logo polmlek

polmlek

Lidzbark Warmiński

Opinie o polmlek

Zet 2015-12-14 18:20:54
Powiedzcie lepiej jak się sprawują nowi ukraińscy pracownicy w Polmleku. Pracowici i zagrażają miejscowym, czy tak wydajni jak ich gospodarka?
7
bilo 2015-12-15 00:21:47
Ha ha zatrudnili tanią siłę roboczą? Może zaproponowali im konkurencyjną stawkę 6,5 zł brutto, bo 8,5 zł które proponują Polakom przerasta ich możliwości finansowe?
7
Radek70 2015-12-17 08:58:36
Bilo 6,5 zł/h super stawka. Zaraz wsiadam na rower i jadę do biura składać CV. Zawsze marzyłem o pracy na 3 zmiany w niedziele i święta, a do tego taka pensja.
5
Brucce 2016-01-03 20:42:45
Ty pracownik to się ciesz że płacą na czas bo to twoje wypracowane marrrne pieniądze ,i marna premia uznaniowa,i marne twoje życie w Polmleku i widzisz marnych kierowników Rosiniaków i marnego szajbusa brutusa ale luja.
3
alojzybombel 2016-01-06 15:49:27
Co wy ludzie pitolicie o tym stanowisku informatyka. Polmlek to praktycznie wogole nie ma działu IT, ludzie w biurach na kalkulatorach licza a glówna ksiegowa ma jakis komputer z systemem ksiegowym Symfonia. Wiec zapomnijcie o pracy na stanowisku informatyka, szkoda waszego czasu.
3
bilo 2016-01-07 22:36:21
@Fidżi 8,5 brutto- nie wiem w jaki sposób, bo z tego nie wychodzi nawet najniższa krajowa, ale tak jest!
@Max w tej firemce nie ma nic przymusowego, po prostu nie zgadzasz się to nie pracujesz! A jak są braki w personelu to pracujesz i 6 niedziel z rzędu i po 15 dni bez przerwy. W tej firmie nie przestrzega niczego i nie szanuje nikogo, chyba, że trafisz na normalnego kierownika, ale takich to się gnoi i pozbywa się szybciutko bo są zagrożeniem dla reszty głąbów.
Jednym słowem to obóz a nie firma i nikomu nie polecam chyba, ze ktoś nie ma co do garnka włożyć, ale wtedy też lepiej poszukać gdzie indziej. Termy się otworzyły może lepiej tam?
5
edo 2016-01-13 23:59:06
Jak ja waz kurne nie na widzę z konfekcji Kierowników ,o boże po co wy się urodziliście ,jacy wy marni jesteście to tylko Bóg wie ,w skrócie Szaj.Rosiń ,to idioci reszta nie lepsi .
8
chęny 2016-01-20 16:18:25
gdzie tyle płacą, przyjdę !!! jakoś ie slyszałem o takich pensjach tutaj
1
już były 2016-01-21 13:09:36
@kal - tak dają, Matiza lub Seicento na początek i 1500zł i 30 sklepów dziennie a kiero ma Pande na wypasie , komóre, i dodatek funkcyjny oraz całe pole do zaorania żeby plan zrobić, te 5-6 to jak zsumujesz 3-4 miesiące pracy
3
Marketing 2016-01-28 13:09:26
Nieudolny marketing szeptany. Od kilku miesięcy ktoś odwraca uwagę od niekorzystnych opinii na temat tej firmy. A to praca dla informatyka i infantylne teksty, a to płaca 5 tys! Co za banialuki. Jakie są warunki pracy i płacy w tej firmie, nie trzeba pisać. Po co powtarzać to co już tu napisano!
3
Marketing 2016-02-01 13:28:24
No proszę "pio" to ta sama osoba pod różnymi ksywkami pisząca slogany "mnie interesuje praca jako automwatyk...będę negocjował wynagrodzenie".
Pytanie za 100 punktów gdzie się podziały negatywne komentarze o tej firmie? Tu było 6 podstron komentarzy, teraz tylko 4!
W Lidzbarku Warmińskim jest wysokie bezrobocie, pomimo tego ta firma ma notoryczny problem z zatrudnieniem i utrzymaniem pracowników :-D
5
jogi 2016-02-03 18:22:13
To samo zauważyłem! Czyżby pisała to nadworna kierowniczka (czyt. wierny pies)na rozkaz pani dyrektor? Już nikt normalny nie chce pracować w tym obozie i potrzebny jest taki PR? A dodatkową premię za takie usługi to pani MA dostaje w jakiej formie? A może wystarczy jej zachwyt w oczach i uznanie dyrektorki?
