-19 21:48:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
może ktoś mi powie na jakie rzeczy zwrócić uwagę żeby się nie "przejechać"...?co to znaczy dobra placówka?cechy.ubiegam się o to stanowisko,punkt Banku Pocztowego ma być wysepką na poczcie więc otwarta przestrzeń...jaka osobowość sprawdzi się na takim stanowisku?:)proszę o poradę:)))
zdjecie uzytkownika
cz - 2013-09-20 22:22:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"Dobra placówka" to pojęcie względne. Z tego co piszesz będziesz pracować w mikrooddziale, czyli najlepiej aby to była jakaś główna poczta lub w przypadku większego miasta Poczta w dzielnicy z blokami z lat 70 lub starszymi niezbyt daleko od centrum w dość widocznym miejscu.
Jeśli masz wykształcenie kierunkowe wiedzę ze studiów możesz schować głęboko do kieszeni. Tutaj jest miejsce dla zwykłego sprzedawcy, wiedza wręcz bardziej przeszkadza niż pomaga.
Co do innych cech to posiadanie rodziny chętnej do udostępnienia danych z dowodu w mieście gdzie pracujesz oraz grupka dobrych znajomych chętnie pokazująca dowody osobiste.
Inaczej to możesz mieć i po 200 000 kredytu i dostać jakieś ochłapy.
zdjecie uzytkownika
LGKS - 2013-10-07 19:14:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w pocztowym już ponad rok, więc mogę też wyrazić swoją opinię.
Śmiało mogę polecić pracę, aczkolwiek zarobki dużo zależą od regionu. Niestety w 'biedniejszym' rejonie potencjalnych klientów znajdzie się mniej, a co za tym idzie sprzedaż kredytów jest mniejsza. Owszem plany na konta są wzięte z kosmosu i bez kombinowania nie ma szans, że wyrobisz swój plan. Co do kredytów to nie zgadzam się z opinią, że jest ciężko sprzedać. Pocztowy w swojej ofercie kredytowej jest zawsze w czołówkach najtańszych banków, kwestia dobrej reklamy i punktu. Wiadomo, każdy kto chce wziąść kredyt szuka oferty najtańszej. Wystarczy dwóch dobrych klientów w miesiącu by zrobić swój plan kredytowy. Zarobki to podstawa plus premia, robiąc plan w 100% bez żadnej górki dostaniesz ok 2800 zł na rękę.
Premie masz nieograniczone, dlatego zdarzają się wypłaty nawet po 8,9 czy 10 tysięcy. Wszystko zależy od tego jak sobie ogarniesz teren. Moja rekordowa to 5800 netto.
Atmosfera w pracy jest ok, jeżeli jesteś osobą kontaktową to bez problemu wdrożysz się do towarzystwa. Mam w tym banku wielu przyjaciół i na prawdę utrzymuję kontakt z wieloma ludźmi, nawet z innych rejonów.
Do tego praca nie jest ciężka, czasem trzeba pochodzić, czasem trzeba pogadać. Ale jak za te pieniądze i siedzenie przy biurku nie uważam bym trafił źle.

Śmiało mogę polecić tą robote!
