logo Skoda Auto

Skoda Auto

Kvasiny

Opinie o Skoda Auto

pracownik z lubania 1974 2017-03-10 12:20
jesli chodzi o mnie i zostalem zwolniony przez manpowera ze skody i cale szcescie ze tak sie stalo trafilem na dzial gdzie poprostu nie bylem w stanie nadazyc i za byle co dawali kary pieniężne nigdy w zadnej pracy z czyms takim sie nie spotkalem od samego poczatku bylo cos nie tak oferta z polski w czechach byla zupelnia inna wszystko co mialo byc za darmo bylo do placenia i to bardzo duzo czyli hotel dojazdy nawe t jedzenia nie bylo sponsorowanego przez 1 miesiac sammeu trzbea sie utrzymywac po miesiacu daja marne nieoplacalne stravinki i to na jedzenie moze straczy na 4 gora 5 dni ubepzieczony tez nie bylem zero karty ekuz i nic z kordynaotrami zero kontaktu przez m ieisac prosilem sie o klucz do swojego pokoju bo mi nie dali nie raz spalem na korytarzu po pracy jak wspolokatorzy popili i i sie pozamykali za byle co w hotelu daja kary za byle glupote nawet jak to nie twoja wina to i tak zaplacisz za kogos malo tego zostalem ograbiony na pieniadze juz przy pierwszej wyplacie ja i wielu inncyh pracujac te same dni godizny i zmiany duzo inncyh pracownikow dostalem 6tys koron iwielu innych tak samo a inni co robili tyle samo dostali po 11tys koron do dzis jest to nie wyjasnione co sie stalo z naszymi poneiedzmi i raczej przepadly z kordyanotrami zero kontaku a jak są to szybka ucieczka gdy ten temat jest poruszany lub odpowiedzi wymijające nie zrozumiale bo po czesku tak samo pierwsze zakwterowanie stalismy kilka godizn przy minus -13 przed hotelem i nikt nawet nie wiedzial o naszym przyjeździe chociaz byl organizowany z polski przez biuro takze bardzo duzo zlych doświadczeń zarobilem grosze w polsce zarobilbym wiecej i bez takich survivalowych przeżyć jak widac czlowiek uczy sie na błedach
7
Aneta 2017-03-13 13:15
@XXX zdecydowałeś się na wyjazd? Chętnie usłyszymy o Twoich wrażeniach.
Radoslav 2017-03-13 22:08
Ja tam powiem tak co mnie dziś spotkało; Otóż za piętnaście w pół do kwadrans z minutami patrze na zegar na lince 28:77, se myślę dobra czas na pause, a tu co? ktoś ukradł pause. Okazało się że jakiś typ z logistyki sobie wszedł skorzystał z okazji że wszyscy zajęci pracą i zajumał pause! Dobra, szybkie poruszenie, pożyczyliśmy niepełną pauze od majstra z działu uzupełniania płynów i sobie ją uskuteczniłem, szybko szkoląc robota ze swarżelni , który to zastąpił mnie. Kradną pauzy jak Rumuni napoje. To jedyna wada tej pracy, reszta bez zarzutu gdyż nie jestem tu dla pieniędzy.
MARKUS 2017-03-14 10:00
DROGA PANI ANETO jutro 15marca dzień wypłat takze nie chce zapeszyć ale po 15 lutym z manpowera zwolnilo sie sporo osob pracujacych w kvasinach OBY JUTRO NIE BYLO TAK CZRNEGO SCENARIUSZA A WRAŻENIA NO CÓŻ

-pieniadze sie nie zgadzaly