NIski poziom prezentują te panie!
7
puk 2016-02-17 21:11:56
podwyżkę ostatnio dostałam w 2010 roku czyli 6 lat temu. Dno Dno i Dno.
7
pom.mlecz 2016-02-22 19:56:54
zarobki-HAHA ludzie !!! 1400 (w zaokrągleniu) odjąć od imć pana R.........go premia uznaniowa 320= 1090-i gdzie tutaj jest najniższa krajowa gwarantowana????
Praca świątek ,piątek i niedziela,nocki(ktoś tam wcześniej napisał-nie chcę-nie przychodzę,no popłakać się można ze śmiechu),urlop na żądanie-premia zabrana-a związki milczą(gęby zatkane tym śmierdzącym serem)
Amen
9
j 2016-02-22 22:44:37
Oznacza to , że masz najniższą krajową i nie ma znaczenia ilość premii jaką dostaniesz bo jeśli nawet by Ci nie przyznał to i tak muszą Ci wyrównać do najniższej . Myślenie ma wielką przyszłość ...
3
pom.mlecz 2016-02-23 09:18:45
Więc pomyśl , zanim coś napiszesz! A i czytać ze zrozumieniem TEŻ trzeba umieć.
Myślę,że może jesteś z wyższej półki w polmleku (te małe litery,to pokazanie co znaczysz dla mnie ty i ta firma,którą radzę omijać z DALEKA) !!
Nie Pozdrawiam,a Pracownikom Życzę w końcu za tą katorżniczą pracę godziwej zapłaty
6
pom.mlecz 2016-03-14 20:30:40
Mój nick-to stanowisko w tym ............na konfekcji,i uwierz mi-za TĄ pracę(na kostce np. 14-15 ton sera wrzucić do maszyny)takie były zarobki,trafiło się więcej o 100 zł.,ale to był wyjątek!
Także Zastanów się.
5
Mlecz 2016-03-15 22:57:22
"A ja chciałem papiery składać bo podobno dobra atmosfera.. " Podobno dobra atmosfera? Podobno ktoś kiedyś widział UFO :-D.
6
sn 2016-03-22 02:28:37
chyba nie zadałeś sobie trochę trudu żeby przeczytać tą umowę (w sumie prostą bez haczyków ) z możliwością wypowiedzenia, ale głupoty wypisywać to potrafisz a swoją drogą to ciekawe skąd masz tą umowę-ciekawe
1
Serowy 2016-03-23 16:45:44
Zajebista atmosfera szczególnie jak Kuna biega i pizde wydziera nie mówię już jak POLMLEK wyruchał 500 os na premie świąteczną którą obiecywali 23.03 a nikt nie dostał ^^
5
Premia 2016-03-24 10:11:37
To super firma, po co obiecana premia jak można serek przerzucać tonami za najniższe na rynku pieniądze. Do tego okropny hałas, smród chemicznych środków do czyszczenia! Jeszcze ktoś udający kiero ma mi nad głową "pi.dę wydzierać". Nie dziękuję.
Czy wy w polmleku nie widzicie, że najważniejszym ogniwem, czy jak wolicie aktywem w obecnym świecie jest zasób ludzki? Pomimo inwestowania w nowy sprzęt będziecie się zwijać z braku dobrze traktowanych, lojalnych pracowników.
9
E 2016-03-29 21:08:22
pokaże jak już :D
:D 2016-03-29 21:24:40
Większość narzeka jak bardzo jest źle , nikt wam nie każe pracować w tym zakładzie. W każdym zakładzie produkcyjnym jest podobnie , i pracuje się normalnie w niedziela czy w święta za Co są dni wolne do odebrania. Najniższa krajowa ? A czego oczekujecie nakładając ser ? 2000 zł ? Praca jak każda inna , trzeba zasuwać , bo za stanie nikt wam nie będzie płacić. Nie pasuje to trzeba było się uczyć i robić studia żeby znaleźć lepszą robotę , proste. Jak ktoś myśli że przyjdzie i będzie się obijać w tym zakładzie to niech sobie daruje , bo ostatnio pełno takich osób zatrudnił zakład.
3
Biuro 2016-04-03 11:35:37
Powyższą wypowiedź napisała najprawdopodobniej osoba z biura :-D, wiesz kochasiu ile na produkcji osób po studiach? Więc nie pisz "było się uczyć". Kto nie ma znajomości, nie ma szans na dobrą pracę w LW! W którym zakładzie w LW, oprócz mleczarni, pracuje się w niedziele i w święta hahahaha. Myślisz, że jak pracownik dostanie dniówki 65 zł to będzie z zachwytem dźwigał ciężary i wąchał smrody ?