zdjecie uzytkownika
Gaduła Kapucynka z promocji - 2013-11-27 07:49:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam serdecznie wszystkich... skończyła się moją podróż w nieznane... w tym(usunięte przez administratora)... banku pocztowym, jednym słowem kpina dyrektorka rozpowszechnia kłamstwa n/t pracowników (mnie to spotkało) ogólna zawiść. Tak jak ktoś wcześniej wspomniał awarie to normalka w tym banku... ups przepraszam - parabanku. Nie można tego nazwać bankiem skoro tak podchodzi się do pracy ze strony przełożonych. (usunięte przez administratora)dyrektorzy regionalni wysyłają e-maile z tekstami typu ma być zrobione i już lub czy nadajecie się do pracy, bądź błędy ortograficzne - stylistyczne w e-mailach do wszystkich nie mówi nić dobrego n/t managementu - nie wiem skąd tych ludzi biorą...? chyba z rodziny hehe, kolejna sprawa nowe osoby zainteresowane pracą w tym parabanku muszą wziąć pod uwagę, że dyrektorzy wywierają wielką presję w zakładaniu sztucznych kont. Tak tak trzeba zakładać fikcyjne konta dla znajomych a potem je zamykać (z czego ten bank się utrzymuje?????) widziałem podrabianie podpisów za klientów (bo trzeba założyć konto) prokurator w tym parabanku miałby sporo do roboty. Ja mam swoje lata nie dałem się zmanipulować. Obietnice zarobków są oczywiście kosmiczne, jeśli nie podzielisz lub nie zachęcisz jakiegoś pośrednika finansowego do współpracy to planu nie zrobisz i z prowizji nici!!! Myślę że rotacja w tym p Banku bierze się po prostu z tego że pracowników się oszukuje i mami zarobkami, potem zmusza się do zakładania kont dla rodziny itd (na siłę) i polityka jest taka każdy potencjalny pracownik ma znajomych z których są konta i inne produkty potem przychodzi następny itd. Bank robi kolejne szkolenie w Łodzi i tak w kółko co 3-m-ce. Śmieszna polityka jestem przekonany że do 1-szej ligii bankowej ta instytucja nigdy nie wejdzie - jeszcze długo długo będzie grać tak jak piłce nożnej) w lidze okręgowej heheh do końca swoich dni. Do obecnych pracowników: czytajcie z samego rana ogłoszenia o pracę zaczynając od strony banku pocztowego żeby nikt was nie zaskoczył.... wiecie o co chodzi hihi Pozdrowienia dla wszystkich którzy mają(usunięte przez administratora) wielki szacunek Życzę Wam wszystkiego dobrego i dalszego rozwoju aha i co ważne warto zrobić sobie kopie e-maili od waszych regionalnych itd może to się przydać do procesu w sądzie pracy (usunięte przez administratora) (ja tak sobie właśnie zrobiłem) - kilka procesów sądowych i może polityka p banku się zmieni MOŻE.
zdjecie uzytkownika
śmieszny pracownik i śmieszny bank - 2013-12-04 13:43:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jest ciekawy bank.... dyrektorzy i managerowie (samozwańczy) nie potrafią motywować do pracy tylko naciskają żeby zakładać konta dla swojej rodziny i znajomych to samo z kredytami... zapytacie dlaczego??? odpowiadam bo nie potrafią skutecznie reklamować swoich potencjalnych klientów i tym samym nie dają zarobić swoim pracownikom... poza tym nawet w tym banku nie ma ulotek promocyjnych z którymi to pracownicy banku mają ganiać do klientów - nie spotkałem się w swoim życiu takie banku mam nadzieję że czytający moją opinię wnikliwie przeanalizują strategię i sami odpowiedzą sobie na pytanie czy warto TU pracować.
zdjecie uzytkownika
jeszcze pracownik - 2014-01-06 23:13:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [śmieszny pracownik i śmieszny bank - 2013-12-04 13:43:26]:
Jak czytam co piszesz to jakbym słyszała siebie. Pracuje rok na tym stanowisku. Rok temu posadzono mnie na stanowisku doradcy i kazano mi wykonywać plan. Szkolenie z BP miałam przejść dopiero w marcu, byłam całkiem zielona zarówno w BP jak i w ubezpieczeniach. Przez ten czas tak dostałam po tyłku i psychice że szkoda gadać.Zasypiasz myśląc o tym co jutro mam odpowiedzieć managerowi jak zadzwoni i zapyta się ile kredytu dziś sprzedaż i na jaką kwotę będziesz miał ubezpieczenia a rano pierwsza myśl to komu dziś trzeba będzie się tłumaczyć i z czego. Każą umawiać spotkania w zorach i na nie chodzić samemu a jak tłumaczę że nie mam doświadczenia żadnego w tej kwesii i że maneger musi pójść ze mną chociaż raz to twiedzi że jestem twarda i dam radę, porażka.
