brak logo

Vitamed

Toruń

Opinie o Vitamed

iks 2010-08-24 18:33
czy ktoś może pracował w tej firmie? jakie są warunki, atmosfera?
oknbfe 2010-08-31 18:06
porażka!!! nie zanoscie tam cv! robia z ludzi idiotow! najpierw rozmowa w bydgoszczy, za 3 dni w lodzi, jezdzisz jak glupi, zeby po raz drugi uslyszec identyczne pytania! po czym po 3 godzinach mail, ze dziekuja ze poswiecenie swojego czasu, ale nie! Tu nie chodzi o to, ze decyzja jest na nie, ale sposob w jaki traktuja ludzi!!! Nie polecam
1
ice 2011-09-23 09:29
czy mogłby ktoś wiecej napisac na temat atmosfery pracy w centrum?jak traktuja pracownika?czy szefostwo jest ok i jakie sa warunki pracy?
pati 2012-02-02 13:20
Czy ktos wie cos wiecej? jak sie pracuje???
Krystian 2012-08-16 20:45
Ciesz się,że chiciaż maila otrzymałes ja do dnia dzisiejszego NIC zero odpowiedzi!
Rafał 2012-09-22 08:22
Witam firma porażka najpierw myslalem ze trafilem do dzialu generowania kosztow pozniej do dzialu generowania absurdow brak pieniedzy na marketing zreszta marketing w tej firmie nie istnieje...szczerze odradzam...chyba ze z braku laku ale lepiej dalej szukac pracy...koledzy z zespolu mogli by tu wiele dopisac..Niech Absurd bedzie z Wami;-P
3
zaiedzony 2013-02-22 23:48
Pracowałem tem jakieś 2 lata temu. Zarobki jako takie ale płacone na czas. Natomiast marketing w tej firmie nie istniał, zero środków na organizowaie jakichkolwiek prezentacji, preparatów dużo teren rozległy a wymagania wtedy to 10 wizyt lekarskich i 2 apteczne (w praktyce aptecznych dużo więcej wymagali) targety nie do osiągnięcia, no i strasznie upierdliwa kierowniczka, że o raportowaniu przez aplikacje w telefonie nie wspomnę no i oczywiście świetnym samochodzie Fiacie Panda z gazem i kołem zapasowym na siedzeniu :D właścicieli nigdy nie poznałem na ponad rok czasu pracy. Dla początkującego ujdzie dla starej wygi to polecam omijać wielkim łukiem.
8
Maciek 2013-05-03 02:04
Szczerze,,,po prostu (usunięte przez administratora)...z biurem w Mariocie i sprzedazami smiesznymi;-)
4
REP 2014-07-20 22:06
Dzięki za opinie - Właśnie miałem aplikować do tej "firmy" .... Właśnie minie zwolnili z A&D Pharma (też dno dna) pracowałem 6 mc na umowę o dzieło i pewnego dnia zadzwonił telefon i usłyszałem, że już nie pracuje a dodam, że jestem w branży 8 lat i co teraz się dzieje na rynku farmaceutycznym to jakaś MASAKRA
2
krystyna 2014-07-23 12:34
Ktoś coś nowego o pracy w vitamed? Poza tym, że zwalniają repów i kierowników bez podawania powodu.
nick 2014-09-02 14:53
Witam czy dostał ktoś już może odpowiedz z II etapu który odybwał sie w Łodzi 13 sierpnia? Była to rekrutacja na przedstawiciela medycznego na śląsk i małopolskę?
Pozdrawiam
nick 2014-09-02 23:04
Ula a ty piszesz ogólnie czy też próbowałaś sie dostać do VITAMEDU? Dziwi mnie tylko to ze zapewniali że się odezwą nawet z negatywną odpowiedzią.
Pozdrawiam
1
har 2014-09-30 08:00
Szczerze odradzam. Kierownicy na czele z Dyrektorem nie potrafią czytać IMS, który przesyłany jest z półrocznym poślizgiem (jak się Dyrektorowi przypomni). System premiowy to zagadka Sfinka. A co robi Dyrektor Handlowy w tej firmie to hydrozagadka! Nigdy nie wyjechał w teren (nie licze rekrutacji o których pisaliście wcześniej. Dla mnie Właścicielom brak jaj żeby zrobić porządek bo potencjał jest i preparaty lubiane przez lekarzy. Dla początkujących moze byc, doświadczony będzie w szoku ...
