brak logo

Fresh Logistics

Gliwice

Opinie o Fresh Logistics

nowy 2016-01-12 19:18:56
jak wygląda sprawa nadgodzin?w magazynie i w biurze?
agent xxx 2016-01-13 20:18:34
Ten prawdomówny to chyba jakiś podstawiony kierownik albo biurowy bo tekst podpadający pod reklamę czyt. zachęcenie jeleni do ROBOTY nadgodziny może i wypłacają jak nie mają wyjścia bo okres rozliczeniowy jest 3 miesięczny i nie raz było tak że 3/4 nadgodzin oddali tydzień przed okresem rozliczeniowym. Rozwój w tej firmie nie istnieje. Prawdomówny może ty nie narzekasz bo siedzisz z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w fotelu bo nie wierzę, że przerzucasz te TONY. Nadgodziny są ciągle bo nie przyjmują ludzi do pracy a jak dadzą ogłoszenie to albo ktoś przychodzi na tydzień i ucieka, albo wogóle nie ma chętnych bo już opinie na temat FL poszły na rynku pracy. I dodam jeszcze, że nadgodziny są obowiązkowe zawsze nie ważne, że masz dziecko do odbioru z przedszkola czy żona rodzi!!!
jai 2016-01-13 22:44:06
ale co dokładnie masz na myśli z tymi nadgodzinami, czy wypłacane są w formie pieniędzy czy do odbioru dni tak? z tego co się orientuję, to wybór należy do pracownika
nie taki nowy 2016-01-14 21:06:19
nadgodziny są obowiązkowe!!!!! jak nie możesz zostać to może się skończyć gnojeniem ze strony nowego młodszego kierownika!!! tak jak dziś. Ale oczywiście taka informacja znowu nie doszła do Pana M.M. bo wszyscy kierownicy kryją Marcina L. Ciekawe co by na to powiedział Nasz Dyrektor Oddziału????
taki człowiek 2016-01-15 16:09:39
To prawda. nawet gdyby wiecej pracowników było to sprztu za mało. Nikogo to nie obchodzi na czym pracujesz masz pracowac i sie martw o siebie, taka polityka a jak ktoś sie odezwie to moze nie dostac premi, albo cos wymyslą NP: ze cos zle zrobisz i dostaniesz kare dniówki. Nadgodziny to w tym zimnie naprawde jakiś horror, Sybir. Przed okresem rozliczeniowym wolne. I tyle zobaczysz kase. Na czysto bez premi mozesz dostać około 1600zł. Jeszcze wysluchiwać szaleńców kierowników a szczegulnie M.L Odradzam pracy w tej firmie.
komes 2016-01-16 02:06:15
@taki człowiek to chyba mówimy o dwóch innych firmach. W Gliwicach na wysokim składzie nie ma takich problemów, magazynier ma płacone za nadgodziny z bonusem.
picker 2016-01-20 13:25:28
Z Fresh Gliwice uciekaja nawet ukraincy czy inni czeczeni, tak ze to powinno wystarczyc za opinie o tej firmie. W "biurowcu" nie lepiej zresztą. Wszechwiedzacy managerowie od transportu ;) I pomyslec, ze jedyną konkretną osoba w tej firmie jest Dyrektor Oddziału, do korego jednak wiekszosc spraw nie dochodzi bo wszelkiej masci kierownicy ucinaja sprawy na samym dole, dbajac o swoje cieple posadki. Popatrzcie ile osob ktore pracowaly lata w Gliwicach uciekło - jeden z braci Sz czy Mariusz W mieli dosc M.M i uciekli. Dokladnie to samo w biurowcu, rotacja jak na myjni samochodowej.
1
somek 2016-01-20 19:35:53
@komes, może zalezy od siedziby i chodziło o Grodzisk Mazowiecki. Z kolei do Straszyna szukają Dyspozytora teraz. Wymagania to min. 2-letnie doświadczenie w planowaniu tras w firmie transportowej.
1
NaLepsze 2016-01-22 20:41:17
Pracowałem rok czasu na Freshu (picking i tranzyt).
