brak logo

Fresh Logistics

Gliwice

Opinie o Fresh Logistics

JONY 2017-01-19 16:42
Czytanie ze zrozumieniem się kłania jeśli masz problemy z analizą mojej wypowiedzi zapraszam do szkoły podstawowej. Napisał wyraźnie że skoro o 6 rano nie ma wózków i tramwaju to co bierzesz ? Oczywiste że pieska. Idiotyzm w tej firmie nie zna granic. Pozdrawiam dupolizów , jakbyś mógł wylizał byś im dupę przy samych jajach
3
;) 2017-01-20 13:30
Albo tam nie pracujesz albo sam nie wiesz co piszesz tramwaje stoją zawsze do godziny 10 wolne picknig zaczyna na 10 i składa na tramwajach. A o tym że nie ma tramwaja wolnego to kolega Krzysiek nie napisał wiec ja proponuje cofnąć sie do szkoły podstawowej i nauczyć się czytać ze zrozumieniem.
Pozdrawiam ;)
2
:) 2017-01-23 19:04
od kiedy picking na tramwajach robi
:) 2017-01-23 19:07
zawsze robili na tzw pieskach z którymi zawsze byl problem nigdy ich nie było a jak juz były to rozładowane hehe
1
Misiek 2017-01-24 14:38
Przestroga dla przewożników!Jeżeli nie macie auta w leasingu przez Bank wbk gdie udziela je TOMASZ,W.kierownik Transportu w Gliwicach to zapomnijcie o dobrych km.tak do 7000tyś.może?
kibic 2017-01-25 18:56
Tu się zgodzę. Nawet wiem, który rozkłada ręce i pyta" czy masz problem ze znalezieniem wózka"... Potem sie wypiera przed młynkiem,że tak nie mówił. Co do liderów. Był jeden jakos latem taki " ludzki" . Nie darł ryja , nawet na ukraińców. Ale za inteligentny ,żeby pracować z pseudokibicami. Z wozami był jest i pewnie będzie problem. Zatrudnienie nic nie pomoże, dopóki nie będzie na czym pracować. Jeszcze trochę to rzucam ten syf
7
;) 2017-01-26 19:10
Od kiedy jest multi
1
Stefanik Krzysztof 2017-01-31 14:04
Widzę że nie tylko mi nie podobają się same warunki pracy.Pozdrawiam kolegę po fachu ! Co do Młynka i Marcina co chciałem załatwić zawsze załatwiłem, tylko inny buraczyna uważał się za jakiegoś wyższego.
3
FL 2017-02-04 22:00
To co się dzieje w Gliwicach to jest jest naprawdę DNO, nie ma żadnego poszanowania dla człowieka, dla przełożonych liczy się tylko wynik i EXEL, po trupach do celu, naprawdę dziwie się ze centrala nie reaguje na sygnały. Rotacja pracowników jest ogromna, nie bójmy się użyć tego słowa ale w tym oddziale istnieje MOBBING zarówno w magazynie jak i dziale transportu, jest naprawdę coraz gorzej, istnieje grupa 3 osób która wykańcza ten oddział, wszyscy liczyli ze w raz z przybyciem nowego dyrektora sytuacja się zmieni tym bardziej ze wszyscy łącznie z przewoźnikami i kierowcami wysyłali mu sygnały mailowo o sytuacji. Jeśli dalej będzie taka atmosfera strachu wśród pracowników, a kierowcy będą traktowani jak najgorsze zło tej firmy to nie wróże przyszłości temu oddziałowi, klienci ślepi i głusi też nie są i powoli bo powoli ale odchodzą do konkurencji...
4
@interested 2017-02-13 21:56
Czy w FLP G-ce obowiązuje tajemnica wynagrodzenia??? Jeżeli tak to dlaczego PITy wydaje asystentka działu magazyn?
