brak logo

Fresh Logistics

Gliwice

Opinie o Fresh Logistics

NaLepsze 2016-01-22 20:41:17
Pracowałem rok czasu na Freshu (picking i tranzyt).
Na szczęście pracowałem :D Minęło już chyba z 5 lat od tego czasu a czytam tu że nic się nie zmieniło. Każdy post to tak ja by ktoś opisywał mój dzień tam. Minęło 5 mega długich lat a ja wciąż żyje traumą Fresha. Wtedy odważyłem się z dnia na dzień zwolnić bez pracy na boku. Znalazłem dopiero po miesiącu inną. Dziś mogę śmiało powiedzieć że to była najlepsza decyzja jaką mogłem zrobić ! Czego mnie Fresh nauczył?... kompletować zamówienia, jeździć wózkiem i tego że w Polsce wciąż istnieje coś takiego jak wyzysk pracowników.
3
anonim 2016-01-23 16:00:35
Tak nie wyglada ciężka praca,tylko beztialskie traktowanie ludzi. A forum jest po to, aby o tym pisac. Ludzie szukają pracy żeby zarobić na rodzine, a nie w pracy wysłuchiwac komend i nakazu 12h w pracy, obozy dawno się skończyły.
1
xxx 2016-01-24 16:22:49
zgadzam sie z Toba 100% Freshu jak ludzie ida po 8 godz do domu to są zadooleni tak jakby milion wygrali to jest chore
nie taki nowy 2016-01-24 22:06:36
Robercie - stwierdzenie "zgadzam sie z Toba 100% Freshu jak ludzie ida po 8 godz do domu to są zadowoleni tak jakby milion wygrali to jest chore" - oznacza to,że taka możliwość jest sporadyczna. A gdy nie mogą zostać to już dla kierowników wielki problem!!! Fresh nie jest dłużny?-warunki ciekawe?
1
Becik 2016-02-03 18:31:40
Pracowałem tam w kompletacji mixów ale ludzie to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przymusowe nadgdziny to chyba oni sobie sami wymylaja w kodeksie pracy pisze jaso i wyraznie ze do nadgodzin nikt cie zmuszac nie moze tym bradziej ze robisz na chłodni i jeszcze te smieszne zupy hahaa to moj pies lepsze wpieprza :) A co do nowego kierownika Marcina L to ciekawe czy dyrektor wie kogo daje na to stanowisko i czy zna jego przeszłośc albo czym sie zajmuje po pracy :)
3
prawdomówny 2016-02-05 15:35:13
pewnie jesteś jednym z tych którym nie chce się pracować do tego zakompleksionym nieudacznikiem który nie daje sobie w życiu rady ,dużo moich kolegów pracuje w tej firmie i nie narzeka bo moga swoja dobra praca i zaangażowaniem zarobić naprawdę dobre pieniądze tobie pewnie sie wydawalo ze beda tolerowali twoj brak zaangażowania i podejscie do życia , a tymczasem czekamy jak będziesz obrażać kolejna firme w której sobie nie poradziles (aś)
xxx 2016-02-05 21:31:40
Ty jestes jeden na miion osob którzy chwalą ta firme jak bys nie zauwazyl to wiecej komentarzy jest negatywnych a to o czyms swiadczy
1
Becik 2016-02-08 19:25:50
Bo to pewnie jakis zmianowy siedzi na necie w tej chwili w Fresh Logistics bo to im w czasie pracy najlpeiej wychodzi i zachwala ten oboz w ktorym siedzi po 14 h hahahahhaha
1
Spiderman 2016-02-09 18:36:49
Panie użytkowniku ''prawdomówny'', twoja głęboka wypowiedz aż mnie poruszyła, przeanalizuj rotacje ludzi na przełomie roku i zadaj sobie pytanie dlaczego ludzie odchodzą, uciekają rezygnują.''prawdomówny'' jedna grupa pracowników w Freshu, którzy dobrze zarabiają i mogą sobie chwalić to kierownicy, generalnie kadra zarządzająca. Ich praca to tylko poganianie, kolokwialnie mówiąc bieganie z biczem za pickerami, wyładunkowymi tak aby oni wykonywali za nich całą prace a oni w spokoju będą mogli zobaczyć mecz na youtubie, zapalić itp. Nikt nie chcę w takich warunkach pracować, tylko pracują Ci , którzy nie maja wyboru lub są lizusami (mówimy tutaj o Pani A.T).
BEST REGARDS
1
parówa 2016-02-10 11:45:54
Zupy to faktycznie syf kiła i mogiła. Ale nie ma sie co dziwic skoro stawka jest taka a nie inna.
