Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Fresh Logistics

Pracowałeś w firmie Fresh Logistics i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
zaspokojony - 2014-08-16 18:32:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie zawsze jest tak jak chcemy ale tu placa na czas. Teraz dostalem ponad 4 tysie z nadgodzinami wiec nie nazekam ( nawet kobitka nagle sie usmiechnela hehe ).

A kierownictwo jak to kierownictwo musi byc upierdliwe, tylko te nie ma kompetencji.Jeden robi wszystkich w ciula obiecujac jakies wolne lub szybsze wyjscie z pracy a potem straszy Mlynkiem, laska nos przy kompie i nic nie wie o robocie.Dwoch jest normalnym co pochwala i jak trzeba to opieprza - niestety jeden z drugiej hali.
Faktycznie nadgodziny mecza ale kierownik obiecal wieksza ilosc ludzi. Narazie sa z ...Ukrainy hehe :-). Zawsze to cos :-)
A prace bym polecil bo jak ktos chce to moze sie tu wykazc s jak szukacie pracy na przyczepke to tu nie przejdzie.
zdjecie uzytkownika
trzynastka - 2014-08-26 20:33:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
oboz pracy, troche (usunięte przez administratora) beretow poczawszy od niektorych magazynierow na dyspozytorach skaczywszy, spychologia na maxa, oni lepiej wiedza, czyli nic nie wiedza.paru w porzo kierowcow, chodza po placu i maja ubaw.kto pokuma o co biega daje dyla z tego zlodziejskiego ukladu, lub zabiera auto towar zamiast dostarczac do odbiorcy woza se na autach, chorzy pacjeci.
zdjecie uzytkownika
wołas - 2014-10-05 00:41:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [trzynastka - 2014-08-26 20:33:11]:
chyba powinienem wejść na to forum wcześniej i poczytać co może mnie spotkać w Fresh Logistic... a tak to jestem już po aplikacji na stanowisko magazyniera. Teraz już sam nie wiem czy jeśli się odezwą to właściwie w ogóle stawić się na ewentualnej rozmowie kwalifikacyjnej albo spotkaniu poprzedzającym samą pracę
zdjecie uzytkownika
2 lata wyciete - 2014-11-01 12:35:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam ,pracowalem tam dwa lata zarobki jak komus wystarczy 1650 zl max raz dostalem 2000 mialem 40 nadgodzin to tyle o zarobkach ,atmosfera okropna ,ochydna wrecz paskudna ,zmuszani do nadgodzin mobing i teksty typu nie pasuje nikt cie tu nie trzyma ,zero szacunku dla praacownika ,ostatnio nawet kieroownik sie zwolnil ,najgorsza praca w jakiej pracowalem,pracowalem tam gdyz nie moglem znalez innej pracy a mam dzieci i zrobileem to dla nich,pozdrawiam i wezcie sie wkoncu za ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo to za. dlugo juz trwa
zdjecie uzytkownika
Parasol - 2014-11-16 23:19:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polecam dla tych co chcą mieć co kwartał fajną wypłate(nadgodzinki nie co miesiąc wypłacane tylko co trzy właśnie).
Na 100% będą duże przyjęcia za niedługo bo się cała załoga sypie.
Fresh Logistics- praca dla ambitnych.
zdjecie uzytkownika
hmm - 2014-11-17 18:48:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Miałem iść na rozmowę kwalifikacyjną do Fresh'a, ale po przeczytaniu tych opini odpuściłem sobie. Wolę poczekać i podjąć pracę w firmie, w której można pracować w spokojnych warunkach.
zdjecie uzytkownika
FL41 - 2014-11-24 10:31:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie nie pchajcie się do fresha!!! To [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Zero szacunku dla drugiego człowieka!!!
zdjecie uzytkownika
kaja - 2014-11-25 12:20:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak jest dokładnie u nich w logistyce? bo nie wiem czy na pewno macie tak, że faktycznie warunki są nie za ciekawe.., a zgłaszaliście to komuś? bo może kwestią tego jest tylko pogadanie z właścicielem czy z kierownikiem po prostu i tyle, a nie robienie z tego większej afery, jak sądzicie, tylko szczerze?
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-12-09 11:30:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gadanie z kadrą kierowniczą tu nic nie zmieni. Można rozmawiać a oni i tak swoje. Krótko mówiąc jak grochem o ścianę bo przecież to oni tam rządzą i stwarzają niezdrową atmosferę. Już sam fakt ciągłych rotacji pracowniczych nie świadczy dobrze o kadrze kierowniczej. Głupi by się zorientował, że coś tam jest nie tak.
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-12-19 11:37:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hahaha kierownicy nie mają nic do gadki. Co by nie robili to jest źle bo i tak się nie podoba kierownikowi magazynu. On pozjadał wszystkie rozumy i czuje się jak pan i władca. Inne działy też nie potrafią się z nim dogadać.A zwykły kierownik nie ma na nic siły bo dziennie zapieprza po 12 godzin. Oczywiście za darmo - tak się motywuje pracowników. NIe zazdroszczę im ale wygląda na to że tak lubią.Nawet jest śmiesznie jak z nami razem pracują bo widzą że nie ma lekko :-)
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-01-07 11:26:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mi się udało wyrwać po kilku latach z tego wariatkowa. Serdecznie dziękuję za taką pracę, zero prywatności,brak stałych godzin pracy,dyżury pod telefonem( bezpłatne oczywiście ) zabieranie za byle co premii.Najlepsze że nikt z osób na wyższych stanowiskach ( menedżer, dyrektor, HR) nic z tym nie robi tylko to akceptuje :-(