Na szczęście pracowałem :D Minęło już chyba z 5 lat od tego czasu a czytam tu że nic się nie zmieniło. Każdy post to tak ja by ktoś opisywał mój dzień tam. Minęło 5 mega długich lat a ja wciąż żyje traumą Fresha. Wtedy odważyłem się z dnia na dzień zwolnić bez pracy na boku. Znalazłem dopiero po miesiącu inną. Dziś mogę śmiało powiedzieć że to była najlepsza decyzja jaką mogłem zrobić ! Czego mnie Fresh nauczył?... kompletować zamówienia, jeździć wózkiem i tego że w Polsce wciąż istnieje coś takiego jak wyzysk pracowników.
2
wołas 2016-01-22 20:51:15
tak po prostu wygląda dorosłe życie i normalna ciężka fizyczna praca. Także mam nadzieję, że teraz masz lepiej. A pracowników magazynowych dalej poszukują.
anonim 2016-01-23 16:00:35
Tak nie wyglada ciężka praca,tylko beztialskie traktowanie ludzi. A forum jest po to, aby o tym pisac. Ludzie szukają pracy żeby zarobić na rodzine, a nie w pracy wysłuchiwac komend i nakazu 12h w pracy, obozy dawno się skończyły.
1
xxx 2016-01-24 16:22:49
zgadzam sie z Toba 100% Freshu jak ludzie ida po 8 godz do domu to są zadooleni tak jakby milion wygrali to jest chore
robert 2016-01-24 21:01:42
skoro ludzie cieszą się, że wychodzą z pracy, to chyba dobrze @xxx. Fresh Logistics wymaga od pracowników, ale też nie pozostaje dłużny i warunki są ciekawe.
1
nie taki nowy 2016-01-24 22:06:36
Robercie - stwierdzenie "zgadzam sie z Toba 100% Freshu jak ludzie ida po 8 godz do domu to są zadowoleni tak jakby milion wygrali to jest chore" - oznacza to,że taka możliwość jest sporadyczna. A gdy nie mogą zostać to już dla kierowników wielki problem!!! Fresh nie jest dłużny?-warunki ciekawe?
Becik 2016-02-03 18:31:40
Pracowałem tam w kompletacji mixów ale ludzie to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przymusowe nadgdziny to chyba oni sobie sami wymylaja w kodeksie pracy pisze jaso i wyraznie ze do nadgodzin nikt cie zmuszac nie moze tym bradziej ze robisz na chłodni i jeszcze te smieszne zupy hahaa to moj pies lepsze wpieprza :) A co do nowego kierownika Marcina L to ciekawe czy dyrektor wie kogo daje na to stanowisko i czy zna jego przeszłośc albo czym sie zajmuje po pracy :)
2
prawdomówny 2016-02-05 15:35:13
pewnie jesteś jednym z tych którym nie chce się pracować do tego zakompleksionym nieudacznikiem który nie daje sobie w życiu rady ,dużo moich kolegów pracuje w tej firmie i nie narzeka bo moga swoja dobra praca i zaangażowaniem zarobić naprawdę dobre pieniądze tobie pewnie sie wydawalo ze beda tolerowali twoj brak zaangażowania i podejscie do życia , a tymczasem czekamy jak będziesz obrażać kolejna firme w której sobie nie poradziles (aś)
xxx 2016-02-05 21:31:40
Ty jestes jeden na miion osob którzy chwalą ta firme jak bys nie zauwazyl to wiecej komentarzy jest negatywnych a to o czyms swiadczy
1
Becik 2016-02-08 19:25:50
Bo to pewnie jakis zmianowy siedzi na necie w tej chwili w Fresh Logistics bo to im w czasie pracy najlpeiej wychodzi i zachwala ten oboz w ktorym siedzi po 14 h hahahahhaha
1
Spiderman 2016-02-09 18:36:49
Panie użytkowniku ''prawdomówny'', twoja głęboka wypowiedz aż mnie poruszyła, przeanalizuj rotacje ludzi na przełomie roku i zadaj sobie pytanie dlaczego ludzie odchodzą, uciekają rezygnują.''prawdomówny'' jedna grupa pracowników w Freshu, którzy dobrze zarabiają i mogą sobie chwalić to kierownicy, generalnie kadra zarządzająca. Ich praca to tylko poganianie, kolokwialnie mówiąc bieganie z biczem za pickerami, wyładunkowymi tak aby oni wykonywali za nich całą prace a oni w spokoju będą mogli zobaczyć mecz na youtubie, zapalić itp. Nikt nie chcę w takich warunkach pracować, tylko pracują Ci , którzy nie maja wyboru lub są lizusami (mówimy tutaj o Pani A.T).
