brak logo

Strauss Cafe Poland Sp. z o.o.

Toruń

Opinie o Strauss Cafe Poland Sp. z o.o.

kawosz 2015-07-06 19:46
Tam szukają nastepcy ,, laski,, która uciekła na macierzyński. Czy w godzinie ,, W,, jesteś w stanie zajść w ciążę ? Chyba nie.O kierowniku nie będę pisał bo zlamalbym regulamin forum i trafił z pozwem, ,kiedys to był fajny gość, dziś-lepiej nie pisać. Unikac jak ognia.
3
Zainteresowana 2015-07-06 21:28
To ja czegoś nie rozumiem, w ogłoszeniu nikt nic nie wspominał że będzie to umowa na zastępstwo? A jeżeli wspomniana "laska" jest na macierzyńskim to nie jest zwolniona? No chyba że strategią firmy Strauss jest zwalnianie dzień po powrocie? O co w tym chodzi? Kto doprowadza do takiej sytuacji? Czy takie działania są normą w tej organizacji?
01010101 2015-07-06 22:14
Nie wiem jak sytuacja wygląda na podkarpaciu ale takie działanie i postępowanie firmy w stosunku do pracowników stało się normą. Z tego co czytam to i tak tam jest na razie delikatnie, bo co powiesz na to, jak przyjeżdża bez zapowiedzi kierownik z drugim pracownikiem jako świadek i wręcza CI wypowiedzenie. Wracając do tematu z podkarpacia, z tego co mi wiadomo, nie można zaraz na drugi dzień zwolnić kobiety wracającej z macierzyńskiego. Więc co? Wróci do pracy i co zaproponuje jej kierownik, żeby się sama zwolniła, bo już ktoś pracuje na jej miejscu? Wydaje mi się, że to niedoprecyzowanie ogłoszenia jest celowe, żeby nie zniechęcać potencjalnie przyszłych pracowników z doświadczeniem KAM-a, ponieważ oczywistym jest, że nikt nie zmieni stabilnej pracy na chwilę, czas bliżej nieokreślony, na firmę o bardzo negatywnym postrzeganiu przez obecnych pracowników, byłych pracowników, a nawet przez klientów gastronomicznych jak i detalicznych.
Zainteresowany 2015-07-07 11:01
To kto rządzi na tym Podkarpaciu? Jakiś normalny czy raczej nie? Pomaga czy raczej szkodzi?
kawosz 2015-07-07 14:23
Masz problem z czytaniem ? Na to pytanie jest odpowiedź powyżej
kawosz 2015-07-07 14:25
Masz problem z czytaniem ? Na to pytanie jest odpowiedź powyżej
miś 2015-07-31 14:44
ojej :) Powyżej wszystko zostało napisane.Poszukiwania nowych PH nie mają nic wspolnego z rozwojem,to nie są nowe etaty.Szukają chętnych w miejsce tych którzy sami się zwolnili bądz zostali zwolnieni.
zainteresowana 2015-08-10 09:26
Czy były już przeprowadzone rozmowy na podkarpaciu? Jeżeli tak to czy może ktoś się podzielić wrażeniami i odczuciami jakie wywarła na nim ta rozmowa - osoba przeprowadzająca rozmowę i firma jako całość. Jakie oczekiwania i co oferują. Będę wdzięczna, ponieważ jak wynika z opisów wyżej firma jest jakoś dziwnie zarządzana, różnie traktują ludzi w zależności od stanowiska a i stabilność pracy jest bardzo wątpliwa. Zatrudnić się na kilka miesięcy to nie jest to co mnie interesuje.
Ja2 2015-08-20 18:38
100 % prawdy.Jak ktoś nie jest ograniczony i nie jest w stanie wykonywać poleceń ,które nie mają żadnego sensu i nie da się przekonać ,że czerwone jest zielone to nie ma czego szukać w firmie strauss (specjalnie napisałem z małej litery bo firma na to nie zasługuje).Oni nie szukają ludzi którzy myślą ,są kreatywni, mają pomysły bo mądrzejszymi od siebie nie da się kierować.
Jeżeli ktoś szuka pracy w której chciałby pokazać ,że ma pomysły i chciałby je realizować to nie ten adres tu możecie tylko realizować pomysły przełożonych, a poziom managerów -żenujący.
P.S.
Do pseudo-dyrektorów/prezesów/managerów - wiem ,że to czytacie:
