brak logo

ROKA Niewiadomski Spółka Komandytowa

Wrocław

Opinie o ROKA Niewiadomski Spółka Komandytowa

anonim 2011-09-07 15:00:37
Firma która oferuje bogaty pakiet socjalny, ale tak naprawdę nic nie ma dla zwykłego szarego człowieka,kierownictwo traktuje pracowników jak śmieci,zatrudniają tylko z 1 i 2 grupą inwalidztwa czyli tych co mają schorzenia na podłożu psychicznym i można nimi manipulować,umowę o pracę dają na dwa trzy miesiące i tak cykają.pracownik Roki
2
robol 2012-03-01 20:51:07
Potwierdzam powyższą opinię w zupełności.
Jestem byłą pracowmniczką tej zakichanej firmy od siedmiu boleści.
Ta zgraja obrzympałów, krętaczy i oszustów robi z ludżmi co chce,
Umowy są oczywiście śmieciowe,
wymagania jak w oświęcimiu.
Bezpośredni przełożeni czują się jak rasa panów,
kompletnie odleceni od rzeczywistości.
Lepiej już [usunięte przez moderatora] u niemca-bauera jak u tych [usunięte przez moderatora] zarozumialców.
Myślą sobie że jak w obozie koncentracyjnym można z człowieka zrobić zwierzątko.
I pomysleć że to jest środek europy w 21 wieku.
Polak to jednak lubi drugiemu umilić.
100 razy lepiej traktują się nawzajem kitajcy, wietnamcy i inni.
W Polsce nigdy nikt nie będzie się szanować jak dalej takie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] będą się panoszyć.
3
robol 2012-03-02 10:48:57
Pani kierowniczka firma skrętaczy i kombinatorów dorabia się do chorych ludziach
i wykorzystuje ciężką sytuacje materialną człowieka ludzie pracują po roku czasu i wyrzucają jak śmiecia
należy im tylko na pięniądzach i z grup drugich i glupia baba na niczym z nie zna stara baba która potrzebuje
faceta bo jej odbija i nikt nie za zatrudnia się firma Roka - Niewadomski bo nie nadają umowy na czas nieokreślony
tylko na miesiąc potem znowu na miesiąc szef tej firmy złodziej i kombinator.
2
robol 2012-03-02 10:55:37
Pani i kierowniczka
Firma skrętaczy i kombinatorów dorabia się do chorych ludziach i gonoi ludzi, wykorzystują chorym ludzi
i wykorzystuje ciężką sytuacje materialną człowieka ludzie pracują po roku czasu i wyrzucają jak śmiecia
należy im tylko na pięniądzach i z grup drugich i glupia baba na niczym z nie zna stara baba która potrzebuje
faceta bo jej odbija i nikt nie za zatrudnia się firma Roka - Niewadomski bo nie nadają umowy na czas nieokreślony
tylko na miesiąc potem znowu na miesiąc szef tej firmy złodziej i kombinat .ludzie pracuje po trzy lata nie dostają umów o pracę
na czas niekreślony i pracowników robi w posłańców , firmie panuje ogólnie bałagan .
1
robol 2012-03-02 11:16:16
Praca dla inwalidów, Zakład Pracy Chronionej "ROKA" Niewiadomski. Pracowałem jako Koordynator Oddziału Zachodniopomorskiego. Jest to wykorzystywanie starszych ludzi nie pełnosprawnych. Często ochraniają obiekty, zamiatają place, odśnieżają, zasuwają z taczką. Przykro patrzeć że Ci ludzie pracują według przepisów prawa, za dosłowne grosze. Do niedawna wisiała oferta pracy w PUP Stargard za 670zł cały etat. 7 godz dziennie. Dyrektor [usunięte przez moderatora] urzęduję w szczecinie, nie polecam nikomu takiego przełożonego. Po trupach do celu. Jestem w szoku co ta firma wyprawia i jak traktują ludzi schorowanych.

2
Robot 2012-03-03 00:00:17
ROKA Niewiadomski Spółka Komandytowa to banda odwiesi
i dziadów pierwszej wody
żenady i obcia [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zwłaszcza pani kierownik z Wrocławia
mają siedzibę w Solidarności oddział zrobią takie rzeczy pod
samej Solidarności pod nosem złamią prawa pracownicze
Pani kierowniczka baba która niczym nie zna tylko
potrafi człowieka poniżać i gnojnić i tylko kazania i wykłady
pani kierowniczka dla byłych pracowników to zero i
Były pieniądze na trzecia grupy było dobrze
Ktoś ma trochę oleju w głowie niech nie zatrudnia firma
uprawia fikcje plus farsa.
Firma o stanio przegrała przetarg koło zwolni pierwszego
pracownika niech podziękują babie wredniej z banku następny nie zero i nie do zwój i nie rozwinięty upośledzony baba.
umysłowo pretensje do baby z banku
2
robal 2012-03-03 13:46:13
Pani [usunięte przez moderatora] wielka pani kierowniczka nawet nie lubią pracownicy
jej firmy wiecznie narzeka i stać ją na spa ,kosmetyczkę
i rożne rzeczy jest zdrowa strasznie przez mądrzała
teraz na wakacje swoje żale pretensje wyładowuje na pracownikach
dla banda obsmarowała nawet dyrektora firmy
pracownikami frustrowana i baba