pracownicy pracowali po cały miesiąc a dostawali dziwnie niskie pensje ze np pracownicy z tej samej agencji z innych agencji czy z firmy głównej pracowali troche mniej a z innych agencji połowe tego a dostali dużo wiecej wiec jest to mega dziwne i nie wporzadku
-oferta jaka byla nie byla prawdziwa na miejscu kazdy sie dowiaduje ze za wszystko płaci okazuje sie ze hotel kosztuje tyle co hotel hilton 5 gwiazdkowy a jest to przetrwalnia o warunkach nieludzkich gdzie za wszystko dają kary czesto gesto osobom niewinnym tylko dlatego ze maja pecha mieszkac z łobuzami czy nawet wariatami
- TOTALNY BRAK ORGANZIACJI NASZ WYJAZD BYL ORGANIZOWANY Z POLSKI A GDY ZAJECHALISMYDO CZECH NA HOTEL PO PARU GODZINACH TO NIKT O NAS NIE WIEDZIAL NAWET WIELE GODZIN STANIA DO NOCY NA MROZIE PRZED HOTELEM
-dojazdy do pracy tez mialy byc zapewnione a trzeba placic bajońskie sumy za dojazd ,A do pracy podroz trwa półtorej godziny!!! i z powrotem tak samo
-posilki mial byc za darmo pracodawca mial pokrywac wszytko a dostaje sie marne stravinki kotre starczają na pare dni a jedzenie zycie w czechach jest drozsze 0 20% wiecej niz w polsce WIEC Z WLASNEJ KIESZENI TRZEBA SIE UTRZYMYWAC
-nikt nawet nie wie czy jest ubepzieczony nie karty ubepzieczenioe dają po 4 miesiacach a nawet po pol roku takze jak komus sie cos stanie to jest problem i nie wiadomo co robic z kordynatorami zero kontaku nawet telefonicznego czasami widac ich TYLKO jak werbują ludzi na nadgodziny PO CIEZKICH ZMIANACH tylko wtedy są aktywni
- PO ODLICZENIU WSZYSTKIEGO ZOSTAJE MOZE 1800ZL JAK KTOS JEST MEGA OSZCZEDNY I POŚCI Z JEDZENIEM TO MOZE MU ZOSTANIE NA RĘKE 2300 I TO NAPRAWDE PRZY DOBRYM WIETRZEA W OFERCIE BYLO JAK BYK NAPISANE ZE PO ODLICZENIU WSZYSTKIEGO NA POLSKA WALUTE 3100ZLOTYCH BEZ NADGODZIN WG ZWYKLEGO GRAFIKU MA SIE GWARANTOWANE WIEC GDZIE RESZTA PIENIEDZY DLACZEGO TO CO MIALO BYC ZA DARMO JEST PLATNE I TAK DUŻOOO!!!! LUDZIE CHCA TYLKO PRACOWAC I TROSZKE NIEWIELE WIECEJ ZAROBIC I GDYBY TAK BYLO JESLI JAKIMS CUDEM TAK BEDZIE O FOERTA BEDZIE SIE ZGADZAC TO LUDZIE BEDĄ PRACOWAC I TO CHĘTNIE A TAK TO TYLKO DEMOTYWUJE DO POWROTU DO DOMU A ZARBOEK BEDZIE TEN SAM I TAK BO PO SKORJENIU ZE WSZYSTKIEGO ZOSTAJE TYLE SAMO NA REKE CO W POLSCE I TO OBJETNIE GDZIE OBOJETNIE JAKIEJ PRACY TAKZE MAMY NADZIEJE ZE TO SIE ZMIENIA I STOSUNEK AGENECJI DO PRACOWNIKOW SIE ZMIENI POD TYM WZGLEDEM
Pyzdra78 2017-03-14 10:20
Witajcie

Dzięki za wszystkie informacje.
Po tym co przeczytałem to wołami mnie tam nikt nie zaciągnie, 2000zł to w kraju zarobię na spokojnie i będąc w domu co noc. A takie kwestie, że jakaś baba wchodzi bez zaproszenia na pokój i coś gada o karze to przy mnie skończyłoby się dla niej wylotem razem z drzwiami. Inna sprawa, że jeżeli hotel to jedna wielka impreza to szkoda zachodu. Ja miałem jechać z work servis, nie wiem czy działają tak samo jako opisywany manpower czy bardziej po ludzku, ale nie będę sprawdzał.
