brak logo

Fresh Logistics

Gliwice

Opinie o Fresh Logistics

OK 2016-09-13 15:36
Na wózku widłowym. Glównie tranzyt.
xyz 2016-09-14 15:48
Hej,
Jeśli chodzi o samą prace, nie jest to praca wybitnie wymagająca, jeśli ktoś potrafi liczyć oraz logicznie myśleć, nie boi się podnieść palety to jak najbardziej może pracować w tej firmie. Warunki finansowe, nie są złe - wystarczy tylko pokazać że potrafi się przynajmniej liczyć bo dla wielu z Was co już tam nie pracują było to trudne :)
Atmosfera jest taka, jaką każdy sobie sam wypracuje, jeśli potrafisz się normalnie odezwać to i ktoś bedzie się normalnie odzywać. Wszystko idzie na spokojnie załatwić tylko trzeba chcieć, a nie jak niektórzy tupnąć nogą i powiedzieć "nie bo nie" i wku***** wszystkich w około.
Nadgodziny jak wszędzie - są i być zawsze będą - albo dostaniesz wolne, albo wypłacą.
Pracę pod samym Fresh'em jak najbardziej polecam, wszystkim którzy pracy się nie boją i potrzebują stałej, pewnej pracy bez zmartwień typu "czy do 10 będę mieć wypłatę", a tych co liczą że będą zarabiać 5000 na starcie "bo tak" mogę jedynie życzyć powodzenia w szukaniu.
Negatywne opinie z którymi nie da się nie zgodzić to brak sprzętu, lub sprzęt miernej jakości, to niestety największy problem Fresh'a obecnie, aczkolwiek i w tym kierunku są czynione pewne postępy.
4
OK 2016-09-15 10:12
Atmosfera jest taka na jaką każdy sobie zapracuje. Jeśli jesteś niekonfliktowy to też nikt się nie będzie czepiał. Najlepiej to po prostu dobrze zyc z koordynatorem. Błazej pomocny jest i zawsze pomoze jak jest jakis problem. Nie narzekam. W sumie tak jak napisal @xyz, to sie zgadza.
1
Qqqq 2016-09-15 19:30
Dostalem ofertę pracy w freshu, jako operator wózka we Wrocławiu, jakies rady, ktos cos moze doradzic?
M@łp@ 2016-09-20 18:40
Pracuje w tej firmie przeszło rok. atmosfera na co dzień normalna ..... jeżeli niczego nie pokićkasz to nikt nie ma do ciebie pretensji ... PROSTE ... nie mam co narzekać kasa się zgadza każdego 10 jest na koncie .... ile przepracujesz tyle zarobisz... jeżeli robisz przez tydzień to się nie dziw ze taka wypłata .... co do kierownictwa nie mam zastrzeżeń .... Kaśka i Anka nie są takie złe.... też da sie z nimi dogadać ...
1
kolo 2016-09-21 17:53
Wracając do wypowiedzi PONIŻONY`ego prawdą jest to iż praca dla tych co nie mają rodzin - dzieci, inaczej KM będzie robił wszystko abyś nie wytrzymał w DM. Chyba jest coś w tym, że kolejny "stary"pracownik się zwalnia, ze rezygnuje z pracy KZ?? hmmmm ......... czy może w końcu ktoś z góry się zastanowi co się dzieje niżej?
Koko 2016-09-26 20:46
Moje zdanie po ostatnim dniu pracy zmieniłam o 360° bardzo szybko ludzie dają sobą manipulować pod wpływem innych ... o panu M. Miałam bardzo dobre zdanie ... no cóż jaka firma tacy ludzie ...
2
hehehe 2016-09-27 21:19
Atmosfera w biurze magazynu jest taka: jak nie "donosisz" na kolegów to po prostu nie pracujesz ! Większość osób jest zastraszona przez kierownictwo, a KM i menedżerowie udają, że nie widzą tego co się dzieje w magazynie.
1
mmmm 2016-09-28 20:22
ciekawe, który KZ tak ładnie pisze:)
1
hehehe 2016-09-29 20:00
oki - moja osoba się nie zgodziła donosić i już nie pracuje!!!
ExFRESHMAN 2016-10-06 19:19
Jak jest ? Jest bardzo prosto :D...
