Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Fresh logistic

zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-03-10 01:01:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciezka praca fizyczna, duza rotacja wśród pracownikow fizycznych. zarobki za niskie jak na takie duze tempo i wymagania wobec szefostwa
zdjecie uzytkownika
pracownik fresh - 2009-07-21 13:02:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje w Freshu juz prawie 5 lat na poczatku bylo nawet spoko lecz po takim czasie nie polecilbym tej pracy nikomu a kierownicy zmianowi to jest jakies nieporozumienie ciezko nazwac ich kierownikami nie wspomne o kierowniku [usunięte przez moderatora]:)
zdjecie uzytkownika
greg - 2009-07-22 10:05:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca głównie przez pośrednictwo, przynajmniej na początku, podwyżki nikłe, pensja poniżej średniej.
zdjecie uzytkownika
Patriota - 2010-06-19 16:04:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jest wielka pomylka to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] niewolniczej !!!!!! zaczynajac na magazynie konczywszy na dyspozytorach ze to jeszcze istnieje to jest przykre powini to zamknac !!!!!!!! Pani [usunięte przez moderatora] do pracy !!!!!!!
zdjecie uzytkownika
nieznajomy - 2011-04-15 10:11:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wytrzymałem we Freshu całe 3 tygodnie, rozłożyła mnie choroba, przyniosłem l4 kierownikowi magazynu[usunięte przez moderatora]a ten do mnie że na l4 nie pójdę bo jestem na "szkółce" i że mi nie przysługuje, więc albo przyjdę na noc do pracy albo mam więcej się nie pokazywać... Nie pokazałem się :) zarobki? strasznie niskie, 500 kartonów/h na 20% premii? nie do zrobienia, nawet stali pracownicy mają problem z przekroczeniem bariery 400 kartonów a od szkółki wymagają 300 na godzinę :/ straszny wyzysk, strasznie dużo kapusiów więc uwaga co, gdzie i komu się mówi... Kierownicy zmiany totalna pomyłka...
zdjecie uzytkownika
Zwykły człowiek - 2011-05-17 11:02:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma to porazka. Rzeczy ktore mozna by robic na spokojnie i z usmiechem oni komplikuja. Nigdy bym tej firmy nikomu nie polecił. BARDZO DUŻĄ rotacja pracownikow. [usunięte przez moderatora],notoryczne wymuszane nadgodziny i dziwne normy ktore w normalny sposob człowiekowi ciezko wykonac. Moje zycie calkowicie sie zaczelo [usunięte przez moderatora] jak zaczelem tam pracowac. Od braku czasu na wlasne zycie po ciagle klotnie z rodzina o to zebym sie stamtad zwolnil bo wygladam jak wrak czlowieka.
Zeby nie bylo firma ma tez plusy... niestety te plusy nie pomoga im w poprawieniu bardzo zlej opini w regionie. Wiec jesli nie sa problemem dla cebie ciagle przymusowe nadgodziny, lubisz byc pomiatany i ciagle popedzany ze masz zrobic cos szybciej co i tak juz robisz szybko z potem na czole i w stresie to polecam Fresh L. Wzamian można nawet dobrze zarobić o ile kwote lekko ponad 1500 mozna nazwac dobrym zarobkiem wzamian za wyniszczajacy styl pracy.
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2012-12-02 19:53:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w tej firmie na początku 2009 roku i powiem wam szczerze, że do tej pory nie byłem w żadnej gorszej firmie w życiu. Każdą pracę jaką teraz mam doceniam i cieszę się. Na prawdę. Fresh logistics w Gliwicach to był obóz. Normy z kosmosu, prosta praca, a tak jak przedmówca powiedział skomplikowana przez zachowanie kadry maksymalnie. Ludzie niemili, zastraszani. Brak normalnej atmosfery, O godz. 16 mówili mi że muszę zostać jeszcze 4 godziny. Nikt się nie pytał mnie o żadne zdanie. W zamian brak nadgodzin tylko wybieranie potem wolnego jak nie było pracy. To wszystko przenosiło się potem na nerwy w domu. Brak szacunku tam był straszny. Nie chciałem tam chodzić każdego dnia staczałem bój sam ze sobą żeby tam iść... Od tej pory miałem jeszcze 3 prace aż w jednej siedzę do teraz i nie zamierzam zmieniać i powiem wam że wszystko teraz wydaje mi się lepsze jak przypomnę sobie ten koszmar sprzed ponad 3 lat. pozdrawiam mam nadzieję, że komuś pomogłem.
zdjecie uzytkownika
Gizd - 2012-12-17 23:14:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
Opowiem jak najkrócej mogę moją przygodę w tej firmie.
Jako, że naprawdę szanuję wszystkich kolegów jak i pracodawców nie będę bzdził na nikogo.