zdjecie uzytkownika
Gaduła Kapucynka z promocji - 2014-01-23 18:23:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem czy ktoś oglądał wczoraj tj 22-01-2014 polsat o godz 16/20, była mowa o Banku Pocztowym i o reklamacji jaką składała klientka, pobierała pieniądze z bankomatu, bank zaksięgował operację a kasa fizycznie nie wyszła z bankomatu kwota 1000zł. Klientka mocuje się z BP od października zeszłego roku... zastanawiam się czy nie padło stwierdzenie że reklamacja powinna być na innym druku niż za pierwszym razem... skąd ja znam tę opieszałość itd. Chyba wszyscy obecni i byli pracownicy zgodzą się ze mną!!! Dziwi mnie że opiekun klienta stwierdził że 1000 zł to niewysoka kwota (hehe) chciał wrażenie sprawić że sam zarabia kilka razy tyle - sami wiecie ile BP płaci swoim "opiekunom klienta" - kolejna żenada.
zdjecie uzytkownika
M - 2014-01-29 19:49:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2010-07-15 12:50:16]:
Ciebie tez pewnie zwolnili i sie nie dziwie, skoro piszesz z takimi bledami
zdjecie uzytkownika
sdf - 2014-01-31 13:00:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [Magnat - 2012-09-06 15:25:08]:
124 tys. zł kredytu 200 zł brutto premii. dla wtejemniczonych w nowy system prowizyjny
zdjecie uzytkownika
kapucynka - 2014-02-11 15:31:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jeszcze pracownik - 2014-01-06 23:13:12]:
...jak już zdobyłaś doświadczenie w branży - to najwyższy czas poszukać pracy w innej instytucji finansowej, standardem jest płaca podstawowa na stanowisku kierowniczym ok 2000zł netto plus premia a w BP sama doskonale wiesz ile płacą... życzę powodzenia, napisz ładną cv i list motywacyjny a szybciej czy później ktoś na pewno się odezwie, jak już poniżej poczytałem o nowym systemie prowizyjnym to doszedłem do wniosku że BP bierze wzór z najgorszych firm finansowych... i gdzie te zapewnienia najlepszy i jedyny polski bank w polsce i wciąż zatrudniający...hehe śmiać mi się chce z PR banku - o wynagrodzeniu już nawet nie wspominam
zdjecie uzytkownika
sadfsdfsdf - 2014-03-26 15:49:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gaduła Kapucynka z promocji - 2013-11-27 07:49:45]:
hehehehh. Ty na pewno byles pracownikiem;) 100% prawdy

czytanie ogłoszeń o pracę- dobre heheh. wszyscy już tak robią;)
zdjecie uzytkownika
aga - 2014-04-03 21:52:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam ja właśnie zostałam zaproszona na rozmowę i powiem szczerze po przeczytaniu wszystkich opinii nie wiem jeszcze czy się zdecyduję pójść
zdjecie uzytkownika
sdsf - 2014-04-18 14:36:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aga - 2014-04-03 21:52:47]:
przeciez w kazdym innym banku bedzie tak samo. to jest sprzedaz! albo sobie radzisz albo do widzenia. inna rzecz, ze część managmentu jest po prostu niskiej klasy
zdjecie uzytkownika
kebab - 2014-04-26 23:37:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no niestety, są lepsze banki na rynku. Ale jak nadajesz się do pracy w bankowości to poradzisz sobie w każdym z nich
zdjecie uzytkownika
adik - 2014-05-28 00:29:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja mam nietypowe pytanie, bo wiem, że pracownicy na poczcie maja pełen socjal, a jak jest w banku pocztowym?
zdjecie uzytkownika
dsf - 2014-05-28 11:15:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Magnat - 2012-09-06 15:25:08]:
takie bzdury to opowiadaj na szkoleniach wstępnych!. systemu motywacyjnego nie rozumieją nawet zwierzchnicy!. przy 100% planu niejednokrotnie premia netto wynosi 200-300 zł do podstawy na poziomie minimum ustawowego to dosłownie szał!
zdjecie uzytkownika
ania - 2014-05-28 15:20:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to ile mozna wyciagnac jak juz ma sie pewne doswiadczenie i sie nie obija? 2500 wyjdzie? I jak atmosfera w pracy, warunki rozwojowe? podpowiedzcie cos :)
zdjecie uzytkownika
o.n.a - 2014-05-29 08:33:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ania - 2014-05-28 15:20:53]:
za najniższą krajową i premii jak wyżej za wykonany plan czyli maź 200 zł masz być opiekunem klienta czyli obsługa klienta, masz być sprzedawcą, telemarketerem, ulotkarzem, raporterem (czyli masz każdego dnia składać raport i raporty raportów co robiłaś przez cały dzień łącznie z ilością i nazwiskami osób do których dzwoniłaś a także z ilością zakładów i ilością ulotek jakie rozniosłaś) to chyba tyle
zdjecie uzytkownika
dj600 - 2014-05-29 12:10:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ostatnio w necie wyczaiłem dużo ofert Banku pocztowego. Macie jakieś ciekawe spostrzeżenia na temat pracy tam? Czego można sie spodziewać..
