Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Fresh logistic

zdjecie uzytkownika
Pracownik fl41 - 2013-02-28 08:26:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Och ludziska nikt was na siłę tam nie trzyma jak nie chcecie tam
m pracoawać to się zwolnijcie, jest blisko tesco zobaczcie tam jaka jest atmosfera;) stara prawda mówi wszędzie dobrze........
Ja pracuje w tym magazynie blisko 8 lat i da się wytrzymać, jak ktoś chce to pracuje a jak myslicie że ktoś wam kasę co miesiąc za nic będzie przelewał to powodzenia wam życzę.
Jes dosc spora ekipa która pracuje tam pare dobrych lat a te 500 kartonów o których tu piszecie to w przeciągu miesiąca da się zrobić
Pozdro dla strej ekipy ;)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-24 20:03:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jaka jest stawka za pracę w tej firmie, czy regułą jest, że zostaje się dłużej na zmianie (na ile zmian się pracuje)?
zdjecie uzytkownika
* - 2013-07-08 17:40:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
haha, stawka 1800brutto, niby dwie, ale skoro zaczynasz jestes na szkolce, ktora odbywa sie tylko w nocy. przez pierwsze 5 godzin pikujesz, potem miotla.. albo w ogole nie pikujesz tylko calą noc na miotle. jetses na telefon- raz na 21 raz na 22, a raz na 24.. po czym godzine przed koncem dowiadujesz sie o tym, ze trzeba zostac na nadgodzinach, ktore potem wybierasz. Albo sytuacja z przed weekendu. W piatek mowiono, w sobote do pracy na 11, z czego cala sobota w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a dają Ci jeden dzien wolny w tygodniu. Z tego co wiem, musza Ci wyplacic 100% zgodnie z kodeksem pracy. Jak sie odezwiesz, jeden tekst:[usunięte przez moderatora] , nikt Cie na sile nie trzyma"
[usunięte przez moderatora] lazi, wrzeszczy, nic nie wie, a wielka kierowniczke zgrywa, [usunięte przez moderatora] stwarza pozory milego, potem pokazuje jaki jest naprawde, [usunięte przez modratora], jak sie potrafi z nim gadac to tragedii nie ma, ale swoje za uszami tez ma, swoje dyrdymaly, ktorych sie trzyma- np. ostatnio przechodzilismy na totalu pod regalami, wywalil tekst, ze w koncu zacznie zwalniac za nieprzestrzeganie bhp, a oni przestrzegaja? Kobiety napierniczaja na pikingu, ok. 10ton dziennie przerzuca, brak piesków rowna się z pikowaniem paleciakiem, jedna paleta ok. 600kg, z tego co wiem ręcznym mozna przewozic do 500kg razem z waga wozka. I oni nam beda[usunięte przez moderatora] o przestrzeganiu bhp? jakie szkolenia wstepne są? dają Ci kartki, a TY masz czytać. Jedynym kierownikiem, ktory cokolwiek wie, z ktorym w miare (choc nie do konca) da sie dogadac to Marcin. O reszcie mam jedno zdanie- nie wiem jak sie podostawali na te stanowiska, ale ich wiedza i aparycja w ogole nie sa do tego adekwatne.
Ktos powie- tak nawijasz na nich, to czemu sie nie zwolnisz. Owszem, zwolnie sie jak tylko znajde inna prace i na do widzenia wszystko powiem, co tu jest napisane.
Pozdro!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-09 20:44:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ * - ale czy to wszystko jest tak zapisane w umowie, że może pracodawca takie rzeczy wyrabiać czy po prostu mają umowę gdzieś? :)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-20 19:30:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, chciałem dowiedzieć się jak w praktyce wygląda ta kilkustopniowa rekrutacja w firmie Fresh Logistics. Na stronie niby opisane ale dość ogólnie
zdjecie uzytkownika
malek - 2013-10-02 15:13:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ile tam obecni placa- skoro na piwo i fajki?;) Potrzebuje jescze na mieszkanie ;) Sa moze jakies dodatki, premie?
zdjecie uzytkownika
Josef - 2013-11-04 22:50:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
FL41... nie wiem jak długo już tam robisz za białego murzyna ale chyba jesteś na tyle inteligentny(?) żeby wiedzieć że w tej firmie jednostki które za dużo się odzywają i walczą o swoje nie dając sobą pomiatać są na osobności straszone zwolnieniem dyscyplinarnym i albo same odchodzą w krótkim czasie albo w pewnym momencie do takiego delikwenta w czasie pracy podchodzi brygadzistka czy brygadzista i mówi że kierownik prosi go do siebie... potem już wiadomo, gadka szmatka że albo sam się zwolni tu i teraz albo nasrają mu w papierach czymś z (usunięte przez administratora) wziętym, wymyślonym na poczekaniu. Można się kłócić i bronić że nic się ni zrobiło ale pytanie czy warto? Czy nie lepiej (usunięte przez administratora) tą robotą gdzie jak tylko w grupie odezwiesz się o swoje to za 5 minut kolejka konfitur stoi do kierownika,recytując wszystko co mówiłeś oraz dodając że podburzasz resztę załogi do odzywania się o swoje...