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-01-07 11:38:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I dobrze zrobiłeś, że się stamtąd wyrwałeś. Ja dalej tam tkwię i jedyne co mnie trzyma to ciężka sytuacja na rynku pracy a oni to poprostu wykorzystują. Człowiek traci w tej firmie resztki własnej godności będąc poniżanym i pomiatanym w obecności innych. Szczególnie i wzorcowo pomiatać a nie zarządzać ludźmi potrafi Pani A.T. popierana przez Pana M.M. Zero szacunku wobec innych i ciągłe pretensje o byle bzdurę! Czyżby w taki sposób ta Pani przeprowadzała testy odporności na stres wśród nowych pracowników??!! To ja dziękuję za takie warunki pracy.
zdjecie uzytkownika
precz z niewolnictwem - 2015-01-14 10:43:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie może ktoś oczyścić atmosfery? Na początek proponuję pozwalniać paru twardogłowych poganiaczy "bydła"...
zdjecie uzytkownika
ciekawa - 2015-01-27 21:19:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy wiecie jaka jest praca w biurze w tej firmie. Mam iść na rozmowę ale to co tu czytam nie jest ciekawe. Czy może ktoś mi odpowiedzieć. Dziękuję.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-02-05 13:49:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, ja byłam na rozmowie, nie powiem jakie stanowisko bo a nuż firma przegląda tą stronę :) rozmowa miła, co do warunków finansowych - jak tyle dadzą a niby mogą mieć budżet to będę bardzo zdziwiona :P niby do 2 tyg. mają dać odp. więc nadal czekam, na rozmowie były w sumie 4 osoby bo rekrutują na 3 stanowiska w Gliwicach, ktoś się podzieli wrażeniem z rozmowy???
zdjecie uzytkownika
yvett - 2015-02-06 20:07:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uciekaj póki możesz, tyle Ci powiem. Nie licz na pomoc kierownika.
zdjecie uzytkownika
FL81 - 2015-02-11 20:26:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Nie polecam tam pracy. Jestem dyspozytorem transportu w oddziale w Straszynie - na szczęście już niedługo stamtąd odchodzę !! To najgorszy okres mojej kariery, a pracowałem w różnych firmach. Niby na początku spoko.. się dogadamy... A jesteś wykorzystywany na maxa. Zero życia prywatnego, ciągle telefony, ciągle nadgodziny (darmowe !!), niska stawka i premie które znasz tylko z opowieści. Do tego kierownictwo pożal się Boże. Nikomu nie radzę tam pracować.
zdjecie uzytkownika
jajaja - 2015-03-04 17:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś pracuje/pracował w tej firmie jako spedytor? pojawiło się ogłoszenie w moim mieście na to stanowisko.
Ciekawe jakie zarobki..?
zdjecie uzytkownika
Rekrutowany - 2015-04-20 15:17:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłem swego czasu na rozmowie o pracę w tej firmie (Gliwice). Była pani z HR plus jakiś pan kierownik. Rozmowa nudna wręcz męcząca. Pytania bez jakiegokolwiek sensu. No i na koniec sławne ile chciałbym pan zarabiać? Powiedziałem ile i nagle usta w podkówkę i koniec rozmowy, oczywiście z jeszcze sławniejszym skontaktujemy się z panem do 14 dni. No i kontaktu brak. A dobrze świadczy o firmie jak zadzwoni lub emailem prześle informację o wynikach rekrutacji. Odpuściłem sobie wszelkie rekrutacje firmy Fresch Logistic i Raben. Szkoda czasu...
zdjecie uzytkownika
es - 2015-04-30 20:21:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Rekrutowany - 2015-04-20 15:17:13]:
a jaką im rzuciłeś kwotą? Pytam bo nie wiem czy jest sens, żebym tam w ogóle szła.
zdjecie uzytkownika
haha - 2015-05-23 22:27:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Znowu rekrutują do kompletacji towaru. :)) Jak nic się tam nie zmieni to same durne kierownictwo będzie zasuwać za pół darmo. Nawet średnio rozgarnięta osoba będzie trzymać się od tej firmy na duuuuuuuuży dystans.
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-06-08 14:43:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Młynek Fresh Logistic. Dla niego białe jest czarne i tylko jego zdanie się liczy. Gada o tym że chce aby się dobrze pracowało a zabiera premie i określa nierealne wydajności. Ciekawe czy jak by miał złożyć 30 palet na 8h to by dał radę - kręgosłupy siadają w mig
zdjecie uzytkownika
miros - 2015-06-16 22:06:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosc - 2015-06-08 14:43:19]:
to prawda , że momentami tak jak pisze @gosc, praca jest ponad siły. Ale jeśli ktoś decyduje się na przykład na robotę na magazynie to chyba jest to całkiem zrozumiałe że musi się nadźwigać . Dla rozumiejących ten ból polecam http://www.praca.pl/pracownik-magazynowy_726956.html . Warto się zainteresować
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-06-17 19:36:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Bardzo mnie to ciekawi czy kierownictwo tej firmy daloby rade poskladac tyle mixow ile wymagane jest od pracownika. pracownik tam musi zostawac po 12 h ale kierownicy zmianowi robia 8 i do domu
zdjecie uzytkownika
Krupniok - 2015-07-20 22:31:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Siema,
widzę że nic się nie zmieniło od czasu kiedy zwolniłem się z fresha. Mogę podpisać się pod wszystkim co napisano wcześniej :> Praca dobra pod warunkiem że nie ma się innej a kasę na życie mieć trzeba. Czy ktoś mógł by napisać jak tam wygląda teraz na pikingu i tranzycie? Nadal ekipy zmieniają się w 90% średnio co miesiąc? Jaki są teraz normy na pikingu a jakie na tranzycie?
Pozdr
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fresh Logistics

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Fresh Logistics?
Zadaj pytanie
alert