dzień, w którym mnie zwolniliście był jednym ze szczęśliwszym w moim życiu ,a teraz nawet nie macie pojęcia jak się miło patrzy jak ta firma zamienia się w zgliszcza.
Ciekawe , że można się cieszyć jak ginie coś co się budowało.A jednak.
Nie pozdrawiam
7
Nostradamus 2015-09-28 10:45
Pewien pan X powinien napisać książkę pod tytułem "Jak rozwalić firmę w pięć lat"
Menadżerowie nie bardzo rozumiejący po tu przyszli(pośmiać się i wypić kawę w showroomie) ,niewykształceni i bez pomysłu na dalszy rozwój, kłamstwo i obłuda ,zero rozwoju, brak honoru i ciągłe mydlenie oczu ,Odchodzą i będą odchodzić najlepsi klienci, dlatego bo czytają to forum oraz słuchają ludzi którzy mieli styczność z w/w. Szkoda patrzyć jak rozpada się ten zamek z piasku :) Kiedyś to była duma dzisiaj ...
1
kawosz 2015-10-01 07:43
Lepiej nie mogłaś trafić.Ta firma to wymarzone miejsce pracy dla kelnerki,słyszałem że szukają dla prezesa i dyrektora jako bonus za ich wkład w "rozwój" firmy.Podobno dają także samochód i laptopa.Powodzenia
Cycaty Nicki 2015-10-08 00:39
Gastro trzyma Witek vel Dżizus nie zna ròżnic między marżą a narzutem :p
mala 2015-10-09 22:05
Zastanawiam sie jakiej jakosci sa produkty tej firmy bo o żetelnosci mam złe zdanie
000 2015-10-10 17:34
FORT to śmieci pozamiatane w fabryce, PEDRO`S jest najgorszy w porównaniu do WOSEBY, TCHIBO czy PRIMY, MK - jak chcesz w niej znależć ponad 50 nut smakowych to ją pij przy książce do muzyki. A zresztą - tak jak w reklamie - kawa MK nie jest do picia tylko do smakowania, więc weź jej jeden łyk i resztę wylej do zlewu, może przeczyści odpływ, bo tylko do tego się ona nadaje. Polecam TCHIBO EXCLUSIVE, którąkolwiek WOSEBĘ, może też być LAVAZZA. Rewelacyjna jest ILLY ale jest droga.
1
dogmeat 2015-10-14 13:35
Koleżanka mala [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] od rzeczy odnośnie jakości produktu, są to jej osobiste doznania. Produkt niczym nie ustępuje od konkurencji której reklamę zrobiła. Odnośnie firmy jako osoba współpracująca i czasem bywająca na miejscu radziłbym lepiej rozłożyć pracę pomiędzy zespoły pracujących, ewidentnie widać, że pewne grupy "pracują" a inne wręcz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za resztę.
A.P. 2016-01-14 12:30
Ale wypisujesz głupoty - info z pierwszej ręki to się ma od ludzi już tam pracujących, a takich jak widać to tu nie brakuje. Na rozmowie czego się możesz dowiedzieć? Że jest ona przeprowadzana według tych samych regułek przez nieudolnych ludzi, którzy uważają się za wszechwładnych, że jest to JEDYNA!!! firma mlekiem i miodem płynąca, i że każdy chce u nich pracować (HA, HA, HA).
2
A.P. 2016-01-15 19:31
Jeżeli oczekujesz oświecenia to wróć się to tej epoki, ale chyba wtedy mieli i tak większe umiejętności czytania ze zrozumieniem niż TY teraz. Napisałem wyraźnie, że jest tu wiele wypowiedzi osób, które pracują w tej firmie i z nich można się dowiedzieć o realiach a nie na rozmowie kwalifikacyjnej. Wiem jak wygląda rozmowa, ponieważ to przechodziłem, wiem jak wyglądała i wygląda sytuacja w firmie, ponieważ jestem pracownikiem i mogę z całą stanowczością zapewnić, że tak właśnie jest jak przedstawiają to co obszerniejsze wpisy. A Twoje herezje wyglądają mi na wypowiedź jednego z "menagierów", który się wybitnie do tego nie nadaje i robi wszystko posuwając się nawet do fałszowania danych, żeby tylko utrzymać tak dobrze opłacany stołek.
3
nowy 2016-01-30 21:06

