brak logo

Legend HR Advisors

Toruń

Opinie o Legend HR Advisors

Gość 2010-09-16 16:57:58
Nie zgadzam się z wcześniejszymi wypowiedziami. Nie zdarzyło się, żeby nie były wypłacone bonusy po zamknięciu projektu i zapłaceniu pieniędzy przez Klienta. Nie jest też prawdą, że większość osób jest zatrudnionych na umowę o dzieło, wręcz przeciwnie. Owszem osoby przychodzące na początku do firmy bez doświadczenia pracują przez ok. 3 mies. na umowę o dzieło, ale później jak się sprawdzają dostają od razu umowę o pracę i to najczęściej na czas nieokreślony, poza tym same na taką formę zatrudnienia się zgadzają, komu to nie odpowiada po prostu nie przyjmuje oferty. Jak zawsze narzekają przeważnie Ci, którzy najmniej robią i myślą, że wszystko im się należy. Nie uważam, że jest to firma idealna, bo takich chyba nie ma, ale jak się chce to można się porozumieć i nie mieć powodów do narzekania. Poza tym bonusy jak to w tej branży są ściśle uzależnione od wyników pracy Konsultanta, który sam pozyskuje sobie Klienta, a później realizuje dla niego rekrutację. Jeżeli jest skuteczny i dobry w tym co robi może zarobić fajne pieniądze, a jak nie no to pozostaje mu tylko narzekać.....
anonim 2010-10-21 16:09:08
Aplikowałem do tej firmy,( usunięte przez administratora )
anonim 2011-05-05 23:01:00
Witam, jestem pracownikiem firmy, o której mowa. Przeczytałem powyższe wypowiedzi i muszę przyznać, że przecierałem oczy ze zdumienia. Poziom agresji, niewybradnych komentarzy i ataków ad persona daje dużo do myślenia o autorach tych komentarzy, tym bardziej, że nie znajdują one potwierdzenia w rzeczywistości.
Ogólnie z tych wypowiedzi wypływają dla mnie następując wnioski:

1) w ocenie potencjalnych pracodawców nie należy kierować się wpisami na forach internetowych, gdyż formuła anonimowości przyciąga wszelkiej maści frustratów, którym najmniej zależy na przekazywaniu obiektywnych i uczciwych informacji

2) osoba powtarzająca nieprawdziwe informacje, która posługuje się ogólnikami a nie konkretnymi przykładami, stosująca agresywne inwektywy zamiast rzeczowej argumentacji nie jest chyba fajnym współpracownikiem i cieszę się, że już tu nie pracuje i nie musiałem z taką osobą współpracować

PS. dla wszystkich faktycznie zainteresowanych: w Firmie Legend jest całkiem OK
pracownik 2011-11-22 14:43:49
Pracowałam tam i uważam że jest to rzeczowa i profesjonalna firma. Owszem każdy musi robić wynik bo tak funkcjonuje świat i każda dobra firma. Nie ma tam zamordyzmu, można się dogadać ale trzeba pracować.
HRowiec 2012-02-09 14:58:15
ha, dokładnie bo zawsze może się zdarzyć jakiś frustrat i anonimowo coś pisać a pewnie siedział[usunięte przez moderatora] w stołek
Były pracownik 2012-08-27 21:21:33
Witam,
Pracowałam w firmie Legend HR Advisors i na plus mogę zaliczyć pozytywną atmosferę pracy, młody, zgrany i przyjazny zespół. Zaletą była również możliwość dużej samodzielności w działaniu i realizacji własnych pomysłów - są to z pewnością czynniki ważne dla chcącego się rozwijać Rekrutera.
Śmiem twierdzić, że jakiekolwiek negatywne opinie o Legend mogą pochodzić z braku zaangażowania w pracę. Rekrutacja to działalność wymagająca dużej pasji i ludzi, którzy naprawdę lubią to, co robią.
Ze swojej strony wiem, że dobrze będę wspominać pracę w firmie Legend ;)
HR Business Partner 2013-02-15 15:30:10
Moja firma rozpoczęła współpracę z firmą Legend HR Advisrs na zasadzie umowy ramowej w 2006 roku. Od tego czasu firma Legend realizuje dla nas projekty rekrutacyjne na stanowiska specjalistyczne jak i menadżerskie średniego i wysokiego szczebla.
Współpraca z Legend przebiega pomyślnie. Konsultanci posiadają dużą wiedzę o rynku pracy, angażują się w powierzane zadania, są otwarci na oczekiwania klienta i rozumieją jego potrzeby.
Prezentowani kandydaci spełniają nasze wymagania oraz oczekiwania określone w profilach stanowisk.
Stosowane narzędzia dopasowywane są do potrzeb danego projektu i umożliwiają szczegółową ocenę kandydatów. Wszystkie projekty realizowane są zgodnie z ustalonymi ramami czasowymi.
AK 2013-04-30 09:02:16
Witam, chciałam pochwalić firmę Legend HR Advisors bo dzięki niej otrzymałam bardzo fajną pracę, spotkanie rekrutacyjne trwało jakieś 50 minut i w głównej mierze polegało na tym że ja opowiadałam o swoim doświadczeniu, było trochę pytań sprawdzających zatem uwaga bo trzeba się przygotować np. na stawki podatkowe, akcyzę i to co jest aktualne, były też pytania o relacje interpersonalne. Nie było testów typu papier-ołówek. Potem konsultant odpowiedział na moje pytania, nie chciał powiedzieć co to za firma bo twierdził że obowiązuje go poufność ale poza nazwą firmy dowiedziałam się wszystkiego.
Fajne pytania były o zainteresowania, konsultant pytał się dlaczego akurat to lub tamto, napisałam że znam bardzo dobrze angielski i niestety zaczął ze mną gadać po angielsku, ciekawe co zanotował.
Rada - piszcie wszystko z prawdą i tak jak jest bo tu sprawdzają wszystko dokładnie.
Polecam firmę jako przed wszystkim w moim przypadku skuteczną.
Piotrs 2013-07-10 09:37:50
Witam, Ja, bardzo polecam HR Legend, zwłaszcz, że dzieki nim znalazłem świetną pracę. W firmie w konkretnej branży jakiej szukałem i na stanowisku odpowiadającym mojemu doświadczeniu zawodowym. Pierwsza rozmowa bardzo profesjonalna i konkretna.(w moim przypadku otrzymałem odpowiedzi na wszystkie interesujące mnie tematy) Cały czas byłem informowany przez konsultanta o terminach następnych rozmów, tematach na nich poruszanych oraz osobach biorących w nich udział. Jednym słowem bardzo miło wspominam tą współpracę.
1
tomek 2015-02-19 18:42:52
mi sie wydaje, z ewystarczy, zeby to był język komunikatywny i też po części na przykład związany z branżą poprostu. Czekam na wasze opinie na ten temat, bo też nie mam perfekcyjnego języka, a chciałem wyjachac, bo ogólnie opinie o nich sa dobre, wiec w sumie dlaczego by nie spróbowac, akurat tylko moge zyskać.
emil 2016-05-16 21:16:33
nigdy nie pojmę tego szału na własne działalności. Mnie to zniechęca osobiście. Chić benefity mogą to wyrównać :)
Zostaw swoją opinię o Legend HR Advisors - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Legend HR Advisors