1
albinos 2016-02-23 15:46:57
Co tam we freszu gliwice ? Nadal wszechobecny mobbing i poniżanie pracownikow zarabiajacych 1800 zł netto ? Agnieszka T. nadal w grze ?
1
GadkiFL 2016-03-10 20:46:14
Pan zmianowy jak tak zachwala to niech wspomni też o "wyśmienitych" obiadach serwowanych przez firmę zewnętrzną. Pan Dariusz jeszcze powie że na chłodni się nie należy ciepły posiłek... I słysząc te słowa kierasa zupa "nic" staje się przepyszna bo już wiesz że ta woda z koncentratem to łaska firmy.
Pieniądze tragiczne nie są jeśli kogoś zadowala średnio 2100-2300 na rękę to spoko. Pamiętać trzeba że z premią bywa różnie i jej wyrobienie jest trudne chyba że będziesz dobrze żył z brygadzistami bo to niemal bogowie tej firmy :)
Nadgodziny no taka logistyka bla bla bla pierdololamento zmianowego :) Sry kierownicy ale tak gadać można do dzieci a nie do dorosłych ludzi którzy widzą że 1- zdygaliście opinie o tej firmie ba kiedy szukałem pracy to w każdym miejscu mówili "oO z rabena jest z tego obozu". 2- zdygana opinia równa się brak chętnych do pracy czyli słynne zdanie "kij ma dwa końce" :D
I tak na koniec chciałbym powiedzieć wszystkim tym co się wahają nad zmiana pracy by przełamali jakieś paranoiczne lęki przed tym ;)
1
virus 2016-03-11 12:52:09
Pracowałem we freshu na extra servisie było okropnie zupy okropne, strasznie poniżanie ludzi a najgorsza liderka Kaśka taka gruba , ciągle łazi i się obija z tą drugą czarną , obydwie jakby z burdelu wyszły , przekleństwa na każdym kroku , że takim dali umowy , zupy okropne i kiła i mogiła na magazynie
6
xxx 2016-04-08 15:19:42
Przy pracy w chłodni Ciepły posiłek to obowiązek pracodawcy
4
gosc 2016-04-08 18:38:44
Na jakiej podstawie twierdzicie, że posiłek na Fresh-u to obowiązek ? Jakoś na Tesco, Lidlu czy Naglu nie ma bo jest to tylko i wyłącznie wola pracodawcy a nie ustawowo. Wynika to z współczynnika energetycznego który nie ma miejsca w magazynie Gliwickim.Więc jak nie macie o czymś pojęcia to bzdur proszę nie pisać :-).
Oto wyciąg z ustawy:
związane z wysiłkiem fizycznym, powodującym w ciągu zmiany roboczej efektywny wydatek energetyczny organizmu powyżej 1500 kcal (6280 kJ) u mężczyzn i powyżej 1000 kcal (4187 kJ) u kobiet, wykonywane w pomieszczeniach zamkniętych, w których ze względów technologicznych utrzymuje się stale temperatura poniżej 10°C lub wskaźnik obciążenia termicznego (WBGT) wynosi powyżej 25oC,
xx 2016-04-09 15:08:19
Niewiem skąd wziąłes ta ustawe ale chyba sam ja wymysliłeś i skad masz takie informacje ze niby w Tesco nie ma posiłków
1
nowa 2016-04-13 19:34:16
Witam czy może ktoś udzielić informacji na temat extra serwis w Gądkach jak tam jest i jaka zmiana najlepsza bo staram tam się o prace.
Tymczasowy 2016-05-18 11:54:34
Mylisz się , Pracodawca nie ma obowiązku zapewnić posiłku tylko dlatego że pracujemy w chłodni...sprawdziłem z ciekawości..liczy sie tzw. wydatek energetyczny.