1
marti 2017-03-15 07:46
witam mam na imię Marcin i szukam osób dojeżdzających z Kvasin do nysy lub okolic od 24.03.2017 z góry dzięki za info pozdrawiam
michał 2017-03-16 10:28
wczoraj byl dzien wyplat w manpower gdy stalismy przed kasami w kb w broumovie kazdy tylko z niepokojem czekal ile dostanie i jak wiele bedzie brakowac pieniedzy za to co przperacowal i tak bylo !!!!!!!!!!!!ludzie byli wściekli bo nie wiaodmo za co tytle bylo poodciagane pieniądze i co sie z nimi stalo roznice w wyplatach naprawde duze kazdy kto odchodzil od kasy albo sie śmiał w niebo glosy albo mial łzy w oczach bo pieniadze sie zwyczajnie nie zgadzaly za to co sie powinno dostac za naprawdę ciężką pracę te same dni te same godziny różne wyplaty to wrecz niewytlumaczlane i chore kordynatorzy nawet teelfonow nie odbierali po obliczeniu kosztow ludzie co są zakwaterwoani w czechach to nie bedzie ich nawet z tych wypłacin stac aby sie utrzymac do kolejnej wyplaty jakaś makabra wrecz !!kazdy w umowie ma 19 tys koron gwarantowane po odliczeniu wszystkiego a dostalismy po 8 tys koron po 10 po 14 czasami po 15 tys koron to wychodzi 2tys zlotych na reke a w czechach zycie jedzenie jest drozsze o 30% niz w polsce wiec jaki tu sens pracownicy innych agencji zadowoleni dostali wyplaty takie jakie mieli zagwarantowane w umowie a u nas manpowerze po raz kolejny dostalismy jakies ochłapy niezgodne z sumą która jest zapisana w umowach i jest gwarantowana jako minimum bez nadgodzin takze ja dziekuje i smieje sie sam z siebie ze im zuafalem i sie u nich zatrudnilem albo inna agnecja albo bezposrednio do fabryki nie ma innej opcji juz
NIENAWIDZĘ MANPOWER !!! 2017-03-16 22:54
zgłaszam sprawę do odborów i do czeskiej inspekcji pracy na Manpower. CO TO DO CHOLERY JEST? W DP WORK I GI GROUP LUDZIE MAJĄ WYPŁATY TAKIE JAK IM OBIECANO, A NA DODATEK MIESZKAJĄ W LEPSZYCH HOTELACH NIEDALEKO SKODY A MY POD TYMI SZMACIARZAMI MAMY PO 10 TYŚ DO WYPŁATY. W INNYCH AGENCJACH DOSTAJĄ PONAD 20 TYSIĘCY !!!!
4
NIENAWIDZĘ MANPOWER !!! 2017-03-16 23:05
MAMY TE SAME UMOWY CO PRACOWNICY INNYCH AGENCJI, TO JAKIM PRAWEM DOSTAJEMY O POŁOWĘ MNIEJ ?????? LUDZIE W INNYCH AGENCJACH REGULARNIE DOSTAJĄ BARDZO DOBRE WYPŁATY 20 - 25 TYSIĘCY. JA TO WALĘ, PRZENOSZĘ SIĘ DO INNEJ AGENCJI, MOŻE DO INNEJ FABRYKI. ŻYCIE W CZECHACH MI ODPOWIADA.
5
artur nowa ruda 2017-03-17 11:16
widac znowu jest jakis cyrk z manpowerem wszystko wszystkie agnecje jaklos uczciwie rozliczają sie pracownikami a manpower zawsze cos zawsze sien ie zgadza i to na duze sumy powinniem za robic 19tys koron dostale do jasnej cholery 12 tys koron za przepracownay caly miech co to ma byc woogole wszystko drozsze pieniadze sie nie zgadzają w tym miesiac brakuje mi jakies 5 tys koron z dodatkami wiecej nawet a kumepl kotry pracuje na mojej zmianie dostal wiecej ode mnie a mail 7 dni tzw N enek bo musial wrocic do domu cos zaltwic wiec to dziwne dlaczego tak licza pracowników ze nie dostaje pelnej wyplaty tylko jakies jałumuzny rażąco niezgodne z umową dodtakowo licza za hotele jak za hotel mariot a to mety nie do zycia nawet po nocce nie dadzą spac bo chleją drą sie na caly glos
4
NR 2017-03-17 14:31
Mam ulotkę informacyjną za co płacą / co oferują oraz formularz z Manpower. Co do hotelu napisane jest:
Orion w Rychnovie - dopłata do hotelu 1500-2000 CZK / m-c
Junek Rychnov nad Kneżnou (zakwaterowanie prywatne) - dopłata 1500-2000 CZK / m-c
Frede Solnice (zakwaterowanie prywatne) - dopłata 1500-2000 CZK / m-c
---
Wynagrodzenie podstawowe brutto: 18474 CZK / m-c
zwykly pracownik 2017-03-17 22:18
no i co z tego i tak zaplacisz w manpowerze kolego 5 lub 6 tys koron z ubytownie czytaj hotel to jest bardzo dużo a warunki warte góra tysiac koron i to bez zartów te hotele powinny byc za darmo bo po odliczeniu wszystkich kosztow zycia i tego ile ci nie zapłacą za prace tyle ile sie nalezy to masz 2 tysiace zlotych a nawet czasem nie bo musisz zyc jesc utrzymywac sie dojezdzac pociagiem lub placić krocie za autokar a stravinki które dostaniesz tzn bony na jedzenie itp jedzenie tzw za zmiane starcza ci na 5 dni gora i nawet reszty z tego nie wydają kradzieje w kantynach wiec ulotka ulotką a oferta ofertą na miejscu zobaczysz ze wszystko jest na odwrot i to ogromny negatyw
piotr z lubania 2017-03-18 17:19
wyplaty znowu sie nie zgadzaja w manpowerze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pracujemy caly miesiac te same dni godziny wyplaty rozne co to woogle ma byc po 15 tys koron wyplaty to marne grosze za tak ciezka prace w polsce zarabia sie wiecej a czechy sa drogie jesli chodzi o koszty zycia wiec tragikomedia gdzie obiecane 19tys koron z umowy gdzie pisze jak byk ze tyle powinno byc na reke po odliczeniu wszystkiego tak nam obiecywaliscie przed wyjazdem a na miejscu beszczelnie zrobiliscie na odwrot zarobek gora 2300zlotych poprzeliczeniu na polskie po kosztach jedzenia zycia moze 800zl zostaje w skarpecie jak kots nie pije i nie pali a gdy tak to i zabraknie zenada i nieuczciwosc jednym slowem wobec nas pracowników
saba 2017-03-22 08:24
poszukuje transportu lub pasazera z Bystrzycy od piatku 24.03. do zmiany sie dostosuje.mysza997@op.pl
1
Adam z Katowic 2017-03-22 11:45
Warunki mieszkaniowe są tragiczne! Zainteresowanym mogę przesłać zdjęcia na maila.