Witam, pojawiła się oferta pracy na Technika serwisu ekspresów we Wrocławiu.
Jestem zainteresowany, proszę o opinie pracy na tym stanowisku, jakieś przecieki ile mniej więcej płacą,w jakich godzinach się pracuje(czy często zdarzają się obowiązkowe "nadgodziny"), jak duży teren pod sobą ma taki serwisant, jaka panuje atmosfera wśród techników.
mm 2016-01-30 21:24
To prawda. Tez się zawiodłam a tyle się razem zrobiło...
Man 2016-02-16 01:09
Zostałem zaproszony na rozmowę, w międzyczasie poczytałem sobie na gowork.pl opinie o tej firmie i od razu chciałem odpuścić, ale jeżeli już mnie zaprosili, to uważałem, że należy przyjść na spotkanie-taka podstawowa kwestia kultury; trochę mnie szlag trafił, kiedy mimo zapewnienie o wyniku rekrutacji nikt się do mnie nie odezwał, buractwo z ich strony na maxa,
1
kawosz 2016-03-02 18:46
Hejka
Nosił wilk razy kilka ponieśli i Krzyśka :))))Andriu szukasz pracy? ,patrzysz w lustro ? są chętni do podania ręki ?
7
danek 2016-03-02 19:55
Szkoda, że tu nie można lajkować jak na fejsie:-) To dobra wiadomość o wyrzuceniu Prezesa. Ciekawe czy firmie uda się teraz odrobić start...
1
też 2016-03-03 19:23
zawsze możesz dać + jako pomocna opinia
1
technik 2016-03-06 17:42
To ciekawe co wiesz o tych warunkach,bo ci którzy je znają na codzień raczej chcą dać dyla z tej firmy....,
1
technik 2016-03-07 13:51
Każda firma która szuka technika oferuje samochód,telefon kompa.Więc nie wiem co w tym ogłoszeniu bardzo ok ?? Chyba że to Twoja pierwsza praca.Jak każdy domyślać się może, duża rotacja w firmie na takich stanowiskach nie świadczy że jest ok.W postach powyżej dużo napisano o tej firmie.Opinie od dłuższego czasu są negatywne.Więc jakich wiadomości jeszcze potrzebujesz?
1
Elita 2016-06-24 18:27
Zgadzam się. To prawda.
Powiązania też są mocne, jak chcesz za dużo wiedzieć, uważaj.
3
Kandydat 2016-08-01 13:23
Witam,
Chciałbym dopytać o warunki jakie obecnie oferuje firma Strauss na stanowisku RPH?
Doszły mnie słuchy, że sporo ludzi z działu handlowego się zwolnia, i szykuje się rekrutacja. Z czego wynika taka sytuacja, orientowałem się na sklepach i Ci ludzie pracowali ładnych parę lat? Oczywiście czytałem opinie wyżej wymienione ale może coś się zmieniło? Bardzo proszę o jakiś żetelny sygnał. Pozdrawiam
Gastronom 2016-08-01 13:29
Hej, chciałem zapytać czy na podkarpackie województwo to jest jakiś przedstawiciel do gastronomii? Kilka lat obsługiwał mnie bardzo miły i rzetelny pan z Rzeszowa ale po tym jak się zwolnił nikt się u mnie nie pojawił? Czyżby faktycznie horeca była u nich w likwidacji?
3
Caro 2016-08-12 07:54
A co powiecie o innych miastach np Warszawa .
niwa 2016-10-15 01:52
Był nowy prezes od 01 września 2016r i po miesiącu pracy zrezygnował?!
Ciekawe dlaczego, co jest tak negatywnego w palarni w Swadzimiu i w firmie, że nowy prezes tak szybko rezygnuje???
2
sywisk 2016-10-15 08:12
Może to nie była praca dla niego @niwa? Nie wszystko nam od razu pasuje. A ph-owcy jak mają w firmie, ogłoszenia też są aktywne od początku października?
robo 2016-10-26 13:34
Trochę o palarni kawy w Swadzimiu – temat bardzo szeroki w nieprawidłowościach ale poruszę na razie jeden temat - jak niszczyć ludziom z produkcji życie prywatne, rodzinne, wbrew propagandowym hasełkom o przyjaznej ludziom firmie!?
Ludzie pracujący na trzy zmiany walczą ciągle ze swym biologicznym zegarem: ciągła zmiana czuwanie i odpoczynek nocny, ale jak to widać, „przyjaznej firmy ludziom” takie coś nie interesuje, więc trzeba jeszcze ich dobić, zabierając im prawo do wolnego weekendu w październiku 2016r, zaplanowanego już na początku roku 2016r.

Jest coś takiego jak roczny plan czasu pracy produkcji. W tym planie szef produkcji (notabene „mistrz prażenia” z reklamy tv) umieszcza rozpiskę ilości rocznej godzin pracy każdej zmiany, dni dodatkowo pracujących, dni wolnych na zasadzie urlopów itd i na tej podstawie, każdy pracownik planuje sobie czas dla rodziny i swój czas prywatny pod ten grafik – jest to normalne i dobre.

Poniedziałek 31.10.16r miał być zgodnie z planem rocznym dniem wolnym na zasadzie urlopów ale po co planowanie w tej firmie czy myślenie o ludziach z produkcji i ich rodzinach (o planowaniu produkcji i Asprowie może będzie innym razem), jeśli przez brak umiejętności zarządzania czyli zatrudnienia odpowiedniej ilości ludzi na produkcji, maszyny po 2-3 dni w tygodniu stoją nie wykorzystane z braku operatorów i „plany” produkcji nie są wykonywane, to trzeba później plan nadgonić.......... a w jaki sposób – przymusić ludzi do przyjścia do pracy w sobotni weekend 29.10.16r, czyli zmienić plan roczny czyli wolny poniedziałek 31.10.16r na zasadzie urlopu na odpracowanie poniedziałku w sobotę 29.10.16r, tym bardziej że ta sobota jest to przed Dniem Zmarłych, gdzie ludzie sobie wcześniej zaplanowali już ten długi weekend – trzeba nie być człowiekiem i nie mieć serca tylko głaz, jeśli tak traktuje się ludzi jak zwierzęta, zmieniając plan roczny w wtorek 25.10.16r – nie jest to pierwszy raz ale jak widać, taka jest norma traktowania ludzi na produkcji w Strauss Cafe.

Oczywiście zarządcy i inni pracownicy palarni od piątku 28.09.16r godziny 16:00 będą sobie siedzieli w domach do wtorku 01.11.16r, jeździli załatwiać swoje sprawy, odwiedzać groby, będą mieli prawdziwy długi weekend a my będziemy mieli cały weekend zniszczony przez brak umiejętności zarządzania, planowania produkcji, brak poszanowania dla życia prywatnego pracowników produkcji i ich rodzin.

