brak logo

Skoda Auto

Kvasiny

Opinie o Skoda Auto

Mario 2016-11-12 19:30:18
Kolego lepiej nie myśl o pracy tam bo jeszcze zanim zaczniesz pracować będziesz tego żałował.
Mario 2016-11-12 19:31:32
Proszę i ostrzegam. Pracujcie gdzie chcecie koledzy rodacy ale nie w Kvasinach. Pracowalem tam 5 lat i tylko zdrowie sobie zniszczyłem.Te 16000 MAX na rękę nie są tego warte. Chociaż obiecują po 30000 to już oszustwo. Agentura ma Was gdzieś od chwili kiedy podpisze cyrograf. Właśnie zwalniam się bo to co dzieje się tam to przekracza wszelkie reguły bycia traktowanym jak człowiek. TRAGEDIA. Przestrzegam wszystkich.
6
mango 2016-11-12 19:45:15
Pewna agencja oferuje zarobki od 3500 do 4800,pewnie jest to zwykle oszustwo..Czy ktos pracowal lub pracuje pod taka agencja I ptrzymuje takie dochody?
Misio 2016-11-12 23:10:34
Pewna agencja? Są 3.Im więcej pracujesz tym masz mniejsza wypłatę. Tak orzna żeby mieć dla siebie. 3tys zł to po przepracowanych 2 sobotach jeżeli jesteś na hotelu to-300zl.Dostajesz ubranko które musisz zdać bo dłużej jak miesiąc tam nie wytrzymasz. Pozdrawiam
mango 2016-11-13 12:19:01
Tak brzmi tresc ogloszenia ;) :
Poszukujemy osób do pracy w zakładach Škoda (Kvasiny)
Fabryka położona jest 30 km od granicy państwa.
Oferujemy pełną umowę o pracę, pełne ubezpieczenie zdrowotne i emerytalne oraz wysokie zarobki i bonusy:

Pensja podstawowa: 18 474 koron miesięcznie. Po upływie 2-3 miesięcy pensja wzrasta do kwoty 20 097 koron. Dodatkowo oferujemy:

- umowę o pracę na 12 miesięcy
- możliwość cotygodniowych zaliczek
- dodatek 1 500 koron za system zmianowy
- dodatek 25% za nadgodziny
- dodatek 22 korony/godz. za pracę w nocy
- dodatek 25% za pracę w sobotę lub niedzielę
- dodatek 100% za święto
- dodatek 550 koron za pracę na linii produkcyjnej
- bonus miesięczny 1 500 koron
- bonus zespołowy 1 500 koron
- bonus 3 000 koron za podjęcie pracy
- dodatek relokacyjny do 5 000 koron (średnio 3 500 koron) na pokrycie kosztów dojazdu lub zakwaterowania.
- pakiet socjalny dla pracowników (pakiet fitness lub rodzinny)

Zarobki wahają się od 23 000 do 25 000 koron.
Po 2 lub 3 miesiącach wzrastają do 24 500 - 26 500 koron.

Gwarantujemy 6-cio dniowe szkolenie i opiekę przy całym etapie podejmowania pracy i okresie zatrudniania.
mimi 2016-11-13 12:46:43
witam, czy ktoś pracuje w Kvasinach na logistyce? czy praca na tym dziale jest ciężka,? dostałam ofertę pracy poprzez MANPOWER, są różne opinie o tej agencji-jednak większość pisze że są w miarę ok...faktycznie zarobki tam ok 2800 zł/ms + 1500 k na dojazdy? prawda czy ściemnianie?
nie ukrywam , że trzy zmianowa praca mnie przeraża..
5
buczacza 2016-11-14 00:43:02
Tak to prawda nie ściema do tego po nowym roku dostajesz z automatu 500 koron podwyżki ok. 3500 za nowy system 18-sto zmianowy no i po 6 miesiącach stawkę wyższą o 1500 koron + premię 2000 koron.Praca czy cięzka? No jak trafisz to fajne stanowisko to luzik ale większość ma co robić na logistyce jednym słowem zasuwasz.
piter 2016-11-14 13:37:16
Witam serdecznie