BEST REGARDS
1
parówa 2016-02-10 11:45:54
Zupy to faktycznie syf kiła i mogiła. Ale nie ma sie co dziwic skoro stawka jest taka a nie inna.
1
Mostek 2016-02-15 12:41:53
Od dawien dawna pracuje w logistyce i prawdę mówiąc zastanawiam się nad przeniesieniem tutaj powiedzcie mi jaka jest stawka, czy powyżej 2500 złotych chociaż?
albinos 2016-02-23 15:46:57
Co tam we freszu gliwice ? Nadal wszechobecny mobbing i poniżanie pracownikow zarabiajacych 1800 zł netto ? Agnieszka T. nadal w grze ?
GadkiFL 2016-03-10 20:46:14
Pan zmianowy jak tak zachwala to niech wspomni też o "wyśmienitych" obiadach serwowanych przez firmę zewnętrzną. Pan Dariusz jeszcze powie że na chłodni się nie należy ciepły posiłek... I słysząc te słowa kierasa zupa "nic" staje się przepyszna bo już wiesz że ta woda z koncentratem to łaska firmy.
Pieniądze tragiczne nie są jeśli kogoś zadowala średnio 2100-2300 na rękę to spoko. Pamiętać trzeba że z premią bywa różnie i jej wyrobienie jest trudne chyba że będziesz dobrze żył z brygadzistami bo to niemal bogowie tej firmy :)
Nadgodziny no taka logistyka bla bla bla pierdololamento zmianowego :) Sry kierownicy ale tak gadać można do dzieci a nie do dorosłych ludzi którzy widzą że 1- zdygaliście opinie o tej firmie ba kiedy szukałem pracy to w każdym miejscu mówili "oO z rabena jest z tego obozu". 2- zdygana opinia równa się brak chętnych do pracy czyli słynne zdanie "kij ma dwa końce" :D
I tak na koniec chciałbym powiedzieć wszystkim tym co się wahają nad zmiana pracy by przełamali jakieś paranoiczne lęki przed tym ;)
virus 2016-03-11 12:52:09
Pracowałem we freshu na extra servisie było okropnie zupy okropne, strasznie poniżanie ludzi a najgorsza liderka Kaśka taka gruba , ciągle łazi i się obija z tą drugą czarną , obydwie jakby z burdelu wyszły , przekleństwa na każdym kroku , że takim dali umowy , zupy okropne i kiła i mogiła na magazynie
1
oki 2016-04-07 18:09:38
Skoro ktoś nie chce jeść obiadów zakładowych to chyba nie musi, prawda? Zawsze możesz sobie z domu przynieść jakieś kanapki czy zupę. Uważam, że to bardzo miło ze strony firmy, ż na miejscu jest stołowka i obiady są serwowane, nie każda firma zapewnia wyżywienie pracownikom.
xxx 2016-04-08 15:19:42
Przy pracy w chłodni Ciepły posiłek to obowiązek pracodawcy
1
gosc 2016-04-08 18:38:44
Na jakiej podstawie twierdzicie, że posiłek na Fresh-u to obowiązek ? Jakoś na Tesco, Lidlu czy Naglu nie ma bo jest to tylko i wyłącznie wola pracodawcy a nie ustawowo. Wynika to z współczynnika energetycznego który nie ma miejsca w magazynie Gliwickim.Więc jak nie macie o czymś pojęcia to bzdur proszę nie pisać :-).