Może gdy to przeczyta „mistrz prażenia” lub ktoś z jego otoczenia i mu podpowie coś o człowieczeństwie, to zmieni tę złą decyzję, uderzającą tylko w ludzi na produkcji i zachowa się w końcu jak człowiek?! Każdy człowiek ma prawo się mylić i przyznać się do pomyłki – to jest tzw. odwaga cywilna i tylko w ten sposób można budować swój prestiż, szacunek, autorytet wśród ludzi, ale nie każdy jest na tyle odważny – zobaczymy!
Jest jeszcze czas aby odwołać tę negatywną decyzję w stosunku do pracowników produkcji i ich rodzin!!!
23
mkfresik 2016-10-29 07:06
Jak najbardziej podzielam tę uwagę.
13
mistrz prażenia 2016-11-02 12:47
to dobre stwierdzenie "trzeba mieć tyle odwagi..." Szkoda "Robo" ,że zabrakło jej Tobie i nie przyszedłeś mi prosto w oczy powiedzieć co myślisz o tym sposobie zarządzania. może wtedy miał byś okazję usłyszeć bardziej merytoryczne uzasadnienie takich decyzji. "Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia" Szkoda ,że tylko na takiej podstawie potrafisz wysuwać oskarżenia. Życzę Ci więcej rozwagi w zbyt pochopnym wysuwaniu oskarżeń.
7
Stresik 2017-01-04 16:49
Człowieku nie zgadzam się z Tobą. Każda firma może mieć czasami jakieś zawirowania wynikające z różnych sytuacji i to jest zupełnie normalne. Wydaje mi się, że za bardzo widzisz tylko swoje sprawy a nie widzisz miejsca pracy, które daje Ci chleb. Cóż znaczy przesuniecie jednego dnia?
5
Pik 2017-02-13 20:03
Orientuje się ktoś jakie warunki pracy i płacy oferuje firma na stanowisku pH ds. Sieci ?
1
Pik 2017-02-13 20:04
Orientuje się ktoś jakie warunki pracy i płacy oferuje firma na stanowisku pH ds. Sieci ?
Stiker 2017-02-14 16:19
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Są osoby, które potrafią tylko narzekać i robią to "solidnie", natomiast w pracy nie maja chęci do aktywności , Szkoda bo firma jest fajna!!!
brababa 2017-02-24 22:35
Firma fajna chyba jedynie z pozycji Twojego ciepłego fotelu w zacisznym pokoju, od 8 do 16tej..... przyjdź do pracy na produkcję choćby na pół roku, na trzy zmiany, gdzie będą Ciebie rozliczać z każdej sekundy, minuty, to dopiero się dowiesz, CO TO JEST PRACA i wówczas wykaż się aktywnością!!! Gdyby nie solidność, wytrzymało ludzi z produkcji, to ta firma już by dawno nie istniała!
7
Stonger 2017-02-25 16:55
Nie lubię robić tych wpisów ale ktoś musi bronić swojej firmy. Osoby niezadowolone zawsze mogą zmienić firmę.
Duch 2017-03-03 20:52
Osoby zaangażowane, z pasją kawy, już dawno ją opuściły, bo to już nie ta sama firma. Teraz tworzą ja przypadkowi, chwilowi ludzie. Obecnie to wegetacja. Ratunek dla zarządzających! - to .... likwidacja filii, serwisów, pracowników. Taki styl zarządzania... Żal słuchać i patrzeć jak łatwo niszczyć co przez lata fajnego budowano.
8
Iza 2017-03-18 11:13
Fajna firma, rozwijająca swoja działalność i to jest w sumie najważniejsze. Niezadowolonych wszędzie jest sporo, szczególnie jak trzeba pracować a nie wszyscy to lubią!
Piotr CT 2017-03-21 10:05
Uwierz mi że osoby które były niezadowolone ,oraz nie zgadzały się z polityką firmy już dawno odeszły , zostali tylko więźniowie ciepłej posady i pierdzenia w stołek .
Horeca już niedługo przestanie istnieć, pan prezes został wykopany na bruk(pewnie za wspaniałe osiągnięcia ) , a firma ciąga byłych pracowników na różnego rodzaju sprawy sądowe związane z dawnymi klientami .
Chcesz coś jeszcze dodać MISZCZU :) ?
1
Piotr CT 2017-03-21 10:06
Uwierz mi że osoby które były niezadowolone ,oraz nie zgadzały się z polityką firmy już dawno odeszły , zostali tylko więźniowie ciepłej posady i pierdzenia w stołek .
Horeca już niedługo przestanie istnieć, pan prezes został wykopany na bruk(pewnie za wspaniałe osiągnięcia ) , a firma ciąga byłych pracowników na różnego rodzaju sprawy sądowe związane z dawnymi klientami .
Chcesz coś jeszcze dodać MISZCZU :) ?
2
Paweł 2017-03-21 10:11
Firma była wspaniała , ale to już przeszłość .
Chyba niektórym płacą za dodawanie tak wspaniałych opinii .
3
Natalia 2017-03-25 16:53
Strauss Cafe jest dobra firma i myślę, że poradzą sobie również z hejtem. Dla chcacych pracować jest ok.
1
Tymek 2017-04-18 16:02
Za jakiś czas będę zmieniał pracę zastanawiam się nad pracą jak Operator Maszyn Paczkujących widzę, że opinie są bardzo różne o Firmie... może ktoś zna jakieś konkrety np. stawki ??
Sonia 2017-04-23 13:43
@Paweł Myślę, że wszędzie jest lepiej i gorzej, ta bywa.
1
Handlowiec 2017-05-19 19:45
Witam,
Czy ktoś z byłych lub obecnych pracowników wie co to jest "onboarding"????

"Jeśli pomyślnie przejdziesz proces rekrutacji, skontaktujemy się z Tobą telefonicznie, przedstawimy naszą ofertę oraz omówimy proces zatrudnienia i program onboardingu."
Sonia 2017-05-21 09:33
Może to jest dobre, że ludzie mają różne opinie, to mobilizuje.
Zostaw swoją opinię o Strauss Cafe Poland Sp. z o.o. - Toruń
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Strauss Cafe Poland Sp. z o.o.