3
robal 2012-03-06 11:27:49
Praca w ROKA - NIEWIADOMSKIto praca głodowo, brudna, bez środków czystości, trzeba zapomnieć o jakichkolwiek dodatkach. Nawet podczas urlopu trzeba do pracy chodzić. Nawet odzież się nie należy dla pracowników. Jedna para rękawiczek gumowych, ma wystarczyć na cały miesiąc, a najlepiej gdyby na pół roku starczyły ..
Praca w tej firmie to tak, jakby się w ogóle nie pracowało . I tak na nic się nie ma .
Poza tym, nikt nie jest w stanie wszystkich swoich obowiązków wykonać. Osoby z drugą grupa mdleją, jak omdlenie minie, podnoszą się i kontynuują pracę.
PEFRON płaci na każdego pracownika. Na co idą te pieniądze, skoro pracownicy ich nie otrzymują ?!
ZŁODZIEJE ! Dopadnie was sprawiedliwość!
Pozdrawiam, życze wam, żebyście więcej przetargu nie wygrali
3
Anymus 2012-03-07 10:57:37
PFRON refunduje, czyli zwraca pracodawcy składki na ubezpieczenie społeczne oraz dofinansowanie do wynagrodzeń Wysokość zależna jest od stopnia niepełnosprawności ,oraz schorzenia.Każdy zpch-r dysponuje Zakładowym Funduszem Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych , którego regulamin powinien być do wglądu każdego pracownika.Podobnie sprawa wygląda z regulaminem funduszu socjalnego
1
ANONYMYS 2012-03-15 12:27:12
Czasy dla wybranych czyli drugie grupy
paczek na święta zero
kasa na święta drugie grupy
pensje marne i dyskryminacja na każdym miejscu szacunku dla
wcale
2
robol 2012-04-21 11:12:48
Zrobią problemy wydaniem świadectwem pracy
każą pisać podania o świadectwo pracy
to jest śmieszne i żanada wstyd traktują byłego pracownika.
bez czelni ludzie pracują tej firmie.
2
robol 2012-05-03 13:09:06
Mają [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] papierach źle mi policzyła za urlop za sierpień
mają bałagan firmie prawdziwy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] firmie jest nie jeden
wielki bałagan w papierach kierowniczka ma bałagan
papierach liczyć urlopy kadrach nie pamięta że kazała wypisać
wniosku z urlop ona liczyć nie umie najpierw nauczy polsku mówić
i liczyć papierach bałagań firmie to samo
2
ja 2012-11-25 07:17:14
nie tyle chodzi o manipulacje, co o większe dopłaty które ma złodziejska centrala w Pi.Tr. za pracowników z 02 P. Generalnie PFRON powinien zorientować się bardziej jak wydawane są od nich pieniądze, te złodziejskie firmy pracowników utrzymują z dotacji tzn. minimalną płacę, dla tego rezygnują z umów zleceń bo za to PFRON im nie zwróci, nie dla tego że walczą z umowami śmieciowymi !!! a ta cała dyrekcja w Pt.Tryb. z panem [usunięte przez moderatora]. na czele to kupa kanalii które chcą doprowadzić by ludzie chorzy tyrali za miskę strawy !!! wstyd [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] !!! oby wasze rodziny doświadczyły tego co wasi pracownicy !!! [usunięte przez moderatora] , nazwisko zobowiązuje !!!
3
NIKA 2013-04-20 16:04:07
Pani kierowniczka S[usunięte przez moderatora] i pracownice ją nie lubią
kłóci się pracownicami i skargi od pracownic dłużej niż rok
nikt nie chce z nią pracować baba jest kłótliwa , robi awantury