Wielki szacunek dla ludzi którzy nie chcą a muszą tam pracować z różnych przyczyn...
Pozdro dla odważnych. Nie bójcie się zmiany pracy! czasem lepiej zarobić 100zł mniej a mieć robotę nie wykańczającą psychicznie.

Ps. pamietajcie to nie jest praca dla tych co walczą o swoje i nie pozawalają sobą pomiatać
zdjecie uzytkownika
FL81 - 2013-11-09 09:38:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, pracuje we Freshu w Straszynie i strasznie wam współczuje, u nas nie mam na co narzekać, kierownictwo jest spoko i można się dogadać, jeśli chodzi op piking to nasza norma to 3,5 mixa na godzinę więc też jest spoko, pracuje tam już rok i nie mogę narzekać, wiadomo okres świąteczny jest ciężki jak sami wiecie ale nie jest to wieczne. A na marginesie to zarabiam ok 2 tyś zł . Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
henio - 2013-12-19 09:24:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej,staram się o pracę w Fresh logistic. moze mi ktoś napisać czy firma daje premie dla najlepszych pracowników miesiaca,jest tam cos takiego??
zdjecie uzytkownika
anonim 2014-01-30 - 2014-01-30 19:02:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
WITAM BYŁAM ZATRUDNIONA W FIRMIE FRESH LOGISTIK POŁOWIE STYCZNIA I CIESZYŁAM SIE BARDZO ZE PODEJMUJE PRACE OKAZAŁO SIE ZE BYLAM TYLKO JEDEN DZIEN.PO ZAKONCZENIU PRACY MIALAM SIE ZAPYTAC NA KTÓRA JUTRO DO PRACY .POWIEDZIANO MI ZE ZADZWONIA DZIS JEST 2 TYDZ I SIE NIE ODZYWAJA.WSZYSTKIM ODRADZAM TA FIRME,JESLI KTOS CHCE PRACOWAC A ONI NIE ROZUMIA .WIDOCZNIE NIE TRAKTUJA LUDZI POWAZNIE,
zdjecie uzytkownika
węgiel r śl - 2014-01-31 19:16:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
robota wporzo trzeba sie troszke natyrac ale jest za co stawka 2200 20% premii indywidualnej 10% zbiorowa , 5 najlepszy picker miesiaca;) jeszcze jak sie jest kapusiem to sie od młynka dostanie dodatkowa premie polecam wszystkim Fresh logistics oddz GLIwice (magazyn Zotta));))
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-02-13 21:39:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [węgiel r śl - 2014-01-31 19:16:18]:
Na jakim stanowiku była Pani zatrudniona? Jestem ciekawa.... jeśli mi Pani odpowie opowiem Pani moją historię...
zdjecie uzytkownika
JA - 2014-03-09 23:43:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2014-02-13 21:39:46]:
anonim: pewno pracowałaś na ekstra serwisie to nie jest tak że nie potrzebujemy pracowników, mamy dużo osób pracujących na ekstra serwisie i każdy dzwoni codziennie i się dowiaduje czy ma przyjść do pracy czy nie. jeżeli nie dzwonimy to znaczy że tej pracy nie ma. to nie jest tak że zadzwonisz raz i będziemy o tobie pamiętać. mamy dużo roboty dużo rzeczy na głowie. dużo dziewczyn dzwoni i się dowiaduje więc Tobie radzę to samo. :)
zdjecie uzytkownika
truestory - 2014-06-23 10:33:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Prawda o firmie jest taka że jeżeli masz rodzine i chcesz spedzac z nia czas nie pchaj sie w to bo go miec nie bedziesz grafik jest ruchomy dzwonia przestawiaja godziny pracy tyrasz po12h nie raz caly tydzien nawet i miesiac co jest nie zgodne z prawem. Piątki zawsze po 10-12h nie ma mniej,musisz sie tlumaczyc dlaczego nie mozesz zostac nadgodzin, nadgodzin juz nie wyplacaja a wydają jako wolne i tu nie chodzi o piatek czy poniedzialek a o srodek tygodnia wieczna manipulacja ze strony kierownictwa typu jak sie nie podoba to nie musisz tu pracowac wiem co mowie nie pchajcie sie w to nawet na miesiąc
zdjecie uzytkownika
xxxx - 2014-07-30 16:12:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chciałam sie zapytać czy sa wolne wekendy
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-08-08 12:37:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jestem zona kierowcy ale mam dosc tej firmy a szczegulnie tych smsow ktore przychodza do mnie i meza nie wiem kto je pisze ale wiem jedno ze to ktos z tej firmy albo tam pracuja jakis panie lekkich obyczajow albo nie maja co robic
zdjecie uzytkownika
zaspokojony - 2014-08-16 18:32:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie zawsze jest tak jak chcemy ale tu placa na czas. Teraz dostalem ponad 4 tysie z nadgodzinami wiec nie nazekam ( nawet kobitka nagle sie usmiechnela hehe ).