1
daria 2014-10-22 14:39
Miałam okazję być na rozmowie kwalifikacyjnej na II etapie w tej firmie.
Jako doświadczony przedstawiciel przeżyłam mały szok - komisja 4 osobowa jak na jakimś ważnym egzaminie, przyglądająca się kandydatom podczas różnych scenek.Przecież to zwykła mała firma, a nie jakiś duży ważny koncern.Szukają super przedstawiciela (wygórowane oczekiwania) za kiepską kasę. Ogólnie nie polecam jeśli ktoś ma jakieś doświadczenie a chciałby godziwie zarobić.Żałuję, że tam pojechałam
krystyna 2014-10-22 15:00
Firma fatalnie zarządzana. Wymienili kierowników którzy nadal nie mają żadnej mocy decyzyjnej a dyrektor chyba więcej jest na urlopie niż pracy. Totalny brak komunikacji. Oferta handlowa jest jak z kosmosu. Apteki sie śmieją i nie chcą współpracować na takich zasadach. Rekrutacje to paranoja. Są wakaty na które nie potrafią nikogo zrekrutować od roku. Osoby bez doświadczenia dostaną 2.5K. Jeśli ktoś z doświaczeniem sie załapie to ponad 3 może dostać. Flota w większości wymieniona z corsy na focusy. Ale ogólne produkty nie są złe i z lekarzami sie fajnie pracuje.
2
ikl 2015-02-24 00:14
ojej to tam trzeba scenki podczas rozmowy kwalifikacyjnej odbywac i wszyscy patrza a co to za wymagania stawia ta firma ..jaka umowe proponuja czy mozna liczyc na cały etat o prace..czyli z doswiadczeniem bardziej przyjmuja a bez to tez sa szanse ktos doswiadczony powie cos wiecej dziekuje i pozdrawiam serdecznie
2
Klinton 2015-06-15 10:25
Podzielę się wrażeniami z rekrutacji. Pierwsza rozmowa przez tel. i kolo mówi mi że max 3500 na rękę czy chcę przyjść na rozmowę? Zgadzam się, rozmowa z jakimś trenerem, krótka i treściwa. II etap Warszawa - dla mnie to jakieś 350 km.
Rozmowa z Kierownikiem Regionalnym i pytania w stylu kto jest Ministrem Transportu, jakich bym piłkarzy kupił do swojej drużyny i takie same pierdoły. Generalnie kolo twierdził że robił jako Rep 17 wizyt lekarskich i 10 aptecznych dziennie. W tym samym dniu miała być rozmowa z dyrektorem. Kazał łaskawca czekać na siebie godzinę - dobrze że nie przyjechałem pociągiem. Dyrektorek podczas spotkania wielokrotnie wychodził i odbierał telefony. Podczas jednej z nich domyśliłem się, że chodzi o śledzenie jakiegoś PM. Powiedział te słowy do swojego rozmówcy " jak masz kurr....a na konia to musisz mieć i na bat!"
Następnie uważnie studiował moje CV począwszy od szkoły średniej, wyboru studiów, I pracy czyli jakieś 20 lat wstecz. Całość pobytu w biurze zajęła mi 5 godzin to dotychczas rekord.
Bardzo ładnie pokazali stosunek do pracownika, szczególnie PM. Obserwując to wszystko od środka zastanawiam się jak tacy sfrustrowani amatorzy z przerośniętym ego jeszcze funkcjonują na rynku.