3
Gliwice 2017-02-16 20:43
Skąpa ilość na kopercie w której są schowane PITy jest na tyle mała ze spokojnie koperta sama się otwiera...
gość 2017-02-20 19:35
Wózki to jest tragedia. Stoją po kilka tygodni bo Kierownik Magazynu mówi , że ma tylko 6 tyś na naprawy i nie naprawi a wymagają żebyśmy wykonywali wszystkie operacje na czas. To jest przecież niepoważne podejście
3
Dostawca 2017-02-27 16:14
A gdyby trzeba było zapłacić 30 zł kary za każdą godzinę rozładunku przekraczającego 2 godziny . Zastanawiam się czy ktoś mówiłby o 6 tys zł na wózki . Jeśli się czegoś podejmujemy to trzeba to robić solidnie . Zwracam się do osób organizujących przetargi w Lidl na logistykę towaru dla firmy Lidl , aby zwrócili na jakość usługi wykonywanej przez Fresh Gliwice
4
Pracownik 2017-02-28 08:44
Jak to mówią wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Praca jak każda inna jak wykonujesz to co do ciebie należy to nikt nie będzie miał do ciebie pretensji. A jeśli jest syf to pracownicy sami go robią więc przestańcie gadać takie bzdety. Pozdro dla normalnych
1
prawdziwy pracownik produkcji 2017-03-01 18:03
Pracownik ? Chyba wyższego szczebla haha
nick 2017-03-02 17:05
Czyżby znowu Hania i Basia były zmuszone do pisania o "prawidłowej pracy" w magazynie? :) A o przymusowym zgłaszaniu OMC, a co a tym idzie wymyślaniu ich trudno nie wspomnieć :) Trzeba wymyślać OMC z rękawa bo przecież Kierownicy muszą zrealizować swoje cele - uuu będzie premia :)
2
John..... 2017-03-06 21:33
Częściowo potwierdzam że Kadra Zarządzająca w firmie nie należy do w pełni kompetentnych.
Kierownicy Zmiany w większości nie powinni piastować tych stanowisk ciekawe kiedy to Młynek zauważy......
A dla tych co bedą chcieli wiedzieć co dla mnie jest niekompetęcią to;
Niekompetencję oceniam całkowicie „ z boku” jako osoba niezależna od danego kierownika.
Uznając kogoś za niekompetentnego mam na myśli brak wiedzy, doświadczenia potrzebnego na dane stanowisko. Dodatkowo wysnuwam takie wnioski jak widzę niechęć do podejmowania decyzji czy liczne błędy(wynikające z braku wiedzy) przekładające się na realizację procesów.
5
John..... 2017-03-07 20:16
Tak zastanawiałem się i dlaczego my tu piszemy a nie zgłaszamy tego do HR ???
Do centrali..... może ktoś chętny opisac kilka zdarzeń i wysłac do Personalnego i Tomka O. oraz nawet do Ewalda R. co się dzieje w Gliwicach ??
3
Joanna 2017-03-13 13:19
@John zdecydowałeś się na zgłoszenie sprawy do HR? Chętnie też usłyszymy Twoją opinię na temat warunków zatrudnienia w firmie.
ja 2017-03-15 08:44
He he :)... kolejna osoba, która nie ma pojęcia o procesie magazynowym rusza na stanowisko LIDERA :) Czy naprawdę już żadne kompetentne osoby nie chcą pracować dla FLP??
John..... 2017-03-24 17:09
Czemu podszywsz się pod mój nick
John..... 2017-03-24 17:16
Joanna
Nie jeszcze nie ale chce zebrać kilka opinii innych osób i wtedy opisać a jak naradzie to każdy tu dużo pisze ....... I tylko tyle ...... Tylko pisze ....... Ale czy prawdę podparta jakimiś faktami, dowodami to nikt nie wie tylko ten co to piszę wie.....
Na tą chwilę to mogę powiedzieć że nikt dosłownie nikt nie odpisał na moją propozycję aby bardziej zainteresować dział HR o wyczynach w firmie Fresh. Dlatego co ja jako jedyna osoba mogę zrobić..... Jak się odezwę to zostaną przez innych..... Określenie że usunięty z zespołu.
ja 2017-03-25 16:45
John a może warto na początek przedstawić całą sytuację Pani Menedżer Iwonie ? Nawet pojedynczo ? Może niektóre osoby jak zobaczą, że jest ktoś jeszcze komu nie podoba się traktowanie ludzi w magazynie i w biurze magazynu to się odważą ?
A ponadto niech ktoś w końcu się zainteresuję atmosferą w biurze magazynu i wszelkimi działaniami kierowników wobec ludzi - niektóre zachowania można bardzo łatwo podciągnąć pod tzw. mobbing ...
;) 2017-03-30 02:01
son
Freszoman 2017-04-02 21:37
A co zrobić w przypadku gdy jesteśmy zmuszani przez Kierownika do wręcz wymyślania OMC ??? aby Kierownik miał zaliczony swój cel a od tego zależy jego premia???