nie broni pracowników ,nie szanuje pracowników
miała dobrych pracowników nie szanowała miała granych pracowników
to zepsuła przez nią od chodzą pracownicy oczernia byłych pracowników tylko mają dobrze przydupasy czyli brygadzistki które nic nie zrobią
3
123wersd 2013-08-03 17:45:29
Jestem bardzo niezadowolona z firmy Roka zakład pracy chronionej mieszczącej się w Szczecinie a oddział we Wrocławiu pracujemy w Urzędzie Miejskim gdzie warunki pracy są obłędne.Mam zapytanie do naszej p [usunięte przez moderatora] dlaczego skąpi wody przy takich warunkach gdy w pomieszczeniu jest ponad 28 stopni czy dyrekcja i nasza kierowniczka chce kontroli z Inspekcji Pracy,czy pan behapowiec który proponuje 5 litrów wody i kubki plastikowe dla pracowników.Jak to sobie wyobraża jesteśmy gotowi to wszystko opisać do gazety tu proszę państwa pracują różni ludzie z różnymi schorzeniami jak coś się stanie to my nie będziemy za to odpowiadać.
4
3grupa 2013-10-02 19:05:58
no wlasnie tak to jest z roka, kierowniczka bo tak się przedstawia i nazywa zwalnia pracowników lub zmniejsza place to znaczy zmniejsza etaty bo twierdzi ze firma musi oszczedzac ale jak to jest na nas się oszczedza a kierowniczka przychodzi do pracy i pracuje 3 godziny bo przychodzi o 16a czasem po a wychodzi o 18 lub czasem po 18 to ile pracuje 3 godziny i roke stać na to ciekawe ile dostaje naszej kasy bo nam zabierają a ona dostaje i jeszcze z psem przychodzi do pracy na Urzad Miasta
2
nie-roka 2013-10-06 17:23:00
nie podoba się, droga wolna, ciesz sie jedna z drugą, że masz pracę i ze to nie ty wyleciałaś na bruk / wszystko przed wami /, a wodę masz w kranie, może jeszcze kanapki podawać na sniadanie , co za prymitywne opinie, nie dziwię, się, że to zakład pracy chronionej, głowa nie taka...a do Pani Kierowniczki, mówi się PANI KIEROWNICZKA
2
2013-10-09 22:13:44
Zastanówcie się czego chcecie nikt wam nie pasuje kto wam nie pozwala zostać kierowniczką zle wam to zwolnijcie się Przychodzicie na 2-3 godz do pracy i co zaczynacie o 16.30 a o 19 nikogo nie ma i jeszcze czas na jakies dwa papieroski to jest ameryka.czepiacie sie tej kobiety wstyd to jest odpowiednia osba potarfi kierować luidzmi jest sprawliedliwa zamnieliscie jak było wrzaski wrzaski teraz chce sie przychodzic do pracy
hihihihihhiih 2013-10-10 20:13:35
jak to jest uderz w stół a norzyce się odezwą cos mi się wydaje że P. Kierowniczka sama siebie broni ,mówi ze pracownicy przychodzą na 2-3 godziny bierzemy przykład z P. Kierowniczki no w końcu P. Kierowniczka
też tak przychodzi a no tak umie kierować ale samochodem :))))) żenada
chyba się zwolnię sama ;)
4
2013-10-11 21:37:22
Pracowalam w roce przez rok a później w Szczecinie przy ulicy Walecznych .. Selgros. [usunięte przez moderatora] nie nadaje się do tej pracy a tym bardziej być kierowniczką i rzadzic tylko ( kiedyś była zwykla spataczka a teraz chce radzic ludzmi gdzie tu jest prawda..?
daja umowy o prace na 2 miesiące biora za nas 2 rzy tyle tak szczerze mowiac zarabiamy na ich wyplaty.. jeżeli ktoś pracowal w tej firmie proszę o kontakt..