ale w Gadkach sie ostatnio uspokoiło z nadgodzinami ..jest ok , a co do kasy to zawsze może byc wieksza...trzeba szukac ;)
Smieszko 2016-05-22 00:30:42
Pan kierownik chciał zabłysnąć znajomością prawa a wyszło jak zawsze. 1050 kcal człowiek spala przez 8h pracy stojącej a trzeba doliczyć że dźwiganie palet+towar znacząco zawyża ilość saplonych kalorii. Tak więc mimo błyskotliwej odp nadal nie zmienia to faktu że jedzenie tzn ciepły posiłek się należy. A co ciekawe kierownictwo też zjada taki posiłek a na magazyn wychodzi 2x dziennie :) Oczywiscie nie wypominam takiego jedzenia tylko zwracam uwage na głupie gadanie typu że nie jest to obowiązek. Ale teraz już jest spokojnie brak póki co nadgodzin więc i nerwów mniej ;)
Trust 2016-07-09 12:55:53
Witam jestem byłym kierowcą tej firmy dobrze znam niektórych magazynierów i z tego co mówią żaden z nich nie ma większej pensji niż 2200zł brutto
Trust 2016-07-09 12:56:13
Witam jestem byłym kierowcą tej firmy dobrze znam niektórych magazynierów i z tego co mówią żaden z nich nie ma większej pensji niż 2200zł brutto
1
tery33 2016-07-30 04:19:07
BHP=ściąganie palet z piątego piętra nad piętnastoma pickerami, dodatkowo istnieje też zagrożenie przepchnięcia palety przez operatora na druga stronę (wtedy z reguły obie palety lądują na glebie) zagraża to również zdrowiu i życiu osób znajdującym się w sąsiednim gangu; ale według pana M to stojąca 2mm na linii paleta jest śmiertelnym zagrożeniem , dlatego należy ją niezwłocznie umieścić w całości na szarym polu. Podnieście jeszcze wyżej normy-na pewno bhp będzie dokładniej przestrzegane. Podpiszcie umowę z jeszcze jednym klientem, bo miejsce na magazynie się marnuje...jeden wielki chaos i dezorganizacja. Ile głów tyle decyzji. Po trupach do celu, byle by było. Nie liczy się jakość tylko ilość. Brak sprzętu albo sprzęt w opłakanym stanie. Pracowniku jak możesz nie mieć czym pracować, wstydziłbyś się wiesz..!
5
tery33 2016-07-30 04:39:05
praktykanci to niezwykli pracownicy, a to coś nowego
tery33 2016-07-31 00:55:12
wypłaty są terminowe nie masz co się martwić, dołącz do nas!:)
beka 2016-08-15 18:48:58
Słuchajcie dno i nic więcej .... Nie radze wiązać się z tą firmą .Ludzie uciekają, stali pracownicy jak i agencja czy Ukraina nie chcą pracować .Słabe pieniążki, nadgodziny obowiązkowo i brak szacunku do człowieka.Pracują tu ludzie tylko po to by szukać innej pracy lub nie mają innej perspektywy życiwej.Nie wiem jak w innych oddziałach ale Grodzisk Mazowiecki tragedia .Kierownik Pająk będzie kręcił miksy a Renia będzie foliować...
Bąbel 2016-08-21 14:24:32
Chłodnia jest mój drogi od zera w dół a na tym magazynie jest głównie 2-6. Jak już czytacie te kodeksy i inne książeczki to najpierw przeanalizujcie pojęcia których używacie.
1
Xxxxxxx 2016-08-22 09:43:25
Pracowalem na extra serwisie 2miesiace .LiderkA Kaśka dojzesz jest gruba to wykorzystuje ludzi do ciężkich prac dzwigania wraz z Anka wyśmiewają się z ludzi ponizaja same przekleństwa lecą co chwilę jak mogli dać takim umowę o pracę
PONIŻONY 2016-08-24 23:38:25
Nie ważne czy zatrudnicie się jako magazynier czy pracownik biurowy, wszyscy będziecie jednakowo poniżani przez przełożonych, zły przykład idzie z góry, nacisk na wyniki, liczy się tylko EXCEL, kompletnie nie ma szacunku dla pracowników, panuje atmosfera strachu.
4
PONIŻONY 2016-08-24 23:47:05
Zapomniałem dopisać ze praca tylko dla młodych i samotnych, jeśli masz rodzinę to szukaj innej pracy bo nie zdążysz z nią spędzić czasu, szczegółów nie bd pisać bo i tak niewygodne komentarze są tutaj usuwane, zawsze możecie sie zatrudnić i sprawdzić, zazwyczaj to ludzie sami sie zwalniają po kilku lub kilkunastu tygodniach jak zobaczą o co w tym wszystkim chodzi i jak prawo pracy jest sprytnie omijane np. przez umowy o pracę na "zadaniowy system pracy" itp.
3
OK 2016-09-13 10:04:54
To też wszystko zależy od tego pod jaką firmą pracujesz. ja nie jestem zatrudniony zaraz przez fresha tylko przez inną firme i jestem zadowolony i z kasy i z koordynatora. co do posiłków to oczywiscie jesli ktos ma delikatne podniebienie, to nic im nie bedzie smakowac, ale narzekac nie będę.