Jeśli oficjalnie pokażesz że się czemuś sprzeciwiasz lub nie pasujesz do schematu "niewolnika" to stajesz się pierwszym głównym freszowym demotywatorem w oczach KZ,KM, brygadzistów i pozostałych nadzorców i czarodziejów magazynowych.

Ja po freshu zacząłem doceniać każdą inną prace. Dzisiaj pracuje juz 4 rok w ...... i powtarzam wszystkim że może i nie zarabiają miliony ale atmosfera pracy jest przyjemna i to jest też ważne. Bo nie sztuką zmienić prace na 200 zł więcej jak atmosfera będzie gów...ana (czytaj "freshowa"). Kasa jest ważna ale wzajemny szacunek w pracy też. Prawdziwym sukcesem firmy jest zadowolenie pracowników i duma z tego gdzie pracują.

Życzę wszystkim żeby znalezli pracę która dam im satysfakcję i zadowolenie z wykonywania powierzonych zadań.
Ja wychodzę z pracy z poczuciem że dobrze wykonalem swoją robotę i dzięki mojemu podejściu inni pracownicy też są zadowoleni i jako jedno z ogniw wielkiego łańcucha tworzę mocne wsparcie dla reszty i można na mnie polegać.
Czy któryś z obecnych lub byłych Freshowców doświadczył podobnego uczucia w tej firmie?... Wątpię :)))))))
4
df 2016-10-06 20:14
hej hej a ja widze ze na chwile obecna w firmie poszukują pracownika na stanowisko kierownika zmiany we Wroclawiu jakby kyos był zainteresownay podjrzewam ze obowiazkkow jest calkiem sporo tylko się zastnaiwam czy zarobki sa adekwatne do obowiazkow tutaj
2
Dostawca 2016-11-11 19:54
W strukturach które Pan tak chwali przy tak świetnie prowadzonej logistyce Dostawcy z zewnątrz czekają na przyjęcie towaru po 4 lub 5 godzin i to jest norma . Dostawca jest punktualnie od 8 rano a rozładunek zaczyna się po półtorej godziny bo magazynier jak zwykle musi przygotować miejsce na towar wywożąc palety FL . Każdy dostawca widzi podejście do ludzi na FL . Trzeba słodzić bo obiektywnie nie ma się co podobać. Prawda?
1
zadowolony z pracy :) 2016-11-17 20:44
oczywiście, że jest super !! :) przecież dla Pana Głównego Kierownika dostawcy (czyt.kierowcy) to zło konieczne - i nie raz, nie dwa dał temu wyraz głośno. Ale ostatnio wypowiedziane przez niego słowa cyt: "Przecież trzeba być po prostu człowiekiem" powinien napisać na szybie na drzwiach, aby mógł to sobie przeczytać jak będzie wychodził z akwarium !!!
FAZI157 2016-12-03 16:45
Wczoraj dostarczyłem do fresz logistic Gliwice trzy palety towaru . Na rozładunek czekałem cztery godziny . Rejstrację dostaw zaczęli o ósmej , a pierwszy samochód rozładowali o dziewiątej trzydzieści . Czy to jest zakład pracy chronionej , że takie niedojdy tam pracują ? Niech dyrektor tego ośrodka przyjrzy się temu , albo niech sam się weźmie do roboty , lub centrala niech to sprawdzi bo nawet w podwójnej obsadzie po dostawie do nich brakuje czasu pracy na powrót do bazy .
4
kriso 2016-12-03 22:01
Bo jeśli Fresha cały dzień rozładowuje jedna osoba to tak prosze Pana jest. Niech Fresh Logistics zatrudni większą liczbę pracowników to wtedy nie będzie takcih problemów. Pozdrawiam. Pracownik FRESH
2
FAZI157 2016-12-04 14:18
Zgadnij co mnie to obchodzi . Ja za jednym wyjazdem nie robię dostawy tylko do fresha mam też innych odbiorców i oczekuję , że zostanę obsłużony w rozsądnym czasie . Jeśli ty tego nie rozumiesz to następnym razem pójdę do dyrektora tego oddziału i on tobie to wytłumaczy abyś w następnej firmie przemyślał swoją postawę i zrozumiał potrzeby innych ludzi
nick 2016-12-05 23:06
to nie jest wina pracownika, że tak długo czeka się na rozładunek. Wina leży po stronie pseudo kierowników. Kierownictwo sobie siedzi za szkłem i wymyślają powody za jakie by tu można było zwolnić pracownika (ps.tak jak ostatnio dziewczynę z Lidla), a nie jak wzmocnić kadrę.