W biurze w Polsce (w Katowicach) obiecują gruszki na wierzbie a na miejscu zastaje się taką bryndze że aż obrzydzenie bierze.
2
Andrzej 2017-03-22 12:14
Zdecydowanie odradzam pracę w Czechach w miejscowości Kvasiny, a zwłaszcza agencję rekrutującą pracowników do pracy w tymże kraju.

W biurze w Katowicach zostałem po prostu bezczelnie oszukany.
Warunki jakie przedstawiła mi jedna pani, a to co zastałem na miejscu, to dwie różne rzeczy.
W Katowicach zapewniano wszystkich, że hotele są nowe, wyremontowane, do pracy jest tylko godzinka jazdy, a na miejscu zastałem brud, łóżka jak w noclegowni dla bezdomnych, stare śmierdzące, rozsypujące się szafy, krzesła, toaleta bez światła...
Kuchnia składała się jedynie z jednej kuchenki indukcyjnej i mikrofalówki, nie było w niej nawet zlewozmywaka.

Do pracy na 6 trzeba wyjechać już o godzinie 3:45, a z nocjej zmiany, która kończy się o 6, do hotelu wraca się dopiero po 9.
Pełno różnych narodowości: Rumunów, Ukraińców, Słowaków...
Pracuje się cały tydzień, łącznie z sobotą i niedzielą, a wolne jest w środku tygodnia.

Panie w biurze są tak wyrachowane w swoich zapewnieniach, że to się w głowie nie mieści.
Traktują człowieka jak śmiecia, który może spać byle gdzie i w tak ohydnych warunkach.
Opowiadają bzdury tylko po to aby od każdej osoby dostać prowizję.

Jeżeli ktoś chce dobrze zarobić i mieszkać w cywilizowanych warunkach, to stanowczo odradzam tę pracę.
Jeżeli ktoś jest w ciężkiej sytuacji, bo mieszka pod mostem lub na dworcu, to zachęcam.

Pozdrawiam
2
szwed 2017-03-22 13:00
Ta praca to przyczym??
Andrzej 2017-03-22 14:12
wózki widłowe, montowanie foteli, praca na taśmie
seebastian 1986 2017-03-24 11:15
świete słowa to prawda jest bardzo źle a nawet gorzej w manpowerze w czechach warunki na hotelach tragedia nawet spac sie nie da po nockach a co najgorsze po dniu wyplat jedyne co mozna zrobic to uciekac i wiekszosc tak robi juz drugi miesiac dostalismy żebracze wypłaty i bardzo rózne choc mielismy te same zmiany i godziny kazdy dostal inna wypalte jeden mniej drugi wiecej a tzreci jeszce mniej wiec o co to ma byc kazdemu brakowalo pieniedzy o tych wspomnianych w ofercie czy umowie to można jedynie pomazyć wychodiz 2tys zlotych p;ry dobrym wietrze 2300 14 15 tys koron takie wyplaty dostajemy za miesiac ciezkiej pracy i mieszkanie w trupiarni w której nie da sie zyc jesc i spac poza manpowerem sa inne agencje i co zabawne wszystko sie zgadza co do grosza w nich takze wystarczy sie postarac i dbac o tego pracownika zeby dostal to na co zapracowal a nie biegal za pieniedzmi i sie upominal jak żebrak o nie rekruterzy z manpowera na zywo i w internecie obiebecywali nam cuda w ofercie dojazdy posilki sposnorowane przez zakald pracy hotel dodatki wszystko mailo byc za dramo zarobek na reke mial byc 3100zl na m iejscu kazdy po przepracowaniu mieisaca zobaczyl marne grosze na wypłate bo za wszystko odciagają z wyplaty pieniadze i dopiero wtedy czlowiek sie dowiaduje ze za wszystko co mialo byc za darmo jest platne i to bardzo dużo!!!!!!!!!!!!!takie praktyki powinny byc zabronione i karane !