1
mobsters 2015-08-03 22:19
czy ktoś mógłby tu coś konkretnego na temat firmy napisać, jakie zarobki, ile wizyt, czy pracuje się z tabletami, z czego PM jest rozliczany i jakimi autami jeździ się w tej firmie, z góry dziekuje i pozdrawiam
Gość 2015-08-25 15:51
Zawsze trzeba być dobrym,bylejakiego PM nigdzie nie przyjmą
klorek 2015-10-03 21:53
Czytając to wszytko wygląda na post osoby, która nie przeszła procesu i zmyśla pewną historię. Zwłaszcza ostanie zdanie może o tym świadczyć
ziuteczka 2015-10-04 22:36
pracowałam tam dwa lata temu. Odeszłam bo myślałam, ze w dużym koncernie będzie lepiej. Ostatnio było ogłoszenie na mój region i aplikowałam. miałam nawet nr do rks, ale usłyszałam, ze powrotów nie ma :( Mam tam kumple, która siedzi już u nich ponad pięć lat. Ma umowę na czas nieokreślony i sobie chwali. Robić trzeba bo gps w samochodach :( ale jak ktoś jest dobry i ma region wyrobiony to premię fajną przytulić może. W sumie chętnie bym, po opowieściach kumpeli wróciła, ale pewnie się nie uda :(
Niezadowolony 2015-11-17 14:50
witam,czytając opinie na temat tej Firmy i ja dorzucę 5gr -jestem przykładem ,,wymienionej,, kadry ktora jakis czas temu napisała emaila do Prezesa ,aby uzmysłowić mu ile traci przez niekompetentne,,zarządzanie,, przez dyrektora Pana G.M to-nie radzący sobie ze sprzedazą,zarządzaniem Pan ,który nic nie robi ! Potrafi odpisywac na emaile po miesiacu ,nie odbiera tel i nie oddzwania nie panuje nad Rynkiem nie potrafi nawet słuchac a jego posunięcia biznesowe zawsze konczą sie stratą dla Firmy no ale na spotkaniu powiedział....ze jest nie do ruszenia...a my mamy wykonywac polecenia....Pozdr.reszte wymienionej kadry...
3
on 2016-03-23 17:03
słuchajcie możecie mi napisać jak nazywa się dyrektor sprzedaży w tej firmie
as 2016-03-30 16:01
totalna bzdura ci najlepsi pracują w dobrych firmach za b.dobre pieniądze i nie narzekają. Pracowałem min. w Biogened, Aflofarmie, a obcenie w Berlin Chemie i naprawdę obiektywnie nie narzekam.
xxx 2016-08-19 11:57
gadane to trzeba mieć na bazarze, u lekarza czy farmaceuty nie pofikasz bo cię zgaszą 1 pytaniem, to co najważniejsze w pracy PM to wiedza, umiejętności i uczciwość !!! bez tego nie masz co szukać w branży
Rysia 2016-09-02 18:39
Zgadzam się i w pełni popieram.Pracowałam tam kilka lat temu i wytrwałam dwa lata.To co Pan G.M. wyrabia z ludźmi to ludzkie pojęcie przechodzi. Złośliwy kawał h.....ja.Nie robi praktycznie nic, bo wszystko spycha na ludzi mu podległym.Jego pomysły biznesowe są żałosne, a jakiekolwiek umiejętności zarządzania zespołem żadne. Jeśli ktoś ma swoje zdanie, odmienne niż jego, niechaj oczekuje rychłego odwetu w postaci zwolnienia lub zawalenie dodatkowymi robótkami w trybie na wczoraj.
Kwestia premii i targetów to jakaś tajemnica poliszynela. Plan jest na bieżący miesiąc P.M. dostaje tydzień przed końcem miesiąca.Podsumowanie wyników z poprzedniego miesiąca kolejny miesiąc później i to w formie zwykłej tabelki w Excelu.Masakra!!!!
8
kris 2016-09-02 18:48
Czy ktoś może mi opowiedzieć, jak właściwie wygląda rekrutacja na przedstawiciela medycznego?
Johny Walker 2016-11-23 21:47
Witam, jaka jest podstawa dla PM, jakie tereny? Czy DM są "normalni"? Jaka flota, z GPS? Jakie pozostałe narzędzia pracy? Jest Farmaprom? Targety do ogarnięcia? Proszę o konkrety.
1
Nie polecam 2017-01-17 11:52
Rekrutacja dwa etapy. Pierwszy z kierownikiem, drugi w Łodzi z dyrektorem panem G.M. Po pozytywnej odpowiedzi musisz przesłać skany wszystkich świadectw pracy do weryfikacji.Dopiero kiedy weryfikacja przebiegnie pozytywnie umawiają się na podpisanie umowy, znowu wycieczka do Łodzi. Spotkanie z panią Sabiną B. która jest prezesem firmy zatrudniającej dla Vitamedu,czyli jesteś zatrudniony przez pośrednika... Pani Sabina jest dość hmm "surowa" kto pracował ten wie....