Pralinka11 2017-04-05 17:59
Witajcie jestem zszokowana opiniami na temat fresha. Prosta zasada jesli sie komus nie podoba praca nikt nikogo do niej nie zmusza. A co powiecie na temat ekstraserwisu. Z mojej orientacji wiem ze zamiast polskich pracownikow zatrudnili ukraine i co z pracownikami? Ogolnie mysle ze praca na freshu jest godna polecenia jak pracujesz tak masz z kazdym sie mozna dogadac
2
wstrząs 2017-04-11 18:54
"Przypominam o każdorazowym wysyłaniu do Kierownika Magazynu informacji o wysłaniu OMC. Tak jak ustalaliśmy raz w tygodniu NALEŻY zgłosić minimum 1 OMC" - jak mus to mus !!!!
Joanna 2017-04-12 09:22
@wstrząs co oznacza OMC?
John..... 2017-04-12 21:45
Hej ... troszkę mnie tu nie było ale .... widzę temat się rozwija.... ale tylko szkoda że na wygadaniu się ... TUTAJ a nie u konkretnych osobach .
Jestem zniesmaczony cała ta atmosferą .... jak tu się tworzy...
Na te opinie wchodzą prawie wszyscy z każdego szczebla hierarchii Firmy i tak może zaproponuje aby wszyscy pracownicy wyższego szczebla przemyśleli sobie te wszystkie wpisy i nad nimi się zastanowili !?
Witac że z biur tez są tu osoby oburzone postępowaniem przełożonych.... nawet cytują e-maile wysyłade przez przełożonych. :) :)
Joanna 2017-04-13 09:28
@John..... a jeśli czytają te opinie osoby z kierownictwa firmy, to co mógłbyś zaproponować? Jakie realne zmiany chcieliby widzieć pracownicy?
Enginer 2017-04-16 21:42
Witam wszystkich,
Niech uleje się prawda. Praca kierowniczek zmiany czyli Agnieszki i Ewy jest karygodna ich kompetencje nie sięgają nawet minimum , mobbing , nie szanowanie ludzi i nieróbstwo nie zna granic. Każdą prace jesteśmy w stanie zmierzyć i nadać statuś wydajności i ocenić prace pseudo kierowników . Kierownik Magazynu powinienem wywieś te osoby na wózku na tranzyt i transportem wysłać z Fl Gliwice, do tej brygady bym dołączył Mariusza , który ludzi wogóle nie szanuje tylko wyzyskuje tak aby on nic nie musiał robic.

Pozdrawiam
Enginer
2
Joanna 2017-04-19 11:58
@Enginer Kodeks pracy definiuje mobbing jako "działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników." Czy właśnie takie sytuacje miały miejsce w Fresh Logistics? Jeśli, któryś z pracowników firmy przejawia takie zachowania należy to zgłaszać. Próbowałeś o tym informować przełożonych?
pr 2017-04-20 08:31
Joanna, tylko jest pytanie któremu z przełożonych?? jak właśnie takie zachowania przejawiają kierownicy zmianowi i kierownik magazynu (ale on sobie nie brudzi rączek i ust, tylko wysługuje się KZ), a teraz jak wrócił Rafał jest jest coraz gorzej.
2
Enginer 2017-04-23 20:55
Pani Joanno,
Miałem okazje nie raz usłyszeć zastraszanie pracownika tak aby został dłużej w pracy, wpływanie na innych poprzez obniżanie ich wartości takie sytuacje tez miały miejsce. Kodeks pracy jasno definiuje mobbing , ale pytanie nasuwa się na jeżyk ,Co trzeba zrobić i jakich narzędzi użyć aby sytuacje nie miały miejsca. Nie wiele firm o wysokiej kulturze organizacyjnej, dbają oto aby pracownik znajdujący sie na końcu łańcucha bym traktowany z szacunkiem i kulturą , bo jeżeli pracownik będzie doceniany i traktowany dobrze to jego produktywność będzie większa i będzie w stanie poświecić się dla firmy.

Pozdrawiam.
Enginer
2
Fresh 2017-04-23 23:47
Bzdury bzdury i jeszcze raz bzdury tutaj wypisujecie
ni 2017-04-24 09:38
O czyżby Wielki Kierownik przeczytał wszystkie opinie???
3
Joanna 2017-04-24 13:51
@Fresh a jakie jest Twoje zdanie na temat Fresh Logistics jako pracodawcy? Rozumiem, że odbiega od opinii innych użytkowników.
kibic 2017-04-24 23:23
Zastraszanie pracownika tak aby został dłużej w pracy już nie jest na porządku dziennym od czasu (podejrzewam,że było to po kontroli PIP) gdy został zmieniony okres rozliczania na jednomiesięczny, ale owszem zdarza się! A na dodatek jak już wypracuje się nadgodziny to Kierownik Magazynu i jego "Świta" wysyła na siłę na odbiór nadgodzin i wówczas już nie ma zastosowania Regulamin Fresh Logistics Polska, nikt się przecież nie odezwie, że wtedy należy wydać 1 : 1,5h. Ale każdy boi się o pracę więc siedzi cicho. Szkoda tylko, że Pani Menedżer i Dyrektor tak rzadko przychodzą do magazynu.
Fresh 2017-05-09 16:12
Napiszę tak ile ludzi tyle opinii a jakoś dziwnym zbiegiem okoliczności piszą wciąż te same osoby którym żadna praca nie pasuje lub osoby które już dawno nie pracują. Pracy jest czasami za dużo ale to jest firma logistyczno - magazynowa w której zlecenia otrzymuje się w dzień realizacji i niestety trzeba sprężyć pośladki. Ja pracuje już ponad 10 lat wielu kierowników przeżyłem i nigdy nie miałem większego problemu. Wystarczy wykonywać swoje obowiązki a nie przychodzić do pracy pogadać z kolegami i pojeździć sobie skuterem po hali
xx 2017-05-10 21:18
To nie jest tyko opinia jednej osoby a to cos oznacza poprostu oboz pracy i tyle
6
Joanna 2017-05-11 12:29
@Fresh dziękuję za rozwinięcie wypowiedzi. Na jakim stanowisku w firmie pracujesz? Mógłbyś napisać coś więcej na temat tego jak wygląda praca w Twoim dziale oraz co wymieniłbyś jako plusy pracy w Fresh Logistics?
Fresh 2017-05-16 13:29
To po co tam pracujesz???
1
xx 2017-05-18 20:20
a kto Ci powiedzial ze tam jeszcze pracuje?
??? 2017-05-24 20:20
W tej firmie liczą się tylko TABELKI, nie liczą się ludzie, jest nadmiar obowiązków, posunąłbym się nawet do stwierdzenia ze nie ważne są koszty i oszczędności, a nawet zdrowy rozsadek, trasa może być zaplanowana byle jak ważne aby w tabelce wszystko się zgadzało mimo że finalnie fresh na tym traci.
2
pracownik 2017-06-01 20:39
Hahaha jest tam jeden jeden kierownik który myśli że jak napnie mięśnie jak na meczu to każdy mu się podporządkuje a tak naprawdę to nie ma pojęcia o procesie bo wyzyskuje się innymi ale...ktoś to toleruje niestety. Ale są też normalni Kierownicy
3
Hahahah 2017-06-07 10:37
Daj mu spokój z tymi mięśniami, tylko tyle mu zostało a KM się to podoba. Tyle dobrze że już strzykawek po tych jego sterydy nie znajduje się w kiblu????
4
Były pracownik 2017-06-20 22:00
Dobre hehehe tam to się chyba nigdy nic nie zmieni. Wpadłem tu z ciekawości na opinie po kilku latach, a tu dalej: mobbing, zmuszanie do nadgodzin, krzyki, Ci sami kiero, niskie stawki itd. Aż dziwne że teraz jak jest tyle roboty na rynku ludzie tam jeszcze pracują heheh ale się uśmiałem na serio jakby czas stanął w miejscu. Katastrofa. Pozdrawiam.Współczuję.
2
ja 2017-06-24 11:15
Na Freshu poruszenie !!!!! zaczynają się szybkie powierzchowne sprzątania :):) i przygotowania do wizytacji !!! A na dodatek przyjeżdżają HR-y z Gądek - czyli popłoch, wszyscy mają siedzieć cicho ....
1
obserwator 2017-07-03 20:00
Ciekawe jaką funkcję tak na serio pełni KM, za co mu płacą? Przychodzą goście-"Klienci"do magazynu-KM brak, jest audyt-KM brak, całym zarządzaniem w trakcie tych "kontroli" zajmują się liderzy. A KM zawsze w tym czasie ma pilną wizytę u lekarza, bądź pilne spotkanie-by tylko nie musieć odpowiadać na temat procesu :((
Joanna 2017-07-04 09:22
@ja
czy czas wizytacji nie byłby dobrym momentem na rozmowy o tym, co w firmie się dzieje?
Zostaw swoją opinię o Fresh Logistics - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fresh Logistics