brak logo

Fresh Logistics

Gliwice

Opinie o Fresh Logistics

GadkiFL 2016-03-10 20:46:14
Pan zmianowy jak tak zachwala to niech wspomni też o "wyśmienitych" obiadach serwowanych przez firmę zewnętrzną. Pan Dariusz jeszcze powie że na chłodni się nie należy ciepły posiłek... I słysząc te słowa kierasa zupa "nic" staje się przepyszna bo już wiesz że ta woda z koncentratem to łaska firmy.
Pieniądze tragiczne nie są jeśli kogoś zadowala średnio 2100-2300 na rękę to spoko. Pamiętać trzeba że z premią bywa różnie i jej wyrobienie jest trudne chyba że będziesz dobrze żył z brygadzistami bo to niemal bogowie tej firmy :)
Nadgodziny no taka logistyka bla bla bla pierdololamento zmianowego :) Sry kierownicy ale tak gadać można do dzieci a nie do dorosłych ludzi którzy widzą że 1- zdygaliście opinie o tej firmie ba kiedy szukałem pracy to w każdym miejscu mówili "oO z rabena jest z tego obozu". 2- zdygana opinia równa się brak chętnych do pracy czyli słynne zdanie "kij ma dwa końce" :D
I tak na koniec chciałbym powiedzieć wszystkim tym co się wahają nad zmiana pracy by przełamali jakieś paranoiczne lęki przed tym ;)
1
virus 2016-03-11 12:52:09
Pracowałem we freshu na extra servisie było okropnie zupy okropne, strasznie poniżanie ludzi a najgorsza liderka Kaśka taka gruba , ciągle łazi i się obija z tą drugą czarną , obydwie jakby z burdelu wyszły , przekleństwa na każdym kroku , że takim dali umowy , zupy okropne i kiła i mogiła na magazynie
5
oki 2016-04-07 18:09:38
Skoro ktoś nie chce jeść obiadów zakładowych to chyba nie musi, prawda? Zawsze możesz sobie z domu przynieść jakieś kanapki czy zupę. Uważam, że to bardzo miło ze strony firmy, ż na miejscu jest stołowka i obiady są serwowane, nie każda firma zapewnia wyżywienie pracownikom.
xxx 2016-04-08 15:19:42
Przy pracy w chłodni Ciepły posiłek to obowiązek pracodawcy
2
gosc 2016-04-08 18:38:44
Na jakiej podstawie twierdzicie, że posiłek na Fresh-u to obowiązek ? Jakoś na Tesco, Lidlu czy Naglu nie ma bo jest to tylko i wyłącznie wola pracodawcy a nie ustawowo. Wynika to z współczynnika energetycznego który nie ma miejsca w magazynie Gliwickim.Więc jak nie macie o czymś pojęcia to bzdur proszę nie pisać :-).
Oto wyciąg z ustawy:
związane z wysiłkiem fizycznym, powodującym w ciągu zmiany roboczej efektywny wydatek energetyczny organizmu powyżej 1500 kcal (6280 kJ) u mężczyzn i powyżej 1000 kcal (4187 kJ) u kobiet, wykonywane w pomieszczeniach zamkniętych, w których ze względów technologicznych utrzymuje się stale temperatura poniżej 10°C lub wskaźnik obciążenia termicznego (WBGT) wynosi powyżej 25oC,
xx 2016-04-09 15:08:19
Niewiem skąd wziąłes ta ustawe ale chyba sam ja wymysliłeś i skad masz takie informacje ze niby w Tesco nie ma posiłków
nowa 2016-04-13 19:34:16
Witam czy może ktoś udzielić informacji na temat extra serwis w Gądkach jak tam jest i jaka zmiana najlepsza bo staram tam się o prace.
rs 2016-05-10 22:18:59
@oki zgadzam się całkowicie. To, że jest stołówka, to tylko dodatek, z którego pracownik może skorzytać i nie rozumiem czemu by nie korzystać. Fresh szuka teraz koordynatora działu rozliczeń. Trzeba posiadać bardzo dobrą znajomość obsługi programu TMS a także znajomość procesu fakturowania.