Pracowałem w okresie letnim całe 3 miesiące, co uważam za ogromny wyczyn w tej firmie. Może dlatego, że nie cały czas za pikera.
Praca w tej firmie to ogromna patologia. Jest to praca w bardzo ciężkich warunkach (ok 4-6°C) i bardzo intensywna fizycznie. Nie ma co mówić jest naprawdę ciężko. Sam mam ponad 13letnie doświadczenie zawodowe i wiem coś na ten temat.
Praca polega na pikowaniu (układaniu zamówień) na paletach, tyle że norma to 450 kartonów /h - ok 4-5 palet. Dla mnie to ciężka robota była. Nie ma przestojów, tam albo pikujesz albo sprzątasz. Roboty od groma. Tradycyjnie to masz grafik, ale jak to w tej firmie jest ruchomy. Spodziewasz się tel. na którą masz przyjść a nadgodziny to tradycja i bakanie na 12h nie ma zlituj.
Na bagnerze to też w plecy. Jak coś spadnie odpisują Ci z wypłaty, tyle że za całe zgrzewki - jednej osobie spadła paleta więc otrzymał fakturę za ponad 3 tyś zł, choć towar jest ubezpieczony.
Wszyscy na wszystkich krzyczą, pełno kapusiów, tam liczy się tylko wynik pikowania.
Najgorzej to Ela krzyczy oraz kierownicy. Piecyk choć też nerwowy w miarę jest kierownikiem. Dawid też spoko, najgorsze są te kobity Ewa i pryszczata, co wszystkich by tylko premię zbierała, a sama palety przy gaśnicy stawiała.

Dla mnie ten zakład to prawdziwy obóz pracy.
Pozdrowienia dla Mariusza (brygadzisty) oraz Siwego - to są prawdziwi swoi ludzie, reszta to syf.

Jak nie macie co robić to można tam spróbować szczęścia szukać, ale po nockach 3h spania , na dodatek spisz i pracujesz.