OK 2016-09-13 15:36:10
Na wózku widłowym. Glównie tranzyt.
xyz 2016-09-14 15:48:28
Hej,
Jeśli chodzi o samą prace, nie jest to praca wybitnie wymagająca, jeśli ktoś potrafi liczyć oraz logicznie myśleć, nie boi się podnieść palety to jak najbardziej może pracować w tej firmie. Warunki finansowe, nie są złe - wystarczy tylko pokazać że potrafi się przynajmniej liczyć bo dla wielu z Was co już tam nie pracują było to trudne :)
Atmosfera jest taka, jaką każdy sobie sam wypracuje, jeśli potrafisz się normalnie odezwać to i ktoś bedzie się normalnie odzywać. Wszystko idzie na spokojnie załatwić tylko trzeba chcieć, a nie jak niektórzy tupnąć nogą i powiedzieć "nie bo nie" i wku***** wszystkich w około.
Nadgodziny jak wszędzie - są i być zawsze będą - albo dostaniesz wolne, albo wypłacą.
Pracę pod samym Fresh'em jak najbardziej polecam, wszystkim którzy pracy się nie boją i potrzebują stałej, pewnej pracy bez zmartwień typu "czy do 10 będę mieć wypłatę", a tych co liczą że będą zarabiać 5000 na starcie "bo tak" mogę jedynie życzyć powodzenia w szukaniu.
Negatywne opinie z którymi nie da się nie zgodzić to brak sprzętu, lub sprzęt miernej jakości, to niestety największy problem Fresh'a obecnie, aczkolwiek i w tym kierunku są czynione pewne postępy.
3
OK 2016-09-15 10:12:31
Atmosfera jest taka na jaką każdy sobie zapracuje. Jeśli jesteś niekonfliktowy to też nikt się nie będzie czepiał. Najlepiej to po prostu dobrze zyc z koordynatorem. Błazej pomocny jest i zawsze pomoze jak jest jakis problem. Nie narzekam. W sumie tak jak napisal @xyz, to sie zgadza.
1
Qqqq 2016-09-15 19:30:06
Dostalem ofertę pracy w freshu, jako operator wózka we Wrocławiu, jakies rady, ktos cos moze doradzic?
M@łp@ 2016-09-20 18:40:50
Pracuje w tej firmie przeszło rok. atmosfera na co dzień normalna ..... jeżeli niczego nie pokićkasz to nikt nie ma do ciebie pretensji ... PROSTE ... nie mam co narzekać kasa się zgadza każdego 10 jest na koncie .... ile przepracujesz tyle zarobisz... jeżeli robisz przez tydzień to się nie dziw ze taka wypłata .... co do kierownictwa nie mam zastrzeżeń .... Kaśka i Anka nie są takie złe.... też da sie z nimi dogadać ...
1
kolo 2016-09-21 17:53:39
Wracając do wypowiedzi PONIŻONY`ego prawdą jest to iż praca dla tych co nie mają rodzin - dzieci, inaczej KM będzie robił wszystko abyś nie wytrzymał w DM. Chyba jest coś w tym, że kolejny "stary"pracownik się zwalnia, ze rezygnuje z pracy KZ?? hmmmm ......... czy może w końcu ktoś z góry się zastanowi co się dzieje niżej?
Koko 2016-09-26 20:46:15
Moje zdanie po ostatnim dniu pracy zmieniłam o 360° bardzo szybko ludzie dają sobą manipulować pod wpływem innych ... o panu M. Miałam bardzo dobre zdanie ... no cóż jaka firma tacy ludzie ...
2
hehehe 2016-09-27 21:19:46
Atmosfera w biurze magazynu jest taka: jak nie "donosisz" na kolegów to po prostu nie pracujesz ! Większość osób jest zastraszona przez kierownictwo, a KM i menedżerowie udają, że nie widzą tego co się dzieje w magazynie.
1
mmmm 2016-09-28 20:22:28
ciekawe, który KZ tak ładnie pisze:)
1
hehehe 2016-09-29 20:00:30
oki - moja osoba się nie zgodziła donosić i już nie pracuje!!!
ExFRESHMAN 2016-10-06 19:19:33
Jak jest ? Jest bardzo prosto :D...
Jeśli oficjalnie pokażesz że się czemuś sprzeciwiasz lub nie pasujesz do schematu "niewolnika" to stajesz się pierwszym głównym freszowym demotywatorem w oczach KZ,KM, brygadzistów i pozostałych nadzorców i czarodziejów magazynowych.