4
buczacza 2017-03-27 21:33
Dzizus jeszcze co nie wiecie? Gość który ma układ w skodzie (szef związków zawodowych) a jego synek przejął agencje od ojczulka i czuje się nie do ruszenia wiec pozwala sobie na różne manipulacje bo mu nikt krzywdy nie zrobi bo tatuś obroni .Manower to największa chu...nia zatrudniająca do Skody.
andrzejk731@onet.pl 2017-03-30 10:04
Cześć, chcę właśnie zacząć pracę w Kvasinach, mam samochód i byłbym zainteresowany wspólnym dojazdem z Kłodzka. Nie wiem tylko przez jaką agencję załatwiać tą pracę. Możesz mi coś polecić? Andrzej.
Ten o ! 2017-03-31 13:34
Podam numer to zadzwoń i ci powiem co i jak ( usunięte przez administratora )
artur montaz 2017-04-01 09:56
hez pracuje juz jakis czas i wiem na pewno ze dp work i trenkwalder uczciwie godnie placa za miesiac i zgadza sie co do grosza !duzo wiecej niz manpower w ktorym co miesiac pracownicy odchodza bo dostali jalumuzne z ktorej nie da sie wyzyc w czechach i to za caly miesiac pracy kasa nigdy sie nie zgadza i to na spore sumy pracownicy prosza sie kloca o swoje pieniadze wiec krotko i na temat
Jaaaa 2017-04-04 11:07
Ludzie dlaczego wy chcecie się tam dostać poprzez agencje ? Nie macie jakiegoś znajomego żeby was wkręcił ? Przecież te agencje na każdym kroku będą okradać z kasy. Mój znajomy pracuje ponad rok czasu (dostał się dzięki znajomemu który pracuje już prawie 10 lat w Skodzie) i on na dzień dobry na rękę dostał 2500 zł a po ponad roku czasu ok. 3500 na rękę zł. Nie nocuje po hotelach tylko dojeżdża samochodem.
----
Wyróbcie sobie jakieś znajomości i umówcie się tak że jak ktoś was wciągnie do firmy (nie przez agencje) to mu odpalicie część kasy z wypłaty. Szybciej się dostaniecie do Skody niż przez agencje !!! Tylko ta osoba która by was wciągnęła to musi być ktoś kompetentny i trochę już tam pracować.
3
Skodovak 2017-04-05 15:45
Ta osoba by musiała być Mistrzem chyba chciałeś powiedzieć.Powiedz znajomemu żeby bajek nie opowiadał a na dzień dobry to przez agencje jest 2500 na rękę.
Kamaro 2017-04-07 14:19
Witam, mozesz sie ze mna skontaktowac
( usunięte przez administratora )
Jaaaa 2017-04-10 16:19
@Skodovak - skoro twierdzisz, że jest 2500 przez agencję to czemu tu jest taki płacz, że ludzie dostają po 1900 zł ? Agencje tylko mają fajne ulotki w której pięknie opisują a realia są inne.
zwykly nabrany pracownik 2017-04-11 20:13
dokladnie tak czesto ludzie nawet nie zobaczą tych 2500zl na polskie bo po potraceniu w manpower za hotel i dojazd i za stravinki tzw posilki do zmiany z kotrych nawet nie mozna zrezygnowac a kosztuja miesac w miesiac 2lub 3 tys koron ponad 320zl czy 460 to jest a w ofercie w polsce w biurze czy rozmowach mowili nam ze to wszystk o jest zapewnione za darmo malo tego ze kazdy zarobi bez nadgodzin 3100zl na reke wiec tak sie dalismy nabrać
Aneta 2017-04-12 09:20
@Jaaaa Rozumiem, że warunki dla osób zatrudnionych przez agencję, a tych zatrudnionych bezpośrednio przez firmę bardzo się różnią?
m3g 2017-04-13 20:36
czy wybiera sie ktos do pracy ( 19.04.17 ) przy produkcji do Czech miasto Liberec przez posrednictwo pracy ARPRO???