Bobo, to był gość!!!
zdjecie uzytkownika
Przemo - 2013-02-20 21:57:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Awiec... Pracowalem w tej firmie kilka miesiecy... Co moge powiedzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to malo powiedziane przedewszytkim stosowany jest [usunięte przez moderatora] Przymusowe nadgodz. oczywiscie zaplacone ale nie ma takiej opcji ze nie mozesz czy nawet niechcesz. Ogólnie kierownictwo za mojej kadencji to nieporozumienie[usunięte przez moderatora] tylko Łukasz G. jak najbardziej wporzadku, brygadzista Rafał G. również reszta..............(cenzura). Załoga z ta co pracowalem była chyba jedna z najlepszych[usunięte przez moderatora] ale zawsze musi sie znaleźc jakaś kongfitura..... Co do samej pracy to robota do łatwych nie nalezy, by miec premie to naprawde trza poswiecac zdrowe. Ja jako nieliczny mialem ta premie gdzies i zawsze [usunięte przez moderatora] podejscie do pracy. I jedna z najprzyjemniejszych rzeczy jakie mnie spotkalo to było zwolienie sie stamtąd.
Pozdrooo[usunięte przez moderatora] :)))
zdjecie uzytkownika
FL41 - 2013-02-21 10:34:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Hahaha spoko wszyscy dajecie radę w opiniach :) Szkoda, że na odprawach każdy stał jak truśka i nie miał odwagi powiedzieć nikomu prosto w pysk co o nim myśli. Teraz, jak już udało się znaleźć coś nowego za 1111,86 na łapę z kawą i lapkiem przed sobą potraficie gadać co Was bolało przez tamten czas ? Przecież nikt Was tam na siłę nie trzymał :) a 500 kart/h spokojnie można pierdyknąć ;)
zdjecie uzytkownika
re FL41 - 2013-02-25 13:26:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widac że nie masz pojęcia o czym piszesz. Spokojnie 500 kar/h? nie zrobiła byś nawet 300. 500 kart/h da się zrobic ale z potem, który na dupę spływa. Nie doświadczyłaś - nie mądrz się.
zdjecie uzytkownika
Pracownik fl41 - 2013-02-28 08:26:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Och ludziska nikt was na siłę tam nie trzyma jak nie chcecie tam
m pracoawać to się zwolnijcie, jest blisko tesco zobaczcie tam jaka jest atmosfera;) stara prawda mówi wszędzie dobrze........
Ja pracuje w tym magazynie blisko 8 lat i da się wytrzymać, jak ktoś chce to pracuje a jak myslicie że ktoś wam kasę co miesiąc za nic będzie przelewał to powodzenia wam życzę.
Jes dosc spora ekipa która pracuje tam pare dobrych lat a te 500 kartonów o których tu piszecie to w przeciągu miesiąca da się zrobić
Pozdro dla strej ekipy ;)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-24 20:03:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jaka jest stawka za pracę w tej firmie, czy regułą jest, że zostaje się dłużej na zmianie (na ile zmian się pracuje)?
zdjecie uzytkownika
* - 2013-07-08 17:40:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
haha, stawka 1800brutto, niby dwie, ale skoro zaczynasz jestes na szkolce, ktora odbywa sie tylko w nocy. przez pierwsze 5 godzin pikujesz, potem miotla.. albo w ogole nie pikujesz tylko calą noc na miotle. jetses na telefon- raz na 21 raz na 22, a raz na 24.. po czym godzine przed koncem dowiadujesz sie o tym, ze trzeba zostac na nadgodzinach, ktore potem wybierasz. Albo sytuacja z przed weekendu. W piatek mowiono, w sobote do pracy na 11, z czego cala sobota w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a dają Ci jeden dzien wolny w tygodniu. Z tego co wiem, musza Ci wyplacic 100% zgodnie z kodeksem pracy. Jak sie odezwiesz, jeden tekst:[usunięte przez moderatora] , nikt Cie na sile nie trzyma"
[usunięte przez moderatora] lazi, wrzeszczy, nic nie wie, a wielka kierowniczke zgrywa, [usunięte przez moderatora] stwarza pozory milego, potem pokazuje jaki jest naprawde, [usunięte przez modratora], jak sie potrafi z nim gadac to tragedii nie ma, ale swoje za uszami tez ma, swoje dyrdymaly, ktorych sie trzyma- np. ostatnio przechodzilismy na totalu pod regalami, wywalil tekst, ze w koncu zacznie zwalniac za nieprzestrzeganie bhp, a oni przestrzegaja? Kobiety napierniczaja na pikingu, ok. 10ton dziennie przerzuca, brak piesków rowna się z pikowaniem paleciakiem, jedna paleta ok. 600kg, z tego co wiem ręcznym mozna przewozic do 500kg razem z waga wozka. I oni nam beda[usunięte przez moderatora] o przestrzeganiu bhp? jakie szkolenia wstepne są? dają Ci kartki, a TY masz czytać. Jedynym kierownikiem, ktory cokolwiek wie, z ktorym w miare (choc nie do konca) da sie dogadac to Marcin. O reszcie mam jedno zdanie- nie wiem jak sie podostawali na te stanowiska, ale ich wiedza i aparycja w ogole nie sa do tego adekwatne.
Ktos powie- tak nawijasz na nich, to czemu sie nie zwolnisz. Owszem, zwolnie sie jak tylko znajde inna prace i na do widzenia wszystko powiem, co tu jest napisane.
Pozdro!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-09 20:44:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ * - ale czy to wszystko jest tak zapisane w umowie, że może pracodawca takie rzeczy wyrabiać czy po prostu mają umowę gdzieś? :)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-20 19:30:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, chciałem dowiedzieć się jak w praktyce wygląda ta kilkustopniowa rekrutacja w firmie Fresh Logistics. Na stronie niby opisane ale dość ogólnie
zdjecie uzytkownika
malek - 2013-10-02 15:13:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ile tam obecni placa- skoro na piwo i fajki?;) Potrzebuje jescze na mieszkanie ;) Sa moze jakies dodatki, premie?
zdjecie uzytkownika
Josef - 2013-11-04 22:50:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
FL41... nie wiem jak długo już tam robisz za białego murzyna ale chyba jesteś na tyle inteligentny(?) żeby wiedzieć że w tej firmie jednostki które za dużo się odzywają i walczą o swoje nie dając sobą pomiatać są na osobności straszone zwolnieniem dyscyplinarnym i albo same odchodzą w krótkim czasie albo w pewnym momencie do takiego delikwenta w czasie pracy podchodzi brygadzistka czy brygadzista i mówi że kierownik prosi go do siebie... potem już wiadomo, gadka szmatka że albo sam się zwolni tu i teraz albo nasrają mu w papierach czymś z (usunięte przez administratora) wziętym, wymyślonym na poczekaniu. Można się kłócić i bronić że nic się ni zrobiło ale pytanie czy warto? Czy nie lepiej (usunięte przez administratora) tą robotą gdzie jak tylko w grupie odezwiesz się o swoje to za 5 minut kolejka konfitur stoi do kierownika,recytując wszystko co mówiłeś oraz dodając że podburzasz resztę załogi do odzywania się o swoje...

Wielki szacunek dla ludzi którzy nie chcą a muszą tam pracować z różnych przyczyn...
Pozdro dla odważnych. Nie bójcie się zmiany pracy! czasem lepiej zarobić 100zł mniej a mieć robotę nie wykańczającą psychicznie.