A kierownictwo jak to kierownictwo musi byc upierdliwe, tylko te nie ma kompetencji.Jeden robi wszystkich w ciula obiecujac jakies wolne lub szybsze wyjscie z pracy a potem straszy Mlynkiem, laska nos przy kompie i nic nie wie o robocie.Dwoch jest normalnym co pochwala i jak trzeba to opieprza - niestety jeden z drugiej hali.
Faktycznie nadgodziny mecza ale kierownik obiecal wieksza ilosc ludzi. Narazie sa z ...Ukrainy hehe :-). Zawsze to cos :-)
A prace bym polecil bo jak ktos chce to moze sie tu wykazc s jak szukacie pracy na przyczepke to tu nie przejdzie.
zdjecie uzytkownika
trzynastka - 2014-08-26 20:33:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
oboz pracy, troche (usunięte przez administratora) beretow poczawszy od niektorych magazynierow na dyspozytorach skaczywszy, spychologia na maxa, oni lepiej wiedza, czyli nic nie wiedza.paru w porzo kierowcow, chodza po placu i maja ubaw.kto pokuma o co biega daje dyla z tego zlodziejskiego ukladu, lub zabiera auto towar zamiast dostarczac do odbiorcy woza se na autach, chorzy pacjeci.
zdjecie uzytkownika
wołas - 2014-10-05 00:41:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [trzynastka - 2014-08-26 20:33:11]:
chyba powinienem wejść na to forum wcześniej i poczytać co może mnie spotkać w Fresh Logistic... a tak to jestem już po aplikacji na stanowisko magazyniera. Teraz już sam nie wiem czy jeśli się odezwą to właściwie w ogóle stawić się na ewentualnej rozmowie kwalifikacyjnej albo spotkaniu poprzedzającym samą pracę
zdjecie uzytkownika
2 lata wyciete - 2014-11-01 12:35:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam ,pracowalem tam dwa lata zarobki jak komus wystarczy 1650 zl max raz dostalem 2000 mialem 40 nadgodzin to tyle o zarobkach ,atmosfera okropna ,ochydna wrecz paskudna ,zmuszani do nadgodzin mobing i teksty typu nie pasuje nikt cie tu nie trzyma ,zero szacunku dla praacownika ,ostatnio nawet kieroownik sie zwolnil ,najgorsza praca w jakiej pracowalem,pracowalem tam gdyz nie moglem znalez innej pracy a mam dzieci i zrobileem to dla nich,pozdrawiam i wezcie sie wkoncu za ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo to za. dlugo juz trwa
zdjecie uzytkownika
Parasol - 2014-11-16 23:19:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polecam dla tych co chcą mieć co kwartał fajną wypłate(nadgodzinki nie co miesiąc wypłacane tylko co trzy właśnie).
Na 100% będą duże przyjęcia za niedługo bo się cała załoga sypie.
Fresh Logistics- praca dla ambitnych.
zdjecie uzytkownika
hmm - 2014-11-17 18:48:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Miałem iść na rozmowę kwalifikacyjną do Fresh'a, ale po przeczytaniu tych opini odpuściłem sobie. Wolę poczekać i podjąć pracę w firmie, w której można pracować w spokojnych warunkach.
zdjecie uzytkownika
FL41 - 2014-11-24 10:31:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie nie pchajcie się do fresha!!! To [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Zero szacunku dla drugiego człowieka!!!
zdjecie uzytkownika
kaja - 2014-11-25 12:20:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak jest dokładnie u nich w logistyce? bo nie wiem czy na pewno macie tak, że faktycznie warunki są nie za ciekawe.., a zgłaszaliście to komuś? bo może kwestią tego jest tylko pogadanie z właścicielem czy z kierownikiem po prostu i tyle, a nie robienie z tego większej afery, jak sądzicie, tylko szczerze?
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-12-09 11:30:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gadanie z kadrą kierowniczą tu nic nie zmieni. Można rozmawiać a oni i tak swoje. Krótko mówiąc jak grochem o ścianę bo przecież to oni tam rządzą i stwarzają niezdrową atmosferę. Już sam fakt ciągłych rotacji pracowniczych nie świadczy dobrze o kadrze kierowniczej. Głupi by się zorientował, że coś tam jest nie tak.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fresh logistic
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Fresh logistic?
Zadaj pytanie
x