1
pracownik ...@ 2016-12-05 23:17
czy w innych oddziałach, czy tylko w Gliwicach, są równi i równiejsi?? Od czego zależy, że pracownik biurowy z magazynu otrzymuje premię??? a co na to HR?? a gdzie sprawiedliwość???
HR 2016-12-07 19:37
Pracownikowi administracyjnemu przysługuje premia kwartalana
zainteresowany .@ 2016-12-09 16:00
HR - czy każdy pracownik administracyjny otrzymuje premię kwartalną?
I mam w takim razie mam jeszcze jedno - pytanie: czy pracownik zatrudniony jako pracownik magazynowy przychodzi do biura uczyć się OBSŁUGI KOMPUTERA I URZĄDZEŃ BIUROWYCH i programów czy w dalszym ciągu powinien otrzymywać comiesięczną premię? przecież nie przebywa w magazynie w klimacie chłodnym? przecież nie "wyrabia" swojej wydajności?a do tego na jego miejsce muszą być przesunięte osoby z innych stref działających w magazynie? Bo tak naprawdę czegoś tu nie rozumiem ???
2
mówią mi Oszołom 2016-12-20 19:56
Zatrudnienie większej ilości osób fizycznych nic nie da. Problem tkwi w ...sprzęcie. Pracownicy codziennie biją się o sprzęt, a po baterie do skanerów biegają co 5 minut...
3
Nowy 2017-01-05 17:23
siema.
Zastanawiam sie nad podjęciem pracy we freshu mam jeździć na wózkachna wözkach. Dajcie znac jak płacą i wogóle jak tam jest.
Dzieki
ANTY KSG !!!!!!! 2017-01-17 19:13
Porażka chłopie za ta pensje poszukasz sobie na każdym magazynie teraz ofert jest multum biją sie o pracownika a nie z tymi debilami co jeden to ambitniejszy z reszta jak to po podstawowym wykształceniu i byciu kibolem w wieku przeszło 30 lat śmiech na sali tam. Kierownicy co nie maja pojecia o magazynie porażka i ci smieszni Liderzy hahha Rób jak uważasz ale porażka tam jest
1
Krzysztof Stefanik 2017-01-18 08:22
Nie będę pisał posta z anonima, gdyż to co chciałbym przekazać nowym pracownikom niech będzie przestrogą, niech grubo się zastanowią czy mają stalowe nerwy. A więc zacznijmy od tego że Dział Lidl ( gdzie pracowałem ) gdzie kompletowy jest towar pod sklepy Lidla dostał zmiankę godzinową z 8 na 6, gdzie wszyscy dookoła wiedzą że niemożliwe jest o godzinie 6 dostać wózka bo zmiana nocna kończy swoją pracę o 8. Gdy zapytasz się jakiegoś kierownika o godzinie 6 o wózek , zapyta się Ciebie czy masz jakiś problem z tym że nie ma wózka ? I masz wziąć sobie pieska do rozładunku samochodów !!! buhahahah. Do tego wszystkiego trzeba przewieźć Wahadło z Tranzytu na drugą i trzecią halę ( około 50 palet ). Pieskiem mam to wozić ?!!!!!!!!!!! Moje pytanie jest gdzie tu jest LOGIKA ?!
Fresh logistykę ma tylko w nazwie. Nie pozdrawiam kierownika procesów magazynowych Mariusza który kompletnie nie ma pojęcia o pracy, i jest zwykłym burakiem naćpanym. Takich ludzi bym nawet nie brał do kręcenia karuzeli i tarcia chrzanu. Odradzam wszystkim pracy w tym zakładzie.