Oto wyciąg z ustawy:
związane z wysiłkiem fizycznym, powodującym w ciągu zmiany roboczej efektywny wydatek energetyczny organizmu powyżej 1500 kcal (6280 kJ) u mężczyzn i powyżej 1000 kcal (4187 kJ) u kobiet, wykonywane w pomieszczeniach zamkniętych, w których ze względów technologicznych utrzymuje się stale temperatura poniżej 10°C lub wskaźnik obciążenia termicznego (WBGT) wynosi powyżej 25oC,
xx 2016-04-09 15:08:19
Niewiem skąd wziąłes ta ustawe ale chyba sam ja wymysliłeś i skad masz takie informacje ze niby w Tesco nie ma posiłków
nowa 2016-04-13 19:34:16
Witam czy może ktoś udzielić informacji na temat extra serwis w Gądkach jak tam jest i jaka zmiana najlepsza bo staram tam się o prace.
rs 2016-05-10 22:18:59
@oki zgadzam się całkowicie. To, że jest stołówka, to tylko dodatek, z którego pracownik może skorzytać i nie rozumiem czemu by nie korzystać. Fresh szuka teraz koordynatora działu rozliczeń. Trzeba posiadać bardzo dobrą znajomość obsługi programu TMS a także znajomość procesu fakturowania.
Tymczasowy 2016-05-18 11:54:34
Mylisz się , Pracodawca nie ma obowiązku zapewnić posiłku tylko dlatego że pracujemy w chłodni...sprawdziłem z ciekawości..liczy sie tzw. wydatek energetyczny.
ale w Gadkach sie ostatnio uspokoiło z nadgodzinami ..jest ok , a co do kasy to zawsze może byc wieksza...trzeba szukac ;)
Smieszko 2016-05-22 00:30:42
Pan kierownik chciał zabłysnąć znajomością prawa a wyszło jak zawsze. 1050 kcal człowiek spala przez 8h pracy stojącej a trzeba doliczyć że dźwiganie palet+towar znacząco zawyża ilość saplonych kalorii. Tak więc mimo błyskotliwej odp nadal nie zmienia to faktu że jedzenie tzn ciepły posiłek się należy. A co ciekawe kierownictwo też zjada taki posiłek a na magazyn wychodzi 2x dziennie :) Oczywiscie nie wypominam takiego jedzenia tylko zwracam uwage na głupie gadanie typu że nie jest to obowiązek. Ale teraz już jest spokojnie brak póki co nadgodzin więc i nerwów mniej ;)
oki 2016-06-25 16:40:59
ja zastanwiam sie jak to jest z Praktykanatami bo chyba mają jakiś inny czas pracy niż zwykli pracownicy?
Trust 2016-07-09 12:55:53
Witam jestem byłym kierowcą tej firmy dobrze znam niektórych magazynierów i z tego co mówią żaden z nich nie ma większej pensji niż 2200zł brutto
Trust 2016-07-09 12:56:13
Witam jestem byłym kierowcą tej firmy dobrze znam niektórych magazynierów i z tego co mówią żaden z nich nie ma większej pensji niż 2200zł brutto
hang 2016-07-09 13:12:33
Znajomość obsługi nie jest dziwna,, ale wiecie czy wypłata jest terminowa? W końcu wynagrodzenie o czasie jest bardzo ważne, bo lepiej się wypełnia obowiązki.
tery33 2016-07-30 04:19:07
BHP=ściąganie palet z piątego piętra nad piętnastoma pickerami, dodatkowo istnieje też zagrożenie przepchnięcia palety przez operatora na druga stronę (wtedy z reguły obie palety lądują na glebie) zagraża to również zdrowiu i życiu osób znajdującym się w sąsiednim gangu; ale według pana M to stojąca 2mm na linii paleta jest śmiertelnym zagrożeniem , dlatego należy ją niezwłocznie umieścić w całości na szarym polu. Podnieście jeszcze wyżej normy-na pewno bhp będzie dokładniej przestrzegane. Podpiszcie umowę z jeszcze jednym klientem, bo miejsce na magazynie się marnuje...jeden wielki chaos i dezorganizacja. Ile głów tyle decyzji. Po trupach do celu, byle by było. Nie liczy się jakość tylko ilość. Brak sprzętu albo sprzęt w opłakanym stanie. Pracowniku jak możesz nie mieć czym pracować, wstydziłbyś się wiesz..!