9
dodek 2016-04-22 10:32:23
są dokładnie tak wydajni jak ich "gospodarka" - jest nawet 2-óch Turków którzy przybyli tu z Ukrainy i tylko się chowają po kątach żeby nic nie robić - ukraińcy tacy sami są zresztą
7
Leon 2016-04-29 10:26:49
Spędziłem tam tam trochę czasu, nie rozpisując zbytnio :
- kumoterstwo ( trójkąt personalny: Andrzej prezes, Monika prezesowa, Sługa i informator z Poznania )
- zakaz bezwzględny informacji przełożonych o prawdzie handlowej w regionach
- ceny ustalane od czapy przez panią dyrektor
- 1000 maili dziennie, żaden merytoryczny
- wazeliniarstwo permanentne
- niewyobrażalny brak wiedzy rynkowej władz działu handlowego w tradycji
- konsekwencja w obiecankach bez pokrycia
- zasada : masz szacunek wśród klientów, czuj się zwolniony
- folwark wielkiej trójki w/w osób , nie masz szans na poinformowanie władz spółki o realiach
Czyli - rewelacja : )
16
Daro 2016-06-15 16:21:25
alo2 przyjdź, nałóż gumaczki i sam zobaczysz jaka jest atmosfera i czemu takie opinie u przeważają!
8
już po :) 2016-06-21 00:33:42
wiele zakładów juz zamkneli gdy tylko wycisneli co się dało.Wieeeele przekrętów z dodawaniem różnorakich substancji jak np.woda utleniona,soda, etc. aby tylko produkt dojechał-a potem zęby wypadają brrr.Gdyby ktoś przejrzał skrzynki meilowe to by się zdziwił.Ale ich nikt nie ruszy-polityczne układy-nie na darmo kopter śmigał podczas wyborczej kampanii
11
były kierownik 2016-07-05 17:02:58
dokładnie, tam nie istnieje w ogóle wewnętrzny system informatyczny, który scalałby poszczególne wydziały produkcyjne, a użycie narzędzi informatycznych to już sprawa nieosiągalna...
4
Zapracowany 2016-07-20 21:48:54
No ciekawe wypowiedzi.
Jutro ide porozmawiac o stanowisku referenta ds. technicznych.
Zostalem zaproszony i do tego jestem ciekawski. Pracuje gdzie indziej więc nic nie tracę. Jutro opisze z kim rozmawiałem i jakie wrazenia odnioslem.
Po tych wpisach wiem jedno. Bede sluchal uwaznie wszystkiego co maja do powiedzenia.
1
Zapracowany 2016-07-20 21:49:30
No ciekawe wypowiedzi.
Jutro ide porozmawiac o stanowisku referenta ds. technicznych.
Zostalem zaproszony i do tego jestem ciekawski. Pracuje gdzie indziej więc nic nie tracę. Jutro opisze z kim rozmawiałem i jakie wrazenia odnioslem.
Po tych wpisach wiem jedno. Bede sluchal uwaznie wszystkiego co maja do powiedzenia.
Baron 2016-08-19 13:23:37
Jak ci mało tutejszych opinii to idź i przekonaj się na własnej skórze :-D
1
Staszek 2016-08-23 19:21:15
Chciałbym się zapytać o pracę tam na kierowcę KAT. C lub C+E Polmlek w Lidzbarku warmińskim. Ile dni się jeździ czy weekendy wolne, jaka pensja na miesiąc na rękę i ile godzin dziennie. Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.
4
ja 2016-08-24 13:09:27
z tego co wiem to Polmlek nie ma swojego transportu i nie zatrudnia kierowców.
2
byly pracnik 2016-08-30 19:12:18
a Monika dalej spotyka sie z łysym w Polsce i negocjacjuja :):):):):
Bo podobno monika ciagle oblewa Ustny ?
9
Ktoś w temacie 2016-09-07 20:58:37
Jeśli chodzi o kierowców - TRAGEDIA!!!! 20 gr za kilometr, wszystkie święta, weekendy... praca po 15-20 godzin i jeszcze mało Staszek, zastanów się....
3
nick 2016-09-08 12:09:38
Tragedia LUDZISKA. Ciekawe kiedy właściciele zaczną się interesować tym co się tam dzieje. Rotacja jak na rynku i te wieczne marne wymysły WODZA.