IZA W.
4
Wróg 2013-10-12 14:46:45
Pani kierowniczka nie się odzywa u jej pracy mieli
którzy kablowali na własnych kolegów i dobrze miała brygadzistka
resztą pomiatała tylko pracy nic za zmian to niech sama pracuje
i sprząta
2
Ela 1957 2014-06-06 14:58:58
Kierownictwo wiedziało , że choruje na cukrzyce i nadciśnienie. Pewnego dnia musiałam iść do lekarza, gdyż byłam w tak ciężkim stanie, że trafiłam pod kroplówkę. Ta firma żeruje na osobach z pierwszą oraz drugą grupą. Po 19 dniach otrzymałam premie.Jak skończył mi się okres próbny dostałam umowę na pół roku, lecz musiałam iść na zwolnienie lekarskie z wyczerpania. Jestem na nim od 7.02.14 roku do tej pory, za mojej kadencji zwolniono łącznie siedem osób.: Kierowcę, Krawcową i pięć osób ( łącznie ze mną) z pomocy gospodarczej. Pracuje tam Jurek- kierowca, wysłano go na urlop, gdyż zastano go pijanego. Sprawę tą zamieciono pod dywan. Moim zdaniem tą sprawą powinna zająć się policja oraz Inspekcja Pracy. Szef żeruje na ludziach niepełnosprawnych bo chce żeby państwo płaciło mu za dawanie pracy osobom chorym. W hali jest gorąco, brakuje czasami zimnej wody a kubków plastikowych w ogóle nie ma,są one wykładane w czasie kontroli ( tylko kilka ). Oszczędzają na prądzie, kubkach oraz na czepkach. To jest zakład pracy chronionej dla pracodawcy a nie dla pracowników! Pamiętajcie o Art. 30 paragraf 1 pkt 3 KP.
2
Ela 1957 2014-06-06 22:05:52
Dzięki ale jestem na zwolnieniu lekarskim już zwolniona :p
Ela 1957 2014-06-06 22:10:03
Maria dobrze Ci radze, nie idź tak do pracy.
2
Ela 1957 2014-06-07 20:15:07
* tam
Pracowałam tam 2014-11-01 15:37:25
Fatalna firma, odradzam podjęcie pracy w tej firmie wszelkim niepełnosprawnym osobom. Skandaliczny brak szacunku do pracownika. Moja ocena w skali od 1 do 10 to minus 30.Potwierdzam - firma krętaczy i kombinatorów!!!!
1
natasza0325 2015-01-12 08:33:28
Witam wszystkich.Pracowalam w Roce 2 lata bez zwolnienia na 3/5etatu plus zastepstwa czyli wychodzilo ok 8 godzin ale pieniazki dostawalam tylko za etat.hmmm po 2 latach zachorowalam siadl mi kregoslup na zwolnieniu bylam miesiac.Niestety pozniej juz nie mialam tam czego szukac.Zlodzieje zatrudniaja ludzi niepelnosprawnych juz schorowanych a tak wykorzystuja ze ludzie padaja Zero szacunku do pracownika a srodki czystosci hehe kto pierwszy ten lepszy masakra
1
nati 2015-01-12 09:28:37
Brak poszanowania pracownika lepiej jak najszybciej szukac nowej pracy, a polecem zarejestrowac sie na stronie Rekrutacyjna rewolucja ;) duzo ofet dla kazdego ;)
1
maja 2015-01-25 12:54:10
to prawda co piszecie ta firma wszędzie tak działa brygadziści nic nie robią i jeżdżą po pracownikach bo się boją o swoje stanowiska w firmie obiecuje się że zapłacą za dodatkową pracę i owszem ale połowę tego co obiecują brygadziści zamiast dbać o to by zespół był zgrany to szczują pracowników na siebie a sami kryją się po kątach normalnie jaja jak berety nie polecam pracy w tej firmie chyba ze ktoś ma końskie zdrowie i stalowe nerwy!!!
1
misia 2015-01-31 10:53:27
zgadzam się ze wszystkimi wątkami firma dziad, pracowałam dwa lata w tej firmie, żeby nie dawać trzeciej umowy na stałe przenieśli mnie do firmy roka-bis to nic, ale dostałam umowę na dwa miesiące na okres próbny, żenada chce się wyć i krzyczeć
i jeszcze mam sobie załatwić drugą grupę chociaż wiem, że nie dam rady
czyli co? pracuję do końca lutego. jeszcze raz firma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i dziad podpisuję się obiema rękoma
1
alien 2015-03-05 21:07:50
Akurat firmy, które zatrudniają parcowników ze stwierdzonym stopniem niepełnosprawnosći dostają chyba jakies większe [ieniądze na nich ale tez mają chyba zwiększone kontrole. Więc jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby było tak źle. Kontrole prędzej, czy później coś by wykazały, jakieś nieprawidłowości wyszłyby na jaw.
1
brbr 2015-06-01 10:11:32
Ta firma to porażka! Nie polecam. Niby Zakład Pracy Chronionej, a ludzi mają za nic. Zatrudniają niepełnosprawnych tylko po to żeby wyciągnąć kasę, a dla pracowników zero szacunku. Nie wiem czy ktoś w tej firmie w ogóle ma umowę na stałe, mimo tego, że pracuje kilka lat. Jak komuś kończy się umowa i powinien już dostać umowę na czas nieokreślony, wtedy osoba taka zostaje "przeniesiona" do drugiej spółki i tak w kółko. Ciągła rotacja pracowników raczej nie świadczy dobrze o firmie. Przestrzegam.
2
tijuju 2016-03-20 07:18:22
jak ta firma moze miec ISO?nie pojmuję, fatalna firma, gorszej nie znam
1
2345 2016-06-14 23:28:43
Proszę napisać szczerze i uczciwie czy warto zatrudnić się w firmie roks zuchy.
2345 2016-06-14 23:30:23
Roka zpchr.
anita 2016-06-17 22:04:30
teraz mają ogłoszenie na sprzątaczkę wiec jak chcesz to sie zatrudnij.
Zostaw swoją opinię o ROKA Niewiadomski Spółka Komandytowa - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ROKA Niewiadomski Spółka Komandytowa