Tymczasowy 2016-05-18 11:54:34
Mylisz się , Pracodawca nie ma obowiązku zapewnić posiłku tylko dlatego że pracujemy w chłodni...sprawdziłem z ciekawości..liczy sie tzw. wydatek energetyczny.
ale w Gadkach sie ostatnio uspokoiło z nadgodzinami ..jest ok , a co do kasy to zawsze może byc wieksza...trzeba szukac ;)
Smieszko 2016-05-22 00:30:42
Pan kierownik chciał zabłysnąć znajomością prawa a wyszło jak zawsze. 1050 kcal człowiek spala przez 8h pracy stojącej a trzeba doliczyć że dźwiganie palet+towar znacząco zawyża ilość saplonych kalorii. Tak więc mimo błyskotliwej odp nadal nie zmienia to faktu że jedzenie tzn ciepły posiłek się należy. A co ciekawe kierownictwo też zjada taki posiłek a na magazyn wychodzi 2x dziennie :) Oczywiscie nie wypominam takiego jedzenia tylko zwracam uwage na głupie gadanie typu że nie jest to obowiązek. Ale teraz już jest spokojnie brak póki co nadgodzin więc i nerwów mniej ;)
oki 2016-06-25 16:40:59
ja zastanwiam sie jak to jest z Praktykanatami bo chyba mają jakiś inny czas pracy niż zwykli pracownicy?
Trust 2016-07-09 12:55:53
Witam jestem byłym kierowcą tej firmy dobrze znam niektórych magazynierów i z tego co mówią żaden z nich nie ma większej pensji niż 2200zł brutto
Trust 2016-07-09 12:56:13
Witam jestem byłym kierowcą tej firmy dobrze znam niektórych magazynierów i z tego co mówią żaden z nich nie ma większej pensji niż 2200zł brutto
1
hang 2016-07-09 13:12:33
Znajomość obsługi nie jest dziwna,, ale wiecie czy wypłata jest terminowa? W końcu wynagrodzenie o czasie jest bardzo ważne, bo lepiej się wypełnia obowiązki.
tery33 2016-07-30 04:19:07
BHP=ściąganie palet z piątego piętra nad piętnastoma pickerami, dodatkowo istnieje też zagrożenie przepchnięcia palety przez operatora na druga stronę (wtedy z reguły obie palety lądują na glebie) zagraża to również zdrowiu i życiu osób znajdującym się w sąsiednim gangu; ale według pana M to stojąca 2mm na linii paleta jest śmiertelnym zagrożeniem , dlatego należy ją niezwłocznie umieścić w całości na szarym polu. Podnieście jeszcze wyżej normy-na pewno bhp będzie dokładniej przestrzegane. Podpiszcie umowę z jeszcze jednym klientem, bo miejsce na magazynie się marnuje...jeden wielki chaos i dezorganizacja. Ile głów tyle decyzji. Po trupach do celu, byle by było. Nie liczy się jakość tylko ilość. Brak sprzętu albo sprzęt w opłakanym stanie. Pracowniku jak możesz nie mieć czym pracować, wstydziłbyś się wiesz..!
3
tery33 2016-07-30 04:39:05
praktykanci to niezwykli pracownicy, a to coś nowego
fist 2016-07-30 11:51:15
Jeśli można u nich liczyć na wynagrodzenie o czasie @hang, bo w końcu wypłata jest dość istotna. A w Gliwicach jest wciąż szukany pracownik magazynowy czy osoba zarządzająca? Z góry dziękuję za szybką odpowiedź.
tery33 2016-07-31 00:55:12
wypłaty są terminowe nie masz co się martwić, dołącz do nas!:)
lolek 2016-07-31 14:10:42
Idealnie, że wypłata jest terminowa, bo trzeba dbać, żeby wynagrodzenie mogłoby być na czas. A socjale?
1
beka 2016-08-15 18:48:58
Słuchajcie dno i nic więcej .... Nie radze wiązać się z tą firmą .Ludzie uciekają, stali pracownicy jak i agencja czy Ukraina nie chcą pracować .Słabe pieniążki, nadgodziny obowiązkowo i brak szacunku do człowieka.Pracują tu ludzie tylko po to by szukać innej pracy lub nie mają innej perspektywy życiwej.Nie wiem jak w innych oddziałach ale Grodzisk Mazowiecki tragedia .Kierownik Pająk będzie kręcił miksy a Renia będzie foliować...
oki 2016-08-15 22:00:48
właśnie idzę, ze ofert jest dużo, tylko zatnaiwam sie dlaczego głownie poszukują praktykantów? przecież praktykanc zarobia mało, to co oszczedzaja na umowie? na ludziach?
Bąbel 2016-08-21 14:24:32
Chłodnia jest mój drogi od zera w dół a na tym magazynie jest głównie 2-6. Jak już czytacie te kodeksy i inne książeczki to najpierw przeanalizujcie pojęcia których używacie.
1
boy 2016-08-21 14:34:15
oki no właśnie, masz rację, i ciekawa jaka jest realnie szansa że po tych praktykach to się zostanie pracownikiem firmy czy wysyłają do domu jednak i biznes się kręci, jak jest?
Xxxxxxx 2016-08-22 09:43:25
Pracowalem na extra serwisie 2miesiace .LiderkA Kaśka dojzesz jest gruba to wykorzystuje ludzi do ciężkich prac dzwigania wraz z Anka wyśmiewają się z ludzi ponizaja same przekleństwa lecą co chwilę jak mogli dać takim umowę o pracę
baran 2016-08-22 16:43:16
@ Xxxxxxx z całym szacunkiem, a co ma tusza tej osoby do jej pracy? Chyba nic - poza tym że możesz urazić kogoś
PONIŻONY 2016-08-24 23:38:25
Nie ważne czy zatrudnicie się jako magazynier czy pracownik biurowy, wszyscy będziecie jednakowo poniżani przez przełożonych, zły przykład idzie z góry, nacisk na wyniki, liczy się tylko EXCEL, kompletnie nie ma szacunku dla pracowników, panuje atmosfera strachu.
2
PONIŻONY 2016-08-24 23:47:05
Zapomniałem dopisać ze praca tylko dla młodych i samotnych, jeśli masz rodzinę to szukaj innej pracy bo nie zdążysz z nią spędzić czasu, szczegółów nie bd pisać bo i tak niewygodne komentarze są tutaj usuwane, zawsze możecie sie zatrudnić i sprawdzić, zazwyczaj to ludzie sami sie zwalniają po kilku lub kilkunastu tygodniach jak zobaczą o co w tym wszystkim chodzi i jak prawo pracy jest sprytnie omijane np. przez umowy o pracę na "zadaniowy system pracy" itp.
2
hu 2016-08-25 10:27:01
@ PONIŻONY szkoda że nie chcesz podać wiecej szczegółów....
OK 2016-09-13 10:04:54
To też wszystko zależy od tego pod jaką firmą pracujesz. ja nie jestem zatrudniony zaraz przez fresha tylko przez inną firme i jestem zadowolony i z kasy i z koordynatora. co do posiłków to oczywiscie jesli ktos ma delikatne podniebienie, to nic im nie bedzie smakowac, ale narzekac nie będę.
ert 2016-09-13 11:15:38
@OK a powiedz mi proszę na jakim stanowisku u nich jesteś zatrudniony w firmie? bo widze ze tu kilku osob szukja
OK 2016-09-13 15:36:10
Na wózku widłowym. Glównie tranzyt.
yes 2016-09-13 21:10:42
Hej, a jaka aktualnie panuje atmosfera w firmie? Podobno każdy dba o pozytywne stosunki między pracownikami
xyz 2016-09-14 15:48:28
Hej,
Jeśli chodzi o samą prace, nie jest to praca wybitnie wymagająca, jeśli ktoś potrafi liczyć oraz logicznie myśleć, nie boi się podnieść palety to jak najbardziej może pracować w tej firmie. Warunki finansowe, nie są złe - wystarczy tylko pokazać że potrafi się przynajmniej liczyć bo dla wielu z Was co już tam nie pracują było to trudne :)
Atmosfera jest taka, jaką każdy sobie sam wypracuje, jeśli potrafisz się normalnie odezwać to i ktoś bedzie się normalnie odzywać. Wszystko idzie na spokojnie załatwić tylko trzeba chcieć, a nie jak niektórzy tupnąć nogą i powiedzieć "nie bo nie" i wku***** wszystkich w około.
Nadgodziny jak wszędzie - są i być zawsze będą - albo dostaniesz wolne, albo wypłacą.
Pracę pod samym Fresh'em jak najbardziej polecam, wszystkim którzy pracy się nie boją i potrzebują stałej, pewnej pracy bez zmartwień typu "czy do 10 będę mieć wypłatę", a tych co liczą że będą zarabiać 5000 na starcie "bo tak" mogę jedynie życzyć powodzenia w szukaniu.
Negatywne opinie z którymi nie da się nie zgodzić to brak sprzętu, lub sprzęt miernej jakości, to niestety największy problem Fresh'a obecnie, aczkolwiek i w tym kierunku są czynione pewne postępy.
1
OK 2016-09-15 10:12:31
Atmosfera jest taka na jaką każdy sobie zapracuje. Jeśli jesteś niekonfliktowy to też nikt się nie będzie czepiał. Najlepiej to po prostu dobrze zyc z koordynatorem. Błazej pomocny jest i zawsze pomoze jak jest jakis problem. Nie narzekam. W sumie tak jak napisal @xyz, to sie zgadza.
1
kaja 2016-09-15 12:12:14
No pewnie że jak zarobki są na poziomie 1800-2000 to nie są to wcale takie złe zarobki @Wiadomo, bo pewnie do tego jeszcze są jakieś inne premie czy prowizje.
Qqqq 2016-09-15 19:30:06
Dostalem ofertę pracy w freshu, jako operator wózka we Wrocławiu, jakies rady, ktos cos moze doradzic?
mońka 2016-09-15 20:05:59
a czy na praktykach które oferujecie realnie się czegoś nauczę czy zostanę baristą?
M@łp@ 2016-09-20 18:40:50
Pracuje w tej firmie przeszło rok. atmosfera na co dzień normalna ..... jeżeli niczego nie pokićkasz to nikt nie ma do ciebie pretensji ... PROSTE ... nie mam co narzekać kasa się zgadza każdego 10 jest na koncie .... ile przepracujesz tyle zarobisz... jeżeli robisz przez tydzień to się nie dziw ze taka wypłata .... co do kierownictwa nie mam zastrzeżeń .... Kaśka i Anka nie są takie złe.... też da sie z nimi dogadać ...
Mni 2016-09-21 10:31:11
Ogólnie cześć, jestem pierwszy raz tutaj na forum Fresh Logistics i zastanawiam się czy na stanowisku praktykantów jest pensja i umowa czy może to tylko tak zupełnie na próbę na jakichś innych zasadach?
kolo 2016-09-21 17:53:39
Wracając do wypowiedzi PONIŻONY`ego prawdą jest to iż praca dla tych co nie mają rodzin - dzieci, inaczej KM będzie robił wszystko abyś nie wytrzymał w DM. Chyba jest coś w tym, że kolejny "stary"pracownik się zwalnia, ze rezygnuje z pracy KZ?? hmmmm ......... czy może w końcu ktoś z góry się zastanowi co się dzieje niżej?
Anmit 2016-09-21 23:13:50
Widzę, że Koordynator ds. doskonalenia procesów biznesowych ma tutaj świetne i bardzo dobrze rozwojowe warunki, ogólnie to chyba wszystko jest całkiem logicznie tłumaczone na pierwszej rozmowie kwalifikacyjnej i jesli ktoś się nie wstydzi, to niech dopyta
subaru dżampreza 2016-09-25 16:52:31
a ogólnie to się opłaca odpowiadać od tej firmy na nowe ogłoszenie o pracę na stanowisko kierownika zmiany w Słupsku? nie chodzi mi nawet o pieniądze, ale czy jakaś kariera i rozwój będą na takim stanowisku mozliwe
Koko 2016-09-26 20:46:15
Moje zdanie po ostatnim dniu pracy zmieniłam o 360° bardzo szybko ludzie dają sobą manipulować pod wpływem innych ... o panu M. Miałam bardzo dobre zdanie ... no cóż jaka firma tacy ludzie ...
1
hehe 2016-09-26 23:09:19
Hej, wiecie jaka aktualnie panuje atmosfera w firmie? Dbanie o pozytywne stosunki między pracownikami jest dość istotne, bo wtedy wiedzą jak przyczyniać się do sukcesu firmy. Najważniejsze sa relacje.
hehehe 2016-09-27 21:19:46
Atmosfera w biurze magazynu jest taka: jak nie "donosisz" na kolegów to po prostu nie pracujesz ! Większość osób jest zastraszona przez kierownictwo, a KM i menedżerowie udają, że nie widzą tego co się dzieje w magazynie.
kaja 2016-09-28 14:55:57
Ja to bym się chętnie załapał, bo doskonale dbają o stabilne zatrudnienie. Wiecie jednak czy wypłata jest terminowa? Chciałbym się załapać, bo dobrze dbają o dobre warunki, a to jeszce lepiej się opłaca.
mmmm 2016-09-28 20:22:28
ciekawe, który KZ tak ładnie pisze:)
oki 2016-09-28 21:19:55
hehehe' w takim razie skoro i ty tam pracujesz to wychodzi na to ,ze i ty donosisz tak? wiesz co ja bym sie wstydził pisac na twoim miejscu takich wpisow, bo piszesz na kogos a widocznie sam w ten sposób postepujesz.
hehehe 2016-09-29 20:00:30
oki - moja osoba się nie zgodziła donosić i już nie pracuje!!!
xcvb 2016-09-29 20:39:16
nie no powiedzice jak to w końcu w frmie jest tutaj
Zostaw swoją opinię o Fresh Logistics - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fresh Logistics