Podstawa 2500netto płacona na czas, samochód Focus rocznik 2014lub2015 z GPS, telefon Samsung i tablet10' też Samsung. Samochód masz do użytku prywatnego ale możesz jeździć tylko po terenie województwa w którym pracujesz. Jeśli chcesz wyjechać poza ten obszar musisz pisać o zgodę do przełożonego.
Na południu kraju pani kierownik M.M całkowicie sobie nie radzi z ilością pracy. Z cudem graniczy dodzwonienie się do niej, podczas pracy wspólnej ciągle wisi na telefonie i tylko Cię spowalnia... Dramat!! Raz zdarzyło mi się w przychodni że mówi: "idź ja poczekam" po czym za dwie minuty wchodzi do gabinetu już podczas rozmowy z lekarzem!!!
Podobno na północy kraju jest o niebo lepiej, szefowa daję sobie z wszystkim radę.
Pakiety do aptek są żałosne, rabaty takie że farmaceuci śmieją Ci się w twarz. Musisz się rozliczać nawet z 2ml saszetek!
Jeśli jesteś przyzwyczajony do pracy w miłej atmosferze i do kontaktu z ludźmi z zespołu to w tej firmie tego nie znajdziesz!
1
Qqqqq 2017-02-02 23:19
W każdej pracy sa plusy i minusy jak komus pracować sie niechce to zawsze narzekać bedzie na wszystko... każda firma ma swoje zasady albo sie one komus podobają albo nie...a to nie powod zeby oceniać cudza prace gdy swojej sie dobrze nie wykonywało i poszło sie gdzies indziej kręcąc nosem na wszystko...
1
Iwona 2017-03-02 09:56
@Qqqqq bardzo chętnie usłyszymy coś więcej na temat plusów i minusów pracy w firmie.
ciekawy 2017-03-13 20:26
ostatnio ukazala sie ogloszenie na stanowisko Przedstawiciel Handlowy – Vanseller ? to chyba na rynek tradycyjny a nie farmaceutyczny.
Darmowy parobek 2017-05-24 12:05
NIE POLECAM!!
Standardy pracy niczym w warzywniaku zza rogu, chociaż tam pewnie płacą na czas. Za ostatni okres pracy mimo wykonania planu nie dostałem premii, ponieważ uzasadniono to faktem, iż nie jestem już pracownikiem,a okres za który była premia przepracowałem cały. Jego wysokość właściciel firmy podczas konferencji nie potrafi się nawet kulturalnie przywitać. Szczerze odradzam nawet tym przypartym do muru!
Iwona 2017-05-24 12:13
@Darmowy parobek rozumiem, że jesteś rozczarowany tym jak zakończyła się Twoja praca w Vitamed. Mógłbyś powiedzieć w jakim dziale pracowałeś? Chętnie dowiemy się więcej o tym jak wygląda praca w poszczególnych działach firmy.
zdziwiona 2017-05-29 14:26
a to w Vitamedzie są jakieś działy?
Iwona 2017-05-29 14:48
@zdziwiona nie jestem związana z Vitamed, jestem pracownikiem gowork.pl dlatego też nie znam wewnętrznej struktury firmy. A jakie są Twoje doświadczenia z pracy w firmie?
H2O Zgadnij kto? 2017-06-22 22:02
Sugerujesz kolego, że są jakiekolwiek opóźnienia w wypłacie pensji??? Bo wiesz, tak się składa, że ja też pracuję, nadal pracuję w tej firmie i zawsze pensja wpływa na konto w terminie. Nigdy nie było "poślizgów".
Iwona 2017-06-30 09:01
@H2O Zgadnij kto?
to ważne, że firma wypłaca wynagrodzenie na czas. A co jeszcze możesz powiedzieć na temat tego jakim pracodawcą jest Vitamed? Takie informacje mogą być ważne dla osób, które na ten wątek trafiły szukając opinii na temat potencjalnego miejsca pracy.
Zostaw swoją opinię o Vitamed - Toruń
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Vitamed