2
tery33 2016-07-30 04:39:05
praktykanci to niezwykli pracownicy, a to coś nowego
fist 2016-07-30 11:51:15
Jeśli można u nich liczyć na wynagrodzenie o czasie @hang, bo w końcu wypłata jest dość istotna. A w Gliwicach jest wciąż szukany pracownik magazynowy czy osoba zarządzająca? Z góry dziękuję za szybką odpowiedź.
tery33 2016-07-31 00:55:12
wypłaty są terminowe nie masz co się martwić, dołącz do nas!:)
lolek 2016-07-31 14:10:42
Idealnie, że wypłata jest terminowa, bo trzeba dbać, żeby wynagrodzenie mogłoby być na czas. A socjale?
beka 2016-08-15 18:48:58
Słuchajcie dno i nic więcej .... Nie radze wiązać się z tą firmą .Ludzie uciekają, stali pracownicy jak i agencja czy Ukraina nie chcą pracować .Słabe pieniążki, nadgodziny obowiązkowo i brak szacunku do człowieka.Pracują tu ludzie tylko po to by szukać innej pracy lub nie mają innej perspektywy życiwej.Nie wiem jak w innych oddziałach ale Grodzisk Mazowiecki tragedia .Kierownik Pająk będzie kręcił miksy a Renia będzie foliować...
oki 2016-08-15 22:00:48
właśnie idzę, ze ofert jest dużo, tylko zatnaiwam sie dlaczego głownie poszukują praktykantów? przecież praktykanc zarobia mało, to co oszczedzaja na umowie? na ludziach?
Bąbel 2016-08-21 14:24:32
Chłodnia jest mój drogi od zera w dół a na tym magazynie jest głównie 2-6. Jak już czytacie te kodeksy i inne książeczki to najpierw przeanalizujcie pojęcia których używacie.
boy 2016-08-21 14:34:15
oki no właśnie, masz rację, i ciekawa jaka jest realnie szansa że po tych praktykach to się zostanie pracownikiem firmy czy wysyłają do domu jednak i biznes się kręci, jak jest?
Xxxxxxx 2016-08-22 09:43:25
Pracowalem na extra serwisie 2miesiace .LiderkA Kaśka dojzesz jest gruba to wykorzystuje ludzi do ciężkich prac dzwigania wraz z Anka wyśmiewają się z ludzi ponizaja same przekleństwa lecą co chwilę jak mogli dać takim umowę o pracę
baran 2016-08-22 16:43:16
@ Xxxxxxx z całym szacunkiem, a co ma tusza tej osoby do jej pracy? Chyba nic - poza tym że możesz urazić kogoś
PONIŻONY 2016-08-24 23:38:25
Nie ważne czy zatrudnicie się jako magazynier czy pracownik biurowy, wszyscy będziecie jednakowo poniżani przez przełożonych, zły przykład idzie z góry, nacisk na wyniki, liczy się tylko EXCEL, kompletnie nie ma szacunku dla pracowników, panuje atmosfera strachu.
PONIŻONY 2016-08-24 23:47:05
Zapomniałem dopisać ze praca tylko dla młodych i samotnych, jeśli masz rodzinę to szukaj innej pracy bo nie zdążysz z nią spędzić czasu, szczegółów nie bd pisać bo i tak niewygodne komentarze są tutaj usuwane, zawsze możecie sie zatrudnić i sprawdzić, zazwyczaj to ludzie sami sie zwalniają po kilku lub kilkunastu tygodniach jak zobaczą o co w tym wszystkim chodzi i jak prawo pracy jest sprytnie omijane np. przez umowy o pracę na "zadaniowy system pracy" itp.
hu 2016-08-25 10:27:01
@ PONIŻONY szkoda że nie chcesz podać wiecej szczegółów....
Zostaw swoją opinię o Fresh Logistics - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fresh Logistics