7
;) 2017-01-19 12:41
Do przewożenia tylu ilości palet biorę tramwaja lecz niestety jak ktos nie potrafi na to wpaść do zapingala pieskiem buhahahaha
3
JONY 2017-01-19 16:42
Czytanie ze zrozumieniem się kłania jeśli masz problemy z analizą mojej wypowiedzi zapraszam do szkoły podstawowej. Napisał wyraźnie że skoro o 6 rano nie ma wózków i tramwaju to co bierzesz ? Oczywiste że pieska. Idiotyzm w tej firmie nie zna granic. Pozdrawiam dupolizów , jakbyś mógł wylizał byś im dupę przy samych jajach
1
;) 2017-01-20 13:30
Albo tam nie pracujesz albo sam nie wiesz co piszesz tramwaje stoją zawsze do godziny 10 wolne picknig zaczyna na 10 i składa na tramwajach. A o tym że nie ma tramwaja wolnego to kolega Krzysiek nie napisał wiec ja proponuje cofnąć sie do szkoły podstawowej i nauczyć się czytać ze zrozumieniem.
Pozdrawiam ;)
2
:) 2017-01-23 19:04
od kiedy picking na tramwajach robi
:) 2017-01-23 19:07
zawsze robili na tzw pieskach z którymi zawsze byl problem nigdy ich nie było a jak juz były to rozładowane hehe
1
Misiek 2017-01-24 14:38
Przestroga dla przewożników!Jeżeli nie macie auta w leasingu przez Bank wbk gdie udziela je TOMASZ,W.kierownik Transportu w Gliwicach to zapomnijcie o dobrych km.tak do 7000tyś.może?
kibic 2017-01-25 18:56
Tu się zgodzę. Nawet wiem, który rozkłada ręce i pyta" czy masz problem ze znalezieniem wózka"... Potem sie wypiera przed młynkiem,że tak nie mówił. Co do liderów. Był jeden jakos latem taki " ludzki" . Nie darł ryja , nawet na ukraińców. Ale za inteligentny ,żeby pracować z pseudokibicami. Z wozami był jest i pewnie będzie problem. Zatrudnienie nic nie pomoże, dopóki nie będzie na czym pracować. Jeszcze trochę to rzucam ten syf
5
;) 2017-01-26 19:10
Od kiedy jest multi
1
Stefanik Krzysztof 2017-01-31 14:04
Widzę że nie tylko mi nie podobają się same warunki pracy.Pozdrawiam kolegę po fachu ! Co do Młynka i Marcina co chciałem załatwić zawsze załatwiłem, tylko inny buraczyna uważał się za jakiegoś wyższego.
2
FL 2017-02-04 22:00
To co się dzieje w Gliwicach to jest jest naprawdę DNO, nie ma żadnego poszanowania dla człowieka, dla przełożonych liczy się tylko wynik i EXEL, po trupach do celu, naprawdę dziwie się ze centrala nie reaguje na sygnały. Rotacja pracowników jest ogromna, nie bójmy się użyć tego słowa ale w tym oddziale istnieje MOBBING zarówno w magazynie jak i dziale transportu, jest naprawdę coraz gorzej, istnieje grupa 3 osób która wykańcza ten oddział, wszyscy liczyli ze w raz z przybyciem nowego dyrektora sytuacja się zmieni tym bardziej ze wszyscy łącznie z przewoźnikami i kierowcami wysyłali mu sygnały mailowo o sytuacji. Jeśli dalej będzie taka atmosfera strachu wśród pracowników, a kierowcy będą traktowani jak najgorsze zło tej firmy to nie wróże przyszłości temu oddziałowi, klienci ślepi i głusi też nie są i powoli bo powoli ale odchodzą do konkurencji...
2
@interested 2017-02-13 21:56
Czy w FLP G-ce obowiązuje tajemnica wynagrodzenia??? Jeżeli tak to dlaczego PITy wydaje asystentka działu magazyn?