zdjecie uzytkownika
Gość - 2014-05-29 15:32:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)

Miałam okazję pracować w Banku Pocztowym i nie polecam tej pracy nikomu. Płaca to najniższa krajowa. Jesteś opiekunem klienta, a robisz na tym stanowisku wszystko od sprzedawcy do roznoszenia ulotek. Raporty pisze się każdego dnia co robiłaś/eś. Ile tel. wykonałaś/eś, gdzie byłaś/eś z ulotkami.

Atmosfera nie za ciekawa, straszne naciski na wykonanie planu.

Nie polecam
zdjecie uzytkownika
Maciej - 2014-06-03 13:41:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w Banku Pocztowym to wyzwanie, jeżeli ogarniesz pośredników i będziesz balansować na granicy oraz rolować kredyty w nieskończoność to będzie dobrze finansowo. Nadzór przez przełożonych koncentruje się głównie na sprzedaży, nie znają systemów (za wyjątkiem kilku Dyrektorów). Jeżeli ktoś chce pracować w Centrali tego Banku to też jest jazda, 75% udziałów ma Poczta Polska gdzie w zarządzie są w większości ludzie, którzy wcześniej pracowali w BRE (mniej więcej w tym samym czasie), w zarządzie Pocztowego układ jest podobny, jedyna osoba z wykształceniem kierunkowym jest rekomendowana prawdopodobnie z PKO BP, zastępca Prezesa Banku jest z wykształcenia etnologiem, a jego sukces to wybudowanie ok 200 Mikrooddziałów. Odpowiedzcie sobie czy w takiej instytucji warto pracować i gdzie "dojdziecie".
zdjecie uzytkownika
Florenc - 2014-06-25 23:13:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
za miesiąc mijają 2 lata jak pracuję w Banku Pocztowym ...i nie zamierzam przedlużac umowy .....do 12-2013 a nawet mogę powiedzieć ze 03-2014 pracowało sie super mozna bylo swietnie zarobic nie bylo mobingu, działał internet. wszystko zalezy w kogo ma sie nad soba.byla rewelacja zarobki rzedu 4 5 6 a nawet 7 czy 8 tys netto i....... działający internet plany robione w kwotach 300 400 500 czy 600 tys na 1 mikroodział . Od marca totalna porazka zmiany ograniczenia w przyznawalnosci zmiana dyrektora i codziene raporty tabelki nikt nie psrzedaje tylko wysyla raporty tabelki bo nie ma na to czasu bo internet nie dziala ..... przelew robisz 20 min klienci sie burza afery na poczcie wstyd bo nie ma internetu wieczne awarie systemów. jeszcze pół roku temu z czystym sumieniem byl polecil teraz odradzam omiajc serokim łukiem bo nie da sie normalnie pracowc ....jesli chodzi o prowizje owsze jest plan wazony i mozesz spredac 200 tys kredytu i jak nie zrobiles min 10 kont to nie dziwie sie ze wypakacili ci 30 % bo konta to warunek wyplaty premii w 100% to tye
zdjecie uzytkownika
Maciej - 2014-07-09 14:02:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gaduła Kapucynka z promocji - 2013-11-27 07:49:45]:
Jeżeli byłaś świadkiem podrobienia podpisu klienta to dlaczego nie zgłosiłaś sprawy do DBB lub do prokuratury o podejrzeniu popełnienia przestępstwa? Po drugie zakładanie kont rodzinie (ojciec, matka, brat, siostra, żona)przez pracownika to też jest niezgodne z prawem.
zdjecie uzytkownika
pracownikb - 2014-08-08 15:59:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W pocztowym oferują najniższą krajową do tego za wykonanie 50% procent planu można liczyć na prę złotych premii.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bank Pocztowy
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski