Profil firmy Fresh Logistics

Fresh Logistics

Gliwice

Obserwuj
Dodaj opinię

Opinie o Fresh Logistics

Adam 2015-11-20 04:52:40
Jeśli czujesz,że to praca dla Ciebie to aplikuj. Ja słyszałem że nie ma problemu z wypłatami u nich a to duży plus.
0
pyza 2015-11-22 15:25:12
to, ze pracodawca wyplaca swoim pracownikom w terminie to nie jest jego przywilej zaden a jego obowiazek :)
1
pieotr 2015-11-24 18:41:45
No niby masz tutaj rację, no ale jednak w wielu firmach są problemy z terminowym wypłacaniem pieniędzy.
0
kanapka 2015-12-04 23:43:48
A ja widziałem teraz ogłoszenie, że jest poszukiwany kierownik działu obsługi klienta. Wymagają min. 5 letniego doświadczenia, ale zapewniają pakiet świadczeń socjalnych.
0
Janusz 2015-12-07 15:34:35
Witam!
Właśnie zastanawiam się nad podjęciem pracy w Fresh Logistics w Gliwicach, pracuję w magazynie na wysokim składzie, w znanej sieci sklepów i szykuję się do zmiany pracodawcy, pytanie czy warto?
Aktualnie moja stawka to: 2700 brutto
Prace chciałbym zmienić ponieważ czas na zmiany:-)
Widzę że stawka w FL wynosi 2480 brutto, czy po roku jest podwyżka?
Jedyny duży minus to praca w 2-6stopniach ale w kurtce przeżyję (chyba).

Proszę o przybliżenie mi Waszych zajęć w pracy oraz pod jaki adres podesłać CV lub czy zanieść je osobiście (pod jaki adres?).

Pozdrawiam i liczę na pozytywny odzew.
0
qkakak 2015-12-15 02:49:37
hej! patrzyłem na och oferty, ale najbardziej to mnie zaintereswała ta jako Koordynator ds. Obsługi Klienta Dystrybucji Międzynarodowej, co o niej wiecie?
0
Janusz 2015-12-19 17:54:28
Proszę o konkrety. Ile się zarabia netto co miesiąc.
0
anonim 2015-12-22 14:03:48
Zgadzam się z Twoją opinią...Pan M. jest bezczelny i arogancki. Zachowuję się tak jakby był pępkiem świata. Z kolei Pani A. to przekracza wszelkie granice chamstwa. Współczuję tym co z nimi współpracują.
0
eeeee 2015-12-31 21:55:49
mnie osoboscie zainteresowała oferta od firmy Fresh Logistics Sp. z o.o. na stanowsiko koordynatora do spraw doskonalnego procesów biznesowych w Gliwicach
1
Ahtung 2016-01-03 01:54:36
Fresh Gądki.
Stara ekipa się rozsypuje ostatnio, jak tak dalej pójdzie to zostaną sami pracownicy agencji i ukraińcy...
0
pyza 2016-01-03 19:30:11
ale co jest powodem tak negatywnych opinii tylko napiszcie szczerze, wyada sie byc bardzo profesjonalni w tym co robia i w branży,to znana firma i przez wielu chwalona
0
ktoś 2016-01-05 14:36:53
Nadgodziny !!! Multi picking!!!! Bez premi nikt za takie pieniądze pracowac nie chce. Oto prawda. jESLI CHODZI o Gliwice
0
hipolit 2016-01-06 14:59:55
przepraszam, że trochę odbiegnę od tematu, ale zwróciłem uwagę, że Fresh Logistics szuka koordynatoró zespołu organizacji transportu i tak się zastanawiam, czy praca jest warta zachodu.
0
asdfg 2016-01-09 15:36:30
jest tez najnowsza ciekawa oferta pracy od firmy Fresh Logistics Sp. z o.o. a konkretnie to na stanowsiko specjslsity do spraw organizacji transportu..
1
prawdomówny 2016-01-10 21:22:14
Nie wiem skąd te negatywne opinie osobiście pracuje w FL od ponad dwóch lat firma daje doskonałe warunki rozwoju,jest to moim zdaniem jedna z niewielu firm która posiada bogate zaplecze socjalne ( dofinansowanie urloów wakacyjnych wyprawka szkolna ,bony świąteczne,multi sport i wiele innych) co się tyczy nadgodzin jest to sprawa zupełnie naturalna jesli mówimy o logistyce gdzie czas pracy zależny jest od wymagań klienta,natomiast nieprawdą jest że nie wypłaca się nadgodzin powiem więcej że e nadgodziny są szansa na zarobienie naprawde dobrych pieniędzy jak na polskie warunki,narzekają Ci którym nie chce się pracowac i idą na łatwizne ,pracuje z ludżmiktórzy długie lata pracują w Fl firma otwiera drzwi przed ludżmi którzy chcą się rozwijać i daje możliwości awansu w strukturach
0
xx 2016-01-11 16:29:35
Jak lubisz pracować w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] gdzie nadgodziny sa przymusowe i nie można powiedziec nie bo straszą ze Ci podziekuja to jest chore
1
civil 2016-01-11 19:18:31
@prawdomówny dzięki za konkretną opinię! właśnie myślałem nad pracą jako specjalista ds organizacji transportu bo widzę że szukają do gliwic. fajne samodzielne stanowisko oferują, a z tego co piszesz "dobre warunki zatrudnienia" to nie tylko mżonki ale prawda :) próbuję ;)
0
nowy 2016-01-12 19:18:56
jak wygląda sprawa nadgodzin?w magazynie i w biurze?
0
agent xxx 2016-01-13 20:18:34
Ten prawdomówny to chyba jakiś podstawiony kierownik albo biurowy bo tekst podpadający pod reklamę czyt. zachęcenie jeleni do ROBOTY nadgodziny może i wypłacają jak nie mają wyjścia bo okres rozliczeniowy jest 3 miesięczny i nie raz było tak że 3/4 nadgodzin oddali tydzień przed okresem rozliczeniowym. Rozwój w tej firmie nie istnieje. Prawdomówny może ty nie narzekasz bo siedzisz z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w fotelu bo nie wierzę, że przerzucasz te TONY. Nadgodziny są ciągle bo nie przyjmują ludzi do pracy a jak dadzą ogłoszenie to albo ktoś przychodzi na tydzień i ucieka, albo wogóle nie ma chętnych bo już opinie na temat FL poszły na rynku pracy. I dodam jeszcze, że nadgodziny są obowiązkowe zawsze nie ważne, że masz dziecko do odbioru z przedszkola czy żona rodzi!!!
0
jai 2016-01-13 22:44:06
ale co dokładnie masz na myśli z tymi nadgodzinami, czy wypłacane są w formie pieniędzy czy do odbioru dni tak? z tego co się orientuję, to wybór należy do pracownika
0
nie taki nowy 2016-01-14 21:06:19
nadgodziny są obowiązkowe!!!!! jak nie możesz zostać to może się skończyć gnojeniem ze strony nowego młodszego kierownika!!! tak jak dziś. Ale oczywiście taka informacja znowu nie doszła do Pana M.M. bo wszyscy kierownicy kryją Marcina L. Ciekawe co by na to powiedział Nasz Dyrektor Oddziału????
0
taki człowiek 2016-01-15 16:09:39
To prawda. nawet gdyby wiecej pracowników było to sprztu za mało. Nikogo to nie obchodzi na czym pracujesz masz pracowac i sie martw o siebie, taka polityka a jak ktoś sie odezwie to moze nie dostac premi, albo cos wymyslą NP: ze cos zle zrobisz i dostaniesz kare dniówki. Nadgodziny to w tym zimnie naprawde jakiś horror, Sybir. Przed okresem rozliczeniowym wolne. I tyle zobaczysz kase. Na czysto bez premi mozesz dostać około 1600zł. Jeszcze wysluchiwać szaleńców kierowników a szczegulnie M.L Odradzam pracy w tej firmie.
0
komes 2016-01-16 02:06:15
@taki człowiek to chyba mówimy o dwóch innych firmach. W Gliwicach na wysokim składzie nie ma takich problemów, magazynier ma płacone za nadgodziny z bonusem.
0
picker 2016-01-20 13:25:28
Z Fresh Gliwice uciekaja nawet ukraincy czy inni czeczeni, tak ze to powinno wystarczyc za opinie o tej firmie. W "biurowcu" nie lepiej zresztą. Wszechwiedzacy managerowie od transportu ;) I pomyslec, ze jedyną konkretną osoba w tej firmie jest Dyrektor Oddziału, do korego jednak wiekszosc spraw nie dochodzi bo wszelkiej masci kierownicy ucinaja sprawy na samym dole, dbajac o swoje cieple posadki. Popatrzcie ile osob ktore pracowaly lata w Gliwicach uciekło - jeden z braci Sz czy Mariusz W mieli dosc M.M i uciekli. Dokladnie to samo w biurowcu, rotacja jak na myjni samochodowej.
1
somek 2016-01-20 19:35:53
@komes, może zalezy od siedziby i chodziło o Grodzisk Mazowiecki. Z kolei do Straszyna szukają Dyspozytora teraz. Wymagania to min. 2-letnie doświadczenie w planowaniu tras w firmie transportowej.
1
NaLepsze 2016-01-22 20:41:17
Pracowałem rok czasu na Freshu (picking i tranzyt).
Na szczęście pracowałem :D Minęło już chyba z 5 lat od tego czasu a czytam tu że nic się nie zmieniło. Każdy post to tak ja by ktoś opisywał mój dzień tam. Minęło 5 mega długich lat a ja wciąż żyje traumą Fresha. Wtedy odważyłem się z dnia na dzień zwolnić bez pracy na boku. Znalazłem dopiero po miesiącu inną. Dziś mogę śmiało powiedzieć że to była najlepsza decyzja jaką mogłem zrobić ! Czego mnie Fresh nauczył?... kompletować zamówienia, jeździć wózkiem i tego że w Polsce wciąż istnieje coś takiego jak wyzysk pracowników.
1
wołas 2016-01-22 20:51:15
tak po prostu wygląda dorosłe życie i normalna ciężka fizyczna praca. Także mam nadzieję, że teraz masz lepiej. A pracowników magazynowych dalej poszukują.
0
anonim 2016-01-23 16:00:35
Tak nie wyglada ciężka praca,tylko beztialskie traktowanie ludzi. A forum jest po to, aby o tym pisac. Ludzie szukają pracy żeby zarobić na rodzine, a nie w pracy wysłuchiwac komend i nakazu 12h w pracy, obozy dawno się skończyły.
1
xxx 2016-01-24 16:22:49
zgadzam sie z Toba 100% Freshu jak ludzie ida po 8 godz do domu to są zadooleni tak jakby milion wygrali to jest chore
0
robert 2016-01-24 21:01:42
skoro ludzie cieszą się, że wychodzą z pracy, to chyba dobrze @xxx. Fresh Logistics wymaga od pracowników, ale też nie pozostaje dłużny i warunki są ciekawe.
0
nie taki nowy 2016-01-24 22:06:36
Robercie - stwierdzenie "zgadzam sie z Toba 100% Freshu jak ludzie ida po 8 godz do domu to są zadowoleni tak jakby milion wygrali to jest chore" - oznacza to,że taka możliwość jest sporadyczna. A gdy nie mogą zostać to już dla kierowników wielki problem!!! Fresh nie jest dłużny?-warunki ciekawe?
0
Becik 2016-02-03 18:31:40
Pracowałem tam w kompletacji mixów ale ludzie to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przymusowe nadgdziny to chyba oni sobie sami wymylaja w kodeksie pracy pisze jaso i wyraznie ze do nadgodzin nikt cie zmuszac nie moze tym bradziej ze robisz na chłodni i jeszcze te smieszne zupy hahaa to moj pies lepsze wpieprza :) A co do nowego kierownika Marcina L to ciekawe czy dyrektor wie kogo daje na to stanowisko i czy zna jego przeszłośc albo czym sie zajmuje po pracy :)
2
prawdomówny 2016-02-05 15:35:13
pewnie jesteś jednym z tych którym nie chce się pracować do tego zakompleksionym nieudacznikiem który nie daje sobie w życiu rady ,dużo moich kolegów pracuje w tej firmie i nie narzeka bo moga swoja dobra praca i zaangażowaniem zarobić naprawdę dobre pieniądze tobie pewnie sie wydawalo ze beda tolerowali twoj brak zaangażowania i podejscie do życia , a tymczasem czekamy jak będziesz obrażać kolejna firme w której sobie nie poradziles (aś)
0
xxx 2016-02-05 21:31:40
Ty jestes jeden na miion osob którzy chwalą ta firme jak bys nie zauwazyl to wiecej komentarzy jest negatywnych a to o czyms swiadczy
1
Becik 2016-02-08 19:25:50
Bo to pewnie jakis zmianowy siedzi na necie w tej chwili w Fresh Logistics bo to im w czasie pracy najlpeiej wychodzi i zachwala ten oboz w ktorym siedzi po 14 h hahahahhaha
0
Spiderman 2016-02-09 18:36:49
Panie użytkowniku ''prawdomówny'', twoja głęboka wypowiedz aż mnie poruszyła, przeanalizuj rotacje ludzi na przełomie roku i zadaj sobie pytanie dlaczego ludzie odchodzą, uciekają rezygnują.''prawdomówny'' jedna grupa pracowników w Freshu, którzy dobrze zarabiają i mogą sobie chwalić to kierownicy, generalnie kadra zarządzająca. Ich praca to tylko poganianie, kolokwialnie mówiąc bieganie z biczem za pickerami, wyładunkowymi tak aby oni wykonywali za nich całą prace a oni w spokoju będą mogli zobaczyć mecz na youtubie, zapalić itp. Nikt nie chcę w takich warunkach pracować, tylko pracują Ci , którzy nie maja wyboru lub są lizusami (mówimy tutaj o Pani A.T).
BEST REGARDS
0
parówa 2016-02-10 11:45:54
Zupy to faktycznie syf kiła i mogiła. Ale nie ma sie co dziwic skoro stawka jest taka a nie inna.
1
Mostek 2016-02-15 12:41:53
Od dawien dawna pracuje w logistyce i prawdę mówiąc zastanawiam się nad przeniesieniem tutaj powiedzcie mi jaka jest stawka, czy powyżej 2500 złotych chociaż?
0
albinos 2016-02-23 15:46:57
Co tam we freszu gliwice ? Nadal wszechobecny mobbing i poniżanie pracownikow zarabiajacych 1800 zł netto ? Agnieszka T. nadal w grze ?
0
GadkiFL 2016-03-10 20:46:14
Pan zmianowy jak tak zachwala to niech wspomni też o "wyśmienitych" obiadach serwowanych przez firmę zewnętrzną. Pan Dariusz jeszcze powie że na chłodni się nie należy ciepły posiłek... I słysząc te słowa kierasa zupa "nic" staje się przepyszna bo już wiesz że ta woda z koncentratem to łaska firmy.
Pieniądze tragiczne nie są jeśli kogoś zadowala średnio 2100-2300 na rękę to spoko. Pamiętać trzeba że z premią bywa różnie i jej wyrobienie jest trudne chyba że będziesz dobrze żył z brygadzistami bo to niemal bogowie tej firmy :)
Nadgodziny no taka logistyka bla bla bla pierdololamento zmianowego :) Sry kierownicy ale tak gadać można do dzieci a nie do dorosłych ludzi którzy widzą że 1- zdygaliście opinie o tej firmie ba kiedy szukałem pracy to w każdym miejscu mówili "oO z rabena jest z tego obozu". 2- zdygana opinia równa się brak chętnych do pracy czyli słynne zdanie "kij ma dwa końce" :D
I tak na koniec chciałbym powiedzieć wszystkim tym co się wahają nad zmiana pracy by przełamali jakieś paranoiczne lęki przed tym ;)
0
virus 2016-03-11 12:52:09
Pracowałem we freshu na extra servisie było okropnie zupy okropne, strasznie poniżanie ludzi a najgorsza liderka Kaśka taka gruba , ciągle łazi i się obija z tą drugą czarną , obydwie jakby z burdelu wyszły , przekleństwa na każdym kroku , że takim dali umowy , zupy okropne i kiła i mogiła na magazynie
1
oki 2016-04-07 18:09:38
Skoro ktoś nie chce jeść obiadów zakładowych to chyba nie musi, prawda? Zawsze możesz sobie z domu przynieść jakieś kanapki czy zupę. Uważam, że to bardzo miło ze strony firmy, ż na miejscu jest stołowka i obiady są serwowane, nie każda firma zapewnia wyżywienie pracownikom.
0
xxx 2016-04-08 15:19:42
Przy pracy w chłodni Ciepły posiłek to obowiązek pracodawcy
0
gosc 2016-04-08 18:38:44
Na jakiej podstawie twierdzicie, że posiłek na Fresh-u to obowiązek ? Jakoś na Tesco, Lidlu czy Naglu nie ma bo jest to tylko i wyłącznie wola pracodawcy a nie ustawowo. Wynika to z współczynnika energetycznego który nie ma miejsca w magazynie Gliwickim.Więc jak nie macie o czymś pojęcia to bzdur proszę nie pisać :-).
Oto wyciąg z ustawy:
związane z wysiłkiem fizycznym, powodującym w ciągu zmiany roboczej efektywny wydatek energetyczny organizmu powyżej 1500 kcal (6280 kJ) u mężczyzn i powyżej 1000 kcal (4187 kJ) u kobiet, wykonywane w pomieszczeniach zamkniętych, w których ze względów technologicznych utrzymuje się stale temperatura poniżej 10°C lub wskaźnik obciążenia termicznego (WBGT) wynosi powyżej 25oC,
0
xx 2016-04-09 15:08:19
Niewiem skąd wziąłes ta ustawe ale chyba sam ja wymysliłeś i skad masz takie informacje ze niby w Tesco nie ma posiłków
0
nowa 2016-04-13 19:34:16
Witam czy może ktoś udzielić informacji na temat extra serwis w Gądkach jak tam jest i jaka zmiana najlepsza bo staram tam się o prace.
0
rs 2016-05-10 22:18:59
@oki zgadzam się całkowicie. To, że jest stołówka, to tylko dodatek, z którego pracownik może skorzytać i nie rozumiem czemu by nie korzystać. Fresh szuka teraz koordynatora działu rozliczeń. Trzeba posiadać bardzo dobrą znajomość obsługi programu TMS a także znajomość procesu fakturowania.
0
Tymczasowy 2016-05-18 11:54:34
Mylisz się , Pracodawca nie ma obowiązku zapewnić posiłku tylko dlatego że pracujemy w chłodni...sprawdziłem z ciekawości..liczy sie tzw. wydatek energetyczny.
ale w Gadkach sie ostatnio uspokoiło z nadgodzinami ..jest ok , a co do kasy to zawsze może byc wieksza...trzeba szukac ;)
0
Smieszko 2016-05-22 00:30:42
Pan kierownik chciał zabłysnąć znajomością prawa a wyszło jak zawsze. 1050 kcal człowiek spala przez 8h pracy stojącej a trzeba doliczyć że dźwiganie palet+towar znacząco zawyża ilość saplonych kalorii. Tak więc mimo błyskotliwej odp nadal nie zmienia to faktu że jedzenie tzn ciepły posiłek się należy. A co ciekawe kierownictwo też zjada taki posiłek a na magazyn wychodzi 2x dziennie :) Oczywiscie nie wypominam takiego jedzenia tylko zwracam uwage na głupie gadanie typu że nie jest to obowiązek. Ale teraz już jest spokojnie brak póki co nadgodzin więc i nerwów mniej ;)
0
oki 2016-06-25 16:40:59
ja zastanwiam sie jak to jest z Praktykanatami bo chyba mają jakiś inny czas pracy niż zwykli pracownicy?
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fresh Logistics