Ps. pamietajcie to nie jest praca dla tych co walczą o swoje i nie pozawalają sobą pomiatać
zdjecie uzytkownika
FL81 - 2013-11-09 09:38:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, pracuje we Freshu w Straszynie i strasznie wam współczuje, u nas nie mam na co narzekać, kierownictwo jest spoko i można się dogadać, jeśli chodzi op piking to nasza norma to 3,5 mixa na godzinę więc też jest spoko, pracuje tam już rok i nie mogę narzekać, wiadomo okres świąteczny jest ciężki jak sami wiecie ale nie jest to wieczne. A na marginesie to zarabiam ok 2 tyś zł . Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
henio - 2013-12-19 09:24:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej,staram się o pracę w Fresh logistic. moze mi ktoś napisać czy firma daje premie dla najlepszych pracowników miesiaca,jest tam cos takiego??
zdjecie uzytkownika
anonim 2014-01-30 - 2014-01-30 19:02:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
WITAM BYŁAM ZATRUDNIONA W FIRMIE FRESH LOGISTIK POŁOWIE STYCZNIA I CIESZYŁAM SIE BARDZO ZE PODEJMUJE PRACE OKAZAŁO SIE ZE BYLAM TYLKO JEDEN DZIEN.PO ZAKONCZENIU PRACY MIALAM SIE ZAPYTAC NA KTÓRA JUTRO DO PRACY .POWIEDZIANO MI ZE ZADZWONIA DZIS JEST 2 TYDZ I SIE NIE ODZYWAJA.WSZYSTKIM ODRADZAM TA FIRME,JESLI KTOS CHCE PRACOWAC A ONI NIE ROZUMIA .WIDOCZNIE NIE TRAKTUJA LUDZI POWAZNIE,
zdjecie uzytkownika
węgiel r śl - 2014-01-31 19:16:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
robota wporzo trzeba sie troszke natyrac ale jest za co stawka 2200 20% premii indywidualnej 10% zbiorowa , 5 najlepszy picker miesiaca;) jeszcze jak sie jest kapusiem to sie od młynka dostanie dodatkowa premie polecam wszystkim Fresh logistics oddz GLIwice (magazyn Zotta));))
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-02-13 21:39:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [węgiel r śl - 2014-01-31 19:16:18]:
Na jakim stanowiku była Pani zatrudniona? Jestem ciekawa.... jeśli mi Pani odpowie opowiem Pani moją historię...
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-17
Żródło: pracuj.pl
Grodzisk Mazowiecki
(mazowieckie)
PraktykantMiejsce pracy: Grodzisk Mazowiecki Nr ref.: Praktyki/Grodzisk Mazowiecki/2014 Miesięczne, bezpłatne praktyki możesz odbyć od lipca do września w jednym z wybranych działów:Dział Transportu (Zespół Organizacji Transportu lub Zespół Administracji Transportu)Dział Obsługi Klienta LogistycznegoKogo poszukujemy?Studentów kierunków związanych z logistyką lub transportemOsób otwartych na nowe informacje, z zapałem do pracy oraz ciekawych nowy
zdjecie uzytkownika
JA - 2014-03-09 23:43:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2014-02-13 21:39:46]:
anonim: pewno pracowałaś na ekstra serwisie to nie jest tak że nie potrzebujemy pracowników, mamy dużo osób pracujących na ekstra serwisie i każdy dzwoni codziennie i się dowiaduje czy ma przyjść do pracy czy nie. jeżeli nie dzwonimy to znaczy że tej pracy nie ma. to nie jest tak że zadzwonisz raz i będziemy o tobie pamiętać. mamy dużo roboty dużo rzeczy na głowie. dużo dziewczyn dzwoni i się dowiaduje więc Tobie radzę to samo. :)
zdjecie uzytkownika
truestory - 2014-06-23 10:33:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Prawda o firmie jest taka że jeżeli masz rodzine i chcesz spedzac z nia czas nie pchaj sie w to bo go miec nie bedziesz grafik jest ruchomy dzwonia przestawiaja godziny pracy tyrasz po12h nie raz caly tydzien nawet i miesiac co jest nie zgodne z prawem. Piątki zawsze po 10-12h nie ma mniej,musisz sie tlumaczyc dlaczego nie mozesz zostac nadgodzin, nadgodzin juz nie wyplacaja a wydają jako wolne i tu nie chodzi o piatek czy poniedzialek a o srodek tygodnia wieczna manipulacja ze strony kierownictwa typu jak sie nie podoba to nie musisz tu pracowac wiem co mowie nie pchajcie sie w to nawet na miesiąc
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fresh logistic
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x