Stasiu 2017-04-14 05:09
dziś jest 14 kwiecień wczoraj wziąłęm wypłatę z kasy kb 15 832 korony za 22 dni pracy gdzie w tym miałem 9 nocek ,9 popołudniówek i 4 ranki z moich obliczeń wychodzi na to ,że powinienem zarobić ok. 23,24 tys.koron ja się pytam gdzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] znikneło mi 7,8 tysic koron a schodziłem z nocki z 12 na 13 kwietnia i pytałem Pana Rysia o fiszke fiszek niebyło oczywiście będą po świętach man power na same święta ojebał bardzo dużo ludzi taki prezent od agentury na same święta gdzie ludzie mają naprawde wydatki rodzinę ,dzieci,długi...Drodzy pracownicy agentury Man Power zróbmy wkońcu coś z tym ,tyramy jak roboty i jeszcze nas jakas [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] agentura okrada także na święta sami sobie zrobili prezent odemnie w postaci 1200zł ok. dziękuje agenturze man power za spokojne,wesołe i bogate święta...Także Moi drodzy zróbmy po świętach porządek nie dajmy się okradać ,to są nasze pieniądze!!!!
5
PO RAZ KOLEJNY OSZUKANY PRACOWNIK MONTAZU 2017-04-14 12:47
taka sama sytuacja MANPOWER zaplAcili grosze mi na wyplate JUZ 2 MIESIAC za pelen miesiac pracy malo tego pracownikom i mi nie dali fiszek na kantyne tzw stravinek bonow na zakupy i jedzenie tzn kazda ganecja dala juz nawet 5 kwietnia kazdA aagnecja uczciwie rozlicza pracownikow TRENKWALDER I DP WORK CZY NAWET GI GROUP dAl pracownikom po 21 25 tys koron na wypalty bez nadgodzin I OGROMNY SZCAUNEK DLA TYCH AGNECJI ZA TO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A NAM MANPOWER DAL TZN OSZWABIL SWOICH PRACOWNIKOW I DAL ZEBRACZE WYPLATY PO 13 TYS KORON MAX 16 TYS ZA PELEN MIEISAC NAPRAWDE CIEKZIEJ PRACY NA MONTAZU LUDZIE KTO TO WIDIZAL TO W POLSCE SIE WIECEJ DA ZAROBIC NAPRAWDE PRACOWNICY POWINNI ISC Z TYM DO ZWIAKZOW ALBO MAJSTROM O TYM POWIEDZIEC BO TO PRZEGIECIE LUB JAKIS POZEW ZBIOROWY
4
pracownik1979 2017-04-15 12:07
czeski manpower trgikomicznie potraktowal pracowników glodowe pensje zero bonow a wszyscy inni z innych firm i skody dostali przed swietami fajne bonusy i godne pensje zenada az dziw ze ludzie sie nato jeszce godzą jestem zdruzgotany niebawem sie zwalniam to juz moj 4 miesiac w tej nieuczciwej agencji nie dam sie wiecej oszukiwac bo co miesac mi kasy brakowalo takie mi pensje dawali zepo odliczeniu hotelu i tak brakowalo pare tysiecy koron to jedt kilkaset zlotych duzo pineidzy a pracowalo sie caly miesiac malo tego pracownikom za l4 nawet po wypadkach nie chcą placic duzo neagtywow nie powinno tak byc naprawde ludzie zakwaterowani w warunkach katastroflnych bez pralek ogrzewania szok
1
Gold 2017-04-15 21:40
Chiałem się przenieść pod DP WORK właśnie też do Skody bo praca mi odpowiadała ale nie mają przyjęć już dość długo do Skody. Zaproponowali mi inną pracę ale cały czas się zastanawiam. Zarobki większe niż pod Manpower w Skodzie i wiem, że to konkretna bardzo firma i że nie oszukują. Wszyscy, którzy pod nimi tu pracują są bardzo zadowoleni. Ktoś pracował przez nich w innych fabrykach?
Gold 2017-04-15 21:40
Chiałem się przenieść pod DP WORK właśnie też do Skody bo praca mi odpowiadała ale nie mają przyjęć już dość długo do Skody. Zaproponowali mi inną pracę ale cały czas się zastanawiam. Zarobki większe niż pod Manpower w Skodzie i wiem, że to konkretna bardzo firma i że nie oszukują. Wszyscy, którzy pod nimi tu pracują są bardzo zadowoleni. Ktoś pracował przez nich w innych fabrykach?
góral z wioski cudów 2017-04-18 04:46
hej rodacy. manpower to szajs. ja dzielam w trenkwalderze od 8 miechów i w tym roku z 25 patyków nie schodzę. robię jedną lub dwie dodatkowe szychty w miesiącu ale nie tak zwane szesnastki tylko w swój wolny dzień. w lutym przytuliłem 29000. ubytownia friko - 15min z buta na stanowisko pracy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trzeba jak wszędzie. polacy z polski są i świnie podkładają. walczę z tą wadą narodową z co raz to większą energią. wszystko zależy od tego "jak się trafi". powodzenia.
2
Ostatni sprawiedliwy 2017-04-19 22:57
Sama opinia daje do myślenia na temat pracy to ładnie brzmi raczej (tyraczki) w Skodzie. Jedyne wyjście to tam nie jechać , czytać opinie a wszędzie te same czyli coś musi być na rzeczy . Przyjedziesz do Czech a tam ci powiedzą że nikt cię tu nie zapraszał po co, za te grosze co przy zbieraniu złomu w kraju zarobisz bez stresu że ktoś ci połowę zajeb..ł a pepiczki się śmieją w żywe oczy ooo Polaki robią na nasze premie. Skoda czasu , nerwów roboty dość w UNII. Nie znam nikogo szczęśliwego co tam pojechał za chlebem , nie ma nic za darmo a te oferty co wszystko pięknie ładnie pisze to ściema , w rzeczywistości jest na odwrót. Nie bądź następnym naiwnym takie rzeczy tylko w erze.......
1
Ostatni sprawiedliwy 2017-04-19 22:59
Sama opinia daje do myślenia na temat pracy to ładnie brzmi raczej (tyraczki) w Skodzie. Jedyne wyjście to tam nie jechać , czytać opinie a wszędzie te same czyli coś musi być na rzeczy . Przyjedziesz do Czech a tam ci powiedzą że nikt cię tu nie zapraszał po co, za te grosze co przy zbieraniu złomu w kraju zarobisz bez stresu że ktoś ci połowę zajeb..ł a pepiczki się śmieją w żywe oczy ooo Polaki robią na nasze premie. Skoda czasu , nerwów roboty dość w UNII. Nie znam nikogo szczęśliwego co tam pojechał za chlebem , nie ma nic za darmo a te oferty co wszystko pięknie ładnie pisze to ściema , w rzeczywistości jest na odwrót. Nie bądź następnym naiwnym takie rzeczy tylko w erze.......
1
kasia 2017-04-20 12:15
Wybiera sie ktos do pracy do Liberec Edymax Denso?? Przez posrednictwo Arpro??????????
1
Paweł 2017-04-20 15:54
Kasia, dostałem od nich propozycje, ale nie wiem. Jest już tam ktoś by potwierdzić, jakie są warunki?
Jaką zaoferowali CI kaskę?
Aneta 2017-04-20 16:09
@kasia proszę o zamieszczanie komentarzy, które dotyczą pracy w firmie Skoda Auto. Tak, aby wątek ten mógł pomóc osobom, które szukają informacji o pracy właśnie w tej firmie.
Grześ 2017-04-21 13:24
Jakie bony macie w gzugu? Po ile i do jakich sklepow?
ALEXUU 2017-04-24 00:17
AGENCJA AGENCJI NIEROWNA BYC POD SKODOM SUPER ,ALE JESTEM Z MOIM RZUTEM REKUTRACYJNYM W MANPOWERZE CZESKIM I JEST BRYNDZA ZE HEY CALY CZAS KASA SIE NIE ZGADZA KASUJA LUDZI ZA DOJAZDY AUTOBUSAMI A LUDZIE CHODZA PIESZO Z RYCHNOVA SOLNIC LUB POCIAGIEM ZA 15 KORON A Z WYPALT ODCIAGAJA CZASAMI NAWET POODWOJNIE PO PARE TYSIECY KORON ZA DOJAZD AUTOBUSEM I TAK TO MEGA ŻENADA I BEZSZCZELNOSC ZAWLASZCZENIE BEZPODSTAWNE PIENIEDZY Z WYPLATY BO DZIEJE SIE TO W MEIISAC W MEISAC LUDZIE MUSZA PILNOWAC SIE CZYTAC NA FISZKACH A POTEM SIE K LOCIC O SWOJE PIENIADZE I TO BARDZO CIEZKO ZAROBIONE BO PRACA W KVASINAYCH TO HARÓWA JEST NAPRAWDE CIEKZO I TEMPO TAKIE SAME MALO TEGO NASZA AGENCJA NAS TRAKTUJE GORZEJ NIZ SZKODNIKI NICZYM MIESO ARMATNIE ZALUJE ZE PRACUJE A MANPOWERZE ZWALNIAM SIE I NIE POLECAM SĄ INNE AGENCJE NASKODZIE DOBRZE PLACA I WSZYTKO GRA A W SKODZIE TYM BARDZIEJ JAK KTOS SIE DOSTANIE PRZY DOBRYM WIETRZE

góral z wioski cudów 2017-04-24 09:50
czeski film
Dobry dziadzior a ma 22 na karku 2017-04-27 07:34
Znam tylko nick to pisze co widze. Saba jedno pytanie? Jaki masz nr?(Jak dla mnie śmieszny system 18 zmianowy) lub na która zmiane A B C potrzebujesz miejsce?