2
Gliwice 2017-02-16 20:43
Skąpa ilość na kopercie w której są schowane PITy jest na tyle mała ze spokojnie koperta sama się otwiera...
gość 2017-02-20 19:35
Wózki to jest tragedia. Stoją po kilka tygodni bo Kierownik Magazynu mówi , że ma tylko 6 tyś na naprawy i nie naprawi a wymagają żebyśmy wykonywali wszystkie operacje na czas. To jest przecież niepoważne podejście
3
Dostawca 2017-02-27 16:14
A gdyby trzeba było zapłacić 30 zł kary za każdą godzinę rozładunku przekraczającego 2 godziny . Zastanawiam się czy ktoś mówiłby o 6 tys zł na wózki . Jeśli się czegoś podejmujemy to trzeba to robić solidnie . Zwracam się do osób organizujących przetargi w Lidl na logistykę towaru dla firmy Lidl , aby zwrócili na jakość usługi wykonywanej przez Fresh Gliwice
3
Pracownik 2017-02-28 08:44
Jak to mówią wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Praca jak każda inna jak wykonujesz to co do ciebie należy to nikt nie będzie miał do ciebie pretensji. A jeśli jest syf to pracownicy sami go robią więc przestańcie gadać takie bzdety. Pozdro dla normalnych
1
prawdziwy pracownik produkcji 2017-03-01 18:03
Pracownik ? Chyba wyższego szczebla haha
nick 2017-03-02 17:05
Czyżby znowu Hania i Basia były zmuszone do pisania o "prawidłowej pracy" w magazynie? :) A o przymusowym zgłaszaniu OMC, a co a tym idzie wymyślaniu ich trudno nie wspomnieć :) Trzeba wymyślać OMC z rękawa bo przecież Kierownicy muszą zrealizować swoje cele - uuu będzie premia :)
1
John..... 2017-03-06 21:33
Częściowo potwierdzam że Kadra Zarządzająca w firmie nie należy do w pełni kompetentnych.
Kierownicy Zmiany w większości nie powinni piastować tych stanowisk ciekawe kiedy to Młynek zauważy......
A dla tych co bedą chcieli wiedzieć co dla mnie jest niekompetęcią to;
Niekompetencję oceniam całkowicie „ z boku” jako osoba niezależna od danego kierownika.
Uznając kogoś za niekompetentnego mam na myśli brak wiedzy, doświadczenia potrzebnego na dane stanowisko. Dodatkowo wysnuwam takie wnioski jak widzę niechęć do podejmowania decyzji czy liczne błędy(wynikające z braku wiedzy) przekładające się na realizację procesów.
3
John..... 2017-03-07 20:16
Tak zastanawiałem się i dlaczego my tu piszemy a nie zgłaszamy tego do HR ???
Do centrali..... może ktoś chętny opisac kilka zdarzeń i wysłac do Personalnego i Tomka O. oraz nawet do Ewalda R. co się dzieje w Gliwicach ??
2
Joanna 2017-03-13 13:19
@John zdecydowałeś się na zgłoszenie sprawy do HR? Chętnie też usłyszymy Twoją opinię na temat warunków zatrudnienia w firmie.
ja 2017-03-15 08:44
He he :)... kolejna osoba, która nie ma pojęcia o procesie magazynowym rusza na stanowisko LIDERA :) Czy naprawdę już żadne kompetentne osoby nie chcą pracować dla FLP??
John..... 2017-03-24 17:09
Czemu podszywsz się pod mój nick
John..... 2017-03-24 17:16
Joanna
Nie jeszcze nie ale chce zebrać kilka opinii innych osób i wtedy opisać a jak naradzie to każdy tu dużo pisze ....... I tylko tyle ...... Tylko pisze ....... Ale czy prawdę podparta jakimiś faktami, dowodami to nikt nie wie tylko ten co to piszę wie.....
Na tą chwilę to mogę powiedzieć że nikt dosłownie nikt nie odpisał na moją propozycję aby bardziej zainteresować dział HR o wyczynach w firmie Fresh. Dlatego co ja jako jedyna osoba mogę zrobić..... Jak się odezwę to zostaną przez innych..... Określenie że usunięty z zespołu.
ja 2017-03-25 16:45
John a może warto na początek przedstawić całą sytuację Pani Menedżer Iwonie ? Nawet pojedynczo ? Może niektóre osoby jak zobaczą, że jest ktoś jeszcze komu nie podoba się traktowanie ludzi w magazynie i w biurze magazynu to się odważą ?
A ponadto niech ktoś w końcu się zainteresuję atmosferą w biurze magazynu i wszelkimi działaniami kierowników wobec ludzi - niektóre zachowania można bardzo łatwo podciągnąć pod tzw. mobbing ...
;) 2017-03-30 02:01
son
Zostaw swoją opinię o Fresh Logistics - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fresh Logistics