Ja trochę z innej beczki. Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sytuacja na rynku pracy Kłodzko, Nowa Ruda, Dzierżoniów, Bielawa okolice. Za jakiś rok czasu będę musiał wrócić do Nowej Rudy ze względu na rodziców. od 10 lat pracuje na śląsku. Pracuje jako ślusarz narzędziowy formy wtryskowe do tworzyw posiadam uprawnienia spawalnicze obsługuje narzędzia warsztatowe itp suwnica 2s1 piaskowanie obsługa elektrodrążarki wgłębnej. Chciałbym się dowiedzieć czy jest tam w ogóle praca za która da się wyżyć.

Pozdrawiam
roco 2016-11-20 17:10:16
tłumacząc na język polski twoje słowa to tak wychodzi (w nawiasie poprawki):

Tak to prawda nie ściema do tego po nowym roku dostajesz z automatu 500 koron (81 zł.)
(podwyżki ok. 3500 (ok. 570 zł.) ( za nowy system 18-sto zmianowy no i po 6 miesiącach stawkę wyższą o 1500 koron (244 zł.) + premię 2000 koron (320 zł.).

czyli samych podwyzek bedzie 81 + 570 + 244 + 320 = 1215 zl. !!!

czy Ty wiesz co piszesz?
5
Andrzej 2016-11-20 17:15:54
nie ma bardziej będzie się opłacać wynająć opiekunkę
buczacza 2016-11-20 22:19:16
@roco wiem co piszę to są podwyżki tak jak pisałem wyżej rozłożone w ciągu pół roku , zapytaj ludzi z zakładu a potem coś neguj.
mick9 2016-11-21 08:31:06
Ktoś mi może powiedzieć jak wyglądają te badania do pracy? Ogólnie noszę soczewki i nie chciałbym tam pojechać na jednodniową wycieczkę
3
mitsu 2016-11-21 11:03:43
Wiesz może jak można dostać się bezpośrednio pod skodę ?
pirotechnik 2016-11-22 12:52:44
nikt cię pod skodę od razu nie przyjmie. Musisz znać czeski i mieć jakieś doświadczenie pracy w skodzie. Też próbowałem. Podziękowali za przesłanie CV i koniec, jedyna drogą to przez Agencje a potem pod zakład
1
anon 2016-11-22 13:02:14
Zgłosiłem się przez formularz na http://pracawskoda.pl/ czekałem na telefon chyba ze 3 tygodnie. Wczoraj miałem rozmowę, zostałem zaproszony. Punkt 8 przed bramą w Kvasinach 5 grudnia. Zapomniałem zapytać o najważniejszą rzecz, zarobki. Nie szkodzi, napisałem maila z pytaniem, na stronie widnieje informacja, że przeciętne wynagrodzenie to 26000 CzK, pytanie tylko czy netto, czy brutto i jaka jest kwota bez bonusów, które są tam rozpisane.

Dostałem odpowiedź: „w przypadku, że pan pracuje cały miesiąc,brutto wychodzi 18 474, z bonusami od 23 000 do 28 000”. Co w przybliżeniu netto za czeskim kalkulatorem daje nam 14791 CzK, po odjęciu zakwaterowania (za które liczą 6 000 CzK, z czego Skoda dopłaca 3 500) w wysokości 2 500 CzK zostaje 12 291 CzK, co po dzisiejszym kursie daje nieco ponad 2 000 zł.

Zakładam najgorszy scenariusz, że nie ma nadgodzin, premii popołudniowej i nocnej.
Zastanawiam się nad opłacalnością takiego zatrudnienia zwłaszcza, że od swojej miejscowości do bramy w Kvasinach mam ponad 500 km, co kosztuje mnie moim autem ponad 200 zł + opłaty na bramkach itp. :-)

Jakie są Wasze doświadczenia?
1
Kawa 2016-11-22 21:10:56
Witam
Pytanie do pracowników z Kłodzka i okolic. Ile ok. trwa dojazd autobusem pracowniczym z Kłodzka?
peter 2016-11-23 00:11:07
Pamiętajcie !!!agencje pracy tymczasowej żyją z Waszej ciężkiej pracy a Wam płacą ochłapy.Nie dajcie się im "omamić"słodkimi obietnicami,superlatywami ,itp...
SKODOVIAK 2016-11-24 00:15:39
gwno wiesz kolego, bo swoje spedziłem w czechach i wiem. ŻADNA solidna agencja nie da ci nizszej stawki niż macierzysta fabryka. Jest to w czechach niezgodne z prawem. Poczytajcie sobie troche o kodeksie pracy w Czechach jest bardzo logiczny i uporzadkowany. Tylko potraficie narzekać i przeliczac na złotówki. Kto wam broni awansów? Jak jesteś dobry, to efekty twojej pracy docenia i dadza więcej, tak jest w każdym zakładzie. Każdy by chciał kierownika robić i każdy tylko nadaje. Idzcie do łopaty w Polsce to zobaczycie co to znaczy zle ! Jak słusznie zauważyłeś to są agencje pracy tymczasowej, czyli pracujesz na czas okreslony u nich, pokaż co potrafisz, pokaz ze ci zalezy, to cie wezma jako fachurę za dobry hajs pod firme macierzysta. Ja tu czasami wymiekam z tych ludzi, ktorzy przyjezdzaja, takie nieroby ze glowa mala. Najlepiej jest napisac debilny komentarz, zapewne cie wywalili za chlanie albo chorobe symulowles lub waliles w gaz, takich jest tu 80 procent naszych rodakow, az mnie zlosc bierze jak cos takiego czytam.
Pytajcie a odpowiem
16
Qwerty 2016-11-24 22:44:59
Około 2 godziny bez korków
Andrzej 2016-11-25 16:02:53
Świetnie napisane cała prawda o ludziach,którzy chcą tylko brać pieniądze nic nie robiąc,więcej takich komentarzy dla nierobów,ćpunów i pijaków,a po drugie Skoda już robi czystki z takimi bo wchodzi w system 18-sto zmianowy i potrzebuje ludzi zaufany,sumiennych i chcących się rozwijać.
6
Madi 2016-11-25 19:16:54
Anon, kiedyś tak było, że realnie zarabiało się po 12 tysięcy po wszystkich odliczeniach. Ja zaczynałem od takiego zarobku. Potem sytuacja się znacznie zlepszyła. Po pół roku realnie dostajesz teraz 19 tysiaków po wszystkich odliczeniach za podstawowy czas pracy. Ja dostaję ponad 20, zawsze robię jakieś 16 stki w miesiącu
1
Daro 2016-11-25 23:57:42
Jak Skoda to Tylko Trenkwalder
1
Globus 2016-11-26 09:21:44
Ato niby czemu co dają oni a czego nie ma u innych agencji ?
1
SKODOVIAK 2016-11-26 14:05:14
dokładnie, wszystkie agencje mają te same warunki, Jedyna różnica jest w zakwaterowaniu
2
Robert 2016-11-27 13:47:45
Jak Cię rekrutują to obiecują wszystko wysokie zarobki, awanse..... A rzeczywistość wydajesz na paliwo zakwaterowanie, zal pisać patologia [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i narkomani, a przerwy nie wiem czy starczy żeby się wysikać.... Ludzi masowo przyjmuja jak leci bo Ci z resztka rozumu masowo uciekaja po pierwszej wypłacie!!! nie polecam
Darek33 2016-11-27 14:00:29
Siemka moglby mi ktos powiedziec jakie sa warunki naprawde ? Bez sciemniania
Ile mozna zarobic
Jak jest z mieszkaniem
Czy to prawda ze na PL mozna zarobic 3600
Dberox12@wp.pl
LKO 2016-11-27 14:02:10
Przestań kłamać i mamić ludzi!!!!
Ja byłem u Was i to samo mi mówiliście i obiecywaliście a co sie okazało ?/
W polsce mam dodatki za sobote niedzielę 100%
Pakiet socjalny śmiechu warte i powiedz jak cały zespół ma wyrobić norme by dostać to o czym piszesz..
nAPISZ COS PRAWDZIWEGO O PANUJĄCDEJ PATOLOGI I POKAŻ LUDZIOM PASK Z RZECZYWISTYCH WYPŁAT NOWO PRZYJĘTYCH!!!
1
Pik klik 2016-11-27 20:55:16
Robiłem na produkcji foteli przez DP Work w Pisku i zarobki były dokładnie takie jak obiecali i ogólnie była bardzo w porządku atmosfera tam jedyny minus ze było to daleko odemnie z Polski wiec postanowiłem do Kvasin do Skody uderzyć. DP Work mnie tam nie przyjal, bo właśnie u nich w Pisku skończyłem wiec wysłałem CV do Gi Group. Pan rekrtuter z tej Agencji jest zaklamana swinia albo po prostu nie ma pojęcia o warunkach. Twierdził, że zrobię właśnie 3600 złotych netto od początku. Dla mnie było to dziwne więc zadzwoniłem do Dp worka to mi powiedzieli, że na początek w skodzie się zarabia 17500-18000 koron na czysto co jest prawdą, a Suka z Gi Group dalej swoje, postanowiłem sprawdzić. Oczywiście Baran z Gi Group okazał się zaklamancem i podał zarobek brutto. Ham. Założę sprawę tej Agencji. Nie wierzcie tym, którzy wam zaproponują ponad 3 tysiece zl na poczatku, to oszusci.
zinco 2016-11-28 18:45:03
Chyba chciałeś napisać niewolników.System 18 to nic innego jak niewolnictwo zobaczysz grafik jak wypadnie ci pracować 12 dni pod rząd to wtedy pogadamy.
2
Andrzej 2016-11-29 01:35:45
Już mam grafik i dopiero w marcu mi wypada 6-ranek i 4 nocki pod rząd,wydaje mi się że raz na kwartał to każdy da radę
3Maj Fason Albo Giń 2016-11-29 15:18:41
Posiadam wiele informacji na temat pracy przez Manpowera w Kvasinach Czechy fabryka Skoda . 4 mięsiące sie łudziłem pracując tam ze zarobie tam więcej i więcej bo tak oferują , ch**a prawda zarobki na poziomie śr 12-13tys koron (2000 zł )a nie 18,900 jak oferują przy czym z tego musisz jeść , ucinają z tego za hotel (dodam że mieszkając w tym samym hotelu i np pokoju kazdy ma inaczej liczone), strawinki (bony żywieniowe) ubezp itp. Każdego frajera który tam pojedzie pozdrawiam . Odradzam w 100% , chętnych zapraszam do kontaktu na maila jadalux@wp.pl , opowiem o realiach tego ch***wego życia w Rychnovie bo tam kwaterują z Manpowera. tel podam na priv .
Arkadio 2016-11-29 17:44:25
Dzieki za infno ,od 7 grudnia zaczynam tam pracę ,mam nadzieję że wszystko będzie ok i że warunki które mi przedstawili nie będą tylko wyssane z palca , nie będe mieszkał w hotelu i bardzo się z tego ciesze bo wiem na jakie elementy można trafić :-/
1
SKODOVIAK 2016-11-29 23:44:57
Typowy rolnik od plugu oderwany, interesuje go tylko ile zarobi złotówek na łapę, a ile odprowadza na twoja emeryture to masz gdzies. Jezeli nie chodziles do pracy przez kilka dni w miesiacu i nie doniesiesz zwolnienia od lekarza to nie dofinansuja do zakwaterowania (stąd jest inaczej liczone) i nie wyplaca bonusow dodatkowych i na koncu masz wyplate do kitu. Tak sie wyrywa chwasty. Zapewniam, ze jezeli uczciwie pracujesz to dostajesz wszystkie dodatki, mnie ani razu nie oskubali. Ja akurat w dpwork pracuje ale wiem ze manpower tez ma swietna renome.
2
Globus 2016-11-30 10:25:57
A no z Tobą się nie zgodzę Manpower płaci przez 3 miesiące na próbnym obniżoną stawkę np też nie płaci w tym okresie ubezpieczenia ! również żonie dwa razy z rzędu ukradli dniówkę choć ma też pozytywy od strony przekazu informacji jest o niebo lepszy jak wspomniany Dp work.
Arkadio 2016-11-30 15:59:01
Na czym polega ten 18-to zmianowy system pracy ??
buczacza 2016-11-30 16:45:32
W skrócie tylko soboty na noce są wolne i niedzielę(ranka i popołudniu) za to odbierasz sobie wolne w tygodniu czasami nawet cztery dni ale np.ciągniesz 6 ranek plus 4 nocki za to dostajesz dodatek ok. 4 tysiaki koron.
Km... 2016-11-30 19:10:00
Ludzie przestancie pierd.... i narzekac.... sa bardzo dobre warunki placy i pracy... pracowalem w skodzie 2 i pol roku 3 lata temu.. i nie bylo takich warunkow placy jak teraz... na poczatek stawke mialem 14 700 do tego dodatek za popoludnie i nocke... nie bylo zadnych bonusow, autobusu, premii... chyba ze zrobiles przykladowo 3 tzw szesnastki w miesiącu... wtedy miales jakies 16,500kc na reke... po roku pracy skoczulem na stawke podstawowa 17,300 jesli dobrze pamietam + minimalnie dodatki sie zwiekszyly....umowa z miesiaca na miesiac, a praca? Podobna teraz wiem ze norma sie zwiekszyla, ale to nie jest problem, na poczatku wiadomo ze jest ciezko wystarczy obrac i wyrobic sposob na dane stanowisko nic wiecej... mnie tez szkolili inaczej, a i tak z czasem mialem swoj patent, ktory sobie sam wyrobilem. Co do hotelu zgodze sie ze nigdy za dobrze nie bylo, ale z okolic nowej rudy klodzka i pobliskich nikt wam nie kaze byc na hotelu... wszyscy moji koledzy ktorzy pracuja to pracuja na codzienny dojazd, na dzien dzisiejszy wszyscy, pracuja bezposrednio pod skoda.. teraz macie autobus, bonusy. Dodatku wyzsze podstawy, umowy na dluzej... z tego co wiem to chyba ok 3000, 2900 netto wychodzi... jak nie wiecej... to co wy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] narzekacie..... przyjmijcie sie pod wroclaw na strefe.... taki sam zapierdol a 1700 1800 zl... czas podrozy ten sam... wiec nie pier...ie tyle tylko wezcie sie do roboty.... a kto jest nie robem i lebrem to bedzie wiecznie narzekal nawet jak by mu placili 5000zl, wozili limuzyna do pracy, badz zakwaterowanie dawali z willa i basenem... agentur w skodzie teraz jest duzo do wyboru, kiedys byly dwie.... nie znacie chyba jeszcze czasow ksiedza.... wtedy by was przeswiecil z pracy i placy.... kto zna te czasy to wie...
1
SKODOVIAK 2016-12-01 18:17:32
Dokładnie, takie brednie pisza ze rece opadaja. Tu sie nie jedzie na wypoczynek! Czasami wstyd mi ze jestem Polakiem po tym co tu widzialem w wykonaniu naszych rodakow. Jedynie co mozecie zrobic to napisac komentarz w stylu oszusci wyzyskuwacze itp. A z reszta na forum fabryk w Polsce jest to samo, chore społeczenstwo. Nikt gęby na zakladzie nie otworzy i nie zapyta koordynatora, tylko tu potrafia pisac. Zalosne. Moja wam rada - jak nie jestescie nastawieni na prace lepiej siedzcie w domu.
2
kick 2016-12-01 19:23:35
Chcecie mi tu powiedzieć, że wszystkie agentury oszukują ? <śmiech> Sprawdziłem ich oferty są takie same u wszystkich. Są to ogromne firmy i chcecie powiedzieć, że wypisują jednakowe bzdury w swoich ofertach aby wprowadzić w błąd ? Mało tego, Skoda na swoich stronach ma to samo napisane. Czyli co, wszyscy chcą zrobić was w bambuko czy może to wy źle pracujecie ?
1
Darek 2016-12-01 22:02:41
Kolego mam pytanie znalazłem agencję, nawet nie pamiętam nazwy, oni obiecują tak, 3100 na łapkę i po roku jak się sprawdzę to będę mógł się starać przejść bezpośrednio pod Skodę, mam uprawnienia na wózek widłowy i tak chciałbym pracować obiecane że ok nie wiem czy wierzyć jestem z Mazur kawał drogi i boję się strasznie kiedyś pracowałem na kopalni na Śląsku i mieszkałem w hotelu massakra nie palę i rzadko piję a nie wiem na kogo trafię w tym hotelu możesz mi napisać coś więcej jak wygląda praca, życie po pracy ile kasy potrzebuję żeby przeżyć miesiąc, chciałbym coś wysłać rodzinie nie jestem już młody mam 47 lat, czy sobie poradzę? A jak tam opieka lekarska? Jeśli możesz to odpisz mi na maila darson51@vp.pl będę wdzięczny. Pozdrawiam
SKODOVIAK 2016-12-02 14:47:43
Wydaje sie to bardzo prawdopodobne, zalezy co wliczaja do tych 3100 zlotych, bo byc moze wliczaja ci doplate do zakwaterowania i strawenki - bony na zywnosc. Od nowego roku bedzie podwyzka o 4000 koron brutto, to sprawdzona informacja, tak ze nawet wiecej wyjdzie troche. Probowac mozesz. Zycie jak zycie jak sam sobie nie zorganizujesz czasu wolnego to jestes skazany na hotel lub mozesz robic na 2 zmiany, ja przykladowo jezdze na weekendy do domu. Praca latwa nie jest caly czas jest jakies tempo ale na wozkach powinienes dac rade. Ceny takie jak w PL, tak ze sam mozesz sobie obliczyc. Opieka lekarska jest VZP Czeskie dostajesz karte ubezpieczeniowa na cala unie i mozesz chodzic do lekarza z tym, ale szczerze to nie jestem jeszcze zorientowany w tym temacie, bo na szczescie nie chorowalem.
Wybacz ale mam problem z mailem, mam internet w telefonie i nie moge sie zlogowac na skrzynke.
bbbb 2016-12-03 18:43:47
po co ci pracować przez agencję jedź do skody i przyjmij się normalnie a jak nie będą chcieli to niech spierdalaja nigdy przez agencję w czechach można sobie pojechacć i samemu załatwic pracę język łatwy podobny do słowackiego tam tylu polaków pracuje po wszystkich firmach że też rozumieją po polsku w szoitalach i wszędzie mieszkam w kudowie to wiem bo w czechach pracuję 10 lat
Marcin 2016-12-04 13:05:40
Czytanie ogłoszeń ze zrozumieniem boli...brak rozróżnienia miedzy brutto a netto ehh.
Dostałem propozycje do kvasin z dp work.tel,potem oferta na mail,co mi nie pasilo to od razu wyjaśniane w koncu Tel od Czecha dokladna rozmowa i czekają na mnie aż sie zdecyduje.w Dp work dojazd do ich biura na własną rękę,potem wiozą na hotel.klada nacisk na naukę czeskiego i by przejść na własne lokum.znajdziesz mieszkanie tam,dostajesz doplate do niego,dojezdasz z polski doplata rekokacyjna.polskie uprawnienia w Czechach sa nie ważne wyrobisz nowe w skodzie za 2100koron,do obsługi wózka manipulacyjnego wystarczy kat.b.hotel niskiego standardu o czym agencja uprzedza.
Druga oferta z expresu w Katowicach na montaż.tu oni wiozą do Czech maja w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czy pójdziesz na swoje i nauczysz sie czeskiego ale doplaty te same.
Teraz o pracy na polskich strefach w Gliwicach.zapierdziel w gliwickim oplu na logistyce konkretny(poczatki straszne aż zaczniesz miec triki da sie to ogarnac) umowy bywały z tyg na tydz za 1500zl bez premii itd.tetaz jest na czas określony z możliwością adopcji przez opla ale tylko na produkcji.4lata temu zasuwalem tam na 3 dzialach w logistyce,po roku mogl cie przejac opel wtedy mnie wzięli po 9mch.pensja 1700nettobza 3zmiany,dwie premie polroczne zależne od oceny pracy,3premie za frekwencje i jakość pracy. Ogólnie w zakładach produkcyjnych trzeba zapierniczać.tam nic nigdy sie nie zatrzymuje
Pracownik. 2016-12-05 09:29:30
To może i ja dołożę swoje trzy grosze. System 18 zmianowy to nie jedyna ciekawostka. Bardzo podnieśli też (i od stycznia podniosą jeszcze bardziej), normy. Z 65 aut na zmianę na jednej lini, przez 85 do końca listopada, następnie 98 do końca roku. Aż do 120 (conajmniej), od początku 2017. Tego nie da się zrobić. Każdy kto pracował na montażu o tym wie. Chyba że zwiększyli by liczę taktów, ale to jest niemożliwe. Lub zatrudnić więcwj ludzi, jednak to zwiększy chaos na montażu. Podobno nawet 800 pracowników Skody złożyło wypowiedzenia w związku z nowym systemem. Może więcej ludzi z Indii przyjmą? Ja też będę zjeżdzał. W Polsce ta sama kasa i do domu bliżej. A w chotelach polacy i inne narodowości to dzicz. Ćpuny, pijaki, niesamowcie głośni. Dostosujesz się albu zostaniesz wyklęry.
Pracownik. 2016-12-05 09:30:02
To może i ja dołożę swoje trzy grosze. System 18 zmianowy to nie jedyna ciekawostka. Bardzo podnieśli też (i od stycznia podniosą jeszcze bardziej), normy. Z 65 aut na zmianę na jednej lini, przez 85 do końca listopada, następnie 98 do końca roku. Aż do 120 (conajmniej), od początku 2017. Tego nie da się zrobić. Każdy kto pracował na montażu o tym wie. Chyba że zwiększyli by liczę taktów, ale to jest niemożliwe. Lub zatrudnić więcwj ludzi, jednak to zwiększy chaos na montażu. Podobno nawet 800 pracowników Skody złożyło wypowiedzenia w związku z nowym systemem. Może więcej ludzi z Indii przyjmą? Ja też będę zjeżdzał. W Polsce ta sama kasa i do domu bliżej. A w chotelach polacy i inne narodowości to dzicz. Ćpuny, pijaki, niesamowcie głośni. Dostosujesz się albu zostaniesz wyklęry.
Marcin 2016-12-05 13:16:15
informacje z dziś z sk express : na montaż wyjazd w ten weekend,
zjazd na święta na ich koszt ,
zarobki ( teraz będzie fun) 2500 , po 2 miesiacąch 3000,po okresie próbnym 4000 ,na pytanie netto czy brutto nie dostałem odp :)
generalnie coś sporawo jesli netto bo nawet dp work na logistykę aż tyle nie proponował ( z gliwickiego Opla z doświadczenia wiem iż produkcja zarabia nieco więcej od logistyki - jak jest w skodzie to nie wiem )
haczyk jakiego nie ma w ogłoszeniu to wzrost min 165 cm :P
kalach 2016-12-05 23:45:55
będzie lepiej jak nie pojedziesz jednak do pracy, bo już teraz pier....sz głupoty i czepiasz się każdej pierdoły, idz pracuj w Gliwickim Oplu takich jak ty tu nie brakuje
Marcin 2016-12-05 23:50:40
Hmmm pracowałem w logistyce gliwickiego opla i tam na jedna 8h zmianę z lini koncowej schodzilo ok 240aut.byl to rok 2010.nie wiem jak jest teraz
Mat 2016-12-06 20:11:02
Możesz podać do siebie jakiś kontakt?
Mat 2016-12-06 20:11:55
Możesz podać do siebie jakiś kontakt?
Zostaw swoją opinię o Skoda Auto - Kvasiny
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Skoda Auto