Łysy bil co ma 22 na karku 2017-04-27 08:27
Jeszcze 2 posta wam postawie,bo znam dokladnie a nawet dogłębnie temat pracy organizacji czy wypłat i innych krętactw ze strony koordynatorów czy słynnej młodocianej koordynatorki z firmy Manpower. A dokładniej jestem od ponad 1,5pół roku pracownikiem Agencji TRENKWALDER i nie mogę powiedzieć złego słowa czy na zarobki czy na mobilność koordynatora(ów). Pracuje na montáži na lince na Kodiaku itp. Lekko nie jest ale nikt nie mówił że będzie łatwo. Mam wielu znajomych którzy przyjmowali sie do pracy w tym samym okresie naborowym co ja ale trafili pod Manpower. Tu sie wszystko inaczej potoczyło tak jak wcześniej wiele postów przeczytalem każda każda jedna opisana bardzo irytujaca wręcz sytuacja jest prawdziwa!!! Mój sąsiad jest jedną z tych pokrzywdzonych i oszukanych osób na kilkadziesiąt tysięcy koron przy wypłacie w Manpower gdzie pracujemy identycznie bez dnia opuszczonego na tej samej grupie platniczej od co miesiąc ma 3 do 6 tyś mniej. Tak więc uprzedzam każdego i wy jeśli znacie realia tej Agencji Pracy to starajcie sie za wszelką cenę ukazać osobie zdecydowanej ją podjąć wszelkie wady oszustwa i przekręty z ich strony. Z mojej strony to tyle czekam na wasze odpowiedzi z 1 kilku kolorowych na umowie dni w pracy pod Manpower heheje ŻENADA!# Je*** ma**ow** chwalić TRENKWALDER. Taka prawda elo
Culio 2017-04-27 20:54
Hey , a Ja dostałem ofertę pracy w Czechah z firmy SEDULUS może ktoś coś o nich napisać ? obiecują :

1. Miejsce pracy: Fabryka samochodowa ADIENTE, Kvasiny (Czechy)
2. Stanowisko: Pracownik produkcyjny (montaż siedzeń)
3. Czas pracy: stała, 3 zmiany, 7,5 h dziennie
4. Stawka: przez pierwsze 3 miesiące: ok 2600 zł + dodatek
po 3 miesiącach: min. 3000 zł + dodatek
5. Nadgodziny: płatne 25 %, praca w weekendy płatne 50 %, praca w Święta płatne 150%
6. Mieszkanie: opłata 100 zł na miesiąc
7. Wypłata: 25-go każdego miesiąca, co tydzień można pobierać zaliczki do ręki.

Czy to się zgadza ? pokrywa z rzeczywistością ? bo się grubo zastanawiam , jak coś to piszcie culio7@wp.pl .
Aneta 2017-04-28 10:21
@Culio wątek ten dotyczy pracy w firmie Skoda Auto. Myślę, że więcej odpowiedzi możesz uzyskać na choćby wątku firmy SEDULUS (http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,1002472).
Edi 2017-04-28 19:08
Montaż siedzeń to ponoć jedna z najgorszych prac w Skodzie, jeśli już chcesz tam iść to spróbuj bezpośrednio pod Skodę. Otwórz sobie google.cz i wpisz frazę skoda prace. Musisz trochę rozumieć język czeski. W google.pl nie znajdziesz ofert ze Skody tylko same pseudoagencje.
Culio 2017-04-30 20:19
Dziękuję za odpowiedź , ale jeszcze się nie zdecydowałem ... mail podany wyżej jest z błędem to sorki że nic nie odpisałem jak ktoś coś napisał :-) powinno być - culio7@o2.pl
Zostaw swoją opinię o Skoda Auto - Kvasiny
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Skoda Auto