Ja po freshu zacząłem doceniać każdą inną prace. Dzisiaj pracuje juz 4 rok w ...... i powtarzam wszystkim że może i nie zarabiają miliony ale atmosfera pracy jest przyjemna i to jest też ważne. Bo nie sztuką zmienić prace na 200 zł więcej jak atmosfera będzie gów...ana (czytaj "freshowa"). Kasa jest ważna ale wzajemny szacunek w pracy też. Prawdziwym sukcesem firmy jest zadowolenie pracowników i duma z tego gdzie pracują.

Życzę wszystkim żeby znalezli pracę która dam im satysfakcję i zadowolenie z wykonywania powierzonych zadań.
Ja wychodzę z pracy z poczuciem że dobrze wykonalem swoją robotę i dzięki mojemu podejściu inni pracownicy też są zadowoleni i jako jedno z ogniw wielkiego łańcucha tworzę mocne wsparcie dla reszty i można na mnie polegać.
Czy któryś z obecnych lub byłych Freshowców doświadczył podobnego uczucia w tej firmie?... Wątpię :)))))))
2
df 2016-10-06 20:14:38
hej hej a ja widze ze na chwile obecna w firmie poszukują pracownika na stanowisko kierownika zmiany we Wroclawiu jakby kyos był zainteresownay podjrzewam ze obowiazkkow jest calkiem sporo tylko się zastnaiwam czy zarobki sa adekwatne do obowiazkow tutaj
1
Dostawca 2016-11-11 19:54:12
W strukturach które Pan tak chwali przy tak świetnie prowadzonej logistyce Dostawcy z zewnątrz czekają na przyjęcie towaru po 4 lub 5 godzin i to jest norma . Dostawca jest punktualnie od 8 rano a rozładunek zaczyna się po półtorej godziny bo magazynier jak zwykle musi przygotować miejsce na towar wywożąc palety FL . Każdy dostawca widzi podejście do ludzi na FL . Trzeba słodzić bo obiektywnie nie ma się co podobać. Prawda?
1
zadowolony z pracy :) 2016-11-17 20:44:35
oczywiście, że jest super !! :) przecież dla Pana Głównego Kierownika dostawcy (czyt.kierowcy) to zło konieczne - i nie raz, nie dwa dał temu wyraz głośno. Ale ostatnio wypowiedziane przez niego słowa cyt: "Przecież trzeba być po prostu człowiekiem" powinien napisać na szybie na drzwiach, aby mógł to sobie przeczytać jak będzie wychodził z akwarium !!!
FAZI157 2016-12-03 16:45:45
Wczoraj dostarczyłem do fresz logistic Gliwice trzy palety towaru . Na rozładunek czekałem cztery godziny . Rejstrację dostaw zaczęli o ósmej , a pierwszy samochód rozładowali o dziewiątej trzydzieści . Czy to jest zakład pracy chronionej , że takie niedojdy tam pracują ? Niech dyrektor tego ośrodka przyjrzy się temu , albo niech sam się weźmie do roboty , lub centrala niech to sprawdzi bo nawet w podwójnej obsadzie po dostawie do nich brakuje czasu pracy na powrót do bazy .
1
kriso 2016-12-03 22:01:54
Bo jeśli Fresha cały dzień rozładowuje jedna osoba to tak prosze Pana jest. Niech Fresh Logistics zatrudni większą liczbę pracowników to wtedy nie będzie takcih problemów. Pozdrawiam. Pracownik FRESH
FAZI157 2016-12-04 14:18:03
Zgadnij co mnie to obchodzi . Ja za jednym wyjazdem nie robię dostawy tylko do fresha mam też innych odbiorców i oczekuję , że zostanę obsłużony w rozsądnym czasie . Jeśli ty tego nie rozumiesz to następnym razem pójdę do dyrektora tego oddziału i on tobie to wytłumaczy abyś w następnej firmie przemyślał swoją postawę i zrozumiał potrzeby innych ludzi
nick 2016-12-05 23:06:10
to nie jest wina pracownika, że tak długo czeka się na rozładunek. Wina leży po stronie pseudo kierowników. Kierownictwo sobie siedzi za szkłem i wymyślają powody za jakie by tu można było zwolnić pracownika (ps.tak jak ostatnio dziewczynę z Lidla), a nie jak wzmocnić kadrę.
pracownik ...@ 2016-12-05 23:17:23
czy w innych oddziałach, czy tylko w Gliwicach, są równi i równiejsi?? Od czego zależy, że pracownik biurowy z magazynu otrzymuje premię??? a co na to HR?? a gdzie sprawiedliwość???
HR 2016-12-07 19:37:43
Pracownikowi administracyjnemu przysługuje premia kwartalana
Zostaw swoją opinię o Fresh Logistics - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fresh Logistics