5
Niewolnik 2016-09-09 12:40:05
A co na technicznym mamy powiedzieć? Jak dyżur 19sta godzine robiłem bo kurwa nie ma komu robić? Toć to rejestr z kamer o której człowiek wchodzi i wychodzi i sąd pracy jebie ten zakład tak że by mleko silosami się wylewało. Gorzej niż gułag na syberii to luksus mieli porównując co tu się wyprawia.
4
W temacie 2016-09-09 21:09:05
Na KIEROWCE w tej firmie nigdy w życiu, wyzysk na maksymalny. Gdzie jest ITD??? Gdzie PIP? co 4 kierowca nie ma umowy. Karty kierowcy do tachografu nie używaj, jedź na tzw "pałe" może się uda.
Co jeszcze wiedzieć chcecie na temat kierowców? godzin ok 30 na dwa dni pracy
3
były kierownik 2016-09-10 17:35:08
Jeżeli firma która zatrudnia ponad 600 osób pracując na 3 zmianach działa na "systemie" Symfonia to nie dziwię się, że jest tam taki burdel. Wystarczy przejść się do działu rozliczeń i sprawdzić ile jest zwrotów towarów, braków magazynowych czy przeterminowanego asortymentu, który zalega na półkach w MH w tonach! :)
6
p 2016-09-23 00:52:47
W pełni
gogo 2016-09-24 15:09:14
Ciekawe kto to pisze. Terminowe to się zgadza, ale jakie minimum czyli najniższa krajowa. Na serowni już koniec świata a nowa inwestycja już umarła.
Staszek 2016-09-25 01:44:32
Dzięki wszystkim za odpowiedzi w sprawie kierowcy kat.C i C+E. Właśnie przejechałem się do Polmleku i pogadałem. Helikopter pod biurem myślę niezła firma kasę mają a tu się dowiaduje że transport robią prywatni przewoźnicy WTF? i jak zaczepiłem jednego kierowcę to aż żal mi się go zrobiło i mu współczułem. Tragedia i wyzysk! tachografy naginanie ma maxa! GDZIE ITD!!??!! Świątek piątek jazda cały czas!! Prawo jazdy zawodowe na C+E teraz około 7tys zł aby to zrobić a traktują ludzi jak kundli. WSTYD!!! Że taka bogata firma nie ma swojego transportu!??!! Szkoda życia darowałem se temat. Jak to czytałem na forum krowy nie patrzą czy jest święto nowy rok czy niedziela dają mleka cały czas. Rozumiem to ale myślałem że jest jakiś kierownik transportu i to poukłada żeby każdy kierowca miał 2 dni wolne i normalny czas pracy. Jednak tak nie jest! Dlatego odradzam pracę kierowcy mleczarki w Polmleku!
2
p 2016-09-25 20:14:29
Chłopie z całym szacunkiem do Ciebie ale bredzisz jak potłuczony. Po co firmie własny transport jak widocznie lepiej wychodzą na zewnętrznych firmach i kierowcach. To nie komuna gdzie za leżenie dawali hajc. Żyjemy w czasach gdzie podatki zabijają gospodarkę więc swoje żale wylewaj do obecnie i poprzednio rządzących
p 2016-09-25 20:15:57
Chłopie z całym szacunkiem do Ciebie ale bredzisz jak potłuczony. Po co firmie własny transport jak widocznie lepiej wychodzą na zewnętrznych firmach i kierowcach. To nie komuna gdzie za leżenie dawali hajc. Żyjemy w czasach gdzie podatki zabijają gospodarkę więc swoje żale wylewaj do obecnie i poprzednio rządzących
GOWORK 2016-10-07 12:46:33
Zapraszamy wszystkich do tej wspaniałej firmy. Jest bardzo rodzinnie i sympatycznie szkoda tylko że jak w cyrku.
2
GOWORK 2016-10-07 12:47:17
Zapraszamy wszystkich do tej wspaniałej firmy. Jest bardzo rodzinnie i sympatycznie szkoda tylko że jak w cyrku.
okaka 2016-10-09 16:39:39
@kurka wiesz co chyba jednak ta oferta pracy jest nieaktulana
makow 2016-11-25 17:24:03
Praca jak praca w Polmleku jest spoko wysokie zarobki Malo godzin do przepracowania i brak wymagań
Każdy jest zadowolony
Ekhm 2016-12-02 14:49:19
64godziny nocne, 3 niedziele - dodatek 150zł : ))
Zostaw swoją opinię o polmlek - Lidzbark Warmiński
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie polmlek